Dashcam testi (2022) → Oppaasi 10 paras dashcams testeissä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
Paras kojelautakamera hintaan

Nedis DCAM30BK kojelautakamera

6
Kojelautakamera Alexa-puheavustajalla

Nextbase 422GW kojelautakamera

7
Halpa dashcam

Nedis dashcam

8
Laadukas kojelautakamera

Nextbase 222 kojelautakamera

9
kojelautakamera pysäköintitilalla

Transcend DrivePro 230Q Data Privacy

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa tarkastelemme dashcameja ja olemme valinneet 10 parasta dashcameraa, jotka ovat markkinoilla tällä hetkellä. Paras kojelautakamera on mielestämme Garmin Dash Cam Mini, sillä se on erittäin kätevän kokoinen ja siinä on hienoja ja hyödyllisiä ominaisuuksia.

Jos se ei ole sinun makuusi, olemme keränneet dashcam-arvosteluumme muita erinomaisia dashcam-kameroita, jotka vaihtelevat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan.

Etkö vieläkään tiedä, mikä dashcam sopii sinulle? Sitten autamme sinua valitsemaan oikean dashcam-kameran artikkelin lopussa, jossa käymme läpi tärkeimmät ominaisuudet ja ominaisuudet.

Garmin Dash Cam Mini

Paras dashcam

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin kätevä avainkoko, joka mahtuu huomaamattomasti takakameran taakse
 • pros-icon.svg Garmin Drive App -sovelluksella voit katsella, muokata ja jakaa kameran kuvamateriaalia
 • pros-icon.svg Pysäköintitila kaapelin oston kanssa, joten voit tarkkailla ympäristöäsi pysäköidessäsi

Detaljeret gennemgang

Garmin Mini Dashcam -ajokamera on uskomattoman pieni kamera, joka on tarpeeksi huomaamaton sijoitettavaksi taustapeilin taakse. Et siis tarvitse tuulilasiin asennettua isoa ja kömpelöä kameraa. Se tallentaa ja tallentaa tapahtumien videokuvaa automaattisesti ja tallentaa sen 140 asteen kulmassa terävänä 1080p HD -resoluutiolla, jotta saat mahdollisimman paljon tapahtumasta kuvamateriaaliin.

Miksi kannattaa valita Garminin Mini dashcam

Garminsin pieni, avaimen kokoinen ajokamera on erittäin kätevä ja huomaamaton tuulilasissa, sillä se yksinkertaisesti kiinnitetään takakameran taakse huomaamatta. Siinä on sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka ja Wi-Fi-yhteys, jonka avulla voit siirtää tallennetun materiaalin yhteensopivaan älypuhelimeesi Garmin Drive -sovelluksen kautta.

Garmin Drive App

Garmin Drive -sovelluksella voit katsella, muokata ja jakaa Mini Dashcam -ajokameran kuvamateriaalia. Jos käytät useita Garmin Drive -kameroita videon tallentamiseen auton etu- tai takaosassa, sovellus synkronoi automaattisesti Drive-kameran, jotta voit luoda verkon kameroiden välisen videomateriaalin synkronointia varten. Tämä antaa sinulle hyvän mahdollisuuden nähdä, mitä on tallennettu eri kuvakulmista, jos tapahtuma sattuu.

Sovellus yhdistää ja järjestää mediatiedostot automaattisesti, jotta voit helposti löytää ja tarkastella niitä. Pysäköintitilassa kamerat tarkkailevat auton ympäristöä moottorin ollessa sammutettuna. Se aloittaa tallentamisen automaattisesti, jos liikettä havaitaan. Tämä edellyttää kuitenkin pysäköintitilan kaapelia, joka myydään erikseen. On myös suositeltavaa, että se asennetaan ammattimaisesti.

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Langaton liitäntä: Langaton verkko
 • Max. videon resoluutio: 1920 x 1080
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulma bpbejktiv
 • Tarkennusasetus: Käytettävissä oleva tarkennus
 • Akku: 1 x Li-ion ladattava akku (sisältyy toimitukseen)
 • Liitäntä: USB 2.0
 • Mitat (L x S x K): 3,13 cm x 2,93 cm x 5,33 cm
 • Paino: 28.7 g

BlackVue DR900S-2CH 4K 16 GB

Dashcam 4K UHD -videoresoluutiolla

Fordele
 • pros-icon.svg Etukameran 4K UHD -kuvassa on 4 kertaa suuremmat ja paremmat kuvat kuin Full HD:ssa
 • pros-icon.svg Nopea videomateriaalin siirto älypuhelimeen 5 GHz:n Wi-Fi:n kautta
 • pros-icon.svg Tärinä- ja liiketunnistin havaitsee kolhut ja äkilliset nopeuden muutokset sekä liikkeen pysäköinnin aikana

Detaljeret gennemgang

Tämässä BlackVuen kojelautakamerassa on sekä etu- että takakamera. Etukamerassa on 4K UHD, joka on neljä kertaa enemmän pikseleitä kuin Full HD. Näin se näkee rekisterikilvet selvästi ja pidemmältä etäisyydeltä. Jopa Full HD -näytöllä voit zoomata paljon pidemmälle ilman näkyvää pikselöitymistä.

Miksi kannattaa valita BlackVue DR900S-2CH -kojelautakamera

BlackVuen DR900S-2CH-kojelautakamera on sinulle, joka haluat parhaan videoresoluution. 4K UHD -etukameran videoresoluutio on 3840 x 2160 eli 8,29 miljoonaa pikseliä. Tavanomaisen pakkaustekniikan H.264-koodin kanssa tämä dashcam on H.265 ja tunnetaan nimellä High Efficiency Video Coding, jota kutsutaan myös nimellä HEVC, 4K-tallennuksen ja lähetysten johtava standardi. H.265:n avulla 4K UHD -videotiedoston koko vastaa Full HD -videotiedoston kokoa H.264:llä. Saat siis neljä kertaa suurempia ja parempia kuvia tallennusajasta tinkimättä.

Voit ajoittaa kameran automaattisen uudelleenkäynnistyksen virheiden minimoimiseksi. Uudelleenkäynnistys tapahtuu vain, jos kojelautakamera on pysäköintitilassa eikä kirjoita tietoja MicroDS-kortille. Tämä tarkoittaa, että ajastettu uudelleenkäynnistys ei voi keskeyttää normaalia ajoa.

GPS ja kaksitaajuuksinen Wi-Fi

Voit siirtää tallenteet nopeasti puhelimeesi 5 GHz:n Wi-Fi-yhteydellä. Voit aktivoida ominaisuuksia pilvipalvelun kautta, jota käytät internetiin yhdistetyn Wi-Fi-verkon kautta. BlackVuen Sub Stream -tekniikan avulla voit ladata nopeasti ja helposti Quick Play -versiot alkuperäisistä videoista, jotta voit tarkastella kuvamateriaalia vielä nopeammin.

