Mini-uunitesti (2022) → Markkinoiden 8 parhaan mini-uunin opas

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
Yhdistelmäuuni, jossa on liesi ja uunitila

Wilfa Brase EMC-3000W Pöytäliesi / Mini-uuni

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä mini-uunitestissä voit lukea 8 parhaasta mini-uunista, jotka ovat tällä hetkellä markkinoilla. Valitut mallit eroavat toisistaan rakenteeltaan, ulkonäöltään, toiminnallisuudeltaan ja hintaluokaltaan, joten voimme taata, että alla olevasta testistä löytyy jokaiselle jotakin. Testivoittajamme on Steba KB 41 ECO -paisto- ja grillausuuni, johon voit aina investoida, jos tarvitset hyvän mallin kotiin tai matkalle mukaan.

Sen lisäksi, että saat opastusta markkinoiden parhaisiin mini-uuneihin, voit myös lukea lisää siitä, mitä mini-uunia ostaessasi kannattaa huomioida seuraavissa osioissa. Näin voit olla varma, että investoit tarpeisiisi sopivaan miniuuniin.

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu takaa helpon käytön
 • pros-icon.svg Varustettu tarttumattomalla pinnoitteella puhdistamisen helpottamiseksi
 • pros-icon.svg Alhainen pintalämpötila takaa paremman turvallisuuden
 • pros-icon.svg Ei huolta sähkölaskuista – kone on energiatehokas

Detaljeret gennemgang

Tämän Steba-merkin mallin kanssa ei voi mennä pieleen. He ovat kehittäneet toimivan miniuunin, jossa on käyttäjäystävällinen muotoilu ja tarttumaton pinnoite, joka helpottaa puhdistamista. Mallissa on myös alhainen pintalämpötila ja se on energiatehokas, joten turvallisuus on etusijalla eikä sinun tarvitse huolehtia sähkölaskusta.

Sentten sinun kannattaa valita Steba KB 41 ECO -paisto- ja grillausuuni

Suosittelemme sinua sijoittamaan testivoittajaamme tässä mini-uunitestissä, sillä tällöin saat hyvän mini-uunin, jota voi käyttää moniin eri ruokiin. Uuni voidaan asettaa kuumailmalle ja 0-230 asteen lämpötiloille. Kompaktin kokonsa ansiosta se on tilaa säästävä, ja se voidaan asettaa kolmelle korkeustasolle. Uunitilan tilavuus on 38 litraa, joten mini-uuni on riittävän suuri pienen kotitalouden ruoanlaittoon.

Yksi tämän mallin hienoista puolista on, että se on suunniteltu helppokäyttöisyyttä silmällä pitäen. Tämä tarkoittaa, että sitä on helppo käyttää ja säätää mieltymystesi mukaan. Valitse yksinkertaisesti ohjelma, lämmitystaso ja aika kolmella asennetulla säätimellä. Ja jos et halua pitää ruokaa silmällä, voit yksinkertaisesti asettaa suoraan uuniin ajastimen, joka voidaan asettaa jopa 90 minuutiksi.

Muita etuja ovat sisävalaistus ja tarttumaton pinnoite. Näin varmistetaan, että uunitila on optimaalisesti valaistu ja että voit helposti puhdistaa pinnan, jos siihen tulee kuoppia. Lisäksi mallissa on alhainen pintalämpötila, mikä takaa, ettei kukaan loukkaannu vakavasti, vaikka koskisi tuotteeseen sen kuumentaessa ruokaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 33 cm
 • Syvyys: 44 cm
 • Leveys: 55 cm
 • Paino: 12,5 kg
 • Väri: Hopea
 • Teho: 2000 wattia
 • Uunin tilavuus: 38 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 230 astetta
 • Tarvikkeet: grillivarras, emaloitu leivinpelti, kromattu ritilä ja murualusta

OBH Nordica Optimo Mini Uuni

vankka miniuuni useilla asetuksilla

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään kohtuuhintaan, johon kenellä tahansa on varaa
 • pros-icon.svg Korkea turvallisuustaso automaattisen sammutuksen, turvakahvojen ja liukumattomien jalkojen ansiosta
 • pros-icon.svg Energiansäästömalli 800 watin moottorilla ja kaksinkertaisella lasiovella
 • pros-icon.svg Lämpötila voidaan asettaa 230 asteeseen ja ajastin 60 minuuttiin asti

