Mikroaaltotesti (2022) → Löydä paras mikroaaltouuni 6 parhaan joukosta.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

Samsung MS28J5255UB vapaasti seisova mikroaaltouuni

Ei ole mitään syytä välttää tätä Samsungin tyylikästä mikroaaltouunia, jos et halua tehdä kompromisseja uudesta investoinnistasi. Olemme nimenneet tämän mallin tämän mikroaaltouunitestin voittajaksi, koska se voi valmistaa monenlaisia ruokia, siinä on keraaminen emali, se on…

1
paras mikroaaltouuni

Samsung MS28J5255UB vapaasti seisova mikroaaltouuni

2
Ensiluokkainen mikroaaltouuni

Sharp R-642BKW vapaasti seisova mikroaaltouuni

4
Paras pieni mikroaaltouuni

Electrolux EMM21000W

5
Hyvä mikroaaltouuni automaattisella painonhallinnalla

Siemens HF15M541

6
Käyttäjäystävällinen mikroaaltouuni

Morphy Richards MR-511502

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä mikroaaltotestissä voit lukea 8 parhaasta mallista, jotta löydät nopeasti parhaan mikroaaltouunin. Olemme valinneet Samsung MS28J5255UB vapaasti seisovan mikroaaltouunin testivoittajaksi tässä testissä, koska se on paras tehokkuuden, sisäänrakennettujen ominaisuuksien ja ohjelmien, ulkonäön ja hinnan parametreissa.

Listan muutkaan tuotteet eivät kuitenkaan voi mennä pieleen, joten voit vapaasti valita itsellesi sopivan vaihtoehdon. Artikkelissa voit myös lukea siitä, miten löydät parhaan mikroaaltouunitarjouksen ja miten puhdistaa koneesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Samsung MS28J5255UB vapaasti seisova mikroaaltouuni

paras mikroaaltouuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Valmistaa monenlaisia ruokia esiasetettujen ohjelmien avulla
 • pros-icon.svg Tehdään keraamisella emalilla, joka toimii antibakteerisesti ja suojaa naarmuilta
 • pros-icon.svg Varustettu erikoistoiminnolla, joka voi liuottaa hajuja koneesta
 • pros-icon.svg Elegantti ulkonäkö, joka sopii mihin tahansa keittiöön

Detaljeret gennemgang

Ei ole mitään syytä välttää tätä Samsungin tyylikästä mikroaaltouunia, jos et halua tehdä kompromisseja uudesta investoinnistasi. Olemme nimenneet tämän mallin tämän mikroaaltouunitestin voittajaksi, koska se voi valmistaa monenlaisia ruokia, siinä on keraaminen emali, se on hajuton ja yleisesti ottaen se on ihanteellinen laite mihin tahansa kotitalouteen.

Miksi kannattaa valita Samsung MS28J5255UB vapaasti seisova mikroaaltouuni

Etsitkö erinomaista mikroaaltouunia, joka toimii moitteettomasti ja jossa on tyylikäs muotoilu? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Samsungin mikroaaltouuniin. Tämä malli on kehitetty ajattomalla mutta eksklusiivisella muotoilulla, jonka haluat varmasti keittiötasollesi. Muotoilu saa koneen sulautumaan ja erottumaan samanaikaisesti.

Tämässä mallissa on lisäksi useita esiasetettuja ohjelmia, joiden avulla voit valmistaa minkä tahansa ruokalajin. Koneessa voi valmistaa esimerkiksi kanafileitä, grillattua lohta, puuroa ja paljon muuta. Koneella voidaan tietenkin myös lämmittää ruokaa – ja tämä tapahtuu ilman, että ruoan maku tai ulkonäkö muuttuu mauttomaksi. Tässä muunnelmassa on myös höyrynkypsennystoiminto, joten voit jopa valmistaa höyrytettyä ruokaa suoraan mikroaaltouunissa, jos investoit tähän Samsungin malliin.

Tuoksuton Samsungin mikroaaltouuni keraamisella pinnoitteella

Tämän mikroaaltouunin toinen selkeä etu on, että se on suunniteltu keraamisella emalipinnoitteella. Tämä auttaa suojaamaan uunin sisäpuolta naarmuilta ja helpottaa myös uunin sivujen puhdistamista. Lisäksi tämäntyyppisellä emalilla on myös antibakteerinen vaikutus, mikä takaa paremman hygienian koneessa. Sivujen suojaamiseksi koneen pyöriminen on mahdollista kytkeä pois päältä. Näin tilaa on myös suurille lautasille.

