Kahvinkeittotesti (2022) → Löydä paras kahvinkeitin itsellesi.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Moccamaster KB952 Pol. Hopeinen kahvinkeitin

Tämän Moccamaster-merkin kahvinkeittimen kanssa ei voi mennä pieleen. Heidän kahvinkeittimensä voi valmistaa jopa 10 kupillista kahvia kuudessa minuutissa, joten sinun ei tarvitse odottaa aamukahvia liian kauan. Lisäksi se on rakennettu kestämään, ja se on useiden…

1
paras kahvinkeitin

Moccamaster KB952 Pol. Hopeinen kahvinkeitin

2
Testin parhaaksi äänestetty kahvinkeitin

Electrolux EKF7800

3
Hyvä kahvinkeitin ajastimella

KitchenAid One Touch

6
paras kahvinkeitin termospullolla

Sage SDC 450 UK kahvinkeitin

10
Budjettiystävällinen kahvinkeitin hyvällä kapasiteetilla

Hamilton Beach The Scoop 2-Way -kahvinkeitin

11
Arvostelu ritiläkahvinkeitin

Siemens TC86503

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Markkinoilla on erilaisia kahvinkeittimiä, mutta mikä malli on todella paras kahvinkeitin? Se selviää tässä kahvinkeitinarvostelussa, jossa opastamme sinut myös 14 parhaan tuotteen pariin. Testivoittajamme on Moccamaster KB952 Pol. Silver-kahvinkeitin, sillä se valmistaa kahvin nopeasti ja täydellisesti joka kerta. Lisäksi useat alan organisaatiot ovat kehuneet sitä. Lisäksi useat alan organisaatiot ovat kehuneet sitä.

Valitut kahvinkeittimet eroavat toisistaan muun muassa kooltaan, hinnaltaan ja toiminnallisuudeltaan, joten tässä testissä on jokaiselle jotakin. Emme kuitenkaan opasta sinua vain testin parhaiden kahvinkeittimien löytämiseen, vaan myös siihen, miten löydät itsellesi parhaan mallin, miten kahvinkeitin puhdistetaan ja paljon muuta.

Moccamaster KB952 Pol. Hopeinen kahvinkeitin

paras kahvinkeitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voi valmistaa 10 kupillista kahvia vain 6 minuutissa
 • pros-icon.svg Valmistettu naarmuuntumattomasta alumiinista, joka on erittäin kestävä
 • pros-icon.svg Suunniteltu automaattisella sammutustoiminnolla turvallisuuden lisäämiseksi
 • pros-icon.svg Euroopan kahvinvalmistuskeskuksen hyväksymä ja SCAA:n ja SCAE:n sertifioima

Detaljeret gennemgang

Tämän Moccamaster-merkin kahvinkeittimen kanssa ei voi mennä pieleen. Heidän kahvinkeittimensä voi valmistaa jopa 10 kupillista kahvia kuudessa minuutissa, joten sinun ei tarvitse odottaa aamukahvia liian kauan. Lisäksi se on rakennettu kestämään, ja se on useiden kahviorganisaatioiden hyväksymä ja sertifioima.

Sentähden sinun kannattaa valita Moccamaster KB952 Pol. Hopeinen kahvinkeitin

Jos haluat hankkia käsiisi markkinoiden parhaan kahvinkeittimen, suosittelemme investoimaan tähän Moccamasterin malliin. Tämän vaihtoehdon avulla saat taatusti erinomaisen koneen, joka voi valmistaa jopa 10 kupillista kahvia hetkessä – itse asiassa vain kuudessa minuutissa. Sisäänrakennettu lämmityslevy, joka on myös säädettävissä, pitää kahvin kuumana, joten sinun ei tarvitse kiirehtiä kahvin kanssa.

Tämän mallin rakenne on erittäin vankka, sillä se on valmistettu naarmuuntumattomasta alumiinista. Kaikki Moccamaster-tuotteet testataan myös ennen kuin ne lähtevät tehtaalta. Kaikki edellytykset ovat siis olemassa, jotta tämä kone kestää monta vuotta. Vesisäiliöön mahtuu 1,25 litraa, ja koneessa on käsikäyttöinen tippumisenesto.

Sinun ei välttämättä tarvitse luottaa siihen, että tämä kahvinkeitin on laadukas ja malli, jonka haluaisit pitää kotona keittiön pöydälläsi. Malli on Euroopan kahvinvalmistuskeskuksen (ECBC) hyväksymä, ja se on saanut Amerikan ja Euroopan erikoiskahviyhdistysten (SCAA & SCAE) sertifikaatit.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 35,5 cm
 • Syvyys: 17 cm
 • Leveys: 35,5 cm
 • Väri: alumiini, matta teräs, harjattu metalli, valkoinen, kerma tai musta
 • Teho: 1520 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,25 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 10

Electrolux EKF7800

Testin parhaaksi äänestetty kahvinkeitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg On valittu Forbrugerrådet Tænk -lehden testin parhaaksi
 • pros-icon.svg Vesi puhdistuu itsestään ja suodattaa veden paremman makuelämyksen takaamiseksi
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen käyttö LCD-näytön kautta
 • pros-icon.svg Varustettu tippumisenesto-, vedensuodattimen tila ja kahvin kuumana pito -toiminnolla

Detaljeret gennemgang

Tämä Electroluxin kahvinkeitin sopii niille, jotka kieltäytyvät tinkimästä laadusta kahvinsa suhteen. Tuote muun muassa suodattaa veden ja pitää kahvin kuumana, joten saat parhaan makuelämyksen. Ei ole ihme, että Tanskan kuluttajaneuvosto on äänestänyt tämän koneen erittäin hyväksi investoinniksi.

Miksi kannattaa valita Electrolux EKF7800 -kahvinkeitin

Kahvinkeitin, jossa on monia ominaisuuksia ja käyttäjäystävällinen muotoilu. Sen saat, jos investoit tähän Electroluxin koneeseen. Malli on suunniteltu LCD-näytöllä, joka takaa helppokäyttöisyyden, jotta saat kahvinkeittimestäsi kaiken irti. Voit muun muassa asettaa ohjelmoitavan ajastimen. Lisäksi saat helposti käyttöösi kaikki älykkäät ominaisuudet, kuten vedensuodattimen tilanilmaisimen ja tippumisenestotoiminnon.

Tämän kahvinkeittimen avulla saat varmasti erinomaisen makuelämyksen, sillä siinä on sisäänrakennettu vedensuodatin ja aromitoiminto, joka tekee kahvista yksinkertaisesti paremman makuista. Kahvi pysyy myös kuumana, joten vaikka se keittää 12 kupillista kahvia kerralla, sinun ei tarvitse kiirehtiä juomaan niitä (voit tietysti myös valita vähemmän kupillisia).

Koneessa on automaattinen sammutus, joka tapahtuu 40 minuutin käyttämättömyyden jälkeen. Voit siis olla varma, ettei se seiso ja kuluta liikaa virtaa, vaikka unohtaisit sammuttaa sen. Tämä kahvinkeitin on Tanskan kuluttajaneuvoston mukaan testin paras. He ovat päättäneet antaa tuotteelle arvosanan 82 prosenttia mahdollisesta 100:sta.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 36 cm
 • Syvyys: 32 cm
 • Leveys: 19,2 cm
 • Väri: Teräs
 • Teho: 1080 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,6 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 12

KitchenAid One Touch

Hyvä kahvinkeitin ajastimella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kehitetty ajastintoiminnolla, joka voidaan asettaa jopa 24 tunniksi
 • pros-icon.svg Voidaan asettaa useita kuppeja varten – enintään 12 kuppia per haudutus
 • pros-icon.svg Mahdollisuus asettaa panimovahvuus, mutta se optimoi itse kuumennuksen

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän KitchenAidin kahvinkeittimeen saat aina tuoreen kupin kahvia valmiiksi, kun tulet töistä kotiin tai aamulla. Mallissa on ajastintoiminto, jonka avulla voit asettaa keittoaika 1-24 tuntia eteenpäin. Lisäksi voit keittää jopa 12 kupillista kahvia kerralla.

