4k-projektori – Paras 4k-projektori 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Tämä 4K-ultra HD -projektori on täynnä ominaisuuksia hintaan, joka saa meidät julistamaan sen tämän testin voittajaksi. Erityisesti kuvanlaatu on se, joka nostaa projektorin esiin: 3000 lumenin suurella valoteholla se tarjoaa suuren kirkkauden ja korkean kontrastin,…

4
paras projektori urheiluun

BenQ TK800M

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Vaikka television hinta on laskenut merkittävästi viime vuosina, 4k-projektori on edelleen paras vaihtoehto niille, jotka haluavat näyttää elokuvia kotona todella suurella näytöllä.

Jos luet tätä opasta, olet luultavasti tietoinen siitä, että 4k viittaa resoluutioon – 4k-projektorissa on siis suurempi resoluutio kuin perinteisessä projektorissa. Usein näissä projektoreissa on myös erityisen suuri kirkkaus ja korkea kontrasti.

Siksi ne ovat ihanteellisia projektoreita niille, jotka haluavat elokuvakokemuksen – tai yksinkertaisesti tarvitsevat laadukasta kuvaa kotiteatteriin, televisioon tai pelaamiseen.

Mahdollisia käyttökohteita on monia, ja se, minkä 4k-projektorin valitset, riippuu tietenkin täysin tarpeistasi. Tähän 4k-projektorin osto-oppaaseen olemme keränneet kaiken tietomme, jotta voit tehdä parhaan ostoksen.

Jos haluat vertailla eri projektoreita tässä artikkelissa, siirry yksinkertaisesti vertailutaulukkoon, joka perustuu tärkeimpiin teknisiin ominaisuuksiin.

Epson EH-TW7100

testin paras

Fordele
  • pros-icon.svg 3LCD-tekniikalla voit katsella 3D-elokuvia
  • pros-icon.svg Korkea kontrasti
  • pros-icon.svg Voi heijastaa suuren kuvan

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita Epson EH-TW7100

Tämä 4K-ultra HD -projektori on täynnä ominaisuuksia hintaan, joka saa meidät julistamaan sen tämän testin voittajaksi.

Erityisesti kuvanlaatu on se, joka nostaa projektorin esiin: 3000 lumenin suurella valoteholla se tarjoaa suuren kirkkauden ja korkean kontrastin, joka tuottaa voimakkaan mustan, selkeät varjot ja hyvän terävyyden.

Se voi projisoida jopa 500 tuuman kuvan, joten sitä voi käyttää hyvin suuressa kotiteatterissa.

Projektori on myös uskomattoman helppokäyttöinen: siinä on plug and play -tekniikka, joten sinun tarvitsee vain liittää suoratoistolaitteesi takana oleviin tuloihin, ja se on valmis näyttämään elokuvia, televisiota tai pelejä hetkessä.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä se on varustettu melua vaimentavalla tekniikalla, joten voit katsella elokuvia olohuoneessa ja olla vähemmän häiritsemättä huminaa, mikä ei aina ole mahdollista projektoreiden kohdalla.

Viewsonic PX701 4K

paras halpa

Fordele
  • pros-icon.svg Toimii hyvin pelaamiseen
  • pros-icon.svg Tukee HDR:ää

Detaljeret gennemgang

Tässä on syy, miksi sinun kannattaa valita Viewsonic PX701 4k

Tämä 4k ultra high definition -projektori on erityisen hyvä niille, jotka haluavat käyttää sitä urheilun tai pelin katseluun.

Tämä johtuu siitä, että sen syöttöviive on suhteellisen pieni, mikä on tärkeää viiveen välttämiseksi peleissä, joissa tarkkuus ja nopeus ovat usein tärkeitä. Lyhyesti sanottuna pienempi syöttöviive varmistaa, että aika, joka kuluu siitä, kun painat ohjaimen painiketta, siihen, että toiminta havaitaan pelissä ja näytetään projektorissa, on lyhyempi. Tämän projektorin syöttöviive on valmistajan mukaan vain 4,2 ms.

Näyttö tukee myös HDR-tekniikkaa, joka säätää värejä ja kontrastia realistisemman kuvan aikaansaamiseksi.

Näytöllä voidaan näyttää jopa 300 tuuman kuva.

