Ilmanpuhdistimen testi (2022) → Puhdista ilma 8 parhaan ilmanpuhdistimen avulla.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

2
Ympäristöystävällinen ja tehokas ilmanpuhdistin

Blueair Classic 405 ilmanpuhdistin

5
Ilmanpuhdistin puhdistavalla UV-valolla

Beurer LR310

7
Ilmanpuhdistin suuriin tiloihin

Soehnle Airfresh Clean Connect 500 ilmanpuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä artikkelissa keskitytään ilmanpuhdistimiin, ja olemme valinneet 8 parasta ilmanpuhdistinta, joita markkinoilla on tällä hetkellä. Ilmanpuhdistimet vaihtelevat ominaisuuksiltaan, kooltaan, hinnaltaan ja peittoalueeltaan sekä hinnaltaan. Mielestämme Dyson Pure Hot+Cool -ilmanpuhdistin on testin paras, sillä siinä on kolminkertainen toiminto. Jos haluat jotain muuta, olemme lisänneet mukaan 7 muuta upeaa mallia.

Jos sinulla on vaikeuksia valita, opastamme sinua tärkeimpien ominaisuuksien ja toimintojen avulla, jotta löydät juuri sinulle ja tarpeisiisi sopivan ilmanpuhdistimen, jonka avulla voit nauttia hyvästä sisäilmastosta. Sinun tulisi valita ilmanpuhdistin, joka sopii huoneeseen, johon se sijoitetaan, sekä siihen, onko kotitaloudessa allergikkoja, koska tämä tarkoittaa, että sen tulisi olla päällä koko päivän ja siten sen energiankulutus on alhainen.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kolmitoiminto, sillä se voi sekä lämmittää ja jäähdyttää kotia että puhdistaa ilmaa
 • pros-icon.svg Yötila, erittäin matala äänitaso, joten se ei häiritse unta
 • pros-icon.svg Dyson Link App -sovelluksen avulla voit hallita ilmanpuhdistinta ja saada yleiskuvan ilmanlaadusta

Detaljeret gennemgang

Dysonin Pure Hot+Cool Link -ilmanpuhdistimella saat raikasta ilmaa, joka on puhdasta bakteereista, kaasuista, siitepölystä ja lemmikkien hilseestä. Tämä voi parantaa allergiaa sairastavien jokapäiväistä elämää ja elämänlaatua. Ilmanpuhdistinta voidaan käyttää myös tilanlämmittimenä tai ilmastointilaitteena kesällä. Siinä on kätevä yötila, joka ei häiritse yöunia.

Miksi kannattaa valita Dyson Pure Hot+Cool Link -ilmanpuhdistin

Tämässä Dysonin erittäin älykkäässä ilmanpuhdistimessa on kolminkertainen toiminto, joka sekä takaa hyvän ja puhtaan ilman kodissasi että voi sekä viilentää että lämmittää huoneita. Ilmanpuhdistimessa on monia muita käytännöllisiä ominaisuuksia, kuten 360 asteen lasinen HEPA-suodatin, joka varmistaa, että pienimmätkin hiukkaset, kuten siitepöly, lemmikkieläinten hilse tai bakteerit, poistetaan ilmasta. Tämä parantaa merkittävästi kotisi ilmanlaatua ja auttaa ehkäisemään allergioita.

Dyson-ilmanpuhdistimen yötilan avulla se himmentää näyttöä sekä käyttää hiljaisempaa tilaa, jotta se ei aiheuta melua ja siten häiritse unta, mutta säilyttää silti puhtaan ja bakteerittoman ilman. Kaiken kaikkiaan ilmanpuhdistin on uskomattoman hiljainen, ja sen enimmäisäänitaso on 64 desibeliä.

Ilmansuodattimella on Dyson Link -sovellus. Tämän sovelluksen avulla voit hallita ilmanpuhdistinta sovelluksen kautta. Sen avulla voit myös kytkeä laitteen päälle ja pois päältä sekä antaa yleiskuvan kodin nykyisestä ilmanlaadusta.

Yksikössä on 90 asteen kulmakierto, jonka ansiosta ilmanpuhdistin voi pyöriä akselinsa ympäri varmistaakseen, että puhdistettu ilma leviää tasaisesti ympäri kotiasi.

