Leivänpaahdin testi (2022) → Miten löytää paras leivänpaahdin?

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
leivänpaahdin sämpylätelineellä

Bosch TAT6A113 leivänpaahdin

6
Retro leivänpaahdin

KitchenAid leivänpaahdin 5KMT3115

8
huipputekninen leivänpaahdin

Sage BTA720 leivänpaahdin

10
Erittäin kestävä leivänpaahdin

Cuisinart Classic 4-leivänpaahdin

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Testivoittajamme tässä leivänpaahdintestissä on KitchenAid Artisan -leivänpaahdin. Malli voittaa toiminnallisuuden, helppokäyttöisyyden ja ulkonäön. Kuitenkin useat muut tämän testin mallit äänestettiin myös testin parhaaksi leivänpaahtimeksi, joten voit vapaasti valita haluamasi mallin tuntematta, että tinkisit laadusta.

Tässä testissä olemme keränneet yhteen peräti 14 erilaista leivänpaahdinta, jotka todella erottuvat markkinoilta. Sinulla on siis runsaasti vaihtoehtoja löytää tarpeisiisi parhaiten sopiva leivänpaahdin. Lisäksi voit myös selvittää, miten se puhdistetaan ja löytää parhaan leivänpaahtimen tarjouksen tämän artikkelin lopussa.

Fordele
 • pros-icon.svg Testin parhaaksi valittu Forbrugerrådet Tænk -lehden toimesta
 • pros-icon.svg Kehitetty LED-ajastimella, joten sinulla on täydellinen yleiskuva paahtamisesta
 • pros-icon.svg Suunniteltu automaattisella anturilla ja lämmön ylläpitotoiminnolla
 • pros-icon.svg Voi lämmittää kaikenlaista leipää – myös rinkeleitä ja voileipiä

Detaljeret gennemgang

Tämän herkullisen ja hieman retrohenkisen leivänpaahtimen kanssa ei voi mennä vikaan KitchenAidin Artisan-sarjasta. Tuotteessa on automaattinen tunnistin, jossa on lämmönsäätötoiminto ja seitsemän eri paahtoasetusta. Lisäksi se on varustettu erityisellä lähtölaskenta-ajastimella, jotta voit seurata, milloin leipä on valmis.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid Artisan 2-Slicen leivänpaahdin

Jos etsit ehdottomasti parasta leivänpaahdinta, sinun kannattaa epäilemättä investoida tähän KitchenAidin malliin. Heidän Artisan-leivänpaahtimensa on erittäin toimiva laite, joka voi lämmittää kaikenlaista leipää ongelmitta. Lisäksi malli on ulkonäöltään erilainen kuin monet muut leivänpaahtimet, mikä tekee siitä erottuvan.

Muotoilu on kuitenkin kaunis ja hieman retrohenkinen, mikä saa sinut pitämään tätä mallia esillä. Voit jopa valita useista eri väreistä, jotta saat kotiisi sopivan leivänpaahtimen. Leivänpaahtimessa on myös tukeva alumiinirakenne, ja valettu metallirakenne takaa, että se on aina vakaa pöydällä.

Retro-leivänpaahdin testin paras

Hyvän muotoilunsa ja vankan rakenteensa lisäksi tässä mallissa on myös monia hienoja ominaisuuksia. Siinä on esimerkiksi seitsemän eri paahtoasetusta, joten voit valmistaa helposti kaikenlaisia leipiä. Voit käyttää voileipätoimintoa voileipien valmistamiseen ilman tippumista, bagel-toimintoa bagelien ja sämpylöiden täydelliseen valmistukseen, paahtamiseen sämpylän sisäpuolella ja lämmittämiseen ulkopinnalla sekä pakastustoimintoa, jonka avulla voit nopeasti sulattaa ja paahtaa pakastetut sämpylät tai leivät.

Mallissa on myös automaattinen anturi, jossa on lämmönsäätötoiminto, joka laskee ja nostaa leivän automaattisesti sekä pitää sen lämpimänä polttamatta sitä, jos et nosta leipää heti ylös. Lisäksi leivänpaahtimessa on LED-ajastin, joten voit aina seurata, milloin leipä on valmis.

Kaikkien edellä mainittujen ominaisuuksien ja korkean toiminnallisuuden ansiosta ei ole ihme, että Forbrugerrådet Tænk valitsi tämän mallin testin parhaaksi. He antavat tuotteelle ylistävän arvion, vain hinta ja puhdistettavuus heikentävät sitä hieman.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 22,5 cm
 • Syvyys: 33 cm
 • Leveys: 18 cm
 • Paino: 5 kg
 • Materiaali: alumiini
 • Värit: kerma, laava, metallipunainen, huurteinen helmi, hopea, musta, pistaasi tai pebble palm
 • Teho: 1250 wattia
 • Säätöjen määrä: 7 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Smeg TSF02SSEU leivänpaahdin

Paras läpinäkyvä leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Tilaa neljälle viipaleelle kerralla, ja suunniteltu leveille tarjottimille
 • pros-icon.svg Kehitetty kuudella raastevaihtoehdolla, mukaan lukien sulatus- ja rinkelitoiminto
 • pros-icon.svg Voidaan tilata kotiin useissa eri väreissä

Detaljeret gennemgang

Tämän Smegin leivänpaahtimen avulla voit valmistaa neljä leipäpalaa kerralla. Lisäksi voit jopa kypsentää monenlaisia leipiä, sillä tuotteessa on useita asetuksia ja leveät lokerot, joihin mahtuu sekä paksuja että ohuita viipaleita. Mallissa on myös erittäin tyylikäs muotoilu.

Miksi sinun kannattaa valita Smeg TSF02SSEU leivänpaahdin

Jos olet etsimässä hieman suurempaa leivänpaahdinta, jotta voit paistaa koneessa useita leipiä ja leipätyyppejä, investoi tähän Smegin vaihtoehtoon. Heidän tyylikäs ja toimiva leivänpaahtimensa on selvästi investoinnin arvoinen, sillä se on muotoilultaan suuri mutta ei samalla paina paljon. Voit siis päättää, haluatko pitää mallin esillä vai pakata sen pois käytön jälkeen.

Leveälokeroinen leivänpaahdin

Syy siihen, että tämä leivänpaahdin voi paahtaa jopa neljä viipaletta kerralla ja kypsentää erityyppisiä leipiä, on se, että siinä on leveät lokerot. Hyllyjen leveys on 36 mm, joten niissä on runsaasti tilaa kaikenlaisille leiville. Esimerkiksi sämpylöiden, ranskanleivän tai bagelien paahtaminen koneessa ei ole ongelma.

Leivänpaahtimessa on itse asiassa kuusi eri asetusta, joiden avulla voit kypsentää erilaisia leipiä täydellisesti. Jos haluat esimerkiksi ihanteellisen bagelin, voit käyttää bagel-toimintoa, joka paahtaa vain leivän toisen puolen, kun taas toista puolta vain lämmitetään hieman. Voit myös käyttää uudelleenlämmitys- ja sulatustoimintoja, jos sinulla on haaleat tai pakastetut sämpylät.

