Leipäveitsitesti (2022) → Top 8 parasta leipäveitsiä juuri nyt

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
Pitkä leipäveitsi

Wüsthof Classic leipäveitsi

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Jos etsit hyvää leipäveitseä, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä leipäveitsitestissä opastamme sinut parhaiden vaihtoehtojen pariin. Testivoittajamme on Onyxin leipäveitsi, sillä siinä on innovatiivinen ja ergonominen muotoilu, joka takaa optimaalisen kovuuden ja mukavuuden. Kaikki mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten lue lisää ja löydä itsellesi sopiva malli.

Autamme sinua myös seuraavissa osioissa, joista voit lukea, mihin kannattaa kiinnittää huomiota ostaessasi ja miten leipäveitsen teroittaminen on parasta, jotta se pysyy terävänä.

Onyx leipäveitsi

paras leipäveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu käyttäen kiinteitä materiaaleja, joten sen kovuus on 64 HRC
 • pros-icon.svg Parantaa otetta ja hallintaa, koska se on ergonominen, kevyt ja siinä on liukastumista estävä kahva
 • pros-icon.svg Pysyy terävänä pidempään kuin muut veitset

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän leipäveitseen merkiltä Onyx, jos haluat olla varma, että saat parhaan saatavilla olevan leipäveitsen. Malli sopii hyvin käteen, sillä siinä on ergonominen, liukumaton ja kevyt kahva. Veitsi on valmistettu saksalaisesta teräsytimestä, jossa on titaaniseosta ja patentoitua hybridikeraamista terästä, joka takaa äärimmäisen kestävyyden ja terävyyden.

Miksi kannattaa valita Onyx-leipäveitsi

Kieltäydytkö ehdottomasti tekemästä kompromisseja uuden leipäveitsesi rakenteesta? Jos näin on, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Onyxin varianttiin. Tässä mallissa on kiinnitetty huomiota materiaaleihin ja muotoiluun, joten voit odottaa laadukasta leipäveitsen valmistusta. Malli ei ole halvin veitsi, mutta voit nauttia siitä monta vuotta.

Aloitetaan itse terän rakenteesta. Se koostuu patentoidusta keraamisesta hybriditeräksestä ja titaaniseosta sisältävästä teräsytimestä. Tämä takaa maksimaalisen terävyyden ja kestävyyden pitkäksi aikaa. Juuri tämän rakenteen ansiosta veitsen kovuus on 64 HRC. Siksi se on selvästi huippuluokkaa verrattuna muiden leipäveitsien rakenteeseen.

Toinen selkeä etu tähän Onyxin leipäveitseen sijoittamisessa on se, että siinä on lasikuidusta valmistettu kahva. Tämä on sekä mukava katsella että istuu erinomaisesti käteen. Kahva on suunniteltu kevyeksi ja ergonomiseksi. Lisäksi siinä on liukastumisen estävä pito. Kaikki tämä varmistaa, että sinulla on veitsi täysin hallinnassa etkä rasita sitä käyttäessäsi.

Tuotetiedot

 • Koko: 20 cm
 • Paino: 250 grammaa
 • Materiaali: patentoitu hybridikeraaminen teräs
 • Kovuus: 64 HRC
 • Kahvan väri: Musta

Qknives Japanilainen leipäveitsi

vankka leipäveitsi vedenkestävällä kahvalla

Fordele
 • pros-icon.svg Optimaalinen 62 HRC:n kovuus takaa veitsen, joka kestää vähän kaikkea
 • pros-icon.svg Kahvat on suunniteltu vedenkestävyyttä parantavasta pakkauspuusta
 • pros-icon.svg Erotteleva terän ulkonäkö takaa veitsen, joka erottuu edukseen

Detaljeret gennemgang

Sijoittamalla tähän Qknivesin leipäveitseen saat sekä leipäveitsen, jolla on korkea kovuus että vedenkestävä kahva. Näin varmistetaan, että veitsi kestää paljon, joten voit nauttia siitä monta vuotta. Mallissa on myös hieman erilainen muotoilu, joka tekee siitä erottuvan.

Miksi kannattaa valita Qknivesin japanilainen leipäveitsi

Miltä kuulostaa ajatus leipäveitsestä, jonka kovuus on optimaalinen ja jossa on jopa vedenkestävä kahva, jotta se kestää pidempään? Jos tämä kuulostaa joltain, josta saatat olla kiinnostunut, suosittelemme investoimaan tähän Qknivesin malliin. Veitsi on valmistettu hiiliteräksestä ja taottu damaskusmenetelmällä. Itse asiassa se koostuu 67 hiiliteräskerroksesta. Näin saadaan 62 HRC:n kovuus, mikä antaa veitselle hyvän kestävyyden ja terävyyden.

