Paras hierontapistooli 2022 – mikä niistä kannattaa valita?

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Hieronta-ase? Kyllä, se on hyvä; ase, jolla voi hieroa! Ehkä olet jo tutustunut erilaisiin malleihin ja tiedät hieman erilaisista hierontapäistä ja intensiteettiasetuksista, miten ne toimivat ja miksi – tai ehkä et tiedä yhtään mitään ja ihmettelet, miksi hierontapistoolit ovat ylipäätään olemassa.

Voit kertoa, että on olemassa useita hyviä syitä, miksi, ja jos satut olemaan utelias siitä, miten löytää paras hieronta ase, hyvin, olet klikannut oikealle sivulle!

Koska olemme valinneet 6 tehokkainta hieronta-asetta, joita voit hankkia juuri nyt, ja tarkastelemme niitä tässä, jotta olet hyvin varustautunut seuraavaa aseostoa varten. Lisäksi kerromme hieman siitä, mikä hierontapistooli on ja miten saat siitä kaiken hyödyn irti. Istu alas hyvän kahvikupin kanssa ja lue eteenpäin!

MikaMax Lihasmassageripistooli

Paras hierontapistooli

Fordele
 • pros-icon.svg Langaton ja ladattava – ota se mukaan matkalle
 • pros-icon.svg Hierontapistooli on valmistettu BPA-vapaasta materiaalista
 • pros-icon.svg Kevyt ja suunniteltu ergonomisella kahvalla – helppo käyttää
 • pros-icon.svg Superhyvä hintaansa nähden – tämän hierontapistoolin voi hankkia rikkomatta budjettia

Detaljeret gennemgang

Kevyt vai voimakas hieronta? Saat kaiken tämän MikaMaxin monipuolisen hierontapistoolin avulla. Tässä tyylikkäässä superpistoolissa on 6 eri voimakkuusastetta ja 4 lisälaitetta, ja se antaa sinulle tehokkaan ja kohdennetun hieronnan missä ja milloin vain!

Miksi sinun kannattaa valita MikaMax lihasmassageripistooli

Ei ole juuri väliä, missä olet kipeä tai kipeä, koska tämä MikaMaxin lihasmassageripistooli tulee apuun nopeammin kuin voit etsiä hyvää hierojaa netistä. Neljä erilaista hierontapäätä on helppo vaihtaa, ja jokainen niistä lievittää kipuja ja särkyjä paikoissa, joihin voi olla vaikea päästä ilman ammattimaisen hierojan apua.

Laite toimii tässä myös 1200-3300 iskun minuutissa, joten kipeät lihakset voivat saada kevyen rentoutuksen, kun taas kovemmat, jotka todella kaipaavat käsillä tekemistä, voivat saada syvähierontaa hattuun sopivasti. Eri nopeuksia on myös helppo säätää yhdellä napsautuksella pistoolin pään takaosassa, jossa hehkuva merkkivalo näyttää, kuinka korkealla nopeudella olet – fiksua! Lisäksi tämä käsikäyttöinen hierontapistooli surisee tehokkaasti jopa 3 tuntia, kun se on ladattu täyteen, ja se on kaiken kaikkiaan välttämätön hierontapistooli niille, jotka rakastavat intensiivistä harjoittelua ja tarvitsevat työkalun, joka voi sekä lievittää kipua että antaa perusteellisen syvähieronnan.

Gear 4U Hierontapistooli MG2020

Paras koko keholle

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen kahva – mukava ja helppo pitää kädessä
 • pros-icon.svg Digitaalinen kosketusnäyttö helpottaa asetusten säätämistä
 • pros-icon.svg Toiminto on/off

Detaljeret gennemgang

Tämän pistoolin nimi saattaa kuulostaa hieman seksilelulta, mutta se on itse asiassa hierontapistooli, ja se tuottaa moitteettomia tuloksia niille, jotka kaipaavat tehokasta hierontaa ilman suurta hössötystä.