Tuotetiedot:

 • Ääni, korkea: 64 dB
 • Matalan äänenvoimakkuuden taso: 39 dB
 • CADR-arvo (savu): 30.57
 • CADR-arvo (siitepöly): 30.57
 • CADR-arvo (pöly): 30.57
 • Airflow: 58 m2/tunti
 • Väri: Hopea/valkoinen
 • Mitat (korkeus x leveys x syvyys): 63,2 cm x 15,4 cm x 11,2 cm
 • Johdon pituus: 180 cm
 • Paino: 3,8 kg

Blueair Classic 405 ilmanpuhdistin

Ympäristöystävällinen ja tehokas ilmanpuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Toimii kahdella nopeudella ja sopii jopa 40 m2:n huoneisiin
 • pros-icon.svg HEPASilent-teknologia ottaa talteen 99,97 % kaikista ilmassa olevista hiukkasista 0,3 mikroniin asti
 • pros-icon.svg LED-valaistut symbolit kertovat Wi-Fi-yhteyden tilasta, tuulettimen nopeudesta ja suodattimen vaihdon ajankohdasta

Detaljeret gennemgang

Blueairin Classic 405 -ilmanpuhdistin on todella suosittu ilmanpuhdistin, jossa on palkittu metallirakenne. Sen koko on suuri, ja se sopii täydellisesti suurempiin makuuhuoneisiin, pienempiin olohuoneisiin tai pienempiin toimistoihin. Testauslaitos Testfakta on valinnut Blueair-ilmanpuhdistimen testivoittajaksi sen pienen koon ja korkean ilmanpuhdistuskapasiteetin vuoksi.

Miksi kannattaa valita Blueair Classic 405 -ilmanpuhdistin

Suosittua Blueair Classic 405 -ilmanpuhdistinta suosittelee Astma Allergy Nordic astmasta, allergioista ja hengitysongelmista kärsiville. Ilmanpuhdistin toimii kahdella nopeudella, ja se toimii enintään 40 m2:n huonekoolle.

Classic 405 -ilmanpuhdistin ottaa Blueairin HEPASilent-teknologian ansiosta talteen 99,97 % kaikista ilmassa olevista hiukkasista 0,3 mikrometrin kokoon asti. Tässä tekniikassa käytetään ainutlaatuista sähköstaattisen ja mekaanisen suodatuksen yhdistelmää, mikä tarkoittaa, että suodatinmateriaalin tiheys voidaan pienentää. Tämän seurauksena tarvitaan hyvin vähän voimaa ilman työntämiseksi suodattimen läpi, minkä ansiosta suodattimen suorituskyky on huippuluokkaa kaikilla nopeuksilla ja toiminta on lähes täysin äänetöntä. Ilmanpuhdistin on myös EnergyStar-sertifioitu, mikä tarkoittaa, että sen virrankulutus on minimaalinen.

Symbolit ilmaisevat tuulettimen nopeuden ja suodattimen laadun

Yksikössä on selkeät LED-valaistut symbolit, jotka näyttävät Classic 405 -ilmanpuhdistimen Wi-Fi-yhteyden tilan, tuulettimen nopeuden ja sen, milloin suodatin on vaihdettava. Laite on Wi-Fi-yhteensopiva, ja voit käyttää sitä helposti älypuhelimella tai tabletilla.

Blueair Friend -sovelluksella voit helposti hallita ilmanpuhdistimen toimintoja. Voit muun muassa säätää ilmavirran nopeutta, LED-valon voimakkuutta, lapsilukkoa ja yötoimintoa. Voit ladata Blueair Friend -sovelluksen ilmaiseksi iOS:lle ja Androidille.

Blueair-ilmanpuhdistimeen asennetaan hiukkassuodatin. Jos sinulla on ongelmia hajujen ja kaasujen kanssa, on suositeltavaa käyttää SmokeStop-suodatinta, koska se sisältää aktiivihiiltä, joka takaa parhaat tulokset, jotta voit hengittää puhdasta ja terveellistä ilmaa, joka on 99,97 % vapaa saasteista.

Tuotetiedot:

 • Maksimi työpinta-ala: 40 m2
 • Teho: 90 wattia
 • Väri: Valkoinen

Electrolux Pure A9 PA91-404GY ilmanpuhdistin

Ilmanpuhdistin, joka mukautuu ympäristöön ja tarpeisiisi

Fordele
 • pros-icon.svg PureSense-järjestelmä, joka mittaa jatkuvasti sisä- ja ulkoilman laatutasoja
 • pros-icon.svg Säätää ja räätälöi suodatuksen henkilökohtaisten ja kausittaisten tarpeiden mukaan
 • pros-icon.svg Minimiäänitaso vain 17 desibeliä

Detaljeret gennemgang

Electrolux Pure A9 PA91-404GY -puhaltimella voit mukauttaa ilmaa huoneesi ympäristöön sopivaksi. Jos muutoksia tapahtuu, ilmanpuhdistin mukautuu myös siihen. Siinä on myös ominaisuuksia, kuten PureSense-järjestelmä, räätälöity suodatus, jatkuva tiedotus, ilmaa ympäröivä järjestelmä, hiljainen äänitaso ja mukava ruotsalainen muotoilu.

