Hierontakoneiden testi 2022 – Paras opas parhaista hierontakoneista

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Beurer MG 100

Saat täydellisen hieronnan tällä Beurerin superälykkäällä hierontalaitteella! Olipa kyseessä rentouttava tai syvä hieronta – 4 hierontaohjelmaa ja 5 eri nopeutta, tämä laite tarjoaa kaiken, mitä hyvään hierontaan kuuluu. Vapauta itsesi kipeistä ja jäykistä lihaksista tällä…

5
Paras monipuolinen hierontalaite

MikaMax Lihasmassageripistooli

6
paras niskoille ja hartioille

Conzept Hierontalaite

7
Paras hierontapistooli, jolla on pisin akun kesto

Tunturi Hierontapistooli

8
Paras jaloille

Beurer FM 90

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tiedäthän, että sinulla on ollut pitkä päivä istumista oudossa ja kaikin puolin väärässä asennossa, ja nyt kun on ilta (ja on muuten liian myöhäistä varata viime hetken hieroja), voisit todella tarvita rentoutusta kipeille ja jäykille lihaksillesi? Tässä kohtaa kotihieronta on paikallaan – ja tässä artikkelissa autamme sinua löytämään parhaan hierontalaitteen tähän työhön!

Tässä hierontalaitteen arvostelussa tarkastelemme 9 parasta hierontalaitetta, jotka voit ostaa juuri nyt, ja opastamme sinua, jotta tiedät, mitä ominaisuuksia hierontalaitteessasi pitäisi olla, jotta se vastaisi henkilökohtaisia tarpeitasi. Lisäksi kerromme, mikä ero on hierontapistoolin sykkivän napautushieronnan ja hierontatyynyn pyörivien liikkeiden välillä. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä annamme sinulle muutamia vinkkejä hierontalaitteen käyttöön, jotta saat aina taatusti parhaan hieronnan!

Beurer MG 100

Testin paras hierontalaite

Fordele
 • pros-icon.svg Infrapunahierontalaite, jolla on hyvä rentouttava vaikutus ohjelma-asetuksista riippumatta
 • pros-icon.svg Hiekkapuhalletusta alumiinista valmistettu tyylikäs muotoilu
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen ote liukumattomilla kahvoilla – käytä sitä vaivattomasti yksin tai pyydä kumppaniasi tai ystävääsi hieromaan sinua
 • pros-icon.svg 2 erilaista hierontapäätä mukana
 • pros-icon.svg Tarjoaa tehokkaan “naputtelevan” iskuhieronnan
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää koko vartalolle

Detaljeret gennemgang

Saat täydellisen hieronnan tällä Beurerin superälykkäällä hierontalaitteella! Olipa kyseessä rentouttava tai syvä hieronta – 4 hierontaohjelmaa ja 5 eri nopeutta, tämä laite tarjoaa kaiken, mitä hyvään hierontaan kuuluu.

Miksi kannattaa valita Beurer MG100

Vapauta itsesi kipeistä ja jäykistä lihaksista tällä melko hämmästyttävällä shiatsuhierontalaitteella saksalaiselta Beurerilta. Se on käsikäyttöinen hierontalaite, joka antaa koko vartalollesi – päästä varpaisiin – hieronnan, joka lisää tehokkaasti verenkiertoa ja lievittää samalla särkyjä ja kipuja ihanan rentouttavasti. Laitteen pituuden, painon ja muodon ansiosta sillä on myös erityisen helppo hieroa selkä- ja niska-alueita, joihin on tavallisesti vaikea päästä itse. Lisäksi se voidaan asettaa hieromaan lempeästi matalataajuisilla impulsseilla, ja se voidaan kääntää ylöspäin, jolloin saat syvän ja voimakkaan hieronnan, joka pehmentää tehokkaasti kaikkia kireitä lihasryhmiä. Nopeuksia ja hierontaohjelmia ohjataan laitteen pinnalla, joten voit helposti säätää hierontaa käytön aikana. Joten on vaikea voittaa tämän hierontatestin voittajaa, joka on vain todella hyvä hierontalaite ja super stimulaattori kaikenlaisille lihasjännityksille.

