älykellotesti (2022) → Top 5 älykelloa

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
älykello, jossa on laaja valikoima sovelluksia

Apple Watch Series 6

4
Paras älykello hintaan nähden

Huawei Watch GT2

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Haluatko saada yksityiskohtaisia tietoja harjoittelustasi, unirytmistäsi tai terveydentilastasi suoraan ranteeseesi? Silloin kannattaa tutustua älykelloihin, jotka tekevät tyypillisesti paljon samaa kuin älypuhelimesi – vain ranteessasi. Tähän älykellotestiin olemme koonneet erilaisia älykelloja sekä naisille että miehille.

Tässä älykellotestissä tarkastelemme viittä parasta älykelloa, jotta voit löytää itsellesi ja arkeesi parhaiten sopivan kellon. Älykello on paljon enemmän kuin pelkkä kello tai aktiivisuuskello, sillä voit vastaanottaa tekstiviestejä, sähköposteja ja puheluita sekä analysoida muun muassa unta ja harjoittelua. Kaikissa kelloissa on kuitenkin erilaisia toimintoja, joten on tärkeää tutustua kellon ominaisuuksiin perusteellisesti.

Samsung Galaxy watch 3

testin paras älykello

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Looking premium design pyörivällä kehyksellä
 • pros-icon.svg Laite seuraa aiempia keskusteluja ja antaa älykkäitä vastauksia keskustelun perusteella
 • pros-icon.svg Vedenkestävyys 50 metriin asti

Detaljeret gennemgang

Samsung Galaxy watch 3 näyttää tavalliselta kellolta, ja voit valita useista eri väreistä ja rannekkeista, mukaan lukien aitoa nahkaa, mutta ero tavallisen kellon ja tämän kellon välillä on valtava!

Kello on ykkönen myös Forbrugerrådet Tænksin älykellotestissä, jossa kelloa kehutaan kellon ja Samsungin puhelimen välisestä helposta ja automaattisesta synkronoinnista sekä älykkäistä ominaisuuksista. Siksi ei ole epäilystäkään siitä, että tämä on testin paras älykello.

Miksi kannattaa valita Samsung Galaxy watch 3

Tässä älykellossa on hieno muotoilu, joka huokuu laatua, ja se näyttää monin tavoin oikealta kellolta, mutta siinä on paljon enemmän ominaisuuksia. Kaikkien ranne ei ole samankokoinen, joten Samsung Galaxy Watch 3:sta on saatavana kaksi eri näyttökokoa: 41 mm ja 45 mm. On hyvä mitata ranteesi ja katsoa, mikä kello sopii sinulle parhaiten. Voit myös valita useista kauniista väreistä; Mystic Black, Mystic Silver ja Mystic Bronze.

Kellotaulussa on pyörivä kehys, ja voit valita monista eri kellotaulumalleista.

Vaikka näyttö on tehty suuremmaksi kuin edellisessä mallissa, se on myös huomaamaton ja jopa ohuempi, mikä tekee siitä kevyemmän ja mukavamman käyttää.

Kello on saatavilla 4G:llä ja ilman. Jos haluat saada kellosta kaiken irti, kannattaa valita 4G, jotta kello ei ole riippuvainen matkapuhelimesi internet-yhteydestä. Jos valitset 4G:n, voit vastaanottaa viestejä ja puheluita ja vastata niihin ilman, että matkapuhelimesi on yhteydessä.

Kello on yhteensopiva sekä Android-puhelinten että iPhonen kanssa, ja Samsung Galaxy Watch 3 saa erityiskiitosta helppokäyttöisyydestään, jos sinulla on jo Samsungin älypuhelin.

Älykello, jossa on uskomaton valikoima ominaisuuksia

Samsung Galaxy Watch 3 on enemmän kuin pelkkä aktiivisuuskello, sillä se on myös yhdistetty puhelimeen, joten voit myös vastaanottaa puheluita ja chat-viestejä kelloon. Myös koko keskusteluhistoriasi tulee näkyviin, ja jos saat kuvan, näet sen myös kellossa.

Tässä ei kuitenkaan ole puhelimen kaltaista näppäimistöä, vaan tämä älykello pystyy analysoimaan keskustelua ja ehdottamaan älykkäitä vastauksia, jotka sopivat keskusteluun. Voit myös puhua kellolle ja vastata sillä tavalla, sillä sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni varmistavat, että voit kuulla ja puhua kellon kautta.

Kelloon ja puhelimeen on ladattavissa monia sovelluksia, jotka yhdessä voivat auttaa sinua jokapäiväisessä elämässä. Löydät esimerkiksi puhelimesi helposti, jos se on kadonnut jonnekin päin taloa, sillä kellon avulla voit pyytää sitä toistamaan äänen. Myös valokuvagalleria ja muistutukset näkyvät kellossa.

