Allergiaystävällinen pölynimuri testi – 5 parasta allergiaystävällistä pölynimuria 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä hypoallergeenisen pölynimurin testissä tarkastelemme 5 markkinoiden parasta hypoallergeenista pölynimuria. Sen lisäksi, että vertailemme olennaisia ominaisuuksia, kuten suodatinta ja imua, tuomme esiin myös kunkin mallin muita ominaisuuksia ja etuja. Lisäksi punnitsemme kunkin mallin helppokäyttöisyyttä ja listaamme sen hyvät ja huonot puolet.

 

Saatat tuntea tavallisella pölynimurilla imuroinnin jälkeensä jättämän raskaan ja kuivan ilman. Vaikka voisitkin käyttää robotti-imuria päivittäin pölyhiukkasten määrän vähentämiseksi.Olipa sinulla allergioita tai ei, on huomattavaa, miten pöly pyörteilee ympärilläsi, ja voit miettiä, miten puhtaaksi se todella tuli, kun pöly laskeutuu uudelleen. Hengitystiet voivat olla hetkellisesti vaivautuneita, samoin kuin silmien ja nenän kutina.

Allergiaystävällisen pölynimurin on oltava tehokas pölyn ja lian keräämisessä, ja sen on myös oltava hyvä allergiaystävällinen suodatin, joka suodattaa pienet pölyhiukkaset pois, jotta ilma pääsee takaisin kotiisi puhtaana ja raikkaana.

Saatavilla on monia hypoallergeenisia pölynimureita, eivätkä ne ole tarkoitettu vain allergikoille, vaan myös niille, jotka haluavat puhtaamman kodin ja puhtaamman ilman. Käyttämällä hyvää hypoallergeenista pölynimuria olohuoneen ilma jää lähes pölyttömäksi.

Olemme tutkineet markkinoita löytääksemme suosituimmat hypoallergeeniset pölynimurit ja löytäneet viisi parasta. Seuraavassa tarkastelemme hypoallergeenisten pölynimurien tärkeimpiä ominaisuuksia; suodatusta ja imua sekä kuluttajien testien ja asiantuntija-arvostelujen perusteella arvioimme pölynimurin yleistä käytettävyyttä ja muotoilua yleisesti. Olemme keränneet kaiken tietämyksemme ja tarvittavat tiedot hypoallergeenisistä pölynimureista osto-oppaaseemme. Jos haluat nopean yleiskatsauksen testatuista pölynimureista, olemme koonneet tuotetiedot vertailutaulukkoon.

Kärcher DS 6

Paras hypoallergeeninen pölynimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen – helppo koota ja purkaa.
 • pros-icon.svg Ei kosketusta pölyyn säiliötä tyhjennettäessä
 • pros-icon.svg Vesisuodatin minimoi kaiken kosketuksen pölyhiukkasten kanssa

Detaljeret gennemgang

Kärcher DS 6 -imuri on todella tehokas hypoallergeeninen pölynimuri.

DS6 käyttää vettä pölyn ja lian suodattamiseen, ja sitä suositellaan allergikoille, koska sen tuottama ilma on 99,9 % pölyämätöntä. Samalla vesisuodatin lisää ilmankosteutta, mikä voi auttaa vähentämään allergisia oireita ja viime kädessä luomaan puhtaamman ja miellyttävämmän sisäympäristön.

Monet käyttäjät kertovat, kuinka he ovat päässeet nopeasti eroon ärsytetyistä hengitysteistä Kärcher DS6:n avulla. Imeytetyt pölyhiukkaset ja lika sitoutuvat säiliössä olevaan veteen, joten pölyä ei vyöry ympäriinsä, kun pussi on tyhjennettävä.

Erittäin hyvä imuteho yhdistettynä vesisuodattimeen tarkoittaa myös sitä, että tämä hypoallergeeninen pölynimuri soveltuu erityisen hyvin tekstiileille, sohville ja matoille, joissa se voi vähentää pieniä tahroja ja poistaa tehokkaasti likaa.