Detaljeret gennemgang

Tämä mini-uuni on ihanteellinen niille, jotka haluavat mallin, joka vie vain vähän tilaa, mutta jossa on silti hyvä kapasiteetti. Siinä on 19 litran uunivuoka, joten sinne mahtuu useimmat ruoat. Lisäksi siinä voidaan asettaa 6 eri toimintoa, lämpötila 100 ja 240 asteen välillä ja siinä on ajastintoiminto, joka voidaan asettaa enintään 120 minuutiksi.

Miksi sinun kannattaa valita OBH Nordica Optimo Mini -uuni

Halusitpa sitten valmistaa kokonaisen kanan, tehdä perunakermavaahtoa tai vain paahtaa leipää, tämä mini-uuni on sinua varten. Mallissa on käytännöllisesti katsoen samat ominaisuudet kuin tavallisessa uunissa, sillä siihen voidaan asettaa kuusi eri toimintoa. Voit siis valita perinteisen uunin, grillin, vesihauteen, lämmityksen, sulatuksen tai paistamisen välillä. Voit valita lämpötilan 100 ja 240 asteen välillä.

Tämä mini-uuni on erittäin helppo säätää toiveidesi mukaan. Tämä johtuu siitä, että se on suunniteltu helppokäyttöisyyttä ja suuria säätimiä silmällä pitäen. Voit valita mallin asetukset yksinkertaisesti kääntämällä nuppia. Se ei siis ole yhtään helpompaa, kun haluat valmistaa monenlaisia ruokia. Myös uunitilan kokonaistilavuus on 19 litraa.

Sisältöä ei välttämättä tarvitse pitää silmällä ruoanlaiton aikana. Voit yksinkertaisesti käyttää mini-uunin ajastintoimintoa, joka antaa äänimerkin, kun sisältö on saavuttanut asetetun ajan. Ajastin voidaan asettaa enintään 120 minuutiksi. Tämä malli sopii täydellisesti keittiöösi, olipa sinulla kuinka paljon tilaa tahansa. Se on todella pienikokoinen, joten musta ja yksinkertainen muotoilu varmistaa, että se sulautuu helposti. Pienen kokonsa ansiosta malli ei vie liikaa tilaa keittiössäsi.

Tuotetiedot

 • Väri: Musta
 • Teho: 1380 wattia
 • Uunin tilavuus: 19 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 240 astetta
 • Tarvikkeet mukana: leivinpelti ja teline

Steba STDG40 Minihöyryuuni

Upea mini-uuni kuumalla ilmalla ja grillillä

Fordele
 • pros-icon.svg Sisältää 49 ohjelmaa, joista voit vapaasti valita ruoanlaittoon sopivan
 • pros-icon.svg Vaihtoehto käyttää höyryä, konvektiota, sulatusta, grillausta jne.
 • pros-icon.svg Suuri 40 litran tilavuus ja 4 hyllytasoa
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu uunivalo ja ajastintoiminto jopa 7 tuntia

Detaljeret gennemgang

Tässä miniuunissa on suuri kapasiteetti ja runsaasti asetuksia. Voit siis investoida tähän malliin miniuunitestistämme, jos et halua tinkiä uunin rakenteesta vain siksi, että sen on oltava pienempi kuin tavallisen uunin. Mallissa on muun muassa höyry-, grilli-, konvektio- ja automaattiohjelmat.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Steba STDG40 Mini -höyryuuni

Jos haluat saada käsiisi mini-uunin, jossa on lukuisia asetuksia, sinun kannattaa tutustua tarkemmin tähän Steba-merkin vaihtoehtoon. He ovat kehittäneet mallin, jossa on peräti 49 automaattista ohjelmaa, joista voit valita vapaasti ruoanlaiton aikana. Sillä ei ole väliä, mitä ruokaa valmistat, sillä voit asettaa uunin niin monille eri asetuksille, että saat aina parhaan lopputuloksen. Voit valita höyrystämisen, paistamisen, grillaamisen, konvektiokuumennuksen, sulattamisen, kuivattamisen ja paljon muuta.