Lisäbonuksena voit ostaa tämän leivänpaahtimen useissa eri väreissä, joten voit löytää kotiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Voit saada tuotteen esimerkiksi herkullisen kermanvärisenä, pastellinvihreänä tai sinisenä, kiiltävänä kultana tai perinteisempänä mustana. Se on täysin sinusta kiinni.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21,5 cm
 • Syvyys: 39,4 cm
 • Leveys: 20,8 cm
 • Paino: 3.36 kg
 • Materiaali: teräs
 • Väri: pastellinsininen, kerma, pastellivihreä, kulta, valkoinen, vaaleanpunainen, ruusukulta, punainen, musta tai teräs/kromi
 • Teho: 1500 wattia
 • Säätöjen määrä: 6 kpl
 • Viipaleiden määrä: 4 kpl

Magimix Vision leivänpaahdin

Hyvä tasainen leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri muotoilu takaa, että kone ei vie liikaa tilaa
 • pros-icon.svg Suuri pinta mahdollistaa useiden paahtoleipäkokojen käytön
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämä OBH:n yksinkertainen leivänpaahdin on ihanteellinen investointi niille, jotka haluavat litteän leivänpaahtimen, joka ei vie paljon tilaa. Tuotteessa on 20 x 25 cm:n paahtopinta, joten siinä on runsaasti tilaa kaikenlaisille leiville. Lisäksi sinun ei tarvitse käyttää paljon rahaa, jotta sinulla on varaa tähän malliin.

Miksi kannattaa valita OBH Inox Horizon -leivänpaahdin

Jos pidät hieman vanhanaikaisemmasta leivänpaahtimesta, jossa rakenne on litteä eikä neliön muotoinen/reunallinen, kannattaa tutustua tarkemmin tähän OBH:n malliin. Heidän litteä leivänpaahtimensa on sekä älykäs että tyylikäs, ja se toimii juuri niin kuin pitääkin. Voit lämmittää leipäviipaleiden molemmat puolet erikseen, mutta tuloksen pitäisi olla hieman hyvä kummaltakin puolelta.

Mallissa on rakenne, jossa on kaksi tehokasta kvartsilämmityselementtiä, jotka lämmittävät varmasti minkä tahansa leivän. Lisäksi saat suuren 20 x 25 cm:n paahtopinnan, joten tilaa riittää niin isoille kuin pienillekin viipaleille. Voit myös säätää paahtoasteen portaattomasti, mikä helpottaa täydellisen paahtoleivän saavuttamista ilman leivän palamista.

Hinnaltaan edullinen leivänpaahdin

Toinen selkeä etu tähän malliin sijoittamisessa on se, että se on edullisempi kuin useat muut tämän leivänpaahtimen testin mallit. Sinun ei siis tarvitse pulittaa liikaa rahaa saadaksesi käsiisi hyvän mallin, jos valitset tämän OBH:n vaihtoehdon. Silti tämä malli kestää monta vuotta, koska siinä on vankka ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne.

mainitsimmeko myös, että tässä mallissa on elektroninen on/off-toiminto, jossa on merkkivalo? Näin näet aina, milloin kone paahtaa. Kone antaa myös signaalin, kun paahto on valmis. Onneksi tuotteen puhdistaminen on myös helppoa, sillä se on varustettu irrotettavalla murulokerolla.

Tuotetiedot

 • Syvyys: 25 cm
 • Leveys: 20 cm
 • Materiaali: ruostumaton teräs ja muovi
 • Väri: Teräs
 • Teho: 700 wattia
 • Viipaleiden määrä: riippuu viipaleiden koosta

OBH Inox Horizon leivänpaahdin

Pieni leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu sämpyläpalkilla, jonka avulla voit lämmittää kokonaisia sämpylöitä ylileikattujen sämpylöiden sijaan
 • pros-icon.svg Varustettu High-Lift-toiminnolla, jotta leipä voidaan helposti irrottaa koneesta
 • pros-icon.svg Kyky säätää lämpötilaa leivän oikean värin ja kypsennyksen saavuttamiseksi

Detaljeret gennemgang

Tällä leivänpaahtimella voit valmistaa paahtoleipää ja sämpylöitä parhaalla mahdollisella tavalla. Mallissa on myös High-Lift-toiminto, joten saat leivän helposti ulos koneesta – ilman palamisvaaraa. Mukana on sämpylärauta, joten voit lämmittää kokonaisia sämpylöitä sen sijaan, että joudut leikkaamaan ja paahtamaan ne sekä sisältä että ulkoa.

Miksi kannattaa valita Bosch TAT6A113 -leivänpaahdin

Taivutatko pääasiassa sämpylöitä vai ohuita paahtoleipäviipaleita? Silloin tämä edullinen ja kompakti Boschin leivänpaahdin saattaa olla oikea valinta sinulle. Se sopii parhaiten ohuille leipäviipaleille, ja sen mukana tulee sämpylärauta, jolla voit lämmittää sämpylöitä leikkaamatta niitä. Sen sijaan, että paahtaisit sämpylän keskiosaa, paahtaisit sämpylän ala- ja yläosan – aivan kuin sitä lämmitettäisiin uunissa.

Leivänpaahdin High-Lift-mekanismilla

Ei tarvitse huolehtia siitä, että leipäviipaleiden irrottaminen koneesta on hankalaa tai että on olemassa palovammojen vaara. Mallissa on High-Lift-mekanismi, joka nostaa leipäviipaleet korkeammalle paahtamisen jälkeen. Sinun ei siis koskaan tarvitse työntää sormiasi puoliväliin konetta saadaksesi leivän ylös.

Koneessa voi lämmittää jopa kaksi leipäviipaletta kerralla – ja ne voivat tulla jopa suoraan pakastimesta, sillä koneessa on sulatustoiminto. Voit myös säätää lämpötilaa itse, jotta leipä saa juuri haluamasi värin. Lisäksi tässä leivänpaahtimessa on irrotettava murulokerikko, joten voit helposti hävittää murut. Se, että murut jäävät kiinni murulokeroon, varmistaa myös sen, että ne eivät jää jumiin koneen sisälle.

Bosch TAR6A113 on edullisempi versio Bosch TAT8613 -leivänpaahtimesta, joka on myös tehokas ja hyvä leivänpaahdin, jossa on hyvä toiminto pakastettua leipää varten.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 12 cm
 • Syvyys: 8 cm
 • Leveys: 20 cm
 • Paino: 2,1 kg
 • Materiaali: muovi
 • Väri: Musta
 • Teho: 1090 wattia
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Bosch TAT6A113 leivänpaahdin

leivänpaahdin sämpylätelineellä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu sämpyläpalkilla, jonka avulla voit lämmittää kokonaisia sämpylöitä ylileikattujen sämpylöiden sijaan
 • pros-icon.svg Varustettu High-Lift-toiminnolla, jotta leipä voidaan helposti irrottaa koneesta
 • pros-icon.svg Kyky säätää lämpötilaa leivän oikean värin ja kypsennyksen saavuttamiseksi

Detaljeret gennemgang

Tämä KitchenAidin leivänpaahdin on hieman samanlainen kuin testivoittajamme tässä leivänpaahdintestissä. Tämä malli on kuitenkin korkeudeltaan pitkänomainen ja vähemmän leveä. Tämä ja sen upea retromuotoilu tekevät siitä ihanteellisen keittiön tiskipöydälle, jossa se myös erottuu hieman. Malli myös paahtaa leivän nopeasti kaikenkokoisissa leivissä ja on varustettu hienoilla ominaisuuksilla.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid-leivänpaahdin 5KMT3115

Jos etsit leivänpaahdinta, joka erottuu hieman muista malleista laadusta tinkimättä, kannattaa tutustua tähän KitchenAidin leivänpaahtimeen. Malli on hieman samankaltainen kuin valittu testivoittajamme, mutta se on kooltaan hieman kompaktimpi ja myös kapeampi. Sillä on kuitenkin sama retroilme, joka voi lisätä hieman maustetta keittiöösi.

