Char-Broil grilli testi 2023 – katso miten vuoden parhaat grillit pärjäsivät testissä

Char-Broil-kaasugrillitestissämme tarkastelemme markkinoiden viittä parasta Char-Broil kaasugrilli-mallia.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lisäämme säännöllisesti uusia malleja testiin, joten voit olla varma, että löydät ajantasaisimmat kaasugrillit, joissa on parhaat ja uusimmat ominaisuudet.

Löytääksemme parhaat kaasugrillit olemme lukeneet monenlaisia asiantuntija- ja käyttäjätestejä sekä arvosteluja kotimaasta ja ulkomailta antaaksemme sinulle mahdollisimman perusteellisen arvion kustakin tuotteesta.

Sen lisäksi, että vertailemme valittujen mallien hyviä ja huonoja puolia, pisteytämme ne myös ostokriteerien, kuten grillauspinta-alan, lämpötilan säädön, lämmön jakautumisen ja lisäominaisuuksien perusteella.

Osto-oppaassa käymme läpi tarkemmin edellä mainittuja kriteerejä ja niiden merkitystä Char-Broil-kaasugrillin valinnan kannalta.

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  5
 • Grillareal
  4
 • Varmedistribution
  5
 • Temperaturkontrol
  5
 • Ekstra funktioner
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin leveä sivupöytä
 • pros-icon.svg TRU-Infrapuna™-grillijärjestelmä nopeaa lämmitystä varten
 • pros-icon.svg Yksiosainen grillikotelo, jossa ei ole teräviä liitoksia
 • pros-icon.svg Kaksipuolinen kansi, jossa on sisäänrakennettu lämpömittari
 • pros-icon.svg Ovellinen säilytyskaappi grillin alla
Ulemper
 • cons-icon.svg Grilliritilää vaikea puhdistaa
 • cons-icon.svg Ei sovi terassille, jonka lattiassa on uria.
 • cons-icon.svg Ei sivupoltinta

Detaljeret gennemgang

Char-Broil Professional 3400 on vankka kaasugrilli, jossa on erittäin leveä sivupöytä, joten grillijuhlien alkaessa on tilaa ylimääräisille herkuille. Siinä on elektroninen sytytys ilman tulitikkuja.

Suunnittelu

Koska grillikotelo on valmistettu yhdestä kappaleesta, se säilyttää lämpöä entistä paremmin, eikä siinä ole teräviä liitoksia. Tässä mallissa on menty laadun suhteen vielä pidemmälle, mikä on tunnustettu analyyseissämme.

Kuten useimmissa muissakin Char-Broil-malleissa, tässäkin on innovatiivinen TRU-Infrapuna™-grillijärjestelmä, edistyksellinen tekniikka, joka tuottaa säteilylämpöä nopeamman ja paremman lämmönjakautumisen grilliin. Tämä helpottaa myös grillin puhdistamista ja varmistaa, että liekit eivät koskaan syty käytön aikana ja polta ruokaa. Jotain, mistä grilli on saanut kiitosta testeissä.

Hyvä grillausalue

Grillipinta-ala 61,5×44,5 cm on testin kolmanneksi suurin, ja sen ylittävät vain Char-Broil Convective 440, jonka grillipinta-ala on 65×47 cm, ja Char-Broil Gas2Coal 440, jonka grillipinta-ala on 85×43,2 cm.

Valurautainen ritilä takaa, että liha saa grilliharrastajien rakastaman tunnusomaisen ja kauniin grillikuvion, ja säilyttää samalla lämmön hyvin. Grilli on varustettu suurella 55,9 x 18,1 senttimetrin kokoisella lämmitysritilällä, jota voidaan käyttää leivälle, vihanneksille tai muulle lämpimänä pidettävälle ruoalle.  Lisäksi grillissä on erittäin korkea kansi, joten voit grillata esimerkiksi kokonaisen kalkkunan.