Miksi kannattaa valita KitchenAid One Touch -kahvinkeitin

Jos etsit kahvinkeitintä, joka sekä valmistaa monta kuppia kahvia hetkessä että voidaan asettaa tulevaa keittämistä varten, tämä KitchenAidin versio on sinua varten. Se on suunniteltu ajastintoiminnolla, joka voidaan asettaa aloittamaan keittäminen 24 tunnin kuluessa sinulle sopivana ajankohtana. Näin saat kahvia juuri silloin, kun haluat – vaikka et olisikaan kotona keittämässä sitä.

Mallissa on lisäksi tilava pannu, joten voit keittää jopa 12 kupillista kahvia samanaikaisesti. Voit kuitenkin myös asettaa koneen pienemmälle määrälle, joka on 1-4 kuppia. Sisäänrakennetun pysäytys- ja kaatotoiminnon ansiosta kahvikuppi on mahdollista kaataa kesken keittämisen. Kone pitää kahvin kuumana kattilassa jopa 30 minuuttia sen jälkeen, kun kahvin valmistaminen on päättynyt.

Tässä kahvinkeittimessä voit säätää kahvin valmistusvahvuutta, joten saat kupin kahvia juuri haluamallasi tavalla. Voit myös olla varma siitä, että kahvin maku on huippuluokkaa, sillä koneessa on vaihdettava vesipallosuodatin, joka vähentää veden epäpuhtauksia. Mukana tulee myös Gold Tone -suodatin, joka voidaan puhdistaa käytön jälkeen, jolloin voit käyttää suodatinta uudelleen kertakäyttösuodattimien sijaan.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 38,7 cm
 • Syvyys: 23,2 cm
 • Leveys: 29,7 cm
 • Väri: Musta
 • Teho: 1200 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,7 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 12

Wilfa Svart Presisjon -kahvinkeitin

Paras tasalämpöinen kahvinkeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Pitää 94 asteen vakiolämpötilan koko valmistusprosessin ajan
 • pros-icon.svg Hyvä rakenne, jossa on annosteluavain, lämpösuppilo, lämmitin, pumppu jne.
 • pros-icon.svg Tyylikäs ja moderni muotoilu, joka tuo keittiön työtasoon ripauksen tyyliä
 • pros-icon.svg Varustettu irrotettavalla vesisäiliöllä, joka on helppo puhdistaa

Detaljeret gennemgang

Kahvista tulee paljon parempaa, jos kahvinkeitin säilyttää saman lämpötilan koko keittämisen ajan. Tästä syystä suosittelemme investoimaan tähän Wilfa-kahvinkeittimeen, jos haluat olla varma, että saat varmasti hyvän kupillisen kahvia, sillä se pitää tasaisen 94 asteen lämpötilan. Koneessa on myös tyylikäs muotoilu.

Miksi kannattaa valita Wilfa Black Prestige -kahvinkeitin

Jos haluat olla varma, että kahvisi valmistetaan riittävän kuumalla lämmöllä, jotta papujen maku vapautuu optimaalisesti, tämä Wilfa-merkkinen kahvinkeitin on ihanteellinen hankinta. Tuote valmistaa kahvin tasaisessa 94 asteen lämpötilassa, joten saat kaiken irti kahvipavuista. Lisäksi kone pitää kahvin kuumana lämmityslevyn avulla, joten voit nauttia kahvista pidempään.

Mallissa on pumppu, joka tyhjentää koneen keittämisen jälkeen, ja suihkupää, joka auttaa varmistamaan kaikkien papujen parhaan mahdollisen käytön. Lisäksi siinä on irrotettava vesisäiliö, joten voit aina käyttää kahviin puhdasta vettä. Säiliössä on myös annosteluavain. Suodattimen pidikkeet on suunniteltu siten, että niiden alapuolella on säädettävät aukot. Tätä kutsutaan Flow Controliksi ja sen avulla voit hallita veden nopeutta.

Tämä kahvinkeitin on loistava lisä keittiön pöydälle, sillä siinä on tyylikäs ja moderni muotoilu. Malli erottuu varmasti muista kahvinkeittimistä, jolloin kahvinkeittimesi on puheenaihe vieraillesi – ja voit esitellä, kuinka hyvän kupin kahvia se valmistaa, ja näyttää samalla hyvältä. Sinun ei tarvitse luottaa vain meidän sanaan, sillä Tanskan kuluttajaneuvosto on myös luokitellut tämän koneen kahvinkeittotestissään hyväksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 39 cm
 • Pituus: 25,2 cm
 • Leveys: 41,2 cm
 • Paino: 4 kg
 • Väri: Hopea
 • Teho: 2200 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,25 litraa

Melitta AromaFresh

Paras kahvinkeitin myllyllä

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu kahvimylly voidaan asettaa eri jauhatusasteille tai kytkeä pois päältä
 • pros-icon.svg Suunniteltu automaattisella kalkin puhdistuksella ja kalkinpoiston merkkivalolla
 • pros-icon.svg Tanskan kuluttajaneuvoston luokitus vuonna 2018
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu LCD-näytöllä ja ajastintoiminnolla

Detaljeret gennemgang

Tämän Melitta-kahvinkeittimen avulla voit keittää aina itsellesi ihanteellisen kupillisen kahvia – olipa siinä sitten tuoretta tai jauhettua kahvipapuja. Tässä mallissa on sisäänrakennettu kahvimylly, jonka voit itse päättää, kytkeytyykö se päälle vai ei. Lisäksi sinulla on mahdollisuus säätää voimakkuutta ja käyttää sisäänrakennettua ajastinta tarpeen mukaan.

Miksi kannattaa valita Melitta AromaFresh -kahvinkeitin

Jos etsit kahvinkeitintä, jossa on sisäänrakennettu kahvimylly, jotta saat tuoretta kahvia aina kun haluat, sinun kannattaa investoida tähän Melitta-kahvinkeittimeen. Heidän hieno kahvinkeittimensä, jossa on perinteinen muotoilu, on itse asiassa kehitetty integroidulla kahvimyllyllä, jonka jauhatus voidaan jopa säätää hienosta karkeaan, joten saat kahvia haluamasi maun mukaan. On myös mahdollista kytkeä mylly pois päältä, jos haluat vain keittää kupin kahvia jauhetuista pavuista.

Voit myös helposti asettaa kahvin voimakkuuden joko miedoksi, keskivahvaksi tai vahvaksi ja valmistaa jopa 10 kupillista kahvia, mutta voit myös valmistaa vain 2 kupillista. Vesisäiliön etuosassa on helppolukuinen vedenpinnan tason ilmaisin, joten voit nopeasti täyttää säiliön oikealla vesimäärällä. Voit myös pitää kahvin kuumana 20, 40 tai 60 minuuttia, jos olet keittänyt “liikaa” kahvia.

