Crosstrainer-testi (2022) → 8 parhaan crosstrainerin laaja testi

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Testin paras crosstrainer useilla asetuksilla

Masterfit TP900 crosstrainer

3
Paras crosstrainer monipuoliseen harjoitteluun

Sole E35 2020 crosstrainer

4
Paras crosstrainer säädettävällä askelpituudella

NordicTrack C14.9 crosstrainer

5
Paras crosstrainer korkealla käyttäjän maksimipainolla

Circle Ellipse E7 LED-tietokonekrosstrainer

6
Toimiva ja pieni crosstrainer

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

7
Paras crosstrainer säädettävällä askelpituudella

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Markkinoilla on laaja valikoima crosstrainereita, mutta kaikki eivät ole yhtä hyviä käytössä. Tästä syystä tässä crosstrainer-testissä opastamme sinut 8 parhaan mallin pariin, jotta voit olla varma, että saat kunnollisen crosstrainerin. Testissä olemme keskittyneet rakentamiseen/suunnitteluun, vastustasojen ja ohjelmien määrään sekä crosstrainerin hintaan.

Testivoittajaksi nimesimme Abilica Stream Journey -crosstrainerin, joka on testiparametreiltaan erinomainen, mutta joka ei maksa paljon. Kaikki testin mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia. Voit siis lukea eteenpäin löytääksesi parhaan crosstrainerin sinulle.

Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen ja tyylikäs crosstrainer, joka sopii useimpiin koteihin
 • pros-icon.svg Mahdollisuus vaihtaa 32 vastuksen tason ja 12 harjoitusohjelman välillä
 • pros-icon.svg Voidaan liittää muihin laitteisiin Bluetoothin kautta ja siinä on sisäänrakennettu sykemittari
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämän Abilican Stream Journey -crosstrainerin kanssa ei voi mennä pieleen, sillä siinä on valikoima loistavia harjoituksia ja elektronisesti säädettävä vastus monella tasolla. Siksi se on kone, jota voivat käyttää sekä aloittelijat että kokeneet käyttäjät. Ulkoinen laite on mahdollista liittää bluetoothin kautta.

Miksi sinun kannattaa valita Abilica Stream Journey crosstrainer

Nimesimme tämän Abilican crosstrainerin testivoittajaksemme, sillä se sopii sekä aloittelijoille, jotka eivät ole koskaan kokeilleet crosstraineria, että kokeneille käyttäjille, jotka kaipaavat työntövoimaa. Voit vaihtaa koneen tietokoneessa olevien 12 harjoitusohjelman välillä, joten voit itse päättää, mitä haluat treenata kyseisenä päivänä.

Lisäksi sinulla on mahdollisuus asettaa koneeseen 32 eri vastustasoa. Tätä säädetään elektronisesti, ja voit vaihtaa ylös ja alas niin paljon kuin haluat. Kyseessä on siis kotiharjoitus, jonka voi tehdä korkealla tai matalalla tasolla omien mieltymystesi mukaan. Laite on suunniteltu 40 cm:n askelpituudella, mikä takaa, että liikutat koko kehoasi harjoitellessasi tällä crosstrainerilla, mutta myös ilman, että tuntuu kuin juoksisit.

Testin paras halpa crosstrainer

Hämmästyttävää kyllä, tämä crosstrainer on myös yksi testin halvimmista malleista, mikä on erittäin vaikuttavaa, kun otetaan huomioon, että se äänestettiin myös testin parhaaksi. Budjettiystävällinen hinta mahdollistaa sen, että useammalla ihmisellä on varaa tähän laitteeseen – ja jopa ilman, että tuntuu siltä, että tekisit kompromisseja uuden crosstrainerin hankinnassa.

Koneen ulkonäöstä ei tarvitse edes tinkiä, vaikka sen voi ostaa edullisesti, sillä se on yksinkertaisen musta. Kone ei siis vie liikaa huomiota huoneessa. Kone on helppo sijoittaa jopa mataliin asuntoihin, sillä sen jalkalevyt ovat vain 19 cm lattian yläpuolella. Näin ollen on epätodennäköisempää, että pää kolahtaa kattoon, vaikka kotisi katto olisi matala. Vauhtipyörän paino on myös 8 kg, mikä takaa optimaalisen kestävyyden ja hyvän vakauden konetta käytettäessä.

