Lasten syöttötuolien testi (2022) → Suuri opas 9 parhaaseen lasten syöttötuoliin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Stokke Tripp Trapp

Voit suositella investoimaan tähän Stokke Tripp Trapp -korkeatuoliin, sillä sitä käytetään monta vuotta ja se on valmistettu hyvistä materiaaleista. Tuolia suositellaan 6 kuukauden ja 7 vuoden ikäisille lapsille, koska useita osia voidaan säätää eri-ikäisille lapsille…

1
Paras syöttötuoli

Stokke Tripp Trapp

2
Testin paras syöttötuoli

Nomi By Evomove

3
Paras käyttäjäystävällinen syöttötuoli

Stokke Clikk

5
syöttötuoli, jota voi käyttää vastasyntyneestä lähtien

Stokke Steps

6
Paras tilaa säästävä syöttötuoli

Safety 1st Looky

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä syöttötuolitestissä voit lukea 9 parhaasta syöttötuolista, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Olemme keränneet erilaisia syöttötuoleja, joten sinulla on hyvät edellytykset löytää paras syöttötuoli sinun ja lapsesi tarpeisiin. Suosittelemme tutustumaan tarkemmin testivoittajaamme, Stokke Tripp Trapp -korkeatuoliin, sillä se täyttää taatusti odotuksesi.

Kaikki testissä mukana olleet syöttötuolit ovat investoinnin arvoisia, joten voit valita vapaasti alla olevista malleista. Jos tämä on ensimmäinen kerta, kun ostat syöttötuolin, tai ehkä olet vain epävarma siitä, mihin keskittyä ostaessasi, suosittelemme, että luet seuraavat artikkelin osat, joissa opastamme sinua ostoprosessin läpi.

Stokke Tripp Trapp

Paras syöttötuoli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää useita tuolin osia, jotta se voi kasvaa lapsesi mukana
 • pros-icon.svg Tuotettu ilman haitallisia kemikaaleja ja erittäin turvallinen
 • pros-icon.svg Tanskalainen Tænk-lehti on valinnut sen ergonomiaa ylistävän arvosanan hyvä ostos
 • pros-icon.svg Saatavana useissa eri väreissä, joten voit valita kotiisi/lapsellesi sopivan värin

Detaljeret gennemgang

Voit suositella investoimaan tähän Stokke Tripp Trapp -korkeatuoliin, sillä sitä käytetään monta vuotta ja se on valmistettu hyvistä materiaaleista. Tuolia suositellaan 6 kuukauden ja 7 vuoden ikäisille lapsille, koska useita osia voidaan säätää eri-ikäisille lapsille sopiviksi. Malli on valmistettu tukevasta pyökistä ja sitä on saatavana monissa eri väreissä.

Miksi kannattaa valita Stokke Tripp Trapp

Jos haluat hankkia tukevan syöttötuolin, suosittelemme investoimaan tähän Stokke-merkin syöttötuoliin. Tripp Trapp -tuoli kasvaa lapsesi mukana, joten voit käyttää syöttötuolia useita vuosia. Tripp Trapp -tuolissa on säädettävä korkeus, syvyys ja jalkatuki. Tämä tarkoittaa, että lapsesi voi käyttää Tripp Trapp -tuolia 6 kuukauden iästä tarvittaessa noin 7 vuoden ikään asti. Selkä- ja jalkatuki on aina ihanteellinen lapselle, jos tuoli säädetään oikein.

Ei myöskään kannata murehtia, kestääkö Tripp Trappin syöttötuoli ylimääräistä painoa, kun lapsesi kasvaa. Malli on valmistettu eurooppalaisesta pyökistä, joka on erittäin vahvaa puuta. Tuoli on siis vakaa ja pitkäikäinen – vaikka sitä käytettäisiin pöydän ääressä päivittäin. Lisäbonuksena tätä Stokke Tripp Trapp -tuolia on saatavana useissa eri väreissä, joten voit löytää sen, joka sopii parhaiten kotiisi tai lapsesi persoonallisuuteen.