Miksi sinun kannattaa valita Electrolux Pure A9 PA91-404GY

Electrolux Pure A9 PA91-404GY -ilmanpuhdistin räätälöi ilmanpuhdistuksen ympäristön muutosten mukaan. Pure A9 on varustettu ainutlaatuisella PureSense-järjestelmällä, joka mittaa jatkuvasti sisä- ja ulkoilman laatutasoja, ja se säätää automaattisesti ilmanpuhdistusnopeutta, jotta saat kotiin täysin terveellisen sisäympäristön.

Laitteen ilmanpuhdistimessa on räätälöity suodatus, jonka ansiosta se mukautuu henkilökohtaisiin ja kausittaisiin tarpeisiisi 360 suodattimensa ja 5-vaiheisen puhdistuksen avulla. Jokaisella suodattimella on yksilöllinen tunniste, joka pitää kirjaa sen käytöstä, vaikka poistaisit suodattimen ja asentaisit sen uudelleen seuraavalla kaudella, se pitää automaattisesti kirjaa sen jäljellä olevasta käyttöajasta.

Ilmansuodatin antaa älykkäästä sovelluksesta jatkuvaa tietoa ilmanlaadusta. Voit tarkistaa ilmanlaadun missä tahansa oletkin. Näin voit pitää silmällä, tekeekö Pure A9 -ilmanpuhdistin työnsä, ja antaa sinulle älykkäitä päivityksiä sekä säätää asetuksia.

Luo tasaisen ilmankierron ja tehokkaan ilmanpuhdistuksen

AirSurround-järjestelmä luo tehokkaan, mutta tasaisen, spiraalimaisen ilmaliikkeen sisätiloihin, joka kierrättää ja puhdistaa ilmaa tehokkaammin kuin aiemmat sukupolvet pystyivät. Ilmanpuhdistimen äänitaso on myös aivan minimaalinen, vain 17 desibeliä, joten sitä tuskin huomaa. Suurimmalla nopeudella äänitaso on vain 49 desibeliä.

Liian tehokas ja erittäin älykäs ilmanpuhdistin on myös tyylikäs, moderni, skandinaavinen muotoilu, joka näyttää hyvältä missä tahansa huoneessa.

Tuotetiedot:

 • Maksimi työpinta-ala: 92 m2
 • Ailmavirta: 111 litraa(sekunti
 • Melutaso min: 17 dB(A)
 • äänitaso, max: 49 dB(A)
 • HEPA-suodatin mukana
 • Väri: Harmaa

Coway Air Purifier AP-1008CH

Hiljainen ilmanpuhdistin

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä ja ohut muotoilu sopii täydellisesti mihin tahansa sisustukseen
 • pros-icon.svg Edistynyt suodatinjärjestelmä, jossa on 3 tuuletusnopeutta, joiden avulla saat puhdasta ja pölytöntä ilmaa
 • pros-icon.svg Hiljainen ja lepotila, kun valot sammuvat, jolloin ääni on minimaalinen

Detaljeret gennemgang

Paranna ilmanlaatua kotonasi ja minimoi epäpuhtauslähteet, kuten tupakansavu, pöly ja lemmikkien lika. Coway Air Purifier -ilmanpuhdistimella poistat 99,5 % ei-toivotuista hiukkasista ja hajuista kodistasi. Kulutus ei ylitä 47 wattia. Ilmanpuhdistin säätää ilmavirran automaattisesti huoneen ilmansaasteiden tason mukaan ja siirtyy jopa lepotilaan, kun valot sammuvat.

Miksi kannattaa valita Coway Air Purifier AP-1008CH

Coway Air Purifier AP-1008CH tarjoaa kotiisi hämmästyttävän puhdasta ja terveellistä ilmaa tehokkaalla ja korkealla hyötysuhteella. Muotoilussa ei ole minkäänlaisia kompromisseja, sillä siinä on tyylikäs ja minimalistinen muotoilu, korkea ja ohut runko sekä pyöristetyt reunat. Tyylikkään muotoilunsa ansiosta ilmanpuhdistin sopii mihin tahansa ja mihin tahansa sisustukseen.

