Ruohonleikkuritesti (2022) → Tutustu 11 parhaaseen ruohonleikkuriin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Bosch akkuruohonleikkuri Rotak 36-950 LI 2x4Ah 06008B9901 w/batteri ja laturi

Haluatko monikäyttöisen ruohonleikkurin, joka on akkukäyttöinen, hiljainen ja jolla voi leikata jopa 1000 m2:n nurmikon? Silloin tämä Boschin akkukäyttöinen ruohonleikkuri on täydellinen valinta sinulle. Se on kevyt kone, jossa on panostettu helppokäyttöisyyteen ja käyttömukavuuteen. Boschin…

1
Paras ruohonleikkuri

Bosch akkuruohonleikkuri Rotak 36-950 LI 2x4Ah 06008B9901 w/batteri ja laturi

2

Makita akku ruohonleikkuri DLM460PT2 18V 2x5.0Ah w/batteri

3
Toimiva bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri

Texas RL 460TR/W lisävarusteineen

4
Paras puutarhasarja

Makitan akkuruohonleikkuri DLM533Z 2x18V

6
paras sylinteriruohonleikkuri

Makita PLM5600N2 bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri 56 cm 4-tahti

7

Grouw bensiiniruohonleikkuri 173CC 51 cm

8
Edullinen akkuruohonleikkuri

Gardena PowerMax Li-40/37 ruohonleikkuri 37 cm 40V soolomalli

9
Paras puutarhasarja

Ryobi ruoho- ja pensasleikkuri, akkusarja

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä ruohonleikkuritestissä testin voittajaksi äänestettiin Bosch Rotak 36-950 -akkuruohonleikkuri. Tämä johtuu sen monipuolisuudesta ja monista ominaisuuksista, jotka voivat ilahduttaa kaikkia perheitä, joilla on puutarha. Testissä on mukana 11 markkinoiden parasta ruohonleikkuria, jotka vastaavat erilaisia tarpeita. Lue lisää ja opastetaan sinua valitsemaan sinulle sopiva ruohonleikkuri. Jos etsit robottiruohonleikkuria, lue hyvä arvostelumme robottiruohonleikkureista

Puutarhan kunnossapidossa ja niitossa oikea laite, joka vastaa tarpeitasi ja puutarhasi kokoa ja tarjoaa samalla parhaan mahdollisen työskentelymukavuuden, on alfa-omega. Markkinoilla on monia ruohonleikkureita erilaisiin tarpeisiin, puutarhoihin ja budjetteihin. Voi olla vaikeaa tietää, minkä valitsisit, minkä vuoksi tässä artikkelissa tarkastelemme 11 parasta markkinoilla olevaa ruohonleikkuria ja opastamme sinua valitsemaan oikean ruohonleikkurin kotiisi.

Bosch akkuruohonleikkuri Rotak 36-950 LI 2x4Ah 06008B9901 w/batteri ja laturi

Paras ruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg ProSilence-teknologia vähentää melua jopa 60 %
 • pros-icon.svg Varustettu LeafCollect-terällä, joka leikkaa ruohoa tai kerää lehtiä
 • pros-icon.svg ErgoSlide-kahva helpottaa käyttöä ja mukavuutta

Detaljeret gennemgang

Haluatko monikäyttöisen ruohonleikkurin, joka on akkukäyttöinen, hiljainen ja jolla voi leikata jopa 1000 m2:n nurmikon? Silloin tämä Boschin akkukäyttöinen ruohonleikkuri on täydellinen valinta sinulle. Se on kevyt kone, jossa on panostettu helppokäyttöisyyteen ja käyttömukavuuteen.

Sentten sinun kannattaa valita Boschin akkukäyttöinen ruohonleikkuri Rotak 36-950 LI 2x4Ah 06008B9901 w/batteri ja laturi

Boschin akkukäyttöinen Rotak 36-950 on laadukas ruohonleikkuri. Se on varustettu ProSilence-tekniikalla, joten melu vähenee jopa 60 %. Tämä on ilo sekä käyttäjälle että naapureille, varsinkin jos haluat pitää puutarhasi hyvin hoidettuna ja käytät ruohonleikkuria usein. Työmukavuus on tärkeää riippumatta siitä, onko sinulla pieni, keskikokoinen vai suuri nurmikko ja kuinka usein ruohonleikkuria käytetään. Tämä on tietenkin otettu huomioon myös tämän Boschin mallin suunnittelussa, ja siinä on Ergo Slice -kahvat, jotka takaavat käyttömukavuuden.

Vaikka ruohonleikkuri on akkukäyttöinen, ruohonleikkuuta ei ole rajoitettu. Se toimii litiumioniakkujen ja energiankulutuksen optimoivan syneosirun avulla, joten se on ihanteellinen suurille, jopa 1000 m2:n nurmikoille. Se on varustettu myös LeafCollect-järjestelmällä, joka leikkaa ja kerää lehdet, sekä suurella 50 litran keräyslaatikolla, jota ei tarvitse tyhjentää jatkuvasti.

Tuotetiedot:

 • Paino: 17,5 kg
 • Korkeus: 25-80 mm
 • Leikkuuleveys: 46 cm
 • Keräystilavuus: 50 litraa
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Latausaika: 70 minuuttia
 • Pinta-ala: 1000 m2

Makita akku ruohonleikkuri DLM460PT2 18V 2x5.0Ah w/batteri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Teräksinen suojus ja suljetut pyöränlaakerit turvallisuuden takaamiseksi
 • pros-icon.svg 10 eri leikkuukorkeutta
 • pros-icon.svg 3-in-1-leikkuri leikkuu- ja keräilyleikkuritoiminnolla

Detaljeret gennemgang

Tämä Makita DLM460PT2 -akkuruohonleikkuri on hyvä yleiskäyttöinen ruohonleikkuri, joka sopii sekä pienempiin että suurempiin puutarhoihin. Se latautuu nopeasti vain 45 minuutissa, ja säädettävän ohjaustangon ansiosta sitä voivat käyttää niin nuoret kuin vanhatkin.

Sentähden sinun kannattaa valita Makitan akkukäyttöinen ruohonleikkuri DLM460PT2 18V 2×5.0Ah w/batteri

Tällä Makita DLM460PT22 -akkuruohonleikkurilla saat koneen, joka voi tehdä vähän kaikkea ja joka sopii sekä pienempiin että suurempiin, 500-1200 m2:n puutarhoihin. Et tunne, että se on rajoitettu tai että siinä on liikaa hienoja ominaisuuksia siihen nähden, mitä sillä on tarkoitus tehdä. Se voi ilahduttaa mitä tahansa kotia, jopa hieman tiheämmin rakennetuilla alueilla, sillä akkukäyttöinen moottori on vähemmän meluisa kuin muut moottorityypit. Moottori on varustettu ylikuormitussuojalla, joten se voi toimia parhaalla mahdollisella tavalla ilman ylikuormitusta, jolloin sen käyttöikä pitenee.

