Munankeittotesti (2022) → Opas: Löydä paras munankeitin täältä!

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä munankeittimen testissä Severin 3134 -munankeitin äänestettiin testin voittajaksi. Se voittaa yksinkertaisuudellaan ja toiminnallisuudellaan, mikä tekee siitä täydellisen kumppanin kananmunien keittämiseen kotona. Sitä seuraavat kuitenkin tiiviisti useat muut markkinoilla olevat huippumunakeittimet. Lue lisää artikkelista ja löydä oikea munakeitin tarpeisiisi täältä.

Munankeittimet voivat helpottaa arkea ja viikonloppuja huomattavasti. Jos sinulla on toisinaan vaikeuksia saada kananmunat kypsennettyä täydellisesti, tämä voi olla myös tapa varmistaa, että saat aina herkullisia ja täydellisesti kypsennettyjä kananmunia. Voit hankkia hyvin yksinkertaisia, perinteisiä munankeittimiä tai monikäyttöisiä munankeittimiä.

Severin 3134 munankeitin

paras munankeitin

Fordele
 • pros-icon.svg Säädettävä kovuus elektronisella ohjauksella
 • pros-icon.svg Varustettu merkkiäänellä ja LED-valolla on/off-näyttöä varten
 • pros-icon.svg Lisältää kannen, jossa on höyrynpoistoaukko ja mittalasi

Detaljeret gennemgang

Tämä Severinin tyylikäs ja älykäs elektroninen munankeitin sopii erinomaisesti kiireiseen arkeen, jossa ruoanlaiton on oltava helppoa, nopeaa ja yksinkertaista. Voit keittää kananmunat haluamallasi tavalla vain muutamassa minuutissa, ja voit keittää 1-6 kananmunaa kerrallaan.

Sentten sinun kannattaa valita Severin 3134 Munakattila

Severinin 3134-munakeitin on tehokas elektroninen munakeitin, johon mahtuu 1-6 munaa kerrallaan. Voit helposti säätää haluamasi kovuuden elektronisella säätimellä, jossa on 3 eri asetusta. Elektroninen ohjaus tekee siitä erittäin käyttäjäystävällisen, sillä se on helppo ja yksinkertainen tapa ohjata munia. Severin 3134 -munakeittimessä on on/off-nuppi, jonka LED-valosta on helppo nähdä, onko munakeitin päällä vai pois päältä. Siinä on myös merkkiääni, joka ilmoittaa, kun munat ovat valmiita. Mukana tuleva mittalasi varmistaa, että kaadat keittimeen aina oikean määrän vettä, sillä vettä on lisättävä aina sama määrä. Koneen kannessa on höyrynpoistoaukko, joten näet aina munat.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti: 1-6 munaa
 • Teho: 400W
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Väri(t): Teräs mustilla yksityiskohdilla

Cloer Munakattila 3 munaa

Paras minimunakattila

Fordele
 • pros-icon.svg Kompakti muotoilu sopii pieneen perheeseen tai keittiöön
 • pros-icon.svg Helppo puhdistus jokapäiväiseen käyttöön
 • pros-icon.svg Signaaliääni helpottaa käyttöä

Detaljeret gennemgang

Pieni, yksinkertainen munakeitin on täydellinen valinta pieneen keittiöön tai kotitalouteen, jossa on vähän asukkaita. Tämä Cloer-munakattila on valmistettu mukavalla, kompaktilla muotoilulla, jonka ansiosta se on helppo säilyttää, ja sillä voi silti keittää 3 munaa kerrallaan haluttuun kovuuteen.