Ap1008CH-ilmanpuhdistimessa on edistyksellinen suodatusjärjestelmä, jossa voit valita 3 tuuletusnopeuden välillä saavuttaaksesi puhtaan ja pölyttömän ilman suurimmalla tehokkuudella. Ilmanpuhdistimessa yhdistyvät esisuodatin, joka poistaa hiukset, siitepölyn ja pölyn, antibakteerinen hiilisuodatin, joka poistaa tehokkaasti hajut, ja HEPA-suodatin, joka tuhoaa bakteerit ja pidättää ultrapienet hiukkaset.

Nukkuu yöllä vähin äänin

Se on ihastuttavan hiljainen käytössä. Kun valot sammutetaan illalla, laite siirtyy lepotilaan ja toimii tässä tilassa mahdollisimman hiljaisesti, joten se ei häiritse unta. Suodattimen vaihdon merkkivalon avulla tiedät tarkalleen, milloin suodatin on vaihdettava. Laite on myös varustettu puhtausanturilla, joka voi selvittää, kuinka puhdasta ilma on kotona, ja siten valita täydellisen asetuksen täysin automaattisesti.

Kun ilma on ollut puhdasta vähintään 30 minuuttia, se pysähtyy automaattisesti, mikä säästää energiaa ja vähentää siten sähkökuluja.

Laite soveltuu suurempiin, jopa 73 m2:n huoneisiin.

Tuotetiedot:

 • Ääni, korkea: 22 dB
 • Ääni, matala: 49 dB
 • Suositeltu huonekoko: max 73 m2
 • CADR-arvo (savu): 155

Beurer LR310

Ilmanpuhdistin puhdistavalla UV-valolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3-kerroksinen suodatinjärjestelmä; esisuodatin, hiilisuodatin ja EPA E12 -suodatin, suodatusteho 99,5 %
 • pros-icon.svg UV-valo puhdistaa ilmaa entisestään tappaen viimeisetkin haitalliset bakteerit ja hajut
 • pros-icon.svg Varustettu erittäin herkällä anturilla, joka havaitsee ilmassa olevat pienimmätkin hiukkaset

Detaljeret gennemgang

Optimoi sisäilmastosi Beurer LR310 -ilmanpuhdistimella, joka puhdistaa kotisi ilman haitallisista hiukkasista. Ilmanpuhdistin puhdistaa kotisi 3-kerroksisen suodatinjärjestelmän ja ultraviolettivalon avulla. Se voi puhdistaa ilmaa huoneissa, joiden koko vaihtelee 18-56 m2:n välillä. LR310 puhdistaa ilman pölystä, siitepölystä, eläinten karvoista, pahoista hajuista, erilaisista bakteereista, viruksista ja haitallisista ilmalajeista.

Miksi valita Beurer LR310 -ilmanpuhdistin

Beurer LR310 -ilmanpuhdistimessa käytetään kolmikerroksista suodatinjärjestelmää, joka koostuu esisuodattimesta, aktiivihiilisuodattimesta ja EPA E12 -suodattimesta, jonka suodatusteho on jopa 99,5 %. Se puhdistaa ilmaa imemällä ympäröivää ilmaa suodattimen läpi, ja matkalla suodattimen läpi suodatetaan ensin suuremmat hiukkaset ja roskat, kuten suuret pölyhiukkaset, nukka, hiukset ja lemmikkieläinten karvat. Tämän jälkeen ilma kulkee aktiivihiilisuodattimen läpi, joka puhdistaa ilman haitallisista kaasuista ja pahoista hajuista, jotka tulevat esimerkiksi tupakansavusta ja ruoanlaitosta. Likainen ilma pääsee sitten EPA E12 -suodattimeen, joka puhdistaa ilman pienimmistä hiukkasista, kuten siitepölystä, viruksista ja bakteereista. EPA E12 -suodattimen suodatustehokkuus on 99,5 %, mikä tarkoittaa, että 99,5 % hiukkasista suodatetaan pois ilmasta.

UV-valo puhdistaa ilmaa entisestään

Uv-valo tappaa viimeisetkin haitalliset hiukkaset, kuten bakteerit ja hajut, kun toiminto kytketään päälle. Tämä UV-valo säteilee 254 nm:n aallonpituudella, joka on tehokkain bakteereja tuhoava aallonpituus. Beurer LR310 -ilmanpuhdistimessa on myös erittäin herkkä anturi, joka havaitsee hiukkaset jopa 0,3 mikrometrin kokoisina. Anturi havaitsee ilmassa olevat pienhiukkaset uskomattoman nopeasti, joten AUTO-toiminnon ilma-anturi voi reagoida nopeasti epäpuhtaaseen ilmaan ja siten nostaa nopeutta.