Kahvinkeittimen sisäänrakennetun nestekidenäytön avulla on helppo säätää edellä mainitut elementit juuri sinun tarpeisiisi. Voit myös aina käyttää sisäänrakennettua ajastintoimintoa, jos haluat saada juuri keitetyn kahvikupin valmiiksi myöhemmin päivällä tai aamulla. Malli on saanut hyviä tuloksia myös Tanskan kuluttajaneuvoston testissä, jossa on korostettu erityisesti käyttäjäystävällisyyttä.

Tässä kahvinkeittimessä sinun ei tarvitse edes huolehtia liikaa huollosta, sillä malli on suunniteltu 3-in-1-kalvosuojalla. Merkkivalo ilmoittaa, milloin kalkinpoisto-ohjelma on suoritettava, ja sitten voit yksinkertaisesti käynnistää automaattisen ohjelman.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 43 cm
 • Syvyys: 23,5 cm
 • Leveys: 24,9 cm
 • Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 1000 wattia
 • Vesisäiliön tilavuus: 1,25 litraa
 • Kahvipapusäiliön kapasiteetti: 180 grammaa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 10

Sage SDC 450 UK kahvinkeitin

paras kahvinkeitin termospullolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu termospullolla, joka pitää kahvin kuumana pidempään
 • pros-icon.svg Voi keittää kahvia 6 eri muodossa
 • pros-icon.svg Sopii useimpiin suodatintensuojiin, joten saat kupin kahvia makusi mukaan
 • pros-icon.svg SCA-kahvinkeitin (specialty coffee association)

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Sagen kahvinkeittimeen voit olla varma, että voit nauttia kahvista pidempään, sillä malli on suunniteltu sisäänrakennetulla termoskannulla. Kahvi pysyy kuumana pidempään ilman, että sen maku pilaantuu. Lisäksi tällä koneella voi valmistaa monia erilaisia kahvityyppejä, joten saat kahvia juuri haluamallasi tavalla.

Miksi kannattaa valita Sage SDC 450 UK -kahvinkeitin

Oletko tyyppi, joka haluaa nauttia kahvista pidempään ja nauttia useamman kupillisen? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän Sage-merkin kahvinkeittimeen, sillä se on suunniteltu termoskannulla perinteisen lasikannun sijaan. Näin kahvi pysyy kuumana keittämisen jälkeen ilman, että sinun tarvitsee tinkiä mausta, koska kahvi seisoo lämmityspinnalla. Voit myös keittää jopa 12 kupillista kahvia per keittokerta, joten riittää kahvia kaikille, olitpa sitten yksin tai vieraiden kanssa.

Kahvinkeittimellä voi keittää lukuisia erilaisia kahvilaatuja, joten rajat ovat todella sinun. Esimerkiksi useimmat suodatinpussit sopivat kahvinkeittimeen, ja sitten mukana tulevissa suodatinkoreissa, kartio- ja litteäpohjaisessa suodattimessa on useita toimintoja. Kone varmistaa myös optimaalisen veden ja kahvin kontaktiajan sekä pitää lämpötilan vakiona koko valmistusprosessin ajan. Voit valita haluamasi lämpötilan 91 ja 96 asteen välillä.

Tämä kahvinkeitin on sertifioitu SCA-kahvinkeittimeksi, joka on yksi ensimmäisistä maailmassa. Voit siis olla varma, että tämän koneen kahvi valmistetaan korkeatasoisesti. Tämä johtuu pääasiassa koneen suuresta joustavuudesta kahvin valmistuksen suhteen ja tarkasta lämpötilan säädöstä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 31 cm
 • Syvyys: 40 cm
 • Leveys: 17 cm
 • Paino: 6 kg
 • Väri: Hopea
 • Teho: 1650 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,8 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 12

Braun KF7020 kahvinkeitin

Paras edullinen kahvinkeitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu uudelleenkäytettävillä kahvisuodattimilla, jotka tarvitsee vain pestä
 • pros-icon.svg Tuote erottuu edukseen retromuotoilullaan ja on saatavana useissa eri väreissä
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen käyttö LED-näytön avulla – aseta ajastin, voimakkuus ja veden kovuus
 • pros-icon.svg Informoi, kun on kalkinpoiston aika

Detaljeret gennemgang

Markkinoilla on monenlaisia kahvinkeittimiä, joista monet on kehitetty lukuisilla tekniikoilla, jotka nostavat tuotteen hintaa. Älä kuitenkaan ole huolissasi tästä mallista, sillä se on täysin toimiva, mutta sitä myydään budjettiystävälliseen hintaan, johon kaikilla on varaa. Nauti siis kupillinen kahvia ilman huolia.

Miksi kannattaa valita Braun KF7020 -kahvinkeitin

Ei sinulla ole suurinta budjettia kahvinkeittimen ostoon? Älä sitten hätäänny. Tästä testistä löydät myös budjettiystävällisen kahvinkeittimen, joka on selvästi investoinnin arvoinen. Råd & Rön valitsi mallin testivoittajaksi, ja Forbrugerrådet Tænk on suositellut sitä. Sinun ei siis tarvitse luottaa siihen, että tämä malli on rahansa arvoinen. Rahasta puheen ollen, älä huolehdi siitä, että käytät liikaa rahaa. Malli on itse asiassa hinta-asteikon edullisessa päässä, joten tämä on kahvinkeitin, jonka taakse jokainen voi asettua.

Tämä kahvinkeitin on lisäksi ihanteellinen investointi ihmisille, jotka juovat paljon kahvia päivittäin tai joilla on usein vieraita, jotka haluavat keittää monta kuppia kerralla. Malli voi valmistaa jopa kaksitoista kupillista kahvia keittokertaa kohden, joten kahvia riittää kaikille. On kuitenkin myös mahdollista valmistaa vähemmän kuppeja mausta tinkimättä. Tænk kehuu erityisesti koneen kahvinkeitto- ja aromin säilytysominaisuuksia.

Sinulla on mahdollista saada kuppi tuoretta kahvia valmiiksi aamulla, sillä voit asettaa tähän koneeseen ajastimen. Ajastin voidaan asettaa 24 tunnin ajaksi, joten voit päättää jo edellisenä päivänä, milloin haluat kahvisi olevan valmis keitettäväksi. Lisäksi laite sammuu automaattisesti 40 minuutin käyttämättömyyden jälkeen, joten se ei kuluta tarpeettomasti virtaa. Kone antaa myös varoituksen, kun on aika kalkinpoiston aika, ja sen jälkeen se on suunniteltu tippapysäyttimillä, jotka estävät sotkut keittiössä.

Siten, kuten voit lukea, et tingi kahvista tai koneen toimivuudesta vain siksi, että investoit halpaan kahvinkeittimeen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 36 cm
 • Pituus: 20 cm
 • Leveys: 20 cm
 • Paino: 2,8 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1000 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,2 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 12

Smeg Retro

pieni kahvinkeitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu uudelleenkäytettävillä kahvisuodattimilla, jotka tarvitsee vain pestä
 • pros-icon.svg Tuote erottuu edukseen retromuotoilullaan ja on saatavana useissa eri väreissä
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen käyttö LED-näytön avulla – aseta ajastin, voimakkuus ja veden kovuus
 • pros-icon.svg Informoi, kun on kalkinpoiston aika

Detaljeret gennemgang

Kuuluuko kevyt kahvinkeitin, jossa on tyylikäs ja ohut muotoilu, sinulle sopivalta? Tällöin tuote numero 11 tässä testissä on ilmeinen valinta. Malli ei vie paljon tilaa leveydeltään, ja sitä voidaan helposti siirtää tarpeen mukaan. Lisäksi Tanskan kuluttajaneuvosto on kiitellyt sitä sen valmistustehosta, aromin säilymisestä ja helppokäyttöisyydestä.

