Vauvan kantokopan testi (2022) → 10 parasta vauvan kantokoppaa ja rintareppua

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

4
Hyvä kantokoppa selinmakuulle ja muihin asentoihin

Lillebaby Complete All Seasons

7
Tyylikäs vauvan kantokoppa ergonomisella muotoilulla

Beco Gemini

8
Paras kantokoppa vastasyntyneille ja uusille äideille

Love Radius By Je Porte Mon Bebé Original Stretch Wrap

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tästä kantokopan testistä voit lukea, mitkä 10 mallia voidaan luokitella parhaiksi kantokopoiksi. Testivoittajamme on Ergobaby Omni 360, koska siinä on ergonominen tuki, useita säädettäviä osia ja se sopii yleensä useimmille kuluttajille. Kaikki valitut mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten lue eteenpäin ja löydä oikea malli sinulle ja lapsellesi.

Lapsellesi on saatavilla monenlaisia kantokopoja, mutta on tärkeää, että lapsesi istuu mukavasti ja saa tarvitsemansa tuen. Voit lukea lisää siitä, miten lapset tulisi sijoittaa kantokoppaan ja milloin kantokoppaa voidaan käyttää myöhemmissä osioissa.

Ergobaby Omni 360

Paras vauvan kantokoppa

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen kantokoppa, joka takaa korkean mukavuuden sekä vauvalle että kantokopalle
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää valjaita useisiin kantoasentoihin
 • pros-icon.svg Säädettävät hihnat takaavat jatkuvan käytön
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää imettämiseen, ja siinä on auringolta suojaava vauvan huppu

Detaljeret gennemgang

Tämän Ergobabyn vauvan kantokopan kanssa ei voi mennä pieleen. Heidän Omni 360 -vauvan kantokopansa on suunniteltu takaamaan mukavuus sekä kantokopan käyttäjälle että vauvalle. Säädettävät hihnat ja moniasentoinen kantaminen takaavat myös, että lapsesi voi kasvaa valjaiden mukana. Se on mahdollista tilata kotiin monissa eri väreissä.

Miksi sinun kannattaa valita Ergobaby Omni 360

Riittääkö sinulle ja lapsellesi vain paras? Jos näin on, investoi tähän valmistajan Ergobabyn Omni 360 -malliin. Voimme taata, että tulet olemaan tyytyväinen tähän kantokoppaan, sillä se tarjoaa korkeatasoista mukavuutta sekä sinulle että lapsellesi. Tämä johtuu siitä, että sitä voidaan käyttää neljässä eri kantoasennossa, jotka kaikki tarjoavat ergonomisen kantamisen lapselle ja vähentävät käyttäjän kehoon kohdistuvaa rasitusta.

Voit nauttia tästä kantokopasta monta vuotta, sillä se on suunniteltu käytettäväksi jopa vastasyntyneille vauvoille. Tämä on mahdollista jopa ilman vauvansisäkettä. Voit laittaa vauvan kantorepussa, kun hän painaa yli 3,2 kg. Valjaita voidaan käyttää siihen asti, kun lapsi täyttää kolme vuotta, sillä ne kestävät jopa 20 kg:n painon. Tämä on mahdollista mukavuudesta tinkimättä, sillä kantorepussa on säädettävät hihnat.

Kansainvälinen lonkkadysplasia-instituutti on nimittänyt tämän kantorepun “lonkkaystävälliseksi”. Valjaat itsessään ovat myös ilmavat, joten sinulle ja lapsellesi ei tule liian kuuma. Valjaita on mahdollista käyttää imetyksen aikana, ja sen jälkeen ne voidaan säilyttää kompaktissa säilytyspussissa, joka sisältyy ostokseen. Toinen suuri etu tämän mallin valinnassa on se, että siinä on auringolta suojaava huppu (UPF 50+).

Tuotetiedot

 • Materiaali: 100% puuvilla (OEKO-TEX)
 • Väri: Musta, harmaa, sininen, ruskea, vihreä, vaaleanpunainen sekä muita kuvioita ja väriyhdistelmiä
 • Maksimikuorma: 20 kg
 • Kantotavat: kasvot menosuuntaan, vatsa vatsaan, lantiolla tai selällään

Babybjörn Baby Carrier Mini

Paras kantokoppa vastasyntyneille ja uusille äideille

Fordele
 • pros-icon.svg Erityisen sopiva vauvojen ensimmäiseen ikävuoteen, koska se on optimaalisesti suurempi
 • pros-icon.svg On EN 13209-2:2015 ja ASTM F2236:n mukainen
 • pros-icon.svg Vaihtoehto valita kankaan väri ja materiaali

Detaljeret gennemgang

Tämä Babybjörnin vauvan kantokoppa on ihanteellinen valinta raskaana oleville tai juuri synnyttäneille. Tuote on suunniteltu erityisesti vastasyntyneille ja ensimmäisen vuoden ikäisille lapsille. Suunnittelu on kehitetty varmistamaan parhaat olosuhteet vauvalle ja mukavuus käyttäjälle. Tuote täyttää erilaiset turvallisuusvaatimukset, ja sitä on saatavana useissa eri väreissä ja materiaaleissa.