Miksi kannattaa valita Cloer Egg Boiler 3 munaa

Cloer-munakattila soveltuu erinomaisesti pieneen kotitalouteen tai pieneen keittiöön, jossa on vain vähän säilytystilaa. Se on erittäin kompakti, joten se on helppo säilyttää, eikä se vie paljon tilaa tiskiltä, jos tiskitilaa on vähän. Se on muotoilultaan yksinkertainen ja tyylikäs, ja sitä on saatavana joko mustana tai valkoisena, joten se sopii useimpiin keittiöihin. Voit keittää 1-3 kananmunaa kerrallaan, ja munakeitin ilmoittaa äänimerkillä, kun kananmunat ovat valmiita. Yksinkertaisen muotoilun ja helpon säilytyksen lisäksi sinun ei myöskään tarvitse huolehtia hankalasta puhdistuksesta tämän Cloer-munakeittimen kanssa. Pyyhi se vain puhtaaksi ja se on valmis seuraavaa käyttöä varten.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti: 3 munaa
 • Teho: 300W
 • Materiaali: muovi
 • Väri(t): musta tai valkoinen

Caso E7 munankeitin

Kompakti munankeitin, jossa on tilaa monille munille

Fordele
 • pros-icon.svg 13 eri kovuusvaihtoehtoa
 • pros-icon.svg Kompakti malli, jossa on tilaa monille munille
 • pros-icon.svg Signaaliääni helpottaa käyttöä

Detaljeret gennemgang

Jos haluat pienikokoisen munankeittimen, johon mahtuu silti munia koko perheelle aamiais- tai lounaspöytään, tämä Caso E7 -munankeitin on ihanteellinen malli. Munakeittimessä käytetään kaikki tila hyväksi, ja valittavana on runsaasti asetuksia.

Sentten sinun kannattaa valita Caso E7 munankeitin

Caso E7 -munakeitin on malli, jota voit helposti säilyttää keittiössä, jossa on vain vähän säilytystilaa. Se on valmistettu kompaktilla rakenteella, jossa munakeittimen kaikki tila on käytetty, joten se mahtuu erilaisiin kaappeihin ja laatikoihin, kun munakeitin ei ole käytössä. Vaikka munakeitin on pienikokoinen, se ei säästele toiminnoissa ja asetuksissa. Valittavana on peräti 13 asetusta, joten saat munan kypsennettyä juuri haluamallasi tavalla Nupin sijaan tilaa hyödynnetään pyöreässä muotoilussa, ja asetat sen liukusäätimellä, joka seuraa munakeittimen ruostumattomasta teräksestä valmistetun kehän kaarta. Helppokäyttöisyyden vuoksi laitteessa on myös merkkiääni, joka ilmoittaa, kun munat ovat valmiita.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti: 7 munaa
 • Effect:
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Väri(t): teräs ja musta

OBH -6731 munakattila

paras halpa munakattila

Fordele
 • pros-icon.svg Budjettiystävällinen hinta jokaiseen talouteen
 • pros-icon.svg Suorakulmainen, kompakti muotoilu helpottaa varastointia
 • pros-icon.svg Kiva ja helppokäyttöinen, mukana tuleva vesikuppi helpottaa käyttöä

Detaljeret gennemgang

Jos etsit munankeitintä, joka on yksinkertainen ja helppokäyttöinen eikä maksa paljon, tämä OBH -6731-munankeitin on täydellinen valinta. Se on budjettiystävällinen malli, joka tekee sen, mitä sen pitääkin, eli keittää munat haluttuun kovuuteen ilman vaivaa.

