Kahvipaputesti (2022) → 10 maukasta ja parasta kahvipapua

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Luonnonmukaiset ja kestävät kahvipavut

Kahvipavut GoodO Espresso Eco

4
Italialaisen perinteen mukaan paahdetut kahvipavut

LavAzza Tierra Luomu ja UTZ kokonaiset pavut, 500 g

8
Kahvipavut ammattikäyttöön tarkoitettuun espressokoneeseen

Gevalia Professional Organic Whole Bean

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue tämä kahvipaputesti ja tutustu kahvipapujen valikoimaan ja siihen, mihin papuihin kannattaa panostaa. Löysimme markkinoiden 10 parasta kahvipapua – ja lupaamme, että jokaiselle löytyy jotakin! Valitsimme testivoittajaksi De’Longhi-kahvipavut, koska ne sopivat erinomaisesti useimmille kahvinjuojille.

Ei ole mikään salaisuus, että kahvipapujen maku vaihtelee paljon. Testivoittajamme eivät siis välttämättä ole suosikkikahvipapujasi. Loppujen lopuksi maku muuttuu paljon riippuen paahtamisen pituudesta, alkuperästä jne. Voit siis katsoa loput valikoimastamme erinomaisia kahvipapuja alla olevassa kahvipaputestissämme löytääksesi parhaat kahvipavut mieltymyksiisi.

Onko sinulla vaikeuksia päättää, minkälaisen kahvin valitsisit? Sitten opastamme sinut kahvinpaahtoprosessin läpi, ja sen jälkeen voit selvittää, mikä on sinulle sopivinta. Olemme myös antaneet sinulle vinkkejä täydellisen kahvikupin valmistamiseen, sillä sekä lämpötilalla että kahvinkeittimellä on suurempi vaikutus kuin olet ehkä ajatellutkaan.

Fordele
 • pros-icon.svg Runsas ja täyteläinen maku, jossa on hasselpähkinän vivahteita
 • pros-icon.svg Tehdään Arabica-pavuista, jotka ovat maailman maukkaimpia ja rikkaimpia.
 • pros-icon.svg Pavut paahdetaan Merrildin omassa paahtimossa
 • pros-icon.svg Sopii jauhamisen jälkeen täysautomaattisiin kahvinkeittimiin, mäntäkannuihin ja suodatinkoneisiin

Detaljeret gennemgang

Jos rakastat pyöreän ja täyteläisen kahvin makua, jossa on paljon makua, Merrild 103 Red -kahvin pitäisi olla ostoslistasi kärjessä. Herkulliset pavutpaahdetaan hellävaraisesti Merrildin paahtimossa, mikä takaa erinomaisen ja harmonisen maun.

Sentä varten kannattaa valita Merrild Medium Roast 103 (400g)

Punainen keskipaahto Merrild 103, on lähes kaikkien tuntema kahvi. Tässä keskipaahdetuista pavuista valmistetussa klassisessa suodatinkahvissa on pyöreä ja täyteläinen maku, ripaus hasselpähkinää ja ihana aromi. Hieno keskipaahto tekee kahvista täydellisen tasapainoisen kupin, jota voit nauttia sellaisenaan tai tarjota vieraillesi. Kahvi on sekoitus, jossa on 70 % Etelä-Amerikasta peräisin olevaa luonnollista arabicaa ja 30 % pestyjä, käsin poimittuja arabica-papuja. Pavut paahdetaan Merrildin omassa paahtimossa, mikä takaa erinomaisen ja harmonisen maun. Merrild 103 sopii täysin automaattisiin kahvinkeittimiin, mäntäkannuihin ja suodatinkoneisiin jauhamisen jälkeen.