Miksi kannattaa valita Philips HD5408/20 Cafe Gourmet -kahvinkeitin

Jos sinulla ei ole paljon tilaa keittiön pöydälläsi, mutta haluat silti taata erinomaisen kupillisen kahvia jokapäiväiseen elämääsi, kannattaa tutustua tähän Philipsin kahvinkeittimeen. Heidän kahvinkeittimensä on suunniteltu korkeammaksi ja ohuemmaksi kuin useimmat muut mallit, joten se ei vie yhtä paljon tilaa keittiön tiskipöydällä.

Lisäksi muotoilu on tyylikäs ja tyylikkäästi muotoiltu, mikä saa sinut pitämään koneen esillä. Jos kuitenkin haluat pakata sen kokonaan pois käytön jälkeen, kone painaa vain 2,3 kg. Tämän kevyen kahvinkeittimen siirtäminen ei siis ole hankalaa. Voit myös valmistaa tällä koneella helposti melko monta kuppia, sillä sen tilavuus on 1 litra, mikä vastaa noin 10 kuppia kahvia. Voit jopa tarjoilla muutaman kupin haudutusprosessin aikana, sillä koneessa on tippumisenestotoiminto.

Koneen suunnittelu takaa ainutlaatuisen valmistuksen, joka takaa aromien säilymisen ja optimaalisen valmistuksen lämpötilan koko ajan. Tämä auttaa varmistamaan, että kahvi valmistuu hyvin – joka kerta. Tämä on myös yksi niistä parametreista, joita Tanskan kuluttajaneuvosto kehuu tässä mallissa. Tænk on äänestänyt mallin hyväksi ostokseksi 77 pisteellä/prosentilla 100 mahdollisesta.

Lisäbonuksena kaikki irtonaiset osat kestävät astianpesukoneen käytön, mikä tekee puhdistamisesta paljon helpompaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 51 cm
 • Syvyys: 22,5 cm
 • Leveys: 19,5 cm
 • Paino: 2,3 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1300 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 10

OBH Duo Tech -kahvinkeitin

hyvä teollinen kahvinkeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Kahvinkeitin, jossa on kaksi kahvikannua, kummankin tilavuus on 1,4 litraa
 • pros-icon.svg Varmistaa optimaalisen maun ja aromin jokaiselle kahvikupilliselle
 • pros-icon.svg Tipatuksenestotoiminto takaa, että voit tarjoilla kannusta ilman roiskeita

Detaljeret gennemgang

Kahvinkeitintä voidaan kutsua teollisuuskahvinkeittimeksi, mutta se ei välttämättä tarkoita, ettetkö voisi käyttää sitä kotona keittiössäsi. Se tarkoittaa vain sitä, että tämä keitin valmistaa joka kerta loistavan kupillisen kahvia ja voi valmistaa monta kupillista kerralla. Se on varustettu esimerkiksi kahdella kattilalla, joten se voi valmistaa 20 kupillista hetkessä.

Miksi kannattaa valita OBH Duo Tech -kahvinkeitin

Jos etsit ihanteellista kahvinkeitintä kahvilaan, työpaikallesi tai jos vain haluat keittää monta kupillista kahvia kotona, koska kuulut suurempaan talouteen tai sinulla on usein vieraita, tämä kahvinkeitin on investoinnin arvoinen. Malli sisältää kaksi erillistä kattilaa, joissa voi kuitenkin keittää kahvia samanaikaisesti. Tämä tarkoittaa, että voit valmistaa jopa 20 kupillista kahvia hetkessä.

Koneen käyttö on myös nopeaa ja helppoa, joten sen asentamiseen ei tarvitse käyttää liikaa aikaa. Ei myöskään tarvitse odottaa, että koko pannu valmistuu, sillä tässä kahvinkeittimessä on tippumisenesto. Tämä varmistaa, että voit irrottaa kannun keittimen keittämisen aikana ilman, että se jatkaa kahvin kaatamista. Kun laitat kannun takaisin paikalleen, ohjelma kuitenkin jatkuu.

Voit olla varma, että tämä keitin tarjoilee sinulle silti ihanteellisen kupillisen kahvia – vaikka se valmistaisi monta kupillista kerralla. Tässä mallissa on aromitoiminto, joka takaa optimaalisen kahvin maun ja hyvän aromin riippumatta siitä, kuinka paljon kahvia keität. Lisäksi voit aina lisätä vettä kattilaan keittämisen aikana, jos tarvetta ilmenee.

Kapasiteettiinsa nähden tämä kahvinkeitin ei maksa paljon. Siksi se on hyvä ostos niille, jotka haluavat säästää rahaa ostoksessa. Meidän on myös hyvä kertoa, että malli sammuu automaattisesti 40 minuutin käytön jälkeen. Voit siis olla huoletta, vaikka jättäisit koneen sammuttamatta sitä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 37 cm
 • Syvyys: 26,6 cm
 • Leveys: 37,4 cm
 • Paino: 4.2 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 2100 wattia
 • Säiliön tilavuus: 2,8 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Jopa 20

Hamilton Beach The Scoop 2-Way -kahvinkeitin

Budjettiystävällinen kahvinkeitin hyvällä kapasiteetilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan, johon kaikilla on varaa
 • pros-icon.svg Mahdollisuus keittää sekä yhden kupillisen kahvia että täyden pannun
 • pros-icon.svg Kehitetty ajastintoiminnolla, joka voidaan asettaa jopa 24 tunnin päähän tulevaisuuteen

Detaljeret gennemgang

Tällä Hamilton Beachin kahvinkeittimellä voit keittää yhden kupillisen tai kokonaisen pannullisen kahvia, johon mahtuu 12 kuppia. Se on helppo valmistaa nopeasti aamulla ja useammin, kun vieraita tulee kylään. Kone on myös edullinen, joten se sopii mihin tahansa kotitalouteen – riippumatta siitä, mitä olet valmis maksamaan kahvinkeittimestä.

Miksi kannattaa valita Hamilton Beach The Scoop 2-Way kahvinkeitin

Etkö halua keittää useita kupillisia kahvia, kun joskus tarvitset vain yhden kupillisen? Jos näin on, tutustu tähän Hamilton Beachin malliin. Tämä malli on suunniteltu valmistamaan yksi kupillinen kahvia tai enintään 12 kupin pannu. Näin voit helposti säätää määrää sen mukaan, kuinka paljon kahvia haluat tiettynä ajankohtana. Lämpökuppi on mahdollista laittaa suoraan koneeseen, joten voit ottaa kahvin mukaan matkalle.

Oletpa sitten halunnut keittää yhden kupillisen tai kannullisen kahvia, voit säätää kahvin vahvuuden itse. Näin saat joka kerta kupin loistavaa kahvia oman makusi mukaan. Voit myös asettaa koneen valmistamaan kahvia tulevaisuudessa käyttämällä sisäänrakennettua ajastintoimintoa. Tämän toiminnon avulla voit asettaa koneen keittämään tuoretta kahvia jopa 24 tunnin päähän tulevaisuuteen – ja näin sinulla on esimerkiksi aina tuoretta kahvia, kun nouset ylös.

