Lattianpesukoneiden testi (2022) → Katso parhaat lattianpesukoneet top 5:ssä.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Paras robottilattianpuhdistin

IRobot Braava m6 lattianpuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä lattianpesuritestissä äänestimme Kärcher SC 3 EasyFix Upright -mallin testin parhaaksi. Tämä johtuu sen ominaisuuksista, käyttäjäystävällisestä suunnittelusta, ulkonäöstä ja hinnasta. Kuitenkin myös muut luettelossa olevat tuotteet ovat selvästi investoinnin arvoisia. Joten lue eteenpäin löytääksesi parhaan lattianpuhdistimen sinulle.

Osaat myös lisätietoja oikean mallin löytämisestä ja yleisempää tietoa lattianpesusta, jos pysyt artikkelin loppuun asti. Opastamme sinua pesemään erityyppisiä lattioita ja kuinka usein lattiasi tulisi pestä valittujen tuotteiden tarkastelun jälkeen.

Kärcher SC 3 EasyFix Upright

Paras lattianpesuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Poistaa jopa 99,9 % kotitalouksien bakteereista ja liasta sekä lattioilta että matoilta
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu 500 ml:n vesisäiliö, joka voidaan täyttää uudelleen puhdistuksen aikana
 • pros-icon.svg Pitkä viiden metrin johto takaa liikkumisen vapauden
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu helpottaa käyttöä

Detaljeret gennemgang

Et voi mennä vikaan sijoittamalla tähän Kärcher-imuriin. Tuote poistaa tehokkaasti lian, saippuajäämät ja kalkin sekä kovilta lattioilta että matoilta. Itse asiassa se tappaa jopa 99,9 prosenttia kaikista kotitalouksien bakteereista. Sinulla on myös liikkumisvapaus, sillä mukana tulevan johdon pituus on viisi metriä.

Miksi sinun kannattaa valita Kärcher SC 3 EasyFix Upright

Jos etsit markkinoiden parasta höyrypuhdistinta, kannattaa tutustua tähän Kärcherin malliin. Tämä versio täyttää kaikki lattianpuhdistimelle asetetut odotukset. Malli on rakenteeltaan yksinkertainen ja erittäin käyttäjäystävällinen, joten sitä on helppo käyttää lattianpesuun. Vain 30 sekunnissa olet valmis aloittamaan puhdistuksen.

Suutin on suunniteltu liukumaan laattojen, lattioiden ja mattojen yli, joten tätä lattianpuhdistinta voi käyttää kaikilla lattioilla. Höyrypuhdistin poistaa kaiken lian, saippuakertymän ja kalkin ja tappaa jopa 99,9 prosenttia kaikista kodin bakteereista. Tuote on suunniteltu integroidulla 500 ml:n vesisäiliöllä, joka voidaan helposti täyttää matkalla, joten sinun ei tarvitse keskeyttää koko prosessia vain siksi, että vesi on vähissä.

Voit olla varma, että tämä kone pesee syvästi, mutta on samalla hellävarainen lattialle. Kone on myös helppo huoltaa, sillä sen sisäänrakennettu kalkinpoistojärjestelmä ilmoittaa, kun kalkinpoistokasetti on vaihdettava. Lisäbonuksena tässä mallissa on pitkä viiden metrin johto, joten voit liikkua vapaasti ja ulottua ympäri taloa. Sekä johto että erilaiset lisävarusteet on myös helppo säilyttää koneessa.

Tuotetiedot

 • Väri: Keltainen
 • Vesisäiliö: 500 ml
 • Teho: 1900 wattia
 • Höyrynpaine: 3,5 bar
 • linjan pituus: 5 metriä

Bissell Vac and Steam Floor Cleaner

Imuri ja lattianpesuri yhdessä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 2-in-1-ratkaisu, jossa saat sekä pölynimurin että lattianpuhdistimen samassa tuotteessa
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää höyryn säätö kullekin pinnalle sopivaksi
 • pros-icon.svg Hyvä käyttäjäystävällisyys kahvassa olevalla elektronisella sormikosketusohjauksella

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän lattianpesuriin saat yhdellä ostokerralla paitsi lattiamopin myös pölynimurin. Se voi sekä imuroida että höyryttää tarpeen mukaan – ja voit vaihtaa näiden toimintojen välillä nopeasti. Imuri on kuitenkin edelleen tehokas, sillä se poistaa kaikki bakteerit ja lian ilman, että se on liian ankara lattialle.

