Paistinpannu testi (2022) → Löydä paras stegepande tähän køkkeniin.

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

On useita syitä, miksi valitsimme tämän Onyxin paistinpannun testivoittajaksi. ONYX on tuottanut patentoidun ONYX™-hybriditeknologian avulla pannun, jossa lämpö jakautuu tasaisesti ja jossa on vahva tarttumaton pinnoite, joka kestää metalliastioita. “Paras paistinpannu”, jos kysyt Onyxilta. Onyx-paistinpannu…

Tefal Excellence 32 cm 4
Tanskassa valmistettu paistinpannu

Tefal Talent Pro

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä testissä olemme tarkastelleet 7 markkinoiden parasta eri materiaaleista valmistettua paistinpannua. Olemme valinneet Onyx-paistinpannun testin parhaaksi, koska sillä on muun muassa hyvä lämmönjako, mutta lue artikkeli ja löydä paistinpannu, joka sopii parhaiten sinulle ja keittiöllesi.

Hyvä paistinpannu on yksi keittiön tärkeimmistä työkaluista, varsinkin jos rakastat ruoanlaittoa ja hyvää ruokaa keittiössä. Tässä artikkelissa voit lukea erityyppisistä paistinpannuista, jotka soveltuvat erityyppiseen ruoanlaittoon. Opettele myös pannun puhdistamisesta ja huollosta.

Onyx paistinpannu

Paras paistinpannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 3-kerroksinen pannu, joka takaa hyvän ja tasaisen lämmönjakautumisen
 • pros-icon.svg Timanttipölyä sisältävä tarttumaton pinnoite lisää kestävyyttä
 • pros-icon.svg Laserkaiverrettu muotoilu takaa lihan rapean paistumisen

Detaljeret gennemgang

On useita syitä, miksi valitsimme tämän Onyxin paistinpannun testivoittajaksi. ONYX on tuottanut patentoidun ONYX™-hybriditeknologian avulla pannun, jossa lämpö jakautuu tasaisesti ja jossa on vahva tarttumaton pinnoite, joka kestää metalliastioita. “Paras paistinpannu”, jos kysyt Onyxilta.

Miksi kannattaa valita Onyx-paistinpannu

Onyx-paistinpannu on valmistettu patentoidulla hybriditeknologialla, joka antaa sinulle tarttumattoman paistinpannun, joka kestää jokapäiväistä käyttöä, koska sillä on pitkä säilyvyys.

Pannuista puhuttaessa pannun laatua arvioidaan yleensä sen perusteella, kuinka monta kerrosta siinä on. Onyx-paistinpannussa on kolme kerrosta: kerros magneettista ruostumatonta terästä, joka varmistaa, että se toimii kaikilla liesityypeillä, alumiinikerros, joka muodostaa tasaisen lämmönjakautumisen koko pannulle, ja lopuksi kerros ruostumatonta terästä. Pannussa on siis paksu pohja, joka takaa lämmön tasaisen jakautumisen.

Pannua voi käyttää turvallisesti uunissa 250 asteeseen asti, joten se antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja ruoan valmistukseen.

Onyx on käyttänyt tässä paistinpannussa erityistä japanilaista pinnoitetta, joka sisältää timanttipölyä, joka lisää pinnoitteen lujuutta ja kestävyyttä. PFOA:ta, muita epäpuhtauksia tai terveyshaittoja ei ole pannussa. Hienon pinnoitteen ansiosta voit sulattaa juustoa pannulla ilman, että se tarttuu kiinni, ja voit valmistaa paistettuja munia hyvin vähällä rasvalla tai jopa ilman rasvaa.

Käytä metalliastioita pannulla ongelmitta

Pannu sopii myös niille, jotka rakastavat pihvejä, joilla on täydellisen rapea paistokuori. Tarttumaton pannu ei aina sovellu pihvien paistamiseen, koska pannu ei saavuta korkeaa alastulolämpötilaa tai koska pannussa on tasainen pinta, jolloin pihvi voi paistua omassa mehussaan paistamisen sijaan. Tällä pannulla voit saada paistokuorta kuin jos olisit paistanut sen valurautapannulla, koska siinä on patentoitu laserkaiverrettu muotoilu, joka estää tämän, ja se voi saavuttaa korkeita lämpötiloja.