Tripp Trapp -tuolin muihin etuihin kuuluu se, että se täyttää monenlaisia turvallisuusstandardeja ja on valmistettu ilman haitallisia aineita. Se ei esimerkiksi sisällä bisfenolia eikä ftalaatteja. Maali on vesipohjainen ja ilman myrkkyjä. Ei liene yllätys, että Tanskan kuluttajaneuvosto on äänestänyt Stokke Tripp Trapp -tuolin hyväksi ostokseksi ja kehuu tuolia erityisesti sen ergonomisesta muotoilusta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 79 cm
 • Pituus: 49 cm
 • Leveys: 46 cm
 • Väri: Valkoinen, vihreä, sininen, vaaleanpunainen, musta, ruskea, harmaa, punainen tai puunväri eri sävyissä
 • Materiaali: Euroopan pyökki
 • Suositellaan alkaen: 6 kuukautta
 • Turvallisuusvaatimukset: täyttää EN 14988:2006, EU-direktiivi 2005/84/EY, ASTM F 404-07 ja OEKO-TEX 100

Nomi By Evomove

Testin paras syöttötuoli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tanskalaisen Tænk -testilehden äänestämä Evomove Nomi syöttötuoli testin parhaaksi
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää istuinta ja jalkatukea portaattomasti, jotta tuoli mukautuu lapsen mukaan
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa ja valmistettu kestävistä, kemikaalittomista materiaaleista

Detaljeret gennemgang

Tämä syöttötuoli on äänestetty Forbrugerrådet Tænk -lehden testin parhaaksi, ja siksi suosittelemme syöttötuolia myös lapsiperheille. Tuolin useita osia on mahdollista säätää ilman työkaluja, mikä varmistaa, että syöttötuoli seuraa lapsen kehitystä. Tästä syystä voit käyttää tätä syöttötuolia monta vuotta. Lisäksi se on helppo puhdistaa.

Miksi sinun kannattaa valita Nomi By Evomove

On useita hyviä syitä valita tämä Evomoven Nomi-syöttötuoli. Ensinnäkin tämä on syöttötuoli, joka voidaan mukauttaa lapselle ilman työkaluja. Esimerkiksi istuinta ja jalkatukea voidaan säätää portaattomasti tarpeen mukaan. Näin voit olla varma, että lapsesi istuu aina optimaalisesti, olipa hän kuinka pieni tai suuri tahansa. Ja kun työkaluja ei tarvita, sitä voidaan säätää helposti ja vaivattomasti.

Evomove Nomi -tuolia suositellaan siitä lähtien, kun lapsi on noin 2-vuotias, kunnes et enää halua käyttää syöttötuolia. On kuitenkin mahdollista ostaa erilaisia osia, joiden avulla tuolia voidaan käyttää alusta alkaen, kun haluat, että lapsi istuu pöydän ääressä kanssasi. Evomove Nomi on valmistettu puusta, minkä ansiosta se on erittäin tukeva ja helppo puhdistaa, jos sen päälle roiskuu. Tuote painaa myös alle 5 kg ja se voidaan ripustaa pöydän reunaan, kun sitä ei käytetä.

Sinun ei tarvitse vain uskoa meidän sanaan, että tämä Evomove Nomi syöttötuoli on yksi markkinoiden parhaista syöttötuoleista. Forbrugerrådet Tænk on testannut muunnelman ja äänestänyt sen testivoittajaksi syöttötuolitestissään. Syöttötuoli saa hyvät arvosanat kaikista testin parametreista. Mallissa on myös pehmeät muodot, joten lapsi voi kiivetä tuolista helposti ylös ja alas ilman kolhimisvaaraa. Takajalkojen pyörät takaavat myös korkean turvallisuustason, sillä tuoli ei kaadu, vaikka lapsi laskee jalkansa pöydälle.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 83,5 cm
 • Pituus: 59 cm
 • Leveys: 52 cm
 • Väri: Valkoinen, vihreä, sininen, ruskea, turkoosi, punainen, harmaa, tummanharmaa, ruusunpunainen tai musta ja mahdollisuus valita oma puukehys
 • Materiaali: Valittavana on tammiviilu pyökkiytimellä vaaleana tai tummana, tammi- tai pähkinäviilua
 • Suositellaan alkaen: 2 vuotta
 • Turvallisuusvaatimukset: FSC-sertifioitu ja täyttää EN 71-3, EN 14988:2017 ja EN 12790:2009 vaatimukset

Stokke Clikk

Paras käyttäjäystävällinen syöttötuoli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Asennetaan ilman työkaluja, jolloin jalkatuki voidaan säätää lapsen mukaan
 • pros-icon.svg Toimitetaan sekä lokeron että valjaiden kanssa – kaikki osat on myös helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Tuolin muotoilu on Red Dot -voittaja, joten voit luottaa sen toimivuuteen