BlackVue App -sovelluksen avulla voit muodostaa yhteyden BlackVueen Wi-Fi-yhteyden kautta, jolloin voit käyttää tiedostoja ja tarkistaa reaaliaikaisen live-näkymän, joten voit helposti määrittää ja sijoittaa autokameran. Voit myös muodostaa yhteyden BlackVue-laitteeseesi missä ja milloin tahansa pilvipalvelun kautta. Täällä voit käyttää Live View -kaukosäädintä ja saada push-ilmoituksia älypuhelimeesi. Voit toistaa ja ladata videoita kameran muistista tai pilvipalvelusta missä tahansa oletkin. Lisäksi voit nauttia kaksisuuntaisesta puheviestinnästä kuljettajan kanssa sovelluksesta BlackVuen integroitujen kaiuttimien ja mikrofonin kautta.

Seessä on myös isku- ja liiketunnistin, joka havaitsee iskut ja äkilliset nopeuden muutokset. Kun pysäköit, se havaitsee myös liikkeen. Tämä antaa sinulle mielenrauhan, kun olet poissa autostasi, sillä voit pitää sitä silmällä jopa maanpinnan toiselta puolelta. Videopuskurin ansiosta se havaitsee jopa muutaman sekunnin ennen tallennuksen alkamista. Kun poistut pysäköintitilasta uudelleen, BlackVue kertoo sinulle tapahtumista, jotka on tallennettu, kun olit poissa autostasi, joten voit heti tarkistaa, miten sait lommon autoosi, kun olit poissa.

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: 3-akselinen kiihtyvyysanturi
 • Langaton liitäntä: Wi-Fi
 • Sensorin resoluutio: 8.0 MP
 • Max. videon tarkkuus: 3840 x 2160
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi
 • Tarkennusasetus: Käytettävissä oleva tarkennus
 • Reaaliaikainen sijainti: GPS
 • Tapahtuman havaitseminen: G-anturi
 • Mitat: 11,85 cm x 3,6 cm
 • Paino: 91 g

Garmin Dash Cam Tandem

Dashcam GPS:llä

Fordele
 • pros-icon.svg Ajokamera, jossa on kaksi objektiivia, joissa kummassakin on 180 asteen näkökenttä, tarjoaa täyden valvonnan auton edestä ja sisältä
 • pros-icon.svg Varustettu puheohjauksella, joten sinun ei tarvitse irrottaa käsiäsi ratista
 • pros-icon.svg Garmin Clarity antaa uskomattoman selkeää ja yksityiskohtaista kuvamateriaalia

Detaljeret gennemgang

Garmin Dash Cam Tandem on pienikokoinen, kahdella linssillä varustettu ajokamera, jossa on kaksi 180 asteen linssiä, joiden avulla voit valvoa ajoasi täydellisesti sekä päivällä että yöllä. Itse asiassa ajokameran sisäänpäin suunnatussa linssissä on yökuvaus, kuten Gaminin yksinomainen NightGlo-teknologia, joten et menetä mitään tapahtumia.

Miksi kannattaa valita Garmin Dash Cam Tandem

Garmin Tandem -kojelautakamera varmistaa, että voit valvoa ajamistasi parhaalla mahdollisella tavalla. Kamerassa on kaksi objektiivia, joissa kummassakin on 180 asteen näkökenttä. Voit siis tarkkailla, mitä on edessäsi ja mitä auton sisällä tapahtuu kameran kahden linssin avulla. Etukamera tallentaa kaikki tärkeät yksityiskohdat korkearesoluutioisena 1440p-videona. Ajokamerassa on äänikomennot, joten sinun tarvitsee vain puhua sille eikä painaa painikkeita ajon aikana.

Garmin Clarity HDR ja NightGlo

Kamera on enintään auton avaimen kokoinen, joten tuskin huomaat sitä tuulilasissa. Glarmin Clarity HDR:n avulla saat kuvamateriaalia, joka on riittävän selkeää ja yksityiskohtaista, jotta voit nähdä ohikulkijoiden automallit ja muut tärkeät yksityiskohdat. Käänteinen linssi tallentaa 720p-videota, joka sisältää Garminin ainutlaatuisen NightGlo-teknologian, jonka avulla voit tallentaa kuljettajan ja matkustajien toimintaa myös pimeässä.Sisäänrakennetun Wi-Fi-yhteyden ansiosta se synkronoi videokuvaa Garmin Drive -sovellukseen, jossa voit helposti katsella ja jakaa materiaalia älypuhelimellasi. Sovelluksen avulla voit hallita ja toistaa videokuvaa jopa neljästä asemakamerasta. Voit siis toistaa tapahtumasta tallennetun videon ja nähdä sen useista eri näkökulmista.

Ajokamerassa on myös kaksois-USB-laturi, joten sinun ei tarvitse valita, kytketkö kameran päälle vai pidätkö puhelimesi ladattuna. Mukana toimitetussa laturissa on ylimääräinen USB-portti, joten voit käyttää molempia samanaikaisesti.

Kamera voi tallentaa tapahtuman ja tallentaa videon automaattisesti, joten voit käyttää kameran GPS:ää ja Galileota sijainnin löytämiseen ja tietää tapahtuman tarkan ajankohdan.

Voit tallentaa liikettä auton edessä ja sisällä, vaikka se olisi pysäköitynä ja sammutettuna. Tässä tapauksessa se on kuitenkin kytkettävä kaapeliin, jonka ostat erikseen. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia siitä, kestääkö se auton kuumuutta suorassa auringonvalossa, sillä kamera on tehty erityisesti kuumiin ilmastoihin, joissa on täysi auringonpaiste, jossa lämpötila voi nousta uskomattoman korkeaksi.

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Langaton liitäntä: langaton verkko, bluetooth
 • Sensorin tarkkuus: 3,7 MP
 • Max. videon tarkkuus: 2560 x 1440
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi
 • Prioriteettiasetus: Käytettävissä oleva tarkennus
 • Reaaliaikainen sijainti: GPS
 • Tapahtuman havaitseminen G-anturi
 • Mitat (L x S x K): 5,5 cm x 2,35 cm x 4,1 cm
 • Paino: 65.4 g

Garmin Dash Cam 56

Kojelautakamera liikennehälytyksillä

Fordele
 • pros-icon.svg Garmin Clarity antaa selkeää ja yksityiskohtaista kuvaa ympäristöstäsi
 • pros-icon.svg Korkea liikenneturvallisuus törmäys- ja kaistaltapoistumisvaroituksilla sekä jonoon palaamisella
 • pros-icon.svg Lisä USB-liitäntä mukana, joten voit ladata puhelimen ja pitää kameran kytkettynä samanaikaisesti

Detaljeret gennemgang

Garmins Dash Cam 56:ssa on 140 asteen laaja näkökenttä, joka tallentaa tärkeät yksityiskohdat 1440p HD-videolla, joten olet täysin turvassa. Kamera on pienikokoinen ja GPS-ominaisuudella varustettu. Siihen on liitetty Garmin Drive -sovellus, jonka avulla voit helposti toistaa ja jakaa videokuvaa vaaratilanteista yhteensopivalla älypuhelimella.

