Тест робота усисивача – погледајте најбоље роботске усисиваче у тесту

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Neato robottirobotti botvac d8 connected 2
Paras halpa robotti-imuri

Neato robottirobotti botvac d8 connected

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Robotti-imuritestissämme käymme läpi markkinoiden parhaat robotti-imurit, joissa on moppitoiminto ja robotti-imureita joissa ei ole moppitoimintoa. Lisäämme säännöllisesti uusia malleja, joten voit olla varma, että löydät parhaita ominaisuuksia ja uusinta tekniikkaa sisältävien robotti-imureiden arvostelut.

Olemme tarkastelleet laajan valikoiman sekä kotimaisia että kansainvälisiä asiantuntija-arvioita, testejä ja käyttäjien arvioita robotti-imureista varmistaaksemme, että jokainen robotti-imuri on testeissämme mahdollisimman perusteellisesti tarkasteltu.
Sen lisäksi, että vertailemme tuotteiden ominaisuuksia, annamme niille myös yksilöllisen ja kokonaispisteytyksen tärkeimmistä valintakriteereistä, kuten seuraavista seikoista: Latausaika, käyttöaika, äänitaso, helppokäyttöisyys ja navigointijärjestelmä, jotta saat helposti yleiskuvan.

Osto-oppaassa syvennymme edellä mainittujen parametrien perusteelliseen arviointiin ja keskitymme robotti-imureiden tärkeimpiin parametreihin, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen ostamista. Olemme myös arvioineet parhaat nice-to-have-ominaisuudet, jotta voit varmistaa, että sinulle löytyy paras robotti-imuri.

iRobot Roomba i7 i7150

paras robotti-imuri 2023 testissä

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä imuri sekä koville lattioille että matoille.
 • pros-icon.svg Hyvä imuri eläinten karvoille
 • pros-icon.svg Hyvin toimiva sovellusten hallinta
 • pros-icon.svg Kieltoalueet
 • pros-icon.svg Hiljainen robotti-imuri (60 db). Testattu 63,9 db kovilla lattioilla ja 65,2 db ohuilla matoilla

Detaljeret gennemgang

Ei ole liioiteltua kutsua iRobotia robotti-imurien asiantuntijoiksi. He eivät vain olleet ensimmäisiä, mutta he eivät myöskään valmista muita tuotteita. Ei siis ole yllätys, että iRobot Roomba i7 i7150 on testimme ykkönen ja testin paras robotti-imuri.

Tämä iRobot Roomba robotti-imuri voittaa erityisesti tehokkaan navigointijärjestelmänsä, monipuolisuutensa ja puhdistettavuutensa ansiosta.

 

Jos mietit, kannattaako investoida tähän vai i7+-robotti-imuriin, ainoa ero näiden kahden välillä on se, että “Clean Base” sisältyy i7+-robotti-imuriin. Kaikki muut ominaisuudet ovat samat, mutta maksimaalisen joustavuuden ja mukavuuden vuoksi suosittelemme i7+-robotti-imuria. “Clean Base” -alustan avulla, johon mahtuu jopa 30 pölysäiliötä, robotti-imuri tyhjentää itsensä tarvittaessa.

Käyttäjäystävällinen navigointijärjestelmä

Tämän iRobot Roomba i7:n sisäänrakennettu iAdapt 3.0 -navigointijärjestelmä kartoittaa koko lattian erittäin tarkasti ja muistaa tavaroiden sijainnin kodissasi. Tutkimuksemme mukaan iRobot Roomba imurin navigointijärjestelmä toimii todella hyvin, ja toisin kuin vanhemmissa i5-malleissa, älykartoitusominaisuuden avulla voit luoda sekä puhdistus- että Keep-Out-vyöhykkeitä, jolloin voit hallita siivousta paremmin. Keep-Out-vyöhykkeillä voit merkitä sovelluksessa alueet, joita et halua robotti-imurin puhdistavan. Nämä voivat olla pieniä alueita, kuten koiran kulhoja, tai suurempia alueita, kuten mattoja tai lasten leikkialueita.

 

Älykäs kartoitustoiminto tarkoittaa myös sitä, että iRobot Roomba i7 robotti-imuri oppii jatkuvasti tuntemaan kotisi ja löytää IR-kameran avulla aina tiensä kotiin latausasemalle – vaikka siirtelisit huonekaluja. Kokemuksemme on myös, että iRobot Roomba i7 i7150 jää hyvin harvoin jumiin esimerkiksi tuolin jalkojen väliin. Jos näin kuitenkin tapahtuu, saat aina ilmoituksen sovelluksessa.

 

Imuteho 1800 Pascalia (Pa) ei ole testimme suurin, mutta navigointijärjestelmän ansiosta tämä iRobot Roomba i7 robotti-imuri imuroi silti perusteellisemmin kuin muut robotti-imurit. Kokemuksemme mukaan kun iRobot Roomba i7 i7150 robotti-imuri on kartoittanut kodin, se imuroi huoneet suoraviivaisesti ja kulkee lopuksi seiniä pitkin poistaakseen viimeisetkin roskat.

Laatikko sisältää myös “Dual-Mode Virtual Wall” -esteen, joka voidaan asettaa varmistamaan, että robotti-imuri ei ylitä kyseistä rajaa. Tämä on erityisen hyvä niille, jotka haluavat käyttää iRobot Roomba robotti-imuria ilman sovellusohjausta.

Kun käynnistät iRobot Roomba i7 i7150 robotti-imuria ensimmäisen kerran, kokemuksemme mukaan se tarvitsee pidemmän ajan kartoittaakseen kotisi sisäänrakennettujen antureiden ja niin sanotun VSLAM-tekniikan avulla. Lyhyesti sanottuna VSLAM tarkoittaa, että iRobot Roomba i7 i7150 robotti-imuri käyttää optisia antureita ja algoritmeja kotisi laskemiseen ja kartoittamiseen.

Vaikka VSLAM toimii melko tehokkaasti, olemme oppineet, että kartoitus ei ole yhtä tarkkaa kuin LiDAR:lla.

Tehokas puhdistusjärjestelmä

iRobotin klassisen kolmivaiheisen puhdistusjärjestelmän (kaksi kumiharjaa ja voimakas imu) lisäksi tässä i7-robotti-imurissa on parannettu AeroForce-puhdistusjärjestelmä, jonka imuteho on 10 kertaa voimakkaampi kuin iRobot 600 -sarjan malleissa. Tutkimuksemme mukaan iRobot Roomba  imurin parannettu imuteho tarkoittaa, että se sopii erinomaisesti myös koteihin, joissa on lemmikkejä, sillä se poimii tehokkaasti lemmikkien karvat sekä lattioilta että matoilta.

Kokemuksemme osoittaa myös, että iRobot Roomba  i7150 robotti-imurin anturit havaitsevat lattioilla ja matoilla olevat suuremmat likapalat ja liikkuvat hitaasti niitä kohti ja niiden yli. Tämä auttaa varmistamaan perusteellisemman imuroinnin, jossa kaikki lika otetaan talteen.