Detaljeret gennemgang

Tämä syöttötuoli on helppo koota ilman työkaluja, ja sen eri osat voidaan jopa puhdistaa ilman suurempaa työtä. Tämä helpottaa lapsiperheiden jokapäiväistä elämää, ja siksi suosittelemme tätä Stokke-merkin käyttäjäystävällistä syöttötuolia. Mallia voidaan käyttää, kunnes lapsi on 3-vuotias, ja sen mukana tulee tarjotin ja valjaat tuoliin.

Miksi kannattaa valita Stokke Clikk

Jos haluat hankkia syöttötuolin, joka helpottaa arkea, suosittelemme investoimaan tähän Stokke-merkin käyttäjäystävälliseen syöttötuoliin. Heidän Clikk-mallinsa sopii noin 6 kuukauden ikäisille lapsille 3 vuoden iässä. Syöttötuoli on helppo koota jopa ilman työkaluja, joten voit ottaa tuolin mukaasi, jos olet menossa jonnekin muualle, esimerkiksi lomalle tai perheen luo.

Tuoli on helppo koota ja pakata takaisin, ja siinä on myös säädettävät jalkatuet. Näin voit varmistaa hyvän mukavuuden lapsellesi, olipa hän pitkä tai lyhyt. Voit ostaa tyynyn, jos haluat varmistaa, että lapsesi istuu syöttötuolissa entistäkin mukavammin. Tuolilla on yksinkertainen muotoilu, joka kuitenkin onnistui voittamaan Red Dot -palkinnon, joten ei ole mitään salattavaa siinä, että tämä malli on yksi parhaista syöttötuoleista.

Mutta miten tämä tuoli helpottaa jokapäiväistä elämää, saatat ajatella? No, koska se on helppo koota, sinun ei tarvitse hössöttää sen kanssa. Tuote on myös helppo puhdistaa, jos se läikkyy päälle. Mallissa on myös tarjotin ja valjaat, joten lapsi pysyy paikallaan ja saa oman pienen pöydän, josta syödä. Sekä tarjotin että valjaat ovat konepestäviä (astianpesukoneessa ja pesukoneessa). Kaikki tämä takaa vähemmän aikaa siivoamiseen ja enemmän aikaa vauvasta nauttimiseen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 82,5 cm
 • Pituus: 69 cm
 • Leveys: 56 cm
 • Väri: Valkoinen, harmaa, vihreä tai vaaleanpunainen
 • Materiaali: FSC-sertifioitu eurooppalainen pyökki ja PP-TC/PA-muovi
 • Suositellaan alkaen: 6 kuukautta
 • Turvallisuusvaatimukset: JPMA, Intertek GS ja FSC sertifioitu

Baby Dan Danstolen

Budjettiystävällinen syöttötuoli hyvällä turvallisuudella

Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen rakenne, mutta erittäin turvallinen, koska se ei kaadu kiivetessä
 • pros-icon.svg Bäst-i-test.se on valinnut parhaaksi edulliseksi syöttötuoliksi vuonna 2018
 • pros-icon.svg Toimitetaan vanteella, joka takaa suuremman turvallisuuden siihen asti, kunnes lapsi on 2-vuotias

Detaljeret gennemgang

Tämä Baby Danin syöttötuoli on ulkonäöltään yksinkertainen, valitsitpa minkä värin tahansa. Voit siis olla varma, että se sopii mihin tahansa kotiin. Malli takaa korkean turvallisuustason, sillä sen leveät tukijalat varmistavat, ettei tuoli kaadu, kun lapsi kiipeää ylös ja alas. Mukana tulee myös vanne, joka pitää pienempiä lapsia.

Miksi kannattaa valita Baby Dan Danchair

Haluatko investoida yksinkertaiseen syöttötuoliin, joka sopii mihin tahansa kotiin eikä maksa mitään? Jos näin on, etsi Baby Danin syöttötuolia, joka on tyylikäs ja yksinkertainen muotoilultaan. Sitä on saatavana useissa yksinkertaisissa väreissä, joten se todella sopii mihin tahansa kotiin. Tuoli on laadukas, joten voit olla varma, että voit nauttia siitä monta vuotta. Sitä voidaan käyttää 6 kuukauden iästä alkaen, kunnes lapsi ei enää pysty istumaan siinä.