Luokituksemme

Tämä on keskikokoinen, hyvä monitoimikaasugrilli, joka sopii 4-6 hengen perheelle. Tämä malli on tarkoitettu usein grillaaville, jotka haluavat käyttää grilliä enemmän ulkokeittiönä erittäin suuren sivupöydän avulla. Lämpöä pitävän ritilän, sivupolttimen ja suuren kannen ansiosta voit valmistaa grillissä monenlaisia ruokia. Hinta on keskiluokkaa, jossa useimmilla on varaa tämän kaliiperin kaasugrilliin.

Polttimien lukumäärä: 3 poltinta Sivupoltin: Kyllä Grillauspinnan mitat cm: 61,5x44,5 cm Automaattinen sytytys: Kyllä Sisäänrakennettu lämpömittari: Kyllä Tippalevy: Kyllä Teho: 12,16 kw Sivupöytä: Kyllä Mitat cm (L x S x K): 130 x 59,7 x 121,4 cm Paino (kg): 56 kg

Char-Broil Convective 440 kaasugrilli

Paras halpa kaasugrilli

4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  4
 • Grillareal
  5
 • Varmedistribution
  4
 • Temperaturkontrol
  4
 • Ekstra funktioner
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Polttimet: 4 kpl ja sivupoltin 
 • pros-icon.svg Valurautainen ritilä – säilyttää lämpöä paremmin kuin teräs.
 • pros-icon.svg Valmistettu ruostumattomasta teräksestä
 • pros-icon.svg Edullinen hinta
Ulemper
 • cons-icon.svg Vaatii runsaasti tilaa
 • cons-icon.svg Ei sisällä Tru-infrapunagrillijärjestelmää
 • cons-icon.svg Yli 11 kg painavat kaasupullot eivät mahdu kaappiin.
 • cons-icon.svg Kaasuletkua on vaikea liittää

Detaljeret gennemgang

Tämä kaasugrilli voittaa testimme parhaana halpana Char-Broil-kaasugrillinä hintaan, johon kaikilla on varaa. Se on upea kaasugrilli modernilla muotoilulla, jossa on useita polttimia, sivupoltin sekä valurautainen grilliritilä.

Suunnittelu

Siinä on hyvä 65×47 cm:n grillauspinta-ala, jossa on neljä poltinta, mikä tarkoittaa, että voit grillata ja valmistaa ruokaa jopa 8 hengelle. Vertailun vuoksi Professional Pro S 3:n grillauspinta-ala on 46,8×44,5 cm. Neljässä polttimessa on yksilöllinen lämpötilan säätö, joten voit grillata eri aineksia samanaikaisesti sekä suoralla että epäsuoralla lämmöllä.

Ilman Tru infrapuna

Tämä malli eroaa muista testimme malleista siinä, että siinä ei ole Tru-infrapunajärjestelmää, koska se kuuluu Char-Broilin perinteiseen valikoimaan. Tämä tarkoittaa, että grillin lämpeneminen kestää kauemmin kuin muiden mallien, ja liekkien riski on suurempi.

Tutkimuksemme mukaan malli on helppo koota verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin. Ainoa kokoamiseen liittyvä negatiivinen seikka on kaasuletku, jota on vaikea asentaa.

Kokonsa vuoksi grilli vaatii paljon tilaa, mutta sen hyvänä puolena on, että siinä on pyörät ja kaksi sivupöytää taittuvat alas, jolloin se on helppo säilyttää.

Luokituksemme

Jos etsit edullista kaasugrilliä, joka on myös suuri, Char-Broil Convective 440 on hyvä valinta sinulle. Mallin lämpeneminen kestää muita testin malleja kauemmin, koska siitä puuttuu Tru-infrapuna, mutta tämä näkyy hinnassa, joka on huomattavasti muita edullisempi. Se on tarkoitettu niille, jotka haluavat perinteisen kaasugrillin, jossa on suuri grillauspinta-ala ja useita polttimia, mutta edullinen hinta. Lisäplussaa on valurautainen grilliritilä, joka säilyttää lämpöä paremmin kuin esimerkiksi teräs.

