Kaasuliesi testi (2022) → 8 markkinoiden parasta kaasuliettä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Gorenje G6110WJ kaasuliesi

Voit investoida tähän Gorenjen kaasuliedelle, jos haluat olla varma, että saat yhden parhaista malleista. Malli äänestettiin testivoittajaksi tässä kaasuliesi testissä, joten voit olla varma, että se täyttää odotukset. Esimerkiksi sen kapasiteetti on hyvä, se on…

1
Paras kaasuliesi

Gorenje G6110WJ kaasuliesi

2
Paras kaasuliesi sähköuunilla

Electrolux EKK60500OW kaasuliesi

3
Paras kaasuliesi sähköuunilla

Witt WGC 60 W 3 Kaasuliesi

4
Tyylikäs sisäänrakennettu kaasukeittotaso lämpösulakkeella

La Germania RI64C61BX Kaasukeittotaso

5
Suuri kapasiteetti ja helppokäyttöisyys

Smeg SCB91MFN9 kaasuliesi

6
Suuri kaasuliesi 90 cm useille kaasutyypeille

Smeg C9GMX9-1 kaasuliesi

7
Kaasuliesi, jossa on monia asetuksia ja helppo puhdistus

Gram-kaasuliesi GK3610-90BX

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä kaasuliesi testissä keskitymme markkinoiden parhaisiin kaasuliesiin. Testivoittajamme on Gorenje G6110WJ -kaasukeitin, johon kannattaa investoida, sillä se täyttää useimpien odotukset. Testissä olevat mallit eroavat kuitenkin hieman toisistaan koon, kapasiteetin, ulkonäön ja hintaluokan suhteen, joten saatat huomata, että jokin muista malleista sopii tarpeisiisi paremmin.

Jos olet neuvoton kaasulieden valinnassa, lue lisää myöhemmissä osioissa. Tässä opastamme sinua parametreihin, joihin sinun tulisi keskittyä ostoa tehdessäsi. Autamme sinua myös löytämään parhaan tarjouksen ja asentamaan kaasulieden.

Gorenje G6110WJ kaasuliesi

Paras kaasuliesi

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Optimaalinen 68 litran tilavuus ja korkea käyttäjäystävällisyys takaavat täydellisen ruoanvalmistuksen
 • pros-icon.svg Varustettu kestävällä pinnoitteella ja höyrypuhdistuksella puhtaaseen uuniin
 • pros-icon.svg Uunin muoto takaa lämmön tasaisen jakautumisen koko huoneeseen
 • pros-icon.svg Hyvä turvallisuus, koska ovessa on useita lasikerroksia ja siinä on kaasunohjaus

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän Gorenjen kaasuliedelle, jos haluat olla varma, että saat yhden parhaista malleista. Malli äänestettiin testivoittajaksi tässä kaasuliesi testissä, joten voit olla varma, että se täyttää odotukset. Esimerkiksi sen kapasiteetti on hyvä, se on helppo puhdistaa ja se on energiatehokas.

Miksi kannattaa valita Gorenje G6110WJ kaasuliesi

Etsitkö erinomaista kaasuliettä, jota myydään edulliseen hintaan ja joka ei anna sinun tehdä kompromisseja uudesta ostoksestasi? Sitten sinun kannattaa tutustua tähän Gorenjen kaasuliedelle. Tässä mallissa on suuri 68 litran tilavuus, joten voit hyödyntää huoneen tilan parhaalla mahdollisella tavalla, jotta voit valmistaa kaikenkokoisia ruokia. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että lämpö ei kierrä kunnolla, vaikka uunissa olisi kuinka paljon lämpöä, sillä ilma leviää tehokkaasti ja tasaisesti.

Toinen tämän kaasulieden selkeä etu on se, että sinun ei tarvitse ponnistella puhdistamisen kanssa. Tämä johtuu siitä, että uunin lokero on suunniteltu kestävästä ja vahvasta materiaalista, joka kestää muun muassa äärimmäistä kuumuutta ja pyrolyysipuhdistusta. Pinnoite auttaa myös heijastamaan lämpöä ja tarjoamaan lisäeristystä. Voit myös hyödyntää koneen AquaClean-toimintoa. Laita vain uuniin vesipannu, aktivoi AquaClean ja 30 minuutin kuluttua rasva ja ruokajäämät ovat pehmenneet niin paljon, että ne voidaan pyyhkiä pois.