Imurin säiliö täytetään 2 litralla vettä ennen jokaista imurointia ja puhdistetaan juoksevan veden alla jokaisen imuroinnin jälkeen. Tämä auttaa pitämään pölynimurin hajuttomana ja säilyttämään sen hyvän imutehon myös pitkän käytön jälkeen.

Kärcher DS6:ssa on luonnollisesti teleskooppiputket, ja siinä on vaihdettava lattiasuutin, laastisuutin sekä huonekalusuutin, ja se on erittäin mukava liikkua.

Nilfisk Elite RCL14E08A2

Paras koville lattioille

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas H14-suodatin
 • pros-icon.svg Hiljaa verrattuna muihin pölynimureihin
 • pros-icon.svg Pölynimuriin on rakennettu suukappaleet

Detaljeret gennemgang

Tämä Nilfiskin hypoallergeeninen ja energiaa säästävä pölynimuri on kuluttajalautakunta Tænkin parhaimmistoa, ja se on pölynpidätyskyvyltään A-luokkaa.

Nilfisk Eliten mukana tulee pestävä Hepa 14 -suodatin, joka on tehokkain saatavilla oleva suodatin, ja lisäksi siinä on useita käteviä lisäominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen pölynimurin niille, jotka joutuvat imuroimaan usein.

Alhainen energiankulutus tapahtuu usein imutehon kustannuksella, mutta ei Nilfisk Elite RCL:n kohdalla. Monet käyttäjät kehuvat tämän imurin voimakasta imutehoa. Yhdessä ilmatiiviin rakenteeseen yhdistettynä se tekee Elite RCL:stä erityisen tehokkaan sekä kovilla lattioilla että matoilla. H14 suodattaa pienimmät pölyhiukkaset, tupakansavun ja lemmikkieläinten karvojen hiukkaset ja varmistaa, että ilma on 99,9995 % puhdasta ja raikasta.

Sen melutaso on myös miellyttävän alhainen, 68 desibeliä, mikä johtuu hyvästä moottorista ja optimaalisesta ilmavirrasta.

Päälle/pois- ja imutehoa säädetään kahvasta eikä itse imurista, ja yli 3 metrin pituinen letku ja putki tekevät puhdistamisesta todella helppoa.

Sisältää yhdistelmäsuuttimen, pyöreän harjan, kalustesuuttimen ja laastisuuttimen.

Philips FC9331-09 PowerPro

Paras halpa pölynimuri

Fordele
 • pros-icon.svg Säiliö on helppo tyhjentää joutumatta kosketuksiin sisällön kanssa

Detaljeret gennemgang

Philipsin hypoallergeeninen pölynimuri on pussiton pölynimuri, joka on saanut kuluttajilta todella myönteisiä arvioita ja voittanut saksalaisten kuluttajalehtien testin parhaan palkinnon.

Philips PowerProssa on erittäin hyvä imuteho ja TriActive+-suutin, joka sulkeutuu tiiviisti. Juuri tämä tekee Philips PowerPro -imurista tehokkaan lian ja pölyn keräämisessä. Yhdessä erityisen hypoallergeenisen suodattimen kanssa jopa 99,9 % pölyhiukkasista pidättyy, ennen kuin ilma päästetään takaisin olohuoneeseen, joten se sopii allergikoille. Säiliö on myös helppo tyhjentää pölystä joutumatta kosketuksiin sisällön kanssa.

Useat käyttäjät ovat kuitenkin todenneet, että Philips PowerPro soveltuu parhaiten kovien lattioiden imurointiin, ja se ei ole yhtä hyvä matoille ja tekstiileille.

Philips PowerPro -imurin toimintasäde on pienempi kuin valitsemiemme pölynimureiden keskiarvo, mutta se on kevyempi. Siinä on teleskooppisauva ja sisäänrakennettu pyöreä harja tekstiilien ja likaisten pintojen puhdistamiseen.

