Höyrypuhdistin testi (2022) → 7 parasta höyrypuhdistinta kotiin

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Höyrypuhdistin on ihanteellinen investointi ihmisille, jotka haluavat saada parhaan mahdollisen otteen bakteereista ja liasta. Tässä höyrypuhdistajatestissä voit lukea 7 mallista, jotka ovat menestyneet testeissä parhaiten. Testivoittajamme on Kärcher SC 3 EasyFix -pölynimuri, sillä se on tehokas käytössä, erittäin käyttäjäystävällinen, sillä on useita optimaalisia toimintoja ja se ei maksa paljon.

Tästä testistä löydät kuitenkin vain toimivia ja hyviä koneita, joten voit valita vapaasti 7 valitsemastamme mallista. Opastamme sinua myös, miten löydät parhaan höyrypuhdistimen tarpeisiisi myöhemmin artikkelissa.

Fordele
 • pros-icon.svg Uusi ja parannettu versio Kärcherin suositusta SC 3 -höyrypuhdistimesta
 • pros-icon.svg Puhdistaa pelkällä höyryllä – ja poistaa jopa 99,9 % bakteereista
 • pros-icon.svg Erittäin lyhyt lämmitysaika 30 sekuntia, koska vesi lämmitetään suoraan putkissa
 • pros-icon.svg Suunniteltu sisäänrakennetulla kalkkisuodattimella, joka voidaan puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Tämän Kärcherin pölynimurin kanssa et voi mennä vikaan, jos haluat investoida tehokkaaseen malliin, jossa on korkea käyttäjäystävällisyys. Kone on käyttövalmis vain 30 sekunnissa, ja sen jälkeen suutin kiinnitetään tarranauhalla, joka takaa erityisen turvallisen kiinnityksen. Imuri käyttää vain vettä – ei kemikaaleja. Ja useat lisävarusteet sisältyvät ostokseen.

Miksi kannattaa valita Kärcher SC 3 EasyFix -imuri

Ei ole mitään syytä tehdä kompromisseja, kun olet päättänyt investoida toimivaan höyrypuhdistimeen. Sinun ei myöskään tarvitse, jos valitset tämän pölynimuritestin testivoittajan – Kärcher-merkin SC 3 EasyFix -pölynimurin. Kone on uudempi versio suositusta SC 3 -pölynimurista, johon on tehty joitakin parannuksia, kuten lattiasuuttimen poistaminen ja sen sijaan tarranauhan käyttö. Näin varmistetaan, että suutin on helpompi asentaa ja että se kiinnittyy optimaalisesti koneeseen.

Voit käyttää tätä laitetta millä tahansa kodin pinnalla, sillä se käyttää vain vettä puhdistaakseen pinnat ilman bakteereja. Koneen käyttövalmiutta ei tarvitse odottaa kauan, sillä se lämmittää veden vain 30 sekunnissa. Tämä johtuu siitä, että vesi lämmitetään suoraan putkissa eikä kattilassa, jota monet muut laitteet käyttävät. Putkien kalkkeutumista ei kuitenkaan tarvitse pelätä, sillä tuote on suunniteltu siten, että vesisäiliössä on kalkkisuodatin. Kalkkisuodatin voidaan vaihtaa tarpeen mukaan.

Kone toimii 3,5 baarin enimmäishöyrypaineella, ja sen säiliön tilavuus on 1 litra. Sinun ei siis tarvitse jatkuvasti täyttää konetta, jotta voit puhdistaa useampia alueita talossa. Lisäksi ostos sisältää sekä mikrokuituliinan lattialle että suukappaleelle, käsisuukappaleen, pistesuuttimen, harjan pistesuuttimelle ja kalkinpoistopatruunan. Saat siis kaiken tarvitsemasi sijoittamalla tähän vaihtoehtoon.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 25,3 cm
 • Pituus: 36 cm
 • Leveys: 23,6 cm
 • Paino: 3.14 kg
 • Teho: 1900 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Maksimi höyrynpaine: 3,5 bar

