Itseruskettava testi (2022) → 8 välttämätöntä itseruskettavaa + käyttöohjeet

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml

Tätä Vita Liberatan herkullista itseruskettavaa moussea on lähes mahdotonta vastustaa. Tuote on helppo levittää ja kuivuu nopeasti – ja se sisältää orgaanisia uutteita ja kosteuttaa ihoa käytön aikana. Ihosi saa siis vauhtia tällä itseruskettavalla tuotteella,…

1
Paras itseruskettava

Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml

3
Paras itseruskettava kasvoille

Clinique Self Sun Face Bronzing Gel Tint 50 ml

4
Hyvä itseruskettava, jossa on mineraaleja ja vitamiineja

James Read Coconut Water Tan Mist Face 100 ml

5
Paras itseruskettava voide

L'Oréal Paris Body Sublime Body Nutribronze Body Lotion 200 ml

6
Paras anti-ageing itseruskettava

Vita Liberata Ten Minute Tan 150 ml

7
Paras halpa itseruskettava

Derma Self Tanning Lotion 150 ml

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Onko vaikeuksia löytää maailman parasta itseruskettavaa? Jos näin on, saat inspiraatiota tästä itseruskettavan testistä. Olemme keränneet 8 parasta itseruskettavaa yhteen paikkaan. Testissä valitsimme testivoittajaksi Vita LIberata -merkin itseruskettavan sävytetyn hiusvoiteen. Tämä johtuu tuotteen sisällöstä ja sen vaikutuksesta ihoon. Muut tuotteet ovat kuitenkin myös investoinnin arvoisia, joten kannattaa lukea koko opas, jotta löydät itsellesi sopivan tuotteen.

Lisäksi opastamme sinua eri itseruskettavien tuotteiden eri tyyppien läpi ja kerromme, miten löydät oikean itseruskettavan tarpeisiisi, kun olemme tarkastelleet parhaat tuotteet.

Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml

Paras itseruskettava

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Dermatologisesti testattu, myrkytön ja vapaa hajusteista, parabeeneista ja alkoholista
 • pros-icon.svg Sisältää useita sertifioituja orgaanisia uutteita
 • pros-icon.svg Helppo levittää ja kuivuu nopeasti
 • pros-icon.svg Kosteuttaa ja pehmentää ihoa, mikä takaa miellyttävämmän lopputuloksen

Detaljeret gennemgang

Tätä Vita Liberatan herkullista itseruskettavaa moussea on lähes mahdotonta vastustaa. Tuote on helppo levittää ja kuivuu nopeasti – ja se sisältää orgaanisia uutteita ja kosteuttaa ihoa käytön aikana. Ihosi saa siis vauhtia tällä itseruskettavalla tuotteella, joka antaa paremman lopputuloksen.

Miksi kannattaa valita Vita Liberata Self Tanning Tinted Mousse 100 ml

Jos etsit parasta itseruskettavaa moussea, et voi mennä vikaan tämän Vita Liberata -merkin vaihtoehdon kanssa. Mousse on erittäin helppo levittää ja kuivuu nopeasti. Sinun ei siis tarvitse odottaa kauan vaatteiden pukemista käytön jälkeen. Väri kehittyy 4-8 tunnissa, joten saat myös nopean lopputuloksen, ja se häviää viikossa.

Lisäksi tuote sisältää erilaisia sertifioituja orgaanisia uutteita ja varmistaa kosteuden saannin ihollesi. Tämän itseruskettavan avulla saavutat paljon paremman tuloksen kuin muilla tuotteilla, sillä se hoitaa ihoasi optimaalisesti.

Tuote on myös vapaa alkoholista ja parabeeneista, ja se on dermatologisesti testattu, joten voit käyttää sitä turvallisesti myös herkällä iholla. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia itseruskettavan hajusta, kun levität tuotetta, sillä se ei sisällä hajusteita.