KUVA

iRobot Roomba i7150 pölynimurin kumiharjat on valmistettu kaksitoimisella pinnalla, joten niitä voidaan käyttää sekä kovilla lattioilla, kuten puulattioilla ja laatoilla, että matoilla. Tämä on erittäin fiksua, sillä sinun ei tarvitse vaihtaa robotti-imurin harjaksia. Kokemuksemme mukaan Dual Multi-Surface -harjat toimivat todella hyvin vaihtuvilla pinnoilla sekä matoilla että kovilla lattioilla.

Sinun on kuitenkin kiinnitettävä huomiota mattoihisi, sillä testiemme mukaan tämä testin paras robotti-imuri ei sovi pehmeille ja karkeille matoille. Kumiharjat voivat vetää matosta naruja, jotka voivat juuttua harjoihin. Tämä voidaan kuitenkin ratkaista luomalla “Keep-Out”-alue maton ympärille ja puhdistamalla se manuaalisesti.

Olemme myös havainneet, että joissakin tapauksissa robotti-imuri voi tarttua ohuempiin johtoihin, kuten matkapuhelinten latureihin, jos ne ovat lattialla.

Sisäänrakennettu HEPA-suodatin (High Efficiency Particulate Air) kerää jopa 99,9 % robotti-imureiden poistoilmassa olevista mikroskooppisista hiukkasista, jotka muuten puhallettaisiin takaisin kotiisi. Sen lisäksi, että HEPA-suodatin parantaa puhdistustasoa, se on myös hypoallergeeninen.

Testin paras robotti-imuri ei käytä pusseja, vaan kerää pölyn helposti puhdistettavaan muovisäiliöön. 0,4 litran säiliön koko on vakiona useimmissa testissämme olleissa malleissa. Siksi emme moiti sitä, että useissa käyttäjäarvosteluissa todetaan, että se on tyhjennettävä vähintään jokaisen siivouksen jälkeen, riippuen kotisi koosta.

Tämä voidaan ratkaista myös ostamalla älykäs “Clean Base”.

Lisäksi tutkimuksemme osoittavat, että tämä paras robotti-imuri voi kattaa noin 60 m2 75 minuutin käyttöajalla. Jos sinulla on suurempi koti, se tarkoittaa, että sitä pitäisi ladata 90 minuuttia jokaisen jakson välillä. Siitä huolimatta 75 minuutin käyttöajan ja 90 minuutin latausajan suhde on parempi kuin suurimmalla osalla tämän testin malleista.

Meidän arviomme

Arvioimme iRobotin i7 7550 -robotti-imuria siten, että se on hyvä yleismalli ja testin paras robotti-imuri, joka soveltuu hyvin 60-120 m2:n kokoisiin koteihin.

Testien mukaan tämä paras robotti-imuri on erittäin perusteellinen sekä lattioilla että ohuilla matoilla, eikä sillä ole ongelmia vaihtuvien pintojen kanssa.

Melutaso on keskitasoa, mutta jos käytät sitä pääasiassa silloin, kun olet poissa kotoa, se ei ole ongelma.

Hyvin toimiva navigointijärjestelmä, siihen liittyvä sovellus ja erityisesti “Keep-Out”-vyöhykkeet ovat tämän robotti-imurin suosikkiominaisuuksiamme, ja mielestämme ne ovat myös tärkein syy siihen, miksi testin paras robotti-imuri i7 ansaitsee ykkössijan.

Robotti-imuriin liittyy kuitenkin myös rajoituksia. Se vaatii esimerkiksi monia “Keep-Out”-alueita niille, joilla on paljon paljaita johtoja ja karvaisia mattoja, jotka se voisi muuten tuhota.

Jos sinulla on esimerkiksi suurempi koti tai lemmikkejä, tutkimuksemme mukaan on miinusta siitä, että robotti-imurissa ei ole “Clean Base” -toimintoa, koska se tarkoittaa, että pölysäiliö on tyhjennettävä hyvin usein. Miinus voidaan kuitenkin ratkaista valitsemalla i7+-robotti-imuri, jossa on Clean Base.

Neato robottirobotti botvac d8 connected

Paras halpa robotti-imuri

Neato robottirobotti botvac d8 connected

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg LiDAR-navigointi
 • pros-icon.svg Kaksi asetusvaihtoehtoa: Eco ja Silent, joilla säädetään sekä ääntä että imutehoa.
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso – testattu 62,4 DB lattialla ja 58,6 DB matolla.
 • pros-icon.svg Hyvä koville pinnoille
 • pros-icon.svg Suunniteltu kulmien kiertämiseen

Detaljeret gennemgang

Neato Robotic Botvac D8 Connected on keskitason robotti-imuri, jossa on LiDAR-navigointi, imutehon asetukset ja alhainen melutaso. Se on suunniteltu tehokkaaksi kovilla pinnoilla, ja siinä on “kulmaystävällinen” D-muotoilu, jonka ansiosta se puhdistaa kulmat paremmin kuin muut pyöreät robotti-imurit.

Hyvä navigointijärjestelmä – keskinkertainen toteutus

Neato Robotic Botvac D8 Connected -navigointijärjestelmä ei ole erilainen. Se käyttää parasta LiDAR-järjestelmää, ja itse kartoitustoiminto on siksi erittäin hyvä. Toisaalta sillä on joitakin muita rajoituksia. Esimerkiksi Roborock S7 voi muistaa jopa 4 kerrosta, mutta tämä robotti-imuri muistaa vain yhden, joten se ei sovellu monikerroksisiin koteihin.

Lisäksi testit osoittavat, että se ei päivitä valmista karttaa säännöllisesti. Jos sinulla oli esimerkiksi kirjahylly tietyssä paikassa ja siirrät sitä, se ajaa edelleen nyt tyhjän tilan ohi ilman imurointia. On siis luotava uusi kartta, joten robotti-imurin on aloitettava kartoitusprosessi alusta.

Vaikka tällä robotti-imurilla pääsee hyvin liikkeelle kotonasi, testit osoittavat valitettavasti, että se jää helposti jumiin muita testattuja malleja helpommin kokonsa vuoksi. Varo myös lattialla olevia johtoja tai leluja, sillä sillä on taipumus juuttua myös niihin.

Sovelluksen hallinta

Sovelluksessa voit tehdä samoja asioita kuin muissakin malleissa: No-Go -vyöhykkeet, virtuaaliset seinät ja ajastettu puhdistus. Analyysimme osoittavat kuitenkin, että No-Go-vyöhykkeet eivät valitettavasti ole yhtä tehokkaita kuin muut testatut robotti-imurit.

Kaiken kaikkiaan olemme sitä mieltä, että sovellus ei ole yhtä käyttäjäystävällinen kuin muut testimme robotti-imurit, ja sekä virtuaaliseinät että alueet on päivitettävä usein, jotta voidaan varmistaa, että niitä noudatetaan.

