Kattokruunulampputesti (2022) → Opas 11 parhaaseen kattokruunulamppuun

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Philips HF3653/01 Lysterapy-valaisin

Tämä Philipsin valohoitolamppu on hyvä investointi niille, jotka haluavat vaikuttaa valohoitolampun ääniin ja valoon. Mallissa on peräti 25 valoasetusta, ja se voidaan säätää monenlaiseen valoon – sekä luonnolliseen että musiikilliseen. Valaisimessa on älykkäät kosketusohjaimet, ja…

1
Paras lysterapy-valaisin

Philips HF3653/01 Lysterapy-valaisin

2
Lääketieteellisesti hyväksytty valohoitolamppu

Beurer TL45 terapialamppu

3
Lysterapy lamppu sisäänrakennetulla herätyskellolla

Lumie Bodyclock Spark Lysterapy lamppu

4
Käyttäjäystävällinen kattokruunuvalaisin

Beurer TL70 kattokruunuvalaisin

5
Monikäyttöinen lusterapilampe

Innolux Candeo Lusterapilampe

7
Energiaa säästävä kattokruunuvalaisin

Innolux Rondo LED-kruunuvalaisin

8
Philipsin Lysterapilamppu, joka auttaa nukkumaan paremmin

Philips HF3672/01 Lysterapilamppu

9
Paras valohoitolamppu useille ihmisille

Beurer TL90 valohoitolamppu

10
Hyvä lysterapilampe Elgigantenista

Philips Lysterapilampe HF3532/01

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue lisää valohoidon käytöstä ja siitä, mitkä 11 valohoitolamppua ovat markkinoiden parhaat tässä valohoitolampputestissä. Testivoittajamme on Philips HF3653/01 Lysterapy -lamppu, koska siinä on monia säätötoimintoja ja se sopii siksi useimmille kuluttajille. Kaikki mallit ovat kuitenkin investoinnin arvoisia, joten suosittelemme lukemaan koko testin, jotta löydät itsellesi sopivan kattokruunuvalaisimen.

Kun olet tutustunut tuotteisiin, voit lukea lisää muun muassa siitä, mitä valohoito todella tekee keholle, miten tämä hoito aloitetaan ja mitkä ovat valohoidon hyvät ja huonot puolet.

Philips HF3653/01 Lysterapy-valaisin

Paras lysterapy-valaisin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Monet asetukset takaavat tarpeidesi mukaisen herätyksen
 • pros-icon.svg Valitse, haluatko herätä tavallisiin ääniin, musiikkiin tai radioon
 • pros-icon.svg RelaxBreathe-toiminto auttaa sinua hengittämään säännöllisemmin
 • pros-icon.svg Kehitetty Smart Touch -toiminnolla

Detaljeret gennemgang

Tämä Philipsin valohoitolamppu on hyvä investointi niille, jotka haluavat vaikuttaa valohoitolampun ääniin ja valoon. Mallissa on peräti 25 valoasetusta, ja se voidaan säätää monenlaiseen valoon – sekä luonnolliseen että musiikilliseen. Valaisimessa on älykkäät kosketusohjaimet, ja se auttaa sinua myös hengittämään paremmin.

Miksi kannattaa valita Philips HF3653/01 Lysterapilamppu

Jos haluat räätälöidyn kokemuksen valohoitolampusta, suosittelemme investoimaan tähän Philipsin malliin. Tämä johtuu siitä, että voit mukauttaa sekä valon että äänen omien tarpeidesi ja toiveidesi mukaan. Tämä johtaa parempaan ja hellävaraisempaan heräämiseen, joten saat hyvän alun päivälle. Voit valita 25 valoasetuksen välillä ja valita, haluatko kuulla musiikkia, radiota tai tavallisia ääniä, kun hälytys soi.

Tämä valohoitolamppu on helppo säätää tarpeidesi mukaan, sillä siinä on älykkäät kosketusohjaimet. Tarvitaan siis vain yksi kosketus, ja voit hallita hälytystä, asetuksia jne. Tuotteessa on myös kolme älykästä ominaisuutta, joista varmasti nautit. Näihin kuuluvat lempeä herätys, jolloin herätysvalo jäljittelee aurinkoa, ja erityinen valo-opas, joka auttaa sinua löytämään tiesi yöllä, jotta sinun ei tarvitse sytyttää tavallista valoa. Lisäksi se auttaa sinua hengittämään säännöllisemmin ja syvemmin RelaxBreathe-ominaisuuden avulla.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 22 cm
 • Syvyys: 12 cm
 • Leveys: 22,5 cm
 • Paino: 950 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 315 wattia
 • Asetusten määrä: 25 kappaletta
 • Johdon pituus: 1,5 metriä

Beurer TL45 terapialamppu

Lääketieteellisesti hyväksytty valohoitolamppu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lisävalopinta takaa, että useampi ihminen voi käyttää sitä samanaikaisesti
 • pros-icon.svg Lääketieteellisesti hyväksytty ja toimii sekä välkyntä- että UV-vapaasti
 • pros-icon.svg Tuotteen kallistuksen portaaton säätömahdollisuus

Detaljeret gennemgang

Tämä valohoitolamppu on lääketieteellisesti hyväksytty, joten voit olla varma, että se on toiminnassaan toimiva ja voi auttaa sinua parempaan heräämiseen. Malli voidaan asettaa kolmelle eri valaistustasolle, joista voit valita. Tässä versiossa on erityistä se, että se sopii makuuhuoneen lisäksi myös työpäiväksi, kun olet juuri noussut ylös.

