Ruohotrimmeritesti (2022) → Oppaasi 8 parhaaseen ruohotrimmeriin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

AdvancedGrassCut 36 Boschilta on erinomainen ruohotrimmeri, jossa on tehokas 2-johdinleikkuujärjestelmä, joka tarjoaa korkean ja tehokkaan leikkuulaadun. Puoliautomaattisen langansyötön ansiosta vältät jatkuvat keskeytykset työssäsi. Monista ominaisuuksistaan huolimatta ruohotrimmerin paino on uskomattoman alhainen, mikä takaa erinomaisen työskentelymukavuuden…

4
Paras hiljainen ruohonleikkuri

Stiga SGT 500 AE ruohonleikkuri

5
Paras bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Gardena SmallCut Li-23R 14,4 V ruohotrimmeri

6
Paras bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Makita RST250 bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

7
Edullinen ruohonleikkuri

Ryobi RY18LT25A-120P akkuruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä ruohotrimmeritestissä voit lukea markkinoiden 8 parhaasta ruohotrimmeristä. Äänestimme Bosch AdvanvedGrassCut 36 V -ruohotrimmerin testivoittajaksi, sillä se loistaa hyvällä leikkuujärjestelmällä, alhaisella painolla ja käyttäjäystävällisellä muotoilulla. Voit siis valita tämän mallin, jos olet epävarma siitä, mikä vaihtoehto sopii sinulle parhaiten.

Luettelossa on bensiini-, akku- ja johdolla toimivia malleja eri kokoluokissa, kokoonpanoissa ja tehokkuusluokissa, joten jokaiselle löytyy jotakin. Tuotteiden tarkastelun jälkeen voit lukea lisää vaihtoehtojen välisistä eroista, miten vaihtaa lanka koneellesi jne.

Ruohotrimmeri sopii erinomaisesti nurmikon reunojen leikkaamiseen ja paikkoihin, joihin tavallinen leikkuri tai robottiruohonleikkuri ei yllä.

 

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas 2-johdinleikkausjärjestelmä takaa korkean ja tehokkaan leikkauslaadun
 • pros-icon.svg Kevyt paino, joten kädet eivät väsy käytön aikana
 • pros-icon.svg Varustettu säädettävällä otteella ja pidennetyllä pehmeällä otteella korkean käyttömukavuuden varmistamiseksi

Detaljeret gennemgang

AdvancedGrassCut 36 Boschilta on erinomainen ruohotrimmeri, jossa on tehokas 2-johdinleikkuujärjestelmä, joka tarjoaa korkean ja tehokkaan leikkuulaadun. Puoliautomaattisen langansyötön ansiosta vältät jatkuvat keskeytykset työssäsi. Monista ominaisuuksistaan huolimatta ruohotrimmerin paino on uskomattoman alhainen, mikä takaa erinomaisen työskentelymukavuuden käytön aikana.

Miksi kannattaa valita Bosch AdvancedGrassCut 36 V -ruohotrimmeri

Jos etsit itsellesi parasta ruohotrimmeriä, et voi mennä vikaan tämän Boschin vaihtoehdon kanssa. Tämä AdvanceGrassCut 36 -ruohotrimmeri on suunniteltu ja valmistettu korkealaatuiseksi, ja siinä on tehokas 2-johdinleikkuujärjestelmä, joka takaa tehokkaan leikkauslaadun. Näin ollen pääset nopeasti eroon kaikista ei-toivotuista kasvustoista puutarhassasi, jos käytät tätä mallia.

Nurmikkoleikkurissa on puoliautomaattinen langansyöttö, mikä tarkoittaa, että työsi ei keskeydy, kun käytät sitä. Mallin paino on pieni, joten sitä on mukava käyttää, eikä käsivarsi väsy nopeasti trimmauksen aikana. AdvanceGrassCut 36 on varustettu myös kasvinsuojalla ja lisäkahvalla, jonka asentoa ja kulmaa voidaan säätää, sekä pidennetyllä pehmeällä kahvalla, joka lisää mukavuutta ruohotrimmerin käytössä.

