Paistolämpömittarin testi (2022) → 7 af de bedste stegetermometre

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Kuivaa lihaa ei ole mitään tylsempää, minkä vuoksi tarvitset paistolämpömittarin, joka mittaa lämpötilan tarkasti ja ehkä jopa auttaa sinua hieman. Tässä paistolämpömittaritestissä tarkastellaan seitsemää eri mallia – sekä uusinta teknologiaa sisältäviä että aivan perinteisiä paistolämpömittareita. Löydä keittiöösi parhaiten sopiva paistolämpömittari, jotta voit tarjoilla herkullisia ja mehukkaita pihvejä.

Meater+ langaton paistolämpömittari

Paras paistolämpömittari

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu kaksoisantureilla, jotka mittaavat sekä lihan että ympäristön lämpötilaa
 • pros-icon.svg Seuraa Guided Cook System -järjestelmän ohjeita ja kypsennä liha juuri haluamallasi tavalla
 • pros-icon.svg Hanki useita lämpömittareita, jotta voit seurata useita lihapaloja kerralla

Detaljeret gennemgang

Et löydä parempaa ruoanlaittokumppania kuin Meater+, ja sen avulla voit viedä ruoanlaittosi seuraavalle tasolle ottamalla huomioon lihan ja sen ympäristön ja ohjaamalla sinua joka vaiheessa täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Miksi sinun kannattaa valita Meater+

Meater+:a käytetään älypuhelimen kanssa, ja se yhdistetään Bluetoothilla tai WiFillä, minkä jälkeen kaikkea ohjataan Meaterin ilmaisella sovelluksella.

Lihalämpömittarissa on kaksi anturia, joten se voi mitata sekä ympäristön että lihan lämpötilan. Tämä on valtava etu, koska se tekee paistolämpömittarista entistäkin tarkemman.

Valmistele lihasi sovelluksen ohjattua kokkausjärjestelmää käyttäen, jossa voit valita lihatyypin, leikkeleen ja kypsentämistavan. Työnnä paistolämpömittari lihaan, ja lämpömittarin viiva osoittaa, kuinka syvälle lihaan sen pitäisi mennä. Seuraa sen jälkeen vain sovelluksen ohjeita.

Sovellus jopa laskee ympäristön lämpötilan perusteella, milloin liha on kypsää. Siinä otetaan huomioon myös lepoajat, sillä useimpien lihapalojen on levättävä jonkin aikaa paistamisen jälkeen. Useimmiten liha nousee asteen tai kaksi vetämisen aikana, ja tämä paistolämpömittari ottaa tämän huomioon ja kertoo, milloin liha on otettava pois liedeltä ja vedettävä ja milloin se on valmis.

Sinun ei tarvitse käyttää sisäänrakennettua ohjetta, jos haluat esimerkiksi eri lämpötilan tai leikkaus ei ole sovelluksessa. Paistolämpömittari opastaa sinua edelleen prosessin aikana.

Langaton paistolämpömittari

Paistolämpömittari toimitetaan mukavassa puulaatikossa, joka on myös sen latausasema, joten siitä on tärkeää pitää huolta. Puiseen laatikkoon laitat lämpömittarin, kun et käytä sitä ja kun olet pessyt sen huolellisesti, jotta tiedät aina, missä lämpömittari on. Se ei ole kovin suuri, mutta se on loistava työkalu.

Lämpömittari soveltuu vain paistolämpömittariksi. Sitä ei siis voi käyttää suklaan karkaisuun, kakun lämpötilan mittaamiseen tai bulguriin. Se on paistolämpömittari, joka on tehty antamaan sinulle täydellisen paistolämpötilan joka kerta, sillä mikään ei ole pahempaa kuin kuivan lihan syöminen tai tarjoilu.

Meater+ on johdoton paistolämpömittari, joka voi tyypillisesti olla paistolämpömittarin heikko lenkki, sillä johto voi jäädä kiinni ja kulua. Sinulla ei ole tätä ongelmaa tämän fiksun paistolämpömittarin kanssa, joka mittaa lämpötilan täsmällisesti.