Ecooking Self Tanning Drops 30 ml

Paras halpa itseruskettava

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään erittäin edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Vegaaninen rakenne
 • pros-icon.svg Joutsenmerkki, ei sisällä hajusteita eikä synteettisiä väriaineita

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla näihin Ecooking-merkin itseruskettaviin tippoihin voit helposti säätää itseruskettavan määrän voiteisiisi ja varmistaa paremmat tulokset. Nämä kevyet tipat voidaan sekoittaa sekä päivä- että yövoiteisiin – ja ne sisältävät jopa hyaluronihappoa, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa. Pisarat ovat myös vegaanisia ja hajusteettomia.

Sentähden sinun kannattaa valita Ecooking Self Tanning Drops 30 ml

Etsitkö vegaanisia itseruskettavia tippoja, jotka voidaan helposti sekoittaa päivittäisiin voiteisiin ja jotka täyttävät kaikki odotukset? Jos näin on, investoi näihin Ecookingin itseruskettaviin tippoihin, jotka täyttävät juuri nämä vaatimukset. Tuote ei muun muassa sisällä eläinperäisiä ainesosia, minkä vuoksi se on sertifioitu vegaaniseksi, ja pisaroiden kevyt koostumus takaa, että ne voidaan helposti sekoittaa sekä yö- että päivävoiteisiin.

Tipat lisätään vartalo- tai kasvovoiteisiin mukana tulevan pumpun avulla. Pisarat ovat värittömiä ja koostumukseltaan kevyitä, joten ne on helppo sekoittaa voiteeseen. Ne on myös valmistettu ilman hajusteita, eikä niissä ole pahanhajuista itseruskettavaa hajua. Lisäbonuksena ne ovat dermatologisesti testattuja.

Toinen selkeä etu näiden tippojen käytössä on se, että ne sisältävät hyaluronihappoa. Tämä auttaa rauhoittamaan ja kosteuttamaan ihoa sekä kiinteyttämään ihoa, joka ei enää tuota itse niin paljon hyaluronihappoa. Tämä tuote on siis hyvä yhdistelmä väriä, kosteutta ja kiinteytystä. Ja sinä päätät, kuinka paljon väriä lisäät.

Clinique Self Sun Face Bronzing Gel Tint 50 ml

Paras itseruskettava kasvoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ideaalinen itseruskettava kasvoille, joka imeytyy helposti eikä rasvaa
 • pros-icon.svg Allergiatestattu ja ihotautilääkäreiden kehittämä – sekä hajusteeton ja öljytön
 • pros-icon.svg Turvaa luonnollisen hehkun

Detaljeret gennemgang

Tämä itseruskettava eroaa hieman muista vaihtoehdoista siinä, että sen koostumus on geelimäinen. Se soveltuu käytettäväksi kasvoilla, missä se tunkeutuu nopeasti ihoon – ja sitten voit seurata, kuinka väri muodostuu, kun hierot tuotetta ihoon, mikä takaa paremmat tulokset. Tuotteet ovat myös allergiatestattuja, öljyttömiä ja hajusteettomia.

Miksi kannattaa valita Clinique Self Sun Face Bronzing Gel Tint 50 ml

Etsitkö parasta itseruskettavaa kasvoille? Sen saat, jos investoit tähän Cliniquen tuotteeseen. Tämäntyyppisessä itseruskettavassa tuotteessa on erityinen geelimäinen koostumus, joka auttaa suuresti kosteuttamaan ihoa optimaalisesti. Samalla geeli tunkeutuu nopeasti ihoon ilman rasvaisuutta. Tämä johtuu osittain siitä, että tuote on öljytön. Voit siis käyttää geeliä, vaikka sinulla olisi herkkä, kuiva tai rasvainen iho.

Tuote antaa välittömän värin, joten voit samalla seurata, mihin olet levittänyt geeliä. Näin saat tasaisemman tuloksen. Saat myös taatusti luonnollisen, auringon suuteleman hehkun, joka tuo lookkiin hieman lisäpontta – olipa kyseessä sitten kesä tai talvi.