Tämä mini-uuni on luultavasti yksi toimivimmista mini-uuni-testissämme. Sen toiminnallisuus ei kuitenkaan rajoitu vain moniin asetuksiin ja ohjelmiin. Voit esimerkiksi hyödyntää mallin ajastintoimintoa, joka on paljon hyödyllisempi kuin muiden mini-uunien ajastintoiminto, sillä sen voi asettaa jopa 7 tunniksi. Sisäänrakennettu ajastin on siis ihanteellinen apuväline riippumatta siitä, kuumennatko jotain nopeasti vai annatko sen olla uunissa pitkään.

Mainitsimmeko jo, että voit yhdistää joitakin ohjelmia, jotta saat täyden hyödyn uunin asetuksista? Tällaisen yhdistelmäuunin ansiosta et koskaan tunne tekeväsi kompromisseja vain siksi, että olet valinnut perinteistä uunia pienemmän mallin. Myös uunitilassa on runsaasti tilaa, sillä sen nettotilavuus on 40 litraa. Mallissa on neljä hyllytasoa, sisävalo ja 1450 ml:n vesisäiliö höyrytoimintoa varten. Lisäksi siinä on kääntöpöytä, leivontateline ja kaksi emaloitua leivinpeltiä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 44 cm
 • Syvyys: 50 cm
 • Leveys: 52,5 cm
 • Paino: 21,5 kg
 • Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 2100 wattia
 • Uunin tilavuus: 40 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 230 astetta
 • Tarvikkeet: pyörivä varras, emaloitu reikäinen leivinpelti, emaloitu leivinpelti, murualusta ja teline

Severin TO 2065 Mini-uuni

Paras mini-uuni keittolevyillä

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttöystävällinen ja yksinkertainen muotoilu takaa asetusten helpon hallinnan
 • pros-icon.svg Kapasiteetti 45 litraa, joten se sopii 2-3 hengen kotitalouksille
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ohjata kahta lämmitintä toisistaan riippumatta

Detaljeret gennemgang

Tämän Severinin mini-uunin avulla et tunne koskaan, että keittiöstä puuttuu jotain. Se ei ole pelkkä uuni, vaan miniliesi, jonka päällä on kaksi keittolevyä. Voit siis kypsentää sekä uunissa että pannulla. Muita mallin etuja ovat useat lisävarusteet ja ajastintoiminto.

Miksi valita Severin TO 2065 Mini uuni

Etsitkö todella mini-uunia, koska uunissasi voi olla keittolevyjä? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Severinin mini-uuniin, sillä se on suunniteltu tarkasti ja siinä on kaksi keittolevyä päällä. Tämä takaa sinulle suuremman toiminnallisuuden ja joustavuuden, sillä voit valmistaa enemmän ruokia kuin perinteisessä miniuunissa. Itse asiassa on mahdollista, että uunissa voi olla jotain ja pienimmällä keittotasolla voi valmistaa ruokaa samanaikaisesti.

Toinen tämän mallin selkeä etu on sen käyttäjäystävällinen rakenne. Se on siis helppo säätää tarpeidesi mukaan. Lisäksi tuotteessa on tyylikäs muotoilu, joka takaa, että tämä malli on mukava pitää esillä. Näin ollen sinun ei tarvitse tuntea, että sinun on piilotettava se, kun sinulla on vieraita. Mallin keittotasot on valmistettu lasikeramiikasta, joten ne kestävät kovaa käyttöä.

