Painekattilatesti (2022) → 5 parasta painekattilaa nopeaan ruoanlaittoon

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

TESTVINDER

WMF Perfect Plus trykkoger 4,5 liter

Denne WMF trykkoger er velegnet til de fleste forbrugere. Modellen er lavet i rustfrit stål, fungerer med alle varmekilder og er meget nem at bruge. Derudover findes den i op til fem forskellige størrelser, så…

1
Den bedste trykkoger

WMF Perfect Plus trykkoger 4,5 liter

4
Sähköinen painekeitin ja hidas keitin, jossa on korkea käyttäjäystävällisyys

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Pressure Cooker

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

I denne trykkogertest sætter vi fokus på de mest populære og bedste trykkogere på markedet. Vores testvinder er WMF Perfect Plus 4,5 liter trykkogeren, fordi modellen passer til de fleste, den fås i flere forskellige størrelseskategorier og den er fuldt funktionel. Alle de medfølgende produkter er dog investeringen værd, så læs videre for at finde den rette trykkoger til dig.

Hvis du køber en trykkoger for første gang, bør du selv læse efter testen. I de følgende afsnit fortæller vi dig, hvad du skal overveje, når du køber en trykkoger, hvordan du finder det bedste trykkogertilbud, hvorfor du skal investere i en trykkoger og meget mere.

WMF Perfect Plus trykkoger 4,5 liter

Den bedste trykkoger

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Vaihtoehto ostaa se viidessä eri koossa
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, sillä useat osat voidaan laittaa astianpesukoneeseen
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikissa lämmönlähteissä
 • pros-icon.svg Optimaalinen turvallisuus, koska pieni venttiili estää liiallisen paineen

Detaljeret gennemgang

Denne WMF trykkoger er velegnet til de fleste forbrugere. Modellen er lavet i rustfrit stål, fungerer med alle varmekilder og er meget nem at bruge. Derudover findes den i op til fem forskellige størrelser, så du kan vælge den helt rigtige størrelse til din husstand. Modellen er nem at rengøre, da flere dele kan maskinvaskes.

Hvorfor skal du vælge WMF Perfect Plus trykkogeren?

Ønsker du en velfungerende trykkoger, der passer til alle retter, så se nærmere på WMFs testvinder. Modellen er meget enkel i opbygningen, så den er nem at bruge for alle. Derudover giver det dig mulighed for at tilberede stuvede retter på ingen tid, så du ikke skal bruge for meget tid i køkkenet hver dag. Du skal heller ikke bruge meget tid på at rengøre produktet, da alle andre dele undtagen selve håndtaget kan maskinvaskes.

Sinulla on mahdollisuus ostaa tämä painekattila tarpeisiisi sopivassa koossa. Mallia on saatavana viidessä eri koossa, joten jokaiseen talouteen löytyy sopiva koko, olipa perheessä sitten muutama tai monta henkilöä. 4,5 litran koko olisi ihanteellinen pienelle tai keskikokoiselle kotitaloudelle. Tämän mallin selkeä etu on myös se, että se on varustettu pienellä venttiilillä. Tämä päästää höyryn ulos, jos paine on liian suuri. Ja mallia voidaan käyttää jopa kaikilla lämmönlähteillä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 13,5 cm
 • Koko: 22 cm halkaisijaltaan
 • Väri: Hopea ja musta
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Tilavuus: saatavana viidessä eri koossa, mukaan lukien 4,5 ja 6,5 litraa

Tefal Secure 5 Neo painekattila 6 litraa

Paras halpa painekattila höyrysuppilolla

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan, ja sen käyttäjäystävällisyys ja turvallisuus ovat korkeat
 • pros-icon.svg Suurissa malleissa on mukana höyrykori/sisäkori
 • pros-icon.svg Varustettu kahdella keitto-ohjelmalla täydellistä ruoanlaittoa varten
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää kaikilla lämmönlähteillä ja sitä voidaan käyttää jopa tavallisena kattilana

Detaljeret gennemgang

Tämän Tefalin painekattilan avulla sinun ei tarvitse huolehtia juuri mistään. Malli on edullinen ja rakenteeltaan erittäin käyttäjäystävällinen, sillä se ilmoittaa, jos kattila kuumenee liikaa. Siinä on korkea turvallisuustaso, ja se lukittuu esimerkiksi automaattisesti. Lisäksi sitä on saatavana useissa eri kokoluokissa, ja 6 ja 8 litran koossa se on varustettu jopa höyrytoiminnolla.