Suodatin on tärkeää puhdistaa kerran kuukaudessa optimaalisen ilmavirran ylläpitämiseksi. Poista suodatin ja imuroi etu- ja takaosa kapealla suuttimella. Anturi sijaitsee ilmanpuhdistimen sivulla, ja se on puhdistettava kahden kuukauden välein, jotta AUTO-toiminto toimisi optimaalisesti.

Tuotetiedot:

 • Maksimi työpinta-ala: 56 m2
 • Teho: 50 wattia
 • Väri: Valkoinen

Philips AC1214/10

Tehokas ilmanpuhdistin sovelluksella

Fordele
 • pros-icon.svg Edullinen makuuhuoneeseen erityisen hiljaisen lepotilan ansiosta
 • pros-icon.svg Poistaa 99,97 % hiukkasista kolmella sisäänrakennetulla suodattimella
 • pros-icon.svg Valitse 4 manuaalista toimintatilaa tai 3 automaattista toimintatilaa

Detaljeret gennemgang

Philips AC1214/10-ilmanpuhdistimella voit poistaa 99,97 % hiukkasista ja allergeeneista kodin ilmasta. Siinä on neljä tuulettimen nopeutta ja kolme automaattista toimintatilaa sekä erittäin alhainen melutaso, erityisesti yöllä, kun se siirtyy lepotilaan. Voit ohjata ilmanvaihtoa siihen liittyvän sovelluksen avulla.

Miksi kannattaa valita Philips AC1214/10 -ilmanpuhdistin

Philips AC1214/10 on erinomainen, älykäs ilmanpuhdistin, joka sopii erinomaisesti makuuhuoneeseen, sillä se puhdistaa ilmaa lähes äänettömästi, kun se on lepotilassa tai yötilassa, johon se siirtyy automaattisesti, kun valot sammuvat illalla. Voit siis nukkua hyvin raikkaassa ja miellyttävässä ilmassa ilman, että yksikön ääni häiritsee sinua. Päivisin siinä on tehokas turbotila, jossa se puhdistaa ilman tehokkaasti.

Ac1214/10-ilmanpuhdistin poistaa jopa 99,97 % kodin hiukkasista, jolloin sisäilma on puhtaampaa ja terveellisempää. Tämä johtuu sen kolmesta suodattimesta, jotka puhdistavat ilman luonnollisesti ilman haitallisia jäämiä, kuten otsonia. Esisuodatin ottaa talteen suurempia hiukkasia, kuten pölyä ja hiuksia. Aktiivihiilisuodatin suodattaa kaasut ja hajut, ja HEPA-suodatin poistaa pienimmätkin hiukkaset, jotka kaikki takaavat raikkaan ja terveellisen sisäilman.

Räätälöi ilmanpuhdistus tai anna laitteen tehdä se itse

Kuten mainittiin, ilmanpuhdistimessa on 3 automaattista tilaa, mutta voit myös valita 4 manuaalista tilaa, joissa voit itse säätää pyörimisnopeutta. Täällä voit valita erityisen hiljaisesta nopeudesta 1 erityisen tehokkaaseen turbotilaan. Näin voit mukauttaa sen juuri haluamallasi tavalla.

Sovelluksen avulla voit helposti seurata sisä- ja ulkoilman laatua ja ohjata ilmanpuhdistinta missä tahansa oletkin. Nämä tiedot yhdistetään ulkoilman saasteita ja siitepölyä koskeviin tietoihin, jotta saat kattavan kuvan ilmanlaadusta.

Tuotetiedot:

 • Väri: Valkoinen
 • Korkeus: 54 cm
 • Pinta-ala: 63 m3
 • Syvyys: 21 cm
 • Johdon pituus: 1,8 m
 • Paino: 5.2 kg
 • Leveys: 32,5 cm
 • Materiaali: ABS-muovi
 • Ääni: 32-62 dB(A)
 • Säätää 3 automaattista tilaa

Soehnle Airfresh Clean Connect 500 ilmanpuhdistin

Ilmanpuhdistin suuriin tiloihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tuhoaa viimeisetkin bakteerit UV-valolla
 • pros-icon.svg Assosioitu sovellus, jossa on monikäyttäjäyhteys
 • pros-icon.svg Puhdistaa 300 kuutiometriä ilmaa tunnissa, joten se sopii hyvin keittokomeroihin ja olohuoneisiin

Detaljeret gennemgang

Airfresh Clean Connect 500 -ilmanpuhdistin puhdistaa ilman täydellisesti, ja siinä on älykäs ja kätevä sovellus, jolla voit hallita sitä. Se jakaa puhtaan ilman tasaisesti jopa 55 m2:n kokoiseen huoneeseen. Ilmanpuhdistimessa on valaistu näyttö, josta näet ilmanlaadun, ja voit asettaa laitteen juuri tarpeidesi mukaan. Se takaa erinomaiset yöunet ja ilmoittaa, milloin suodatin on vaihdettava.

