DAB-radiotesti (2022) → 10 parasta DAB-radiota

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Onko radiosignaalisi kadonnut? Vuonna 2017 DAB vaihtui DAB+:ksi, joten tarvitset radion, joka pystyy vastaanottamaan uuden DAB+-signaalin. Tässä artikkelissa tarkastelemme 7 erilaista DAP+-radioasemaa, jotta voit löytää itsellesi parhaiten sopivan – sekä ominaisuuksien että muotoilun kannalta.

Seitsemässä eri dab-radiossa on erilaisia ominaisuuksia ja ulkonäköä, ja jotkin niistä on parasta sijoittaa yhteen paikkaan, kun taas toiset ovat liikkuvampia, ja siksi niitä voidaan käyttää myös bluetooth-kaiuttimina. DAB-radioita on saatavilla uskomaton määrä, joten valinnan tekeminen voi olla vaikeaa, mutta tämän artikkelin lopussa annamme sinulle neuvoja siitä, miten voit valita kotiisi parhaiten sopivan DAB-radion.

Fordele
 • pros-icon.svg Visuaalisesti houkutteleva muotoilu
 • pros-icon.svg Sisältää FM-radion
 • pros-icon.svg Laajenee suoratoistoa varten useisiin kaiuttimiin

Detaljeret gennemgang

Seitsemäntoista vuotta sitten Tivoli Model One oli yksi parhaista radiopuhelimista, joita saattoi hankkia, ja sen tekniikka pystyi todella tarkentamaan haluamasi taajuuden. Se oli hieno pieni radio, mutta yhtiö on palannut uudella, nykyaikaisen elämän tarpeisiin suunnitellulla versiolla. Uusi Model One Digital ottaa edellisen mallin retroestetiikan ja yhdistää sen nykyaikaisiin mukavuuksiin.

Sentähden sinun kannattaa valita Tivoli Audio Model One Digital

Tivoli Audio tunnetaan parhaiten modernin muotoilun klassikosta, Model One -radiosta. One Digital voi suoratoistaa ääntä useisiin kaiuttimiin samanaikaisesti, ja se uudistaa alkuperäisen soittimen ikonisen soittokellon monitoimiseksi alumiinikehykseksi, jonka keskellä on digitaalinen näyttö. Saatavana mustana, valkoisena/harmaana ja pähkinänharmaana ja kooltaan 4,5 x 8,7 x 5,5 tuumaa (HWD), Model One Digital luo alkuperäisen kellotaulun uudelleen monitoimikehyksenä pyöreän näytön ympärillä.

Kehys voidaan kääntää radioasemien skannaamiseksi tai painaa sisään. Se voi kuitenkin olla kosketusherkkä. Mukana on myös äänenvoimakkuusnuppi, joka toimii on/off-painikkeena ja äänilähteen valitsimena. Ulkoasu näyttää terävältä. Voit helposti kiinnittää mukana toimitetut antennit kaiuttimen takaosaan, mutta se ei ole ainoa tulo, jonka näet. Löydät myös 3,5 mm:n sisääntulon, virransyötön, micro-USB-liitännän huoltoa varten, “juhlatila”-painikkeen, jonka avulla voit muodostaa pariliitoksen muiden Tivoli ART -malliston kaiuttimien kanssa, ja asetuspainikkeen kaiuttimen alkuasetuksia varten. Kaiutin tarjoaa erinomaisen äänen ja muotoilun, ja se on 50-luvulta peräisin oleva mestariteos.

JBL Tuner 2

Paras fm- ja dab-radio

Fordele
 • pros-icon.svg Kannettava ja ainutlaatuinen muotoilu
 • pros-icon.svg IPX7-vesitiiviysluokitus
 • pros-icon.svg Toimitetaan näytön kanssa
 • pros-icon.svg Toimii FM-radiona ja Bluetooth-kaiuttimena
 • pros-icon.svg Tukee DAB:ia
 • pros-icon.svg Fantastinen akunkesto

Detaljeret gennemgang

JBL on yksi maailmanlaajuisesti valituista ääniportaaleista, ja siihen on suuri syy. Se tuottaa äänen, jollaista ei moni DAB-radio voi ylpeillä. JBL on suuri nimi, kun on kyse äänitarvikkeista, erityisesti kannettavien Bluetooth-järjestelmien markkinoilla. Vuonna 2018 yritys yritti tehdä jotain uutta sisällyttämällä FM-radion kannettavaan kaiuttimeensa. Tuloksena oli JBL Tuner FM.

