Liikennehälytystesti (2022) → Markkinoiden 3 parasta liikennehälytintä

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Ooono Traffic Alarm V3

Voit investoida tähän Ooono-merkin liikennehälyttimeen, jos etsit edullista mallia, joka toimii optimaalisesti. Se on helppo asentaa ja käyttää, toimii yli 50 maassa ja on edullinen. Liikennehälytys voidaan myös mukauttaa sovellukseen, jolloin voit säätää useita asetuksia…

1
Paras liikennehälytin värikoodatulla hälytyksellä

Ooono Traffic Alarm V3

2
Sinulle, joka haluat asettaa liikennehälytyksen varoitusajan

Saphe Traffic Alarm

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Ympäri vuoden yhä useammat kuljettajat investoivat liikennehälyttimeen, mikä ei ole ihme, sillä tämä keksintö voi auttaa vähentämään sakkojen ja onnettomuuksien määrää. Se tekee tämän hälyttämällä sinut ennen liikenneonnettomuutta, nopeusvalvontaa, tietyömaata jne., jolloin sinulla on aikaa hidastaa vauhtia tai olla valppaampi.

Voit kuitenkin saada parhaan hyödyn liikennehälyttimestäsi, jos varmistat, että investoit optimaaliseen malliin. Tästä syystä olemme kirjoittaneet tämän liikennehälytystestin, johon olemme keränneet parhaat mallit. Näin saat nopeasti ja helposti yleiskuvan valikoimasta, saat neuvoja ja löydät sinulle ja tarpeisiisi parhaiten sopivan liikennehälyttimen.

Ooono Traffic Alarm V3

Paras liikennehälytin värikoodatulla hälytyksellä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kustannustehokas laadusta tinkimättä
 • pros-icon.svg Neuvoo nopeusvalvonnasta, onnettomuuksista, ruuhkista ja tietöistä
 • pros-icon.svg Toimii yli 50 maassa
 • pros-icon.svg Tarpeidesi mukaan muokattavissa puhelimesi sovelluksen avulla

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän Ooono-merkin liikennehälyttimeen, jos etsit edullista mallia, joka toimii optimaalisesti. Se on helppo asentaa ja käyttää, toimii yli 50 maassa ja on edullinen. Liikennehälytys voidaan myös mukauttaa sovellukseen, jolloin voit säätää useita asetuksia yksinkertaisella tavalla.

Miksi kannattaa valita Ooono Traffic Alarm V3

Etsitkö parasta liikennehälytintä autoosi? Jos näin on, olet törmännyt erinomaiseen malliin, joka on varmasti hintansa arvoinen. Tämä liikennehälytin varoittaa sinua nopeusvalvonnoista, onnettomuuksista, ruuhkista ja tietöistä, joten sinulla on aina optimaalinen yleiskuva tulevasta liikenteestä. Lisäksi mallissa on hyvin yksinkertainen rakenne, jonka avulla voit ilmoittaa erilaisista liikennetapahtumista yhdellä napsautuksella. Liikennehälytin on myös halvempi kuin muut tämän laatuiset liikennehälyttimet.

Hälytykset värikoodeilla

Ooonon liikennehälyttimeen sijoittamisen etuna on myös se, että se havainnollistaa värikoodien avulla, mitä sinun tulisi huomioida. Et siis saa vain viestiä, että jotain on tapahtumassa, vaan saat ilmoituksen siitä, mitä se on. Saat hälytyksen noin 30 sekuntia ennen kuin kohtaat tapahtuman tai valvonnan.

Varashälytin vilkkuu siis vihreänä, kun se on saanut yhteyden puhelimeesi, mikä tapahtuu bluetoothin kautta, kun puhelimesi on lähellä. Sininen vilkku ilmoittaa tulevasta nopeustarkastuksesta, kun taas punainen vilkku varoittaa mahdollisista vaaratilanteista, kuten onnettomuuksista tai ruuhkista. Saat siis paljon paremman käsityksen tulevista liikennetapahtumista, jos investoit tähän malliin.

Malli varoittaa lisäksi varoitusäänellä riippumatta siitä, mistä tapahtumasta varoitetaan. Näin olet aina tietoinen tilanteesta – vaikka keskustelisit, olisit kiireinen ajaessasi tai kuuntelisit kovaa musiikkia autossa. Voit myös varoittaa itsesi nopeustarkastuksesta, liikenneruuhkasta, liikenneonnettomuudesta tai liikenneruuhkasta kaksoisnapsauttamalla tuotteen pintaa. Tällöin lisäät useiden muiden kuljettajien turvallisuutta liikenteessä.