Pinnoitettuja pannuja ja metalliastioita on aina sanottu, että ne eivät sovi yhteen ja että pinnoite menee pilalle, jos käytät metalliastioita. Näin ei ole tämän pannun kohdalla, sillä voit helposti käyttää vispilää tai muita metalliesineitä pannulla naarmuttamatta tarttumatonta pinnoitetta.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: tarttumaton pinnoite
 • Materiaali: alumiini ja ruostumaton teräs
 • Induktio: kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 26 cm
 • Tiskikoneenkestävä: kyllä

Greenpan Barcelona

Keraamisella pinnoitteella varustettu paistinpannu

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Pohja on korkeampi keskeltä ja matalampi sivulta, joten rasva kerääntyy reunoille
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää myös uunissa
 • pros-icon.svg Keraaminen tarttumaton pinnoite, joten paistamisen aikana voidaan käyttää metalliastioita

Detaljeret gennemgang

Kesäkuussa 2018 tanskalainen kuluttajajärjestö Forbrugerrådet Tænk arvioi tämän paistinpannun parhaaksi testissään, jossa testattiin 16 tarttumattomalla pinnoitteella varustettua paistinpannua, ja pannu sai kiitosta myös useilta asiakkailta. Sitä kehuttiin muun muassa hyvästä pinnoitteesta ja pitkästä kestosta. Pannu sopii erityisesti niille, jotka kokkaavat vähän rasvaa.

Miksi kannattaa valita Greenpan Barcelona

Ostamalla Greenpan Barcelonan saat pannun, joka on tukeva ja kestävä – jotkut asiakkaat jopa sanovat, että 1,5 vuoden jälkeen pinnoitteessa ei ole naarmuja. Siinä on vahva keraaminen tarttumaton pinnoite, joka tekee paistamisesta paljon helpompaa ja nopeampaa. Voit käyttää pannua induktio-, sähkö- ja kaasuliedellä. Lämmön jakautumisen induktiossa pitäisi toimia todella hyvin. Pohja on paksu ja taottu, joten lämmön jakautumisen pitäisi olla hyvä. Voit ottaa pannun myös uuniin, sillä siinä ei ole muovi- tai puukahvoja, jotka eivät kestä uunin kovaa kuumuutta. Kahva on valmistettu tyylikkäästä ruostumattomasta teräksestä.

Pannut, joissa on tarttumaton pinnoite, eivät yleensä paina paljoa ja niitä on paljon helpompi käsitellä, toisin kuin valurautapannua, joka painaa hirveän paljon. On suositeltavaa, että tarttumattomassa pannussa ei käytetä metallisia välineitä, koska ne voivat vahingoittaa pannua, mutta keraamisen pinnoitteen ansiosta tämä ei ole enää ongelma. Tarttumaton pannu kestää vuosia, koska pinnoite kuluu loppuun, vaikka kuinka hoitaisit sitä. Tätä pannua kehutaan erityisesti sen kestävyydestä verrattuna muihin tarttumattomiin pannuihin.

Rasva kerätään sivuun

Sitä on useita kokoja, joten jos ihastut siihen, voit ostaa lisää keittiöön. On uskomattoman kätevää, että sinulla on useita samaan sarjaan kuuluvia pannuja useissa eri kokoluokissa, sillä ne on helppo pinota kaappeihin ja tiedät, että voit luottaa niihin. Kokoja on 20, 24, 26, 28, 30 cm. Valikoimaan kuuluu myös wok-pannu ja 30 cm:n kannellinen paistinpannu. Klikkaa alla olevaa linkkiä löytääksesi kaikki koot jälleenmyyjältä.

Pannulla ei ole täysin tasainen pohja, vaan se on keskeltä korkeampi ja sivulta matalampi, joten rasva liikkuu sinne. Tämä on asia, josta sinun on oltava hyvin tietoinen, jos valitset tämän pannun. Kaltevuus voi olla eduksi, jos paistat vähän rasvaa, mutta haitaksi, jos paistat paljon rasvaa.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: keraaminen tarttumaton pinnoite
 • Materiaali: alumiini
 • Induktio: kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 28 cm
 • Tiskikoneessa pestävä: suositellaan käsinpesua

