Kuntopyörä testi – Paras kuntopyörä 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

InShape FB40

InShape FB40 on erinomainen kuntopyörä edulliseen hintaan. Saat paljon kuntopyörää rahoillesi. Magneettinen kuormitusjärjestelmä on tuhoutumaton ja antaa realistisen vastuksen tunteen. Vastustustasoja on 8, joten voit vaihdella harjoittelua. Se on varustettu näytöllä, joka näyttää muun muassa…

1
testin paras

InShape FB40

2
paras halpa kuntopyörä

Tectake kuntopyörä näytöllä

3
paras premium-kuntopyörä

Kettler Tour 300

4
paras kuntopyörä edistyneille käyttäjille

InShape FB600S

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue kuntopyörätestimme, jos etsit uutta kuntopyörää.
Markkinoilla on niin paljon erilaisia kuntopyöriä, että se voi tuntua ylivoimaiselta, kun etsit ensimmäistä kuntopyörääsi. Mutta me olemme täällä auttamassa!

Löysimme viisi parasta kuntopyörää, joten etsitpä sitten kokoontaitettavaa kuntopyörää tai pyörää, jossa on raskaampi vauhtipyörä, löydät varmasti juuri sinulle sopivan pyörän!

Kuntopyörätestissämme tarkastelemme parhaiden kuntopyörien joukossa vastustasoa, vauhtipyörää, säädettävyyttä ja muuta. Millainen on hyvin varustettu kuntopyörä ja ovatko halvat kuntopyörät edes rahan arvoisia?

Olemme vastanneet siihen osto-oppaassamme, joka antaa sinulle kaikki tarvittavat tiedot, jotta voit tehdä tietoon perustuvan valinnan ennen ostamista. Vertailutaulukkomme antaa sinulle ainutlaatuisen ja salamannopean yleiskatsauksen kaikista testissämme olevista kuntopyöristä. Ja sitten vain pyörän selkään!

InShape FB40

testin paras

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ystävällinen
 • pros-icon.svg 8 vastustasoa
 • pros-icon.svg 4 kg vauhtipyörä
 • pros-icon.svg Ei vie paljon tilaa
 • pros-icon.svg Helppo koota

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita InShape FB40

InShape FB40 on erinomainen kuntopyörä edulliseen hintaan. Saat paljon kuntopyörää rahoillesi. Magneettinen kuormitusjärjestelmä on tuhoutumaton ja antaa realistisen vastuksen tunteen. Vastustustasoja on 8, joten voit vaihdella harjoittelua. Se on varustettu näytöllä, joka näyttää muun muassa nopeuden, matkan, sykkeen (mitattuna kahvasta) ja kalorinkulutuksen.

Kaksisuuntaisen pyörimisliikkeen ansiosta voit polkea sekä eteen- että taaksepäin ja myös pysähtyä, mikä on hyödyllistä, jos pidät intervalliharjoittelusta. Istuimen korkeutta voidaan säätää sopivaksi. Sen käyttäjän enimmäispaino on 100 kg, joten se sopii useimmille kuntoilijoille. Monipuolinen kuntopyörä, joka tarjoaa mukavan harjoittelun.

Tectake kuntopyörä näytöllä

paras halpa kuntopyörä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Taitettava
 • pros-icon.svg Näyttö
 • pros-icon.svg Pedaalien kiinnikkeet
 • pros-icon.svg Pehmustettu kahva
 • pros-icon.svg Kootaan nopeasti ja helposti

Detaljeret gennemgang

Sentten sinun kannattaa valita näytöllä varustettu tectake-kuntopyörä

Jos sinulla on vähän tilaa, mutta haluat harrastaa liikuntaa kotona, tällainen kokoontaitettava kuntopyörä on juuri sinua varten. Se on erityisen edullinen kuntopyörä, jonka käyttäjän enimmäispaino on 100 kiloa. Voit säätää vastusta 8 vastustasolla ja tehdä harjoittelustasi entistäkin haastavamman. Istuinta voi myös säätää, ja varvaskiinnikkeet yhdessä liukumattoman kulutuspinnan kanssa varmistavat, ettet liukastu polkimilta.