Miksi kannattaa valita Garmin Dash Cam 56

Garmin Dashcam 56 on taskukokoinen ajokamera, joka on uskomattoman pienikokoinen, joten se on täydellinen asennettavaksi tuulilasiin ilman, että se on tielläsi ajon aikana. Saat kaksi virtajohtoa ylös- tai alaspäin kytkemistä varten. Garmin Clarity ja 1440p HD-video antavat selkeää ja yksityiskohtaista kuvamateriaalia ympäristöstäsi, joten voit tutustua itse muiden autojen malleihin. Laaja 140 asteen näkökenttä kuvaa edessä olevaa tietä, kuten risteävää liikennettä, joten näet selvästi, mitä tapahtumissa tapahtuu

Antaa varoituksia tulevasta liikenteestä

Dash cam 56 tallentaa tallenteet automaattisesti, kun tapahtuma havaitaan. Sisäänrakennetun GPS:n avulla saat vielä tarkemmat todisteet siitä, missä ja milloin tapahtuma tapahtui. Ajokamerassa on myös älykäs turvallisuusominaisuus, joka varoittaa sinua edessä olevasta törmäyksestä. Se myös varoittaa, jos sinun pitäisi väistää tieltä tai vastaantulevaan liikenteeseen. Se ilmoittaa myös, milloin pitkä jono, jossa olet jumissa, alkaa jälleen liikkua, joten voit helposti ilmoittaa kenelle tahansa, milloin saavut.

Eikä siinä kaikki, saat myös punaisia valoja ja nopeuskameroita koskevia hälytyksiä reitilläsi. Lisäksi sinun ei tarvitse näpytellä painikkeita ajon aikana, sillä Dash cam 56 on ääniohjattu, joten voit yksinkertaisesti kertoa kameralle, milloin video tallennetaan, äänitallennus aloitetaan tai lopetetaan ja paljon muuta.

Travellapse-toiminnon avulla voit jakaa kyydin ystäviesi kanssa. Se tiivistää tuntikausia ajamista minuutin mittaisiksi kohokohdiksi ja luo hauskan videon, jonka voit helposti jakaa.

Jos lataat usein puhelintasi ajon aikana, sinun ei tarvitse miettiä, irrotatko ajokameran vai puhelimen. Saat ylimääräisen USB-portin tämän Garmin Dash Cam 56 -laitteen mukana, joten voit kytkeä molemmat laitteet samaan aikaan.

Kun auto on pysäköity ja sammutettu, kamera tallentaa automaattisesti liikettä autosi edessä ja sisällä, joten voit nähdä, onko joku saattanut törmätä autoosi, kun olet pitänyt sitä pysäköitynä esimerkiksi vilkkaasti liikennöidyllä kadulla. Tämä toiminto vaatii kuitenkin kaapelin, joka on ostettava erikseen.

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Langaton liitäntä: Langaton verkko, Bluetooth
 • Max. videon tarkkuus: 2560 x 1440
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi
 • Tarkennusasetus: Käytettävissä oleva tarkennus
 • Kuvanäyttö: LCD-näyttö 2″
 • Tapahtuman havaitseminen: G-anturi
 • Akku: 1 x Li-ion ladattava akku (sisältyy toimitukseen)
 • Mitat (L x S x K): 5,62 cm x 2,14 cm x 4,05 cm
 • Paino: 59.7 g

Nedis DCAM30BK kojelautakamera

Paras kojelautakamera hintaan

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2 MP:n Sony CMOS -kuvakenno, jossa on Full HD -kuvanlaatu yksityiskohtaisia kuvia varten kaikissa valaistusolosuhteissa
 • pros-icon.svg Liikeanturi, joka aktivoituu törmäyksestä tai liikkeestä autossa
 • pros-icon.svg Timelapse-toiminto, joka luo kuvamateriaalia pitkistä ajomatkoista 30-1800 kertaa nopeammin

Detaljeret gennemgang

Nedis DCAM30BK -kojelautakameralla voit helposti tallentaa automatkasi Full HD -tarkkuudella. Kamerassa on erittäin herkkä kuvakenno, joka luo erinomaisen terävää videokuvaa sekä valossa että pimeässä.

Miksi kannattaa valita Nedis kojelautakamera

Nedis-kojelautakamerassa on 2 MP:n Sony CMOS -kuvakenno, joka tuottaa Full HD -kuvanlaadun ja antaa selkeät ja yksityiskohtaiset kuvat kaikissa valaistusolosuhteissa. Sen avulla voit saada ratkaisevan todisteen siitä, kuka oli syyllinen törmäyksessä. Kameran liiketunnistimen avulla voit havaita, kuka on osunut autoosi ohittaessasi ja ajaessasi jättämättä yhteystietoja. Itse asiassa liiketunnistin laukaisee kameran jokaisesta kosketuksesta. Kamerassa on myös ajan lyhennysominaisuus, jolla voit luoda hauskoja, lyhyitä videoleikkeitä pitkistä ajomatkoista, jolloin tallennus nopeutuu 30-1800 kertaa.

Laaja dynaaminen alue

Kamerassa on WDR, Wide Dynamic Range, eli laaja dynamiikka-alue, mikä tarkoittaa, että se pystyy käsittelemään monenlaisia valaistusolosuhteita. Siinä on myös mini-HDMI-videolähtö, joten voit toistaa kuvamateriaalia televisiossa tai tietokoneessa. Sen videoresoluutio on 1920×1080 30 BPS, mikä antaa sinulle enemmän yksityiskohtia, jopa suurella nopeudella liikkuvista autoista tai ihmisistä. Sen katselukulma on 140 astetta, joten voit valvoa laajaa aluetta auton edessä.

Kojelautakameraa on helppo hallita, sillä siinä on kätevät ja helppolukuiset painikkeet, joiden avulla voit hallita videokuvaa, vaihtaa sovelluksia ja niin edelleen. Se on myös todella helppo asentaa, sillä voit vain liittää autosovittimen kaapelin virtaa varten ja kiinnittää kameran tarrapuolen tuulilasiin, joten voit nauttia vakaasta ja terävästä kuvamateriaalista.