Tämä kaasukeitin käyttää joko pullotettua kaasua tai maakaasua. Se on varustettu termostaattiohjatulla uunilla, jonka uuninluukussa on kaksi lasikerrosta. Lisäksi on kaasunvalvonta. Yhdessä tämä takaa hyvän turvallisuuden. Mallissa on myös ergonomiset painikkeet ja helppo yhden painikkeen sytytys, joten voit ohjata sitä helposti tarpeen mukaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85-90 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Tilavuus: 68 litraa
 • Uuniosastojen määrä: 1
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

Electrolux EKK60500OW kaasuliesi

Paras kaasuliesi sähköuunilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan, jotta useammalla on varaa hyvään liedelle
 • pros-icon.svg Hyvä turvallisuus aktiivisella jäähdytysjärjestelmällä. 4 lasikerrosta kannessa ja lapsilukko
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen käyttö ja useita uunitoimintoja valittavana
 • pros-icon.svg Sisältää leivinpannun, kaksi leivinpeltiä ja telineen

Detaljeret gennemgang

Tähän Electroluxin malliin sijoittamisessa on useita etuja. Ensinnäkin mallia myydään budjettiystävälliseen hintaan, joten kaikilla on siihen varaa. Lisäksi se on erittäin turvallinen, koska sen rakenteessa on aktiivinen jäähdytysjärjestelmä ja lapsilukko. On siis minimaalinen riski, että kukaan loukkaantuu tässä uunissa. Siinä on useita asetusvaihtoehtoja.

Miksi kannattaa valita Electrolux EKK60500OW kaasuliesi

Haluatko varmistaa, että hankit hyvän kaasulieden, joka todella vastaa odotuksiasi? Haluatko myös, että sen turvallisuustaso on korkea, jotta vahinkojen ja onnettomuuksien riski on mahdollisimman pieni? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Electrolux-merkin kaasuliedelle. Tämä malli on kehitetty turvallisuutta ajatellen, sillä siinä on aktiivinen jäähdytysjärjestelmä, monikerroksinen lasiovi ja lapsilukko. Jäähdytysjärjestelmä käynnistyy automaattisesti ja varmistaa, että sekä uuni että elektroniset komponentit pysyvät viileinä, jotta et polta itseäsi niihin.

Lisäksi tässä mallissa on 6 eri uunitoimintoa, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia valmistaa erilaisia ruokia täydellisesti. Liesi on jopa helppokäyttöinen, sillä siinä on kiinteät nupit. Näin voit säätää lieden nopeasti ja helposti tarpeidesi mukaan – sekä uunin että keittoalueiden osalta. Uunitila on myös päällystetty EasyClean-emalilla, joka takaa pintojen helpon puhdistamisen.

Tämän Electroluxin mallin muihin etuihin kuuluu se, että siinä on puhdistusystävällinen uuninluukku, joka voidaan irrottaa ilman työkaluja. Tämä takaa, että voit puhdistaa perusteellisesti ilman suuria valmisteluja. Mukana on myös paistinpannu, ritilä ja kaksi paistovuokaa. Nämä voidaan säilyttää sisäänrakennetussa säilytyslaatikossa, kun niitä ei käytetä. Mallissa on myös säädettävä korkeus, joten voit mukauttaa sen työtasoosi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85,7-91,7 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 59,9 cm
 • Paino: 56 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Tilavuus: 57 litraa
 • Uuniosastojen määrä: 1
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

Witt WGC 60 W 3 Kaasuliesi

Paras kaasuliesi sähköuunilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sähkön ja kaasun yhdistelmä takaa optimaalisen kypsennyksen eri ruokalajeille
 • pros-icon.svg Elegantti ulkonäkö valkoisena ja ruostumattomasta teräksestä
 • pros-icon.svg Uunin ja keittoalueiden sähköinen ohjelmointi ja ohjaus

Detaljeret gennemgang

Tämä kaasuliesi on suunniteltu sähköuunilla, joten saat ruoanlaittoon parhaat puolet molemmista maailmoista. Mallin tilavuus on 53 litraa, ja siihen voidaan asettaa 8 eri toimintoa. Lisäksi sillä on erinomainen energialuokitus, ja se näyttää erittäin tyylikkäältä valkoisen ja ruostumattoman teräksen yhdistelmällä. Kaiken kaikkiaan se on tyylikäs vaihtoehto, joka sopii moderniin keittiöön.