Tämä älykello on suunniteltu käytettäväksi koko ajan – jopa nukkuessasi. Kello tallentaa REM-syklit, syvän unen ja kokonaisuniajan, joten saat yleiskuvan siitä, miten nukut ja miten voit parantaa unesi laatua.

Erilaisten älykellojen ominaisuudet paranevat jatkuvasti, ja Samsung on varustanut Galaxy Watch 3:n kehittyneellä kiihtyvyysanturilla, joten jos putoat, sijaintisi lähetetään valitsemallesi hätäyhteyshenkilölle

Tuotetiedot:

 • E-sim-kortti: kyllä
 • WiFi ja Bluetooth: Kyllä
 • GPS: Kyllä
 • Pulssimittari: Kyllä
 • Maksun suoritustapa. kello: Kyllä
 • Yhteensopiva seuraavien kanssa: Sekä IPhones että Android
 • Veden kestävä: Kyllä 50 metrin syvyyteen

Garmin fenix 6 Pro

Paras älykello huippu-urheilijoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aurinkolatausakku ja älykäs virranhallinta
 • pros-icon.svg Energian seuranta, jotta näet aina, mitä kehosi tarvitsee
 • pros-icon.svg Tarvikkeet

Detaljeret gennemgang

Tämä Garminin älykello vie suorituskyvyn aivan uudelle tasolle. Mitä tahansa urheilua haluatkin harrastaa, Garmin Fenix 6 Pro on paras harjoittelukumppanisi. Seuraa urheilua, aseta tavoitteita ja saat apua niiden voittamiseen seuraavalla kerralla. Garmin on tunnustettu brändi aktiivisuudenseurantalaitteille ja älykelloille, ja tämä kello ei todellakaan ole kuin muut.

Miksi kannattaa valita Garmin fenix 6 Pro

Osaatpa harrastaa mitä tahansa urheilua, kello pystyy seuraamaan aktiivisuuttasi ja tekemään ehdotuksia siitä, miten voit kehittyä lähes riippumatta siitä, mitä urheilua pelaat.

Tämän Garminin hienon älykellon hinta on myös hieman korkeampi kuin kilpailijoilla, mutta saat myös kellon, joka tekee jotain aivan ainutlaatuista ja joka on valmistettu kestävistä materiaaleista. Sen kestävyys on jopa testattu Yhdysvaltain armeijan standardien mukaisesti. lämmön-, iskunkestävyys ja vedenkestävyys – joten laadun pitäisi olla huippuluokkaa.

Jos olet yhdistänyt älypuhelimesi älykelloon, voit vastaanottaa kaikki puhelimeesi tulevat ilmoitukset. Voit siis lukea sähköposteja ja tekstiviestejä suoraan kellosta.

Musiikki on uskomaton osa urheilua ja auttaa pitämään motivaation yllä. Siksi voit tallentaa kelloosi yli 2 000 kappaletta tai ladata sovelluksia, kuten Spotify, Deezer ja Amazon Music, joilla voit soittaa musiikkia. Bluetooth-kuulokkeet – riippumatta siitä, onko matkapuhelimesi lähellä vai ei.

Kellossa on myös Garmin pay -ominaisuus, joten jos tallennat korttisi kelloon, voit käyttää kelloa kosketuksettoman maksamisen kanssa. On uskomaton määrä muita ominaisuuksia, ja sinulla on mahdollisuus ladata paljon enemmän kautta. Yhdistä IQ-kauppa, jotta voit mukauttaa kellon jokapäiväiseen elämääsi.

Akun kesto on hyvä (jopa 14 päivän akkukesto), ja lisäksi siinä on myös aurinkolatauksella toimiva akku. Akun kesto sisätiloissa voi olla jopa 9 päivää, jos kello ladataan aurinkovirralla. Tämä edellyttää kellon käyttämistä 3 tuntia päivässä ulkona 50 000 luksin ympäristössä. Se on uskomattoman fiksua ja loistava tapa latautua – erityisesti ympäristön kannalta.

Voit myös seurata, miten eri asetukset ja anturit vaikuttavat akkuun, ja tehdä akkua säästäviä muutoksia, jos olet matkalla etkä ole ehtinyt ladata sitä.

Liikunta on luonnollisesti terveellistä keholle, mutta uni on tärkeää hyvän päivän kannalta. Unenseurannan avulla sinun on helppo seurata unirytmiäsi, sillä se voi mitata leposykkeesi ja sen, kuinka syvään nukut.