Sentten sinun kannattaa valita OBH-6731-munakeitin

OBH 6731 -munakeitin on malli, joka sopii mihin tahansa budjettiin, joten kaikki voivat osallistua. Siinä ei ole paljon ominaisuuksia, mutta se tekee juuri sen, mitä sen pitääkin; kypsennä kananmunat juuri haluamallesi kovuudelle ilman vaivaa ja kananmunia, jotka eivät toisinaan tule niin kuin niiden pitäisi. Tämä munakeitin on suorakulmainen ja kompakti, joten se on sekä ulkonäöltään yksinkertainen että helposti säilytettävissä sekä laatikoissa että kaapeissa. Se on erittäin tyylikäs, eikä se vie paljon tilaa keittiön tiskiltäsi, joten jos keität munia päivittäin, sinulla ei ole ongelmia pitää sitä esillä. Se on helppokäyttöinen, sillä sitä ei ole suunniteltu hienoksi, vaan käyttäjäystävälliseksi. Lisäksi mukana tuleva vesikuppi, jossa on kovuusindikaattorit, helpottaa veden lisäämistä riippumatta siitä, millaisia munia haluat.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti: 1-6 munaa
 • Teho: 365-435
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Väri(t): Teräs ja musta

Caso E10 munankeitin

Monikäyttöinen munankeitin ja höyrystin

Fordele
 • pros-icon.svg Monitoiminen kananmunakeitin ja höyrystin vihanneksille ja kalalle
 • pros-icon.svg Kahdella tasolla voit valmistaa useita annoksia kerrallaan
 • pros-icon.svg Varustettu tarttumattomalla pinnoitetulla lämmityselementillä

Detaljeret gennemgang

Tämä monikäyttöinen munankeitin voi auttaa sinua muussakin kuin vain munien keittämisessä jokapäiväisessä elämässä. Keittimessä on runsaasti mahdollisuuksia sekä munien keittämiseen että kiehauttamiseen, ja höyrytoiminnolla voit höyryttää samanaikaisesti joko vihanneksia tai kalaa.

Miksi kannattaa valita Caso E10 munankeitin

Caso E10 munankeitin on täydellinen ruoanlaittokumppani keittiöön, jossa haluat tutkia ja pidät höyrytetyistä vihanneksista ja kalasta. Näiden erittäin kätevien ominaisuuksien lisäksi munakeittimessä on kokonaiset kaksi tasoa, joten voit itse asiassa valmistaa useita ruokia kerralla, jolloin voit helposti ja nopeasti valmistaa annoksia ja kokonaisia aterioita munakeittimessäsi. Kiireinen päivä ei helpota yhtään. Mukana tuleva mittakuppi helpottaa asioita entisestään, sillä sinun tarvitsee aina vain täyttää se ja lisätä vesi, riippumatta siitä, mitä valmistat munakeittimessä. Kananmunakeitin on varustettu on/off-painikkeella, ja se voidaan säätää helposti ja nopeasti johonkin monista asetuksista kiertosäätimellä. Munakeittimessä on tietenkin merkkiääni, joka ilmoittaa, kun munat tai ruoka on valmista. Kun Caso E10 -munakeittimesi tarvitsee puhdistusta, sekin onnistuu helposti. Sinun tarvitsee vain ottaa sisus ulos ja puhdistaa se, ja tarttumaton lämmityselementti tarvitsee vain nopean pyyhkäisyn.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti:
 • Voima:
 • Materiaali:
 • Väri(t):

Steba EK5 Munakattila

Munakattila koko perheelle

Fordele
 • pros-icon.svg Uuni koko perheelle
 • pros-icon.svg Voi keittää keitettyjä, keitettyjä ja paistettuja munia
 • pros-icon.svg Sisältää tarjottimet helppoa ruoanlaittoa varten

Detaljeret gennemgang

Tämä Steba EK5 -munankeitin on suurempi malli, joka sopii erinomaisesti lapsiperheille ja niille, jotka rakastavat munia aamiais- tai lounaspöydässä. Se on suurempi kuin muut munankeittimet, mutta siinä on tilaa 8 munalle, ja siinä voi valmistaa keitettyjä munia ja paistettuja munia.