Kahvipavut Café Noir UTZ Espresso 1 kg

Kahvipavut laatutietoiselle kahvin ystävälle

Fordele
 • pros-icon.svg Keskitummapaahtoiset kahvipavut antavat hyvän, kirpeän ja pehmeän maun, joka sopii vaativalle kahvinjuojalle
 • pros-icon.svg Pestyjen arabica-papujen ja aurinkokuivattujen papujen sekoitus
 • pros-icon.svg UTZ-sertifioitu, koska kahvi on tuotettu viljelijöiden ja työntekijöiden kannalta hyvissä sosiaalisissa ja taloudellisissa olosuhteissa

Detaljeret gennemgang

UTZ Café Noirin Espresso-kahvipavut ovat maukas sekoitus Etelä- ja Keski-Amerikasta peräisin olevia Arabica-papuja. Kahvipavut ovat keskitummiksi tai tummiksi paahdettuja, mikä antaa kahville hyvän ja intensiivisen maun. Jos olet nirso kahvin suhteen, nämä pavut ovat sinua varten, kiitos niiden kirpeän ja pehmeän maun.

Miksi kannattaa valita UTZ Espresso kahvipavut Café Noirilta

UTZ Espresso -kahvipavut sopivat erinomaisesti niille, jotka ovat nirsoja kahvin suhteen. Papujen maku on hyvä ja intensiivinen, sillä ne on paahdettu keskitummiksi. Pavut ovat sekoitus pestyjä Arabica-papuja ja aurinkokuivattuja papuja. Tämä vaikuttaa osaltaan kahvin hyvään, hapokkaaseen ja pehmeään makuun sekä hedelmäisten aromien tuoksuun. Se luo korkealaatuista mustaa kahvia, jota kaikki syvän L:n ystävät rakastavat.

Erinomaisen maun lisäksi kahvilla on UTZ-sertifikaatti, joka tarkoittaa, että kahvi tuotetaan asianmukaisissa olosuhteissa sekä viljelijöiden että työntekijöiden kannalta, joten heille taataan hyvät sosiaaliset ja taloudelliset olosuhteet. Tämä auttaa tekemään kahvista vieläkin parempaa ja antaa hyvän tunteen kehossasi.

Kahvipavut GoodO Espresso Eco

Luonnonmukaiset ja kestävät kahvipavut

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyöty tietoiselle kuluttajalle, sillä pavut on tuotettu luonnonmukaisesti ja kestävästi
 • pros-icon.svg Keskikokoiset tai tummat paahdetut kahvipavut antavat kahville pehmeän ja aromaattisen maun
 • pros-icon.svg Mitä hienojakoisemmaksi ne jauhetaan, sitä lyhyemmän aikaa niiden on oltava vedessä

Detaljeret gennemgang

GoodOriginin kahvipavut, jotka ovat 100-prosenttisesti luonnonmukaisesti ja kestävästi tuotettuja. Kahvipavut ovat keskipitkän tai tumman paahdettuja Arabica-papuja, mikä antaa kahville pehmeän ja aromaattisen maun, jossa on todella miellyttävä happamuus.

Miksi sinun kannattaa valita GoodO Espresso Organicin kahvipavut

GoodO luomukahvipavut ovat tietoiselle kuluttajalle, sillä tiedät varmasti, että kahvipavut on tuotettu luonnonmukaisesti ja että viljelijät ja heidän perheensä elävät ihmisarvoisissa taloudellisissa ja sosiaalisissa olosuhteissa.

Kahvipavut ovat keskitummiksi tai tummiksi paahdettuja, mikä antaa kahville pehmeän ja aromaattisen maun sekä miellyttävän happamuuden. Mitä hienommaksi jauhat nämä pavut, sitä lyhyemmän aikaa kuuman veden on oltava papujen kanssa, esimerkiksi jos valmistat sen espressokoneessa.

LavAzza Tierra Luomu ja UTZ kokonaiset pavut, 500 g

Italialaisen perinteen mukaan paahdetut kahvipavut

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kahvi, jossa on pyöreä ja tasapainoinen maku, jossa on kukkaisia ja hedelmäisiä vivahteita
 • pros-icon.svg Tässä on käytetty vain parhaita Arabica-papuja, jotka on kasvatettu UTZ-sertifioiduilla alueilla
 • pros-icon.svg Pavut on paahdettu aitojen italialaisten perinteiden mukaisesti, jotta saavutetaan täydellinen maku- ja aromisekoitus

Detaljeret gennemgang

Tämä LavAzzan kahvi on loistava sekoitus, johon on valittu vain parhaat pavut, jotka ovat 100-prosenttisesti luonnonmukaisia ja kestäviä Arabica-papuja, jotka on kasvatettu UTZ-sertifioiduilla alueilla. Kahvin pyöreässä maussa on kukkien ja hedelmien vivahteita.