Tässä Makitan koneessa on kiinnitetty paljon huomiota turvallisuuteen sekä helppokäyttöisyyteen ja mukavuuteen. Siinä on teräksinen suojus sekä koteloidut pyöränlaakerit, ja leikkuukorkeuksien välillä on runsaasti valinnanvaraa, sillä tarjolla on jopa 10 eri vaihtoehtoa 20-75 mm:n välillä. Makita DLM460PT2:ssa on myös 3-in-1-toiminto, jossa on cut-collect ja bio-cut. Se on varustettu suurella 60 litran ruohonkeräimellä.

Tuotetiedot:

 • Paino: 27,6 kg
 • Korkeus: 20-75 mm
 • Leikkuuleveys: 46 cm
 • Keräystilavuus: 60 litraa
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Latausaika: 45 minuuttia
 • Pinta-ala: 500-1200 m2

Texas RL 460TR/W lisävarusteineen

Toimiva bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Itseliikkuja, jossa erittäin suuret takapyörät helpottavat liikkumista
 • pros-icon.svg Sisältää öljynvaihtosarjan, sadesuojan, ylimääräisen vakioterän
 • pros-icon.svg 4-in-1-toiminto: multaus, takapurkaus, keräys ja sivupurkaus

Detaljeret gennemgang

Tämä Gardena PowerMax Li-40/37 -ruohonleikkuri on edullisempi akkumalli, joka sopii erityisesti niille, jotka haluavat investoida vanhaan bensiiniruohonleikkuriin tai korvata sen. Se on edullinen mutta tehokas ja toimii moitteettomasti jopa 450 m2:n puutarhoissa.

Sentten sinun kannattaa valita Gardena PowerMax Li-40/37 -ruohonleikkuri 37 cm 40V soolomalli

Jos sinulla ei ole suurinta puutarhaa tai suurinta budjettia ja haluat akkukäyttöisen ruohonleikkurin, tämä Gardena PowerMax on ihanteellinen valinta sinulle. Se on tehokas ja suorituskykyinen ruohonleikkuri, joka sopii erinomaisesti pienempien nurmikoiden hoitoon. Gardenan PowerMax Li-40/37 on erinomainen ruohonleikkuri myös ruohon leikkaamiseen seinien ja reunojen läheltä, sillä se on varustettu suojakilven sivuilla olevilla ruohoharjanteilla, jotka takaavat, että kaikki ruoho leikataan aina.

Gardenan PowerMax-ruohonleikkurissa on huomioitu sekä helppokäyttöisyys että mukavuus. Malli on varustettu ErgoTec-kahvalla, josta on mukava pitää kiinni ruohonleikkuria käytettäessä ja joka helpottaa koneen työntämistä edestakaisin. Lisäksi se on varustettu QuickFit-toiminnolla, jonka ansiosta leikkuukorkeuden säätäminen on helppoa. Valittavana on 10 erilaista asetusta, jotka vaihtelevat 20-60 mm:n välillä. Sisäänrakennettu CnC-järjestelmä takaa optimaalisen leikkuun ja keräämisen, ja kokoontaitettavan kahvan ansiosta ruohonleikkuri voidaan säilyttää tilaa säästäen.

Tuotetiedot:

 • Paino:
 • Korkeus: 20-60 mm
 • Leikkuuleveys: 37 cm
 • Keräystilavuus: 45 litraa
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Pinta-ala: 450 m2

Makitan akkuruohonleikkuri DLM533Z 2x18V

Paras puutarhasarja

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää pensasleikkurin ja ruohotrimmerin
 • pros-icon.svg 3-in-1-toiminto: multaus, 50 litran kerääjä ja takapurkaus
 • pros-icon.svg Säädettävät ja ergonomiset kahvat takaavat mukavuuden ja helppokäyttöisyyden
 • pros-icon.svg Easy Edge -toiminto helpottaa reunojen leikkaamista

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko muutakin kuin pelkän ruohonleikkurin? Osta sitten tämä Ryobin ruohonleikkuri, niin saat sekä pensasleikkurin että ruohotrimmerin muun puutarhan ylläpitoon. Kaikissa koneissa käytetään samaa akkua, joten voit vapaasti ostaa eri laitteita koneisiisi.

Sentten sinun kannattaa valita Ryobin ruoho- ja pensasleikkuri, akkusarja

Ryobin nurmikko- ja pensasleikkuri, ruohotrimmerisarja mahdollistaa koko puutarhan ylläpidon. Se on täydellinen setti niille, jotka haluavat kaiken yhdessä ja edulliseen hintaan koko setin. Mukana tulee akkusarja, joka toimii kaikissa koneissa, joten voit helposti vaihtaa nurmikon ja pensasaitaleikkurin sekä ruohotrimmerin välillä sen mukaan, missä kohtaa puutarhaa työ on tehtävä. Akussa on IntelliCell-teknologia, joka valvoo ja tasapainottaa akkua maksimoidakseen käyttöajan ja tehon.

Sen lisäksi, että ruohonleikkuri on 3-in-1-sarja, jossa on jopa kolme mukana toimitettua konetta puutarhanhoitoon, siinä on myös 3-in-1-toiminto; multaus, keräily ja takapurkaus. Se on pienikokoinen mutta tehokas kone, jossa on EasyEdge-ominaisuus, joten pääset helposti käsiksi ruohonleikkuriin reunojen leikkaamista varten. Ruohonleikkuri on mukana toimitettavassa ruohonleikkurissa, kun haluat leikata kasvillisuutta, johon ruohonleikkuri ei yllä. Leikkuuleveys on helposti säädettävissä 28-33 mm:n välillä, ja säädettävä nopeus lisää koneen turvallisuutta ja hallittavuutta. Puutarhan tai sängyn pensasaitojen leikkaamiseen voidaan käyttää pensasleikkuria. Siinä on tehokas moottori ja 55 cm:n timanttiterä, jolla voit leikata jopa 24 mm:n oksia. Siinä on sisäänrakennettu tukkeutumisenestojärjestelmä, joka estää oksia tukkeutumasta leikkaamisen aikana. Tällä setillä olet valmis lähtemään suurelle puutarhakierrokselle.