Monitoiminen leivänvalmistus

Kaikenlaisten leipien paahtaminen on helppoa ja nopeaa tällä laitteella. Tämä johtuu osittain siitä, että mallissa on leveät lokerot, jotka takaavat tilavat tilat sekä paksuille että ohuille leipäviipaleille. Voit myös olla varma, että leipä kypsyy aina haluamallasi tavalla, sillä koneessa on viisi eri asetusta. Näissä on toiminto, joka antaa leivän paistua hieman tavallista pidempään, jos pidät siitä erityisen rapeana. Voit myös valita rinkelitoiminnon, joka paahtaa leivän toiselta puolelta, mutta lämmittää vain toisen.

Mallissa on myös nousutoiminto, jonka avulla voit nostaa leivän ylimääräisesti, kun otat sen leivänpaahtimesta. Näin sinun ei tarvitse työntää sormiasi puoliväliin leivänpaahtimeen saadaksesi pienemmät leipäpalat takaisin ylös.

Lisäbonuksena tässä koneessa on tilaa johdon säilyttämiseen sen alla. Joten johto on helppo irrottaa, jotta se ei näy. Tämä helpottaa myös tuotteen varastointia. Lisäksi sitä voidaan helposti siirtää tarpeen mukaan, sillä se painaa alle 2 kg.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 20 cm
 • Syvyys: 40 cm
 • Leveys: 14 cm
 • Paino: 1,85 kg
 • Materiaali: muovi
 • Väri: Punainen, musta tai kerma
 • Teho: 900 wattia
 • Säätöjen määrä: 5 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

KitchenAid leivänpaahdin 5KMT3115

Retro leivänpaahdin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Retromuotoilu, joka on sekä tyylikäs että tekee mallista erottuvan
 • pros-icon.svg Varustettu useilla toiminnoilla monitoimiseen leivänvalmistukseen
 • pros-icon.svg Kaapelien säilytys leivänpaahtimen alla

Detaljeret gennemgang

Leivänpaahtimen ei tarvitse maksaa kalliisti, vaikka haluaisitkin investoida laadukkaaseen malliin. Hyvä esimerkki on tämän leivänpaahtimen testin paras halpa malli: Philips HD2581/90 -leivänpaahdin. Tämän mallin avulla saat silti täysin toimivan leivänpaahtimen, jossa on kahdeksan paahtoasetusta.

Miksi kannattaa valita Philips HD2581/90 -leivänpaahdin

Eikö sinulla ole suurinta budjettia uuden leivänpaahtimen ostamiseen? Valitettavasti useat hyvät mallit voivat olla hieman kalliita, mutta onneksi markkinoilla on myös halpoja leivänpaahtimia, joiden laadusta ei tarvitse tinkiä. Tähän kuuluu tämä Philipsin leivänpaahdin, jota myydään erittäin edulliseen hintaan, mutta jossa on silti kahdeksan eri paahtoasetusta.

Voit paahtaa kaksi leipäviipaletta samanaikaisesti, ja tilaa on runsaasti kaikelle paahtoleivästä sämpylöihin ja ranskanleipiin. Kuten mainittiin, tuotteessa on kahdeksan paahtoasetusta, joten saat leipäsi paistettua mieleiseksesi. Leivänpaahtimessa on jopa älykäs sulatustoiminto, jonka ansiosta voit sulattaa ja paahtaa jopa pakastetun leivän. Löydät myös sämpylänpaahtimen, joten voit lämmittää sämpylöitä ja pullia ilman, että sinun tarvitsee leikata niitä.

Leivänpaahdin minimalistisella muotoilulla

Tämä leivänpaahdin ei ole ihanteellinen vain ihmisille, jotka haluavat hankkia edullisen ja toimivan leivänpaahtimen. Se on myös suunniteltu sopimaan useimpiin koteihin. Tämä johtuu sen minimalistisesta suunnittelusta ja rakenteesta. Samalla se on valmistettu yksinkertaisessa mustassa värissä, joka sopii täydellisesti useimpiin sisustustyyleihin. Yksinkertainen rakenne takaa myös käyttäjäystävällisen leivänpaahtimen.

Mallissa on murulokerikko, joten leivänpaahdin on helppo puhdistaa. Murulokeron ansiosta leivänmurut eivät jää jumiin, ja murulokero on helppo tyhjentää ilman, että koko leivänpaahdinta tarvitsee siirtää.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21,4 cm
 • Syvyys: 30,4 cm
 • Leveys: 18,4 cm
 • Materiaali: muovi
 • Väri: Musta
 • Teho: 760 – 900 wattia
 • Säätöjen määrä: 8kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Philips HD2581/90 leivänpaahdin

tyylikäs leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Elegantti ja tyylikäs leivänpaahdin, saatavana useissa eri väreissä
 • pros-icon.svg Varustettu nostokahvalla ja kumipinnalla rasvoittuvien sormien välttämiseksi
 • pros-icon.svg Jalustan pohjassa on johtoteline ja se on kevyt optimaalista säilytystä varten

Detaljeret gennemgang

Voit olla varma, että saat kevyen ja tyylikkään leivänpaahtimen, jos sijoitat tähän Bodumin malliin. Leivänpaahtimessa on sama tyylikäs muotoilu kuin useissa muissa Bodumin tuotteissa. Tyylikäs ulkonäkö ja täysi toiminnallisuus tekevät tästä hyvän investoinnin. Mallin kuminen pinta suojaa myös ulkopuolelta rumia sormenjälkiä,

Miksi kannattaa valita Bodum Bistro -leivänpaahdin

Jos olet kyllästynyt rasvaisiin sormiin leivänpaahtimessasi, kannattaa tutustua tähän Bodumin malliin. Siinä on kumipinta, joka auttaa pitämään jäljet poissa tuotteen pinnalta. Lisäksi tämä kumipinta on helppo puhdistaa kostealla liinalla, joten se on helppo pitää puhtaana.

Olitpa sitten tavallisesti säilyttämässä leivänpaahdinta kaapissa tai laatikossa ja otat sen esiin vain silloin, kun tarvitset sitä, tai säilytät sitä pöydällä, tähän malliin on hyvä investoida. Tuote on sekä ulkonäöltään houkutteleva, joten se halutaan pitää esillä, että kevyt, joten se on helppo säilyttää. Lisäksi siinä on säilytystila johdolle, jotta se ei ole tiellä – olipa se sitten pöydällä tai kaapissa.

Leivänpaahdin useilla asetuksilla

Tämän mallin tyylikäs ja tyylikäs muotoilu sopii mihin tahansa kotiin, mutta se on myös erittäin toimiva. Saat leivänpaahtimen, jossa on viisi asetusta, mukaan lukien säätönuppi, jonka avulla voit säätää laitteen haluamallesi ruskistustasolle ja lämpötilaan. Tämä helpottaa täydellisen lopputuloksen saavuttamista joka kerta, kun paahdat leipää.