Sinun ei tarvitse pulittaa paljon rahaa, jotta sinulla olisi varaa tähän malliin. Itse asiassa hinta on suhteellisen budjettiystävällinen, kun otetaan huomioon, mitä se voi tehdä. Maksat tästä miniuunista käytännössä saman verran kuin tavallisesta miniuunista. Tämän mallin uunitilan tilavuus on jopa 30 litraa. Siinä on myös pyörivä grillivarras, leivontalevy, uuniritilä ja murualusta puhdistamisen helpottamiseksi. Voit aina käyttää sisäänrakennettua ajastintoimintoa, kun ruokaa on jätettävä pidemmäksi aikaa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 35 cm
 • Syvyys: 42 cm
 • Leveys: 50 cm
 • Paino: 13,4 kg
 • Väri: Musta
 • Teho: 1000 – 2500 wattia
 • Uunin tilavuus: 30 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 230 astetta
 • Tarvikkeet: leivinpelti, leivontateline, murualusta ja pyörivä paistinpannu

Wilfa Brase EMC-3000W Pöytäliesi / Mini-uuni

Yhdistelmäuuni, jossa on liesi ja uunitila

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Uunin ja lieden säätimet täydellistä ateriaa varten
 • pros-icon.svg Erottuu muista testin malleista valkoisella värillä
 • pros-icon.svg Voidaan säätää jopa 275 asteen lämpötilaan

Detaljeret gennemgang

Tämä Wilfan miniuuni on hieman samanlainen kuin tuote nro 5 tässä miniuunitestissä. Mallissa on optimaalisen uuniosaston lisäksi myös kaksi keittolevyä. Tämä johtaa siihen, että voit valmistaa ruokaa sekä uunissa että pannulla, jos investoit tähän vaihtoehtoon. Mallissa on hieman retrohenkinen valkoinen muotoilu ja kaksi lämmityselementtiä uunissa.

Miksi valita Wilfa Brase EMC-3000W Pöytäliesi / Mini-uuni

Etsitkö hyvin toimivaa mini-uunia, jonka päällä on myös liesi? Tutustu sitten tarkemmin tähän Wilfa-merkin malliin. He ovat kehittäneet mini-uunin, jossa on kaksi keraamista keittolevyä, joten uunissa voi paitsi valmistaa ruokaa, myös paistaa tai lämmittää lihaa, kastiketta ja muita tarvikkeita. Sinun ei siis tarvitse syödä säilyke- tai mikroaaltoruokaa, jos investoit tähän malliin.

Tässä minikeittimessä on lämmityselementti sekä uunin ylä- että alaosassa, mikä auttaa varmistamaan paremman kypsennyksen. Lisäksi sinulla on mahdollisuus käyttää sekä uunia että keittolevyjä samanaikaisesti. Tämä ei ole mahdollista läheskään kaikissa muissa malleissa, joissa on tämä rakenne, sillä useissa malleissa teho ja hyötysuhde riittävät vain uuniin tai keittotasoon. Mallissa on myös lämpötilanvalitsin, joten voit helposti säätää lämpötilan ruokalajin mukaan. Lämpötila voi nousta jopa 275 asteeseen.

Tämän mallin muotoilu poikkeaa hieman muista miniuunitestimme malleista. Sen muotoilu ei ole erityisen tyylikäs, kuten useiden muiden vaihtoehtojen, vaan se on pikemminkin hieman retrohenkinen. Tämä voi kuitenkin olla yksi tuotteen eduista, jos se asennetaan vanhempaan asuntovaunuun tai vastaavaan. Siinä tapauksessa se ei erotu liikaa. Äläkä huoli – malli toimii moitteettomasti, vaikka malli on hieman vanhempi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 33 cm
 • Syvyys: 34 cm
 • Leveys: 58 cm
 • Paino: 19,3 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Teho: 1000 ja 1500 watin välillä
 • Uunin tilavuus: 20 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 275 astetta
 • Tarvikkeet: paahtoteline ja paistinpannu

Tristar OV-3615 Mini-uuni

Hyvä ja edullinen mini-uuni

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään kohtuuhintaan, johon kenellä tahansa on varaa
 • pros-icon.svg Korkea turvallisuustaso automaattisen sammutuksen, turvakahvojen ja liukumattomien jalkojen ansiosta
 • pros-icon.svg Energiansäästömalli 800 watin moottorilla ja kaksinkertaisella lasiovella
 • pros-icon.svg Lämpötila voidaan asettaa 230 asteeseen ja ajastin 60 minuuttiin asti

Detaljeret gennemgang

Useimmat mini-uunit maksavat noin 1000 kruunua, mutta tämä ei koske tätä Tristar-merkin mallia. Sitä myydään erittäin edulliseen hintaan – ilman, että sinun tarvitsee tuntea tinkiväsi rakenteesta. Mallin tilavuus on 10 litraa, ja siinä on automaattinen sammutus, ajastintoiminto ja liukumattomat jalat. Kaiken kaikkiaan hyvä kone.

