Matonpesukoneen testi 2022 | Katso 7 parasta mallia täältä!

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Kärcher Puzzi 8/1 C

Tehokas ja pienikokoinen Puzzi 8/1 C täydentää Kärcherin ruiskuimurivalikoimaa, sillä se soveltuu erinomaisesti verhoilupesuun ja mattojen kohdepesuun. Se on markkinoiden paras suorittaja juuri nyt. Erinomaisen imutehonsa ansiosta Kärcher-matonpesuri matot ja verhoilut kuivuvat lähes kosketukselta muutamassa…

1
Paras matonpuhdistin

Kärcher Puzzi 8/1 C

4

Kärcher BRS 43/500C

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Matonpuhdistin poistaa tahrat ja jäljet, joista tavallinen pölynimuri ei pääse eroon. Puhdistamalla matot matonpuhdistusaineella ne ovat lähes kuin uudet. Vaikka matonpuhdistusaine ei korjaa kuluneita mattoja, kunnon pesu voi tehdä ihmeitä. Käytä erityistä matonpuhdistusainetta, jolla voit poistaa sitkeät tahrat ja poistaa pysyvät hajut. Tämä testi antaa sinulle yleiskatsauksen ja testin parhaat matonpesukoneet.

Kärcher Puzzi 8/1 C

Paras matonpuhdistin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kevyt paino tekee siitä joustavan
 • pros-icon.svg Tunnettu tuotemerkki, joka päivittyy jatkuvasti uusilla vaihtoehdoilla
 • pros-icon.svg Hyvä pehmustetuille huonekaluille
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää teollisiin sovelluksiin

Detaljeret gennemgang

Tehokas ja pienikokoinen Puzzi 8/1 C täydentää Kärcherin ruiskuimurivalikoimaa, sillä se soveltuu erinomaisesti verhoilupesuun ja mattojen kohdepesuun. Se on markkinoiden paras suorittaja juuri nyt. Erinomaisen imutehonsa ansiosta Kärcher-matonpesuri matot ja verhoilut kuivuvat lähes kosketukselta muutamassa minuutissa.

Miksi kannattaa valita Kärcher Puzzi 8/1 C

Kärcherinkevytrakenteinen malli on täydellinen kannettava matonpuhdistin, joten sitä voi helposti kuljettaa paikasta toiseen; sopii erinomaisesti käytettäväksi hotelleissa, sairaaloissa, kaupoissa ja autoteollisuudessa tai niille, jotka haluavat kunnon puhdistuksen.

Se sisältää tehokkaan mutta kompaktin suihkuimurin pienten mattoalueiden puhdistamiseen. Se tarjoaa käänteisen imun osalta parhaat tulokset kaikista vastaavista kilpailevista koneista

Puzzi 8/1 C varmistaa, että kangaspintoja voidaan käyttää uudelleen mahdollisimman nopeasti. Virtajohto voidaan asettaa paikalleen kokoontaitettavan kaapelikoukun avulla. Koneessa on integroitu suuttimen pidike, ja se on tehokas matonpuhdistin, joka suorittaa kaikki tehtävät, joihin tavallinen pölynimuri ei pysty. Virtajohto ja ruiskunpoistoletku voidaan säilyttää koneen yläosassa olevan koukun avulla. Käsityökalu voidaan kiinnittää koneeseen.

Kaksi suurta takapyörää ja kaksi etupyörää takaavat helpon ohjattavuuden myös epätasaisilla pinnoilla. Likavesisäiliö voidaan poistaa, jotta se voidaan helposti hävittää ja täyttää raikkaalla vedellä ennen puhdistusprosessin aloittamista. Kärcherin matonpesukone on parhaiden matonpesukoneiden kärjessä.

Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224

Paras kompakti mattopuhdistin

Fordele
 • pros-icon.svg Parasta yksityiskoteihin
 • pros-icon.svg Voit imuroida puulattiat ja muut herkät lattiat naarmuttamatta niitä mukana tulevan parkettiharjan ansiosta
 • pros-icon.svg Et tarvitse pölypusseja, mikä säästää rahaa pitkällä aikavälillä
 • pros-icon.svg Halkaisutyökalulla voit puhdistaa vaikeasti saavutettavat paikat

Detaljeret gennemgang

Bissell SpotClean Pro on tehokas kannettava ystäväsi sohvan nopeaan puhdistamiseen, maton puhdistamiseen tai vanhojen tahrojen poistamiseen. Bissell SpotClean Pro on yksinkertainen tapa puhdistaa matot ja pehmustetut huonekalut. Tämä on tehokas puhdistusmalli, joka pystyy helposti käsittelemään useimmat tahrat.

Miksi kannattaa valita Bissell SpotClean Pro Heat BIS16224

Bissell SpotClean Pro on yksi tehokkaimmista malleista, ja se imee helposti pois kovimmatkin tahrat. Siinä on suuri pesuainepitoisuus ja suuri vesisäiliö, jonka avulla voit puhdistaa kunnollisen kokoisia alueita ilman, että sinun tarvitsee jatkuvasti pysähtyä täyttämään niitä.

Täysikokoiset matonpuhdistimet vaativat kokoamisen ennen käyttöä, mutta Bissell SpotClean ei. Tämä ammattikäyttöön tarkoitettu matonpuhdistin toimitetaan täysin koottuna suoraan laatikosta. Sinun tarvitsee vain täyttää vesisäiliö kuumalla vedellä, kaataa 2 dl puhdistusliuosta ja valita haluamasi pää – sitten olet valmis aloittamaan puhdistuksen.

Bissell SpotClean on pienikokoinen ja kevyt, vain 6 kg. Laitteen toisella puolella on tilaa 6,7 metrin virtajohdolle, ja toisella puolella on lokero, johon voit kääriä 1,5 metrin joustavan letkun. Puhtaan veden säiliö on yksikön toisella puolella ja likaisen veden keräys toisella puolella. Se on yksi niistä malleista, jotka eivät vaadi paljoa, mutta tekevät työnsä lian, pölyn ja tahrojen kanssa

Kärcher FP 303

Paras matonpuhdistin koville pinnoille

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vientihinta
 • pros-icon.svg Toimitetaan pitkän narun kanssa
 • pros-icon.svg Täydellinen koville pinnoille ja joissakin tapauksissa matoille

Detaljeret gennemgang

Kärcherin FP 303 -lattiakiillotin tarjoaa kokonaisratkaisun kovien lattioiden hoitoon ja ylläpitoon. Kärcherin FP 303 liukuu sulavasti parketin, laminaatin, kiven, PVC:n, korkin tai linoleumin yli, suojaa niitä kulumiselta ja palauttaa niiden alkuperäisen kiillon. Täydellinen kone kotitalouksien siivoukseen.

Miksi kannattaa valita Kärcher FP 303

Kärcherin lattian kiillotuskone on yksinkertainen ja helppo asentaa, noudata laatikossa olevia ohjeita, ja olet käyttövalmis 10 minuutissa. Kolmionmuotoisen pohjan ansiosta pääset helposti kaikkiin kulmiin ja nurkkiin. Tämä matonpuhdistin ei ainoastaan kiillota lattiaa, vaan se imuroi ennen kiillotusta jälkeesi jääneen pölyn omaan erikoispussiinsa.

Karcherin FP 303 liukuu sulavasti parketin, laminaatin, kiven, PVC:n, korkin tai linoleumin yli, suojaa niitä kulumiselta ja palauttaa niiden alkuperäisen kiillon. Se on ammattikäyttöön tarkoitettu kone, jossa on suuri teho. Muotoilu muistuttaa pystypölynimuria, ja pölynimuria voi käyttää mukavasti lantion korkeudella. Kun liikut, sen nopeasti pyörivät kiillotustyynyt kiillottavat lattian kiiltäväksi, kun taas imutoiminto imee irtonaisen pölyn ja lian pois.