Miksi valita Babybjörn Baby Carrier Mini

Jos et välttämättä tarvitse kantokopaa, joka sopii lapsellesi ensimmäisten vuosien ajan, vaan haluat mieluummin mallin, joka tukee täysin lapsesi tarpeita ensimmäisen vuoden aikana, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Babybjörnin kantokoppaan. Se on kehitetty pehmeistä kankaista ja tukee hyvin vauvan selkää, jalkoja ja lantiota. Voit hallita vauvan asentoa kantokopassa, ja säädettävä niskatuki tukee niskaa ja päätä.

Kantokopan etuosa voidaan irrottaa, jolloin voit nostaa nukkuvan vauvan ulos ilman, että vauvan heräämisen riski on vähäinen. Voit itse asiassa kuljettaa lasta sekä sisäänpäin että ulospäin suunnatussa asennossa, mutta muista säätää valjaat olosuhteiden mukaan. Äläkä käännä lasta kasvot ulospäin ennen kuin hän on tarpeeksi vanha/painoinen suositusten mukaan.

Voit luottaa turvallisesti tämän vauvan kantorepun käyttöön, sillä se ei ole mitenkään haitallinen tai vaarallinen. Se on esimerkiksi EN 13209-2:2015 ja ASTM 52236 -turvallisuusstandardien mukainen. Tuote voidaan tarvittaessa pestä pesukoneessa. Ja lisäbonuksena sinulla on mahdollisuus valita useista eri väreistä ja eri materiaaleista, kun tilaat tämän vauvan kantokopan kotiin.

Tuotetiedot

 • Materiaali: 3D trikoo, 3D mesh (polyesteri) tai puuvilla
 • Väri: Sininen, vaaleanpunainen, tummanharmaa, vaaleanharmaa tai musta
 • Maksimikuorma: 11 kg
 • Kantamistapa: eteen- tai taaksepäin suunnattu

Tula Explore

Ergonominen vauvan kantokoppa monilla kuvioilla

Fordele
 • pros-icon.svg Ergonominen tuki kaikissa kantoasennoissa ja optimaalinen tuki niskalle ja päähän
 • pros-icon.svg Valitse eri värejä ja kuvioita persoonallisuutesi mukaan
 • pros-icon.svg Säädettävän leveyden ja muiden ominaisuuksien ansiosta rintareppu kasvaa lapsesi mukana

Detaljeret gennemgang

Tämä kantokoppa ei ole vain loistava valinta vastasyntyneelle vauvalle, vaan se on ihanteellinen myös uudelle äidille. Tämä johtuu siitä, että se voidaan sitoa usealla eri tavalla, ja tämä on helppoa. Voit siis nopeasti tottua venytyskulman käyttöön. Tuotteessa on etupuolella tasku, joten voit helposti säilyttää pieniä esineitä laittamatta niitä liian kauas itsestäsi.

Miksi valita Love Radius By Je Porte Mon Bebé Original Stretch Wrap

Eikö sinulla ole kokemusta kantorepusta? Silloin tämä ranskalaisen Love Radius -merkin malli voi olla sinulle ilmeinen ratkaisu. Tämä venytyskääre on helppo käyttää, vaikka olisitkin aloittelija. Ja jos olet neuvoton, voit aina löytää inspiraatiota sidontoihin ja kääreisiin Love Radiuksen youtube-sivulta. Se on paljon helpompaa erityisten taitto-ohjeiden avulla.

On myös mahdollista solmia tiettyjä solmuja ja jättää ne solmuun. Tämä johtuu siitä, että sinun ei tarvitse avata kaikkia solmuja saadaksesi vauvan ulos. Kun löydät hyvän sidontamuodon, voit vain seurata sitä. Sinun on kuitenkin varmistettava, että saat sidottua kulman optimaalisesti, jotta saat rintarangasta täyden hyödyn. Jos sidot sen oikein, annat lapsellesi parhaan mahdollisen tuen ja varmistat myös, että hartiasi ja selkäsi rasittuvat vähemmän.

Venytyskulmaa on mahdollista käyttää huomaamattomaan imetykseen, jos haluat tehdä sen julkisesti mutta haluat pitää sen hieman yksityisenä. Voit käyttää rintareppua 3,5 kg:n painoisesta vauvasta aina 14 kg:n painoon asti. Tämän mallin etuna on, että se voidaan varustaa etupuolella olevalla käytännöllisellä taskulla, jossa voit säilyttää erilaisia tavaroita vauvalle tai itsellesi, kun olet liikkeellä.

Tuotetiedot

 • Pituus: 5 metriä
 • Leveys: 70 cm
 • Materiaali: 95% puuvillaa ja 5% elastaania (OEKO-TEX-sertifioitu)
 • Väri: Musta, harmaa tai sininen
 • Maksimikuorma: 14 kg
 • Pukeutumistapa: edessä, takana tai lantiolla

Lillebaby Complete All Seasons

Hyvä kantokoppa selinmakuulle ja muihin asentoihin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto kantaa lasta kuudessa eri asennossa – ei sisällä lisävarusteita
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikissa sääolosuhteissa, koska osia voidaan säätää paremman ilmanvaihdon aikaansaamiseksi
 • pros-icon.svg Säädettävät osat takaavat korkean mukavuuden ja tuen sekä käyttäjälle että lapselle

Detaljeret gennemgang

Tämä valmistajan Lillebaby vauvan kantokoppa on hyvin toimiva ja käyttäjäystävällinen vaihtoehto, jossa lapsi voi istua useissa eri asennoissa kokonsa mukaan. Tämän mallin selkeä etu on, että sitä voidaan käyttää ympäri vuoden, sillä taittuvan paneelin avulla voit varmistaa vauvan optimaalisen ilmanvaihdon kuumina aikoina.