Sentten sinun kannattaa valita Tefal Secure 5 Neo -painekattila

Jos etsit edullista painekattilaa, joka silti toimii moitteettomasti, investoi tähän Tefalin malliin. Tuote on todellakin edullinen, eikä sinun tarvitse tuntea tinkiväsi laadusta. Siinä on esimerkiksi hyvä käyttäjäystävällisyys, korkea turvallisuus ja useita sisäänrakennettuja mekanismeja, jotka tekevät ruoanlaitosta tällä painekattilalla helppoa kuin mikä. Esimerkiksi kansi liukuu helposti sisään ja lukittuu automaattisesti, ja kahvassa on lamppu, joka syttyy, jos haluat päästää höyryn ulos painekattilasta keittämisen aikana.

Tuotteessa on kaksi kypsennysohjelmaa: toinen lihalle ja kalalle ja toinen vihanneksille. Tämä takaa parhaan mahdollisen ruoanvalmistuksen riippumatta siitä, mitä ruokaa valmistetaan. Kattilaa voidaan käyttää kaikilla lämmönlähteillä, myös induktio- ja kaasulämmöllä. Lisäksi voit aina käyttää mallia tavallisena kattilana, kun et tee ruokaa painekattilassa. Mallia on saatavana kolmessa eri koossa, ja kahteen suurimpaan, 6 ja 8 litran malliin, kuuluu höyrysuppilo. Tuote on myös astianpesukoneen kestävä.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 23 cm
 • Koko: 22 cm halkaisijaltaan
 • Paino: 3,25 kg
 • Väri: Musta, hopea ja limenvihreä
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Tilavuus: saatavana koot 4, 6 ja 8 litraa

Toiminnallinen 6 litran painekeitin kannella

Tyylikäs painekeitin korkealla turvallisuustasolla

Fordele
 • pros-icon.svg korkea turvallisuustaso takaa kaikkien ruokien turvallisen valmistuksen
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu takaa, että painekattila näyttää hyvältä missä tahansa keittiössä
 • pros-icon.svg Suuri 6 litran tilavuus tarkoittaa, että voit valmistaa ruokaa monelle kerralla

Detaljeret gennemgang

Tämä Funktion-merkin painekattila on vankka ja tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu kattila, joka kestää monta vuotta. Sen tyylikäs muotoilu takaa, että se sopii mihin tahansa keittiöön. Tämän painekattilan selkeä etu on sen korkea turvallisuustaso. Tämä johtuu erityisesti suunnitellusta kannesta ja kolmiportaisesta turvalaitteesta.

Sentten sinun kannattaa valita Funktion Pressure Cooker 6 litraa kannella

Voit valmistaa ruokaa hetkessä, jos käytät tätä Funktionin painekattilaa. Mallissa on erityisesti suunniteltu kansi, joka takaa tiiviin sulkeutumisen. Näin varmistetaan, että paine kattilassa kasvaa mahdollisimman paljon, jolloin kiehumispiste nousee yli 100 asteeseen. Tämä nopeuttaa ruoanlaittoa entisestään ja säästää mahdollisimman paljon aikaa ja energiaa. Tämä malli on myös kehitetty tyylikkäästi, vaikka sen koko on suuri, 6 litraa.

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, kun käytät tätä Funktionin painekattilaa. Kuten mainittu, mallin erityisesti suunniteltu kansi sulkeutuu kokonaan, jolloin höyry ei polta ketään, joka joutuu liian lähelle. Lisäksi mallissa on kolmiportainen turvajärjestelmä, joka varmistaa, ettei kantta voi avata kypsennyksen aikana. Voit käyttää tätä painekattilaa millä tahansa lämmönlähteellä, joten voit käyttää sitä uskomattoman moneen tarkoitukseen. Joten aloita vain.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 15 cm
 • Koko: 22 cm halkaisijaltaan
 • Väri: Hopea
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Tilavuus: 6 litraa

Sage BPR700 The Fast Slow Pro Pressure Cooker

Sähköinen painekeitin ja hidas keitin, jossa on korkea käyttäjäystävällisyys

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sekä hitaasti että painekattilana
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen muotoilu ja LCD-näyttö helpottavat asetusten tekemistä
 • pros-icon.svg Valitse 11 eri paineasetusta ja vaihteleva lämpötila

Detaljeret gennemgang

Tämän painekattilan avulla saat periaatteessa monitoimikoneen. Tämä johtuu siitä, että tuotetta voidaan käyttää sekä painekattilana että hidaskattilana. Tämä tarkoittaa, että voit hauduttaa ruokaa pidempään tai kypsentää sitä paineen alaisena. Kone on jopa käyttäjäystävällinen, joten se on helppo asettaa yksilöllisiin tarpeisiin. Voit aina seurata tilannetta LCD-näytön avulla.