Voit käyttää tätä geeliä luottavaisin mielin, sillä se on ihotautilääkärien kehittämä ja allergiatestattu. Se sopii myös kaikille ihotyypeille, sillä se on hajusteeton eikä jätä iholle rasvaista tunnetta. Voit myös helposti poistaa tuotteen uudelleen saippualla ja vedellä. Sinun ei siis ole pakko saada ruskettunutta hehkua kasvoillesi pitkäksi aikaa, vaan voit tyytyä näyttämään hehkua vain yhden päivän ajan.

James Read Coconut Water Tan Mist Face 100 ml

Hyvä itseruskettava, jossa on mineraaleja ja vitamiineja

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vitamiineilla ja kivennäisaineilla, kuten E-vitamiinilla ja hyaluronihapolla rikastettu koostumus
 • pros-icon.svg Helppo levitys, sillä tuote tarvitsee vain suihkuttaa kasvoille ja kuivua muutaman minuutin ajan
 • pros-icon.svg Luonnollinen hehku, joka muodostuu vähitellen 6-8 tunnin kuluttua levittämisestä
 • pros-icon.svg Tulokset kestävät jopa 5 päivää

Detaljeret gennemgang

Tätä itseruskettavaa käyttäessäsi voit hemmotella itseäsi hieman enemmän, sillä se sisältää erilaisia mineraaleja ja vitamiineja, jotka auttavat vahvistamaan ja kosteuttamaan ihoa optimaalisesti. Tuote antaa luonnollisen ja kauniin hehkun, joka muodostuu vähitellen 6-8 tunnin käytön jälkeen. Tuotetta on myös helppo levittää, koska se on sumu.

Sentähden sinun kannattaa valita James Read Coconut Water Tan Mist Face 100 ml

Haluatko, että itseruskettavan levittäminen on mahdollisimman helppoa? Jos näin on, itseruskettava sumu ei voi mennä pieleen. Tämäntyyppinen itseruskettava suihkutetaan kasvoille, minkä jälkeen se tarvitsee muutaman minuutin imeytyäkseen ihoon. Sen jälkeen voit meikata tavalliseen tapaan – mutta muista, että värin täydellinen kovettuminen kestää 6-8 tuntia. Sinulla on tietenkin mahdollisuus lisätä väriä vähitellen.

Suihke on rikastettu mineraaleilla ja vitamiineilla, jotka auttavat pitämään ihon kauniina ja kosteutettuna ja takaavat paremmat tulokset. Tuote sisältää aloe veraa, hyaluronihappoa ja E-vitamiinia, jotka ravitsevat ihoa, kun väri alkaa vaikuttaa. Sumu jättää jälkeensä myös kookoksen tuoksun, joten sinun ei tarvitse kärsiä itseruskettavan klassisesta, haisevasta hajusta.

Voit käyttää tätä itseruskettavaa sumua ihotyypistäsi riippumatta, sillä se on erittäin hellävarainen. Tulokset kestävät jopa viisi päivää, mutta sinulla on tietenkin aina mahdollisuus levittää tuote uudelleen, jos haluat säilyttää hehkun kasvoillasi (varo vain, ettet levitä sitä liian nopeasti ja värin muodostuminen lisääntyy).

L'Oréal Paris Body Sublime Body Nutribronze Body Lotion 200 ml

Paras itseruskettava voide

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voide ja itseruskettava yhdessä tuotteessa, joten sinun ei tarvitse käyttää useita tuotteita
 • pros-icon.svg Täydellisesti ravitsee ja kosteuttaa ihoa suojaten sitä kuivumiselta
 • pros-icon.svg Kustannustehokas

Detaljeret gennemgang

Tämä voide on ihanteellinen niille, jotka haluavat käyttää itseruskettavaa päivittäin yhdessä tavallisen voiteensa kanssa, jotta saat samalla aikaan kauniin hehkun, kosteutta ja ravintoa. Se myös ravitsee syvästi hydraliumpitoisuutensa ansiosta.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita L’Oréal Paris Body Sublime Body Nutribronze Body Lotion 200 ml