Jotkin päivät ovat vain parempia kuin toiset, ja joskus sinun voi olla vaikea hyväksyä, että tarvitset lepoa. Kellossa on siis energiaseuranta, joka käyttää sykevaihtelua, stressiä, unta ja muita tietoja arvioidakseen, milloin tarvitset taukoa.

Hanki oma koulutusassistenttisi

Kuten aiemmin mainittiin, tällä kellolla on mahdollista seurata lähes mitä tahansa urheilulajia.

Jos haluat jatkaa kotitreeniäsi, kello voi auttaa sinua animoitujen sydän-, voima-, jooga- ja pilatesharjoitusten kanssa, joten sinulla on aina treenikaveri rinnallasi. Harjoitukset ovat jo valmiiksi kellossa, mutta voit ladata lisää harjoituksia Garmin Connect -sovelluksen online-harjoitusuniversumin kautta.

Laite voi mitata juoksu- ja pyöräilysuorituksia tarkasti ja yksityiskohtaisesti, minkä avulla voit parantaa harjoitteluasi. Se tekee kehittyneitä harjoitusmittareita, joihin kuuluvat juoksudynamiikka, lämpö- ja korkeussäädetty VO2 max, palautumissuositukset ja paljon muuta, jotta saat harjoituksestasi kaiken irti.
Jos juokset radalla, siinä on myös pacepro-teknologia, joka auttaa sinua pysymään vauhdissa.

Nestetasapaino on tärkeää harjoittelun kannalta, joten voit seurata nestetasapainoasi päivästä toiseen ja kirjata ylös, milloin juot vettä.

Jos rakastat golfia, voit käyttää karttoja yli 41 000 golfkentästä ympäri maailmaa – ja kartat ovat värillisiä. Sama pätee myös hiihtoon, sillä kellosta löytyy yli 2000 hiihtokarttaa.

Kello osaa tietenkin myös erottaa hiihtämisen ja kiipeämisen toisistaan ja näyttää sinulle tarkan päivämäärän noususta ja laskusta.

Tässä on surf-toiminto, joka toimii Surfline-kameran kanssa ja tallentaa jokaisen ratsastamasi aallon. Voit siis käydä läpi jokaisen aallon ja nähdä, miten pärjäsit ja miten voit tehdä paremmin.

Garmin Fenix 6 Pro -kamerassa on paljon enemmän ominaisuuksia – erityisesti niille, jotka rakastavat extreme-urheilua tai haluavat mennä harjoitteluunsa hyvin yksityiskohtaisesti. Siksi voit ostaa paljon yhteensopivia lisävarusteita, jotka tekevät mittauksista entistäkin yksityiskohtaisempia tai hauskempia, kuten Surf-kamera.

Tuotetiedot:

 • E-sim-kortti: kyllä
 • WiFi ja Bluetooth: Kyllä
 • Pulssimittari: Kyllä
 • Maksun suoritustapa. kello: Kyllä
 • Yhteensopiva seuraavien kanssa: Sekä IPhones että Android

Apple Watch Series 6

älykello, jossa on laaja valikoima sovelluksia

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu parannetulla Always-on-retina-näytöllä
 • pros-icon.svg Mittaa EKG:tä, veren happipitoisuutta, sykettä ja muuta
 • pros-icon.svg Monia sovelluksia App Storessa

Detaljeret gennemgang

Apple on hyvin suosittu tuotemerkki Tanskassa, jossa suurin osa meistä kulkee ympäriinsä Iphonejen, Macien tai iPadien kanssa. Apple Watch Series 6 on heidän uusin Apple-kellonsa, ja se on täynnä älykkäitä ominaisuuksia, jotka auttavat sinua koko päivän ajan.

Miksi kannattaa valita Apple watch series 6

Applella on uskomaton taito tehdä asioista käyttäjäystävällisiä, minkä vuoksi kello on yhtä käyttäjäystävällinen kuin IPhonet. Siksi kelloon voi liittää e-sim-kortin, jolloin voit vastaanottaa puheluita ja vastata tärkeisiin viesteihin myös silloin, kun puhelin ei ole lähellä. Siinä on sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin, joten voit soittaa tai lähettää tekstiviestejä suoraan ranteestasi.

Voit myös maksaa suoraan kellosta Applepayn avulla, ja saat aina apua tien löytämisessä. GPS.

Voit muokata Apple Watch -kelloa yksilöllisesti valitsemalla kellotauluja. Voit valita, mitä haluat näyttää kellotaululla, kuten sään, hälytykset, UV-indeksin ja paljon muuta. Voit myös lisätä suosikkikuvasi kellotauluun diaesityksenä, joka vaihtaa hitaasti suosikkikuvien välillä.

Kun ostat Apple-kellon, sinun on myös valittava hihna, ja Apple on tehnyt useita erilaisia materiaaleja ja värejä.