Innovatiivinen matalaprofiilinen kolmion muotoilu mahdollistaa puhdistuksen kulmissa tai muissa ahtaissa paikoissa ja mahdollistaa pääsyn tuolien ja huonekalujen alle. Ohjattavuutta parantavat ergonominen kahvan muotoilu ja pään pehmeästi pyörivät rullat, jotka auttavat varmistamaan, että kiillotus ei koskaan tunnu työläältä.

Säilytys on myös kätevää: mukana toimitettuun tekstiilipussiin mahtuu tyynyjä ja tarvikkeita, ja kaksi kaapelikoukkua helpottavat säilytystä. FP 303:ssa on myös hyödyllinen polkimen lukituksen avauspainike, jonka avulla voit käyttää lattiakiillotinta kumartumatta. Koskaan ei ole ollut helpompaa poistaa likaa helposti ja hygieenisesti.

Kärcher BRS 43/500C

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Bissellissä on alas käännettävä hankain, joka auttaa pitämään kiinni juuresta moppaamisen aikana
 • pros-icon.svg Tämässä mopissa on kolme erilaista höyrypuhdistustilaa

Detaljeret gennemgang

Bissell tunnetaan lattianhoitotuotteistaan, ja tämä on toinen tunnettujen valmistajien suosituimmista höyrymopeista. Bissell PowerFresh on tasapainoinen höyrymoppi. Vahva puhdistusteho, useat höyrypuhdistustilat ja hyvä ohjattavuus auttavat tekemään tästä höyrymopista koko lian torjunnassa tarvittavan.

Sentten sinun kannattaa valita Bissell BISS10001

Bisselillä on näennäisesti tavallinen höyrymopin malli. Se muistuttaa paljon keppipölynimuria, mutta se puhdistaa tuottamalla kuumaa höyryä, mikä tekee siitä oikean matonpuhdistimen lian poistamiseen. Mopin takaosassa on pieni koukku, joka pitää narun kiinni, kun se on käärittynä ja kun sitä ei käytetä.

Bissellin puhdistustyynyt kiinnittyvät puhdistuspäähän kuminauhalla, joka kiertyy puhdistuspään ympärille. Nämä tyynyt ovat mikrokuitua ja ne voidaan poistaa, pestä puhtaalla vedellä ja käyttää uudelleen useita kertoja.

Puhdistustyynyjen sisäpuolella on lisäksi pieni aukko, johon voi asettaa Febreeze Fresh -tabletteja, jotta lattiat tuoksuvat puhtaammilta pesun jälkeen.

Tämä puhdistuslaite tarjoaa kolme erilaista höyrytilaa: matala, keskitaso ja korkea. Jokainen höyryn lisäys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että käytetään enemmän vettä suuremman ja tehokkaamman höyrymäärän tuottamiseksi istuimille, matoille tai yksinkertaisesti lian poistamiseksi. Käyttäjällä on myös mahdollisuus kallistaa alaspäin pientä pesuharjaa, joka sijaitsee puhdistuspään takaosassa. Tämä harja tarttuu tahroihin sen jälkeen, kun höyry on ohittanut ne.

Miele Boost Cx1 PowerLine

Paras kompakti mattopuhdistin

Fordele
 • pros-icon.svg Parasta yksityiskoteihin
 • pros-icon.svg Voit imuroida puulattiat ja muut herkät lattiat naarmuttamatta niitä mukana tulevan parkettiharjan ansiosta
 • pros-icon.svg Et tarvitse pölypusseja, mikä säästää rahaa pitkällä aikavälillä
 • pros-icon.svg Halkaisutyökalulla voit puhdistaa vaikeasti saavutettavat paikat

Detaljeret gennemgang

Tässä saat tehokkaan puhdistuksen täysin uuden Vortex-teknologian ansiosta, sillä sen erittäin tehokas moottori poistaa kaikki tahrat ja poistaa kaiken lian. Miele Boost tarjoaa maksimaalisen ilmahygienian ja on monitoimikone, joka sopii kaikkiin koteihin