Tämä kahvinkeitin on myös edullinen malli, joten useimmilla kotitalouksilla on siihen varaa ilman, että niiden tarvitsee kääntää jokaista penniä. Halvasta hinnasta huolimatta tämä kone on kuitenkin sellainen, jota rakastat taatusti.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 35,3 cm
 • Syvyys: 28 cm
 • Leveys: 31 cm
 • Väri: Musta
 • Teho: 950 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1,5 litraa
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit keittokertaa kohden: Jopa 13

Siemens TC86503

Arvostelu ritiläkahvinkeitin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Testattu useita kertoja Forbrugerrådet Tænkin toimesta – ja saanut jatkuvasti hyviä arvioita
 • pros-icon.svg Kehitetty muistitoiminnolla varustetulla ajastimella
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu automaattinen kalkinpoistojärjestelmä, joka käynnistyy napin painalluksella
 • pros-icon.svg Varustettu tippapysäytyksellä, automaattisella sammutuksella ja ulos kääntyvällä suodatinkanisterilla

Detaljeret gennemgang

Tämä kahvinkeitin on testattu useilla sivustoilla, muun muassa Forbrugerrådet Tænk -lehti on arvioinut sen testin parhaaksi ja erittäin hyväksi ostokseksi. Voit siis olla varma, että tämän mallin kanssa et mene pieleen. Kone on saanut kiitosta ennen kaikkea käyttäjäystävällisyydestään ja makutestin tuloksista. Huolto on myös automaattista.

Miksi kannattaa valita Siemens TC86503 -kahvinkeitin

Voit investoida tähän Siemensin kahvinkeittimeen, jos haluat taata käyttäjäystävällisen kahvinkeittimen, joka varmasti täyttää kaikki odotuksesi. Malli on suunniteltu AromaSensePlus-ominaisuudella, joka takaa sinulle erinomaisen makuelämyksen riippumatta siitä, kuinka monta kupillista kahvia haluat keittää kerralla. Koneessa on jopa makua säilyttävä termospullo, joten voit nauttia kahvista pidempään.

Tanskan kuluttajaneuvosto on kehunut sekä koneen valmistustehoa että aromin säilymistä. Ne keskittyvät myös koneen helppokäyttöisyyteen, ja esimerkiksi toiminnan melutaso ja puhdistus saavat erittäin hyvät pisteet. Koneessa on myös sisäänrakennettu automaattinen kalkinpoistojärjestelmä, joka ilmoittaa, kun on aika kalkinpoiston aika, ja sitten vain painat painiketta prosessin käynnistämiseksi.

Tässä mallissa on lisäksi irrotettava vesisäiliö, jossa on integroitu kahva, joten saat nopeasti raikasta vettä kahvia varten. Suodatinsäiliö kääntyy myös ulos, jotta siihen pääsee helposti ja nopeasti käsiksi. Tässä vaihtoehdossa on myös sisäänrakennettu ajastintoiminto, jossa on jopa muistitoiminto. Näin voit helposti asettaa tietyn aloitusaikataulun kahvin keittämiselle, jota voit “käyttää” uudelleen kerta toisensa jälkeen.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 35,5 cm
 • Syvyys: 25 cm
 • Leveys: 26 cm
 • Paino: 3 kg
 • Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 1100 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 12
Fordele
 • pros-icon.svg Ei vie liikaa tilaa ja sitä voi siirtää helposti, koska se on ohut ja kevyt
 • pros-icon.svg Tanskan kuluttajaneuvosto on kehunut sitä mausta ja käyttäjäystävällisyydestä
 • pros-icon.svg Kaikki irtonaiset osat ovat astianpesukoneen kestäviä

Detaljeret gennemgang

Kuuluuko kevyt kahvinkeitin, jossa on tyylikäs ja ohut muotoilu, sinulle sopivalta? Tällöin tuote numero 11 tässä testissä on ilmeinen valinta. Malli ei vie paljon tilaa leveydeltään, ja sitä voidaan helposti siirtää tarpeen mukaan. Lisäksi Tanskan kuluttajaneuvosto on kiitellyt sitä sen valmistustehosta, aromin säilymisestä ja helppokäyttöisyydestä.

Miksi kannattaa valita Philips HD5408/20 Cafe Gourmet -kahvinkeitin

Jos sinulla ei ole paljon tilaa keittiön pöydälläsi, mutta haluat silti taata erinomaisen kupillisen kahvia jokapäiväiseen elämääsi, kannattaa tutustua tähän Philipsin kahvinkeittimeen. Heidän kahvinkeittimensä on suunniteltu korkeammaksi ja ohuemmaksi kuin useimmat muut mallit, joten se ei vie yhtä paljon tilaa keittiön tiskipöydällä.

Lisäksi muotoilu on tyylikäs ja tyylikkäästi muotoiltu, mikä saa sinut pitämään koneen esillä. Jos kuitenkin haluat pakata sen kokonaan pois käytön jälkeen, kone painaa vain 2,3 kg. Tämän kevyen kahvinkeittimen siirtäminen ei siis ole hankalaa. Voit myös valmistaa tällä koneella helposti melko monta kuppia, sillä sen tilavuus on 1 litra, mikä vastaa noin 10 kuppia kahvia. Voit jopa tarjoilla muutaman kupin haudutusprosessin aikana, sillä koneessa on tippumisenestotoiminto.

Koneen suunnittelu takaa ainutlaatuisen valmistuksen, joka takaa aromien säilymisen ja optimaalisen valmistuksen lämpötilan koko ajan. Tämä auttaa varmistamaan, että kahvi valmistuu hyvin – joka kerta. Tämä on myös yksi niistä parametreista, joita Tanskan kuluttajaneuvosto kehuu tässä mallissa. Tænk on äänestänyt mallin hyväksi ostokseksi 77 pisteellä/prosentilla 100 mahdollisesta.

Lisäbonuksena kaikki irtonaiset osat kestävät astianpesukoneen käytön, mikä tekee puhdistamisesta paljon helpompaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 51 cm
 • Syvyys: 22,5 cm
 • Leveys: 19,5 cm
 • Paino: 2,3 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1300 wattia
 • Säiliön tilavuus: 1 litra
 • Automaattinen sammutus: Kyllä
 • Kupit per haudutus: Enintään 10

Guide

Löydä paras kahvinkeitin sinulle

Tässä kahvinkeittotestissä olemme tarkastelleet useita kahvinkeittimiä, jotka ovat investoinnin arvoisia, koska ne ovat markkinoiden parhaita. Se ei kuitenkaan auta sinua yhtään lähemmäksi sitä, mikä malli on paras tarpeisiisi. Tästä syystä olemme koonneet muutamia vinkkejä ja ohjeita, joita kannattaa noudattaa, jos olet vielä epävarma siitä, mihin edellä mainituista malleista investoida.

Katsele kahvinkeittimesi valmistusominaisuuksia

Ennen kaikkea suosittelemme, että pidät tarkasti silmällä eri koneiden panimo-ominaisuuksia suhteessa siihen, mitä itse asiassa odotat saavasi koneeltasi. Haluatko, että se valmistaa vain mustaa kahvia vai haluatko, että sillä voi valmistaa monenlaista kahvia? Pidätkö suodatinkahvista? Tai miten olisi tuore kahvi, joka on jauhettu kahvimyllyssä?

Voit myös tarkastella, kuinka nopeasti kone valmistaa kupin kahvia. Joillakin koneilla kestää hyvin kauan, kun taas toisilla koneilla voit valmistaa 12 kupillista kahvia alle viidessä minuutissa. Jos odotat kahvia kärsimättömästi joka aamu, kannattaa todennäköisesti valita malli, joka valmistaa kahvin nopeasti.