Jos etsit vartalovoiteen ja itseruskettavan yhdistelmää, jotta voit aina levittää ihollesi hieman hehkua osana päivittäisiä rutiinejasi, investoi tähän L’Oréalin vartalovoiteen vaihtoehtoon. Voide sisältää aktiivista itseruskettavaa ainesosaa, Soft-Bronzeria, pieninä määrinä, mikä antaa vähitellen luonnollisen hehkun. Voit siis olla varma, että saat luonnollisen ilmeen tällä vaihtoehdolla.

Tuote on kuitenkin edelleen voide, mikä tarkoittaa, että se imeytyy ihoon ja kosteuttaa sitä kauttaaltaan. Tämä suojaa ihoa kuivumiselta, mikä takaa myös paremmat tulokset itseruskettavan kanssa. Voide sisältää hydraliumia, joka ravitsee ihoa intensiivisesti. Koostumus jättää ihon myös pehmeäksi ja joustavaksi.

Lisäbonuksena tämä voide ei maksa läheskään omaisuutta. Siksi sinun ei tarvitse säästää pitkään tai edes laittaa rahaa budjettiisi, jotta sinulla olisi varaa tähän tuotteeseen. Tästä syystä älä pelkää rakastua tuotteeseen, sillä se on melko edullinen, vaikka haluaisit käyttää sitä lähes päivittäin.

Vita Liberata Ten Minute Tan 150 ml

Paras anti-ageing itseruskettava

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suihkua edeltävä itseruskettava sävy, joka pestään pois 10 minuutin kuluttua ja vaikuttaa 4-6 tunnin ajan
 • pros-icon.svg Sisältää ikääntymistä ehkäiseviä ainesosia, kuten Matrixyl 3000 ja ruusunmarja
 • pros-icon.svg Ei sisällä hajusteita tai alkoholia ja on valmistettu luomuraaka-aineista

Detaljeret gennemgang

Tällä itseruskettavalla tuotteella on useita toiminnallisia ominaisuuksia, jotka tekevät siitä ihanteellisen useille ihmisille. Ensinnäkin tuote toimii hetkessä, sillä voit huuhdella sen pois jo 10 minuutin kuluttua. Lisäksi se on kehitetty useilla ikääntymistä estävillä ainesosilla, jotka kiinteyttävät ihoa. Se voidaan sovittaa kaikille ihonsävyille lisäämällä väriä tarpeen mukaan.

Sentähden sinun kannattaa valita Vita Liberata Ten Minute Tan 150 ml

Jos etsit itseruskettavaa tuotetta, joka voi myös kiinteyttää ihoa, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Vita Liberata -merkin tuotteeseen. Itse asiassa tämä variantti on kehitetty useita anti-ageing ainesosia, kuten Matrixyl 3000 ja ruusunmarja. Matrixyl 3000 auttaa lisäämään kollageenin ja elastiinin tuotantoa, mikä vaikuttaa ihoa kiinteyttävästi ja tasoittavasti. Ruusunmarja tukee myös kollageenin tuotantoa, joten ainesosalla on uudistava vaikutus.

Toinen etu tämän itseruskettavan käytössä muihin vaihtoehtoihin verrattuna on se, että se toimii hetkessä. Voit levittää itseruskettavaa ihollesi, odottaa 10 minuuttia ja pestä sen jälkeen pois suihkussa. Seuraavien 4-6 tunnin aikana ihosi saa vähitellen kauniin hehkun. Voit aina lisätä väriä, jos haluat tummemman lopputuloksen. Tästä syystä tuote sopii myös kaikille ihotyypeille ja ihonväreille.

Tuote on myös valmistettu luonnonmukaisista ainesosista, eikä se sisällä hajusteita, alkoholia tai parabeeneja. Siksi voit käyttää sitä turvallisesti, vaikka sinulla olisi herkkä iho.