Miksi kannattaa valita Miele Boost Cx1 PowerLine

Hygiene AirClean -suodattimen ansiosta Miele Boost tarjoaa maksimaalisen ilmahygienian ja on hellävarainen herkille koville lattioille. Sillä on helppo imuroida suurempia alueita 10 metrin toimintasäteellä. Pussiton Miele Boost CX 1 -imuri ei ole vain erittäin tehokas, vaan myös erittäin kompakti matonpesuri.

Käytännöllisen kokonsa ansiosta se on ihanteellinen valinta erityisesti pieniin taloihin, joissa on vähän tilaa. Se on erittäin helppokäyttöinen, ja se voidaan järjestää niin, että se vie vähän tilaa. Koska se on kevyt, voit myös kuljettaa sitä ongelmitta. Imurointi on siis erittäin helppoa. Se seuraa sinua kaikkialle TrackDriven ansiosta.

Sivulle asennetut pyörät takaavat, että se on erityisen vakaa ja pysyy kurssillaan. Tämä tarkoittaa, että huonekalut tai ovenkarmit eivät vahingoitu imuroinnin aikana. Lisäksi sitä on helppo ja mukava ohjata, jotta saavutetaan parhaat imurointitulokset ilman ajelehtimista.

Kompaktin rakenteensa ansiosta pölynimuri on vakaa kaikilla tikkailla. Sivusuunnassa olevat pyörät estävät liukastumisen ja tarjoavat paljon turvallisuutta. Voit siis kätevästi pysäköidä imurin milloin tahansa ja tehdä muita asioita. Jos tarvitset tehokasta siivousta kotiisi, tämä Miele-malli on loistava vastaus uuteen matonpuhdistimeen

Bissell BISS10001

Paras höyrymatonpuhdistin

Fordele
 • pros-icon.svg Bissellissä on alas käännettävä hankain, joka auttaa pitämään kiinni juuresta moppaamisen aikana
 • pros-icon.svg Tämässä mopissa on kolme erilaista höyrypuhdistustilaa

Detaljeret gennemgang

Bissell tunnetaan lattianhoitotuotteistaan, ja tämä on toinen tunnettujen valmistajien suosituimmista höyrymopeista. Bissell PowerFresh on tasapainoinen höyrymoppi. Vahva puhdistusteho, useat höyrypuhdistustilat ja hyvä ohjattavuus auttavat tekemään tästä höyrymopista koko lian torjunnassa tarvittavan.

Sentten sinun kannattaa valita Bissell BISS10001

Bisselillä on näennäisesti tavallinen höyrymopin malli. Se muistuttaa paljon keppipölynimuria, mutta se puhdistaa tuottamalla kuumaa höyryä, mikä tekee siitä oikean matonpuhdistimen lian poistamiseen. Mopin takaosassa on pieni koukku, joka pitää narun kiinni, kun se on käärittynä ja kun sitä ei käytetä.

Bissellin puhdistustyynyt kiinnittyvät puhdistuspäähän kuminauhalla, joka kiertyy puhdistuspään ympärille. Nämä tyynyt ovat mikrokuitua ja ne voidaan poistaa, pestä puhtaalla vedellä ja käyttää uudelleen useita kertoja.

Puhdistustyynyjen sisäpuolella on lisäksi pieni aukko, johon voi asettaa Febreeze Fresh -tabletteja, jotta lattiat tuoksuvat puhtaammilta pesun jälkeen.

Tämä puhdistuslaite tarjoaa kolme erilaista höyrytilaa: matala, keskitaso ja korkea. Jokainen höyryn lisäys tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että käytetään enemmän vettä suuremman ja tehokkaamman höyrymäärän tuottamiseksi istuimille, matoille tai yksinkertaisesti lian poistamiseksi. Käyttäjällä on myös mahdollisuus kallistaa alaspäin pientä pesuharjaa, joka sijaitsee puhdistuspään takaosassa. Tämä harja tarttuu tahroihin sen jälkeen, kun höyry on ohittanut ne.