On myös mahdollista ostaa useita lämpömittarin neuloja, jotta voit pitää silmällä useita lihapaloja kerralla. Se on tehty seuraamaan aikaa ja lämpötilaa sekä auttamaan sinua paahtamisessa yhteensä jopa 4 lämpötilaneulalla.

Jos tarvitset tätä suuremman mallin, jota voi käyttää ilman sovellusta, tutustu tämä malli

Weber Connect Smart Grill Assistant

Täydellinen grilliavustaja

Fordele
 • pros-icon.svg Sisäänrakennettu magneetti, joten se voi istua grillissä
 • pros-icon.svg Mittaa sekä lihan että grillin lämpötilan
 • pros-icon.svg Luo omat mukautetut asetukset

Detaljeret gennemgang

Jos rakastat grillaamista kesäisin, tunnet varmasti myös Weberin, jonka useimmat tanskalaiset valitsevat etsiessään uutta grilliä. Yksi heidän uusimmista grillaustarvikkeiden tuotteistaan on Weber Connect Smart Grill Assistant. Tämä paistolämpömittari auttaa sinua lähes kaikessa, jotta saat paistettua lihaa täydellisesti.

Miksi kannattaa valita Weber Connect Smart Grill Assistant

Weber Connect Smart Grill Assistant on paistolämpömittari, joka kertoo sinulle askel askeleelta, mitä tehdä, jotta liha kypsyy täydellisesti.
Muotoilu on tyylikäs, ja jokaisella paistolämpömittarilla on oma värinsä, joten voit helposti erottaa ne toisistaan. Muista aina pestä ne hyvin käytön jälkeen. Pieni musta laatikko näyttää aina, kuinka monta astetta liha on, ja jos sinulla on useita erilaisia kypsennyksiä käynnissä, joten käytät useita paistolämpömittareita, voit helposti vaihtaa kahden värin välillä (tai useamman) tarkistaaksesi eri lihapalojen lämpötilan. Musta laatikko tarvitsee ajoittain latausta, mutta se onnistuu helposti mukana toimitetulla laturilla.

Puhelimessasi kautta. Weberin sovelluksessa näet kaikki muut älykkäät ominaisuudet, kuten tiedon siitä, milloin on aika syödä jne., joista voit lukea lisää seuraavassa osiossa.

Tämän älykkään paistolämpömittarin avulla voit grillata mitä tahansa – ei ongelmia, kunhan noudatat sen ohjeita.

Tämä on ehdottomasti parannettu versio Weberin iGrill-paistolämpömittarista, joten jos olet varustehullu ja rakastat hienoja asioita, tämä on sinulle sopiva paistolämpömittari.

Älykäs grillaus

Paistolämpömittari yhdistyy älypuhelimeesi Wi-Fi-yhteyden ja sovelluksen kautta, joten voit aina seurata paistoastetta ja sitä, milloin ateriat ovat valmiita. Lisäksi saat puhelimesi kautta ilmoitukset ruoan kääntämisestä ja tarjoilusta. Itse asiassa paistolämpömittari laskee lihan lämpötilan ja ajan, jolloin saat helpomman yleiskuvan siitä, milloin liha on valmis – tarkasti.

Voit myös vain asettaa ruoan kypsyydeksi medium-pihvin, ja saat ilmoituksen, kun se on kypsää. Sovelluksen sisällä voit jopa valita, minkälaista lihaa valmistat ja minkälainen leikkaus se on – joten grillaaminen ei todellakaan ole enää yhtään helpompaa.