Miksi kannattaa valita Soehnle Airfresh Clean Connect 500 -ilmanpuhdistin

Soehnlen Airfresh Clean Connect 500 on erinomainen ilmanpuhdistin, jossa on paljon hyödyllisiä ominaisuuksia. Ilmanpuhdistin poistaa tehokkaasti 99 % kaikista allergeeneista ja epäpuhtauksista 3,0 mikroniin asti. Laitteessa on kolme suodatinta, jotka koostuvat esisuodattimesta, EPA-suodattimesta ja aktiivihiilisuodattimesta, jotka kaikki auttavat poistamaan kaikenkokoisia hiukkasia ja organismeja, kuten kotipölyä, siitepölyä, hiuksia, bakteereja, pölypunkkeja, hienojakoista pölyä, viruksia sekä epämiellyttäviä hajuja ja kaasuja. Kun ilma on puhdistettu kolmen suodattimen läpi, UV-säteet säteilevät ilman läpi tappaakseen jäljellä olevat bakteerit. Näin saat erittäin puhdasta ilmaa ja voit hengittää vapaasti ilman ärtyneitä silmiä, yskää ja hengitysongelmia.

Ilmapuhdistimen mukana tulee älykäs kumppanuussovellus, jonka voit ladata älypuhelimeesi tai tablet-laitteeseesi ja josta voit ohjata ilmanpuhdistinta ja seurata ilmanlaatua. Voit jopa liittää useita käyttäjiä ilmanpuhdistimeen, joten sekä sinä että kumppanisi voitte hallita laitetta missä tahansa olettekin.

Puhdistaa ilman jopa 55 m2:n tilassa

Airfresh Clean Connect 500 puhaltaa puhdasta ilmaa hiljaisen tuulettimensa avulla, joka ei häiritse sinua yöllä nukkuessasi. Se voi puhdistaa ilmaa jopa 55 m2:n huoneissa ja puhdistaa jopa 300 kuutiometriä ilmaa tunnissa, joten se sopii hyvin suurempiin huoneisiin, kuten keittokomeroihin ja olohuoneisiin.

Ilmapuhdistimessa on älykäs valaistu näyttö, jonka avulla näet nopeasti kotisi ilmanlaadun, joka ilmaistaan näytön yläreunassa olevalla valaistulla renkaalla sekä numeerisesti. Kone jopa ilmoittaa, kun suodatin on aika vaihtaa.

Lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, Airfresh Clean Connect 500 on Euroopan allergiatutkimussäätiön (ECARF) sertifioima.

Tuotetiedot:

 • Maksimi työpinta-ala: 55 m2
 • Teho: 65 wattia
 • Ääniarvo min: 30 dB(A)
 • Melutaso max: 62 dB(A)
 • HEPA-suodatin mukana
 • Väri: Valkoinen

Guide

Muuta hyödyllistä tietoa tässä ilmanpuhdistimen arvostelussa

Kuten ilmanpuhdistajatestistämme näet, markkinoilla on paljon erilaisia ilmanpuhdistimia, joilla on erilaisia ominaisuuksia ja tyyppejä. Voi olla vaikeaa selvittää, mitä haluat, jos olet ensimmäistä kertaa ilmanpuhdistimen ostaja etkä ole alan asiantuntija. Joten tässä käymme läpi, mitä sinun tulisi ottaa huomioon valitessasi parasta ilmanpuhdistinta tarpeisiisi.

Tyyppi: Testissämme on sekä ilmanpuhdistimia, jotka puhdistavat vain ilmaa, että testivoittajamme, joka voi ilmanpuhdistuksen lisäksi jäähdyttää ja lämmittää huoneen lämpötilaa. Kyse on vain siitä, tarvitsetko sellaisen vain puhdistamaan ilmaa vai myös muuttamaan lämpötilaa.