Miksi sinun kannattaa valita Tristar OV-3615 Mini-uuni

Eikö sinulla ole suurinta budjettia mini-uunin ostamiseen? Ja haluatko mallin olevan mahdollisimman kompakti, mutta silti laadukas? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Tristarin miniuuniin. Ensinnäkin mallia myydään edulliseen hintaan. Näin varmistetaan, että kaikilla on varaa malliin – ja jopa ilman pitkää säästämistä. Siksi se on hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat hyvin toimivan mallin mutta ovat hintatietoisia.

Mallin uunitilan tilavuus on 10 litraa, joten se ei ole suurin vaihtoehto. Pienemmän kokonsa ansiosta mini-uuni on kuitenkin optimaalinen niille, joilla on vain vähän tilaa. Se sopii esimerkiksi asuntolahuoneisiin, retkeilyyn jne. Uunissa voi grillata, paistaa ja paahtaa, siinä on ylä- ja alalämpö sekä säädettävä lämpötila 100 ja 230 asteen välillä. Voit siis tehdä paljon uuniruokia. Mallissa on myös ajastin, joka voidaan asettaa 2-60 minuuttiin.

Toinen selkeä etu tämän mallin valinnassa on sen korkea turvallisuustaso. Tämä minimoi onnettomuusriskin. Mallissa on esimerkiksi automaattinen sammutus, joten se ei sammu, jos unohdat sammuttaa sen. Lisäksi siinä on liukumattomat jalat, joten se pysyy tukevasti paikallaan ruoanlaiton aikana. Kun käytössä on matalaenerginen kaksinkertainen lasiovi, palovammojen riski on pienempi, ja tämäntyyppinen rakenne on energiatehokkaampi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 22,7 cm
 • Syvyys: 31,5 cm
 • Leveys: 37 cm
 • Väri: Musta
 • Teho: 800 wattia
 • Uunin tilavuus: 10 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 230 astetta
 • Tarvikkeet: grillijalusta, uunipelti, kahva ja käyttöohjeet

Albaline ALBA45 Mini uuni

käyttäjäystävällinen mini uuni tavalliseen kotitalouteen

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttöystävällinen ja yksinkertainen muotoilu takaa asetusten helpon hallinnan
 • pros-icon.svg Kapasiteetti 45 litraa, joten se sopii 2-3 hengen kotitalouksille
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ohjata kahta lämmitintä toisistaan riippumatta

Detaljeret gennemgang

Tämä mini-uuni on rakenteeltaan suhteellisen yksinkertainen, joten se sopii useimpiin koteihin. Malli on myös käyttäjäystävällinen, joten saat uunistasi kaiken irti, sillä se on helppo asettaa kuhunkin käyttötarkoitukseen. Se on varustettu kahdella erillisellä lämmityselementillä, joita voidaan ohjata erikseen. 45 litran tilavuus on optimaalinen 2-3 hengelle.

Sentten sinun kannattaa valita Albaline ALBA45 Mini uuni

Jos haluat investoida mini-uuniin, jota on helppo säätää ilman, että sinun tarvitsee tunkea nenäsi käyttöoppaaseen, suosittelemme tutustumaan tarkemmin tähän Albalinen malliin. Tuotteen rakenne on suhteellisen yksinkertainen, ja siinä on yksinkertaiset symboleilla varustetut säätimet, mikä takaa suuren käyttäjäystävällisyyden. Tämä auttaa sinua myös saamaan kaiken irti uudesta miniuunistasi.