Tuotetiedot:

 • Leikkuukorkeus: 20-70 mm
 • Leikkuuleveys: 40 cm
 • Keräystilavuus: 50 L
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Sivuleikkuri: 24 mm:n oksakapasiteetti, 55 cm:n timanttiterä, akkukäyttöinen
 • Nurmileikkuri: 28-33 cm leikkuuleveys, akkukäyttöinen

Bosch ruohonleikkuri 1300W Universal Rotak 450 06008B9005

Paras sähkökäyttöinen ruohonleikkuri

Fordele
 • pros-icon.svg Taitettava keräyslaatikko helpottaa säilytystä
 • pros-icon.svg Varustettu ErgoFlex-kahvalla ja kätevällä kantokahvalla ergonomian ja mukavuuden takaamiseksi
 • pros-icon.svg Kevyt paino helpottaa liikkumista ja hellävaraista käyttöä

Detaljeret gennemgang

Tämä 1300W Universal Rotak 450 -ruohonleikkuri on sähkökäyttöinen malli, joka soveltuu parhaiten pieniin tai keskikokoisiin puutarhoihin. Se on kevyt ja kätevä, joten se voidaan säilyttää helposti pienemmissäkin vajoissa.

Miksi kannattaa valita Bosch 1300W Universal Rotak 450 06008B9005

Tämä Boschin sähkökäyttöinen ruohonleikkuri on täydellinen leikkuri tiheään rakennetulle alueelle, jossa puutarha on pieni tai keskikokoinen. Boschin Universal Rotak 450 -ruohonleikkuri on varustettu sähkömoottorin, joka ei itsessään ole erityisen meluisa, lisäksi ProSilence-järjestelmällä, jonka ansiosta se on erityisen hiljainen ja soveltuu alueelle, jossa meluisat moottorit voivat häiritä ympäristöä.

Bosch Universal Rotak 450 on tehokas sähkökäyttöinen ruohonleikkuri, jossa on 1300 W:n moottori. Se on täynnä ominaisuuksia ja toimintoja, jotka tekevät niittämisestä helppoa. Siinä on muun muassa nurmikkokampa, joka nostaa ruohon, ja LeafCollect, joka kerää lehdet nurmikolta ruohonleikkuujätteiden kanssa keräyslaatikkoon. Se näyttää myös keräysastiaan kerätyn määrän, joten voit seurata sitä ja saada varoituksen, kun on aika tyhjentää se. Bosch Rotak 450 on kevyt kone, jota on helppo käsitellä ja säilyttää. Keräin on kokoontaitettava, ja kone painaa vain 13,5 kg. Tämä yhdessä ErgoFlex-järjestelmän kanssa tekee siitä helposti ohjattavan ja käsiteltävän, eikä sinulla ole olkapää- tai selkävaivoja, koska se ei ole raskas käyttää.

Tuotetiedot:

 • Paino: 13,5 kg
 • Kiipeilykorkeus: 25-70 mm
 • Leikkuuleveys: 35 cm
 • Keräystilavuus: 40 litraa
 • Moottori: sähköinen

Makita PLM5600N2 bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri 56 cm 4-tahti

paras sylinteriruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen
 • pros-icon.svg Kevyt ja pienikokoinen tilaa säästävään säilytykseen
 • pros-icon.svg Minimaalinen huolto

Detaljeret gennemgang

Makita PLM5600N2 bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri on suuri malli, joka soveltuu erityisesti suurempiin puutarhoihin. Sen pinta-alan kapasiteetti on jopa 2200 km2 yhdellä säiliöllä, joten pienemmällä puutarhalla voit täyttää sen jokaisen käyttökerran jälkeen tai suuremmalla puutarhalla voit kattaa koko alueen yhdellä tankkauksella.

Sentten sinun kannattaa valita Makita PLM5600N2 bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri 56 cm 4-tahti

Tämä itsekulkeva bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri sopii hieman suurempiin puutarhoihin, joissa pieni lisäapu ja hieman suurempi kone ovat hyödyllisiä. Makita PLM5600N2 on tämän ruohonleikkuritestin painavin ruohonleikkuri, joten itseliikkuva ominaisuus on erityisen ihanteellinen tässä koneessa. Valittavana on myös 3 valinnaista nopeutta, 3-4,5 km/h, joten voit säätää sen juuri haluamaasi vauhtiin. Näin sekä nuoret että vanhat voivat käyttää konetta.

Tämä Makitan bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri on tehokas kone, joka on varustettu tehokkaalla 4-tahtimoottorilla. Lisäksi koneessa on erittäin suuri 56 cm:n leikkuuleveys ja suuri 70 litran keräysastia, jotka yhdessä tekevät koneesta nopean niiton, jossa keräysastiaa ei tarvitse tyhjentää jatkuvasti. Se on korkealaatuinen kone, jossa on teräsvarjostin, vankat pyörät ja tiivistetyt kuulalaakerit, jotka yhdessä tehokkaan moottorin kanssa tekevät Makita PLM5600N2 -ruohonleikkurista vankan koneen, jolla on pitkä käyttöikä.

Tuotetiedot:

 • Paino: 39,8 kg
 • Leikkuukorkeus: 25-70 mm
 • Leikkuuleveys: 56 cm
 • Keräystilavuus: 70 litraa
 • Kone: bensiini
 • Pinta-ala: 2200 m2

Grouw bensiiniruohonleikkuri 173CC 51 cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Itseliikkuja työmukavuuden ja helpon käsittelyn takaamiseksi
 • pros-icon.svg Kookkaammat takapyörät helpottavat liikkumista
 • pros-icon.svg Suuri polttoainesäiliö

Detaljeret gennemgang

Jos haluat ruohonleikkurin, joka on itsekulkeva, helppokäyttöinen ja jossa on suuri polttoainesäiliö suurempia nurmikoita varten, tämä Grouw Bensiini 173CC -ruohonleikkuri on hyvä valinta. Siinä on suuri keräin, ja se soveltuu hyvin suurempiin puutarhoihin.

Sentten sinun kannattaa valita Grouw Bensiiniruohonleikkuri 173CC 51 cm

Jos leikattava nurmikkoalue on suuri, itseliikkuva ruohonleikkuri voi olla erittäin kätevä ja valtava etu. Tämä tarkoittaa, että ruohonleikkuu vaatii vähemmän ponnistelua, ja selkä- ja hartiakipujen mahdollisuus vähenee. Itseliikkuvan toiminnon lisäksi tässä Grouw 173CC -bensiiniruohonleikkurissa on suuremmat takapyörät, jotka helpottavat ja helpottavat liikkumista.

Kun nurmikkoalue on suuri, bensiinin tankkaaminen niiton aikana voi olla hankalaa, mutta tämä ei ole enää tarpeen tämän Grouw 173CC -bensiinikäyttöisen ruohonleikkurin ansiosta. Se on varustettu täydellä 2 litran bensiinisäiliöllä, joten koko puutarha on mahdollista kattaa ennen kuin koneesta loppuu bensiini. Jos sinulla on keskikokoinen puutarha, bensiinisäiliön koon ansiosta sinun ei tarvitse tankata ennen kuin olet niittänyt puutarhan monta kertaa. Grouw 173CC -bensiiniruohonleikkuri on varustettu suurella keräimellä, jonka tilavuus on 60 litraa, ja sen ansiosta sinun ei tarvitse tyhjentää sitä jatkuvasti.