Miksi kannattaa valita JBL Tuner 2

JBL Tuner 2 FM:ssä on sylinterimäinen runko, joka on asetettava vaakasuoraan tasaiselle pinnalle. Sen pohjassa on kummallakin puolella kumipehmuste, joka antaa kaiuttimelle hieman korkeutta. Nämä tyynyt ovat kuitenkin ohuita, joten niillä ei ole suurta vaikutusta, ellei niitä aseteta täysin tasaiselle pinnalle. JBL Tuner 2:n runko on valmistettu muovista, joka tuntuu sileältä, mutta on saanut kumitetun ilmeen. Se on kuitenkin altis tahroille. Kaiuttimessa on IPX7-luokitus, ja sen pitäisi kestää kevyet vesiroiskeet.

Vasemmalla puolella on virtapainike, jossa on pieni punainen merkki. Painike on pieni ja ei-hehkuva. Vastakkaisella puolella JBL-logo on leikattu sileästä pinnasta. Yksi JBL Tuner 2:n kohokohdista on se, että se tukee digitaalista äänilähetystoimintaa (DAB). Toisin kuin FM- ja AM-yleisradiossa, DAB:ssä taajuudet lähetetään digitaalisten signaalien avulla. Tämä johtaa yleensä parempaan äänenlaatuun verrattuna perinteisiin FM-järjestelmiin. Samoin se mahdollistaa useiden asemien multipleksoinnin yhdellä taajuudella. Jos siis asut alueella, jossa tätä tuetaan, voit hyödyntää sitä. Tuner 2:n kanssa JBL:n akun kesto on jopa 12 tuntia. Latausta varten tämä kaiutin tukee 5V, 1.2A latausta Type-C-portin kautta.

Makita DMR112

Paras design DAB-radio

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Build-radio lataa puhelimesi samalla kun se soittaa
 • pros-icon.svg Stereoäänen ansiosta ääni kuuluu sekä vasemmalta että oikealta
 • pros-icon.svg Voit liittää älypuhelimen tai USB-muistitikun rakennettuun radioon ja toistaa omaa musiikkikokoelmaasi

Detaljeret gennemgang

Ennennäkemätöntä, että Makita on yhdistänyt DAB:n ja Bluetoothin yhteen laitteeseen. Kun olet töissä ja rakennushallissa, saat siis molempien maailmojen parhaat puolet. Soita omia kappaleitasi yhdistämällä mobiililaitteesi langattomasti radioon tai soita radiosta tulevia kappaleita DAB+-signaalin avulla. Bluetooth-luokka 2:lla varustettuna voit toistaa ääniä puhelimestasi jopa 10 metrin etäisyydeltä! DAB- ja DAB+-järjestelmien ansiosta sinulla ei ole koskaan pulaa radiokanavista, joista valita.

Miksi sinun kannattaa valita Makita DMR112

Makita DMR112 DAB+:n avulla tee-se-itse-tehtävistä tulee hauskoja. DAB-radion ansiosta voit nauttia suosikkikappaleistasi ilman häiriöitä ja saat hyvän äänenlaadun. Voit kuunnella radiota tai yhdistää älypuhelimen Bluetooth-toiminnolla. Haluatko ladata puhelimesi samanaikaisesti? Käytä USB-porttia. Kaiutin on suojattu pölyltä ja vedeltä. Rakennusradio on lisäksi varustettu valoanturilla ja ergonomisella kahvalla, joten sitä on helppo siirtää.

Tämä radio kytketään verkkovirtaan tai se voi saada virtaa joko LXT- tai CXT-litiumioniakuista. Kun olet asentanut 18 V:n akun, saat 89 mm:n kaksoiskaiuttimista 4,9 wattia x2 tehoa, mikä on todella kovaa. Se painaa 4,9 kg, kun siihen on asennettu 18 V:n akku, joten sitä on helppo kuljettaa työmaalla. Se on myös erittäin kestävä ja täyttää IP64-standardit veden ja pölyn suhteen.

Argon Audio Radio3

Herkullinen radio huippulaadulla ja muotoilulla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kaksi sisäänrakennettua stereokaiutinta, jotka tarjoavat upean äänen
 • pros-icon.svg Keittiön herätyskello tai ajanotto
 • pros-icon.svg Käytä radiota suoratoistoon myös puhelimestasi; Youtube, Spotify, TIDAL ja Yousee Music

Detaljeret gennemgang

Tämä DAB-radio on iso ja kaunis, ja hintansa ansiosta se on myös omassa luokassaan, mutta jos muotoilu on huippuluokkaa ja radio laadukas, sinun kannattaa tutustua Argon Audio Radio3:een.

