Pakastin testi (2022) → 7 markkinoiden parasta pakastinta

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

3
Edullinen pakastin suurella tilavuudella

Electrolux LUT7ME28W2 vapaasti seisova pakastin

4
Ympäristöystävällinen pakastin A+++

Liebherr GP 2433-21 001 Vapaasti seisova pakastin

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä pakastintestissä opastamme sinut markkinoiden 7 parhaan pakastimen pariin. Voit vapaasti valita minkä tahansa alla olevista malleista, sillä jokaisella on omat etunsa. Jos olet täysin neuvoton, voit aina valita testivoittajamme Liebherr SGN3036-21057 Freestanding Freezer. Tämä malli sopii useimpien ihmisten tarpeisiin, ja siksi suosittelemme sitä.

Voit myös lukea, miten löydät parhaan pakastinkaupan, mitä eroa on pakastimella ja jääkaappipakastimella ja mitä sinun pitäisi todella huomioida pakastinta ostaessasi. Nämä osiot löytyvät tuotearvostelun jälkeen.

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri kapasiteetti ja korkea energialuokitus takaavat hyvän tilan minimaalisella kulutuksella
 • pros-icon.svg Matalan äänitason (42 dB(A)) ansiosta pakastimen aiheuttama melu on minimaalinen
 • pros-icon.svg Automaattisella sulatuksella varustettu, joten sinun ei tarvitse huolehtia huollosta
 • pros-icon.svg Digitaalinen lämpötilan säätö ja automaattinen SuperFrost-toiminto

Detaljeret gennemgang

Liebherrin testivoittajamme sopii niille, jotka haluavat suuren pakastimen, jolla on myös hyvä ympäristömerkki. Tuotteen tilavuus on täydet 257 litraa, mutta se kuuluu silti toiseksi parhaaseen energialuokkaan A++. Mallin melutaso on myös alhainen, vain 42 dB(A). Se ei siis häiritse sinua pätkääkään.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Liebherr SGN3036-21057 vapaasti seisova pakastin

Tämän Liebheer-merkkisen pakastimen avulla sinun ei enää koskaan tarvitse huolehtia siitä, että pakastetuille elintarvikkeille ei ole tilaa. Mallin pakastintilavuus on 257 litraa, joten tilaa riittää, vaikka olisitkin isompi kotitalous. Sinulla on aina paras mahdollinen yleiskuva pakastimen sisällöstä, sillä siinä on kahdeksan läpinäkyvää laatikkoa. Ne on valmistettu särkymättömästä lasista, joten voit siirtää niitä tarpeen mukaan.

Tämä pakastin on suunniteltu korkealaatuiseksi, joten sen käyttöikä on pitkä. Korkeasta laadusta kertoo muun muassa se, että jääkaapin lämpötila laskee -18 asteeseen kaikkialla kaapissa eikä vain yläosissa. Tämä takaa suuremman virransäästön ja paremmat lämpötilat kaikille pakastimessa oleville elintarvikkeille. Ovenkahva on suunniteltu Easy Open -toiminnolla, joten sitä ei tarvitse vetää liikaa, ja lisäksi siinä on sisävalaistus.

Ympäristöystävällinen pakastin

Toinen selkeä etu tähän pakastimeen sijoittamisessa on, että se kuuluu energialuokkaan A++. Tämä takaa sinulle ympäristöystävällisemmän mallin, joten sinun ei tarvitse maksaa liikaa sähköstä. Tämän mallin huoltoa ei myöskään tarvitse miettiä liikaa, sillä siinä on automaattinen sulatustoiminto. Älykäs NoFrost-toiminto varmistaa kuitenkin, että sulatus tapahtuu vain silloin, kun sitä tarvitaan.