Kärcher FC 3 johdoton lattianpesuri

Paras halpa höyrypuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Langaton höyrypuhdistin, jossa on virtaviivainen ja kompakti muotoilu helppokäyttöisyyttä varten
 • pros-icon.svg Varustettu mikrokuiturullilla, joita kostutetaan raikkaalla vedellä koko prosessin ajan
 • pros-icon.svg Kone jopa kerää likaisen veden erilliseen säiliöön
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu LED-näyttö takaa optimaalisen yleiskuvan akun varaustasosta

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Kärcher-höyrypuhdistimeen voit olla varma täydellisestä liikkumisvapaudesta kotia siivotessasi. Tämä johtuu siitä, että malli on johdoton, joten sinun ei tarvitse huolehtia johdosta, kun haluat pestä lattian. Lisäksi rullat kostutetaan jatkuvasti, kun likainen vesi kerätään säiliöön.

Miksi kannattaa valita Kärcher FC 3 johdoton lattianpesukone

Jos etsit hyvää johdotonta höyrypuhdistinta, suosittelemme investoimaan tähän Kärcherin malliin. Tässä mallissa sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että johto ulottuu ympäri taloa, sillä laite toimii sen sijaan litiumioniakulla, joka voi pitää virtaa jopa 20 minuuttia. Tämä antaa sinulle paljon suuremman liikkumisvapauden kuin muilla höyrypuhdistimilla. Kyky liikkua vapaasti tekee tästä koneesta ihanteellisen monikerroksisiin taloihin.

Tämä akkukäyttöinen höyrypuhdistin on varustettu pyörivillä mikrokuituliinoilla, jotka kostutetaan prosessin aikana jatkuvasti puhtaalla vedellä. Tämä takaa paremman puhdistuksen, ja lattia on jopa 20 prosenttia puhtaampi kuin perinteisellä lattiamopilla. Koneen säiliön tilavuus on 360 millilitraa, mutta siinä on myös 140 millilitran likaisen veden säiliö, joka kerää mopin likaisen veden.

Tämän koneen avulla pääset helposti sisään ja puhdistamaan erilaisten huonekalujen alta, sillä se on kehitetty kompaktilla ja virtaviivaisella muotoilulla. Pesupää on suunniteltu niin, että se yltää myös reunoihin ja kulmiin. Ja koneen ohut muotoilu takaa, että se on helppo säilyttää, koska se on tilaa säästävä.

Akku kestää jopa 20 minuuttia ennen kuin se tarvitsee latauksen. Voit kuitenkin aina seurata akun varaustilaa laitteen LED-näytöstä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 122 cm
 • Pituus: 30,5 cm
 • Leveys: 22,6 cm
 • Paino: 3.45 kg
 • Säiliön tilavuus: 0,36 litraa
 • Akun käyttöaika: 20 minuuttia
 • Akun latausaika: 4 tuntia

Morphy Richards höyrypuhdistin

Tehokas höyrypuhdistin portaattomalla höyrynpaineen säädöllä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas höyrypuhdistin, jossa on tarranauhakangas, takaa optimaalisen puhdistuksen kaikille pinnoille
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää höyryn painetta portaattomasti tarpeen mukaan
 • pros-icon.svg Kehitetty VapoHydro-toiminnolla, joka takaa sitkeän lian poistamisen
 • pros-icon.svg Kokonaisvaltainen lisävarustesarja, joten sinulla on kaikki tarvitsemasi käden ulottuvilla

Detaljeret gennemgang

Höyrypuhdistin voi olla melko kallis investointi, varsinkin jos haluat ensisijaisesti tehokkaan ja toimivan koneen. Voit siis valita tässä höyrypuhdistajatestissä halvan mallin, jos haluat säästää vähän rahaa ostoksessa tinkimättä koneen rakenteesta. Mallissa on pitkä virtajohto ja vesi lämpenee hetkessä.

Miksi sinun kannattaa valita Morphy Richards höyrypuhdistimen lattianpuhdistin

Ei sinulla ole suurinta budjettia, jonka voit hyödyntää ostaessasi uutta höyrypuhdistinta? Sitten on onni, että hieman halvempi malli on myös livahtanut listalle tässä arvostelussa. Älä pelkää tinkiväsi koneen rakentamisen laadusta tai tehokkuudesta vain siksi, että se on hieman halvempi kuin jotkut muut testin mallit. Olemme varmoja, että tämä höyrypuhdistin täyttää edelleen odotuksesi.