Tästä huolimatta sen on testattu tekevän erittäin hyvää puhdistustyötä, joten jos sovelluksen ominaisuuksien säännöllinen päivittäminen ei haittaa, tämän ei pitäisi olla liian suuri ongelma.

Puhdistuskyky

Neato Robotic Botvac D8 Connected on paras kovilla lattioilla, sillä se poistaa 98-100 % liasta eco-tilassa (heikoin imuteho). Matoilla se tekee keskinkertaista työtä, mutta paljon paremmin kuin esimerkiksi hieman kalliimpi IRobot Roomba J7+ -robotti-imuri. Tämä poistaa ohuilla matoilla ainakin 34 %, kun iRobot J7+ jäi 11 %:iin.

Se on myös erinomainen lemmikkieläinten karvoille, sillä se poistaa 87-100 % karvoista pinnasta riippuen. Jos sinulla on mattoja ja lemmikkieläimiä, tämä on erinomainen valinta. Testimme ainoana robotti-imurina tämä on suunniteltu erityisesti kulmien kiertämiseen, ja analyysiemme mukaan se todella kiertää kulmat ja reunat hyvin.

Meidän arviomme

Mielestämme Neato Robotic Botvac D8 Connected tarjoaa paljon vastinetta rahoillesi. Testin paras robotti-imuri halvimmassa kategoriassa on hyvä yleiskäyttöinen robotti-imuri, jossa on LiDAR-navigointi noin puoleen testin muiden robotti-imurien hinnasta, joten se on hinnaltaan erittäin kilpailukykyinen. Tämä tekee siitä loistavan valinnan niille, jotka haluavat hyvän robotti-imurin kuluttamatta siihen paljon rahaa.

Jos haluat vahvan navigointijärjestelmän ja voit elää vähemmän tehokkaan sovelluksen sisäisen aikataulutustyökalun kanssa, saat robotti-imurin, jolla on hyvät siivousominaisuudet, edulliseen hintaan.

https://youtu.be/gxvOJVQOUXM

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI

paras robotti-imuri premium-kategoriassa

Fordele
 • pros-icon.svg TrueDetect 3D -tekniikka tunnistaa ja välttää kohteita.
 • pros-icon.svg Hyvä käyttöaika 175 minuuttia
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ääniohjaukseen sisäänrakennetun ääniavustajan kautta
 • pros-icon.svg Alhainen melutaso – testattu 60,30 DB matoilla ja 56 DB kovilla lattioilla.
 • pros-icon.svg Paras koville pinnoille

Detaljeret gennemgang

Tämä kategoriansa paras robotti-imuri on tarkoitettu niille, jotka haluavat tehokkaan robotti-imurin, jossa on moppitoiminto ja älykäs navigointijärjestelmä LiDAR-tekniikalla. Ecovacs Deebot on yksi markkinoiden ensimmäisistä, joka hyödyntää edistyksellistä TrueDetect SD -navigointijärjestelmää.

Älykäs navigointijärjestelmä

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI on varustettu uusimmalla LiDAR-tekniikalla, joka kartoittaa kotisi. Lisäksi korostamme sen kykyä tunnistaa kohteita ja navigoida niiden ympärillä. Tässä se todella erottuu kilpailijoistaan. Toisin kuin Ecovacs Deebot Ozmo T8 -robotti-imurissa, AIVI-versio on päivitetty True-Detect-etukameralla, joka kuvaa kohteita robotti-imurin ollessa käynnissä, mikä helpottaa entisestään kodin huonekalujen ja esineiden ympärillä puhdistamista. Siinä missä kilpailevat robotti-imurit, joissa ei ole kameraa, ajavat huonekaluihin, kunnes se löytää kiertotien, Ecovacsin robotti-imuri havaitsee esineet kaukaa ja pääsee siksi paremmin niiden ohi muuttamatta reittiään.

Testien mukaan robotti-imuri liikkuu tehokkaasti kotonasi. Kartoitus on tarkkaa, ja se kulkee suorassa linjassa välttäen samalla lattialla olevia esineitä. Toisin kuin Irobot Roomba i7, tämä robotti-imuri välttää hyvin lattialla olevia johtoja.

Hyvä koville lattioille

Ecovacs-robotti-imurin keskimääräinen imuteho on 2000PA, ja analyysissämme se saa kiitosta puhdistustehostaan. On kuitenkin syytä korostaa, että se suoriutuu huomattavasti paremmin kovilla lattioilla kuin matoilla.

Testit osoittavat, että se poistaa 95 % suuremmista likapaloista kovalta lattialta ja 45 % ohuilta matoilta. Pienemmän lian ja pölyn osalta jakauma oli 100 % ja 68 %. Paksuilla matoilla robotti-imuri toimii paremmin kuin Roborock S7 -robotti-imuri, kun taas kovilla lattioilla ne toimivat yhtä hyvin.

On myös syytä korostaa, että se toimii todella hyvin eläinten hiusten käsittelyssä. Täällä se poistaa 95-98 prosenttia pinnasta riippuen. Vertailun vuoksi Roborock S7 poisti enintään 87 % lemmikkien karvoista ja vain 40 % matoilla.

Tutkimuksemme on osoittanut, että moppitoiminto on vähemmän hyvä kuin pölynimuritoiminto. Toisin kuin Roborock S7:ssä, siinä ei ole ääniteknologiaa eikä se hankaa lattiaa. Testit osoittavat, että se jättää lattialle hyvin ohuen vesikalvon, ja siksi tahrat on pyyhittävä useaan kertaan, ennen kuin ne saadaan poistettua. Jos siis haluat erittäin perusteellisen lattianpuhdistuksen, tämä robotti-imuri ei ole sinua varten.

Älykkäät ominaisuudet

Tämä Ecovacs Deebot -malli voi muodostaa yhteyden Google Assistantiin ja Google Alexaan kilpailevien robotti-imurien tavoin, mutta se eroaa kilpailijoistaan sillä, että siinä on sisäänrakennettu ääniavustaja. Jos sinulla ei siis ole muita, voit silti ohjata robotti-imuria äänelläsi.

Myös alhainen melutaso, joka on vain 56 db, on korostamisen arvoinen. Se on yksi testin alhaisimmista, ja sen ansiosta sitä on helpompi käyttää kotona.

robotti-imuri tunnistaa muuttuvat pinnat ja säätää imutehon sen mukaan. Testit ovat myös osoittaneet, että robotti-imuri liikkuu itse mattojen ympärillä, kun moppitoiminto on kytketty päälle, joten sinun ei tarvitse huolehtia No-Go -alueiden ja virtuaaliseinien luomisesta. Vaikka tämä ominaisuus on mukava, se voi olla myös haitta, koska et voi imuroida mattoja samalla puhdistusjaksolla kuin Roborock S7:llä, joka sen sijaan nostaa mopin maton yläpuolelle.