Mallissa on myös automaattinen SuperFrost-toiminto, joka käynnistyy, kun pakastimeen lisätään uusia tuotteita. Pakastin voi käsitellä jopa 20 kiloa päivässä, ja se pysyy viileänä sähkökatkoksen sattuessa jopa 24 tuntia. Aivan kuin tämän tuotteen edut eivät olisi vielä riittäneet, voimme myös mainita, että pakastimen melutaso on alhainen, vain 42 dB(A). Näin varmistetaan, että se ei häiritse, mihin tahansa sen sijoitatkin talossa.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 185 cm
 • Syvyys: 63 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Paino: 70 kg
 • Väri: Valkoinen tai hopea
 • Pakastuskapasiteetti: 257 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 20 kg päivässä
 • Melutaso: 42 dB(A)
 • Energialuokka: A++

Siemens GS36NVIFV vapaasti seisova pakastin

Nofrost-pakastin alhaisella melutasolla

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tarvitsee minimaalisen vähän huoltoa, koska siinä on auro-sulatus ja EasyClean-ovi
 • pros-icon.svg Matalan melutason ansiosta pakastin ei häiritse sinua
 • pros-icon.svg Kääntyvän kahvan ansiosta voit sijoittaa pakastimen haluamaasi paikkaan
 • pros-icon.svg Ympäristöystävällinen ja energiaa säästävä malli, joten säästät rahaa sähkölaskussa

Detaljeret gennemgang

Tämä Siemensin jääkaappi sopii niille, jotka haluavat ensisijaisesti pakastimen, jossa on automaattinen sulatus ja alhainen melutaso. Tämä malli on suunniteltu sulattamaan itse itsensä, siinä on EasyClean-ovi ja vain 39 dB(A):n äänitaso. Muita etuja ovat muun muassa se, että tuote on ympäristöystävällinen ja että siinä on käännettävä ovi, joten se mahtuu minne tahansa.

Miksi kannattaa valita Siemens GS36NVIFV vapaasti seisova pakastin

Etkö halua huolehtia pakastimesi ylläpidosta? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Siemensin vapaasti seisovaan pakastimeen. Tuote on kehitetty erityisellä NoFrost-tekniikalla, jonka ansiosta sinun ei tarvitse enää koskaan varata aikaa kaapin sulattamiseen. Se tekee tämän itsestään, kun sen on tarpeen. Erityisen EasyClean-oven ansiosta myös itse ovi ja säleet on helppo pitää puhtaana.

Voit sijoittaa tämän pakastimen minne haluat, sillä oven avautumissuuntaa on mahdollista muuttaa. Lisäksi siinä on pystysuora kahva ja oven avautumiskulma on 90 astetta, mikä mahdollistaa pakastimen sijoittamisen suoraan muita esineitä, kuten seinää tai pöytää vasten. Pakastinta on myös helppo liikutella, sillä sen takaosassa on kaksi pyörää.

Korkea suorituskyky ja alhainen melutaso

Olet erityisen tyytyväinen siihen, että tämä pakastin on suunniteltu hiljaiseksi. Itse asiassa se pysyy noin 39 dB(A):n tuntumassa. Näin kaappi ei koskaan tunnu häiritsevältä – ei edes silloin, kun siinä pakastetaan uutta ruokaa. Se pystyy pakastamaan yhteensä noin 20 kg päivässä, ja sen tilavuus on jopa 242 litraa. Nämä on jaettu viiteen läpinäkyvään laatikkoon ja kahteen isoon laatikkoon. Mukana on myös jääpalalevy, joten sinulla on aina jääpaloja valmiina vieraita varten.

Malli on varustettu erityisellä multiAirflow-järjestelmällä ja freshSense-anturitekniikalla, joka auttaa varmistamaan tasaisen lämpötilan koko pakastimessa. Näin mikään ruoka ei ole kylmempi tai kuumempi kuin toinen. Voit helposti asettaa haluamasi lämpötilan ja lukea sen sisäänrakennetusta LED-näytöstä. Lisäbonuksena mallissa on SuperFreeze-toiminto, joka kytkeytyy automaattisesti pois päältä, kun oikea lämpötila on saavutettu.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 186 cm
 • Syvyys: 65 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Väri: Hopea tai valkoinen
 • Pakastuskapasiteetti: 242 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 20 kg 24 tunnissa
 • Melutaso: 39 dB(A)
 • Energialuokka: A++

Electrolux LUT7ME28W2 vapaasti seisova pakastin

Edullinen pakastin suurella tilavuudella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Myydään budjettiystävälliseen hintaan, kun otetaan huomioon suuri 280 litran tilavuus
 • pros-icon.svg Elektronisesti ohjattu tasainen lämpötila koko jääkaapissa
 • pros-icon.svg Kehitetty SuperFrys-toiminnolla ja NoFrost-tekniikalla
 • pros-icon.svg Suuri päivittäinen pakastuskapasiteetti 25 kg päivässä

Detaljeret gennemgang

Tätä pakastinta myydään budjettiystävälliseen hintaan, jos verrataan hintaa muihin markkinoilla oleviin saman kapasiteetin malleihin. Se ei siis ole testin halvin malli, mutta se on halvin, kun otetaan huomioon, kuinka paljon tilaa rahalla saa. Mallissa on myös korkea ympäristömerkki ja elektroninen lämpötilan säätö kosketuskäyttöisellä säätimellä.