Mallissa on myös sulatustoiminto, joten voit paahtaa jopa pakastettua leipää – joka tietenkin sulatetaan prosessin aikana. Koneessa on myös runsaasti tilaa useille eri leipätyypeille, sillä siinä on säädettävät ritilät, jotka pitävät leivän turvallisesti paahtamisen aikana. Siellä on myös avattava lämmitysteline, jossa voit lämmittää sämpylöitä, croissantteja ja muuta.

Sinun ei tarvitse luottaa pelkästään meidän mielipiteeseemme, kun kyse on tästä koneesta. Tanskan kuluttajaneuvosto on arvioinut sen hyväksi ostokseksi. He kuitenkin huomauttavat, että heidän mielestään leivänpaahdin ei paahda pakastettua leipää tarpeeksi hyvin, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21,5 cm
 • Syvyys: 15,5 cm
 • Leveys: 26,5 cm
 • Paino: 1,5 kg
 • Materiaali: muovi, kumi ja metalli
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä, kuten musta, valkoinen ja punainen
 • Teho: 940 wattia
 • Säätöjen määrä: 5 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Sage BTA720 leivänpaahdin

huipputekninen leivänpaahdin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg High-tech-leivänpaahdin, jossa on useita toiminnallisia ominaisuuksia
 • pros-icon.svg Moderni ja erilainen muotoilu
 • pros-icon.svg Varustettu lähtölaskentatoiminnolla ja useilla paahtoasteilla
 • pros-icon.svg Hyvä tila sekä ohuille että paksuille leipä- ja sämpyläviipaleille

Detaljeret gennemgang

Tämän Sagen modernin leivänpaahtimen avulla voit olla varma, että saat keittiöön huipputeknologian laitteen. Malli kehitettiin yhteistyössä Heston Blumenthalin kanssa, joka on maailmankuulu kokki, jolla on silmää yksityiskohdille. Lisäksi tämä malli eroaa paljon muista leivänpaahtimista sen modernin ja teknisen muotoilun ansiosta.

Miksi kannattaa valita Sage BTA720 -leivänpaahdin

On useita syitä investoida tähän Sagen leivänpaahtimeen. Ensinnäkin se on ihanteellinen investointi ihmisille, jotka haluavat saada käsiinsä leivänpaahtimen, jonka rakenne ja muotoilu on moderni ja hieman futuristinen. Lisäksi se on huipputeknologinen malli, joka on varustettu monilla toiminnallisilla ominaisuuksilla, jotta saat kaiken irti uudesta leivänpaahtimestasi.

Julkkiskokin suunnittelema

Ei ole ihme, että tämä leivänpaahdin on huipputekninen ja erittäin moderni, sillä se on kehitetty yhteistyössä julkkiskokki Heston Blumenthalin kanssa. Hänet tunnetaan erityisesti yksityiskohtien ja toiminnallisten tuotteiden huomioimisesta, kun hän ei ole keittiössä valmistamassa herkullista ruokaa. Mallin muotoilu mahdollistaa varmasti sen pitämisen esillä pysyvästi, mutta sitä ei ole myöskään vaikea siirtää, jos haluat säästää tilaa keittiön tiskillä.

Mallissa on tilaa kahdelle leipäviipaleelle kerrallaan. Tässä leivänpaahtimessa voit myös paahtaa helposti useita erilaisia leipiä, sillä siinä on erittäin leveät 2-4 senttimetrin urat. Tästä syystä tilaa on runsaasti kaikelle paahtoleivästä rinkeliin ja sämpylöihin. Voit myös asettaa paahtoasteen viidelle eri asteelle, joten saat leipäsi juuri sellaiseksi kuin haluat.

Tämässä laitteessa on myös lähtölaskentajärjestelmä, jonka avulla voit seurata, kuinka paljon kypsennysaikaa on jäljellä. Leivänpaahtimessa on myös hieno nosto- ja laskutoiminto, joten saat leivän helposti ulos leivänpaahtimesta ilman palamisvaaraa. Erityisen Peek&Pop-toiminnon avulla voit seurata paahtamisprosessia ja peruuttaa ohjelman, jos leipäsi on loppumassa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 20 cm
 • Syvyys: 27 cm
 • Leveys: 19 cm
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Väri: Teräs
 • Teho: 1000 wattia
 • Säätöjen määrä: 5 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Stelton Emma leivänpaahdin

Erittäin kestävä leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne metallirakenteen ansiosta
 • pros-icon.svg Monet arina-asetukset takaavat kaikenlaisten leipien hyvän kypsymisen
 • pros-icon.svg Varustettu erikoistoiminnolla, joka pitää leivän lämpimänä jopa kolme minuuttia

Detaljeret gennemgang

Tämän Stelton-leivänpaahtimen avulla leivänpaahdinta ei tarvitse pakata pois edes silloin, kun sitä ei käytetä. Mallin muotoilu on erittäin yksinkertainen, ja useat jälleenmyyjät kutsuvat sitä moderniksi klassikoksi. On myös selvää, että tämä leivänpaahdin sopii useimpiin keittiöihin ja antaa keittiölle hieman pizzazzia, koska se on rakennettu pyökkikahvoilla.

Miksi kannattaa valita Stelton Emma -leivänpaahdin

Voit investoida tähän Stelton-merkin leivänpaahtimeen, jos olet kiinnostunut paitsi toiminnallisuudesta myös keittiökoneidesi muotoilusta ja rakenteesta. Tuote onnistuu olemaan rakenteeltaan äärimmäisen yksinkertainen, mutta silti sekä erottumaan että sopeutumaan. Tästä syystä monet jälleenmyyjät luokittelevat tämän leivänpaahtimen moderniksi klassikoksi. Ja meidän on oltava samaa mieltä heidän kanssaan.

Malli on suunniteltu pehmeisiin muotoihin, joten leivänpaahtimessa ei ole teräviä tai erottuvia reunoja. Lisäksi se on suunniteltu herkän harmaalla värillä, joka ei erotu liikaa, mutta ei myöskään vaikuta liian hillityltä. Ja erityisen hienoa viimeistelyä varten kone on varustettu pyökkikahvalla. Tämä antaa sille myös hieman naturalistisen ilmeen.

Raastin, jossa on muuttuva ruskistussäätö

Yksinkertaisen muotoilun lisäksi kone on tietenkin myös täysin toimiva. Se on varustettu sulatustoiminnolla, jonka avulla voit lämmittää ja paahtaa jopa pakastettuja sämpylöitä ja leipää. Lisäksi sinulla on loistava mahdollisuus paahtaa minkä tahansa tyyppinen leipä täydelliseksi, sillä kone on suunniteltu erityisellä muuttuvalla ruskistussäädöllä. Voit siis saada leipäsi sekä hieman kultaiseksi että erittäin rapeaksi, riippuen mieltymyksestäsi.