Miksi kannattaa valita Argon Audio Radio3

Argon on päättänyt kiinnittää paljon huomiota tämän radion kaiuttimiin, minkä vuoksi siinä on kaksi stereokaiutinta, jotka antavat suuremman ja paremman äänen.

Argonissa on useita älykkäitä ominaisuuksia, ja jos haluat herätä suosikkiradiokanavasi ääniin, se ei ole ongelma. Voit valita radiokanavan tai herätyskellon, ja jos radio on keittiössä, voit käyttää herätyskellotoimintoa ajastimena, jolloin tiedät aina, milloin taikina on noussut tai milloin ruoka on otettava uunista.

Helppo ja käyttäjäystävällinen radiokäyttö

Argon Audio Radio3 on helppokäyttöinen, sillä kaikki painikkeet ovat radion etuosassa. Näyttö on tyylikäs 3-rivinen OLED-näyttö, joka on uusimpia näyttöjä. Voit säätää kirkkautta, jos se on mielestäsi liian korkea tai matala.

Löydät helposti kaikki suosikkikanavasi, sillä niitä ei ole lueteltu taajuusluettelossa vaan nimellä – siis jos käytät DAB+-signaalia. Kaikki käytettävissä olevat DAB+-kanavat latautuvat nopeasti, joten voit valita niistä helposti.

Tallenna suosikkikanavasi – sekä DAB+- että FM-kanavat – jotta ne ovat aina lähellä.

Sisäänrakennetun Bluetooth-toiminnon avulla voit helposti liittää puhelimesi radioon ja suoratoistaa mitä haluat; Youtube, Spotify, TIDAL, Yousee Music ja paljon muuta.

Argon on valmistanut useita eri malleja, joista tämä on premium-malli. He ovat tehneet myös joitakin pienempiä malleja, joissa ei ole kahta kaiutinta. Tätä mallia on saatavana useissa eri väreissä: valkoinen lakka, musta lakka ja saarni. Voit siis löytää kotiisi parhaiten sopivan mallin.

Tuotetiedot:

 • Radio: Dab+ ja FM
 • Bluetooth: Kyllä
 • Kaiutin: 2 sisäänrakennettua stereokaiutinta
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Ei
 • Paino: 2,1 kg

Panasonic SC-PM250BEGK DAB+

DAB-radio CD-soittimella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Soita vanhoja CD-levyjäsi ja suoratoistaa uutta musiikkia puhelimestasi
 • pros-icon.svg Tehokkaat kaiuttimet ja basso
 • pros-icon.svg Heikko energiankulutus

Detaljeret gennemgang

Tämä radio on enemmänkin pieni järjestelmä kuin radio, joten jos rakastat musiikkia ja haluat, että ääni on huippuluokkaa, tämä on DAB-radio, joka kannattaa ostaa: Voit kuunnella FM- ja DAB+-ääniä, liittää puhelimen kautta. bluetooth ja CD-levyjen kuuntelu – mikä on harvinaista nykyään.

Sentten sinun kannattaa valita Panasonic SC-PM250BEGK DAB+

Tämän DAB-radion ostamiseen on useita hyviä syitä, mutta muotoilu ja kaksi kaiutinta näyttävät upeilta. Sitä on saatavana kahdessa värissä – mustana ja harjattua terästä, joka on kuvassa näkyvä.

Jos sinulla on paljon CD-levyjä ja haluat käyttää niitä, tämä radio on hyvä ostos sinulle, sillä voit toistaa niitä samalla, kun sinulla on pääsy DAP+- ja FM-verkkoon.

Bluetooth-yhteyden avulla voit myös yhdistää puhelimesi ja soittaa suosikkikappaleitasi sieltä.

Lisäksi Panasonicilla on myös musiikkisovellus, jolla voit suoratoistaa kappaleita ja yhdistää sen radioon – tämä on hyvä vaihtoehto, jos tarvitset inspiraatiota kuunneltavaksi. Sovellus on ladattavissa sekä Appstoresta että Google Playsta.

Tässä järjestelmässä keskitytään äänentoistoon, mikä tarkoittaa myös sitä, että Panasonic on varustanut radion tehokkaalla bassolla ja kahdella kaiuttimella, jotka käyttävät yhdessä 20 wattia. Näin saat selkeän ja hyvän äänen, kuuntelitpa sitten musiikkia tai radiota.