Sentten sinun kannattaa valita Sage BPR700 The Fast Slow Pro -paineenkeitin

Etkö ole varma, haluaisitko investoida pikakeittimeen vai hitaaseen keittimeen? Tämän Sagen mallin ansiosta sinun ei tarvitse valita näiden kahden koneen välillä! Tuote on itse asiassa monikäyttöinen, eli sitä voidaan käyttää molempiin ruoanlaittotapoihin. Tämä antaa sinulle paljon enemmän joustavuutta keittiössä ja varmistaa, ettei sinun tarvitse investoida tarpeettoman moneen eri koneeseen.

Tuotteen voi asettaa 11 eri paineasetukselle ja vaihtelevalle lämpötilalle sen mukaan, mitä kullekin ruokalajille tarvitaan. Sekä ylä- että alapuolella olevien kaksoisantureiden ansiosta saat tarkan mittauksen sekä lämpötilan että paineen säädöstä koneessa. Kypsennysaika voidaan asettaa 2 ja 12 tunnin välille. Voit hallita eri asetuksia helposti painikkeilla ja nestekidenäytöllä, josta saat myös nopean yleiskuvan. 6 litran tilavuuden ansiosta siinä on helppo valmistaa ruokaa monelle ihmiselle.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 38 cm
 • Syvyys: 34 cm
 • Leveys: 33 cm
 • Paino: 6,8 kg
 • Väri: Hopea ja musta
 • Teho: 1100 wattia
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Tilavuus: 6 litraa

Guide

Miten valita paras painekattila

Seuraavat osiot auttavat sinua valitsemaan parhaan painekattilan ja vastaamaan siihen, miksi painekeitto on itse asiassa optimaalinen keittomenetelmä. Opastamme myös, miten puhdistaa ja huoltaa painekattila parhaiten, jotta voit nauttia siitä mahdollisimman pitkään. Voit myös lukea lisää siitä, miten tämä painekattilatesti tehtiin.

Mutta ennen kuin siirrymme muihin osioihin, haluamme ensin auttaa sinua selvittämään, mitä parametreja ja ominaisuuksia sinun pitäisi erityisesti miettiä ja varoa, kun ostat painekattilaa. Näin tilaat todennäköisemmin juuri sinun tarpeisiisi sopivan mallin.

 • Kapasiteetti: Painekeittimiä saa monessa eri koossa, joten on tärkeää pitää silmällä mallin kapasiteettia, ennen kuin hankit ensimmäisen ja parhaan. Jos kotitaloutesi on suuri tai jos painekattilaa on käytettävä usein vieraiden ollessa kylässä, voi olla syytä investoida hieman suurempaan versioon. Jos kuitenkin valmistat ruokaa usein vain 2 tai 3 hengelle, painekattilan ei tarvitse olla suurinta mahdollista kapasiteettia
 • Näyttävyys: Aiotko pitää painekattilan esillä? Jos näin on, haluat sen näyttävän hyvältä. On sinusta kiinni, haluatko tyylikkään ulkoasun vai mitä haluat. Muista myös, että on olemassa kahdenlaisia painekattiloita (lisää tästä myöhemmässä osassa)
 • Efekti: Efekti ei välttämättä kerro, kuinka hyvä painekattila sinulla on käsissäsi. Se kertoo kuitenkin, kuinka paljon tehoa malli käyttää. Joten jos olet tyyppi, joka on paras sähkönkulutuksesta kotona, sinun kannattaa pitää silmällä tätä näkökohtaa (koskee lähinnä painekattiloita eikä pieniä kahvoja)
 • Turvallisuustaso: Hyvässä painekattilassa on korkea turvallisuustaso. Näin varmistetaan, että liesi voi kypsentää ruokaa ilman vaaraa, vaikka paine olisi korkea jne. Lähes kaikissa markkinoilla olevissa painekeittimissä on jonkinlainen turvaominaisuus – esimerkiksi venttiili, joka päästää ilmaa ulos, tai ilmaisin, joka ilmoittaa, jos paine nousee liian korkeaksi, jotta voit poistaa sen manuaalisesti
 • Käytön helppous: Usein jotkut suosituimmista painekeittimistä ovat myös niitä, jotka ovat käyttäjäystävällisiä suunnittelultaan. Tämä johtuu siitä, että käyttäjäystävällisestä mallista saat paljon enemmän irti, koska voit hyödyntää kaikkia ominaisuuksia ja toimintoja täysimääräisesti. Sinun ei myöskään tarvitse käyttää liikaa aikaa siihen tutustumiseen
 • Näyttö vai painikkeet:Tahdotko mieluummin nähdä eri asetukset näytöltä kuin vain painaa tai siirtää joitakin painikkeita? Jos näin on, kannattaa suosia LCD-näytöllä varustettua mallia, koska saat paremman yleiskuvan. Jos kuitenkin haluat pitää asiat mahdollisimman yksinkertaisina, painikkeet voivat olla ilmeinen ratkaisu
 • Hintaluokka: Pidä silmällä mallin hintaluokkaa varmistaaksesi, että se sopii budjettiisi. Ja vertaa mallin ominaisuuksia muiden painekattiloiden ominaisuuksiin. Näin tiedät, onko tarkasteltavana oleva painekattila todella hintansa arvoinen.
 • Lisäominaisuudet: Onko olemassa toimintoja tai ominaisuuksia, joita et voi jättää käyttämättä? Näitä asioita on hyvä miettiä ennen kuin lähdet ostamaan painekattilaa. Jos näin on, tiedät, mitkä mallit sinun on valittava alusta alkaen