Miksi kannattaa valita Witt WGC 60 W 3 -kaasuliesi

Jos haluat investoida kaasuliedelle, jossa on sähköuuni, olet tullut oikeaan malliin. Tämä Wittin kaasuliesi on itse asiassa suunniteltu tällaisella rakenteella. Näin saat ruoanlaitossa optimaalisen yhdistelmän kaasua ja sähköä. Liedessä on automaattinen sytytys, ja se on monitoimiuuni, jossa on yhteensä 8 toimintoa. Voit siis valmistaa uunissa monenlaisia ruokia. Sen tilavuus on 53 litraa.

Lisäksi mallissa on myös jäähdytystuuletin, ja siinä on elektroninen ohjelmointi kypsennyksen aloittamiselle ja lopettamiselle. Näin voit hallita liettä täysin – ja riski palaa, vaikka liesi toimisi korkeissa lämpötiloissa, on minimaalinen. Keittimen päällä on neljä kaasupoltinta, joista yksi on kolmirengasliesi. Kattilan kannattimet on valmistettu valuraudasta, joten ne kestävät kovaa kulutusta.

Tämä kaasuliesi on suunniteltu A-energialuokituksella. Tämä osoittaa, että mallin energiankulutus on edullinen suhteessa sen rakenteeseen. Voit myös säätää sen korkeutta niin, että se sopii täydellisesti keittiön työtasolle. Kauppaan sisältyy leivinpelti, jossa on ritilä, leivinpelti ja ritilä. Nämä voidaan säilyttää sisäänrakennetussa säilytyslaatikossa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 87,8-92,8 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Valkoinen ja hopea – saatavana myös harmaana
 • Tilavuus: 59 litraa
 • Uunilokeroiden määrä: 1 kpl
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

La Germania RI64C61BX Kaasukeittotaso

Tyylikäs sisäänrakennettu kaasukeittotaso lämpösulakkeella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu ja valmistettu ruostumattomasta teräksestä, mikä takaa hienon ulkonäön
 • pros-icon.svg Lämpösulakkeella varustetun sähkösytytyksen ansiosta korkea turvallisuustaso
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu ja kiertonupit takaavat helpon käytön

Detaljeret gennemgang

Voit valita monista erilaisista kaasuliesistä markkinoilla, mutta jos haluat olla varma, että saat mukavan mallin kotiin, joka sopii täydellisesti moderniin keittiöön, sinun pitäisi katsoa tätä mallia tuotemerkiltä La Germania. Tuotteessa on tyylikäs muotoilu ja jopa korkea turvallisuustaso, joten voit olla huoletta.

Sentten sinun kannattaa valita La Germania RI64C61BX kaasuliesi

Haluatko asettaa etusijalle tyylikkään kaasulieden, mutta et kuitenkaan halua tinkiä toiminnallisuudesta? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän La Germania -merkin malliin. Tässä versiossa on ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne, joka tekee siitä erittäin tyylikkään näköisen. Muotoilu takaa myös sen, että malli sopii täydellisesti moderniin keittiöön. Polttimet on varustettu valuraudalla, joten ne kestävät helposti vähän kaikkea.

Lisäksi malli on käyttäjäystävällinen rakenteeltaan, mikä takaa helpon käytön ja eri toimintojen asettamisen. Voit valita yhteensä 9 uunitoimintoa, mukaan lukien kuumailma, grillaus ja sulatus. Uunissa on hyvä eristys, sillä sen lasinen luukku koostuu kolmesta kerroksesta. Kansi on myös irrotettava, joten voit puhdistaa sen nopeasti.

Tämän mallin kaikissa polttimissa on sähköinen ja One Touch -turvaventtiili. Näin varmistetaan, että kaasu ei pääse ulos laitteesta. Mallissa on myös säilytyskansi. Voit myös valita, haluatko käyttää sitä pullotetulla kaasulla, kaupunkikaasulla vai maakaasulla. Tuotteen vakiovarusteena on wok-rengas ja haudutusrengas.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85,3-92,3 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Väri: Hopea
 • Tilavuus: 69 litraa
 • Uuniosastojen määrä: 1
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

Smeg SCB91MFN9 kaasuliesi

Suuri kapasiteetti ja helppokäyttöisyys

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvää tilaa 115 litran uunitilassa ja viidellä polttimolla
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu takaa uunin ja polttimien helpon käytön
 • pros-icon.svg Monipuoliset lisävarusteet mukana, jotta pääset alkuun

Detaljeret gennemgang

Gramin kaasuliedellä on useita etuja. Tässä mallissa on 66 litran uunivuoka, monia ominaisuuksia ja korkea turvallisuustaso. Lisäksi se voi pikakuumentaa ja sulattaa ruokaa hetkessä. Lisäbonuksena mallin puhdistaminen on helppoa. Voit käyttää liettä kaupunki-, maakaasua tai pullotettua kaasua.