Fiskars All Steel paistinpannu

Tanskassa valmistettu paistinpannu

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää metalli- ja teräsastioita
 • pros-icon.svg Taivutetut sivut helpottavat työkalujen käyttöä
 • pros-icon.svg Pannu on uuninkestävä 260 asteeseen asti

Detaljeret gennemgang

Fiskars on valmistanut tuotteita vuodesta 1649 lähtien, joten se on yksi länsimaisen maailman vanhimmista yrityksistä. Tunnet heidät luultavasti puutarhatuotteista, työkaluista ja saksista, mutta viime vuosina he ovat alkaneet valmistaa myös keittiötarvikkeita. Tämä pannu on kestävä, ja se kestää yleensä paljon enemmän kuin perinteinen paistinpannu, ja sitä on helppo huoltaa.

Miksi kannattaa valita Fiskars All Steel

Fiskars All Steel -paistinpannussa on edistyksellinen Ceratec-keramiikkapinnoite, joka varmistaa lämmön johtumisen ulospäin, jolloin pannu jakautuu optimaalisesti ja tasaisesti. Pannu sopii täydellisesti jokapäiväiseen ruoanlaittoon, sillä se on kestävä ja vankka, mutta se sopii myös erinomaisesti niihin päiviin, jolloin haluat tehdä ruoanlaitossa ylimääräistä.

Tässä sarjassa on ainutlaatuista se, että Fiskars on valmistanut paistinpannut ruostumattomasta teräksestä, ja niissä on kolmikerroksinen pohja, jolloin pohja on suhteellisen paksu verrattuna muihin markkinoilla oleviin paistinpannuihin. Paksun pohjan ansiosta lämpö jakautuu tasaisesti, joten saat loistavia paistotuloksia. Lämmönjako on hyvä, minkä vuoksi Fiskars suosittelee myös, että kun pannu on kuumennettu, voit helposti vähentää lämpöä hieman.

Jos rakastat kokeilla uusia ruoanlaittotapoja ja uusia reseptejä, Fiskars All Steel on sinulle sopiva pannu. Se painaa 1,6 kg, on helppo liikutella ja kestää korkeita lämpötiloja jopa 240 asteessa.

Uuninkestävä pannu, jossa on liekkiominaisuus

Pinnoitetun pannun kuumuudelle on rajansa, mutta tämä uusi keraaminen pinnoite kestää paljon korkeampaa kuumuutta. Tämä tarkoittaa, että voit kypsentää ruokaa uunin sisällä olevalla pannulla, mutta voit myös liekittää pannun, mikä antaa sinulle muutamia lisävaihtoehtoja ruoanvalmistuksen suhteen. ruoanlaitto. Pinnoitteen lämmönjakautumisen ansiosta voit myös tehdä todella hyviä paistinkuoria lihaan, mikä tekee makuelämyksestä paremman!

Jos olet rakastunut tähän Fiskarsin valikoimaan, voit vaihtaa nopeasti kaikki pannut ja kattilat, sillä pannuja on saatavana useita eri kokoja ja kattilat on myös valmistettu kestävästä ruostumattomasta teräksestä, joka on helppo puhdistaa ja paksusta pohjasta, joka tarjoaa erinomaisen lämmityksen.

Pannu on astianpesukoneenkestävä, mutta käsinpesua suositellaan, koska se on parempi ja hellävaraisempi pannulle pitkällä aikavälillä. Lisäksi Fiskars suosittelee, että pese pannu ennen ensimmäistä käyttökertaa ja puhdista se aina nopeasti käytön jälkeen. On kuitenkin hyvä antaa sen jäähtyä ensin.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: Ceratec keraaminen tarttumaton pinnoite
 • Materiaali: ruostumaton teräs
 • Induktio: Kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 28 cm
 • Tiskikoneenkestävä: kyllä
 • Paino: 1,6 kg

Tefal Talent Pro

Tanskassa valmistettu paistinpannu

Tefal Excellence 32 cm

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää metalli- ja teräsastioita
 • pros-icon.svg Taivutetut sivut helpottavat työkalujen käyttöä
 • pros-icon.svg Pannu on uuninkestävä 260 asteeseen asti

Detaljeret gennemgang

Scanpan on tanskalainen yritys, joka on valmistanut keraamisesti pinnoitettuja alumiinituotteita vuodesta 1956 lähtien ja vie nykyään tuotteita yli 50 maahan maailmanlaajuisesti. Ne valmistavat Tanskassa, jossa ne keskittyvät laatuun ja hyvään käsityötaitoon ja ajattelevat samalla innovatiivisesti, minkä ansiosta ne ovat innovaation ja teknologian eturintamassa, ja siksi ne kuuluvat keittoastioiden parhaiden tuotemerkkien joukkoon.