Voit käyttää tätä höyrypuhdistinta kaikilla kovilla lattioilla, matoilla, työtasoilla, laastilla, tiilillä sekä muilla kodin esineillä, kuten uuneilla, liesillä, hanoilla jne. Joten ainoa rajoitus koneen käytölle olet sinä itse. Voit jopa valita, haluatko käyttää sitä oikeana moppina vai käytätkö sitä mieluummin käsikäyttöisenä versiona. Valitsitpa minkä tahansa, mopin höyryteho riittää tappamaan 99,9 % kaikista kodin bakteereista.

Höyryn määrää on mahdollista säätää koneen höyrynsäätöpainikkeella. Höyryn määrä voi olla jopa 30 grammaa minuutissa. Vesisäiliön tilavuus on 380 millilitraa, joten säiliössä pitäisi olla tarpeeksi vettä puhdistamaan suuri osa talosta ilman, että sinun tarvitsee täyttää konetta ylimääräisellä vedellä. Sinulla on myös erinomainen liikkumisvapaus, sillä koneessa on viiden metrin virtajohto.

Ostokseen sisältyvät seuraavat tuotteet mattoliukusäädin, jolla voit puhdistaa kodin matot ongelmitta, kaksi yleiskäyttöistä lattiarättiä, jatkosuutin, erilaisia harjoja ja suuttimia jne. Sinulla on siis kaikki tarvitsemasi aivan käden ulottuvilla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 110 cm
 • Pituus: 14 cm
 • Leveys: 30 cm
 • Paino: 3,7 kg
 • Teho: 1500 wattia
 • Säiliön tilavuus: 0,38 litraa

Kärcher SC 5 EasyFix höyrypuhdistin

Paras pölynimuri suurella vesisäiliöllä

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu kaksinkertaisella säiliöjärjestelmällä, johon mahtuu jopa neljä litraa vettä
 • pros-icon.svg Tehokas kaikkien pintojen puhdistus 4 baarin paineella ja VapoHydro-toiminnolla
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu säilytyslokero erilaisille tarvikkeille
 • pros-icon.svg Varustettu 7,5 metrin johdolla joustavaa puhdistusta varten

Detaljeret gennemgang

Tämä höyrypuhdistin ei ehkä ole markkinoiden kaunein malli, mutta se on ihanteellinen isommille alueille, sillä se on tehokas käyttää ja sen säiliöjärjestelmään mahtuu jopa neljä litraa vettä. Voit siis jatkaa lähes niin kauan kuin haluat tämän koneen kanssa. Höyryn virtausta voidaan säätää portaattomasti ja lisävarusteita voidaan säilyttää koneessa.

Miksi kannattaa valita Kärcher SG 4/4 höyrypuhdistin

Joudutko usein pesemään suuren alueen, kun otat höyrypuhdistimesi ensimmäistä kertaa varastosta? Jos näin on, suosittelemme investoimaan Kärcherin SG 4/4 -höyrypuhdistimeen, sillä tässä mallissa on säiliöjärjestelmä, johon mahtuu jopa 4 litraa vettä. Tämä kapasiteetti on paljon suurempi kuin muissa höyrypuhdistimissa. Suuri kapasiteetti varmistaa, ettei sinun tarvitse lisätä vettä puhdistusprosessin aikana – vaikka sinun pitäisi pestä suuri alue.

Sinulle taataan myös jatkuva höyryvirtaus, sillä kattila lämmittää hyvän määrän vettä työskentelyn aikana. Höyryn virtausta on kuitenkin mahdollista säätää koneen kahvasta, jossa sitä voidaan säätää portaattomasti. Näin saat aina oikean määrän höyryä työhön. VapoHydro-toiminnolla saat jopa puhtaan höyryn ja kuuman veden seoksen, joka auttaa liuottamaan itsepäisenkin lian.