Mallissa on myös sisäänrakennettu paistotoiminto, joten voit lämmittää leivän toista puolta samalla kun vastakkainen puoli paahdetaan täydelliseksi. Ja voit tyhjentää tuotteen nopeasti muruista irrottamalla irrotettavan murulokeron.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 20 cm
 • Syvyys: 30,5 cm
 • Leveys: 19,5 cm
 • Paino: 1,8 kg
 • Materiaali: teräs ja muovi
 • Väri: Harmaa
 • Teho: watti
 • Säätöjen määrä: kpl
 • Suikaleiden määrä: kpl

Cuisinart Classic 4-leivänpaahdin

Erittäin kestävä leivänpaahdin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne metallirakenteen ansiosta
 • pros-icon.svg Monet arina-asetukset takaavat kaikenlaisten leipien hyvän kypsymisen
 • pros-icon.svg Varustettu erikoistoiminnolla, joka pitää leivän lämpimänä jopa kolme minuuttia

Detaljeret gennemgang

Tällä leivänpaahtimella voit paahtaa leipää koko kotitaloudelle hetkessä. Tuote on itse asiassa pystysuora leivänpaahdin, johon mahtuu jopa neljä viipaletta kerralla. Laadusta ei kuitenkaan tingitä, vaikka malli on hieman muita koneita suurempi, sillä siinä on silti useita ominaisuuksia ja vankka metallirakenne.

Miksi sinun kannattaa valita Cuisinart Classic 4-leivänpaahdin

Jos etsit leivänpaahdinta, jolla voit valmistaa useita leipäviipaleita kerralla ja hetkessä, sinun on hankittava tämä Cuisinartin leivänpaahdin. Tämä versio on hieman suurempi kuin muut mallit, mutta se johtuu osittain siitä, että siinä on neljä lokeroa. Voit siis valmistaa neljä leipäviipaletta samanaikaisesti. Tästä syystä tämä malli on ihanteellinen suuremmille kotitalouksille.

Leipää mieltymystesi mukaan

Vaikka leipiä valmistetaan enemmän kuin tavallisessa leivänpaahtimessa, et kuitenkaan tingi laadusta tai paahtamisesta. Voit itse asiassa asettaa tämän koneen moniin eri toimintoihin, jotta leipä kypsyy juuri haluamallasi tavalla. Voit esimerkiksi valita erityisen ruskistustoiminnon, jossa voit asettaa värin, jonka haluat leivästäsi tulevan – vain kevyesti kullankeltaista tai erityisen rapeaa ja ruskeaa?

Mallissa on myös sulatus- ja peruutustoiminto. Niiden avulla voit keskeyttää kypsennyksen hetkessä, jos leipää on mielestäsi tulossa liikaa, tai sulattaa pakastettuja sämpylöitä ja leipäviipaleita suoraan pakastimesta. Tuotteessa on myös leivontatoiminto ja uudelleenlämmitys, jossa leipä vain kuumennetaan eikä sitä paahdeta enempää. Myös kaikenlaisille leipätyypeille on tilaa lähes neljän senttimetrin levyisten lokeroiden ansiosta.

Tuotteessa on myös High-Lift-toiminto, jonka avulla leipä voidaan vetää erityisen korkealle, jotta se on helppo poistaa koneesta. Tämä vähentää palovammojen riskiä leipäviipaleita irrotettaessa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 19 cm
 • Syvyys: 27 cm
 • Leveys: 28,3 cm
 • Paino: 2.9 kg
 • Materiaali: metalli
 • Väri: Ruostumaton teräs, punainen, musta, mattamusta tai valkoinen
 • Viipaleiden määrä: 4 kpl

Dualit LITE leivänpaahdin

Pieni leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni ja kompakti leivänpaahdin, joka ei vie paljon tilaa tai painoa
 • pros-icon.svg Se on Forbrugerrådet Tænk -lehden äänestyksessä valittu testin parhaaksi
 • pros-icon.svg Suunniteltu leveillä osastoilla, jotka tarjoavat runsaasti tilaa jopa paksuille leipäpaloille
 • pros-icon.svg Varustettu High-Lift-toiminnolla, jotta saat leivän helposti ulos, kun se on kuumaa

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Dualitin malliin saat kotiisi kompaktin leivänpaahtimen. Tuote ei ole kooltaan aivan yhtä suuri kuin monet muut markkinoilla olevat mallit. Siihen mahtuu kuitenkin kaksi leipäpalaa, vaikka ne olisivat paksuja. Tämä johtuu 36 mm:n aukosta. Myös Tanskan kuluttajaneuvosto on kehunut mallia.

Miksi kannattaa valita Dualit LITE -leivänpaahdin

Etsitkö pientä leivänpaahdinta, joka ei vie liikaa tilaa kaapistasi tai keittiön tiskiltäsi? Jos näin on, sinun kannattaa tutustua tähän Dualitin hienoon leivänpaahtimeen. Tuotteen muotoilu on hyvin yksinkertainen, se on pienikokoinen eikä paina paljon. Siksi se on malli, jota on helppo siirtää keittiössä tarpeen mukaan ilman, että siitä on haittaa.

Yksinkertainen muotoilu takaa, että muunnelma sopii useimpiin koteihin. Voit jopa tilata koneen neljässä eri värissä, joten löydät varmasti keittiön tyyliisi sopivan vaihtoehdon.

Leipäleivänpaahtimet sekä paksuille että ohuille viipaleille

Ei ole väliä, paahdatko leivänpaahtimessasi pääasiassa paksuja vai ohuita viipaleita. Koska tuotteen kompaktista rakenteesta huolimatta siinä on laajat lokerot. Näissä on 3,6 cm:n aukko, joka tarjoaa runsaasti tilaa sämpylöille, bageleille, paahtoleiville jne. Voit itse asiassa ostaa myös erityisen voileipäritilän, jos haluat valmistaa leivänpaahtimessasi herkullisia voileipiä.

Mallissa on luonnollisesti myös erilaisia arina-asetuksia, joten voit kypsentää erilaisia leipiä täydellisesti. Voit valita kahdeksan asetusta, mukaan lukien sulatustoiminto jäädytettyjä viipaleita varten. Voit myös käyttää peruutustoimintoa, jos leipä on mielestäsi lämmennyt tarpeeksi ennen ohjelman päättymistä.

Mallissa on lisäksi niin sanottu High Lift -toiminto, jonka avulla voit nostaa leivän korkeammalle, kun se on otettava ulos. Tämä vähentää palovammojen riskiä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 20 cm
 • Syvyys: 27 cm
 • Leveys: 17 cm
 • Paino: 1,85 kg
 • Väri: Valkoinen, musta, kangas tai harmaa
 • Teho: 1200 wattia
 • Säätöjen määrä: 8 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Bodum Bistro leivänpaahdin

tyylikäs leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Elegantti ja tyylikäs leivänpaahdin, saatavana useissa eri väreissä
 • pros-icon.svg Varustettu nostokahvalla ja kumipinnalla rasvoittuvien sormien välttämiseksi
 • pros-icon.svg Jalustan pohjassa on johtoteline ja se on kevyt optimaalista säilytystä varten

Detaljeret gennemgang

Voit olla varma, että saat kevyen ja tyylikkään leivänpaahtimen, jos sijoitat tähän Bodumin malliin. Leivänpaahtimessa on sama tyylikäs muotoilu kuin useissa muissa Bodumin tuotteissa. Tyylikäs ulkonäkö ja täysi toiminnallisuus tekevät tästä hyvän investoinnin. Mallin kuminen pinta suojaa myös ulkopuolelta rumia sormenjälkiä,

Miksi kannattaa valita Bodum Bistro -leivänpaahdin

Jos olet kyllästynyt rasvaisiin sormiin leivänpaahtimessasi, kannattaa tutustua tähän Bodumin malliin. Siinä on kumipinta, joka auttaa pitämään jäljet poissa tuotteen pinnalta. Lisäksi tämä kumipinta on helppo puhdistaa kostealla liinalla, joten se on helppo pitää puhtaana.