Miksi kannattaa valita Scanpan CTX

Pannu on maailmanluokan huippulaatua, ja se on valmistettu Tanskassa.

Pannu on täydellinen yhdistelmä kaunista muotoilua ja tehokkaita materiaaleja. Siinä on kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää metalli- ja teräsvälineiden käytön suoraan pannuun.

Scanpan CTX kestää jopa 260 asteen uunilämpötiloja, mikä antaa sinulle myös monipuolisemman pannun, jolla on laajempi käyttöalue. Pinnoite varmistaa myös, että ruoka ei pala pannulla, ja voit itse asiassa vähentää myös rasvan käyttöä.

Muotoilu on tyylikäs, kahvasta on helppo pitää kiinni, jotta pannusta saa tukevan otteen, ja se painaa 1,39 kg, joten sitä on helppo käsitellä keittiössä. Pannun muoto on suunniteltu harkitusti, ja sen sivut ovat kaarevat, jotta astioilla on helpompi päästä pannun pohjalle.

Erittäin kestävä pinnoite ja tyylikäs muotoilu erottuvat muista markkinoilla olevista pannuista, mutta myös Scanpanin innovatiivinen ja ainutlaatuinen valmistusmenetelmä.

Erikoinen tuotantomenetelmä Tanskassa

Pannussa on yhteensä 5 kerrosta, joista jokaisella on oma tehtävänsä. Ydin on valmistettu alumiinista, joka on hyvä lämmönjohdin ja lämmönjakelija. Alumiini on muuten 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia, ja yhdessä ainutlaatuisen valutekniikan kanssa se takaa lämmön tasaisen jakautumisen koko pinnalle ilman kuumia kohtia ja takaa myös pitkän kestävyyden ja täydellisen toiminnan koko pannun käyttöiän ajan. Lyhyesti sanottuna ainutlaatuisessa valutekniikassa kierrätetty alumiini kuumennetaan nestemäiseksi, kaadetaan käsin muottiin ja valetaan painevaluna alle 250 tonnin painolla. Scanpan on päättänyt valmistuttaa tarttumattomat pannunsa Tanskassa parhaan mahdollisen laadunvalvonnan varmistamiseksi.

Pannu voidaan pestä astianpesukoneessa, mutta Scanpanin mukaan jos haluat antaa tarttumattomalle pannullesi hyvän käyttöiän, puhdista se aina käsin astianpesuaineella ja vältä nopeaa kuumennusta ja jäähdytystä.

Pannu kestää kaikkia lämmönlähteitä; kaasu-, halogeeni-, lasikeramiikka-, spiraali-, perinteisiä ja induktioliesiä.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: tarttumaton pinnoite
 • Materiaali: alumiini ja ruostumaton teräs
 • Induktio: Kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 28 cm
 • Tiskikoneenkestävä: kyllä
 • Paino: 1,39 kg

Lodge paistinpannu

Hyvä valurautapannu 30 cm

Fordele
 • pros-icon.svg Teräksellä on luonnollinen kyky jakaa lämpöä
 • pros-icon.svg Valurautapannut kestävät hyvin korkeaa lämpöä ja soveltuvat ruoan valmistukseen uunissa.
 • pros-icon.svg Korkokannu pannun kummallakin puolella ja kahva kahvan vastakkaisella puolella

Detaljeret gennemgang

Tämä valurautapannu tulee amerikkalaiselta Lodge-merkiltä, joka on yksi maailman suurimmista valurautatuotteiden valmistajista. Valurauta on materiaali, jolla on joitakin ainutlaatuisia ominaisuuksia ja joka soveltuu erityisen hyvin ruoanlaittoon. Oikea valurautapannu voi kestää sukupolvien ajan oikealla hoidolla, ja se yleensä paranee sitä paremmaksi mitä vanhemmaksi se tulee.

