Keittiöveitsitesti (2022) → Markkinoiden 10 parasta keittiöveitsiä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Etsitkö keittiöveitsen, jolla voi tehdä kaiken? Gyuoto-kokkiveitsi soveltuu kaikkiin leikkaustehtäviin, joten pärjäät yhdellä keittiöveitsellä, jolla voit leikata lihaa, vihanneksia, hedelmiä ja paljon muuta. Veitsen erittäin terävä terä ja kovuus tekevät jokapäiväisestä ruoanvalmistuksesta helppoa. Jos haluat…

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä keittiöveitsien testissä testin parhaaksi on äänestetty Gyuton kokkiveitsi. Tämä johtuu veitsen monista ominaisuuksista, joiden ansiosta se pystyy hoitamaan kaikki leikkaustehtävät. Teräviä seuraajia on paljon, ja tässä testissä voit lukea ja valita vapaasti markkinoiden parhaiden kokkiveitsien välillä.

Oletko kyllästynyt siihen, että joudut murskaamaan hedelmiä, vihanneksia ja lihaa veltoilla ja tylpillä veitsillä keittiössäsi? Terävällä ja laadukkaalla veitsellä ruoanlaitto voi olla nautinto. On olemassa monia erilaisia veitsiä, joilla voi hoitaa erilaisia tehtäviä. Markkinoiden parhaiden kokkiveitsien testissämme voit lukea ja saada opastusta siihen, mikä erilaisista keittiö- ja kokkiveitsistä sopii sinulle parhaiten.

GYUTO kokkiveitsi

Paras keittiöveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii kaikkiin leikkaustehtäviin ja on erittäin helppokäyttöinen
 • pros-icon.svg Erittäin terävä VG10-teräksestä valmistettu höyryleikattu terä
 • pros-icon.svg Kovuus 61 HRC takaa korkealaatuisen lujuuden ja terävyyden

Detaljeret gennemgang

Etsitkö keittiöveitsen, jolla voi tehdä kaiken? Gyuoto-kokkiveitsi soveltuu kaikkiin leikkaustehtäviin, joten pärjäät yhdellä keittiöveitsellä, jolla voit leikata lihaa, vihanneksia, hedelmiä ja paljon muuta. Veitsen erittäin terävä terä ja kovuus tekevät jokapäiväisestä ruoanvalmistuksesta helppoa.

Sentähden sinun kannattaa valita Gyuton kokkiveitsi

Jos haluat laadukkaan veitsen, joka sopii mukavasti käteen ja joka selviytyy kaikista leikkaustehtävistä, jotta voit käyttää vain yhtä veistä kaikkeen ruoanvalmistukseen, tämä on oikea veitsi sinulle. Gyuto-kokkiveitsessä on damascus-terä, jonka ydin on VG10-terästä, jota ympäröi japanilainen ruostumaton teräs. Tämä antaa veitselle sen tyypillisen hieman aaltoilevan ulkonäön, äärimmäisen terävyyden ja Rockwellin asteikon 61 HRC:n kovuuden.

Pitkän terän huipputerävyyden lisäksi terän korkeus ja leveys pitävät solmut poissa leikkuulaudalta, mikä on yhtä hyödyllistä, kun veistetty ruoka siirretään laudalta pannulle tai kattilaan. Markkinoilla olevista monista erilaisista kokkiveitsistä tämä on loistava monitoimiveitsi niille, jotka haluavat kokkiveitsen, jossa on monia toimintoja ja joka on laadukas veitsi.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 21 cm
 • Veitsen terän kovuus: 61 HRC
 • Veitsen terän materiaali: VG10 ydinteräs, jota ympäröi 66 kerrosta ruostumatonta japanilaista terästä
 • Tupen materiaali: ergonominen musta G10-komposiitti

SANTOKU kokkiveitsi

Paras klassinen kokkiveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Klassinen kokkiveitsi vihannesten, lihan, kalan ja viipalointiin, pilkkomiseen ja leikkaamiseen
 • pros-icon.svg Korroosionkestävä ja takaa erinomaisen terävyyden ja lujuuden
 • pros-icon.svg Kitkaton leikkauskokemus ilmaleikatulla terällä

Detaljeret gennemgang

Santoku tarkoittaa japaniksi “kolmea hyveellisyyttä”, ja se viittaa ruokalajeihin ja toimintoihin, joihin keittiöveitsiä voidaan käyttää. Sitä voidaan käyttää: Vihanneksia, lihaa ja kalaa, ja se on täydellinen keittiötyökalu leikkaamiseen, viipalointiin ja pilkkomiseen. Santoku-kokkiveitsi on siis loistava versio klassisesta kokkiveitsestä.

