Koiranruokatesti (2022) → Opas parhaan koiranruoan löytämiseen

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä koiranruokatestissä Sportsman’s Pride Maintenance Adult -koiranruoka äänestettiin testin voittajaksi. Tuote voittaa sillä perusteella, että se on luonnontuote, jota voidaan käyttää kaikenikäisille aikuisille koirille, ja koska sen maku on erittäin hyväksyttävä ja sillä on 100 prosentin makutakuu. Se on ruoka, josta useimmat perheen koirat voivat nauttia.

Koiraa kutsutaan ihmisen parhaaksi ystäväksi, ja useimmat koiranomistajat ovat samaa mieltä siitä, että he tuntevat koiransa perheenjäseneksi. Monet haluavat siksi myös tehdä parhaansa koiran hyväksi. Koiranruoka ei ole pelkkää koiranruokaa, ja on tärkeää, että koirat saavat oikeanlaista ravintoa. Lue mukana ja ota osaa tähän koiranruokatestiin, jotta saat selville, minkälainen ruoka on paras koirallesi.

Fordele
 • pros-icon.svg Ei sisällä viljaa, kuten vehnää ja ohraa
 • pros-icon.svg Sisältää omega-rasvahappoja
 • pros-icon.svg Vapaa keinotekoisista lisäaineista ja geneettisestä muunnoksesta (GMO)
 • pros-icon.svg Helposti sulavaa rehua, jolla on korkea makuhyväksyntä ja 100 % makutakuu

Detaljeret gennemgang

Sportsman’s Pride Maintenance Adult on koiranruoka, joka sopii kaikenikäisille aikuisille koirille, joiden aktiivisuustaso on kohtuullinen. Myös vanhemmat koirat ja koirat, joilla on taipumusta lihavuuteen, nauttivat ja hyötyvät tästä ruokatuotteesta.

Sentten sinun kannattaa valita Sportsman’s Pride Maintenance Adult -koiranruoka

Tämä Sportsman’s Priden koiranruoka on monipuolinen ruokatuote, jota voidaan käyttää kaikille aikuisille koirille – myös vanhemmille tai ylipainoisille. Se on koiranruoka, joka sopii erinomaisesti perheen koiralle, joka on kohtalaisen aktiivinen.

Maintenance Adult on vitamiineja ja kivennäisaineita sisältävä koiranruoka, joka sisältää omega-rasvahappoja ja jonka pääainesosa on kanaa. Se on viljatonta, vehnää ja ohraa sisältämätöntä, eikä siinä ole keinotekoisia lisäaineita tai geenimuuntelua. Kaikki tämä koirasi terveyden ylläpitämiseksi.

Se on helposti sulavaa ruokaa koiran iästä riippumatta. Sekä nuorten että vanhempien koirien vatsa- ja suolistojärjestelmät normalisoituvat tämän Sportsman’s Pride -koiranruoan avulla. Monet koirat hyväksyvät sen maun hyvin, ja tuotteelle on 100 % makutakuu.

Tuotetiedot:

 • Sopii:Kaikille aikuisille koirille
 • Ravintosisältö: 25 % proteiinia, 13 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 15 kg

ProBiotic LIVE Adult with Lamb

Paras koiranruoka pennuille ja nuorille koirille

Fordele
 • pros-icon.svg Ei sisällä viljaa eikä nopeita hiilihydraatteja, kuten riisiä, tapiokaa tai perunaa
 • pros-icon.svg Rikas lihaproteiinipitoisuus takaa terveen kehityksen ja terveyden
 • pros-icon.svg Sisältää 3 erilaista tuoretta lihaa WholePrey-suhteessa luonnollisten ravintoaineiden saamiseksi

Detaljeret gennemgang

ProBiotic LIVE Adult -koiranruoka on osa sekä koirille että kissoille tarkoitettua ruokasarjaa. Se on patentoitu premium-tuote, joka sisältää probioottisia bakteereja, jotka ovat hyväksi vatsalle ja suolistolle. Se on tuote, joka sopii koirille, jotka eivät aina siedä muita ruokia.

Sentähden sinun kannattaa valita ProBiotic LIVE Adult -karitsanlihaa sisältävä koiranruoka

Tämä koiranruoka sisältää runsaasti probioottisia bakteereja, joita on jo valmiiksi koiran suolistossa. Nämä ovat hyviä bakteereja, joilla on hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka voivat auttaa pysyvästi normalisoimaan suolistoa tai jos koira kärsii joskus vatsavaivoista.