Lisäbonuksena laite on suunniteltu sisäänrakennetulla bluetoothilla, jonka avulla voit liittää muita laitteita crosstraineriin. Voit siis siirtää tietosi muihin laitteisiin ja käyttää sykevyötä, jos haluat. Voit kuitenkin myös käyttää ohjaustankoon sisäänrakennettua käsipulssimittaria, jos sinulla ei ole sykevyötä ja haluat silti seurata palamista ja kuormitusta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 171 cm
 • Pituus: 145 cm
 • Leveys: 58 cm
 • Paino: 61 kg
 • Maksimipaino: 150 kg
 • Pyörän paino: 8 kg
 • Portaan pituus: 40 cm
 • Koulutusohjelmien määrä: 12 kpl
 • Vastustasojen määrä: 32 kpl

Masterfit TP900 crosstrainer

Testin paras crosstrainer useilla asetuksilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vahvistetun rakenteen ansiosta erittäin vakaa kone
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu, jossa on useita kahvavaihtoehtoja optimaalisen harjoittelun takaamiseksi kaikille
 • pros-icon.svg Suunniteltu 55 cm:n askelpituudella, joten tuntuu melkein kuin juoksisi
 • pros-icon.svg Voidaan siirtää tarpeen mukaan, koska siinä on kuljetuspyörät

Detaljeret gennemgang

Jotta saat kaiken irti crosstrainerista, kannattaa investoida käyttäjäystävälliseen malliin. Tämä Masterfitin malli on juuri sellainen, sillä voit käyttää useita harjoitusohjelmia ja vaihtaa otetta tarpeen mukaan. Laitteessa on leveä askel, joten tuntuu kuin todella juoksisit, kun harjoittelet.

Miksi kannattaa valita Masterfit TP900 crosstrainer

Jos etsit cross-traineria, josta voit nauttia vuosia ja kovempia treenejä varten ja jonka on oltava myös käyttäjäystävällinen muotoilultaan, kannattaa tutustua tähän Masterfitin TP900-malliin. Tämä versio kestää vähän kaikkea, sillä se on kehitetty vahvistetulla rakenteella. Tämä mahdollistaa koneen käytön jopa pidempien harjoitusjaksojen ajan ilman, että se vahingoittuu.

Lisäksi kaiken pituiset käyttäjät voivat käyttää laitetta ongelmitta, joten voit helposti jakaa crosstrainerin, jos kotitaloudessa on useita, jotka yrittävät päästä kuntoon tai pysyä kunnossa. Laite on suunniteltu vahvoilla käsivarsilla, joista löydät monia otevaihtoehtoja. Näin voit pitää sitä siinä kohdassa, jossa se on sinulle mukavin suhteessa pituuteesi. Useiden kahvavaihtoehtojen ansiosta voit säilyttää korkean mukavuustason myös pidempien harjoitusten aikana.

Long stride cross trainer

Tuntuu kuin juoksisit kilpaa, kun käytät tätä Masterfitin crosstraineria, sillä sen askelpituus on 55 cm. Askelpituuden ansiosta voit käyttää koko kehoasi harjoittelussa ja liikkeet tuntuvat luonnollisemmilta. Saat myös koneen, jossa on magneettinen vastus, jota voit helposti säätää käyttäjäystävällisen tietokoneen avulla. Koneessa on 12 esiasetettua ohjelmaa, joita voit käyttää optimaalisesti suunniteltuun harjoitteluun.

Tuote on suunniteltu sykekahvoilla, jotka löydät tietokoneen alta. Siksi sinun kannattaa pysyä tässä, jos haluat mitata sykettäsi harjoituksen aikana. Muussa tapauksessa investoi sykevyöhön ja liitä se laitteeseen.

mainitsimmeko myös, että voit liikkua tällä crosstrainerilla tarpeen mukaan naarmuttamatta lattiaa tai rasittamatta kehoasi? Koska laite on suunniteltu raskailla PVC-pyörillä, jotka tekevät crosstrainerin kuljettamisesta helppoa – ja hellävaraista kehollesi. Näin koneen ei tarvitse seisoa keskellä huonetta, kun sitä ei käytetä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 188 cm
 • Pituus: 211 cm
 • Leveys: 82 cm
 • Paino: 106 kg
 • Maksimipaino: 150 kg
 • Pyörän paino: 9 kg
 • Portaan pituus: 55 cm
 • Koulutusohjelmien määrä: 12 kpl
 • Vastustasojen määrä: 30 kpl

Sole E35 2020 crosstrainer

Paras crosstrainer monipuoliseen harjoitteluun

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Monien kuluttajasivustojen äänestämä “paras ostos” ja testivoittaja Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja ulkomailla
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää jalkapoljinta, rampin kulmaa ja vastusta mukavan harjoittelun takaamiseksi
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu tuuletin, bluetooth ja kaiuttimet

Detaljeret gennemgang

Voit treenata suuria kehonosia tällä NordicTrack-crosstrainerilla, sillä se on suunniteltu kaltevuusominaisuuksilla ja siinä on useita otevaihtoehtoja. Voit valita yhden 35 integroidusta ohjelmasta tai liittyä iFit-sovellukseen ja käyttää yli 1500 ohjelmaa – ensimmäisen vuoden ajan iFit-jäsenyys on jopa ilmainen!