Koneessa on suunniteltu toiminto nimeltä Deodorisaatio, joka toimii liuottamalla ilmaa mikroaaltouunissa. Tämä auttaa luomaan koneeseen paremman hygienian ja takaa, että edellisistä valmisteista peräisin oleva ilma ei tartu muihin astioihin. Voit myös käyttää laitetta levyjen lämmittämiseen, jos jotkin ruokalajit ovat valmiita tarjoiltaviksi ennen muita. Näin kaikki on oikeassa lämpötilassa, kun se asetetaan ruokapöydälle.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 29,7 cm
 • Syvyys: 42,8 cm
 • Leveys: 51,7 cm
 • Paino: 14,5 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1000 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 28 litraa

Sharp R-642BKW vapaasti seisova mikroaaltouuni

Ensiluokkainen mikroaaltouuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu 7 tehotasolla ja 17 automaattisella ohjelmalla helppoa ruoanlaittoa varten
 • pros-icon.svg Muistitoiminto varmistaa, että voit sulattaa, kypsentää ja gratinoida ruokia hetkessä
 • pros-icon.svg Voidaan asettaa pikatoimintoon, jolloin ruoka on lämmitetty hetkessä
 • pros-icon.svg Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne helpottaa puhdistusta ja antaa upean ulkonäön

Detaljeret gennemgang

Et tarvitse maksaa suuria summia, jos investoit tähän Sharpin mikroaaltouuniin. He ovat kehittäneet mallin, joka toimii varsin hyvin, mutta ei maksa yhtä paljon kuin muut markkinoilla olevat hyvät mallit. Koneessa on 8 automaattista kypsennystoimintoa ja sitä voidaan käyttää grillaukseen.

Miksi kannattaa valita Sharp R-642BKW vapaasti seisova mikroaaltouuni

Tässä testissä etsimme myös edullista mikroaaltouunia, jotta sinun ei tarvitse säästää pitkään varaa uuteen mikroaaltouuniin. Voit siis investoida tähän Sharp-malliin, jos sinulla ei ole kovin suurta budjettia säästettävänä, sillä mikroaaltouunia myydään edulliseen hintaan. Kone on ihanteellisesti mitoitettu pienempään talouteen, sillä uunitilan tilavuus on 20 litraa.

Konetta on helppo käyttää, koska sen ulkoasu on käyttäjäystävällinen. Kaikkia toimintoja ohjataan integroidulla LED-näytöllä, jossa on kosketustoiminto, ja voit helposti vaihtaa kahden kypsennysvaiheen välillä: sulatus ja tavallinen mikroaaltouuni. Kone on varustettu digitaalisella ajastimella, jotta voit seurata aikaa ruoanlaiton aikana, ja siinä on myös elektroninen ajastin, jonka voit asettaa jopa 99 minuuttiin ja 50 sekuntiin.

Mikroaaltouuni grillitoiminnolla

Tätä mikroaaltouunia voi käytännössä kutsua 2-in-1-laitteeksi, sillä se ei voi tehdä vain tavallisia mikroaaltotehtäviä. Voit käyttää laitteen sisäänrakennettua grillitoimintoa, joten voit nauttia herkullista lihaa, vihanneksia ja muuta herkullista myös talvella. Ohjelma ruskistaa ruoan ja rapeuttaa pinnan.

Tässä laitteessa on kuitenkin monia vaihtoehtoja, sillä se voidaan asettaa 11 eri tehotasolle. Lisäksi siinä on 8 automaattista keitto- ja sulatustoimintoa, mukaan lukien popcorn-ohjelma, joten saat aina ihanteellisesti valmistettua popcornia.

Koneessa on energiansäästötoiminto, joten se ei maksa sinulle omaisuuksia, vaikka se olisi säännöllisesti pistorasiassa. Lisäksi se on varustettu lapsilukolla, joten pienet sormet eivät pääse tekemään onnettomuuksia tuotteen ympärillä. Ja lisäbonuksena malli on valmistettu sisäpinnoitteella, joka suojaa pintoja.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 25,8 cm
 • Syvyys: 35,8 cm
 • Leveys: 43,9 cm
 • Paino: 11.4 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 800 wattia (grilliteho 1000 wattia)
 • Uunin nettotilavuus: 20 litraa

Caso MCG30 Chef

Suuri mikroaaltouuni konvektiolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu kuumailmatekniikalla – säädä koneen lämpötila 110-200 asteen välille
 • pros-icon.svg 9 automaattista ohjelmaa, joista useat ovat yhdistelmäohjelmia
 • pros-icon.svg Ruostumattomasta teräksestä valmistettu uunitila takaa hyvän lämmönjakautumisen ja helpon puhdistuksen
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan tuotteen toimivuuteen nähden

Detaljeret gennemgang

On useita hyviä syitä investoida tähän Miele-mikroaaltouuniin. Ensinnäkin siinä on 17 automaattista ohjelmaa, joiden avulla voit valmistaa lukuisia hyviä reseptejä. Lisäksi siinä on muisti- ja lämmönsäätötoiminto sekä lapsilukko lisäturvallisuutta varten. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun muotoilun ansiosta se on helppo puhdistaa.