Miksi kannattaa valita LavAzza Tierra Organic ja UTZ kokonaiset pavut

Tämässä Italiasta peräisin olevassa kahvissa on hieno, pyöreä ja tasapainoinen maku, jossa on kukkaisia ja hedelmäisiä vivahteita. Tähän kahviin on käytetty vain parhaita papuja. Kahvipavut ovat 100-prosenttisesti luonnonmukaisia ja kestäviä Arabica-papuja. Arabica-kahvipapuja viljellään yksinomaan UTZ-sertifioiduilla alueilla, mikä tarkoittaa, että viljelijät ja työntekijät elävät ja työskentelevät hyvissä sosiaalisissa ja taloudellisissa olosuhteissa. Jos pidät italialaisesta kahvista, tämä kahvi sopii sinulle täydellisesti, sillä pavut on paahdettu huolellisesti aitoa italialaista perinnettä noudattaen, jotta saavutetaan täydellinen maku- ja aromiyhdistelmä, joka antaa kahville sen pyöreän ja tasapainoisen maun.

LavAzza Top Class Whole Bean Rainforest, 1 kg

Kahvipapuja suklaisella pohjavärillä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Keskikokoinen tummapaahtoinen kahvi, jossa maitosuklaan ja hasselpähkinän maku
 • pros-icon.svg Brasilialaiset arabica-kahvipavut, joiden maku on pyöreä ja tasapainoinen
 • pros-icon.svg Tulee Rainforest Aliance -sertifioiduilta tiloilta

Detaljeret gennemgang

Pidän kahvin ja suklaan yhdistelmästä. Silloin tämä kahvi on sinua varten, sillä nämä LavAzza-kahvipavut ovat keskitummiksi paahdettuja, mikä antaa kahville syvyyttä ja maitosuklaan vivahteen. Kahvi on brasilialaista arabica-kahvia, jossa on voimakas hasselpähkinän maku ja pitkä jälkimaku.

Miksi kannattaa valita LavAzza Top Class Whole Bean Rainforest

Tämä kahvi on tarkoitettu suklaan ystäville. Kahvissa ei ole voimakasta suklaan makua, mutta keskitumman paahdon ansiosta siinä on herkullinen pieni maitosuklaan vivahde. Pyöreässä ja tasapainoisessa kahvissa yhdistyvät maitosuklaan makea maku ja hasselpähkinöiden intensiivinen maku.

Suklainen vivahde on ominaista brasilialaiselle arabica-kahville, josta tämä huippuluokan kahvi valmistetaan yksinomaan, ja lisäksi kahvipavut ovat peräisin Rainforest Alliance -sertifioiduilta ympäristömerkityiltä tiloilta. Tämä tarkoittaa, että kahvi tuotetaan ympäristöystävällisissä ja kestävissä olosuhteissa. Rainforest Alliance -merkki toimii maailman sademetsien luonnonvaraisen eläimistön ja ympäristön suojelemiseksi. Ne varmistavat biologiset järjestelmät ja kestävän kehityksen sekä edistävät työntekijöiden ja heidän yhteisöjensä oloja. Ne ovat myös sitoutuneet minimoimaan lapsityövoiman käytön.

Siten voit nauttia tätä uskomattoman herkullista kahvia hyvällä omallatunnolla.

