GPS-testi

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
GPS moottoripyöriin

Garmin Zumo 595LM

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa olemme testanneet useita GPS-laitteita ja löytäneet 5 parasta GPS-laitetta, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. On olemassa monia erilaisia GPS-laitteita, joilla on erilaiset ominaisuudet, ja me olemme keränneet GPS-laitteen parhaat ominaisuudet ja valinneet niistä parhaaksi Garmin DriveSmarter 61 LMT-D GPS autoon. Tietenkin se, mitä pidät arvokkaana GPS:ssä, vaihtelee, joten olemme ottaneet mukaan erilaisia GPS-laitteita, jotka vastaavat ominaisuuksiltaan ja hinnaltaan erilaisiin tarpeisiin. Voit siis olla varma siitä, että löydät itsellesi parhaan GPS-laitteen.

Artikkelin lopussa olemme kuvailleet GPS:n tärkeimmät ominaisuudet, jotta tiedät, mitä etsiä.

Fordele
 • pros-icon.svg Hälytykset hälyttävät tärkeistä asioista, kuten nopeuden muutoksista, rautateiden ylityksistä, tien ylittävistä eläimistä jne.
 • pros-icon.svg Tien nimien lisäksi Garmin Real Direction auttaa sinua matkallasi tunnistettavien maamerkkien avulla
 • pros-icon.svg Trip Planner ehdottaa hauskoja pysähdyksiä ja suosittuja paikkoja matkan varrella, kun olet automatkalla

Detaljeret gennemgang

Tämä Garminin GPS-laite on ehdoton ajokaverisi, joka lisää turvallisuutta ja säästää aikaa. Mukana on yksityiskohtainen Euroopan kartta ja elinikäiset liikennepäivitykset. Siinä on 6,95 tuuman kosketusnäyttö, ääniohjaus, helppo ja käyttäjäystävällinen haku, varoittaa sinua paikoista, jotka tarvitsevat erityistä huomiota, ja paljon muuta.

Miksi kannattaa valita Garmin DriveSmarter 61

Garmin DriveSmarterissa on monia hienoja ominaisuuksia, jotka tekevät ajokokemuksesta ja navigoinnista paljon helpompaa ja turvallisempaa. GPS-näytön koko on 6,95 tuumaa, väri- ja kosketusnäyttö, jossa on 1024×600 pikseliä. DriveSmart GPS antaa ajon aikana useita hälytyksiä, jotka varoittavat sinua tärkeistä asioista, kuten jyrkistä käänteistä, nopeuden muutoksista, rautateiden risteyksistä ja tien ylittävistä eläimistä. Voit myös lisätä turvallisuutta entisestään vastaanottamalla ilmoituksia punaisen valon kamerasta ja nopeusvalvontakamerasta. Lisäksi voit saada vinkkejä siitä, missä kannattaa pysähtyä tuntikausia ajettuasi, mikä on erityisen hyvä, kun olet lähdössä lomalle.

Garmin Real Direction

Joskus teiden nimet eivät riitä suunnan löytämiseen, sillä opasteet voivat olla piilossa tai epäselviä. Siksi Garmin on keksinyt nerokkaan ominaisuuden, joka auttaa sinua löytämään tiesi tunnistettavien maamerkkien avulla. Tämä tekee navigoinnista huomattavasti helpompaa ja vaarattomampaa, kun ajamisen aikana ei tarvitse käyttää niin paljon aikaa tien nimiä sisältävien pienten kylttien etsimiseen.

Garmin DriveSmarter 61:ssä on myös ääniohjaus, joten sinun ei tarvitse näpytellä painikkeita ajon aikana, mikä vie keskittymisesi pois tieltä. Ääniohjauksen avulla voit yksinkertaisesti puhua GPS:lle, kun haluat lisätä sijainnin esimerkiksi ajon aikana.