Apple-kellot ovat yhteensopivia vain IPhonen kanssa, ja kellon asettaminen on uskomattoman helppoa IPhonen avulla, joten olet käyttökunnossa upouuden älykellosi kanssa muutamassa minuutissa.

Treenaaminen on yleensä suurin syy, miksi ihmiset valitsevat älykellon, minkä vuoksi Apple Watch tarjoaa myös monenlaisia urheilusovelluksia, joten voit käyttää kelloa riippumatta siitä, mitä urheilua harrastat. Voit valita juoksun, tanssin, uinnin, pyöräilyn, joogan, kävelyn, soutamisen ja paljon muuta.

Kellon kanssa voi myös uida, sillä se on vedenkestävä 50 metrin syvyyteen asti, ja Appstoresta löytyy paljon älykkäitä sovelluksia, joten voit ladata sovelluksia esimerkiksi mindfulnessiin tai seurata pisteet, jos pelaat jalkapalloa, tennistä, squashia tai muuta urheilua. Olipa urheilulajisi mikä tahansa, siihen on todennäköisesti olemassa sovellus.

Analysoi terveytesi ja unesi

Apple Watch on täydellinen, jos haluat tietää enemmän fyysisestä hyvinvoinnistasi. Voit aina ja helposti mitata veren happipitoisuuden tai ottaa EKG:n missä tahansa oletkin.

Näe myös mittaukset fyysisestä aktiivisuudestasi ja aseta tavoitteita, jotta kehosi pysyy liikkeessä koko päivän ajan.

Veren happipitoisuuden mittaaminen auttaa ymmärtämään, kuinka hyvin elimistösi imee happea ja kuinka paljon happea kulkeutuu kehossasi. Halutessasi kello voi myös tehdä automaattisia mittauksia veresi happipitoisuudesta ja sykkeestäsi.

Voit mitata EKG:n laittamalla sormen digitaalisen kruunun päälle, joka on kellon oikealla puolella oleva kellotaulu. EKG:n ottaminen kestää 30 sekuntia, ja tiedot lähetetään suoraan iPhonen Health-sovellukseen.

EkG-sovellus ei voi mitata sydänkohtauksen merkkejä, mutta se voi antaa käsityksen siitä, onko sydämen rytmissäsi merkkejä eteisvärinästä, joka on vakava epäsäännöllisen sydämen rytmin muoto, vai noudattaako se normaalia sinusrytmiä. Sen jälkeen voit täyttää, mitä oireita sinulla on, jos tunnet olosi huonoksi. Kaikki nämä tiedot voit helposti välittää lääkärillesi.

Naisten kannattaa myös huomioida, että voit helposti seurata kuukautiskiertoasi kellossa.Kellossa voi seurata kuukautiskiertoa.

Kello on tehty käytettäväksi koko ajan – myös yöllä. Siksi sillä voidaan mitata myös unirytmiäsi, sillä hyvä päivä alkaa hyvällä yöunella, ja oikea unen määrä on tärkeää terveydellesi.

Applen unisovelluksen avulla voit seurata nukkumistottumuksiasi ja seurata nukkumistottumuksiasi joka yö. Se mittaa sykettäsi, joten se tietää tarkalleen, milloin nukut ja kuinka syvään. Jokaisen yön osalta näet, milloin heräsit.

Kun menet nukkumaan, kello voi sammuttaa kaikki ilmoitukset sekä kellosta että puhelimesta. Hälytys herättää sinut aamulla hiljaa värähtelemällä ranteessasi ja sitten se soi sekä kellosta että puhelimestasi, jos olet määrittänyt sen.

Tuotetiedot:

 • E-sim-kortti: kyllä
 • WiFi ja Bluetooth: Kyllä
 • GPS: Kyllä
 • Pulssimittari: Kyllä
 • Maksun suoritustapa. kello: Kyllä
 • Yhteensopiva: IPhonen kanssa

Huawei Watch GT2

Paras älykello hintaan nähden

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Jopa 2 viikon akunkesto
 • pros-icon.svg Vastaanottaa ja soittaa puheluita ja kuunnella 500 kappaletta kellosta
 • pros-icon.svg Erityisesti ääniohjattu juoksuharjoittelu pitää sinut motivoituneena ja sitoutuneena

Detaljeret gennemgang

Tämä Huawein älykello on muotoilultaan yksinkertainen ja klassinen, ja kellossa on juuri ne ominaisuudet, joita tarvitset – ei enempää eikä vähempää. Se on yksinkertainen kello, jossa on uskomaton akun kesto, ja se on ihanteellinen urheiluun. On myös syytä mainita kellon hinta, sillä se on melko paljon halvempi kuin muut älykellot, mutta siinä on tietenkin useita hienoja ominaisuuksia

Miksi kannattaa valita Huawei Watch GT2

Huawei Watch GT2:n akku on erinomainen, ja Huawei haastaa kaikki rajat älykellon akunkeston suhteen. Älykkään virransäästöteknologian avulla tämä kello voi kestää jopa 2 viikkoa – vaikka käyttäisit sitä yötä päivää.