Weber iGrill 2

Paras grillilämpömittari

Fordele
 • pros-icon.svg Digitaalinäyttö
 • pros-icon.svg Lämpötila-alue -40-200 astetta
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ripustaa se ylös, jotta se on aina lähelläsi

Detaljeret gennemgang

Tämä on saksalainen tuotemerkki, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita keittiöön. Kaikkea kattiloista, pannuista ja grillistä. Heillä on laaja valikoima, ja he keskittyvät luomaan vankkoja ja hyviä tuotteita, joissa on herkullinen muotoilu. Tässä he ovat tehneet mukavan ja yksinkertaisen ruostumattomasta teräksestä valmistetun paistolämpömittarin.

Miksi kannattaa valita Rosle Gourmet-lämpömittari

Tällä paistolämpömittarilla voit helposti mitata lämpötilan, eikä se vaadi älypuhelinta lähistöllä. Siinä ei myöskään ole mitään hienoja ominaisuuksia, mutta toisaalta se tekee sen, mitä sen pitääkin. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen pituus on 21,5 cm. Se on myös suunniteltu ripustettavaksi koukkuun, joten se on aina lähelläsi. Voit tietysti laittaa sen myös laatikkoon.

Taivutuslämpömittari digitaalisella näytöllä ja suurella lämpötila-alueella

Rösle on luonut tyylikkään muotoilun, jossa on digitaalinen näyttö, josta voit lukea lämpötilan nopeasti ja helposti. Lisäksi voit valita, mittaatko celsiusasteessa, kuten Tanskassa yleensä tehdään, vai fahrenheitasteessa. Sen lämpötila-alue on melko laaja, joten sitä voi käyttää useisiin eri kohteisiin keittiössä. Lämpötila-alue on -40-200 astetta, ja voit nähdä tarkan asteen digitaalisesta näytöstä. Näin voit käyttää sitä myös suklaan karkaisuun ja jos haluat kokeilla tietynlaista karamellia tai bolchen valmistusta, joka ei ylitä 200 astetta. Bolch-lämpömittari mittaa yleensä 300 asteeseen asti.

Thermapen Gourmet

Ammattikäyttöön tarkoitettu paistolämpömittari

Fordele
 • pros-icon.svg Lämpötila-alue -49,99-299,9 astetta
 • pros-icon.svg 360 astetta kääntyvä näyttö
 • pros-icon.svg Akun käyttöikä 3000 tuntia normaalikäytössä

Detaljeret gennemgang

Tämä on myös hyvin yksinkertainen paistolämpömittari, jossa ei ole outoja painikkeita, mutta he ovat huolehtineet muutamista yksityiskohdista ja toiminnoista, jotta sinun on helppo lukea tarkka lämpötila.

Miksi kannattaa valita Thermapen Gourmet

The Thermapen Gourmet on loistava yleiskäyttöinen paistolämpömittari keittiöön, sillä se pystyy mittaamaan erittäin tarkasti sekä matalat että korkeat lämpötilat. Laaja lämpötila-alue -49,99 asteesta 299,9 asteeseen tekee siitä monipuolisen työkalun, jota voidaan käyttää lihan paahtamiseen, mutta myös sokerimassan mittaamiseen sämpylöitä valmistettaessa, koska se vaatii hyvin korkeita lämpötiloja.

Tämä lämpömittari on saatavana useina eri versioina ja väreinä, ja näytöllä näkyy selvästi, kuinka monta astetta liha-, kakku- tai sokerimassa on, ja siinä on jopa älykäs valotoiminto, joka säätää taustavalon ympäristön mukaan. Jos siis grillaat ulkona pimeässä, se sytyttää valot, jotta näet, mitä tapahtuu. Kuinka nokkelaa se onkaan?

Näyttöä on myös mahdollista kääntää 360 astetta, joten voit aina tarkistaa lämpötilan kulmasta tai kädestä riippumatta.