Sentten sinun kannattaa valita Beurer TL45 -hoitolamppu

Haluatko takuun siitä, että juuri ostamasi terapialamppu todella toimii käytännössä? Jos näin on, tutustu tarkemmin tähän Beurerin malliin, sillä se on hyväksytty lääkinnälliseksi tuotteeksi. Voit siis olla varma, että se toimii juuri niin kuin sen pitääkin. Voit myös käyttää kolmea eri valovaihetta, minkä vuoksi tämä lamppu voi tukea kehosi tarpeita koko päivän ajan eikä vain aamulla ja illalla.

Kolme valotasoa ovat Active, Therapy ja Relax. Active käyttää 5000 kelviniä, ja se on ihanteellinen käytettäväksi työpäivän aikana. Se on pehmeä valo, joka auttaa sinua säilyttämään hyvän keskittymiskyvyn koko päivän ajan. Terapiatilassa käytetään 6 500 kelviniä ja 10 000 luksia, kun se on 20 cm:n päässä sinusta. Valo on lampun todellinen valohoitoasetus, joten sitä tulisi käyttää silloin, kun tarvitset tehoa. Valo auttaa vähentämään väsymystä. Relax-tilassa on 3000 kelviniä, ja sitä tulisi käyttää, kun haluat rauhoittaa kehoasi.

Tämän mallin selkeä etu on myös se, että se on välkyntä- ja UV-vapaa, joten vaikka sinulla olisikin tällaisia ongelmia, sinun ei tarvitse olla huolissasi. Lisäksi tuote on helppo säilyttää, sillä se säästää tilaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 25 cm
 • Syvyys: 6 cm
 • Leveys: 20 cm
 • Paino: 420 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 26 wattia
 • Säätöjen määrä: 3 kpl

Lumie Bodyclock Spark Lysterapy lamppu

Lysterapy lamppu sisäänrakennetulla herätyskellolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Mahdollisuus yhdistää aamuvalo ja hälytys sisäänrakennetun herätyskellon ansiosta
 • pros-icon.svg Voi jäljitellä sekä aamu- että iltavaloa jopa 30 minuutin ajan
 • pros-icon.svg Hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi seuraavien standardien mukaisesti. Euroopan neuvoston direktiivi EC93/42

Detaljeret gennemgang

Tämä lamppu on ihanteellinen ihmisille, jotka haluavat yksinkertaisen valohoitolampun, mutta haluavat silti varmistaa hyvän heräämisen aamulla. Sinulla on mahdollisuus käyttää sisäänrakennettua herätyskelloa, jos haluat yhdistää valohoidon aamusta ja herätyksen. Tämä malli on myös hyväksytty lääkinnälliseksi laitteeksi, ja se jäljittelee luonnollista auringonvaloa.

Sentten sinun kannattaa valita Lumie Bodyclock Spark -valohoitolamppu

Jos et ole kovin kokenut valohoitolampun kanssa, tämä Lumie-valmistajan malli on ilmeinen investointi. Saat taatusti valaisimen, joka on helppo säätää tarpeidesi mukaan ja jossa on muitakin toimintoja kuin vain optimaalisen valon varmistaminen. Se voi esimerkiksi auttaa sinua rauhoittumaan illalla. Valaisin voi simuloida auringonnousua ja -laskua jopa 30 minuutin ajan. Se on myös hyväksytty ja sertifioitu lääkinnälliseksi laitteeksi Euroopan neuvoston direktiivin EC93/42 mukaisesti.

Lisäksi voit käyttää tätä lamppua herätyskellona, sillä siinä on sisäänrakennettu hälytys. Tämä herättää äänimerkillä ja siinä on torkkutoiminto, jota voit käyttää, jos haluat vain herätä rauhallisesti. Torkkutoiminto lykkää hälytystä 9 minuuttia. Kaiken tämän lisäksi mallissa on pitkä käyttöikä, alhainen virrankulutus ja LED-valo jäljittelee todellista auringonvaloa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 16 cm
 • Syvyys: 12 cm
 • Leveys: 19 cm
 • Paino: 565 grammaa
 • Väri: Valkoinen ja kermainen
 • Teho: 12 wattia akkuvarmennuksella
 • Säätöjen määrä: 2 kpl

Beurer TL70 kattokruunuvalaisin

Käyttäjäystävällinen kattokruunuvalaisin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu takaa helpon käytön ja asetuksen
 • pros-icon.svg Suunniteltu ilman vilkkumista ja UV-säteilyä – käyttää LED-tekniikkaa päivänvalon aikaansaamiseksi
 • pros-icon.svg Voidaan asettaa 10 valotasoa ja se jopa muistaa viimeksi asetetun tason

Detaljeret gennemgang

Tämä valohoitolamppu on helppo säätää tarpeidesi mukaan, sillä siinä on viisiportainen ajastin, jonka voi asettaa 15-120 minuuttiin, sekä 10 eri valotasoa. Tuotteen muotoilu on käyttäjäystävällinen, joten se on ihanteellinen riippumatta siitä, oletko käyttänyt tällaista lamppua aiemmin vai et. Mallissa ei ole stroboskooppivaikutusta ja se on UV-vapaa.

Miksi kannattaa valita Beurer TL70 kiropraktinen lamppu

Saatat ajatella, että tässä parhaiden valohoitolamppujen luettelossa on jo ollut useita muitakin Beurer-malleja – ja olet aivan oikeassa. Puolustukseksemme voimme vain sanoa, että saksalainen tuotemerkki on erinomainen kehittäessään kattokruunuvalaisimia, jotka toimivat tehokkaasti toiminnassa. Tämä malli ei ole poikkeus, sillä se on myös toiminnallinen ja lääketieteellisesti hyväksytty kattokruunuvalaisin.