Miksi kannattaa valita Gram GK3610-90BX kaasuliesi

Kannattaa investoida tähän Gram-merkin elektronisella uunilla varustettuun kaasuliedelle, jos haluat modernin ja tyylikkään lieden, jossa on lukuisia asetuksia ja hyvin toimivia ominaisuuksia. Malli on käytännössä monitoimiuuni, sillä siinä on 10 eri toimintoa. Näihin kuuluvat todellinen kuumailma, joka takaa erinomaisen lämmönjakautumisen, ja sulatustoiminto, jonka ansiosta saat hyvää ruokaa, vaikka olisit unohtanut ottaa sisällön pois pakastimesta. Lisäksi mallissa on myös salamalämmitys.

Tämän mallin puhdistaminen on helppoa, sillä siinä on Steam Clean -toiminto ja Easy Door Clean. Steam Clean varmistaa, että voit irrottaa ruokajäämät ja rasvan niin, että ne on helppo pyyhkiä pois. Easy Door Clean mahdollistaa sen, että voit helposti ottaa uunin luukun lasin ulos ja puhdistaa sen. Uunin kokonaistilavuus on 66 litraa.

Toinen tämän mallin selkeä etu on, että siinä on korkea turvallisuustaso sekä uunin että keittoalueiden osalta. Siinä on esimerkiksi elektroninen sytytys, automaattinen sammutus ja liekinsuojaus. Jälkimmäinen tarkoittaa, että liesi sulkee kaasun itse, jos liekki sammuu. On myös mainittava, että voit valita haluamasi kaasutyypin. Jos valitset tämän Gramin mallin, voit valita uuden keittimesi kaupunkikaasun, maakaasun ja pullokaasun välillä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85-90 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Hopea
 • Tilavuus: 66 litraa
 • Uuniosastojen määrä: 1
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

Smeg C9GMX9-1 kaasuliesi

Suuri kaasuliesi 90 cm useille kaasutyypeille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Leveämpi liesi, jossa on suuri uunitilavuus ja useita polttimia lisää tilaa
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää useita kaasutyyppejä, joten voit valita haluamasi kaasun
 • pros-icon.svg Hyvän pinnoitteen ja Vapor Clean -höyrypuhdistuksen ansiosta helppo pitää puhtaana

Detaljeret gennemgang

Tällä kaasuliedellä rakastat ruoanlaittoa, sillä sinulla on paljon enemmän tilaa, jota voit hyödyntää. Tuotteen tilavuus on muun muassa 115 litraa ja siinä on 6 poltinta. Päätät myös, haluatko käyttää keittimessäsi maakaasua, kaupunkikaasua vai pullokaasua. Lisäksi se on helppo puhdistaa sisältä EverClean-emali- ja Vapor Clean -tekniikan ansiosta.

Miksi kannattaa valita Smeg C9GMX9-1 kaasuliesi

Etsitkö kaasuliettä, jossa on suuri kapasiteetti ja useita keittoalueita, jotta voit valmistaa paljon ruokaa kerralla? Sen saat, jos investoit tähän Smegin malliin. Vaihtoehto antaa muille tämän kaasuliesi-testin malleille kyytiä, sillä sen uunitilavuus on huikeat 115 litraa ja käytettävissä on kuusi keittoaluetta. Tämä johtaa kuitenkin myös siihen, että malli on melko paljon leveämpi kuin muut liedet, mikä sinun on otettava huomioon, jos haluat asentaa mallin keittiöösi.

Lisäbonuksena mallissa on maakaasukattila, mutta se voidaan tarvittaessa muuntaa pullokaasuksi tai kaupunkikaasuksi. Tämä antaa sinulle enemmän joustavuutta kaasun valinnassa. Tuote kuuluu energialuokkaan A, joten se ei aiheuta liikaa vaihtelua sähkölaskuusi. Mallissa on myös korkea turvallisuustaso, sillä siinä on turvaventtiili kaikissa polttimissa ja kolme lasikerrosta kannessa. Lisäksi puhdistus on helppoa, sillä Smegin mallissa on niin sanottu Vapor Clean -puhdistus. Tämä menetelmä puhdistaa höyryn avulla, mutta pannun sijasta sinun on kaadettava hieman vettä uunin lokerossa olevaan erityiseen syvennykseen.