Vähentää bakteerien kasvua

Thermapen Gourmet on valmistettu hyvin erityisestä materiaalista, Biomaster Antimicrobial Technology -teknologiasta, joka vähentää bakteerien kasvua, ja tämä on suuri etu, kun työskentelet paistolämpömittarin kanssa. Hyvin harvoja paistolämpömittareita voi laittaa astianpesukoneeseen, mikä on täysin järkevää. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että voi olla vaikeaa puhdistaa paistolämpömittari kunnolla ja poistaa kaikki bakteerit – jopa näkymättömät.

Paistolämpömittari sopii mukavasti käteen, ja kumitiiviste minimoi myös veden, pölyn tai ruoan pääsyn sisään. Kumitiiviste on vedenkestävä, joten voit puhdistaa sen ongelmitta.

Palkkilämpömittari käyttää AAA-paristoja, ja sen käyttöiäksi on arvioitu noin 3000 tuntia normaalikäytössä. Se säästää paristoja liiketunnistimellaan, joka siirtyy automaattisesti lepotilaan, jos sitä ei ole käytetty vähään aikaan. Voit myös asettaa sen aikakatkaisutilaan, mikä säästää myös akkua, minkä vuoksi sen akun käyttöikä on niin pitkä.

OBH Nordica langaton paistolämpömittari

Edullinen ja digitaalinen paistolämpömittari

Fordele
 • pros-icon.svg Kantama jopa 30 metriä
 • pros-icon.svg Johto ja piikki kestävät jopa 380 astetta
 • pros-icon.svg Hinta ja laatu

Detaljeret gennemgang

OBH Nordica tunnetaan tanskalaisissa keittiöissä siitä, että se valmistaa keittiökoneita kohtuulliseen hintaan, ja niin se on tehnyt myös tässä tapauksessa. He ovat myös onnistuneet valmistamaan digitaalisen paistolämpömittarin, joka maksaa saman verran kuin tavallinen paistolämpömittari.

Miksi kannattaa valita langaton OBH Nordica -paistolämpömittari

Tämä on toimiva langaton paistolämpömittari, jossa on sekä erillinen lähetin että vastaanotin. Itse lähettimessä on suuri näyttö ja joitakin painikkeita, jotka auttavat sinua käyttämään paistolämpömittaria optimaalisesti. Näytössä näkyy, minkälaisen lihan olet valinnut, kuinka monta astetta lihan pitäisi olla ja mikä sen lämpötila on nyt. Muuten, lähettimen kantama on jopa 30 metriä, joten jos sinulla on suuri puutarha tai vastaava ja grillaat lihaa, voit ottaa sen mukaasi, jos olet keittiössä pitämässä silmällä lihan lämpötilaa.

Eivät kaikki paistolämpömittarit kestä uunissa olemista edes liian kauan ja varsinkin, jos se ei kestä korkeaa kuumuutta. Tämä paistolämpömittari – tai ainakin varras ja lyijy – kestää jopa 380 astetta.

Valitse lihatyyppi ja kypsennysaste

OBH Nordica on myös pyrkinyt tekemään siitä mahdollisimman helppoa, minkä vuoksi voit valita useista eri lihalajeista ja se ehdottaa lämpötilaa sen mukaan, haluatko hyvin kypsää, keskipitkää, punaista vai erittäin punaista. Vaikka olisitkin täysin tietämätön paistettavasta lihasta, se antaa sinulle oikeat lämpötilat. OBH Nordica on tehnyt lämpötilaehdotuksia naudan-, sian-, vasikan-, karitsan-, kanan- ja kalkkunanlihalle, joten sinulla on runsaasti mahdollisuuksia kokeilla uusia lihalajeja, kun se auttaa sinua lämpötilojen kanssa.

Rösle Gourmet lämpömittari

Klassinen paistolämpömittari

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Digitaalinäyttö
 • pros-icon.svg Lämpötila-alue -40-200 astetta
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ripustaa se ylös, jotta se on aina lähelläsi

Detaljeret gennemgang

Tämä on saksalainen tuotemerkki, joka tarjoaa laadukkaita tuotteita keittiöön. Kaikkea kattiloista, pannuista ja grillistä. Heillä on laaja valikoima, ja he keskittyvät luomaan vankkoja ja hyviä tuotteita, joissa on herkullinen muotoilu. Tässä he ovat tehneet mukavan ja yksinkertaisen ruostumattomasta teräksestä valmistetun paistolämpömittarin.