Miksi kannattaa valita NordicTrack C14.9 crosstrainer

Jotta saat treenistäsi kaiken irti, on tärkeää, ettet käytä samaa ohjelmaa yhä uudelleen ja uudelleen, vaan treenaat eri kehonosia. Tämä johtuu siitä, että kehosi voi tottua nopeasti tiettyyn harjoitteluun, joten se voi hyötyä siitä, että se “altistuu” jollekin muulle. Voit olla varma monipuolisesta harjoittelusta, jos investoit tähän NordicTrack-crosstraineriin. Heidän C14.9-mallinsa on kehitetty joustavaa harjoittelua ajatellen jokaiselle käyttäjälle.

Voit siis saavuttaa suurta vaihtelua harjoittelussasi tämän mallin avulla, sillä siinä on muun muassa 24 digitaalista vastustasoa ja 35 esiasetettua ohjelmaa. Voit helposti hallita kaikkia asetuksia suoraan sisäänrakennetulla 10-tuumaisella HD-näytöllä. Sen lisäksi, että koneen tietokoneessa on esiasetetut ohjelmat, saat myös yhden vuoden käyttöoikeuden iFit-sovellukseen, kun ostat tämän crosstrainerin. Sovelluksesta löydät yli 1500 ohjelmaa, joiden avulla voit pitää mielesi virkeänä.

Crosstrainer kallistuksella

Tässä mallissa on myös kaltevuus, jota voidaan säätää jopa 20 asteeseen. Voit siis treenata samalla laitteella monenlaisia alavartalon lihaksia. Lisäksi sekä kääntyviin varsiin että kiinteisiin kahvoihin on monia eri kahvavaihtoehtoja, joten kaikenkorkuiset ihmiset voivat käyttää konetta. Jalkapolkimia on myös mahdollista säätää yksilöllisen vartalon muodon mukaan. Näin voit vaihdella harjoitteluasi mahdollisimman paljon ilman, että sinun tarvitsee investoida useisiin harjoituskoneisiin.

Saat myös käsiisi koneen, jossa on hyvä vakaus, sillä siinä on 14,5 kilon vauhtipyörä. Malli on kuitenkin kehitetty myös Silent Magnetic Resistance -tekniikalla, joka auttaa varmistamaan, että saat hiljaisen harjoittelun, jotta et häiritse kotitaloutta tai naapureita harjoittelun aikana. Voit itse päättää, yhdistätkö puhelimesi tai muun laitteesi laitteeseen bluetooth-yhteyden kautta, mutta vaihtoehtoja on monia, jos haluat tehdä niin. Voit esimerkiksi tarkastella harjoitustuloksiasi ja seurata edistymistäsi sekä toistaa musiikkia suoraan crosstrainerista, sillä siinä on sisäänrakennetut kaiuttimet. Kone on varustettu tuulettimella, jota voit ohjata, ja siinä on sekä käsi- että hihnapulssimittarit.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 174 cm
 • Pituus: 174 cm
 • Leveys: 73 cm
 • Paino: 98 kg
 • Maksimipaino: 135 kg
 • Pyörän paino: 14,5 kg
 • Portaan pituus: 48 cm
 • Treenien määrä: 35 kpl (ja enemmän sovelluksessa)
 • Vastustasojen määrä: 24 kpl

NordicTrack C14.9 crosstrainer

Paras crosstrainer säädettävällä askelpituudella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Säädettävä askelpituus tekee tästä crosstrainerista ihanteellisen kaiken pituisille ihmisille
 • pros-icon.svg Varustettu 16 esiasetetulla ohjelmalla ja vastustasolla
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka mahdollistaa sovelluksen ja sykemittarin yhdistämisen

Detaljeret gennemgang

Tämä crosstrainer sopii erinomaisesti kotitalouksiin, joissa useat ihmiset haluavat harrastaa treeniä koneella. Tämä johtuu siitä, että askelpituus voidaan säätää viiteen eri pituuteen, joten kaikenkokoiset käyttäjät voivat saada parhaan mahdollisen hyödyn koneella harjoittelusta. Crosstrainerissa on 16 vastustasoa ja esiasetetut ohjelmat.