Tämä Baby Danin syöttötuoli takaa lapselle korkean turvallisuustason. Jos lapsi on 6 kuukauden ja 2 vuoden ikäinen, tuolia voidaan käyttää mukana tulevan ripustimen kanssa, joka pitää lapsen optimaalisesti paikallaan pöydässä istuessaan. Sen jälkeen lapsi voi istua ilman sitä, mutta istuu silti turvallisesti ja optimaalisesti tuettuna. Sinun ei tarvitse pelätä tuolin kaatumista, sillä siinä on suuret jalkatuet. Nämä estävät tuolia kaatumasta, kun sen päälle ryömitään.

Syöttötuoli on hyvä ja laadukas syöttötuoli, joka sopii useimmille. Toinen mallin selkeä etu on se, että sitä myydään edulliseen hintaan, joten useammalla on siihen varaa. Itse asiassa Bäst-i-test.se äänesti sen parhaaksi budjettivalinnaksi parhaiden syöttötuolien testissä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 83 cm
 • Pituus: 57 cm
 • Leveys: 49 cm
 • Väri: Valkoinen, harmaa, ruskea, musta, vaalea puu tai kellertävä puu
 • Materiaali: kumipuu
 • Suositellaan alkaen: 6 kuukautta
 • Turvallisuusvaatimukset: Täyttää standardin EN14988-1:2006 vaatimukset

Stokke Steps

syöttötuoli, jota voi käyttää vastasyntyneestä lähtien

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää istuin lapsesi ja hänen tarpeidensa mukaan
 • pros-icon.svg Voidaan ostaa lisää osia, jotta syöttötuolia voidaan käyttää pidempään
 • pros-icon.svg Red Dot -palkinnon “Best of the Best” -sertifikaatti vuonna 2018

Detaljeret gennemgang

Voit varmistaa, että lapsesi istuu aina mukavasti, jos päätät investoida tähän Cybexin käytännölliseen syöttötuoliin. Istuimen korkeutta ja syvyyttä voi säätää, joten se kasvaa lapsesi mukana. Voit jopa ostaa lisäosia, jotta voit käyttää tuolia vielä vuosia. Voit ostaa syöttötuolin useissa eri väreissä.

Miksi kannattaa valita Cybex Lemo

Tahdotko antaa lapsellesi paikan ruokapöydässä, mutta silti varmistaa, että hän viihtyy aterioiden aikana? Silloin voit hyvinkin investoida tähän Cubexin syöttötuoliin, sillä heidän Lemo-mallinsa ansiosta lapsesi voi istua ruokapöydässä muun perheen kanssa tinkimättä istuma-asennosta jne. Tämä johtuu syöttötuolin toiminnallisesta muotoilusta, joka on jopa äänestetty Red Dot -palkinnon voittajaksi vuonna 2018.

Koroketuoli kootaan muutamassa minuutissa vain neljällä ruuvilla. Kun tuoli on koottu, sen korkeutta ja syvyyttä voidaan säätää. Mallia on helppo säätää yhdellä kädellä. Erilaiset säätömahdollisuudet takaavat ergonomisen istuma-asennon lapsellesi hänen iästään riippumatta. Itse tuolia suositellaan 3-vuotiaille lapsille, mutta ostamalla erilaisia lisävarusteita voit tehdä syöttötuolista sopivan vastasyntyneestä lähtien ja monien vuosien ajan.

Eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että lapsesi potkaisee tätä Cybex Lemo -tuolia lattialle, vaikka laskeisit sen alas pöydältä, sillä tuotteessa on takana pyörät, jotka estävät sitä kaatumasta taaksepäin. Näiden pyörien ansiosta syöttötuolia on myös helppo liikutella, kun sitä ei tarvitse kantaa. Paino on kuitenkin vain 8 kg, joten sen kantaminen ei ole ongelmallista.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 82 cm
 • Pituus: 56 cm
 • Leveys: 53 cm
 • Väri: Musta, vihreä, valkoinen tai harmaa
 • Materiaali: puu ja alumiini
 • Suositus: 3-vuotiaille (lisäostoksilla se voi soveltua vastasyntyneille)