Miksi kannattaa valita Miele M 6012 clst

Etkö halua tehdä kompromisseja seuraavassa mikroaaltouunin hankinnassa? Jos näin on, suosittelemme, että katsot tätä Mielen mallia. Yritys on kehittänyt houkuttelevan ja toimivan mikroaaltouunin, joka täyttää kaikki odotukset, joita sinulla voi olla uutta laitetta kohtaan. Loppujen lopuksi ainoa rajoitus sille, mitä tässä mikroaaltouunissa voi valmistaa, olet sinä.

Kokonaisuudessaan koneeseen voidaan asettaa 7 tehotasoa ja 17 automaattista ohjelmaa, joiden avulla voit valmistaa monenlaisia herkullisia ruokia. Esiasetettujen ohjelmien avulla sinun tarvitsee tehdä itse vain vähän. Jos kuitenkin haluat mennä pidemmälle, voit aina asettaa pidemmän ohjelman, sillä kone muistaa jopa kolme vaihetta sisäänrakennetun muistitoiminnon ansiosta. Tällä tavoin voit asettaa koneen sulattamaan ruokalajin ensin, kypsennyttämään sen sitten ja lopuksi gratinoimaan sen. Tämän helpommaksi ruoanlaitto ei tule!

Hyvä turvallisuustaso

Tietysti tällä mikroaaltouunilla on silti mahdollista lämmittää ruokaa hetkessä, jos asiat on tehtävä nopeasti. Aseta malli Quick microwave -toimintoon ja paina käynnistyspainiketta X kertaa, minkä jälkeen laite lämmittää ruokaa 30, 60, 120 jne. sekuntia. Voit aina tarvittaessa säätää esiohjelmoituja aika-arvoja.

Mallissa on lisäksi lapsilukko, joka aktivoituu napin painalluksella. Tämä estää tahattoman aktivoinnin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että muut perheenjäsenet häiritsevät koneen ohjelmaa. Toinen tämän koneen hieno ominaisuus on, että se on varustettu turvakatkaisimella. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun enimmäiskäyttöaika on ylittynyt.

Ostoksen mukana toimitetaan kansi ruoan peittämiseksi, paistopuntti, grilliritilä ja gourmet-levy. Koneen puhdistaminen sekä sisältä että ulkoa on myös helppoa, sillä malli on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 30,5 cm
 • Syvyys: 42,2 cm
 • Leveys: 52 cm
 • Paino: 16,5 kg
 • Väri: Ruostumaton teräs
 • Teho: 900 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 26 litraa

Electrolux EMM21000W

Paras pieni mikroaaltouuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni tilavuus 18,5 litraa, ihanteellinen pienempään talouteen
 • pros-icon.svg Brewer-friendly design takaa helpon sulatuksen ja erilaisten ruokien lämmittämisen
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan

Detaljeret gennemgang

Tämä Electroluxin mikroaaltouuni on sekä käyttäjäystävällinen rakenteeltaan että ei maksa paljon. Lisäksi siinä on pieni uunitila, jonka tilavuus on 18,5 litraa. Siksi se on ihanteellinen investointi niille, jotka etsivät yksinkertaista mikroaaltouunia ja jotka eivät tarvitse paljon lisäominaisuuksia. Malli voi kuitenkin sekä sulattaa että lämmittää kaikki elintarvikkeet.

Miksi kannattaa valita Electrolux EMM21000W vapaasti seisova mikroaaltouuni

Tahdotko hankkia yksinkertaisen, pienen ja helppokäyttöisen mikroaaltouunin? Tutustu sitten tarkemmin tähän Electroluxin malliin. He ovat kehittäneet mallin, jonka uunikapasiteetti on hieman pienempi kuin muiden tämän luettelon mikroaaltouunien. Tilavuus on 18,5 litraa, joten sinulla on vielä runsaasti tilaa lämmittää monia ruokia.

