Paras 4g-reititin – Valitse paras 4g-reititin 2022

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä 4G-reitittimen arvostelussa tarkastelemme neljää mielestämme parasta markkinoilla olevaa langatonta reititintä. Sen lisäksi, että vertailemme keskeisiä ominaisuuksia, kuten hintaa, taajuutta ja nopeutta, tuomme esiin myös kunkin mallin muita ominaisuuksia ja etuja. Lisäksi punnitsemme kunkin mallin hyviä ja huonoja puolia.

Harva voi pärjätä ilman internetiä muodossa tai toisessa. Työhön, pelaamiseen, suoratoistoon tai viestintään.

Valitettavasti nopeaa laajakaistaa ei ole saatavilla kaikkialla. Tanskassa on yhä useita paikkoja, joissa internet-yhteys on kiusallisesta suorastaan hyödytön. Tämä voi päteä erityisesti loma-asuntoalueilla ja hiljattain rakennetuilla, rakenteilla olevilla alueilla – vaikka ne ovatkin lähellä kaupunkeja, joissa on vakaa wi-fi. Tässä voi auttaa sim-korttien 4G-reititin.

Haluatpa sitten nopean internetin mukanasi kaikkialle tai haluat varmistaa salamannopean internetin mökillä, 4G-reititin on itsestään selvä valinta. Sinun ei tarvitse olla IT-asiantuntija saadaksesi tietoa tarpeisiisi parhaiten sopivista reitittimistä. Olemme keränneet kaikki tarvittavat tiedot langattomista reitittimistä osto-oppaaseemme, jotta löydät helposti oikean mallin. Voit myös vertailla nopeasti kaikkien neljän tuotteen tietoja vertailumallissamme.

TP Link Archer MR600 V1

Paras 4g-reititin

Fordele
  • pros-icon.svg Gigabit Ethermet-portit
  • pros-icon.svg Dual band wi fi

Detaljeret gennemgang

Saat luotettavat yhteydet TP Link Archerilla ja nopean wlanin tällä 4G-wlan-reitittimellä, joka on helppo ottaa mukaan matkalle. Edistyksellisen 4G+ Cat6 -tekniikan ansiosta saat taatusti vakaan ja nopean internet-yhteyden, minne ikinä menetkin.

Tähän TP Link -malliin sisältyy reititin micro-sim-kortteja varten. Kytke vain sim-kortti ja virta tähän reitittimeen, ja olet valmis ottamaan 4G-reitittimesi mukaasi.

Reititin on varustettu kahdella näkyvällä antennilla, joiden avulla voit säätää signaalin niin, että se on täysin optimaalinen, halusitpa sitten suoratoistaa HD-elokuvia, pelata tai ladata tiedostoja salamannopeasti.
Tässä TP Linkin 4G-reitittimessä on neljä gigabitin Ethernet-porttia, joiden avulla voit muodostaa langallisen yhteyden vaativiin laitteisiin, kuten pelikonsoleihin, älytelevisioihin ja vastaaviin.

TP Link TL-MR3420

Paras halpa

Fordele
  • pros-icon.svg Langaton ja langallinen
  • pros-icon.svg Voidaan ladata USB:llä

Detaljeret gennemgang

Tässä on yhdistelmäreititin, jonka voit kytkeä kotona ja ottaa mukaan matkalle edulliseen hintaan.

TP Link TL-MR3420 on edullinen reititin, jossa on monia vaihtoehtoja. Tämä 4G-modeemireititin toimii perinteisenä reitittimenä, jonka voit samalla muuntaa langattomaksi reitittimeksi sisäänrakennetun USB-tulon avulla. Ihanteellinen, jos haluat ottaa sen mukaasi mökille.

Voit käyttää mobiililaajakaistaa ISP:n USB-donglella, joka kytketään reitittimeen. Tämä TP Link -reititin saa virtansa kaapelin kautta, mutta se voidaan syöttää virtalähteenä myös tietokoneen USB-portin kautta. Tämä antaa suuren vapauden käyttää reititintä liikkeellä.

Asus

Zen Wifi AX-XT8

Fordele
  • pros-icon.svg Mesh-wlan-järjestelmä
  • pros-icon.svg Triband tarjoaa 6,6 gbz

Detaljeret gennemgang

Jos etsit nopeaa laajakaistaa, joka vetää kaikki talosi elektroniset laitteet, tämä Asuksen kaksiosainen reititin on selkeä valinta.

Tämä 4G-reititin on tehty monien laitteiden yhdistämiseen. Kolmikaistaisen verkon nopeus paranee, ja voit jakaa signaalin paljon useammalle laitteelle kuin kaksikaistaisen verkon avulla. Saat salamannopean internet-yhteyden kahdella reitittimellä, jotka ovat mukavan pienikokoisia, joten voit suoratoistaa korkealaatuisia videoita ja pelata raskaita pelejä.