Räätälöi omien mieltymystesi mukaan

Sinulla on aina mahdollisuus mukauttaa Ooonon liikennehälytys Ooono connect -sovellusta varten. Tämä on ilmainen, joten voit säätää monenlaisia asetuksia tarpeidesi mukaan. Voit esimerkiksi säätää hälytysäänen voimakkuutta, valita haluamasi hälytystyypin ja nähdä yleiskatsauksen alueista, joista sinun pitäisi olla varuillasi jo ennen kuin lähdet kotoa. Voit myös määrittää haluamasi hälytystyypin, jos et halua vastaanottaa kaikenlaisia hälytyksiä aina kun olet liikkeellä.

Ooonon liikennehälytin on tehnyt yhteistyötä myös EasyParkin kanssa, joten saat jatkossa helpommin pysäköintiä myös liikennehälyttimen avulla. Voit yksinkertaisesti rekisteröidä pysäköintisi sovelluksen kautta sen sijaan, että sinun pitäisi etsiä maksuautomaatti.

Tuotetiedot

  • Halkaisija: 4,4 cm
  • App-yhteensopiva: kyllä

Noin 1,5 vuotta

 • Paristotyyppi: CR2450
 • Sisältää akun: Kyllä

 

Saphe Traffic Alarm

Sinulle, joka haluat asettaa liikennehälytyksen varoitusajan

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto asettaa varoitusaika omien tarpeiden mukaan
 • pros-icon.svg Kansallispoliisin suosittelema ja jakaa tietoja Fartkontrol.nu:n kanssa
 • pros-icon.svg Paristo kestää noin 2 vuotta, ja yksi paristo sisältyy tuotteen ostoon
 • pros-icon.svg Saatavana sekä autoon että moottoripyörään

Detaljeret gennemgang

Saphe-liikennehälytyksen avulla voit valita, kuinka kauan ennen onnettomuutta tai tarkastuspistettä haluat saada ilmoituksen. Näin sinulla on enemmän aikaa hidastaa vauhtia tai vaihtaa reittiä. Malli käynnistyy myös automaattisesti, kun nouset autoon puhelimesi kanssa Bluetoothilla, toimii ulkomailla ja on kansallisen poliisin suosittelema.

Miksi kannattaa valita Saphe-liikennehälytin

Jos haluat mieluummin hieman suuremman liikennehälyttimen, jota useat virastot ovat suositelleet, kannattaa tutustua tarkemmin tähän Saphe-merkin liikennehälyttimeen. Kansallinen poliisi on suositellut tätä liikennehälytintä, joten voit olla varma, että se toimii hyvin ja parantaa liikenneturvallisuutta. Liikennehälytin jakaa tietoja myös Fartkontrol.nu:n kanssa, mikä tekee siitä osan Tanskan suurinta liikenneverkkoa. Näin ollen tulet harvoin huomaamaan, että sinua ei varoiteta tulevasta liikennetapahtumasta.

Vaihtoehto hälytysten asettamiseen

Erikoisuutena tässä liikennehälytyksessä on se, että voit määrittää, kuinka kauan ennen liikennetapahtumaa haluat saada hälytyksen. Voit valita aikavälin 25-60 sekunnin välillä. Saattaa kuitenkin olla hyvä ajatus olla tietoinen siitä, että mitä pidemmäksi ajaksi hälytys on asetettu, sitä pidempi säde on myös katettu. Saatat siis hyvinkin saada hälytyksiä sivutieltä, vaikka ajaisit päätiellä, jos olet asettanut pitkän vasteajan.

Tämän liikennehälytyksen avulla sinua varoitetaan sekä onnettomuuksista että nopeustarkastuksista. Malli syttyy sinisenä, kun varoitetaan nopeusvalvonnasta, ja punaisena, kun kyseessä on onnettomuus, johon voi kuulua myös kadonnut tavara ajoradalla, pysähtynyt liikenne, hätäkaistalla olevat autot jne. Tämä tapahtuu painamalla joko tuotteen punaista tai sinistä painiketta. Voit erottaa nämä kaksi painiketta toisistaan siitä, että sinisessä painikkeessa on pieni reuna. Näin sinun ei tarvitse irrottaa silmiäsi tieltä.

Työt ulkomailla

Mikä tahansa estää sinua kuljettamasta tätä liikennehälytintä mukanasi, kun lähdet ajolomalle ulkomaille. Malli toimii erittäin monissa maissa, mukaan lukien 30 000 kiinteää nopeusvalvontakamerahälytystä eri puolilla Eurooppaa (sekä tietysti kaikki uudet nopeusvalvontakamerat ja onnettomuudet). Voit siis olla turvassa liikenteessä missä tahansa oletkin.

Nopeusvalvontakamera kytkeytyy automaattisesti päälle aina, kun tuot puhelimesi autoon, ja sitä voidaan käyttää jopa useammassa autossa ilman lisäasennusta. Voit myös yhdistää laitteen useamman puhelimen kanssa, jos käytätte autoa vuorotellen. Akku kestää myös jopa 2 vuotta.

