Paras turvaistuin 2023 → Katso testin parhaat turvaistuimet kaikenikäisille lapsille.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Cybex Aton 5 3
TESTIN PARAS JA HYVÄKSYTTY LASTEN TURVAISTUIN

Cybex Aton 5

6
turvaistuin, JOKA MENESTYY HYVIN TURVAISTUINTESTISSÄ

BeSafe iZi Modular X1 i-Size

7
HALPA TURVAISTUIN

Cybex Pallas 2-Fix

8
VANKKA TURVAISTUIN, JOSSA ON SISÄÄNRAKENNETTU ILMANVAIHTO

Joie Bold

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä turvaistuintestissä voit lukea mitkä ovat 12 parasta turvaistuinta eri-ikäisille ja erikokoisille lapsille. Olemme ottaneet mukaan parhaat turvaistuimet vauvoille, nuoremmille ja vanhemmille lapsille. Testin parhaat turvaistuimet ja voittajat ovat: Maxi-Cosi Marble -vauvanistuin 0-13 kg:n painoisille, Britax Römer Dualfix i-Size -istuin 9-18 kg:n painoisille, Cybex Pallas 2-Fix turvaistuin 9-36kg painoisille ja Silver Cross Discover i-Size -istuin 15-36 kg:n painoisille.

Kaikki tässä testissä mukana olevat mallit on hyväksytty käytettäväksi Suomen lainsäädännön mukaisesti. Voit siis vapaasti valita tarpeisiisi sopivat testin parhaat turvaistuimet. Testin parhaiden turvaistuimien tarkastelun jälkeen voit myös lukea vastauksia yleisimpiin turvaistuimiin liittyviin kysymyksiin sekä siihen, mitkä säännöt parhaiden turvaistuimien on täytettävä ollakseen laillisia.

Parhaat turvaistuimet 0-13 kg

Maxi-Cosi Marble lapsen turvaistuin, jossa on isofix-jalusta

PARAS TURVAISTUIN VASTASYNTYNEELLE VAUVALLE

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus räätälöidä turvaistuin lapsen koon ja tuen tarpeiden mukaan.
 • pros-icon.svg Asennetaan selkä menosuuntaan
 • pros-icon.svg Varustettu lisäpehmustetulla istuimella ja vauvan sisäkkeillä, jotka lisäävät mukavuutta
 • pros-icon.svg Maksimaalinen turvallisuus: täyttää viimeisimmän R129/03 i-Size -standardin vaatimukset ja on iskunvaimennettu.
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää useimpien rattaiden kanssa, ja siinä on Isofix-jalusta.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Jos et missään nimessä suostu tinkimään laadusta, mukavuudesta, toimivuudesta ja lapsen turvallisuudesta valitessasi turvaistuinta vauvallesi, sinun kannattaa investoida tähän Maxi-Cosi -vauvan turvaistuimeen. Tämä Maxi-Cosi turvaistuin nimittäin asettuu lähes litteäksi, siinä on useita eri pääntuen ja valjaiden korkeusasentoja sekä ylimääräinen pehmustettu istuin, joka takaa suuremman mukavuuden.

Miksi sinun kannattaa valita Maxi-Cosi Marble -vauvan turvakaukalo isofix-jalustalla varustettuna

Tämän pienimmille lapsille/vauvoille tarkoitetun Maxi-Cosi turvaistuimen kehityksessä on panostettu voimakkaasti mukavuuteen. Voit siis sijoittaa vastasyntyneen lapsen tähän Maxi-Cosi turvaistuimeen rauhallisin mielin, vaikka kyseessä olisi pidempi ajomatka, sillä lapsella on kaikki edellytykset matkustaa hyvin ja rauhoittua. Mukavuuteen kuuluu pehmustettu istuin ja vauvalle tarkoitetut sisäkkeet. Lisäksi Maxi-Cosi turvakaukalo on mahdollista säätää 8 eri valjaiden korkeusasentoon ja lapsen pääntukeen, jotta vauva saa aina parhaan mahdollisen tuen vartalolle ja päähän.

Maksimaalinen turvallisuus

Tässä Maxi-Cosi Marble mallissa ei tietenkään ole kyse vain lapsen mukavuudesta, joka on huippuluokkaa. Maxi-Cosi turvaistuin takaa myös äärimmäisen turvallisuuden autossa matkustettaessa. Esimerkiksi turvaistuin täyttää viimeisimmän R129/03 i-Size -turvallisuusstandardin vaatimukset, ja siinä on iskuja vaimentavat ominaisuudet paremman suojan takaamiseksi. Lisäksi Maxi-Cosi Marble turvakaukalo on voidaan asentaa autoon selkä menosuuntaan, ja siinä on 3-pisteturvavaljaat, jotka takaavat istuimen mahdollisimman hyvän kiinnityksen.

Maxi-Cosi turvaistuimessa on myös paras Isofix-kiinnitys, joka auttaa varmistamaan lapsen optimaalisen turvallisuuden ja helpottaa turvaistuimen asennusta. Itse asiassa turvaistuin kiinnitetään Easy Click & Go -järjestelmän avulla, joten se ei voisi olla sinulle helpompaa.

Turvakaukalo sopii useimpien lastenvaunujen kanssa

Yksi tämän Maxi-Cosi turvaistuimen suurista eduista on se, että sitä voidaan käyttää useimpien lastenrattaiden kanssa. Istuin voidaan helposti napsauttaa irti Isofix-jalustasta ja asettaa istuin sitten suoraan rattaisiin, joten voit jatkaa matkaa ongelmitta. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, että vauva ei viihdy Maxi-Cosi turvaistuimessa, kun lapsen on aika nukkua. Turvakaukalo voidaan asettaa taaksepäin 157 asteen asentoon.

Autoistuimessa on kuomu, joka suojaa optimaalisesti auringolta ja valolta. Tämä on erityisen edullista, jos toivot, että vauva nukahtaa autoon tai kävelyn aikana. Ja jos sinun on tarkistettava lapsen kävelyn aikana, voit helposti nähdä sisään Maxi-Cosi Marble turvaistuimen kuomussa olevan ikkunan kautta.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 69 cm
 • Syvyys: 59 cm
 • Leveys: 44 cm
 • Väri: Musta, punainen, sininen, vaaleanharmaa tai tummanharmaa.
 • Käyttäjän paino: 0-13 kg
 • Käyttäjän pituus: 40-85 cm
 • Mahdollinen säätö: Jopa 157 astetta
 • Mukautukset: 8 erilaista pääntuen ja valjaiden korkeusasentoa.
 • Turvallisuusstandardi: R129/03 i-Size -standardin mukainen.
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Kyllä

Britax Römer Primo

LAADUKAS JA EDULLINEN TURVAISTUIN VAUVALLE

Fordele
 • pros-icon.svg Huomaa, että jalusta ei sisälly hintaan.
 • pros-icon.svg Painaa vain 4 kg, ja se voidaan helposti kiinnittää jalustaan, jolloin sen siirtäminen helpottuu.
 • pros-icon.svg Pehmusteet ja tyynyt pään ja hartioiden kohdalla parantavat käyttömukavuutta.
 • pros-icon.svg Varustettu Travel System -järjestelmällä nopeaa kiinnittämistä varten Britaxin lastenvaunuihin.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämä Britax Römer -tuotemerkin turvaistuin on ihanteellinen investointi pienellä budjetilla eläville perheille. Vaikka sitä myydäänkin edullisempaan hintaan kuin joitakin muita markkinoilla olevia malleja, et kuitenkaan tingi laadusta. Autoistuimessa on vankka ja turvallinen rakenne, ja se tarjoaa suurta joustavuutta arjessa.

