Levysoitin testi – Paras levysoitin 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Paras premium

Technics SL-1210GR

5
Paras retromuotoilu

Soundmaster NR540

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Levysoitintestissämme saat tietää paljon enemmän viidestä parhaasta levysoittimesta juuri nyt. Ehkä olet kaivanut esiin vanhoja levyjäsi 70-luvulta tai investoinut upouusiihin raikkaisiin ääniin ja tarvitset uuden levysoittimen. Ehkä vanha levysoittimesi on vaihdettava, tai ehkä olet vain rakastunut retroilmeeseen ja haluat hankkia ensimmäisen levysoittimesi.

Riippumatta lähtökohdasta, olemme keränneet viisi parasta valintaa markkinoiden parhaista levysoittimista tähän levysoitin katsaukseen. Olemme löytäneet levysoittimia eri hintaluokissa ja eri tuotemerkeiltä, ja jokaiselle löytyy jotakin. Olemme luoneet alareunaan osto-oppaan, josta löydät vastaukset kaikkeen, mitä sinun on tiedettävä ennen uuden levysoittimen ostamista. Voit myös saada yleiskatsauksen tämän testin viiden levysoittimen teknisistä tiedoista vertailutaulukostamme.

Pro-Ject T1 Phono SB

Testin paras

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Elektroninen nopeudensäätö
 • pros-icon.svg 8 mm:n lasilevy
 • pros-icon.svg RIAA-vahvistimella

Detaljeret gennemgang

Tässä on syy, miksi sinun kannattaa valita Pro-Ject T1 Phono SB

Pro-Jectillä on taito kehittää levysoittimia, jotka soivat hyvin ja jopa näyttävät hyvältä. Tämä moderni levysoitin ei ole poikkeus. Se tuottaa upean äänen sisäänrakennetun RIAA-vahvistimen avulla, joka vahvistaa ja tasoittaa poimijasta tulevan signaalin. Sisäänrakennetun vahvistimen ansiosta sinun ei tarvitse hankkia ulkoista vahvistinta, mikä on tämän mallin suuri etu.

Se on helppokäyttöinen levysoitin, joten se sopii hyvin ensikertalaiselle ostajalle. Ei ole monia teknisiä tietoja, jotka sinun täytyy olla perehtynyt aloittaa käyttämällä tätä levysoitin Pro-Ject ja juuri siksi se on turvallinen valinta. Siinä on elektroninen nopeudensäätö, ja siinä voi soittaa kaikenlaisia vinyylilevyjä kiinteällä 8 mm:n lasialustalla.

Siinä on moderni sisustus sekä tyylikäs ja esteettinen muotoilu. Se on käsintehty Euroopassa ja huomiota yksityiskohtiin on toisin kuin monet levysoittimet tässä hintaluokassa. Sen mukana tulee Ortofon OM5e -äänenvaimennin, joten voit halutessasi vaihtaa ja päivittää äänivarren tulevaisuudessa.

Saat erinomaisen levysoitin hi fi ja edulliseen hintaan. Ja voit olla varma, että levysoitin tuottaa hyvän ja äänekkään äänen seuraavaan musiikki-iltaan.

Muse MT-201

Paras halpa

Fordele
 • pros-icon.svg Hinnaltaan edullinen levysoitin
 • pros-icon.svg bluetoothilla
 • pros-icon.svg Automaattinen pysäytys

Detaljeret gennemgang

Sentten sinun kannattaa valita Muse MT-201

Täältä saat puoliautomaattisen levysoittimen erinomaiseen hintaan. Kääntöpöytää on helppo käyttää, ja siinä on kolme nopeusasetusta. Levysoitin tuottaa hyvän äänen ja se on hyvä levysoitin kuljettaa mukanaan kompaktin kokonsa ja vain 2,3 kg:n painonsa ansiosta.

Se ei voi vain toistaa vinyylilevyjä, mutta siinä on useita hyviä ominaisuuksia. Se voi muun muassa siirtää levyjäsi digitaalisesti USB:lle ja se voi olla yhdistetty bluetoothiin, joten voit muodostaa yhteyden langattomasti. Levysoittimessa on kaksi hyvää kaiutinta, jotka toistavat todella laadukasta ääntä. Siinä ei kuitenkaan ole sisäänrakennettua vahvistinta, joten se on ostettava erikseen, jos haluat käyttää sitä ulkoisten kaiuttimien kanssa.

Levysoitin on saatavana monissa eri värivaihtoehdoissa, kuten sinisenä ja vaaleanpunaisena, jotta kotiisi saadaan lisää väriä ja elämää. Se on edullinen levysoitin, jossa on hyvä ääni, jos olet testaa, onko levysoitin on sinulle. Se on kannettava levysoitin monipuoliseen käyttöön.