Miksi kannattaa valita Bissellin imuri ja höyrylattianpesuri

Jos etsit 2-in-1-ratkaisua, jossa saat käyttöösi sekä pölynimurin että lattianpesurin, vaikka käyttäisit vain samaa laitetta, tutustu tarkemmin tähän Bissellin malliin. Koneen avulla voit helposti vaihtaa näiden kahden toiminnon välillä kahvassa olevan käyttäjäystävällisen kosketussäätimen avulla. Voit siis vaihtaa imuroinnin ja höyryn välillä haluamallasi tavalla.

Et tee kompromisseja pölynimurin tai lattianpesurin suorituskyvyssä. Itse asiassa pölynimuri on erittäin tehokas syklonilla ja saa kaiken lian kiinni. Lisäksi koneessa on kaksinkertainen lika-astia, joten voit päästä eroon imuroiduista hiuksista ja liasta koskematta niihin. Pölynimuri on ihanteellinen, sillä se poistaa hellävaraisesti jopa 99,9 prosenttia kaikista kodin paahtuneista bakteereista. Koneessa on myös sisäänrakennettu vedensuodatin ja vesisäiliö, joten sinulla on aina höyryä työtä varten.

Mikrokuitumoppi, Microban Antimicrobial Product Protection -tuotesuojalla varustetut moppityynyt ja käyttöohjeet sisältyvät toimitukseen. Voit käyttää tämäntyyppistä lattianpuhdistuslaitetta tiivisteettömille koville lattioille ja matalille matoille. Lisäbonuksena koneen mukana tulee yli 7 metrin johto, joka antaa sinulle suuren liikkumisvapauden kodin siivouksessa.

Tuotetiedot

 • Paino: 4.8 kg
 • Vesisäiliö: 400 ml
 • Teho: 1600 wattia
 • Melutaso: 81 dB(A)
 • linjan pituus: 7,6 metriä

IRobot Braava m6 lattianpuhdistin

Paras robottilattianpuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas robottilattianpuhdistin, joka pääsee kulmiin
 • pros-icon.svg Osaa suunnistaa itse ympäri kotia
 • pros-icon.svg Mahdollisuus yhdistää malli sovellukseen tai muihin robotteihin

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän robottilattianpesuriin sinun ei tarvitse enää koskaan pestä lattioita itse. Malli poistaa lattialta kaikenlaisen lian ja jättää sen kiiltävän puhtaaksi. Robotin muotoilu takaa myös sen, että se pääsee kulmiin ja jopa kiertää huonekaluja. Voit liittää sen sovellukseen täydellistä hallintaa varten.

Miksi sinun kannattaa valita IRobot Braava m6 -lattianpuhdistin

Jos investoit tähän IRobotin robottilattianpuhdistimeen, voit varmasti tehdä tulevasta lattianpesusta paljon helpompaa itsellesi. Tämän mallin avulla sinun ei tarvitse tehdä mitään itse, kun peset lattiaa kotona. Robottimoppi huolehtii askareista itse, ja täydellä latauksella se voi jopa kulkea jopa 75 minuuttia. Kun koneen akku loppuu, se siirtyy automaattisesti latausasemalle.

Tämän mallin valitsemisen selkeä etu muihin robottilattianpesureihin verrattuna on se, että tämä variantti pystyy itse selvittämään parhaan reitin puhdistusta varten ja välttämään esimerkiksi huonekaluja. Lisäksi koneen ihanteellinen muotoilu takaa, että se pääsee puhdistamaan reunoja myöten. Se tekee myös tämän täydellisesti, sillä kone irrottaa kaikenlaisen lian ja lian kodista.

Sinulla on mahdollisuus liittää robottilattiamoppi laitteeseesi iRobot HOME -sovelluksen kautta. Täällä voit ajoittaa siivouksen itse, esimerkiksi jos sinulla on kiinteät ajat, jolloin haluat lattian pestävän. Voit myös liittää Braava-lattiamopin Roomba-robotti-imuriin, jos sinulla on sellainen. Tällöin lattiamoppi voi aloittaa lattian pesun, kun robotti-imuri on lopettanut lattian imuroinnin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 8,1 cm
 • Halkaisija: 26 cm
 • Paino: 2,2 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Vesisäiliö: ml
 • Teho: watti
 • Höyrynpaine: bar
 • Viivan pituus: metri