Polttimien lukumäärä: 4 poltinta + 1 sivupoltin Sivupoltin: Kyllä Grillauspinnan mitat cm: 65x47cm Automaattinen sytytys: Kyllä Sisäänrakennettu lämpömittari: Kyllä Tippalevy: Kyllä Teho: 14kw Sivupöytä: Kyllä Mitat cm (L x S x K): B: 134,9 x H: 114,3 x D: 66,3 cm Paino (kg): 42,70 kg
4.2
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Brugeranmeldelser
  3
 • Grillareal
  3
 • Varmedistribution
  5
 • Temperaturkontrol
  5
 • Ekstra funktioner
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Polttimia: 3 yksittäistä sekä 900 asteen poltin, joka voi saavuttaa 900 astetta
 • pros-icon.svg Valmistetaan lähes 100-prosenttisesti teräksestä
 • pros-icon.svg Suljettu säilytystila
 • pros-icon.svg Painemittari, joka näyttää jäljellä olevan kaasun
 • pros-icon.svg Korotettu kansi
 • pros-icon.svg Valurautainen arina tuottaa hyvää lämpöä verrattuna teräkseen
Ulemper
 • cons-icon.svg Kestää kauan koota (testeissä 3,5 tuntia).
 • cons-icon.svg Vaatii täysin tasaisen pinnan, jolla seistä

Detaljeret gennemgang

Valitsemassamme premium-mallissa on älykäs Tru-infrapuna-järjestelmä, ja grillin suuri grillausalue sopii täydellisesti niille, jotka grillaavat monille.

Tämä Char-Broil-kaasugrilli voittaa parhaan premium-luokan kaasugrillitestissämme. Ominaisuuksiin kuuluu kolme poltinta, joissa on yksilöllinen lämpötilan säätö, mikä helpottaa lämmön säätämistä ja eri ruokien valmistamista samanaikaisesti.

Käytännön asiat

Mallissa on kaksi sivupöytää, joista toinen voidaan muuntaa yhdellä polttimella varustetuksi grillilevyksi. Tämä voi kuumentua erittäin kuumaksi ja sopii erinomaisesti esimerkiksi pihvien paahtamiseen.

46,8×44,5 cm:n grillauspinta-ala on pienempi kuin esimerkiksi Convective 440 -mallissa, mutta sopii silti noin 6 hengelle – enemmänkin, jos grillaat pienempiä ruokia, kuten makkaroita.

Grillin alla on kaksi suljettua kaappia, joissa on tilaa kaasupullolle ja koukkuja grillivarusteiden ripustamista varten.

Pidämme erityisesti manometristä, joka näyttää, kuinka paljon kaasua sylinterissä on jäljellä. Ei vaaraa kaasun loppumisesta kesken grillauksen.

Erittäin korkea kansi

Mallissa on erittäin korkea kansi, joka mahdollistaa kypsennyksen esimerkiksi rotisserie-ruoan päällä. Vaikka korkealla kannella on monia etuja, tutkimuksemme mukaan siinä on myös se haittapuoli, että lämpö karkaa nopeammin avattaessa ja kestää kauemmin saavuttaa sama lämpö uudelleen.

Grilliritilä on valmistettu valuraudasta, joka on testeissä osoittautunut vaikeammin puhdistettavaksi kuin ruostumattomasta teräksestä valmistetut ritilät. Toisaalta valurauta kuumenee nopeammin ja säilyttää lämpöä paremmin.

Testeissä grillin kokoaminen kesti kauan – noin 3 tuntia ja sivupolttimen kokoamiseen tarvittiin puoli tuntia lisää. Lisäksi todettiin, että se vaatii täysin tasaisen alustan, muuten ovet eivät sovi yhteen.

Luokituksemme

Jos etsit huippuluokan kaasugrilliä, tämä on oikea malli sinulle.

Grillauspinta-ala on pienempi kuin muissa testimme malleissa, mutta sopii silti 4-6 hengelle, ja toisin kuin Convective-mallissa, tässä on Thru Infrared -lämmitysjärjestelmä. Tämä malli on tarkoitettu niille, jotka etsivät keskikokoista grilliä, jossa on premium-ominaisuuksia, kuten paistoasema, säilytystila, painemittari ja yksilöllinen lämpötilan säätö.

Hinnaltaan se on hieman kalliimpi kuin testivoittajamme, mutta siinä on mukavaa teräslaatua.