Ajon aikana voit helposti kirjoittaa osoitteen, nimen tai luokan Garmin GPS:ään, ja se hoitaa loput. Voit myös tarkastella TripAdvisorin arvosteluja matkakohteistasi ja nauttia matkastasi sisäänrakennetun Trip Plannerin avulla, joka ehdottaa hauskoja ja jännittäviä pysähdyksiä matkan varrella. FourSquaren avulla näet GPS:ssäsi paljon suosittuja paikkoja, mikä tekee Garmin DriveSmartista korvaamattoman matkan aikana.

Bluetooth-yhteys

Voit myös liittää älylaitteesi Bluetooth-yhteyden kautta ja vastaanottaa tai soittaa puheluita sekä saada ilmoituksia irrottamatta käsiäsi ratista. Lataa Smartphone Link -sovellus sää- ja liikennehälytyksiä varten. Garmin Drive Smart -GPS voi auttaa sinut pois ruuhkista ja auttaa sinua löytämään parkkipaikan. Se on siis äärimmäinen ajokaveri, jota ilman et voi elää, kun olet kerran kokeillut sitä.

Garmin DriveSmarter -paketti sisältää GPS:n lisäksi Euroopan kartan, elinikäiset kartat ja suorat liikennepäivitykset, auton virtajohdon, auton imukupin, USB-kaapelin ja pika-aloitusoppaan.

Tuotetiedot:

 • Ruudun koko: 6.95″
 • Näytön tarkkuus: 1024 x 600
 • Kosketusnäytön tyyppi: Kapasitiivinen
 • Kartan alue: Eurooppa
 • Korkeus. 8,90 cm
 • Leveys: 17,30 cm
 • Syvyys: 1,90 cm
 • Paino: 243 g
 • Akun kapasiteetti: 1 tunti

Garmin Camper 660LMT-D

GPS retkeilijöille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Täydellinen GPS retkeilijöille, joka laskee reitit asuntovaunun ja matkailuauton mittojen ja painon perusteella
 • pros-icon.svg Easy Route Shaping laskee näytön painalluksella reitit, jotka sisältävät suosikkitiet ja -kaupungit
 • pros-icon.svg Aktiivinen kaistaopastus näyttää ja kertoo selvästi, millä kaistalla ajaa, ja näyttää Bird’s Eye Junction -näytön, joka antaa yksityiskohtaisen näkymän tienristeyksistä.

Detaljeret gennemgang

Garmin Camper 660LMT-D on täydellinen GPS-laite niille, jotka leiriytyvät usein asuntovaunun tai -auton kanssa. 6,0 tuuman kapasitiivisella lasinäytöllä navigoit helposti asuntovaunusi tai matkailuautosi tavoitteisiin sopivilla reiteillä. Siinä on myös kattava leirintäaluekartta, tienvarsihälytykset ja monia muita ominaisuuksia.

Miksi sinun kannattaa valita Garminin Camper 660LMT-D GPS

Tämä GPS on Garminin GPS-matkailusarjan uusin tuote, ja siinä on yksinkertaisempi reitinlaskenta, korkeusprofiilitietoja ja FourSquare-ohjelman avulla saat ehdotettua miljoonia uusia ja suosittuja paikkoja.

Yksinkertaistettuun navigointiin on esiladattu yksityiskohtaisia Euroopan karttoja, jotka ilmoittavat sinulle tierajoituksista, kuten siltojen korkeuksista, ja tietoja useimmista pääteistä ja moottoriteistä. Pääset alkuun syöttämällä matkailuautosi tai asuntovaunusi tiedot, ja Camper GPS käyttää profiiliasi löytääkseen parhaan ja tehokkaimman reitin Euroopan halki ajoneuvosi korkeus-, paino-, pituus- ja leveystietojen perusteella.

D Saat myös luettelon yli 9 000 leirintäalueesta Euroopassa, jossa on yksityiskohtaisia tietoja hinnoista, aukioloajoista ja hakuvaihtoehdoista.