Miksi kannattaa valita Electrolux LUT7ME28W2 vapaasti seisova pakastin

Eikö sinulla ole suurinta budjettia, mutta tarvitset mallin, jossa on suuri kapasiteetti? Jos näin on, suosittelemme investoimaan tähän Electroluxin malliin. Valmistaja on todellakin onnistunut kehittämään pakastimen, jonka tilavuus on 280 litraa ja joka ei kuitenkaan maksa paljon. Joten rahaa säästyy, jos valitset tämän mallin mieluummin kuin joitakin muita markkinoilla olevia vaihtoehtoja, joissa on runsaasti tilaa.

Laatikoita on yhteensä 5 kappaletta ja kaksi alaslaskettavaa etuovea. Sinun ei kuitenkaan tarvitse kiinnittää liikaa huomiota siihen, mitä elintarvikkeita laitat mihin kaappiin. Itse asiassa malli on suunniteltu elektronisella lämpötilansäädöllä ja hyvällä kylmän jakautumisella, jotta kaikki laatikot saavuttavat saman alhaisen lämpötilan. Voit tarvittaessa jopa säätää kaappia kosketusohjaimilla.

SuperFrost- ja NoFrost-toiminnot

Sinun ei enää tarvitse huolehtia siitä, että pakastimesi lämpötila nousee vain siksi, että tulet kotiin uusien pakastettavien tuotteiden kanssa. Tämä johtuu siitä, että malli on suunniteltu niin sanotulla SuperFreeze-toiminnolla, joka varmistaa, että lämpötila laskee tällaisissa tapauksissa normaalia nopeammin. Kun ruoka on pakastettu, pakastin palautuu normaalilämpötilaan. Yhteensä jopa 15 kg voidaan pakastaa päivässä ilman ongelmia.

Mutta ei hätää – tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi kiinnittää entistä enemmän huomiota kaapin sulattamiseen. Se on suunniteltu NoFrost-tekniikalla, mikä tarkoittaa, että se sulattaa itsensä tarvittaessa. Haluamme myös mainita, että tämän mallin melutaso on vain 42 dB(A) ja se on energiatehokas. Kun vuotuinen energiankulutus on vain 257 kWh, ei ole ihme, että tällä mallilla on toiseksi paras energialuokitus: A++.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 186 cm
 • Syvyys: 65 cm
 • Leveys: 59,5 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Pakastuskapasiteetti: 280 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 25 kg 24 tunnissa
 • Melutaso: 42 dB(A)
 • Energialuokka: A++

Liebherr GP 2433-21 001 Vapaasti seisova pakastin

Ympäristöystävällinen pakastin A+++

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Luokka on paras energialuokka ja siten erittäin energiatehokas
 • pros-icon.svg Suunniteltu NoFrost-tekniikalla, joten sinun ei tarvitse enää koskaan huolehtia sulatuksesta
 • pros-icon.svg Matalan melutason ansiosta kaappi ei häiritse
 • pros-icon.svg Helppo järjestellä, sillä kaapissa on toiminnalliset laatikot

Detaljeret gennemgang

Kaikilla tämän testin malleilla on korkea energialuokitus, mutta jos todella haluat vain parhaista parhaita energiansäästöominaisuuksia, sinun kannattaa investoida tähän Liebherrin malliin. Tuote säilyttää korkeamman energialuokituksen, sillä on suuri kapasiteetti, se hoitaa jopa sulatuksen ja sen melutaso on myös alhainen.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Liebherr GP 2433-21 001 vapaasti seisova pakastin

Haluatko investoida pakastimeen, jolla on korkea energialuokitus, jotta voit olla varma, että malli on mahdollisimman energiatehokas? Sitten suosittelemme tutustumaan tähän saksalaisen valmistajan Liebherrin vapaasti seisovaan pakastimeen. Vaikka testin eri malleissa on jossain määrin alhainen energiankulutus, tämä malli on vain paljon ympäristöystävällisempi. Tästä syystä pakastin on myös saavuttanut korkeimman energialuokan A+++, mikä tarkoittaa, että se säästää energiaa tehokkaasti ja vähentää ympäristövaikutuksia.