Polttimien lukumäärä: 3 poltinta + 1 sivupoltin Sivupoltin: Kyllä Grillauspinnan mitat cm: 46,8x44,5 cm Automaattinen sytytys: Kyllä Sisäänrakennettu lämpömittari: Kyllä Tippalevy: Kyllä Teho: 6,1kw Sivupöytä: Kyllä Mitat cm (L x S x K): L: 121 X B: 131 X H: 59 cm Paino (kg): -

Char-Broil Gas2Coal 440

Paras hybridi-kaasugrilli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hybridigrilli – on samalla sekä hiiligrilli että kaasugrilli.
 • pros-icon.svg Suurin grillauspinta-ala testissä 85×43,2 cm
 • pros-icon.svg Patentoidut teräksiset hiilialustat
 • pros-icon.svg 4 ruostumattomasta teräksestä valmistettua poltinta
 • pros-icon.svg Mukana ritilänostin
 • pros-icon.svg Neljä pyörää helppoon siirtämiseen
Ulemper
 • cons-icon.svg Vie paljon tilaa
 • cons-icon.svg Voi olla vaikea koota
 • cons-icon.svg Grillin alle mahtuu vain pieni 5 kg:n kaasupullo.
 • cons-icon.svg Ei sisällä Tru Infrapuna-järjestelmää

Detaljeret gennemgang

Char-Broilin hybridimalli on tyylikäs grilli joka on sekä hiiligrilli että kaasugrilli ja tarjoaa sekä hiilen että kaasun parhaat puolet.

Char-Broilin Gas2Coal 440 -malli on tarkoitettu niille, jotka eivät osaa päättää kaasun ja puuhiilen välillä ja haluavat molempien maailmojen parhaat puolet.  Saat suuren kaasugrillin, jossa on monia vaihtoehtoja.

Käytännön asiat

Kaasulla ja hiilellä voi grillata samanaikaisesti, joten pihvit saavat herkullisen hiilimakunsa ja herkät vihannekset saavat grillijäljet grillistä.

Siinä on 4 polttimoa, joissa on yksilöllinen säätö, joten voit hallita lämpöä helpommin kuin perinteisessä hiiligrillissä.

Gas2Coal 440 -grillissä on testin suurin grillauspinta-ala 85×43,2 cm, ja siinä on myös yksi poltin sivulla, mikä on ihanteellinen lisävarusteille, jotka vaativat kattilan tai pannun. Vertailun vuoksi Char-Broil Convective 440:n toiseksi suurin grillauspinta-ala on 65×47 cm.

Hyvä hybriditoiminto – vaikea koota

Tutkimuksemme mukaan grilli toimii todella hyvin sekä hiili- että kaasugrillillä, ja sen käyttö on helppo vaihtaa näiden kahden välillä. Testien mukaan grilli on kuitenkin vaikea koota – 2-3 tuntia, koska siinä on paljon pieniä osia. Lisäksi todettiin, että vaatii hieman harjoittelua oppia säätämään lämpöä hiiligrillausta varten. Char-Broil Convective 440:n tavoin tässä ei ole Tru Infrared -lämmitysjärjestelmää, vaan se lämmittää kuten tavallinen kaasugrilli.

Luokituksemme

Jos etsit hybridimallia, jossa voit yhdistää hiilen ja kaasun, Char-Broil Gas2Coal 440 on oikea valinta sinulle.

Kaasugrilli on suuri, joten useampi henkilö voi grillata samanaikaisesti. Se on myös monipuolinen laite ruoanlaittoon ja grillaamiseen, koska voit käyttää hiiltä ja kaasua samanaikaisesti ja valmistaa ruokaa kattilan tai pannun kanssa sivupolttimella. Kaiken kaikkiaan saat täydellisen ulkokeittiön tällä mallilla. Hinta se on testin kallein, mutta mielestämme hinta on monien vaihtoehtojen ansiosta sen arvoinen. Emme suosittele sitä aloittelijoille, vaan kokeneemmille grillaajille.