Kun olet ostanut Philipsin pölynimurin, voit rekisteröidä sen Philipsille ja saada pölynimurin moottorille 5 vuoden takuun.

Nilfisk Select WCL13P08A1

Paras hypoallergeeninen imuri matoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pölynimuri on erittäin energiatehokas
 • pros-icon.svg Kevyt ja helppokäyttöinen pölynimuri

Detaljeret gennemgang

Nilfisk Select WCL on saanut parhaat pisteet useissa kansainvälisissä kuluttajatutkimuksissa. Se on erittäin tehokas pölynimuri, joka puhdistaa matot ja kankaat perusteellisesti ja toimii myös kovilla lattioilla todella hyvin. Harva imuri pystyy molempiin huippuominaisuuksiin.

Select WCL on varustettu HEPA13-suodattimella, joka imee ja suodattaa pölyä ja likaa, jolloin ilma on miellyttävän raikasta ja puhdasta niin allergikoille kuin muillekin.

Nilfisk Select -imurissa on 5 säädettävää imutehoa, joita yhdessä on/off-toiminnon kanssa voidaan käyttää imurin teleskooppiputkesta, jossa on ergonominen kahva. Se on todella mukava imuri, jota on helppo liikutella, ja siinä on hyvät mahdollisuudet optimaaliseen työskentelyasentoon. Pitkän johdon ansiosta imurilla on huomattava toimintasäde, eikä sinun tarvitse vaihtaa pistorasiaa koko ajan.

Mukana on kolme suutinta: rakosuutin, verhoilusuutin ja pyöreä harja, jotka kaikki on integroitu itse imuriin, joten ne ovat aina käden ulottuvilla.

Pienikokoisen rakenteensa ansiosta WCL on myös helppo säilyttää.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Erittäin suuri toimintasäde ja suuri pölykapasiteetti
 • pros-icon.svg Energiaa säästävä pölynimuri tehokkaalla moottorilla

Detaljeret gennemgang

Miele Diamond Ecoline on kuluttajaneuvoston Think in 2020 -testivoittaja.

Tehokkaan moottorin ansiosta tämä pölynimuri poistaa tehokkaasti likaa ja likaa ja jopa hyvin pieniä hiukkasia. AirClean-suodatin varmistaa, että ilma on puhdasta ja raikasta ja että siinä ei ole 99,9 % pölyhiukkasia.

Se on energiaa säästävä pölynimuri, joka soveltuu erityisesti kovien lattioiden, kuten kaakeleiden, kivi- ja puulattioiden, puhdistamiseen, ja jättää pinnan huolellisesti puhtaaksi.

Miele Diamondissa on suuri pölysäiliö, eikä sinun tarvitse huolehtia siitä, että sisältö jää pussiin ja häiritsee allergikkoa. Miele Diamond -pölypusseissa on 9-kerroksinen suodatin, ja niissä on suojaverkko, jonka ansiosta pussi on helppo vaihtaa.

Pölynimurissa on lämpötilanrajoitin, joka sulkee pölynimurin ilmatiet ja sammuttaa sen ennen ylikuumenemista. Se voidaan kytkeä uudelleen päälle, kun hengitystiet ovat puhtaat ja imuri on jäähtynyt. Välttelet pölynimuria, joka palaa kesken puhdistuksen ja ilmoittaa, kun se on tukossa.

Jalkakäyttöisessä ja yleiskäyttöisessä lattiasuuttimessa on huonekalujen suojanauha, joka varmistaa, etteivät lattiat ja huonekalut naarmuunnu tai naarmuuntu.

Guide

Tietämisen arvoista hypoallergeenisistä pölynimureista

Ensinnäkin on hyvä olla tietoinen siitä, että monia pölynimureita markkinoidaan hypoallergeenisina ilman, että ne todellisuudessa ovat hypoallergeenisia. Ei ole olemassa 100-prosenttisesti hypoallergeenista pölynimuria, mutta on olemassa pölynimureita, jotka voivat edistää hypoallergeenisen kodin luomista.