Nedisin kojelautakameran mukana saat kameran kiinnikkeen, autolaturin ja USB-kaapelin.

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Max videon tarkkuus: 1920 x 1080
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi 1,8 mm
 • Tarkennusasetus: käytettävissä oleva tarkennus
 • Kuvanäyttö: 2,4″ LCD-näyttö
 • Akku: 1 x Li-ion ladattava akku 700 mAh
 • Interface: HDMI, USb 2.0
 • Mitat (L x S x K): 8 cm x 3,7 cm x 4,9 cm
 • Paino: 78 g

Nextbase 422GW kojelautakamera

Kojelautakamera Alexa-puheavustajalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Click&Go Pron avulla voit kiinnittää kojelautakameran helposti ja nopeasti tuulilasiin yhdellä kädellä
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu Bluetooth 4.2 ja Wi-Fi synkronoivat automaattisesti videomateriaalin kaikista tapahtumista
 • pros-icon.svg Puheavustaja Alexan avulla voit pyytää sitä lähettämään tekstiviestejä, soittamaan puheluita, etsimään ajo-ohjeita, etsimään pysäköintipaikan ja paljon muuta

Detaljeret gennemgang

Nextbasen kojelautakameralla saat ajokameran tyylikkäässä, pienessä ja huomaamattomassa muotoilussa, joka mahtuu helposti tuulilasiin. Siinä on erinomainen kuvan tarkkuus, selkeys ja katselukulmat. Siinä on myös NextBasen yksinomainen Click&Go PRO -autokiinnike, jossa on integroidut magneettiset virtaliittimet, joten ajokamera on helppo asentaa ja irrottaa vain yhdellä kädellä.

Miksi kannattaa valita Nextbase kojelautakamera

Nextbasen mittarikamera on täynnä älykkäitä ominaisuuksia, joiden avulla saat ajokamerastasi ja sen kuvamateriaalista kaiken irti. Älykkään Click&Go PRO -autokiinnikkeen avulla voit helposti kiinnittää ja irrottaa kameran yhdellä kädellä. Kiinnike ja instrumenttikamera on varustettu tehokkailla neodyymimagneeteilla, jotka napsahtavat yhteen, joten olet nopeasti valmis tallentamaan ajon. Virtajohto on kiinnitettävä suoraan kiinnikkeeseen, joten voit käyttää kojelautakameraa täysin langattomasti. Sen mukana toimitetaan myös 3M-liimatyyny, jota käytetään tavanomaiseen kiinnitysmenetelmään. Vaihtoehtoisesti mukana on myös imukuppi, jos tämä on parempi vaihtoehto.

Kojelautakamerassa on myös integroitu Bluetooth 4.2 ja Wi-Fi, mikä mahdollistaa kuvamateriaalin automaattisen synkronoinnin suoraan puhelimeesi. Bluetooth 4.2 low power -tekniikan ansiosta uusimmat videotiedostot lähetetään automaattisesti älypuhelimeesi. Kaksi tiedostoa tallennetta kohden, korkealla ja matalalla resoluutiolla, mahdollistaa videoiden selaamisen, kun sinulla on korkealaatuinen tiedosto, josta voit zoomata esimerkiksi rekisterikilven yksityiskohtia. Sinun on myös paljon helpompi muokata ja jakaa niitä suoraan vakuutusyhtiön kanssa MyNextbase Connect -sovelluksen avulla, joka on saatavilla sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmille.

Sisäänrakennettu ääniavustaja Alexa

Nextbase-kojelautakamera on ensimmäinen kojelautakamera, jossa on sisäänrakennettu Alexa-ääniavustaja. Voit pyytää ääniavustajaa soittamaan musiikkia, lähettämään tekstiviestin, tallentamaan videon, soittamaan puhelun, kuulemaan uutiset, tarkistamaan sääennusteen, hakemaan ajo-ohjeita, etsimään pysäköintipaikan ja paljon muuta. Puhu suoraan ohjaavalle kameralle, ja se suorittaa pyytämäsi toimet. Sinun ei siis tarvitse irrottaa käsiäsi ratista, vaan voit vain puhua ja pitää katseesi tiessä.

Voit myös soittaa hätäpuheluita ajokameran kautta. Onnettomuuden sattuessa Nextbase Emergency SOS ilmoittaa sijaintisi pelastuspalveluille. Nextbase Emergency SOS aloittaa soittamalla puhelimeesi varmistaakseen, että olet kunnossa. Jos puhelin ei pysty vastaanottamaan puheluita tai jos siihen ei vastata, se hälyttää hätäpalvelut.

Kaikki tämä edellyttää yhteensopivaa älypuhelinta ja saatavuutta kotimaassasi. Löydät tietoa tämän asentamisesta Nextbase-sivustolta

Ajokameran onnettomuustallennusominaisuuden avulla ajokamera lukitsee videotiedoston ja lähettää sen automaattisesti suoraan puhelimeesi. Tämän jälkeen puhelimesi kysyy, haluatko jakaa tallenteen ja vakuutustietosi vakuutusyhtiön kanssa. Tämä antaa sinulle mielenrauhaa, koska sinulla on todisteet siitä, että et ollut syyllinen onnettomuuteen, jos näin on tietenkin asianlaita. Video, GPS-sijainti ja vakuutustiedot lähetetään välittömästi vakuutusyhtiöllesi, jolloin korvausvaatimukset voidaan käsitellä nopeasti ja helposti.

Kamerassa itsessään on IPS-kosketusnäyttö, joka antaa erittäin kirkkaan kuvan ja laajemman katselukulman, jotta saat koko kuvan

Tuotetiedot:

 • Älykäs avustaja: Alexa
 • Langaton liitäntä: langaton verkko, Bluetooth
 • Max. videon tarkkuus: 2560 x 1440
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi f/1.6
 • Tarkennusasetus: käytettävissä oleva tarkennus
 • Kuvanäyttö: 2,5″ LCD-näyttö
 • Reaaliaikainen sijainti: GPS
 • Tapahtuman havaitseminen: G-anturi
 • Liitäntä: USB 2.0
 • Mitat (L x S x K): 8,5 cm x 4,5 cm x 4,7 cm
 • Paino: 95.3 g

Nedis dashcam

Halpa dashcam

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä kojelautakamera erinomaiseen hintaan, joten kaikki voivat liittyä mukaan
 • pros-icon.svg Automaattinen päälle/pois-toiminto ja älykäs pikakuvakepainike tärkeiden tiedostojen nopeaa tallentamista varten
 • pros-icon.svg Liikeanturi, joka voidaan asettaa kytkeytymään päälle vain, kun kamera havaitsee liikettä sen edessä

Detaljeret gennemgang

Nedis-autokamera on kätevä pieni kamera, jonka avulla voit tallentaa kaiken, mitä tiellä tapahtuu edessäsi ajon aikana. Siinä on 60 asteen katselukulma ja 1280 x 720 HD-resoluutio. Siinä on myös liikkeentunnistus, automaattinen päälle/pois päältä ja yksi painike välitöntä tallennusta varten.