Kuluttajaystävällinen radio

Radiota on helppo ohjata painikkeilla, mutta jos et ole radion lähellä mutta haluat silti sammuttaa sen, vaihtaa kanavaa tai lisätä tai vähentää äänenvoimakkuutta, mukana on myös kaukosäädin.

Tässä DAB-radiossa on tietenkin myös digitaalinen viritin, joten voit tallentaa joitakin suosikkikanavia.

Koska Panasonic SC-PM250BEGK DAB+ on pieni järjestelmä, jossa on kaksi kaiutinta, on tärkeää löytää niille hyvä paikka. Niiden ei pitäisi olla liian kaukana toisistaan, mutta voit levittää osan äänestä ympäri huonetta ja sijoittaa ne hieman toisistaan. Jos se ei ole mahdollista, kaiuttimet voi myös sijoittaa kuvan osoittamalla tavalla vierekkäin.

Lopuksi on tärkeää huomauttaa, että radion energiankulutus on alhainen, sillä se kytkeytyy automaattisesti pois päältä ja käyttää valmiustilassa 0,2 wattia.

Tuotetiedot:

 • Radio: DAB+ ja FM
 • Bluetooth: Kyllä
 • Kaiutin: 20 wattia
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Ei
 • Paino: noin 3,5 kg

Denver DAB-33

Edullinen DAB-radio

Fordele
 • pros-icon.svg Kirkas LCD-näyttö sinisellä taustavalolla
 • pros-icon.svg Tallenna 20 suosikkikanavaasi, jotta sinun ei tarvitse käyttää aikaa niiden etsimiseen
 • pros-icon.svg Varustettu kuulokeliitännällä, jota voidaan käyttää myös oman puhelimen äänen toistamiseen

Detaljeret gennemgang

Denverillä on myös laaja valikoima erilaisia malleja, jotka voivat käyttää DAB+-signaalia ja FM-signaalia. Tämä DAB-radio on erittäin edulliseen hintaan, ja samalla se on muotoilultaan hieno ja hyvä radio.

Sentten sinun kannattaa valita DENVER DAB-33

Tämän DAB-radion muotoilu on yksinkertainen ja tyylikäs, ja se sopii useimpiin koteihin. Radio on musta, ja siinä on sininen näyttö, joten näet selvästi, mitä näytöllä näkyy.

Voit helposti hallita radion toimintoja painikkeilla, jotka sijaitsevat aivan näytön alapuolella.

Se voi tallentaa sekä DAB+-kanavia että FM-kanavia, joissa on RDS-toiminto ja joihin on tallennettu radioaseman ja ohjelman nimi. Jos radio on antanut tietoja RDS-järjestelmän kautta, tämä näkyy myös radion näytössä.

Voit tallentaa yhteensä jopa 20 suosikkikanavaasi, joten sinun ei tarvitse käyttää aikaa niiden etsimiseen.

Kuuntele omaa musiikkia

Radiossa ei ole Bluetoothia, mutta siihen voi liittää kuulokeliitännän, johon voi sitten liittää myös oman puhelimen. On tietenkin tärkeää, että molemmissa päissä on sama pistoke, jotta se voidaan liittää sekä radioon että puhelimeen. Jos sinulla ei ole tällaista pistoketta, se on helppo ostaa, eikä se yleensä maksa kovin paljon.

Sen avulla voit toki kuunnella omaa musiikkia. Radio ei myöskään ole kovin suuri tai painava, joten se on helppo ottaa mukaan. Voit kytkeä sen pistorasiaan, mutta se toimii myös 2 x AA-paristolla, jos haluat kuunnella musiikkia tien päällä.

Denver DAB-33 asettaa kellon automaattisesti DAB+-signaalin mukaan, joka on yleensä melko tarkka. Antenni on teleskooppinen ja se sijaitsee radion takana. Jos tarvitset sitä, voit helposti vetää sen ulos ja säätää sen täydellisen signaalin saamiseksi.

