Lentopukutesti (2022) → 6 parasta lentopukua lapsellesi

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Reima Tec Flyover Stavanger

Tämä Reiman puhallettava puku on ihanteellinen niille, jotka kieltäytyvät kompromisseista. Malli on vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä, joten lapsesi on suojassa kaikentyyppisiä sääolosuhteita vastaan. Siinä on säädettävät joustavat hihnat, sen yläosaa voi säätää, se sulkeutuu tarranauhalla…

1
Paras ohituskaista

Reima Tec Flyover Stavanger

2
Erilainen flyverdragt röyhelöreunuksella

Vehnä lumipuku Nickie Tech

3
Paras talvipuku

Hummel Powder Oversuit

4
Hyvä sateen- ja tuulenpitävä makuupuku

Mikk-Line Comfort

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä unipukutestissä autamme sinua löytämään lapsellesi parhaan unipuvun. Olemme keränneet yhteen paikkaan 6 parasta unipukua, jotka kaikki ovat investoinnin arvoisia. Testivoittaja on Reima Tec Flyverdragt Stavanger. Se on nimittäin tuulenpitävä, vedenpitävä, hengittävä, kestävä, ympäristöystävällinen, säädettävä ja paljon muuta. Kaiken kaikkiaan hyvä investointi, joka voi kestää pitkään.

Meillä kaikilla on kuitenkin oma makumme vaatteiden suhteen, joten saatat hyvinkin pitää erilaisesta ulkoasusta tai rakenteesta kuin testivoittajamme. Onneksi kaikki alla olevat mallit ovat vapaasti valittavissa – ja opastamme sinua myös parametreihin, joihin sinun kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, kun ostat lapsellesi unipuvun, jotta voit olla hyvin varustautunut ostoa varten.

Reima Tec Flyover Stavanger

Paras ohituskaista

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä rakenne, joka kestää – jopa toistuvan pesun jälkeen
 • pros-icon.svg Kehitetty ympäristöystävällisellä vettä ja likaa hylkivällä pinnoitteella
 • pros-icon.svg On saavuttanut hyviä tuloksia Tanskan kuluttajaneuvoston testeissä
 • pros-icon.svg Yläosan, housujen lahkeiden ja vyötärön säätömahdollisuus tekee siitä ihanteellisen kasvun kannalta

Detaljeret gennemgang

Tämä Reiman puhallettava puku on ihanteellinen niille, jotka kieltäytyvät kompromisseista. Malli on vedenpitävä, tuulenpitävä ja hengittävä, joten lapsesi on suojassa kaikentyyppisiä sääolosuhteita vastaan. Siinä on säädettävät joustavat hihnat, sen yläosaa voi säätää, se sulkeutuu tarranauhalla edessä ja siinä on irrotettava huppu, jossa on tekoturkisverhoilu. Ei siis mikään ihme, että se on testin paras.

Sentähden sinun kannattaa valita Reima Tec Stavanger -haalari

Jos etsit lapsellesi lentopukua, joka on vankkarakenteinen ja antaa lapsen kasvaa puvussa, sinun kannattaa investoida tähän Reima-merkin Stavanger-lentopukuun. He ovat kehittäneet ja tuottaneet poikkeuksellisen hyvän lentopuvun, joka on sekä tuulenpitävä että vedenpitävä ja joka on samalla hengittävä. Malli kestää 12 000 mm:n vesipylväspaineen, eikä sen vedenpitävyys heikkene pesun yhteydessä. Lisäksi hengittävyys on 7000 grammaa.

Edellisen lisäksi tässä mallissa on ympäristöystävällinen vettä ja likaa hylkivä pinnoite, joka on valmistettu ilman fluoria (Bionic Finish Eco). Puku on myös varustettu heijastinraidoilla ja vahvemmilla heijastimilla hihoissa ja selässä, jotta lapsi näkyy paremmin liikenteessä.