Kärcher SC 4 EasyFix lattianpuhdistin

Monikäyttöinen lattianpuhdistin höyryllä

Fordele
 • pros-icon.svg Monikäyttöinen lattianpesuaine, jota voidaan käyttää lattioille, kalusteille, ikkunoille jne.
 • pros-icon.svg Tehokas, mutta puhdistaa alueet hellävaraisesti
 • pros-icon.svg Mahdollisuus säätää höyryn määrää pintatyypin mukaan
 • pros-icon.svg Varustettu lapsilukolla ja turvaventtiilillä optimaalisen turvallisuuden takaamiseksi

Detaljeret gennemgang

Tästä Kärcherin höyrylattianpuhdistimesta nautit varmasti – mihin ikinä aiotkin sitä käyttää. Koska se on monikäyttöinen, sitä voidaan käyttää monenlaisiin tehtäviin kotona, ei vain lattioiden puhdistamiseen. Kone tappaa kaikki bakteerit ja poistaa alueelta saippuajäämät ja kalkin.

Miksi kannattaa valita Kärcher SC 4 EasyFix -lattianpesuri

Yksi suurista eduista, joita Kärcher-merkkiseen lattianpesuriin sijoittaminen tuo tullessaan, on se, että sitä voidaan käyttää erityyppisten lattioiden puhdistamisen lisäksi myös muihin tarkoituksiin. Malli on monikäyttöinen höyrypuhdistin, joten sitä voidaan käyttää myös kalusteiden, pesualtaiden, seinälaattojen, ikkunoiden, peilien, liesituulettimien, liesituulettimien jne. puhdistukseen. Missä tahansa käytätkin tätä laitetta, se toimii tehokkaasti ja on hellävarainen materiaalille.

Tämä lattianpesuri poistaa kaiken liasta kalkkiin ja saippuajäämiin. Lisäksi lämmön ja korkean höyrynpaineen erinomainen yhdistelmä takaa, että jopa 99,9 prosenttia kaikista kotitalouksien bakteereista poistetaan, kun käytät tätä laitetta alueella. Siinä on myös sekä käsisuutin että lattiasuutin, joten voit helposti puhdistaa molemmat pinnat ja päästä huonekalujen alle.

Mallissa on kaksisäiliöjärjestelmä, joten voit täyttää vettä uudelleen puhdistuksen aikana, jos säiliö on vähissä. Vettä on kuitenkin riittävästi, sillä säiliöön mahtuu jopa 800 ml vettä. Voit helposti säilyttää mukana tulevia lisävarusteita, kuten pistosuutinta, suuttimia, pyöreää harjaa ja kalkinpoistotikkuja höyrypuhdistimessa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 27,3 cm
 • Pituus: 38 cm
 • Leveys: 25,1 cm
 • Paino: 5.2 kg
 • Väri: Keltainen
 • Vesisäiliö: 800 ml
 • Teho: 2000 wattia
 • Höyrynpaine: 3,5 bar

Guide

Miten löydät parhaan tuotteen sinulle tässä lattianpesuritestissä

Markkinoilla on useita hyviä lattianpesureita, joista edellä mainitut mallit on valittu parhaiksi. Ne kaikki eivät tietenkään sovi yhtä hyvin siihen, mitä odotat saavasi uudelta lattianpesukoneeltasi. Jotta voisit tarkastella tarkemmin, mitä lattianpesurilta todella tarvitaan – ja mikä malli sopii sinulle parhaiten – kannattaa kuunnella ja ottaa huomioon alla olevat neuvot. Tämä antaa sinulle todellakin käsityksen siitä, minkä tyyppinen malli sinun pitäisi valita, kun ostat lattianpesukonetta.

 • Onko konetta käytettävä tietyntyyppisellä lattialla?
 • Katso tuotteen kokoa ja painoa
 • Sijoita lattianpesukoneeseen, jossa on suuri säiliö
 • Sijoita lattianpesuriin, jossa on pitkä johto
 • Haluatko yhdistelmäkoneen vai vain tavallisen lattianpesukoneen?
 • Päättäkää, mikä hintaluokka teille sopii
 • Valitse käyttäjäystävällinen malli

Pitäisikö konetta käyttää tietyntyyppisellä lattialla?

Ensinnäkin on erittäin tärkeää harkita, käytetäänkö uutta lattianpesukonetta tietyntyyppisellä lattialla. Kaikkia malleja ei voi käyttää kaikentyyppisillä lattioilla. Lisäksi on aina olemassa malleja, jotka soveltuvat paremmin tietyntyyppisille lattioille kuin toiset.