Meidän arviomme

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI on mielestämme hyvä 2-in-1-robotti-imuri niille, joilla on lemmikkejä ja kovia lattioita. Se ei voi korvata manuaalista lattianpesua, sillä moppitoiminto ei ole yhtä tehokas kuin Roborock S7+, joka käyttää ääniteknologiaa. Siksi emme suosittele sitä lapsiperheiden koteihin, joissa on odotettavissa enemmän tahroja. Hinta on tämäntyyppiselle robotti-imurille keskimääräinen, ja se on kohtuuhintainen useimmille.

Puhdistusteho ei ole yhtä hyvä matoilla, etenkään ohuilla matoilla, joten jos sinulla on esimerkiksi seinästä seinään ulottuvia mattoja, tämä robotti-imuri ei ole sinua varten.

Testin paras robotti-imuri premium-kategoriassa sopii myös erinomaisesti niille, joilla on tapana säilyttää paljon tavaraa lattialla, sillä sen True-Detect-tekniikan ansiosta on helppo navigoida ja luoda vaihtoehtoisia reittejä.

https://youtu.be/lpS5H7gZm7o

Roborock S7+

paras robotti-imuri jossa moppitoiminto

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä akun kesto 180 minuuttia
 • pros-icon.svg Itseliimautuva moppitoiminto matoilla kuljettaessa
 • pros-icon.svg Sonic-tärinätekniikka, joka hangaa lattian sen sijaan, että vain ajelisi sen yli.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää imutehoa
 • pros-icon.svg Huoneiden siivous voidaan ajoittaa
 • pros-icon.svg LiDAR-tekniikan ansiosta voi ajaa pimeässä.

Detaljeret gennemgang

Roborock S7+ -robotti-imuri sopii niille, jotka haluavat robotti-imurin, jossa on moppi ja joustavat asetusvaihtoehdot. Ainoa ero S7- ja S7+-robotin välillä on, että siinä on “Clean Base” -asema.

Käytännöllinen moppausjärjestelmä

Roborock S7+ -robotti-imurilla voit imuroida ja mopata samanaikaisesti. Edessä oleva imupää kerää pölyn ja lian ja äänimoppi hangaa lattian. Toisin kuin aiemmissa Roborock S -versioissa, joissa on myös lattiamoppi, S7-sarjassa toiminto on päivitetty ääniteknologialla. Tämä tarkoittaa, että tärinä hangaa lattiaa jopa 3000 kertaa minuutissa.

Testien mukaan äänimoppaustoiminto on erityisen hyvä poistamaan koville lattioille kuivuneet tahrat, joiden poistamiseksi ilman tätä toimintoa varustetut mallit olisi pitänyt ajaa useita kertoja yli.

On myös syytä korostaa, että vesisäiliön kokoa on parannettu. Se on 300 ml, kun taas vanhemmissa S5-malleissa se on 140 ml, joten se on täytettävä harvemmin. Huomaa, että kokemuksemme mukaan robotti-imuri tulisi täyttää vain vedellä, jossa ei ole pesuaineita

Roborock S7+ voi havaita matot ultraäänellä ja nostaa moppitoiminnon lattiasta niin, että vain matto imuroidaan. Näin ei tarvitse asettaa No-Go Zones -alueita tai jakaa siivousta imurointiin ja moppaukseen.

Analyysimme osoittavat kuitenkin, että sinun on oltava varovainen, jos sinulla on erittäin korkeita suttuisia mattoja, sillä robotti-imuri ei pysty nousemaan tarpeeksi korkealle, jolloin matto on joka tapauksessa vaarassa kostua. Ellei sinulla ole erittäin herkkiä mattoja, emme usko, että tämä on ongelma, koska moppi ei ole kovin märkä.

Vallankumouksellinen navigointijärjestelmä

PreciseSense LiDAR -navigointijärjestelmänsä avulla robotti-imuri skannaa ympäristönsä ja kartoittaa kotisi. Se muistaa jopa 4 kerrosta, joten se on robotti-imuri myös niille, joilla on suuri koti. LiDAR-teknologia on robotti-imurien edistyksellisin lasernavigointijärjestelmä, ja kokemuksemme mukaan kartoitustoiminto toimii todella hyvin. Robotti-imuri kartoittaa kotisi tehokkaasti ja perusteellisesti ensimmäisellä käyttökerralla ja pääsee hyvin kulmiin ja reunoihin.

Aivan kuten IRobot i7 -robotti-imurissa, voit jakaa kotisi No-Go -vyöhykkeisiin täältä käsin, mutta voit myös lähettää sen eri huoneisiin ja asettaa mattotoiminnon.

Kokemuksemme on myös, että se on helppo ohjelmoida sovelluksesta, jossa voit myös käynnistää imurin, jos et ole kotona. Miinusta on kuitenkin se, että sovellusta ei ole vielä saatavilla tanskaksi.

Älykäs puhdistus

2500PA:n imuteho on testimme voimakkain, joten sen pitäisi soveltua paremmin lemmikkien karvoille. Testien perusteella se imee lemmikkieläinten karvat parhaiten kovilta lattioilta, kun taas matoilla sillä on vaikeampaa ja se jättää jälkeensä karvapalasia. Yleisesti ottaen sillä on haasteita, ja karvoilla on taipumus jäädä kiinni kumiharjoihin. Siksi emme suosittele sitä niille, joilla on lemmikkejä.

Tästä huolimatta se tekee hyvää yleispuhdistustyötä kovilla lattioilla imuroimalla 94-100 % liasta. Analyysimme osoittavat kuitenkin, että se imuroi hieman paremmin paksut matot kuin ohuet matot, sillä se imuroi 68 % ja 66 % liasta.

On syytä huomata, että robotin 67 DB:n melutaso on melko paljon korkeampi kuin muiden testin robotti-imurien (imutehon vuoksi), ja kokemuksemme mukaan se on myös meluisa, erityisesti matoilla, joilla imutehon on usein oltava korkeimmillaan.

Yksi tämän robotti-imurin suosikkiominaisuuksistamme on, että voit jakaa eri huoneet aikoihin ja 4 eri puhdistustehoon. Tämä on erityisen kätevää, jos haluat imuroida huoneen, kun tiedät teini-ikäisen olevan poissa, tai kodinhoitohuone on erittäin likainen ja tarvitsee erityisen perusteellisen puhdistuksen.

Robotti-imuriin voidaan asettaa 4 eri ohjelmaa imurointia ja lattianpesua varten. Jos esimerkiksi haluat imuroida, kun lapset ovat nukkumassa, voit käyttää “Quiet-Mode”-tilaa.

Voit myös asettaa sen pesemään lattian useita kertoja samassa pesuohjelmassa, jotta lattian puhtaus voidaan varmistaa.

Latausaika on kaksi kertaa niin pitkä kuin käyttöaika, ja akun tyhjennyttyä sitä on ladattava täydet 6 tuntia. Analyysimme mukaan 180 minuutin pitkä käyttöaika ei riitä kompensoimaan latausaikaa, jos kotisi on vähintään 200 neliömetrin kokoinen. Jos sinua ei kuitenkaan haittaa siivouksen jakaminen muutamalle päivälle, tämä ei ole ongelma.