Miksi kannattaa valita Gear 4U Hierontapistooli MG2020

Hierontapistoolissa on peräti 30 eri voimakkuusastetta, joten voit kohdistaa hieronnan mihin kohtaan kehoasi haluat. Tämä laite vaihtelee tehokkaasti hellävaraisimmasta ja rentouttavimmasta hoidosta paljon intensiivisempään ja syvempään hierontaan.

Tämä Gear 4U -hierontapistooli voi siis lievittää kipua, lisätä verenkiertoa ja rentouttaa jumissa olevia lihaksia samanaikaisesti – ja se voi tehdä niin jopa 2 tuntia kerrallaan ennen kuin se tarvitsee latauksen.

Mukana olevat 4 hierontapäätä on myös helppo vaihtaa ja muuttaa asetuksia liikkeellä, joten saat taatusti hierontalaitteen, joka on erittäin käyttäjäystävällinen ja tekee hyvää työtä väsyneille lihaksillesi. Lisäksi mukana tulee älykäs säilytyspussi, joten kaikki on samassa paikassa ja voit ottaa hierontapistoolin helposti mukaan myös matkalle.

Fordele
 • pros-icon.svg Hiljainen hierontapistooli – sen äänenvoimakkuus on 45-55db
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu jäähdytysjärjestelmä, joten laite ei kuumene käytön aikana pitkiä aikoja
 • pros-icon.svg Älykäs teknologinen ja ergonominen muotoilu, joka minimoi ulkoisen tärinän käytön aikana
 • pros-icon.svg Liukumaton ote – tämä hierontapistooli ei putoa lattialle!
 • pros-icon.svg Tämä on erittäin kevyt hierontapistooli – se painaa vain 500 grammaa

Detaljeret gennemgang

Kärsitkö myoosista ja solmuista siellä täällä, joille et koskaan tee mitään, koska matka hierojalle on kallis ja aikaa vievä? Silloin tämä yksinkertainen mutta toimiva sähköinen lihashieroja on tehty sinulle!

Miksi sinun pitäisi valita sähköinen lihashieroja

Jos haluat kunnon hieronnan kotisi neljän seinän takana, tämä lihashierontapistooli on ratkaisu sinulle! Se on kompakti hierontapistooli, joka painaa vähemmän kuin useimmat, mutta on silti yhtä tehokas kuin hieman suuremmat vastineensa. Se humisee ja värisee kevyesti ja näppärästi jopa 3 tunnin ajan ja vapauttaa sinut kipeistä ja kireistä lihaksista hetkessä. Kun voimakkuusasteikko on 3200-3600 lyöntiä minuutissa, tätä pientä Muscle Gunia ei todellakaan pidä aliarvioida, sillä se onnistuu tarjoamaan tasaisen, sykkivän hieronnan missä tahansa kehossasi tarvitset sitä.

Suuren intensiteetin asteikko yhdistettynä neljään eri hierontapäähän mahdollistaa hieronnan räätälöinnin erityisen tehokkaasti, jotta voit löysätä sitä kovaa solmua olkapäässäsi, joka on aina vaivannut sinua, ja samalla voit rentouttaa eri lihasryhmiä, joita olet aina käyttänyt, mutta joista et ole koskaan huolehtinut.

Olitpa sitten urheilemassa tai et, tässä on loistava hierontapistooli kotikäyttöön, joka voi antaa sinulle syvän, intensiivisen hieronnan, joka löysää jopa kaikkein solmuneimpia lihaksia rentouttavan vaikutuksen avulla.

Aeroz MG-1000 hierontapistooli

paras rentoutumiseen ja rentoutumiseen

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä vastine rahalle – tämä on halpa hierontalaite
 • pros-icon.svg Yksinkertainen ja helppokäyttöinen
 • pros-icon.svg Tämä on kevyt ja kompakti hierontapistooli, jota on helppo kuljettaa mukana liikkeellä

Detaljeret gennemgang

Kärsitkö klassisesta jokapäiväisestä niska-hartiaseudun kireydestä, koska istut usein tietokoneen ääressä epäterveellisissä asennoissa? Sitten tämä Aeroz MG-1000 hierontapistooli on lahja, jota olet odottanut.