Boschin ruohotrimmerin mukana saat myös 36 V 2,0 Ah:n litiumioniakun, AL 3620 CV -laturin ja 6-metrisen johtokelan. Koneen akku voidaan myös ladata 70 minuutissa, joten pääset nopeasti takaisin töihin, jos se loppuu kesken työn.

Tuotetiedot:

 • Paino: 4.1 kg
 • Leikkuuleveys: 30 cm
 • Akkutyyppi: Litium-ioni
 • Akun koko: 2.0 Ah
 • Jännite: 36 volttia
 • Akun latausaika: 70 minuuttia
 • Langan pituus: 6 metriä
 • Tärinätaso: 2 m/s2

Makita ruohotrimmeri 18V Li-ion DUR181Z

Paras ruohotrimmeri aloittelijoille

Fordele
 • pros-icon.svg Turvaa puutarhan reunojen ja hankalien kohtien kauniin ja tarkan leikkauksen
 • pros-icon.svg EasyEdge-ominaisuuden ansiosta on helppo vaihtaa särmäyksen ja trimmauksen välillä
 • pros-icon.svg To-grip-muotoilu, antaa hyvän ja mukavan työasennon

Detaljeret gennemgang

Makitan ruohotrimmeri DUR181Z on kevyt ja käytännöllinen trimmeri kaiken kokoisiin puutarhoihin. Laitetta on mukava käyttää, ja se painaa vain 2,6 kg, joten sitä on helppo käsitellä. Lisäksi sitä on helppo käyttää, jopa aloittelijoille, koska se on erittäin käyttäjäystävällinen ilman monimutkaisia toimintoja.

Miksi kannattaa valita Makita DUR181Z ruohotrimmeri

Tämä Makitan ruohotrimmeri sopii niille, jotka tarvitsevat ruohotrimmeriä ensimmäistä kertaa. DUR181Z-ruohotrimmerin avulla et joudu käyttämään sekavia ja monimutkaisia toimintoja, sillä sen käyttö on erittäin intuitiivista. Tästä syystä kone on itsestään selvä ostos myös niille, jotka haluavat vain yksinkertaisen koneen, jota on helppo käyttää ilman hössötystä.

Nurmitrimmerissä on myös ylikuormitussuoja, joka syttyy ylikuormituksen sattuessa. Näin tiedät, jos jokin on vialla, ja voit ryhtyä varotoimiin. Tällainen turvallisuus takaa myös sen, että voit nauttia ruohonleikkuristasi pidempään, koska sen hoito on helpompaa.

Nurmikkoleikkurin pää on säädettävissä ja se voidaan säätää jopa viiteen eri asentoon, mikä helpottaa leikkuuta ja tekee koneen käytöstä mukavampaa. Tämä helpottaa myös vinojen reunojen leikkaamista. Makitan ruohotrimmerin kierrosluku on 7800 kierrosta minuutissa, mikä tekee siitä uskomattoman tehokkaan trimmerin. Sen leikkuuleveys on 26 senttimetriä, minkä ansiosta trimmerillä voi leikata laajemman alueen, joten siitä ei tule pitkä ja aikaa vievä tehtävä

Tuotetiedot:

 • Korkeus: 23,5 cm
 • Pituus: 133 cm
 • Leveys: 29,7 cm
 • Paino: 2,6 kg
 • leikkausleveys: 23 cm
 • Akkutyyppi: Litium-ioni
 • Jännite: 18 volttia
 • Tärinätaso: 2,5 m/s2

Bosch ART 27 ruohonleikkuri

Paras käyttäjäystävällinen johdollinen ruohonleikkuri

Fordele
 • pros-icon.svg Turvaa puutarhan reunojen ja hankalien kohtien kauniin ja tarkan leikkauksen
 • pros-icon.svg EasyEdge-ominaisuuden ansiosta on helppo vaihtaa särmäyksen ja trimmauksen välillä
 • pros-icon.svg To-grip-muotoilu, antaa hyvän ja mukavan työasennon

Detaljeret gennemgang

Ryobin RY18LT25A-120P-ruohotrimmerissä on kaksikahvainen muotoilu, joka tarjoaa ergonomisen ja mukavan työasennon. Se on varustettu EasyEdge-toiminnolla, joten voit helposti vaihtaa reunojen leikkaamisen ja trimmaamisen välillä. Lisäksi koneessa on automaattinen langansyöttö. Malli on myös osa ONE+-järjestelmää, jossa kaikki 18V-koneet voivat käyttää samaa akkua.