On olemassa erilaisia pölynimureita, joita voidaan kutsua hypoallergeenisiksi, mutta eri syistä. On siis useita tekijöitä, jotka vaikuttavat siihen, kuinka tehokkaasti pölynimuri vähentää allergeeneja kotona. Lue seuraavasta, mitä tärkeimpiä asioita kannattaa huomioida, kun ostat hypoallergeenisen pölynimurin.

Valitse imuri, jossa on suuri imuteho

Sanomattakin on selvää. Mitä voimakkaampi imu on, sitä enemmän pölyä ja likaa imuroit ja sitä vähemmän allergiaa esiintyy. Huomaa, että pölynimuri menettää paljon imutehoa, kun kanisterissa tai pussissa on paljon pölyä, joten varmista, että tyhjennät kanisterin tai pussin usein ja pidät muutenkin pölynimurin hengitystiet puhtaina.

Vaihtelevat suuttimet

On tärkeää, että käytössä on erilaisia suuttimia imuroitavan pinnan mukaan, sillä se vaikuttaa suuresti siivouksen tehokkuuteen. Yleissuulakkeella voidaan puhdistaa kaikki pinnat keskinkertaisesti, kun taas pyöreä harja lemmikkieläinten karvojen ja pölypunkkien poistamiseen pitkäkarvaisista matoista ja kankaista on paljon tehokkaampi. Rako imuroi paljon pölyä pienistä raoista, ja jos imuroit kovia lattioita, kuten puuta ja laattoja, kannattaa myös hankkia suuttimeen suojus, jotta et naarmuta pintaa.

Mikä on hypoallergeeninen pölynimuri?

Allergiaystävälliset pölynimurit sisältävät komponentteja ja ominaisuuksia, jotka edistävät puhtaampaa ilmaa. Tavalliset pölynimurit suodattavat pahimmat pölyhiukkaset pois, kun taas useimmat hypoallergeeniset pölynimurit on varustettu hienosuodattavalla hypoallergeenisella suodattimella, usein HEPA-suodattimella, ja niissä voi lisäksi olla vesisuodatin tai ne voivat olla pussittomia. Käyttämällä hypoallergeenista pölynimuria varmistat, että huoneeseen imuroinnin aikana lähetettävä ilma on puhdasta hiukkasista ja että pussi ei ole täynnä pölyä, joka voi häiritä allergikon hengitysteitä.

Milloin pölynimuria pidetään hypoallergeenisena?

Whiteaway.com-sivuston mukaan pölynimuria pidetään hypoallergeenisena, jos siinä on HEPA-suodatin 13 tai 14 tai jos se kuuluu EU:n merkinnän mukaan vähintään pölypäästöluokkaan A. Optimaalinen suodatin huolehtii siitä, ettei olohuoneeseen jää mikroskooppisia hiukkasia imuroinnin jälkeen, vaan kerää ja suodattaa ne, jotta ilma on puhdasta ja raikasta hengitettävää.

HEPA-suodatin

Kun imuroit Hepa-suodattimella (High-Emission Particle Absorption Filter), suodatat jopa 99,95 % mikroskooppisista pölyhiukkasista sekä muista imuroiduista hiukkasista suodattimesta riippuen. Kun pölynimurisi on varustettu Hepa H13- tai H14-suodattimella, luot todella hyvät mahdollisuudet puhtaaseen sisäympäristöön.

Alla näet, kuinka monta hiukkasta eri HEPA-suodattimet jättävät olohuoneeseen, kun pölynimurissa on 100 000 pölyhiukkasta.

 

Suodatin Pölyhiukkasten poisto
HEPA 10 15%
HEPA 11 5%
HEPA 12 0.50%
HEPA 13 0.05%
HEPA 14 0.005%

H14-suodatin on siis 100 kertaa tehokkaampi kuin H12-suodatin.