Valitse kahvinkeitin, jonka kapasiteetti on oikea

Kahvinkeittimen kapasiteetin on vastattava tarpeitasi. Jos sinulla on usein paljon vieraita tai kotitaloutesi on yleensä suuri, ei ole hyvä, että kahvinkeitin valmistaa vain neljä kupillista kahvia keittokertaa kohden. Toisaalta, jos asut yksin tai vain kumppanisi kanssa, on myös ärsyttävää, että keitin keittää aina 12 kupillista kahvia. Sinun pitäisi siis löytää keskitie, jotta saat käsiisi kahvinkeittimen, jonka kapasiteetti sopii kulutukseesi.

Useimmat kahvinkeittimet on suunniteltu keittämään vähintään kahdeksan kupillista kahvia keittokertaa kohden, joten älä huolehdi siitä, ettet pysty keittämään suurempia määriä välillä. Lisäksi useat nykyaikaiset mallit on suunniteltu sekä suurten että pienten kahvimäärien keittämiseen. Näin voit yksinkertaisesti asettaa koneen keittämään vähemmän kuppeja, kun olet yksin, ja enemmän, kun sinulla on vieraita.

Päättää, mitkä ominaisuudet haluat asettaa etusijalle

Sisäänrakennettujen ominaisuuksien määrä vaihtelee suuresti malleittain. Joillekin kuluttajille eri ominaisuudet merkitsevät kaikkea sen suhteen, minkä koneen he valitsevat, kun taas toisille kuluttajille niillä ei ole suurta merkitystä. Suosittelemme, että mietit tarkkaan, mitä ominaisuuksia haluat asettaa etusijalle, jotta et päädypettymään kahvinkeittimeen.

Alhaalla annamme sinulle lyhyen selityksen joistakin erittäin toimivista ominaisuuksista, joista voit hyötyä kahvinkeitintä valitessasi.

 • Kahvinkeitin automaattisella sammutuksella: Tämä ominaisuus on luultavasti yksi tärkeimmistä, jos meiltä kysytään. Kahvinkeitin, jossa on tällainen toiminto, kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun tietty aika on kulunut ilman, että keitintä on käytetty. Ajanjakso vaihtelee malleittain, mutta on yleensä alle 1 tunti. Sinun ei siis tarvitse huolehtia kahvinkeittimen sammuttamisesta – ja se vähentää tapaturmia kotona, jos lähdet pois sammuttamatta laitetta.
 • Kahvinkeitin, jossa on tippapysäytys: Tippapysäytys on ominaisuus, joka varmistaa, että kahvinkeitin lopettaa kahvin tippumisen kattilaan, jos otat sen pois päältä keittämisen aikana. Näin voit tarjoilla kupillisen kahvia, vaikka keitin ei olisi vielä valmistanut koko sisältöä. Hyvää kahvia ei siis tarvitse odottaa kauan. Tiputussulku auttaa myös vähentämään sotkua keittiössä kahvin keittämisen aikana.
 • Kahvinkeitin, jossa on lämmityspinta:Koneet, joissa on sisäänrakennettu lämmityspinta, pitävät nesteen kuumana myös sen jälkeen, kun valmistusprosessi on päättynyt. Näin sinun ei tarvitse kiirehtiä kupin kanssa. Sen avulla voit myös tarjoilla kahvia vieraille useamman kierroksen ajan ilman, että kahvia tarvitsee keittää uudelleen.
 • Kahvinkeitin, jossa on useita asetuksia: Olemme jo käsitelleet kahvinkeittimen toiminnallisuutta sen osalta, että sillä voi keittää erityyppistä kahvia. Tämä lasketaan tietysti asetusvaihtoehdoksi, mutta ajattelemme myös toimintoja, kuten veden määrän, makuvahvuuden, aromitason jne. asettamista. Esimerkiksi jotkut ihmiset pitävät ohuesta kahvista, kun taas toiset eivät saa sitä tarpeeksi vahvaksi tai karvaksi.
 • Kahvinkeitin, jossa on sisäänrakennettu mylly:Kahvinkeitin, jossa on sisäänrakennettu mylly, on ihanteellinen niille, jotka haluavat mieluummin tuoretta kahvia kuin jauhettuja kahvipapuja. Jos kuitenkin investoit kahvinkeittimeen, jossa on kahvimylly, on suositeltavaa valita malli, jossa voit kytkeä kahvimyllyn pois päältä. Näin voit myös käyttää jauhettua kahvia, jos myöhemmin tulee tarve.
 • Mitä?

Kahvinkeittimen tehokkuuden seuranta

Ei ole mitään järkeä investoida kahvinkeittimeen, joka ei itse asiassa keittää kahvia kovin nopeasti tai joka kuluttaa liikaa virtaa prosessissa. Tästä syystä suosittelemme, että pidät silmällä koneen tehokkuutta valmistuksen keston, toiminnallisuuden ja tehonkulutuksen osalta. Voimme kuitenkin vakuuttaa, että kaikkien testissä mukana olevien mallien hyötysuhde on optimaalinen – osa malleista on jopa energiatehokkaita.

Onko kahvinkeitin helppo puhdistaa/huoltaa?

Jos aiot käyttää kahvinkeitintäsi päivittäin, voi olla hyvä ajatus pitää silmällä, onko keitin helppo puhdistaa ja huoltaa. Esimerkiksi se, ovatko osat irrotettavissa, jotta ne olisi helpompi huuhdella, kestävätkö jotkin osat astianpesukoneessa tai onko kone itsepuhdistuva. Saattaa olla hyvä idea investoida malliin, jossa on sisäänrakennettu kalkinpoisto-ohjelma tai ainakin merkkivalo, joka kertoo, milloin kone tarvitsee kalkinpoiston.

Huomioi kahvinkeittimen muotoilu ja ulkonäkö

Kahvinkeittimen ulkonäköön kannattaa kiinnittää huomiota. Loppujen lopuksi katselet sitä joka päivä (ellet laita sitä kaappiin, kun se ei ole käytössä). Monet mallit on suunniteltu klassisen näköisiksi, minkä ansiosta ne sulautuvat keittiöön. Mutta on myös paljon mahdollisuuksia löytää kahvinkeittimiä, jotka erottuvat edukseen. Tämä koskee tämän luettelon mallia numero 10, Smegin retrokahvinkeitintä, jonka muotoilu on peräisin 1950-luvulta ja jonka voi tilata kotiin useissa hienoissa väreissä.

Muista myös asettaa etusijalle käyttäjäystävällinen malli, jotta saat kahvinkeittimestäsi todella kaiken irti. Loppujen lopuksi et pääse pitkälle huipputeknisellä kahvinkeittimellä, jos et osaa käyttää sitä optimaalisesti.

Säädä budjetti etukäteen

Kahvinkeittimen ostaminen voi olla kallista, minkä vuoksi suosittelemme budjetin määrittämistä etukäteen. Näin saat käsityksen siitä, mitä sinulla on todella varaa käyttää uuteen kahvinkeittimeen – ja ymmärrät, mitä voit odottaa koneeltasi.

Jos sinulla on vain 500 kruunun budjetti, et voi odottaa konetta, jolla voi valmistaa useita eri kahvityyppejä ja jossa on paljon nykyaikaista tekniikkaa. Ei kuitenkaan kannata käyttää 2000 puntaa kahvinkeittimeen, jos olet tyytyväinen yksinkertaisempaan koneeseen.

Kahvinkeittimen puhdistaminen

On tärkeää, että kahvinkeitin kalkitaan säännöllisesti, sillä muuten se voi vaikuttaa kahvin makuun. Kalkkia esiintyy vettä käyttävissä laitteissa, kuten kahvinkeittimissä, vedenkeittimissä, astianpesukoneissa jne., koska tanskalaisessa pohjavedessä on kalkkia. Kalkki ei ole suoranaisesti vaarallista, mutta kalkkivaurioituneen koneen voi olla vaikea toimia toimivalla tasolla, mikä pitkällä aikavälillä vaikuttaa tehokkuuteen. Voit siis pidentää koneesi käyttöikää ja tehokkuutta, jos varmistat, että se on kalkinpoistettu.