Miksi kannattaa valita Aeroz MG-1000

Anna itsellesi kaikin puolin tehokas hieronta tällä Aerozin minipistoolilla.Kyllä, anna itsellesi tehokas hieronta.

Tarvitsitpa sitten rentouttavaa hierontaa tai syvällisempää hierontaa, tämän superhelpon ja yksinkertaisen hierontapistoolin avulla olet hyvin turvassa. Alhaisesta hinnastaan huolimatta siinä on klassinen hierontalaitesarja, jossa on 4 erilaista hierontapäätä sekä monipuoliset intensiteettiasetukset, jotka vaihtelevat 1100:sta 3300 iskuun minuutissa 6 eri tasolla.

Tehokas hierontapistooli, joka eri nopeuksillaan lievittää kipua päästä varpaisiin – napsautat vain sopivan suuttimen laitteeseen ja voit aloittaa.

Jos sinulla on kireät ja jäykät lihakset, jotka todella tarvitsevat syvähierontaa rentoutuakseen, tämä Aeroz MG-1000 -malli tekee työnsä sinulle.

Matalan intensiteettiasetuksensa ansiosta se sopii myös erinomaisesti lempeän ja rentouttavan hieronnan antamiseen. Jos treenaat säännöllisesti, se on myös hyvä rentouttava ja ehkäisee kipeytyneitä lihaksia ja auttaa samalla lisäämään verenkiertoa – ei hullumpi!

Musclepain Hierontapistooli

paras syvähierontaan

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty ja testattu yhteistyössä tanskalaisten fysioterapeuttien kanssa
 • pros-icon.svg Hiljainen moottori, 30-45 db
 • pros-icon.svg Smart matkalaukku/säilytyskotelo sisältyy toimitukseen, jotta voit pitää tavarat järjestyksessä kotona tai matkalla
 • pros-icon.svg Ergonomisen muotoilun ansiosta sitä on helppo pitää kädessä ja käyttää

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko hoitoa liikunnan jälkeisiin lihas- ja nivelkipuihin ilman, että sinun tarvitsee varata aikaa hierojalle? Ja haluatko tehdä sen tunnustetulla ja tehokkaalla työkalulla, jota myös ammattilaiset käyttävät? Tutustu sitten tarkemmin tähän Musclepainin huipputason hierontapistooliin!

Miksi sinun kannattaa valita Musclepain Massage Gun

Tämän Musclepainin tyylikkään ja tehokkaan hierontamuotoilun avulla voit stimuloida verenkiertoa, lievittää kipua ja antaa itsellesi syvähieronnan satuttamatta kättäsi. Tämä hierontapistooli painaa vain 800 grammaa, joten sen kanssa on erittäin helppo liikkua. Se on monipuolinen ja tehokas hierontalaite, joka voidaan mukauttaa todella monenlaisiin tarpeisiin ja lihasryhmiin 6 eri hierontapään ja 10 eri voimakkuusasteen yhdistelmällä.

Hierontapistoolissa on myös hehkuva kosketusnäyttö, joten voit helposti muuttaa asetuksia samalla, kun käytät sitä. 6 lisälaitetta on helppo vaihtaa, ja ne sopivat yhtä hyvin lihasten lämmittämiseen ennen harjoittelua kuin niiden rauhoittamiseen ja rentouttamiseen sen jälkeen. Jopa 3200 lyöntiä minuutissa, tämä skandinaavisesti suunniteltu Viking on loistava valinta innokkaalle urheilijalle, joka treenaa usein ja pitkään. Sen käyttöaika on jopa 5 tuntia täydellä latauksella. Jos sinulla on epäilyksiä laadusta, voimme kertoa, että sitä käyttävät myös Tanskan naisten käsipallomaajoukkueen urheilijat – kyseessä on siis huippuluokan hierontapistooli!