Tästä syystä kannattaa miettiä, missä aiot käyttää konetta. Käytetäänkö sitä koko talossa, olohuoneen lattialla, eteisessä, kylpyhuoneessa ja keittiössä, vai käytetäänkö sitä vain tietyillä pinnoilla, kuten laatoilla, puulattioilla ja matoilla?

Katso tuotteen kokoa ja painoa

Haluat, että uusi lattianpesuaineesi on mahdollisimman helppokäyttöinen. Tästä syystä kannattaa välttää rahan sijoittamista hankalaan ja raskaaseen malliin. Pian sinun on vaikea työntää ja päästä kaikkiin paikkoihin talossa. Jos sinulla on iso talo, on tietenkin tärkeää, ettei kone ole liian pieni, jotta se veisi koko päivän.

Toinen syy siihen, miksi tuotteen kokoa ja painoa kannattaa tarkastella hieman tarkemmin ennen sen tilaamista kotiin, on se, että sen on oltava myös helppo säilyttää kotona. Haluat siis löytää uudelle lattianpesukoneellesi säilytyspaikan, esimerkiksi kaapissa, jotta sinun ei tarvitse seistä ja katsella sitä koko ajan.

Sijoita lattianpesukoneeseen, jossa on suuri säiliö

Jotta lattianpesukonetta ei tarvitsisi jatkuvasti täyttää uudelleen, osta malli, jossa on suuri integroitu säiliö. Sen ei tietenkään tarvitse olla epäkäytännöllisen suuri, jotta siitä olisi haittaa, mutta siihen pitäisi mahtua tietty määrä vettä, jotta et selviydy vain yhdestä huoneesta ennen koneen täyttämistä uudelleen.

Lisäksi on hyvä valita lattianpesukone, joka kestää sen, että sitä täytetään matkan varrella uudestaan vedellä. Näin voit aina täyttää säiliön, jos vesi loppuu yhtäkkiä, mutta lattian pesu on vielä kesken. Jos valitset mallin, joka on kytkettävä pois päältä, ennen kuin vettä voidaan lisätä, on vaarana, että prosessiin kuluu paljon aikaa. Voi kestää jonkin aikaa, ennen kuin kone jäähtyy niin paljon, että vettä voidaan kaataa – ja sitten se on lämmitettävä uudelleen.

Investoi lattianpesuriin, jossa on pitkä johto

On aina mukavaa, kun voi liikkua vapaasti kotia siivotessa. Tästä syystä suosittelemme myös, että hankit lattianpesukoneen, jonka johto on vähintään muutaman metrin pituinen – mieluiten pidempi. Se, kuinka pitkän johdon tarvitset, riippuu tietysti hieman kotisi koosta. Jos sinulla on pieni koti, 7-metrinen johto ei ehkä ole lainkaan tarpeen, sillä pääset todennäköisesti huoneiden välillä pienemmällä johdolla. Jos taas sinulla on suuri koti, jossa jokainen huone on melko täynnä, yli viisi metriä pitkä kaapeli voi olla parempi vaihtoehto.

Pitkän kaapelin etuna on, että saat paljon enemmän liikkumisvapautta. Sen ansiosta voit kuitenkin myös liikkua kodin eri huoneissa ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa pistorasioita koko ajan.

Haluatko yhdistelmäkoneen vai vain tavallisen lattianpesukoneen?

Voi olla hyödyllistä miettiä, haluatko tavallisen lattianpesukoneen, jota voidaan käyttää vain erityyppisten lattioiden pesuun, vai haluatko monitoimikoneen. Kun otat tämän huomioon ennen kuin lähdet etsimään uutta lattianpesukonetta, voit olla varma, ettet myöhemmin huomaa, että lattianpesukoneesi ei vastaa odotuksiasi. Alla voit lukea hieman siitä, mitä “yhdistelmälattianpuhdistin” voi olla muun muassa.

Pölynimuri ja lattianpesuri

Hyvä tapa tehdä siivoamisesta mahdollisimman helppoa itsellesi on investoida monitoimilaitteeseen, joka voi toimia sekä pölynimurina että lattianpesurina. Näin sinun ei tarvitse vaihtaa koneiden välillä, vaan voit käyttää yhtä asetusta imurointiin ja toista lattianpesuun.