Tapa, jolla kahvinkeitin kalkitaan, riippuu jonkin verran siitä, millaiseen kahvinkeittimeen olet sijoittanut. Jotkin koneet vaativat manuaalista kalkinpoistoa, jotkin vaativat erityisiä tabletteja/jauheita ja toisissa on automaattinen kalkinpoisto-ohjelma, jossa kone itse tekee kalkinpoiston. Alla olevissa osioissa saat lisätietoja kustakin menetelmästä, jotta voit valita “oikean” menetelmän kahvinkeittimellesi.

Kahvinkeittimet, joissa on kalkinpoisto-ohjelma

Sisäänrakennetulla kalkinpoisto-ohjelmalla varustetun koneen kalkinpoisto on tietenkin suhteellisen helppoa. Tällöin sinun on tehtävä itse vain vähimmäismäärä. Jotkin koneet poistavat kalkin itse, kun taas toiset koneet tarvitsevat hieman kalkinpoistoainetta säiliöön jne. Tämä riippuu koneestasi, joten suosittelemme tutustumaan pakkausselosteeseen ennen kuin aloitat.

Useat koneet, joissa on sisäänrakennettu kalkinpoisto-ohjelma, on kytkettävä päälle, mutta näissä tapauksissa kahvinkeittimessä on yleensä merkkivalo, joka ilmoittaa, milloin on aika poistaa kalkki. Paina sitten vain painiketta, ja kone hoitaa loput itse. Kun ohjelma on suoritettu, voit taas nauttia hyvää kahvia ilman makuhäiriöitä.

Kalkinpoistoaineet

Markkinoilla on erittäin laaja valikoima kalkinpoistoaineita. Voit siis helposti mennä lähimpään supermarkettiin ja löytää hyvän, kahvinkeittimille sopivan kalkinpoistoaineen. Niitä kaikkia on kuitenkin käytettävä samalla tavalla:

 • Tyhjennä kahvinkeitin ja huuhtele vesisäiliö tarvittaessa irtoavien kalkkijäämien poistamiseksi
 • Täytä säiliö veden ja kalkinpoistoaineen seoksella – sekoitusolosuhteet riippuvat aineesta, joten noudata tuotteen ohjeita
 • Käynnistä kahvinkeitin ja anna noin puolet seoksesta juosta koneen läpi
 • Lämmitä noin 20-30 minuuttia ennen kuin kytket sen takaisin päälle
 • Jätä loput seoksesta kahvinkeittimen läpi
 • Tyhjennä seos kannusta
 • Huuhdo kahvinkeitin muutaman kerran jälkeen vain puhtaalla vedellä. Tämä auttaa poistamaan kalkinpoistoaineen jäämät, jotta kahvista ei jää jälkikäteen paha maku

Useat kalkinpoistoaineista saattavat kuitenkin sisältää hieman voimakkaita ainesosia, joten saatat haluta käyttää etikkaa tai sitruunahappoa saadaksesi paremman käsityksen siitä, mitä tuote sisältää. Tuotteita voidaan käyttää myös muunlaiseen kodin siivoukseen, joten niiden avulla saat monikäyttöisiä puhdistusaineita. Niitä on käytettävä koneessa samalla tavalla kuin muitakin emäksiä.

Esikan vatkaaminen

Voit käyttää kahvinkeittimen kalkinpoistoon joko tavallista etikkaa tai etikkahappoa. Etikkahappo on parasta, jos et ole poistanut kalkkia vähään aikaan, sillä se on hieman “kovempi” sitkeälle kalkille. Jos kuitenkin poistat kalkkia säännöllisesti, voit käyttää tähän tarkoitukseen tavallista etikkaa. Normaalisti suhde on puolet ja puolet, joten vettä ja etikkaa on käytettävä yhtä paljon. Jos haluat päästä eroon etikan mausta jälkikäteen, käytä paljon puhdasta vettä (mahdollisesti kiehuvaa tai yksinkertaisesti korkeassa lämpötilassa).

Sitruunahappo kalkinpoistoon

Toinen “kotiäidin vinkki” on käyttää sitruunahappoa kahvinkeittimen kalkinpoistoon. Sitruunahappoa tulisi kuitenkin käyttää paljon vähemmän kuin etikkaa tai muita kalkinpoistoaineita. Sitruunahappoa tulisi käyttää noin yksi ruokalusikallinen yhteen litraan vettä. Jos kahvinkeittimesi on pahasti kalkkivaurioitunut, voit lisäksi jättää sitruunahapposeoksen pidemmäksi aikaa (mahdollisesti yön yli). Tätä ei suositella muiden kalkinpoistoaineiden kanssa.

Valmistajien kalkinpoistoaineet

Kuten kuvattu, jotkut valmistajat suosittelevat, että käytät kahvinkeittimen kalkinpoistoon niiden erityistä kalkinpoistoaineita. Useissa asioissa voit helposti käyttää muitakin aineita, mutta on aina hyvä tarkistaa ohjeiden mukaan, ettet pilaa kahvinkeitintäsi. Valmistajan kalkinpoistoaineessa ei kuitenkaan ole mitään vikaa – se voi vain olla hieman kalliimpaa kuin muut ratkaisut.

Muistutuksena vain, että sinun on aina juoksutettava puhdasta vettä koneen läpi kalkinpoistoprosessin päätyttyä (ellei koneessasi ole automaattista kalkinpoisto-ohjelmaa, jolloin kone tekee sen usein itse). Tämä johtuu siitä, että kalkinpoistoaineesta saattaa jäädä jäämiä, jotka haluat huuhdella pois ennen kahvin valmistusta, sillä muuten ne heikentävät makua merkittävästi.

Löydä parhaat kahvipavut

Kahvinkeitin, keittomenetelmä, veden määrä jne. vaikuttavat luonnollisesti lopputulokseen, mutta myös kahvipavut ovat tärkeimpiä hyvän kahvikupin kannalta. Papujen maku ja aromi vaihtelevat suuresti, joten kannattaa tutustua valikoimaan, jos et halua tinkiä kahvista. Lue lisää markkinoiden parhaista kahvipavuista kahvipapujen arvosteluistamme. Saat siis taatusti erinomaista kahvia tulevaisuudessa, jos investoit sekä oikeaan kahvinkeittimeen että parhaisiin kahvipapuihin.

Miten kahvipapuja säilytetään oikein

Jotta saisit kaiken irti kahvipavuista, sinun on varmistettava, että säilytät ne optimaalisesti. Kaikenlaista kahvia, olipa kyse sitten kokonaisista pavuista, jauhetusta kahvista, kapseleista jne. ei saa säilyttää liian kuumana. Useimmat tuotteet on usein säilytettävä viileässä paikassa, kuten kaapissa, jossa aurinko ei pääse paistamaan suoraan pakkaukseen. Lisäksi sinun on varmistettava, että kahvipavut ovat ilmatiiviissä ja arominvarmassa astiassa. Siksi kahvi kannattaa kaataa toiseen astiaan, kun olet avannut pussin.

Voidaanko kahvipapuja pakastaa?