Samsung LSP9T

paras premium

Fordele
  • pros-icon.svg Lyhyt projektioetäisyys – voidaan helposti sijoittaa moneen paikkaan
  • pros-icon.svg Smart TV -sovellukset
  • pros-icon.svg Bluetooth ja WiFi

Detaljeret gennemgang

Tässä on syy, miksi sinun kannattaa valita Samsung LSP9T

Tämä projektori on valaistu kolminkertaisella laserilla; tekniikka, joka yleensä tarkoittaa projektorin pitkää käyttöikää, ja tämä projektori voi tuottaa jopa 20 000 tunnin projisoinnin – se on paljon ja huomattavasti enemmän kuin useimmat perinteisellä valonlähteellä varustetut projektorit.

Mukana on sovelluksia, kuten AirPlay 2, joiden avulla voit helposti suoratoistaa iPhonesta suoraan näytölle hetkessä.

Vaikka siinä ei ole todellista 4k-tarkkuutta, vaan se voidaan luokitella 4k ultra HD -tarkkuudeksi 3840×2160-resoluution ansiosta, se tuottaa loistavan kuvan, ja se on suunniteltu niin, että värit ja terävyys ovat vaikuttavia jopa suhteellisen kirkkaassa huoneessa. Sen kirkkaus on 2800 lumenia.

Viehättävä valkoinen muotoilu, joka poikkeaa tyypillisistä mustista projektoreista, antaa sille ensiluokkaisen tunnelman, joka sopii hyvin mihin tahansa olohuoneeseen.

Arvostelijoiden mukaan projektori saattaa vaatia jonkin aikaa ja säätöjä, ennen kuin se on asetettu juuri haluamallasi tavalla. Samaan aikaan eräs arvostelija toteaa, että projektori tuottaa niin sanotun sateenkaariefektin, jossa punaiset, vihreät ja siniset raidat välkkyvät kuvan tummilla alueilla. On kuitenkin syytä huomata, että tämä arvostelija pitää projektoria edelleen hyvänä ostoksena.

BenQ TK800M

paras projektori urheiluun

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
  • pros-icon.svg Omistettu “jalkapallotila”
  • pros-icon.svg Hyvä kirkkaus

Detaljeret gennemgang

Tässä on syy, miksi sinun kannattaa valita BenQ TK800M

Tätä 4k uhd -projektoria on kutsuttu urheiluprojektoriksi, ja siinä on ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen Mestarien liigan tai Tour de Francen pelaamiseen ystävien kanssa.

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että projektorissa on urheilutilat, kuten “urheilu” ja “jalkapallokuvatila”, joissa värit ja sävyt on kalibroitu niin, että ne näyttävät täydellisesti nopean toiminnan. Lisäksi kontrasti on suhteellisen korkea, 3000 ansi-lumenia, joten sitä voi käyttää useimmissa valaistusolosuhteissa – jopa ulkona.

Projektorin valaisimena toimii lamppu eikä laser, minkä vuoksi sen käyttöikä on lyhyempi. Useiden arvostelijoiden mukaan projektorin ääni on myös heikko verrattuna moniin kilpailijoihinsa.

Guide

Miten valita paras 4k-projektori

Kuten aluksi mainittiin, “4k” viittaa projektorin resoluutioon, ja se on Full HD:ta korkeampi taso. Jos puhumme “aidosta 4k:sta”, se on myös pykälän verran ultra HD:ta parempi. 4k on ammattilaisstandardi, joka näkyy muun muassa elokuvateattereiden valkokankailla.

Siksi se on itsestään selvä valinta myös niille, jotka käyttävät sitä ensisijaisesti elokuvien katseluun – tällöin useimmat haluavat projektorin, jonka resoluutio on mahdollisimman korkea.

Voit kuitenkin käyttää projektoria myös moniin muihin tarkoituksiin, kuten esityksiin, pelaamiseen tai tavalliseen television katseluun.

Tässä osto-oppaassa käymme läpi tärkeimmät tekijät, kun tarkastelet projektoreita.

Mihin tarvitset projektoria?

Tätä kysymystä sinun on mietittävä tarkkaan ennen valintaa, sillä se vaikuttaa siihen, mitä ominaisuuksia haluat projektoriltasi.