Painhunter hierontapistooli

paras kipeille lihaksille

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt ja ergonominen muotoilu – helppo käyttää
 • pros-icon.svg Erityisen hyvä kipeille hartioille
 • pros-icon.svg Käytännöllinen säilytyspussi, jossa on tilaa kaikille osille
 • pros-icon.svg Hyvä hintaansa nähden

Detaljeret gennemgang

Kun nimi on Painhunter, ei pitäisi olla epäilystäkään siitä, mitä tämä hierontapistooli voi tehdä sinulle. Se on vankka laite, joka toimii jopa 3200 iskua minuutissa ja käsittelee helposti kaiken rentouttavasta hieronnasta eri lihasryhmien voimakkaampaan ja syvempään hierontaan; olet hyvin katettu kaikin tavoin tämän Painhunter-pistoolin kanssa!

Miksi kannattaa valita Painhunter-hierontapistooli

Suoraan James Bond -elokuvasta otettu hierontapistooli on (onneksi) yhtä tehokas kuin sen hienostunut agentti 007-ilme. Jos kärsit jännittyneistä ja kipeistä lihaksista esimerkiksi siksi, että istut töissä väärässä tuolissa, tämä hyvännäköinen hierontalaite on ihanteellinen ratkaisu sinulle. Se on todella hyvä monitoimihieroja, joka voi antaa rentouttavan hieronnan lihasten rentouttamiseksi, mutta myös voimakkaan ja syvän hieronnan, jos sinulla on vaikeampia solmuja ja kipuja. Jos sinulla on niskasi krikki, se on myös ystäväsi hädässä.

Tämä Painhunter-hierontapistooli värisee ja pomppii jopa 4 tuntia, ennen kuin se tarvitsee matkan pistorasiaan, ja se on erittäin helppo ja suoraviivainen käyttää. Siinä on 4 erilaista hierontapäätä ja 20 eri voimakkuusasetusta, joten tehokas hoito on taattu, halusitpa sitten päästä eroon myoosista, nivelkivuista tai kipeistä pohjelihaksista. Itse asiassa tämä hierontapistooli on sellainen työkalu, joka on hyvä pitää mukana, jotta voit aina saada hyvän hieronnan ilman, että sinun tarvitsee järjestää sitä ja tätä ja maksaa kalliisti lihasten rentouttamisesta.

Guide

Miten valita paras hierontapistooli

Olitpa sitten tyyppi, joka treenaa usein, urheilee ammattimaisesti tai kärsii jännityksistä, koska rasitat tiedostamattasi eri lihasryhmiä jokapäiväisessä elämässäsi, hierontapistooli voi olla loistava kumppani kotona.

Seuraavassa keskitymme niihin, jotka eivät ehkä ole täysin tietoisia hierontapistoolin monista eduista, jotta voit päästä mukaan ja ymmärtää paremmin, miten valita oikea hierontapistooli tarpeisiisi. Mutta ensin:

Mikä on hierontapistooli ja miten se toimii?

No, mikä hierontapistooli tarkalleen ottaen on?

Hierontapistooli on sähköinen työkalu, joka tekee asetuksesta riippuen eri voimakkuudella erittäin nopeita, lyhyitä ja toistuvia “paineliikkeitä”, jotka toimivat kuin pienet iskut, kun laitetta pidetään kehoa vasten. Lihaksiin vaikutetaan samalla tavalla kuin hierojalla.

Tämäntyyppinen hieronta hierontapistoolilla tunnetaan alalla nimellä iskuhoito.

Useat hierojat ovat lisänneet hierontapistoolin hoitoihinsa, koska sillä voidaan antaa erittäin tarkkaa ja syvää hierontaa erityisen herkille alueille – esimerkiksi urheilijoille ja äärimmäisiä lihasurheilulajeja harrastaville henkilöille. Käytännössä tämä lyömähoito löysää lihaksia ympäröivää sidekudosta ja tekee niistä joustavampia. Lisäksi hierontapistooli on erinomainen väline urheiluvammojen jälkeen ja lihasten yleiseen palautumiseen, sillä nopean paineensa ansiosta se lisää myös verenkiertoa.