Beurer MG 55

Paras jaloille ja hartioille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä lievittämään reisilihasten ja pohjelihasten arkuutta ja lihaskipua
 • pros-icon.svg Antaa voimakkaan ja syvän hieronnan
 • pros-icon.svg 3 erilaista vaihdettavaa hierontapäätä mukana
 • pros-icon.svg Ergonominen liukumaton kahva – erittäin helppo ja mukava käyttää
 • pros-icon.svg Päättää, haluatko hieroa infrapunalämmöllä vai ilman
 • pros-icon.svg Hiljainen laite – käytä häiritsemättä kumppania, huonekaveria tai perheenjäseniä

Detaljeret gennemgang

Hyvällä 2. sijalla on toinen Beurer-hierontalaite, tällä kertaa MG 55 -mallin muodossa, joka tehokkaan infrapunahieronnan avulla voi antaa sinulle vakavan hoidon, joka voidaan todella tuntea!

Miksi kannattaa valita Beurer MG55

Siirry hierojaksi ja lievitä kipujasi yhdellä markkinoiden parhaista hierontalaitteista. Tämän käsikäyttöisen laitteen avulla saat helposti käyttöön erittäin tehokkaan ja syvän hieronnan ilman monimutkaisia asetuksia. Tämä on erittäin yksinkertainen hierontalaite, joka on helppo ottaa käyttöön ja joka lisää nopeasti verenkiertoa ja rauhoittaa kaikenlaisia kipeitä lihaksia. Se on myös muotoiltu siten, että se lepää mukavasti – ja painamatta sinua – vaikeapääsyisillä alueilla. Siksi se on erityisen tehokas ihmisille, jotka kärsivät olkapää-, yläselkä- ja jalkakivuista.

Flowlife Flowpillow Heat

Paras palautushierontaan

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Infrapunalämpö, joka saavuttaa nopeasti optimaalisen lämpötilan
 • pros-icon.svg Jauheen 2 hierontapäätä voidaan säätää pyörimään eri suuntiin
 • pros-icon.svg Erityisen hyvä alaselälle ja kipeille säärilihaksille
 • pros-icon.svg Tämä on hiljainen malli – nauti häiriöttä television ääressä tai hyvän kirjan parissa antaen tyynyn tehdä työnsä
 • pros-icon.svg Tyynyssä on kuminauha, joten se voidaan helposti kiinnittää selkänojaan tai isompaan tyynyyn
 • pros-icon.svg Kestää noin 1,5 tuntia täydellä latauksella – se on aika pitkä hieronta, jonka saat täältä

Detaljeret gennemgang

Flowlifen takana olevat ihmiset ovat työskennelleet urheilijoiden, fysioterapeuttien ja hierojien kanssa luodakseen tämän langattoman ja monipuolisen hierontalaitteen (joka on itse asiassa tyyny), jotta voit saada vakavaa helpotusta kipeisiin ja kireisiin lihaksiin ilman, että sinun tarvitsee käyttää rahaa ammattilaishierontaan.

Miksi sinun kannattaa valita Flowlife Flowpillow Heat

Tämän Flowlife Heat -suunnittelun ansiosta saat taatusti huippuluokan shiatsuhierontaa, ja saat sitä jopa kolmella eri nopeustasolla. Jos haluat rauhoittaa kipeät lihaksesi treenin, lenkin tai vain pitkän toimistopäivän jälkeen, tämä ruotsalainen hierontalaite tulee apuun! Se on todella hyvä hierontalaite, joka lievittää kipua ja lisää samalla verenkiertoa, jotta lihakset palautuvat nopeammin. Kaiken kaikkiaan erittäin mukava ja käyttäjäystävällinen laite, joka ominaisuuksiensa ja suorituskykynsä ansiosta on ehdottomasti hintansa arvoinen!

Beurer MG 147

Paras irrotukseen

Fordele
 • pros-icon.svg Hierontalaite, jossa on infrapunalämpöä, joka lievittää nopeasti särkyjä ja kipeitä lihaksia
 • pros-icon.svg Päällinen hengittävää materiaalia, joka on irrotettava ja pestävä
 • pros-icon.svg Tyynyn hierontapäät voidaan asettaa pyörimään sekä myötä- että vastapäivään
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen – kaukosäätimen valikko on yksinkertainen ja selkeä
 • pros-icon.svg Automaattinen poiskytkentä 15 minuutin kuluttua – joten et ota riskiä, että saat liikaa

Detaljeret gennemgang

Jos etsit hierontalaitetta, jossa voit vain istua ja nauttia täysillä minimaalisella vaivalla, tämä MG 147 -tyyny saattaa olla etsimäsi. Tämä hierontalaite on siunattu kaukosäätimellä, joten voit vain maata siellä, kun muutat asetuksia – kyllä!