Voit helposti vaihtaa uunin 8 toiminnon ja 50-260 asteen lämpötilojen välillä kiertonupilla. Sekä uunissa että keittoalueilla on elektroninen sytytysjärjestelmä, ja uunissa on digitaalinen kello, jossa on elektroninen ohjelmanvalinta ja ajastin. Mukana on valurautainen wokkiteline, ruostumattomasta teräksestä valmistettu pelkistysritilä, grilliritilä, 20 ja 40 mm:n leivontalevyt ja pyörivä grillivarras.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 88-91,5 cm
 • Syvyys: 59,8 cm
 • Leveys: 89,8 cm
 • Paino: 77,5 kg
 • Väri: Hopea
 • Tilavuus: 115 litraa
 • Uunilokeroiden määrä: kpl
 • Keittoalueiden määrä: 6 kpl
 • Energialuokka: A

Gram-kaasuliesi GK3610-90BX

Kaasuliesi, jossa on monia asetuksia ja helppo puhdistus

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto valita 11 eri keittotoiminnon välillä
 • pros-icon.svg Voi kuumentaa nopeasti 180 asteeseen 5 minuutissa ja sulattaa pakastettuja elintarvikkeita
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa Steam Clean -toiminnon ja Easy Door Clean -toiminnon ansiosta
 • pros-icon.svg Korkea turvallisuus useiden lasikerrosten, lapsilukon, automaattisen sammutuksen jne. ansiosta.

Detaljeret gennemgang

Gramin kaasuliedellä on useita etuja. Tässä mallissa on 66 litran uunivuoka, monia ominaisuuksia ja korkea turvallisuustaso. Lisäksi se voi pikakuumentaa ja sulattaa ruokaa hetkessä. Lisäbonuksena mallin puhdistaminen on helppoa. Voit käyttää liettä kaupunki-, maakaasua tai pullotettua kaasua.

Miksi kannattaa valita Gram GK3610-90BX kaasuliesi

Kannattaa investoida tähän Gram-merkin elektronisella uunilla varustettuun kaasuliedelle, jos haluat modernin ja tyylikkään lieden, jossa on lukuisia asetuksia ja hyvin toimivia ominaisuuksia. Malli on käytännössä monitoimiuuni, sillä siinä on 10 eri toimintoa. Näihin kuuluvat todellinen kuumailma, joka takaa erinomaisen lämmönjakautumisen, ja sulatustoiminto, jonka ansiosta saat hyvää ruokaa, vaikka olisit unohtanut ottaa sisällön pois pakastimesta. Lisäksi mallissa on myös salamalämmitys.

Tämän mallin puhdistaminen on helppoa, sillä siinä on Steam Clean -toiminto ja Easy Door Clean. Steam Clean varmistaa, että voit irrottaa ruokajäämät ja rasvan niin, että ne on helppo pyyhkiä pois. Easy Door Clean mahdollistaa sen, että voit helposti ottaa uunin luukun lasin ulos ja puhdistaa sen. Uunin kokonaistilavuus on 66 litraa.

Toinen tämän mallin selkeä etu on, että siinä on korkea turvallisuustaso sekä uunin että keittoalueiden osalta. Siinä on esimerkiksi elektroninen sytytys, automaattinen sammutus ja liekinsuojaus. Jälkimmäinen tarkoittaa, että liesi sulkee kaasun itse, jos liekki sammuu. On myös mainittava, että voit valita haluamasi kaasutyypin. Jos valitset tämän Gramin mallin, voit valita uuden keittimesi kaupunkikaasun, maakaasun ja pullokaasun välillä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85-90 cm
 • Syvyys: 60 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Hopea
 • Tilavuus: 66 litraa
 • Uuniosastojen määrä: 1
 • Keittoalueiden määrä: 4 kpl
 • Energialuokka: A