Mitä on hyvä etsiä, kun valitset hierontapistoolin?

Ei liene yllätys, että eri tarpeisiin on olemassa erilaisia hierontapistoolit, ja että paras hierontapistooli innokkaalle urheilijalle ei välttämättä ole paras tyypille, joka haluaa rentouttaa niskansa pitkän toimistopäivän jälkeen. Tässä on siis muutama asia, jotka kannattaa pitää mielessä ennen kuin ryntäät ostamaan seuraavan hierontapistoolisi.

Voit muun muassa miettiä, kuinka usein tarvitset kotihierontaa ja mitkä lihasryhmät ovat kyseessä. Lisäksi on otettava huomioon jännitysten, solmujen ja kipeiden lihasten vakavuus sekä voimakkuus (iskut minuutissa), johon hierontalaitteen on kyettävä. Ja kyllä, sitä voi olla hieman vaikea seurata, joten seuraavassa yritämme antaa sinulle yleiskatsauksen joistakin parametreista, jotka on aina hyvä pitää mielessä ennen kuin liityt onnellisten hieronta-aseiden omistajien kerhoon.

Lisäksi voimme lisätä, että ellet harrasta urheilua korkealla tasolla tai treenaa useita kertoja viikossa, voit yleensä tyytyä tavalliseen hierontapistooliin, joka on rakenteeltaan yksinkertainen ja suoraviivainen ja joka on hinta-asteikon alapäässä.

Suunnittelu ja helppokäyttöisyys

Koska hierontalaite on käsikäyttöinen laite, sen muotoilu on varsin tärkeää: istuuko se hyvin käteen, onko asetuksia helppo vaihtaa, kuinka kestävästä materiaalista se on valmistettu ja niin edelleen.

Suosittelemme, että etsit aina sellaista mallia, jossa on hyvä ergonominen kahva, jossa on liukumaton ote, ja jos mahdollista – sellainen, joka minimoi ulkoisen tärinän, jotta sinun on helpompi käsitellä sitä ilman, että sinun tarvitsee käyttää ylimääräistä käden voimaa vain pitämällä sitä. Erityisesti jos tarvitset intensiivistä hoitoa, jossa hierontapistooli toimii esimerkiksi maksiminopeudella, on tärkeää, että siinä on hyvä ja tukeva ote.

Koko ja paino

Onko hierontapistooli tarkoitettu vain kotikäyttöön vai pitäisikö sen olla pieni ja kevyt malli, jota on helppo kuljettaa mukana? Vaikka paino on tietenkin tärkeä sen kannalta, kuinka helppo sitä on pitää kädessä ja kuinka kauan voit jatkaa ilman, että ranteet ja kädet väsyvät, se on myös hyvä pitää mielessä, jos aiot matkustaa eri paikkoihin hierontapistooli laukussasi. Sama koskee kokoa. Tietenkin on myös helpompaa, jos käytössäsi on pieni, kätevä malli, joka ei vie liikaa tilaa.

Sinun on muuten hyvä tietää, että koko ja paino eivät aina liity toisiinsa (se riippuu siitä, mistä materiaalista ase on valmistettu). Hierontapistooli, jota käytät yksinomaan kotona, voi siis helposti olla isompaa mallia, mutta samalla se voi olla kevyt ja helposti ulottuvilla hierottaessa.

Syke minuutissa

Hierontapistoolin tehokkuutta lyönteinä minuutissa kuvataan useimmissa tapauksissa RPM – “revolutions per minute” (kierrokset minuutissa). Se, kuinka monta iskua minuutissa hierontapistoolilla voidaan tehdä, vaikuttaa olennaisesti siihen, kuinka intensiivistä hierontaa sillä voidaan antaa ja miten sillä voidaan hoitaa eri lihasryhmiä yleisemmin. Jos esimerkiksi tarvitset todella kovaa hierontaa, pistoolisi pitäisi pystyä lyömään vähintään 3100 iskua minuutissa.