Säädettävä lentopuku

Lapsesi voi nauttia tästä haalarista monta vuotta, sillä sen yläosa on säädettävissä, siinä on joustavat vyötärönauhat, joita voi kiristää painonapeilla, ja säädettävä vyötärö. Kaikkien näiden ominaisuuksien ansiosta lapsesi voi kasvaa unipuvussa ilman, että se roikkuu aluksi hänen päällään. Leuan alla oleva etuosa voidaan sulkea tarranauhalla. Puvun alaosasta löydät myös säädettävät joustavat hihnat, jotka voidaan laittaa talvikenkien alle pitämään puku paikallaan myös villien leikkien aikana.

Mallissa on teipatut saumat, ja se on vuorattu fleecellä sisältä optimaalisen lämmön takaamiseksi. Siinä on irrotettava huppu, jossa on tekoturkisverhoilu. Itse huppu on kiinnitetty piilotetuilla painonapeilla, ja turkisverhoilu voidaan vetää pois piilotetulla vetoketjulla. Edessä lentopuku aukeaa vetoketjulla, jossa on kaksinkertainen tuulituki, ja sivuilla on piilotetut vetoketjutaskut.

Tuotetiedot

 • Saatavana koot: 92 – 140 cm
 • Väri: Keltainen, vihreä, violetti tai musta
 • Made by
  • Päällinen: 100% polyamidia
  • Kalvo: 100% polyetaani
  • Varustus: 100 % polyesteri
  • Vuori: 100% polyester
  • Kypärä: 100% akryyli
 • Veden kestävä: Kyllä, jopa 12 000 mm:n pylväspaineella
 • Tuulikestävä: Kyllä

Vehnä lumipuku Nickie Tech

Erilainen flyverdragt röyhelöreunuksella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erotteleva muotoilu, jossa on koristeellinen röyhelöreuna, mutta silti yksinkertainen väri
 • pros-icon.svg Vedenpitävä ja hengittävä rakenne sekä Thinsulate-pehmuste ja ympäristöystävällinen pinnoite
 • pros-icon.svg Helppo pukea ja riisua, sillä vetoketju ulottuu aina vasempaan polveen asti
 • pros-icon.svg Varustettu irrotettavalla hupulla, jossa painonapit

Detaljeret gennemgang

Tälle Wheatin lumipuvulle on myönnetty OEKO-TEX 100 -sertifikaatti, joten voit olla varma, että se on valmistettu hyvistä materiaaleista ja täyttää odotuksesi. Puku on vedenpitävä, hengittävä ja kestävä. Lisäksi siinä on kevyt, kosteutta siirtävä ja ympäristöystävällinen pinnoite. Mukana tulee useita heijastimia – sekä kiinteitä että irrallisia.

Miksi sinun kannattaa valita Wheat Nickie Tech verkkarit

Jos pidät huolta siitä, että lapsesi pusero on valmistettu kunnollisista materiaaleista, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Wheat-merkin puseroon. He ovat kehittäneet mallin, joka on valmistettu niin hyvistä materiaaleista, että sillä on OEKO-TEX 100 -sertifikaatti. Sinun ei siis tarvitse tinkiä puvun rakenteesta, jos investoit tähän versioon.

Vehnän Nickie Tech -fleecetakki on vuorattu pehmeällä fleecellä vartalon ja hupun alueella. Käsivarret ja lahkeet on vuorattu sileällä kudotulla vuorella, ja kaula-aukossa on pehmeä kylkilistoitus. Fleecetakissa on pinnoite, joka on valmistettu ympäristöystävällisistä likaa ja vettä hylkivistä materiaaleista ilman PFC-yhdisteitä. Se on vedenpitävä 10 000 mm:n vesipatsaanpaineella ja sen hengittävyys on 8 000 grammaa. Lisäksi mallissa on kevyt tikkaus ja kulutuskestävyys on 50 000.

Helppo päästä pukuun sisään ja ulos

Lapsi on helppo saada lentopukuun ja pois siitä, sillä se on suunniteltu pitkällä vetoketjulla, joka kulkee leuan alta alas vasempaan housunlahkeeseen. Vetoketju on mahdollista vetää hieman ylös oikealla puolella, sillä tässä lahkeessa on lyhyt vetoketju. Puvussa on useita läppätaskuja, ja sen voi sulkea rinnan yli tarranauhalla. Irrotettava huppu on mahdollista säätää tarranauhalla, mutta se kiinnitetään myös hopeanvärisillä painonapeilla. Hupussa on tekoturkisverhoilu. Puvussa on myös joustavat hihansuut ja lahkeet sekä säädettävät kumihihnat lahkeissa, jotka voidaan asettaa saappaiden alle pitämään puku paikallaan.