Polttimien lukumäärä: 3 poltinta + 1 sivupoltin Sivupoltin: Kyllä Grillauspinnan mitat cm: 85x43,2 cm Automaattinen sytytys: Kyllä Sisäänrakennettu lämpömittari: Kyllä Tippalevy: Kyllä Teho: - Sivupöytä: Kyllä Mitat cm (L x S x K): L: 117,1 X B: 60,5 x H: 155 cm Paino (kg): -
Fordele
 • pros-icon.svg Pöytägrilli – täydellinen, jos sinulla ei ole paljon tilaa.
 • pros-icon.svg Käytettävissä suoraan sekä kertakäyttöisten että tavallisten kaasupullojen kanssa.
 • pros-icon.svg Lämpömittari kannessa
 • pros-icon.svg Kaksi poltinta
 • pros-icon.svg Portaaton lämmönsäätö
 • pros-icon.svg Elektroninen sytytys ilman tulitikkuja3085
Ulemper
 • cons-icon.svg Pieni grillausalue
 • cons-icon.svg Tarvitaan kertakäyttöisiä kaasupulloja, jotka on hankittava.
 • cons-icon.svg Raskas – 9.1kg
 • cons-icon.svg Korkeahko hinta

Detaljeret gennemgang

Tämä Char-Broil-grilli on älykäs, siirrettävä kaasugrilli, joka sopii erinomaisesti pienemmälle parvekkeelle tai grillaamiseen pienelle porukalle tai vain itsellesi.

Char-Broil Grill2Go x-200 on kompakti kannettava kaasugrilli, jossa voidaan käyttää kertakäyttöisiä kaasupulloja tai joka voidaan liittää tavalliseen kaasupulloon. Täydellinen niille, joilla on parveke tai terassi jossa on pieni koko, ja jotka eivät halua tehdä kompromisseja grillin suhteen.

Käytännön asiat

Vaikka Char-Broil Grill2Go on pieni ja kompakti grilli, et jää paitsi hienoista ominaisuuksista, jotka on yleensä varattu isommille ja kalliimmille malleille.

Tässä on portaaton lämpötilan säätö ja kannessa oleva lämpömittari, mikä helpottaa ruoan oikean kypsennyksen varmistamista.

Lisäksi kaasugrillissä on 2 poltinta, ja siinä on myös Char-Broilin Tru-infrapuna-järjestelmä, joka takaa hyvän lämmönjakautumisen. Saat ensiluokkaisen grillin minikokoisessa tilassa ja elektronisella sytytyksellä.

Char-Broil Grill2Go kaasugrilli käyttää kertakäyttöisiä kaasupulloja, joten sen voi ottaa mukaan tien päälle. Testeissä klassinen kertakäyttöinen kaasupullo kesti jopa 2 tuntia. Jos tämä ei riitä, grilliin voidaan liittää adapterin avulla myös tavallisia kaasupulloja.

Tutkimuksessamme huomasimme, että vaikka kaasugrilli on kompakti, se on 9,1 kilon painollaan raskas mukaan otettavaksi.

Tru Infrapuna-järjestelmä ja suuri grillausalue

Kuten kalliimmissa malleissa, tässäkin on Charborilin Thru Infrared -lämmitysjärjestelmä, jonka ansiosta se lämpiää nopeammin. Testeissä se saavutti 350 asteen huippulämpötilan noin 5 minuutissa.

Tutkimuksemme mukaan 44×28 grillauspinta-ala riittää 3-4 hengelle tai esimerkiksi 12 hampurilaispihville. Huomasimme myös, että kaasugrilli kuumenee erittäin kuumaksi jopa alimmalla lämpöasetuksella, joten se ei sovellu kovin hyvin esimerkiksi vihanneksille tai makkaroille, jotka palavat nopeasti.

Luokituksemme

Jos etsit tehokasta ja vankkaa grilliä retkeilyyn, Char-Broil Grill2Go kaasugrilli on loistava valinta sinulle.

Vaikka se on kannettava, se on mielestämme suuri ja raskas, joten sinun on ajettava autolla määränpäähäsi. Vaihtoehtoisesti se sopii myös erinomaisesti parvekegrilliin.

Grillauspinta-ala on suuri ja se kuumenee nopeasti. Retkigrillin hinta on korkeahko, mutta rahalla saa paljon grillausta. Se on erittäin kestävä ja vankka malli.