Miksi kannattaa valita Santoku-kokkiveitsi

Santoku-kokkiveitsi on laadukas kokkiveitsi, jota voidaan käyttää useimpien ruokien olennaisimpiin töihin. Santoku-kokkiveitsi on klassinen kokkiveitsi sekä ulkonäöltään että toiminnaltaan. Kun Santoku-kokkiveitsi on keittiövälineidesi kokoelmassa, saat varmasti veitsen, joka tarjoaa kitkattoman leikkauskokemuksen, ja terä on valmistettu ilmaleikkauksella.Terässä olevat pienet syvennykset ja ilmaurat vähentävät ruoan tarttumista terään leikatessasi, viipaloidessasi ja pilkkoessasi.

Veitsi on valmistettu 67 teräkerroksesta, jonka ydin on VG10-terästä. Tämä yhdessä ainutlaatuisen mineraalikoostumuksen ja korkean korroosiopitoisuuden kanssa tekee veitsen terästä korroosionkestävän, mikä antaa veitselle lujuutta ja uskomattoman terävyyden.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 18 cm
 • Veitsen terän kovuus: 61 HRC
 • Veitsen terän materiaali: VG10 ydinteräs, jota ympäröi 66 kerrosta ruostumatonta japanilaista terästä
 • Tupen materiaali: ergonominen musta G10-komposiitti

ONYX™ kokkiveitsi

paras innovatiivinen kokkiveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Patentoitu hybridikeraaminen terä takaa äärimmäisen terävyyden
 • pros-icon.svg Erikoiskovuus 64 HRC
 • pros-icon.svg Kevyt kokkiveitsi
 • pros-icon.svg 5 vuoden takuu, ja sen voi ostaa suoraan ONYXiltä

Detaljeret gennemgang

Tämä ONYXin innovatiivinen kokkiveitsi on valmistettu patentoidusta keraamisesta hybriditeräksestä, ja se on suunniteltu erityisesti erittäin teräväksi ja terän käyttöikää pidentäväksi. Veitsi on kevyt ja siinä on ergonomiset, liukumattomat lasikuitukahvat, jotka helpottavat käyttöä.

Miksi kannattaa valita ONYX-kokkiveitsi

ONYX-kokkiveitsi, joka on valmistettu patentoidusta hybridikeraamisesta teräksestä, on valmistettu erittäin teräväksi ja elinikäisen kestäväksi. Uskomattoman kovuutensa ansiosta veitsi on erityisen kestävä ja erittäin kestävä keittiötyökalu.

Lasikuitukahva tekee tästä kokkiveitsestä kevyen, ja ergonominen muotoilu tekee siitä erittäin helppokäyttöisen keittiöveitsen. Kun ostat tämän ONYX-kokkiveitsen, saat myös tuotemerkin 5 vuoden takuun ja 100 päivän palautusoikeuden, jos et ole tyytyväinen ostoosi. Tämä takaa laadunvarmistuksen ja mielenrauhan sinulle kuluttajana. Jos haluat ostaa tämän keittiöveitsen, voit ostaa sen suoraan ONYXiltä, joka haluaa säästää kuluttajilleen jakeluketjun kustannukset, joten maksat vain tuotteesta ja sen laadusta.