Tällä leipäveitsellä voit leikata kaikenlaista leipää, mutta sitä voidaan käyttää myös tietyntyyppisten hedelmien, kuten melonien, ananasten jne. leikkaamiseen. Tämä johtuu veitsen rakenteesta ja hyvästä kestävyydestä. Pakkauspuusta valmistetun kahvan muotoilulla on myös myönteinen vaikutus, sillä se takaa kahvan pidemmän käyttöiän. Packwood on vettähylkivä.

Tuotetiedot

 • Koko: 20,5 cm (33 cm yhteensä)
 • Paino: 191 grammaa
 • Materiaali: hiiliteräs
 • Kovuus: 62 HRC
 • Kahvan väri: Ruskea

Global G-9 leipäveitsi

hyvä leipäveitsi, jossa on korkea hygienia

Fordele
 • pros-icon.svg Hygieeninen leipäveitsi, koska se on suunniteltu ilman niveliä
 • pros-icon.svg Edullinen sekä amatöörikokille että ammattilaisille
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikenlaisille paloille ja jopa suurille vihanneksille

Detaljeret gennemgang

Tämä leipäveitsi on rakenteeltaan yksinkertainen ja suunniteltu ilman niveliä. Tämä auttaa varmistamaan, että veitsi on hygieenisempi, koska veitseen ei pääse kerääntymään ruokajäämiä jne. Tämä malli sopii kaikille, riippumatta siitä, kuinka paljon yleensä vietät aikaa keittiössä. Sillä on helppo leikata sekä ohuita että paksuja viipaleita ja leikata suuria vihanneksia.

Miksi kannattaa valita Global G-9 -leipäveitsi

Tähän Globalin malliin sijoittamisessa on useita etuja. Ensinnäkin siinä on erittäin tyylikäs muotoilu teräksestä, eikä siinä ole minkäänlaisia liitoksia. Tämä auttaa varmistamaan, että leipäveitsi on hygieenisempi, koska lika ja ruoka-ainesjätteet eivät keräänny. Lisäksi tämä tyylikäs muotoilu varmistaa, että sinulla on hyvä ote kahvasta, jotta voit hallita veitsen käyttöä täysin.

Ei ole väliä, oletko ammattikokki vai nautitko vain päivittäin keittiössä olemisesta. Veitsi sopii jokaiselle kuluttajalle. Sitä voidaan käyttää jopa suurille vihanneksille. Se soveltuu kuitenkin parhaiten leivän viipalointiin, jossa se käsittelee kaikenpaksuiset viipaleet täydellisesti. Toinen etu tässä Globalin leipäveitsessä on se, että sitä myydään hieman budjettiystävällisempään hintaan kuin joitakin muita markkinoilla olevia leipäveitsiä.

Tuotetiedot

 • Koko: 22 cm (34 cm yhteensä)
 • Materiaali: teräs
 • Kovuus: 55 HRC
 • Kahvan väri: Hopea mustilla pisteillä

Zwilling Pro leipäveitsi

Paras ruostumaton leipäveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan, joten kaikilla on varaa tuotteeseen
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu takaa paremman hallinnan
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, koska se on konepestävä

Detaljeret gennemgang

Voi olla hieman turhauttavaa, kun veitsesi ruostuu tai se näyttää jotenkin muulla tavoin hieman oudolta. Onneksi, jos et halua huolehtia tästä, voit yksinkertaisesti investoida tähän Zwillingin leipäveitseen. Mallin terä on suojattu korroosiolta. Sitä on saatavana myös kahdessa koossa.

Sentten sinun kannattaa valita Zwilling Pro -leipäveitsi

Tämä Zwillingin veitsi on itsestään selvä valinta, sillä sitä myydään budjettiystävälliseen hintaan ja siinä on myös korroosionkestävä terä. Tämä auttaa varmistamaan, että veitsesi ei pääse ruostumaan, mikä pidentää uuden leipäveitsesi käyttöikää. Malli on rakenteeltaan yksinkertainen, ja terän hienot hammastukset takaavat, että voit leikata helposti kaikenlaista leipää.

Lisäksi tämä veitsi tuntuu hyvältä kädessäsi, sillä se on ergonomisesti suunniteltu. Malli on myös kehitetty sileällä pinnalla ja yhdellä ainoalla taotulla teräskappaleella. Tämä takaa paremman hygienian keittiössä, koska veitseen ei tartu ruokajäämiä tms. ja ne eivät kulkeudu ruoka-aineiden välillä.