Akun kesto vaihtelee tietenkin sen mukaan, miten käytät kelloa, mutta sitä on myös kahta kokoa; 46mm ja 42mm, ja näissä kahdessa koossa on eri akut. Tämä tarkoittaa, että suuremmassa kellotaulussa on parempi akku kuin pienemmässä.

Jos valitset 46 mm:n sarjan, akku voi kestää 2 viikkoa, kun sitä käytetään 24 tuntia, kun sykkeen seuranta ja HUAWEI TruSleep™ ovat käytössä unta varten. 90 minuuttia harjoittelua viikossa GPS:n ollessa käytössä ja ilmoitusten ollessa aktivoituina (tässä laskettuna noin 50 tekstiviestiä, 6 puhelua ja 3 hälytystä päivässä). Kahden viikon akkukesto sisältää myös näytön 200 kertaa päivässä, 30 minuuttia puheluita viikossa ja 30 minuuttia musiikkia viikossa.

Kahdessa koossa on erilainen akku, ja siksi 42mm voi tehdä samat asiat, mutta vain 1 viikon ajan eikä 2 viikkoa. Sinun ei kuitenkaan kannata valita suurta näyttöä akun takia, vaan se, joka sopii parhaiten ranteeseesi.

Huawei Watch GT2 ei ole avustajasi vain harjoittelussa, vaan myös jokapäiväisessä elämässä. Voit soittaa ja vastaanottaa puheluita. Bluetooth ilman, että sinulla on molemmat kädet vapaana – puhu ja kuuntele suoraan kellosta. Huomaa kuitenkin, että vain suuri 46 mm:n kellotaulu tukee Bluetooth-puheluita.

Kelloon voi myös tallentaa jopa 500 kappaletta, joten voit soittaa musiikkia aina kun haluat. Kellossa on myös useita muita älykkäitä ominaisuuksia jokapäiväiseen käyttöön

paranna harjoitteluasi ammattimaisten tietojen ja neuvojen avulla

Kello kerää erilaisia tietoja, joiden avulla saat parhaan mahdollisen hyödyn irti harjoittelustasi – olitpa sitten uimassa, kuntosalilla tai harjoittelemassa freestylea.

Voit aina käydä katsomassa, miten treenisi sujuu – edistytkö vai etkö saa tarpeeksi liikuntaa? Ominaisuutta kutsutaan nimellä “kokonaisnäkymä”, ja se antaa tietysti myös harjoitusehdotuksia, jotka auttavat sinua pysymään motivoituneena ja pitämään kiinni tavoitteistasi.
Työkalu kerää tietoja muun muassa harjoittelun intensiteetistäsi, jotta näet tilastotietoja edellisen viikon harjoittelumääristäsi, ja laskee sitten harjoittelun intensiteettisi dynaamisen vaihteluvälin viimeisimpien tietojen perusteella.

Jos haluat aloittaa – tai parantaa – juoksemisen, kellossa on esiasennettu henkilökohtainen harjoitusopas. Tämä harjoitusopas sisältää yli 10 juoksukurssia, joissa on mahdollisuus ääniohjaukseen harjoittelun aikana. Voit valita eri tasoja, jotta pysyt sitoutuneena ja motivoituneena saavuttamaan tavoitteesi. Olitpa sitten uusi juoksija, juoksit laihduttaaksesi tai halusitko parantaa kestävyyttäsi, sinulle löytyy sopiva juoksuohjelma.

Kello seuraa sykettäsi, SWOLFia, matkaa, kulutettuja kaloreita ja nopeutta harjoittelun ja uinnin aikana, sillä kello on vedenkestävä tiettyyn rajaan asti.

Kuntosali on loistava tapa päästä treenaamaan, ja kello tietenkin seuraa, kun käytät erilaisia harjoituskoneita. Tässä kello seuraa reaaliaikaista sykettä, kaloreita ja harjoituksen pituutta.

On tärkeää, että kehosi saa rentoutua treenin jälkeen, ja siksi palautumisaika eli aika, jonka kehosi ja fyysinen olomuoto palautuvat harjoituksen jälkeen, on tärkeä. Jotkut uskovat, että palautumisaika on yhtä tärkeää kuin itse harjoittelu.