Käsinoikeudet ja kauniiden, luonnonkauniiden reittien tunnistaminen

Voit helposti muuttaa reittiäsi sen mukaan, minkä läpi haluat ajaa. Voit esimerkiksi helposti käyttää valinnaista maisemareittivaihtoehtoa, joka laskee reitin kauniissa ympäristössä. Se kertoo myös, kuinka paljon pidempi tai lyhyempi matka kestää kuin alkuperäisellä reitillä. Jos haluat tiettyjä kaupunkeja tai katuja, voit lisätä pisteen näytöllä näkyvään reittiin, jolloin saat viestin, jossa kerrotaan, kuinka paljon lisäaikaa se vie.

Camper 660LMT-D:ssä on kätevä ääniohjattu navigointi, jonka avulla voit yksinkertaisesti puhua laitteelle ja se vastaa jokaiseen käskyyn, joten sinun ei tarvitse irrottaa ohjauspyörää ja kääntää huomiotasi pois tieltä, kun haluat asettaa uuden reitin tai muuttaa jotain GPS:ssä. GPS:ää voi tietysti käyttää myös tavalliseen tapaan kosketusnäytön avulla. Bluetooth-toiminnon avulla voit liittää älypuhelimesi ja laittaa sen pois päältä, mutta saat silti puhelut ja viestit suoraan GPS:ään Bluetoothin kautta. Voit soittaa puheluita GPS-laitteen mikrofonin ja kaiuttimen avulla.

Viittomerkit hankalissa risteyksissä ja nopeusrajoitukset

Aktiivinen kaistaohjaus, joka tunnetaan myös nimellä ALG, käyttää äänikehotteita ja kirkkailla, selkeillä väreillä esitettyjä nuolia näyttämään sinulle oikean kaistan reitillesi. PhotoReal Junction View näyttää uloskäynnit selkeästi sellaisina kuin ne näyttävät todellisuudessa, joten sinun ei enää tarvitse miettiä, onko se oikea uloskäynti. Bird’s Eye Junction View antaa sinulle yksityiskohtaisen näkymän risteyksistä ylhäältä käsin, jotta tiedät, missä sinun on sijoittauduttava kaistalla.

Camper 660MLT-D muistuttaa sinua aina asuntovaunusi tai matkailuautosi nopeusrajoituksesta kaikissa paikoissa. Nauti rennommasta matkasta, kun erityiset nopeusrajoitukset ja arvioidut saapumisajat näkyvät selvästi näytöllä

GPS toimii FourSquaren kanssa, joka tarjoaa miljoonia suosittuja ja uusia kiinnostavia kohteita, joten löydät helposti ravintoloita, kauppoja, nähtävyyksiä ja paljon muuta reitilläsi. Garmin Real Directionsin helposti ymmärrettävät ajo-ohjeet opastavat sinua helposti tunnistettavien maamerkkien, rakennusten ja liikennevalojen avulla. Saat helppoja ääniohjeita, kuten “Käänny liikennevaloista oikealle”, joten sinun ei tarvitse stressata etsimällä kadunnimiä pienistä kyltistä. Garmin Real Voice sisältää puheteknologian, joka kuulostaa luonnollisemmalta ja ystävällisemmältä.

Langattoman BC 30 -takakameran avulla voit helposti peruuttaa asuntoautosi tai matkailuautosi ilman, että joudut pelkäämään, ettet näe taaksesi. Se antaa sinulle uskomattoman helpon näkymän matkailuauton taakse, mikä on ehdottoman välttämätöntä.

Pari älypuhelimen ja ilmaisen Smartphone Link -sovelluksen avulla saat käyttöösi Garminin Live Services -palvelut, kuten suorat liikenne- ja säätiedot. Voit myös kirjautua sisään FourSqureen, josta saat yksityiskohtaisia tietoja nähtävyyksistä, luokituksista, hinnoista ja aukioloajoista.