Tämän pakastimen vuotuinen energiankulutus on 168 kWh, minkä vuoksi voit investoida tähän malliin, jos haluat vähentää vuotuista energiankulutustasi. Sinun ei kuitenkaan missään nimessä pidä tuntea, että teet kompromisseja, koska haluat asettaa ympäristöystävällisyyden etusijalle. Itse asiassa tämä malli on tilava pakastin, johon mahtuu helposti paljon pakastettuja elintarvikkeita. Pakastimen tilavuus on 268 litraa, ja se on jaettu toiminnallisiin laatikoihin, joten löydät helposti, missä elintarvikkeesi sijaitsevat.

Korkea laatu ja toiminnalliset ominaisuudet

Sen lisäksi, että tämä malli on ympäristöystävällinen ja sen kapasiteetti on optimaalinen suurellekin kotitaloudelle, se on suunniteltu laatuun keskittyen. Voit siis olla varma, että se kestää monta vuotta. Malli hoitaa myös paljon huoltotöitä itse, sillä siinä on NoFrost-toiminto ja automaattinen sulatus. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa sitä, että ruoan tuoreus pitenee, koska vanteenmuodostusta ei tapahdu niin paljon, ja että kaappi sulattaa itse itsensä, kun se alkaa vaikuttaa energiankulutukseen. Sinun ei siis tarvitse huolehtia pakastimen sulattamisesta itse.

Malli pystyy pakastamaan noin 18 kiloa päivässä, joten pakastetuille elintarvikkeille on runsaasti tilaa, ja se pakastaa taatusti kaiken, vaikka tulisitkin kotiin kerralla paljon uusia elintarvikkeita. Malli on myös varustettu LED-valaistuksella, joten näet aina optimaalisesti, ja käännettävässä kahvassa on erityinen avausmekanismi, joka varmistaa, ettei sinun tarvitse vetää ja nykäistä kahvasta pakastimen avaamiseksi. Lisäksi siinä on digitaalinen näyttö, jonka avulla voit helposti säätää lämpötilan mieleiseksesi. Mallin melutaso on myös alhainen, vain 38 dB(A).

Tuotetiedot

 • Korkeus: 185 cm
 • Syvyys: 66,5 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Paino: 79 kg
 • Väri: Valkoinen
 • Pakastuskapasiteetti: 268 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 18 kg 24 tunnissa
 • Melutaso: 38 dB(A)
 • Energialuokka: A+++

Miele FN28262edt/cs vapaasti seisova pakastin

Tyylikäs ja laadukas pakastin

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tyylikäs ja ergonominen muotoilu takaa sinulle mukavan pakastimen, jossa on helppo ovi
 • pros-icon.svg Varustettu 8 laatikolla, joiden kokonaistilavuus on 253 litraa ja VarioRoom
 • pros-icon.svg NoFrost-tekniikka hoitaa sulatuksen itse

Detaljeret gennemgang

Tätä pakastinta et todellakaan piilota kotonasi, sillä se on suunniteltu tyylikkääksi ja tyylikkääksi joko valkoisena tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuna. Mallissa on 8 läpinäkyvää laatikkoa, ja sen kokonaistilavuus on 253 litraa, mikä riittää noin 4-5-henkiselle perheelle. Se ei myöskään vaadi huoltoa, sillä se hoitaa esimerkiksi sulatuksen itse.

Sen vuoksi sinun kannattaa valita Miele FN28262edt/cs vapaasti seisova pakastin

Aiotko pitää tätä pakastinta keittiössäsi sen sijaan, että piilottaisit sen kellariin tai muualle kotiisi? Silloin kannattaa ehdottomasti asettaa etusijalle pakastin, jossa on hieno muotoilu. Loppujen lopuksi sen pitäisi olla malli, jota voit katsoa jokapäiväisessä elämässä. Ja tämä Miele-valmistajan malli täyttää sen. Se on muotoilultaan tyylikäs ja tyylikäs, ja se on saatavana joko valkoisena tai ruostumattomasta teräksestä valmistettuna.