Miksi kannattaa valita Nedis dashcam

Tämä autokamera tarjoaa sinulle loistavia vaihtoehtoja liikenteen seurantaan ja todisteiden keräämiseen vaaratilanteissa, ja saat sen todella pienellä rahalla. Siksi se on ihanteellinen niille, jotka eivät ole vielä varmoja siitä, kuinka paljon käytät sitä, mutta haluavat kokeilla sitä uhraamatta liikaa rahaa siihen.

Se on helppo kiinnittää autosi tuulilasiin ja tallentaa kaiken, mitä tiellä tapahtuu edessäsi ajon aikana. Jos joudut onnettomuuteen, joka ei ollut sinun vikasi, autokamera varmistaa, että sinulla on todisteet onnettomuudesta vakuutusyhtiöllesi. Kamera tallentaa ja tallentaa kuvat, joten voit helposti seurata vakuutusolosuhteita ja määrittää nopeasti, kuka oli syyllinen tapahtumaan.

Automaattinen päälle/pois

Sisäänrakennetun liikkeentunnistuksen ansiosta voit asettaa kameran tallentamaan vain silloin, kun kameran edessä on liikettä. Tämä ominaisuus on erityisen kätevä, kun auto on paikallaan. Kamera tallentaa 1280 x 720-resoluutiolla, mikä antaa hyvät edellytykset nähdä videon tapahtumat yksityiskohtaisesti. Autokamerassa on myös automaattinen päälle/pois-toiminto ja pikavalintapainike, joten voit nopeasti tallentaa tai avata tärkeän kuvamateriaalin. Jos tallennettu videosekvenssi on merkitty, sitä ei voi korvata uusilla tallennuksilla.

Ajokameran pidike on helppo asentaa tuulilasiin, sillä Nedis-kojelautakameran virran kytkemiseksi virtalähteeseen riittää, että asetat autosovittimen tai mini-USB-kaapelin virtalähteeseen. Kiinnität kameratarran autosi tuulilasiin, joten voit nauttia vakaasta ja terävästä kuvamateriaalista autokameran avulla.

Nedis-kojelautakamera tallentaa kuvamateriaalin erilliselle enintään 32 Gt:n MicroSD-kortille. Kortti ei kuitenkaan sisälly toimitukseen, joten se on ostettava.

Tuotetiedot:

 • Kuvasiru: 1/7″ CMOS
 • Tulojännite: 5 V DC
 • Virtasovitin: 12/24 voltin virtasovitin sikarin sytytinpistokkeelle, jossa on mini USB-pistoke
 • Kaapelin pituus: noin 2,5 m
 • Näyttö: 2.4″
 • Tallennustila: MicroSD-kortti max. 32 GB
 • Katselukenttä (FOV): noin 40 astetta
 • Videoformaatti: AVI
 • Videon tarkkuus: 1280 x 720
 • Mitat (ilman imukuppitelinettä): 90 mm x 54 mm x 24 mm

Nextbase 222 kojelautakamera

Laadukas kojelautakamera

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen käyttö, upeat ominaisuudet ja korkea resoluutio sekä päivällä että yöllä
 • pros-icon.svg Sovellukseen liitetty sovellus tarjoaa pääsyn kuvamateriaalin yleiskatsaukseen Bluetoothin ja Wi-Fi:n kautta
 • pros-icon.svg Pysäköintitila voi havaita ne, jotka ovat aiheuttaneet vahinkoa autolle

Detaljeret gennemgang

Transcendin DrivePro 230Q -kojelautakamera on helppokäyttöinen, mutta siinä on erittäin hyviä ominaisuuksia. Siinä on hyvä ja hyödyllinen sovellus, joka antaa yleiskuvan kuvamateriaalista. Siinä on myös monia hyödyllisiä hälytyksiä, selkeitä tallenteita ja kätevä pysäköintitila.

Miksi kannattaa valita Transcend DrivePro 230Q -kojelautakamera

Transcendin DrivePro 230Q -autokamera sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja tehokkaan kojelautakameran. Se tallentaa korkealaatuisia videoita, ja siinä on hyvä ja laaja 130 asteen näkökenttä. Siinä on hyvän kokoinen näyttö, joten voit helposti nähdä kuvamateriaalin ja käyttää sitä sisäänrakennetulla akulla.

Transcend DrivePro:lla on mukana sovellus, jonka avulla voit saada hyvän yleiskuvan kuvamateriaalistasi. Voit käyttää tätä sovellusta autokameran sisäänrakennetun Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden kautta. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu GPS, jota voit käyttää, jos sinulla on tapaus, jonka haluat selvittää vakuutusyhtiöllesi, sillä GPS voi kertoa onnettomuuden tarkan ajan ja sijainnin. Voit käyttää tätä lisätodisteena tapahtumasta, kun toimitat sen vakuutusyhtiölle.

Pysäköintitila voi paljastaa tekijän

Seessä on myös pysäköintitila, joka tallentaa myös pysäköitynä. Näin voit ratkaista arvoituksen lommosta tai naarmusta, jonka sait autoosi, kun se oli pysäköitynä. Jos kuljettaja ei jättänyt yhteystietojaan, kun hän törmäsi autoosi, voit selvittää sen katsomalla kuvamateriaalia. Näin näet rekisterikilven ja voit ottaa yhteyttä heihin, ja sinulla on myös videotodiste siitä, että he olivat syyllisiä. Tallenteet, joissa ei tapahdu mitään, poistetaan jatkuvasti automaattisesti. Tallenteet, joissa se havaitsee liikettä edessä, tallennetaan tietenkin.