Miksi kannattaa valita Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Jos etsit cross-traineria, jonka voit jakaa koko kotitalouden kesken ilman, että kenellekään tulee tunne, ettei laite sovi hänelle, tämä Peak Fitnessin malli on sinua varten. Malli sopii kaikenkokoisille ja -pitkäisille henkilöille, sillä siinä on säädettävä askelpituus. Näin ollen askelpituus voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi. Askeleen pituus voidaan säätää pituuksiin 46, 51, 56, 61 ja 66 cm.

Osa-askeleen pituuden asettaminen on helppoa, ja voit itse valita, mihin se asetetaan. Itse asiassa voit halutessasi käyttää säädettävää askelpituutta vaihtelemaan harjoitustasi hieman. Voit tietysti myös vaihdella harjoittelua käyttämällä jotakin koneen tietokoneen 16:sta käytettävissä olevasta harjoitteluohjelmasta, jos tarvitset inspiraatiota harjoitteluun. Laite sopii erinomaisesti kaikentasoisille henkilöille, sillä se voidaan asettaa 16 eri vastustasolle. Sinulla on siis aina mahdollisuus haastaa itsesi.

Pieni crosstrainer

Yksi tähän crosstraineriin sijoittamisen eduista verrattuna joihinkin muihin tämän testin malleihin on se, että se on kehitetty lyhyempää mallia silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että se ei vie niin paljon tilaa kuin monet muut mallit. Runko on vain 159 cm pitkä, ja se on melko paljon lyhyempi kuin muilla malleilla, joilla on pitkä askelpituus. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, että crosstrainer ei kestäisi kovia iskuja, sillä se on vankka rakenne ja hyvä rakenne, joka tarjoaa optimaalisen tuen myös koneen raskaassa kuormituksessa.

Sinulla on mahdollisuus liittää laitteeseen erilaisia sykemittareita, jos haluat saada tietoa sykkeestäsi harjoituksen aikana. Tämä voi johtua sekä koodatusta että koodaamattomasta signaalista. Sykkeen lisäksi tietokone näyttää tiedot nopeudesta, poljinkierroksista (RPM) ja wateista. Koska tietokoneessa on sisäänrakennettu Bluetooth, voit myös yhdistää koneen toiseen laitteeseen sovelluksen avulla, jolloin voit käyttää esimerkiksi Google Street View -palvelua ja harjoitusvideoita.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 164 cm
 • Pituus: 159 cm
 • Leveys: 86 cm
 • Paino: 110 kg
 • Maksimipaino: 120 kg
 • Pyörän paino: 12 kg
 • Vaiheiden pituus: Säädettävissä 46, 51, 56, 61 tai 66 cm:iin
 • Koulutusohjelmien määrä: 16 kpl
 • Vastustasojen määrä: 16 kpl

Circle Ellipse E7 LED-tietokonekrosstrainer

Paras crosstrainer korkealla käyttäjän maksimipainolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vankka rakenne lisää vakautta ja korkeampi enimmäispaino 182 kg
 • pros-icon.svg Varustettu useilla ohjelmilla, mukaan lukien pulssiohjelmat, ja vastustasoilla
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen laite, jossa on helppokäyttöinen LED-näyttö
 • pros-icon.svg Johtimetön crosstrainer, jossa on kuljetusrullat ja korkeussäätö

Detaljeret gennemgang

Kokoluokaltaan ja pituudeltaan erilaiset ihmiset voivat hyötyä tästä Circle Fitness -crosstrainerista. Kone on erittäin kestävä, ja siksi sen käyttäjän enimmäispaino on 182 kg. Voit siis käyttää tätä laitetta kilojen karistamiseen, vaikka sinulla olisi hieman ylimääräistä painoa. Kone on myös käyttäjäystävällinen ja johdoton.

Miksi sinun kannattaa valita Circle Ellipse E7 LED -tietokonevalmistaja

Useimpien crosstrainerien käyttäjän enimmäispaino on 150 kg, mikä ei ehkä riitä, jos painat jo paljon ja haluat pudottaa kiloja käyttämällä crosstraineria kotona. Tämän Circle Fitness -crosstrainerin enimmäispaino on kuitenkin hieman suurempi kuin muiden tämän testin mallien, sillä se kestää jopa 182 kg:n painon. Tämä pätee riippumatta siitä, kuinka paljon koneeseen kohdistuu kuormitusta. Askelmitan pituus on 50 cm ja tämä pituus sopii kaiken pituisille ihmisille.