Derma Self Tanning Lotion 150 ml

Paras halpa itseruskettava

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään erittäin edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Vegaaninen rakenne
 • pros-icon.svg Joutsenmerkki, ei sisällä hajusteita eikä synteettisiä väriaineita

Detaljeret gennemgang

Tämä herkullinen itseruskettava voide sopii niille, joilla ei ole suurinta budjettia itseruskettavan ostamiseen, sillä se pärjää silti hyvin itserusketustesteissä. Itse asiassa tuotetta myydään edulliseen hintaan. Samalla se on kuitenkin ihanteellinen tuote vegaaneille ja herkkäihoisille, sillä se on kehitetty ilman eläinperäisiä ainesosia ja se on Joutsenmerkitty.

Sentähden sinun kannattaa valita Derma Self Tanning Lotion 150 ml

Jos budjetti ei ole kovin suuri, mutta haluat silti lyömättömän itseruskettavan, sinun kannattaa kiinnittää katseesi tähän Derma-merkin voiteeseen. Ensinnäkin tämä tuote ei maksa mitään. Saat siis hyvän määrän itseruskettavaa ilman, että sinun tarvitsee miettiä liikaa budjetin noudattamista.

Itse tuote on kuitenkin myös syy valita se – eikä vain hinnan vuoksi. Sijoitat mietoon, ihoystävälliseen itseruskettavaan tuotteeseen, joka ei sisällä hajusteita tai synteettisiä väriaineita. Tästä syystä ei ole mikään yllätys, että tuotteella on pohjoismainen ympäristömerkki, Joutsenmerkki.

Lisäksi tuote on kehitetty ilman eläinperäisiä ainesosia, joten itseruskettava sopii vegaaneille ja kasvissyöjille. Tuotteessa on kuitenkin rikastavia ja ravitsevia ainesosia, sillä se sisältää muun muassa manteliöljyä, karitevoita ja glyseriiniä. Levittämällä tätä itseruskettavaa vahvistat ja kosteutat ihoa, jotta se ei kuivu. Tämä auttaa saamaan paljon paremman tuloksen.

Guide

Miten saat parhaat tulokset itseruskettavan kanssa

Tässä itseruskettavan testissä olemme tarkastelleet useita tuotteita, joiden avulla voit todella saada hyviä tuloksia itseruskettavaa käyttäessäsi. Tarvitaan kuitenkin muutakin kuin vain hyvä itseruskettava, jotta voidaan taata hyvät tulokset. Tämä johtuu siitä, että iho on “pohjustettava” itseruskettavan levittämistä varten, ja tuote on tietenkin levitettävä tasaisena kerroksena, jotta saavutetaan parhaat tulokset. Seuraavassa on 7 tapaa, joilla saat itseruskettavasta tuotteesta parhaan mahdollisen tuloksen – riippumatta siitä, mitä tyyppiä käytät.