Voit seurata harjoitteluasi näytöltä, jossa on sykemittari, nopeusmittari ja kalorilaskuri. Kun olet valmis päiväksi, taita pyörä vain kokoon ja laita se pois. Voit nyt käyttää lattiatilaa muuhun, eikä pyörä ole koskaan tiellä. Fiksua! Helppokäyttöinen kuntopyörä.

Kettler Tour 300

paras premium-kuntopyörä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 15 vastustasoa
 • pros-icon.svg 10 koulutusohjelmaa
 • pros-icon.svg Max. max. henkilön paino 130 kg
 • pros-icon.svg Säädettävä ohjaustanko
 • pros-icon.svg Säädettävä istuin

Detaljeret gennemgang

Sentten sinun kannattaa valita Kettler Tour 300

Jos pidät huolta harjoittelustasi, uuden kuntopyöräsi pitäisi olla tämä Kettler Tour 300. Se tarjoaa sinulle paljon vaihtoehtoja 15 vastustasolla, joten voit nostaa kuormitusta korkealle ja saada erityisen haastavan harjoituksen.

Monet harjoitusohjelmat takaavat erityisen tehokkaan harjoittelun, sillä valittavana on peräti 10 ohjelmaa. Lisäksi siinä on näyttö ja sykemittari. Pyörä on testimme painavin, mutta toisaalta sen suurin sallittu henkilöpaino on 130 kiloa, mikä tarkoittaa, että se soveltuu painavammillekin henkilöille ja tarjoaa samalla enemmän vastusta. Sekä ohjaustanko että istuin voidaan säätää sinulle sopivaksi. Erittäin mukava kuntopyörä, jossa on vakaa ja tukeva rakenne.

InShape FB600S

paras kuntopyörä edistyneille käyttäjille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2 kuljetuspyörää
 • pros-icon.svg Tietokone
 • pros-icon.svg Säädettävä istuin
 • pros-icon.svg Säädettävä ohjaustanko
 • pros-icon.svg 8 vastustasoa

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita InShape FB600S

Erinomainen kuntopyörä, jossa on säädettävä ohjaustanko ja istuin, joten löydät helposti optimaalisen asennon pyöräilyä varten. 6 kg:n vauhtipyörä tarjoaa hyvän vastuksen, ja 8 vastustasolla haastat varmasti kaikki tärkeimmät lihasryhmät. Se on varustettu helppokäyttöisellä harjoitustietokoneella, joka mittaa aikaa, nopeutta, matkaa, sykettä ja ODO:ta (kaikkien harjoitusten harjoitettu matka) sekä laskee, kuinka monta kaloria poltat.

Skannaustoiminto vaihtaa näyttöä eri toimintojen välillä, joten voit pitää eri mittauksia aina silmällä. 2 kuljetuspyörää helpottavat pyörän siirtämistä ympäri taloa. Nosta vain toiselta puolelta ja vedä tai työnnä pyörää haluamaasi paikkaan. Koska sen käyttäjän enimmäispaino on 120 kg, se sopii myös painavammille henkilöille, jotka haluavat erityisen hellävaraisen harjoituksen.

Tunturi Cardio Fit B30

paras kevyt kuntopyörä magneettisella vastuksella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Satulaa voidaan säätää pystysuunnassa
 • pros-icon.svg Näyttö
 • pros-icon.svg Kääntyvä pyörä 6 kg
 • pros-icon.svg Helppo koota
 • pros-icon.svg Kompakti

Detaljeret gennemgang

Miksi kannattaa valita Tunturi Cardio Fit B30

Useimmat meistä viettävät pitkiä tunteja tietokoneen ääressä, minkä vuoksi on fiksua pitää käsillä kuntopyörä, jonka päälle voi hypätä nopeasti. Tunturi Cardio Fit B30 -kuntopyörä on mukavan hiljainen, joten et häiritse viereisen toimiston kollegoita tai pidä liikaa meteliä kotona. Se on loistava kuntopyörä, jossa on magneettijarrujärjestelmä, joka auttaa sinua tekemään lempeää harjoittelua. 6 kg:n vauhtipyörä ja 8 vastustasoa antavat sinulle runsaasti haastetta. Pyörässä on näyttö, josta voit seurata aikaa, matkaa, nopeutta, sykettä ja kulutettuja kaloreita. Satulaa voi säätää pystysuunnassa, joten voit löytää mukavan istuma-asennon.