Olitpa sitten tavallisesti säilyttämässä leivänpaahdinta kaapissa tai laatikossa ja otat sen esiin vain silloin, kun tarvitset sitä, tai säilytät sitä pöydällä, tähän malliin on hyvä investoida. Tuote on sekä ulkonäöltään houkutteleva, joten se halutaan pitää esillä, että kevyt, joten se on helppo säilyttää. Lisäksi siinä on säilytystila johdolle, jotta se ei ole tiellä – olipa se sitten pöydällä tai kaapissa.

Leivänpaahdin useilla asetuksilla

Tämän mallin tyylikäs ja tyylikäs muotoilu sopii mihin tahansa kotiin, mutta se on myös erittäin toimiva. Saat leivänpaahtimen, jossa on viisi asetusta, mukaan lukien säätönuppi, jonka avulla voit säätää laitteen haluamallesi ruskistustasolle ja lämpötilaan. Tämä helpottaa täydellisen lopputuloksen saavuttamista joka kerta, kun paahdat leipää.

Mallissa on myös sulatustoiminto, joten voit paahtaa jopa pakastettua leipää – joka tietenkin sulatetaan prosessin aikana. Koneessa on myös runsaasti tilaa useille eri leipätyypeille, sillä siinä on säädettävät ritilät, jotka pitävät leivän turvallisesti paahtamisen aikana. Siellä on myös avattava lämmitysteline, jossa voit lämmittää sämpylöitä, croissantteja ja muuta.

Sinun ei tarvitse luottaa pelkästään meidän mielipiteeseemme, kun kyse on tästä koneesta. Tanskan kuluttajaneuvosto on arvioinut sen hyväksi ostokseksi. He kuitenkin huomauttavat, että heidän mielestään leivänpaahdin ei paahda pakastettua leipää tarpeeksi hyvin, joten siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21,5 cm
 • Syvyys: 15,5 cm
 • Leveys: 26,5 cm
 • Paino: 1,5 kg
 • Materiaali: muovi, kumi ja metalli
 • Väri: Saatavana useissa eri väreissä, kuten musta, valkoinen ja punainen
 • Teho: 940 wattia
 • Säätöjen määrä: 5 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

KitchenAid Toaster 2-Slice

Erittäin kestävä leivänpaahdin

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä rakenne metallirakenteen ansiosta
 • pros-icon.svg Monet arina-asetukset takaavat kaikenlaisten leipien hyvän kypsymisen
 • pros-icon.svg Varustettu erikoistoiminnolla, joka pitää leivän lämpimänä jopa kolme minuuttia

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän KitchenAidin malliin varmistat, että voit nauttia uudesta leivänpaahtimestasi monta vuotta. Tässä mallissa on vankka ja tukeva rakenne, joten se ei ole helppo rikkoutua tai kulua. Saat jopa mallin, jossa on seitsemän paahtoasetusta, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia valmistaa minkä tahansa leipätyypin tarpeisiisi sopivaksi.

Miksi sinun kannattaa valita KitchenAid-paahdin 2 viipaletta

Jos haluat hankkia leivänpaahtimen, josta voit nauttia vuosia ja joka varmasti kestää kovaa käyttöä, sinun kannattaa investoida tähän KitchenAidin malliin. Tuote on metallirakenteinen, mikä tekee siitä erittäin vankan ja kestävän. Tämä tekee mallista ihanteellisen myös lapsiperheille, joissa kaikkien koneiden on kestettävä kävelyä lattialla tai karkeaa käsittelyä.

Mahdollisuus pitää leipä lämpimänä

Tämän mallin positiivinen ominaisuus on, että se voi pitää leivän lämpimänä jopa kolme minuuttia paahtamisen jälkeen. Sinun ei siis tarvitse rynnätä keittiöön heti, kun kuulet, että leipä on paahtunut. Tämä antaa sinulle hieman enemmän joustavuutta aamiaisen valmistuksessa – olipa kyse sitten itsestäsi tai jostakin muusta. On myös huomattava, että leipä pysyy lämpimänä ilman ylimääräistä paahtamista. Tästä syystä leivän jättäminen koneeseen muutamaksi ylimääräiseksi minuutiksi ei polta sitä.

Tässä leivänpaahtimessa on myös mahdollisuus asettaa seitsemän eri paahtoasetusta. Tämä antaa loistavan mahdollisuuden paahtaa erilaisia leipiä täydelliseksi. Yksi ominaisuuksista on myös pakkastoiminto, jonka avulla voit sulattaa ja paahtaa pakastetun leivän hellävaraisesti. Voit myös käyttää koneen bagel-toimintoa, jos haluat lämpimiä sämpylöitä ja bageleita ilman, että niitä paahdetaan molemmilta puolilta (bagel-toiminto lämmittää toisella puolella ja paahtaa toisella puolella).

Tuotetiedot

 • Korkeus: 21 cm
 • Syvyys: 18,4 cm
 • Leveys: 28,6 cm
 • Paino: 2,1 kg
 • Materiaali: metalli
 • Väri: punainen, ruostumaton teräs, kerma, hopea tai musta
 • Teho: 1100 wattia
 • Säätöjen määrä: 7 kpl
 • Suikaleiden määrä: 2 kpl

Guide

Miten löydät parhaan mallin sinulle tässä leivänpaahtimen testissä

Tässä leivänpaahdintestissä olemme tarkastelleet useita erilaisia leivänpaahtimia, jotka ovat investoinnin arvoisia, mutta se ei silti auta sinua päättämään, mikä malli sopii sinulle parhaiten. Jos siis olet vielä hieman epävarma siitä, mikä edellä mainituista malleista kannattaa valita, kannattaa miettiä alla olevia neuvoja.

 • Katsele, kuinka paljon tilaa leivänpaahdin vie
 • Pitäisikö olla mahdollista valmistaa useita leipiä samanaikaisesti?
 • Pitäisikö leivänpaahdin jättää pois tai säilyttää, kun sitä ei käytetä?
 • Onko sinulla mieltymyksiä mallin värin ja muotoilun suhteen?
 • Katso leivänpaahtimen ominaisuuksia
 • Tarkista aina leivänpaahtimen energiankulutus
 • Säädä budjetti ennen kuin lähdet ostamaan uutta leivänpaahdinta

Katso, kuinka paljon tilaa leivänpaahdin vie

Riippumatta siitä, onko sinulla suuri vai pieni keittiö, välineiden ja laitteiden ei pitäisi viedä kaikkea tilaa. Tästä syystä on hyvä pitää silmällä, kuinka paljon tilaa leivänpaahdin todella vie, ennen kuin hankit ensimmäisen ja parhaan mallin. Huomaa myös, että jotkut mallit ovat suuria vain siksi, että ne ovat isoja – ei siis ole kyse siitä, että sinulla olisi enemmän tilaa paistaa enemmän leipää.