 • Ensimmäinen askel parhaan tuloksen saamiseksi itseruskettavasta tuotteesta on löytää oikea väri ihonvärillesi. Joitakin värejä voi tietysti lisätä vähitellen, kun taas toisia myydään useina eri sävyinä. Tarkista siis, mitä on saatavilla tuotteelle, josta olet kiinnostunut.
 • Muista kuoria ihosi ennen itseruskettavan käytön aloittamista (mahdollisesti edellisenä päivänä). Tämä poistaa kuolleet ihosolut iholta, mikä takaa tasaisemman lopputuloksen pitkällä aikavälillä.
 • Kuorinnan jälkeen on hyvä kosteuttaa iho, jotta se pysyy kosteutettuna ja ravittuna. Mutta riippumatta siitä, oletko kuorinut vai et, sinun on silti käytettävä kosteusvoidetta ennen itseruskettavan ihon levittämistä. Tämä takaa myös tasaisemman tuloksen.
 • Varmista myös aina, että tuote levitetään huolellisesti ja tasaisesti, jotta vältytään värittömiltä laikuilta tai epätasaisuuksilta vartalon tai kasvojen ympärillä.
 • Muista, että sinulla on usein mahdollisuus lisätä väriä ajan mittaan, jolloin siitä tulee syvempi tai tummempi. ÄLÄ levitä paksumpaa kerrosta alusta alkaen tai jätä tuotetta pidemmäksi aikaa syvemmän hehkun aikaansaamiseksi!
 • Jos mahdollista, vältä uimista heti itseruskettavan levittämisen jälkeen – paitsi tietenkin, jos kyseessä on muunnos, joka on huuhdeltava pois jonkin aikaa kestäneen käytön jälkeen (kuten tuote nro 7 listalla, Vita Liberata Ten Minute Tan). Useat itseruskettavat tuotteet toimivat mieluummin ajan myötä, joten voit jättää tuotteen päälle muutamaksi tunniksi ennen suihkussa käyntiä.
 • Jos tuotteesi on muunnelma, joka säilyttää hehkun/värin muutaman päivän ajan, sinun kannattaa välttää liikaa suihkussa käymistä. Jos teet niin, vaarana on, että väri haalistuu nopeammin.

Self-tyyppiset itseruskettavat tuotteet

On monia tapoja löytää itseruskettava, joka sopii tarpeisiisi. Markkinoilla on itse asiassa paljon erityyppisiä itseruskettavia tuotteita – ja useissa niistä on tietenkin useampi kuin yksi sävy (tai ne on rakennettava useammalla kerroksella). Valikoimasta voi kuitenkin olla vaikea saada selvää, jos olet vielä melko uusi koko itseruskettavan maailmassa. Tästä syystä tässä osiossa selitämme lyhyesti erityyppiset itseruskettavat tuotteet, jotta voit helpommin ymmärtää niiden erot ja yhtäläisyydet. Tämä auttaa sinua myös olemaan viisaampi siitä, mikä tyyppi on sinulle paras valinta.

Self-tanning spray

Itseruskettava suihke on suhteellisen perinteinen tapa käyttää itseruskettavaa. Sinun ei tarvitse huolehtia tuotteen hieromisesta ihoon tai levittämisestä tasaisesti – varmista vain, että se kohdistuu koko alueelle, jolle haluat hehkua. Sitä voi kuitenkin olla hieman hankala suihkuttaa kaikkialle vartalolle, joten itseruskettavan suihkeen käyttö voi vaatia totuttelua.

Tämäntyyppisen itseruskettavan etuna on kuitenkin se, että se antaa usein välittömästi väriä, ja useimmissa vaihtoehdoissa on suuttimet, jotka takaavat tuotteen helpon levittämisen vartalolle ilman, että sisältö osuu jokaiseen muuhun pintaan talossa/kylpyhuoneessa. Lisäksi voit sekä valita itseruskettavan suihkeen värin, joka häviää itsestään ajan myötä tai se on pestävä pois. Tämä antaa sinulle jonkin verran joustavuutta sen suhteen, haluatko säilyttää värin pidempään vai voitko pestä sen pois suhteellisen nopeasti levityksen jälkeen.

Jälkimmäisestä syystä voi myös olla hyvä idea käyttää itseruskettavaa suihketta, jos olet epävarma siitä, onko itseruskettavan käyttö oikea valinta, sillä voit aina pestä tuotteen pois, jos investoit pestävään versioon.

Self-tanning sumu

Itseruskettava sumu on ihanteellinen niille, jotka haluavat hieman lisää hehkua kasvoilleen. Sumu on helppo levittää muutamalla suihkauksella aamulla ennen muun meikin levittämistä. Tuotteen vaikutus kestää usein vain muutaman minuutin. Päivän aikana saat syvemmän hehkun, ja voit aina toistaa prosessin, jos haluat tummemman värin tai haluat vain ylläpitää tulosta (tarkoitus riippuu siitä, milloin sinun on levitettävä lisää sumua).