Tämä älykello on siis täynnä loistavia ominaisuuksia, jos haluat seurata harjoituksiasi tarkemmin

Tuotetiedot:

 • Bluetooth: Kyllä
 • Pulssimittari: Kyllä
 • Maksun suoritustapa. kello: ei
 • Yhteensopiva seuraavien kanssa: IPhones ja Android-puhelimet
 • Vedenkestävä: 50 metrin syvyyteen asti, mutta ei saa käyttää esimerkiksi sukeltamiseen tai vesihiihtoon

Guide

Miten valita paras älykello sinulle

Älykellossa on monia ominaisuuksia, ja eri mallien välillä voi olla vaikea erottaa eroa, joten olemme koonneet tämän oppaan, jotta tiedät, mitä etsiä älykelloa ostaessasi. On useita asioita, joita kannattaa varoa ja tietää ennen kuin teet ostoksen.

 • Elämäntyyli ja koko:Elämäntyylillä on muutenkin paljon väliä, sillä älykellon on tarkoitus olla ranteessasi 24 tuntia vuorokaudessa. Sen lisäksi, että se näyttää hyvältä, sen on tietenkin oltava myös mukava päällä ja oikean kokoinen. Useimmissa älykelloissa on kaksi kokoa, koska pienelle kädelle ei voi olla suurta kellotaulua ja päinvastoin.
  Kelloja on myös erilaisia materiaaleja, ja jotkut ovat kestävämpiä kuin toiset, joten varmista, että tiedät sen ennen kellon valintaa.
 • Valitse hihnat huolellisesti: Kun valitset kellon, sinun on myös valittava hihna, ja kokemukseni perusteella suosittelen ostamaan kaksi hihnaa: yhden arkikäyttöön ja yhden urheilukäyttöön. Jos urheilet paljon kellosi kanssa, on tärkeää, että se on valmistettu sitä varten suunnitellusta materiaalista, jotta ihosi voi hengittää eikä se tunnu epämukavalta. Jokapäiväiseen käyttöön haluat tyypillisesti sellaisen, joka on hieman hienompi, mutta tietysti silti mukava.
 • Akun kesto:Hyvä akun kesto on älykellolle tärkeää, ja eri merkit ovat myös löytäneet erilaisia latausmenetelmiä. On esimerkiksi älykello, jonka akun kesto on 14 tuntia, mutta sitä pitää myös ladata useita tunteja, ja tietysti sen käyttömäärälle on rajansa. Apple Watch latautuu alle 30 minuutissa, mutta se pitäisi ladata noin kerran päivässä.
  Hyvä akun kesto on tärkeää, mutta sinun on selvitettävä, mikä sopii parhaiten omiin rutiineihisi. Mitä paremmin voit sovittaa lataamisen osaksi rutiinejasi, sitä todennäköisemmin käytät kelloa aktiivisesti.
 • Onko kello yhteensopiva älypuhelimesi kanssa? On uskomattoman tärkeää, että valitset kellon, joka sopii hyvin yhteen älypuhelimesi kanssa, koska muuten koko älykellon idea kuolee.
 • Always on-screen:Always on-screen on näyttö, joka on aina päällä. Sinun ei siis tarvitse painaa kelloa, jotta se näyttää kellonajan. Se palaa himmennettynä, kun et katso sitä, ja kun se havaitsee liikkeesi, joten se voi lukea, kun nostat kätesi ja katsot kelloa. Yöllä näyttö on tietenkin musta, jotta voit nukkua häiriöttä.
 • Vedenkestävyys:Sinun on kiinnitettävä tarkkaa huomiota tarpeisiisi sen suhteen, kuinka vedenkestävä kellon on oltava. Jotkut haluavat käyttää sitä sukellukseen, toiset taas uintiin meressä tai uima-altaassa. Useat älykellot ovat vedenkestäviä 50 metriin asti, mutta hyvin eriasteisesti. Jotkut on suunniteltu sukeltamiseen, kun taas toiset eivät kestä liikaa vettä. Jos tiedät, että käytät kelloa säännöllisesti uintiin, vesiurheiluun ja muuhun, tee perusteellinen tutkimus ja varmista, että valitsemasi kello vastaa odotuksiasi.
 • Hinta:Älykellon ostamisessa on luonnollisesti useita asioita, jotka ovat ratkaisevassa asemassa, mutta monille hinta on myös uskomattoman tärkeä, eikä älykello ole aivan halpa. Sinun on myös ajateltava, että käytät kelloa joka ikinen päivä, joten joillekin on tärkeämpää, että se täyttää kaikki tarpeesi, jotta kello voi todella auttaa sinua päivän mittaan. Näin vältät myös sen, että kello päätyy laatikkoon, koska et ole siihen täysin tyytyväinen.
  Löydä paras kello, jossa on kaikki tarvitsemasi ominaisuudet parhaaseen hintaan.