Sentten sinun kannattaa valita Lillebaby Complete All Seasons

Jos haluat suurta joustavuutta sen suhteen, miten voit kuljettaa lastasi kantokopassa, voit hyvinkin investoida tähän Lillebabyn Complete All Seasons -malliin. Valjaiden avulla lasta on mahdollista kantaa kuudella eri tavalla, mikä varmistaa, että lapsen ei tarvitse istua samassa asennossa joka kerta, kun lähdet kotoa. Kuuden asennon käyttö riippuu hieman lapsesi koosta ja iästä, mutta voit kantaa lasta muun muassa selällään, taaksepäin, eteenpäin ja lantiollaan.

Voit helposti käyttää tätä vauvan kantorepussaa vastasyntyneestä muutaman vuoden ikään asti. Malli kestää jopa 20 kg:n painon, ja se soveltuu lasten kantamiseen hyvin pienestä pitäen. Tämä voidaan tehdä jopa ilman vauvansisäkettä. Säädettävän niskatuen ja olkahihnojen ansiosta kantokoppa voidaan ajan myötä mukauttaa sinun ja lapsesi tarpeisiin. Lievittävä lannerangan tuki varmistaa myös, ettet rasita kehoasi liikaa ja saa kipuja ja särkyjä ajan mittaan.

Meidän on myös mainittava, että tätä kantolaitteistoa voidaan käyttää helposti säästä ja vuodenajasta riippumatta. Tuotteessa on taitettava etupaneeli, jonka voit avata, jos lapsellesi on liian kuuma. Tämä takaa optimaalisen ilmanvaihdon sekä lapselle että kantokopalle. Lisäksi valjaat on valmistettu puuvillasta, ja niiden sisällä on 3D-verkko, joka tekee valjaista mukavat käyttää.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 27,5 cm
 • Pituus: 24,5 cm
 • Leveys: 17 cm
 • Materiaali: 100% puuvilla
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä ja kuvioissa
 • Maksimikuorma: 20 kg
 • Kantotavat: selällään, vatsa vatsaan, eteenpäin tai lantiolla

Ergobaby Embrace

vauvan kantokoppa, joka muistuttaa kääreestä

Fordele
 • pros-icon.svg Rakennettu kuin kantokoppa, mutta pitää vauvan ja kantokopan tiukasti kiinni kuin kääre
 • pros-icon.svg Myydään houkuttelevaan hintaan verrattuna muihin markkinoilla oleviin vauvan kantolaitteisiin
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää osia, jolloin lapsella on hyvät edellytykset kasvaa rintarepun kanssa
 • pros-icon.svg Voidaan pakata niin, että se vie hyvin vähän tilaa, ja se on pestävä

Detaljeret gennemgang

Tämä Ergobabyn kantokoppa on tarkoitettu sinulle, joka haluat pitää vauvasi mahdollisimman lähelläsi, mutta et jaksa sitoa rintareppua ympärillesi. Se on kantokoppa, jota on helppo säätää ja kiinnittää ja joka pitää sinut ja vauvan lähempänä kuin tavalliset kantokopat. Tuote on valmistettu pehmeästä materiaalista, ja se tukee sekä vauvaa että kantokoria optimaalisesti.

Sentten sinun kannattaa valita Ergobaby Embrace

Oletko epävarma siitä, pitäisikö valita kantokoppa vai kääre? Jos näin on, tämä Ergobabyn Embrace-vauvan kantokoppa on täydellinen valinta, sillä se on käytännössä näiden kahden yhdistelmä. Valjaat ovat erittäin pehmeät, joten ne tuntuvat uskomattoman mukavilta vauvallesi, ja sen rakenne takaa myös tiiviimmän kosketuksen vauvaan kuin muissa kantokopissa. Näin läheinen kosketus on tavallisesti vain kääreillä, mutta tässä mallissa sinun ei tarvitse huolehtia minkäänlaisesta sidonnasta.

Kaiken kaikkiaan tämä kantokoppa takaa tukevan istuvuuden siitä lähtien, kun vauva on hyvin pieni. Itse asiassa mallia voidaan käyttää 3 kg:n painoisesta vauvasta lähtien, käytännössä vastasyntyneestä. Valjaat on suunniteltu ergonomisesti niin, että ne antavat lapselle hyvän tuen. Se on myös ihanteellinen käyttäjälle, koska siinä on tukeva vyötärö ja joustavat ristityynyt. Ylimääräistä kangasta ei myöskään ole, joten käyttäjällä on suuri joustavuus.

Sinulla on mahdollisuus pitää lasta joko kasvotusten, jolloin olette vatsa vastakkain, tai lapsi ulospäin. Tämä tulisi kuitenkin tehdä vasta, kun lapsi on tarpeeksi iso. Voit imettää suoraan kantokopassa, ja se voidaan aina taittaa helposti kokoon ja ottaa mukaan viemättä liikaa tilaa. Tuote on konepestävä. Kaiken lisäksi sitä myydään jopa edulliseen hintaan.