ProBiotic LIVE Adult sopii kaikenikäisille aikuisille koirille. Se on tieteellisesti kehitetty tuote, jossa on luonnollisia ainesosia, kuten kanaa, kalkkunaa, lammasta ja kalaa jne. Kaikki ainesosat täyttävät koirien täysravinnon vaatimukset.

Tämä ruoka kuuluu patentoituun ProBiotic LIVE -sarjaan, joka on tarkoitettu sekä koirille että kissoille. Probioottiset bakteerit ovat hyväksi kaikille koirille, mutta sopivat erityisesti koirille, joilla on herkkä vatsa. Se on maukas koiranruoka, joka edistää tervettä ja hyvin toimivaa ruoansulatusjärjestelmää.

Tuotetiedot:

 • Soveltuu..: Aikuiset koirat
 • Ravintosisältö: 25 % proteiinia, 15 % raakarasvaa
 • Tuotteen paino: 3 kg

ACANA Puppy & Junior

Paras koiranruoka pennuille ja nuorille koirille

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii aktiivisille koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa.
 • pros-icon.svg Tukee koiran muotoa, tiineyttä ja imetystä
 • pros-icon.svg On ollut metsästäjien suosikkiruokaa jo 25 vuoden ajan

Detaljeret gennemgang

Gilpa Trinkets -koiranruoka sopii erinomaisesti koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa. Ruoka on ollut metsästäjien suosikkiruokaa jo vuosia, ja se edistää sekä koiran kuntoa että ruokintaa koiran saadessa pentuja.

Sentähden sinun kannattaa valita Gilpa Trinkets Active koiranruoka

Gilpan aktiivisille koirille tarkoitettu Trinkets-koiranruoka on täynnä yrttien ja kasviuutteiden ravintoaineita, ja se sisältää lisäksi omega-rasvahappoja. Ruoka sisältää runsaasti kanaa ja riisiä energianlähteenä. Nämä kaikki ovat siis ainesosia, jotka auttavat pitämään koirasi kunnossa lisääntyvää työtä, raskautta tai imetystä varten.

Jos sinulla on koira, jota käytät metsästykseen, tämä koiranruoka on ihanteellinen valinta. Gilpa Trinketin koiranruoka on ollut metsästäjien suosikki jo 25 vuoden ajan. Metsästyskoira on työkoira, joka tarvitsee energiaa sekä metsästääkseen että ollakseen metsästäjän kumppani. Tämä vaatii useimmilta koirilta ylimääräistä energiaa, joten ne hyötyvät tästä Gilpan koiranruoasta.

Myös tiineenä oleva tai pentuja imettävä koira tarvitsee ylimääräistä energiaa. Se on nartulle vaativa ajanjakso, ja siksi on tärkeää, että koiralla on hyvää ja ravitsevaa ruokaa, joka antaa energiaa pentujen kantamiseen tai hoitamiseen.

Tuotetiedot:

 • Sopii: aktiivisille koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa
 • Ravintosisältö: 24 % proteiinia, 14 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 15 kg

Essential Contour from Essential Foods

koirille, joilla on taipumusta lihavuuteen

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää 5 erilaista lihaa WholePrey-suhteessa
 • pros-icon.svg Hyvä, luonnollinen maku luonnollisista proteiininlähteistä
 • pros-icon.svg Ranskalaista kanaa, kalkkunaa ja luonnonkalaa maun ja luonnollisuuden vuoksi

Detaljeret gennemgang

Joillakin koirilla on synnynnäinen pysäytyspainike ruoan suhteen, toisilla taas ei. Jos sinulla on ylipainoinen tai siihen taipuvainen koira, tämä koiranruoka on ihanteellinen valinta. Essential Contour soveltuu myös kastroiduille ja steriloiduille koirille.

Sentten sinun kannattaa valita Essential Foodsin Essential Contour -koiranruoka

Essential Foodsin Essential Contour -koiranruoka on ravinnepitoinen ruoka, joka pitää koirasi verensokerin vakaana. Tämä sopii erityisen hyvin ylipainoisille koirille tai koirille, joilla on toistuvia paino-ongelmia, sillä Essential Contourin avulla koira saa kaiken tarvitsemansa ravinnon säilyttäen samalla vakaan verensokerin.

Essential Contour -koiranruoka on kehitetty Essential Foodsin oman BOF-periaatteen mukaisesti, joka tarkoittaa Behavioural Optimizing Foods -periaatetta. Tämä tarkoittaa, että koiran luonnolliset ruokailutottumukset toistuvat tämän ruoan avulla. Se on viljaton ruokatuote, joka sisältää kanaa, kalaa, ankkaa ja kananmunia sekä hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä. Näin varmistetaan, että koira saa ruoasta kaiken irti.