Kun investoit tällaiseen yhdistelmäkoneeseen, sinun on kuitenkin oltava tietoinen siitä, onko näiden kahden koneen rakenne todella optimaalinen. Tämä voi nimittäin johtaa imurin huonoon imutehoon, pienempään säiliöön jne. Tämä ei kuitenkaan koske tässä lattianpesuritestissä mukana olevia yhdistelmätuotteita – ne toimivat molemmissa toiminnoissaan juuri niin kuin pitääkin.

Robotti-imuri ja lattianpesuri

Siivoamisesta robottien avulla on tullut hyvin in, minkä vuoksi on tietenkin mahdollista investoida myös kodin robottiin, joka toimii sekä robotti-imurina että lattianpesurina. Nämä koneet eivät ole vielä aivan niin yleisiä, sillä useimmat koneet voivat tehdä jompaa kumpaa, mutta nyt on kuitenkin mahdollista löytää joitakin hyviä vaihtoehtoja markkinoilta.

Tämä investointi sopii niille, jotka eivät halua tehdä kaikkea siivousta itse, mutta haluavat silti siistin kodin. Robotti, joka imuroi ja siivoaa lattiat, ei myöskään vie yhtä paljon tilaa kuin kaksi yksittäistä robottia.

Monipintainen lattianpuhdistin

Tuote nro 2, Kärcher SC 4 EasyFix -lattianpesukone, on tässä testissä erinomainen esimerkki ihanteellisesta monikäyttöisestä lattianpesukoneesta. Itse asiassa tätä versiota voidaan käyttää kaikkien lattiatyyppien lisäksi myös monilla muilla kodin pinnoilla. Tämä on erityisen hyödyllistä niille, jotka haluavat pyyhkiä ja pestä kaiken yhdellä tuotteella.

Se, mille pinnoille ne soveltuvat, voi vaihdella tuotteesta riippuen, joten suosittelemme aina tarkistamaan ohjeet ennen monikäyttöisen lattianpuhdistusaineen käyttöä muilla pinnoilla. Loppujen lopuksi kaikki vaihtoehdot eivät voi puhdistaa peiliä tai valaisimia yhtä hyvin.

Harkitse, mikä hintaluokka sinulle sopii

On aina hyvä miettiä, minkä hintaluokan sisällä haluat pysyä. Näin voit olla varma, ettet myöhemmin tunne tuhlanneesi liikaa rahaa uuden lattianpesukoneen hankintaan. Budjettia asettaessasi kannattaa kuitenkin olla realistinen, jotta et päädy halpaan malliin, joka ei täytä puoliakaan odotuksistasi.

Lisäksi muistutamme, että voit aina pitää silmällä erilaisia lattianpuhdistustarjouksia verkkokauppiailta, jos haluat säästää hieman rahaa ostoksessasi ja sinulla on aikaa odottaa oikeaa tarjouskampanjaa. Oikea malli kannattaa löytää etukäteen, jotta olet valmis ostamaan sen, kun se tulee myyntiin.

Valitse käyttäjäystävällinen malli

Suosittelemme aina valitsemaan käyttäjäystävällisen mallin, kun kyseessä on elektroniikkalaite. Haluat nimittäin saada mahdollisimman paljon irti äskettäin ostamastasi tuotteesta – etkä voi tehdä sitä, jos et ymmärrä eri asetuksia ja kokoonpanoja. Käyttäjäystävällisen mallin löytäminen ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi hankkia huipputeknologista / monikäyttöistä mallia. Sinun on vain varmistettava, että rakennus- ja valvontajärjestelmät on suunniteltu niin, että voit ymmärtää ne.

Miten lattia pestään

On tärkeää, että otat selvää, mitä lattiatyyppi kestää, kun aiot pestä lattiaa. Useimmissa lattianpesukoneissa lattiat pestään höyryllä, joten saippuaa ei tarvita. Jos kuitenkin aiot pestä lattian “käsin”, sinun on hankittava lattiatyypillesi sopiva pesuaine. Voit lukea tästä lisää seuraavasta osiosta.

Mutta ennen kuin siirrymme saippuan valintaan ja siihen, kuinka usein lattia pestään, haluamme antaa kolme vinkkiä lattian pesuun. Nämä pätevät riippumatta siitä, käytätkö lattianpesukonetta vai perinteistä lattianpesua.