Miksi sinun kannattaa valita Steba EK5 munankeitin

Steba EK5 -munakeitin sopii silloin, kun haluat valmistaa monta munaa kerralla, sillä siinä on tilaa jopa 8 munalle. Se on suurempi kuin useat muut tämän testin mallit, eikä se siksi sovellu pieneen keittiöön, koska se vaatii hieman enemmän säilytystilaa, ja jos taloudessa on vain kaksi henkilöä, useimmissa tapauksissa riittää myös pienempi munankeitin, jossa on tilaa vähemmän munille. Steba EK5 -munakeittimellä voi keittää munia, kiehauttaa munia ja valmistaa paistettuja munia, joten munia löytyy jokaiseen makuun ja jokaiseen ateriatyyppiin. Mukana on lokerot, joiden avulla voit helposti valmistaa erityyppisiä kananmunia, ja irrotettavan osan ansiosta se on myös helppo puhdistaa.

Tuotetiedot:

 • Kapasiteetti: 8 munaa
 • Teho: 400W
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Väri(t): Teräs ja musta

Guide

Ohjeita munakeittimen valintaan

On olemassa monenlaisia munakeittimiä, joista osa voi keittää muutaman munan kerrallaan ja osa on täynnä lisäominaisuuksia, jotka sopivat keittiöön, jossa haluat tutkia ja kokeilla. Lue alta, minkälainen munakeitin vastaa tarpeitasi ja toiveitasi.

Miten monta kananmunaa tarvitset kerrallaan?

Kapasiteetti riippuu siitä, kuinka suuri keittiö sinulla on tai kuinka moni perheessäsi syö munia kerrallaan. Valitse munakeitin, joka sopii jokapäiväiseen elämään ja tekee viikonlopun isommista aamiaisista ja lounaista entistä helpompia.

Miten tallennustilaa on käytettävissä?

Jos sinulla on hyvin pieni keittiö, keittiö, jossa on paljon erilaisia laitteita, tai keittiö, jossa ei ole kovin paljon säilytystilaa tai pöytätilaa, ei kannata valita suurta, tilaa vievää munankeitintä, ellei sitä käytetä päivittäin suuremmassa taloudessa. Muuten kannattaa valita hieman pienempi munakeitin, jota voi säilyttää helposti mutta jossa on hyvä teho, jotta voit keittää munia erissä ilman, että kenenkään tarvitsee istua nälkäisenä odottamassa kylmiä munia.

Pitäisikö munakeittimessä olla useita toimintoja?

Joissakin munankeittimissä voi keittää munia, toisissa voi sekä keittää että hauduttaa munia ja höyryttää vihanneksia ja kalaa. On hyvin yksilöllistä, mitkä ovat tarpeesi, ja jos et syö höyrytettyjä vihanneksia tai kalaa, tämä voi olla liian hieno yksityiskohta. Jos taas pidät kokeiluista tai nautit vihanneksista ja kalasta, höyrytoiminnolla varustettu munakeitin voi olla loistava ruoanlaittokumppani, joka voi helpottaa arkea huomattavasti.

Jos haluat kokeilla ruoanlaittoa vieläkin enemmän kuin vain keittää kananmunia täydellisesti ja höyrystää vihanneksia ja kalaa, voit tutustua kuivauslaitteisiin. Kuivauslaitteella voi kuivata lihaa, vihanneksia ja yrttejä, joten se on loistava väline kokeilukeittiöön. Lue lisää dehydraattorin omistamisen eduista ja löydä itsellesi paras dehydraattori dehydraattoritestistämme

Miten monta asetusta pitäisi olla?

Voit hankkia munankuivauslaitteita, joissa on runsaasti asetuksia, tai joitakin, joissa voit valita pehmeät, taikinoituja tai kovaksi keitettyjä munia, yksinkertaisesti jokapäiväisiä valmisteita varten. Jos sinulla on erityisiä mieltymyksiä kananmunien suhteen, kannattaa valita munakeitin, jossa on paljon asetuksia, jotta voit keittää ja valmistaa kananmunat juuri haluamallasi tavalla. Jos munankeittimessä on useita toimintoja, voi olla myös eduksi valita munankeitin, jossa on useita asetuksia, jotta voit mukauttaa valmistelut täysin mieltymystesi mukaan.