Asus tarjoaa sinulle yhden parhaista 4G-reitittimistä kotiin käyttämällä mesh-wlan-järjestelmää, joten saat aina vakaan yhteyden missä tahansa oletkin.

Netgear Orbi LBR20

Paras premium

Fordele
  • pros-icon.svg Moderni muotoilu
  • pros-icon.svg Voi kattaa useita neliömetrejä

Detaljeret gennemgang

Tämä 4G-reititin tekee vaikutuksen kantamallaan ja upealla muotoilullaan. Netgear Orbi -mallissa on kaksi reititintä, joten voit olla varma vakaasta verkkoyhteydestä missä tahansa oletkin.
Netgear Orbi LBR20 on tehokas sim-korttireititin, jossa on kaksi kaistaa. Täällä saat nopean internetin, jolla voit pelata pelejä ja suoratoistaa videota Full HD:nä.

Kahden reitittimen avulla voit kattaa jopa 2000 neliömetrin alueen. Täydellinen, jos sinulla ei ole tavallista wlan-yhteyttä, esimerkiksi maalaistalossa tai isossa toimistossa. Saat myös modernin muotoilun, joka ei haittaa sinua.

Tämä reititin on yhteensopiva Orbi ac -satelliittien kanssa, jotka luovat mesh wi fi -järjestelmän, joka tarjoaa parhaan 4G-verkon koko talossa. Toisin kuin perinteisessä wlan-reitittimessä, jonka signaali voi vaihdella, mesh-järjestelmä varmistaa, ettei kuolleita alueita ole.

Guide

Miten valita paras 4g-reititin

Mikä on langaton reititin?

4G-reititin on langaton reititin sim-kortteja varten. Se toimii kuten tavallinen reititin. Ero perinteisen, puhelimeen tai antennipistorasiaan kytkettävän reitittimen ja mobiilireitittimen välillä on se, että langaton 4G-reititin käyttää 4G-mobiiliverkkoa samalla tavalla kuin matkapuhelin käyttää dataa. Internetiin pääsyyn tarvitaan vain sim-kortti ja olet verkossa.

Mitä on 4G?

4G tarkoittaa “neljännen sukupolven matkaviestinverkkoja”. Kyseessä on tietoverkko, johon voit ladata tietoja internetistä ilman kiinteää kiinteää kiinteää yhteyttä, kuten perinteisestä internet-reitittimestä tiedämme. Mobiililaajakaista on siis ilmassa, ja sitä voidaan käyttää matkapuhelimilla, tietokoneilla ja muilla laitteilla kaikkialla Tanskassa.

4G-reitittimen edut

4G-reitittimien tärkein etu on se, että voit käyttää internetiä missä tahansa oletkin. Se antaa sinulle maksimaalisen vapauden suoratoistaa elokuvia mökillä tai työskennellä työmatkalla ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, onko matkakohteessa hyvä kuuluvuus. Jos sinulla on hyvä reititin, voit käyttää wi-fi:tä aivan kuin olisit kotona.

Jos päätät käyttää mobiililaajakaistaa kotonasi perinteisen reitittimen sijasta, vältyt tavallisen internet-yhteyden asentamiseen liittyviltä hankaluuksilta ja kustannuksilta. Sinun ei myöskään tarvitse luottaa kiinteistössäsi oleviin kaapeleihin ja laatikoihin, joten voit vapaasti valita oman Internet-palveluntarjoajasi. Lisäksi voit sijoittaa reitittimen minne haluat, koska sitä ei tarvitse sijoittaa asennettujen liittimien mukaan.

Kännykkä hotspot-keskuksena. 4G-reitittimet

Monet ihmiset käyttävät älypuhelimensa signaalia WiFi-yhteyden jakamiseen, kun he tarvitsevat internetiä vain tietokonetta tai tablettia varten. Se on todella fiksua joissakin tilanteissa, mutta se ei ole hyvä pysyvä ratkaisu.

Sen lisäksi, että puhelimessa on niin monia muita toimintoja käynnissä, kun sen on lähetettävä wi fi -signaalia liitetyille laitteille, sitä ei ole optimoitu tarjoamaan nopeaa ja vakaata yhteyttä samalla tavalla kuin mobiilireitittimiä.

Paristo kuluu hyvin nopeasti, ja tarkoitukseen optimaalista signaalia saadaan harvoin. Kannattaa siis päivittää 4G-reitittimeen, jotta säästät puhelimesi akkua ja saat hyvän kuuluvuuden, joka tukee toimintojesi vaatimia nopeuksia.