Tuotetiedot:

 • Paino: 248 g
 • Veitsen terän pituus: 20,5 cm
 • Veitsen terän kovuus: 64 HRC
 • Veitsen terän materiaali: korkealaatuinen saksalainen teräs
 • Vaipan materiaali: Korkealaatuinen lasikuitu

Japanilainen kokkiveitsi Qknivesilta

loistava veitsi vihanneksille, lihalle ja kalalle

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii vihannesten, lihan ja kalan pilkkomiseen sekä leikkaamiseen
 • pros-icon.svg Raskas ja tehokas terä suurempiin leikkaustehtäviin
 • pros-icon.svg Tsushi-käsittely estää ruokaa tarttumasta terään

Detaljeret gennemgang

Tämä japanilainen kokkiveitsi Cibumic ELITE -sarjasta on valmistettu vasaroidulla Tschushine-muotoilulla ja se on taottu Damacus-menetelmällä kauniin ulkonäön ja poikkeuksellisen terävyyden takaamiseksi. Tämä veitsi on tarkoitettu niille, jotka haluavat veitsen, joka sopii erityisesti vihanneksille, lihalle ja kalalle.

Sentähden sinun kannattaa valita CIBUMICin ELITE Japanilainen Gyuto -veitsi

CIBUMIC Japanese ELITE Gyuto -keittiöveitsi on suuri ja pitkä keittiöveitsi, joka soveltuu kokonsa ja muotonsa vuoksi erityisen hyvin suurempiin leikkaustehtäviin, kuten lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen sekä pilkkomiseen. Jos pidät paahtopaistista ja suurista pihveistä, vihanneksista tai kalasta, tämä japanilainen veitsi on loistava valinta sinulle.

Kuten monet muutkin japanilaiset kokkiveitset, tämä ELITE Gyuto -veitsi on Tsuschime-käsitelty, mikä tarkoittaa, että veitsen terän yläosa on vasaroitu. Tämä auttaa varmistamaan, että ruoka ei tartu terään, kun leikkaat veitsellä. Tämä helpottaa kaikkia leikkaustehtäviä jokapäiväisessä elämässä.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 24 cm
 • Veitsen terän kovuus: 60 HrC
 • Veitsen terän materiaali: 37 kerrosta japanilaista VG-10 damascusterästä
 • Sheath-materiaali: ruusupuu

AOGAMI Japanilainen Santoku-veitsi by CIBUMIC

Täydellinen veitsi hedelmille ja yrteille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aogami-teräsydän, joka antaa veitselle kauniin patinoituneen ulkonäön ajan myötä
 • pros-icon.svg Täydellinen viipalointiin ja pilkkomiseen keittiössä
 • pros-icon.svg Erityisen sopiva hedelmille ja yrteille

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko kokkiveitsen, joka sopii kaikkeen, mutta joka on erityisen hyvä hedelmille ja tuoreille yrteille? Silloin tämä japanilainen AOGAMI Santoku -veitsi Cibumicilta on oikea valinta sinulle. Veitsen teräsydin on Aogami-terästä, joka antaa veitselle kauniin patinoituneen ulkonäön ajan myötä.

Sentten sinun kannattaa valita AOGAMIn japanilainen Santoku-veitsi

CIBUMIC AOGAMI Japanilainen Santoku-veitsi on taottu damasku-menetelmällä, ja sen kovuus on 60 HRC. Tämä antaa veitselle lujuutta ja uskomattoman terävyyden. Teräsydän koostuu aogami-teräksestä, jonka kromipitoisuus on alhainen, ja siksi veitsi saa ajan myötä eri värin, mikä antaa veitselle kauniin patinoituneen ulkonäön.

Veitsen muoto, jossa on kaareva veitsenterä sekä muotoiltu kahva, tekee veitsestä erityisen sopivan viipalointiin ja pilkkomiseen. Siksi se on ihanteellinen hedelmien ja tuoreiden yrttien leikkaamiseen. Veitsen voi kuitenkin helposti käyttää sekä lihan että vihannesten leikkaamiseen, sillä 16,5 cm:n pituisen terän ansiosta veitsi soveltuu myös tähän.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 16,5 cm
 • Veitsen terän kovuus: 60 HrC
 • Veitsen terän materiaali: aogami-teräs
 • Sheath-materiaali: ibenholt

MAC Chef ilmaveitsi

Paras halpa kokkiveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg korkea hiilipitoisuus pitää terän terävänä ja ruostumattomana
 • pros-icon.svg Air-leikkaus, jotta ruoka ei tartu terään
 • pros-icon.svg Valmistettu perinteisellä tavalla, joka on peräisin muinaisten samuraimiekkojen luomisesta

Detaljeret gennemgang

Haluaisitko laajentaa keittiötarvikekokoelmaasi veitsellä, joka soveltuu tehoon ja tarkkuuteen ja erityisesti lihan ja kalan leikkaamiseen? Tällä Satake Kuro Kiritsuke -veitsellä saat raa’an japanilaisen kokkiveitsen maalaismaisemassa, jossa on Tsuschime-muotoilu.