Tuotetiedot:

 • Radio: Dab+ ja FM
 • Bluetooth: Ei
 • Kaiutin: 1 watin kaiutin
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Ei
 • Paino: 500 g

PURE Pop Midi

DAB-radio bluetoothilla

Fordele
 • pros-icon.svg Voi toimia radio- ja bluetooth-kaiuttimena
 • pros-icon.svg Pieni, kompakti ja tyylikäs muotoilu, joka sopii täydellisesti mukaan matkalle
 • pros-icon.svg Älykäs näyttö

Detaljeret gennemgang

Tämä digitaalinen radio ei ole kovin suuri, joten saat molempien maailmojen parhaat puolet, sillä voit käyttää sitä myös bluetooth-kaiuttimena. Kuuntele siis suosikkikanavaasi tai suoratoistamalla suosikkikappaleitasi suoraan matkapuhelimestasi. Bluetooth tämän laadukkaan DAB-radion kanssa.

Sentten sinun kannattaa valita PURE Pop Midi

Pure Pop Midi on suhteellisen pieni radio, joka sopii useimpiin paikkoihin kodissasi, mutta se sopii myös täydellisesti, jos haluat kuunnella musiikkia ulkona tai jos tarvitset mukana kannettavan radion tai bluetooth-kaiuttimen. Voit suoratoistaa kappaleita. bluetooth, mikä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse käyttää kaapeleita yhteyden muodostamiseen radion kanssa.

DAB-radion avulla voit käyttää monia kanavia ja saada kristallinkirkkaan signaalin. Tämä radio voi toistaa sekä kanavia, joita ei ole vielä siirretty DAB-järjestelmään – eli FM-radio – että kaikkia maailman DAB-kanavia.

Radio on pienikokoinen, 17 cm korkea, 9 cm leveä ja 10 cm syvä, joten se on helppo kuljettaa laukussa, kun olet lähdössä ulos ovesta. Se näyttää myös hyvältä yöpöydällä tai keittiön hyllyllä. Takapuolella on pieni antenni, joka taittuu tarvittaessa helposti kokoon. Äänenvoimakkuus säädetään ylös- tai alaspäin yläreunan äänenvoimakkuuspainikkeella. Radiossa on kompakti mutta tyylikäs muotoilu. Sitä on saatavana myös useissa eri väreissä, esim. tummansininen.

Kun sitä voidaan käyttää sekä DAB-radiona että kaiuttimena, myös äänen on tietenkin oltava kunnossa, ja siksi PUREn akustiset asiantuntijat ovat suunnitelleet sen Yhdistyneessä kuningaskunnassa, jotta se tarjoaa erinomaisen äänenlaadun. Kaiuttimet on myös sijoitettu ympäri radiota, mikä antaa hyvän äänen ja upean muotoilun.

Varustettu ladattavalla akulla

Voit käyttää PURE Pop Midiä ulkona ja liikkeellä ollessasi, koska se käyttää paristoja, joten siinä ei ole johtoa, joka tarvitsisi virtaa. Voit valita kahdentyyppisiä paristoja; tavallisia AA-paristoja tai ympäristöystävällisiä ladattavia paristoja. Radiossa on ladattava akku, joten kytke se vain virtalähteeseen – ja se latautuu.

Pieni muotoilu ja se, että radio käyttää paristoja, antavat sinulle paljon enemmän vaihtoehtoja, koska sitä ei tarvitse sijoittaa jonnekin, vaan voit ottaa sen mukaan kaikkialle.

Älykkäästä näytöstä näet selvästi kellonajan, mutta löydät myös tietoja jokaisesta kanavasta, soitettavasta kappaleesta, radio-ohjelman nimestä ja paljon muuta. Lisäksi PURE Pop Midi etsii automaattisesti kaikki käytettävissä olevat asemat ja antaa sinun valita niiden välillä aseman nimen perusteella.

Tuotetiedot:

 • Radio: Dab+ ja FM
 • Bluetooth: Kyllä
 • Kaiutin: 1 sisäänrakennettu kaiutin
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Kyllä
 • Paino: noin 1 kg.

Sony XDR-P1DBP

Pieni ja ladattava radio taskuun

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ladattava radio. USB ja 20 tunnin käyttöaika
 • pros-icon.svg Yllättävän hyvä äänenlaatu
 • pros-icon.svg Kevyt rakenne

Detaljeret gennemgang

Sony on myös erittäin tunnettu merkki audio-, TV- ja radiomaailman alalla, ja tässä on heidän esimerkkinsä pienestä DAB-radiosta, joka sopii keittiöön mutta jonka voi ottaa mukaan myös matkalle. Se voi toistaa sekä FM- että DAB+-kanavia.