Tässä puvussa on integroidut heijastinraidat housujen lahkeiden sivussa ja oikean housun lahkeen takaosassa. Lisäksi oikeasta taskusta roikkuu heijastin. Joten lapsesi on hyvin näkyvä tämän lentopuvun kanssa.

Tuotetiedot

 • Saatavana koot: 74 – 92 cm
 • Väri: Violetti, tummansininen kukkineen, karamelli tai sininen
 • Made by
  • Päällinen: 100% nailonia
  • Sisäpuoli: 100 % polyester
  • Vuori: 100% polyester
 • Veden kestävä: Kyllä, jopa 10 000 mm:n pylväspaineella
 • Tuulikestävä: Ei

Hummel Powder Oversuit

Paras talvipuku

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kiinteä sadetakki, joka pitää lumen, räntäsateen ja sateen loitolla
 • pros-icon.svg Vedenpitävä rakenne, joka pitää silti lämpimänä
 • pros-icon.svg Suunniteltu irrotettavalla hupulla, joten voit helposti riisua ja pukea sen tarpeen mukaan

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän En Fant-vauvan unipukuun voit olla varma, että lapsesi unipuku erottuu joukosta. Tämä malli on rakenteeltaan ja väriltään yksinkertainen, mutta siinä on koristeellinen röyhelöreunus, joka tuo pukuun lisäsävyn. Siinä on myös kaksinkertainen vetoketju, joka ulottuu aina vasempaan polveen asti, jotta pukuun pääsee helposti käsiksi.

Sentten sinun kannattaa valita En Fant Horizon -harjoitusasu

Haluatko investoida lentopukuun, joka erottuu hieman muista olematta kuitenkaan liian erilainen? Jos näin on, katso tätä En Fantin mallia, sillä heidän Horizon-puseronsa on valmistettu yksinkertaisissa väreissä, mutta vivahteikkaasti. Puvussa on suuret koristeelliset röyhelöreunat edessä ja takana. Näillä ei ole mitään muuta tehtävää kuin näyttää hyvältä ja antaa puvulle hieman potkua.

Puvun sisäpuoli ja huppu ovat harmaata nallefleeceä, joka pitää pienen vartalon lämpimänä talvellakin. Yleisesti ottaen lentopuku pitää kylmyyden poissa, sillä siinä on korkea kaula-aukko ja kaksinkertaiset vetoketjut. Suuri vetoketju kulkee kaulasta vasempaan polveen, mikä helpottaa huomattavasti lentopuvun pukemista ja riisumista. Puvussa on myös irrotettava huppu, joten voit päättää, haluatko sen kiinnitettävän (esim. sen voi ottaa pois leikkien ajaksi, mutta jättää päälle kuljetuksen ajaksi päiväkotiin tai päiväkodista). Huppu on kiinnitetty painonapeilla.

Lentopuku, jossa on hyvä hengittävyys

Tämän lentopuvun kulutuskestävyys on jopa 30 000 hankausta, ja siinä on teipatut saumat lisäkestävyyden takaamiseksi. Lisäksi malli on tehty vedenpitäväksi 10 000 mm:n vedenpaineella ja sen hengittävyys on 8 000 grammaa. Lentopuvussa on myös ohuita pehmusteita ja ympäristöystävällinen pinnoite, jossa ei käytetä fluoria.

Mallissa on tarranauhasoljet hihojen ja jalkojen aukkojen kohdalla, jotta vesi pysyy tehokkaasti poissa puvusta. Itse asiassa tämä puku auttaa myös pitämään lumen ja räntäsateen loitolla, sillä hihat on suunniteltu leveillä kylkilistoitetuilla lumisäärystimillä. Puku pysyy paikallaan jalkojen kohdalla kumihihnoilla, jotka voidaan asettaa saappaiden alle.