Vesisuodattimella varustetut pölynimurit

Vesisuodattimella varustettu pölynimuri toimii sekoittamalla ja pyörittämällä imettyä pölyä ja likaa pölynimurin sisällä olevaan säiliöön täytettyyn veteen. Vedellä on suuri kyky pidättää likaa ja kemikaaleja, joten vesisuodatin varmistaa, että pöly ei pääse imuroidessasi takaisin kotiisi, vaan jää pölynimuriin.

Vesisuodattimella varustettu pölynimuri myös kostuttaa huoneilmaa, mikä vähentää myös monia allergikkojen valituksia, koska korkeampi ilmankosteus helpottaa hengittämistä. Tyhjennä vesisäiliö imuroinnin jälkeen käymälään ja varmista, että se on kuiva, ennen kuin asetat sen takaisin paikalleen.

Vesisäiliön vuoksi vesisuodattimella varustettu pölynimuri on usein hieman tavallista pölynimuria raskaampi.

Ovatko pussittomat pölynimurit hypoallergeenisia?

Nykyään pussittomat pölynimurit ovat yleistymässä. Allergioiden osalta niillä on sekä etuja että haittoja. Tavallisessa pölynimurissa, jossa pussi on vaihdettava vain silloin, kun se on täynnä, jää paljon irrallisia hiukkasia, jotka voivat seisoa ja häiritä viikon aikana. Pussittoman pölynimurin avulla on paljon helpompi varmistaa, että se on tyhjä jokaisen puhdistuksen jälkeen – tosin haittapuolena on se, että joudut lähikontaktiin ei-toivottujen hiukkasten kanssa, kun imuri tyhjennetään. Siksi pussitonta pölynimuria ei suositella, jos sinulla on vaikea pölyallergia. Jos valitset pussittoman pölynimurin, varmista, että siinä on säiliö, jonka kanssa olet mahdollisimman vähän kosketuksissa tyhjentäessäsi sitä, ja varmista myös, että siinä on H13- tai H14-suodatin, jotta hiukkaset suodattuvat pois.

Muut pussittoman pölynimurin edut

Pussittomalla pölynimurilla on useita etuja. Ensinnäkin säästät rahaa, kun sinun ei tarvitse ostaa uusia pölynimuripusseja, jotka voivat olla varsin kalliita. Imurin suodatin on muistettava vaihtaa aika ajoin – tämä on kuitenkin tehtävä paljon harvemmin kuin pussin vaihtaminen. Lisäksi useimmissa pussittomissa pölynimureissa on läpinäkyvä säiliö, josta on helppo nähdä, imetäänkö sieltä jotain sellaista, jonka ei pitäisi olla ulkona.

Hyviä neuvoja allergiavapaaseen kotiin

 • Puhdista usein. Pääpuhdistus noin kerran viikossa.
 • Luihkaa 5-10 minuuttia joka päivä ja aina imuroinnin ja siivouksen jälkeen
 • Vältä suuria mattoja, joita on vaikea puhdistaa

FAQ

Mikä hypoallergeeninen pölynimuri on paras?

Valitsimme Kärcher DS6:n testin parhaaksi. Pölynimurin kyky pidättää pölyä ja likaa vesisuodattimeen minimoi huomattavasti kosketuksen pölyyn. Yhdessä tehokkaan imun ja H12-suodattimen kanssa tämä tarkoittaa, että ilma jää puhtaaksi ja raikkaaksi.

Milloin pölynimuri on hypoallergeeninen?

Pölynimuria, jossa on HEPA 13- tai HEPA 14 -suodatin, voidaan pitää hypoallergeenisena, kun taas HEPA 12 -suodatin yhdessä muiden ominaisuuksien kanssa on myös hypoallergeeninen. Lisäksi pölypäästöluokan A pölynimuria suositellaan aina kotitalouksiin, joissa on allergikkoja.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×