Miksi kannattaa valita Rosle Gourmet-lämpömittari

Tällä paistolämpömittarilla voit helposti mitata lämpötilan, eikä se vaadi älypuhelinta lähistöllä. Siinä ei myöskään ole mitään hienoja ominaisuuksia, mutta toisaalta se tekee sen, mitä sen pitääkin. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja sen pituus on 21,5 cm. Se on myös suunniteltu ripustettavaksi koukkuun, joten se on aina lähelläsi. Voit tietysti laittaa sen myös laatikkoon.

Taivutuslämpömittari digitaalisella näytöllä ja suurella lämpötila-alueella

Rösle on luonut tyylikkään muotoilun, jossa on digitaalinen näyttö, josta voit lukea lämpötilan nopeasti ja helposti. Lisäksi voit valita, mittaatko celsiusasteessa, kuten Tanskassa yleensä tehdään, vai fahrenheitasteessa. Sen lämpötila-alue on melko laaja, joten sitä voi käyttää useisiin eri kohteisiin keittiössä. Lämpötila-alue on -40-200 astetta, ja voit nähdä tarkan asteen digitaalisesta näytöstä. Näin voit käyttää sitä myös suklaan karkaisuun ja jos haluat kokeilla tietynlaista karamellia tai bolchen valmistusta, joka ei ylitä 200 astetta. Bolch-lämpömittari mittaa yleensä 300 asteeseen asti.

Guide

Ohjeita paistolämpömittarin valintaan

 • Pitäisikö paistolämpömittarin olla älykäs? Tämän päivän älykkääseen teknologiaan pohjautuva paistolämpömittari on mahdollista liittää älypuhelimeesi helposti, ja älykäs grillaus voi auttaa sinua matkallasi, joten sinulla on aina auttava käsi lähelläsi kertomassa, mitä tehdä. Grillifriikit ja mies, joka ei voi saada tarpeeksi älykkäitä asioita taloonsa, valitsevat varmasti tällaisen paistolämpömittarin – koska se on yksinkertaisesti älykäs. Jos grillaat vain silloin tällöin ja haluat vain klassisen paistolämpömittarin, sinun ei tarvitse hankkia älykästä paistolämpömittaria, joka maksaa paljon enemmän kuin klassinen paistolämpömittari.
 • Lämpötila-alue: Lämpötila-alue itsessään on hyvin erilainen eri malleissa, ja se riippuu myös siitä, mitä tarvitset keittiössäsi. Jos tarvitset paistolämpömittarin vain lihaa varten, 100 asteen maksimilämpömittari riittää. Jos haluat käyttää paistolämpömittaria useisiin eri tarkoituksiin, esimerkiksi suklaan karkaisuun, karamelliin ja bolcheen, voi riittää paistolämpömittari, joka voi mitata 200 asteeseen asti. Mutta bolch-lämpömittari menee tyypillisesti 300 asteeseen asti, koska se vaatii tyypillisesti hyvin korkeita lämpötiloja.
 • Hinta:Paistolämpömittarin hinta riippuu tietenkin budjetistasi, mutta mieti, kuinka paljon käytät sitä arjessa. Jos käytät sitä usein ja se kestää päivittäistä käyttöä, kannattaa valita laadukas paistolämpömittari. Hinta ja laatu kulkevat yleensä käsi kädessä. Mitä enemmän älykkäitä ominaisuuksia ja mitä korkeampi laatu, sitä korkeampi on yleensä myös hinta. Jos käytät paistolämpömittaria vain silloin tällöin, harkitse hieman halvemman lämpömittarin ostamista ja päivitä se myöhemmin, jos alat käyttää sitä useammin.
 • Suunnittelu:Boistolämpömittarin muotoilu on makuasia. Joillekin se on tärkeää ja toisille ei. Paistolämpömittari näkyy periaatteessa vain silloin, kun se on käytössä, joten muotoilun merkitys on rajallinen. Digitaaliset ja älykkäät paistolämpömittarit ovat yhä pienempiä, kun kaikkea ohjataan puhelimella.
 • Johdollinen paistolämpömittari: Neulasta lähettimeen istuva johto on yksi paistolämpömittarin haavoittuvaisimmista asioista. Se jää helposti uunin tai grillin kannen väliin, jolloin johto kuluu. Tässä paistolämpömittaritestissä olemme äänestäneet Meater+:n testin parhaaksi paistolämpömittariksi, ja tämä paistolämpömittari on täysin ilman lankaa, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä. Tietenkin langalla varustetut paistolämpömittarit ovat myös erittäin hyviä, ja tämä on tavallisin, mutta sinun on kiinnitettävä huomiota lankaan. Tarkista myös aina ennen käyttöä, kuinka korkeita lämpötiloja johto kestää.
 • Lisävinkkejä: Kun työnnät paistolämpömittarin lihaan, varmista, että se työnnetään lihan paksusta päästä tai lihasta. Jos paistat useita pihvejä, mutta sinulla on vain yksi varras, suosittelen myös vartaan laittamista suurimpaan pihviin. Varmista myös, että varras on keskellä, muuten et saa täydellistä paahtoa.