Tuotetiedot:

 • Näytön koko: 6.1″ laajakuva
 • Näytön tyyppi: TFT-värillinen monikosketusnäyttö
 • Tarkkuus: 800 x 480 pikseliä
 • Korkeus: 7,2 cm
 • Leveys: 13,6 cm

Garmin Zumo 595LM

GPS moottoripyöriin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävää ja vedenpitävää GPS:ää, jossa on 5 tuuman korkearesoluutioinen kosketusnäyttö, voi käyttää jopa hanskat kädessä
 • pros-icon.svg Valitse, jos haluat reitin, jossa on paljon käännöksiä ja mäkiä, ja jos haluat välttää suuria valtateitä, mutta Garmin Adventurous Routing
 • pros-icon.svg Kytke älypuhelin Bluetooth-yhteydellä ja soita puheluita ja vastaanota ilmoituksia suoraan navigointinäytölle

Detaljeret gennemgang

Garmin Zumo 595LM sopii moottoripyörään. Tässä hanskaystävällisessä, häikäisemättömässä 5 tuuman kosketusnäytöllisessä GPS-laitteessa on kaksoissuuntaus ja kestävä rakenne, joka kestää ankaraa ja märkää säätä. Siinä on yksityiskohtainen kartta Euroopasta, se löytää teitä, joilla on paljon käännöksiä ja kukkuloita, varoittaa jyrkistä käänteistä, rautatieristeyksistä ja niin edelleen.

Miksi kannattaa valita Garmin Zumo 595LM GPS moottoripyörään

Garmin Zumo GPS on tehty seikkailuun ajellessasi. Garmin Adventurous Routingin avulla voit päättää haluamasi reitin. Voit valita, haluatko reitin, jossa on paljon mäkiä ja käännöksiä, ja jos haluat välttää suuria valtateitä.

GPS-näyttö on 5,0 tuuman suuriresoluutioinen kosketusnäyttö, jota voi käyttää käsineet kädessä ja jossa on sekä maisema- että muotokuvanäkymä. Näyttö on heijastava, mikä tarkoittaa, että se vähentää häikäisyä ja on siksi helppo lukea jopa täydessä auringonvalossa.

Bluetooth-ominaisuuden avulla voit yhdistää älypuhelimesi Bluetooth-yhteensopiviin kuulokkeisiin tai kypärään, jotka on ostettava. Säilytä älypuhelin taskussa tai rinkassa ja vastaanota silti puheluita ja viestejä GPS:n kautta viemättä huomiotasi pois tieltä. Voit myös valita Smart-ilmoitusten vastaanottamisen, jonka voit mukauttaa vastaanottamaan puheluita, tekstiviestejä, sovellusviestejä ja muuta suoraan GPS:n navigointinäytölle.

Hae liikennetiedot Smartphone Link -sovelluksella

Älykäs Smartphone Link -sovellus antaa liikennetietoja ja kertoo säästä, joten olet parhaiten valmistautunut ennen ajoa ja sen aikana. Tämän sovelluksen avulla voit myös aktivoida LiveTrackin ja antaa ystäviesi seurata edistymistäsi, kun olet pyöräilemässä.

Garmin Zumo595LM -GPS:n avulla voit kuunnella musiikkia matkan aikana älypuhelimen kautta suoraan GPS:n kosketusnäytöltä. Täällä voit suoratoistaa suosikkisoittolistasi suoraan Spotifysta.

Zumo GPS ilmoittaa hyödyllisistä tieolosuhteista, kuten edessä olevista jyrkistä mutkista, nopeuden muutoksista, rautateiden risteyksistä, alueista, joilla on risteäviä eläimiä, koulualueista ja muusta. Saat myös hälytyksen, jos olet ajamassa yksisuuntaista katua pitkin. Lisäksi saat nopeuskamerahälytyksiä ja väsymysvaroituksia pidemmillä ajomatkoilla, jolloin se ehdottaa käytettävissä olevia taukopaikkoja. Up Ahead -toiminto varoittaa sinua kiinnostavista kohteista ja muistilistoista reitin varrella, ja Easy Route Shaping -toiminnon avulla voit lisätä kartalle pisteen, jos sinulla on suosikkialueita, joilla haluat ajaa.