Tehokkuuden ja suuren säiliökapasiteetin lisäksi tässä tuotteessa on kaksi lisäetua, jotka erottavat sen muista markkinoilla olevista malleista. Koneessa on säilytyslokero, johon on mahdollista sijoittaa erilaisia lisävarusteita. Näin sinun ei tarvitse säilyttää niitä kaukana höyrypuhdistimesta. Mukana on myös laaja valikoima lisävarusteita, joista nautit, kun käytät tätä konetta. Lisäksi koneen johdon pituus on 7,5 metriä, mikä auttaa varmistamaan joustavamman puhdistuksen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 47,5 cm
 • Pituus: 27,5 cm
 • Leveys: 32 cm
 • Paino: 8 kg
 • Teho: 2300 wattia
 • Säiliön tilavuus: 4 litraa
 • Maksimi höyrynpaine: 4 bar
Fordele
 • pros-icon.svg 3-in-1-ratkaisu, jossa on sisäänrakennettu käsikone, jota voidaan käyttää useilla pinnoilla
 • pros-icon.svg Lyhyt muotoilu ja toiminnalliset lisävarusteet mahdollistavat pääsyn minne tahansa
 • pros-icon.svg Säiliössä oleva vesi kuumenee vain 30 sekunnissa
 • pros-icon.svg Sisältää seinäkiinnikkeen, jotta voit ripustaa koneen seinälle

Detaljeret gennemgang

Tämä höyrypuhdistin on monikäyttöinen laite, jota voidaan käyttää monenlaisille pinnoille. Kone voidaan säätää niin, että se yltää korkeisiin paikkoihin tai että sitä voidaan pitää kädessä. Kokonaisuudessaan kestää vain 30 sekuntia, ennen kuin kone on lämmennyt tarpeeksi lämpimäksi käyttöä varten, ja sen jälkeen ostokseen sisältyy useita lisävarusteita, jotka tekevät työstä helppoa talon kaikissa nurkissa.

Miksi kannattaa valita Bissell PowerFresh SlimSteam -höyrymoppi

Jos haluat hankkia itsellesi monikäyttöisen höyrypuhdistimen, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Bissell-merkin malliin. Heidän PowerFresh SlimSteam -mallinsa sopii käytettäväksi kaikilla kovilla lattioilla ja pinnoilla, kuten keraamisilla, linoleumilla, marmorilla ja vastaavilla. Se on käytännössä 3-in-1-malli, sillä se voidaan muuntaa niin, että se yltää lattian yläpuolella oleville pinnoille, ja se voidaan säätää kädessä pidettäväksi yksiköksi, jos sinun on päästävä ahtaisiin paikkoihin. Joten on mahdollista puhdistaa koko talo tällä koneella ilman ongelmia.

Tämän höyrypuhdistimen avulla on myös mahdollista päästä minne tahansa talossa, sillä se on kehitetty ohuella muotoilulla ja kiertosäätimellä. Näin pääset helposti huonekalujen alle tai nurkkiin. Voit jopa säilyttää tätä mallia optimaalisesti ja ilman, että se vie liikaa tilaa, sillä pakkaukseen sisältyy seinäkiinnike, jonka avulla voit säilyttää höyrymopin seinällä sen sijaan, että se veisi tilaa kaapista.

Ei liene yllätys, että tämä höyrymoppi puhdistaa höyryn avulla ja poistaa lian eri pinnoilta. Koneessa on 300 ml:n vesisäiliö, jonka pitäisi riittää pienempiin taloihin, ja kestää vain 30 sekuntia, ennen kuin vesi on lämmennyt riittävästi käyttöä varten. Mopin kapasiteetti on yhteensä 17 grammaa minuutissa pienimmällä asetuksella ja 36 grammaa minuutissa suurimmalla asetuksella. Lattialle osuvan höyryn määrää on mahdollista säätää, jos sinulla on mieltymyksiä “vuodon määrästä”.