Lisäksi tämä puku takaa lapsellesi korkean turvallisuuden liikenteessä, sillä siinä on vahvat heijastinnauhat puvun kummallakin puolella. Etupuolen molemmilla puolilla on myös tilava vetoketjullinen tasku. Puku sopii erikokoisille ja -leveille lapsille, sillä siinä on joustava selkäosa.

Tuotetiedot

 • Saatavana koot: 80-110 cm
 • Väri: Violetti, tummansininen tai viininpunainen
 • Made by
  • Päällinen: 100% nailonia
  • Varustus: 100 % polyesteri
  • Vuori: 100% polyester
 • Veden kestävä: Kyllä, jopa 10 000 mm:n pylväspaineella
 • Tuulikestävä: Ei

Mikk-Line Comfort

Hyvä sateen- ja tuulenpitävä makuupuku

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tuulenpitävä ja sateenpitävä rakenne sekä hyvä hengittävyys
 • pros-icon.svg Suunniteltu kahdella vetoketjulla ja tarrakiinnityksellä, jotka pitävät tuulen loitolla
 • pros-icon.svg Pätee kaiken muotoisille ja pituisille lapsille, sillä siinä on säädettävä joustava vyötäröhihna
 • pros-icon.svg Suunniteltu heijastavilla yksityiskohdilla, jotka parantavat näkyvyyttä liikenteessä

Detaljeret gennemgang

Tämän Mikk-Line-yöpuvun kanssa ei voi mennä vikaan. Se on sekä sateenpitävä että tuulenpitävä, joten se sopii erinomaisesti loppusyksyyn ja talveen, jolloin tuuli ja sää voivat tehdä leikkimisestä vähemmän hauskaa. Siinä on myös ympäristöystävällinen vettä ja likaa hylkivä pinnoite ja kaksi vetoketjua, joissa on sisäinen tuulilasi.

Sentten sinun kannattaa valita Mikk-Line Flyover Comfort

Sijoittamalla tähän Mikk-Line-merkin Comfort Flyover Suit -malliin on useita etuja. Ensinnäkin investoit makuupukuun, joka on sekä tuulenpitävä että vedenpitävä, joten se sopii erinomaisesti käytettäväksi sekä syksyllä että talvella ja jossain määrin myös keväällä.

Tuulenpitävä rakenne takaa, että lapsesi ei palele leikkiessään, vaikka olisi hyvin tuulista. Vedenpitävä rakenne kestää 8 000 mm:n vesipatsaan paineen, ja sillä on sama tehtävä kuin tuulenpitävällä toiminnolla: se pitää kylmän poissa. Lisäksi sade on tietenkin pidettävä poissa, jotta lapsesi ei kastu ulkona juoksemisesta. Lisäbonuksena tämä unipuku on hengittävä, ja sen hengittävyys on 3000 grammaa. Joten lapsesi ei hikoile liikaa leikkiessään sen kanssa.

Makuupuku kaikenkokoisille ja -muotoisille lapsille

Tämä hieno lentopuku sopii kenelle tahansa lapselle, sillä se on suunniteltu sisäisellä joustavalla vyötäröhihnalla, joka on säädettävissä. Näin jokainen voi saada hyvän istuvuuden – vartalonmuodosta riippumatta. Lisäksi lentopuvun käsivarsien ja jalkojen aukoissa on joustavat reunat, jotka pitävät kylmän ja veden loitolla. Jalkojen aukoissa on myös kumista valmistetut irrotettavat ja säädettävät kengännauhat, jotka auttavat pitämään kengät paikoillaan.

Fleecetakissa on kaksi samansuuntaista etuvetoketjua, joissa molemmissa on sisäinen tuuliläppä. Voit myös sulkea lentopuvun sisäpuolelta tarranauhalla. Malli on tikattu, ja sen rakenne on sekoitus fleeceä ja sileää kudottua sisäpuolta ja polyesteriä ulkopuolella. Mukana tuleva huppu on irrotettavissa painonapeilla.

Lentopuvussa on lisäksi teipatut saumat ja ympäristöystävällinen likaa ja vettä hylkivä pinnoite, joka on valmistettu ilman fluoria (Bionic Finish Eco). Siinä on myös integroituja heijastavia yksityiskohtia, jotka takaavat hyvän näkyvyyden liikenteessä.