Miksi kannattaa valita Beurer MG 147

Jos kärsit erityisesti kipeistä ja jännittyneistä niska- ja hartialihaksista, tämä Beurer-hierontalaite saattaa olla juuri sinulle sopiva! Tässä meillä on toinen suuri shiatsu-hierontalaite, joka voi antaa tehokkaan ja syvällisemmän hieronnan sekä herkullisen ja rentouttavan hoidon, joka voi todella rentouttaa sinua!

Tässä tyynyssä on myös kuminauha, joten voit kiristää sen mihin haluat. Lisäksi tämän nerokkaan “tyynykoneen” pyörivät liikkeet ja lämmitystoiminto varmistavat, että verenkierto lisääntyy riippumatta siitä, minkälaisen hieronnan asetukset olet asettanut.

MikaMax Lihasmassageripistooli

Paras monipuolinen hierontalaite

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Langaton
 • pros-icon.svg Kestää 3 tuntia täydellä latauksella
 • pros-icon.svg Ergonominen ote ja keveys – helppo käyttää
 • pros-icon.svg Hierontapistooli on valmistettu BPA-vapaasta materiaalista – mukava kosketus
 • pros-icon.svg Hintaan nähden fantastinen – voi hankkia rikkomatta budjettia

Detaljeret gennemgang

Ensimmäinen hieronta-ase listalla! Tässä on hierontalaite, joka saattaa todella antaa ammattimaiselle hierojalle vastusta. Voit sekä lievittää kipua että lisätä verenkiertoa tällä upealla hierontapistoolilla, joka on erittäin hyvä kotiterapeutti kaikille urheilullisille tyypeille.

Sentten sinun kannattaa valita Flowlife Flowgun Go!

Mitä varten sinun kannattaa valita Flowlife Flowgun Go!

Kaikki rakastavat tätä ruotsalaisten ystäviemme hierontapyssyä, ja siihen on tietenkin monia hyviä syitä. Täältä saat hierontapistoolin, joka on vähintään yhtä tehokas kuin se on mukava katsoa! Aloita hitaasti matalalla nopeudella ja saat mukavan, kevyen rentoutuksen tai lisää nopeutta ja saat voimakkaan, syvemmän hieronnan. Riippumatta siitä, minkä nopeuden ja hierontatyypin valitset, tämä hierontapistooli on vaikuttavan helppokäyttöinen, ja toisin kuin monet muut hierontalaitteet, tämä fiksu laite antaa sinulle runsaasti mahdollisuuksia saavuttaa kaikki kehon lihasryhmät.

Conzept Hierontalaite

paras niskoille ja hartioille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voit laittaa tämän hierontalaitteen niskan ja hartioiden ympärille
 • pros-icon.svg Hyvä hinta-laatusuhde – ei riko budjettia
 • pros-icon.svg Super helppo käyttää
 • pros-icon.svg Hyvä myös alaselälle!

Detaljeret gennemgang

Pension niskassa vai vain kunnon hemmottelua? Tämän Conzeptin shiatsu-hierontalaitteen avulla voit sekä lievittää kipua että saada äärimmäisen rentouttavan tunteen rentoutumisesta ja hyvinvoinnista.

Miksi kannattaa valita Conzept-hierontalaite

Sinun kannattaa valita tämä Conzeptin shiatsulaite, jos kärsit niska- ja hartiaseudun jännityksestä. Täydellinen kotiterapeutti pitkän päivän jälkeen toimistossa tai pyörän edessä, tämä laite on herkullinen hoito kaikille jännittyneille hartioille ja niskalihaksille.

Laitteen 12 eri nopeutta ja infrapunalämpö tekevät räätälöidyn hoidon erittäin helpoksi kaikille kiputasoille. Ja jos olet hieman luova kulmien kanssa, voit käyttää tätä laitetta useimpiin paikkoihin kehossasi.

Tunturi Hierontapistooli

Paras hierontapistooli, jolla on pisin akun kesto

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Älykäs LED-kosketusnäyttö helpottaa asetusten muuttamista
 • pros-icon.svg Stimuloi verenkiertoa paremmin kuin useimmat muut!
 • pros-icon.svg Hiljainen, vain 60 db
 • pros-icon.svg Kompakti kannettava kotelo mukana, joten voit helposti kuljettaa laitteita mukanasi
 • pros-icon.svg Kolmen ohjelma-asetuksen lisäksi myös manuaalinen tila
 • pros-icon.svg Extra pitkä akun kesto

Detaljeret gennemgang

Lämmittele lihakset ennen treeniä ja rentouta ne sen jälkeen tällä Tunturin superpyssyllä! Huikeat 20 eri nopeusasetusta, tämä hierontalaite tarjoaa kaikenlaisia hoitoja missä ja milloin vain.