Guide

Miten valita paras kuntopyörä

Kuntopyörät ovat älykäs tapa harrastaa liikuntaa kotona. Kun sää on liian kylmä, liian kuuma tai sataa kaatamalla, kuntopyörä on erinomainen väline kunnon ylläpitämiseen ja kotona harjoitteluun.

Toinen etu on se, että säästät aikaa kulkemisessa kuntosalille ja takaisin, ja voit itse päättää, milloin haluat treenata. Voit jopa katsoa televisiota harjoituksen aikana, sillä toiminnallisessa kuntopyörässä on yleensä erittäin mukava istua.

Se on myös todella tehokas tapa polttaa kaloreita. Lisäksi kun harjoittelet kuntopyörällä, kehität voimaa ja kestävyyttä sekä koordinaatiota ja ketteryyttä.

Samalla se on lempeä liikuntamuoto, joka sopii ikääntyneille ja urheiluvammoista toipuville, sillä toisin kuin muissa urheilulajeissa, kuten juoksussa, pyöräilyssä vältetään kovia iskuja. Riippumatta siitä, kuinka kovaa haluat treenata, sinulle löytyy sopiva pyörä.

Itse asiassa mitään haittapuolia ei ole!

On kuitenkin tärkeää löytää tarpeisiisi sopiva kuntopyörä.

Kohteet

Mitä haluat saavuttaa liikunnalla? Haluatko intensiivisen harjoittelun vai haluatko käyttää tavallista kuntopyörää kuntoutukseen tai harrastaa liikuntaa silloin tällöin?

Jos et pyöräile kovin paljon ja kuntopyörä on keino saada liikuntaa silloin tällöin, voit helposti tyytyä yksinkertaisempaan kuntopyörään, jossa ei ole liikaa ohjelmia ja jossa on vähemmän vastusta.

Jos olet kuitenkin kokenut pyöräilijä, joka pyöräilee jo paljon ja haluat käyttää kuntopyörää kilpapyörän korvikkeena sadepäivinä tai täydentämään muuta harjoittelua, voi olla kannattavaa investoida raskaampaan pyörään, jossa on enemmän vastusta, enemmän vastustasoja ja ehkä jopa sisäänrakennettuja harjoitusohjelmia.

Budjetti

Edullisimmista kuntopyöristä kalleimpiin on monia eri hintaluokkia, mutta myös monia erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Ominaisuudet kulkevat usein käsi kädessä kuntopyörän hinnan kanssa. On siis järkevää sijoittaa enemmän rahaa raskaaseen pyörään, jos käytät sitä paljon ja haluat pyörän, jossa on useita vastustasoja.

Tila

Seuraava tärkeä asia on pyörän sijoituspaikka. Kovaan harjoitteluun tarkoitettu tukeva kuntopyörä vie usein myös enemmän tilaa kuin kevyt, kokoontaitettava ja helposti kuljetettava kuntopyörä. Jos pyörää käytetään huoneessa, jossa on myös muita toimintoja, voi olla suuri etu valita kokoontaitettava kuntopyörä, jonka voi helposti säilyttää poissa tieltä. Kokoontaitettavat kuntopyörät ovat yleensä kevyempiä. Tarkista myös, onko pyörän alla pyörät, sillä kiinteä kuntopyörä painaa yleensä enemmän, ja jos pyörää on siirrettävä, on todella tärkeää, että pyörät ovat alla.

Kuka käyttää pyörää?

Koska kuntopyörä on lempeä liikuntamuoto, kotitaloudessa voi olla useita henkilöitä, jotka haluavat käyttää sitä. Jos näin on, on tärkeää löytää pyörä, jossa on säädettävä istuin. Lisäksi voi olla eduksi, jos ohjaustankoa voi säätää, jotta istut varmasti oikein. Väärin säädetty kuntopyörä voi aiheuttaa selkävaivoja tai vammoja, eikä se todellakaan ole tarkoitus.