Tuotetiedot

 • Saatavana koot: 80-98 cm
 • Väri: Pölynruskea, ruskea, sotilasvihreä, tummanvihreä, sininen
 • Made from: 100% polyester
 • Veden kestävä: Kyllä, jopa 8 000 mm:n pylväspaineella
 • Tuulikestävä: Kyllä

En Fant Flyverdragt Horizon

Erilainen flyverdragt röyhelöreunuksella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erotteleva muotoilu, jossa on koristeellinen röyhelöreuna, mutta silti yksinkertainen väri
 • pros-icon.svg Vedenpitävä ja hengittävä rakenne sekä Thinsulate-pehmuste ja ympäristöystävällinen pinnoite
 • pros-icon.svg Helppo pukea ja riisua, sillä vetoketju ulottuu aina vasempaan polveen asti
 • pros-icon.svg Varustettu irrotettavalla hupulla, jossa painonapit

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän En Fant-vauvan unipukuun voit olla varma, että lapsesi unipuku erottuu joukosta. Tämä malli on rakenteeltaan ja väriltään yksinkertainen, mutta siinä on koristeellinen röyhelöreunus, joka tuo pukuun lisäsävyn. Siinä on myös kaksinkertainen vetoketju, joka ulottuu aina vasempaan polveen asti, jotta pukuun pääsee helposti käsiksi.

Sentten sinun kannattaa valita En Fant Horizon -harjoitusasu

Haluatko investoida lentopukuun, joka erottuu hieman muista olematta kuitenkaan liian erilainen? Jos näin on, katso tätä En Fantin mallia, sillä heidän Horizon-puseronsa on valmistettu yksinkertaisissa väreissä, mutta vivahteikkaasti. Puvussa on suuret koristeelliset röyhelöreunat edessä ja takana. Näillä ei ole mitään muuta tehtävää kuin näyttää hyvältä ja antaa puvulle hieman potkua.

Puvun sisäpuoli ja huppu ovat harmaata nallefleeceä, joka pitää pienen vartalon lämpimänä talvellakin. Yleisesti ottaen lentopuku pitää kylmyyden poissa, sillä siinä on korkea kaula-aukko ja kaksinkertaiset vetoketjut. Suuri vetoketju kulkee kaulasta vasempaan polveen, mikä helpottaa huomattavasti lentopuvun pukemista ja riisumista. Puvussa on myös irrotettava huppu, joten voit päättää, haluatko sen kiinnitettävän (esim. sen voi ottaa pois leikkien ajaksi, mutta jättää päälle kuljetuksen ajaksi päiväkotiin tai päiväkodista). Huppu on kiinnitetty painonapeilla.

Lentopuku, jossa on hyvä hengittävyys

Tämän lentopuvun kulutuskestävyys on jopa 30 000 hankausta, ja siinä on teipatut saumat lisäkestävyyden takaamiseksi. Lisäksi malli on tehty vedenpitäväksi 10 000 mm:n vedenpaineella ja sen hengittävyys on 8 000 grammaa. Lentopuvussa on myös ohuita pehmusteita ja ympäristöystävällinen pinnoite, jossa ei käytetä fluoria.

Mallissa on tarranauhasoljet hihojen ja jalkojen aukkojen kohdalla, jotta vesi pysyy tehokkaasti poissa puvusta. Itse asiassa tämä puku auttaa myös pitämään lumen ja räntäsateen loitolla, sillä hihat on suunniteltu leveillä kylkilistoitetuilla lumisäärystimillä. Puku pysyy paikallaan jalkojen kohdalla kumihihnoilla, jotka voidaan asettaa saappaiden alle.

Lisäksi tämä puku takaa lapsellesi korkean turvallisuuden liikenteessä, sillä siinä on vahvat heijastinnauhat puvun kummallakin puolella. Etupuolen molemmilla puolilla on myös tilava vetoketjullinen tasku. Puku sopii erikokoisille ja -leveille lapsille, sillä siinä on joustava selkäosa.

Tuotetiedot

 • Saatavana koot: 80-110 cm
 • Väri: Violetti, tummansininen tai viininpunainen
 • Made by
  • Päällinen: 100% nailonia
  • Varustus: 100 % polyesteri
  • Vuori: 100% polyester
 • Veden kestävä: Kyllä, jopa 10 000 mm:n pylväspaineella
 • Tuulikestävä: Ei

Guide

Onko kaikki lentotakit unisex?