Kaiken kaikkiaan Transcend-kojelautakamerassa on hyvä ääni ja kuvat ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia sekä päivänvalossa että pimeässä. Se on myös käyttäjäystävällinen ja helppo ottaa käyttöön. Siinä on useita hyviä nopeuskameravaroitusjärjestelmiä, joten voit samalla välttää sakot

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Langaton liitäntä: Wi-Fi
 • Max videon tarkkuus: 1920 x 1080
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi f/2.0
 • Tarkennusasetus: käytettävissä oleva tarkennus
 • Kuvanäyttö: LCD-näyttö 2.4″
 • Akku: 1 x Li-Polymer-akku (sisältyy toimitukseen)
 • Liitäntä: USB 2.0
 • Mitat (L x S x K): 6,31 cm x 3,45 cm x 7,02 cm
 • Paino: 81 g

Transcend DrivePro 230Q Data Privacy

kojelautakamera pysäköintitilalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen käyttö, upeat ominaisuudet ja korkea resoluutio sekä päivällä että yöllä
 • pros-icon.svg Sovellukseen liitetty sovellus tarjoaa pääsyn kuvamateriaalin yleiskatsaukseen Bluetoothin ja Wi-Fi:n kautta
 • pros-icon.svg Pysäköintitila voi havaita ne, jotka ovat aiheuttaneet vahinkoa autolle

Detaljeret gennemgang

Transcendin DrivePro 230Q -kojelautakamera on helppokäyttöinen, mutta siinä on erittäin hyviä ominaisuuksia. Siinä on hyvä ja hyödyllinen sovellus, joka antaa yleiskuvan kuvamateriaalista. Siinä on myös monia hyödyllisiä hälytyksiä, selkeitä tallenteita ja kätevä pysäköintitila.

Miksi kannattaa valita Transcend DrivePro 230Q -kojelautakamera

Transcendin DrivePro 230Q -autokamera sopii erinomaisesti niille, jotka haluavat yksinkertaisen ja tehokkaan kojelautakameran. Se tallentaa korkealaatuisia videoita, ja siinä on hyvä ja laaja 130 asteen näkökenttä. Siinä on hyvän kokoinen näyttö, joten voit helposti nähdä kuvamateriaalin ja käyttää sitä sisäänrakennetulla akulla.

Transcend DrivePro:lla on mukana sovellus, jonka avulla voit saada hyvän yleiskuvan kuvamateriaalistasi. Voit käyttää tätä sovellusta autokameran sisäänrakennetun Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyden kautta. Lisäksi siinä on sisäänrakennettu GPS, jota voit käyttää, jos sinulla on tapaus, jonka haluat selvittää vakuutusyhtiöllesi, sillä GPS voi kertoa onnettomuuden tarkan ajan ja sijainnin. Voit käyttää tätä lisätodisteena tapahtumasta, kun toimitat sen vakuutusyhtiölle.

Pysäköintitila voi paljastaa tekijän

Seessä on myös pysäköintitila, joka tallentaa myös pysäköitynä. Näin voit ratkaista arvoituksen lommosta tai naarmusta, jonka sait autoosi, kun se oli pysäköitynä. Jos kuljettaja ei jättänyt yhteystietojaan, kun hän törmäsi autoosi, voit selvittää sen katsomalla kuvamateriaalia. Näin näet rekisterikilven ja voit ottaa yhteyttä heihin, ja sinulla on myös videotodiste siitä, että he olivat syyllisiä. Tallenteet, joissa ei tapahdu mitään, poistetaan jatkuvasti automaattisesti. Tallenteet, joissa se havaitsee liikettä edessä, tallennetaan tietenkin.

Kaiken kaikkiaan Transcend-kojelautakamerassa on hyvä ääni ja kuvat ovat selkeitä ja yksityiskohtaisia sekä päivänvalossa että pimeässä. Se on myös käyttäjäystävällinen ja helppo ottaa käyttöön. Siinä on useita hyviä nopeuskameravaroitusjärjestelmiä, joten voit samalla välttää sakot

Tuotetiedot:

 • Muistikorttipaikka: MicroSD-kortti
 • Asensorit: G-sensor
 • Langaton liitäntä: Wi-Fi
 • Max videon tarkkuus: 1920 x 1080
 • Objektiivijärjestelmä: laajakulmaobjektiivi f/2.0
 • Tarkennusasetus: käytettävissä oleva tarkennus
 • Kuvanäyttö: LCD-näyttö 2.4″
 • Akku: 1 x Li-Polymer-akku (sisältyy toimitukseen)
 • Liitäntä: USB 2.0
 • Mitat (L x S x K): 6,31 cm x 3,45 cm x 7,02 cm
 • Paino: 81 g

Guide

Hyvät syyt investoida dashcam-kameraan

Dashcam, lyhennettynä kojelautakamera, on kamera, joka sijaitsee autossa, yleensä tuulilasissa tai kojelaudassa. Se tallentaa ajosi ja toimii eräänlaisena silminnäkijänä, jos ajon aikana sattuu vaaratilanteita. Se on todella kätevä, sillä sinulla on todisteet kaikista onnettomuuksista, joten jos et ollut syyllinen, sinulla on todisteet videolla.

Monissa autokameroissa on myös pysäköintitila, jossa kamera myös kuvaa. Tämä johtuu siitä, että autosi ollessa pysäköitynä voi sattua myös tapauksia, joissa joku muu voi törmätä autoosi, naarmuttaa sitä ohittaessaan tai murtautua siihen. Tässä tapauksessa voit käyttää kuvamateriaalia todisteena poliisille. Autokamera tallentaa videoita, joissa on päivämäärä- ja aikaleima, ja antaa selkeän kuvan tapahtumista, eikä sitä voi kiistää.

Jos sinut pysäytetään rikoksesta, jota et ole tehnyt, voit todistaa syyttömyytesi kameran avulla. Tämä voi olla esimerkiksi ylinopeus- tai pysäköintisakko. Monet autokamerat voivat myös antaa varoituksia liikenteestä, kuten tulevasta jonosta, kaistanvaihdosta tai siitä, jos ajat liikenteen suuntaa vastaan, sekä nopeustarkastuksia.

Yleisesti ottaen kaikki auton omistajat hyötyvät tällaisesta dashcam-kamerasta, sillä se on hyvä turvallisuustoimenpide, mutta se voi olla myös hauska ajoväline. Jotkin dashcamit voivat halutessasi kerätä koko ajovideon ja lyhentää sen lyhyeksi videojaksoksi. Mutta mikä tärkeintä, se on hyvä investointi turvallisuuteesi. Jos lainaat autosi ystävillesi tai lapsillesi, sinun ei tarvitse enää huolehtia, sillä näet, mitä on tapahtunut, jos sinulle sattuu onnettomuus autossa tai jos heille sattuu onnettomuus. Asuitpa missä tahansa, on hyvä tietää, mitä pysäköinnin aikana tapahtui, jos autosi vandalisoidaan, vahingoittuu tai varastetaan.

Voit myös kehittyä paremmaksi kuljettajaksi tarkastelemalla ajotallenteitasi, sillä voit havaita huonot tavat tai taipumukset liikenteessä, joista et ehkä ole tietoinen. Näin tiedät, mitä pitää muuttaa.