Miksi sinun kannattaa valita Britax Römer Primo -vauvan turvaistuin

Etsitkö vauvan turvaistuinta, joka ei maksa paljon? Mutta haluat silti olla varma, että se toimii optimaalisesti? Sitten sinun kannattaa tutustua tähän Britax Römer -merkin vauvojen turvaistuimeen. Valmistaja on kehittänyt edullisen lasten turvaistuimen, jotta jokaisella perheellä on varaa hyvään malliin, jossa on korkea turvallisuustaso. Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että tämän turvaistuimen mukana ei tule alustaa.

Turvaistuin, jossa on suuri joustavuus

Turvaistuin voidaan helposti napsauttaa autoon alustaan kiinni, kun sen kiinnittää autoon. Lisäksi tähän vaihtoehtoon on yleensä erilaisia kiinnitysvaihtoehtoja, joten sen voi helposti asentaa autoon ja se sopii kaikentyyppisiin autoihin. Lasten turvaistuin on mahdollista kiinnittää mihin tahansa saman merkin rattaisiin, kunhan ne ovat Click & Go -yhteensopivia. Näin varmistat, että voit siirtää lapsen nopeasti ja helposti, kun matka on ohi.

Lisäksi turvaistuimen kuljettaminen paikasta A paikkaan B ei ole enää ongelma, jos et viitsi kiinnittää sitä lastenrattaisiin lyhyemmillä matkoilla. Turvaistuin painaa vain 4 kg, joten istuin on kevyt turvaistuin, jota useimmat ihmiset voivat kantaa mukanaan aiheuttamatta liikaa epämukavuutta. Kevyt paino tarkoittaa yleensä sitä, että sen kiinnittäminen ja irrottaminen vaatii vähemmän vaivaa, jolloin on helpompi olla herättämättä vauvaa.

Selkä menosuuntaan asennettava turvaistuin

Tämä turvaistuin on asennettava selkä menosuuntaan, mikä takaa maksimaalisen turvallisuuden lapsille näin nuorella iällä. Istuimen pehmustetut sivusiivet on myös suunniteltu lisäämään turvallisuutta sivutörmäyksen sattuessa. Turvaistuin on eurooppalaisen turvallisuusstandardin ECE R44/04 mukainen.

Sivusiivillä on muitakin tehtäviä kuin turvallisuuden parantaminen. Ne on suunniteltu myös parantamaan matkustusmukavuutta. Tämä tapahtuu yhdessä pehmustetun pääntuen ja erityisesti suunnitellun, tarpeen mukaan säädettävän tukityynyn kanssa. Tukityyny voidaan aina poistaa, jos sitä ei tarvita. Voit pestä päällisen tuolissa hygienian parantamiseksi. Päällinen on pestävä 30 asteessa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 53,3 cm
 • Syvyys: 62,5 cm
 • Leveys: 44 cm
 • Paino: 4 kg
 • Väri: Väri: sininen, musta, harmaa tai punainen
 • Käyttäjän paino: 0-13 kg
 • Säädöt: Pääntyynyjä voidaan säätää.
 • Turvallisuusstandardi: Eurooppalainen standardi ECE R44/04
 • Jalusta sisältyy hintaan: Ei

Cybex Aton 5

TESTIN PARAS JA HYVÄKSYTTY LASTEN TURVAISTUIN

Cybex Aton 5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tanskan kuluttajaneuvosto valitsi testin parhaaksi vuonna 2017.
 • pros-icon.svg Varmistaa lapselle maksimaalisen mukavuuden pehmusteiden, pyöreämmän kulhon jne. ansiosta.
 • pros-icon.svg Soveltuu erityisesti pikkulapsille ja voi helposti seurata lapsen kehitystä
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan, jotta useammalla olisi varaa hyvään turvaistuimeen

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämä Cybex Aton 5 turvaistuin soveltuu erityisesti imeväisille tai ennenaikaisille vauvoille. Se on kuitenkin suunniteltu mukautumaan lapsen mukana, joten voit nauttia siitä vuosien ajan. Tämä nimenomainen Cybex Aton 5 variantti on yksi suosituimmista turvaistuimista Ison-Britannian markkinoilla. Voit olla varma, että se täyttää odotukset.

Miksi sinun kannattaa valita Cybex Aton 5 -istuin, jossa on jalusta

Haluaisitko investoida turvaistuimeen, joka voi olla lapsen mukana ensimmäiset vuodet tinkimättä mukavuudesta, turvallisuudesta tai toiminnallisuudesta? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän Cybex Aton 5 turvaistuimeen. Cybex Aton 5 on jatkokehitys aiemmista malleista, ja siksi tuolin rakenteen jokainen osa-alue on otettu huomioon. Kaikki istuimesta, tuesta ja pehmusteista on korkeimmalla tasolla.

Testipalkittu turvaistuin, joka voidaan säätää lapsen mukaan

Ei ole yllätys, että tämä Cybex Aton 5 istuin on yksi markkinoiden suosituimmista malleista. Se täyttää kaikki odotukset, ja se on suunniteltu seuraamaan lastasi syntymästä 13 kg:n painoon asti. Itse asiassa tuoli on suunniteltu erityisesti ennenaikaisille ja pienille vauvoille, jotka voivat kasvaa siinä. Tämä johtuu osittain siitä, että Cybex Aton 5 lastenistuimessa on istuimen kohdalla pyöreämpi kulho, joka optimoi lapsen asennon pienestä vartalosta huolimatta.

Selkänoja toimii kaksinkertaisena selkäpehmusteena makuulla. Tämä pehmuste liikkuu ylöspäin, kun pääntukea säädetään, jolloin lapselle jää hitaasti yhä enemmän tilaa. Pääntuki on helppo säätää 8 asentoon, ja siinä on integroitu valjaiden ohjain, josta näet nopeasti, asetatko valjaat parhaalla mahdollisella tavalla lapsen kokoon nähden. Säätömekanismi takaa paremman kokonaismukavuuden ja turvallisuuden, sillä tukehtumisvaara onnettomuustilanteessa on pienempi. Eri osat on myös pehmustettu optimaalisen pehmeyden varmistamiseksi.

Korkea turvallisuus ja suoja auringolta, tuulelta ja sateelta.