4G-mobiilireititin käyttää mobiililaajakaistaa samalla tavalla kuin älypuhelin tallentaa tietoja. Eron tekee se, että 4G-reitittimet on rakennettu sieppaamaan ja vahvistamaan signaalia paljon paremmin kuin matkapuhelin. Reititin levittää sitten kaapattua signaalia niin, että muut laitteet, matkapuhelimet, tietokoneet ja tabletit voivat muodostaa yhteyden nopeaan ja nyt paikalliseen wlan-signaaliin.

Miten voit käyttää 4G-reititintä sim-kortteja varten?

Langaton reititin toimii vähän kuin matkapuhelin. Internet-yhteys muodostetaan ostamalla sim-kortti, joka asetetaan reitittimeen. Maksat sen mukaan, kuinka paljon käytät internetiä. Jos haluat varmistaa, että tiedot eivät lopu kesken, voit hankkia tilauksen, joka sallii suuret tietomäärät, tai hankkia tietojen jakamisen olemassa olevan tilauksen kanssa.

Tanskassa on kolme 4G-verkon tarjoajaa. TDC, 3 ja Telenor/Telia. Jos siis tilaat muiden yhtiöiden liittymiä, ne käyttävät jonkin näistä kolmesta palveluntarjoajasta mastoja.

Mobiililaajakaistan kattavuus riippuu hyvin paljon kunkin yrityksen kattavuusalueista, sillä ne voivat vaihdella. Kaikki kattavat suurimman osan maata, mutta saattaa olla laikkuja. Nämä ovat pääasiassa syrjäisiä alueita, joilla kuuluvuus voi olla epävakaampi. Siksi voi olla hyvä tarkistaa, kattaako valitsemasi palveluntarjoaja ne paikat, joissa aiot käyttää langatonta reititintäsi. Tämä voidaan tehdä etsimällä kattavuuskartta verkosta.

Tarkoittaako tämä siis sitä, että sinulla ei ole internetiä, jos tietyllä alueella ei ole 4G:tä? Ei, sinulla on edelleen mahdollisuus käyttää mobiilidataa, mutta se vain kattaa aikaisemman sukupolven signaalin, kuten 3G:n tai 2G:n, ja se on vain hieman hitaampaa.

Harkintaa ennen reitittimen ostamista

Ennen kuin ostat mobiililaajakaistan wlan-reitittimen, sinun on otettava huomioon joitakin seikkoja, jotta löydät tarpeisiisi parhaiten sopivan 4G-reitittimen. Ratkaisevinta on se, miten ja erityisesti missä käytät 4G-reititintäsi. Lisäksi on mietittävä, kuinka monta laitetta liitetään samaan yhteyteen ja miten ne käyttävät internetiä. Korvaako se tavallisen langallisen langattoman verkon vai onko se tarkoitettu mukaan matkalle.

Jos tarvitset reititintä kesämatkoja varten ja täydentämään suojaamattomia yhteyksiä, et välttämättä tarvitse markkinoiden nopeinta Wi-Fi-yhteyttä ja siten vahvinta 4G-reititintä.

Toisaalta, jos haluat käyttää 4G-reititintä ensisijaisena internet-yhteytenä kotona, saatat tarvita tehokkaamman reitittimen. Tämä johtuu siitä, että on tärkeää, että reititin pystyy lähettämään riittävän vahvan signaalin laitteille, joiden on käytettävä internetiä. Jos kyseessä on pelaaminen tai korkealaatuisten elokuvien suoratoisto, reitittimelle asetetaan suurempia vaatimuksia.

On siis tärkeää miettiä, mihin tarvitset reititintäsi.

Antenni vai ei

Monissa langattomissa reitittimissä on sisäänrakennetut antennit, ja ne voivat helposti tarjota vahvan mobiililaajakaistan. Joissakin reitittimissä on ulkoiset antennit, joita voi taivuttaa ja kääntää osoittamaan tiettyyn suuntaan. Kohdistamalla antennit voit parantaa signaalia siellä, missä olet.

Jos asut asunnossa tai kerrostalossa, on hyvä idea levittää signaalia. Tämä tapahtuu asettamalla antennit vaakasuoraan. Jos asut kuitenkin monikerroksisessa talossa, valitse pystysuora asento signaalin lähettämiseksi ylös ja alas.

Reitittimen sijoittaminen

Sijoita reititin keskelle taloa, jotta kaikki laitteet pääsevät helposti verkkoon. Parhaan 4G-signaalin saamiseksi reitittimen tulisi olla vapaasti huoneessa, mieluiten korkealla ja kaukana paksuista seinistä. Paksut seinät, erityisesti betoniseinät, imevät Wi-Fi-signaaleja ja voivat heikentää kuuluvuutta.