Tuotetiedot

 • Materiaali: OEKO TEX-sertifioitu
 • Väri: Pölynsininen, tummansininen, musta, harmaa tai vaaleanpunainen
 • Maksimikuorma: 11 kg
 • Kantotapa: vatsa vatsaan tai kasvot menosuuntaan

Ergobaby Aura Wrap

Joustava kääre kaikenikäisille vauvoille

Fordele
 • pros-icon.svg Joustava kangas, hyvä painokapasiteetti ja pituus takaavat, että rintareppu kasvaa lapsesi mukana
 • pros-icon.svg Erittäin hengittävä kangas parantaa ilmanvaihtoa käytön aikana
 • pros-icon.svg Helppo solmia sekä aloittelijoille että kokeneemmille käyttäjille

Detaljeret gennemgang

Tämä Ergobabyn kantokoppa saattaa tuntua hieman tutulta niille, jotka ovat lukeneet mukana koko testin ajan. Malli on hyvin samankaltainen kuin testivoittajamme, ja sillä on siten monia samoja etuja kuin tällä. Näiden kahden mallin välinen ero on kuitenkin siinä, että tämä versio on suunniteltu lämpötilaa säätelevällä kankaalla, joka takaa paremman lämpötilan kantamisen aikana.

Sentten sinun kannattaa valita Ergobaby Omni 360 Cool Air

Piditkö todella testivoittajastamme tässä vauvan kantokopan testissä? Mutta ehkä kaipaat myös sitä, että kantokoppa säätelee myös lämpötilaa, joten lapsellasi on aina paras ruumiinlämpö, kun häntä kannetaan kantokopassa? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän Ergobaby-merkin Omni 360 Cool Air -malliin. Se on itse asiassa jatkokehitys Omni 360 -mallista, jonka äänestimme testin parhaaksi, koska se sopii useimpien ihmisten budjettiin ja tarpeisiin.

Jos sinulla on kuitenkin muutama lisävaatimus uudelle kantokopallollesi, kannattaa ehkä valita tämä Cool Air -versio perinteisen Omni 360:n sijaan. Tämän all-in-one-vauvan kantorepun erityispiirre on, että se on kehitetty Cool Air Mesh -verkolla, joka on hengittävä ja lämpötilaa säätelevä metalliverkko. Näin vauva ja vanhempi eivät kuumene liikaa. Tuotteessa on myös irrotettava säilytyspussi, jonka voit ottaa mukaan, kun haluat säilyttää pienempiä esineitä.

Saat tietenkin kaikki samat edut kuin testivoittajamme. Esimerkiksi vauva istuu ergonomisesti oikeassa asennossa riippumatta siitä, mitä kantoasentoa käytät, ja se kasvaa vauvan mukana, koska siinä on säädettävät ristihihnat. Mallissa on myös säädettävä kisko istuinasennon muuttamista varten. Saat myös hyvän lannerangan tuen käyttäjälle. Tuotetta voidaan käyttää 36 kuukauden ikään tai 20 kg:n painoon asti. Lisäksi se on imetysystävällinen ja saatavilla useissa eri väreissä.

Tuotetiedot

 • Materiaali: Cool Air Mesh
 • Väri: Musta, harmaa, sininen, ruskea, vihreä, vaaleanpunainen ja muita kuvioita ja väriyhdistelmiä
 • Maksimikuorma: 20 kg
 • Kantotavat: kasvot menosuuntaan, selkä menosuuntaan, lantiolla tai selässä – kaikki ristikkäisten hihnojen kanssa tai ilman

Beco Gemini

Tyylikäs vauvan kantokoppa ergonomisella muotoilulla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tyylikäs ja yksinkertainen muotoilu minimaalisella kankaalla, joka antaa käyttäjälle enemmän liikkumisvapautta
 • pros-icon.svg Ergonominen rakenne, pehmustetut osat ja säädettävä hihna takaavat optimaalisen mukavuuden
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu tasku kantokopan etupuolella, jotta voit pitää erilaisia esineitä lähellä
 • pros-icon.svg Ei paina yksinään paljon, joten sitä on helppo kuljettaa

Detaljeret gennemgang

Tämän kantokopan avulla voit olla varma, että sekä lapsi että kantokoppa kokevat parhaan mahdollisen mukavuuden, olipa kyseessä sitten pitkä tai lyhyt kantaminen. Tuote on ergonomisesti muotoiltu ja varustettu useilla pehmustetuilla ja säädettävillä osilla, jotka minimoivat ärsytysriskin käytön aikana. Se on myös ulkonäöltään tyylikäs.

Miksi sinun kannattaa valita Beco Gemini

Haluatko mukavan kantokopan, joka ei vaikuta liian suurelta ja tilaa vievältä? Sitten sinun kannattaa tutustua tähän Beco-merkin Gemini-malliin. Tässä kantokopassa on tyylikäs ja kompakti muotoilu, joka takaa valjaiden käyttäjälle parhaan mahdollisen liikkumisvapauden. Näin valjaiden käyttäminen ei ole häiritsevää, sillä voit liikkua haluamallasi tavalla ilman esteitä. Malli on saatavana useissa eri väreissä.