Miten tehokas kananmunakeittimen pitäisi olla?

Munakeittimen teho vaikuttaa siihen, kuinka nopea munakeittimesi on. Jos olet ostanut pienikokoisen munakeittimen, jossa on vähän vähemmän tilaa munille, mutta joka toimii myös isommissa aamiais- ja lounaspöydissä, kannattaa valita munakeitin, jossa on suurempi teho, jotta saat munat kypsennettyä mahdollisimman nopeasti ilman liikaa odotusaikaa.

Hyvät syyt syödä munia

Kananmunat ovat olleet valokeilassa monta kertaa, ja kananmunista on keskusteltu paljon. On monia hyviä syitä syödä kananmunia, vaikka tähän herkulliseen ja proteiini-, vitamiini- ja kivennäisainepitoiseen ruokaan liittyykin monia myyttejä.

Hyvä proteiinin ja vitamiinien lähde

Kananmunat ovat hyvä proteiinin ja vitamiinien lähde tasapainoisessa määrin. Erityisesti keltuainen itsessään sisältää runsaasti aminohappoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, joita jokainen tarvitsee päivittäin. Kananmuna sisältää lähes kaikki päivässä tarvittavat ravintoaineet kuitua ja C-vitamiinia lukuun ottamatta. Se on siis todella hyvä ruoka-aine sisällyttää viikoittaiseen ruokavalioon, sillä kananmunista saa paljon hyvää.

Ihanteellinen ravintolisä liikuntaan

Jos harjoittelet mielelläsi, kananmunat voivat olla erityisen hyvä ruoka, jota voit sisällyttää ruokavalioosi. Kananmunissa on runsaasti rautaa, jota elimistö käyttää punasolujen valmistukseen, jotta ne voivat kuljettaa happea kehossa. Lisäksi kananmunat sisältävät runsaasti proteiineja, jotka auttavat kehoa palautumisprosessissa ja lihasten rakentamisessa.

Munat ovat hyvin kylläisiä

Proteiini- ja terveellisten rasvahappojen pitoisuus antaa hyvän kylläisyyden tunteen. Tämä voi olla eduksi, jos haluat laihtua. Lisäksi kananmunissa ei ole hiilihydraatteja tai sokereita, ja tämä on myös etu laihdutuksessa tai hyvässä ateriassa, joka takaa kylläisyyden.

Kasvisystävällinen proteiininlähde

Kananmunat voivat olla hyvä tapa saada proteiinia, jos olet kasvissyöjä. Kananmunien proteiini on helposti sulavaa, ja saat kaikki elimistön tarvitsemat välttämättömät aminohapot, kun syöt kananmunia. Lisäksi kananmunat sisältävät B12-vitamiinia, jota tavallisesti on vain eläinperäisissä elintarvikkeissa. Korkea rautapitoisuus on sekin plussaa. Esimerkiksi kananmunat sisältävät kolme kertaa enemmän rautaa kuin kana. Kaikki tämä tekee kananmunista loistavan korvikkeen lihalle proteiinin lähteenä.

Miten monta kananmunaa voi syödä

Kuten monet muutkin elintarvikkeet, useimmat niistä ovat terveellisiä vain tasapainoisessa määrin ja osana muuten monipuolista ruokavaliota. Munien monista hyvistä ominaisuuksista huolimatta ne sisältävät myös kolesterolia ja tyydyttyneitä rasvoja, joten on suositeltavaa, että syöt keskimäärin vain yhden munan päivässä. Näin saat silti paljon hyötyä kananmunasta ilman kolesterolia ja tyydyttyneitä rasvoja.

Jos olet herkempi kolesterolille tai sinulla on korkea kolesterolipitoisuus, sinun ei pitäisi syödä rajattomasti munia. Tällöin on hyvä pysyä 3-4 kananmunan syömisessä viikossa, jotta kananmunat eivät vaikuta liikaa.