Tuotetiedot:

 • Paino: 37,7 kg
 • Korkeus: 25-75 mm
 • leikkausleveys: 51 cm
 • Keräystilavuus: 60 litraa
 • Kone: bensiini
 • Säiliön tilavuus: 2 litraa

Gardena PowerMax Li-40/37 ruohonleikkuri 37 cm 40V soolomalli

Edullinen akkuruohonleikkuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg ErgoTec-kahva lisää käyttömukavuutta ja helppokäyttöisyyttä
 • pros-icon.svg QuickFit-toiminto helpottaa leikkuukorkeuden säätöä 10 asetuksella
 • pros-icon.svg Sivujen laidunharjat mahdollistavat leikkaamisen seinien ja reunakivien reunoilla

Detaljeret gennemgang

Tämä Gardena PowerMax Li-40/37 -ruohonleikkuri on edullisempi akkumalli, joka sopii erityisesti niille, jotka haluavat investoida vanhaan bensiiniruohonleikkuriin tai korvata sen. Se on edullinen mutta tehokas ja toimii moitteettomasti jopa 450 m2:n puutarhoissa.

Sentten sinun kannattaa valita Gardena PowerMax Li-40/37 -ruohonleikkuri 37 cm 40V soolomalli

Jos sinulla ei ole suurinta puutarhaa tai suurinta budjettia ja haluat akkukäyttöisen ruohonleikkurin, tämä Gardena PowerMax on ihanteellinen valinta sinulle. Se on tehokas ja suorituskykyinen ruohonleikkuri, joka sopii erinomaisesti pienempien nurmikoiden hoitoon. Gardenan PowerMax Li-40/37 on erinomainen ruohonleikkuri myös ruohon leikkaamiseen seinien ja reunojen läheltä, sillä se on varustettu suojakilven sivuilla olevilla ruohoharjanteilla, jotka takaavat, että kaikki ruoho leikataan aina.

Gardenan PowerMax-ruohonleikkurissa on huomioitu sekä helppokäyttöisyys että mukavuus. Malli on varustettu ErgoTec-kahvalla, josta on mukava pitää kiinni ruohonleikkuria käytettäessä ja joka helpottaa koneen työntämistä edestakaisin. Lisäksi se on varustettu QuickFit-toiminnolla, jonka ansiosta leikkuukorkeuden säätäminen on helppoa. Valittavana on 10 erilaista asetusta, jotka vaihtelevat 20-60 mm:n välillä. Sisäänrakennettu CnC-järjestelmä takaa optimaalisen leikkuun ja keräämisen, ja kokoontaitettavan kahvan ansiosta ruohonleikkuri voidaan säilyttää tilaa säästäen.

Tuotetiedot:

 • Paino:
 • Korkeus: 20-60 mm
 • Leikkuuleveys: 37 cm
 • Keräystilavuus: 45 litraa
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Pinta-ala: 450 m2

Ryobi ruoho- ja pensasleikkuri, akkusarja

Paras puutarhasarja

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää pensasleikkurin ja ruohotrimmerin
 • pros-icon.svg 3-in-1-toiminto: multaus, 50 litran kerääjä ja takapurkaus
 • pros-icon.svg Säädettävät ja ergonomiset kahvat takaavat mukavuuden ja helppokäyttöisyyden
 • pros-icon.svg Easy Edge -toiminto helpottaa reunojen leikkaamista

Detaljeret gennemgang

Tarvitsetko muutakin kuin pelkän ruohonleikkurin? Osta sitten tämä Ryobin ruohonleikkuri, niin saat sekä pensasleikkurin että ruohotrimmerin muun puutarhan ylläpitoon. Kaikissa koneissa käytetään samaa akkua, joten voit vapaasti ostaa eri laitteita koneisiisi.

Sentten sinun kannattaa valita Ryobin ruoho- ja pensasleikkuri, akkusarja

Ryobin nurmikko- ja pensasleikkuri, ruohotrimmerisarja mahdollistaa koko puutarhan ylläpidon. Se on täydellinen setti niille, jotka haluavat kaiken yhdessä ja edulliseen hintaan koko setin. Mukana tulee akkusarja, joka toimii kaikissa koneissa, joten voit helposti vaihtaa nurmikon ja pensasaitaleikkurin sekä ruohotrimmerin välillä sen mukaan, missä kohtaa puutarhaa työ on tehtävä. Akussa on IntelliCell-teknologia, joka valvoo ja tasapainottaa akkua maksimoidakseen käyttöajan ja tehon.

Sen lisäksi, että ruohonleikkuri on 3-in-1-sarja, jossa on jopa kolme mukana toimitettua konetta puutarhanhoitoon, siinä on myös 3-in-1-toiminto; multaus, keräily ja takapurkaus. Se on pienikokoinen mutta tehokas kone, jossa on EasyEdge-ominaisuus, joten pääset helposti käsiksi ruohonleikkuriin reunojen leikkaamista varten. Ruohonleikkuri on mukana toimitettavassa ruohonleikkurissa, kun haluat leikata kasvillisuutta, johon ruohonleikkuri ei yllä. Leikkuuleveys on helposti säädettävissä 28-33 mm:n välillä, ja säädettävä nopeus lisää koneen turvallisuutta ja hallittavuutta. Puutarhan tai sängyn pensasaitojen leikkaamiseen voidaan käyttää pensasleikkuria. Siinä on tehokas moottori ja 55 cm:n timanttiterä, jolla voit leikata jopa 24 mm:n oksia. Siinä on sisäänrakennettu tukkeutumisenestojärjestelmä, joka estää oksia tukkeutumasta leikkaamisen aikana. Tällä setillä olet valmis lähtemään suurelle puutarhakierrokselle.

Tuotetiedot:

 • Leikkuukorkeus: 20-70 mm
 • Leikkuuleveys: 40 cm
 • Keräystilavuus: 50 L
 • Moottori: Paristokäyttöinen
 • Sivuleikkuri: 24 mm:n oksakapasiteetti, 55 cm:n timanttiterä, akkukäyttöinen
 • Nurmileikkuri: 28-33 cm leikkuuleveys, akkukäyttöinen

Gardena Classic sylinteriruohonleikkuri 330

paras sylinteriruohonleikkuri

Fordele
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen
 • pros-icon.svg Kevyt ja pienikokoinen tilaa säästävään säilytykseen
 • pros-icon.svg Minimaalinen huolto

Detaljeret gennemgang

Gardena Classic-sylinteriruohonleikkuri 330 on budjettiystävällinen vaihtoehto, joka on pienikokoinen ja helppo säilyttää. Se on täydellinen valinta rivitaloissa asuville tai niille, joiden tarvitsee leikata vain pieni nurmikkoalue, sillä tämä ruohonleikkuri vie vain vähän tilaa ja hoitaa leikkuun helposti ja yksinkertaisesti puolestasi.