Safety 1st Looky

Paras tilaa säästävä syöttötuoli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus taittaa syöttötuoli kokoon käytön jälkeen, jolloin se tarjoaa enemmän tilaa
 • pros-icon.svg Istuin, jalkatuki, selkänoja ja tarjotin voidaan säätää lapselle eri asentoihin
 • pros-icon.svg Hyvä turvallisuus sisäänrakennetuilla 5-pistevaljailla ja pyöräjarruilla

Detaljeret gennemgang

Koti, jossa on lapsia, on lähes ääriään myöten täynnä vauvan tavaroita. Tämä sisältää kaiken leluista, pulloista, univarusteista, vaatteista ja muusta. Tästä syystä voi olla erittäin mukavaa investoida Safety 1st -merkin kaltaiseen syöttötuoliin, joka voidaan käytön jälkeen taittaa kokoon. Näin sinulla on enemmän tilaa ruokapöydän ympärillä, kun et ole syömässä.

Miksi kannattaa valita Safety 1st Looky

Onko kodistasi loppumassa tila kaikille vauvan tavaroille? Jos näin on, voi olla hyvä ajatus investoida tilaa säästävään syöttötuoliin, kuten tähän Safety 1stin tuoliin. Siinä missä monet muut syöttötuolit vain istuvat siinä koko päivän, voit taittaa Safety 1st -mallin käytön jälkeen. Sen ansiosta se vie hieman vähemmän tilaa, ja voit halutessasi laittaa sen pois pöydältä. Tuotteessa on myös pyörät, joten syöttötuolia ei tarvitse edes kantaa ympäri taloa – voit vain pyörittää sitä ympäriinsä.

Turvallisuustasosta ei tarvitse huolehtia, vaikka syöttötuolissa olisikin pyörät. Tässä versiossa on jarrut pyörissä, jotta voit lukita ne paikoilleen. Näin et joudu vaaraan, että lapsi yhtäkkiä työntää itseään tuolissa. Lisäksi on sisäänrakennettu 5-pistevaljaat, jotka pitävät pienemmät lapset optimaalisesti kiinnitettyinä, jotta he eivät nouse syöttötuolista itse aterian aikana.

Haluamme tehdä lastemme parhaaksi, ja tämä syöttötuoli takaa lapsellesi hyvät olosuhteet ruokapöydässä istuessasi. Ensinnäkin tätä syöttötuolia voidaan säätää eri vaiheissa, mikä koskee tuotteen tarjotinta, selkänojaa, istuinta ja jalkatukea. Korkeutta voidaan säätää kuudessa asennossa, selkänojaa kolmessa makuuasennossa ja tarjotinta kolmessa syvyysasennossa. Jalkatuen ansiosta sekä isojen että pienten lasten jalat saavat tukea, kun he istuvat syöttötuolissa. Tätä mallia ei ole vain helppo säätää, vaan se on myös helppo puhdistaa käytön jälkeen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: säädettävissä portaittain
 • Väri: Harmaa ja valkoinen
 • Materiaali: muovi

Leander syöttötuoli

Ergonominen tukeva syöttötuoli

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu stimuloi motorisia taitoja ja antaa hyvän tuen
 • pros-icon.svg Suunniteltu säädettävällä selkänojalla, istuimella ja jalkatuella, jotta se kasvaa lapsesi mukana
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää 6 kuukauden iästä alkaen turvakaaren oston yhteydessä

Detaljeret gennemgang

Tämä Leander-merkin syöttötuoli on hyvä malli, joka takaa ergonomisesti oikean tuen kaikenikäisille lapsille. Siksi suosittelemme tätä Leanderin syöttötuolia, jos haluat varmistaa, että lapsellasi on hyvä syöttötuoli, jossa istua. Tämä on myös syöttötuoli, joka kasvaa lapsen mukana, sillä se voidaan säätää eri asentoihin tarpeen mukaan.

Miksi sinun kannattaa valita Leanderin syöttötuoli

Leander-tuotemerkin syöttötuolin ansiosta lapsesi voi istua ruokapöydässä muun perheen kanssa mukavuudesta tinkimättä. Tämän tuolin erityispiirre on, että se on suunniteltu kevyellä jousituksella, mikä tarkoittaa, että tuoli todella liikkuu lapsen mukana. Tämä auttaa stimuloimaan lapsen motorisia taitoja ja antaa kaikenikäisille lapsille ergonomisesti oikean tuen istuessaan tässä syöttötuolissa.