Miksi kannattaa valita Sony XDR-P1DBP

Tässä radiossa on ladattava akku, jonka lataat. USB-liitin. Voit aina seurata, kuinka paljon paristoa radiossasi on jäljellä, katsomalla pariston merkkivaloa. Jopa ladattavalla akulla varustettuna sen käyttöaika on uskomattoman pitkä, jopa 20 tuntia.

Voit myös tallentaa jopa 20 radiokanavaa, joten löydät helposti suosikkiohjelmasi.

Näyttö on keltainen, ja voit helposti nähdä, mitä radioasemaa kuuntelet. Siinä on teleskooppiantenni, joka voidaan helposti säätää tarpeidesi mukaan.

Sony XDR-P1DBP tarjoaa upean äänen

Vaikka tämä DAB-radio mahtuu taskuun, sen äänentoisto on todella yllättävä. Tämä johtuu digitaalisesta vahvistimesta, joka lisää tehoa ja äänenlaatua. Siinä on sisäänrakennettu kaiutin, jonka lähtöteho on 1,5 wattia, mikä on hyvä DAB-radiolle.

Se on myös kevyt, joten se painaa vain 170 g, joten se on helppo ottaa mukaan matkalle, joten voit kuunnella musiikkia ja radiota missä tahansa.

Jos haluat kuunnella Sony XDR-P1DBP -radiota, mutta olet junassa, kuulokeliitäntä on tarkoitettu huomaamattomaan stereolaatuiseen kuunteluun.

Tuotetiedot:

 • Radio: Dab+ ja FM
 • FM-taajuusalue: 87,6 – 108 MHz
 • Bluetooth: Kyllä
 • Kaiutin: 1 kaiutin
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Ei
 • Paino: 170 g
Fordele
 • pros-icon.svg Retro ja klassinen muotoilu
 • pros-icon.svg Jaa suosikkiradioasemasi – jopa 20 eri kanavaa
 • pros-icon.svg Hyvä kaiutin, joten voit istua alas ja nauttia äänestä

Detaljeret gennemgang

Philips on tunnettu radio-, audio- ja televisiomerkki, eikä tämä radio todellakaan tuota pettymystä. Siinä on upea ääni, upea ulkonäkö ja huippulaatu – parempaa tuskin on tarjolla.

Miksi kannattaa valita Philips AE5220

Tämä radio sopii minne tahansa kotonasi. Muotoilu on klassinen, mutta myös retro, sillä se muistuttaa vanhoja transistoriradioita. Yksityiskohtiin on kiinnitetty huomiota, mikä näkyy puisessa levyssä, joka istuu koko radion ympärillä. Näyttö ja painikkeet ovat radion etuosassa, joten sitä on helppo käyttää.

Voit tallentaa jopa 20 esiasetettua kanavaa, joten koko perhe voi valita suosikkikanavansa – ilman, että kenenkään tarvitsee tehdä kompromisseja. Lisäksi DAB+:n kautta lähetettävät radiokanavat on helppo löytää, sillä näet aseman nimen ja ohjelman, etkä vain taajuutta.

Siinä on myös älykäs kahvamalli, joten jos sitä on siirrettävä, se on helppo tehdä, sillä se ei paina paljon, 1,4 kg.

Voit säätää äänenvoimakkuutta ylös- ja alaspäin kääntämällä radion etupuolella olevaa nuppia. Myös äänenlaatu on hyvä, sillä siinä on 2 x 2,5 watin kaiutinta, mikä on hyvä taso radiolle, joten kuulet kristallinkirkkaasti.

Antenni on teleskooppinen, joten jos haluat vain säätää sitä, sekin onnistuu helposti.

Haluatko paristolla, johdolla vai molemmilla varustetun radion?

Philips AE5220:n virtalähteenä voidaan käyttää. paristot ja verkkopistorasia, mikä antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. sijainti. Jos lähistöllä ei ole pistorasiaa tai et halua jättää johtoa roikkumaan, se ei ole ongelma, sillä se toimii sen sijaan paristoilla. Voit myös ottaa radion mukaan tai ulos, koska sinun ei tarvitse turvautua pistorasioihin.

Kun radion virta on vähissä, akun varaustilan merkkivalo syttyy, joten voit aina valvoa radiota ja sen akun varaustilaa.

Jos sen sijaan haluat antaa radiolle jatkuvaa, tasaista virtaa, etsi johto ja kytke laite verkkoon.

Philips AE5220 on äänestetty parhaaksi dab-radioasemaksi upeiden ominaisuuksiensa, upean muotoilunsa ja laatunsa ansiosta.