Sentten sinun kannattaa valita Gardena Classic sylinteriruohonleikkuri 330

Tätä sylinterileikkuria ei tarvitse muistaa huoltaa, sillä siinä ei ole moottoria, akkua tai johtoa. Se tarvitsee korkeintaan nivelten öljyämistä tarvittaessa ja ehkä terän teroittamista pitkän käytön jälkeen. Se on ympäristöystävällinen ruohonleikkurivaihtoehto, sillä siinä ei tarvitse käyttää bensiiniä eikä Gardena Classic Cylinder -ruohonleikkuria käytettäessä synny saastepäästöjä.

Sylinteriruohonleikkuri tai käsin työnnettävä leikkuri, kuten tyyppiä myös kutsutaan, voi olla ihanteellinen erityisesti rivipuutarhoissa. Rivitalossa asuvalla on harvoin paljon nurmikkoa puutarhassa, ja usein hänellä on vain pieni vaja varastointia varten. Tämä Gardena Classic -ruohonleikkuri on kompakti malli, jossa voit helposti myös jakaa kahvan, jolloin se vie vielä vähemmän tilaa esimerkiksi talvikaudella, jolloin sitä ei tarvita lainkaan. Tällä sylinteriruohonleikkurilla voit leikata jopa korkeampaa ruohoa kuin useimmilla moottorikäyttöisillä ruohonleikkureilla. Ruoho leikataan samalla tavalla kuin jos käyttäisit saksia ja työntäisit ne itse nurmikon poikki. Voit käyttää sitä pienissä puutarhoissa ja jopa 150 m2:n alueilla.

Tuotetiedot:

 • Leikkuukorkeus: 12-42 mm
 • Leikkuuleveys: 33 cm
 • Pinta-ala: 150 m2

Guide

Erilaiset ruohonleikkurityypit

Ruohonleikkureita on useita erilaisia, jotka sopivat jokaiseen makuun, tarpeeseen ja puutarhan kokoon. Erilaiset konetyypit kehittyvät jatkuvasti, ja kukin niistä soveltuu hyvin erityistarpeisiin. Lue tästä osiosta lisätietoja eri tyypeistä, jotta voit valita itsellesi parhaiten sopivan.

Sylinterileikkuri

Sylinteriruohonleikkuri on käsikäyttöinen ruohonleikkuri, jota on työnnettävä omin voimin. Se on usein pieni ja sopii hyvin pieniin puutarhoihin, joissa ei tarvita isoa ruohonleikkuria tai ole tilaa sen säilyttämiseen. Se vaatii hieman vaivannäköä, ja harvoin mukana on kerääjä, joten tällaisen ruohonleikkurin käyttö on hieman työläämpää kuin moottoroidun ruohonleikkurin, joten ne eivät sovellu yhtä hyvin suurempiin puutarhoihin. Lue lisää Sylinterileikkurikatsauksestamme, johon olemme koonneet markkinoiden 7 parasta sylinterileikkuria.

Akulla toimiva ruohonleikkuri

Mikä on johdoton ruohonleikkuri, jotkut saattavat kysyä? Johdoton ruohonleikkuri on akkukäyttöinen ruohonleikkurimalli. Miksi siis valita akkukäyttöinen ruohonleikkuri bensiinikäyttöisen sijaan? Tämäntyyppisen ruohonleikkurin valintaan voi liittyä useita etuja ja haittoja. Jos haluat pienemmän melutason tai jos et halua miettiä bensiiniä tai johtoa, tämäntyyppinen ruohonleikkuri on erinomainen valinta. Kun melutaso on alhaisempi, akkukäyttöisen ruohonleikkurin valitseminen voi olla helpompaa, sillä voit helpommin saavuttaa optimaalisen mukavuuden sekä itsellesi että naapureillesi, varsinkin jos asutte lähekkäin esimerkiksi kerrostalossa.

Tekniikan kehittyessä myös näiden akkukapasiteetti on kasvanut. Siksi voit usein leikata helposti 1000 m2:n nurmikon, ja joillakin malleilla 2000 m2:n nurmikko ei ole ongelma. Ne on ladattava jokaisen käyttökerran jälkeen, mutta se kestää yleensä muutaman päivän, ennen kuin ruohonleikkuri voidaan ottaa uudelleen käyttöön. Jos sinulla on hyvin suuri puutarha, langattoman ruohonleikkurin käyttö voi olla rajallista, sillä on tietysti rajoitettu aika, jonka voit käyttää ruohonleikkuria ennen kuin se tarvitsee latauksen. Voit kuitenkin usein ostaa irrallisia akkuja, joten voit vaihtaa akkuja ja ladata ne täyteen aina, kun ne tarvitsevat latausta.

Akkuleikkurit ovat usein kevyempiä kuin bensiinikäyttöiset leikkurit. Niitä on siksi usein hieman helpompi liikuttaa nurmikolla, koska voimaa ei tarvitse käyttää niin paljon. Kannattaa kuitenkin muistaa, että tämäntyyppisen ruohonleikkurin kohdalla voi olla tarpeen investoida ajan mittaan uusiin akkuihin, ja uudesta lähtien johdoton ruohonleikkuri on usein hieman kalliimpaa hintaluokkaa.

Sähköinen ruohonleikkuri

Sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat sähkökäyttöisiä ruohonleikkureita, joissa on johto. Ne ovat usein halvempia kuin muut markkinoilla olevat mallit, kuten bensiini- tai akkukäyttöiset ruohonleikkurit. Toimintatehokkuus ja turvallisuus ovat korkeat ja melutaso alhainen, joten voit varmistaa, ettet häiritse naapureita, vaikka nauttisitkin puutarhan kävelystä ja työskentelystä. Moottoria ei tarvitse huoltaa, kunhan pidät koneen puhtaana ja terän terävänä, ja olet aina valmis leikkaamaan ruohoa niin kauan kuin sinulla on sähköä lähelläsi.

Tämäntyyppisen ruohonleikkurin suuri haittapuoli voi olla se, että se on kytkettävä ruohonleikkuun ajaksi verkkovirtaan. Tämä voi olla aluksi haastavaa, koska sinun on opittava, miten naru ohjataan ympäriinsä, mutta useimmiten löydät tekniikan, jonka avulla et pidä narua ongelmana. Sähkökäyttöisestä ruohonleikkurista ei voi loppua bensiini tai akku, mutta on hyvä idea investoida hyvään pitkään jatkojohtoon, jotta voit aina olla varma, että pääset kiertämään koko puutarhan ilman, että sinun tarvitsee siirtää johtoa. Vaikka johto vaatii totuttelua, jotta liikkuminen olisi helppoa, tämäntyyppinen ruohonleikkuri voi olla pitkällä aikavälillä helpompi liikkua kuin bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri, koska se on usein kevyempi kuin johdoton ruohonleikkuri.