Toinen näkökohta, joka liittyy mallin tilantarpeeseen, on se, haluatko pystysuoran vai litteän leivänpaahtimen. Yleensä litteä leivänpaahdin vie hieman enemmän tilaa kuin seisova malli, mutta tämä riippuu tietenkin siitä, mihin malliin investoit.

Onko mahdollista valmistaa useita leipiä samanaikaisesti?

Kannattaako useita leipiä valmistaa samanaikaisesti?

Kannattaa myös miettiä, pitäisitkö hieman suurempaa laitetta parempana sen vuoksi, että sillä voi paistaa useita leipiä samanaikaisesti. Voithan helposti hankkia malleja, joissa voi kypsentää kerralla neljä leipäpalaa kahden sijaan. Tämä on erityisen hyödyllistä suuremmille kotitalouksille, joissa on useita suita ruokittavana samanaikaisesti. Useiden leipäpalojen paistaminen kerralla varmistaa, ettei kenenkään tarvitse odottaa viipalettaan liian kauan.

Jos asut yksin tai kahden hengen taloudessa, suuri leivänpaahdin, jossa voi paistaa enemmän kuin kaksi leipää kerrallaan, on kuitenkin vähemmän tarpeellinen – paitsi tietenkin, jos haluat paistaa leivän nopeasti kerralla eikä erissä.

Pitäisikö leivänpaahdin jättää ulos tai säilyttää muualla, kun sitä ei käytetä?

Alamme hieman miettiä, kuinka suureen leivänpaahtimeen kannattaa investoida. Toinen näkökohta, joka kannattaa myös ottaa huomioon, on se, aiotko jättää leivänpaahtimen esille vai kuljettaa sitä edestakaisin pöydän ja kaapin välillä. Jos aiot jättää sen pöydälle (ainakin suurimman osan ajasta), sinun on keskityttävä enemmän siihen, kuinka paljon tilaa se voi viedä pöydällä ja minkä muotoilun haluat.

Jos taas aiot ottaa leivänpaahtimen esiin silloin, kun sitä tarvitaan, ja pitää sen pakattuna kaapissa/laatikossa, kannattaa pitää silmät auki pienikokoisen mallin varalta, joka ei paina paljon. Itse asiassa väittäisimme, että kyllästyt laittamaan leivänpaahdinta edestakaisin, jos se on raskas ja painaa paljon.

Onko sinulla mieltymyksiä mallin värin ja muotoilun suhteen?

Nyt kun olemme käyneet läpi kaikki mallin kokoon liittyvät osat, voimme siirtyä hieman “hauskempiin” näkökohtiin: väriin ja muotoiluun. Loppujen lopuksi jokainen ihminen on hyvin erilainen sen suhteen, mistä hän pitää ja mitä hän pitää kauniina. Eikä sinun ole mitään syytä investoida leivänpaahtimeen, jonka ulkoasu/väri on mielestäsi tylsä tai ruma. Etenkin, jos aiot katsoa sitä päivittäin.

Värin ja muotoilun suhteen on paljon valinnanvaraa. Suunnittelu voi olla mitä tahansa yksinkertaisesta rakennelmasta koneeseen, jossa on monia painikkeita. Saatat myös haluta, että koneessa on enemmän pyöristetyt reunat kuin klassinen neliön muotoilu. Etsitpä sitten tyylikästä, modernia, retrohenkistä tai erilaista leivänpaahdinta, löydät varmasti itsellesi sopivan.

Värin valinta riippuu tietenkin myös paljon kuluttajan omista mieltymyksistä. Useimmat leivänpaahtimet ovat väriltään yksinkertaisia, kuten terästä, mustaa tai valkoista, joten aina on mahdollista löytää leivänpaahdin, joka sulautuu sisustukseen. Yhä useammat valmistajat alkavat kuitenkin valmistaa leivänpaahtimia myös rohkeammissa väreissä. Löydät siis helposti leivänpaahtimen erilaisissa pastelliväreissä, kirkkaanpunaisena, kultaisena tai metallisena – tai vaikkapa yksinkertaisen kermanvärisenä? Loppujen lopuksi ainoa raja leivänpaahtimesi värille olet sinä itse.

Pitäkää silmällä leivänpaahtimen ominaisuuksia

Leivänpaahtimen tärkein toiminto on tietenkin leivän paahtaminen. Tähän on kuitenkin monia eri tapoja – ja monenlaisia ominaisuuksia, joiden avulla leivän paistaminen onnistuu entistä paremmin. Tästä syystä on syytä tutkia, mitä ominaisuuksia mallissa, johon harkitset investoimista, on saatavilla.

On täysin sinusta itsestäsi kiinni, mitkä ominaisuudet haluat asettaa etusijalle. Suosittelemme kuitenkin valitsemaan mallit, joissa on ohjelman peruutusmahdollisuus, jolloin voit pysäyttää ohjelman, jos leipä on mielestäsi saanut tarpeekseen, ja sulatustoiminto, jonka avulla voit paahtaa jopa pakastetut leipäviipaleet, kun ne ovat hellävaraisesti sulaneet. Näin voit säilyttää leipää pakastimessa pidempään ilman, että sinun tarvitsee muistaa ottaa se pois pakastimesta edellisenä iltana.

Voit myös helposti valita toiminnon, kuten rinkelin paistamisen, jossa toinen puoli yksinkertaisesti kuumennetaan ja toinen paahdetaan – tai miten olisi voileipätoiminto, jolla voit valmistaa herkullisia voileipiä? On myös selvää etua leivänpaahtimesta, jossa voit säätää leivän ruskistusta, jotta leipä ei ole liian tumma tai liian vaalea, tai jossa on High-Lift-toiminto, jotta leipä on helpompi saada ulos koneesta. Mutta nämä ovat tietysti ylellisyysominaisuuksia, sillä voit yksinkertaisesti pitää leipää silmällä ja työntää sen itse ylös.

Tarkista aina leivänpaahtimen energiankulutus

Jos oletat käyttäväsi leivänpaahdinta päivittäin, voi olla hyödyllistä tarkistaa, kuinka paljon energiaa leivänpaahdin kuluttaa (watteina mitattuna). Jos investoit “energiakoneeseen” ja käytät sitä päivittäin, sillä voi olla suuri vaikutus sähkölaskuusi.

On kuitenkin selvää, että suuri leivänpaahdin maksaa usein enemmän sähköä kuin pieni malli. Sinun on siis otettava huomioon myös mallin koko ja toiminnallisuus. Suosittelemme, että valitset noin 1000 watin tai alle 1000 watin mallin, jos haluat leivänpaahtimen, joka ei kuluta liikaa virtaa. Jos on kuitenkin tärkeämpää, että malli on tehokas ja suuri kuin halpa käyttää, voit helposti valita jopa 1500 watin mallin.

On kuitenkin syytä huomauttaa, että leivänpaahdin ei yleensä kuluta paljon virtaa vuodessa. Älä siis ole huolissasi siitä, että sinulle tulee yhtäkkiä useiden tuhansien eurojen lisälasku vain siksi, että olet ostanut leivänpaahtimen, jonka energiankulutus on suuri. Silti on sääli heittää muutama sata dollaria vuodessa ikkunasta ulos sen sijaan, että investoisi matalaenergiamalliin.