Yhteenvetona voidaan siis todeta, että dashcam-kameran edut ovat seuraavat:

 • Ole paremmin suojattu mahdollisen liikenneonnettomuustapauksen aikana, jos on epäselvyyttä siitä, kuka on syyllinen onnettomuuteen, ja katso, mitä onnettomuutta edeltävästi tapahtui.
 • Tallenna videoleikkeitä ajomatkalta, jolla olet ajanut kauniiden alueiden läpi, tai videoleikkeitä perheestäsi auton sisällä
 • Valvo autoasi pysäköinnin aikana sekä päivällä että yöllä.
 • Havaitse tekijä, jos hän on murtautunut autoon tai jos hän pakenee törmäyksen jälkeen.

Miten asennat kojelautakameran

Kun haluat asentaa kojelautakameran autoosi, et tarvitse ammattilaisen apua. Useimmissa autokameroissa on imukuppi, kiinnitin ja virtajohto tupakansytyttimestä. Joten tässä he ovat tehneet kameran asentamisen helpoksi itse.

Jos et kuitenkaan ole tyytyväinen asennukseen ja haluat piilottaa kaapelin kojelaudan alle, voit pyytää ammattilaisen apua.

Yleensä lanka on niin pitkä, että voit tehdä siitä lähes näkymättömän itse. Aja se katon reunaa pitkin a-pylvääseen ja sen jälkeen lattialle, mattojen alle ja savukkeensytyttimeen. Näin johto jää lähes kokonaan piiloon, etkä huomaa sitä.

Itse asiassa säästät paljon rahaa, jos asennat sen itse, paitsi jos johto häiritsee sinua niin paljon, että haluat sen kokonaan piiloon. Valitse tässä tapauksessa korjaamo, jolla on kokemusta tämäntyyppisistä töistä, jotta voit olla varma parhaasta lopputuloksesta ja siitä, että saat rahoillesi parhaan vastineen.

Muuta hyödyllistä tietoa tästä kojelautakameratestistä

Dashcameja on monia erilaisia, ja ne voivat vaikuttaa ensi silmäyksellä hyvin samankaltaisilta. Molempien ominaisuuksissa, hinnassa, videon laadussa ja muissa ominaisuuksissa on kuitenkin suuria eroja. Seuraavassa käymme läpi testimme tärkeimmät ominaisuudet ja toiminnot, jotta voit selvittää, mikä kojelautakamera sopii parhaiten sinulle ja tarpeisiisi.

Videon resoluutiolla on väliä

Dashcam-kameran tärkein ominaisuus on sen videon laatu. Koska videota on tarkoitus käyttää todisteena, epätarkkoja ja rakeisia videoita ei voi käyttää mihinkään. On suositeltavaa valita kojelautakamera, jonka HD-tarkkuus on vähintään 1280 x 720, jotta saat kuvamateriaalista jotain irti. Useimmat mallit voivat kuitenkin tallentaa Full HD 1920 x 1080 -tarkkuudella, mutta tätä kannattaa pitää silmällä.

Laajakulmakamera voi olla myös suuri etu, sillä sen avulla voit valvoa laajempaa aluetta auton ympärillä, etkä vain sitä, mitä auton edessä tapahtuu. Useimmissa kojelautakameratestissämme käytetyissä malleissa on noin 120-140 asteen laajakulma. Tämä on erityisen tärkeää, jos sinulla on suuri auto, koska se vaatii hieman laajemman katselukulman.

Paljon vai vähän ominaisuuksia?

Sinun kannattaa miettiä, mitä tarpeita sinulla on dashcam-kameran suhteen. Tarvitsetko sitä vain kuvaamaan turvallisuussyistä, jos joudut liikenneonnettomuuteen, vai haluatko sen auttavan sinua erilaisissa asioissa liikenteessä ja antavan sinulle enemmän mielenrauhaa pysäköidessäsi? Ominaisuuksien valintaa tulisi harkita ennen dashcam-kameran valintaa, jotta et maksa liikaa ominaisuuksista, joita et käytä lainkaan, tai toisaalta, jotta vältät tunteen, että kamerasta puuttuu paljon ominaisuuksia, etkä voi käyttää sitä haluamaasi tarkoitukseen.

Hyödyllisimpiä ominaisuuksia ovat GPS, Wi-Fi, pysäköintitila, pitkä virtajohto, hyvä äänenlaatu ja kameran helppo asennus autoon. GPS ja Wi-Fi ovat ihanteellisia lisätodisteita tietyistä tapauksista, joihin törmäät, sillä ne kertovat tapauksen tarkan paikan ja ajan. Se paljastaa myös reitin ja nopeuden, mikä tekee todistusaineistosta tarkempaa ja voi lopulta pelastaa sinut monista typeristä tilanteista esimerkiksi onnettomuuksissa.

Pysäköintitila on erityisen hyödyllinen niille, jotka pysäköivät usein vilkasliikenteisen tien viereen. Dashcam-kameran avulla näet, mitä tapahtui, jos autosi loukkaantui pysäköinnin aikana. Voit todistaa, miten ja kuka törmäsi autoosi.

Monissa testin autokameroissa on myös mukana sovellus, joka synkronoi tallennetut videot automaattisesti älypuhelimeen, jos jotain tapahtuu. Näin vältyt tärkeän materiaalin menettämiseltä, sillä kamera poistaa materiaalia liikkeellä, kun tilaa ei ole enää jäljellä. Tämä tapahtuu Wi-Fi- ja Bluetooth-yhteyksien kautta, joiden avulla kuvamateriaali voidaan siirtää myös tietokoneelle.

Hinta ei aina täsmää

Kuten kojelautakameratestistämme näet, kameroiden hinnat vaihtelevat suuresti. Halvimmat maksavat vain muutamia satoja kruunuja, kun taas kalliimmat mallit voivat maksaa useita tuhansia kruunuja. Se riippuu yleensä paljon kameran ominaisuuksista ja videoiden laadusta. Kojelautakameratestimme halvimmissa malleissa on todella hyvät ominaisuudet ja kuvanlaatu, mutta ominaisuuksia on karsittu ja vain välttämättömimmät on sisällytetty. Jos siis etsit vain kojelautakameraa, joka voi lisätä turvallisuuttasi ja antaa todisteita onnettomuustilanteessa, mutta et tarvitse sen enempää, olet täysin tyytyväinen johonkin halvempaan kojelautakameraan. Jos kuitenkin haluat ominaisuuksia, kuten siihen liittyvän sovelluksen, liikennehälytyksiä ja liiketunnistimen, jotka pitävät sinut ajamisen aikana ja ympäristön mielessäsi pysäköinnin aikana, sinun kannattaa valita testimme kalliimmat mallit.