Technics SL-1210GR

Paras premium

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Digitaalinen ydinoton moottorikäyttö
 • pros-icon.svg Tärinänvaimennusominaisuudet
 • pros-icon.svg Poistettavat kaapelit, jotta voit käyttää omia kaapeleitasi

Detaljeret gennemgang

Miksi kannattaa valita Technics SL-1210GR

Tässä Technics-mallissa saat todella laatua rahoillesi. Se on “hifi-valinta”, jossa voit olla varma hyvästä äänentoistosta parhaalla huippulaadulla. Se on käsikäyttöinen levysoitin, joka sisältää kuitenkin johtavaa digitaalitekniikkaa.

Kääntöpöydässä on suoravetomoottori, joka takaa täysin vakaan pyörimisen. Se on varustettu täydellisen painoisella ja jäykällä tonearmilla, joka mahdollistaa vinyylilevyn lukemisen erittäin tarkasti. Levysoittimessa on täysin digitaalinen säätö alueella +/- 8-16 pct, mikä tarkoittaa, että voit säätää nopeutta tarkasti ja vakaasti. Näin saat loistavan äänenlaadun ja täysin yksityiskohtaisen äänen.

Saat levysoittimen, joka tarjoaa parhaan mahdollisen äänikokemuksen, käytitpä sitä sitten kotona tai ammattimaisessa DJ-työssä. Siinä on vankka rakenne ja upea ääni kestää vuosia. Se on täydellinen levysoitin, jos etsit laatutietoista valintaa, jossa sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja.

Rega Planar 1

Paras hihnakäyttöisellä moottorilla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä äänenlaatu rahaan nähden
 • pros-icon.svg Hiljainen moottori
 • pros-icon.svg Helppo käyttää

Detaljeret gennemgang

Tämän vuoksi sinun kannattaa valita Rega Planar 1

Rega on todella hyvä levysoitinmerkki, ja heillä on tapa kehittää levysoittimia, joiden äänenlaatu on erittäin hyvä ja joiden hinta on sellainen, että monet ihmiset pystyvät sen taakse. Tällä Rega-mallilla saat markkinoiden parhaita äänentoistolaitteita rahoillesi.

Tässä mallissa on mukava ja minimalistinen muotoilu, ja sitä on erittäin helppo käyttää. Se on varustettu hiilikuituvahvistimella, joka takaa dynaamisen ja luotettavan äänen. Lisäksi saat automaattisen luistoneston, eikä sinun tarvitse huolehtia neulanpaineesta tai VTA-säädöstä, sillä levysoitin tekee kaiken puolestasi.

Tässä Rega-mallissa bassoa on vahvistettu, ja uusi EBLT-vetohihna takaa musiikin täydellisen kirkkauden. Siinä on hiljainen synkronimoottori, joka tarjoaa vakaat ja turvalliset kierrokset ja vähentää samalla tärinää, jotta saat entistä paremman äänen.

Saat ylevän äänen, mutta ilman RIAA:ta äänen vahvistamiseksi. Levysoitin on uskomattoman hyvä valinta ensimmäisen tai toisen kerran ostaja ei paljon rahaa. Levysoitin on mahdollista päivittää ajan myötä, jos haluat. On esimerkiksi mahdollista päivittää paremmalla pick-upilla.

Soundmaster NR540

Paras retromuotoilu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Retro design
 • pros-icon.svg Monitoiminen radio ja CD-soitin
 • pros-icon.svg Automaattisella pysäytyksellä

Detaljeret gennemgang

Tämän takia sinun kannattaa valita Soundmaster NR540

Tämä Soundmasterin levysoitin on retrohenkinen ja muistuttaa 70-luvun diskoajoista. Tämä malli tekee hieman enemmän kuin muut levysoittimet. Itse asiassa levysoitin on monitoiminen stereolaite, jossa voit kuunnella musiikkia vinyyliltä tai CD-levyltä. Tällä valinnalla saat klassisen levysoittimen ja nykyaikaisen tekniikan terävän yhdistelmän, jonka avulla voit digitoida vanhat vinyylilevyt digitaalisiksi tiedostoiksi USB:n kautta.

Levysoittimessa on sisäänrakennetut kaiuttimet, jotka tuottavat erinomaisen äänen, ja siinä on automaattinen pysäytystoiminto, joka nostaa äänivarren, kun levyn soitto on päättynyt. Automaattisen pysäytystoiminnon lisäksi levysoittimessa on manuaaliset säätimet, ja siinä on useita asetuksia sekä äänelle että nopeudelle.