Malli on muotoilultaan tyylikäs, ja se on myös suunniteltu niin, että se on helppo asentaa tarpeisiisi sopivaksi. Pakastimessa on esimerkiksi ergonominen EasyOpen-kahva, jonka ansiosta oven avaaminen on helppoa ja mukavaa. Ovea ei siis tarvitse seisoa ja vetää, jotta se aukeaa.

Tilan monipuolinen käyttö

Tämä pakastin on helppo käyttää, olipa kyseessä sitten paljon pieniä elintarvikkeita tai tarvitset tilaa isomman tuotteen pakastamiseen, se mahtuu helposti tähän pakastimeen. Malli on suunniteltu niin sanotulla VarioRoom-lokerokonseptilla, jonka avulla voit siirtää sekä hyllyjä että laatikoita tarpeen mukaan. Voit siis valita, kuinka monta laatikkoa haluat käyttää.

Tämän mallin lämpötilan asettaminen on myös helppoa, sillä se asetetaan yksinkertaisesti sähköisesti kosketusnäytöllä. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia jääkaapin sulattamisesta, sillä mallissa on automaattinen sulatus. Näin varmistetaan, että energiankulutus ei koskaan nouse räjähdysmäisesti, koska malli toimii aina optimaalisesti, koska se ei ole heikentynyt pakkasen muodostumisen vuoksi.

Tuotetiedot

 • Korkeus: 185 cm
 • Syvyys: 63 cm
 • Leveys: 60 cm
 • Paino: 69,7 kg
 • Väri: Hopea tai valkoinen
 • Pakastuskapasiteetti: 253 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 20 kg 24 tunnissa
 • Melutaso: 42 dB(A)
 • Energialuokka: A++

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Testin muita malleja vähemmän, mutta hieno 38 litran tilavuus
 • pros-icon.svg Myydään edulliseen hintaan, jotta useammalla on varaa siihen
 • pros-icon.svg Matalan 40 dB(A) melutason ansiosta kaapin melu on minimaalinen
 • pros-icon.svg Suunniteltu LowFrost-tekniikalla ja sileillä sisäseinämillä puhdistuksen helpottamiseksi

Detaljeret gennemgang

Voit investoida tähän Liebherr-merkkiseen pakastimeen, jos haluat hieman pienemmän mallin kuin muut tässä testissä tarkastelemamme mallit. Tämän mallin tilavuus on 38 litraa, ja sen melutaso on jopa alhainen, vain 40 dB(A). Sitä myydään edulliseen hintaan, joten se on ilmeinen valinta myös silloin, jos budjettisi on hieman tiukka.

Sentten sinun kannattaa valita Liebherr GP 1213-21 057 vapaasti seisova pakastin

Jos kotonasi ei ole tilaa suurelle pakastimelle, sinun ei tarvitse hätääntyä. Voit yksinkertaisesti valita tämän Liebherr-merkin vapaasti seisovan mallin, joka on juuri kehitetty pienemmäksi kuin muut tämän testin mallit. Pieni koko tekee tästä mallista ihanteellisen pienempään asuntoon, asuntolahuoneeseen jne., jossa tilaa on vähän ja se on käytettävä täysimääräisesti. Pakastimen kokonaistilavuus on 38 litraa, joten pakastettujen elintarvikkeiden säilytykseen on vielä runsaasti tilaa.

Malli pystyy pakastamaan jopa 11 kg päivässä, mikä on melko hyvä, kun otetaan huomioon sen täysi kapasiteetti. Lisäksi se on suunniteltu LowFrost / SmartFrost-tekniikalla, joka auttaa vähentämään huurteen muodostumista kaappiin ja itse ruokiin. Näin varmistetaan, että sulatusta ei tarvitse tehdä niin usein ja että sulatus on nopeasti ohi. Sisäseinät on suunniteltu sileäpintaisiksi, mikä helpottaa pintojen puhdistamista muihin malleihin verrattuna.