Essential Foodsin Essential Contour sopii myös koirille, jotka on kastroitu tai steriloitu, sillä toimenpide voi vaikuttaa koiran aineenvaihduntaan. Näissä tapauksissa voi olla hyödyllistä ehkäistä ylipainoa, jotta varmistetaan hyvin ravittu koira, joka ei kärsi epävakaasta verensokerista ja painonnoususta.

Tuotetiedot:

 • Soveltuu..: Ylipainoiset koirat tai koirat, joilla on taipumusta ylipainoon
 • Ravintosisältö: 33 % proteiinia, 13 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 3 kg, 12,5 kg

ACANA

Paras koiranruoka vanhemmille koirille

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää 5 erilaista lihaa WholePrey-suhteessa
 • pros-icon.svg Hyvä, luonnollinen maku luonnollisista proteiininlähteistä
 • pros-icon.svg Ranskalaista kanaa, kalkkunaa ja luonnonkalaa maun ja luonnollisuuden vuoksi

Detaljeret gennemgang

Orjien senioriruoka on koiranruoka, joka sopii erityisesti vanhemmille koirille, joiden aktiivisuus on vähentynyt ja liikkuminen ja liikkuvuus alkavat muuttua. Siksi se on myös tuote, joka soveltuu erityisen hyvin koirille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

Sentten sinun kannattaa valita Orijen Senior -koiranruoka

Usein aktiivisuus vähenee, kun koirat saavuttavat 7 vuoden iän. Sen jälkeen on tärkeää varmistaa, että koirasi saa oikeat ravintoaineet ja rasvahapot, jotta se voi ylläpitää liikkumista ja liikkuvuutta mahdollisimman hyvin.

Orijen Senior -koiranruoka sisältää 85 % lihaa WholePrey-suhteessa. Loput 15 prosenttia koostuu hedelmistä ja vihanneksista, jotta hiilihydraattien osuus olisi alhainen. Orijen-brändin mielestä koiranruoan pitäisi olla samanlaista kuin mitä koirat normaalisti söisivät luonnossa.

Laadukkaassa seniorikoiranruoassa ei ole keinotekoisia lisäaineita, väriaineita, säilöntäaineita eikä arominvahventeita. Orijen Senior -koiranruoka sisältää runsaasti ravintoa ja hyviä rasvahappoja, jotka ylläpitävät tai parantavat huomattavasti koiran liikkumista ja liikkuvuutta. Siksi se on sopiva ruoka sekä ikääntyville koirille että koirille, joilla on liikuntarajoitteita.

Tuotetiedot:

 • Soveltuu..: Koirat 7-vuotiaista alkaen tai koirat, joilla on liikuntaongelmia
 • Ravintosisältö: 38 % proteiinia, 15 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 340 g, 2 kg, 6 kg, 11,4 kg

Orijen Senior

Paras koiranruoka vanhemmille koirille

Fordele
 • pros-icon.svg Soveltuu koirille 7-vuotiaasta ylöspäin
 • pros-icon.svg Rikas ravintoaine- ja rasvahappopitoisuus parantaa liikkuvuutta huomattavasti
 • pros-icon.svg Sopii koirille, joilla on nivel- tai muita liikuntaongelmia

Detaljeret gennemgang

Orjien senioriruoka on koiranruoka, joka sopii erityisesti vanhemmille koirille, joiden aktiivisuus on vähentynyt ja liikkuminen ja liikkuvuus alkavat muuttua. Siksi se on myös tuote, joka soveltuu erityisen hyvin koirille, joilla on tuki- ja liikuntaelimistön ongelmia.

Sentten sinun kannattaa valita Orijen Senior -koiranruoka

Usein aktiivisuus vähenee, kun koirat saavuttavat 7 vuoden iän. Sen jälkeen on tärkeää varmistaa, että koirasi saa oikeat ravintoaineet ja rasvahapot, jotta se voi ylläpitää liikkumista ja liikkuvuutta mahdollisimman hyvin.

Orijen Senior -koiranruoka sisältää 85 % lihaa WholePrey-suhteessa. Loput 15 prosenttia koostuu hedelmistä ja vihanneksista, jotta hiilihydraattien osuus olisi alhainen. Orijen-brändin mielestä koiranruoan pitäisi olla samanlaista kuin mitä koirat normaalisti söisivät luonnossa.

Laadukkaassa seniorikoiranruoassa ei ole keinotekoisia lisäaineita, väriaineita, säilöntäaineita eikä arominvahventeita. Orijen Senior -koiranruoka sisältää runsaasti ravintoa ja hyviä rasvahappoja, jotka ylläpitävät tai parantavat huomattavasti koiran liikkumista ja liikkuvuutta. Siksi se on sopiva ruoka sekä ikääntyville koirille että koirille, joilla on liikuntarajoitteita.