Miksi kannattaa valita Satake Kuro Kiritsuke -veitsi

Jos valitset tämän rustiikkisen ja vankan Satake Kuro Kiritsuke -kokkiveitsen, saat veitsen, joka soveltuu suurempiin leikkaustehtäviin, kuten lihan ja kalan viipalointiin, pitkän ja voimakkaan 23 cm:n terän ansiosta. Veitsen reuna on erittäin terävä ja tarjoaa hienomman leikkauspinnan. Koko terän raakaa, karkeasti vasaroitua ulkonäköä kutsutaan tsuschimeksi, ja tämä erityinen muotoilu auttaa estämään ruoan tarttumista terään sekä raakaa että kypsennettyä lihaa leikattaessa että käytettäessä veistä muihin leikkaustehtäviin.

Veitsi on suunniteltu erityisen tehokkaaksi, ja sen tyylikäs kahva on valmistettu sekä poltetusta puusta että 18/8-teräksestä, joten saat varmasti täydellisen otteen, hyvän tasapainon ja vakauden leikkaustehtäviin.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 23 cm
 • Veitsen terän kovuus: 58 HRC
 • Veitsen terän materiaali: Damaskusteräs
 • Tupen materiaali: poltettua puuta, 18/8-teräksinen holkki ja kahva

AZUMI Japanese Santoku Knife by CIBUMIC

Täydellinen veitsi viipalointiin ja pilkkomiseen

Fordele
 • pros-icon.svg Tushime käsitelty
 • pros-icon.svg Täydellinen viipalointiin ja pilkkomiseen keittiössä
 • pros-icon.svg Erityisen sopiva hedelmille ja yrteille

Detaljeret gennemgang

Haluatko kokkiveitsen, jolla voi tehdä kaikkea, mutta joka sopii erityisesti hedelmille ja tuoreille yrteille? Sitten sinun kannattaa valita tämä japanilainen AZUMI Santoku -veitsi Cibumicilta. Veitsi on Tsuschime-käsitelty ja siinä on kaunis maalaismainen ulkonäkö.

Sentten sinun kannattaa valita AZUMI Japanilainen Santoku-veitsi CIBUMICilta

Tässä japanilaisessa kokkiveitsessä on raaka ja maalaismainen ulkonäkö, ja terän yläosassa on syvennyksiä. Tätä vasaroitua muotoilua kutsutaan nimellä Tsuschime, ja se on perinteinen japanilainen tapa valmistaa kokkiveitsiä. Pienet syvennykset estävät ruokaa tarttumasta terään leikattaessa. Tämä tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen, sillä tämä ominaisuus helpottaa ja nopeuttaa leikkaustöitä.

Veitsi on valmistettu damaskusteräksestä, ja sen kovuus on 60 HRC, mikä antaa veitselle terävyyttä ja auttaa pitämään veitsen terävänä pidempään. Veitsen muoto ja muotoilu tekevät siitä ihanteellisen viipalointiin ja pilkkomiseen, joten se sopii erityisesti hedelmien ja yrttien valmistukseen. Sitä voidaan kuitenkin käyttää yhtä hyvin lihan ja vihannesten käsittelyyn, joten se on monipuolinen veitsi, joka sopii mihin tahansa keittiöön.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 16 cm
 • Veitsen terän kovuus: 60 HrC
 • Veitsen terän materiaali: VG-10 ruostumaton teräs Tsuchime
 • Sheath-materiaali: Ibenholt