Useimmat markkinoilla olevat hierontapistoolit tekevät 1200-3300 iskua minuutissa, ja niiden intensiteettitasojen keskimääräinen määrä on noin 6. Hyvässä monitoimihierontapistoolissa, joka on tehokas ja riittävän monipuolinen kaikkien lihasryhmien hoitoon, on yleensä nämä ominaisuudet.

Akun käyttöikä

Mikään ei ole pahempaa kuin se, että on päässyt hyvin mukaan johonkin, ja sitten juhlat vain yhtäkkiä loppuvat ilman varoitusta. Sama pätee tietysti myös silloin, kun käytät suosikkihierontapistooliasi – sen pitäisi kestää optimaalisen kauan.

Vaikka jotkut laitteet voivat räjäyttää jopa 4-5 tuntia kerrallaan, sanoisimme, että hierontapistoolin normaali käyttöaika on helposti noin 3 tuntia. 2 tuntia hierontaa riittää yleensä useimmille enemmän kuin tarpeeksi. Lisäksi hieromasauvaa ei yleensä tarvitse ladata jokaisen käyttökerran jälkeen, koska sen käyttöaika on 2-3 tuntia.

Miksi on hyvä käyttää hierontapistoolia?

Hierontapistoolin käytössä on varmasti useita etuja, ja jos et tunne niitä, voit jäädä tälle sivulle ja tulla (vielä) viisaammaksi lukemalla alempana!

Lihasten palautuminen

Hierontapistooli hieroo ja pehmentää lihassäikeitä pienillä, nopeilla iskuilla, jolloin ne rentoutuvat ja rentoutuvat. Näin varmistetaan myös, että lihakset palautuvat ja “toipuvat” nopeammin kuin tavallisella venyttelyllä.

Yksi syy siihen, miksi monet ammattimaiset hierojat käyttävät hieromasauvaa hoidoissaan, on yksinkertaisesti se, että sen avulla he pääsevät tehokkaasti ja nopeasti syvälle lihassyihin ja ympäröivään alueeseen. Sitten on vielä lempeys – useimmat ihmiset tietävät, miten tuskallista voi olla jännittyneiden lihasten löysääminen ja miten pitkältä minuutti voi tuntua, kun se todella sattuu.

Hierontapistoolin avulla istunto on nopeampi ja usein myös kivuttomampi.

Arpikudoksen hoito

Tiesitkö, että hierontapistooli voi olla erittäin tehokas arpikudoksen pehmentämisessä ja arpien näkyvyyden vähentämisessä? Koska hierontapistooli voi antaa todella syvää hierontaa, löysentää kudoksia ja kuituja ja lisätä verenkiertoa, se on hyvä myös arpien, kuten kirurgisten arpien, pehmentämiseen ja tasoittamiseen.

Myooseja ja solmuja

Kyhmyt ja myoosit ovat väistämättömiä, ja meillä kaikilla on niitä enemmän tai vähemmän. Myoosit ovat eräänlaisia lihastulehduksia, jotka eivät ole syvällä lihaskudoksessa, joten ne ovat usein helposti havaittavissa ja paikannettavissa. Useimmilla meistä ne sijaitsevat hartioiden ympärillä, niskassa, yläselässä ja pakaroissa.

Tässä kohtaa hierontapistooli on kätevä! Se on todella (ja me tarkoitamme, TODELLA) tehokas ampumaan alas ja noihin pieniin koviin solmuihin, löysäämään niitä ja rentouttamaan lihakset täysin.

Jos siis kärsit jännityksistä ja kivuista, jotka johtuvat siitä, että istut samassa asennossa tai käytät samoja liikkeitä tuntikausia, hierontapistoolin käyttäminen on loistava keino lievittää jännitystä ja päänsärkyä. Sen ei tarvitse kestää kauan tai vaatia suuria valmisteluja; tee se televisiota katsellessasi tai sisällytä se osaksi iltarutiinejasi ennen nukkumaanmenoa – ja saat taatusti myös erityisen hyvät yöunet.