Bensaleikkuri

Tämä ruohonleikkurityyppi on nimensä mukaisesti bensiinikäyttöinen versio ruohonleikkurista. Ne ovat markkinoiden yleisimpiä ruohonleikkureita, sillä muut versiot, sylinteriruohonleikkuria lukuun ottamatta, ovat olleet markkinoilla lyhyemmän aikaa ja ovat usein hintaluokan yläpäässä. Bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri on pitkään ollut markkinoiden tehokkain ja tehokkain ruohonleikkurityyppi, mutta vähitellen monista johdottomista ja sähkökäyttöisistä ruohonleikkureista on tullut yhtä tehokkaita kuin bensiinikäyttöisistä malleista.

Jos sinulla on suuri puutarha, joka ei ole tarpeeksi suuri tai varustettu puutarhatraktorille, bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri voi olla hyvä valinta, sillä tämäntyyppinen ruohonleikkuri ei tyhjene akusta tai johdosta, kun sitä käytetään suuressa puutarhassa.

Bensiinikäyttöisen ruohonleikkurin haittapuolena voi olla se, että tämäntyyppinen ruohonleikkuri on meluisampi ja saastuttaa enemmän kuin muut vaihtoehdot. Tästä voi olla haittaa naapureille, jos asut tiheään rakennetulla alueella. Niitä voi olla myös vaikeampi liikutella, koska ne painavat usein paljon enemmän, koska niihin on mahdutettava moottori, öljy, säiliö jne. Tämäntyyppisten ruohonleikkureiden huoltoa on myös lisättävä, sillä öljyt ja suodattimet on vaihdettava tarpeen mukaan, ja ne on säilytettävä niin, että ne eivät pääse jäätymään talven aikana.

Robottiruohonleikkuri

Robottiruohonleikkuri, kuten robotti-imurit, on kiireisen päivän paras kumppani, se tekee aina työn puolestasi, kun sinulla on aikaa laatuaikaan tai hoitaa muita arkielämän käytännön askareita. Voit asettaa ne toimimaan, kun et ole kotona, joten ne eivät ole lasten tai eläinten tiellä, kun käytät puutarhaa. Valittavana on monia eri tyyppejä. Jos haluat täydentää tai korvata tavallisen ruohonleikkurisi tämäntyyppisellä, lue robottiruohonleikkurikatsauksestamme lisätietoja eri tyypeistä, lue markkinoiden parhaista malleista ja saat ohjeita oikean ruohonleikkurin valitsemiseksi kotitalouteesi.

Puutarhatraktori

Puutarhatraktorit ovat suuria ruohonleikkureita, joiden päällä istutaan ja joita ohjataan pienemmällä traktorilla. Tämä tyyppi sopii hyvin suuriin puutarhoihin, joissa on tilaa liikkua. Niitä on useita eri lajikkeita ja hintaluokkia, joissa on erilaisia ominaisuuksia ja toimintoja. Jos sinulla on suuri puutarha, jossa on paljon nurmikkoa, puutarhatraktori voi olla ihanteellinen valinta. Puutarhatraktoritestistämme voit lukea markkinoiden parhaista ja saada ohjeita oikean puutarhatraktorin valintaan.

Mitä kannattaa ottaa huomioon oikean ruohonleikkurin valinnassa

Markkinoilla saatavilla olevien ruohonleikkureiden ja trimmerien tyyppien ja monien mallien selaaminen voi olla viidakko. Jotta löydät tarpeisiisi ja puutarhasi kokoon sopivan ruohonleikkurin, voi olla hyödyllistä ottaa huomioon seuraavat seikat, kun valitset uutta ruohonleikkuria.

Minkä kokoinen on puutarha ja nurmikkoalue, joka on leikattava?

Yksi ensimmäisistä kysymyksistä, joita saatat kysyä itseltäsi, on, kuinka suuri alue sinun on leikattava. Tämä voi olla ratkaiseva tekijä päätettäessä, minkä tyyppinen ruohonleikkuri valitaan. Jos sinulla on hyvin pieni puutarha, moottoroitu ruohonleikkuri voi olla liikaa, ja jos sinulla on valtava puutarha, sinun kannattaa ostaa ruohotraktori. Jos sinulla on jotain siltä väliltä, voit valita sähkö-, akku- tai bensiinikäyttöisen ruohonleikkurin, riippuen puutarhasi koosta, tarpeistasi sekä ajasta ja halukkuudestasi ylläpitoon.

Miten paljon ylläpitoa haluat tai sinulla on aikaa?

Vähiten huoltoa vaativa ruohonleikkuri on sylinterileikkuri. Tämä tyyppi sopii parhaiten pieniin, enintään 150 m2:n puutarhoihin. Huoltoa vaativin on bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri, joka vaatii muun muassa bensiiniä ja moottoriöljyä, jotka on täytettävä ja tarkistettava säännöllisesti. Jos haluat pitää ruohonleikkurisi mahdollisimman pienenä, kun nurmikkoala on yli 150 m2, kannattaa valita joko sähkö- tai akkukäyttöinen ruohonleikkuri.

Onko ruohonleikkurin oltava ympäristöystävällinen?

Jo pitkään on ollut niin, että jos sinulla on suurempi puutarha, olisi ihanteellista valita bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri, koska kaapeleilla ja akuilla voi olla vaikeuksia ulottua koko suuren puutarhan ympäri, ja siksi voit nopeasti joutua rajoittamaan näiden kahden ruohonleikkurityypin valintaa. Ajan myötä sekä sähkökäyttöiset että akkukäyttöiset ruohonleikkurit ovat kuitenkin kehittyneet niin, että ne selviytyvät laajemmalta alueelta. Erityisesti akkukäyttöisissä ruohonleikkureissa on nykyään niin hyvät akut, että ne pystyvät usein hoitamaan yhdellä latauksella 1000 m2:n ja joissakin jopa suurempia puutarhoja. Kyse ei siis enää ole aina vain puutarhan koosta, vaan myös ylläpidosta, ympäristöystävällisyydestä ja melusta. Bensiinikäyttöinen malli on muita ruohonleikkureita meluisampi, se tuottaa saastepäästöjä käytön aikana ja vaatii enemmän huoltoa. Ne voivat joskus sopia paremmin todella suuriin puutarhoihin, joissa se voi olla temperamentti- ja makukysymys.