Tuotetiedot

 • Koko: Joko 20 tai 26 cm
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Kahvan väri: Musta valkoisilla pisteillä

Wüsthof Classic leipäveitsi

Pitkä leipäveitsi

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan ostaa useina pituuksina, myös 26 cm:n pituisena
 • pros-icon.svg Korkea laatu, tyylikäs muotoilu
 • pros-icon.svg Suunniteltu ergonomisella kahvalla

Detaljeret gennemgang

Tämä leipäveitsi sopii niille, jotka haluavat yksinkertaisen mallin, jossa on pitkä terä. Tämä klassinen leipäveitsi tuotemerkiltä Wüsthof on mahdollista ostaa 26 cm:n pituisena. Tätä mallia on kuitenkin saatavana myös pienemmässä koossa.

Sentten sinun kannattaa valita Wüsthof Classic -leipäveitsi

Jos etsit yksinkertaista leipäveitseä, jossa on pitkä terä, suosittelemme tutustumaan tähän Wüsthofin leipäveitseen. Malli on muotoilultaan yksinkertainen, joten se sopii täydellisesti muiden veitsien joukkoon. Lisäksi sitä on saatavana eri pituisena, joten saat leipäveitsen juuri sinun tarpeisiisi sopivaksi.

Veitsi on taottu ruostumattomasta teräksestä, joten voit olla varma, ettei sen pintaan muodostu ruostetta ajan myötä. Terä on teroitettu yhdestä kappaleesta, jotta veitsestä tulee ammattimaisempi. Nautit myös seisomisesta tämän veitsen kanssa kädessäsi, sillä siinä on ergonominen kahva.

Tuotetiedot

 • Koko: 20, 23 tai 26 cm
 • Paino: 194 grammaa
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Kahvan väri: Musta hopeisilla pisteillä

Victorinox Grand Mâitre leipäveitsi

Tyylikäs leipäveitsi, joka on konepestävä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Elegantti muotoilu perinteisten standardien mukaisesti
 • pros-icon.svg Suunniteltu saumattomalla siirtymällä, joka parantaa hygieniaa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikentyyppisille leiville, koska muotoilu takaa helpon viipaloimisen

Detaljeret gennemgang

Joskus sinun on hemmoteltava itseäsi työkaluilla, jotka näyttävät erityisen hienoilta. Jos siis kaipaat hieman itsesi hemmottelua ja uutta veistä, voit lyödä kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja investoida tähän Victorinoxin leipäveitseen. Tuotetta voidaan käyttää kaikentyyppisille leiville, niin koville kuin pehmeillekin.

Sentten sinun kannattaa valita Victorinox Grand Mâitre -leipäveitsi

Jos pidät klassisen ja eksklusiivisen ulkoasun yhdistelmästä veitsissäsi, voit hyötyä investoimalla tähän Victorinox-merkin leipäveitseen. He ovat kehittäneet leipäveitsen, jossa kahvan ja terän välinen siirtymä on virtaviivainen, mikä takaa paremman hygienian ja antaa veitselle Grand Mâitre -mallistolle ominaisen tyylikkään ulkonäön.

Tämä leipäveitsi on luonnollisesti suunniteltu toimimaan hyvin kaikenlaisten leipien kanssa. Tämä veitsi on konepestävä, joten voit helposti laittaa sen astianpesukoneeseen, jos haluat puhdistaa sen nopeasti. Käsinpesu on kuitenkin ensisijaisesti suositeltavaa, jos haluat pidentää veitsen käyttöikää. Konepesu kuluttaa terästä.

Tuotetiedot

 • Koko: 23 cm
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Kahvan väri: Musta valkoisilla pisteillä

Fiskars Functional Form leipäveitsi

Edullinen ja ergonominen leipäveitsi

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan, joten kaikilla on varaa tuotteeseen
 • pros-icon.svg Ergonominen muotoilu takaa paremman hallinnan
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, koska se on konepestävä

Detaljeret gennemgang

Tätä Fiskarsin leipäveitsiä on lähes mahdotonta vastustaa. Malli on suunniteltu ergonomisella softgrip-kahvalla, joka takaa tukevan otteen ja täyden hallinnan. Lisäksi veitsi on edullinen, ja se kestää jopa astianpesukoneessa käymisen ilman vaurioita.

Miksi kannattaa valita Fiskars Functional Form -leipäveitsi

Jos sinulla ei ole suurinta budjettia leipäveitsen hankkimiseen, mutta haluat silti varmistaa, että saat hyvin toimivan mallin, suosittelemme investoimaan tähän Fiskars-merkin leipäveitseen. Tämä johtuu siitä, että veitsen rakenteessa ei ole tehty kompromisseja, vaikka sitä myydään uskomattoman halvalla. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että tämän veitsen kovuus on pienempi kuin muiden leipäveitsitestin vaihtoehtojen.