Lisääntynyt verenkierto

Olipa kyseessä sitten perusteellinen hieronta tai kevyempi hieronta, jonka sinä ja hierojasi haluatte aloittaa, voit olla varma siitä, että verenkiertoasi stimuloidaan hyvin.

Itse asiassa hierontapistoolin monet nopeat värähtelyt ja iskut stimuloivat verenkiertoa, koska – aivan kuten tavallisessa hieronnassa – laite lämmittää lihaksia, mikä puolestaan stimuloi itse verenkiertoa. Tämä tarkoittaa, että veri pääsee nopeammin hierottaviin alueisiin, mikä puolestaan antaa uutta happea nivelille ja lihaksille.

Miten hierontasauvaa käytetään?

Hierontapistoolin kanssa on vaikea mennä pieleen, sillä ne ovat kaikki suhteellisen helppokäyttöisiä. Olemme kuitenkin päättäneet tehdä asioista hieman helpompia alla olevalla vaiheittaisella oppaalla, jotta voit turvallisesti lähteä seuraavaan hierontapistooliseikkailuusi.

Hierontapistoolin käyttö – vaiheittainen opas

 • Varmista, että kiinnitetty hierontapää on kunnolla ja turvallisesti kiinni
 • Kytke ase päälle ja anna sen hyräillä ja surista hieman, kunnes se on saavuttanut oikean kierrosluvun. Aloita aina varovasti pienimmällä asetuksella – erityisesti jos olet aloittelija ja/tai lihaksesi eivät ole olleet hierontalaitteen alla vähään aikaan
 • Aloita antamalla pistoolin “nuuskia” lihaksia varovasti ja totuttele tunteeseen rauhassa. Näin voit myös arvioida paremmin, kuinka nopeasti lihaksesi kestävät iskuja. Vältä kaikin keinoin painamasta asetta voimakkaasti kehoasi vasten
 • Levitä pistoolia varovasti käsiteltävien alueiden yli; voit nyt käyttää hieman (hyvin vähän!) painetta ja liikuttaa pistoolia hitaasti liukuvin liikkein. Muista pääsääntöisesti antaa aseen tehdä työ – pidä sitä vain lihaksesi päällä
 • Relaxa samalla kun käytät hierontapistoolia. Hengitä syvään sisään ja ulos, kun liikutat asetta lihasten yli. Jos kohtaat myoosia tai muita erityisen kipeitä kohtia, voit antaa pistoolin levätä kipeässä kohdassa hetken, mutta painamatta kovemmin – anna taas pistoolin tehdä työnsä

Erilaiset hierontapäät/suukappaleet

Mutta entä kaikki hierontapistoolin mukana tulevat erilaiset hierontapäät?

Älä huoli, täälläkin tulemme apuun ja kerromme hieman eri suuttimista ja niiden toiminnasta.

Useimmissa hierontalaitteissa on vakiona 4 erilaista suutinta ja 6-10 intensiteettitasoa, joita voidaan yhdistää eri lihasryhmien ja tarpeiden mukaan. Seuraavassa tarkastelemme 4 yleisimmin käytettyä suutinta.

Pyöreä suutin

Lähes kaikissa hierontapistooleissa on pyöreä pallonmuotoinen suukappale.

Tätä pyöreää suutinta, joka on tyypillisesti valmistettu kovasta vaahdosta, voidaan käyttää koko vartalolla, joten se soveltuu yleiskäyttöön. Koska tämä suutin on suuri ja pyöreä ja siksi hieman miedompi, se on myös hyvä aloittaa, jos olet uusi hieromasuutin.

Lisäksi pyöreä suutin sopii erinomaisesti lihasten lämmittelyyn ennen intensiivisempää harjoittelua tai juoksua.