“Vanhoina aikoina” puhuttiin paljon tyttöjen ja poikien lentopuvuista, mutta tämä jako ei ole nykyään enää niin merkittävä kuin ennen. Tämä johtuu siitä, että lentotakkeja valmistetaan useammissa eri väreissä ja malleissa, joten ne sopivat erinomaisesti sekä tytöille että pojille. Ne ovat siis unisex-malleja.

Lisäksi yhteiskunta on yleisesti muuttunut niin, että vaatteista, leluista jne. ei enää puhuta yhtä paljon tytöille ja pojille – yhä useampia asioita aletaan yleensä kehittää sukupuolittuneina eikä tietylle sukupuolelle suunnattuina.

Alla olevissa osioissa selitetään lyhyesti, mitä pidetään (tai pidettiin) tyttöjen ja poikien lentopukuina, ja kerrotaan, mihin testimme malleihin voit valita, jos haluat enemmän tyttömäisen kuin poikamaisen lentopuvun – tai päinvastoin.

Tyttöjen yöpuvut

Klassista tyttöjen unipukua on aina pidetty “tyttömäisenä” värinä. Tyttöjen haalarin tunnusmerkkeinä ovat siis olleet punaiset, vaaleanpunaiset ja violetit värit sekä kukkakuviot. Tällaisia malleja voi halutessaan löytää helposti markkinoilta, mutta nykyään suuntaus on neutraalimpiin väreihin – esimerkiksi rauhallisempaan luumunviolettiin tai viininpunaiseen – täysin räikeiden värien sijaan.

Tässä testissä malli nro 3, En Fant -merkin Horizon-pusero, on luultavasti eniten nuorille tytöille suunnattu pusero, sillä siinä on koristeellisia röyhelöitä sekä edessä että takana. Malli on kuitenkin saatavana myös laivastonsinisenä, joten sitä voivat käyttää myös pojat.

Pojan haalari

Poikien lentopuvuille ovat ominaisia tummat värit, mutta joskus niissä on myös “räikeämpiä” värejä. Erityisesti sininen, vihreä ja ruskea ovat yleisiä, kun puhutaan poikien lentotakeista. Lisäksi tämäntyyppisille lentopuvuille oli ominaista, että niissä oli teräviä reunoja/linjoja, esimerkiksi neliönmuotoinen värirakenne tai pyöreät kuviot.

Jos etsit hieman “klassisempaa” poikien lentopukua, voit hyvin valita tämän testin mallin numero 4, Hummel Powder Flight Suit. Puku on ihanteellinen talvikäyttöön, sillä sen tuulenpitävä ja vedenpitävä rakenne sekä sisävuori pitävät lapsen lämpimänä. Siinä ei ehkä ole teräviä linjoja, mutta se on tummansininen, ja siinä on Hummelin tuotemerkki ja raidat rinnassa ja sivuilla.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä unipukutestissä

Tässä osiossa voit lukea lisää siitä, mitä edellä mainituissa tuotteissa mainitut ominaisuudet oikeastaan tarkoittavat makuupuvussa ja mitä sinun tulisi etsiä varmistaaksesi, että olet löytänyt hyvän mallin. Voit myös selvittää, miten löydät parhaan unipukusopimuksen.

Mitä eri ominaisuudet tarkoittavat?

Mitä eri ominaisuudet tarkoittavat?

 • Vedenpitävyys: Vedenpitävyys ilmoitetaan millimetreinä, jolloin luku vastaa sitä, kuinka paljon vettä puku kestää kerralla. Esimerkiksi lentopuku, jonka vedenpitävyys on 8 000 mm, kestää 8 metrin vesipatsaan, koska mikään vesi ei läpäise materiaalia. Tanskalaisessa säässä 4000 mm:n vedenpitävä puku riittää usein, mutta voit valita korkeamman luokituksen, jos haluat olla varmuuden vuoksi.
 • Tuulenpitävä: Kaikki lentotakit eivät ole tuulenpitäviä. Suosittelemme tuulenpitävää mallia, jos haluat olla varma, ettei lapsesi jäädy kovassakaan tuulessa. Tuulenpitävä makuupuku pitää usein myös hyvin lämpimänä, mikä on toinen hyvän makuupuvun etu.
 • Makuupuku on myös hyvä.