Yleisesti ottaen tämä kantokoppa on rakenteeltaan joustava, mikä auttaa varmistamaan, että sitä voi käyttää vastasyntyneestä vauvasta siihen asti, kun vauva painaa 16 kg. Ajan myötä voit yksinkertaisesti säätää eri hihnoja ja nauhoja lapsesi koon mukaan. Ja jos vaihtuu, kuka kantaa vauvaa, voit myös säätää lantiotuen ympärysmittaa ja niin edelleen kullekin yksilölle sopivaksi. Valittavana on neljä asentoa: sisäänpäin, ulospäin, lantiolla tai selässä.

Lantiovyö on pehmustettu, jotta käyttäjälle voidaan taata hyvä käyttömukavuus pitkäksi aikaa, ja siinä on suuri tasku. Siinä voit säilyttää kaiken avaimista, kännykästä, lompakosta, tutista, lautasliinoista tai mistä tahansa, mitä haluat pitää käsilläsi, kun kuljetat lastasi. Kantokoppa on kevyt, mikä on eduksi, kun lapsesi kasvaa isommaksi. Se varmistaa myös, että se on helpompi ottaa mukaan, vaikka lapsi ei tarvitsisi/haluaisi kantaa. Tuote on valmistettu puuvillasta ja se voidaan pestä koneessa.

Tuotetiedot

 • Materiaali: 100% puuvilla
 • Väri: Musta, harmaa tai kuviollinen
 • Paino: 600 grammaa
 • Maksimikuorma: 16 kg
 • Pukeutumistapa: sisältä ulospäin, lantiolla tai selässä

Love Radius By Je Porte Mon Bebé Original Stretch Wrap

Paras kantokoppa vastasyntyneille ja uusille äideille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kiva ja toimiva vauvan kantokoppa, joka tarjoaa suurta joustavuutta lapselle ja käyttäjälle
 • pros-icon.svg Mahdollisuus kantaa lasta sekä eteen- että taaksepäin ja lantiolla
 • pros-icon.svg Edessä on tasku pienten tavaroiden kuljettamista varten

Detaljeret gennemgang

Tämä kantokoppa ei ole vain loistava valinta vastasyntyneelle vauvalle, vaan se on ihanteellinen myös uudelle äidille. Tämä johtuu siitä, että se voidaan sitoa usealla eri tavalla, ja tämä on helppoa. Voit siis nopeasti tottua venytyskulman käyttöön. Tuotteessa on etupuolella tasku, joten voit helposti säilyttää pieniä esineitä laittamatta niitä liian kauas itsestäsi.

Miksi valita Love Radius By Je Porte Mon Bebé Original Stretch Wrap

Eikö sinulla ole kokemusta kantorepusta? Silloin tämä ranskalaisen Love Radius -merkin malli voi olla sinulle ilmeinen ratkaisu. Tämä venytyskääre on helppo käyttää, vaikka olisitkin aloittelija. Ja jos olet neuvoton, voit aina löytää inspiraatiota sidontoihin ja kääreisiin Love Radiuksen youtube-sivulta. Se on paljon helpompaa erityisten taitto-ohjeiden avulla.

On myös mahdollista solmia tiettyjä solmuja ja jättää ne solmuun. Tämä johtuu siitä, että sinun ei tarvitse avata kaikkia solmuja saadaksesi vauvan ulos. Kun löydät hyvän sidontamuodon, voit vain seurata sitä. Sinun on kuitenkin varmistettava, että saat sidottua kulman optimaalisesti, jotta saat rintarangasta täyden hyödyn. Jos sidot sen oikein, annat lapsellesi parhaan mahdollisen tuen ja varmistat myös, että hartiasi ja selkäsi rasittuvat vähemmän.

Venytyskulmaa on mahdollista käyttää huomaamattomaan imetykseen, jos haluat tehdä sen julkisesti mutta haluat pitää sen hieman yksityisenä. Voit käyttää rintareppua 3,5 kg:n painoisesta vauvasta aina 14 kg:n painoon asti. Tämän mallin etuna on, että se voidaan varustaa etupuolella olevalla käytännöllisellä taskulla, jossa voit säilyttää erilaisia tavaroita vauvalle tai itsellesi, kun olet liikkeellä.

Tuotetiedot

 • Pituus: 5 metriä
 • Leveys: 70 cm
 • Materiaali: 95% puuvillaa ja 5% elastaania (OEKO-TEX-sertifioitu)
 • Väri: Musta, harmaa tai sininen
 • Maksimikuorma: 14 kg
 • Pukeutumistapa: edessä, takana tai lantiolla

Ergobaby Omni 360 Cool Air

testin parhaan vauvan kantokopan jatkokehitys

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu lämpötilaa säätelevillä ominaisuuksilla parempaa mukavuutta varten
 • pros-icon.svg Ergonomisesti oikea asento ja optimaalinen tuki
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää valjaita useita vuosia, koska ne ovat säädettävissä useista osista
 • pros-icon.svg Kanna lasta juuri niin kuin haluat tämän valjaan avulla

Detaljeret gennemgang

Tämä Ergobabyn kantokoppa saattaa tuntua hieman tutulta niille, jotka ovat lukeneet mukana koko testin ajan. Malli on hyvin samankaltainen kuin testivoittajamme, ja sillä on siten monia samoja etuja kuin tällä. Näiden kahden mallin välinen ero on kuitenkin siinä, että tämä versio on suunniteltu lämpötilaa säätelevällä kankaalla, joka takaa paremman lämpötilan kantamisen aikana.