Miksi kannattaa valita Ryobi RY18LT25A-120P ruohotrimmeri

Jos sinulla ei ole suurinta säästöbudjettia, mutta haluat silti hyvän ruohotrimmerin, tähän Ryobi-merkin malliin kannattaa investoida. He ovat kehittäneet vankan koneen, joka ei maksa mitään. Älä kuitenkaan pelkää tinkiväsi koneen rakenteesta tai tehokkuudesta vain siksi, että investoit hieman halvempaan malliin. Tämä Ryobin tehokas ruohotrimmeri antaa sinulle loistavia vaihtoehtoja terassin, trampoliinin, puutarhakalusteiden jne. ympärillä olevien reunojen hienoon ja tarkkaan leikkaamiseen.

Tämän Ryobin ruohotrimmerin avulla voit myös helposti vaihtaa reunojen leikkaamisen ja nurmikon leikkaamisen välillä, sillä se on suunniteltu EasyEdge-leikkuujärjestelmällä. Mukana on teränpidike, mutta sinun on ostettava lankakela, koska tämän mallin mukana toimitetaan vain muoviteriä. Koneen leikkuuleveys on 25 cm, joten pääset helposti eroon suuremmastakin kasvillisuudesta puutarhassa.

Nurmileikkurilla on mukava ja kätevä työskennellä puutarhassa, sillä siinä on kahden otteen muotoilu, joka antaa hyvän ja optimaalisen työskentelyasennon. Lisäksi sen paino on erittäin kevyt, vain 1,7 kg. Tämä vähentää särkyjen ja kipujen riskiä puutarhassa työskentelyn jälkeen, koska vältät työskentelyn huonoissa asennoissa tai käsien ja selän ylirasittamisen.

Tuotetiedot:

 • Paino: 1,7 kg
 • leikkausleveys: cm
 • Akkutyyppi: litiumioni
 • Akun koko: 2 Ah
 • Jännite: 18 volttia
 • Akun latausaika: 80 minuuttia
 • Tärinätaso: 1,7 m/s2

Stiga SGT 500 AE ruohonleikkuri

Paras hiljainen ruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas leikkausjärjestelmä, jossa on vankat muoviterät tarkkaa leikkaustehoa varten
 • pros-icon.svg Suunniteltu ergonomisella kädensijalla ja kevyellä painolla käsittelyn helpottamiseksi
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu litiumioniakku latautuu aina nopeasti

Detaljeret gennemgang

Tämän Stigan ruohotrimmerin avulla voit olla varma, että puutarhatyöt eivät rasita sinun tai naapurisi korvia. Tuote on hiljainen käytössä. Lisäksi siinä on optimaalinen leikkuuleveys, kääntyvä pää tukipyörillä sekä säädettävä kahva ja kiinnitysputki mukavuuden parantamiseksi.

Miksi kannattaa valita Stiga SGT 500 AE ruohotrimmeri

Jos etsit hiljaista ruohotrimmeriä, kannattaa valita tämä Stigan malli. SGT 500 AE -ruohotrimmeri ei ole käytössä kovin meluisa, joten se sopii erinomaisesti niille, jotka ovat tietoisia äänenkulutuksesta. Lisäksi tämä versio on myös ympäristöystävällinen ruohotrimmeri, joka toimii 200 watin teholla ja moottorin nopeus on enintään 8000 kierrosta minuutissa.

Kone on yhteensopiva 48 V:n akkujen kanssa, ja tässä koneessa voidaan käyttää muiden 500-sarjan koneiden akkuja. Huomaa, että akku ei sisälly tämän ruohonleikkurin ostoon.