Tuotetiedot:

 • Soveltuu..: Koirat 7-vuotiaista alkaen tai koirat, joilla on liikuntaongelmia
 • Ravintosisältö: 38 % proteiinia, 15 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 340 g, 2 kg, 6 kg, 11,4 kg

Gilpa Trinkets active dogs

Paras koiranruoka aktiivisille koirille

Fordele
 • pros-icon.svg Sopii aktiivisille koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa.
 • pros-icon.svg Tukee koiran muotoa, tiineyttä ja imetystä
 • pros-icon.svg On ollut metsästäjien suosikkiruokaa jo 25 vuoden ajan

Detaljeret gennemgang

Gilpa Trinkets -koiranruoka sopii erinomaisesti koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa. Ruoka on ollut metsästäjien suosikkiruokaa jo vuosia, ja se edistää sekä koiran kuntoa että ruokintaa koiran saadessa pentuja.

Sentähden sinun kannattaa valita Gilpa Trinkets Active koiranruoka

Gilpan aktiivisille koirille tarkoitettu Trinkets-koiranruoka on täynnä yrttien ja kasviuutteiden ravintoaineita, ja se sisältää lisäksi omega-rasvahappoja. Ruoka sisältää runsaasti kanaa ja riisiä energianlähteenä. Nämä kaikki ovat siis ainesosia, jotka auttavat pitämään koirasi kunnossa lisääntyvää työtä, raskautta tai imetystä varten.

Jos sinulla on koira, jota käytät metsästykseen, tämä koiranruoka on ihanteellinen valinta. Gilpa Trinketin koiranruoka on ollut metsästäjien suosikki jo 25 vuoden ajan. Metsästyskoira on työkoira, joka tarvitsee energiaa sekä metsästääkseen että ollakseen metsästäjän kumppani. Tämä vaatii useimmilta koirilta ylimääräistä energiaa, joten ne hyötyvät tästä Gilpan koiranruoasta.

Myös tiineenä oleva tai pentuja imettävä koira tarvitsee ylimääräistä energiaa. Se on nartulle vaativa ajanjakso, ja siksi on tärkeää, että koiralla on hyvää ja ravitsevaa ruokaa, joka antaa energiaa pentujen kantamiseen tai hoitamiseen.

Tuotetiedot:

 • Sopii: aktiivisille koirille, jotka tarvitsevat lisäenergiaa
 • Ravintosisältö: 24 % proteiinia, 14 % rasvaa
 • Tuotteen paino: 15 kg

Guide

Mikä koiranruoka on paras koiralleni?

Eri koirien tarpeissa voi olla suuria eroja iän, koon, aktiivisuustason ja painon suhteen. Jotkin koiranruokatyypit sopivat kaikenikäisille koirille, kun taas toiset keskittyvät pennuille ja nuorille koirille ja toiset vanhemmille koirille. On olemassa myös koiranruokia, jotka on tarkoitettu aliravittuihin tai ylipainoisiin koiriin. Monenlaista koiranruokaa voidaan käyttää eri roduissa ja kokoluokissa. Usein ohjeissa ilmoitetaan, kuinka paljon koiranruokaa koiralle tulisi antaa päivässä.

Tästä koiranruokatestistä löydät koiranruokia, jotka täyttävät useita eri tarpeita. Löytääksesi oikeanlaisen ruoan koirallesi, sinun on ensin tutkittava sitä. Jos kyseessä on vastikään ostettu pentu, on mahdollista jatkaa koiranruokaa, jonka pentu on saanut kasvattajalta. Muuten tästä testistä löydät suuren valikoiman pennuille ja nuorille koirille sopivia koiranruokia. Jos sinulla on ollut koira jo jonkin aikaa ja haluat tarkistaa sen, tarkista koira ja kysy itseltäsi seuraavat kysymykset: Kuinka vanha koirasi on? Onko sillä kaunis, kiiltävä turkki? Onko sen iho terve vai onko se kuiva tai hilseilevä? Vaikuttaako koira raikkaalta ja mukavalta? Haluaako se syödä nykyistä ruokaa? Onko sen suolen toiminta normaalia ja tapahtuuko se yhdestä kahteen kertaa päivässä? Kuinka aktiivinen koira on? Pitääkö sen olla erityisen hyvässä kunnossa metsästystä, agilityä tai muuta toimintaa varten? Onko sillä sairauksia, vammoja tai liikkumisongelmia? Onko se liian lihava, ohut vai juuri sopiva?