Ostoksen mukana tulee tarvikelaatikko, joka sisältää rakoharjan, kulmapuhdistimen, harjan ja tasokaapimen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 118.1 cm
 • Pituus: 16 cm
 • Leveys: 24 cm
 • Paino: 2.9 kg
 • Teho: 1500 wattia
 • Säiliön tilavuus: 0,3 litraa
 • Maksimi höyrynpaine: 0,9 bar

Kärcher SG 4/4 pölynimuri

Paras pölynimuri suurella vesisäiliöllä

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu kaksinkertaisella säiliöjärjestelmällä, johon mahtuu jopa neljä litraa vettä
 • pros-icon.svg Tehokas kaikkien pintojen puhdistus 4 baarin paineella ja VapoHydro-toiminnolla
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu säilytyslokero erilaisille tarvikkeille
 • pros-icon.svg Varustettu 7,5 metrin johdolla joustavaa puhdistusta varten

Detaljeret gennemgang

Tämä höyrypuhdistin ei ehkä ole markkinoiden kaunein malli, mutta se on ihanteellinen isommille alueille, sillä se on tehokas käyttää ja sen säiliöjärjestelmään mahtuu jopa neljä litraa vettä. Voit siis jatkaa lähes niin kauan kuin haluat tämän koneen kanssa. Höyryn virtausta voidaan säätää portaattomasti ja lisävarusteita voidaan säilyttää koneessa.

Miksi kannattaa valita Kärcher SG 4/4 höyrypuhdistin

Joudutko usein pesemään suuren alueen, kun otat höyrypuhdistimesi ensimmäistä kertaa varastosta? Jos näin on, suosittelemme investoimaan Kärcherin SG 4/4 -höyrypuhdistimeen, sillä tässä mallissa on säiliöjärjestelmä, johon mahtuu jopa 4 litraa vettä. Tämä kapasiteetti on paljon suurempi kuin muissa höyrypuhdistimissa. Suuri kapasiteetti varmistaa, ettei sinun tarvitse lisätä vettä puhdistusprosessin aikana – vaikka sinun pitäisi pestä suuri alue.

Sinulle taataan myös jatkuva höyryvirtaus, sillä kattila lämmittää hyvän määrän vettä työskentelyn aikana. Höyryn virtausta on kuitenkin mahdollista säätää koneen kahvasta, jossa sitä voidaan säätää portaattomasti. Näin saat aina oikean määrän höyryä työhön. VapoHydro-toiminnolla saat jopa puhtaan höyryn ja kuuman veden seoksen, joka auttaa liuottamaan itsepäisenkin lian.

Tehokkuuden ja suuren säiliökapasiteetin lisäksi tässä tuotteessa on kaksi lisäetua, jotka erottavat sen muista markkinoilla olevista malleista. Koneessa on säilytyslokero, johon on mahdollista sijoittaa erilaisia lisävarusteita. Näin sinun ei tarvitse säilyttää niitä kaukana höyrypuhdistimesta. Mukana on myös laaja valikoima lisävarusteita, joista nautit, kun käytät tätä konetta. Lisäksi koneen johdon pituus on 7,5 metriä, mikä auttaa varmistamaan joustavamman puhdistuksen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 47,5 cm
 • Pituus: 27,5 cm
 • Leveys: 32 cm
 • Paino: 8 kg
 • Teho: 2300 wattia
 • Säiliön tilavuus: 4 litraa
 • Maksimi höyrynpaine: 4 bar

Guide

Miten löydät parhaan höyrypuhdistimen itsellesi

Tähän testiin olemme koonneet useita parhaita höyrypuhdistimia yhteen paikkaan, jotta voit nopeasti löytää itsellesi parhaiten sopivan laitteen. Edellä mainitut mallit eivät kuitenkaan anna yksityiskohtaista selitystä siitä, mikä kone on sinulle paras. Tästä syystä olemme koonneet tähän osioon vinkkejä ja huomioita siitä, miten löydät parhaan höyrypuhdistimen mieltymyksiisi ja tarkoituksiisi. Lue siis eteenpäin ja selvitä, mihin edellä mainituista höyrypuhdistimista sinun kannattaa investoida.

Harkitse käyttötarkoitusta ja pintoja, joihin haluat käyttää höyrypuhdistinta

Saattaa olla sanomattakin selvää, että haluat käyttää höyrypuhdistinta lian ja bakteerien poistamiseen kodin ympäriltä, mutta kannattaa miettiä, onko tarkoituksesi käyttää konetta säännöllisesti vai vain suurempiin töihin. Näin saat käsityksen siitä, kuinka tehokas höyrypuhdistimesi on oltava ja kuinka paljon höyrynpaineita se tarvitsee (kuinka paljon baaria koneen on pystyttävä käyttämään).