Pallon suukappale

Pallomainen suukappale on monella tapaa pyöreän suukappaleen miniversio. Toisin kuin pyöreä suukappale, tämä pallomainen kappale on kuitenkin yleensä jonkin verran kovempi, osittain siksi, että se on pienempi, ja osittain siksi, että se on muotoiltu muovista. Se voi hieroa intensiivisesti ja kovaa, joten tätä suukappaletta tulisi käyttää aina matalalla intensiteettitasolla. Se on muuten erityisen hyvä kämmenille ja jalkaterille tai jos sinulla on hyvin paikallisia kipuja, jotka vaativat hyvin syvää hierontaa.

Haarukan suukappale

Haarukanmuotoinen suukappale toimii kahden kärjen kautta, joten sillä voidaan hieroa lihaksen molempia puolia. Esimerkiksi haarukkaa on hyvä käyttää käsivarteen tai selkään (selkärankaa pitkin) ja pohjelihaksiin. Haarukan muotoinen suukappale on myös hyvä hartioiden sekä niskan ja lapaluiden välisen alueen rentouttamiseen.

Litteä suukappale

Litteää suukappaletta kannattaa käyttää, kun käsitellään suurempia lihasryhmiä tai kehon alueita – esimerkiksi pakaroita ja reisiä. Tämä litteä suukappale voi antaa melko paljon painetta jopa alhaisemmalla intensiteettitasolla, joten kuten pallomaisen suukappaleen kanssa, on hyvä idea aloittaa varovasti.

Milloin hierontapistoolia ei pidä käyttää?

Yleensä hierontapistoolin käyttö ei ole vaarallista, kunhan käytät sitä ohjeiden mukaan ja kunhan et käytä sitä suihkussa tai veden lähellä.

On kuitenkin vain muutamia tapauksia, joissa sitä ei pidä käyttää, kuten jos olet raskaana (anna ammattimaisen hierojan tehdä työ sen sijaan) tai jos olet sairas ja sinulla on kuumetta. Jos sinulla on suonikohjuja, sinun on myös vältettävä kaikenlaisia hierontapistooleja, sillä pistoolin antamat iskut voivat yksinkertaisesti aiheuttaa suonikohjujen puhkeamisen.

Sama pätee, jos olet loukannut lihaksesi esimerkiksi kuitumurtuman vuoksi, sillä hierontapistoolin voimakkaat iskut useimmiten vain pahentavat kipua.

Henkilöiden, joilla on liikaa nestettä kudoksissaan (turvotus), tulisi myös pysyä erossa hierontatykistä. Vaikka joissakin tapauksissa hieronta voi todella auttaa, jos kärsit turvotuksesta, sitä ei kannata kokeilla itse. Kysy sen sijaan neuvoa lääkäriltäsi, joka osaa kertoa, mitä hierontavaihtoehtoja sinulla on, jos sellaisia on.

FAQ

Mikä hierontapistooli on testin paras?

Paras hierontapistooli ja selkeä voittaja testissämme on MikaMax Muscle Massager Gun! Se on käyttäjäystävällinen, tehokas ja monipuolinen hierontapistooli, jonka kanssa ei voi mennä pieleen.

Paljonko hierontapistooli maksaa?

Halvimmillaan yksinkertainen tavallinen hierontapistooli maksaa noin 400 - 500,-kr. Jos haluat edistyneemmän mallin, hintaluokka on noin 1200,-kr tai hieman enemmän.

Miten hierontapistooli toimii?

Hierontapistooli on sähkölaite, joka tekee erittäin nopeita, lyhyitä ja toistuvia paineliikkeitä ja vaikuttaa siten lihaksiin samalla tavalla kuin hierojan kierros.

Voiko halpa hierontapistooli olla hyvä?

Halpa hierontapistooli voi olla hyvä! Jos tarvitset sitä esimerkiksi niskan ja hartioiden rentouttamiseen tai lievittämään lievää kipua, halvempi ja yksinkertaisempi malli voi helposti täyttää tarpeesi.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×