Miksi kannattaa valita Lodge-paistinpannut

Valurautapannu erottuu muista pannuista, koska niillä on luonnollinen kyky jakaa lämpöä tasaisesti riippumatta siitä, onko kyseessä korkea vai matala lämpö.

Valuraudalla on myös se vaikutus, että se pysyy kuumana pitkään sen jälkeen.

Voit käyttää valurautapannuja ja -astioita helposti myös uunissa, ja itse asiassa leipää suositellaankin paistettavaksi valurautapannussa tai -astioissa, jotta se olisi mahdollisimman rapeaa. Tämän pannun muoto ja suuri koko tekevät siitä sopivan pataruokiin, mutta myös moniin muihin ruokiin.

Lodgen valurautapannussa on kaatosuihku pannun kummallakin puolella, joten voit helposti kaataa kastiketta, valuvettä tai muita esineitä pannulta.

Raskas valurautapannu

Valurauta on raskas materiaali, joten pannu on erittäin painava, ja tämä 30 cm:n koko on sarjan suurin, mikä tekee siitä vielä raskaamman. Siksi he ovat lisänneet myös kahvan vastakkaiselle puolelle kahvan, jotta voit käsitellä pannua paremmin. Kahvaa voidaan käyttää myös pannun ripustamiseen, jos sinulla on pannulle jalusta.

Tätä mallia on myös pienempiä kokoja, mutta vain tässä mallissa on kahva kahvan vastakkaisella puolella. Pienemmät koot eivät tarvitse sitä samalla tavalla, koska ne ovat hieman kevyempiä. Sarjan pienin koko on 13 cm ja suurin 30 cm.

Jos haluat ylläpitää pannua, on hyvä idea hieroa sitä hieman öljyllä käytön jälkeen luonnollisen pinnoitteen luomiseksi.

Pannua voi käyttää kaikilla lämmönlähteillä – erityisesti induktiolla, sillä valurauta on magneettinen materiaali.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: ei pinnoitetta
 • Materiaali: Valurauta
 • Induktio: Kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 30 cm
 • Tiskikoneenkestävä: kyllä

Scanpan CTX paistinpannu

Tanskassa valmistettu paistinpannu

Fordele
 • pros-icon.svg Kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää metalli- ja teräsastioita
 • pros-icon.svg Taivutetut sivut helpottavat työkalujen käyttöä
 • pros-icon.svg Pannu on uuninkestävä 260 asteeseen asti

Detaljeret gennemgang

Scanpan on tanskalainen yritys, joka on valmistanut keraamisesti pinnoitettuja alumiinituotteita vuodesta 1956 lähtien ja vie nykyään tuotteita yli 50 maahan maailmanlaajuisesti. Ne valmistavat Tanskassa, jossa ne keskittyvät laatuun ja hyvään käsityötaitoon ja ajattelevat samalla innovatiivisesti, minkä ansiosta ne ovat innovaation ja teknologian eturintamassa, ja siksi ne kuuluvat keittoastioiden parhaiden tuotemerkkien joukkoon.

Miksi kannattaa valita Scanpan CTX

Pannu on maailmanluokan huippulaatua, ja se on valmistettu Tanskassa.

Pannu on täydellinen yhdistelmä kaunista muotoilua ja tehokkaita materiaaleja. Siinä on kestävä tarttumaton pinnoite, joka kestää metalli- ja teräsvälineiden käytön suoraan pannuun.

Scanpan CTX kestää jopa 260 asteen uunilämpötiloja, mikä antaa sinulle myös monipuolisemman pannun, jolla on laajempi käyttöalue. Pinnoite varmistaa myös, että ruoka ei pala pannulla, ja voit itse asiassa vähentää myös rasvan käyttöä.

Muotoilu on tyylikäs, kahvasta on helppo pitää kiinni, jotta pannusta saa tukevan otteen, ja se painaa 1,39 kg, joten sitä on helppo käsitellä keittiössä. Pannun muoto on suunniteltu harkitusti, ja sen sivut ovat kaarevat, jotta astioilla on helpompi päästä pannun pohjalle.

Erittäin kestävä pinnoite ja tyylikäs muotoilu erottuvat muista markkinoilla olevista pannuista, mutta myös Scanpanin innovatiivinen ja ainutlaatuinen valmistusmenetelmä.