Sinun on myös mietittävä, millä pinnoilla aiot käyttää konetta. Koskeeko se ensisijaisesti puulattiaa, laattoja, työtasoa, valaisimia jne.? Loppujen lopuksi haluat saada käsiisi mallin, joka sopii kyseiselle pinnalle. Kaikki koneet eivät esimerkiksi sovellu käytettäväksi kaikilla lattiatyypeillä tai niitä ei voi käyttää matoilla. Myöhemmin tässä artikkelissa voit lukea lisää siitä, millä pinnoilla höyrypuhdistinta voidaan käyttää, jos olet kiinnostunut hankkimaan monitoimikoneen.

Onko sinulla mieltymyksiä höyrypuhdistimen suunnittelun ja rakenteen suhteen?

Kannattaa miettiä höyrypuhdistimen suunnittelua ja rakennetta. Voit valita esimerkiksi perinteistä pölynimuria muistuttavia malleja, pitkänomaisia malleja (joita kutsutaan myös pystymalleiksi) tai käsikäyttöisiä höyrypuhdistimia. Voit valita itse, kumman tyypin haluat. Investointi yhdistelmäkoneeseen voi olla optimaalinen, jos haluat puhdistaa lattiat ja pöydät samalla koneella. Tässä tapauksessa kädessä pidettäväksi muunnettava pitkänomainen malli voi olla hyvä ratkaisu.

Emme suosittele miettimään höyrypuhdistimen ulkonäköä liikaa muun kuin toiminnallisuuden kannalta. Useimmat mallit eivät ole kauneinta katseltavaa, mutta ne toimivat tehokkaasti ja vähentävät bakteerien määrää kodissa merkittävästi!

Valitse höyrypuhdistin, jossa on sopiva vesisäiliön kapasiteetti

Haluat hankkia höyrypuhdistimen, jonka vesisäiliön kapasiteetti vastaa käyttötarkoitustasi. Näin sinun ei tarvitse täyttää vettä uudelleen prosessin aikana. Joidenkin koneiden säiliökapasiteetti on vajaat 300 millilitraa – ja ne voivat riittää pienempiinkin koteihin. Mutta jos sinulla on suurempi talo ja haluat tehdä kaiken siivouksen yhdellä kertaa, kannattaa ehkä valita höyrypuhdistin, jossa on suurempi säiliö. Tämä voi olla noin 1 litra.

Tarvitsetko liikkumisvapautta?

Saatavilla on sekä johdollisia että akkukäyttöisiä höyrypuhdistimia. Akkukäyttöisen höyrypuhdistimen työaika on rajallinen, mutta sen sijaan sinulla on enemmän liikkumavaraa ja -vapautta, kun haluat liikkua kotona, koska johto ei rajoita työskentelyä.

Toisaalta on myös ärsyttävää, että höyrypuhdistinta on ladattava jatkuvasti – ja että joudut mahdollisesti pitämään tauon työskentelyn aikana, koska akun virta on loppunut. On kuitenkin sinusta itsestäsi kiinni, haluatko mieluummin vähän vähemmän liikkumisvapautta kuin sen, ettei sinun tarvitse huolehtia akun lataamisesta.

Muista myös, että on mahdollista saada höyrypuhdistimia, joissa on suhteellisen pitkä johto, noin 5-7,5 metriä. Näiden mallien avulla voit siirtyä huoneesta toiseen ilman pistorasioiden vaihtamista, joten ne voivat olla sinulle sopiva vaihtoehto, jos haluat liikkua melko vapaasti ilman, että sinun tarvitsee investoida akkukäyttöiseen pölynimuriin.