Tässä mallissa on käyttäjäystävällinen ulkoasu, sillä voit helposti hallita eri toimintoja koneen intuitiivisen näppäimistön avulla. Näppäimistössä on jopa ergonomiset painikkeet, jotka takaavat optimaalisen hallinnan ja turvallisuuden. Voit säätää koneen kahvaa ja kiinnitysputkea, jotta jokainen käyttäjä saa parhaan työasennon. Rig-putki voidaan jakaa kahtia, joten se voidaan myös helposti säilyttää pienessä tilassa. 25-30 cm leikkuuleveys ja tukipyörillä varustettu kääntyvä pää takaavat myös ruohon ja nurmikon reunojen optimaalisen leikkaamisen.

Tuotetiedot:

 • Korkeus: 25 cm
 • Pituus: 173 cm
 • Leveys: 40 cm
 • Paino: 3 kg
 • Leikkuuleveys: 30 cm
 • Akkutyyppi: Litium-ioni
 • Akun koko: 2 Ah
 • Jännite: 48 volttia
 • Lankakela: 3 metriä
 • Tärinätaso: 2 m/s2

Gardena SmallCut Li-23R 14,4 V ruohotrimmeri

Paras bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas leikkausjärjestelmä, jossa on vankat muoviterät tarkkaa leikkaustehoa varten
 • pros-icon.svg Suunniteltu ergonomisella kädensijalla ja kevyellä painolla käsittelyn helpottamiseksi
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu litiumioniakku latautuu aina nopeasti

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Makitan ruohonleikkuriin voit olla varma, että saat tehokkaan koneen. Tämä malli on itse asiassa bensiinikäyttöinen, mikä tekee siitä vielä tehokkaamman kuin muut tämän ruohotrimmeritestin koneet. Lisäksi se on rakenteeltaan tasapainoinen ja helppokäyttöinen.

Miksi kannattaa valita Makita RST250 bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Etsitkö hyvää bensiinikäyttöistä ruohotrimmeriä? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tähän Makitan malliin. Heidän RST250-mallinsa on erittäin tehokas toiminnassa, koska sen suorituskyky on suuri. Siksi se on ihanteellinen investointi kaikille, jotka kieltäytyvät tinkimästä ruohotrimmerien tehosta.

Tämän ruohotrimmerin teho on 0,73 kW ja se toimii 1 hevosvoiman teholla. Tämä riittää puutarhan itsepäisimmänkin kasvillisuuden kitkemiseen. Sinun ei siis enää tarvitse huolehtia villeistä rikkaruohoista, ruohosta tai kasveista, sillä saat kauneimman puutarhan, kun sinulla on tämä ruohonleikkuri käytössäsi. Lisäksi se on ihanteellinen myös kasvillisuuden ylläpitoon.

Tämän mallin avulla näet helposti, mitä olet tekemässä. Siinä on kaareva kahvamalli, joka antaa sinulle selkeän näkymän leikkausalueelle. Näin et vahingoita puutarhan osia, joita ei tarvitse leikata. 0,5 litran säiliö takaa myös sen, että sinun ei tarvitse jatkuvasti tankata polttoainetta. Joten voit työskennellä puutarhassa hyvän aikaa ennen kuin sinun täytyy huolehtia uudelleentäytöstä.

Tuotetiedot:

 • Korkeus: 38,5 cm
 • Pituus: 172,5 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Paino: 4.2 kg
 • Leikkuuleveys: 25 cm
 • sylinteritilavuus: 25,5 cm3
 • Teho: 0,73 kw / 1 HP
 • Tankki: 0,5 litraa
 • Tärinätaso: 2,6-3,2 m/s2

Makita RST250 bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Paras bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas ja suorituskykyinen bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri
 • pros-icon.svg Kaareva kahva takaa selkeän näkyvyyden leikkuualueelle
 • pros-icon.svg Kevyt paino verrattuna muihin bensiinimalleihin
 • pros-icon.svg Säiliön koko 0,5 litraa, joten pääset ympäri puutarhaa

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Makitan ruohonleikkuriin voit olla varma, että saat tehokkaan koneen. Tämä malli on itse asiassa bensiinikäyttöinen, mikä tekee siitä vielä tehokkaamman kuin muut tämän ruohotrimmeritestin koneet. Lisäksi se on rakenteeltaan tasapainoinen ja helppokäyttöinen.