Cybex Aton 5 mallissa on L.S.P.-sivutörmäysjärjestelmä, joka suojaa lasta törmäystilanteessa. Järjestelmässä on suojakuori, joka vaimentaa suuren osan voimasta onnettomuuden sattuessa. Mallilla on ECE R 44/04 -turvallisuushyväksyntä. Voit myös itse päättää, haluatko koota tuolin itse ilman jalustaa vai jalustan kanssa.

Kaiken edellä mainitun lisäksi tässä Cybex Aton 5mallissa on XXL-kuomu, joka suojaa auringolta, tuulelta ja sateelta. Tämä tarkoittaa, että lapsen uni ei häiriinny, vaikka häntä jouduttaisiin kuljettamaan autosta kotiin jne. Katos on myös mahdollista pestä tarvittaessa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 39-56 cm
 • Syvyys: 64 cm
 • Leveys: 43 cm
 • Paino: 4,8 kg
 • Väri: Musta, sininen, vaaleanharmaa tai tummanharmaa
 • Käyttäjän paino: 0-13 kg
 • Säädöt: Pään ja selkänojan tuki voidaan säätää lapselle sopivaksi.
 • Turvallisuusstandardi: ECE R 44/04
 • Ostoon sisältyvä alusta: Riippuu ostopaikasta.

Joie I-Level -vauvan turvaistuin

TURVAISTUIN, JOSSA ON ISOFIX-JÄRJESTELMÄ, ERGONOMINEN RAKENNE JA MUISTIVAAHTO

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus räätälöidä lisävaruste, pääntuki, valjaat jne. lapselle sopiviksi.
 • pros-icon.svg Tämän mallin edellinen versio on saanut hyviä tuloksia FDM:n testeissä.
 • pros-icon.svg Voidaan taittaa alas tarpeen mukaan, mutta pysyy kiinni alustassaan
 • pros-icon.svg Ergonominen kahva, jossa on pehmeä ote optimaalista hallintaa varten istuinta kannettaessa

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämä lasten turvaistuin pitää pienemmät lapset taatusti mukavina muistivaahtopehmusteensa ja pääntukensa ansiosta. Lisäksi istuimen voi säätää lapselle tapauskohtaisesti lapsen koon mukaan, ja istuin on jopa mahdollista asettaa lähes vaakatasoon. Mukavuus on myös hyvä, sillä tuotteessa on ergonominen kahva.

Miksi sinun kannattaa valita Joie I-Level -vauvan turvaistuin

Jos haluat hankkia vauvalle turvaistuimen, joka tarjoaa optimaalisen mukavuuden lapselle ja jota voit kuljettaa helposti, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Joie-merkin malliin. Tuote on varustettu käytännöllisellä kantokahvalla, jossa on paras ergonominen muotoilu, ja se painaa alle 5 kg, joten voit hallita sitä täysin. Lisäksi turvaistuimen rakenteen jokainen osa on suunniteltu varmistamaan lapselle paras mahdollinen mukavuus.

Nojaava lasten turvaistuin

Tämä turvaistuin on hyväksytty uuden UN R129 -hyväksynnän mukaisesti, mikä tarkoittaa, että myös lapsen pituudella on merkitystä – eikä vain hänen painollaan. Kunhan turvaistuin on asennettu mukana toimitettuun isofix-jalustaan, voit olla varma lapsen turvallisuudesta. Jalusta varmistaa, että turvaistuin pysyy paikallaan onnettomuuden sattuessa. Tämä pätee myös, vaikka käyttäisitkin turvaistuimen kallistusmahdollisuutta 159 asteeseen, jotta lapsen voi nukkua paremmin.

Kuten mainittu, lapselle taataan korkea mukavuustaso tässä istuimessa. Tämä johtuu sivujen ja istuimen pehmusteista, ja pääntuki on valmistettu kolmesta vaahtomuovikerroksesta, joista yksi on patentoitu Intelli-Fit-muistivaahto. Pääntukea on mahdollista siirtää ja käyttää turvaistuinta sen mukaan, kuinka pieni tai suuri lapsi on. Lisäksi integroidussa 5-pistevaljaassa on pehmeä pehmuste, joten se ei naarmuta lasta.

Säädettävä aurinkokatos, jossa on tuuletus

Lapsi on myös suojassa auringolta, joka osuu suoraan hänen kasvoilleen automatkoilla, sillä istuimessa on säädettävä aurinkokatos. Tämä suojaa tietysti myös tuulelta, sateelta jne. kun kuljetat lasta ulkona. Kuomun kangas on valmistettu UPF50+-luokituksesta, ja se kestää kaikenlaista säätä. Se on myös irrotettava ja voidaan tarvittaessa tehdä suuremmaksi.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: Enintään 78,1 cm
 • Syvyys: 72-116,5 cm.
 • Leveys: 44 cm
 • Paino: 4,9 kg
 • Väri: Väri: sininen, musta, harmaa
 • Käyttäjän paino: 0-13 kg
 • Käyttäjän pituus: 45-85 cm
 • Mahdollinen säätö: Jopa 157 astetta
 • Turvallisuusstandardi: UN R129
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Kyllä

Britax Römer Dualfix i-Size -turvaistuin

TURVALLINEN TURVAISTUIN, JOSSA ON KÄÄNTÖTOIMINTO

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu 360 astetta kääntyvällä toiminnolla, joka helpottaa lapsen luokse pääsyä.
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää vastasyntyneestä 3,5-4-vuotiaaksi asti
 • pros-icon.svg Tanskan kuluttajaneuvosto Think tunnusti hyväksi ostokseksi vuonna 2018.
 • pros-icon.svg Sisäpuolella oleva integroitu SICT takaa paremman turvallisuuden sivutörmäyksessä.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Et enää koskaan ole vaarassa kärsiä selkäkivuista asettaessasi tai poistaessasi lasta turvaistuimesta. Tämä johtuu siitä, että tässä mallissa on 360 asteen kääntöominaisuus, joten voit yksinkertaisesti kääntää istuinta tarpeen mukaan. Istuinta ei myöskään tarvitse vaihtaa ensimmäisten 3-4 vuoden aikana, sillä sitä voidaan käyttää siihen asti, kun lapsi on 105 cm pitkä (tai 18 kg).

Miksi sinun kannattaa valita Britax Römer Dualfix i-Size -istuin

Etsitkö turvaistuinta, jossa on kääntötoiminto, jotta sinun ei tarvitse kärsiä selkäkivuista ja kamppailla lapsen kanssa, kun asetat hänet istuimeen? Silloin sinun kannattaa investoida tähän Dualfix i-Size -autoistuimeen merkiltä Britax. Tämän mallin suuri etu on, että siinä on 360 asteen kääntömahdollisuus. Tämä tarkoittaa, että voit siirtää istuinta tarpeen mukaan ilman, että sinun tarvitsee irrottaa sitä.