Huomioi höyrypuhdistimen ominaisuuksien/teknologioiden valikoima

Kaikki höyrypuhdistimet voivat helposti poistaa likaa ja bakteereja kodin pinnoilta, mutta se, miten hyvin ne tekevät työnsä, riippuu kunkin mallin sisäänrakennetuista ominaisuuksista ja tekniikoista. Tässä testissä on höyrypuhdistimia, joissa on useita toiminnallisia ominaisuuksia, jotka takaavat paremman lopputuloksen kodin puhdistuksessa. Useissa koneissa on esimerkiksi sisäänrakennetut kalkkikasetit, jotka vähentävät koneen sisätilojen kulumista ja mahdollisia kalkkikertymiä, tehokkaita puhdistusohjelmia/-tekniikoita, jotka poistavat itsepintaisenkin lian, ja/tai veden nopea lämpeneminen, jotta sinun ei tarvitse odottaa liian kauan puhdistuksen aloittamista.

On aina hyvä pitää silmällä erilaisia ominaisuuksia ja sisäänrakennettuja tekniikoita, jotta voit varmistaa, että saat käyttöösi tehokkaan koneen. Tältä osin ei kuitenkaan pitäisi olla suurta merkitystä sillä, minkä edellä mainituista malleista valitset, sillä kaikki vaihtoehdot tarjoavat optimaalisen toiminnallisuuden.

Prioriteettina käyttäjäystävällinen höyrypuhdistin

Edellä esitetyn perusteella haluaisimme tarkastella koneen käyttäjäystävällisyyttä. Koska voit myös nopeasti investoida höyrypuhdistimeen, jossa on niin paljon ominaisuuksia ja asetuksia, että et yksinkertaisesti saa koneestasi kaikkea irti, koska et osaa ottaa selvää ominaisuuksista ja siitä, milloin eri ominaisuuksia tulisi käyttää. Siksi sinun pitäisi silti mahdollisuuksien mukaan varmistaa, että tilaat käyttäjäystävällisen höyrypuhdistimen.

Tarvitsetko höyrypuhdistimeen erityisiä lisävarusteita?

Kaikkiin edellä mainittuihin höyrypuhdistimiin kuuluu laaja valikoima lisävarusteita, joten sinulla on alusta alkaen kaikki tarvitsemasi heti käden ulottuvilla. Kannattaa kuitenkin miettiä, tarvitsetko joitakin lisävarusteita enemmän kuin toisia.

Tästä pääsemme takaisin koneen varsinaiseen käyttötarkoitukseen. Koska jos aiot käyttää sitä vain lattialla, jatkoputket, hyvät mikrokuituliinat ja vastaavat ovat osia, jotka sinun pitäisi asettaa etusijalle. Jos konetta on kuitenkin tarkoitus käyttää myös muualla kuin lattialla, voi olla optimaalista, että pakkaus sisältää erilaisia suuttimia ja harjaksia.

Säädä budjetti – ja pidä silmällä höyrypuhdistimen hintaa

Lopuksi suosittelemme myös budjetin määrittämistä ennen kuin valitset ensimmäisen ja parhaan höyrypuhdistimen, jonka näet. Höyrypuhdistimen hinta vaihtelee paljon riippuen siitä, mihin laitteeseen päätät investoida. Esimerkiksi tämän höyrypuhdistajatestin halvimman ja kalleimman mallin välillä on muutaman tuhannen punnan ero, vaikka molemmat ovatkin hyviä sijoituksia. Jokaiseen budjettiin löytyy siis tuote.

Kannattaa myös vertailla höyrypuhdistimen hintaa muihin malleihin ja verkkokauppoihin. Näin löydät varmasti itsellesi sopivan version parhaaseen hintaan.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä höyrypuhdistimen testissä

Tässä artikkelissa kerromme sinulle markkinoiden parhaista höyrypuhdistimista ja siitä, miten löydät itsellesi parhaiten sopivan mallin. Sinulla saattaa kuitenkin olla muitakin kysymyksiä höyrypuhdistimen hankinnasta, ja toivomme, että vastaamme joihinkin niistä näissä osioissa.

Mille pinnoille höyrypuhdistinta voi käyttää?

Se, missä ja millä pinnoilla voit käyttää höyrypuhdistinta, riippuu jonkin verran siitä, minkä tyyppiseen höyrypuhdistimeen olet päättänyt investoida. Useimpia malleja voidaan kuitenkin käyttää kovilla pinnoilla. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää tuotetta lattioilla, pöydillä, kalusteilla ja jopa keittiön keraamisilla pinnoilla, kuten uuneissa, keittolevyillä jne. Jossain määrin vain sinä itse voit rajoittaa, mitä alueita haluat puhdistaa höyrypuhdistimella. Siirry siis eteenpäin ja poista lika, bakteerit jne. koko talosta.