Elokuvat

Jos projektoria käytetään elokuvien katseluun kotiteatterissa, kuvanlaatu on todennäköisesti tärkein prioriteetti, ja resoluution pitäisi useimmissa tapauksissa olla mahdollisimman korkea. Tässä kannattaa etsiä projektoreita, joiden resoluutio tunnetaan nimellä true 4k – eli se on korkeampi kuin 4k ultra HD. Valitse todellinen 4k, jos haluat elokuvateatterista tutun kokemuksen. Kuvanlaadun lisäksi kannattaa etsiä myös projektoria, joka tuottaa suuren kuvan.

Pelaaminen ja urheilu

Jos projektoria ei käytetä elokuviin kotiteatterissa, vaan pelaamiseen tietokoneella, Playstationilla tai muulla laitteella, voi olla hyvä idea etsiä mallia, jossa on pieni viive tai niin sanottu viive/latenssi. Asiantuntijat suosittelevat, että pelaamista varten etsitään projektoria tai näyttöä, jonka viive on alle 15 ms.

Sekä pelien että urheilun aikana tapahtumat voivat usein liikkua hyvin nopeasti, joten etsi näyttöä, jonka virkistystaajuus on noin 120 Hz, mikä vähentää epätarkkuutta, joka tunnetaan myös nimellä liikesumu.

Saattaa myös olla hyvä idea etsiä näyttöä, jonka kirkkaus on suuri – vähintään 2500 lumenia.

Ei mitään erityistä? Valitse kannettava projektori

Jos et käytä projektoria kotielokuviin tai vakavaan pelaamiseen ja olet vähemmän huolissasi kuvanlaadusta – ehkä käytät sitä vain YouTube-videoiden tai Netflixin katseluun – kannattaa valita pienempi, kannettava projektori. Ne voivat helposti korvata television, ja niissä on usein älykkäitä ominaisuuksia, joita et löydä suurimmista ja parhaista projektoreista – kuten integroituja suoratoistosovelluksia, WiFi ja Bluetooth. Ne eivät pysty tarjoamaan samaa resoluutiota, kirkkautta, kontrastisuhdetta tai kokonaiskokemusta kuin isommat mallit, joten teet tässä kompromissin.

Toisaalta ne ovat niin pieniä, että voit siirtää niitä ympäriinsä tai viedä ne ystävän luokse.

4k ultra HD vs. true 4k

Termit “full hd”, “ultra hd” ja “4k” voivat olla hämmentäviä, jos et ole ollut paljon tekemisissä näyttöjen tai projektoreiden kanssa, mutta ne viittaavat yksinkertaisesti resoluutioon ja siten kuvan terävyyteen ja laatuun.

Mitä enemmän pikseleitä, sitä suurempi resoluutio. Termiä “4k” käytetään alalla yksinkertaisesti nimeämään näyttöjä niiden pikselimäärän mukaan.

Seuraavassa on yleiskatsaus eri pikselimääristä.

HD: 1280 x 720 pikseliä

Full HD: 1920 x 1080 pikseliä

2K: 2048 x 1080 pikseliä

4K Ultra HD/UHD: 3840×2160 pikseliä

True 4K/Tosi 4K: 4096 x 2160 pikseliä

Kuten huomaat, 4K Ultra HD:n ja todellisen 4K:n välillä on ero, vaikka näitä kahta termiä käytetäänkin usein vaihdellen – valmistajat kutsuvat mielellään projektoreitaan tai näyttöjään 4K:ksi, vaikka ne eivät olisikaan todellista 4K:ta.

Ero yksittäisten kuluttajien kannalta ei välttämättä ole suuri, mutta se kannattaa huomioida, jos haluat projektorillesi mahdollisimman korkean resoluution.

FAQ

Mikä projektori on testin paras?

Testin paras projektori on Epson EH-TW7100 -projektori, sillä sen kontrasti on suuri ja se pystyy näyttämään jopa 500 tuuman kuvan. Lue testin loppuosa saadaksesi lisätietoja testin voittajasta.

Miten valitsen parhaan projektorin tarpeisiini?

Jos käytät projektoria kotiteatteriin, sinun kannattaa valita mahdollisimman suuri resoluutio. Jos käytät sitä pelaamiseen, kannattaa etsiä projektori, jossa on alhainen viive ja korkea virkistystaajuus.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×