Autonistuin moneksi vuodeksi

Voit itse asiassa käyttää tätä turvaistuinta lapsen vastasyntyneestä noin 4-vuotiaaksi asti. Turvaistuin on suunniteltu sopimaan 40-105 cm pituiselle lapselle. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää tätä turvaistuinta monta vuotta peräkkäin, joten sinun ei tarvitse ostaa uutta istuinta heti uudelleen. Tämä turvaistuin on hyväksytty viimeisimmän ECE R129 -hyväksynnän mukaisesti, joten lapsi voi matkustaa selkä menosuuntaan asennettuna. Kun lapsi on tarpeeksi vanha ja iso, voit kääntää sen helposti etusuuntaan asennettavaksi.

Ei tarvitse pelätä, ettei lapsen istuisi mukavasti tässä lastenistuimessa missään iässä. Lapsi matkustaa mukavassa asennossa. Istuimen mukana tulee vauvojen istuinosa, jossa on energiaa vaimentavat parhaat vaahtomuovityynyt, jotka tarjoavat vauvoille mukavuutta ja tukea. Pääntukea ja valjaita voidaan säätää helposti useilla tasoilla yksilöllisen pituuden mukaan.

Runsaasti tilaa vauvalle

Edellä mainittujen lisäksi sinulla on mahdollisuus tehdä lisää tilaa vauvan jaloille. Tämä tapahtuu säätämällä turvaistuimen selkänojaan kiinnitettävä turvakaari. Turvatankoa voidaan säätää jopa 8 astetta. Näin lapselle jää jopa 10 prosenttia lisää jalkatilaa, kun hän istuu selkä menosuuntaan. Autoistuimeen on myös mahdollista kiinnittää tarvittaessa istuinsuoja, aurinkosuoja jne.

Turvatanko varmistaa, että istuin ei kaadu törmäystilanteessa, ja sisäpuolella oleva integroitu SICT-järjestelmä takaa parhaan mahdollisen turvallisuuden sivutörmäystilanteessa. Sisäpuolella oleva SICT vaimentaa törmäyksen energiaa ja maksimoi näin lapsen suojan. Mallissa on myös irrotettava, konepestävä päällinen, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia ylläpitää lastenistuimen hyvää hygieniaa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 48 cm
 • Syvyys: 74 cm
 • Leveys: 44 cm
 • Paino: 15 kg
 • Väri: Musta, tummanharmaa, vaaleanharmaa, sininen, punainen ja violetti.
 • Käyttäjän paino: 0-18 kg
 • Käyttäjän pituus: 40-105 cm (yli 76 cm pitkän lapsen istuin voidaan kääntää eteenpäin).
 • Mahdollinen säätö: Turvakaari enintään 8 astetta.
 • Sovitukset: 5-pistevaljaat ja vauvansisäistuin
 • Turvallisuusstandardi: ECE R129 -hyväksyntä

BeSafe iZi Modular X1 i-Size

turvaistuin, JOKA MENESTYY HYVIN TURVAISTUINTESTISSÄ

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tænk, FDM, ADAC ja muut testilähteet ovat valinneet sen hyväksi ostokseksi.
 • pros-icon.svg iZi Modular i-Size -mallin jatkokehitys, jossa on suurempi turvallisuus ja parempi mukavuus.
 • pros-icon.svg Sopii sekä Isofix- että iZi-alustaan – ja on joustava ja tilaa säästävä turvaistuin
 • pros-icon.svg Lapsi voi matkustaa selkä menosuuntaa kohti tai kasvot menosuuntaan käännettynä.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Voit investoida tähän BeSafe-autoistuimeen, jos etsit autoon mallia, joka suoriutuu hyvin eri testeissä. Tämä kyseinen variantti on saanut hyviä tuloksia sekä tanskalaisissa että ulkomaisissa testeissä. Esimerkiksi ADAC, Tænk ja FDM ovat mallin takana ja kutsuvat sitä hyväksi ostokseksi. Tuotetta voi käyttää 6 kuukaudesta noin 4 vuoteen.

Miksi sinun kannattaa valita BeSafe iZi Modular X1 i-Size turvaistuin?

Tämän BeSafe Izi -merkkisen turvaistuimen päälle on lähes mahdoton saada käsiä alas. Tuote on BeSafe Izi  iZi Modular i-Size -mallin jatkokehitys, mikä tarkoittaa, että siinä on kaikki edellisen mallin hyvät ominaisuudet, mutta samalla sitä on kehitetty vielä paremmaksi. Esimerkiksi lapsen saavuttaa tämän BeSafe Izi mallin avulla suuremman mukavuuden ja paremman turvallisuuden. BeSafe Izi  Modular X1 i-Size täyttää UN R129 -hyväksynnän vaatimukset, ja se on mahdollista asentaa iZi- ja Isofix-jalustaan.

Suoriutuu hyvin eri testeissä

Tämä joustava ja tilaa säästävä BeSafe Izi  Modular X1 i-Size turvaistuin sopii useimmille, sillä sitä voivat käyttää 6 kuukauden ja 4 vuoden ikäiset lapset, ja sitä voidaan käyttää monissa eri autoissa kompaktin rakenteensa ansiosta. Lapsi matkustaa tässä turvaistuimessa mukavasti ja turvallisesti. Yksi tämän BeSafe Izi  Modular X1 i-Size  mallin suurimmista eduista on kuitenkin sen turvallisuus. BeSafe Izi  Modular X1 i-Size  suoriutuu hyvin erilaisissa törmäystesteissä, minkä vuoksi useat testilehdet ja vastaavat suosittelevat turvaistuinta. Tämä koskee sekä kansallisia että kansainvälisiä markkinoita.

ADAC / Stiftung Warentest, FDM ja Tanskan kuluttajaneuvosto ovat testanneet juuri tämän turvaistuimen. Kaikki kolme testilähdettä ovat todenneet, että tämä turvaistuin on hyvä sijoitus, jossa on korkea turvallisuustaso. FDM:n 2020-testi osoittaa, että turvaistuin toimii hyvin sekä sivu- että etutörmäyksissä, kun taas Tanskan kuluttajaneuvosto korostaa mallin laatua, turvallisuutta ja ergonomiaa. Ainoa kritiikki, jonka tämä BeSafe Izi  Modular X1 i-Size  turvaistuin saa, on se, että se voi olla hieman vaikea asentaa. Tähän on kuitenkin vastattu käyttämällä ääni- ja visuaalisia ilmaisimia, jotka antavat palautetta BeSafe Izi  Modular X1 i-Size turvaistuimen  asennuksesta.

Mahdollisuus räätälöintiin lapselle

Turvaistuin on suunniteltu Ergo-Move-hartiatyynyillä, jotka lisäävät tilaa käsivarsien liikkeille. Samalla BeSafe turvaistuimen jalkatila on säädettävissä kolmessa portaassa, mikä takaa paremman tilan eri-ikäisille lapsille – vaikka he pysyisivätkin selkä menosuuntaan asennettuina. Lisäksi BeSafe tuolissa on Two-Fit-tyynyt ja 10 portaisesti säädettävä pääntuki. Näin varmistetaan, että istuin voidaan säätää lapsen mukaan, jotta se olisi aina mahdollisimman mukava. Selkänojassa on myös sisäänrakennettu ilmanvaihtojärjestelmä, joka auttaa varmistamaan BeSafe istuimen hyvän ilmankierron.