Lisäksi 45 litran tilavuuden ansiosta sinun ei tarvitse tuntea tekeväsi kompromisseja vain siksi, että olet valinnut pienemmän version. Mallissa voi helposti valmistaa ruokaa 2-3 hengen kotitaloudelle. Se on siis ihanteellinen pienemmälle perheelle, jossa tilaa on vähän. Mini-uunin muotoilu takaa, että se vie mahdollisimman vähän tilaa. Näin voit tehdä enemmän tilaa muille asioille keittiössäsi.

Mini-uunin lämpötilaksi voidaan säätää 230 astetta. Voit siis valmistaa monenlaisia ruokia. Lisäksi siinä on kaksi erillistä lämmityselementtiä. Toinen sijaitsee alareunassa ja toinen yläreunassa. Näitä kahta lämmitintä voidaan säätää erikseen toisistaan, joten voit säätää yhtä lämpötilaa uunin yläosassa ja toista uunin alaosassa, jos haluat valmistaa useita ruokia kerralla. Mukana on myös paistinpannu, ritilä ja pihdit.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 42 cm
 • Syvyys: 43,5 cm
 • Leveys: 58,5 cm
 • Väri: Musta ja hopea
 • Teho: 2000 wattia
 • Uunin tilavuus: 45 litraa
 • Lämpötila-asetukset: jopa 230 astetta
 • Tarvikkeet mukana: paistinpannu, ritilä ja pihdit

Guide

Miten valita paras mini-uuni

Etkö ole varma, miten valita paras mini-uuni tarpeisiisi? Jos näin on, ei ole syytä epätoivoon. Itse asiassa opastamme sinua parhaiden mini-uunien ostamisessa alla, josta saat apua siihen, mihin kannattaa keskittyä ostoksessasi. Seuraavissa osioissa voit myös lukea lisää siitä, miten mini-uunia huolletaan ja miten tämä testi suoritettiin.

Tarkoitus: Ensinnäkin sinun kannattaa valita mini-uuni sen perusteella, mikä on mallin ensisijainen käyttötarkoitus. Käytetäänkö sitä yksinkertaiseen ruoanlaittoon silloin tällöin vai pystyykö sillä valmistamaan monenlaisia ruokia, koska aiot käyttää sitä jokapäiväiseen ruoanlaittoon? Tämä pohdinta antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka toimiva malli sinun on saatava käsiisi.

Miniuuni vai yhdistelmämalli: Kun mietit mallin käyttötarkoitusta, kannattaa myös miettiä, haluatko pelkän miniuunin vai yhdistelmämallin – esimerkiksi sellaisen, jossa on sekä uuni että liesi. Jos haluat tehdä kastiketta, paistaa lihaa, valmistaa lisävarusteita ja niin edelleen, tarvitset mallin, jossa on keittotaso.

Koko: Mieti, kuinka paljon tilaa voit varata uudelle miniuunillesi. Pitääkö sen olla pieni mini-uuni vai voiko se viedä hieman enemmän tilaa? Voi olla todella sääli investoida liian suureen tai liian pieneen mini-uuniin, koska siitä tulee pitkällä aikavälillä harmia.

Kapasiteetti: Uunitilan kapasiteetti ja mallin koko ovat jossain määrin sidoksissa toisiinsa, mutta voit helposti hankkia kompaktin miniuunin, jonka kapasiteetti on keskisuuri tai suuri ja joka ei vie paljon tilaa. Jos valmistat ruokaa vain yhdelle tai kahdelle henkilölle, voit hankkia pienikokoisen mini-uunin. Jos kotitaloutesi on kuitenkin suurempi, saatat tarvita mallin, jonka uunitilavuus on yli 30 litraa.

Eritys: Katso mallin ulkonäköä – sen pitäisi olla sellainen, jota voit katsoa, jos se on esillä.

Hyötysuhde:Hyötysuhde kertoo muun muassa mallin energiankulutuksesta. Kannattaa valita malli, jonka kulutus on alhainen, sillä voit säästää hieman rahaa sähkölaskussa. Tämä ei välttämättä ole niin tärkeää, jos malli ei ole pysyvä.

Lämpötila: Joissakin malleissa lämpötila on säädettävissä enintään 200 asteeseen, kun taas toiset voivat saavuttaa noin 300 astetta. Kannattaa miettiä, mihin ruokiin aiot käyttää uunia, jotta tiedät, mikä on mini-uunin vähimmäislämpötila-alue.