Erikoinen tuotantomenetelmä Tanskassa

Pannussa on yhteensä 5 kerrosta, joista jokaisella on oma tehtävänsä. Ydin on valmistettu alumiinista, joka on hyvä lämmönjohdin ja lämmönjakelija. Alumiini on muuten 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia, ja yhdessä ainutlaatuisen valutekniikan kanssa se takaa lämmön tasaisen jakautumisen koko pinnalle ilman kuumia kohtia ja takaa myös pitkän kestävyyden ja täydellisen toiminnan koko pannun käyttöiän ajan. Lyhyesti sanottuna ainutlaatuisessa valutekniikassa kierrätetty alumiini kuumennetaan nestemäiseksi, kaadetaan käsin muottiin ja valetaan painevaluna alle 250 tonnin painolla. Scanpan on päättänyt valmistuttaa tarttumattomat pannunsa Tanskassa parhaan mahdollisen laadunvalvonnan varmistamiseksi.

Pannu voidaan pestä astianpesukoneessa, mutta Scanpanin mukaan jos haluat antaa tarttumattomalle pannullesi hyvän käyttöiän, puhdista se aina käsin astianpesuaineella ja vältä nopeaa kuumennusta ja jäähdytystä.

Pannu kestää kaikkia lämmönlähteitä; kaasu-, halogeeni-, lasikeramiikka-, spiraali-, perinteisiä ja induktioliesiä.

Tuotetiedot:

 • Pinnoite: tarttumaton pinnoite
 • Materiaali: alumiini ja ruostumaton teräs
 • Induktio: Kyllä
 • Gas: kyllä
 • Elkomurkki: kyllä
 • Koko: 28 cm
 • Tiskikoneenkestävä: kyllä
 • Paino: 1,39 kg

Guide

Tärkeää tietoa ennen seuraavan paistinpannun valintaa

 • Pinnoite:Pinnoitteita on useita erilaisia, sillä kukin valmistaja valmistaa tyypillisesti omaa tekniikkaansa, ja sitten on pannuja, joissa ei ole pinnoitetta lainkaan, kuten ruostumattomasta teräksestä valmistettu pannu ja valurautapannu. Lue lisää eri pinnoitteista alla ja opi lisää pinnoitteista.
 • Materiaali: Pannut valmistetaan tyypillisesti joko alumiinista, titaanista tai ruostumattomasta teräksestä.
 • Pannun ydin: Kannattaa etsiä pannua, jossa on kiinteä alumiinisydän, sillä se takaa optimaalisen ja tasaisen lämmön jakautumisen. Pannussa on tyypillisesti useita kerroksia, ja pannu, jossa on 3 alumiinikerrosta, on erittäin hyvä.
 • Energialähteet: Ennen kuin ostat seuraavan paistinpannun, sinun on tiedettävä, millainen liesi sinulla on kotona. Läheskään kaikki pannut eivät sovi kaikille lämmönlähteille, eikä mikään ole ärsyttävämpää kuin tulla kotiin pannun kanssa, joka ei sovi liedelle. Olen kokenut sen – eikä se ole hauskaa. Nykyään on olemassa kaasu-, lasikeramiikka-, perinteisiä ja induktiokeittotasoja.
 • Uuninkestävä pannu:Jos haluat monikäyttöisen pannun, jota voi käyttää myös uunissa kypsentämiseen tai esimerkiksi flamboimiseen, tarvitset pannun, joka kestää kovaa kuumuutta. Pinnoitetut pannut kestävät yleensä huonommin kuumuutta, mutta tarttumattomien pinnoitteiden teknologia ja innovaatiot paranevat vuosi vuodelta. Tämän seurauksena uuniin voidaan nyt laittaa enemmän pannuja, joissa on tarttumaton pinnoite. Huomioi kuitenkin aina, jos valmistaja on ilmoittanut enimmäislämpötilan. Pannuja, joiden kahvassa on jonkinlaista kumia, ei saa koskaan laittaa uuniin.

Uuninkestävät pannut antavat sinulle enemmän vaihtoehtoja pannun kanssa, sillä voit valmistaa ruokaa, joka on ensin paistettava nopeasti ja laittaa sen jälkeen esimerkiksi uuniin.