Kone tarjoaa helpon vaihtoehdon perinteiselle ruoanlaitolle, sillä se voi sekä sulattaa että lämmittää erilaisia ruokia hetkessä. Sinun ei siis tarvitse käyttää paljon aikaa ruoanlaittoon, jos sinulla on tämä mikroaaltouuni kotona. Sitä on myös helppo käyttää, joten voit asettaa oikean ohjelman joka kerta. Asetuksia ohjataan helppokäyttöisten kiertonuppien avulla.

Hinnaltaan edullinen mikroaaltouuni

Tämässä laitteessa ei ehkä ole monenlaista tekniikkaa, mutta sitä myydään budjettiystävälliseen hintaan, johon useimmilla on varaa. Siksi se on ihanteellinen investointi niille, joilla ei ole suuria odotuksia koneelta muuta kuin kyky sulattaa ja lämmittää ruokia nopeasti. Mutta se voi, sillä se voidaan asettaa viidelle tehotasolle ja mille tahansa ajalle 0-35 minuutin välillä. Sisäänrakennettu ajastin kertoo myös, milloin ruokalaji on valmis.

Näytössä on kello ja ajastin, ja itse uuni on valaistu sisäänrakennetulla uunin valaistuksella. Uunin sisällä on 27 cm:n pyörivä levy, joka takaa ruoan hyvän lämmönjakautumisen. Niinpä lautasella ei ole mitään paikkaa, joka saa enemmän lämpöä kuin muut.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 28,7 cm
 • Syvyys: 42,2 cm
 • Leveys: 48,5 cm
 • Paino: 13.2 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 800 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 18,5 litraa

Siemens HF15M541

Hyvä mikroaaltouuni automaattisella painonhallinnalla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu automaattisilla paino- ja lämpötila-asetuksilla kaikille ohjelmille
 • pros-icon.svg Kompakti muotoilu helpottaa mallin tilankäyttöä, sillä se ei vie paljon tilaa
 • pros-icon.svg Vaihtoehto valita 7 esiasetetun ohjelman ja 5 tehon välillä

Detaljeret gennemgang

Ruoan sulattaminen ja lämmittäminen tässä Siemensin mikroaaltouunissa on helppoa, sillä siinä on seitsemän esiasetettua ohjelmaa ja se säätää automaattisesti painon ja lämpötilan laitteen sisällön mukaan. Näin saat loistavia tuloksia joka kerta, kun sinun on lämmitettävä tai sulatettava ruokalaji mikroaaltouunissa.

Miksi kannattaa valita Siemens HF15M541 vapaasti seisova mikroaaltouuni

Tahdotko tehdä astioiden sulattamisesta ja lämmittämisestä mahdollisimman helppoa itsellesi? Jos näin on, sinun kannattaa tutustua tähän Siemensin malliin, sillä se on kehittänyt mikroaaltouunin, joka punnitsee sisällön itse ja asettaa lämpötilan sen mukaan. Automaattinen painon ja lämpötilan asetus on käytettävissä kaikissa koneen seitsemässä ohjelmassa, joten saat taatusti hyviä tuloksia jokaisessa ruoanlaitossa.

Tämä tuote on ihanteellinen, halusitpa sitten lämmittää, sulattaa tai tehdä molempia. Voit olla varma, että ruoka kypsyy nopeasti, sillä voit valita vapaasti viiden käytettävissä olevan tehotason välillä. Voit myös helposti asettaa ohjelman koneen kierto- ja painonapeilla.

Kompakti mikroaaltouuni

Kuvauksen mukaan tämä mikroaaltouuni ei vie paljon tilaa, sillä se on kehitetty kompaktia suunnittelua silmällä pitäen. Älä silti pelkää, että isoille ja pienille astioille ei ole tilaa, sillä laitteen uunitilavuus on 17 litraa. Vaikka tämä on pienempi kuin muut mikroaaltouunit, se on silti mukavan kokoinen pienempiin kotitalouksiin.

Uuniosastossa on 24,5 senttimetrin levyinen kääntöpöytä, joka takaa lämmön tasaisen jakautumisen, kun astia pyörii mikroaaltouunin sisällä. Tanskan kuluttajaneuvosto testasi tämän mallin vuonna 2018 ja kehui konetta turvallisuustasosta, melutasosta ja energiankulutuksesta. Se saa myös hyvät arvosanat uunitilan puhdistamisesta.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 29 cm
 • Syvyys: 35,1 cm
 • Leveys: 46,1 cm
 • Paino: 13 kg
 • Väri: Ruostumaton teräs tai valkoinen
 • Teho: 800 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 17 litraa