Lisävarusteet ja -ominaisuudet: Jos haluat mini-uuniltasi lisähyötyjä, valitse malli, jossa on erilaisia asetuksia ja lisävarusteita. On sinusta kiinni, mitä haluat asettaa etusijalle, sillä se, mikä hyödyttää sinua eniten, vaihtelee henkilöstä toiseen. Valtaosa hyötyy kuitenkin ajastintoiminnosta, optimaalisesta turvallisuustasosta ja lisävarusteista, kuten paistovuoasta ja/tai ritilästä.

Miniuunin huolto

Jotta mini-uunisi kestäisi vuosia, sinun on huollettava sitä säännöllisesti. Itse asiassa tämä huolto muistuttaa paljon tavallisen uunin huoltoa. Varmista, että puhdistat uunin lokeron säännöllisesti, jotta lika ja ruoanjätteet eivät jää kiinni. Lisäksi on hyvä puhdistaa eri lisävarusteet ja mallin tuulettimet, jotta ne voivat toimia optimaalisesti.

Miten tämä mini-uunitesti suoritettiin

Valmistellaksemme miniuunitestiämme etsimme inspiraatiota muista testilähteistä saadaksemme käsityksen siitä, mitkä mallit ovat menestyneet hyvin testeissä viime vuosina. Lisäksi olemme lukeneet suuren määrän arvosteluja eri tuotteista. Tämä on antanut meille tietoa siitä, mitkä mallit eivät ole ainoastaan menestyneet hyvin mini-uunitesteissä, vaan ovat myös optimaalisia kuluttajan käytössä. Loppujen lopuksi on tärkeintä, että mini-uuni on kuluttajan kannalta helppokäyttöinen ja toimii hyvin päivittäisessä käytössä, jotta se voidaan luokitella hyväksi investoinniksi.

Meidän on myös korostettava, että olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan erityyppisiä mini-uuneita. Mallien toiminnallisuudessa, rakenteessa, hintaluokassa jne. on siis eroja, koska haluamme, että testeissämme on jokaiselle kuluttajalle jotakin.

Mobiiliuuni vs. miniuuni

Mini-uuni on vain pienempi uuni. Tällä alalla on kehitetty niin paljon, että saat samat toiminnot, mutta pienemmässä mittakaavassa. Se on selkeä investointi, jos kotona on vähän tilaa tai jos haluat pystyä tekemään kunnolla ruokaa leirintäalueella tai vastaavalla lomalla.

On kuitenkin muitakin ratkaisuja kuin pelkkä mini-uuni, jos kotona ei ole paljon tilaa. Toinen hyvä vaihtoehto on sisäänrakennettu uuni, sillä se vie vähemmän tilaa kuin perinteinen uuni. Voit lukea lisää parhaista sisäänrakennetuista uuneista testissämme täältä

Jos haluat vain lämmittää ruokaa tai popcornia helposti, voit investoida mikroaaltouunin sijaan mikroaaltouuniin. Olemme tietenkin myös kirjoittaneet tämän luokan parhaista malleista. Lue mikroaaltotestimme täältä

FAQ

Mikä mini-uuni on paras mini-uuni testissämme?

Äänestimme Steba KB 41 ECO -paisto- ja grillausuunin testin parhaaksi, sillä se sopii täydellisesti useimpiin keittiöihin ja täyttää varmasti kuluttajien odotukset. Lue lisää löytääksesi itsellesi sopivan.

Paljonko mini-uuni maksaa?

Mini-uunin hinta vaihtelee paljon. Löydät helposti hyvän mini-uunin alle 500 kruunulla, katso vaikka tämän testin halpaa mallia, mutta jotkut maksavat paljon enemmän.

Saako mini-uuniin keittolevyjä?

Kyllä, markkinoilla on mini-uuneja, joissa on keittolevy, jotta voit valmistaa vielä enemmän ruokia. Voit lukea kahdesta parhaasta keittolevyillä varustetusta vaihtoehdosta tästä artikkelista.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×