Käytä höyrypuhdistinta silitysraudan sijaan

Höyrylaitteen käyttö rypytysten, ryppyjen jne. poistamiseen on tietysti itsestään selvä tapa, mutta jos sinulla ei ole sellaista, höyrypuhdistimella voi olla paljon apua. Sinun on kuitenkin oltava hyvin varovainen, sillä höyrypuhdistin toimii eri paineella kuin höyrylaite ja silitysrauta. Höyrypuhdistin sopii myös verhojen, suihkuverhojen ja takkien puhdistukseen, jos sinulla on hieman vaikeuksia saada ne tasoitettua kunnolla.

Pitäisikö höyrypesurissa käyttää saippuaa?

Höyrypuhdistinta käytettäessä on harvoin tarpeen käyttää saippuaa. Höyry puhdistaa alueen automaattisesti, koska se on niin kuumaa (yli 100 astetta). Näin ollen voit poistaa jopa 99,9 prosenttia kaikista bakteereista yksinkertaisesti höyryä käyttämällä. Tämä on myös yksi syy, miksi höyrypuhdistimet ovat niin suosittuja – ne takaavat helpon ja nopean puhdistuksen ilman kemikaaleja tai pesuaineita.

Miten imuroida ennen höyrypuhdistimen käyttöä

Lattioiden ja muiden pintojen on oltava kohtuullisen puhtaat pölystä ja irtonaisesta liasta, ennen kuin aloitat pinnan puhdistamisen höyrypuhdistimella. Tämä johtuu siitä, että höyrypuhdistin ei ime likaa pois, vaan pikemminkin vain pahentaa tilannetta lisäämällä pintaan vettä. Tästä syystä suosittelemme lattian imuroimista tai pölyn poistamista muilta pinnoilta ennen höyrypuhdistimen käyttöä. Tällöin sinulla on paremmat edellytykset saavuttaa paras tulos.

Tarvitsetko sattumalta uuden pölynimurin? Lue sitten oppaamme markkinoiden parhaista pölynimureista isosta pölynimuritestistämme. Tässä artikkelissa opastamme sinua tietysti valitsemaan sinulle parhaiten sopivan vaihtoehdon, jotta voit löytää nopeasti oikean mallin.

On myös ratkaisu niille, jotka vihaavat imurointia – robotti-imuri. Tällaisen mallin kanssa sinun on tehtävä itse mahdollisimman vähän, sillä robotti tekee kaiken työn. Useat koneet jopa käynnistyvät itsestään, kun koti on likainen, löytävät parhaan reitin ja ajavat itsensä takaisin paikalleen, kun akku on tyhjenemässä. Jos haluat lukea lisää parhaista robotti-imureista, tutustu robotti-imurien arvosteluihin täällä.

FAQ

Mikä pölynimuri on paras?

Testivoittajamme on Kärcher SC 3 EasyFix -pölynimuri, koska se on tehokas käytössä, sen mukana toimitetaan useita lisävarusteita ja sitä myydään edulliseen hintaan. Kannattaa kuitenkin lukea testi, jotta näet, olisiko jokin muu höyrypuhdistin parempi sinulle.

Miten höyrypuhdistin toimii?

Höyrypuhdistin lämmittää vettä joko suoraan putkissa tai sisäänrakennetussa kattilassa, minkä jälkeen säiliössä oleva vesi muuttuu höyryksi. Tämä höyry suihkutetaan lattialle tai liinoille, jotka kuivattavat alueen ja poistavat lian, bakteerit jne. pois.

Saatko kannettavan höyrypuhdistimen?

Useita höyrypuhdistimia on kehitetty niin, että ne voidaan muuntaa kannettavaksi koneeksi. Näin saat hyvän työskentelyasennon, kun käytät höyrypuhdistinta koko lattian pituudelta, ja pääset käsikäyttöisellä höyrypuhdistimella hieman ahtaammille alueille talossa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×