Miksi kannattaa valita Makita RST250 bensiinikäyttöinen ruohotrimmeri

Etsitkö hyvää bensiinikäyttöistä ruohotrimmeriä? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tähän Makitan malliin. Heidän RST250-mallinsa on erittäin tehokas toiminnassa, koska sen suorituskyky on suuri. Siksi se on ihanteellinen investointi kaikille, jotka kieltäytyvät tinkimästä ruohotrimmerien tehosta.

Tämän ruohotrimmerin teho on 0,73 kW ja se toimii 1 hevosvoiman teholla. Tämä riittää puutarhan itsepäisimmänkin kasvillisuuden kitkemiseen. Sinun ei siis enää tarvitse huolehtia villeistä rikkaruohoista, ruohosta tai kasveista, sillä saat kauneimman puutarhan, kun sinulla on tämä ruohonleikkuri käytössäsi. Lisäksi se on ihanteellinen myös kasvillisuuden ylläpitoon.

Tämän mallin avulla näet helposti, mitä olet tekemässä. Siinä on kaareva kahvamalli, joka antaa sinulle selkeän näkymän leikkausalueelle. Näin et vahingoita puutarhan osia, joita ei tarvitse leikata. 0,5 litran säiliö takaa myös sen, että sinun ei tarvitse jatkuvasti tankata polttoainetta. Joten voit työskennellä puutarhassa hyvän aikaa ennen kuin sinun täytyy huolehtia uudelleentäytöstä.

Tuotetiedot:

 • Korkeus: 38,5 cm
 • Pituus: 172,5 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Paino: 4.2 kg
 • Leikkuuleveys: 25 cm
 • sylinteritilavuus: 25,5 cm3
 • Teho: 0,73 kw / 1 HP
 • Tankki: 0,5 litraa
 • Tärinätaso: 2,6-3,2 m/s2

Ryobi RY18LT25A-120P akkuruohonleikkuri

Edullinen ruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Turvaa puutarhan reunojen ja hankalien kohtien kauniin ja tarkan leikkauksen
 • pros-icon.svg EasyEdge-ominaisuuden ansiosta on helppo vaihtaa särmäyksen ja trimmauksen välillä
 • pros-icon.svg To-grip-muotoilu, antaa hyvän ja mukavan työasennon

Detaljeret gennemgang

Ryobin RY18LT25A-120P-ruohotrimmerissä on kaksikahvainen muotoilu, joka tarjoaa ergonomisen ja mukavan työasennon. Se on varustettu EasyEdge-toiminnolla, joten voit helposti vaihtaa reunojen leikkaamisen ja trimmaamisen välillä. Lisäksi koneessa on automaattinen langansyöttö. Malli on myös osa ONE+-järjestelmää, jossa kaikki 18V-koneet voivat käyttää samaa akkua.

Miksi kannattaa valita Ryobi RY18LT25A-120P ruohotrimmeri

Jos sinulla ei ole suurinta säästöbudjettia, mutta haluat silti hyvän ruohotrimmerin, tähän Ryobi-merkin malliin kannattaa investoida. He ovat kehittäneet vankan koneen, joka ei maksa mitään. Älä kuitenkaan pelkää tinkiväsi koneen rakenteesta tai tehokkuudesta vain siksi, että investoit hieman halvempaan malliin. Tämä Ryobin tehokas ruohotrimmeri antaa sinulle loistavia vaihtoehtoja terassin, trampoliinin, puutarhakalusteiden jne. ympärillä olevien reunojen hienoon ja tarkkaan leikkaamiseen.

Tämän Ryobin ruohotrimmerin avulla voit myös helposti vaihtaa reunojen leikkaamisen ja nurmikon leikkaamisen välillä, sillä se on suunniteltu EasyEdge-leikkuujärjestelmällä. Mukana on teränpidike, mutta sinun on ostettava lankakela, koska tämän mallin mukana toimitetaan vain muoviteriä. Koneen leikkuuleveys on 25 cm, joten pääset helposti eroon suuremmastakin kasvillisuudesta puutarhassa.