 • Tiskikoneen turvallinen:Jos et halua käyttää aikaa paistinpannun pesemiseen käsin, yhä useammat pannut kestävät astianpesukoneen, mutta valmistajat suosittelevat yleensä käsinpesua. Lue lisää paistinpannun puhdistamisesta tämän arvostelun alempana olevasta osiosta.

Minkälainen pannu minun pitäisi valita?

Markkinoilla on useita erityyppisiä paistinpannuja, joilla kullakin on omat ominaisuutensa ja laatunsa. Tässä yhteydessä on tärkeää miettiä, millaista pannua tarvitset ja pitäisikö sinun kenties harkita useiden eri pannujen hankkimista kotiin, joilla on eri käyttötarkoituksia.

Pannu tarttumattomalla pinnoitteella

Tarttumattomat pannut ovat luultavasti markkinoiden suosituimpia pannuja, koska niitä on helppo käyttää ja puhdistaa.

Ainoa ongelma tarttumattomassa paistinpannussa on se, että esimerkiksi pinnoite voi rikkoutua. käytettäessä metallisia välineitä. Nykyään kaikki valmistajat tekevät tutkimuksia tarttumattoman pinnoitteen valmistamiseksi. Pinnoite ei kestä ikuisesti, sillä se kuluu. Hyvä nyrkkisääntö on vaihtaa pannu muutaman vuoden kuluttua.

Pannu ei myöskään yleensä paina paljon, joten sitä on helppo liikutella.

Keraamisesti pinnoitettu pannu

Keraamisella paistinpannulla on lähes täsmälleen sama vaikutus kuin tarttumattomalla pinnoitteella, mutta se kestää myös korkeampia lämpötiloja, jotka voivat vahingoittaa tavallista tarttumatonta pinnoitetta. Keraamiset pinnoitteet ovat yhä parempia ja kestävämpiä, ja nykyään on olemassa monia pannuja, joissa on keraamiset pinnoitteet. Jotkin keraamiset pinnoitteet kestävät myös metalliesineiden käyttöä suoraan pinnoitteeseen.

Ruostumattomasta teräksestä tai teräksestä valmistetut pannut

Muiden pannujen ja teräspannujen välillä on suuri ero, mutta myös ruostumattoman teräksen ja teräspannujen välillä on suuri ero.

Monet uskovat, että teräspannu on valurautapannun ja teflonpannun risteytys, koska teräspannussa on tarttumaton pinnoite ja uskomattoman korkea lämmönjako, mikä luo tämän valurautapannun ja teflonpannun välisen vaikutuksen. Varmista, että tiedät, miten pannua on parasta huoltaa ja puhdistaa, sillä teräspannu on erilainen kuin teräspannu. Se on pyyhittävä huolellisesti ennen paikalleen asettamista, jotta se ei ruostu. Älä myöskään käytä astianpesuainetta pannun puhdistamiseen, sillä se voi vahingoittaa pinnoitetta. Mitä kauemmin käytät sitä, sitä enemmän rasvaa tarvitset, koska pinnoite katoaa hitaasti.

Ruostumattomasta teräksestä valmistetussa paistinpannussa ei yleensä ole pinnoitetta, ja siksi se vaatii enemmän kärsivällisyyttä esimerkiksi lihaa paistettaessa, koska lihaa ei voi kääntää kuten pinnoitetulla pannulla. Voit kääntää lihaa vasta, kun se on saanut kunnon paistokuorta ja irtoaa siten pannulta. Tämä vaatii tekniikkaa ja on tyypillisesti ravintola-alalla käytetty pannu.

Vartinen rautapannu

Valurautapannulla saa aikaan hämmästyttävän paistotuloksen, jota voi olla vaikea saavuttaa muilla pannuilla. Tämä johtuu siitä, että pannu kestää hyvin korkeita lämpötiloja. Kun haluat valmistaa täydellisiä pihvejä, valurautapannun on parasta antaa seistä ja kuumentua noin 10 minuuttia. Riisipuuroa voi valmistaa myös valurautapannussa, sillä pannu on hyvin paksupohjainen.