Lavazza Super Crema 1000g

Parhaat kermaiset kahvipavut

Fordele
 • pros-icon.svg Täyteläinen, aromaattinen kahvi, jossa on herkullinen crema
 • pros-icon.svg Tarjoaa intensiivisen makuelämyksen hunajan, mantelin ja hasselpähkinän vivahteilla varmistaen pitkän ja herkullisen jälkimaun.
 • pros-icon.svg Kokoaa 80 % arabicapapuja ja 20 % robustapapuja
 • pros-icon.svg Yksi Tanskan suosituimmista Lavazza-vaihtoehdoista ja ihanteellinen täysautomaatteihin

Detaljeret gennemgang

Kun keittiössäsi on nämä Lavazzan Super Crema -kahvipavut, voit aina valmistaa itsellesi tuoretta kahvia, kun haluat hemmotella itseäsi. Tämä vaihtoehto sopii täydellisesti täysautomaattikoneisiin ja toimii todella hyvin maitopohjaisten juomien kanssa.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Lavazza Super Crema

Lavazza Super Crema on valmistettu 80-prosenttisesti Brasiliasta ja Keski-Amerikasta peräisin olevista arabica-pavuista ja 20-prosenttisesti Indonesiasta peräisin olevista robusta-pavuista. Kahvipavut on valittu erityisesti tätä sekoitusta varten, ja ne ovat korkealaatuisia, jotta kahvisekoitus olisi täydellinen. Super Crema on täyteläinen ja aromaattinen kahvi, jossa on herkullinen kermainen kerros, ja maku on intensiivinen hunajan, mantelin ja hasselpähkinän vivahteilla, jotka takaavat pitkän ja herkullisen jälkivaikutelman. Tämä muunnos sopii myös maitopohjaisiin juomiin, kuten cappuccinoon ja caffé latteen, sen kermaisen maun ansiosta. Lavazzan Super Crema -kahvipapujen avulla sinusta voi tulla oma baristasi kotona. Mitä muuta voisit haluta?

Lorenzo Aroma luomukahvipavut

intensiivistä ja voimakasta kahvia syvän mustalla värillä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Syvä musta kahvi, jossa on voimakas, hapokas ja vahva maku sekä erinomainen aromi
 • pros-icon.svg Täydellinen käytettäväksi kermaisen kahvilatten valmistukseen
 • pros-icon.svg Organisesti ja kestävästi tuotettu tietoiselle kahvinjuojalle ja kuluttajalle

Detaljeret gennemgang

Merrildin luomukahvipavuissa on pyöreä, helposti lähestyttävä ja samettinen maku, joka on täydellisessä tasapainossa raikkaiden sitrushedelmien ja kukkien vivahteiden kanssa. Kahvi on Perusta ja Hondurasista peräisin oleva aromaattinen ylänköalueiden kahvisekoitus.

Miksi kannattaa valita Merrildin luomukahvipavut

Tämän Merrildin luomukahvin avulla saat sekä todella herkullisen ja pehmeän kahvin maun että hyvän omantunnon siitä, että kahvipavut on kasvatettu ympäristössä. Kahvipavut ovat luonnonmukaisia ja kestäviä Arabica-papuja, jotka on kypsytetty, kuivattu ja paahdettu hellävaraisesti hyvän maun saavuttamiseksi. Maku on pyöreä, samettinen ja viihtyisä, ja se on täydellisesti tasapainossa raikkaan sitruksisen ja kukkaisen vivahteen kanssa.

Gevalia Professional Organic Whole Bean

Kahvipavut ammattikäyttöön tarkoitettuun espressokoneeseen

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Destination valitsee kahvipavut korkealla asiantuntemuksella
 • pros-icon.svg Huolellisesti valitut pavut koskemattomasta luonnosta ympäri maailmaa
 • pros-icon.svg Pavut on paahdettu hitaasti ja hellävaraisesti, jolloin tuloksena on ihanan aromaattinen kahvi

Detaljeret gennemgang

Gevalia Professional -luomukahvipavuissa on tumma ja syvä maku, joka tulee vielä paremmin esiin oikealla haudutuksella. Siksi kahvipavut on tarkoitettu käytettäväksi kahvinkeittimissä, joissa on sisäänrakennettu jauhatus tai jotka ovat käyneet läpi jauhimen.