Guide

Mattopuhdistin testin paras – Mikä on mattopuhdistin?

Matonpuhdistimissa käytetään puhdistusliuoksen, tehokkaiden hankausharjojen ja imuimurin yhdistelmää. Matonpuhdistajat ruiskuttavat puhdistusliuoksen ja veden seoksen syvälle maton kuituihin. Harjat ravistavat, hankaavat ja irrottavat likaa ja/tai tahroja, minkä jälkeen voimakas imu imee ne pois. Niitä voidaan käyttää auton istuinten, sohvan, huonekalujen tai mattojen puhdistamiseen. Monissa tapauksissa koneet myös kunnostavat matot niin, että ne näyttävät raikkailta ja lähes uusilta.

Miten valita matonpesuri

Oikean yrityksen valitseminen mattojen puhdistukseen voi olla hieman hankalaa. On monia tekijöitä, jotka on pidettävä mielessä, kun etsit täydellistä matonpesuria. Hinta, palvelukokonaisuus ja ammattitaito ovat kaikki osa oikean yrityksen valintaa mattojen puhtaana pitämistä varten. Tässä matonpuhdistustestissä saat oppaan siitä, miten valita ja mitä etsiä ennen ostamista. Lisäksi on testin paras opas, jossa kerrotaan eri tuotteista.

Puhdistuksen tyyppi

Monet matonpuhdistamot tarjoavat hyvin erityistä tapaa puhdistaa mattoja. Yleensä tarjotaan kahta eri tyyppiä: mattojen kuivapesua ja höyrypesua. Kuivapesua kutsutaan joskus matalakosteaksi pesuksi, ja siinä käytetään kemikaaleja, joissa on hyvin vähän vettä. Tämä puhdistustapa on paljon nopeampi kuin höyrypuhdistus, ja sen valitsevat ne, jotka tarvitsevat puhtaita mattoja salamannopeasti! Tämä menetelmä ei puhdista yhtä syvältä kuin höyrypuhdistus, mutta sitä suositellaan niille, jotka eivät pidä todella likaisia lattioita.

Höyrypuhdistus on erittäin suosittu. Siinä käytetään kuumaa vettä ja puhdistuskemikaaleja lian ja kuitujen poistamiseksi matosta. Höyrypuhdistus vie paljon enemmän aikaa, ja isännöitsijät ja vuokranantajat käyttävät sitä yleensä mieluummin silloin, kun vuokralaiset ovat muuttaneet pois. Tämä menetelmä vaatii noin 24 tunnin kuivumisajan.

Tiedä tarpeesi ennen ostamista

Kun on kyse kaikkien mattojen puhdistamisesta, on tärkeää tuntea lattian ja asiakkaan tarpeet. Kun asiakas tietää maton tyypin, millaisia tahroja siinä on ollut ja minkä ikäinen matto on, hän voi auttaa siivoojaa päättelemään, millä lattiat puhdistetaan asianmukaisesti.

Puhdistusnestetyypin valinta

Kun otetaan huomioon kaikki kemikaalit, jotka voivat vahingoittaa kotia, lemmikkejä ja lapsia, on tärkeää, että tiedät, millaisia puhdistusnesteitä haluat käyttää mattoihin. Vihreämpiä vaihtoehtoja tarjoavan matonpuhdistamon valitseminen voi aina horjuttaa mielipidettä siitä, minkä valitset.

Jotkin yleisimmät puhdistusaineet voivat olla paljon halvempia, joten jos allergiat eivät ole ongelma, monet asiakkaat valitsevat ne. Yritykset voivat tarjota ympäristöystävällisiä puhdistusaineita, eivätkä kaikki ne ole kalliimpia. On tärkeää tarkistaa ne, kun yrität löytää oikean siivousyrityksen.