Sentten sinun kannattaa valita Ergobaby Omni 360 Cool Air

Piditkö todella testivoittajastamme tässä vauvan kantokopan testissä? Mutta ehkä kaipaat myös sitä, että kantokoppa säätelee myös lämpötilaa, joten lapsellasi on aina paras ruumiinlämpö, kun häntä kannetaan kantokopassa? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän Ergobaby-merkin Omni 360 Cool Air -malliin. Se on itse asiassa jatkokehitys Omni 360 -mallista, jonka äänestimme testin parhaaksi, koska se sopii useimpien ihmisten budjettiin ja tarpeisiin.

Jos sinulla on kuitenkin muutama lisävaatimus uudelle kantokopallollesi, kannattaa ehkä valita tämä Cool Air -versio perinteisen Omni 360:n sijaan. Tämän all-in-one-vauvan kantorepun erityispiirre on, että se on kehitetty Cool Air Mesh -verkolla, joka on hengittävä ja lämpötilaa säätelevä metalliverkko. Näin vauva ja vanhempi eivät kuumene liikaa. Tuotteessa on myös irrotettava säilytyspussi, jonka voit ottaa mukaan, kun haluat säilyttää pienempiä esineitä.

Saat tietenkin kaikki samat edut kuin testivoittajamme. Esimerkiksi vauva istuu ergonomisesti oikeassa asennossa riippumatta siitä, mitä kantoasentoa käytät, ja se kasvaa vauvan mukana, koska siinä on säädettävät ristihihnat. Mallissa on myös säädettävä kisko istuinasennon muuttamista varten. Saat myös hyvän lannerangan tuen käyttäjälle. Tuotetta voidaan käyttää 36 kuukauden ikään tai 20 kg:n painoon asti. Lisäksi se on imetysystävällinen ja saatavilla useissa eri väreissä.

Tuotetiedot

 • Materiaali: Cool Air Mesh
 • Väri: Musta, harmaa, sininen, ruskea, vihreä, vaaleanpunainen ja muita kuvioita ja väriyhdistelmiä
 • Maksimikuorma: 20 kg
 • Kantotavat: kasvot menosuuntaan, selkä menosuuntaan, lantiolla tai selässä – kaikki ristikkäisten hihnojen kanssa tai ilman

Guide

Valitse paras kantokoppa lapsellesi

Yllä olevissa kohdissa olet lukenut 10 parhaasta lasten kantorepusta. Siirrymme nyt kuitenkin hieman pois puhumasta markkinoiden parhaista malleista. Sen sijaan keskitymme asioihin, jotka sinun on otettava huomioon ennen kantokopan ostamista. On tosiaan olemassa joitakin erityisiä parametreja, jotka sinun on varmistettava, että ne sopivat tarpeisiisi, ennen kuin heittäydyt ensimmäiseen ja parhaaseen löytämääsi vauvan kantokoppaan. Voit myös lukea lisää vauvan kantokopan käyttösuosituksista alla.