Miksi sinun kannattaa valita Gevalia Professional luomukahvipavut

Nämä Gevalian Professional Organic -kahvipavut on suunniteltu ammattikäyttöön tarkoitettuja espressokeittimiä varten, jotta pavuista saadaan paras maku esiin. Se luo monia erilaisia ja hämmästyttäviä vivahteita, jotka luovat todella hienon kupillisen kahvia. Kahvin maku on tumma ja syvä, ja sen luonne korostuu entisestään, kun kahvi haudutetaan oikein.

Kahvipavut tuotetaan 100-prosenttisesti kestävällä ja luonnonmukaisella tavalla, joten sekä ihmisistä että luonnosta on huolehdittu tuotannon aikana. Maanviljelijät ja työntekijät elävät asianmukaisissa sosiaalisissa ja taloudellisissa oloissa, mikä tarkoittaa muun muassa sitä, että heillä on mahdollisuus saada lääkkeitä ja sairaanhoitoa työperäisten vammojen varalta. Myöskään torjunta-aineita ei ole käytetty, joten kahvi on terveellistä ja myrkytöntä.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Destination valitsee kahvipavut korkealla asiantuntemuksella
 • pros-icon.svg Huolellisesti valitut pavut koskemattomasta luonnosta ympäri maailmaa
 • pros-icon.svg Pavut on paahdettu hitaasti ja hellävaraisesti, jolloin tuloksena on ihanan aromaattinen kahvi

Detaljeret gennemgang

Deca-kahvipavut Destination Premiumilta ovat klassisia ja luomukahvipapuja, jotka eivät sisällä kofeiinia. Pavut valitaan huolellisesti Etelä-Amerikan koskemattomassa luonnossa.

Miksi kannattaa valita Destination Premium Deca kofeiinittomat kahvipavut

Jos et pidä kofeiinista tai haluat vain todella hyvän kupillisen kahvia illalla, joka ei pilaa yöunia, Destination Premiumin kofeiinittomat kahvipavut ovat täydellinen valinta sinulle. Pavuista saa klassisen ja herkullisen kupillisen kahvia, jossa on erinomainen aromi.

Kahvipavut ovat 100-prosenttisesti luomukahvia, mikä tarkoittaa, että ne on valittu Etelä-Amerikan koskemattomassa luonnossa eikä niitä ole ruiskutettu torjunta-aineilla. Näin saat herkullisen, luonnollisen kupin kahvia, jossa on paljon makua ja aromia ja joka sopii täydellisesti iltajuomaksi.

Destination Premium Deca Caffeine Free

kofeiinittomat kahvipavut

Fordele
 • pros-icon.svg Kofeiiniton kahvi, sopii iltakahviksi tai niille, jotka eivät pidä kofeiinista
 • pros-icon.svg Klassinen kahvi, jossa on hyvä maku ja herkullinen aromi
 • pros-icon.svg 100% luomukahvipapuja Etelä-Amerikasta

Detaljeret gennemgang

Deca-kahvipavut Destination Premiumilta ovat klassisia ja luomukahvipapuja, jotka eivät sisällä kofeiinia. Pavut valitaan huolellisesti Etelä-Amerikan koskemattomassa luonnossa.

Miksi kannattaa valita Destination Premium Deca kofeiinittomat kahvipavut

Jos et pidä kofeiinista tai haluat vain todella hyvän kupillisen kahvia illalla, joka ei pilaa yöunia, Destination Premiumin kofeiinittomat kahvipavut ovat täydellinen valinta sinulle. Pavuista saa klassisen ja herkullisen kupillisen kahvia, jossa on erinomainen aromi.

Kahvipavut ovat 100-prosenttisesti luomukahvia, mikä tarkoittaa, että ne on valittu Etelä-Amerikan koskemattomassa luonnossa eikä niitä ole ruiskutettu torjunta-aineilla. Näin saat herkullisen, luonnollisen kupin kahvia, jossa on paljon makua ja aromia ja joka sopii täydellisesti iltajuomaksi.