ELITE Japanilainen Gyuto veitsi CIBUMICilta

loistava veitsi vihanneksille, lihalle ja kalalle

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii vihannesten, lihan ja kalan pilkkomiseen sekä leikkaamiseen
 • pros-icon.svg Raskas ja tehokas terä suurempiin leikkaustehtäviin
 • pros-icon.svg Tsushi-käsittely estää ruokaa tarttumasta terään

Detaljeret gennemgang

Tämä japanilainen kokkiveitsi Cibumic ELITE -sarjasta on valmistettu vasaroidulla Tschushine-muotoilulla ja se on taottu Damacus-menetelmällä kauniin ulkonäön ja poikkeuksellisen terävyyden takaamiseksi. Tämä veitsi on tarkoitettu niille, jotka haluavat veitsen, joka sopii erityisesti vihanneksille, lihalle ja kalalle.

Sentähden sinun kannattaa valita CIBUMICin ELITE Japanilainen Gyuto -veitsi

CIBUMIC Japanese ELITE Gyuto -keittiöveitsi on suuri ja pitkä keittiöveitsi, joka soveltuu kokonsa ja muotonsa vuoksi erityisen hyvin suurempiin leikkaustehtäviin, kuten lihan, kalan ja vihannesten leikkaamiseen sekä pilkkomiseen. Jos pidät paahtopaistista ja suurista pihveistä, vihanneksista tai kalasta, tämä japanilainen veitsi on loistava valinta sinulle.

Kuten monet muutkin japanilaiset kokkiveitset, tämä ELITE Gyuto -veitsi on Tsuschime-käsitelty, mikä tarkoittaa, että veitsen terän yläosa on vasaroitu. Tämä auttaa varmistamaan, että ruoka ei tartu terään, kun leikkaat veitsellä. Tämä helpottaa kaikkia leikkaustehtäviä jokapäiväisessä elämässä.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 24 cm
 • Veitsen terän kovuus: 60 HrC
 • Veitsen terän materiaali: 37 kerrosta japanilaista VG-10 damascusterästä
 • Sheath-materiaali: ruusupuu

Satake Kuro Kiritsuke veitsi

Kokin veitsi, joka on suunniteltu voimaa ja tarkkuutta varten

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkällä ja tehokkaalla terällä, joka sopii erinomaisesti kalan ja lihan viipalointiin
 • pros-icon.svg Tsuschime-käsittely – estää ruokaa tarttumasta terään
 • pros-icon.svg Elegantti puu- ja teräskahva takaa täydellisen otteen, tasapainon, vakauden ja tukevuuden

Detaljeret gennemgang

Haluaisitko laajentaa keittiötarvikekokoelmaasi veitsellä, joka soveltuu tehoon ja tarkkuuteen ja erityisesti lihan ja kalan leikkaamiseen? Tällä Satake Kuro Kiritsuke -veitsellä saat raa’an japanilaisen kokkiveitsen maalaismaisemassa, jossa on Tsuschime-muotoilu.

Miksi kannattaa valita Satake Kuro Kiritsuke -veitsi

Jos valitset tämän rustiikkisen ja vankan Satake Kuro Kiritsuke -kokkiveitsen, saat veitsen, joka soveltuu suurempiin leikkaustehtäviin, kuten lihan ja kalan viipalointiin, pitkän ja voimakkaan 23 cm:n terän ansiosta. Veitsen reuna on erittäin terävä ja tarjoaa hienomman leikkauspinnan. Koko terän raakaa, karkeasti vasaroitua ulkonäköä kutsutaan tsuschimeksi, ja tämä erityinen muotoilu auttaa estämään ruoan tarttumista terään sekä raakaa että kypsennettyä lihaa leikattaessa että käytettäessä veistä muihin leikkaustehtäviin.

Veitsi on suunniteltu erityisen tehokkaaksi, ja sen tyylikäs kahva on valmistettu sekä poltetusta puusta että 18/8-teräksestä, joten saat varmasti täydellisen otteen, hyvän tasapainon ja vakauden leikkaustehtäviin.