Muita tämän BeSafe Izi  Modular X1 i-Size mallin etuja ovat dynaaminen voimanvaimennin pääntuessa sekä SIP- ja SIP+-sivutörmäyssuoja. Istuimessa on myös säädettävä kallistusasento ja magneettivyöavustimet, jotka helpottavat lapsen BeSafe istuimeen istumista ja sieltä poistumista.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 65 cm
 • Syvyys: 44 cm
 • Leveys: 50 cm
 • Paino: 8,6
 • Väri: Musta, harmaa, sininen, punainen tai turkoosi.
 • Käyttäjän paino: Paino: Enintään 18 kg
 • Käyttäjän pituus: 61-105 cm (selkä menosuuntaan 88-105 cm).
 • Mahdollinen säätö: Säädettävä lepoasento
 • Mukautukset: 3-portaisesti säädettävä jalkatila, Two-Fit-tyynyt ja 10-portaisesti säädettävä pääntuki.
 • Turvallisuusstandardi: UN r129-hyväksytty
 • Mukana ostettaessa: Ei

Cybex Pallas 2-Fix

HALPA TURVAISTUIN

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan ottaen huomioon sen toiminnallisuus
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää tätä turvaistuinta useita vuosia.
 • pros-icon.svg Optimaalinen turvallisuus riippumatta siitä, kuinka pieni tai suuri lapsi on.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Tämä turvaistuin on ihanteellinen niille, jotka haluavat istuimen, joka voi kasvaa lapsen mukana, kunnes hän ei enää tarvitse turvaistuinta. Tämä turvaistuin sopii käytettäväksi jopa 11 vuoden ikään asti, sillä se toimii noin 9 kuukaudesta noin 12 vuoteen. Lisäksi tuote on hyvin samankaltainen kuin Cybexin B-Fix-turvaistuin, joka on menestynyt hyvin eri testeissä ja on edullinen käyttää.

Miksi sinun kannattaa valita Cybex Pallas 2-Fix -autotuoli

Jos haluat lapselle hyvän turvaistuimen, jossa hän voi kasvaa, suosittelemme investoimaan tähän Cybexin turvaistuimeen. Tämä on turvaistuin jota voi käyttää monta vuotta, sillä sitä voi käyttää noin 9 kuukauden ikäisestä (vähintään 76 cm) noin 12 vuotiaaksi asti (enintään 150 cm). Tämä istuin takaa turvallisuuden siihen asti, kunnes lapsen on tarpeeksi vanha istumaan tavalliseen turvaistuimeen.

Yksi tämän tuotteen suurista eduista on, että sitä myydään edulliseen hintaan. Sinun ei siis tarvitse käyttää kohtuuttomia summia, jotta sinulla olisi varaa tähän upeaan turvaistuimeen. Voit säästää paljon rahaa, jos valintasi on tämä istuin eikä joku muu vaihtoehto tässä turvaistuintestissä.

Korkea turvallisuus vuosien varrella

Riippumatta siitä, kuinka pieni tai suuri lapsen on, tämä turvaistuin takaa optimaalisen turvallisuuden. Esimerkiksi säädettävä istuin vähentää vakavien niskavammojen riskiä onnettomuuden sattuessa, sillä se vaimentaa suuren osan törmäyksestä. Lisäksi istuin on kehitetty L.S.P.:n avulla. System Plus -järjestelmä, joka tarjoaa lineaarisen sivutörmäyssuojan. Järjestelmä koostuu muun muassa sivutyynyistä, olkapää- ja päänsuojista.

Toinen tämän turvaistuimen turvallisuusominaisuus on, että siinä on säädettävä iskunkestävä kuomu. Tämä toimii käytännössä kuin täytetty turvatyyny. Turvaistuin voidaan helposti kiinnittää Isofix-jalustaan, ja se pysyy tukevasti paikallaan matkan aikana ja onnettomuustilanteessa. Sitä voidaan kuitenkin käyttää myös autoissa, joissa ei ole Isofix-jalustaa.

Tämän turvaistuimen ovat testanneet muun muassa ADAC ja Stiftung Warentest, jotka kutsuvat sitä yhdeksi parhaista turvaistuimista, joka kasvaa lapsen mukana ryhmissä 1, 2 ja 3. Myös brittiläinen testilehti WHICH? on arvioinut tämän istuimen turvallisuuden onnettomuuksissa “erinomaiseksi” koko sen käyttöiän ajan. Sinun ei siis tarvitse olla huolissasi sen heikkenemisestä vuosien mittaan.

Kaiken edellä mainitun lisäksi tämä turvaistuin on sekä kasvot menosuuntaan että selkä menosuuntaan asennettava. Lisäksi siinä on irrotettava istuinosa, jonka voit poistaa, jotta lapselle jää enemmän tilaa hänen kasvaessaan. Päällinen on myös konepestävä 30 asteessa, joten voit puhdistaa sen helposti ja ylläpitää hyvää hygieniaa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 71,5 cm
 • Syvyys: 43,5 cm
 • Leveys: 55 cm
 • Paino: 11,2 kg
 • Väri: Punainen, pieni, sininen, musta tai harmaa.
 • Käyttäjän paino: 9-36 kg
 • Käyttäjän pituus: 76-150 cm
 • Mahdollinen säätö: Lepoasento niin kauan kuin tyynyä käytetään.
 • Mukautukset: Säädettävä selkänoja
 • Turvallisuusstandardi: UN R44/04 -hyväksyntä
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Ei

Joie Bold

VANKKA TURVAISTUIN, JOSSA ON SISÄÄNRAKENNETTU ILMANVAIHTO

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Autotuolia voidaan käyttää useiden vuosien ajan, ja ne mukautuvat lapsen mukaan matkan varrella.
 • pros-icon.svg Ominaisuuksiin kuuluu ilmanvaihto ja useita säätömahdollisuuksia optimaalisen mukavuuden takaamiseksi.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää 5-pistevaljaita, kunnes lapsi painaa 25 kg.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämä turvaistuin on myös loistava vaihtoehto, jos haluat investoida vaihtoehtoon, johon lapsen voi kasvaa. Tämä istuin sopii ryhmille 1, 2 ja 3, sillä se on ihanteellinen noin 9 kg:sta 36 kg:aan. Voit myös olla varma siitä, että mukavuus on huippuluokkaa, sillä tuolissa on sisäänrakennettu ilmanvaihto, 3 lepoasentoa, 11 pääntuen säätöä, vauvalle tarkoitetut upotukset ja paljon muuta.

Miksi sinun pitäisi valita Joie Bold -istuin?