Käyttäjäystävällisyyden pitäisi olla tärkeintä

Jos et ole kovin tekninen, kannattaa valita malli, jota on helppo käyttää. Tarkista, miten se on asennettava ja miten valikot ja asetukset ovat. Kaikissa testissämme olleissa tuotteissa on enemmän tai vähemmän hyvä selitys siitä, miten se asennetaan ja miten sitä käytetään. Voit myös tarkistaa, miten se asennetaan. Kameran irrottamisen ja kiinnittämisen pitäisi olla nopeaa ja helppoa, jotta voit ottaa sen nopeasti mukaan, kun lähdet autosta, jos et halua sen jäävän sinne esimerkiksi yöksi.

Hyvä ja selkeä näyttö

Monissa uudemmissa kojelautakameroissa on suurempi kosketusnäyttö. Tällä näytöllä voit tarkastella videotallenteita ja poistaa tarpeettomat tallenteet. Tämä on tietenkin jotain, mitä sinun pitäisi tehdä vain silloin, kun et aja. Voit myös määrittää kameran näytön avulla kojelautakameran suunnan ja kulman. Monissa kameroissa voit myös säätää kaikkia kamera-asetuksia suoraan kamerassa, joten sinun ei tarvitse tarttua älypuhelimeen.

Näyttöjen koot, resoluutiot ja kosketustoiminnot ovat kuitenkin hyvin erilaisia. Jos et siis halua tehdä kompromisseja kojelautakameran suhteen, suurella kosketusnäytöllä varustettu kamera on loistava idea, sillä näin voit hallita kameraa paremmin.

Muisti, jossa on tarvitsemasi tila

Tyypillisesti vaaditaan, että kojelautakamerassa on muistikortti, jotta se voi tallentaa videot, jotta tärkeät videot eivät katoa. Joissakin kameroissa on sisäänrakennettu muisti, toisissa ei. Ne, jotka eivät yleensä tarvitse MicroSD-korttia. Se kuitenkin vaihtelee sen mukaan, kuinka paljon kortin muistia se pystyy käsittelemään. Pidä varamuistikortti hansikaslokerossa, jotta sinulla on aina varamuistikortti käsilläsi, jotta et menetä todistusaineistoa.

Monien kojelautakameroiden mukana toimitetaan 16 Gt:n MicroSD-kortti. Koska muistia on kuitenkin vähän, on hyvä idea ostaa ylimääräinen muistikortti, jonka kapasiteetti on esimerkiksi 64 Gt. Silloin kapasiteetti tuskin loppuu kovinkaan pitkäksi aikaa.

GPS-toiminnon merkitys

On monia hyviä syitä valita kojelautakamera, jossa on sisäänrakennettu GPS. GPS ei toimi navigointilaitteena, vaan ominaisuutena, joka voi tarjota paljon kyseiseen videotallenteeseen liittyviä tietoja. Näin ollen se tarjoaa yksityiskohtaista todistusaineistoa, sillä siitä voidaan osoittaa tarkalleen, missä ja milloin tietty tapahtuma on tapahtunut.

Jos joudut onnettomuuteen, sinulla on erittäin hyvä todiste siitä, mitä tapahtui, kun sinun on esitettävä se poliisille tai vakuutusyhtiöllesi. Monissa uudemmissa kojelautakameroissa on sisäänrakennettu GPS, joten sitä ei ole vaikea löytää. Tämä tarkoittaa myös sitä, että GPS:llä varustettujen kojelautakameroiden hinta ei useinkaan ole korkeampi kuin ilman GPS:ää varustamattomien kojelautakameroiden hinta. Tarkkaile kuitenkin, onko valitsemassasi kojelautakamerassa todella sisäänrakennettu GPS.

Laki dashcam-kameroiden käytöstä vakuutustarkoituksiin

Saatat miettiä, onko edes laillista käyttää kojelautakameran kuvamateriaalia todisteena vakuutusyhtiöille.

Tuulilasissa oleva kojelautakamera on laillinen, kunhan se ei peitä näkymää kuljettajan istuimelta kyseisessä paikassa. Johto ei saa myöskään estää näkyvyyttä, etkä saa säätää kameraa ajon aikana, sillä siitä voi saada sakkoja.

Myös yleisillä teillä kuvaaminen on laillista, mutta lain mukaan tuntemattomien ihmisten kuvaaminen ilman suostumustasi ei ole laillista, jos he ovat videon pääkohde. Tässä tapauksessa videon julkaiseminen olisi laitonta. Jos ihmiset vain kävelevät taustalla, se ei haittaa, koska sitä ei voi välttää. Kunhan he eivät ole tarkennuksessa.

Kun on kyse siitä, voidaanko kuvamateriaalia todella käyttää todisteena, vastaus on, että mahdollisesti. Aina ne eivät kuitenkaan ole päteviä. Tallenteet ovat kuitenkin hyödyllisiä, jos on epäselvyyttä siitä, kuka on syyllinen onnettomuuteen, sillä ne voivat olla paras saatavilla oleva todiste, mutta tämä vaihtelee tapauskohtaisesti.

Joissakin maissa kuvaaminen ajon aikana on täysin kielletty. Siksi sinun on syytä tutustua maahan tai maihin, joiden kautta ajat ennen matkaa. Muissa maissa voit kuitenkin saada kiinteän prosentuaalisen alennuksen vakuutuksestasi, jos autoosi asennetaan kojelautakamera. Tämä koskee myös Yhdistynyttä kuningaskuntaa, jossa ne tarjoavat jopa 30 prosentin alennuksen vakuutuksestasi. Tarkista vakuutusyhtiöltäsi, kun ostat kojelautakameran. Saatat saada hyviä säästöjä tai yksinkertaisesti oppia lisää siitä, miten voit käyttää todistusaineistoa tulevissa tilanteissa.

FAQ

Mikä kojelautakamera on paras?

Garmin Dash Cam Mini on meidän valintamme parhaaksi kojelautakameraksi, sillä se on erittäin pieni ja älykkäästi mitoitettu ja siinä on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Lue läpi dashcam-arvostelumme nähdäksesi loput markkinoiden parhaista dashcam-kameroista.

Mihin dashcam tulisi sijoittaa?

Dashcam-kameran voi sijoittaa mihin tahansa autossa, mutta optimaalisin tapa on sijoittaa se tuulilasiin taustapeilin viereen. Voit myös ostaa useita kameroita, jotta sinulla on kamera auton takaosassa parasta valvontaa varten.

Voinko käyttää kojelautakameran kuvamateriaalia onnettomuustapauksessa?

Kyllä, voit. Kaikissa tilanteissa se ei kuitenkaan ole mahdollista, mutta se voi olla hyvä todiste esimerkiksi tilanteessa, jossa et tiedä, kuka on syyllinen onnettomuuteen. Lue testistämme yksityiskohtaisempi vastaus.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×