 • Kestävyys:Lentopukuun kannattaa aina valita hyvin hengittävä puku, sillä muuten lapsesi hiki ei pääse poistumaan puvusta, mikä luo huonon ja kostean ympäristön, joka tekee puvusta pitkällä aikavälillä kylmän käyttää. Lentopuvun on siis oltava hengittävä. Hengittävyys lasketaan sen vesimäärän perusteella, joka voi tunkeutua kankaan läpi 24 tunnin aikana neliömetriä kohti (g/m2/24h – usein kirjoitetaan vain grammoina). Hengittävyyden tulisi olla korkea unipuvussa – varsinkin jos sinulla on pieni veijari, joka nauttii juoksemisesta ja aktiivisuudesta.
 • Kestävyys:Puvun kestävyyttä, rakennetta ja materiaaleja kannattaa seurata tarkasti. Kaikki nämä parametrit kertovat puvun kestävyydestä.
 • Kaikki nämä parametrit kertovat puvun kestävyydestä.

 • Turvallisuus: Suosittelemme, että asetat etusijalle lentopuvun, jossa on sisäänrakennetut heijastimet käsivarsissa, jaloissa, rintakehässä jne., sillä tämä luo automaattisesti paremman näkyvyyden liikenteessä. Se takaa myös sen, ettet unohda laittaa heijastimia lapsellesi ennen kuin lähdette ulos pimeässä.

Kun ostat lapsellesi lentopukua, voit myös aina tarkistaa istuvuuden (on hyvä idea, jos sitä voi säätää, jotta lapsesi voi kasvaa puvussa) ja sen, miten puku lämmittää/pitää lämpimänä rakenteeltaan ja vuoraukseltaan, jotta voit olla varma, ettei lapsesi jäädy leikkiessään huonolla säällä.

Löydä paras lentopukusopimus

Unipuvun etsiminen lapsellesi voi olla kallista. Monet hyvät, usein kestävät, tuulenpitävät, vedenpitävät ja hengittävät perhoset maksavat yleensä paljon, ja ne voivat siten rikkoa lapsiperheen budjetin, kun rahat ovat jo muutenkin tiukassa. Onneksi on toivoa löytää halpa makuupussi, jos vain olet kärsivällinen ja vietät aikaa netissä.

Useat verkkokauppiaat nimittäin alentavat tuotteidensa hintoja säännöllisesti kampanjoiden aikana, ja näinä aikoina voit säästää ostoksissasi paljon rahaa. Siksi suosittelemme, että löydät oikean lentopuvun ja pidät sitten silmällä useiden jälleenmyyjien verkkosivustoja jonkin aikaa. Muista vertailla eri sivustojen hintoja. Näin löydät lentopuvun varmasti edullisesti ja parhaaseen hintaan.

FAQ

Mikä makuupussi on paras?

Tässä makuupussitestissä olemme valinneet testivoittajaksi Reima Tec Sleeping Bag Stavanger -makuupussin. Malli on sekä hengittävä, tuulenpitävä ja vedenpitävä että erittäin kestävä. Jokaisella mallilla on kuitenkin oma rakenteensa, joten lue lisää löytääksesi lapsellesi sopivan mallin.

Ensisijaisesti sinun on tutkittava makuupuvun vedenpitävyyttä, mieluiten sekä vettä että tuulta vastaan, hengittävyyttä ja kestävyyttä. Lisäksi voi olla hyvä ajatus asettaa etusijalle säädettävä unipuku, jotta lapsi voi kasvaa siihen.

Paljonko unipuku maksaa?

Unipuvun hinta vaihtelee suuresti malleittain. On mahdollista löytää sekä kalliita että edullisia makuupusseja, kuten tämä testi osoittaa, mutta hinnan ei pitäisi olla liian ratkaiseva valintaperuste - tärkeintä on, että pussi pitää lapsen lämpimänä ja kuivana.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×