Koroketuolin useita osia, kuten selkänojaa, istuinta ja jalkatukea, on mahdollista säätää. Tämä auttaa takaamaan, että myös hieman suuremmat lapset tuntevat olonsa mukavaksi istuessaan tässä Leanderin syöttötuolissa. Syöttötuoli sopii yleensä parhaiten hieman vanhemmille lapsille, mutta voit tehdä siitä sopivan 6 kuukauden iästä alkaen investoimalla turvakaareen. Tämä takaa optimaalisen tuen pienemmälle lapselle.

Tuoli on kehitetty suhteellisen yksinkertaisella muotoilulla, ja se on valmistettu FSC-sertifioidusta muotoonpuristetusta pyökistä ja muovista. Itse tuoli on päällystetty vesipohjaisella lakalla. Hieman kaarevat jalat takaavat vakauden, jotta lapsi ei voi kaataa tuolia taaksepäin. On myös syytä mainita, että syöttötuoli täyttää viimeisimmät turvallisuusvaatimukset. Ja se voi kantaa jopa 125 kg, vaikka se painaa itse vain 5,1 kg.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 83 cm
 • Pituus: 56 cm
 • Leveys: 55 cm
 • Paino: 5.1 kg
 • Väri: Harmaa, musta tai puun eri sävyjä
 • Materiaali: muotoiltua pyökkiä ja muovia
 • Suositus iästä alkaen: 6 kuukautta
 • Turvallisuustiedot: FSC-sertifioitu – sisältää myös pieniä määriä palonestoainetta ja fenolia

Cybex Lemo

Käytännöllinen syöttötuoli monilla säätömahdollisuuksilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää istuin lapsesi ja hänen tarpeidensa mukaan
 • pros-icon.svg Voidaan ostaa lisää osia, jotta syöttötuolia voidaan käyttää pidempään
 • pros-icon.svg Red Dot -palkinnon “Best of the Best” -sertifikaatti vuonna 2018

Detaljeret gennemgang

Voit varmistaa, että lapsesi istuu aina mukavasti, jos päätät investoida tähän Cybexin käytännölliseen syöttötuoliin. Istuimen korkeutta ja syvyyttä voi säätää, joten se kasvaa lapsesi mukana. Voit jopa ostaa lisäosia, jotta voit käyttää tuolia vielä vuosia. Voit ostaa syöttötuolin useissa eri väreissä.

Miksi kannattaa valita Cybex Lemo

Tahdotko antaa lapsellesi paikan ruokapöydässä, mutta silti varmistaa, että hän viihtyy aterioiden aikana? Silloin voit hyvinkin investoida tähän Cubexin syöttötuoliin, sillä heidän Lemo-mallinsa ansiosta lapsesi voi istua ruokapöydässä muun perheen kanssa tinkimättä istuma-asennosta jne. Tämä johtuu syöttötuolin toiminnallisesta muotoilusta, joka on jopa äänestetty Red Dot -palkinnon voittajaksi vuonna 2018.

Koroketuoli kootaan muutamassa minuutissa vain neljällä ruuvilla. Kun tuoli on koottu, sen korkeutta ja syvyyttä voidaan säätää. Mallia on helppo säätää yhdellä kädellä. Erilaiset säätömahdollisuudet takaavat ergonomisen istuma-asennon lapsellesi hänen iästään riippumatta. Itse tuolia suositellaan 3-vuotiaille lapsille, mutta ostamalla erilaisia lisävarusteita voit tehdä syöttötuolista sopivan vastasyntyneestä lähtien ja monien vuosien ajan.

Eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että lapsesi potkaisee tätä Cybex Lemo -tuolia lattialle, vaikka laskeisit sen alas pöydältä, sillä tuotteessa on takana pyörät, jotka estävät sitä kaatumasta taaksepäin. Näiden pyörien ansiosta syöttötuolia on myös helppo liikutella, kun sitä ei tarvitse kantaa. Paino on kuitenkin vain 8 kg, joten sen kantaminen ei ole ongelmallista.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 82 cm
 • Pituus: 56 cm
 • Leveys: 53 cm
 • Väri: Musta, vihreä, valkoinen tai harmaa
 • Materiaali: puu ja alumiini
 • Suositus: 3-vuotiaille (lisäostoksilla se voi soveltua vastasyntyneille)