Tällä crosstrainerilla on helppo liikkua, sillä se on varustettu kuljetusrullilla eli eräänlaisilla pyörillä edessä. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse pitää laitetta huoneen etuosassa, kun se ei ole käytössä, vaan voit vain siirtää sitä edestakaisin tarpeen mukaan. Lisäksi malli on johdoton versio, joten sinun ei tarvitse miettiä liikaa sitä, mihin sen voi sijoittaa, vaan pikemminkin sitä, mihin haluat sen sijoitettavan.

Käyttäjäystävällinen crosstrainer

Tämä Circle Fitnessin crosstrainer on helppo säätää harjoittelutottumuksiesi mukaan, sillä siinä on suuri LED-näyttö, jonka käyttö on jopa loogista. Voit kuitenkin valita, haluatko käyttää tietokonetta ja vaihtaa eri asetusten välillä näytöllä vai koneen kahvassa olevalla yläpainikkeella. Valittavana on 10 esiasetettua ohjelmaa, mukaan lukien useita pulssiohjelmia, ja 25 vastustasoa. Vastus toimii tarkoitetulla tavalla ja liukuu helposti etupyörän ellipsin ansiosta.

Koneen tietokone näyttää harjoituksen aikana ajan, matkan, sykkeen, kalorien kulutuksen, tahdin, vastuksen ja watin. Voit siis helposti seurata edistymistäsi kaikkien parametrien osalta. Laitteessa on sisäänrakennettu sykemittari, joten saat aina tarkan sykelukeman. Lisäbonuksena koneen korkeutta on mahdollista säätää takaosasta. Tästä syystä tätä laitetta voivat käyttää helposti eri pituiset ihmiset.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 179 cm
 • Pituus: 203 cm
 • Leveys: 68 cm
 • Paino: 115 kg
 • Maksimipaino: 182 kg
 • Pyörän paino: kg
 • Portaan pituus: 50 cm
 • Treenien määrä: 10 kpl
 • Vastustasojen määrä: 25 kpl

Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

Toimiva ja pieni crosstrainer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni koko, joka sopii useimpiin koteihin
 • pros-icon.svg suojaa polvia ja jalkoja harjoituksen aikana polkimien sisäänpäin suuntautuvan kaltevuuden ansiosta
 • pros-icon.svg Pehmeät ja luonnolliset liikkeet takaavat paremman harjoittelun
 • pros-icon.svg Hyvä valikoima harjoitusohjelmia ja vastustasoja

Detaljeret gennemgang

Tämä Xterra-merkin crosstrainer on hieman pienempi kuin muut tämän testin crosstrainerit – sekä oman painon että koon suhteen. Siksi tämä malli on ihanteellinen investointi ihmisille, joilla ei ole paljon tilaa käyttää crosstraineriin. Sinun ei tarvitse huolehtia jalkojesi ja polviesi rasittumisesta, sillä koneessa on 2 asteen sisäänpäin suuntautuva kaltevuus.

Miksi kannattaa valita Xterra Free Style 3.9E crosstrainer

Kaikkeilla ei tietenkään ole mahdollisuutta hankkia kotiinsa isoa crosstraineria, sillä olkaamme rehellisiä: crosstrainer vie paljon tilaa. Mutta jos olet sitä tyyppiä, joka todella haluaa treenata kotona, vaikka sinulla ei olisikaan paljon tilaa, voit investoida tähän Xterran malliin, sillä se on pienikokoinen. Saat siis käsiisi pienen crosstrainerin, joka ei vie liikaa tilaa.

Koneessa on vankka ja tehokas rakenne, joka kestää käyttäjän 148 kg:n enimmäispainon. Vaikka itse kone painaa vain 70 kg, 8,6 kiloa tästä painosta on koneen vauhtipyörä. Se sijaitsee crosstrainerin etupuolella ja takaa hyvän vakauden raskaissakin kuormituksissa. Vauhtipyörä auttaa varmistamaan luonnollisen ja tasaisen liikkeen, mikä tekee harjoituksesta optimaalisen kaikille käyttäjille.