Tämän mallin voi ostaa sekä autoihin että moottoripyöriin, joten voit saavuttaa hyvän liikenneturvallisuuden kummalla ajoneuvolla tahansa.

Tuotetiedot

  • Paino: 20 grammaa
  • App-yhteensopiva: kyllä

Noin 2 vuotta

 • Paristotyyppi: CR2450
 • Sisältää akun: Kyllä

 

Guide

Miten tiedän, että hälytykset ovat todellisia?

Autojen liikennehälytysten tarkoitus on, että käyttäjät varoittavat toisiaan. Sinun on siis luotettava siihen, että muut käyttäjät ilmoittavat todellisia tapahtumia laitteessaan. Tästä syystä on myös tärkeää, että autat itse varoittamaan muita kuljettajia. Tämä voi tapahtua ilmoittamalla itse tapahtumasta, jos törmäät siihen, tai tarkistamalla jonkun toisen ilmoituksen, jos olet ajanut kyseisen paikan ohi, olet saanut hälytyksen ja se on oikea.

Useimmilla liikennehälytyksillä on kuitenkin myös sovelluksen käyttäjien ulkopuolinen verkosto, jossa ne keräävät yleisempää tietoa kiinteistä valvontatoimenpiteistä tai kunnan ilmoitusta tietyllä paikkakunnalla tehtävistä tietöistä. Kaikki hälytyksen tiedot eivät siis tule muilta käyttäjiltä.

Vaikkakin voi olla epäilyksiä siitä, että liikennehälytin antaa aina todellisen hälytysäänen, suosittelemme, että suhtaudut vakavasti koneesi piippausääniin. Eihän sitä koskaan tiedä, milloin jokin niistä on virhe ja milloin oikea. Muista kuitenkin aina ajaa olosuhteiden ja sääntöjen mukaan, sillä se vähentää myös sakkojen ja onnettomuuksien todennäköisyyttä.

Mitä eroa on liikennehälytyksen ja liikennehälytyssovellusten välillä?

Suuri ero liikennehälytyksen ja eri sovellusten, joissa on sisäänrakennetut liikennehälytykset, välillä on se, että fyysinen liikennehälytys istuu autossasi ja voi hälyttää sinut ajon aikana ilman, että menetät keskittymistäsi tiehen. Puhelimesi sovellus voi toki varoittaa sinua myös ajon aikana, mutta se tapahtuu usein push-ilmoituksena, jolloin saatat joutua irrottamaan katseesi tieltä lukeaksesi ilmoituksen. Puhelimesi sovellus, jossa on sisäänrakennettu liikennehälytys, ei siis ole ihanteellinen valinta, sillä saatat asettaa itsesi haavoittuvaan asemaan – ja vieläpä juuri ennen paikkaa, josta sinua on varoitettu ja jossa sinun on oltava erityisen varovainen.

Toisaalta voit aivan hyvin käyttää liikennehälytyssovellusta ennen autoon nousemista. Useimmissa sovelluksissa näet itse asiassa yhteenvedon paikallisella alueellasi ilmoitetuista vaaratilanteista. Näin saat yleiskuvan siitä, mitä sinun on huomioitava ennen kuin edes käynnistät auton. Jotkin sovellukset voivat toimia myös GPS:nä ajon aikana, joten niiden käyttötarkoitus voi olla monikäyttöinen

Fyysisen liikennehälytyksen ja liikennehälytyssovelluksen yhdistäminen

Jos haluat olla varma siitä, että sinut varoitetaan tien päällä tapahtuvista vaaratilanteista, joista sinun on oltava tietoinen, voit hyötyä sekä fyysisestä liikennehälyttimestä, joka istuu autossasi, että liikennehälytyssovelluksesta. Näin saat selville, mitä liikenteessä tapahtuu, ennen kuin nouset autoon, ja saat nopeasti ilmoituksen kaikista vaaratilanteista (tai voit ilmoittaa niistä itse), kun ajat reittiäsi. Tämä antaa sinulle kaksinkertaisen mielenrauhan, kun tiedät, mitä pitää varoa ennen kuin edes käynnistät auton ja kun ajat ympäriinsä.

Aja kun ajat

Tanskan liikenneturvallisuusneuvosto on jo useiden vuosien ajan yrittänyt saada tanskalaiset ajamaan varovasti. Onnettomuus voi tapahtua vain sekunnin murto-osan huomaamattomuudesta. Suuri osa kampanjasta koskee ajamista silloin, kun ajetaan. Sinun ei pitäisi näpytellä muita laitteita, radiota, tekstiviestejä ja niin edelleen, kun olet ratissa. Juuri siksi on huono ajatus käyttää liikennehälytyssovellusta ajon aikana, sillä se vie huomion pois tieltä. Tässä tilanteessa fyysinen liikennehälytys toimii paremmin, sillä se voi kertoa sinulle, että liikenteessä tapahtuu jotakin pelkällä äänellä ja valolla.