Miksi sinun kannattaa valita Tunturi Hierontapistooli

Profilaisten suunnittelema ja kaiken kaikkiaan vain superhyvä ja monipuolinen hierontapistooli – tämä Tunturi-malli on laaja-alainen ja yhtä tehokas kaikissa ohjelmissa ja nopeuksissa, olipa kyseessä sitten hidas tai ultranopea. Lihaksesi palautuvat siis tehokkaasti ja kehosi rentoutuu parhaalla mahdollisella tavalla tämän näppärän serkun avulla, jossa on jopa todella hyvä ja käyttäjäystävällinen ote. Akun kesto on 5-11 tuntia (riippuen siitä, mitä asetusta käytät), ja tämä malli on myös suorituskykyisempi kuin muut hierovat mallit, mikä tekee siitä massagerien markkinoilla erottuvan.

Beurer FM 90

Paras jaloille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voit valita shiatsu- ja kompressiohieronnan välillä – tai näiden yhdistelmän!
 • pros-icon.svg Hyvä lisäämään jalkojen verenkiertoa ja vähentämään turvotusta
 • pros-icon.svg Lämmitä lämpöä erityisen tehokkaasti kivunlievitystä varten
 • pros-icon.svg Stimuloi jalkojen alla olevia refleksialueita
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sukkien kanssa tai ilman
 • pros-icon.svg Koneen etuosa on irrotettava ja pestävä

Detaljeret gennemgang

Ei enää turvonneita ja kipeytyneitä jalkoja, tämän laban jalkahierontalaitteen avulla koko perhe voi nauttia superherkullisesta ja ennen kaikkea tehokkaasta jalkahoidosta kotona television ääressä.

Miksi kannattaa valita Beurer FM 90

Saksalainen Beurer on luonut jalkahierontalaitteen, joka tarjoaa sekä hyvinvointivärähtelyjä että erinomaista kivunlievitystä kaikenlaisille jaloille ja useimmille jalkakokoluokille (kokoon 45 asti). Tämä laite on myös aivan loistava elvyttämään väsyneitä jalkoja, joilla on taipumus olla kylmät ja kalpeat. Koneessa on lisäksi 3 erilaista ohjelmaa ja nopeusasetusta, jotka tarjoavat kaikkea hellävaraisimmasta kiertävästä jalkahieronnasta kovaan “purista ja purista” -hoitoon. Tämän koneen suuri voitto on sen ilmapuristusohjelma, joka on loistava vaihtoehto nykyään yleisemmälle shiatsuhieronnalle. Tämä kypärän näköinen laite on siten vankka tae fantastisen herkullisesta jalkahoidosta, joka tyydyttää vaativimmankin kuluttajan jalat.

Flowlife Flowgun Go!

Paras irrotukseen

Fordele
 • pros-icon.svg Tämä hierontapistooli on langaton
 • pros-icon.svg Smart säilytyspussi, jossa on tilaa kaikille osille
 • pros-icon.svg Kaikki 6 erilaista hierontapäätä mukana – tästä saat hierontapistoolin, jossa on monia mahdollisuuksia!
 • pros-icon.svg Jopa 8 tunnin akunkesto täydellä latauksella – kestävyys, jolla on merkitystä!
 • pros-icon.svg Tosi helppo käyttää!
 • pros-icon.svg Oikea myös kipeille jaloille

Detaljeret gennemgang

Ensimmäinen hieronta-ase listalla! Tässä on hierontalaite, joka saattaa todella antaa ammattimaiselle hierojalle vastusta. Voit sekä lievittää kipua että lisätä verenkiertoa tällä upealla hierontapistoolilla, joka on erittäin hyvä kotiterapeutti kaikille urheilullisille tyypeille.

Sentten sinun kannattaa valita Flowlife Flowgun Go!

Mitä varten sinun kannattaa valita Flowlife Flowgun Go!

Kaikki rakastavat tätä ruotsalaisten ystäviemme hierontapyssyä, ja siihen on tietenkin monia hyviä syitä. Täältä saat hierontapistoolin, joka on vähintään yhtä tehokas kuin se on mukava katsoa! Aloita hitaasti matalalla nopeudella ja saat mukavan, kevyen rentoutuksen tai lisää nopeutta ja saat voimakkaan, syvemmän hieronnan. Riippumatta siitä, minkä nopeuden ja hierontatyypin valitset, tämä hierontapistooli on vaikuttavan helppokäyttöinen, ja toisin kuin monet muut hierontalaitteet, tämä fiksu laite antaa sinulle runsaasti mahdollisuuksia saavuttaa kaikki kehon lihasryhmät.