Monitoimiset tai kaksi yhdessä -puhdistimet

Näissä on yleensä sekä kuiva imurointitoiminto että pesutila, joten sinun ei tarvitse ottaa kahta vekotinta esiin, kun on siivouksen aika. Säästät myös säilytystilaa. Ne eivät kuitenkaan imuroi yhtä tehokkaasti kuin erilliset pölynimurit. Jotkut vain suihkuttavat paljon vettä matoille eivätkä myöskään hankaa paljon, mikä tarkoittaa, että ne voivat myös olla vähemmän hyviä mattojen pesussa.

Paino ja ohjattavuus

Mattopuhdistimet ovat paljon raskaampia työntää ja hankalampia käyttää kuin perinteiset pölynimurit, ja kun niihin lisätään vettä, ne painavat vielä enemmän. Kiinnitä siis huomiota matonpuhdistimesi joustavuuteen.

Hinta

Hinta on aina tärkeä tekijä ostoksia tehdessä. Ja tässä luokassa matonpuhdistuslaite, se myös vaihtelee, kuinka paljon rahaa sinun täytyy käyttää. On olemassa halpoja ja kalliita matonpesuaineita. Hinta riippuu tarpeesta, joten sen sijaan, että menisit käyttämään kaikki rahasi kalliiseen tuotteeseen, selvitä tarve. Hinnat vaihtelevat 1000 ja 5000 punnan välillä.

Lämmitys ja muut ominaisuudet

Joissakin matonpuhdistimissa on sisäinen lämmitin. Tämä toiminto nostaa ja ylläpitää veden lämpötilaa perusteellisemman puhdistuksen aikaansaamiseksi. Sen lisäksi, että lika irtoaa helpommin, lämpimämpi vesi voi nopeuttaa maton kuivumista.
Tämä on eduksi, jos suunnittelet matonpesua usein, mutta et halua odottaa pehmeiden mattojen kuivumista pidempään kuin on tarpeen.

Toinen ominaisuus, joka kannattaa ottaa huomioon mattopuhdistinta etsiessä, on liuosten sekoittaminen säiliössä. Etukäteismittauksen sijaan täytä vain vesisäiliö ja liuossäiliö näillä puhdistusaineilla, ja kone sekoittaa liuoksen tarpeen mukaan. Joissakin laitteissa liuoksen annostelu edellyttää liipaisimen painamista, kun taas toiset koneet havaitsevat automaattisesti koneen liikkeen ja reagoivat sen mukaisesti. Tämän hyödyllisen ominaisuuden ansiosta matonpuhdistimen käyttö vastaa pölynimurin käyttöä.

Siveltimen tyyppi

Useimmissa täysikokoisissa matonpuhdistimissa on myös harjatela, joka sekoittaa maton kuituja. Koska harjatela voi sotkeutua hiuksiin tai kuituihin, aivan kuten pölynimurikin, mieti, miten helposti harjatelaan pääsee käsiksi puhdistusta varten. Joissakin malleissa on irrotettava kansi, jonka avulla harja on helppo puhdistaa ilman matonpuhdistimen purkamista.

Moniin mattopuhdistajamalleihin kuuluu myös lisäharja tai -työkalut eri puhdistustilanteisiin sopiviksi. Lemmikkieläinten omistajille kannattaa harkita harjatyökalua verhoilun puhdistamiseen. Jos sinulla on usein vuotoja tai tahroja, arvostat todennäköisesti matonpuhdistuslaitetta, jossa on työkalu, joka on suunniteltu erityisesti käsittelemään kovia tahroja voimakkaammalla liikuttelulla.

Kunnossapito

Huollon osalta huuhtele likaiset vesisäiliöt ja poista koirankarvat tai mattokuidut harjasta käytön jälkeen. Useimmat suosivat koneita, joiden harjasuojus voidaan irrottaa, jolloin harjaan pääsee helposti käsiksi. Se tekee syvemmästä puhdistuksesta hieman helpompaa.