 • Imuroi aina etukäteen, jotta lattialta saadaan mahdollisimman paljon likaa, hiuksia, nukkaa jne. pois ennen kuin vesi pääsee lattialle. Jos et imuroi etukäteen, on vaarana, että lika vain levittyy enemmän lattialle sen sijaan, että se poistettaisiin optimaalisesti.
 • Varmista, että koneesi/pesuaineesi sopii lattiatyypillesi Mikään ei ole pahempaa kuin lattian vahingoittaminen, koska olit hieman liian luottavainen lattianpuhdistus- tai pesuaineen valinnassa.
 • Pyyhi lattia sen jälkeen kuivalla liinalla – tai anna kuivumiselle runsaasti aikaa. Älä kävele juuri pestyn lattian päällä, sillä saat vain uutta likaa ja likaa. Anna siis lattian kuivua kunnolla tai kuivaa se itse jälkikäteen, jos sinulla ei ole aikaa odottaa.

Oikea määrä saippuaa ja vettä perinteiseen lattianpesuun

Pesuaineen valinta ja saippuan määrä riippuvat tietysti hieman siitä, millainen lattia sinulla on kotona. Tässä osiossa on lyhyt selitys siitä, minkä tyyppistä ja kuinka paljon saippuaa kannattaa käyttää perinteiseen lattianpesuun (eli ilman sähköistä lattianpesukonetta tai höyrypesuria).

Puulattioiden pesu – sekä käsitellyt että käsittelemättömät

Puulattioiden puhdistamiseen kannattaa usein käyttää veden ja saippuahiutaleiden seosta. Suhde riippuu valitsemastasi saippuatyypistä, mutta yleensä se on noin yksi dl saippuaa viiteen litraan vettä. Huomaa, että saippuasirut on liuotettava ennen lattian pesua.

Sinun on myös oltava tietoinen siitä, onko kyseessä käsitelty vai käsittelemätön puulattia. Esimerkiksi joidenkin puulajien pesuun sopii paremmin erityinen puunpuhdistusaine tai luonnollinen saippua kuin saippuahiutaleet. Huomaa myös, että puulattia saattaa tarvita erityistä saippuaa, jos se on öljykäsitelty.

Laattojen pesu

Voit itse asiassa käyttää kaakeleiden pesuun sekä saippuakertymää että ruskeaa saippuaa. Ruskea saippua voi olla suositeltavampaa useammissa tapauksissa, mutta sinun on oltava varovainen, ettet laita niin paljon saippuaa, että pinnat rasvoittuvat. Noin puolen litran ruskean saippuan ja viiden litran veden seos toimii useimmissa tapauksissa optimaalisesti.

Laminaattilattian pesu

Voit itse päättää, haluatko käyttää laminaattilattialle ruskeaa saippuaa vai yleispuhdistusainetta. Molemmat toimivat ihanteellisesti. Yleispuhdistusaineen määrä riippuu paljon tyypistä. Kun käytät ruskeaa saippuaa, on parasta käyttää nestemäistä versiota ja käyttää enintään yksi litra ruskeaa saippuaa jokaista viittä vesilitraa kohti – mieluiten hieman vähemmän.

Linoleumilattioiden pesu

Voit valita yleispuhdistusaineen ja saippuahiutaleiden välillä. Molempia voidaan käyttää linoleumilattialla. Yleispuhdistusaineen etuna on kuitenkin se, että sinun ei tarvitse mitata tai ottaa riskiä siitä, että kaadat liikaa saippuaa, joka vahingoittaa lattiaa pitkällä aikavälillä.

Betonilattioiden pesu

Betonilattiat pestään parhaiten vedellä ja saippuahiutaleilla. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että saippuasirut ovat liuenneet ennen kuin alat pestä lattiaa seoksella. Määrän tulisi olla viisi litraa vettä sekoitettuna yhteen dl:aan saippuahiutaleita.

Miten usein lattia tulisi pestä?

Miten usein lattia tulisi pestä?

Todellisuudessa voit itse päättää, kuinka usein haluat pestä lattian. Voit tehdä sen noin kerran viikossa imuroinnin yhteydessä, jos sinulla on lapsia tai lemmikkejä, jotka juoksentelevat paljon lattialla tai tuovat mukanaan likaa ja likaa. Jos kotisi ei yleensä ole niin likainen, lattianpesua voi helposti siirtää hieman myöhemmäksi, joten sitä ei tarvitse tehdä joka viikko.

Yleisesti ottaen koti tuntuu kuitenkin puhtaammalta, jos huolehdit lattian säännöllisestä pesusta. Loppujen lopuksi lattianpesun yhteydessä sinuun jää likaa, josta pölynimuri ei pääse eroon.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×