Malli, kuten useat muutkin Beurerin mallit, on välkyntä- ja UV-vapaa, ja siinä käytetään LED-tekniikkaa, jonka lux-arvo on jopa 10 000. Saat kirkkaan ja tasaisesti valaistun kiropraktisen lampun, joka käynnistyy nopeasti, jos investoit tähän Beurerin malliin. Tuotetta on mahdollista säätää viidelle eri aika-asetukselle 15 ja 120 minuutin välillä. Se voidaan asettaa 10 valotasolle, ja siinä näkyy jopa jäljellä oleva hoitoaika. Lisäbonuksena tuote muistaa viimeisimmän asetuksen, joten sinun ei tarvitse aina syöttää sitä uudelleen, kun käytät tätä vaihtoehtoa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 33,5 cm
 • Syvyys: 15 cm
 • Leveys: 33,5 cm
 • Paino: 980 grammaa
 • Väri: Valkoinen ja hopea
 • Säätöjen määrä: 10 kpl

Innolux Candeo Lusterapilampe

Monikäyttöinen lusterapilampe

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kliinisesti hyväksytty herätysvalo, joka todistaa, että saat enemmän energiaa käytöstäsi
 • pros-icon.svg Simuloi auringonnousua useissa eri väreissä ja voi asettaa 20 valo- ja 7 ääniasetusta
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu USB-portti kännykän lataamista ja hälytystä varten, jotta voit herätä ajoissa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää myös iltaisin rauhoittumiseen

Detaljeret gennemgang

Tämän Philipsin valohoitolampun avulla on helpompi nousta sängystä. Mallissa on sisäänrakennettu päivänvalo, ja siihen voidaan asettaa 7 ääni- ja 20 valoasetusta, jotta saat parhaan mahdollisen alun päivälle. Tässä mallissa kannattaa siis asettaa hälytys, jos haluat herätä varovasti. Tuotteen avulla on myös mahdollista nukahtaa helpommin.

Miksi kannattaa valita Philips HF3532/01 Lysterapilamppu

On useita hyviä syitä suosia Philips HF3532/01 -kruunuvalaisinta muiden markkinoilla olevien mallien sijaan. Ensinnäkin voit käyttää tuotetta sekä rauhoittumaan paremmin illalla että heräämään levänneenä ja energisenä aamulla. Illalla valo ja äänet hitaasti hälvenevät, jolloin keho voi rentoutua enemmän. Aamulla päivänvalon simulointi auttaa sinua heräämään hyvällä tavalla, joten aloitat päivän luontevammin.

Voit asettaa tuotteen mieltymystesi mukaan, jotta saat parhaan mahdollisen alun päivälle. Voit esimerkiksi valita 7 erilaisen herätysäänen ja 20 valoasetuksen välillä. Ja jos haluat maata sängyssä pidempään, paina lamppua kerran, niin se torkahtaa 9 minuutiksi. Jos sinun on herättävä yöllä, voit käyttää lampun keskiyö-toimintoa, joka loistaa pehmeästi navigoidaksesi, mutta ei herätä kehoasi.

Muita tämän tuotteen etuja ovat automaattinen sammutustoiminto, joka säästää virtaa entisestään, ja sisäänrakennettu USB-portti matkapuhelimen lataamista varten, joten puhelimessasi on aina virtaa, kun heräät.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 19,2 cm
 • Syvyys: 14,6 cm
 • Leveys: 19,9 cm
 • Paino: 730 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 16,5 wattia
 • Säätöjen määrä: 20 valoa ja 7 ääntä

Beurer WL50 Wake Up Light Lysterapilampe

Lysterapilampe Bluetooth-kaiuttimella

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka ja kaiutin mahdollistavat musiikin toiston
 • pros-icon.svg Voi simuloida sekä auringonnousua että -laskua, mikä parantaa päivän alkua ja loppua
 • pros-icon.svg Torkkutoiminnolla varustettu herätyskello auttaa sinua heräämään
 • pros-icon.svg Varustettu ladattavilla paristoilla

Detaljeret gennemgang

Investoimalla tähän Beurerin valohoitolamppuun voit olla varma, että saat erittäin toimivan version. Tuotteessa on sisäänrakennettu Bluetooth-tekniikka, joten voit soittaa omaa musiikkia suoraan lampusta. Lisäksi siinä on tunnelmamusiikkia, sisäänrakennettu herätyskello torkkutoiminnolla ja paljon muuta.

Sentten sinun kannattaa valita Beurer WL50 Wake Up Light -kruunuvalaisin

Kuunteletko mielelläsi musiikkia aamulla ja päivällä? Jos näin on, voit yhdistää musiikki-, hälytys- ja valohoitolampun yhteen tuotteeseen. Voit tehdä sen valitsemalla tämän Beurerin WL50-mallin. Tämä on itse asiassa monitoimilamppu, joka voi toimia herätyskellona, kaiuttimena, herätysvalona, yövalona ja tunnelmavalona. Malli voi simuloida sekä auringonnousua että auringonlaskua. Näin voit nousta ylös ja rauhoittua helpommin, koska kehosi on sopeutunut siihen paremmin.

Voit asettaa tuotteeseen 2 hälytystä, asettaa jopa 10 radiokanavaa tai valita useita melodioita tai oman musiikkisi herätykseksi. Valaisimessa on bluetooth-kaiutin, joten saat loistavan äänen. Tämä ominaisuus tarkoittaa myös sitä, että voit käyttää lamppua helposti muulloinkin kuin vain herätessäsi tai mennessäsi nukkumaan. Ja jos haluat maata sängyssä hieman pidempään, mallissa on 8 minuutin torkkutoiminto.