Etsitkö uunin tai grillin paistolämpömittaria?

Ennen kuin ostat paistolämpömittarin, mieti, käytätkö lämpömittaria pääasiassa uunissa paistamiseen vai grillaamiseen. Jotkin paistolämpömittarit soveltuvat paremmin grillaukseen kuin paistamiseen ja päinvastoin. Weberin paistolämpömittarit on suunniteltu ja valmistettu käytettäväksi grillissä. Tämä näkyy muotoilussa, toiminnoissa ja siinä, että iGrill 2 voidaan kiinnittää esimerkiksi grilliin.

Jos grillaat yhtä paljon kuin valmistat ruokaa uunissa, valitse paistolämpömittari, joka soveltuu molempiin. Tässä kohtaa testivoittajamme on jälleen mukana, sillä se on monipuolinen tuote, jonka ominaisuudet keskittyvät yksinomaan siihen, että saat hyvän tuloksen ja voit syödä pihvisi haluamallasi tavalla. Meater+ soveltuu sekä uunissa että grillissä kypsentämiseen.

Puhdista paistolämpömittari huolellisesti

On erittäin tärkeää, että muistat puhdistaa paistolämpömittarin huolellisesti. Se johtuu siitä, että ne eivät kestä astianpesukonetta, jossa monet bakteerit kuolevat. Puhdistuksessa on siis oltava varovainen. Hankaa se perusteellisesti pesuharjalla ja runsaalla saippualla ja kuivaa se hyvin.

Paistolämpömittari on puhdistettava välittömästi käytön jälkeen, jotta lihanesteet ja jäämät eivät tartu siihen.

FAQ

Mikä on paras paistolämpömittari?

Tämän paistolämpömittaritestin paras paistolämpömittari on Meater+, sillä se on älykäs paistolämpömittari, joka varmistaa, että liha kypsyy täydellisesti. Markkinoilla on kuitenkin monia paistolämpömittareita, joten lue artikkeli ja löydä omaan keittiöösi parhaiten sopiva lämpömittari.

Pitäisikö minun valita älykäs paistolämpömittari?

Älykäs - tai älykäs - paistolämpömittari on sellainen, jota käytetään sovelluksen kautta ja joka laskee paistoaikaa ja lämpötilaa ja opastaa sinua koko prosessin ajan, jotta saat täydellisesti kypsää lihaa.

Voiko paistolämpömittaria käyttää myös paistamiseen?

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×