Matkatietokone polttoainemittarilla

Integroidussa matkatietokoneessa on digitaalinen polttoainemittari, jonka avulla voit helposti arvioida, kuinka monta kilometriä voit ajaa ennen polttoaineen loppumista. Saat automaattisesti tietoa lähellä olevista polttoaineasemista, kun polttoaine on loppumassa. Nopeusrajoituksen ilmaisin kertoo, milloin sinun on hidastettava, ja lisäksi käytettävissäsi on digitaalinen kompassinäkymä ja tietokanta moottoripyöräkohtaisista kiinnostavista kohteista. Näin löydät helposti lähellä olevat korjaamot, jälleenmyyjät ja paljon muuta. Huoltohistoriapäiväkirja auttaa sinua seuraamaan huoltopäiviä, ajokilometrejä ja sitä, milloin huolto on viimeksi tehty.

Garmin Real Directions opastaa sinut reitin läpi tunnistettavien maamerkkien, rakennusten ja liikennevalojen avulla. FourSquarenkohteiden avulla saat tietoa uusista ja suosituimmista paikoista, joihin voit tutustua matkallasi.

PhotoReal Junction View näyttää yksityiskohtaisen ja realistisen näkymän reitin varrella olevista tienristeyksistä, mikä helpottaa kaistojen navigointia kirkkaanvärisen nuolen ja hyödyllisten äänikehotteiden avulla. Tämä toiminto ilmoittaa myös oikean kaistapaikan seuraavaa kääntymistä tai ulosajoa varten. TrackBack-toiminnon avulla voit valita täsmälleen saman reitin, kun haluat palata takaisin.

Tuotetiedot:

 • Näytön tyyppi: TFT-värikosketusnäyttö
 • Näytön koko: 5″ laajakuva
 • Leveys: 10,8 cm
 • Korkeus: 6,5 cm
 • Tarkkuus: 800 x 480 pikseliä
 • Käyttöaika: enintään 4 tuntia
Fordele
 • pros-icon.svg Hinnaltaan edullinen GPS, jossa on kattava navigointi ja helppokäyttöisyys
 • pros-icon.svg Valmistautuu ulosajoihin ja risteyksiin ja auttaa kaistanvaihdoissa ajoissa
 • pros-icon.svg Löytää ympäristöystävällisiä reittejä, jotka säästävät aikaa, rahaa ja polttoainetta

Detaljeret gennemgang

TomTom Start 2 52 GPS on tarkoitettu niille, jotka etsivät helppokäyttöistä GPS-laitetta, jossa on kattava navigointi edulliseen hintaan. GPS-näyttö. Siinä on edistyksellinen kaistanvaihtoavustin ja se voi löytää ympäristöystävällisiä reittejä.

Miksi kannattaa valita TomTom Start 52 GPS

Tämä TomTomin Start 52 -GPS on loistava ja edullinen GPS, joka tarjoaa kattavan navigoinnin ja monia hienoja vaihtoehtoja, jotka tekevät ajamisestasi paljon parempaa. GPS:n mukana tulee älykäs autoteline, jonka avulla voit helposti säätää sen sopivaksi ja antaa parhaan yleiskuvan ajon aikana. Näytön kuva säätyy myös automaattisesti haluamallasi tavalla.

5 tuuman kosketusnäyttö takaa mukavan ja yksinkertaisen käytön. Siihen on integroitu monia uskomattoman älykkäitä ominaisuuksia. Siinä on esimerkiksi 3D-navigointi, jonka avulla on helppoa ja yksinkertaista löytää tie haluamaasi kohteeseen.

Kehittynyt kaistanvaihtoavustin

Valmistaudu ajoissa ulosajoihin ja risteyksiin kehittyneen kaistanvaihtoavustimen avulla. Tämä ominaisuus varmistaa, ettet koskaan myöhästy kääntymästä tai joudu tekemään äkillisen kaistanvaihdon.