Tuotetiedot:

 • Veitsen terän pituus: 23 cm
 • Veitsen terän kovuus: 58 HRC
 • Veitsen terän materiaali: Damaskusteräs
 • Tupen materiaali: poltettua puuta, 18/8-teräksinen holkki ja kahva

Guide

Miten huollat keittiöveitsen tai kokkiveitsen parhaiten

Kun olet sijoittanut todella hyvään kokkiveitseen, jonka haluat pitää terävänä, on tärkeää, että sekä oikealla puhdistuksella että teroituksella silloin tällöin voi olla suuri vaikutus juuri tähän. Alta voit lukea hieman siitä, miten kokin tai keittiöveitsiäsi hoidetaan parhaiten.

Pese aina käsin

On suositeltavaa, että peset terävät veitset aina käsin ja heti käytön jälkeen. Teräviä veitsiä ei kannata laittaa astianpesukoneeseen, sillä ne voivat menettää terävyytensä ja altistua happohyökkäyksille tai ruostetahroille. Ruosteen aiheuttamat ruostetahrat ruostumattomaan teräkseen voivat syntyä näistä happohyökkäyksistä, jos laitat veitsen astianpesukoneeseen tai unohdat pestä sen käytön jälkeen. Jos sinulle sattuu onnettomuus, metallin kiillotusaine voi poistaa tahrat.

Muista teroittaa terä tarvittaessa

Ajan mittaan on väistämätöntä, että veitsen terä kuluu ja menettää terävyytensä. Tämä voidaan kuitenkin välttää, jos muistat teroittaa veitset säännöllisesti, jotta terä pysyy erittäin terävänä. Kaikki veitset ja veitsenteroittajat eivät ole yhteensopivia, koska markkinoilla on paljon erilaisia kokkiveitsiä, jotka on valmistettu eri materiaaleista. Siksi on tärkeää tarkistaa, minkälaista veitsenteroitinta veitsesi tarvitsee.

Käytä leikkuulautaa käyttäessäsi veistä

Veitsi voi vahingoittua nopeasti, jos käytät sitä väärällä pinnalla, kun käytät sitä viipalointiin, leikkaamiseen ja pilkkomiseen. Erityisesti marmori- ja alumiinipinnat voivat vahingoittaa useimpia veitsiä. Käytä siksi aina puista tai muovista leikkuulautaa, jotta veitsesi säilyttää terävyytensä ja lujuutensa.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä keittiöveitsitestissä

Jos aiot investoida uuteen keittiöveitseen tai ammattilaiskokin veitseen, on tärkeää ymmärtää tarpeesi, jotta et tuhlaa rahaa johonkin, mitä et tarvitse. Muista myös, että veitset vaativat erilaista huoltoa, ja jos haluat, että veitsesi pysyy terävänä, kannattaa investoida veitsen teroitukseen. Alla olevista osioista löydät neuvoja oikean veitsen löytämiseen sekä siihen, mitkä teroittimet sopivat millekin veitselle.

Miten löydät oikean veitsen tarpeisiisi

Kun olet etsimässä juuri oikeaa puukkoa tarpeisiisi, kannattaa ottaa huomioon seuraavat seikat:

 • Mihin puukkoa käytetään?
 • Mikä hintaluokka sopii budjettiisi?
 • Minkälaista huoltoa veitsen pitäisi vaatia?

Useimmat kokkiveitset on suunniteltu leikkaamiseen, viipalointiin ja pilkkomiseen, minkä vuoksi niitä pidetään usein yleisveitsinä. Voi kuitenkin olla hyödyllistä miettiä, mihin puukkoa käytetään jokapäiväisessä elämässä, sillä pituus voi olla tärkeää ja reunan pyöristykset voivat olla sinulle optimaalisia. Jos aiot käyttää veistä ensisijaisesti lihan leikkaamiseen, valitse erityisen terävä veitsi. Jos sitä käytetään suurten pihvien ja paahtopaistien paistamiseen, pitkä terä on suuri etu. Jos sen sijaan aiot käyttää veistä ensisijaisesti vihannesten viipalointiin, pilkkomiseen tai paloitteluun, hieman lyhyempi terä, jonka kaari on oikeanlainen ja joka antaa oikean “rullan”, voi antaa hyvän tuntuman ja tasapainon veitsen käytössä.