Kahdenlaisia painekattiloita

Huomaa, että painekattiloita on itse asiassa kahdenlaisia. “Tavallisessa” keittimessä sinun on edelleen käytettävä liettä, sillä kattila on asetettava keittolevylle ja lämmitettävä pohjan kautta. Itse painekattilaosa on siis kahvassa, joka sulkee kannen. Kahvan avulla voit säätää kypsennyksen mieleiseksesi.

Toisenlainen painekattila on erillinen kone eikä pelkkä kahva. Näitä kutsutaan myös sähköpainekattilaksi. Tällainen kone tekee suurimman osan työstä, joten tässä tapauksessa valitset vain yhden esiasetetuista ohjelmista ja toiminnoista, ja kone huolehtii itsestään. Se, mitä haluat, riippuu täysin sinusta.

Miten painekypsennys toimii

Painekypsennys eroaa paistamisesta ja hauduttamisesta siinä, että vihanneksia, lihaa ja niin edelleen kypsennetään valtavassa paineessa ja kuumuudessa. Tämä tuottaa nopeammin tuloksia, joiden saavuttaminen muilla menetelmillä kestäisi kauemmin. Painekypsennys takaa yleensä nopeamman kypsennyksen jopa sellaisille ruokalajeille, jotka normaalisti vaativat pitkään kypsentämistä liedellä. Tyhjiö-/paine- ja kuumakypsennys varmistaa lisäksi, että maut, vitamiinit ja kivennäisaineet säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla.

Painekeittimen edut verrattuna tavalliseen kattilaan

Oletko epävarma, pitäisikö sinun investoida painekattilaan vai käyttääkö vain tavallista kattilaa pataruokiin, vihannesten keittämiseen jne.? Jos näin on, lue tämä jakso, jossa verrataan painekattilaa ja tavallista kattilaa.

Alla on helppo yleiskatsaus tavallisen kattilan ja painekattilan eduista ja haitoista:

Painekattilan edut ja haitat

Hyötyjä Haitat
 • Lyhentää kypsennysaikaa huomattavasti – jopa haudutettavilla ruokalajeilla
 • Säilyttää enemmän vitamiineja ja kivennäisaineita
 • Maku säilyy paremmin sekä lihalla että vihanneksilla
 • Optimaalinen turvallisuus, jos painekattila on varustettu varoventtiilillä
 • Kuluttaa vähemmän energiaa/virtaa
 • Helppo puhdistus, jos tuotteen osat ovat konepestäviä
 • Painekattilan käyttöön tottuminen voi kestää aluksi jonkin aikaa
 • Se voi olla kallis investointi, riippuen siitä, minkä mallin valitset
 • Eivät kaikki mallit ole yhtä helppoja puhdistaa

Normaalin kattilan edut ja haitat

Hyötyjä Haitat
 • Normaalin pannun käyttö on helppoa ja yksinkertaista
 • Säätelet lämpötilaa ja kypsennystä varauksetta
 • Ei välttämättä kovin kallista ja saatavana monissa eri kokoluokissa
 • Helppo puhdistus
 • Käytät rasvaa nopeasti liikaa
 • Joitakin vitamiineja ja kivennäisaineita esim. vihanneksista katoaa kypsennyksen aikana
 • Pannun tehokkuus heikkenee ajan myötä

Painekattilan puhdistaminen

Onneksi painekattilan puhdistaminen ei ole kovin vaikeaa, mutta se riippuu hieman siitä, mihin malliin investoit. Jos sinulla on painekattilan kahva (yksinkertainen painekattilatyyppi), varmista, että irrotat kahvan ennen puhdistamisen aloittamista. Jos astia on konepestävä, voit yksinkertaisesti laittaa sen astianpesukoneeseen – muussa tapauksessa sinun on pestävä se käsin. Mutta siinä kaikki.