Meidän arviomme

Roborock S7+ -robotti-imuri on mielestämme yksi parhaista moppitoiminnolla varustetuista robotti-imureista. Äänimoppitoiminto helpottaa vaikeiden ja kuivuneiden tahrojen poistamista ja tekee sen nopeammin kuin muut robotti-imurit.

Navigointijärjestelmässä käytetty teknologia on markkinoiden parasta, ja tämän ja parannetun äänimoppaustoiminnon yhdistelmä on syy siihen, miksi Roborock S7+ ansaitsee paikan parhaana moppaustoiminnolla varustettuna.

Se on ihanteellinen niille, jotka haluavat joustavia ja nopeampia siivousvaihtoehtoja, sillä voit määrittää huoneet ja siivoustyypit ja samalla imuroida ja pestä lattian.

Paranna siivousta uudella Roborock S7:llä

Irobot Roomba j7+

Paras robotti-imuri kotitalouksiin, joissa on lemmikkejä

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu P.O.O.O.O.O.P.-toiminto lemmikkien sotkujen välttämiseksi.
 • pros-icon.svg Hiljainen – testattu 63 db kovilla lattioilla ja 57,5 db matoilla.
 • pros-icon.svg Hyvä lataus- ja käyttöaika. Testattu 137 ja 102 minuuttia
 • pros-icon.svg Hyvä robotti-imuri eläinten karvoille
 • pros-icon.svg Automaattinen tyhjennys Clean Basessa

Detaljeret gennemgang

Tämä iRobot Roomba on pätevä pölynimuri ja hyvä robotti-imuri lemmikki-koteihin. Sillä on suuri puhdistusteho ja joka tekee päivittäisestä siivouksesta helppoa erityisesti niille, joilla on lemmikkejä. Tämä on paras robotti-imuri lemmikkieläin-talouksiin.

Älykäs navigointi kohteiden ympärillä

Irobot Roomba J7+:n navigointijärjestelmä perustuu Gyro-tekniikkaan. Gyroskooppiteknologia koostuu anturista, joka pystyy arvioimaan kodissasi olevien kohteiden etäisyyttä, mutta teknologia ei ole läheskään yhtä kehittynyttä kuin LiDAR. Siksi ei ole yllättävää, että testit osoittavat, että kartoitustoiminto ei ole yhtä tarkka kuin muilla testissämme olleilla malleilla ja vaatii useita matkoja ennen kuin kartta on täysin kartoitettu.

Yksi korostamisen arvoinen ominaisuus on erityinen P.O.O.O.O.P (pet owner official promise) -toiminto, joka takaa, että imuri ei ajaudu lemmikkieläinten jätösten päälle. Tutkimuksemme osoittavat, että tämä toiminto toimii erityisen hyvin. Robotti-imuri havaitsee lemmikkijätteen kaukaa sisäänrakennetun kameran avulla ja ajaa sen ympäri.

Huomaa kuitenkin, että kamera havaitsee myös muut lattialla olevat esineet ja kiertää ne kaukaa, jolloin puhdistus ei ehkä ole yhtä perusteellinen.

Teknologia on samanlainen kuin Ecovacs True-Detect, mutta vaikka testit osoittavat, että Ecovacsin robotti-imuri liikkuu lähempänä kohteita puhdistuksen aikana, se ei pysty tunnistamaan roskia.

Hyvä eläinten karvoille

Tämä imuri imuroi jopa 97 % lemmikkien karvoista kovilla lattioilla ja 37 % matoilla. Tämä ei ole yhtä paljon kuin iRobot i7+ -robotti-imurissa matoilla, mutta silti keskimääräistä enemmän. Yhdessä P.O.O.O.O.O.P-ominaisuuden kanssa tämä on paras valinta lemmikinomistajille.

iRobot ei itse ilmoita robotti-imurin imutehoa, mutta tutkimuksemme mukaan se ei ole yhtä tehokas kuin muut tässä testissä. Testauksessa tämä robotti-imuri suoriutuu myös huonommin. Kovilla lattioilla se poimii 88 % suuremmista likapaloista ja 93 % pienistä paloista. Ohuilla matoilla se poimii vain 11 % pienistä likapaloista. Vaikka se suoriutuu paremmin paksuilla matoilla (65 % ja 17 %), testit osoittavat, että sillä on vaikeuksia päästä paksujen mattojen yli taittamatta niitä. Toisaalta se pääsee helposti sohvien ja matalien hyllyjen alle.

Lataus- ja käyttöajan suhde on testimme paras. Jos pölynimuri ei kata koko taloa yhdellä kertaa, se pääsee takaisin toimintaan nopeasti, sillä latausaika on vain 102 minuuttia.

Jopa 57,5 db:n äänitasolla tämä robotti-imuri on yksi testimme hiljaisimmista, ja vain Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI ylittää sen 56 db:n äänitasolla, mikä johtuu sen alhaisesta imutehosta. Jos kuitenkin haluat robotti-imurin ensisijaisesti ottamaan pahimman lian ja lemmikkien karvat, tämä on erinomainen valinta.

Meidän arviomme

Mielestämme iRobot Roomba J7+ on erityisen hyvä niille, joilla on lemmikkejä. Testit osoittavat, että se liikkuu helposti roskien ympärillä, ja se on myös hyvä lemmikkien karvojen kanssa. Erityisesti kovilla lattioilla ja ohuilla matoilla.

Se on loistava valinta niille, jotka eivät halua mennä siivoamaan ennen kuin aloitat sen, sillä se on testattu ohittamaan helposti lelut, pyykit ja johdot.

Jos haluat monipuolisemman robotti-imurin, jolla on voimakas imuteho, tämä ei ole sinulle sopiva. Imuteho ja navigointijärjestelmä huomioon ottaen hinta on korkea (testimme korkein), ja uskomme, että saat enemmän vastinetta rahoillesi valitsemalla esimerkiksi Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI -robotti-imurin.

https://youtu.be/uTMxaKaiCCE

Guide

Miten valita paras robotti-imuri

Robottipölynimuri-markkinoilla on tapahtunut paljon kehitystä niiden kasvavan suosion myötä. Vaikka ne eivät vieläkään voi täysin korvata manuaalista siivousta, on olemassa malleja, jotka tulevat lähelle.

Suurin osa markkinoilla olevista robotti-imureista on luotu monikäyttöisiksi malleiksi, jotka sopivat useimmille ihmisille, mutta niissä on eroja erityisesti navigointijärjestelmän, imutehon ja melutason osalta.

Lisäksi erityiset parametrit, kuten moppitoiminto, lemmikkieläimet, suodatin ja akun kesto.

Alla olevassa osto-oppaassa keskitymme näihin parametreihin ja käsittelemme yksityiskohtaisesti niiden merkitystä sinulle ja robotti-imurin valinnalle.

Navigointijärjestelmä

Robotti-imureissa on erilaisia navigointijärjestelmiä, joista toiset ovat tehokkaampia kuin toiset.