Nurmileikkurilla on mukava ja kätevä työskennellä puutarhassa, sillä siinä on kahden otteen muotoilu, joka antaa hyvän ja optimaalisen työskentelyasennon. Lisäksi sen paino on erittäin kevyt, vain 1,7 kg. Tämä vähentää särkyjen ja kipujen riskiä puutarhassa työskentelyn jälkeen, koska vältät työskentelyn huonoissa asennoissa tai käsien ja selän ylirasittamisen.

Tuotetiedot:

 • Paino: 1,7 kg
 • leikkausleveys: cm
 • Akkutyyppi: litiumioni
 • Akun koko: 2 Ah
 • Jännite: 18 volttia
 • Akun latausaika: 80 minuuttia
 • Tärinätaso: 1,7 m/s2

Guide

Ero bensiinikäyttöisen, johdollisen ja akkukäyttöisen ruohonleikkurin välillä

Voit valita kolmesta eri ruohotrimmerivaihtoehdosta: akku-, bensiini- tai johdollinen. Ne kaikki voivat poistaa ei-toivotun kasvillisuuden puutarhastasi, joten voit valita itse, minkä niistä haluat. Kaikissa kolmessa virtalähteessä on kuitenkin omat hyvät ja huonot puolensa, minkä vuoksi olemme kirjoittaneet pienen oppaan mallien välisistä eroista tähän osioon. Tämä auttaa sinua löytämään itsellesi sopivan mallin.

Bensakäyttöinen ruohonleikkuri

Bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri on ihanteellinen, kun haluat päästä eroon erityisen itsepäisestä kasvillisuudesta, olipa kyseessä sitten ruoho tai rikkaruohot. Suurella alueella korkealla ja lähellä olevaa kasvillisuutta voi olla ongelmallista poistaa johdottomilla tai johdollisilla malleilla, sillä ne ovat harvoin yhtä tehokkaita kuin bensiinikäyttöiset mallit. Bensiinikäyttöisen trimmerin etuna on, että sillä voi käsitellä kaikenlaista kasvillisuutta puutarhassa.

Toisaalta tämäntyyppiset koneet ovat usein painavampia kuin johdottomat ja johdolliset mallit, joten niiden kantaminen ja käyttö vaatii hieman enemmän voimaa. Ja tietenkin voi olla ärsyttävää, että polttoainetta, joka on pohjimmiltaan bensiinin ja öljyn seos, on sekoitettava ja täytettävä ennen kuin voit aloittaa. Tästä syystä monet kotitaloudet luopuvat bensiinikäyttöisestä mallista, mutta ammattikäytössä se on ensisijainen valinta.

Ohjattu ruohonleikkuri

Johdollinen ruohonleikkuri sopii erinomaisesti pienempiin puutarhoihin, mutta sitä voi helposti käyttää myös suuremmissa puutarhoissa, jos jatkojohdon käyttö ei haittaa. Johdollisen ruohotrimmerin suuri etu on se, että virta ei lopu kesken. Sinun ei siis tarvitse pysähtyä kesken työn lataamaan akkua tai kaatamaan uutta polttoainetta, vaan voit jatkaa työtä, kunnes se on tehty.

Lisäksi johdollinen ruohotrimmeri on myös yksi markkinoiden halvimmista vaihtoehdoista, joten jos haluat säästää rahaa hankinnassa, johdollinen ruohotrimmeri voi olla ilmeinen investointi. Ainoa asia, josta sinun on oltava tietoinen, on se, että sinun on aina pidettävä johtoa silmällä, sillä muuten vaarana on, että se katkeaa työskentelyn aikana, vääntyy tai putoaa siihen. Tämä johtuu siitä, että lanka tulee nopeasti tielle, kun liikut puutarhassa. Ongelmana on tietysti myös se, että johto ei aina ole tarpeeksi pitkä, joten on aina hyvä pitää ulkokäyttöön tarkoitettua jatkojohtoa käsillä – varsinkin jos sinulla on suurempi puutarha.

Akkukäyttöinen ruohonleikkuri

Jos haluat joustavuutta puutarhassa työskennellessäsi, akkukäyttöinen ruohotrimmeri, joka tunnetaan myös nimellä johdoton trimmeri, voi olla oikea ratkaisu. Nämä mallit takaavat täydellisen liikkumisvapauden, koska ne ovat kevyitä eikä niissä ole rajoituksia johtojen suhteen. Lisäksi markkinoilla on paljon hyviä akkukäyttöisiä ruohonleikkureita, joten ei ole vaikeaa löytää tarpeisiisi sopivaa mallia.