Jos sinun on vaikea nousta pyörän selkään loukkaantumisen, leikkauksen tai muun vastaavan vuoksi, valitse pyörä, jossa on matala askelmäärä ja mieluiten painavampi kuntopyörä, jotta se ei kaadu, jos nojaat siihen.

Vastuksen tyyppi

Kuntopyörissä on kolme erilaista vastusta.

 1. manuaalinen magneettinen
 2. elektroninen magneettinen
 3. induktio
Magneettinen käsikäyttöinen

Monissa kuntopyörissä on manuaalinen vastus, koska sitä on helppo käyttää. Manuaalisen vastuksen avulla pyörässä on vipu, jota ruuvataan jarrun säätämiseksi. Tällöin vauhtipyörää jarruttaa magneetti, joka siirtyy lähemmäs vauhtipyörää, kun vastus kasvaa.

Manuaalinen vastus on halvempi, kestävämpi ja hiljaisempi, joten se sopii kotikäyttöön tarkoitettuihin kuntopyöriin, joten et pidä meteliä etkä häiritse muuta kotitaloutta ja voit katsoa televisiota tai kuunnella radiota harjoituksen aikana.

Elektroninen magneettinen

Elektroninen säädettävä magneettinen vastus toimii periaatteessa samalla tavalla kuin manuaalinen magneettinen vastus. Erona on se, että sähkömagneettisessa vastuksessa et säädä vastusta manuaalisesti vivulla. Sen sijaan vastus säädetään kuntopyörän sisäänrakennetulla tietokoneella. Tällainen malli vaatii luonnollisesti enemmän tekniikkaa, ja sisäänrakennetuilla tietokoneilla varustetut kuntopyörät ovat siksi usein kalliimpia.

Tämäntyyppisen vastuksen etuna on, että valitset yleensä tietokoneella ohjelman, ja ohjelma säätää vastusta harjoitusohjelman suorittamisen aikana. Sinun tarvitsee siis vain keskittyä ajamiseen.

Induktio

Induktiojarrujärjestelmää säädetään myös tietokoneella olevan koulutusohjelman avulla. Ero sähkömagneettiresistanssiin on se, että induktioresistanssi mitataan tarkemmin watteina. Siksi tämäntyyppistä vastusta käyttävät useimmiten ammattilaisurheilijat ja edistyneet kuntoilijat, mutta myös vammojen jälkeiseen kuntoutukseen.

Ammattikäyttöön tarkoitetussa kuntopyörässä on tyypillisesti useita ohjelmia, se on painava ja siten myös vakaampi kuntopyörä, joka tarjoaa enemmän vastusta kuin tavalliset kuntopyörät. Tällaiset polkupyörät sopivat käytettäväksi yrityksissä ja kuntosaleilla.

Kuntopyörissä on yleensä joko manuaalinen tai elektroninen lataus. Erona on se, että manuaalisessa kuormituksessa voit lisätä kuormitusta kääntämällä painiketta tai vipua. Elektronisella kuormituksella lisäät sitä käyttämällä kuntopyörän tietokonetta.

Miten painava vauhtipyörän pitäisi olla?

Se riippuu siitä, kuka pyörää käyttää ja mihin. Lyhyesti sanottuna kevyt vauhtipyörä tarjoaa myös kevyen vastuksen, kun taas raskas vauhtipyörä tarjoaa enemmän vastusta.

Jos käytät sitä kuntoutukseen tai kevyeen harjoitteluun, kannattaa hankkia pyörä, jossa on kevyempi vauhtipyörä eli noin 6 kg:n vauhtipyörä. Jos olet kuitenkin kokenut pyöräilijä ja pyöräilet yleensä paljon tai jos olet itse painavampi, kannattaa valita kuntopyörä, jonka vauhtipyörä on vähintään 7-8 kg, jotta vastusta olisi parempi.

Painava vauhtipyörä antaa yleensä myös tasaisemman kierteen, ja mitä painavampi vauhtipyörä, sitä hiljaisempi pyörä.