Jos sinulla on painekattila, pidä silmällä, kuinka monta osaa voidaan irrottaa. Nämä on sitten pestävä – joko astianpesukoneessa tai käsin, riippuen siitä, mitä ne kestävät.

Painekeittimen ajat ja reseptit

Ensinnäkin meidän on parasta huomauttaa, että on olemassa valtava määrä erilaisia reseptejä, joita voit tehdä painekattilalla – olipa sinulla sitten kone tai painekattilan kahva kattilaa varten. Alta löydät inspiraatiota joihinkin ruokiin, jotka on ilmeistä valmistaa liedellä, mutta yleensä tällainen laite voi piristää useimpia ruokia. Kun olet investoinut painekattilaan, voit kokeilla ja löytää uusia suosikkiruokia.

 • Painekattila sianlihaa
 • Riisipuuro-painekeitin
 • Osso buco painekattilassa
 • Ruskista kaali painekattilassa
 • Sian trotterit painekattilassa
 • Härkäpihvi painekattilassa
 • Kana painekattilassa

Voit säästää paljon aikaa painekattilalla, mutta jos sinua ei haittaa, että ruoanlaitto kestää pidempään, voit aina investoida painekattilan sijasta sous vide -laitteeseen. Siinä missä painekattila takaa lihan ja vihannesten nopean kypsymisen, sous vide kypsennyttää aineksia useiden tuntien ajan, jolloin maut todella läpäisevät ja kivennäisaineet ja vitamiinit säilyvät. Voit lukea lisää parhaista sous vide -koneista arvostelustamme, jonka löydät täältä

Löydä mahtava painekattila-kauppa

Painekattila voi tuntua hieman kalliilta investoinnilta, minkä vuoksi on aina hyvä pitää silmät auki mahtavien painekattilaostosten varalta. Löydät helposti hyvän hinnan kustakin mallista pitämällä silmällä eri verkkokauppiaiden verkkosivustoja. Eri painekattiloiden hinnat alenevat säännöllisesti verkossa, joten voit säästää paljon rahaa, jos toimit, kun tuotteen hinta on alentunut. Varmistaaksesi, että löydät parhaan tarjouksen, on hyvä vertailla hintoja eri jälleenmyyjien välillä ennen ostamista.

Miten tämä painekattilatesti tehtiin

Markkinoilla on valtava valikoima painekattiloita, joista monet toimivat todella hyvin. Löytääksemme parhaan 2020-painekattilan olemme tutkineet markkinoita muiden testilähteiden kommenttien ja kuluttaja-arvostelujen perusteella eri painekattiloista. Valitut mallit eivät siis ole ainoastaan menestyneet hyvin testeissä, vaan myös kuluttajat, jotka ovat itse käyttäneet tuotetta, ovat suositelleet niitä.

Olemme pyrkineet mahdollisuuksien mukaan ottamaan mukaan erityyppisiä painekattiloita. Loppujen lopuksi haluamme, että testeissämme on jokaiselle jotakin. Huomaat myös, että mallit eroavat toisistaan muun muassa ulkonäön, toiminnallisuuden ja hintaluokan suhteen.

FAQ

Mikä painekattila on testin paras?

Tässä testissä olemme valinneet testin voittajaksi WMF Perfect Plus -painekattilan 4,5 litraa. Tämä johtuu siitä, että malli sopii hyvin kaikille kuluttajille. Mutta lue lisää löytääksesi sinulle sopivan mallin.

Miten painekattila toimii?

Painekattila kypsentää lihaa, vihanneksia ja muita ruokia korkealla lämmöllä paineen alaisena. Tämä säilyttää mineraalit ja vitamiinit sekä takaa lihan paremman maun ja mureuden.

Mitä voin valmistaa painekattilassa?

Painekattilassa voi valmistaa lukuisia reseptejä. Itse asiassa taivas on rajana. Lue tästä testistä inspiraatiota ruoanlaittoon.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×