Itseruskettava sumu on hieman ilmavampi vaihtoehto kuin itseruskettava suihke – eikä sinun tarvitse huolehtia tasaisen kerroksen hieromisesta ihoosi, kuten monien muiden itseruskettavien, kuten voiteen tai voiteen, kanssa.

Self-tanning mousse

Itseruskettava mousse voi olla erityisen hyvä idea, jos haluat luonnollisen ulkonäön. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että se edellyttää tuotteen asianmukaista levittämistä, jos haluat välttää raitoja ja epätasaisuuksia (ja kuka ei halua?). Voit levittää tuotetta pyörivin liikkein sen sijaan, että juoksuttaisit käsilläsi vartaloa ylös ja alas.

Vaahto tuntuu miellyttävältä iholla, ja useimmat vaahtomuoviset itseruskettavat imeytyvät suhteellisen lyhyessä ajassa. Älä siis pelkää, että se hankautuu erittäin hyvin vaatteisiisi. Huomaa, että vaahto imeytyy nopeasti, mutta kerääntyy usein muutaman tunnin kuluessa. Älä siis levitä ylimääräistä kerrosta samana päivänä, vaikka väri ei olisi mielestäsi tarpeeksi syvä/tumma.

Itseruskettavat pisarat

Jos haluat tehdä itseruskettavan levittämisestä itsellesi mahdollisimman helppoa, voit hyvin valita erilaisia itseruskettavia tippoja. Nämä tipat on vain lisättävä normaalisti käyttämääsi voiteeseen/voiteeseen, minkä jälkeen ihosi hehkuu hieman. Se on siis helppo tapa lisätä hieman hehkua silloin, kun sitä tarvitset – ilman, että sinun tarvitsee joka kerta tehdä suurta itseruskettavaa show’ta.

Voit aina lisätä väriäsi lisäämällä lisää tippoja voiteisiin tai käyttämällä tippoja useita päiviä peräkkäin. Näin väri muodostuu ennen kuin se hitaasti haalistuu. Yleensä tämäntyyppinen itseruskettava väri kestää muutaman päivän (tuotteen kesto vaihtelee tuotekohtaisesti). Voit siis helposti pitää taukoja välillä, jos haluat ihollesi ylimääräistä hehkua vain erityistilaisuuksissa.

Itseruskettavia pyyhkeitä

Jos et käytä itseruskettavia tuotteita kovin usein, itseruskettavat pyyhkeet voivat olla optimaalinen ratkaisu. Nämä ovat myös ihanteellisia, jos et ole vielä täysin perehtynyt tavallisten itseruskettavien tuotteiden levitykseen, sillä on epätodennäköisempää, että saat rumia raitoja. Varmista sen sijaan, että liu’utat lautasliinan koko alueen yli.

Tämäntyyppinen itseruskettava levitetään pyyhkäisemällä lautasliina sen alueen päälle, jonka haluat saada hieman hehkua. Tämän jälkeen väri kerääntyy iholle. Sinun ei tarvitse huolehtia huuhtelusta tai minkään muun levittämisestä. Se on siis helppo ratkaisu. Lisäksi voit pitää aina yhden pyyhkeen laukussasi siltä varalta, että haluat raikastaa rusketustasi viikonloppumatkalla tai olet jättänyt jonkin alueen väliin. Yleensä väri kestää muutaman päivän, kun käytät itseruskettavia pyyhkeitä.

Itseruskettava käsine

Itseruskettava käsine on ilmeinen ratkaisu, jos sinun on vaikea saada vartalosi tasaisesti peitettyä itseruskettavalla aineella – ja se varmistaa myös, etteivät kätesi ole yhtäkkiä oudon väriset, koska unohdit pestä ne perusteellisesti sen jälkeen. Käsine takaa tasaisemman itseruskettavien voiteiden ja vaahtojen levityksen. Voit lyödä selkään tai reisiin helpommin hansikkaalla kuin paljain käsin.

Voiko itseruskettavan poistaa?