Ensimmäiset robotti-imurit oli varustettu sensoritekniikalla, joka on alkeellisinta navigointitekniikkaa. Useimmissa malleissa käytetään edelleen antureita esimerkiksi portaiden tunnistamiseen, mutta kartoituksen osalta on nykyään saatavilla paljon kehittyneempää teknologiaa.

 • Kamera

Kameran navigointi yhdessä SLAM-tekniikan kanssa on erittäin tehokasta, kun taas kamerat ilman SLAM-tekniikkaa tekevät usein virheitä. Esimerkiksi kameranavigoinnilla varustetut robotti-imurit eivät aina erota pimeää laattaa ja pistettä toisistaan, eivätkä ne osaa ajaa pimeässä.

 • GYRO

Gyroskooppitekniikkaa on käytetty jo vuosia lentokoneiden ja matkapuhelinten navigoinnissa. Tekniikka on varsin tehokas myös robotti-imureissa, vaikka se ei olekaan yhtä tarkka kuin LiDAR ja SLAM. Toisaalta tällä tekniikalla varustettuja malleja on usein saatavilla paljon halvemmalla. Testissämme Irobot Roomba J7+ käyttää gyroskooppista navigointitekniikkaa.

 • SLAM ja VSLAM

SLAM-järjestelmä koostuu optisista antureista ja algoritmeista, joiden avulla robotti-imuri voi jatkuvasti laskea etäisyyksiä ja mittoja kodissasi ja kartoittaa ne. SLAM-järjestelmässä käytetään usein LiDAR- tai kameraa (VSLAM).

SLAM-järjestelmä on yksi parhaista navigointijärjestelmistä, mutta etäisyyden arvioinnissa voi olla virheitä, minkä vuoksi robotin on vaikea ymmärtää, kuinka kaukana se on kohteesta, ja siksi sillä on vaikeuksia navigoida. SLAM-järjestelmä on epätarkempi kuin LiDAR-järjestelmä ja siksi usein hieman halvempi.

Testimme voittaja, iRobot Roomba i7 i7150, käyttää VSLAMia.

 • LiDAR

LiDAR on uusin ja edistyksellisin kartoitustekniikka robotti-imureissa. Se käyttää lasereita kartoitukseen, mikä tekee siitä tarkimman järjestelmän. LiDAR-tekniikan haittapuolena on, että se ei havaitse yhtä hyvin lattialla olevia pieniä kohteita, kuten johtoja. Lisäksi LiDAR-tekniikalla varustetut robotti-imurit ovat usein kalliimpia kuin muut robotti-imurit.

Testissämme useimmat robotti-imurit käyttävät LiDARia, mukaan lukien Neaton robottirobotti botvac d8 connected, Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI ja Roborock S7+.

Mikä järjestelmä sinun pitäisi valita?

Jos hinta ei ole tärkeä tekijä, suosittelemme vahvasti LiDAR- tai V SLAM-robotti-imuria, sillä sillä saat tarkimmat kartat ja parhaan navigoinnin.

Mitä hienostuneempi kotisi pohjaratkaisu on, sitä parempaa tekniikkaa tarvitset. Jos sinulla on pieni asunto tai yksikerroksinen talo, voit helposti valita GYRO-robotti-imurin, jos muut ominaisuudet täyttävät vaatimuksesi.

Imuteho – Kuinka tehokas robotti-imurin pitäisi olla?

Robotti-imurien imuteho mitataan Pascalissa (Pa), ja se vaihtelee suuresti. Testissämme robotti-imurit vaihtelevat 1800 Pa:n ja 6000 Pa:n välillä.

Mitä suurempi on imuteho, sitä tehokkaammin robotti-imuri imee lemmikkien karvat ja lian ja roskat sekä paksuista että ohuista matoista.

Vaikka sinulla olisi lemmikkejä tai mattoja, voit silti valita 1800 Pa robotti-imurin, kuten testivoittajamme iRobotin, joka on osoittautunut perusteelliseksi molemmissa.

Erittäin voimakas imuteho ei aina tarkoita perusteellista ja tehokasta puhdistusta. Siksi suosittelemme, että tarkastelet imutehoa navigointijärjestelmän yhteydessä.

Melutaso: Kuinka äänekäs robotti-imuri voi olla?

Kaikkien robotti-imurien äänitaso mitataan desibeleinä (dB), ja mitä pienempi desibeli on, sitä hiljaisempi se on. Äänitaso voi olla 56-75 desibeliä, ja tavallisen pölynimurin äänitaso voi olla jopa 85 dB. Useimpien robotti-imurien äänitaso on noin 60 desibeliä, mikä vastaa kahden ihmisen välistä normaalia keskustelua.

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI:n äänitaso on testimme alhaisin, 56 desibeliä.

Vertailun helpottamiseksi olemme tehneet yhteenvedon eri äänitasoista:

 • 35-40 dB = hiljainen jääkaappi
 • 50 dB = Puhe ja melu avokonttorissa
 • 60 dB = normaali keskustelu
 • 65 dB = keskimääräinen liesituuletin
 • 74 dB = tavallinen pölynimuri
 • 80 dB = hiustenkuivaaja
 • 98 dB = pora
 • 110 dB = musiikki diskossa

Huomaa, että vertailutaulukossa ilmoitettu äänitaso perustuu robotti-imurin imuroinnin aikana aiheuttamaan ääneen. Siinä ei oteta huomioon melutasoa, kun se on telakoituna tai kun sitä puhdistetaan puhdistusalustassa tai puhdistusasemassa.

Robotti-imuri, jossa on moppitoiminto

Moppitoiminnolla varustettu robotti-imuri on älykäs valinta niille, jotka haluavat 2-in-1-ratkaisun, joka puhdistaa perusteellisemmin kuin imurointi. Testissämme tarkastelimme kahta moppitoiminnolla varustettua robotti-imuria, jotka puhdistavat lattian eri tekniikoilla.

Moppitekniikka

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI käyttää hyvin yksinkertaista tekniikkaa, jossa se pyyhkii pinnan kostealla liinalla imuroinnin jälkeen. Tämä tekniikka on yleisimmin käytetty moppitoiminnolla varustettujen robotti-imurien joukossa, ja se sopii erinomaisesti jokapäiväiseen siivoukseen.

Jos haluat perusteellisemman puhdistuksen, valitse Roborock S7+ -robotti-imurin kaltainen malli, joka imuroi ja moppaa lattian äänivärähtelytekniikalla.  Moppi pyörii moppauksen aikana, joten liike jäljittelee tapaa, jolla moppaisit lattian, jos tekisit sen käsin. Siksi tällä tekniikalla varustetut robotti-imurit soveltuvat paremmin sitkeiden tahrojen poistamiseen.

Vaikka voit ostaa Irobotille erityisen saippuan lattian pesua varten, robotti-imurit eivät voi täysin korvata lattian käsin tapahtuvaa puhdistusta. Ne ovat kuitenkin loistava lisä siivousprosessiin.

Navigointi ja pinnat

Testimme kaksi robotti-imuria eroavat toisistaan myös siinä, miten ne käsittelevät pintoja ja moppausta.