Merrild Luomu kokopapukahvi, 400 g

kevyesti paahdetut kahvipavut, joissa on samettisen pehmeä ja raikas maku

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvää ja pehmeää kahvia kestävässä ympäristössä kasvatetuista arabica-pavuista
 • pros-icon.svg Pavut kypsytetään, kuivataan ja paahdetaan hellävaraisesti
 • pros-icon.svg Ympärimäinen, samettinen ja helposti lähestyttävä maku, joka on täydellisesti tasapainossa sitrushedelmien ja kukkaisten vivahteiden kanssa

Detaljeret gennemgang

Merrildin luomukahvipavuissa on pyöreä, helposti lähestyttävä ja samettinen maku, joka on täydellisessä tasapainossa raikkaiden sitrushedelmien ja kukkien vivahteiden kanssa. Kahvi on Perusta ja Hondurasista peräisin oleva aromaattinen ylänköalueiden kahvisekoitus.

Miksi kannattaa valita Merrildin luomukahvipavut

Tämän Merrildin luomukahvin avulla saat sekä todella herkullisen ja pehmeän kahvin maun että hyvän omantunnon siitä, että kahvipavut on kasvatettu ympäristössä. Kahvipavut ovat luonnonmukaisia ja kestäviä Arabica-papuja, jotka on kypsytetty, kuivattu ja paahdettu hellävaraisesti hyvän maun saavuttamiseksi. Maku on pyöreä, samettinen ja viihtyisä, ja se on täydellisesti tasapainossa raikkaan sitruksisen ja kukkaisen vivahteen kanssa.

Guide

Muuta hyödyllistä tietoa tässä kahvipaputestissä

Jos et ole kahviasiantuntija, voi olla uskomattoman vaikeaa selvittää, mistä kahvista pidät. Ainoa tapa saada se selville on kokeilla erilaisia kahvipapuja, joissa on erilaisia aromeja ja paahtoja.

Kahvipapujen paahtotyyppien välinen ero on valtava, eikä se välttämättä ole aivan sitä, mitä luulet. Kerromme eri tyypeistä täällä.

Vaaleapaahdetut kahvipavut ovat väriltään vaaleanruskeita, eikä niiden pinnalla ole öljyä. Niissä on tyypillisesti terävä hapokkuus, pehmeä runko ja kirkkaat maut. Kahvi paahdetaan kevyesti, jotta kahvipavun ainutlaatuiset ominaisuudet säilyvät. Kahvipavuista voi saada aikaan monenlaisia makuja, aromeja ja jälkimakuja, kunhan kahvipavut on kasvatettu, käsitelty ja paahdettu hyvin. Kevyesti paahdetuissa pavuissa on usein hedelmäisiä ja kukkaisia makuja. Ihmiset rakastavat vaaleaa paahtoa siksi, että se tuo kahvipavun elinvoimaisemmat ja ainutlaatuisemmat aromit esiin. Tämä paahtotyyppi tuo kahvin alkuperän ainutlaatuiset ominaisuudet paremmin esiin kuin muut paahtotyypit. Kevyessä paahtamisessa sisälämpötila nousee 180-200 asteeseen. Pavut eivät saavuta “ensimmäistä säröä”, joka on vaihe, jossa papujen sisällä oleva höyry murtautuu ulkoseinän läpi ja aiheuttaa säröäänen.

Keskipaahdetun kahvin pavut ovat väriltään ruskeita, ja niiden pinta on harvoin öljyinen. Kahvi on keskihappoinen ja täyteläinen, mikä antaa pyöreän maun. Tällainen pidempi paahto säilyttää monet kahvin ainutlaatuiset aromit ja antaa kahville syvän karamellisoituneen makeuden. Keskipaahdettu kahvi on noin 200-220-asteista, ja se on paahdettu hieman ensimmäisen halkeaman jälkeen, mutta ei aivan halkeamaan numero 2 asti.