Jos etsit uutta levysoitinta, joka toimii myös FM-radiona ja CD-soittimena, tämä malli on erinomainen valinta. Saat kestävä rakentaa, mutta tämä retro levysoitin vie hieman enemmän tilaa kuin muut olemme tarkastelleet tässä testissä.

Guide

Miten valita paras levysoitin

Jos olet myös rakastunut levysoittimien tarjoamiin analogisiin sävyihin, olemme koonneet yhteen joukon asioita, jotka kannattaa pitää mielessä, kun valitset oikeaa tyyppiä sinulle. Valinnanvaraa on paljon nyt, kun levysoittimet ovat voittaneet tiensä takaisin kuluttajien sydämiin muutaman vuosikymmenen hiljaiselon jälkeen. Niitä on saatavana eri tyylejä ja sekä 1900-luvulta tuttuja että nykyaikaan päivitettyjä, nykyaikaan sopivia.

Automaattinen tai manuaalinen käyttö

Kun päätät, mikä levysoitin on paras sinulle ja tarpeisiisi, ensimmäinen asia, joka on otettava huomioon, on hallintalaitteet. Jotkut vannovat parhaiden levysoittimien analogisen äänen nimeen ilman digitaalisia muodollisuuksia. Toiset rakastavat automaattisia levysoittimia, joissa on täysin automaattinen ohjaus.

Kääntöpöydät voivat olla täysin automaattisia, puoliautomaattisia ja manuaalisia. Täysautomaattinen levysoitin on varustettu automaattitoiminnolla, joka laskee ja nostaa neulan puolestasi, kun levy on valmis. Puoliautomaattinen malli nostaa neulan automaattisesti, kun musiikki pysähtyy, mutta sinun on asetettava neula levylle musiikin käynnistämiseksi.

Manuaalinen äänivarsi antaa parhaan äänenlaadun, koska äänivarsi ei ole painotettu tai kiinnitetty mihinkään, mikä voi heikentää sen kykyä seurata levyn uria. Musiikin harrastajat suosivat käsikäyttöä, mutta se vaatii vakaata ja vakaata kättä.

Siksi on tärkeää miettiä, mikä sopii sinulle parhaiten. Mitkä ovat tarpeesi ja mitkä ovat henkilökohtaiset mieltymyksesi. Täysautomaatti on tietenkin helpompi käyttää, mutta manuaalinen tarjoaa paremman äänikokemuksen. Se riippuu siis tarpeistasi ja mieltymyksistäsi.

Nopeus ja koko

On syytä huomata, mitä nopeusasetuksia siinä on. Nopeus mitataan kierrosnopeutena RPM, joka tarkoittaa kierroksia minuutissa. Nopeuksia on kolme, ja joillakin levysoittimilla voidaan käyttää kaikkia kolmea eri nopeutta. Nopeudet ovat 33,3 rpm, 45 rpm ja 78 rpm. Useimmilla levysoittimilla voi soittaa levyjä 33,3 kierrosta minuutissa ja 45 kierrosta minuutissa, mutta vain muutamat voivat soittaa levyjä 78 kierrosta minuutissa.

Nopeuteen liittyen on myös tärkeää tietää, kuinka suuria tietueita sinulla on. Niiden on oltava yhteensopivia valitsemasi mallin kanssa. Useimmat ihmiset voivat kuitenkin toistaa vakiolevyjä, mutta jos sinulla on esimerkiksi pienempiä 25 cm:n vakiolevyjä, sinun on tarkistettava, ovatko ne yhteensopivia kyseisen mallin kanssa.

Levyjen koon tarkistamisen lisäksi voi olla hyvä ajatus tarkastella myös itse levysoittimen kokoa. Mihin se sijoitetaan ja kuinka paljon tilaa se voi viedä? Retrohenkisemmät mallit vievät yleensä hieman vähemmän tilaa kuin uudenaikaiset, mutta erikokoisia ja -painoisia laitteita on tarjolla valtavasti. Saatat haluta, että levysoitin voidaan ottaa mukaan mökille, ja sen on oltava kannettava. Ehkä haluat ominaisuuksiltaan monipuolisen mallin, jolloin koolla ei ole niin suurta merkitystä. Tärkeintä on joka tapauksessa päättää, mitkä ovat tarpeesi.

Metsänhoitaja

Vahvistimella voi olla paljon sanottavaa, minkä vuoksi se kannattaa ottaa huomioon, kun ostat uuden levysoittimesi. Tämä johtuu siitä, että eri levysoittimet on varustettu eri tavoin suhteessa vahvistimeen.