Guide

Miten valita paras kaasuliesi

Alla olevista osioista voit lukea lisää kaasulieden koteloinnista ja asentamisesta sekä siitä, miten löydät parhaan kaasuliesi tarjouksen. Voit myös lukea lisää kaasulieden valinnan eri eduista. Mutta ennen kuin siirrymme näihin osioihin, haluamme auttaa sinua valitsemaan sinulle parhaiten sopivan kaasulieden. Loppujen lopuksi markkinoilla on valtava määrä kaasukeittimiä, minkä vuoksi voi olla vaikeaa päättää, mihin tarkalleen ottaen kannattaa keskittyä ostoa tehdessä. Voit lukea tärkeimmistä parametreista alla:

 • Tarkoitus:Ensin on ehkä hyvä miettiä, mikä kaasulieden käyttötarkoitus on. Vastaus on tietysti “kokata”, mutta kuinka monelle? Ja onko se tarkoitettu ammatilliseen vai yksityiseen käyttöön? Tämä voi auttaa sinua ymmärtämään uuden investointisi asetuksia ja kapasiteettia
 • Kapasiteetti: Mallin kapasiteettia harkittaessa on oltava realistinen. Loppujen lopuksi voi olla hienoa, että uunissa on suuri uunivuoka tai paljon keittoalueita, mutta jos et tarvitse niitä, ne ovat vain olemassa. Silloin saatat maksaa enemmän sähkölaskuusi ja joudut siivoamaan enemmän ilman mitään hyötyä
 • Koko:Kapasiteetti ja koko ovat jossain määrin yhteydessä toisiinsa, mutta eivät kaikissa suhteissa. Jotkin mallit käyttävät tilaa paremmin kuin toiset. Ja jos kotonasi ei ole yhtä paljon tilaa käytettävissäsi, mutta haluat mallin, jossa on suuri kapasiteetti, sinun kannattaa aina löytää tilaa säästävä malli, jossa on optimaalinen sijoittelu. Jos keittiössäsi on hyvin vähän tilaa uudelle kaasukeittotasolle, kannattaa harkita yleensä pienempää mallia suuremman vaihtoehdon sijasta
 • Elämäntyyli:Uuden kaasukeittotasosi tulisi sopia keittiöön. Tästä syystä sinun on tietenkin myös mietittävä, mitä odotat mallin ulkonäöltä. Haluaisitko sen olevan valkoinen, musta vai metallivärinen? Miltä haluaisit nuppien näyttävän? Pitäisikö siinä olla digitaalinen näyttö? Kaikkia näitä parametreja voi harkita hyvin etukäteen, sillä niiden avulla voit karsia joitakin malleja pois matkan varrella
 • Käyttäjäystävällisyys:Käyttäjäystävällisen mallin asettaminen etusijalle on selkeä etu. Näin voit olla varma siitä, että sitä on helppo käyttää, vaikka asioiden pitäisi edetä nopeasti. Lisäksi se johtaa myös siihen, että hyödynnät tuotteen eri etuja
 • Sisäänrakennetut ominaisuudet:Kaasuliesi voi olla helposti käyttäjäystävällinen, mutta siinä on myös useita sisäänrakennettuja ominaisuuksia, jotka helpottavat ruoanlaittoa entisestään. Tästä syystä voit helposti investoida malliin, jossa on enemmän toimintoja ja ominaisuuksia, jos haluat kotiisi erityisen toimivan kaasulieden. Sinä päätät, mitä ominaisuuksia haluat priorisoida. Esimerkiksi monet ohjelmat, ajastin/minuutti, tietyntyyppinen näyttö, itsepuhdistuva jne.
 • Turvallisuustaso: Suosittelemme, että asetat etusijalle kaasulieden, jonka turvallisuustaso on korkea. Tämä auttaa itse asiassa vähentämään ruoanlaiton aikana tapahtuvien onnettomuuksien ja loukkaantumisten riskiä kaikille kotitalouden asukkaille. Esimerkiksi investoiminen malliin, jossa on jäähdytysjärjestelmä ja monikerroksiset lasiovet, on selkeä etu, sillä se takaa viileämmän pinnan ja oven. Lapsisuojaus on myös hyvä ominaisuus, jos kotona on lapsia. Lisäksi polttimien varoventtiili ja mahdollinen automaattinen sammutus voivat olla ihanteellisia
 • Puhdistaminen: Jos haluat välttää uunin puhdistamiseen liittyvät hankaluudet, kannattaa ennen ostamista seurata, miten tuote puhdistuu. Polttimien puhdistaminen ei ole kovin vaivalloista, joten sinun on huolehdittava lähinnä uunin puhdistamisesta. On suositeltavaa suosia mallia, jossa on jonkinlainen itsepuhdistus. Se, haluatko sellaisen, jossa on höyrypuhdistus, pyrolyysi, tietyntyyppinen pinnoite jne., on kuitenkin täysin sinun päätettävissäsi
 • Energialuokitus: Myös kaasulieden energialuokitusta kannattaa seurata tarkkaan ennen ostamista. Tämäntyyppisillä liesillä on harvoin korkein luokitus, joten on täysin hyvä, jos se on vain energialuokassa A. Voit vertailla malleja niiden kWh-kulutuksen mukaan eri ohjelmissa, jotta löydät varmasti energiaa säästävän mallin
 • Sähkö- vai kaasu-uuni: Uutta tuotetta valitessasi sinun on myös päätettävä, haluatko mieluummin kaasu- vai sähköuunilla varustetun mallin. Voit itse päättää, kumpi on parempi – molemmat toimivat hyvin käytössä