Toisaalta saat uuden leipäveitsen lähes ilmaiseksi, ja siinä on jopa pehmeä kahva ja kevyt paino. Tämä takaa täyden hallinnan ja mukavan leikkauksen. Sinun ei myöskään tarvitse huolehtia puhdistamisesta, kun käytät tätä leipäveitseä. Toisin kuin monet muut markkinoilla olevat mallit, se on konepestävä. Sinun ei siis tarvitse pestä sitä käsin jokaisen käytön jälkeen.

Tuotetiedot

 • Koko: 23 cm
 • Paino: 110 grammaa
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Kovuus: 53 HRC
 • Kahvan väri: Musta ja oranssi

Guide

Miten valita paras leipäveitsi

Voi olla vaikea päättää, mikä leipäveitsi on sinulle paras. Suosittelemme heti asettamaan etusijalle mallin, joka täyttää alla olevat kohdat. Näin voit olla varma, että saat veitsen, joka toimii hyvin ja jota on mukava käyttää.

 • Ei niveliä: Kannattaa valita leipäveitsi, jossa ei ole niveliä. Tämä auttaa takaamaan korkeamman hygieniatason keittiössä, koska mehut ja ruokajäämät eivät siirry veitsestä muihin elintarvikkeisiin. Se voi olla riski nivelveitsen kanssa, jos et puhdista veistä kunnolla
 • Ergonominen kahva: Jotta leipäveitsen käyttömukavuus ja optimaalinen hallinta olisivat korkeatasoisia ja vähentäisivät tapaturmariskiä, kannattaa suosia mallia, jossa on ergonominen kahva. Veitsen on myös oltava kevyt ja siinä on oltava liukastumista estävä kahva, joka lisää käyttömukavuutta
 • Elämäntyyli: Tietenkin sinun on myös mietittävä, millaisen ulkonäön haluat leipäveitsellesi. Haluatko sen olevan täysin tyylikäs vai haluatko mallin, joka erottuu?
 • Koko:Sinun kannattaa myös pitää silmällä, kuinka pitkän leipäveitsen tilaat. Useimmissa malleissa on 20-23 cm:n kahva, mutta on myös malleja, joissa on pidempi kahva. Sinä päätät, mitä haluat
 • Kovuus: Leipäveitsen kovuus mitataan Rockwellin asteikon mukaan. Kovuus kertoo, kuinka kestävä ja terävä veitsi on ajan mittaan. Mitä korkeampi kovuus, sitä parempi veitsi

Leipäveitsen teroitus

Siitä, miten leipäveitsi kannattaa teroittaa, ollaan eri mieltä. Sinun on todellakin kiinnitettävä hieman enemmän huomiota tällaisen vaihtoehdon teroittamiseen, sillä joissakin malleissa ei ole optimaalista teroittaa terässä olevia aaltoja. Suosittelemme, että kysyt jälleenmyyjältäsi, onko jotain, mitä sinun on huomioitava ennen leipäveitsen teroittamista. Ja jos huomautuksia tulee, voit aina lähettää veitsen eri veitsikauppiaille – heillä on usein teroituspalvelu, jota voit hyödyntää.

Jos kuitenkin uskallat tehdä työn itse ja veitsesi kestää säännöllisen teroituksen, tässä on vaiheittainen opas siitä, miten aloitat leipäveitsen teroittamisen rautaterällä:

 • Aseta silitysrauta kärjellään leikkuulautaan, pöytään jne.
 • Tue veitsen terä peukalolla ja aseta sen kärki raudan päälle 10-15 asteen kulmassa
 • Siirrä nyt varovasti veitsen munaa raudan yli tangosta kärkeen (alue, joka on lähimpänä kahvaa kärkeen)
 • Älkää käyttäkö voimaa – älkää murskatko veistä rautaa vasten
 • Jatka tätä liikettä

Eikö sinulla ole silitysrautaa? Jos näin on, tutustu Silitysraudan arvosteluun, josta löydät luettelon parhaista malleista ja apua oikean mallin valitsemiseen.

FAQ

Mikä leipäveitsi on testin paras?

Äänestimme testin voittajaksi Onyx-leipäveitsen. Tämä malli on selvästi yksi markkinoiden parhaista leipäveitsistä, ja siksi se sopii niille, jotka haluavat parasta parhaista. Lue lisää veitsestä täältä.

Miksi minun pitäisi valita leipäveitsi, joka tuntuu hyvältä kädessä?

On suositeltavaa suosia leipäveitsiä, jotka ovat ergonomisesti muotoiltuja ja kevyitä, sillä ne ovat paremmin hallittavissa ja niiden käyttömukavuus on parempi. Tämä helpottaa erityyppisten leipien viipalointia.

Paljonko laadukas leipäveitsi maksaa?

Laadukkaille leipäveitsille on vaikea antaa yleistä hintaa. Loppujen lopuksi se vaihtelee malleittain. Saat hyvän version helposti 500-1000 kruunulla - ja halvemmalla alennuksessa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×