Vahvistin on levysoittimen välttämätön osa, sillä vahvistin tuottaa kovaäänisen ja dynaamisen äänen, jota ei voi jättää pois. Musiikkisignaali on heikko ja vaatii lisävahvistusta. Tarvitset RIAA-vahvistimen, jota kutsutaan myös fonovahvistimeksi tai poimintavahvistimeksi. Joissakin malleissa on sisäänrakennettu RIAA, ja olet valmis. Jos levysoittimessasi ei ole sisäänrakennettua RIAA:ta, voit ostaa sellaisen ulkopuolelta. Siksi sinun on tarkistettava, onko vahvistin sisäänrakennettu vai onko sinun investoitava siihen erikseen.

Nykyaikaisten ominaisuuksien valikoima

Kun valitset tarpeisiisi sopivaa mallia, sinun kannattaa miettiä, mitä ominaisuuksia tarvitset. Olemme jo käsitelleet manuaalisia ja automaattisia säätöjä äänivarren osalta, mutta voit sisällyttää niihin monia muita ominaisuuksia.

Voit esimerkiksi tarkistaa, mikä moottori levysoittimessa on, sillä se vaikuttaa äänenlaatuun. Yleisimmät tyypit ovat hihnamoottori ja suoravetomoottori. Hihnaveto tarjoaa heti parhaan äänenlaadun. Se toimii siten, että eristetty moottori vetää levypöytää käyttöhihnan avulla, kun taas suoravetoisessa moottorissa moottori on kytketty suoraan levypöytään.

Hihnakäyttöinen moottori tarjoaa paremman vakauden, jos levy on painava, mutta se on hieman hankalampi käsitellä. Tämä johtuu siitä, että jakohihnaa on liikutettava nopeuden muuttamiseksi. Malli, jossa on suoravetomoottori, on siksi helpompi käyttää, ja se toimii hyvin, jos haluat käyttää levysoitinta paljon, esimerkiksi DJ-työskentelyyn.

Toinen asia, joka voisi olla hyvä tarkistaa, on se, onko levysoittimessa luistonestotoiminto. Tämä voi olla varsin hyödyllistä, sillä se varmistaa, että neula ei paina vinyylilevyn uria toiselle tai toiselle puolelle, kun musiikkia soitetaan. Joissakin malleissa väitetään olevan magneettinen luistonesto, ja juuri siihen sinun kannattaakin panostaa.

Lisäksi voit hankkia levysoittimia, jotka voivat muuntaa vanhat vinyylilevyt digitaalisiksi laitteiksi USB-siirron avulla. Tämä voi olla hyvä valinta, jos haluat enemmän vaihtoehtoja levysoittimen kanssa. Lisäksi joissakin malleissa on bluetooth-toiminto, jonka avulla voit lähettää musiikkia bluetoothin kautta kuulokkeisiin tai kaiuttimiin. Jälleen kerran valinta riippuu hyvin paljon omista tarpeistasi ja siitä, mihin haluat käyttää levysoitinta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että USB- ja Bluetooth-yhteydet vaikuttavat äänenlaatuun. Analogisen äänen vivahteet häviävät, kun ääni digitoidaan.

Stereojärjestelmät

Jos haluat levysoittimelle enemmän ominaisuuksia, harkitse stereoita, joissa on sisäänrakennettu levysoitin. Näin saat “kaksi yhdessä” -ratkaisun. Tämä saattaa olla hyvä ajatus, jos haluat käyttää sitä muuhunkin kuin vain vinyylilevyjen soittamiseen. Voit myös kuunnella radiota ja soittaa CD-levyjä.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että kun jokin tekee useampaa kuin yhtä asiaa, se ei yleensä koskaan ole oikeastaan mihinkään hyväksi. Siksi et saa täydellisen hyvää levysoitinta, jos ostat sellaisen, jossa on stereot, koska paljon hienovaraisuutta on käytetty myös itse radio-osan valmistukseen jne.

FAQ

Mikä levysoitin on paras testi?

Testin paras levysoitin on Pro-Ject T1 Phono SB. Jos päätät mennä tämän levysoitin voit olla varma saada laatua rahaa. Se on helppokäyttöinen, ja kuka tahansa voi käyttää sitä riippumatta siitä, oletko aiemmin kokeillut soittaa musiikkia vinyylilevyiltä.

Millaisia erilaisia levysoittimia on?

Levysoittimia on periaatteessa kahta päätyyppiä, jotka jaetaan moottorin mukaan. Nämä kaksi tyyppiä ovat hihnamoottori ja suoravetomoottori. Hihnakäyttöisessä moottorissa moottori on liitetty levypöytään hihnalla, ja suorakäyttöinen moottori on liitetty suoraan levypöytään.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×