8 kaasulieden etua

Etkö vieläkään ole varma, miksi sinun pitäisi investoida kaasuliedelle? Jos näin on, tässä on 8 hyvää syytä investoida kaasuliedelle:

 • Nopea kuumeneminen:Gasuliesi kuumenee liekkien avulla keittoalueilla, joten kattilat ja pannut kuumenevat nopeasti. Se sopii erityisen hyvin ihmisille, jotka haluavat aloittaa ruoanlaiton nopeasti
 • Kylmenee nopeasti:Voit kääntää edellä mainitun edun heti myös toisin päin – sillä myös pinta ja kentät kylmenevät nopeasti uudelleen, kun liekki sammutetaan. Voit siis helposti jättää sisällön polttimelle, kun liekki on sammutettu
 • Tasainen lämmönjako:Lämpö jakautuu optimaalisesti kattiloiden ja pannujen läpi, kun työskentelet kaasuliedellä. Tämä puolestaan johtuu siitä, että käytetään liekkejä, jolloin lämpö leviää koko pinnalle
 • Helppo käyttää: Yhteistä näille eduille on se, että liekillä on helppo työskennellä ruoanlaitossa. Tästä syystä meidän on myös mainittava, että voit hallita ruoanlaittoa paljon paremmin, kun käytät kaasukeittotasoa, koska liekki muuttuu välittömästi asetusten mukaan – sinun ei siis tarvitse odottaa, että keittoalue kuumenee tai jäähtyy, kun käytät kaasua
 • Taloudellinen käyttää:Kaasuliesiä voidaan käyttää erilaisilla kaasutyypeillä. Jotkut näistä ovat halpoja polttoainelähteitä, joten voit säästää paljon rahaa käyttämällä kaasuliettä sähkölieden sijaan
 • Aina käyttökelpoinen:Sinun ei tarvitse koskaan huolehtia siitä, ettei kaasuliesi ole käyttökelpoinen. Koska tämä tyyppi toimii myös sähkökatkon aikana, koska se ei käytä sähköä
 • Helppo puhdistaa:Gasikeittotason pitäminen siistinä ei vaadi paljon, sillä se ei vaadi samanlaista huoltoa kuin esimerkiksi lasikeraaminen keittotaso. Voit myös puhdistaa eri osat helposti
 • Erotteleva ulkoasu: Yleisesti ottaen kaasukeittotasolla on hieman erilainen muotoilu, joten sinun kannattaa valita kaasukeittotaso, jos haluat mallin, joka erottuu muista ja antaa keittiöllesi erilaisen ilmeen

Gasulieden kytkeminen ja asentaminen

Yksi kaasulieden ostamisen harvoista haitoista on se, että sinun ei tarvitse tehdä töitä itse. Itse asiassa se vaatii luvan saaneen ammattilaisen apua, koska asennuksessa ja kokoonpanossa on noudatettava useita säännöksiä ja oikeudellisia vaatimuksia.

Gasulieden asentaminen

Kaasulieden varsinainen asennus riippuu siitä, onko sinulla ollut kaasuliesi aiemmin (eli onko sinulla jo oikeat liitännät) vai ei. Jos erilaiset asennukset ovat jo saatavilla, hinta on paljon halvempi ja työ on helpompaa. Jos kaasuliesi on kuitenkin asennettava alusta alkaen, koska sinulla on ollut aiemmin toinen liesi, hinta on automaattisesti hieman kalliimpi.

Et saa tehdä tätä työtä itse, olipa kaasuliesi kytketty aiemmin tai ei. Kaasuliedelle ei siis sovelleta samoja sääntöjä kuin muille kodinkoneille.