Jos koirasi on terve, hänen suolenliikkeensä ovat normaalit, hän vaikuttaa hyvinvoivalta ja haluaa syödä ruokansa, ruokaa ei välttämättä tarvitse vaihtaa. Jos on joitakin kohtia, joita koirasi ei täytä ollakseen täysin mukava, että haluat muuttaa, voit hyödyllisesti lukea läpi joitakin edellä mainittuja 8 ruokatuotetta koirasi tarpeiden mukaan. Jokaiselle ruokavaihtoehdolle on annettu pieni otsikko, jossa ilmoitetaan, mille koirille kyseinen koiranruoka sopii. Suosittelemme, että otat aina yhteyttä eläinlääkäriin, jos koirallasi on sairauksia tai muita hoitoa vaativia ongelmia.

Mitä koiranruoan tulisi sisältää?

Rodusta, koosta ja aktiivisuustasosta riippumatta ruokatuotteen tulisi koostua vähintään näistä kolmesta energialähteestä: proteiinista, rasvasta ja hiilihydraatista sekä useista koiran tarvitsemista vitamiineista ja kivennäisaineista. Näiden kolmen energialähteen osuudet voivat kuitenkin vaihdella koiran rodun, koon ja muodon mukaan.

On hyödyllistä tarkistaa, sisältääkö koiranruoka lihavalmisteita, kuten kanaa, naudanlihaa tai kalaa, sillä ne ovat hyviä proteiininlähteitä. Hyvät ja terveelliset rasvahapot, kuten omega 3 ja 6, ovat eduksi ruoassa, jotta koiralle ei tarvitse antaa ylimääräistä kalaöljyä liikuntatoimintojen ylläpitämiseksi. Jos haluat, että koiran ruoassa ei ole erilaisia lisäaineita, joita koirassa ei ole luonnostaan, on hyvä tarkistaa, miten ruoka on säilötty. E-vitamiini ja rosmariiniöljy ovat kaksi luonnollista säilöntäainetta, jotka voivat myös olla hyödyllisiä koirallesi.

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, tarkista koirasi ruoan kuitupitoisuus. Koiranruoan kuidulla on sama merkitys kuin kuidulla on meille ihmisille: se edistää suolen normaalia toimintaa ja täyttää vatsaa, mutta ei sellaisenaan tuota elimistölle merkittävästi energiaa. Paljon kuitua ruokavaliossa voi vaikuttaa kylläisyyttä lisäävästi, joten voidaan nähdä, että hieman ylipainoiselle tai ylipainoon taipuvaiselle koiralle tarkoitetun ruoan kuitu- ja proteiinipitoisuus voi olla hieman korkeampi. Jos ruokaa ei ole tarkoitettu tyydyttämään koiraa, jolla voi olla vaikeuksia hallita omaa kylläisyydentuntoaan, mutta se on kuitupitoinen ja edullinen, sen tulisi ollaole hieman varovainen, sillä se voi pitkällä aikavälillä tulla kalliimmaksi, sillä koira ei aina pysty täyttämään energiantarvettaan, jos ruoka ei sisällä koiran tarpeisiin sopivaa määrää energiaa.

On tärkeää, että et valitse markkinoiden halvinta koiranruokaa, sillä kaikki halvat koiranruoat eivät vastaa koirasi tarpeita. Laatu ja hinta kulkevat usein käsi kädessä, ja siksi on syytä pyrkiä löytämään ruoka, joka täyttää kaikki eri koirien yksilölliset tarpeet.

FAQ

Mikä koiranruoka on paras?

Tässä koiranruokatestissä Sportsman's Pride Maintenance Adult äänestettiin testin voittajaksi, koska se on luonnontuote, jota voidaan käyttää kaikenikäisille aikuisille koirille. Tässä testissä on useita eri ruokatyyppejä, jotka voivat olla koirallesi sopivampia yksilöllisistä tarpeista riippuen.

Mitä koiranruoan tulisi sisältää?

Koiranruoan tulisi sisältää vähintään kolmea energialähdettä: valkuaista, rasvaa ja hiilihydraattia sekä välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, joita kaikki koirat rodusta riippumatta tarvitsevat. Kannattaa lukea tämä testi, jotta saat selville, minkälainen koiranruoka sopii parhaiten koirallesi.

Miten löydän oikean koiranruoan koiralleni?

On tärkeää tutkia koirasi ja tarkistaa sen terveys ja kunto. Tässä koiranruokatestissä sinua opastetaan, miten löydät oikeanlaisen koiranruoan. Testissä on useita eri vaihtoehtoja, joten jokaiselle koiralle löytyy jotain.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×