Esimerkiksi Roborock-robotti-imuri on suunniteltu tunnistamaan matot automaattisesti ja nostamaan moppi itse ylös, jotta mattoihin ei pääse vettä imuroinnin aikana kun se imuroi ja moppaa.

Ecovacs-robotti-imuri tunnistaa myös matot, kun moppitoiminto on kytketty päälle, mutta ohittaa ne kokonaan, joten niitä ei imuroida samalla jaksolla.

Toisissa robotti-imureissa sinun on luotava sovellukseen No-Go -alueet, jotta vältät mattojen moppaamisen.

Molemmat testissämme olleet robotti-imurit imuroivat ja moppaavat samassa jaksossa, mikä säästää aikaa siivouksessa, mutta on myös malleja, joissa ensin imuroidaan ja sitten puhdistetaan lattia.

Meidän mielestämme toinen ei välttämättä ole toista parempi. Se riippuu yksilöllisistä tarpeistasi, joten muista tarkistaa tekniset tiedot, kun valitset uutta moppitoiminnolla varustettua robotti-imuria.

Tyhjennysasema tai -telakka

Aivan kuten voit hankkia “Clean Case” -laukun, joka tyhjentää robotti-imurin pölystä (lue lisää alla), voit myös ostaa moppitoiminnolla varustetun puhdistusaseman robotti-imuriin. Siinä on kolme käytännöllistä toimintoa:

 1. Automaattinen vedentäyttö
 2. Mopin automaattinen pesu
 3. Mopin automaattinen kuivaus

Tutkimustemme perusteella puhdistusasema toimii hyvin mopin pintapuhdistukseen, mutta sinun on kuitenkin varauduttava siihen, että sinun on pestävä moppi usein itse, jotta se puhdistuu kunnolla.

Robottipölynimuri lemmikkieläintalouksiin

Kaikki robotti-imurit eivät sovellu koteihin, joissa on lemmikkejä. Siksi olemme koonneet yhteen kolme erityistä parametria, joita sinun tulisi tarkastella varmistaaksesi, että valitset oikean robotti-imurin.

Imuteho

Imuteho on tärkein parametri, joka sinun tulisi huomioida. Karkeasti sanottuna mitä suurempi imuteho, sitä paremmin se poimii eläinkarvat. Erityisesti matoista. Testimme voimakkain imuteho on 2500 Pa, ja tämä on myös robotti-imuri, joka toimii parhaiten lemmikkieläinten karvoille matoilla, sillä se poimii jopa 99 % karvoista. Jos sinulla ei ole mattoja, voit tulla toimeen pienemmällä imuteholla, mutta suosituksemme on vähintään 2000 Pa.

Harjat

Parhaat harjat lemmikkieläinten karvojen keräämiseen ovat kumisia. Joissakin robotti-imureissa on erityiset lemmikkikarvaharjat ja toisissa on yksi yleisharja. Jos harja on valmistettu muoviharjaksista, kokemuksemme mukaan karvat jäävät usein jumiin ja vaikeuttavat imurointia.

Lisäominaisuudet

Testivoittajassamme kategoriassa “Paras lemmikkieläinten kanssa asuviin koteihin” on sisäänrakennettu P.O.O.O.O.O.P-toiminto, joten robotti-imuri voi havaita lemmikkieläinten jätökset ja kiertää ne.

Suodatin robottipölynimureihin – erityisesti allergikoille

Robotti-imurin suodatin suodattaa ilmaa, joka puhalletaan takaisin huoneeseen imuroinnin aikana, eikä sillä ole mitään tekemistä pölysäiliön kanssa.

Sillä ei ole väliä, millainen suodatin robotti-imurissasi on, sillä niiden kyky suodattaa mikrohiukkasia vaihtelee.

Jos sinulla on allergioita, valitse ehdottomasti robotti-imuri, jossa on HEPA-suodatin.

HEPA-suodatin

HEPA-suodattimet suodattavat erityisen tehokkaasti pölyn pieniä hiukkasia. Ne keräävät jopa 99,99 % jopa 0,3 mikronin kokoisista hiukkasista. Lisäksi ne varmistavat, että pölyhiukkaset ja lika pysyvät säiliön sisällä. Siksi tämäntyyppinen suodatin sopii erityisen hyvin allergikoille tai jos joku kotitaloudessasi kärsii allergioista.

HEPA-suodattimet luokitellaan viiteen luokkaan:

 • EPA 10 – 85
 • EPA 11 – 95
 • EPA 12 – 99,5
 • HEPA 13 – 99,95
 • HEPA 14 – 99, 99 %

Prosenttiosuudet osoittavat, kuinka monta osaa kaikista hiukkasista ne pystyvät vangitsemaan. Jos kotitaloudessa on allergikkoja, on suositeltavaa valita HEPA 13 tai 14, joten muista tarkistaa valitsemasi robotti-imurin tekniset tiedot.

Suodattimia 10, 11 ja 12 ei voida kutsua HEPA-suodattimiksi (High Efficiency Particulate Air), vaan niitä kutsutaan EPA-suodattimiksi (Efficiency Particulate Air).

Mikrosuodatin

Mikrosuodatin pidättää mikrohiukkaset, jotta ne eivät leviä ympäri kotia.

Nämä kaksi suodatinta ovat siis samankaltaisia, mutta erona on se, että HEPA-suodatin on tehokkaampi ja parempi keräämään mikrohiukkasia imuroinnin aikana.

Jos kukaan kotitaloudessasi ei ole allerginen, voit huoletta valita mikrosuodattimella varustetun version.

Vaihdettavat vs. pestävät suodattimet

Kaikki suodattimet on poistettava jonkin ajan kuluttua, mutta jotkin robotti-imurit vaativat suodattimen vaihdon, mutta toiset robotti-imurit voidaan puhdistaa astianpesukoneessa.

Jos olet erityisen huolissasi ympäristöstä, valitse robotti-imuri, jossa käytetään pestäviä suodattimia. Näin säästät myös paljon rahaa.

Sekä HEPA-suodattimet että mikrosuodattimet voidaan pestä tyypistä riippuen, joten tarkista valitsemasi robotti-imurin tekniset tiedot.

Akun kesto ja latausaika: Kuinka suuri kotisi on?

Eri robotti-imureiden akun kestossa ja latausajassa on suuria eroja. Jos sinulla on erittäin suuri koti, lataus- ja käyttöajan suhde on tärkein.

Esimerkiksi Roborock S7:llä ja Ecovacsin robotti-imurilla on hyvin pitkät latausajat muihin malleihin verrattuna, mutta jos ne pystyvät kattamaan koko kotisi yhdellä matkalla, se ei ole ongelma. Sen sijaan Irobot Roomba j7+ -mallissa, jonka testiaika on 102 (käynnissä) ja 137 (lataus) minuuttia, suhde on tasaisempi.

On aivan normaalia, että robotti-imuri käy useita kertoja ja latautuu matkan varrella. Se, mikä on sinulle parasta, riippuu kotisi koosta ja siivoustarpeistasi.