Akkukäyttöisen mallin haittapuolena on, että sinun on aina varmistettava, että akku on ladattu. Lisäksi on vaarana, että joudut odottamaan pitkään akun latautumista, jos se loppuu kesken työskentelyn. Tämä voidaan kuitenkin välttää investoimalla useampaan akkuun, jotta yhden voi jättää lataamaan, kun käytät toista.

Johdottomat ruohonleikkurit eivät ole markkinoiden halvimpia, jos malliin on ostettava myös laturi ja akku. Mutta jos sinulla on jo nämä osat, voit helposti löytää suhteellisen halpoja malleja. Useat jälleenmyyjät ovat myös kehittäneet puutarhakonesarjoja, joissa akku mahtuu kaikkiin koneisiin. Näin sinun tarvitsee ostaa akku ja laturi vain kerran, ja voit käyttää niitä useissa koneissa.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä ruohotrimmeritestissä

Sinulla on luultavasti muitakin kysymyksiä ruohotrimmerin ostamisesta, ja toivottavasti saat niistä lisätietoja alla olevista osioista. Voit lukea trimmaustekniikoista, ruohotrimmerin nailonjohdon vaihtamisesta ja ruohotrimmerin ja ruohonleikkurin erosta.

Ruohotrimmerin trimmaustekniikat

Kun etsit ruohotrimmeriä, voit valita kahdesta eri trimmaustekniikasta: muoviterän trimmaus tai nailonjohdon trimmaus. Jotkin mallit on suunniteltu toimimaan molemmilla tekniikoilla, joten voit vaihtaa niitä sen mukaan, mitä puutarhassa on poistettava. Voit itse päättää, minkälaista trimmaustekniikkaa pidät parempana.

Yleisesti ottaen muoviterän leikkaustekniikka on ihanteellinen raskaalle kasvillisuudelle, koska se toimii tehokkaammin ja on lujempi kuin nailonjohto. Toisaalta nailonjohto takaa tarkemman tuloksen. Siksi voi olla edullista käyttää näiden kahden menetelmän yhdistelmää, jotta voit käsitellä suurempia kasvaimia ja saavuttaa tarkan tuloksen.

On syytä muistaa, että sekä veitsi että nailonjohto on vaihdettava säännöllisin väliajoin. Nailonnaru voi katketa ja terät voivat menettää tehonsa. Siksi voi olla syytä tarkastella näitä osia, jos koneesi ei enää vastaa odotuksia.

Miten ruohonleikkurin johto asetetaan/vaihdetaan

Kuvasimme juuri, miten ruohonleikkurisi nailonjohto voi hyvinkin katketa. Mutta miten saat uuden johdon koneeseen? Käymme tämän läpi alla olevassa vaiheittaisessa oppaassa, jotta olet valmistautunut pahimpaan mahdolliseen tilanteeseen.

 • Varmista, että kone on sammutettu eikä vain päällä (esim. ota akku pois, irrota johto, poista polttoainesäiliö jne.)
 • Kiristä ruohotrimmerin pää niin, että pääset käsiksi pyörivään osaan
 • Varmista elementti niin, ettei se pääse pyörimään
 • Avaa holkki, johon merkkijono on asetettu, ja poista runko
 • Poista vanha merkkijono, mutta varmista, että leikkaat uuden merkkijonon täsmälleen samanpituiseksi ennen kuin heität sen pois
 • Kiedo nyt merkkijono (tai merkkijonoja, jos niitä on useita) rungon ympärille ohjeiden osoittamaan suuntaan. Sinun on jatkettava narun kietomista vartalon ympärille, kunnes molemmat päät voidaan kiinnittää
 • Asenna runko takaisin holsteriin
 • Vapauta pyörivä elementti, jotta näet, pyörivätkö jouset oikein
 • Jos kaikki toimii oikein, kone on valmis käyttöön

Mitä eroa on ruohonleikkurin ja ruohotrimmerin välillä?