Morphy Richards MR-511502

Käyttäjäystävällinen mikroaaltouuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu, automaattiset toiminnot ja helppokäyttöinen digitaalinäyttö
 • pros-icon.svg Timer-toiminto, jolla voi sekä asettaa kypsennysajan että viivästyttää käynnistystä
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää ruokien sulattamiseen, uudelleenlämmitykseen ja kypsentämiseen
 • pros-icon.svg Valitse sisällön automaattisen punnituksen tai sisällön manuaalisen syötön välillä. sulatus

Detaljeret gennemgang

Tämän mikroaaltouunin avulla voit olla varma, että saat uudesta ostoksestasi kaiken irti. Se on monikäyttöinen malli, jolla voi sulattaa, lämmittää tai valmistaa erilaisia ruokia. Sen tilavuus on 20 litraa, ja siinä on myös ajastintoiminto viiveellä, joten voit valmistella koneen etukäteen.

Miksi kannattaa valita Morphy Richards MR-511502

Jos etsit käyttäjäystävällistä mikroaaltouunia, joka voi olla hieman erilainen muotoilultaan ja erottua kaikista muista markkinoilla olevista mikroaaltouuneista, saatat kääntää katseesi tähän Morphy Richards -merkin malliin. Ennen kaikkea tämä muunnelma on suunniteltu retrotyyliin, joka tekee mallista erottuvan, mutta näyttää silti hyvältä millä tahansa keittiön pöydällä.

Tämän vaihtoehdon käyttäjäystävällinen muotoilu takaa koneen kaikkien asetusten optimaalisen käytön. Asetuksia on helppo säätää viidellä painikkeella ja yhdellä säätimellä. Lisäksi siinä on kahdeksan esiasetettua ohjelmaa, joiden avulla voit valmistaa pizzaa, pastaa, vihanneksia ja muita ruokia täydellisesti. Kone voi sulattaa, lämmittää ja valmistaa ruokia.

Mikroaaltouuni ajastintoiminnolla

Yksi tämän mikroaaltouunin suurista eduista on se, että se on varustettu ajastintoiminnolla, joka toimii kahdella tavalla. Voit esimerkiksi käyttää ajastintoimintoa kypsennysajan asettamiseen, joka voi olla enintään 95 minuuttia. Näin ruoka voi huolehtia itsestään, aivan kuin se olisi kypsennetty tavallisessa uunissa. Lisäksi ajastintoimintoa voidaan käyttää myös koneen viivästetyn käynnistyksen asettamiseen. Näin ruoanlaitto alkaa vasta, kun se sopii sinulle. Tämä toiminto voidaan asettaa jopa 24 tunniksi, joten voit valmistaa aterian jopa 24 tuntia etukäteen.

Tämän mikroaaltouunin toinen toiminnallinen ominaisuus on se, että sisäänrakennettu sulatustoiminto voi jopa laskea, kuinka kauan aterian on sulatettava. Voit siis laittaa koneeseen kulhollisen pakastettua ruokaa, ja se laskee sulatusajan. Voit kuitenkin tehdä tämän myös manuaalisesti, jos haluat.

Kokonaisuudessaan tämän mikroaaltouunin tilavuus on 20 litraa, mikä riittää hyvin hieman suuremmallekin taloudelle. Lisäksi se on varustettu 25,5 senttimetrin pyörivällä lasilevyllä, joka varmistaa, että mikroaaltouunin sisällön kaikki osat kypsennetään tasaisesti.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 25,5 cm
 • Syvyys: 36 cm
 • Leveys: 43 cm
 • Paino: 12 kg
 • Väri: Punainen, kerma tai musta
 • Teho: 800 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 20 litraa

Miele M 6012 clst

Ensiluokkainen mikroaaltouuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu 7 tehotasolla ja 17 automaattisella ohjelmalla helppoa ruoanlaittoa varten
 • pros-icon.svg Muistitoiminto varmistaa, että voit sulattaa, kypsentää ja gratinoida ruokia hetkessä
 • pros-icon.svg Voidaan asettaa pikatoimintoon, jolloin ruoka on lämmitetty hetkessä
 • pros-icon.svg Ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne helpottaa puhdistusta ja antaa upean ulkonäön

Detaljeret gennemgang

On useita hyviä syitä investoida tähän Miele-mikroaaltouuniin. Ensinnäkin siinä on 17 automaattista ohjelmaa, joiden avulla voit valmistaa lukuisia hyviä reseptejä. Lisäksi siinä on muisti- ja lämmönsäätötoiminto sekä lapsilukko lisäturvallisuutta varten. Ruostumattomasta teräksestä valmistetun muotoilun ansiosta se on helppo puhdistaa.