Suodattimet: Useissa ilmanpuhdistajatestissämme olevissa ilmanpuhdistimissa on HEPA-suodattimet, jotka ovat todella tehokas suodatin poistamaan ilmassa olevat pienhiukkaset. Se poistaa yli 99 % haitallisista hiukkasista, mikä on todella hyvä asia, jos taloudessasi on allergikkoja.

Peittoalue: Se vaihtelee paljon siinä, kuinka suuren alueen eri ilmanpuhdistimet voivat kattaa. Kuten testistä näkyy, useimmat niistä puhdistavat ilmaa jopa 30-40 neliömetrin huoneissa. Tämä vastaa makuuhuonetta tai pientä olohuonetta. Jos haluat sen isompaan huoneeseen, kuten keittiöön tai olohuoneeseen, valitse jokin jopa 50 neliömetrin malli.

Muotoilu: Ilmanpuhdistimia on erikokoisia ja -muotoisia, jotka sinun on hyvä tiedostaa. Jos se tulee makuuhuoneeseen, suosittelet luultavasti pienempää mallia, kun taas keittiöhuoneeseen pitäisi mahtua suurempi malli.

Energiankulutus: Jos kotitaloudessa on allergikkoja tai tupakoitsijoita, ilmanpuhdistimen pitäisi olla aina käynnissä. Tällöin on hyvä valita energiatehokas malli, jotta sähkölasku ei olisi liian suuri ja jotta ympäristöä voitaisiin suojella.

Ominaisuudet: Monissa ilmanpuhdistimissa on erilaisia ominaisuuksia. Kaikki eivät ole yhtä välttämättömiä, jolloin voit helposti säästää rahaa, riippuen tietenkin tarpeistasi. Ilmanpuhdistin, jossa on yötila, on välttämätön, jos aiot sijoittaa ilmanpuhdistimen makuuhuoneeseen. Tämä johtuu siitä, että yötila tekee siitä erityisen hiljaisen ja kuluttaa vähemmän energiaa, mutta pitää sen silti käynnissä, jotta voit nukkua raikkaassa ja puhtaassa ilmassa. Valitse myös sellainen, jossa on useita nopeuksia, jotta voit säätää puhdistusta ilmanlaadun mukaan. Monet ilmanpuhdistimet voivat tehdä tämän myös automaattisesti, sillä ne analysoivat ilmanlaadun itse ja asettavat oikean puhdistusnopeuden sen mukaisesti.

Teknologia: Jotkut ilmanpuhdistimet ovat kehittyneempiä kuin toiset. Edistykselliset yksiköt voidaan yhdistää Wi-Fi-yhteydellä, joten voit tarkistaa ja valvoa ilmanlaatua älypuhelimelle ja tabletille tarkoitetun sovelluksen avulla. Täällä sinulla on mahdollisuus säätää ilmanpuhdistusta, vaikka istuisitkin töissä. Tämä tekee kuitenkin myös hinnasta hieman korkeamman, mikä on sitten ominaisuus, jota tarvitset, ennen kuin ne voivat maksaa itsensä takaisin.

Miten puhdistaa ja huoltaa ilmanpuhdistin

Jotta ilmanpuhdistimesi kestäisi pitkään ja puhdistaisi ilman aina optimaalisimmalla ja tehokkaimmalla tavalla, on tärkeää, että muistat puhdistaa ja huoltaa laitteen.

Ensinnäkin on tärkeää, että katkaiset virran ja irrotat virtajohdon ennen ilmanpuhdistimen puhdistamista. Jos johto tai virtalähde on vaurioitunut, älä käytä ilmanpuhdistinta, vaan se on korjattava.

Joissakin ilmanpuhdistimissa on pysyvä suodatin, jota ei pitäisi koskaan vaihtaa. Sen sijaan suodatin kannattaa imuroida, mieluiten kahden kuukauden välein. Älä kuitenkaan koskaan pese pysyvää suodatinta.

Joissakin ilmanpuhdistintestimme malleissa on useita suodattimia, jotka sisältävät esisuodattimen, jota kutsutaan myös esisuodattimeksi, jota käytetään suurten hiukkasten pidättämiseen ja pysyvän suodattimen käyttöiän pidentämiseen. Esisuodattimet voidaan yleensä pestä. Voit tarkistaa 2-3 viikon välein, kuinka likainen suodatin on. Se on pestävä, jos siinä on selviä pöly- ja likajälkiä. Pese suodatin käsin lämpimällä vedellä ja lisää hieman saippuaa, jotta se puhdistuu perusteellisesti. Kun suodatin on täysin kuiva, aseta se takaisin koneeseen. Käytä ilmakuivausta sen jälkeen, kun olet pyyhkinyt sen pyyhkeellä. Älä koskaan kuivaa sitä kuivausrummussa. Esisuodatinta ei saa jättää ilmanpuhdistimeen liian pitkäksi aikaa pesemättä sitä, sillä se voi tuhota laitteen tehokkuuden.