Uretin ominaisuudet

Smartwatchit ovat täynnä älykkäitä ominaisuuksia, jotka helpottavat jokapäiväistä elämääsi.

Älykellojen välillä on tietysti eroja, mutta alla on muutamia tyypillisimpiä älykellojen ominaisuuksia.

 • Sms ja puhelut:Älykellolla voi tehdä lähes samoja asioita kuin älypuhelimella, mutta siinä ei ole samalla tavalla näppäimistöä. Voit kuitenkin edelleen vastaanottaa tekstiviestejä, chat-viestejä ja puheluita älykellon kautta, sillä siinä on sisäänrakennettu kaiutin ja mikrofoni.
  Kellojen kyky vastata viesteihin ja vastata puheluihin vaihtelee suuresti, joten jos tämä on tärkeä ominaisuus, sinun kannattaa
 • Maksaminen kellolla: Puhelimella maksamisesta on tullut yhä suositumpaa, ja monissa älykelloissa on myös tämä ominaisuus. Kellomaksaminen on yhtä helppoa – ellei jopa helpompaa. Pyyhkäise kello vain pankkiautomaatin päälle ja hyväksy ostos.
 • Treenit:Osaat seurata treeniäsi erittäin yksityiskohtaisesti ja älykkäästi älykellon avulla, sillä kello voi seurata erilaisia tietoja, kuten kuinka kauan treenaat, kuinka pitkälle, sykettäsi, hengitystäsi ja paljon muuta. Lisäksi kello tietää jo paljon sinusta painosi, pituutesi jne. osalta, joten se laskee tietenkin myös kaloreita
 • Määritä tavoitteet ja hanki apua niiden saavuttamiseen:Tavoitteita voi olla vaikea saavuttaa, jos et ole sitoutunut tai motivoitunut. Siksi kello lähettää sinulle myös muistutuksia tavoitteidesi saavuttamisesta.
 • Musiikki:Älykellolla sinulla on aina musiikkisi tai podcastisi lähelläsi. Voit kuunnella suosikkimusiikkiasi esimerkiksi Spotifyn tai kellon oman musiikkipalvelun, kuten Apple Musicin, kautta. Voit helposti liittää langattomat kuulokkeet kelloon.
 • Sovellukset:Kelloosi voi ladata monia älykkäitä sovelluksia. Älykellosovelluskaupasta löydät helposti älykkäitä sovelluksia. Se voi olla useita treenisovelluksia, mindfulness- ja joogasovelluksia tai sovellus, jolla voit seurata, kuinka paljon vettä juot.
 • GPS ja navigointi: Älykellossa on yleensä myös sisäänrakennettu GPS, joten pitkän lenkin tai pyöräilyn jälkeen näet, missä olet kulkenut ja kuinka pitkälle. Näin varmistat myös, että sinulla on aina navigointiapua lähelläsi, olitpa sitten lenkillä tai menossa tärkeään kokoukseen.

Saa ainutlaatuista tietoa terveydentilastasi

Älykello voi antaa sinulle ainutlaatuista tietoa terveydentilastasi, koska käytät kelloa koko päivän ja yön, ja mitä älykkäämmäksi teknologia muuttuu, sitä enemmän tietoa voit saada kellosta.

On kuitenkin tärkeää huomauttaa, että tämä ei ole lääketieteellinen laite, eikä sitä ole tarkoitettu olemassa olevien sairauksien diagnosointiin tai seurantaan.

Sykemittarilla varustettu älykello

Tänään useimmissa älykelloissa on sykemittarit, koska sekä leposyke että maksimisyke ovat tärkeitä, kun harjoitellaan optimaalisesti. Sykkeesi mittaa sydämesi rytmiä minuutissa, ja se voi kertoa paljon terveydestäsi ja hyvinvoinnistasi.

Jatkuvasti korkea syke voi olla merkki korkeasta verenpaineesta tai sydän- ja verisuonitaudista. Jos sykkeesi on alhainen, se osoittaa, että sinulla on hyvä kuntotaso, alhainen energia-aineenvaihdunta soluissa ja hyvä ja vahva sydän.

Etenkin leposykettä on mielenkiintoista seurata, ja kello pystyy mittaamaan leposykettäsi esimerkiksi nukkuessasi, joten saat erittäin tarkan käsityksen siitä, mikä on leposykkeesi.

Tämän lisäksi on myös hauskaa seurata sykettäsi harjoituksen aikana ja sitä, onko se parantunut.

Pulssi muuttuu eliniän aikana, sillä lasten sydämet lyövät nopeammin kuin vanhempien.