Tuotetiedot:

 • Radio: Dab+ ja FM
 • FM-taajuusalue: 87,6 – 108 MHz
 • Bluetooth: Ei
 • Kaiutin: 2 x 2,5 wattia
 • Sisäänrakennettu herätyskello: Ei
 • Paino: 1,4 kg

Guide

Ohjeita DAB-radion valintaan

Olen koonnut yhteen kaikki asiat, jotka sinun on otettava huomioon ennen DAB-radion ostamista, jotta voit tehdä oikean valinnan.

Suunnittelu ja ulkonäkö

Radion muotoilu ja ulkonäkö on onneksi makuasia, sillä markkinoilla on paljon erilaisia radioita, mutta on tärkeää, että voit katsoa sitä monta vuotta. Radion on siis oltava tyylikäs ja riittävän neutraali, jotta se kestää monta vuotta, vaikka sisustus muuttuisi. Päätöksenteko voi tietysti olla vaikeaa, mutta mieti, mihin haluat sen sijoittaa ja mikä sopii kyseiseen huoneeseen.

Radion valintaan vaikuttavat myös monet muut asiat, joista voit lukea lisää seuraavissa kappaleissa.

Koko

Koko vaikuttaa siihen, miten käytät DAB-radioasi. Jos etsit radiota, joka pysyy yhdessä paikassa, koolla ei ole niin suurta merkitystä – paitsi että sille on tietenkin oltava tilaa.

Nykyään monet radiot ovat kannettavia, ja joitakin niistä voi jopa käyttää sekä radiona että Bluetooth-kaiuttimena, joten koolla on väliä. Sen on oltava tarpeeksi pieni, jotta se mahtuu laukkuun tai mukaan matkalle, ja sen äänen on oltava hyvä. Sinun on siis mietittävä, mihin aiot käyttää radiota ennen sen ostamista.

Onko radio paristo- vai johdollinen?

Jos haluat pienen ja kannettavan DAB-radion, jota voi käyttää myös Bluetooth-kaiuttimena ja ottaa mukaan minne tahansa. Sen on myös oltava akkukäyttöinen, jotta sinun ei tarvitse turvautua pistorasiaan. Joissakin radioissa käytetään johtoa, AA-paristoja tai ladattavia paristoja.

Nykyään on myös joitakin radioita, joissa on molemmat vaihtoehdot, mikä antaa sinulle suuremman vapauden. Jos et halua jättää johtoa roikkumaan, radio toimii vain paristoilla.

Bluetoothilla vai ilman?

Tämä kannattaa ottaa huomioon ennen radion ostamista. Jos radiossasi on bluetooth, sinulla on paljon enemmän vaihtoehtoja kuunnella juuri haluamaasi musiikkia tai podcastia. Via. Bluetoothilla voit suoratoistaa suoraan DAB-radioon ilman kaapelia.

Jos etsit vain perinteistä radiota etkä halua liittää omaa matkapuhelintasi, sinun ei tarvitse huolehtia siitä.

Pitäisikö radioissa olla sisäänrakennettu herätyskello?

Monet radiot voivat nykyään herättää omistajansa hitaasti soittamalla musiikkia aamulla, Yksi voi tyypillisesti olla joko herääminen radiokanavalle tai hälytysääni. Ääni alkaa hiljaa, ja ajan myötä ääni voimistuu.

Joissakin radiopuhelimissa voi jopa asettaa kaksi herätysaikaa, mikä on täydellistä, jos taloudessa on kaksi ihmistä, joiden täytyy päästä aamulla ovesta ulos. Se on myös erityisen hyödyllinen niille, joilla on taipumus nukkua ensimmäisen herätyksen yli.

Digitaalinen viritin

Useimmissa DAB-radioissa on digitaalinen viritin, jonka avulla voit helposti virittää kaikki – ja koko perheen – suosikkikanavat.

Mitä eroa on DAB-, DAB+- ja FM-radioilla?

Jos sinulla on vaikeuksia ymmärtää DAB-, DAB+- ja FM-radion eroa, lue lisää, jotta ymmärrät, miksi DAB+- ja FM-radion käyttävän radion ostaminen on eduksi.