Pakastin sijoitus

Voitte siis helposti nähdä, että tämä malli ei missään nimessä ole sellainen, joka tuntuu kompromissin tulokselta. Mutta mikä on tällaisen toimivan ja älykkään vaihtoehdon hinta? No, hinta on onneksi pidetty mahdollisimman edullisena. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse kaivaa syvälle taskuusi tai säästää vuosia, jotta sinulla olisi varaa tähän malliin. Budjettiystävällinen hinta, kuten myös koko, tekee siitä sopivan esimerkiksi opiskelijoille, kun he muuttavat opiskelija-asuntoon.

Vuotuinen energiankulutus on 149 kWh ja energialuokitus A++, joten sinun ei tarvitse huolehtia liikaa sähkölaskusta, vaikka tämä pakastin olisi kytkettynä verkkovirtaan 24 tuntia vuorokaudessa 365 päivänä vuodessa. Se on energiaa säästävä ja ympäristöystävällinen malli, joka onnistuu hyödyntämään energiaa mahdollisimman tehokkaasti. Tämä johtuu tietysti jossain määrin myös mallin kyvystä vähentää itse kalkin muodostumista, sillä se takaa pienemmän kuormituksen. Kaikkien muiden mallin etujen lisäksi se on myös hiljainen. Itse asiassa sen äänitaso on vain 40 dB(A).

Tuotetiedot

 • Korkeus: 85,1 cm
 • Syvyys: 62,4 cm
 • Leveys: 55,3 cm
 • Väri: Valkoinen
 • Pakastuskapasiteetti: 38 litraa
 • Pakastuskapasiteetti: 11 kg 24 tunnissa
 • Melutaso: 40 dB(A)
 • Energialuokka: A++

Guide

Miten valita paras pakastin

Lue lisää siitä, mitä pakastinta ostaessasi kannattaa huomioida, mitä eroa on pakastimen ja jääkaappipakastimen välillä, miten löydät parhaan tarjouksen ja paljon muuta alla olevista osioista. Opastamme sinua oston aikana, jotta saat kotiin tarpeisiisi parhaiten sopivan pakastimen.

 • Kapasiteetti: Pakastimen kapasiteettia on hyvä seurata tarkasti. Loppujen lopuksi useimmat ihmiset ostavat uuden pakastimen, koska he haluavat tilaa pakastettujen elintarvikkeiden säilyttämiseen. Eikä kannata ostaa mallia, jossa on liian vähän tilaa. Aina liian suurta mallia ei kuitenkaan kannata ostaa, sillä se on pitkällä aikavälillä vain tehon tuhlausta, jos tilaa ei käytetä
 • Pakastuskapasiteetti: Pakastimen yleisen kapasiteetin ja pakastuskapasiteetin välillä on suuri ero. Pakastuskapasiteetti kertoo, kuinka monta kiloa päivässä voidaan pakastaa, ei sitä, kuinka paljon tilaa on käytettävissä yleisesti. On optimaalista pitää silmällä pakastuskapasiteettia – varsinkin jos olet tyyppi, joka tuo usein kotiin paljon elintarvikkeita kerrallaan. Se voi rasittaa pakastinta, jos sen on pakastettava paljon sisältöä kerralla
 • Eritys: On siis ihanteellista pitää silmällä, sopiiko mallin ulkonäkö keittiöönne. Useimmat mallit ovat saatavilla joko valkoisena tai ruostumattomana teräksenä, joten niiden pitäisi sopia. Sinulla voi kuitenkin olla myös varauksia oven saranasta, näytöstä, etuosasta yleensä jne.
 • Energialuokitus: Kannattaa ehdottomasti suosia mallia, jonka energiankulutus on alhainen, sillä se maksaa pitkällä aikavälillä vähemmän. Lisäksi tällainen malli on myös ympäristöystävällinen, joten teet myös jotain hyvää planeetalle. Saat nopeasti käsityksen kulutuksesta katsomalla mallin energiamerkintää. Mitä korkeampi energialuokitus, sitä energiatehokkaampi malli
 • Ääniäänitaso: Kannattaa valita pakastin, jonka äänitaso on alhainen. Näin pakastin ei aiheuta liikaa melua. Tämä voi pitkällä aikavälillä olla erittäin ärsyttävää. Melutason tulisi olla alle 45 dB(A) – erityisesti jos makuuhuone on lähellä keittiötä.
 • Toiminnalliset ominaisuudet: Kannattaa miettiä, mitkä ominaisuudet ovat sinulle tärkeitä. Näin voit karsia pois paljon malleja ja varmistaa, että saat vaihtoehdon, joka todella vastaa odotuksiasi. Ominaisuuksiin voi kuulua automaattinen sulatus, matalasulatus, supersulatus ja muita ominaisuuksia, jotka auttavat ylläpitämään pakastinta ja varmistamaan optimaalisen lämpötilan. Se voi olla myös lämpötilan säätöä, LED-valoja jne. varten.