TomTom Start 52:ssa on erinomainen ominaisuus löytää tehokkain reitti, mikä säästää rahaa, polttoainetta ja ennen kaikkea aikaa.

GPS:ssä on sekä 2D- että 3D-tila, joten voit valita, kumman haluat navigoida. Siinä on päivä- ja yötila, joka takaa selkeän ja luettavan näytön, olipa kyseessä sitten päivänvalo tai pilkkopimeä. Akun kesto on 2 tuntia ja sisäistä muistia on 8 gigatavua. Siinä on myös micro SD-muistikortinlukija, joka tukee jopa tol gigatavua.

Tuotetiedot:

 • Näytön tyyppi: LCD-kosketusnäyttö
 • Ruudun koko: 5″
 • Näytön tarkkuus: 480 x 272 pikseliä
 • Korkeus: 9.05 cm
 • Leveys: 14,45 cm
 • Syvyys: 2,38 cm
 • Paino: 209 g

Guide

Miten valita oikea GPS sinulle

GPS-laitteissa on uskomaton määrä ominaisuuksia, ja voi olla vaikea tietää, mitä oikeastaan tarvitset ja mikä tekee GPS-laitteesta hyvän sinulle. Käymme tässä läpi, mikä GPS:ssä on tärkeää, jotta voit löytää itsellesi ja elämäntyylillesi parhaiten sopivan GPS:n.

Ominaisuudet

GPS-laitteissa on paljon erilaisia ominaisuuksia, joten on tärkeää miettiä tarkkaan, mihin haluat käyttää GPS-laitetta ja kuinka usein sinun on käytettävä sitä. Jos sinun on esimerkiksi käytettävä sitä useita kertoja viikossa, koska sinulla saattaa olla työ, jossa sinun on käytävä asiakkaiden luona eri puolilla maata, ja olet usein myös ajolomalla, saatat tarvita sitä myös tähän. Silloin kannattaa investoida hieman enemmän ominaisuuksiltaan monipuoliseen GPS-laitteeseen. Tyypillisesti GPS:n avulla voit tarkastella liikennetiedotuksia, etsiä nopeimman reitin, varoittaa jyrkistä mutkista ja nopeuden muutoksista teillä, joilla et kulje usein, ja etsiä huoltoasemia matkan varrella. Niissä on myös ominaisuuksia, jotka ovat uskomattoman hyödyllisiä autolomilla, sillä ne voivat näyttää sinulle nähtävyyksiä, hauskoja paikkoja, hyviä ravintoloita, hotelleja ja niin edelleen, jotka tekevät autolomastasi paljon miellyttävämmän ja samalla välttävät eksymisen.

Kartat

GPS:n tärkein ominaisuus on sen kartta, ja sen on tietenkin oltava laadukas. Kaikissa testissämme mukana olleissa GPS-malleissa on Euroopan kartta, mikä on ihanteellista, kun matkustat Tanskan ulkopuolelle, mikä on erittäin tärkeää.

Karttaa muutetaan usein, sillä teitä linjataan jatkuvasti uudelleen, uusia teitä rakennetaan, tietöitä tehdään ja niin edelleen. Siksi GPS on päivitettävä säännöllisesti, jotta voit navigoida parhaalla mahdollisella tavalla. Joissakin GPS-laitteissa se on päivitettävä manuaalisesti tietokoneella, ja joissakin on sisäänrakennettu Wi-Fi, jonka avulla voit päivittää sen suoraan GPS-laitteeseen. Ne ovat yleensä hieman kalliimpia.

Suunnittelu

GPS:n on oltava näkyvällä paikalla autossasi, joten on tärkeää, että pidät GPS:n muotoilusta. Tämä on tietysti yksilöllinen mielipide, mutta päällisin puolin on hyvä idea valita GPS-järjestelmä, jonka väri sopii auton sisustukseen, mikä luo minimalistisen ilmeen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×