Tummapaahtoinen kahvi on väriltään tummanruskeaa, ja sen pinta on tyypillisesti öljyinen. Tämän tyyppinen paahto antaa kahville alhaisen happopitoisuuden, mutta raskaan rungon, joka tuo esiin kahvipavun syvemmät ja tummemmat aromit. Tällä tavoin paahdetut kahvit eivät yleensä säilytä monia alkuperäisiä ominaisuuksiaan. Tämä ei ole huono asia, sillä jotkin kahvijuomat sopivat paremmin tummapaahtoiseen kahviin, sillä ne sopivat hyvin yhteen suklaisten, pähkinäisten ja karamellimaisten makujen kanssa.

Se, mikä on parasta, on makuasia ja riippuu täysin omista mieltymyksistäsi ja siitä, miten haluat juoda kahvisi.

Kuinka valmistat hyvän kupin kahvia

Hyvän kahvikupin valmistukseen liittyy monia muuttujia. Käymme tässä läpi tärkeimmät parametrit:

Huolla kahvinkeitintäsi: On tärkeää huoltaa kahvinkeitintäsi ja tarkistaa säännöllisesti, ettei siinä ole kalkkia, sillä kalkki voi laskea veden lämpötilaa, mikä vaikuttaa kahvin makuun. Varmista siksi, että kahvinkeitin kalkitaan usein. Kahvia keitettäessä on aina käytettävä tuoretta, kylmää vettä. Näin kahvin väri, aromi ja maku vapautuvat paremmin. Jos tarvitset uuden kahvinkeittimen, löydä paras kahvinkeitintestistämme.

Oikea lämpötila: veden lämpötilan tulisi olla 92-96 astetta, sillä silloin kahvi maistuu parhaalta. Jos lämpötila on yli 100 astetta, huuhtelet suuren osan kahvin mausta pois.

Annostele kahvi oikein: yleensä on helpointa tarkistaa pakkauksesta, kuinka paljon valmistaja suosittelee annostelemaan kahvia oikean maun saamiseksi.

Säilytä kahvipapuja oikein: kahvi tulisi mieluiten juoda muutaman viikon kuluessa ostosta. Siksi kahvia ei kannata varastoida, vaan vain yksi pussi kerrallaan, riippuen siitä, kuinka paljon sitä juodaan ja kuinka monta ihmistä jakaa pussin. Kahvipavut on säilytettävä pimeässä ja viileässä paikassa. Jos olet ostanut liikaa kahvia, voit laittaa sen pakastimeen. Säilytä tämä ilmatiiviissä pakastepussissa. Muista ottaa se pakastimesta päivää ennen kuin haluat käyttää kahvia, jotta se on huoneenlämpöistä, kun keität sillä.

Mukauta täydellinen valmistusaika: Hyvä nyrkkisääntö on antaa kahvin hautua 4-6 minuuttia. Lyhyemmät tai pidemmät ajat johtavat itse asiassa latteaan tai kitkerään kahviin. Kahvista tulee huonointa, jos veden lämpötila on liian alhainen ja keittoaika liian pitkä.

FAQ

Mitkä kahvipavut ovat parhaita?

Mielestämme De'Longhi-kahvipavut ovat testin parhaita, sillä niiden maku on uskomattoman herkullinen, ja ne sopivat hyvin espressoksi tai kermaiseen cappuccinoon. Lue kahvipapu-arvostelumme nähdäksesi loput valikoimastamme loistavia kahvipapuja.

Mitkä kahvipavut minun pitäisi valita?

Se, mitkä kahvipavut valitset, on puhtaasti makuasia. Riippuu siitä, millaisia mieltymyksiä sinulla on kahvin suhteen ja mitä kahvijuomaa aiot valmistaa. Lue kahvipaputestimme nähdäksesi markkinoiden parhaat kahvipavut.

Vaaleapaahtoisia, keskipaahtoisia vai tummapaahtoisia kahvipapuja?

Tämä riippuu myös mausta ja mieltymyksistäsi. Tummapaahtoiset kahvipavut sopivat hyvin espressokahvien tai maitomaisen kahvijuoman, kuten café latten ja cappuccinon, valmistukseen. Lue oppaamme 3 eri paahtotyypistä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×