Tuotteen auringonnousuvalossa on useita tasoja, joista korkein saavuttaa 800 luksia 10 cm:n etäisyydellä. Lisäksi voit valita sen väriksi keltaisen, sinisen, vihreän tai punaisen, jos haluat huoneeseen ylimääräistä piristystä. Se voidaan myös asettaa kelluvaan värinvaihtoon automaattista tunnelmavalaistusta varten. Malli käyttää ladattavia akkuja, ja sen mukana toimitetaan mikro-USB-kaapeli, USB-sovitin ja AUX-pistoke.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 13,2 cm
 • Halkaisija: 10,8 cm
 • Väri: Valkoinen, mutta voidaan vaihtaa muihin väreihin kelluvalla värinvaihdolla
 • Asetusten määrä: musiikki, radio, herätysmelodiat, unimelodia, hälytys, tunnelmavalo jne.
 • Paristokäyttöinen: Kyllä, ladattavilla paristoilla

Innolux Rondo LED-kruunuvalaisin

Energiaa säästävä kattokruunuvalaisin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu LED-lampuilla, jotka säästävät mahdollisimman paljon virtaa
 • pros-icon.svg CE-merkitty ja lääketieteellisesti hyväksytty on tae siitä, että se toimii optimaalisesti
 • pros-icon.svg Kompakti koko mahdollistaa sijoittamisen useimmille pinnoille

Detaljeret gennemgang

Suomalainen Innolux-merkki on kehittänyt useita hyviä hehkulamppuja, ja yksi niistä on heidän Rondo LED -mallinsa. Tämä malli eroaa muista siinä, että se on erityisen energiatehokas, mikä johtuu siitä, että siinä käytetään LED-lamppuja. Jos valitset tämän lampun, saat myös CE-merkityn ja lääketieteellisesti hyväksytyn lampun.

Sentten sinun kannattaa valita Innolux Rondo LED-kruunuvalaisin

Jos haluat varmistaa, että uusi valaisimesi ei kuluta paljon virtaa, et voi mennä vikaan suomalaisen Innolux-merkin Rondo-mallin kanssa. Tässä versiossa on käytetty LED-valoa, jonka ansiosta sen virrankulutus on alhainen eikä lamppua tarvitse vaihtaa kovin usein. Itse asiassa LED-lamput kestävät jopa 40 000 tuntia. Valaisimen värilämpötila on 4 000 kelviniä ja valonlähteenä on päivänvalon valkoista LED-valoa.

Älä kuitenkaan pelkää, että joudut tinkimään toiminnallisuudesta vain siksi, että valitset energiansäästölampun. Tuotteen kirkkaus on 10 000 Lux 19 cm:n etäisyydellä ja 2 500 Lux 38 cm:n etäisyydellä. Lisäksi voit vain kytkeä sen tavalliseen pistorasiaan ja olet valmis hoitoa varten. Mallilla on CE 0434 DNV-merkintä ja se on lääketieteellisesti hyväksytty. Lisäksi se on pienikokoinen, joten se voidaan sijoittaa useimmille pinnoille viemättä liikaa tilaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 32 cm
 • Syvyys: 16 cm
 • Leveys: 25 cm
 • Paino: 2 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 12 wattia
 • Säätöjen määrä: kpl
 • Johdon pituus: metri

Philips HF3672/01 Lysterapilamppu

Philipsin Lysterapilamppu, joka auttaa nukkumaan paremmin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Simuloi luonnonvaloa useilla eri tasoilla, mikä auttaa sinua heräämään ja nukahtamaan
 • pros-icon.svg AmbiTrack-anturi kerää tietoa nukkumisympäristöstäsi ja auttaa parantamaan sitä
 • pros-icon.svg Mahdollisuus tarkistaa lamppu ja nähdä mittaustulokset suoraan sovelluksessa

Detaljeret gennemgang

Tämä valohoitolamppu on vähän kuin valohoitolampputestimme testivoittaja. Malli eroaa siitä kuitenkin siten, että siinä on paljon enemmän asetuksia ja ominaisuuksia. Se voi esimerkiksi mitata huoneen, jossa nukut, ja opastaa sinua sisäympäristön parantamisessa. Lisäksi se simuloi auringonnousua ja -laskua, mikä parantaa unta ja heräämistä.

Miksi kannattaa valita Philips HF3672/01 Lysterapilamppu

Uni on uskomattoman tärkeää kaikille ihmisille, sillä se auttaa kehoa lataamaan energiaa. Huono uni voi siis vaikuttaa huonosti mielialaan, energiatasoon sekä terveyteen ja yleiseen hyvinvointiin. Jos et nuku hyvin yöllä tai jos sinun on vaikea herätä, tämä Philipsin herätysvalo voi auttaa. Malli on suunniteltu simuloimaan auringonnousuja ja -laskuja, mikä auttaa sinua nukahtamaan ja heräämään. Se saa myös kehosi tuntemaan olosi levänneemmäksi.

Yksi tämän mallin suurista eduista on, että se on varustettu niin sanotulla AmbiTrack-anturilla. Se kerää tietoja makuuhuoneen ympäristöstä ja tekee sitten mittausten perusteella parannusehdotuksia melun, kosteuden, lämpötilan ja niin edelleen osalta. Voit seurata näitä tietoja ja säätää valohoitolamppua tarpeidesi mukaan SleepMapper-sovelluksen avulla.