Monissa tuoteselosteissa on termi “vauhtipyörä”. Tämä on englanninkielinen termi vauhtipyörälle.

Ominaisuudet

Kuntopyörissä on useita erilaisia ominaisuuksia. Kaikissa testissämme olleissa polkupyörissä on näyttö, mutta markkinoilla on tietysti monia muitakin kuntopyöriä.

Bluetooth

Joissakin on myös Bluetooth. Sinun kannattaa valita kuntopyörä, jossa on Bluetooth, jos haluat käyttää langatonta sykevyötä harjoituksen aikana. Toinen bluetoothin etu on se, että voit liittää kuntopyörän kännykkään tai tablettiin ja käyttää sovellusta harjoitteluun.

Kokoonpano ja huolto

Kiristä, jotta se pysyy vakaana. Tarkista, ettei siinä ole irtonaisia osia.

On myös hyvä idea pyyhkiä se puhtaaksi hiestä joka kerta, kun käytät sitä. Varsinkin jos hikoilet paljon.

Kannattaa ehkä hankkia matto, jonka voit laittaa pyöräsi alle, kun käytät sitä. Ensinnäkin se suojaa lattiaa naarmuilta ja jälkiltä – mikä on erityisen hyödyllistä, jos sinulla on puulattia – ja matto on myös vakaampi. Se tarkoittaa myös sitä, että hikoilet matolle etkä lattialle, joten sinun ei tarvitse pestä lattiaa sen jälkeen.

Miten kuntopyörä asetetaan oikein?

Varmista ensinnäkin aina, että pyöräsi on vakaa ja turvallinen. Se ei saa seistä ja kallistua.

Kuntopyörässä on yleensä erittäin mukava istuin, sillä se on usein leveämpi ja pehmeämpi kuin tavallisessa pyörässä. Kun olet varmistanut, että pyörä on vakaa, säädä istuin korkeuden mukaan. Satulaa voidaan säätää useimmissa kuntopyörissä.

Istuimen on oltava samalla korkeudella kuin lantiosi. Jalkoja ei saa venyttää liian pitkälle eikä polkimia saa pitää liian lähellä. Kun jalkasi ovat koukussa, niiden pitäisi olla noin 15 asteen kulmassa, jotta korkeus sopii sinulle.

Joidenkin kuntopyörien ohjaustankoa voi säätää eteen- ja taaksepäin. Toisissa sitä voidaan säätää korkeussuunnassa. Joissakin sitä ei voi säätää suoraan, vaan se on kallistettava sopivaksi. Jos ostat pyörän, jonka ohjaustankoa ei voi säätää, on tärkeää, että nykyinen asetus sopii sinulle.

Kaikissa malleissa ei ole säädettävää ohjaustankoa. Ohjaustanko on kuitenkin sijoitettava niin, että sinun ei tarvitse ojentaa käsiäsi liian pitkälle tai istua selkä täysin koukussa.

Kokeile sitä ja katso tarvittaessa itseäsi peilistä nähdäksesi, millainen selkäsi on, kun istut pyörän selässä. Hyvä kuntopyörä on sellainen, jota on mukava käyttää. Jos se tuntuu väärältä, pyörä on todennäköisesti myös väärin säädetty.

FAQ

Mikä kuntopyörä on testin paras?

Testin paras kuntopyörä on InShape FB40. Se on edullinen kuntopyörä, joka sopii useimmille ihmisille. Siinä on kätevä näyttö, ja se mittaa nopeutta, etäisyyttä ja sykettä. 4 kg:n vauhtipyörä tarjoaa hyvän vastuksen. Tukeva kuntopyörä tavalliselle kuntoilijalle.

Miten kuntopyörä asetetaan oikein?

Kuntopyörä on asetettava tasaiselle alustalle. Istuimen on oltava samalla korkeudella kuin lantiosi. Kun pyöräilet ja polvet ovat koukussa, kulman tulisi olla 15 astetta. Ohjaustangon ei pitäisi olla liian kaukana kehostasi, joten sinun pitäisi yltää siihen. Selän ja hartioiden pitäisi olla mukavasti.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×