Haluamme kuitenkin huomauttaa, että et voi ajaa pää kainalossa vain siksi, että olet hankkinut autoosi liikennehälyttimen. Ei siis kannata ajaa 150 km/h moottoritietä ja jarruttaa sitten kovaa, kun saat ilmoituksen nopeusvalvonnasta tai onnettomuudesta kauempana tiellä. Tällainen tapaus voi myös aiheuttaa vaaratilanteita liikenteessä. Siksi kehotamme teitä, kuten Council for Safe Traffic ja useat muut elimet, noudattamaan ohjeita ja ehtoja ajaessanne.

Aja sääntöjen mukaan

Tietysti sinun on ajettava erilaisia ohjeita ja liikennesääntöjä, kuten nopeusrajoituksia, noudattaen. Ajaessasi sinun on kuitenkin myös varmistettava, että ajat olosuhteiden mukaan. Tämä tarkoittaa, että moottoritiellä ei pitäisi ajaa 70 km/h, jos sääolosuhteet eivät ole oikeat – esimerkiksi jos sataa kovaa, tuulee, on lumimyrsky tai aurinko on silmissäsi etkä pysty orientoitumaan kunnolla nopeuden aikana. Tietysti voi olla myös monia muita tilanteita.

Tästä syystä voit myös kuunnella liikennehälytintäsi, kun se kehottaa sinua varomaan jotain edessäsi. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun pitäisi jarruttaa tai etsiä aina uusi reitti, vaan yksinkertaisesti sitä, että sinun pitäisi noudattaa ohjeita ja tieolosuhteita. Siksi on aina hyvä ajettaessa käyttää tervettä järkeä.

6 vinkkiä, joilla pysyt keskittyneenä tien päällä

Tässä on muutamia vinkkejä siitä, miten voit pitää huomiosi tiellä ajaessasi:

 • Pitäkää katseenne tiessä tai peileissä niin paljon kuin mahdollista. Sinun ei tarvitse katsoa ympärillesi autossa olevia matkustajia – vaikka puhuisitkin. Sinun tulisi välttää katsekontaktin ottamista, kun puhut ihmisille, jos ajat!
 • Vältä puhelimen jättämistä esille, sillä se voi häiritä. Haluat ehkä mykistää sen, jotta se ei häiritse sinua lainkaan.
 • Valitse radiokanava (tai muu ääni) ennen auton käynnistämistä ja liikenteeseen ajamista. Jos sinun on vaihdettava matkalla, odota, kunnes pysähdyt liikennevaloihin.
 • Jos sinun on käytettävä GPS-laitetta, koska et tiedä, minne olet menossa, voit investoida malliin, joka sopii autosi tuulilasiin. Näin näet, mihin olet menossa. Jos olet hyvin epävarma, voit aina kytkeä GPS:n päälle, sillä se kertoo sinulle, minne mennä (eikä sinun tarvitse jatkuvasti katsoa näyttöä).
 • Älä käytä puhelintasi GPS:nä – paitsi jos se voi olla jalustassa autosi tuulilasissa. Jos puhelimesi on jossain muualla autossa, esimerkiksi vaihdevivun vieressä tai viereisellä istuimella, sinun on katsottava muualle kuin tuulilasista aina, kun haluat nähdä, minne olet menossa. Joten huomiosi ei ole tiessä useita kertoja ajon aikana.
 • Pidä kädet erossa matkapuhelimesta, juomista, ruoasta, papereista jne. ajon aikana. Aina kun teet jotain muuta, edes hetkeksi, otat keskittymisesi pois tieltä.

FAQ

Miten liikennehälytin toimii?

Liikennehälytin asennetaan ajoneuvoon ja yhdistetään matkapuhelimeen. Se hälyttää sinut onnettomuuksista, ruuhkista, nopeusvalvonnasta jne. äänellä ja vilkkuvilla valoilla.

Mitä liikennehälytin voi tehdä?

Jos liikennehälytin asennetaan oikein ja sitä käytetään ohjeiden mukaisesti, se vähentää ylinopeussakkojen ja onnettomuuksien riskiä. Tuote varoittaa sinua etukäteen, jos sinun on oltava erityisen tarkkaavainen liikenteessä.

Voinko käyttää liikennehälytintä vain autossani?

Yleisimmin liikennehälytintä käytetään autossa, mutta niitä voi ostaa myös muihin ajoneuvoihin. Esimerkiksi moottoripyöriin voi ostaa Saphe-liikennehälyttimen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×