Etsitkö turvaistuinta, joka kestää monta vuotta? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Joien malliin. Heidän Bold-vaihtoehtonsa on suunniteltu seuraamaan lastasi 9 kilosta 36 kiloon. Tämä tarkoittaa, että voit itse asiassa käyttää istuinta alle vuoden ikäisestä lapsestasi noin 11-12 -vuotiaaksi asti. Lyhyesti sanottuna tämä turvaistuin kuuluu ryhmiin 1, 2 ja 3.

Mukauta turvaistuin lapselle sopivaksi

Voisi käytännössä sanoa, että istuin kasvaa lapsen mukana, jos valitset tämän Joie-merkkisen turvaistuimen. Mallin mukana toimitetaan vauvalle tarkoitettu lisäosa, jota tulisi käyttää, kun lapsi on vielä suhteellisen pieni. Tämä auttaa varmistamaan paremman mukavuuden hyvin pienille lapsille. Kun lapsi on tarpeeksi iso täyttämään istuimen, insertin voi poistaa ja voit säätää istuimen muut osat lapsen koon mukaan. Voit esimerkiksi säätää pääntuen 11 eri asentoon ja asettaa tuolin kolmeen lepoasentoon.

Yhdellä yksinkertaisella liikkeellä voit kiristää valjaat lapselle sopiviksi, joten voit siirtyä nopeasti eteenpäin valjaiden kanssa näpyttelyn sijaan. Siinä on myös ylimääräinen pehmuste olkapäissä, jotta lapsen olisi mahdollisimman mukava matkustaa. Voit käyttää integroituja 5-pistevaljaita, kunnes lapsen paino on vähintään 15 kg ja enintään 25 kg. Sen jälkeen on käytettävä alustaa.

Viihtyisä ja mukava – myös kesällä

Yksi tämän turvaistuimen suurista eduista on se, että se on suunniteltu toiminnallisuutta silmällä pitäen. Siinä on esimerkiksi mukiteline, jotta lapsen voi juoda takapenkillä, kun hän kasvaa hieman vanhemmaksi. Lisäksi tuolin molemmille puolille on rakennettu tuuletusreiät, mikä auttaa varmistamaan paremman ilmankierron. Tämä tarkoittaa, että lapselle ei tule tuolissa istuessa aivan yhtä kuuma – edes kesällä.

Muita etuja ovat ylimääräinen sivusuoja ja integroitu Guard Surround Safety. Turvaistuin voidaan kiinnittää Isofix- tai Top-tether-jalustaan, kun 5-pistevaljaita ei enää käytetä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 66 ja 85,5 cm välillä.
 • Syvyys: 47 cm
 • Leveys: 47 cm
 • Paino: 12,9 kg
 • Väri: Harmaa
 • Käyttäjän paino: 9-36 kg
 • Mahdollinen säätö: 3 lepoasentoa
 • Mukautukset: 11 päätuen asentoa, 5-pistevaljaat tai jalusta
 • Turvallisuusstandardi: ECE R44/04 -hyväksyntä
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Ei

Silver Cross Discover i-Size -turvaistuin

SOPIVIN TURVAISTUIN ETUPENKILLE

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan sijoittaa sekä etu- että takaistuimille tarpeen mukaan.
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää alustan kanssa tai ilman
 • pros-icon.svg Korkea käyttömukavuus käsinojien, monien säätömahdollisuuksien ja hyvien materiaalien ansiosta.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämän turvaistuimen avulla turvaistuinta on helppo siirtää niin, että se mahtuu taka- tai etuistuimelle. Turvaistuin voidaan kiinnittää Isofix-jalustaan, mutta sen ei välttämättä tarvitse olla, sillä sen voi asettaa myös suoraan istuimelle. Turvaistuin on menosuuntaan suunnattu, ja se voidaan säätää nimenomaan lapselle sopivaksi. Myös suojus on valmistettu luonnon bambusta.

Miksi sinun kannattaa valita Silver Cross Discover i-Size -turvaistuin

Etsitkö hyvää turvaistuinta hieman vanhemmalle lapselle? Silloin sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Silver Cross -merkin turvaistuimeen. Heidän Discover  -mallinsa on hyväksytty turvaistuin, jota sopii käyttää 15 kg painavasta lapsesta aina 36 kg painavaan lapseen asti. Siinä on Isofix valmius ja se on helppo asentaa, sillä voit valita, haluatko sen suoraan istuimeen vai Isofix-telineeseen. Jos valitset alustan, istuin on helppo asentaa, sillä se on varustettu Easy-Lockilla. Kun istuinta käytetään ilman alustaa, sitä on helpompi siirtää autosta toiseen.

Parempi mukavuus

Tässä Silver Crossin turvaistuimessa on pidetty hieman enemmän huolta lapsen mukavuudesta. Mallissa on esimerkiksi kehitetty luonnon bambupäällyste sekä pääntuessa että selkänojassa, mikä takaa erityisen pehmeän istuimen. Bambupäällysteen rakenne takaa myös paremman hengittävyyden, mikä pitää lapsen lämpimänä ja kuivana matkan aikana – vaikka autossa olisi kuuma.

Lisäksi mallissa on käytännölliset käsinojat ja käännettävät sivut, jotka takaavat optimaalisen turvallisuuden ja mukavuuden. Istuimen korkeutta ja leveyttä on jopa mahdollista säätää, joten siihen mahtuu helposti eri-ikäisiä ja erikokoisia lapsia. Tällöin turvaistuimen käyttöikä on pidempi. Nämä säätömahdollisuudet varmistavat myös sen, ettei lapsen kasva ulos turvaistuimesta tai jää jumiin istuessaan siihen. Pääntukea on mahdollista säätää tarpeen mukaan, ja mallissa on 5 selkänojan säätömahdollisuutta.

Autonistuin yksinkertaisella muotoilulla

Tämä turvaistuin eroaa hieman joistakin muista tämän testin malleista, sillä sen muotoilu on hyvin yksinkertainen. Näin varmistetaan, että saat turvaistuimen, joka ei erotu liikaa. Lisäksi tuloksena on myös turvaistuin, joka ei vaikuta lapselliselta, kun lapsen kasvaa. Se on siis hyvä turvaistuin lapsille, jotka valittavat hieman turvaistuimessa istumisesta, sillä se näyttää vain hieman erilaiselta turvaistuimelta. Istuimen rakenne takaa kuitenkin ihanteellisen turvallisuuden, joten lapsen on turvassa onnettomuuden sattuessa.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 68 cm
 • Syvyys: 48 cm
 • Leveys: 46 cm
 • Paino: 8,7 kg
 • Väri: Väri: Harmaa ja musta
 • Käyttäjän paino: 15-36 kg
 • Mahdollinen säätö: 5 selkänojan säätöä
 • Mukautukset: Säädettävä pääntuki
 • Turvallisuusstandardi: ECE 44.04-merkitty, R129 (i-Size).
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Ei

BeSafe iZi Flex Fix i-Size -autonistuin

HYVÄ JA KAPEA TURVAISTUIN

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kapea rakenne takaa paljon tilaa muille takapenkillä istuville.
 • pros-icon.svg Noudattaa uutta UN R129 -asetusta – ja tarjoaa vielä lisäturvaa.
 • pros-icon.svg Integroitu kantokahva, joten voit helposti irrottaa tuolin tarvittaessa
 • pros-icon.svg Helppo kiinnittää oikein ja siinä on lukittavat Isofix-varret väärinkäytön estämiseksi.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämä BeSafe iZi Flex Fix turvaistuin on paras turvaistuin ja hyvä sijoitus niille, jotka joutuvat usein kuljettamaan autossa useita henkilöitä kerrallaan – esimerkiksi jos olette isompi perhe. Tämä kyseinen BeSafe iZi Flex Fix turvaistuin on kehitetty kompaktilla ja kapealla muotoilulla, joka tarjoaa runsaasti tilaa kolmelle matkustajalle takapenkillä. Turvaistuin täyttää myös uuden UN R129 -asetuksen vaatimukset, joten lapsi on erityisen turvassa.