Kyllä, kahvipapujen pakastaminen on mahdollista. Jos siis olet ostanut liikaa papuja etkä pysty juomaan niitä kaikkia, niitä ei tarvitse heittää pois. Laita sen sijaan pavut ilmatiiviiseen pakastepussiin ja laita ne pakastimeen. Kahvi on otettava pakastimesta uudelleen noin päivää ennen käyttöä, jotta se saavuttaa jälleen optimaalisen lämpötilan eikä jäädy koneeseen laitettaessa.

Huomaa, että kahvin pakastaminen onnistuu parhaiten kokonaisten papujen kanssa. Voit tehdä tämän jauhetulla kahvilla, mutta on olemassa vaara, että jauhe jäätyy, paakkuuntuu tai ei maistu samalta sulatuksen jälkeen.

Kuinka löydät hyvän kahvinkeittimen tarjouksen

Tarjolla oleva kahvinkeitin kannattaa aina valita, jolloin voit säästää rahaa ostoksessa. Tämä pätee riippumatta siitä, oletko ihastunut kalliiseen vai halpaan malliin. Mutta miten löydät parhaan kahvinkeittimen tarjouksen? Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja internet-yhteyden. Sinun on käytävä eri jälleenmyyjien verkkosivuilla ja pidettävä silmällä niiden tarjouksia ja kampanjoita. Kannattaa vertailla hintoja useammalla kuin kahdella jälleenmyyjällä varmistaaksesi, että saat parhaan tarjouksen.

Muuta hyödyllistä tietoa tästä kahvinkeittotestistä

Olemme jo käsitelleet, miten löydät parhaan kahvinkeittimen ja miten voit kalkinpoistaa kahvinkeittimesi eri keinoin. Oikean kahvinkeittimen valintaan saattaa kuitenkin liittyä muitakin kysymyksiä. Toivomme voivamme vastata niihin tässä osiossa.

Mikä on täysautomaattinen kahvinkeitin?

Täysautomaattinen kahvinkeitin, joka tunnetaan myös nimellä täysautomaattinen espressokeitin, on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat valmistaa useita eri kahvityyppejä, mutta haluavat myös tehdä mahdollisimman vähän työtä. Tämä johtuu siitä, että tällainen kahvinkeitin tekee suurimman osan työstä itse, mikä tarkoittaa, että manuaalista työtä on vähemmän.

Täysautomaattisissa kahvinkeittimissä on sekä sisäänrakennettu kahvimylly että maidonvaahdotin. On jopa mahdollista ostaa koneita, joissa on täydellinen maitojärjestelmä, jos todella haluat leikkiä baristaa kotona. Sekä jauhimen että maidonvaahdottimen yhdistelmän avulla voit valmistaa kaiken cappuccinosta latteen tai macchiatoon. Kone lämmittää itse maidon, joka nielaistaan letkun kautta, joka on sijoitettu joko maitopurkkiin, karahviin tai astiaan. Maidonvaahdottimen toiminnot vaihtelevat koneesta toiseen. Samoin myllyn asetukset, mutta useimmissa myllyissä on joitakin vaihtoehtoja, kuten jauhatuksen ja kahvikupissa käytettävän määrän säätäminen.

Toinen etu täysautomaattisen kahvinkeittimen valinnassa on se, että sinun ei tarvitse itse huolehtia puhdistuksesta ja huollosta, sillä keitin ilmoittaa itse, milloin on aika täyttää, puhdistaa, kalkkia poistaa jne. Joissakin malleissa on automaattinen puhdistustoiminto, joten sinun ei tarvitse tehdä mitään. Täysautomaattisen kahvinkeittimen haittapuolena on, että ne ovat melko paljon kalliimpia kuin muut kahvinkeittimet. Sinun on siis varauduttava käyttämään paljon rahaa uuteen kahvinkeittimeen, jos haluat täysin automaattisen, huipputeknisen mallin.

Jos olet kiinnostunut ostamaan täysin automaattisen kahvinkeittimen, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tämän katsauksen malliin numero 3, De’Longhi Magnifica S Ecam 21.117.B -espressokoneeseen. Itse asiassa tämä malli on erittäin toimiva muotoilultaan ja varustettu hyvällä maidonvaahdottimella, jonka avulla voit valmistaa monenlaisia kahvijuomia.

Pitäisikö minun valita kapselikahvinkeitin?

Kahvinkeitin, joka käyttää kapseleita jauhimen tai suodattimen sijasta, on ihanteellinen niille, joille perinteinen kahvinvalmistus vie liian kauan. Itse asiassa voit valmistaa kupillisen kahvia hetkessä kapselikoneella. Lisäksi voit valmistaa kahvia joustavammin, ja kapselikahvinkeittimillä voi valmistaa myös teetä ja kaakaota. Kaikki voivat siis hyötyä kapselikahvinkeittimestä.

Monet arvostelevat kuitenkin kapseleita käyttäviä kahvinkeittimiä, sillä he katsovat, että niillä ei valmisteta yhtä hyvää kahvia ja että ne eivät ole ympäristöystävällisiä, koska niissä käytetään enemmän muovia. Koneen ympäristöystävällisyydessä voi olla jotain kapselien rakenteen suhteen, mutta toisaalta sinun koneesi kuluttaa vähemmän virtaa, kun se valmistaa kupillisen kahvia hetkessä. Maku riippuu paljon mieltymyksistäsi, maistuuko kapseli, pikakahvi, suodatinkahvi vai jauhettu kahvi mielestäsi parhaalta.

Pidänkö enemmän pikakahvista?

Kuten edellisessä jaksossa kuvattiin, ihmisillä on hyvin erilaisia mieltymyksiä kahvin suhteen. Toiset pitävät siitä, että papuja käsitellään erityisen huolellisesti pidemmän keittämisen ja aromin säilyttämisen ansiosta, toiset pitävät suodatinkahvia nopean keittämisen kannalta parhaana, kun taas toiset haluavat, että kahvi voidaan keittää nopeasti. Jos kuulut niihin, jotka haluavat keittää kahvin hetkessä, kannattaa kokeilla pikakahvia. Tämäntyyppinen kahvi on vain sekoitettava veteen, ja sen jälkeen on helppo säätää maun voimakkuutta oman maun mukaan.

Pikakahvin valmistukseen tarvitaan vain kiehuvaa vettä ja itse tuote. Se on siis itsestään selvä valinta myös niille, joilla ei ole paljon tilaa keittiössä, sillä se vaatii vain vedenkeittimen (tai kattilan, mutta veden keittäminen vedenkeittimessä on nopeampaa).

FAQ

Mikä kahvinkeitin on testin paras?

Tässä testissä valitsimme Moccamaster KB952 Pol. Hopeinen kahvinkeitin testin parhaaksi. Malli valmistaa erinomaisesti erinomaista kahvia ja monta kuppia vain 6 minuutissa. Testimallit ovat markkinoiden parhaita, joten lue eteenpäin ja löydä itsellesi sopiva malli.

Mitä ominaisuuksia kahvinkeittimessä pitäisi olla?

Se, mitä ominaisuuksia kahvinkeittimessäsi pitäisi olla, riippuu sinusta. Suosittelemme kuitenkin, että asetat valinnassa etusijalle sellaiset ominaisuudet kuin automaattinen sammutus, lämmitin, hiomakone, automaattinen puhdistus jne. Lue lisää testin eri ominaisuuksista.

Kuinka kauan kahvia voi säilyttää kahvinkeittimessä?

Kahvi ei pilaannu säilytyksestä, mutta sen maku voi muuttua, jos se on ollut kahvinkeittimessä useita tunteja - vaikka keittimessä olisi sisäänrakennettu lämmitin. Se on siis sinun mieltymyksesi, joka ratkaisee tällä alueella.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×