Muuta hyödyllistä tietoa tässä munakeittimen testissä

Sen lisäksi, että on monia muunnelmia siitä, miten täydellinen muna valmistetaan tai keitetään, muniin voi liittyä paljon muitakin kysymyksiä. Kypsennys voidaan tehdä jollakin tässä munakeittotestissä mukana olevista munakeittimistä. Lue alta, mitä eroja kananmunissa on ja kuinka kauan kananmunat säilyvät, ja opastetaan sinua löytämään hyvä tarjous munakeittimestä.

Mitä eroja on häkkimunien, munakokkelin ja luomumunien välillä?

Häkkikananmunien, munakokkelin ja luomumunien välillä voi olla pieniä makueroja. Todella suuret erot ovat kuitenkin kanojen elintasossa. Häkkimunat ovat peräisin kanoista, jotka elävät verkkohäkeissä. Scratch-munat ovat peräisin vapaana pidetyistä kanoista ja luomumunat vapaana pidetyistä kanoista, joilla on pääsy ulkotiloihin. Häkkimunia ei enää myydä niin laajalti, koska kanojen elintaso on hyvin alhainen.

Ohje: Miten testataan, ovatko munat tuoreita

Munat voidaan myydä enintään 20 päivän kuluttua pakkauspäivästä. Se voi kuitenkin yleensä säilyä pidempään. Mitä tuoreempi kananmuna on, sitä enemmän kuori voi tarttua kananmunaan, kun kananmuna kuoritaan keittämisen jälkeen. Mitä vanhempi muna on, sitä vaikeampi sen kanssa voi olla leipoa.

Voit tarkistaa kananmunan tuoreuden asettamalla sen varovasti vesilasiin. Jos se putoaa pohjaan, muna on tuore. Jos muna on liian vanha, se kelluu kuin korkki.

Onko munissa salmonellaa?

Salmonellatartunnan saaneita kananmunia on esiintynyt aiemminkin. Näin tapahtuu kuitenkin nykyään harvoin, ja salmonellariski on siksi hyvin pieni. Jos salmonellaa esiintyy, se on yleensä kuoressa. Jos haluat olla ehdottoman varma ruokalajeissa, jotka sisältävät raakoja kananmunia, on parasta käyttää pastöroituja kananmunia.

Miten löytää hyvä munakeittimen tarjous

Kun investoit ensimmäiseen tai seuraavaan munankeittimeen, valitse sellainen, jossa on haluttu kapasiteetti ja oikeat ominaisuudet jne. Jotkut voivat tyytyä halvempaan ja yksinkertaisempaan munakeittimeen, ja toisilla on enemmän ominaisuuksia. Munankeittimiä on monissa eri hintaluokissa. Jos haluat säästää hieman rahaa munakeittimen investoinnissa, kannattaa valita suosikkikoneesi ja pitää silmällä verkkotarjouksia, sillä usein saat hyviä säästöjä.

FAQ

Mikä munakeitin on testin paras?

Severin 3134 -munakeitin on testivoittaja tässä munakeitintestissä. Se on nimittäin klassinen, laadukas ja hyvä hintainen munakeitin, joka miellyttää monia keittiöitä.

Miten käytät munakeitintä?

Munakeitintä on helppo käyttää. Vesi lisätään, yleensä mukana toimitetusta vesikupista, ja sitten vain asetetaan haluttu kovuus ja odotetaan, että munat kypsyvät.

Kuinka monta munaa voin syödä?

On suositeltavaa syödä monipuolista ruokavaliota ja pitäytyä noin yhdessä kananmunassa päivässä ja vain 3-4 kananmunassa viikossa, jos olet herkkä kolesterolille tai sinulla on taipumusta korkeisiin kolesterolitasoihin.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×