Polttimien lukumäärä: 2 brænder Sivupoltin: Kyllä Grillauspinnan mitat cm: 44 x 28 cm Automaattinen sytytys: Kyllä Sisäänrakennettu lämpömittari: Kyllä Tippalevy: Kyllä Teho: 2,7kw Sivupöytä: Ei Mitat cm (L x S x K): B: 60,2 x H: 34,5 x D: 40 cm Paino (kg): 9,2 kg

Guide Miten valita paras paras paras Char-Broil kaasugrilli

 
Charbroil-Professional-3400.webp

Char-Broil Professional 3400 kaasugrilli

httpsbedsteitest.dkwp-contentuploads202210Charbroil-Convective-440-Gasgrill-300x300-1.jpg

Char-Broil Convective 440 kaasugrilli

httpsbedsteitest.dkwp-contentuploads202210Charbroil-Professional-Pro-S-3-Gasgrill-300x300-1.jpg

Char-Broil Professional Pro S 3 kaasugrilli

Char-Broil-Gas2Coal-440.webp

Char-Broil Gas2Coal 440

Char-Broil-Grill2Go-X-200-Kannettava-kaasugrilli.webp

Char-Broil Grill2Go X-200 Kannettava kaasugrilli

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.2
star star star star star
4.2
star star star star star
- -
Polttimien lukumäärä 3 poltinta 4 poltinta + 1 sivupoltin 3 poltinta + 1 sivupoltin 3 poltinta + 1 sivupoltin 2 brænder
Sivupoltin Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Grillauspinnan mitat cm 61,5x44,5 cm 65x47cm 46,8x44,5 cm 85x43,2 cm 44 x 28 cm
Automaattinen sytytys Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Sisäänrakennettu lämpömittari Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Tippalevy Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Teho 12,16 kw 14kw 6,1kw - 2,7kw
Sivupöytä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei
Mitat cm (L x S x K) 130 x 59,7 x 121,4 cm B: 134,9 x H: 114,3 x D: 66,3 cm L: 121 X B: 131 X H: 59 cm L: 117,1 X B: 60,5 x H: 155 cm B: 60,2 x H: 34,5 x D: 40 cm
Paino (kg) 56 kg 42,70 kg - - 9,2 kg
Brugeranmeldelser 5 4 3 - -
Grillareal 4 5 3 - -
Varmedistribution 5 4 5 - -
Temperaturkontrol 5 4 5 - -
Ekstra funktioner 5 4 5 - -
Tjek billigste pris Set til 559 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 559 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 249 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 754,92 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
BIGBOX.FI På lager
Set til 511,56 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager

Amerikkalaisesta Char-Broilista on viime vuosina tullut kaasugrillien markkinoiden keskeinen toimija. Heillä on kahdeksan päälinjaa, ja he kehittävät jatkuvasti uusia malleja, joissa on lisäominaisuuksia. Riippuen siitä, kuinka suuri grillauksen harrastaja olet, jotkin ominaisuudet ovat välttämättömiä ja toiset mukavia.

Eri grillit eroavat toisistaan lisäominaisuuksien osalta, mutta usein eroja on myös grillipinta-alassa, polttimien määrässä, lämpötilan säädössä ja grillikannessa. Lue alla oleva osto-opas, jossa tarkastelemme näitä grillaamisen parametreja perusteellisesti.

Grillausalue

Grillausalue on yksi tärkeimmistä parametreista, jotka on otettava huomioon ennen kaasugrillin ostamista. Jos grillaat usein monille ihmisille, tarvitset suuren kaasugrillin, mutta jos sinulla on vain vähän tilaa tai grillaat vain muutamalle, pienempi grilli on sopiva. Katso ohjeeksi alla oleva koko-opas,

 • Grillin pinta-ala 44-65 senttimetriä = 3-5 henkilöä.
 • Grillin pinta-ala 70-85 senttimetriä = 4-6 henkilöä
 • Grillin pinta-ala 90+ senttimetriä = 8+ henkilöä

Nämä mitat ovat ohjeellisia, sillä ne riippuvat myös yksilöllisistä grillaamisen tarpeistasi. Jos syötte usein hyvin erilaisia ruokia, on hyvä, että grillausalue on suurempi, jotta voitte erottaa ruoat toisistaan, vaikka teitä ei olisikaan monta.