Voit olla varma, että tämä malli on investoinnin arvoinen, sillä sen on kliinisesti todistettu toimivan optimaalisesti. Voit myös mukauttaa useita ominaisuuksia ja asetuksia, kuten valoa ja ääntä, jotta lamppu sopii parhaiten tarpeisiisi. Se auttaa sinua myös hengittämään säännöllisemmin, joten voit nukahtaa syvempään uneen nopeammin.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 22,5 cm
 • Syvyys: 12 cm
 • Leveys: 22 cm
 • Paino: 900 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 18 wattia
 • Säätöjen määrä: 25 kpl

Beurer TL90 valohoitolamppu

Paras valohoitolamppu useille ihmisille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lisävalopinta takaa, että useampi ihminen voi käyttää sitä samanaikaisesti
 • pros-icon.svg Lääketieteellisesti hyväksytty ja toimii sekä välkyntä- että UV-vapaasti
 • pros-icon.svg Tuotteen kallistuksen portaaton säätömahdollisuus

Detaljeret gennemgang

Tämä valohoitolamppu on ihanteellinen, jos kotitaloudessa on useita henkilöitä, jotka haluavat jakaa yhden lampun. Tätä versiota voi käyttää useampi henkilö samanaikaisesti, joten sinun ei tarvitse taistella tilasta valon edessä. Sen sijaan voitte viettää aikaa yhdessä, kun tarvitsette valohoitoa kotona.

Sentten sinun kannattaa valita Beurer TL90 -valohoitolamppu

Voisiko koko kotitalous tarvita pientä valohoitoa talven pimeydessä? Jos näin on, voit hyvinkin investoida tähän Beurerin valaisimeen, sillä se on melko paljon suurempi kuin monet muut markkinoilla olevat mallit. Suuri valopinta takaa, että useampi voi hyödyntää valoa samanaikaisesti. Näin voitte yksinkertaisesti sytyttää lampun ja käyttää aikaa istumiseen ja keskusteluun sen sijaan, että vain tuijotatte valoa.

Tämä lamppu on lääketieteellisesti hyväksytty, välkkymätön ja UV-vapaa. Malli käyttää valonlähteenä loisteputkia, ja sen Lux-arvo on 10 000. Voit helposti säätää pinnan oikeaan kulmaan, sillä tuotteessa on portaaton kallistussäätö. Tuotteen asettaminen haluttuun aikaan ja sen kytkeminen päälle on helppoa, sillä se tapahtuu yhdellä painikkeella. Malli painaa paljon enemmän kuin muut vaihtoehdot, mutta siinä on sisäänrakennettu pöytäteline, joten sen kanssa ei ole hankalaa olla tekemisissä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 58,1 cm
 • Syvyys: 24,1 cm
 • Leveys: 33,7 cm
 • Paino: 3 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Tehoste: 2 x 36 W valoputkea
 • Säätöjen määrä: 1 kpl – kuitenkin useita aika-asetuksia

Philips Lysterapilampe HF3532/01

Hyvä lysterapilampe Elgigantenista

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kliinisesti hyväksytty herätysvalo, joka todistaa, että saat enemmän energiaa käytöstäsi
 • pros-icon.svg Simuloi auringonnousua useissa eri väreissä ja voi asettaa 20 valo- ja 7 ääniasetusta
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu USB-portti kännykän lataamista ja hälytystä varten, jotta voit herätä ajoissa
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää myös iltaisin rauhoittumiseen

Detaljeret gennemgang

Tämän Philipsin valohoitolampun avulla on helpompi nousta sängystä. Mallissa on sisäänrakennettu päivänvalo, ja siihen voidaan asettaa 7 ääni- ja 20 valoasetusta, jotta saat parhaan mahdollisen alun päivälle. Tässä mallissa kannattaa siis asettaa hälytys, jos haluat herätä varovasti. Tuotteen avulla on myös mahdollista nukahtaa helpommin.

Miksi kannattaa valita Philips HF3532/01 Lysterapilamppu

On useita hyviä syitä suosia Philips HF3532/01 -kruunuvalaisinta muiden markkinoilla olevien mallien sijaan. Ensinnäkin voit käyttää tuotetta sekä rauhoittumaan paremmin illalla että heräämään levänneenä ja energisenä aamulla. Illalla valo ja äänet hitaasti hälvenevät, jolloin keho voi rentoutua enemmän. Aamulla päivänvalon simulointi auttaa sinua heräämään hyvällä tavalla, joten aloitat päivän luontevammin.

Voit asettaa tuotteen mieltymystesi mukaan, jotta saat parhaan mahdollisen alun päivälle. Voit esimerkiksi valita 7 erilaisen herätysäänen ja 20 valoasetuksen välillä. Ja jos haluat maata sängyssä pidempään, paina lamppua kerran, niin se torkahtaa 9 minuutiksi. Jos sinun on herättävä yöllä, voit käyttää lampun keskiyö-toimintoa, joka loistaa pehmeästi navigoidaksesi, mutta ei herätä kehoasi.

Muita tämän tuotteen etuja ovat automaattinen sammutustoiminto, joka säästää virtaa entisestään, ja sisäänrakennettu USB-portti matkapuhelimen lataamista varten, joten puhelimessasi on aina virtaa, kun heräät.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 19,2 cm
 • Syvyys: 14,6 cm
 • Leveys: 19,9 cm
 • Paino: 730 grammaa
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 16,5 wattia
 • Säätöjen määrä: 20 valoa ja 7 ääntä

Guide

Miten löytää paras hehkuterapialamppu

Seuraavissa osioissa opastamme sinua kattokruunuvalaisimen valinnassa, jotta voit olla varma, että tilaat oikean mallin. Voit muun muassa lukea lisää siitä, miten valohoito itse asiassa toimii, mitä hyviä ja huonoja puolia tällaisessa tuotteessa on ja miten löydät parhaan mahdollisen valohoitolampun.

Mutta ensin voit lukea alla olevista kohdista eräistä tärkeimmistä parametreista, jotka on syytä ottaa huomioon valittaessa kynttilänvalohoitolamppua.Mitä?