Guide

Miten valita paras hierontalaite

Etsitkö hierontalaitetta, joka antaa sinulle rentouttavan hoidon muutaman kerran viikossa, kun haluat hemmotella itseäsi? Vai harjoitteletko säännöllisesti ja intensiivisesti ja tarvitset infrapunalämpöä sisältävän hierontalaitteen, joka voi hieroa todella syvälle? Tällaiset seikat vaikuttavat siihen, millaista hierontalaitetta etsit. Samoin sinun on harkittava, mitä kehon alueita haluat hieroa. Tässä yhteydessä ja erityisesti, jos kipusi on hieman pidemmälle edennyt, suosittelemme, että pyydät lääkärin tai fysioterapeutin neuvoja. Näin saat selville, mihin lihasryhmiin kipusi keskittyy, ja voit välttää rahan heittämisen “väärään” laitteeseen.

Ja sitten on tietysti budjetti; kuinka paljon haluat käyttää hierontalaitteeseen.

Onneksi markkinoilla on monia hyviä hierontalaitteita, jotka sopivat kaikkiin tarpeisiin ja budjettiin, sinun on vain valittava itsellesi sopivin.

Seuraavassa käymme läpi joitakin eri aiheita ja kysymyksiä, joita sinulla saattaa olla mielessäsi, mikä toivottavasti auttaa sinua päättämään, minkä tyyppistä hierontalaitetta kannattaa etsiä.

Hierontapistooli, tyyny vai tavallinen käsilaite?

Suurempiin lihasryhmiin ja paikkoihin, joihin voi olla vaikea päästä, hierontapistooli tai käsikäyttöinen laite olisi ilmeinen valinta. Nämä laitteet ovat jonkin verran joustavampia kuin hierontatyynyt, ja niiden avulla pääset kehon kaikille alueille. Samoin he pystyvät tarjoamaan jonkin verran keskittyneempää ja usein syvempää ja intensiivisempää hierontaa.

Hierontatyyny taas on hyvä, jos kipualueesi ovat niska, hartiat ja selkä. Voit antaa tyynyn levätä näillä alueilla hieronnan aikana esimerkiksi kiinnittämällä sen selkänojaan ja nojaamalla siihen. Jos vasikkalihakset vaivaavat sinua, hierontatyyny sopii myös tähän, sillä voit helposti asettaa sen jalkojesi alle.

Käytön helppous ja ominaisuudet

Toinen asia, joka kannattaa ottaa huomioon, on se, kuinka helppoa hierontalaitteen käyttö on. Pitäisikö sen olla langaton, jotta sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että lähellä on pistoke? Pitäisikö siinä olla tukeva, ergonominen kahva, vai onko muita asioita, joita arvostat enemmän, kuten ohjelma-asetuksia ja hierontanopeuksia? Pidä aina mielessä erityistarpeesi, jotta et päätyisi laitteeseen, joka ei esimerkiksi hiero tarpeeksi voimakkaasti tai joka ei yllä erityisen kipeisiin kohtiin kehossasi.

Eri hierontalaitteissa on erilaisia ominaisuuksia, joten on tärkeää ottaa huomioon kaikki yksityiskohdat, ennen kuin otat luottokortin esiin.

Hierontalaitteet infrapunalämmöllä

Useimmat hierontalaitteet, mukaan lukien sekä tyynyt että tavalliset käsikäyttöiset hierontalaitteet, on nykyään varustettu infrapunalämmöllä. Ne eroavat hieman hierontalaitteista, joissa ei ole tätä ominaisuutta, sillä ne voivat lisätä lämpöä hieronnan aikana. Tämä tarkoittaa, että ne ovat erityisen tehokkaita, koska niillä on rentouttava ja palauttava vaikutus kudoksiin ja lihaksiin.

Yleensä infrapunalämpöä sisältävä hierontalaite ei ole parempi kuin ilman. Periaatteessa useimmat hierontalaitteet, joissa ei ole infrapunalämpöä, rentouttavat ja lievittävät särkyjä ja kipuja melko tehokkaasti. Lämmön lisääminen tekee hieronnasta kuitenkin tehokkaampaa, koska lämpö tehostaa kudosten ja lihasten pehmentämistä, minkä vuoksi monet hierontalaitteet on suunniteltu tätä toimintoa silmällä pitäen. Infrapunavaikutuksen erityispiirre on, että infrapunasäteet voivat tunkeutua syvälle lihaskudokseen, joten infrapunalaite tarjoaa tehokkaasti hyvin kohdennettua hoitoa.

Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö laite, jossa ei ole lämpöä, voisi tarjota hyvää ja syvää hierontaa, ja loppujen lopuksi kyse on luultavasti enemmänkin yksittäisen kuluttajan mausta ja mieltymyksestä.

Miten hierontalaitteet toimivat?

Yksinkertaisesti sanottuna hierontalaitteet korvaavat käynnin hierojalla tai fysioterapeutilla. Hierontalaite toimii siten, että sen sähköimpulssit työntävät ja liikuttavat sinua samalla tavalla kuin jos toinen ihminen hieroisi sinua. Viime vuosina monien hierontalaitteiden laatu ja toiminta on todella parantunut, ja on tullut helppoa saada hyvää hierontaa mukavasti omassa kodissa ja silloin, kun se sopii sinulle.

Hierontatyynyn, hierontapistoolin ja käsikäyttöisen hierontalaitteen ero

Mitä eroa on näiden kolmen hieromasauvantyypin välillä? Hierontatyyny on nimensä mukaisesti tyyny. Tällaisessa tyynyssä on tyypillisesti kaksi sisäänrakennettua hierontapäätä, joita vasten sinun on nojattava, jotta sinua voidaan hieroa. Monissa hierontatyynyissä on kuminauha, jonka avulla ne voi kiinnittää esimerkiksi selkänojaan. Toiset toimivat enemmän kuin kääre, jossa tyyny asetetaan niin, että se lepää niskan ja hartioiden päällä.

Hierontapistooli ja käsikäyttöinen laite voidaan yleisesti ottaen luokitella samaan luokkaan, koska molemmat ovat käsikäyttöisiä ja niiden käyttötapa on suunnilleen sama. Vaikka hierontapistoolissa on lähes aina vain yksi hierontapää, tavallisessa käsikäyttöisessä laitteessa voi joskus olla useita (kuten tässä testissä olevassa Beurer MG 100 -mallissa, jossa on kaksi).

Ei ole olemassa lopullista vastausta siihen, mikä näistä kolmesta laitetyypistä on paras. Kuten aiemmin mainittiin, se riippuu siitä, mitä kehon alueita haluat laitteen hierovan ja minkä tyyppistä hierontaa tarvitset.

 

Erilaisia hierontatyyppejä – mitä tarvitset?

Monissa tapauksissa hierontatyyny hieroo pyörivin liikkein, kun taas hierontapistooli ja käsikäyttöinen hierontalaite hierovat naputtelevin, sykkivin liikkein. Lisäksi kädessä pidettävissä hierontalaitteissa ja hierontapistoolissa on usein erilaisia hierontapäitä, joista kukin on suunnattu tiettyihin lihasryhmiin, joten voit todella kohdistaa hieronnan. On myös syytä mainita, että monet fysioterapeutit käyttävät hoidoissaan hierontapistoolia, koska sen sykkivä hieronta ulottuu hyvin syvälle lihaskudokseen.

Toisaalta hierontatyynyn voi yleensä sijoittaa niin, että painetta lisää kehon paino, kun sitä käytetään, mikä takaa syvän hieronnan ilman, että samalla tarvitsee käyttää käsien voimaa. Sama koskee hartioiden ja niskan päällä olevia hierontatyynyjä. Lisäksi hierontatyynylle ja käsikäyttöiselle hierontalaitteelle on tyypillisesti yhteistä se, että ne on varustettu infrapunalämmöllä. Sen sijaan infrapunalämpöä ei useinkaan nähdä hierontatykissä.

Taputushieronta/iskuhieronta vs. shiatsuhieronta

Kädessä pidettävillä laitteilla ja hierontapistooleilla suoritettavia naputteluliikkeitä kutsutaan myös iskuhoidoksi. Tällöin hierontapistoolissa on yleensä voimakkaampi voima kuin tavallisessa käsikäyttöisessä laitteessa. Tämä hierontatapa on erityisen hyvä löysäämään lihaksia ympäröivää sidekudosta. Lisäksi sillä on myös neurologinen vaikutus;

naputukset ja sykkivät liikkeet vaikuttavat aivoihin ja viestittävät lihaksille, että ne rentoutuvat.