Guide

Miten valita paras syöttötuoli lapsellesi

Syöttötuoliarvosteluissamme on kerrottu markkinoiden parhaista syöttötuoleista tällä hetkellä, mutta se ei välttämättä kerro, mihin malliin kannattaa investoida. Tästä syystä keskitymme seuraavissa kohdissa siihen, mitä on tärkeintä asettaa etusijalle syöttötuolia valittaessa. Voit siis saada apua siihen, miten valita lapsellesi ja tarpeisiisi parhaiten sopiva syöttötuoli.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että syöttötuolia valittaessa on muitakin tekijöitä kuin vain alla mainitut. Esimerkiksi tuolin rakenne, muotoilu, väri jne. vaikuttavat myös valintaan. Sinulla saattaa olla erityisiä mieltymyksiä ostoksesi suhteen. Sinun kannattaa päättää näistä etukäteen, jotta voit tilata toiveidesi mukaisen syöttötuolin. Muista myös pitää silmällä, mitä ostokseen sisältyy. Voit säästää rahaa, jos osat ovat mukana alusta alkaen.

Valitse syöttötuoli, jota voi säätää lapsesi mukaan

Vauva kehittyy paljon ensimmäisten vuosien aikana, joten on tärkeää investoida syöttötuoliin, jota voi säätää lapsesi kehityksen mukaan. Muuten joudut vain investoimaan uusiin syöttötuoleihin muutaman vuoden välein, mikä voi tulla melko kalliiksi. Onneksi useimmissa syöttötuoleissa on säädettävät osat, mutta säätöaste vaihtelee syöttötuolista toiseen. Kannattaa siis pitää silmällä paikkojen määrää.

On tärkeää, että seuraavia osia voidaan säätää: istuimen korkeus ja jalkatuki. Lisäksi kannattaa valita syöttötuoli, jossa on myös säädettävä selkänoja, jotta tiedät, ettei lapsesi istu tuolissa liian kallistuneena tai jäykästi pystyssä. Suosittelemme myös, että asetat etusijalle syöttötuolin, jota voi säätää ilman työkaluja, koska se voi muuten olla ärsyttävää joka kerta, kun tuolia on säädettävä uudelleen.

Lapsen on voitava liikkua syöttötuolissa

Lapsemme eivät koskaan pysty istumaan täysin paikallaan syöttötuolissa. Siksi on tärkeää investoida syöttötuoliin, joka antaa lapsesi todella liikkua hieman. Tämä ei tietenkään tarkoita turvallisuudesta tinkimistä, vaan yksinkertaisesti sitä, että käsiä ja jalkoja on voitava liikuttaa lapsen istuessa syöttötuolissa. Jos näin ei tapahdu, lapsi “lukittuu”, mikä estää kehitystä ja johtaa epämukavaan istuma-asentoon syöttötuolissa.

Prioriteettina laadukkaat ja hyvistä materiaaleista valmistetut lasten syöttötuolit

On kiistatonta, että lapsemme ansaitsevat parasta. Tästä syystä suosittelemme, että asetat etusijalle syöttötuolit, jotka on valmistettu hyvistä materiaaleista ja joissa ei ole käytetty ei-toivottuja kemikaaleja. Tämä takaa ennen kaikkea sinun ja lapsesi turvallisuuden, mutta se johtaa myös siihen, että investoit kestäviin syöttötuoleihin sen sijaan, että ne pitäisi vaihtaa säännöllisesti. Muista myös pitää silmällä turvallisuustasoa, esimerkiksi sitä, täyttääkö tuoli erilaiset turvallisuusvaatimukset, jotta onnettomuuksia ei tapahdu yhtäkkiä huomaamattomalla hetkellä.

Juuri siksi, että on niin tärkeää valita hyvistä materiaaleista valmistetut syöttötuolit, emme voi tarpeeksi korostaa, kuinka hyvä on, että saat inspiraatiota ostoksesi tuolien ostamiseen meidän kaltaisesta syöttötuolitestistämme. Jos valitset vain yhden edellä mainituista malleista, voit olla varma, että syöttötuoli täyttää odotukset. Haluatko saada opastusta useampiin hyviin syöttötuoleihin? Jos näin on, kannattaa tutustua testilähteiden, kuten Stiftung Warentestin, Forbrugerrådet Tænkin, Råd & Rönin ja muiden, tekemiin syöttötuolien testeihin.