 • Koko: On hyvä pitää silmällä, kuinka paljon katsomasi kattokruunuvalaisin todella vie tilaa. Tämä johtuu siitä, että jotkin mallit ovat erittäin suuria, eikä niitä siksi voi sijoittaa yöpöydälle. Sen sijaan sinun on varattava lampulle tilaa. Voit myös hankkia joitakin malleja, jotka voidaan ripustaa seinälle tai kattoon – nämä ovat ilmeisiä, jos haluat tilaa säästävän mallin
 • Lääketieteellisesti hyväksytty tai kliinisesti testattu: Suosittelemme valitsemaan lampun, joka on lääketieteellisesti hyväksytty ja/tai kliinisesti testattu. Tällöin voit olla varma, että lamppu toimii kuten pitääkin ja että sillä on oikeat ominaisuudet. Ei ole mitään syytä tuhlata rahaa malliin, joka ei toimi tarkoitetulla tavalla
 • Säätömahdollisuudet: Huomaa, että jotkin valaisimet on suunniteltu siten, että ne voidaan asettaa useille eri valo- ja äänitasoille, kun taas toisia voi käyttää vain yhdellä tasolla. On selkeä etu, jos päätät etukäteen, haluatko mallin, jossa on monia säätömahdollisuuksia, vai onko sen oltava hyvin yksinkertainen muunnelma
 • Sisäänrakennetut toiminnot: Monien asetusten lisäksi on myös malleja, joissa on useita sisäänrakennettuja toimintoja. Näihin voi kuulua kaiutin, uniajastin, herätyskello, vaihtuva valo, auringonnousun ja -laskun valo jne. Jälleen kerran, on täysin sinun päätettävissäsi, mitä haluat valohoitolampun ostossa. Joillekin on hyvä asia, että lampussa on muutama lisäominaisuus, kun taas muita kuluttajia se häiritsee
 • Ystävällisyys:Suosittelemme miettimään lampun rakennetta ja helppokäyttöisyyttä, kun tarkastelet eri malleja. Tämä pätee erityisesti, jos haluat valaisimen, jossa on monia asetuksia ja ominaisuuksia. Koska on vaarana, ettet saa lampusta kaikkea irti, jos sitä ei ole helppo ymmärtää. Siksi on tärkeää löytää malli, joka on helppo määrittää tarpeisiisi sopivaksi – riippumatta siitä, kuinka monta asetusta siihen liittyy
 • Virtalähde: Useimmat kattokruunut ovat johdollisia – muutamissa on vara-akku tai ladattava akku. On täysin sinusta kiinni, mitä haluat. Haluamme kuitenkin huomauttaa, että jos valitset tällaisen kattokruunuvalaisimen, voi olla edullista valita muunnelma, jossa on pitkä johto. Tämä johtuu siitä, että valaisimen sijoituspaikka on joustavampi. Voihan se tuntua ärsyttävältä, jos sinun on istuttava tietyssä paikassa talossa, koska se on ainoa saatavilla oleva pistorasia
 • Riskialue:Kruunuvalaisimia löytyy useista eri hintaluokista, mutta useimmat niistä ovat hieman kalliita investoida. Jos käytettävissäsi on vain tietty budjetti, suosittelemme harkitsemaan, voisitko tyytyä hieman vähemmän toimivaan malliin (eli malliin, jossa ei ole lukuisia ominaisuuksia ja säätömahdollisuuksia), sillä tämä voi alentaa hintaa hieman

Miten valohoitolamppu toimii?

Talvella keho ei saa niin paljon aurinkoa kuin muina vuodenaikoina. Tämä voi johtaa siihen, että vuorokausirytmisi häiriintyy, jolloin valppautesi heikkenee ja energiasi vähenevät jokapäiväisessä elämässä. Joillakin se menee niin pahaksi, että he sairastuvat suoranaiseen talvimasennukseen. Tällaisissa tapauksissa on erityisen vaikeaa olla iloinen, löytää motivaatiota ja nousta aamulla ylös.

Valohoitolamppua käyttämällä erityisesti suunniteltu valo auttaa vakauttamaan vuorokausirytmiä ja lisäämään kehon luonnollista serotoniinituotantoa. Tämä voi vaikuttaa myönteisesti väsymykseen, huonoon mielialaan, energian puutteeseen jne. Lyhyesti sanottuna hehkuterapialamppu tehostaa elimistöä lähettämällä runsaasti valoa, joka saattaa muuten puuttua talvikuukausina.

5 hyvää tapaa torjua talviväsymystä

Alla on 5 hyvää asiaa, joita voit tehdä hehkuterapialampun käytön lisäksi. Voit helposti yhdistää alla olevat kohdat valohoitolampun käyttöön, mutta huomaat todennäköisesti myös, että useiden toimien priorisointi antaa sinulle paljon enemmän energiaa jokapäiväiseen elämääsi.

 • Pysy talvella päivisin mahdollisimman paljon ulkona – näin saat luonnonvalosta kaiken irti
 • Varmista, että työskentelet ja pysyt hyvin valaistuissa tiloissa. Mitä pimeämpää ulkona on, sitä enemmän valoa on lisättävä sisällä
 • Prioriteettisi on hyvä yöuni (tämä kannattaa tehdä ympäri vuoden, mutta erityisesti talvella, koska keholla on yleensä vähemmän energiaa)
 • Kertaa erilaisia liikuntamuotoja – säännöllinen liikunta antaa sinulle taatusti enemmän energiaa jokapäiväiseen elämään
 • Vietä loma lämpimälle alueelle, jotta voit ladata akkujasi ja päästä pois kylmästä

Useat ihmiset saavat myös paljon enemmän energiaa jokapäiväiseen elämäänsä ottamalla D-vitamiinia. Siksi voi olla hyvä ajatus täydentää ruokavaliota D-vitamiinilla talvikuukausien aikana, aloititpa valohoidon tai et.

Onko valohoito tehokasta talven masennusta vastaan?