Myös itse ilmanpuhdistinta on tuuletettava, joten pidä ilmanpuhdistimen yläosa aina vapaana, äläkä koskaan aseta sinne esineitä, sillä ne estävät ilmankierron.

Ilmanpuhdistinta ei myöskään saa koskaan pestä pyykinpesuaineella, käsiastianpesuaineella, bensiinillä, maalin ohenteella, lasinpesuaineella tai muilla vastaavilla kotitaloustuotteilla. Pyyhi sen sijaan ilmanpuhdistimen ulkopuoli pehmeällä, kostealla liinalla. Voit pölyttää ilmakanavat pehmeällä harjalla.

Ilmanpuhdistimet eivät kestä pakkasta tai lämpöhalvausta, joten niiden tulisi toimia vain huoneissa, joiden lämpötila on 4-43 astetta.

Miten ilmanpuhdistin toimii

Kynttilät, ruoanlaitto, tupakointi, pitkät suihkut sekä muovista ja elektroniikasta peräisin olevat hiukkaset aiheuttavat kodeissamme huonoa ilmanlaatua, joka voi olla terveydellemme haitallista. Mitä paremmin talo on eristetty, sitä enemmän se pitää kiinni huonosta sisäilmastosta, joten ilmanpuhdistin on ehdottomasti asennettava.

Yleensä ilmanpuhdistin toimii poistamalla ilmasta pölyn, siitepölyn, savun, kaasujen, hiusten, lemmikkieläinten hilseen ja muiden ärsyttävien aineiden kaltaisia hiukkasia. Se puhdistaa ilman ilmassa leijuvista hiukkasista.

Ilmanpuhdistimia on viittä eri tyyppiä:

 • Ionisaattorit,poistavat ilmassa olevia hiukkasia, mutta vain pienen osan huoneen kokonaishiukkasista
 • Elektrostaattisilla suodattimilla varustetut ilmanpuhdistimet poistavat tehokkaasti ilmassa leijuvat hiukkaset
 • Hiukkassuodattimilla varustetut ilmanpuhdistimet, suodattavat ilmassa olevat hiukkaset pois
 • Laajakaasusuodattimilla varustetut ilmanpuhdistimet, kaasujen osittainen talteenotto suodattimessa
 • Ozonigeneraattori/ Otsoni-ilmanpuhdistin, poistaa hajuja, esimerkiksi tulipalon jälkeistä savunhajua, ja sitä saavat käyttää vain ammattilaiset

Ilmanpuhdistimessa voidaan käyttää periaatteessa neljää erilaista menetelmää, ja joissakin menetelmiä yhdistellään:

 • Elektrostaattinen ionisaatio
 • Fotokemiallinen reaktio UV-säteiden kanssa
 • Ei-kemiallinen plasmareaktio voimakkaalla virralla
 • Mekaanisesti puristamalla ilmaa suodattimien väliin

Jos valitset ilmanpuhdistimen, joka käyttää kolmea ensimmäistä menetelmää, on olemassa vaara, että se tuottaa otsonia. Tässä yhteydessä on tärkeää tarkistaa jälleenmyyjältä, onko tämä totta valitsemasi ilmanpuhdistimen kohdalla.

FAQ

Mikä ilmanpuhdistin on paras?

Mielestämme paras ilmanpuhdistin on Dyson Pure Hot+Cool Link -ilmanpuhdistin, joka puhdistaa ilmaa ja voi myös jäähdyttää ja lämmittää huoneilmaa. Katso loput valikoimastamme upeita ilmanpuhdistimia ilmanpuhdistimen arvostelusta.

Mitä ilmanpuhdistin puhdistaa?

Ilmanpuhdistin puhdistaa ilman hiukkasista, kuten pölystä, siitepölystä, savusta, kaasuista, hiuksista, lemmikkieläinten hilseestä ja muista ilmassa olevista ärsyttävistä aineista.

Minkä ilmanpuhdistimen valitsisin?

Valitse ilmanpuhdistin sen huoneen mukaan, johon haluat sijoittaa ilmanpuhdistimen. Jos se sijoitetaan makuuhuoneeseen, sen on pystyttävä puhdistamaan ilmaa enintään 30-40 m2:n huoneissa, siinä on oltava hiljainen yötila ja sen on oltava pienikokoinen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×