Säädä budjetti ennen kuin lähdet ostamaan uutta leivänpaahdinta

Jos haluat varmistaa, että pysyt hintaluokassa, joka on sinulle sopiva, suosittelemme, että määrittelet budjetin etukäteen. Näin tiedät suunnilleen, kuinka paljon sinulla on varaa ostaa. Sinun on kuitenkin myös asetettava budjetti, joka perustuu siihen, mitä odotat saavasi leivänpaahtimesta – toisin sanoen budjetin on oltava realistinen.

Jos budjettisi ei ole kovin suuri, mutta olet rakastunut kalliiseen leivänpaahtimeen, sinun on harkittava, haluatko tinkiä hieman mallin muotoilusta tai ominaisuuksista säästääkseen rahaa. Voit tietysti myös säästää mallia varten tai yrittää löytää sen edullisesti, jotta voit säästää rahaa ostoksessa.

Kaiken kaikkiaan budjetti varmistaa, ettet tunne jälkeenpäin, että olet käyttänyt liikaa rahaa ostokseen. Ainakin jos pysyt asetetuissa rajoissa.

Mitä eroa on pystypaahtimella ja litteällä leivänpaahtimella?

Markkinoilla on itse asiassa kahdenlaisia leivänpaahtimia: pysty- ja litteitä malleja. Mutta mitä eroa näillä kahdella on – ja kumpi niistä kannattaa valita? Sitä yritämme kertoa sinulle tässä jaksossa.

Litteä leivänpaahdin

Litteässä leivänpaahtimessa leipä paahdetaan makuuasennossa leivänpaahtimen pinnan päällä. Näissä malleissa on lämmityselementit, jotka lämmittävät koko pinnan. Pinnalla olevan tilan määrä vaihtelee hieman malleittain. Useimmissa malleissa on kuitenkin tilaa neljälle paahtoleivälle, joten näissä malleissa voit paahtaa paljon leipää kerralla.

Yksi asia, joka kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, kun valitset litteän leivänpaahtimen pystymallin sijaan, on se, että sinun on käännettävä leipää itse paahtamisen aikana – ellet halua paahtaa vain toista puolta. Tämä voi olla joillekin ärsyttävää, kun joutuu melkein seisomaan ja tarkkailemaan, milloin leipä on valmis käännettäväksi.

Sisällä seisovat leivänpaahtimet

Seisova leivänpaahdin on nyt malli, joka useimmilla ihmisillä on kotonaan. Nämä mallit vievät usein hieman vähemmän tilaa kuin litteät leivänpaahtimet, ja niissä voi paahtaa leipää molemmilta puolilta kerralla. Tarvitset kuitenkin suhteellisen suuren mallin, jos haluat paistaa enemmän kuin kaksi viipaletta leipää kerrallaan. Ja sitten se voi yhtäkkiä viedä paljon tilaa.

Sen lisäksi, että leivänpaahtimet kypsennetään molemmilla puolilla samanaikaisesti ja ne työnnetään ylös, kun ne ovat valmiit, löydät usein pystypaahtimia, joissa on hienoja ominaisuuksia, joiden avulla voit räätälöidä kypsennyksen mieltymystesi mukaan. Tähän kuuluvat esimerkiksi lisäkypsennystoiminnot, säädettävä lämpötila tai erityiset leipäominaisuudet, kuten bagel- tai voileipätoiminto, jotka on suunniteltu erityisesti kyseisen leipätyypin kypsennykseen. Useissa pystypaahtimissa on myös sulatustoiminto, jonka avulla voit paahtaa jopa pakastettua leipää. Pystypaahtimella voi siis säästää paljon aikaa litteän mallin sijasta – paitsi jos leipä pitää valmistaa mahdollisimman nopeasti.

Leivänpaahtimen puhdistaminen

Onneksi leivänpaahtimen puhdistaminen ja huoltaminen ei vaadi paljon. Ainoa asia, johon sinun on todella kiinnitettävä huomiota, on murujen poistaminen koneesta säännöllisesti. Tämä pätee riippumatta siitä, onko malli varustettu murulokerolla vai ei. Kone kannattaa kuitenkin tyhjentää muruista hieman useammin, jos siinä ei ole murulokeroa, sillä tällöin murut palavat herkemmin koneen sisällä.

Voit myös pyyhkiä leivänpaahtimen pinnan märällä liinalla, kun se likaantuu. Jos laite jätetään tiskipöydälle, se saattaa vetää puoleensa pölyä ja likaa, jolloin se näyttää likaiselta. Märkä liina voi kuitenkin hoitaa asian hetkessä. Jos leivänpaahtimesi on valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai vastaavasta, voit aina käyttää erilaisia tämäntyyppisille pinnoille tarkoitettuja puhdistusaineita saadaksesi sen jälleen kiiltämään. Vältä puhdistusaineen likaamista leivänpaahtimen aukon ympärille ja pyyhi puhdistusaine kostealla liinalla sen jälkeen.

Lisää smoothie ja mehu helposti paahtoleipään

Jos todella haluat ottaa kaiken irti aamurutiineistasi, olipa kyseessä sitten arkipäivä tai viikonloppu, investoi hyvään tehosekoittimeen tai mehustimeen. Nämä kaksi konetta takaavat sinulle juuri valmistetun smoothien tai juuri puristetun mehun, jonka sisältö on täysin sinun hallinnassasi. Voit siis välttää kaikki sokerit ja säilöntäaineet, joita yleensä on useimmissa kaupoissa myytävissä mehuissa ja smoothieissa.

Voit lukea lisää parhaista tehosekoittimista isosta tehosekoitinarvostelustamme, jonka löydät täältä. Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaat mallit ja annamme ostovinkkejä.

Jos taas ajatus mehustimesta houkuttelee sinua enemmän, jotta voit nauttia kotona tuoreesta puristetusta mehusta, saatat hyötyä mehustimien testin lukemisesta. Tässä artikkelissa opastetaan sinut myös markkinoiden parhaiden vaihtoehtojen pariin ja vastataan kaikkiin mehustimiin liittyviin kysymyksiisi.

FAQ

Mikä leivänpaahdin on paras?

Tässä leivänpaahdintestissä äänestimme KitchenAid Artisan -leivänpaahtimen testin parhaaksi. Leivänpaahtimen valinta riippuu kuitenkin ulkonäöstä, ominaisuuksista ja energiankulutuksesta. Siksi jokin muista tässä artikkelissa mainituista malleista voi myös sopia sinulle.

Kuinka paljon virtaa leivänpaahdin kuluttaa?

Virrankulutus riippuu paljon siitä, millaiseen leivänpaahtimeen investoit. Useimpien kulutus on alle tai noin 1000 wattia, mikä on erinomainen. Huomaa, että suuremmat leivänpaahtimet (esim. joissa on enemmän viipaleita) kuluttavat usein pitkällä aikavälillä enemmän virtaa.

Miten leivänpaahdin puhdistetaan?

Varmista, että leivänpaahdin puhdistetaan muruista, jotta se ei pala. Tämä voidaan tehdä kääntämällä mallin pohja ylösalaisin tai tyhjentämällä sisäänrakennettu murulokerikko (jos mallissa on sellainen). Voit myös puhdistaa ulkopinnan kostealla liinalla.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×