Miksi kannattaa valita Miele M 6012 clst

Etkö halua tehdä kompromisseja seuraavassa mikroaaltouunin hankinnassa? Jos näin on, suosittelemme, että katsot tätä Mielen mallia. Yritys on kehittänyt houkuttelevan ja toimivan mikroaaltouunin, joka täyttää kaikki odotukset, joita sinulla voi olla uutta laitetta kohtaan. Loppujen lopuksi ainoa rajoitus sille, mitä tässä mikroaaltouunissa voi valmistaa, olet sinä.

Kokonaisuudessaan koneeseen voidaan asettaa 7 tehotasoa ja 17 automaattista ohjelmaa, joiden avulla voit valmistaa monenlaisia herkullisia ruokia. Esiasetettujen ohjelmien avulla sinun tarvitsee tehdä itse vain vähän. Jos kuitenkin haluat mennä pidemmälle, voit aina asettaa pidemmän ohjelman, sillä kone muistaa jopa kolme vaihetta sisäänrakennetun muistitoiminnon ansiosta. Tällä tavoin voit asettaa koneen sulattamaan ruokalajin ensin, kypsennyttämään sen sitten ja lopuksi gratinoimaan sen. Tämän helpommaksi ruoanlaitto ei tule!

Hyvä turvallisuustaso

Tietysti tällä mikroaaltouunilla on silti mahdollista lämmittää ruokaa hetkessä, jos asiat on tehtävä nopeasti. Aseta malli Quick microwave -toimintoon ja paina käynnistyspainiketta X kertaa, minkä jälkeen laite lämmittää ruokaa 30, 60, 120 jne. sekuntia. Voit aina tarvittaessa säätää esiohjelmoituja aika-arvoja.

Mallissa on lisäksi lapsilukko, joka aktivoituu napin painalluksella. Tämä estää tahattoman aktivoinnin, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että muut perheenjäsenet häiritsevät koneen ohjelmaa. Toinen tämän koneen hieno ominaisuus on, että se on varustettu turvakatkaisimella. Se kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun enimmäiskäyttöaika on ylittynyt.

Ostoksen mukana toimitetaan kansi ruoan peittämiseksi, paistopuntti, grilliritilä ja gourmet-levy. Koneen puhdistaminen sekä sisältä että ulkoa on myös helppoa, sillä malli on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Tuotetiedot::

 • Korkeus: 30,5 cm
 • Syvyys: 42,2 cm
 • Leveys: 52 cm
 • Paino: 16,5 kg
 • Väri: Ruostumaton teräs
 • Teho: 900 wattia
 • Uunin nettotilavuus: 26 litraa

Guide

Löydä oikea tuote sinulle tässä mikroaaltotestissä

Oikean mikroaaltouunin löytäminen voi olla hankalaa, jos et ole varma, mitä etsiä. Siksi annamme sinulle 5 tärkeintä asiaa, joihin kannattaa kiinnittää huomiota mikroaaltouunia ostaessasi.

Koko ja kapasiteetti

Ensinnäkin sinun kannattaa miettiä, kuinka paljon uusi mikroaaltouunisi todella vie tilaa ja minkä kapasiteetin haluat sen uunitilan olevan. Kun olet päättänyt haluamasi koon ja kapasiteetin, sinun on helpompi rajata valintasi. Voit myös olla varma, että tilaat mallin, joka sopii tarpeisiisi – eikä ole liian suuri eikä liian pieni siihen, mihin aiot käyttää sitä.

Suunnittelu ja rakentaminen

Myös muotoilua kannattaa miettiä. Pidätkö mieluummin tyylikkäästä vai erottuvasta mallista? Onko sinulla mieluisin väri? Pitäisikö se varustaa digitaalisella/kosketusnäytöllä vai haluatko mieluummin manuaaliset valitsimet ja painikkeet?
Näiden seikkojen lisäksi sinun on myös mietittävä, haluatko mikroaaltouunin olevan vapaasti seisova vai integroitu malli. Vapaasti seisova versio istuu eteenpäin pöydällä (tai muualla keittiössä), ja sitä voidaan siirtää tarpeen mukaan. Integroitu malli on rakennettu huonekaluun, esimerkiksi kaappiin, eikä sitä voi siirtää. Toisaalta se vie harvoin yhtä paljon tilaa kuin vapaasti seisova malli.