DAB ja DAB+

DAB eli Digital Audio Broadcasting on suhteellisen uusi radiosignaalin muoto Tanskassa, ja se takaa digitaalisten kanavien vastaanoton. Digitaalinen radio on uusi radiolähetystapa, sillä se lähettää radiolähetyksiä. DAB-järjestelmä perustettiin, koska haluttiin löytää FM-radion tilalle korvaava järjestelmä, joka antaisi paremman signaalin ja äänen radioihin. Muutama vuosi sen jälkeen, kun DAB tuli tunnetuksi, DAP+ lanseerattiin vuonna 2007. DAP+:n signaali ja ääni olivat vielä voimakkaampia, mutta DAP:n toistamiseen soveltuvat radiot eivät pystyneet toistamaan DAP+:aa, joten monien tanskalaisten oli ostettava uusi radio, joka pystyi vastaanottamaan DAP+-signaalin. Nykyään DAP-signaalia ei ole juuri lainkaan, mutta DAP+-signaali on laajalle levinnyt.

DAB+ antaa sinulle paljon enemmän vaihtoehtoja radiokanaville ja -tiedoille, ja ne tulevat kristallinkirkkaina ja kohinattomina. Se pystyy lähettämään niin selkeästi, koska tekniikan ansiosta vastaanotin lukittuu vahvimpaan signaaliin, jonka se löytää, joten saat kaiuttimista parhaan mahdollisen äänen. DAB+-asemien kohdalla sinun ei myöskään tarvitse muistaa taajuuksia, vaan viritin virittyy asemien nimien perusteella.

FM-signaali

FM-radiosignaali on edelleen yksi yleisimmin käytetyistä radiosignaaleista, minkä vuoksi useimmat radiot voivat lähettää sekä DAP+- että FM-radiolähetyksiä. Esimerkiksi FM-signaalit ovat edelleen maailman suosituin radiosignaali ja autoissa käytetyin radiosignaali.

Monet tunnetut ja tanskalaiset radiokanavat toimivat edelleen FM-signaalien kautta, mutta on mielenkiintoista nähdä, kuinka kauan ne jatkavat näin. Norja on jo päättänyt luopua FM-järjestelmästä ja siirtyä DAB+-järjestelmään.

Valitaanko DAB+- vai FM-radio?

Kaikki riippuu siis siitä, millaisia kanavia haluat kuunnella, mutta lähtökohtaisesti digitaalisten kanavien joukossa on paljon enemmän kanavia, joista valita. Tärkeimmät tanskalaiset kanavat lähetetään edelleen FM-kanavilla. Siksi on hyvä valita radio, jossa on pääsy DAP+-signaaliin ja FM-signaaliin.

Etsitkö bluetooth-kaiutinta?

Bluetooth-kaiuttimen avulla voit kuunnella mitä tahansa: podcasteja, Youtubea, Spotifyta, äänikirjoja, radiota tai jotain muuta. Jotkin radioasemat lähettävät radiolähetyksiään myös verkon kautta, joten voit toistaa suosikkiohjelmasi puhelimen kautta bluetooth-kaiuttimeen. Jos olet epävarma siitä, kannattaako ostaa radio- vai bluetooth-kaiutin, voit käydä bluetooth-kaiutintestissämme ja lukea 10 hyvästä markkinoilla olevasta mallista.

Miten tämä DAB-radiotesti tehtiin

Tässä DAB-radiotestissä olen etsinyt markkinoilta parhaita radioita ja radiotestejä, jotka opastavat sinua matkan varrella. Siksi olen keksinyt X erilaista mallia.

FAQ

Minkä dab-radion ostaisin?

Tässä DAB-radiotestissä kruunaamme Philips AE5220:n testivoittajaksi, koska sillä on hyvä ääni ja tyylikäs muotoilu, mutta markkinoilla on muitakin radioita, joten lue artikkeli ja valitse X eri radion joukosta se, joka sopii parhaiten kotiisi.

Mikä on dab-radio?

DAB-radio – tai nykyään DAB+ – on FM-radioon verrattuna erilainen signaali, ja sen avulla voit valita monista digitaalisista kanavista. Jos et oikein ymmärrä DAB:n, DAB+:n ja FM:n eroa, voit lukea lisää tästä dab-radioarvostelusta.

Paljonko dab-radio maksaa?

Miten paljon dab-radio maksaa?

Radiota on saatavilla useimmissa hintaluokissa, joten mieti, mitä tarvitset, kuinka usein käytät sitä ja mikä on radion laatu. Yleensä hinta ja laatu ovat sidoksissa toisiinsa, mutta voit helposti löytää todella hyviä radioita, joissa on hyvä ääni, kohtuulliseen hintaan.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×