Kyllä, onneksi voit poistaa useimmat itseruskettavat tuotteet ongelmitta – vaikka ne kestävätkin useita päiviä. Tietenkin on helpompaa poistaa pois pestävä tuote, mutta älä panikoi, kun on kyse “pysyvämmän” ratkaisun poistamisesta.

Ensinnäkin voit aina kokeilla suihkussa käymistä (ehkä muutaman kerran lyhyessä ajassa tai pitkää kylpyä). Usein vesi auttaa hajottamaan itseruskettavan vaikutusta, minkä vuoksi sinun on myös vältettävä uimista useita kertoja päivässä, kun haluat värin kestävän pidempään. Voit tietysti myös investoida erilaisiin “itseruskettavan poistotuotteisiin”. Näitä tuotteita on usein käytettävä joko ennen suihkussa käyntiä tai kylvyssä seisomisen aikana. Ne puhdistavat kehoa ja poistavat suuren osan väristä. Saatat kuitenkin ottaa riskin, että osa hehkusta jää ihoon, mutta useat kierrokset itseruskettavan poistoaineella riittävät.

Voit myös kokeilla näitä vaihtoehtoisia menetelmiä itseruskettavan poistamiseen (vaikka ne eivät välttämättä toimi kaikissa tuotteissa). Vaihtoehtoinen menetelmä on käyttää sitruunamehun ja ruokasoodan seosta. Levitä seosta iholle alueella, josta haluat poistaa itseruskettavan, ja odota muutama minuutti. Sitten voit huuhdella ja pyyhkiä. Kuivaharjauksen ja vauvanöljyn yhdistelmä voi myös olla oikea tapa toimia. Tällä menetelmällä kuorit ihon, kosteutat sen ja huuhtelet sen jälkeen. Tämä voi poistaa itseruskettavan jäämiä. On kuitenkin tärkeää, ettet käytä tätä menetelmää kasvoillesi, koska sinun on oltava erittäin hellävarainen kasvojen iholle.

Self-tanning-käsilusikka

Edellisessä jaksossa kerroimme, miten käsineen käyttö takaa paremman itseruskettavan levityksen – ja näin saat paremman lopputuloksen. Haluat kuitenkin hankkia hyvän käsineen, josta voit nauttia pitkään. Jos olet epävarma siitä, minkä hanskan valitsisit, suosittelemme Vita Liberata Tanning Mitt Croco Gold -rusketuskäsineitä.

Tämä käsine on erittäin pehmeä, joten et tunne naarmuttavan ihoasi itseruskettavaa levittäessäsi. Lisäksi voit vain huuhdella kintaat lämpimällä vedellä käytön jälkeen, kiertää niitä hieman ja jättää ne kuivumaan, minkä jälkeen ne ovat valmiita käytettäväksi uudelleen seuraavan kerran, kun haluat levittää itseruskettavaa. Myös istuvuus on ihanteellinen, ja levityspuoli on tehty ruskealla värillä, joten se pysyy kauniina pidempään – riippumatta siitä, kuinka tummaa väriä käytät.

Ota itsellesi oikea hehku lisäravinteiden avulla

Jos käytät lisäravinteita siksi, että et saa paljon väriä ulkoilusta, saatat tarvita lisäapua auringonsäteiden imeytymiseen. Imedeen Tan Optimizer -ruokavaliotabletit voivat auttaa sinua siinä. Tabletit ovat täynnä vitamiineja, kuten C-, E- ja A-vitamiineja sekä karotenoideja, jotka auttavat valmistamaan ihoa aurinkoa varten, suojaavat soluja hapettumisstressiltä ja pitävät ihon terveenä.

Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että nämä tabletit toimivat vain ravintolisänä, joka auttaa ihoa ottamaan aurinkoa vastaan. Niillä ei ole itseruskettavaa vaikutusta itsessään. Sinun on silti varmistettava, että käytät aurinkovoidetta tai muita aurinkosuoja-aineita, kun olet auringossa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×