Käyttöystävällisyys

Jotta saat mikroaaltouunistasi kaiken irti, suosittelemme käyttäjäystävällistä mallia. Eri toimintojen käytön ja kypsennysajan asettamisen on oltava helppoa, jotta mikroaaltouunin avulla tapahtuvasta ruoanlaitosta ei tule estettä ja vaivaa. Voit aina etsiä videoita mikroaaltouunin käytöstä, jos epäilet sen helppokäyttöisyyttä.

Sisäänrakennetut toiminnot

Voit helposti hankkia yksinkertaisen mikroaaltouunin, jolla voi vain lämmittää ruokaa, jos et halua monitoimimallia. Useimmissa nykyaikaisissa mikroaaltouuneissa on kuitenkin erilaisia toimintoja ja ohjelmia, jotka antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja ruoanvalmistukseen ja helpottavat prosessia. Jos haluat toimivan mikroaaltouunin, suosittelemme, että etsit vähintään seuraavia ominaisuuksia.

 • Sulatus, lämmitys, ruoanvalmistus: Kuten kuvattu, voit helposti löytää mikroaaltouunin, joka vain lämmittää ruokaa. Saattaa kuitenkin olla hyvä ajatus investoida ainakin malliin, joka voi sekä sulattaa että lämmittää, jotta voit syödä pakastimesta ruokaa, vaikka olisit unohtanut sulattaa sen etukäteen.
  Jos haluat käyttää mikroaaltouunia perinteisen uunin korvikkeena tai haluat vain enemmän joustavuutta ruoanvalmistuksessa, kannattaa valita malli, jossa voi myös valmistaa ruokia suoraan mikroaaltouunissa.
 • Esiasetetut ohjelmat: On aina hyvä tarkistaa, mitä esiasetettuja ohjelmia mikroaaltouunissa on. Näiden pitäisi olla käyttötarkoitukseesi sopivia. Esimerkiksi grilli- tai konvektio-ohjelma olisi optimaalinen, jos haluat valmistaa ruokia uunissa, kun taas optimaalinen lämmitysohjelma erilaisille ruokalajeille olisi parempi, jos käytät laitetta pääasiassa jo valmiiden ruokien lämmittämiseen.
  Jos haluat helpottaa itseäsi, voit myös valita koneen, joka asettaa automaattisesti kypsennys- tai sulatusajan sisällön painon mukaan. Näin saat oikean kypsennyksen / sulatuksen joka kerta.
 • Ajastin: Halusitpa sitten yksinkertaisen mikroaaltouunin tai monikäyttöisen mallin, sinun kannattaa valita malli, jossa on sisäänrakennettu ajastin. Näin saat ilmoituksen, kun ohjelma on valmis, eikä sinun tarvitse pitää astiaa liian tarkasti silmällä. Joissakin malleissa on myös viivästetty käynnistysvaihtoehto, joten voit asettaa koneen aloittamaan ruoanvalmistuksen myöhempänä ajankohtana ajastintoiminnon avulla.

Hinta

Viimeinen asia, jota suosittelemme pohtimaan, on miettiä, minkä hinnan olet valmis maksamaan uudesta mikroaaltouunista. Markkinoilla on todellakin sekä kalliita että halpoja malleja, jotka varmasti täyttävät odotuksesi. Siksi on täysin sinun päätettävissäsi, mitä haluat käyttää mikroaaltouuniin – kunhan olet realistinen sen suhteen, mitä voit odottaa laitteelta hinnan perusteella.

Mikroaaltouunin puhdistus

Onneksi mikroaaltouunin puhdistaminen on helppoa. Se ei vaadi muuta kuin vähän saippuaa ja vettä. Mikroaaltouunin puhdistuksessa voit siis jättää hyvästit kaikille hyville kotiäidin neuvoille ja koville pesuaineille. Monissa tapauksissa mikroaaltouunin ulko- ja sisäpuoli voidaan puhdistaa kostealla liinalla, johon on lisätty hieman saippuaa. Tämä pätee erityisesti, jos kuivatat mikroaaltouunia säännöllisesti. Tällöin ruokajäämät eivät pala pinnoille.

Jos sinulla on kuitenkin ollut epäonnea “popsia” ruokaa mikroaaltouunin sisällä tai jos siitä on vain aikaa, kun olet viimeksi puhdistanut mallisi, on myös toivoa helposta puhdistuksesta. Aseta mikroaaltouuniin syvä lautanen tai suuri kulho, joka on täytetty vedellä. Käynnistä sitten uuni suurella teholla noin minuutin ajan. Vedestä tuleva höyry irrottaa ruokajäämät, joten voit pyyhkiä ne pois kostealla liinalla. Tämän jälkeen pinnan pitäisi olla jälleen kiiltävän puhdas.