Hierontatyynyllä ja sen pyörivillä liikkeillä, joihin useimmiten viitataan shiatsuhierontana, on myös palauttavia ominaisuuksia, mutta hieman lievemmällä lähestymistavalla. Voisi sanoa, että shiatsuhieronta on hyvä sekä rentoutumiseen että rentoutumiseen, kun taas hierontapistooli (ja käsikäyttöinen laite sen voimakkuudesta riippuen) on enemmänkin palauttava väline.

Mitä on shiatsuhieronta?

Shiatsu-hieronta oli alun perin kiinalainen hierontamuoto, joka tuotiin Japaniin, jossa se sekoitettiin edelleen länsimaisiin hierontatekniikoihin. Nykyään shiatsu tunnetaan parhaiten perinteisenä japanilaisena hierontamuotona, jossa keskitytään periaatteessa ja hyvin lyhyesti hierontaan painamalla kehon eri pisteitä. Kun näihin pisteisiin kohdistetaan painetta, verenkierto stimuloituu ja lisääntyy, mikä vähentää ja lievittää kaikkea psyykkisistä tiloista, kuten stressiä ja ahdistusta, jännittyneisiin lihasryhmiin kaikkialla kehossa. Perusmuodossaan Shiatsu-hieronta on kokonaisvaltainen lähestymistapa länsimaisen hieronnan yleisiin ominaisuuksiin.

Vaikka shiatsuhierontalaitteet ovat tehokkaita, niillä on tietenkin rajoituksensa, sillä ne eivät lopulta pysty kilpailemaan täysin ammattimaisen hierojan kanssa. Kuten hierontalaitteet yleisemminkin, shiatsuhierontalaite tekee kuitenkin moitteetonta työtä, ja se on hyvä vaihtoehto kotiin niin kauan kuin et kärsi vammoista tai vakavammista lihasjännityksistä.

Sentähän varten on hyvä olla hierontalaite

Vaikka monet meistä nauttivat hierontalaitteista (ja hieronnasta yleensä), koska se antaa meille mukavan rentouttavan tunteen, hierontalaite voi tehdä paljon muutakin kuin lievittää kipua ja rentouttaa lihaksia. Monet meistä tietävät, että hyvä hieronta vapauttaa endorfiineja, rauhoittaa mielentiloja ja rentouttaa mieltä. Tällä tavoin hieronnalla on myös ennaltaehkäisevä vaikutus sekä henkiseen että fyysiseen jännitykseen.

Valitettavasti useimpien meistä on vaikea asettaa rentouttava hieronta etusijalle, koska unohdamme, miten terveellistä se on psyykelle ja elämänlaadulle yleisemmin, mutta myös siksi, että meillä ei ole aikaa. Hierontalaite on yksi kätevimmistä ja nerokkaimmista keksinnöistä, sillä sen käyttöön ei tarvitse edes varata ylimääräistä aikaa, vaan sen voi vain ottaa käyttöön kotona aina kun haluaa.

Hyvät neuvot hierontalaitteen käytössä

Käytä hierontalaitetta aina rauhallisessa ympäristössä, jossa voit rentoutua eikä sinun tarvitse keskittyä mihinkään muuhun kuin itseesi ja hierontaan. Tiedämme, että voi olla houkuttelevaa ottaa langaton hierontalaite mukaan matkalle, mutta neuvo on yksinkertainen: älä ota. Hieronnan aikana on helppo tulla hieman uneliaaksi ja uupuneeksi, ja uneliaisuuden ja ajamisen yhdistelmä ei ole koskaan hyvä yhdistelmä. Laitetta käytettäessä ei myöskään saa nukahtaa, vaikka makaisitkin sohvalla. Itse asiassa on melko tärkeää pystyä hallitsemaan laitetta sen toimiessa, joten varmista, että pysyt hereillä hieronnan ajan.

Hierontalaitteet automaattisella sammutustoiminnolla

Useimmissa hierontalaitteissa on enimmäiskäyttöaika, ja ne sammuvat automaattisesti 15-20 minuutin kuluttua. Koska hierontalaitteet ovat sähkölaitteita, monissa tapauksissa tämä automaattinen poiskytkentätoiminto on asennettu yleiseksi turvatoiminnoksi, jolla varmistetaan, että laite ei ylikuumene. Lisäksi suositeltu hieronta-aika sähköisellä hierontalaitteella tietylle kehon alueelle on yleensä noin 15 minuuttia – yksinkertaisesti siksi, että yli 15 minuutin hieronta yhdellä alueella ei ole tarkoituksenmukaista.