Miten ruohonleikkuria huolletaan

Uuteen ruohonleikkuriin investoiminen on harvoin halpaa, minkä vuoksi useimmat ihmiset muistavat myös huoltaa sitä kunnolla, jotta se kestää monta vuotta. Muutamien yksinkertaisten vinkkien muistaminen voi olla ratkaisevaa tehokkuuden ja kestävyyden kannalta, ja tästä osiosta voit lukea lisää siitä, miten koneen voi huoltaa parhaiten ympäri vuoden.

Puhdista ruohonleikkuri keväällä

Ellet osta uutta ruohonleikkuria keväällä, leikkuri on ollut käyttämättömänä koko talven, ja sitä tulisi käyttää vasta, kun lämpötila alkaa nousta ja ruoho, kasvit ja puut alkavat kasvaa ja vihertää uudelleen. Ennen kuin käytät ruohonleikkuria sen jälkeen, kun se on ollut tyhjäkäynnillä, on hyvä tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Lue 5 vinkkiä siitä, miten ruohonleikkuri tarkistetaan ennen käyttöä.

 • Puhdista ruohonleikkurisi. Jos et puhdistanut ruohonleikkuria ennen kuin se meni horrokseen, on hyvä idea puhdistaa se puutarhaletkulla tai korkeapainepesurilla ennen kuin käytät konetta uudelleen.
 • Käytä terä teroitettuna tai vaihda se tarvittaessa. Optimaalisen suorituskyvyn ja tehokkuuden varmistamiseksi on hyvä tarkistaa, tarvitseeko terä teroitusta tai vaihtoa. Voit joko teroittaa terän itse kotona, jos sinulla on siihen tarvittavat välineet, tai voit purkaa sen ja viedä sen liikkeeseen, joka voi teroittaa sen puolestasi. Jos terä on kulunut, se voidaan vaihtoehtoisesti vaihtaa uuteen.
 • Täytä tai vaihda bensiini ja moottoriöljy. Jos sinulla on bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri, sinun on täytettävä bensiini ja moottoriöljy, kun aloitat keväällä. Jos et ole täyttänyt tankkejasi bensiinillä ja moottoriöljyllä ennen talvea, se on hyvä tehdä. Vanha bensiini ja moottoriöljy voivat olla haitaksi koneille, jos niitä ei vaihdeta. Se voidaan hävittää kierrätyskeskuksissa ympäri maata.
 • Pyyhi kaapelit ja liikkuvat osat moottoriöljyllä. Kaikki ruohonleikkurisi ulkopuolella olevat liikkuvat osat hyötyvät moottoriöljyn voitelusta, jotta kaikki toimii moitteettomasti.
 • Tarkista ilmansuodatin ja sytytystulppa. Jos sytytystulpat ja ilmansuodatin ovat likaisia, ne on vaihdettava. Jos sytytystulppa on likainen, ruohonleikkuri voi pysähtyä.

Leikkurin huolto keväällä, kesällä ja syksyllä

Ruohonleikkuria käytetään usein lukemattomia kertoja kevään, kesän ja syksyn aikana vuosittain, ja se on yleensä eniten käytetty puutarhakone kodeissa. Siksi on tärkeää muistaa huoltaa konetta säännöllisesti, jotta sen kestävyys ja käyttöaika paranevat.

Vaikka olisitkin ollut kevään aikana, on hyödyllistä tarkistaa jatkuvasti, että kaikki koneen osat ovat kunnossa. Terän on aina oltava suora ja terävä, ja se on hyvä tarkistaa säännöllisesti koko kauden ajan, varsinkin jos tiedät, että olet osunut ruohonleikkurilla kiviin tai muihin esineisiin. Jos sinulla on koira, tarkista aina, ettei puutarhassa ole roskia, ennen kuin aloitat leikkuun. Jos on mahdollista, että suuria kiviä on, sinun on myös aina tarkistettava puutarha terän suojaamiseksi.

Sylinteriruohonleikkurit eivät vaadi juuri lainkaan huoltoa, akkuleikkurit ja sähkökäyttöiset ruohonleikkurit eivät myöskään vaadi juuri lainkaan huoltoa, mutta jos sinulla on bensiinikäyttöinen ruohonleikkuri, sinun on täytettävä bensiiniä säännöllisesti ja tarkistettava moottoriöljy, jotta koneesta ei loppuisi osia käytön aikana.

Leikkurin valmistelu talveksi

Kun lähestymme talvikuukausia ja kylmää säätä ja ruohonleikkuri vaipuu talvihorrokseen, on valtava hyöty valmistella kone talvikuukausia varten.Kone on valmis talvikuukausia varten.

 • Puhdista kone. Kone on hyvä puhdistaa ruohosta, liasta ja muista roskista ennen talven tuloa. Näin se ei tartu liian hyvin talven aikana, eikä teräkoteloon ja kilpeen jää mitään istumaan ja kulumaan.
 • Tyhjennä bensiini ja moottoriöljy. Kondenssiveden ja huonon bensiinin tai äsken istuneen moottoriöljyn välttämiseksi on hyvä tyhjentää molemmat säiliöt ennen talvea. Ruohonleikkurin käynnistäminen keväällä voi olla vaikeaa, jos säiliöissä on kondenssivettä. Ruohonleikkurin mukana toimitetaan käyttöohje, jossa kerrotaan, miten säiliöt tyhjennetään. Tyhjennyksen jälkeen bensiini ja moottoriöljy tulee hävittää kierrätyskeskukseen.
 • Huollata moottori. Tarkista, että kaikki on kunnossa moottorissa, ja puhdista tai vaihda ilmansuodatin. Sitten voit tarkistaa sen kevään lähestyessä.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä ruohonleikkuritestissä

Kun sinulla on nurmikko, voi herätä muitakin kysymyksiä kuin vain se, mikä ruohonleikkuri kannattaa valita. Tästä osiosta voit lukea lisää vinkkejä siitä, miten saat vihreän nurmikon, miten vältät sammaloitumisen ja miten löydät hyvän tarjouksen ruohonleikkurista helposti ja nopeasti.

Hyvät neuvot parhaaseen nurmikonhoitoon

Useimmat ihmiset haluavat vihreän ja rehevän nurmikon, jossa ei ole rikkaruohoja, sammalta ja paljaita kohtia. Lue vinkkejä nurmikon hoitoon, jotta nurmikko olisi mahdollisimman hoidettu ja vihreä.

Leikkaa nurmikko kahdesti viikossa

Huhtikuusta lokakuuhun nurmikot tulisi leikata noin kerran tai kaksi kertaa viikossa. Tämä vastaa suurin piirtein 5-8 cm:n pituista ruohoa, joka voidaan leikata noin 4 cm:n pituiseksi.