Miksi sinun kannattaa valita BeSafe iZi Flex Fix i-Size -istuin?

Jos etsit tilaa säästävää turvaistuinta isommille lapsille, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän BeSafe-malliin. He ovat suunnitelleet turvaistuimen, jossa on runsaasti tilaa lapselle, mutta joka ei vie liikaa tilaa. Näin ollen takapenkillä on enemmän tilaa muille matkustajille. Jos tarvitset vielä enemmän tilaa, esimerkiksi aikuista varten, voit poistaa turvaistuimen SIP-iskunvaimentimet – tämä ei vaikuta istuimen turvallisuustasoon.

Uusimpien säännösten mukainen

Tämä turvaistuin on uuden UN R129 -asetuksen mukainen, joka asettaa korkeat vaatimukset korkeaselkäisille turvaistuimille. Istuin täyttää itse asiassa vaatimukset ilman SIP+-järjestelmää, mutta se on nyt integroitu istuimeen. SIP+ auttaa vaimentamaan suuremman määrän voimaa onnettomuustilanteessa, mikä muun muassa vähentää sivuttaisliikettä. Tämän järjestelmän lisäksi mallissa on kuitenkin myös dynaaminen joustosuorituskyky ja perinteisemmät sivutörmäyksen iskunvaimentimet.

Erityisesti suunniteltu pääntuki tarjoaa sekä korkeaa mukavuutta että suurempaa turvallisuutta. Lisäksi PAD+-järjestelmä tarjoaa lisäsuojaa lapsen leualle ja rintakehälle. Pääntuki on myös suunniteltu siten, että lapsen näkyvyys paranee. Olka- ja lantiovöiden valjaiden ohjaimet varmistavat, että vyöt kiinnittyvät aina oikein.

Hyviä tuloksia kuluttajatesteissä

Sinun ei tarvitse vain uskoa sanaamme siitä, että tämä turvaistuin on investoinnin arvoinen. Istuin on saanut hyviä tuloksia sekä tanskalaisen Tænkin että ADAC:n testeissä. Ei siis ole mitään syytä epäröidä tämän turvaistuimen ostamista lapselle. Tanskan kuluttajaneuvosto Tænk kehuu erityisesti istuimen ergonomiaa ja mukavuutta sekä sitä, että sen valmistuksessa ei käytetä haitallisia kemikaaleja. Tænk huomauttaa myös, että tämä istuin on helppo asentaa useimmille ihmisille.

Mallia ei ole vain helppo kiinnittää autoon ja asentaa oikein. Voit myös helposti säätää esim. korkeutta, lepoasentoa jne. ja saada siten lapselle optimaalisesti sopivan turvaistuimen. Lisäksi tuotteessa on integroitu kantokahva, jonka avulla turvaistuin on helppo siirtää, jos se on siirrettävä toiseen autoon tms.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 64-82 cm
 • Syvyys: 42 cm
 • Leveys: 52 cm
 • Paino: 7 kg
 • Väri: Harmaa, punainen, musta, ruskea tai siniharmaa.
 • Käyttäjän paino: 15-36 kg
 • Käyttäjän pituus: 100-150 cm
 • Mahdollinen säätö: 3 lepoasentoa
 • Mukautukset: Säädettävä korkeus ja Isofix-varret
 • Turvallisuusstandardi: UN R129 -standardi
 • Jalusta sisältyy ostokseen: Ei

Guide

Miten valita paras turvaistuin

Alla olevista osioista voit lukea lisää turvaistuimen valintaa koskevista eri säännöistä sekä vastauksia joihinkin yleisimpiin turvaistuimen ostamiseen ja käyttöön liittyviin kysymyksiin. Ennen kuin siirrymme näihin osioihin, voit kuitenkin ensin saada apua siitä, mihin parametreihin sinun tulisi kiinnittää erityistä huomiota ostaessasi lasten turvaistuinta.

Turvallisuushyväksyntä: Jotta lasten turvallisuus voidaan taata, sinun on ennen kaikkea seurattava tarkasti kunkin turvaistuimen turvallisuushyväksyntää. Suomessa on erityisiä sääntöjä siitä, mitkä määräykset turvaistuimen on täytettävä. Jos lasten turvaistuin täyttää nämä vaatimukset, voit olla varma, että sitä on turvallista käyttää. Lue lisää erityissäännöistä jostakin alla olevasta osiosta.

Paino- ja pituusrajoitukset: Varmista, että istuimen paino- ja pituusrajoitukset sopivat lapselle. Jotkin istuimet on suunniteltu lapsille vain ensimmäisen ikävuoden ajaksi, kun taas toisia voi käyttää monta vuotta, koska niissä on useita säädettäviä osia.

Helppokäyttöisyys: suosittelemme, että etusijalle asetetaan lasten turvaistuin, joka on rakenteeltaan yksinkertainen ja käyttäjäystävällinen. Näin varmistetaan, että sekä istuin että lapsi on helppo kiinnittää oikein.

Asennus: Riippumatta siitä, kiinnitätkö lasten turvaistuimen mieluummin valjailla vai Isofix-alustalla, on tärkeää valita turvaistuin, joka on helppo asentaa. Virheellisellä asennuksella voi olla tuhoisia seurauksia onnettomuuden sattuessa.

Säädettävyys: Kuten mainittiin, kaikki turvaistuimet eivät ole yhtä hyvin säädettävissä, esim. pääntuki, selkänoja, kulma jne. On suositeltavaa investoida malliin, jossa on vain muutama säätömahdollisuus – tämä takaa lapselle suuremman mukavuuden.

Paino: Pidä silmällä turvaistuimen painoa, varsinkin jos etsit sellaista, jossa voit myös kuljettaa lastasi. Jotkin mallit ovat paljon painavampia kuin toiset, joten lapsen kuljettaminen kotoa autoon ja päinvastoin vaatii paljon lihaksia.