Älykello, jossa on EKG

Jotkut älykellot pystyvät tekemään EKG:n, mukaan lukien Apple Watch series 6. Tämä tapahtuu istumalla paikallaan ja pitämällä sormea Digital Crownilla 30 sekunnin ajan. Tämän jälkeen tiedot tallennetaan älypuhelimeesi, jonka voit tarvittaessa näyttää lääkärillesi. On tärkeää kertoa, että sillä ei voida tarkistaa sydänkohtauksia, mutta sen jälkeen voit vastata joihinkin kysymyksiin, jotka koskevat oloasi ja oireita. Tämä tieto voi olla tärkeää lääkärille.

Kun se tekee EKG:n, se tarkistaa, onko sinulla sinusrytmi, joka on normaali, vai eteisvärinä, joka on sydämen rytmihäiriö.

Mitä eroa on aktiivisuuskellolla ja älykellolla?

Aktiivisuuskelloa ja älykelloa on helppo verrata toisiinsa, koska älykello osaa tyypillisesti samat asiat kuin aktiivisuuskello, mutta siinä on vain paljon enemmän ominaisuuksia. Aktiivisuuskello on tehty seuraamaan urheiluharrastuksiasi ja liikuntaa jokapäiväisessä elämässä, mutta ei paljon enempää.

Tässä aktiviteettikellotestiKatsastelemme 7 aktiviteettikelloa, jotka tekevät erilaisia asioita ja ovat eri hintaluokissa. Jotkut niistä ovat älykelloja, mutta toisissa on vähemmän ominaisuuksia.

Amartwatch, SIM-kortti ja e-sim-kortti

Älykellon ideana on, että sillä voi tehdä kaikenlaisia älykkäitä toimintoja, jotka lähetetään puhelimen ja älykellon välillä, ja se edellyttää, että kellolla on pääsy WIFI- tai matkapuhelinverkkoon. Älykellosi voi käyttää verkkoa useilla eri tavoilla.

Riippuen siitä, mikä kello sinulla on, kello voi tavallisesti käyttää verkkoa ja matkapuhelinverkkoa, jos kello on lähellä matkapuhelintasi ja jos olet yhdistänyt nämä kaksi yhteen.

Joissakin älykelloissa on myös mikro-SIM-kortti, mikä tarkoittaa, että sinun on tilattava SIM-kortti teleoperaattoriltasi, mutta uusin SIM-kortti on e-SIM-kortti.

Se ei siis ole fyysinen SIM-kortti, vaan sinun on kirjauduttava sisään tietoliikenneoperaattorisi kautta ja aktivoitava e-sim-kortti – se maksaa tyypillisesti hieman käynnistysmaksuja tai hieman enemmän kuukaudessa.

Se on uskomattoman helppoa, eikä sinun tarvitse odottaa päiviä uuden SIM-kortin saapumista postissa.

Henkilökohtaisesti pidän tärkeänä sitä, että kellolla on pääsy internetiin ilman puhelinta lähellä, koska sen avulla voit käyttää kelloa soittamiseen, kirjoittamiseen jne. vaikka sinulla ei olisi puhelinta mukanasi.

Miten tämä älykellotesti tehtiin

Tämä älykellotesti tehtiin keräämällä useita kokemuksia sekä ulkomaisista että kotimaisista sivustoista. Esimerkiksi Forbrugerrådet Tænk on tehnyt uskomattoman hyvän älykello- ja aktiivisuuskellotestin, jossa he arvioivat monia eri kelloja.

Testi perustuu myös henkilökohtaiseen kokemukseeni, sillä olen jo jonkin aikaa etsinyt itselleni parasta älykelloa.

FAQ

Minkä älykellon minun pitäisi valita?

Tässä testissä Samsung Galaxy watch 3 voittaa, koska siinä on paljon hyviä ominaisuuksia ja se on yhteensopiva sekä IPhonen että Android-puhelimen kanssa. Valitse aina älykello, joka on yhteensopiva älypuhelimesi kanssa.

Miten älykello toimii?

Älykello on yhdistettävä älypuhelimeen, ja sen jälkeen se saa yleensä (riippuen siitä, minkä kellon olet valinnut) samat ilmoitukset kuin älypuhelimesi. On myös viisasta valita kello, jossa on e-sim, jotta voit käyttää sitä ilman puhelinta. Lue lisää artikkelista.

Mitä älykello voi tehdä?

Eri mallien välillä on eroja, mutta älykello voi tehdä melko paljon samaa kuin älypuhelin vain suoraan ranteestasi, ja voit saada laajennettua tietoa terveydentilastasi sen kautta. veren happipitoisuuden, sykkeen, EKG:n ja paljon muuta.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×