Vähentää jalkojen ja polvien rasitusta

Valitset harjoitusohjelman 15 esiasetetun ohjelman joukosta, ja vastustaso voidaan asettaa 16 eri tasolle. Voit siis helposti mukauttaa harjoittelun omiin tarpeisiisi ja toiveisiisi. Eri asetuksia hallitaan sisäänrakennetun LCD-näytön avulla, joka on erittäin käyttäjäystävällinen. Voit tietenkin seurata tuloksia suoraan näytöltä. Jos haluat saada tietoa sykkeestäsi harjoittelun aikana ja siten myös tarkemman tiedon palamisesta, voit joko käyttää sisäänrakennettuja käsisykemittareita tai ostaa sykevyön.

Kuinka kovaa tahansa ponnisteletkin tällä crosstrainerilla, älä pelkää kehosi ylikuormittumista. Cross trainerilla harjoittelu voi rasittaa sekä polvi- että nilkkaniveliä, mutta tämän laitteen avulla näiden alueiden jännitys vähenee huomattavasti. Tämä johtuu siitä, että crosstrainerin jalkapolkimet on suunniteltu 2 asteen kallistuksella sisäänpäin. Tämä vähentää kaikkien käyttäjien jännitystä ja rasitusta alueilla. Voit siis käyttää tätä crosstraineria, vaikka sinulla olisi esimerkiksi polvivaivoja.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 163 cm
 • Pituus: 166 cm
 • Leveys: 56 cm
 • Paino: 70 kg
 • Maksimipaino: 148 kg
 • Pyörän paino: 8,6 kg
 • Portaan pituus: 46 cm
 • Treenien määrä: 15 kpl
 • Vastustasojen määrä: 16 kpl

Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Paras crosstrainer säädettävällä askelpituudella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Säädettävä askelpituus tekee tästä crosstrainerista ihanteellisen kaiken pituisille ihmisille
 • pros-icon.svg Varustettu 16 esiasetetulla ohjelmalla ja vastustasolla
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka mahdollistaa sovelluksen ja sykemittarin yhdistämisen

Detaljeret gennemgang

Tämä crosstrainer sopii erinomaisesti kotitalouksiin, joissa useat ihmiset haluavat harrastaa treeniä koneella. Tämä johtuu siitä, että askelpituus voidaan säätää viiteen eri pituuteen, joten kaikenkokoiset käyttäjät voivat saada parhaan mahdollisen hyödyn koneella harjoittelusta. Crosstrainerissa on 16 vastustasoa ja esiasetetut ohjelmat.

Miksi kannattaa valita Peak Fitness C5.0i Crosstrainer

Jos etsit cross-traineria, jonka voit jakaa koko kotitalouden kesken ilman, että kenellekään tulee tunne, ettei laite sovi hänelle, tämä Peak Fitnessin malli on sinua varten. Malli sopii kaikenkokoisille ja -pitkäisille henkilöille, sillä siinä on säädettävä askelpituus. Näin ollen askelpituus voidaan säätää käyttäjälle sopivaksi. Askeleen pituus voidaan säätää pituuksiin 46, 51, 56, 61 ja 66 cm.

Osa-askeleen pituuden asettaminen on helppoa, ja voit itse valita, mihin se asetetaan. Itse asiassa voit halutessasi käyttää säädettävää askelpituutta vaihtelemaan harjoitustasi hieman. Voit tietysti myös vaihdella harjoittelua käyttämällä jotakin koneen tietokoneen 16:sta käytettävissä olevasta harjoitteluohjelmasta, jos tarvitset inspiraatiota harjoitteluun. Laite sopii erinomaisesti kaikentasoisille henkilöille, sillä se voidaan asettaa 16 eri vastustasolle. Sinulla on siis aina mahdollisuus haastaa itsesi.

Pieni crosstrainer

Yksi tähän crosstraineriin sijoittamisen eduista verrattuna joihinkin muihin tämän testin malleihin on se, että se on kehitetty lyhyempää mallia silmällä pitäen, mikä tarkoittaa, että se ei vie niin paljon tilaa kuin monet muut mallit. Runko on vain 159 cm pitkä, ja se on melko paljon lyhyempi kuin muilla malleilla, joilla on pitkä askelpituus. Sinun ei kuitenkaan tarvitse huolehtia siitä, että crosstrainer ei kestäisi kovia iskuja, sillä se on vankka rakenne ja hyvä rakenne, joka tarjoaa optimaalisen tuen myös koneen raskaassa kuormituksessa.