Keittiöveitsiä on kaikissa hintaluokissa, ja kokkiveitsiä on eri hintaluokissa. Kokin veitset ovat laadultaan aivan eri luokkaa kuin tavalliset keittiöveitset, ja siksi ne ovat korkeammassa hintaluokassa. Jos haluat laadukkaan, erittäin terävän ja monikäyttöisen veitsen, suosittelemme ostamaan tarpeisiisi sopivan kokkiveitsen. Kannattaa sijoittaa vähän rahaa kunnon veitseen, sillä se voi nopeasti säästää aikaa ja vaivaa arjessa sen sijaan, että käyttäisit tylsää veistä ruoanvalmistukseen.

Kokin veitsiä on erilaisia terästyyppejä ja niiden huoltovaatimukset vaihtelevat. Kaikille veitsille on yhteistä, että ne on aina pestävä käsin, mieluiten heti käytön jälkeen, ja että ne on teroitettava ajoittain terävyyden säilyttämiseksi. Tiheys, jolla tämä olisi tehtävä, vaihtelee kuitenkin terästyypin ja veitsen kovuuden mukaan. Kannattaa etsiä veitsiä, joiden kovuus on korkea, sillä veitsen reuna pysyy terävänä pidempään veitsissä, joiden kovuus on korkea. Tavalliset keittiöveitset ovat Rockwellin asteikolla noin 55-57 HRC, kun taas kokkiveitset ovat usein noin 60 HRC.

Oikean veitsen teroittimen löytäminen

Kuten myös osiossa, jossa käsitellään veitsien huoltoa parhaalla mahdollisella tavalla, veitsien teroittamisen muistaminen on erittäin tärkeää, jos haluat, että ne pysyvät terävinä ja että ne teroitetaan oikealla veitsenteroittajalla. Alla olevasta osiosta voit lukea hieman erityyppisistä veitsenteroittimista ja niiden käytöstä sekä siitä, minkälaisille terille niitä voidaan käyttää.

Kärkikone

Veitsenteroitin on helppo, turvallinen ja ammattimainen valinta. Jos haluat olla varma hyvästä ja oikeasta teroituksesta, voit antaa veitsen teroituksen ammattilaisen tehtäväksi. Kun teet teroituksen ammattilaisella, et tarvitse mitään laitteita tai tietoa siitä, miten veitsiä teroitetaan. Se kestää kauemmin, koska sinun on mentävä ovesta ulos teroittamaan veitset, mutta vältät kaiken teroittamisen itse, ja teroittaja voi teroittaa sekä pehmeän että erittäin kovan teräksen veitset ongelmitta.

Ruostumaton teräs

Teroitusterä on yksinkertaista, ja se voidaan helposti jättää kotiin keittiön laatikkoon viemättä tilaa muilta keittiövälineiltä, ja se voidaan ottaa esiin juuri silloin, kun sinulle sopii. Se on nopea käyttää, mutta vaatii hieman tietoa ja harjoittelua. Muutamalla klikkauksella löydät kuitenkin nopeasti videoita, joissa näytetään, miten sellaista käytetään. On olemassa useita erilaisia rautoja, jotka tekevät erilaisia asioita. Keraamiset ja timanttiset raudat voivat sekä teroittaa että hioa veitsiä, kun taas perinteiset raudat voivat teroittaa ja hioa vain veitsen terän reunan. Kovalle teräkselle on käytettävä keraamista rautaa, sillä muutoin on vaarana, että terästä irtoaa hyvin pieniä metallinpaloja. Raudat ovat saatavilla sekä pehmeälle että kovalle teräkselle, joten varmista aina, että hankit oikean raudan, jos päätät ostaa tämäntyyppisen veitsen teroittimen.

Karkaisuteräs

Teroittimella voidaan teroittaa sekä pehmeät että erittäin kovat teräsveitset täydellisen teräviksi. Tämäntyyppisen veitsenteroittimen käyttö vaatii kuitenkin paljon koulutusta ja harjoittelua, ja saatat päätyä teroittamaan veitsen väärin. Monet teroittimet ovat myös hieman kalliita, ja joskus on käytettävä useita eri teroittimia, jotta saat oikean terän.