 • Valjaiden tyyppi: Voit valita kahdenlaisen kantokopan välillä: kääre tai oikea kantokoppa. Molemmat vaihtoehdot voivat sopia hyvin sinulle ja vauvallesi, joten valitse se vaihtoehto, joka on sinulle mieluisin. Jos et ole varma näiden kahden tyypin erosta, jatka lukemista, sillä keskustelemme tästä myöhemmin
 • Tuki ja mukavuus: On äärimmäisen tärkeää, että valitsemasi kantokoppa tukee hyvin lapsen niveliä ja tarjoaa parhaan mahdollisen mukavuuden. Pahimmassa tapauksessa huono kantaminen voi vaikuttaa lapsen kasvuun. Siksi on syytä kiinnittää huomiota tuen määrään ja siihen, voidaanko sitä mukauttaa lapselle sopivaksi. Tarkkaile myös käyttömukavuutta ja tukea, esimerkiksi pehmustettuja olkahihnoja ja lannerangan tukea. Se on sinulle paljon mukavampaa, jos et rasita selkääsi ja hartioitasi
 • Säädettävät osat:On ehdottomasti eduksi, jos kantokopan voi säätää – ja useimmissa markkinoilla olevissa malleissa voi. Pidä siis tarkkaan silmällä, mitkä osat ovat säädettävissä ja kuinka paljon. Joitakin malleja voidaan säätää vain hihnoissa, kun taas toisia voidaan myös hieman laajentaa leveydeltään jne., jotta lapselle saadaan enemmän tilaa
 • Ystävällisyys: Olitpa sitten vasta aloittanut kantokopan käytön tai sinulla on jo paljon kokemusta kantokopasta, suosittelemme, että asetat etusijalle käyttäjäystävällisen kantokopan. Tämä johtuu siitä, että sinun on helpompi saada kantokoppa päällesi ja asettaa vauva parhaaseen mahdolliseen asentoon, jos sitä on helppo säätää ja käyttää. Kaikki tämän vauvan kantokopan testin mallit ovat käyttäjäystävällisiä ja siksi niihin on helppo löytää pää ja häntä
 • Kantotapojen valinta: Sinun on päätettävä, oletko sellainen tyyppi, joka pitää yhtä kantotapaa parempana, kun kannat lasta kantokopassa – vai haluaisitko mieluummin useampia vaihtoehtoja. Useimmissa kantolaitteissa on kolme tai neljä erilaista kantotapaa, mutta voit myös hankkia sellaisia, jotka soveltuvat vain yhdelle kantotavalle. Voit valita selkä menosuuntaan, selkä menosuuntaan, lantio menosuuntaan ja selkä menosuuntaan suunnatun istuimen, kun kuljetat lastasi. Huomaa kuitenkin, että on olemassa suosituksia siitä, kuinka suuri lapsesi tulisi olla, jotta voit käyttää eri vaihtoehtoja
 • Painokapasiteetti: Suositeltava käyttäjän enimmäispaino antaa sinulle viitteitä siitä, kuinka kauan voit käyttää kantokoria. Jos sen kantavuus on enintään 20 kg, voit käyttää sitä useita vuosia. Jos taas enimmäiskapasiteetti on alle 10 kg, se soveltuu parhaiten lapsen ensimmäiselle elinvuodelle. Mieti, kuinka kauan aiot jättää lapsesi kantorepussa, jotta tiedät, minkä painokapasiteetin valitset
 • Materiaali: Tarkkaile tarkkaan, mistä materiaalista kantolaite tai kääre on valmistettu. Loppujen lopuksi valjaiden pitäisi tuntua mukavilta, eikä niiden valmistuksessa saisi käyttää haitallisia aineita. Useimmat mallit on valmistettu puuvillasta tai puuvillan ja muiden kankaiden sekoituksesta. Jotkut ovat myös hengittävämpiä kuin toiset. Nämä ovat eduksi, jos aiot kuljettaa vauvaa kesällä, sillä ne eivät ole liian kuumia käyttäjälle tai vauvalle
 • Lisäominaisuudet: Saattaa olla hyvä ajatus miettiä, onko sinulla erityisiä mieltymyksiä uudessa kantokopassasi. Haluatko esimerkiksi, että siinä on huppu, joka voi peittää vauvan kasvot, kun hän nukkuu? Ja jos on, pitäisikö hupun olla auringolta suojaava? Haluatko, että voit säilyttää vauvaa suoraan kantokopassa? Sitten voit valita mallin, jossa on tasku tai mukana tuleva minilaukku. Valittavana on monia lisäominaisuuksia, ja valinta on täysin sinusta itsestäsi kiinni
 • Elkoasu: Joillekin kantokopan ulkonäkö on kaikki kaikessa, joten ulkonäköä kannattaa ehkä priorisoida, jos kantokopan haluaa piilottaa kokonaan. Loppujen lopuksi sitä käytetään julkisesti. Voit hankkia vauvan kantokopan yksinkertaisissa väreissä tai erilaisilla kuvioilla. Tarkkaile myös mallin painoa, jotta et kanna enemmän painoa kuin on tarpeen – kadut sitä vielä, kun lapsesi kasvaa
 • Rintaruokintavaihtoehto: Saatat jossain vaiheessa huomata, että vauvaa on imetettävä julkisesti. Jos haluat, että voit peittää itsesi hieman eikä sinun tarvitse joka kerta ottaa vauvaa ulos kantokopasta, kannattaa valita malli, joka sallii imetyksen

Milloin voin käyttää vauvaani kantokopassa?

Useimmissa tapauksissa voit käyttää vauvaa kantokopassa syntymästä lähtien. Sinun on kuitenkin syytä muistaa, että monia malleja ei suositella lapselle ennen kuin lapsi painaa yli 3 kg. Jos vauvasi on siis syntynyt aikaisin tai jos hän ei vain paina niin paljon, voi olla hyvä idea odottaa hieman. Jos käytät vastasyntyneestä lähtien kantokopaa tai kääreitä, varmista, että ne tukevat optimaalisesti vauvan päätä ja niskaa, sillä vauva ei pysty pitämään kantokoppaa itse jonkin aikaa.

On sinusta kiinni, haluatko jatkaa kantokopan käyttöä lapsesi täytettyäsi vuoden. Jos haluat jatkaa, sinun on vain varmistettava, että kuljetusyritys pystyy selviytymään lisääntyneestä kuormituksesta. Samalla sinun on varmistettava, että selkäsi ja hartiasi ovat hyvin tuetut, jotta ne eivät kuormitu liikaa.

Valitaanko kantokoppa vai kääre?

Voit itse asiassa valita kahdenlaisen kantokopan välillä: kääre ja valjaat. Molemmat kantavat lapsen painon optimaalisesti ja tarjoavat hyvän tuen. On siis sinusta kiinni, mihin haluat sijoittaa. Näiden kahden mallin ja niiden käytön välillä on kuitenkin pieni ero – voit lukea lisää tästä alla.

Rintaliivit/olkapäävaljaat

Perinteisessä kantorepussa on kiinteä rakenne, joten lapsi on helppo asettaa valjaisiin. Yleensä voit säätää hihnoja jne. lapsen koon mukaan ja napsauttaa osat sitten vain paikoilleen. Valjaat eroavat hieman siinä, että hihnat on solmittava itse sen sijaan, että napsauttaisit hihnat solkiin, mutta muuten rakenne on hyvin samanlainen kuin perinteisessä kantorepussa.