Edellä mainittujen tekijöiden lisäksi sinun on tietysti syytä pitää silmällä myös mallin hintaa. Tämä on myös ratkaisevan tärkeää, jotta malli tuntuu hyvältä valinnalta. Sinun on kuitenkin myös oltava realistinen sen suhteen, mitä odotat pakastimeltasi ja mitä se maksaa, sillä hinta ja laatu ovat usein sidoksissa toisiinsa.

Pakastimen ja jääkaappipakastimen ero

Markkinoilla on itse asiassa kolme erilaista jääkaappipakastinta: pakastin, jääkaappi tai jääkaappipakastin. Jääkaappipakastin on näiden kahden muun yhdistelmämalli, sillä se sisältää sekä pakastimen että jääkaapin. Siksi se on ilmeinen ratkaisu niille, jotka eivät tarvitse niin paljon säilytystilaa tai joilla ei ehkä ole tilaa kahdelle erilliselle mallille.

Pakastekaappi ei sisällä pakastinosaa – se toimii pelkästään suurena pakastimena. Rakenteensa ansiosta tämäntyyppinen pakastin voidaan kuitenkin sijoittaa keittiöön helpommin kuin esimerkiksi paljon tilaa vievä arkkupakastin. Pakastin on ihanteellinen niille, jotka haluavat ostaa irtotavaraa ja heittää osan siitä pakastimeen säilytystä varten, jolloin sinulla on ruokaa pidempään ilman, että sinun tarvitsee käydä uudelleen ostoksilla.

Harkitsetko yhdistelmämallia pakastimen sijaan? Haluatko tietää lisää markkinoiden parhaista jääkaappipakastimista? Jos näin on, suosittelemme lukemaan jääkaappiarvostelumme

Löydä parhaat pakastintarjoukset

Jos haluat säästää vähän rahaa pakastimen hankinnassa, kannattaa varata aikaa parhaan tarjouksen etsimiseen. Useimmissa tapauksissa löydät tämän netistä eri jälleenmyyjien verkkosivuilta. Voit aina vain katsoa suosituimpien mallien luetteloa, valita sinulle sopivan mallin ja seurata hintakehitystä ajan mittaan, jotta voit tarttua siihen, kun hinta asettuu.

Miten tämä pakastustesti tehtiin

Tämän testin laatimiseksi tutkimme markkinoiden parhaita pakastekaappeja. Tarkastelimme muun muassa, mitkä mallit on äänestetty testeissä parhaiksi muissa testilähteissä, kuten Forbrugerrådet Tænk -testissä, ja selvitimme, mitkä mallit ovat investoinnin arvoisia. Luimme myös useita käyttäjäarvioita kustakin tuotteesta varmistaaksemme, että kuluttajat todella kokevat, että kyseinen pakastin toimii tarkoitetulla tavalla.

FAQ

Mikä pakastin on testin paras?

Äänestimme Liebherr SGN3036-21057 -pakastimen tämän testin parhaaksi. Malli sopii useimpiin tarpeisiin, ja siinä on useita toiminnallisia ominaisuuksia.

Mitä minun tulisi huomioida ostaessani uutta pakastinta?

Sinun on erityisesti varmistettava, että pakasteille on riittävästi tilaa, tarkastelemalla kapasiteettia. Lisäksi äänitaso, energialuokitus ja sisäänrakennetut ominaisuudet ovat hyviä huomioida.

Miksi pakastimeen kannattaa investoida?

Yleisesti ottaen pakastin antaa sinulle lisätilaa pakastettujen elintarvikkeiden säilyttämiseen, mikä tarkoittaa, että voit säästää enemmän rahaa ruokaostoksissa. Tällainen pakastin on optimaalinen suuremmille kotitalouksille.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×