Kannattaa myös miettiä, kuinka paljon tilaa sinulla on itse grillille. Onko sille riittävästi tilaa terassilla tai parvekkeella? Haluatko säilyttää sitä vajassa vai jättää sen ulos terassille? Jos asut esimerkiksi parvekkeellisessa asunnossa, voit ostaa pienemmän kannettavan grillin – kuten Char-Broil Grill2Go.

Polttimien lukumäärä

Myös kaasupolttimien määrä vaihtelee testimme eri mallien välillä. Yleensä mitä suurempi grilli on, sitä enemmän polttimia siinä on. Pienet grillit sisältävät usein yhden polttiomon.

Useamman polttimen avulla voit hallita lämpöä ja saavuttaa hyvän lämmön jakautumisen ruoanlaittoon koko grillin alueelle.

Tässä testissä kaikissa malleissa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut polttimet, mikä on paras vaihtoehto. Useimmissa testissämme olleissa malleissa on 3 tai 4 poltinta, mutta testissä vaihtelee 2-4+ sivupoltinta.

Kaikissa testissä olevissa malleissa on myös portaaton lämmönsäätö, ja yleensä jokaiselle polttimelle on säädettävä termostaatti, jonka avulla voit säätää polttimet erikseen.

Char-Broil käyttää Tru Infrared -tekniikkaa, jonka ansiosta kaasugrilli kuluttaa vähemmän kaasua ja lämpenee nopeammin. Tässä testissä vain Convective 440- ja Gas2Coal-malleissa ei ole Tru Infrared -tekniikkaa.

Lämpötilan säätö

Testissämme kaikissa malleissa on portaaton grillaamisen lämmönsäätö, joten voit säätää lämpötilaa vapaasti, lukuun ottamatta Grill2Go-mallia.

Gas2Coal-mallissa lämpötilaa voi säätää yhtä tarkasti myös hiiltä käytettäessä, sillä lämpötilaa säädetään kaasupolttimilla.

Suora vai epäsuora lämpö?

Suorassa ja epäsuorassa lämmössä ruoka altistuu enemmän tai vähemmän tulelle ja siten eri lämpötiloille. Tämä mahdollistaa herkkien raaka-aineiden grillaamisen yhdessä esimerkiksi kovaa kuumuutta kestävän lihan kanssa.

Suoralla lämmöllä ainekset asetetaan suoraan liekkien päälle esimerkiksi rapean kuoren aikaansaamiseksi. Korkean lämpötilan vuoksi suoraa lämpöä käytetään elintarvikkeille, jotka tarvitsevat enintään 20 minuuttia grillausta.

Epäsuorassa lämmössä ruokaa grillatessa se ei suoranaisesti ole kosketuksessa liekkiin. Tämä sopii erinomaisesti herkille vihanneksille, mutta myös suurille lihapaloille, kuten kokonaiselle kanalle. Mitä pidempi kypsennysaika, sitä enemmän epäsuoraa lämpöä on käytettävä. Muuten paisti hiiltyy ulkoa ennen kuin se on sisältä valmis.

Jos haluat kypsentää ruokaa epäsuoralla lämmöllä grilliritilän alla, voit sammuttaa keskipolttimen ja antaa kahden ulomman polttimen palaa ennen kuin asetat grillattavaa ruokaa grilliritilälle. Muista, että grillit on lämmitettävä hyvin ennen kuin asetat ruoan niihin.

Lisäominaisuudet

Klassisimpia lisäominaisuuksia ovat esimerkiksi lämmitysteline ja ylimääräinen paistovyöhyke pihvejä varten. Lisäksi voi olla Wi-Fi- ja sovellusohjaus, mutta koska yhdessäkään testissämme olleessa mallissa ei ole näitä kahta jälkimmäistä ominaisuutta, pitäydymme kahdessa muussa ominaisuudessa.

Lämmönsäilytysritilä

Lämpöteline on kätevä leivän varovaiseen lämmittämiseen tai ruoan pitämiseen lämpimänä.