Sinulla on mahdollisuus liittää laitteeseen erilaisia sykemittareita, jos haluat saada tietoa sykkeestäsi harjoituksen aikana. Tämä voi johtua sekä koodatusta että koodaamattomasta signaalista. Sykkeen lisäksi tietokone näyttää tiedot nopeudesta, poljinkierroksista (RPM) ja wateista. Koska tietokoneessa on sisäänrakennettu Bluetooth, voit myös yhdistää koneen toiseen laitteeseen sovelluksen avulla, jolloin voit käyttää esimerkiksi Google Street View -palvelua ja harjoitusvideoita.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 164 cm
 • Pituus: 159 cm
 • Leveys: 86 cm
 • Paino: 110 kg
 • Maksimipaino: 120 kg
 • Pyörän paino: 12 kg
 • Vaiheiden pituus: Säädettävissä 46, 51, 56, 61 tai 66 cm:iin
 • Koulutusohjelmien määrä: 16 kpl
 • Vastustasojen määrä: 16 kpl

Guide

Valitse oikea malli tässä crosstrainer-testissä

Olemme opastaneet sinut markkinoiden parhaiden mallien pariin tässä cross trainer -testissä, mutta se ei välttämättä tee sinusta yhtään viisaampaa siitä, mitä sinun tulisi etsiä löytääksesi sinulle sopivan cross trainerin. Tästä syystä annamme sinulle lyhyen selityksen tärkeimmistä parametreista, joihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun etsit hyvää crosstraineria.

 • Koko ja rakenne: Varmista ensinnäkin, että investoit crosstraineriin, jonka koko on optimaalinen kotiisi. Se ei saisi viedä koko huonetta, koska siihen kyllästyy, eikä se saisi olla liian korkealla, jotta joutuisi väistelemään kuntoillessaan. Sinun on myös tarkasteltava koneen rakennetta ja varmistettava, että se on kestävä ja vakaa käytössä.
 • Vaiheen pituus: Voit valita itse, minkä pituisen askeleen haluat. Pitkä askelpituus tuntuu luonnollisemmalta ja siltä kuin juoksisit. Jotkut ihmiset pitävät kuitenkin lyhyemmästä askelpituudesta – erityisesti ihmiset, joilla on lyhyet jalat. On mahdollista ostaa malleja, joissa on säädettävä sisäsauma.
 • Käytön helppous: Jos haluat saada kaiken irti crosstrainerista, etsi malli, jossa on käyttäjäystävällinen muotoilu ja näyttö. Loppujen lopuksi haluat sen olevan mahdollisimman helppoa, jotta saat hyvän harjoituksen joka kerta.
 • Harjoitusten ja vastustasojen määrä: Pidä silmällä esiasetettujen harjoitusten ja vastustasojen määrää. Näin saat käsityksen siitä, kuinka monipuolinen harjoitus voi olla. Jos käytät crosstraineria usein, suosittelemme, että valitset koneen, jossa on vähintään 10 ohjelmaa ja vastustasoa, jotta voit vaihdella harjoitteluasi hieman.
 • Sisäänrakennetut ominaisuudet: mieti, mitä haluat crosstrainerisi tekevän. Pitäisikö sen pystyä toistamaan musiikkia sisäänrakennettujen kaiuttimien kautta? Yhdistäminen sovellukseen tai sykevyöhön? Onko niissä sisäänrakennettu sykemittari? Sinä päätät, mitkä ominaisuudet ja teknologiat haluat asettaa etusijalle. Voit myös miettiä, mitkä mittarit ovat sinulle tärkeitä harjoituksen aikana. Jotkut koneet näyttävät vain ajan, nopeuden ja sykkeen, kun taas toiset näyttävät myös kalorien palamisen, kierrokset minuutissa, rasvaprosentin, lämpötilan, etäisyyden jne.
 • Säädettävät osat: on myös eduksi investoida crosstraineriin, jossa on mahdollisuus säätää eri osia, kuten jalkapolkimia, sillä tämä takaa käyttäjälle suuremman joustavuuden. Se voi olla myös crosstrainerin kulman (esim. kaltevuuden) säätö, jotta voit työskennellä eri lihasryhmiä tarpeen mukaan.

Pitäisikö minun valita taka- vai etuvetoinen crosstrainer?

Kun valitset crosstrainerin, voit valita, haluatko mallin, jossa pyörä on edessä vai takana. On täysin sinusta itsestäsi kiinni, käytätkö taka- vai etupyöräistä crosstraineria, sillä näiden kahden välillä ei ole suurta eroa.