Useimmissa tapauksissa valohoidolla voi olla myönteinen vaikutus talvimasennukseen ja vähentää sen oireita. Tämä ei kuitenkaan koske kaikkia. Valohoito ei ole mikään ihmelääke talvimasennukseen, mutta se voi olla monille ihmisille erittäin hyvä ratkaisu.

On suositeltavaa, että neuvottelet lääkärisi kanssa ennen valohoidon aloittamista. Tämä johtuu siitä, että lääkärillä voi olla muita korjaustoimenpiteitä, jotka toimivat paremmin yksittäiselle potilaalle. Lääkäri voi myös neuvoa sinua valohoitolampun käytössä, jotta saat juuri oikean määrän valoa. Tämä on tärkeää, jotta saat parhaat tulokset.

Etkö ole varma, onko sinulla talvimasennusta vai ei? Tai ehkä haluat vain tietää enemmän talvimasennuksesta ja sen oireista? Lisätietoja talvimasennuksesta ja hoidoista on osoitteessa health.co.uk

Valohoitolampun edut ja haitat

Haluatko tietää lisää valohoitolampun käytön eduista ja haitoista? Jos näin on, lue seuraavasta, kun keskitymme erityisesti tuotteen etuihin ja haittoihin. Meidän on kuitenkin huomautettava, että kaikilla ei ole samanlaisia kokemuksia kattokruunuvalaisimesta. Et välttämättä koe kaikkia hyötyjä, vaikka käyttäisit lamppua oikein tietyn ajanjakson ajan. Voimme kuitenkin myös huomauttaa, että mahdolliset haitat eivät välttämättä vaikuta sinuun.

Valohoidon edut
 • Mahdollisuus säätää ja vakauttaa vuorokausirytmiä, jolloin saat enemmän energiaa ja ylijäämää jokapäiväiseen elämään
 • Stimuloi aivoja tuottamaan enemmän serotoniinia, joka voi puuttua talvikuukausina
 • Voit usein nukkua paremmin (varsinkin jos käytät auringonlaskun valohoitolamppua ja hengitysapuvälinettä)
 • Valohoidosta hyötyminen ei välttämättä vaadi pitkää hoitoaikaa
 • Voidaan käyttää useiden masennustyyppien hoitomenetelmänä
 • Voit tehdä muita asioita valohoidon aikana
 • Valohoitolamput kestävät useita vuosia
 • Joitakin valohoitolamppuja voidaan käyttää myös tavallisina lamppuina
 • Valohoidon käytöllä on vain vähän sivuvaikutuksia
Valohoidon haitat
 • Useimmat valohoitolamput ovat kalliita, joten se voi tuntua suurelta kustannukselta
 • Jotkut ihmiset kokevat sivuvaikutuksia päänsäryn ja silmien ärsytyksen muodossa aluksi – tämän pitäisi kuitenkin mennä ohi itsestään, kun olet tottunut käyttämään sitä
 • Joidenkin kohdalla valohoito aiheuttaa lisääntyneitä univaikeuksia. Tämä voidaan välttää jossain määrin, jos käytät lamppua mieluummin aamulla kuin myöhemmin päivällä (eikä ainakaan ennen nukkumaanmenoa)
 • Kaikki eivät voi varata aikaa valohoidolle, sillä yleensä lamppua on käytettävä vähintään 20-30 minuuttia päivässä tietyn ajanjakson ajan

Valohoidon vähäiset sivuvaikutukset

Kuten edellä mainittiin, valohoidolla ei ole monia tai vakavia sivuvaikutuksia. Valohoidon käyttö ei siis ole vaarallista. Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että ensimmäisten hoitojen aikana voi esiintyä päänsärkyä ja silmäkipua. Tämä johtuu siitä, että silmäsi ja aivosi eivät ole tottuneet sinuun kohdistuvaan valon määrään. Ethän yleensä istu näin kirkkaassa valossa.

Lisäksi sinun on noudatettava käyttöohjeita, jos haluat välttää valohoidon kielteiset vaikutukset vuorokausirytmiin ja unirytmiin. Esimerkiksi liiallinen käyttö tai käyttö lähellä nukkumaanmenoaikaa voi heikentää kykyäsi rauhoittua. Silloin valohoidon tarkoitus on menetetty. Varmista myös, että asetut suositellulle etäisyydelle tuotteesta ja että noudatat suositeltua ajanjaksoa.

7 vinkkiä valohoidon aloittamiseen

Jos valohoidon käyttö on sinulle uutta, tässä osiossa saat inspiraatiota siitä, miten pääset alkuun. Loppujen lopuksi on tärkeää saada hyvä alku, jos haluat saada täyden hyödyn terapiasta ja tuntea, että se tekee sinulle hyvää.