Hierontalaitteen käyttö

Erilaisia hierontalaitteita käytetään eri tavoin, ja niiden ostamiseen sisältyy yleensä yksityiskohtainen ohjekirja. Seuraavassa on muutamia vinkkejä hierontalaitteen käyttöön, olipa kyseessä sitten tyyny, pistooli tai jalkahierontalaite.

Hierontatyynyn käyttö

Hierontatyyny on yksi käyttäjäystävällisimmistä laitteista, jotka olemme sisällyttäneet tähän hierontalaitteen tarkasteluun. Hierontatyyny on suhteellisen suoraviivainen, ja sen käyttö on helppo aloittaa ilman ennakkotietoja. Tärkeintä on löytää asento ja kulma, jonka avulla tyyny tavoittaa kohdelihasryhmät oikealla tavalla. Huomaa, että kaikki hierontatyynyt eivät kestä koko kehon painoa, joten kaikki tyynyt eivät sovellu makuulle. Niskan ja hartioiden päällä olevien hierontatyynyjen käyttö on yhtä helppoa; aseta laite vain niskan ja hartioiden päälle, käynnistä käynnistyspainike ja etsi haluamasi asetus.

Hierontalaitteen käyttö

Hierontalaitteen käyttö vaatii huolellisuutta, ja jos olet ensikertalainen, on noudatettava erityistä varovaisuutta. Käytä alla olevaa 5-vaiheista opasta, jotta voit käyttää hierontalaitetta turvallisesti ja tehokkaasti ilman vammoja:

 1. Varmista, että kiinnitetty hierontapää on kunnolla kiinni
 2. Kytke ase päälle ja anna sen hurista, kunnes se on saavuttanut asetetun nopeuden. Aloita aina pienimmällä asetuksella. Jos olet aloittelija ja/tai jos lihaksesi eivät ole olleet hieronnan kohteena vähään aikaan, ole erityisen varovainen. Ole aina varovainen, ettet lyö luita!
 3. Aloita antamalla aseen “nuuskia” lihaksia ja totuttele tunteeseen rauhassa. Näin voit myös arvioida, kuinka suurta nopeutta lihaksesi kestävät. Vältä painamasta asetta kovaa lihaksiin
 4. Liikuta pistoolia varovasti niiden alueiden yli, joita haluat hoitaa – nyt voit (hyvin varovasti) alkaa käyttää hieman painetta samalla kun liikutat pistoolia kevyin ja hitain liikkein lihasten yli. Muista, että sinun on annettava aseen tehdä työsi ja periaatteessa vain pidettävä sitä lihaksesi päällä
 5. Relaxaa samalla kun käytät hierontapistoolia. Voit vapaasti hengittää muutaman kerran syvään, kun olet siinä. Jos löydät myosioita tai muita kipeitä kohtia, on hyvä idea antaa aseen levätä kevyesti kipeän kohdan päällä hetken aikaa – anna taas aseen tehdä työ, älä paina sitä lihaksiin

Käsimassaattorin käyttö

Kuten hierontapistoolia, sinä, kumppanisi, ystäväsi tai hieroja voi käyttää tätä laitetta itseesi. Ei ole olemassa mitään erityistä menetelmää, miten sitä käytetään käytännössä, mutta jos noudatat edellä mainittua menettelyä hierontapistoolin kanssa, et voi mennä pieleen. Kiinnitä erityistä huomiota lihasten kevyisiin ja hitaisiin liikkeisiin, kunnes tunnet laitteen vahvuudet; kokeile sitä varovasti ja selvitä, miten nopeudet ja mahdolliset ohjelma-asetukset sopivat sinulle parhaiten.

Jalkahierontalaitteen käyttö

Vaikka jalkahierontalaite on hieman erilainen laite, siihen sovelletaan samoja varotoimenpiteitä kuin käsikäyttöisiin hierontalaitteisiin. Huolehdi siitä, että kone on valmis ennen kuin aloitat. Noudata ohjeita ja kokeile hellävaraista nopeusasetusta ennen kuin aloitat kunnon jalkahoidon.

FAQ

Mikä on paras hierontalaite?

Tämän hierontalaitetestin voittaja on saksalaisen Beurerin MG 100 -malli! Täältä saat tehokkuutta ja tyylikästä muotoilua, joka voi lievittää kipua ja rentouttaa kipeät lihakset, jotta linnut laulavat!

Mikä hierontalaite minun pitäisi valita?

Jos kärsit niska- ja hartiakivuista, hierontatyyny on hyvä. Jos sinulla on kuitenkin suuria lihasryhmiä tai jos tarvitset hyvin kohdennettua hierontaa, hierontapistooli/käsilaite on yleensä paras valinta.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×