Voidaanko matonpuhdistusainetta käyttää puulattioilla?

Ei suositeltavaa, varsinkin jos sinulla on asennettu laminaattilattia. Prosessin aikana annosteltu vesimäärä tihkuu halkeamiin ja laajentaa lattialautoja, jolloin ne vääntyvät pysyvästi. On kuitenkin tuotemerkkejä, jotka tarjoavat kovien lattioiden puhdistusta erikoisalana ja jotka on tehty erityisesti puulattioille, laminaatille jne. Ota tämä tarkkaan huomioon, kun etsit tarpeisiisi sopivaa matonpesuria.

Millaisia tahroja matonpuhdistajat voivat poistaa?

Likasta, mudasta, ruuasta ja juomasta, rasvasta, öljystä ja kehon nesteistä johtuvat tahrat voidaan usein vähentää huomattavasti tai jopa poistaa käyttämällä matonpuhdistusainetta. Jotkin tahrat häviävät yhdellä käsittelyllä, kun taas toiset saattavat vaatia toistuvia puhdistuskertoja.

Poistavatko matonpesuaineet lemmikkieläinten hajut?

Lyhyt vastaus on joskus. Se, poistaako matonpuhdistusaine lemmikkieläinten tahrat ja hajut, riippuu suurelta osin siitä, onko maton alla oleva verhoilu saastunut. Jos virtsa on kyllästänyt maton pehmusteen, sen päällä olevien kuitujen puhdistaminen ei todennäköisesti poista hajua kokonaan. Jos kuitenkin käytät matonpuhdistusainetta yhdessä entsymaattisen puhdistusaineen kanssa, onnistut todennäköisesti neutraloimaan hajun.

Miten usein matot tulisi puhdistaa?

Mattovalmistajat ja Carpet Institute suosittelevat, että matot puhdistetaan ammattimaisesti 12-18 kuukauden välein. Jotkut matot vaativat sitä jopa maton takuun säilyttämiseksi! Ammattisiivoojat käyttävät vahvempia ja tehokkaampia laitteita kuin mitä voit ostaa tai vuokrata. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi tehdä työtä myös kotona, ja vielä useammin. Matonpesukoneen omistaminen tarkoittaa siis sitä, että voit puhdistaa useammin ja käsitellä tahrat heti, jolloin mattosi näyttävät paremmilta pidempään.

Pistepuhdistus vs. rutiinipuhdistus

Haluat hoitaa eri lattiaongelmia eri tuotteilla. Pistepuhdistusta varten hanki jokapäiväiseen käyttöön ja matoille tarkoitettu pistepuhdistusaine. Voit kohdistaa erityiset tahrat erityisesti kehitetyillä tahranpoistoaineilla, kuten virtsan tahranpoistoaineilla lemmikkieläimiin liittyvien onnettomuuksien korjaamiseen ja rasvanpoistoaineilla öljypohjaisten tahrojen, kuten meikin ja ruoan, poistamiseen. Joka tapauksessa matonpesijän on aina oltava lähellä, jotta vuodot ja onnettomuudet voidaan hoitaa nopeasti ennen kuin niistä tulee pysyviä.

Rutiinipuhdistukseen suosittelemme kuivamattopesua. Tämäntyyppinen puhdistusaine on turvallinen lähes kaikille mattokuiduille, ja se auttaa käsittelemään tahroja, hajuja ja bakteereja paremmin kuin mikään muu kotikäyttöön tarkoitettu matonpuhdistusaine.

Voit käyttää näitä puhdistusaineita kerran kuukaudessa tai useammin perusteelliseen rutiinipuhdistukseen. Jotkin mattojen kuivapuhdistimet on suunniteltu käytettäväksi matonpesukoneen kanssa, jonka voit helposti vuokrata, kun taas toiset vaativat vain harjan ja tavallisen pölynimurin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×