Voi olla hieman vaikea erottaa pensasleikkuri ja ruohotrimmeri toisistaan, sillä niitä käytetään usein samankaltaisiin tarkoituksiin. Näiden kahden konetyypin erottaa kuitenkin toisistaan niiden koko ja tehokkuus. Pensasleikkuri on tavallista ruohotrimmeriä suurempi, koska sitä käytetään erityisen itsepäiseen kasvillisuuteen ja suuriin kasvustoihin. Tästä syystä pensasleikkuri on usein myös painavampi kuin ruohotrimmeri, mikä tarkoittaa, että konetta on kannettava valjaissa, jotta sitä voidaan hallita optimaalisesti.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että useat markkinoilla olevat ruohotrimmerit ovat niin hyvin rakennettuja ja tehokkaita, että niitä voidaan käyttää monissa tapauksissa jopa itsepäisen kasvillisuuden leikkaamiseen. Tämä riippuu kuitenkin hyvin paljon mallista. Ruohotrimmerin käytön etuna ruohonleikkurin sijaan on sen alhainen paino, minkä ansiosta se on helpommin hallittavissa kaikenkokoisille käyttäjille.

Ajattelitko investoida ruohonleikkurin sijaan pensasleikkuriin? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tarkemmin pensasleikkurin arvosteluun, jossa voit lukea markkinoiden parhaista malleista. Artikkelista saat myös tietoa muun muassa siitä, miten voit parhaiten käyttää pensasleikkuria, mitä lisävarusteita voit ostaa pensasleikkuriin ja miten löydät parhaan pensasleikkuritarjouksen.

LUE MYÖS: Suuri puutarhatraktorimme testi

Nurmikon hoito

Nurmikon kunto riippuu monista tekijöistä, mutta sammal on yksi niistä asioista, jotka voivat todella haastaa sekä nurmikon että puutarhan omistajan. Siitä voi olla vaikea ja itsepäinen päästä eroon, mutta käyttämällä pystyleikkuria tai nurmikon raivauslaitetta, kuten sitä myös kutsutaan, voit varmistaa, että nurmikkosi pysyy terveenä ja sammalettomana.

LUE MYÖS: Moottorisahojen suuri testi

Tarvitsetko muita laitteita puutarhaan?

Puutarhan omistajana tiedät, että hyvin hoidettuun puutarhaan ei tulla unessa. Varusteiden on oltava kunnossa. Nurmikko ei ole ainoa asia, joka tarvitsee huoltoa, vaan esimerkiksi myös puutarhaa ympäröivä pensasaita. Tässä tapauksessa Saitaleikkuri voi olla varsin välttämätön, kun leikataan erityisesti etupihaan päin olevaa puolta, jotta kulkijoita ei häiritse harhailevat oksat.

Levät hyökkäävät säännöllisesti terassilleni, ja käytän korkeapainepuhdistinta poistamaan ikävät laikut. Samalla se poistaa myös pahimmat rikkaruohot, jotka kasvavat halkeamien välissä.

FAQ

Mikä ruohotrimmeri on paras?

Tässä testissä äänestimme Bosch AdvanvedGrassCut 36 V -ruohotrimmerin testin parhaaksi. Malli erottuu edukseen tehokkuuden, rakenteen laadun ja hinnan osalta. Jokin muista malleista voi kuitenkin sopia paremmin tarpeisiisi, joten lue eteenpäin löytääksesi itsellesi sopivan trimmerin.

Mihin voit käyttää ruohotrimmeriä?

Ruohonleikkurilla voi leikata ruohoa paikoissa, joihin ruohonleikkurin on vaikea päästä. Sitä voidaan käyttää myös ei-toivotun kasvillisuuden poistamiseen reunoilta, muureilta, pensasaidoista jne.

Pitäisikö minun valita johdoton, johdollinen vai bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri?

Se, haluatko johdollisen, johdollisen vai bensiinikäyttöisen ruohonleikkurin, riippuu sinusta. Akkukäyttöiset mallit antavat sinulle enemmän liikkumisvapautta, mutta johdollisessa versiossa virta ei koskaan lopu kesken. Bensiini on hyvä raskaalle kasvillisuudelle.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×