Etupyörävetoinen crosstrainer

Etuvetoinen crosstrainer on useimmiten se, jonka näet kuntosaleilla. Ne ovat suurempia kuin takapyöräiset mallit ja vievät siksi enemmän tilaa. Lisäksi etupyörävetoiset crosstrainerit edellyttävät hieman korkeampaa kattoa, koska niissä myös seisotaan korkeammalla. Etupyörävetoiseen crosstraineriin sijoittamisen etuna on, jos sinulla on tilaa, että monissa tapauksissa niissä on pidempi askelpituus, mikä muun muassa antaa luonnollisemman liikkeen tunteen harjoituksen aikana.

Takapyöräinen crosstrainer

Yksityisostajat valitsevat ensisijaisesti takavetoisen cross trainerin. Tämä johtuu siitä, että tämäntyyppinen crosstrainer on kooltaan pienempi – ja siksi helpompi säilyttää kotona. Ne eivät myöskään ole yhtä korkeita, joten et ole vaarassa lyödä päätäsi kattoon, jos kotisi on matala. Takavetoisten mallien askelpituus voi kuitenkin olla hieman lyhyempi, mikä ei sovi kaikille käyttäjille, sillä se voi tuntua siltä, että otat liian lyhyitä askelia harjoittelun aikana sen sijaan, että tuntuisi siltä kuin juoksisit.

Crosstrainerin huolto

Cross trainerin käyttöiän pidentämiseksi ja sen hygieenisyyden varmistamiseksi on tärkeää, että muistat puhdistaa ja huoltaa laitteen säännöllisesti. Harjoittelun aikana hikoilet koneen päällä, ja se myös kerää pölyä, kun sitä ei käytetä. Tästä voi tulla pitkällä aikavälillä melko ikävä yhdistelmä, joka voi vaikuttaa koneeseen – sekä sisä- että ulkopuolelta.

Lue täältä vinkkimme crosstrainerin optimaaliseen huoltoon ja puhdistukseen.

 • Pyyhi crosstrainer liinalla – mahdollisesti desinfioivalla nesteellä (erityisen hyödyllistä, jos konetta käyttää useampi henkilö). Kahvat, runko ja ohjauspaneeli on pyyhittävä jokaisen käytön jälkeen, mutta voit pyyhkiä koneen kaikki osat säännöllisesti kostealla liinalla pölyn ja lian poistamiseksi
 • Imuroi crosstrainerisi, jos se on seissyt pitkään ja kerännyt pölyä. Tällöin poistat varmasti kaiken pölyn ja lian sen sijaan, että vain pyyhkisit sitä koneen pinnalta.
 • Puhdista/imuroi crosstrainerisi alla silloin tällöin, varsinkin jos se on koko ajan samassa paikassa. Näin pääset myös eroon pölystä ja liasta tällä alueella, joka muuten voi pyörähtää ylös ja tarttua koneeseen käytön aikana
 • Tarkista eri ruuvit ja kiinnikkeet varmistaaksesi, etteivät koneen osat ole löysällä. Pahimmassa tapauksessa tämä voi johtaa koneen rikkoutumiseen tai siihen, että loukkaannut sitä käyttäessäsi
 • Voitele crosstrainerin osat, jotta ne eivät narisisi tai kuluisi käytön aikana, mukaan lukien nivelet, pyörät, kahvat jne. – voit tarkistaa samalla halkeamien tai vikojen varalta, jotta kaikki on kunnossa
 • Tarkista, että kaikki toiminnot ja komennot toimivat säännöllisesti – vaikka et käyttäisikään niitä kaikkia koulutuksen aikana

FAQ

Mikä crosstrainer on paras?

Tutkittuamme perusteellisesti erilaisia testejä ja arvosteluja crosstrainerista olemme tulleet siihen tulokseen, että Abilica Stream Journey crosstrainer on testin paras. Mallissa on hyvä määrä ohjelmia ja vastustasoja, ja sitä myydään budjettiystävälliseen hintaan.

Mitä lihasryhmiä voin treenata crosstrainerilla?

Crosstrainerilla on mahdollisuus monipuoliseen harjoitteluun. Harjoittelemasi lihasryhmät riippuvat siitä, missä kohtaa laitetta pidät. Vähintään treenataan jalkoja, reisiä, pakaroita ja vatsaa, mutta myös käsiä ja selkää voi treenata.

Onko crosstrainerin käyttö vaarallista?

Ei, crosstrainerin käyttö ei ole vaarallista. Seisot tukevasti polkimien päällä, joten et ole vaarassa astua väärin tai menettää tasapainoasi kun treenaat crosstrainerilla.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×