Veitsen teroitin

Veitsenteroittimia on monenlaisia, sekä erityisesti tietyille veitsimalleille tehtyjä että erityyppisten veitsien teroittamiseen tarkoitettuja. Niitä on monissa eri hintaluokissa, mutta myös monissa eri laatuluokissa, ja tämäntyyppisten teroitusrautojen tapaan voit teroittaa veitsen väärin, jos sinulla ei ole veitsille sopivaa teroitinta, ja tämä voi vahingoittaa veistä. Se on kuitenkin erittäin helppo ratkaisu, jonka kuka tahansa voi hallita, sillä veitsi vain ajetaan teroittimen läpi. Kunhan löydät oikean teroittimen kyseiselle veitselle, tämä on helppo, yksinkertainen ja nopea tapa teroittaa veitset.

Tämän vuoksi japanilaiset kokkiveitset ovat niin suosittuja

Jos olet käynyt läpi kaikki tai jopa suurimman osan valitsemistamme 10 kokkiveitsestä, olet ehkä huomannut, että monet veitsistä ovat joko japanilaisia veitsiä tai niissä on japanilaisia piirteitä. Japanilaiset veitset ovat markkinoiden kysytyimpiä saatavilla olevien kokkiveitsien joukossa. Ne ovat suosittuja niin ammattikokkien kuin kaikkien yksityisissä kodeissa toimivien harrastajakokkienkin keskuudessa. Monet kokit arvostavat toiminnallisuutta ja terävyyttä sekä terävää muotoilua, ja japanilaisten veitsien vanha ja perinteinen valmistusmenetelmä saattaa siksi olla yksi syy niiden suosion kasvuun.

Japanilaisten veitsien valmistusmenetelmä juontaa juurensa muinaisten samuraimiekkojen aikaan. Tämä tekniikka antaa japanilaisille veitsille ainutlaatuisen terävyyden ja tyylikkään ulkonäön. Parhaat japanilaiset veitset valmistetaan damaskusmenetelmällä, jossa terävyyden ja lujuuden luomiseksi taotaan useita kerroksia samaa terästä päällekkäin. Monet japanilaiset veitset ovat myös Tsuschime-käsiteltyjä, jolloin terä on vasaroitu ja pienet syvennykset estävät nerokkaasti ruokaa tarttumasta terään.

Tarvitsetko muita keittiötarvikkeita?

Nyt kun olet toivottavasti löytänyt juuri oikean veitsen, saatat miettiä muita keittiövälineitä, joiden omistaminen olisi hyödyllistä. Ehkä sinulla ei vielä ole kokoelmassasi paistolämpömittaria, kun paistat pihvejä tai paistia uunissa. Siinä tapauksessa voit lukea lisää ja valita oikean paistolämpömittarin testistämme. Saatat myös haluta tehdä ylimääräistä, kun valmistat ruokaa kotona, ja tarvitset kuivauslaitteen erilaisten ruokien kuivaamiseen. Dehydraattoritestistämme saat selville, mihin dehydraattoreita voi käyttää, ja saat ohjeita siitä, mikä niistä voisi sopia kotikeittiösi kokoelmaan.

FAQ

Mikä keittiöveitsi on testin paras?

Tässä keittiöveitsitestissä GYUTO-kokkiveitsi on äänestetty testin parhaaksi kokkiveitseksi. Tämä johtuu veitsen monista ominaisuuksista, joiden ansiosta se selviytyy kaikista leikkaustehtävistä. Siksi

Miten huollan keittiöveitseni?

Jotta veitsen terävyys ja kestävyys säilyisivät, on tärkeää varmistaa, että peset veitsen aina käsin ja mieluiten heti käytön jälkeen. Sinun tulisi myös teroittaa veitsesi säännöllisesti, jotta se pysyy terävänä.

Voinko laittaa keittiöveitseni astianpesukoneeseen?

Keittiöveitsiä ei suositella laitettavaksi astianpesukoneeseen, koska veitsi voi menettää terävyytensä. Kaikki keittiö- tai kokkiveitset on parasta pestä käsin heti käytön jälkeen ja pyyhkiä heti sen jälkeen pyyhkeellä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×