Tiheydet ja luokat

Reitittimen wlan-signaalia voidaan lähettää useilla eri taajuuksilla – 2,4 Ghz ja 5 Ghz ovat yleisimpiä. Vanhemmat reitittimet lähettävät useimmiten 2,4 Ghz:n taajuudella. Lyhyesti sanottuna 2,4 Ghz on erittäin vilkas taajuus, ja monet elektroniset laitteet, kuten mikroaallot, ovat sen lähellä. Tällä taajuudella on puolestaan pitkä kantama.

5Ghz on paljon vähemmän ruuhkautunut, ja sitä lähettävät nykyaikaisemmat reitittimet. Haittapuolena on kuitenkin se, että kaikki laitteet eivät pysty vastaanottamaan tätä signaalia. Sen vuoksi et ehkä voi yhdistää tulostinta tai lasten tablettia signaaliin, jos ne ovat vanhempia malleja.

Mieti siis, mitkä laitteesi tarvitsevat mobiililaajakaistayhteyttä. Jos käytössäsi on lähinnä vanhempia malleja, 2,4 GHz:n taajuudella lähettävät reitittimet sopivat hyvin.

4G-reitittimen nopeus

Internetin nopeus mitataan megabitteinä sekunnissa (mbps), mikä mittaa, kuinka paljon dataa ladataan sekunnissa.

Mobiililaajakaistan nopeus riippuu sijainnistasi. Et siis voi luottaa tiettyyn nopeuteen kaikkialla Tanskassa, vaikka sinulla olisi yksi markkinoiden parhaista 4G-reitittimistä. Mobiililaajakaistan nopeudet 4G-verkossa ovat pääsääntöisesti 20-70 mbps. Vaihtelut voivat olla hyvin suuria, joten luku voi hyvinkin olla suurempi.

Sanotaan, että normaali internetissä surffailu vaatii 5-19 mbps. Elokuvien, pelien ja television suoratoisto vaatii hieman enemmän, noin 20-49 mbps. HD-striimauksella on myös vaikutusta nopeuteen. Vastaavasti on tärkeää, että verkkoa käyttää samaan aikaan monta ihmistä. Jos monet ihmiset käyttävät samaa verkkoa samaan aikaan, nopeus voi laskea huomattavasti, kuten esimerkiksi suurissa tapahtumissa, kuten festivaaleilla ja huvipuistoissa, joissa on paljon ihmisiä samassa paikassa.

Muita nopeuteen vaikuttavia tekijöitä ovat esimerkiksi se, jos olet hyvin kaukana verkkomastosta, kellarissa tai rakennuksissa, joissa on suuria betonielementtejä. Langattomaan verkkoon voi vaikuttaa myös se, ettei käytössäsi ole tarkoitukseesi sopivia laitteita.

Miten paljon tietoja tarvitaan?

Mobiililaajakaistaratkaisut toimivat aivan kuten puhelinliittymä, jossa voit tilata tietyn määrän dataa joka kuukausi. Huomaa, että saatat joutua maksamaan lisämaksun, jos käytät enemmän dataa kuin liittymäsi kattaa. Jotkin yritykset asettavat nopeuden, jos saavutat datan käyttörajan. Siksi voi olla turvaverkko, jos sinulla on liittymä, jossa on ilmaista dataa, kuten monet mobiililaajakaistapalvelujen tarjoajat tarjoavat.

Monet yritykset tarjoavat tilauksessaan 1000 Gt dataa, mikä vastaa käytännössä ilmaista dataa. Tämä on siis hyvä vaihtoehto, jos perheessäsi on useita laitteita.

Signaalit ja laatu, hinta

Hinta ja laatu ovat usein yhteydessä toisiinsa. Halvalla reitittimellä saa kuitenkin helposti nopean internetin. Jos reitittimesi on lähetettävä signaali useisiin laitteisiin samanaikaisesti, kannattaa hankkia kalliimpi 4G-reititin, joka pystyy jakamaan signaalin paremmin ja tarjoamaan nopeamman internetin. Kalliimpi reititin on myös teknisesti suorituskykyisempi ja siten tulevaisuudenkestävämpi, ja se pystyy pysymään elokuvien ja TV:n laadun paranemisen mukana pidempään.

FAQ

Mikä 4G-reititin on testin paras?

TP Link Archer MR600 on testin paras, sillä se lupaa nopean ja vakaan internetin missä tahansa oletkin. Lue valittujen reitittimien arvostelu varmistaaksesi, että saat parhaan 4G-reitittimen itsellesi.

Minne minun pitäisi laittaa 4G-reitittimeni?

Usein ihmiset laittavat reitittimensä kaappiin tai laatikkoon, mikä voi heikentää signaalia. On tärkeää sijoittaa reititin keskeisesti ja mieluiten vapaasti talossa, jotta langattomasta reitittimestä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×