 • Löydä tarpeisiisi sopiva valohoitolamppu: Löydä ensin sinulle sopiva valohoitolamppu. Olipa kyseessä malli, jossa on paljon asetuksia ja ominaisuuksia tai ei, onko se iso vai pieni, loistaako se kirkkaasti vai vähän vähemmän – sillä ei ole väliä, kunhan se sopii haluihisi ja tarpeisiisi. On myös suositeltavaa investoida versioon, jossa on käyttäjäystävällinen muotoilu, jotta voit helposti asettaa sen oikein
 • Säädä kattokruunu oikeaan kulmaan:Joidenkin kattokruunujen korkeutta ja kulmaa voi säätää, ja jos sinulla on tällainen malli, on suositeltavaa, että käytät ensin jonkin aikaa sen asettamiseen oikein. Valon tulisi mieluiten paistaa suoraan kasvoillesi tai hieman ylhäältä päin, joten vältä asettamasta levyä niin, että se paistaa sinulle alhaalta päin
 • Asetu optimaalisen etäisyyden päähän valohoitolampusta: Lue ohjeista, kuinka kaukana valohoitolampusta sinun tulisi istua. Joillekin se on vain 20 cm, kun taas toiset suosittelevat +50 cm. Huomaa myös, että etäisyys ja suositeltu aika voivat riippua tuotteen Lux-numerosta
 • Käytä hehkulamppua vain suositellun ajan: Älä käytä hehkulamppua aluksi useita tunteja. Siitä ei ole sinulle mitään hyötyä. Ei siis tarvitse ajatella, että jos vain istut alusta alkaen viisi tuntia valon edessä, pääset hyvään alkuun. Noudata sen sijaan suositeltua aikaa, etäisyyttä valosta ja toistamistiheyttä – näin varmistat parhaat tulokset
 • Anna itsellesi aikaa tottua prosessiin: Valohoitolampun käyttäminen ei välttämättä ole sinulle luontevaa. Siksi voimme vain suositella, että annat itsellesi aikaa totutella prosessiin. Kuten aiemmin mainittiin, joillakin ihmisillä voi esiintyä päänsärkyä tai silmäkipua, kun he aloittavat valohoitolampun käytön. On siis tärkeää, ettet lopeta käyttöä vain siksi, että koet näitä epämukavuuksia – ne häviävät, kun kehosi tottuu terapiaan
 • Tee jotain muuta valohoidon aikana: On suositeltavaa, että teet valohoidon aikana jotain muuta kuin vain katsot seinää. Ensinnäkin tämä nopeuttaa ajan kulumista ja varmistaa, ettet koe terapiassa vietettyä aikaa hukkaan heitetyksi. Muista kuitenkin, että sinun on voitava katsoa lamppuun säännöllisin väliajoin valohoidon aikana
 • Ole johdonmukainen valohoidon käytössä: Et saa maagisesti enemmän irti arjesta katsomalla suoraan lamppuun +60 minuuttia päivässä ja jättämällä hoidon sitten pois seuraavina päivinä. Sen sijaan istu lampun edessä 20-30 minuuttia joka päivä tietyn ajanjakson ajan. Hoidon aloittaminen voi olla vaikeaa, mutta se alentaa serotoniinitasoa aivoissa ja auttaa sinua nousemaan ylös aamulla pitkällä aikavälillä – pidä nämä edut mielessä, kun harkitset hoidon lopettamista. Saat parhaat tulokset, jos käytät valohoitoa vähintään seitsemän peräkkäistä päivää

Löydä paras kynttilävalaisimen tarjous

Riippumatta siitä, kärsitkö talvimasennuksesta tai onko lääkäri suositellut sinulle valohoitoa muista syistä, voit valita vapaasti valohoitolampun, joka sopii parhaiten tarpeisiisi ja toiveisiisi. Tämä koskee myös hintaa. Markkinoilla on monia erilaisia valohoitolamppuja, ja useimmat niistä voivat tuottaa saman vaikutuksen. Siksi mitä kalliimman mallin ostat, sitä nopeammin huomaat tulokset. Sen sijaan kyse on lääketieteellisesti ja/tai kliinisesti hyväksytyn mallin valitsemisesta.

Jos haluat säästää hieman rahaa valohoitolampun hankinnassa, suosittelemme, että yrität löytää haluamasi mallin tarjouksesta. Voit itse asiassa säästää paljon rahaa, jos valitset mallin, jonka hintaa on alennettu. Mallin ei välttämättä tarvitse olla testin paras, jos sinulla on pieni budjetti, mutta sinun on silti varmistettava, että lamppu vastaa vaatimuksiasi ja toimii optimaalisesti käytössäsi. Voit löytää parhaan kattokruunuvalaisimen tarjouksen käymällä eri verkkokauppiaiden sivustoilla ja vertailemalla niiden hintoja tietyn ajanjakson aikana. Ja sitten tietysti kannattaa iskeä, kun valitsemasi malli on myynnissä edullisesti.

Miten tämä kattokruunulampputesti tehtiin

Yllä olevassa testissä olet lukenut useista erilaisista kattokruunuvalaisimista, jotka kaikki toimivat tehokkaasti ja todella hyvin. Markkinoilla on toki muitakin kattokruunuvalaisimia, mutta suosittelemme, että valitset jonkin edellä mainituista malleista, sillä silloin voit olla varma, että saat optimaalisesti toimivan mallin. Tämä takaa sinulle paremman hoidon ja hyvät tulokset.

Emme tietenkään valinneet vain mukavan näköisiä malleja. Tämän testin valmistelua varten olemme tutkineet markkinoita laajalti sen suhteen, mitä valohoitolamppuja asiantuntijat suosittelevat, mitkä ovat saaneet hyviä tuloksia eri testeissä ja mitä kuluttajat myös kehuvat. Mallit eroavat hieman toisistaan ulkonäöltään ja ominaisuuksiltaan, sillä haluamme tarjota edustavan valikoiman, jotta jokaiselle kuluttajalle löytyy jotakin.

FAQ

Mikä kattokruunuvalaisin on testin paras?

Tässä testissä äänestimme Philips HF3653/01 kattokruunuvalaisimen parhaaksi. Se on toiminnaltaan toimiva ja täyttää useimpien ihmisten odotukset. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan.

Miten kattokruunuvalaisinta käytetään?

Varmista, että istut oikealla etäisyydellä valaisimesta ja suositellun ajan. Ja sitten vain istut lampun edessä ja katsot sitä säännöllisesti. Sillä välin voit tehdä muita asioita.

Kuinka kauan valohoitolamppua tulisi käyttää?

Kuinka kauan valohoitolamppua tulisi käyttää, vaihtelee henkilöittäin. Saat parhaat tulokset, kun käytät vähintään 7 peräkkäistä päivää. Joillekin riittää muutama viikko, toiset tarvitsevat kuukausien hoitoa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×