Kannattaa myös miettiä, haluatko turvaistuimen, joka kestää monta vuotta ja seuraa lapsen kehitystä, vai haluatko vaihtaa turvaistuimen säännöllisesti. Joissakin malleissa on laajemmat paino- ja pituusrajoitukset kuin toisissa.

Turvaistuimen säännöt

Sinun on syytä olla tietoinen siitä, että turvaistuimissa on noudatettava useita sääntöjä, sillä muutoin on laitonta ajaa autossa lapsen kanssa. Esimerkiksi turvavarusteiden eli sekä turvaistuimen että mahdollisen alustan on oltava hyväksytty voimassa olevien säännösten mukaisesti, ja ne on asennettava ja niitä on käytettävä oikein käyttöohjeiden mukaisesti.

Alta voit lukea joitakin muita sääntöjä ja vaatimuksia, jotka sinun on otettava huomioon, kun käytät lasten turvaistuinta.

Milloin turvaistuin on vaihdettava?

On tärkeää vaihtaa lasten turvaistuin, kun se ei enää sovi lapselle pituudeltaan tai leveydeltään. Yksi merkki on, jos lapsen pää alkaa työntyä istuimen selkänojan yläpuolelle. Tämä osoittaa, että turvaistuin on liian pieni. Jos korkeutta voi säätää, tuolia ei tarvitse vaihtaa heti, mutta jos se on saavuttanut maksimikorkeutensa, se on vaihdettava.

Lisäksi sinun on syytä olla tietoinen turvaistuinten erilaisista painorajoista. Jotkin mallit kestävät vain pientä painoa, koska ne on suunniteltu pikkulapsille, kun taas toisissa on laaja kapasiteetin ja painon suhde.

Kuinka kauan vauva voi olla turvaistuimessa?

Ei ole olemassa mitään erityisiä sääntöjä siitä, kuinka kauan pikkulapsi voi olla turvaistuimessa. Turvaistuin, käyttöikä ja turvaistuimen pitkäikäisyys puhuttavat vanhempia. Vauva voi helposti sietää istumista turvaistuimessa ilman mitään haittaa. On kuitenkin suositeltavaa, että liikutat vauvaa hieman tai otat lapsen pois turvaistuimesta muutaman tunnin välein. Tämä auttaa lapsen asentoa turvaistuimessa, jotta hän ei pysy samassa asennossa liian pitkään. Jos pidät vain taukoja matkan aikana, vauva kestää helposti pitkiä matkoja.

Milloin lapset voivat istua ilman turvaistuinta / kuinka pitkä pitää olla, jotta voi matkustaa ilman turvaistuinta?

Lain mukaan lapsen on oltava vähintään 135 cm pitkä, jotta hän voi istua ilman turvaistuinta henkilö- ja pakettiautoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että alle 135 cm pitkä lapsi ei saa olla kiinni pelkillä valjailla.

Tähän sääntöön on kuitenkin joitakin poikkeuksia. Esimerkiksi vähintään 3-vuotias lapsi voidaan sallia kuljetettavaksi autossa ilman erityisesti mukautettuja turvavarusteita, joita on saatavilla satunnaisia lyhyitä matkoja varten. Matka saa olla enintään 50 kilometriä, eikä se ole sallittua, jos kyseessä on kiinteä tapaaminen. Satunnaisia lyhyitä matkoja koskeva poikkeus ei koske lapsen vanhempia, mukaan luettuina sijaisvanhemmat.

Yleissääntönä on aina suositeltavaa pitää lapsi turvaistuimessa, koska se takaa paremman turvallisuuden onnettomuustilanteessa. Itse asiassa turvaistuin voi vähentää vammoja niin paljon, että on suositeltavaa pitää lapsi turvaistuimessa, vaikka hän olisi yli 135 cm pitkä. Turvaistuimia autoon on saatavana jopa 150 cm pituisille lapsille.

Milloin käytetään selkä menosuuntaan käännettyä turvaistuinta?

Lapsen on hyvä matkustaa selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa niin kauan kuin mahdollista. Tämä johtuu siitä, että onnettomuuden sattuessa on paljon turvallisempaa, että lapsi matkustaa selkä menosuuntaan. Lapsi on pidettävä selkä menosuuntaan asennetussa turvaistuimessa vähintään 3-4-vuotiaaksi asti. Tämä on paras vaihtoehto, vaikka selkä menosuuntaan asennetussa istuimessa ei olisikaan aivan yhtä paljon jalkatilaa. Useat asiantuntijat suosittelevat odottamaan mahdollisimman kauan ennen kuin istuin siirretään kasvot menosuuntaan asennettuun autoon. Mieluiten siirto selkä menosuuntaan asennetusta istuimesta tehdään vasta sitten, kun lapsi valittaa tilan puutteesta.

Voit aina investoida istuimeen, joka kääntyy ympäri, jos haluat lisää joustavuutta etkä halua investoida uuteen turvaistuimeen, kun lapsi ei enää halua/voi matkustaa selkä menosuuntaan päin.

Miten tämä turvaistuintesti suoritettiin

Tämän testin laatimiseksi otimme yhteyttä useisiin muihin testilähteisiin. Olemme hakeneet inspiraatiota muun muassa Tanskan kuluttajaneuvostosta, FDM:stä ja useista kansainvälisistä testilehdistä. Näin on varmistettu, että testin valitut mallit täyttävät markkinoiden vaatimukset ja voivat todella taata lapselle korkean turvallisuustason.

Huomaat, että olemme ottaneet mukaan useita erilaisia lasten turvaistuimia. Tämä on tarkoituksellista, sillä haluamme varmistaa, että testeissämme on jokaiselle kuluttajalle jotakin. Tästä testistä löydät siis istuimia, jotka sopivat vauvoille, ovat rakenteeltaan joustavia, kääntyvät 360 astetta jne.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin eri luokkien parhaat turvaistuimet?

Testin eri luokkien parhaat turvaistuimet ovat: Maxi-Cosi Marble -vauvan turvakaukalo 0-13 kg, Britax Römer Dualfix i-Size -istuin 9-18 kg, Cybex Pallas 2-Fix turvaistuin 9-36 kg ja Silver Cross Discover i-Size -istuin 15-36 kg. Testin parhaat turvaistuimet täyttävät kaikki turvaistuimia koskevat lain vaatimukset ja ovat luokassaan kaikista parhaita turvaistuin-vaihtoehtoja.

Kuinka kauan vauva voi olla turvaistuimessa?

On suositeltavaa, että vauva ei istuisi samassa asennossa turvaistuimessa yli 2 tuntia kerrallaan. Jos matkustat pidemmälle matkalle, voit pitää taukoja matkan varrella ja vaihtaa vauvan asentoa.

Milloin vauva voi istua turvaistuimessa?

Vastasyntynyt vauva voi jo istua turvaistuimessa. Sinun on vain valittava vauvoille tarkoitettu turvakaukalo tai turvaistuinmalli joka sopii vauvalle. On tärkeää myös sovittaa istuimen sisäkkeet, pehmusteet, tuet ynnä muut vauvasi vartalon mukaan.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×