Lannoitus ja bioleikkaus

Nurmikko hyötyy lannoituksesta pari kertaa vuodessa. Voit lannoittaa kolmella eri lannoitetyypillä: kalkilla, orgaanisella lannoitteella tai epäorgaanisella lannoitteella. Kalkkilannoitteella voidaan nostaa nurmikon happamuutta. Orgaaniset lannoitteet ovat yleensä eläinten tuottamia, ja ne ovat pellettejä, jotka voidaan levittää tasaisesti ruohon päälle. Epäorgaaninen lannoite on usein myös kemiallinen lannoite, joka koostuu kaliumista, fosfaatista ja typestä. Sitä on yleensä käytettävä useammin kuin muita lannoitetyyppejä. Viimeinen lisälannoitemuoto, jota voidaan käyttää, on biolannoite. Bioleikkauksesta on tullut yhä suositumpaa, ja yhä useammassa koneessa on tämä toiminto, jonka ansiosta ruoho lannoittaa itse itseään.

Bioleikkurilla varustettuun ruohonleikkuriin sijoittamisesta voi olla useita etuja. Bioleikkaus tarkoittaa, että ruohoa ei kerätä niitettäessä. Näin ruohonleikkuujätteet pysyvät nurmikolla ja tarjoavat ravinteita, joten lannoitteita tarvitaan vähemmän. Bioleikkuritoiminnolla ruohonleikkuri leikkaa ruohonleikkuujätteet pienemmiksi paloiksi, jolloin ne laskeutuvat nurmikon ruohon terien väliin. Nurmikko näyttää nopeasti vihreämmältä, tiheämmältä ja luonnollisemman väriseltä, ja lisättyjen ravinteiden ansiosta nurmikko saattaa myös kasvaa nopeammin.

Varo kuitenkin käyttämästä bio-leikkuutoimintoa, jos ruoho on ollut hyvin korkeaa tai jos nurmikolla on paljon oksia ja lehtiä, sillä silloin on vaarana, että nurmikko tukehtuu, jos se ei pääse tuulettumaan. Hyvä nyrkkisääntö on leikata keräilytoiminnolla ensimmäiset kerrat talven jälkeen, jolloin saattaa olla paljon lehtiä ja oksia, ja siirtyä sitten bioleikkaukseen. Jos puutarhassa on paljon voikukkia tai muita nopeasti kasvavia rikkaruohoja, voi myös olla hyvä idea käyttää kerääjää, kun se on vielä päällä, jotta et levitä niiden siemeniä nurmikolle entisestään.

Käytä pintakäsittelyä

Päällyste voi koostua esimerkiksi ¼ kompostista ja ¾ hiekasta. Pintakäsittely parantaa nurmikon kasvuolosuhteita, ja pintakäsittely kannattaa levittää nurmikolle keväällä tasaiseksi, noin 0,5-1 cm:n kerrokseksi tai useammaksi, jos nurmikolla on paljaita kohtia tai kuihtuneita ruohonosia. Muista haravoida nurmikko hyvin ennen pintakäsittelyä.

Tuhoa sammal nurmikolta

Sammal voi olla valtava ärsyttäjä kaikille, jotka joutuvat ajoittain käsittelemään sitä nurmikolla. Sammal on usein merkki siitä, että ruoholla ei ole oikeat kasvuolosuhteet. Se on saattanut johtua siitä, että nurmikko ei ole saanut riittävästi ilmaa, valoa tai ravinteita. Sammaleesta voi päästä eroon monin eri tavoin. Näitä ovat esimerkiksi harava, sammaleenpoistolaite tai pystyleikkuri Sammal on helpointa poistaa keväällä, mieluiten maalis-huhtikuussa. Jos sammal poistetaan vasta keskikesällä tai syksyllä, ruohon kasvuolosuhteet eivät ole yhtä hyvät ja sammaleesta voi olla vaikeampi päästä eroon.

Jos sammalta on pienellä alueella varjon tai muun syyn vuoksi, voit poistaa sen haravalla. Jos kyseessä on hieman suurempi alue, voi olla helpompaa käyttää sammalenpoistolaitetta tai pystyleikkuria. Tärkeintä on poistaa sammal ja aloittaa nurmikon ilmastointi, jotta sammal ei enää pysty kasvamaan hyvin.

Miten löydät parhaan ruohonleikkuritarjouksen

Kun olet etsimässä ensimmäistä tai uutta ruohonleikkuria, voi olla houkuttelevaa valita halpa malli. Joskus se voi kannattaa, mutta toisinaan sinun on oltava tietoinen siitä, että hinta ja laatu kulkevat käsi kädessä. Ruohonleikkureita on tarjolla kaikissa hintaluokissa ja kaikille budjeteille, ja usein voit löytää edullisia tarjouksia laadukkaista koneista, joissa on monia ominaisuuksia. Tässä ruohonleikkuriarvostelussa tarkastelemme 11:tä markkinoiden parasta mallia, ja mukana on koneita useista eri hintaluokista. Jos ihastut malliin, joka on hieman yli budjetin, kannattaa pitää mallia silmällä, jotta näet, tuleeko se lähitulevaisuudessa myyntiin. Näin voit helposti säästää hyvät rahat ja päästä budjettiin, jonka haluat käyttää uuteen ruohonleikkuriin.

Tarvitsetko muita puutarhanhoitovälineitä?

Nurmikko ei ole ainoa asia, jota on hoidettava, kun olet puutarhan omistaja. Jos sinulla on elävä pensasaita, se on leikattava muutaman kerran kesän aikana ja ehkä leikattava kokonaan talvella, jotta se voi kasvaa kauniisti takaisin keväällä. Tätä varten on särmäystrimmeri välttämätön. Moottorisahaa tarvitaan puita varten, jotka on karsittava tai kaadettava keväällä, jotta ne eivät estä auringonpaistetta, josta voi vihdoin nauttia terassilla.

FAQ

Mikä ruohonleikkuri on testin paras?

Tässä ruohonleikkuritestissä Boschin akkukäyttöinen ruohonleikkuri Rotak 36-950 äänestettiin testin parhaaksi. Tämä johtuu sen monipuolisuudesta ja monista ominaisuuksista, jotka ilahduttavat jokaista puutarhaperhettä.

Milloin vuodessa ruoho pitäisi leikata?

Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että ruoho tulisi leikata huhtikuun ja lokakuun välisenä aikana, koska silloin ruoholla on parhaat kasvuolosuhteet.

Minkä tyyppinen ruohonleikkuri minun pitäisi valita?

Valitse sellainen, joka sopii leikattavan nurmialueen kokoon. Lisäksi sinun on valittava melutason, saastumisen ja huoltovaatimusten mukaan. Lue testi ja selvitä, miten valita.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×