Miten kotisi on järjestetty?

Kodin järjestys on ratkaisevan tärkeää sen kannalta, miten robotti-imuri puhdistaa kotisi. Jos käytössäsi on erityyppisiä lattioita, mattoja, portaita tai paljon kynnyksiä, sinun kannattaa katsoa tarkkaan ennen valintaa.

Lattiatyypit ja imukyky

Jotkin pinnat vaativat paremman imun kuin toiset, ja yleensä robotti-imurit toimivat parhaiten kovilla lattioilla. Jos sinulla on kuitenkin paljon mattoja, on nyt mahdollista löytää myös malli, joka toimii hyvin paksujen ja pörröisten mattojen päällä.

Erityisesti matoille on eduksi valita robotti-imuri, jossa on erittäin voimakas ja hyvä imuteho. Testissämme Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI suoriutuu parhaiten matoilla 6000Pa:n imutehollaan.

Oven kynnykset

Oven kynnykset ovat haaste robotti-imurille. Useimmat pystyvät käsittelemään pienempiä, 1-1,5 cm:n kynnyksiä. Tutustu vertailutaulukkoon, jossa olemme listanneet testatun korkeuden, jonka kukin malli pystyy käsittelemään.

Voit myös harkita pienten luiskien asentamista ovien ympärille, jotta robotin on helpompi liikkua.

Portaat

Jos kodissasi on portaat ja haluat käyttää robotti-imuria pohjakerroksen yläpuolella, on tärkeää, että portaat on suojattu tai että robotti-imuri on varustettu porrasantureilla, jotta robotti-imuri ei putoa portaita alas ja rikkoudu.

Mukava saada ominaisuuksia

Markkinoiden parhaissa robotti-imureissa on paljon hienoja ominaisuuksia, jotka helpottavat elämääsi. Tarkastelemme robotti-imureita ja niiden ominaisuuksia tarkemmin alla.

Älykkäät ominaisuudet

Useat parhaista robotti-imureista on varustettu niin sanotuilla älykkäillä ominaisuuksilla, kuten ääniohjauksella.

Ne voidaan yhdistää Amazon Alexa- tai Google Assistant -ääniohjaukseen, joten sinun ei tarvitse avata sovellusta robotti-imurin ohjaamiseksi. Yleensä ääniohjaus sisältää yksinkertaisia komentoja, kuten muun muassa käynnistys, pysäytys, tauko ja telakointi.

On kuitenkin olemassa myös kehittyneempiä ääniohjauskomentoja, joilla voit saada sen imuroimaan tietyt huoneet.

On kuitenkin syytä tietää, että tämäntyyppinen komento voidaan määrittää vain robotti-imureihin, jotka voivat kartoittaa kotisi.

Integroitu kamera

On myös mahdollista saada robotti-imureita, joissa on integroitu kamera, joka voi ottaa kuvia imuroinnin aikana. iRobot Roomba J7+ -robotti-imuri on esimerkki tästä. Jos iRobot Roomba J7+ törmää esimerkiksi leluun, se ottaa kuvan ja lähettää sen sinulle mukana tulevan sovelluksen kautta. Voit sitten päättää, miten sen pitäisi reagoida ja pitäisikö sen välttää kyseistä aluetta tulevaisuudessa.

Pölysäiliön ilmaisin

Joissakin robotti-imureissa on yläosassa merkkivalo, joka osoittaa, milloin pölysäiliö on tyhjennettävä. Toiset antavat ilmoituksen sovelluksessa tai kertovat pölysäiliön tilanteesta äänellä. Ilmaisin on älykäs, sillä näet sen ennen kuin kytket sen päälle ja tyhjennät sen. Varsinkin jos et ole kotona sen puhdistuksen aikana.

Puhdas pohja

“Clean Base” -järjestelmän automaattisen pölysäiliön tyhjennyksen tärkein etu on se, että pölynimuri voi puhdistaa silloin, kun et ole kotona, ilman että pölysäiliö on täynnä.

Toinen merkittävä etu on se, että “Clean Base” voi pitää sisällään 30-60 täyttä pölysäiliötä ennen kuin pölysäiliön tarvitsee tyhjentää.

Ajastintoiminto

Ajastintoiminnon avulla voit ohjelmoida pölynimurin työskentelemään sinulle sopivina aikoina. Voit ohjelmoida sen toimimaan, kun olet töissä, haet lapset päiväkodista tai ulkoilutat koiraa.

Jyrkänteen välttämistekniikka

Cliff avoidance -tekniikka on porrasanturi, joka tunnistimien ansiosta havaitsee, milloin robotti-imurisi on vaarassa pudota portaissa. Tämä ominaisuus on hyödyllinen, jos haluat asettaa robotti-imurin toimimaan lattialla, jossa portaita ei voi sulkea.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras robotti-imuri 2023?

Testin paras robotti-imuri 2023 on iRobot Roomba i7. Malli voittaa erityisesti imutehon ja tehokkaan navigointijärjestelmän yhdistelmällä, jotka yhdessä tekevät siitä erittäin tehokkaan - myös lemmikkien karvojen suhteen.

Mikä robotti-imuri minun pitäisi valita?

Se, minkä imurin valitset, riippuu hyvin paljon yksilöllisistä tarpeistasi. Valintaasi vaikuttavat muun muassa kotisi koko, lemmikkieläimet ja se, haluatko moppitoiminnon.

Onko robotti-imuri rahan arvoinen?

Se, onko robotti-imuri rahan arvoinen, riippuu taas tarpeistasi. Robotti-imuri ei voi täysin korvata manuaalista siivousta, mutta uudemmat mallit ovat varsin tehokkaita päivittäiseen siivoukseen ja täydentävät hyvin muita siivoustehtäviä.

Onko robotti-imurin käyttö kallista?

Robottipölynimurit kuluttavat 20-40 W latausta kohden. Tavallinen pölynimuri käyttää keskimäärin jopa 900W. Lyhyt vastaus on siis ei, robotti-imuri ei ole teholtaan kallis.

Onko robotti-imuri hyvä idea?

Se, onko robotti-imuri hyvä idea, riippuu siivoustarpeistasi. Jos haluat lisää joustavuutta ja apua päivittäisessä siivouksessa, se on mielestämme rahan arvoinen.

Voivatko robotti-imurit kulkea kynnysten yli?

Kyllä, useimmat robotti-imurit pystyvät kulkemaan kynnysten yli. Katso kunkin robotin tekniset tiedot vertailutaulukostamme.

Voivatko robotti-imurit imuroida koirankarvat?

Voiko robotti-imuri toimia pimeässä?

LiDAR-navigointitekniikalla varustetut robotti-imurit voivat toimia pimeässä.

Voiko robotti-imuri puhdistaa lattiat?

Jos ostat robotti-imurin, jossa on moppitoiminto, se voi puhdistaa lattian.

Voiko Roborock ajaa kynnysten yli?

Kyllä, testissämme ollut Roborock S7+ -malli pystyy käsittelemään jopa 0,5 cm:n kynnyksiä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×