Valurauta on myös erittäin kestävä materiaali, joten aito valurautapannu voi kestää sukupolvia ilman ongelmia. Se on myös erittäin raskas materiaali, joka

Jotkut valmistajat ovat alkaneet valmistaa pannuja, jotka näyttävät ja tuntuvat valurautaisilta, mutta eivät ole sitä. Siksi on tärkeää tarkistaa, että pannun materiaali on valurautaa. Valurautapannun puhdistaminen on helppoa, sillä sinun tarvitsee vain käyttää kuumaa vettä – vältä saippuan käyttöä, sillä se voi vahingoittaa pinnoitetta. Jos ruokajäämiä on edelleen kiinni, voit käyttää karkeaa suolaa saippualla. On myös tärkeää, että pannua ei jätetä veteen pitkäksi aikaa ja että se pyyhitään hyvin puhdistuksen jälkeen. Muuten se voi ruostua.

Pannun puhdistaminen

On tärkeää puhdistaa pannu pian käytön jälkeen, mutta pannun on annettava jäähtyä ensin. Vain harvat pannut kestävät lämpö- ja kylmäshokkia, joten varmista, ettei pannu ole liian kuuma ennen kuin alat pestä sitä. Useimpien valmistajien mukaan pannun voi laittaa astianpesukoneeseen, mutta käsinpesu yleensä pidentää sen käyttöikää. Tavalliset tarttumattomat pannut voidaan pestä pesuaineella, mutta valitsemastasi pannutyypistä riippuen pannut on pestävä eri tavalla. Jos olet esimerkiksi ostanut valurautapannun, se on pestävä vedellä ja suolalla, koska se ei kestä astianpesuainetta.

Pannusta huolehtiminen

Työskenneltyäni Kop og Kande -liikkeessä olen todella huomannut, että harva tanskalainen tietää, miten paistinpannusta huolehditaan kunnolla.

Sinun on huollettava paistinpannuasi eri tavoin riippuen siitä, mistä pinnoitteesta ja materiaalista pannusi on valmistettu.

Metsästätkö täydellistä paistolämpömittaria?

Nyt kun olet valinnut keittiöösi ja ruoanlaittoosi parhaiten sopivan paistinpannun, suosittelen, että tutustut myös paistilämpömittareita käsittelevään artikkeliimme. Lihamureke, kana tai pihvi on paljon parempaa, jos se on kypsennetty oikeassa lämpötilassa. Nykyään paistolämpömittarit ovat kehittyneet paljon älykkäämmiksi, joten ne osaavat kertoa, milloin grilli kannattaa kääntää, milloin se kannattaa ottaa pois grillistä ja antaa sen marinoitua ja milloin se kannattaa tarjoilla.

Miten tämä paistinpannutesti tehtiin

Tämä paistinpannutesti on toteutettu tutkimusten perusteella ja metsästämällä markkinoiden parhaita paistinpannuja, jotta voit löytää keittiöösi parhaiten sopivan pannun. Olemme tutkineet eri valmistajia, tarkastelleet muun muassa Tanskan kuluttajaneuvoston testituloksia ja kansainvälisiä testejä voidaksemme antaa sinulle yleiskuvan markkinoilla olevista eri paistinpannuista.

Lisäksi olen liittänyt mukaan kokemuksiani Kop og kande -tehtaalla vietetystä ajasta, jolloin sain paljon tietoa pinnoitteesta, lämmönjakautumisesta, materiaaleista ja tietenkin paljon muuta hyödyllistä tietoa. Olen myös vieraillut eri tehtaissa Euroopassa ja nähnyt, miten paistinpannuja valmistetaan.

FAQ

Minkä paistinpannun valitsisin?

Tämän testin voittaja on Onyxin paistinpannu, jossa on muun muassa timanttipölypinnoite, mutta lue koko artikkeli löytääksesi keittiöösi parhaiten sopivan paistinpannun.

Pitäisikö minun valita tarttumattomalla pinnoitteella varustettu paistinpannu?

Kaikki riippuu siitä, millaista ruokaa paistat pannulla, mutta pääsääntöisesti tarttumaton paistinpannu on hyvä pannu, jolla on hyvät irrotusominaisuudet.

Miten puhdistan paistinpannun oikein?

Kun olet ostanut uuden pannun, sinun on aina tarkistettava, miten se puhdistetaan, sillä pannut on pestävä eri tavalla. Jotkin niistä ovat astianpesukoneen kestäviä tai ne voidaan pestä käsin saippualla, kun taas toiset eivät kestä saippuaa, vaan ne on pestävä suolalla. Lue lisää artikkelista.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×