Remmi kietoo/remmi kietoo

Hihnat eroavat muista vauvan kantolaitteista siinä, että ne on kiedottava vauvan ja kehon ympärille ja sidottava. Tämä johtaa usein siihen, että lapsi on lähempänä kantajaa, mikä voi rauhoittaa häntä enemmän. Kääreiden käyttö edellyttää kuitenkin jonkin verran perehtyneisyyttä siihen, miten ne sidotaan niin, että lapsi on oikein, mukavasti ja turvallisesti paikallaan. Erilaisia kääreitä on helpompi kuljettaa liikkeellä, sillä ne voidaan pakata kokonaan pois, jolloin ne on helpompi sovittaa lapselle.

Sijoita lapsi turvallisesti kantokoppaan

Laadukas vauvan kantokoppa voi kantaa lasta optimaalisesti, mikä helpottaa ostoksia, kävelyä ja niin edelleen. Sinun on kuitenkin varmistettava, että asetat vauvan oikeaan asentoon optimaalisen tuen tarjoamiseksi. Näin vähennät riskiä siitä, että lapsi loukkaantuu kantamisen aikana. Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten sijoitat lapsesi mahdollisimman turvallisesti:

 • Vartalon asento: Tarkka asento riippuu siitä, kuinka iso lapsi on ja missä asennossa käytät kantokoria. Yleisesti ottaen on kuitenkin tärkeää, että lapsen selkä on pikemminkin pyöristynyt kuin heiluva tai suora. Näin varmistetaan, että lapsen selkä ei rasitu. Lisäksi jalat eivät saa roikkua. Sen sijaan ne olisi vedettävä enemmän lapsen alle – toisin sanoen niitä olisi tuettava. On optimaalista, jos jalat näyttävät “M” -muodolta (kutsutaan myös sammakkoasennoksi)
 • Liikkumisvapaus: On erittäin tärkeää, ettet sido liian tiukasti. Lapsen on oltava tiukka, mutta ei liian tiukka. Muuten vaarana on, että lapsen hengitystiet suljetaan tai lapsi lukitaan yhteen asentoon. Siinä pitäisi olla hieman liikkumisvapautta, jotta lapsi voi esimerkiksi liikuttaa käsiään tarpeen mukaan
 • Hyvä turvallisuus: Älä koskaan jätä kantokoria niin “löysälle”, että on olemassa vaara, että lapsi putoaa ulos. On myös hyvä tarkistaa, ettei lapselle ole vetoketjuja tai solkia, jotka voivat ärsyttää lasta
 • Korkea mukavuus: Varmista, että valjaat tukevat hyvin niskaa ja päätä, varsinkin jos niitä käytetään vastasyntyneelle vauvalle. Lisäksi materiaalin on oltava miellyttävä ihoa vasten, ja valjaiden on oltava laajennettavissa, jotta ne eivät kiristy lapsen kasvaessa. Hengittävä materiaali voi auttaa varmistamaan paremman mukavuuden

Kuinka kauan lapseni voi olla kantorepussa

Ei ole suositeltavaa kantaa lasta kantokopassa pitkiä aikoja kerrallaan. Sen ei pitäisi olla ratkaisu, jota käytät koko päivän, joka päivä. Tämä johtuu siitä, että kantokoppa voi lukita lapsen yhteen asentoon, jos liikkumisvapaus ei ole riittävä, mikä voi rasittaa lapsen niveliä. Varmista, että vaihdat vauvan asentoa silloin tällöin, jos kannat pitkään, ja pidä taukoja välillä.

Hyvä vaihtoehto kantorepulle on käyttää lastenvaunuja. Tämä on tietysti vähemmän käytännöllinen kuljettaa, koska se vie paljon tilaa. Toisaalta se antaa lapselle mahdollisuuden liikkua vapaasti ja nukkua makuulla. Voit myös ottaa rattaat mukaan autoon, jolloin voit vaihtaa näiden kahden vaihtoehdon välillä. Lue lisää markkinoiden parhaista lastenvaunuista vaunutestistämme

Miten tämä vauvan kantajatesti tehtiin

Haimme inspiraatiota kunkin tuotteen valintaan erilaisista testilähteistä ja kuluttajien arvosteluista. Testilähteet, kuten Forbrugerrådet Tænk, ovat antaneet meille käsityksen siitä, mitkä kantokopat ja kantoremmit ovat menestyneet testeissä hyvin. Kuluttajien arvostelujen perusteella saimme käsityksen siitä, miten mallit toimivat kuluttajien kotona ja miten helppoa niiden käyttöönotto ja käyttö on ollut. Näiden tietojen perusteella olemme valinneet edellä mainitut mallit markkinoiden parhaiksi juuri nyt.

FAQ

Mikä kantokoppa on testin paras?

Olemme nimenneet Ergobaby Omni 360:n testivoittajaksi parhaiden kantokoppien testissä. Markkinoilla on kuitenkin paljon hyviä kantokopoja, ja voit lukea 10 parasta tästä testistä.

Milloin vauva voi istua kantokopassa?

Vastasyntynyt vauva voidaan helposti laittaa kantokoppaan. Useimmat valmistajat eivät kuitenkaan suosittele vauvan kantokopassa kuljettamista ennen kuin vauva painaa yli 3 kg. Muista säätää valjaat vauvasi koon mukaan.

Miten vauva tulisi asettaa kantokoppaan?

Vauvoilla pitäisi olla jonkin verran liikkumisvapautta, kun heitä kannetaan kantorepussa, mutta samalla heidän pitäisi olla riittävän turvassa, jotta he eivät putoa ulos. Mukavuuteen ja tukeen on myös keskityttävä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×