Syöttötuolin tulee olla helppo puhdistaa

On lähes mahdotonta välttää lasten syöttötuolin likaantumista jossain vaiheessa. Loppujen lopuksi lapsemme voivat olla villejä liikkeissään, joten aterian aikana jää usein ruokajäämiä kaikkialle. Tästä syystä suosittelemme, että asetat etusijalle syöttötuolin, joka on helppo pitää puhtaana. Tämä voi tapahtua esimerkiksi seuraavasti:

 • Se voidaan helposti puhdistaa/pyyhkiä kostealla liinalla
 • Tuolia ei ole suunniteltu siten, että ruokajäämät “piiloutuvat” tai ovat vaikeasti saatavilla
 • Ulko-osat, kuten tyynyt, valjaat jne. ovat konepestäviä, joten niitä ei tarvitse pestä käsin jokaisen aterian jälkeen

Kaiken kaikkiaan puhdistettava syöttötuoli tekee elämästäsi helpompaa, ja säästyt huolelta, jos lapsesi sekoaa lusikalla aterian aikana. Et voi luottaa siihen, että jokainen syöttötuoli on helppo pitää puhtaana, joten tämä on syytä pitää mielessä valintaprosessin aikana.

Tämän vuoksi lasten syöttötuoleissa pitäisi olla jalkatuet

Mietitkö, tarvitseeko sinun edes valita lapsellesi syöttötuoli, jossa on jalkatuet? Sitten haluamme kertoa, että jalkatuki on uskomattoman tärkeä, eikä sitä siksi pidä “säästää”. Jalkatuki antaa lapsellesi paikan lepuuttaa jalkojaan, mikä takaa hyvän verenkierron. Ilman jalkatukea lapsi ei pysty istumaan syöttötuolissa kovin pitkään. Tästä syystä voimme vain suositella, että tarkastelet yksinomaan syöttötuoleja, joissa on jalkatuki. Kuten edellisessä kohdassa mainittiin, sen pitäisi myös olla säädettävissä, jotta se sopii lapsen kasvaessa.

Miten tämä syöttötuolitesti suoritettiin

Markkinoilla on paljon syöttötuoleja, mutta kaikkiin niistä ei kannata investoida. Tämä johtuu siitä, että kaikissa malleissa ei ole riittävän hyvää rakennetta, tukea tai turvallisuutta. Ja jos valitset yhden, seurauksia ei voi tietää. Tästä syystä sinun kannattaa valita jokin yllä olevassa testissämme olevista malleista, sillä voit olla varma, että saat mallin, joka täyttää turvallisuusvaatimukset, on rakenteeltaan optimaalinen ja takaa lapselle hyvän mukavuuden.

Tätä testiä valmistellessamme olemme hakeneet inspiraatiota muista testilähteistä, kuten Stiftung Warentest, Råd & Rön, Tænk ja muut. Olemme myös lukeneet suuren määrän kuluttajien arvosteluja selvittääksemme, mitä syöttötuoleja kuluttajat suosittelevat. Loppujen lopuksi he ovat niitä, jotka ovat eniten tekemisissä jokaisen syöttötuolin kanssa. Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan erilaisia syöttötuoleja, sillä haluamme varmistaa, että testeissämme on jokaiselle jotakin.

FAQ

Mikä syöttötuoli on testin paras?

Äänestimme Stokke Tripp Trapp -korkean syöttötuolin parhaaksi, koska se täyttää kaikki odotukset. Tuotteessa on säädettävät osat ja hyvä turvallisuus. Lue lisää tuotteesta täältä.

Voiko samaa tuolia käyttää monta vuotta?

Voit helposti käyttää syöttötuolia useita vuosia, jos valitset mallin, jossa on säädettävät osat. Näin syöttötuoli voidaan säätää lapsesi pituuden mukaan, ja mukavuus säilyy aina hyvänä.

Kuinka paljon syöttötuoli maksaa?

Kiinteää hintaa ei ole - se riippuu siitä, millaista syöttötuolia etsit. Voit helposti valita budjettiystävällisen mallin alle 500 kruunulla, mutta useimmat ovat noin 1000 kruunun luokkaa.

Miten löydän parhaan syöttötuolin?

Syöttötuoleja on monia, minkä vuoksi suosittelemme käyttämään syöttötuolitestiämme, jotta näet, mitkä mallit ovat parhaita. Inspiraatiota löydät myös osoitteista Stiftung Warentest, Tænk jne.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×