Muista myös puhdistaa mikroaaltouunin pohjassa oleva pyörivä astia ja siihen liittyvät osat, jos laitteessa on sellainen. Usein nämä voidaan yksinkertaisesti pestä käsin. On myös hyvä idea pestä koneen oviaukko – sekä lasi, reunat, kahva jne. Tämä voidaan tehdä myös kostealla liinalla ja saippualla.

Löydä paras mikroaaltotarjous

Markkinoilla on sekä kalliita että halpoja mikroaaltouuneja, joten hyvän, tarpeisiisi sopivan mallin löytäminen ei ole mitenkään mahdotonta. Saatat kuitenkin päätyä valitsemaan vaihtoehdon, joka on hieman budjettiasi kalliimpi. Siinä tapauksessa sinun kannattaa etsiä hyvä mikroaaltouunisopimus, jotta voit säästää rahaa lopullisessa laskussa.

Onneksi mikroaaltouunien löytäminen edullisesti ei ole kovin vaikeaa. Se vaatii vain hieman kärsivällisyyttä ja internet-yhteyden. Parhaat mikroaaltotarjoukset löydät nimittäin verkkokauppiailta. He haluavat painaa hintoja alas säännöllisesti, jolloin voit säästää paljon rahaa. Siksi on suositeltavaa vertailla hintoja verkossa ja olla valmiina iskemään, kun oikea tarjous/hinta löytyy.

Voidaanko mikroaaltouunia käyttää uunina?

Useat mikroaaltouunit ovat niin sanottuja yhdistelmäuuneja. Tämä tarkoittaa, että niitä voidaan käyttää sekä uunina että mikroaaltouunina. Näissä malleissa on mahdollista sulattaa, lämmittää ja valmistaa erilaisia ruokia (ruokien valikoima vaihtelee malleittain, koska se riippuu tuotteen sisäänrakennetuista toiminnoista ja ohjelmista). Tästä syystä mikroaaltouuni voi olla hyvä ratkaisu ihmisille, joiden kodissa ei ole tilaa normaalikokoiselle uunille, sillä se vie vähemmän tilaa, mutta on silti käytännöllinen ruokien valmistukseen.

Mikroaaltouuni pystyy kuitenkin harvoin vastaamaan perinteisen uunin lämpöä ja tehoa. Se on siis hieno ratkaisu, mutta ei ihanteellinen, sillä uuni on edelleen suositeltavampi isompien ruokien valmistukseen. Loppujen lopuksi uunissa voidaan lämmittää suurempia astioita ja jopa useita astioita samanaikaisesti – tämä ei ole mahdollista mikroaaltouunissa, koska niiden kapasiteetti on liian pieni.

Harkitsetko investoimista tavalliseen sisäänrakennettuun uuniin kotiisi? Jos näin on, suosittelemme lukemaan suuren sisäänrakennetun uunin testimme. Artikkelissa esitellään markkinoiden parhaat uunit ja annetaan neuvoja, miten löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. Voit myös lukea lisää höyryuunin ja tavallisen uunin erosta – tai tutustua tavallisten uunien puhdistustoimintoihin. Kaikki artikkelissamme sisäänrakennetuista uuneista.

FAQ

Mikä mikroaaltouuni on paras?

Tässä testissä äänestimme Samsung MS28J5255UB -mikroaaltouunin testin parhaaksi, sillä se on tehokas ja siinä on monia hyviä ominaisuuksia ja ohjelmia. Testin muut mallit ovat kuitenkin myös investoinnin arvoisia, joten lue eteenpäin ja löydä itsellesi sopiva malli!

Voiko mikroaaltouunin ostaa kuumalla ilmalla varustettuna?

Mikroaaltouunin, jossa on kuumaa ilmaa, voi löytää helposti. Sinun on kuitenkin syytä olla tietoinen siitä, että toiminnon tehokkuus vaihtelee suuresti malleittain. Jos haluat olla varma, että saat hyvän mallin, jossa on kuumaa ilmaa, investoi Caso MCG30 Chef Freestanding Microwave

Kuinka paljon mikroaaltouuni maksaa?

Mikroaaltouunin hinta vaihtelee sen mukaan, mihin malliin investoit. Löydät helposti hieman halvemman mallin muutamalla sadalla dollarilla, mutta niissä on usein hyvin yksinkertainen muotoilu ja toiminnallisuus. Kombimalli maksaa hieman enemmän, mutta ei ole kallis.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×