Gasulieden asentaminen

Jos sinulla on jo kaasuliesi, jonka aiot vaihtaa, sinun on myös hyvä tietää, että kaasulieden purkaminen maksaa. Myös tämäntyyppinen purkaminen edellyttää valtuutettua ammattilaista. Usein yritys tarjoaa kuitenkin edulliseen hintaan sekä vanhan lieden poiston että uuden lieden asennuksen. Siinä tapauksessa sinun ei tarvitse huolehtia liikaa.

Löydä paras kaasuliesi tarjous

Saattaa olla hyvä idea pitää silmällä eri verkkokauppiaiden sivustoja, jos haluat säästää hieman rahaa uuden kaasulieden hankinnassa. Tämä johtuu siitä, että ne tarjoavat säännöllisesti tarjouksia kodinkoneistaan, myös kaasuliesistä. Ja jos löydät valitsemasi mallin tarjouksesta, voit säästää paljon rahaa.

Mutta miten voit olla varma, että olet löytänyt parhaan tarjouksen? Sinun täytyy käyttää jonkin aikaa eri jälleenmyyjien tarjoamien hintojen vertailuun. Näin saat käsityksen siitä, mitä tuote maksaa muualla. Jos hinta ei mielestäsi sovi budjettiisi, vaikka malli olisikin alennuksessa, voit joko odottaa ja katsoa, onko sitä alennettu lisää – tai yksinkertaisesti etsiä edullisemman kaasulieden.

Miten tämä kaasulieden testi tehtiin

Markkinoilla on valtava valikoima erilaisia kaasuliesiä, joista monet toimivat hyvin. Löytääksemme parhaat kaasuliedet olemme vertailleet eri mallien testituloksia ja kuvauksia. Lisäksi olemme käyttäneet jonkin aikaa kuluttajien arvostelujen lukemiseen selvittääksemme, mitkä mallit toimivat kuluttajien mielestä parhaiten. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että kaasuliesi toimii käytössä eikä vain testissä.

Olemme yrittäneet sisällyttää valikoimaan kaasuliesiä, jotka ovat rakenteeltaan, ulkonäöltään, kapasiteetiltaan ja hintaluokaltaan erilaisia. Tämä johtuu siitä, että haluamme, että testeissämme on jotakin useammalle kuluttajalle.

Olisiko sinulla mieluummin induktioliesi?

On täysin sinusta itsestäsi kiinni, mitä haluat, kun valitset lieden, uunin ja keittotason. Markkinoilla on monia eri vaihtoehtoja, joten sinulla on runsaasti vaihtoehtoja löytää tarpeisiisi ja keittiöösi sopiva kokoonpano. Jos et ole varma, pidätkö kaasukeittotasosta, suosittelemme tutustumaan sen sijaan artikkeliin parhaista induktiokeittotasoista. Erityisen suosittuja ovat induktiokeittotasolla varustetut liedet, ja tämä voi olla juuri sinulle sopiva vaihtoehto. Lue lisää induktiokeittotasojen arvostelusta

Oletko kuitenkin vakuuttunut siitä, että sinun ei kannata investoida lainkaan täysliekkiin, vaan mieluummin uuniin ja keittotasoon erikseen? Jos näin on, voit lukea lisää vaihtoehtoja näillä alueilla tältä sivulta. Hyvä aloituspaikka on sisäänrakennetun uunin testi, sillä tällaisen mallin avulla voit hyödyntää keittiössäsi olevan tilan parhaalla mahdollisella tavalla.

FAQ

Mikä kaasuliesi on testin paras?

Tässä testissä testivoittajaksi nimettiin Gorenje G6110WJ -kaasuliesi. Malli vastaa useimpia tarpeita. Lue lisää löytääksesi paras kaasuliesi tarpeisiisi.

Kuinka paljon kaasuliesi maksaa?

Kaasulieden hinta vaihtelee sen mukaan, minkä mallin valitset. Usein koko ja toiminnallisuus vaikuttavat hintaan. Löydät helposti hyvän mallin hieman alle 5000 eurolla.

Voinko asentaa kaasulieden itse?

Ei, kaasuliettä ei saa koota, asentaa eikä purkaa itse. Tämä edellyttää luvan saanutta ammattilaista, koska tällä alalla on turvallisuussyistä tiettyjä lakisääteisiä vaatimuksia.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×