Ritilä voidaan usein kiinnittää kanteen niin, että se on grillin lämmön yläpuolella. Tämä on siis myös epäsuoraa lämpöä, mutta matalammassa lämpötilassa kuin itse grilliritilällä.

Sekä testivoittajallamme että Char-Broil Professional S 3:lla on testissämme lämpöä ylläpitävät ritilät.

Sizzle zone tai paahtovyöhyke

Paistovyöhyke on tarkoitettu naudanlihan grillauksen harrastajille. Tyypillisesti tämä poltin voi kuumentua jopa kuumemmaksi kuin grillin muut polttimet. Täällä pihvi saa täydelliset linjat ja rapean grillipinnan.  Esimerkiksi Char-Broil Professional S 3 -mallissa on paistoalue, joka voi nousta 900 asteeseen.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä Char-Broil kaasugrilli on testin paras?

Testin paras Char-Broil-kaasugrilli on Char-Broil Professional 3400. Se on vankka grilli, jossa on suuri grillauspinta-ala, siinä on tru-infrapuna-grillausjärjestelmä, sivupöydät, kolme poltinta ja sivupoltin sekä neljä pyörää pohjassa. Kaiken kaikkiaan hyvä ostos.

Minkä Char-Broil grillin valitsisin?

Se, minkä Char-Broilin valitset, riippuu täysin tarpeistasi. Grillit eroavat toisistaan kooltaan, ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan. Testivoittajamme Char-Broil Professional 3400 on loistava malli, joka sopii useimmille, mutta jos haluat hybridimallin, Char-Broil Gas2Coal on sinulle sopiva malli. Jos toivelistallasi on tilaa säästävä kaasugrilli, Grill2Go-malli on hyvä valinta.

Mistä Char-Broil tulee?

Char-Broil on amerikkalainen tuotemerkki, jonka pääkonttori sijaitsee Columbuksessa, Georgiassa.

Kuinka kauan uuden grillin pitäisi palaa?

Voitele ritilä huolellisesti kasviöljyllä ja anna sen kuumentua täydellä teholla noin 30 minuuttia. Tämä voi vaihdella grillistä toiseen, joten tarkista aina ohjeet.

Mikä kaasu grillaukseen?

Voidaan käyttää tavallisia 5, 10 ja 11 kg:n kaasupulloja.

Miten käynnistät kaasun Char-Broilin grilleihin?

Avaa grilli ja avaa kaasuventtiili. Kytke polttimet päälle ja paina elektronista sytytintä grillin käynnistämiseksi.

Kuinka monta kertaa kaasupullolla voi grillata?

Se, kuinka monta kertaa voit grillata kaasupullolla, riippuu kaasupullon koosta ja siitä, kuinka usein grillaat.

Lähdeluettelo: Charbroil-kaasugrillit

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Expertreviews.co.uk Chevron down

  on tunnustettu ja itsenäinen brittiläinen sivusto, joka kirjoittaa arvosteluja melkein kaikesta. He testaavat tuotteet itse ja tarjoavat perusteellisen analyysin ja objektiivisen arvion. He arvostelivat juuri Charboil Grill2Go x 200:n tässä

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Which.co.uk on englantilainen kuluttajasivusto. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita eri valmistajien välillä. He ovat juuri arvioineet Charbroil gas2coalin tässä ja Charbroil Professional 3400 suoraan tässä

  He ovat myös testanneet Charbroil Convective Linea, vaikkakin pienemmän mallin kuin testissämme. Katso heidän testinsä tässä

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 on brittiläinen verkkolehti, joka keskittyy uusimpaan teknologiaan ja uusimpiin teknisiin laitteisiin. Lehti on ollut verkkoversiona vuodesta 1998 ja sillä on 10 miljoonaa kävijää. He ovat testanneet Charbroil Professional Pro S 3:n.tässä

 • Flag Mandekogebogen.dk Chevron down

  Mandekogebogen.dk on tanskalainen ruokablogi, joka keskittyy miesten ruokaan ja jossa on paljon reseptejä. Lisäksi testataan erilaisia ​​ruoanlaittovälineitä ja -välineitä. He ovat juuri testanneet Charbroil Pro S 3:n tässä

×