Paras airfryer – Katso 8 parasta airfryeria testissä 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Ninja AF400EU
TESTVINDER

Ninja AF400EU

Etsitkö hyvää airfryeria, jossa on esiasetetut ohjelmat helppoja ja terveellisiä aterioita varten? Haluatko myös tarpeeksi suuren kapasiteetin, jotta voit valmistaa ruokaa koko perheelle? Silloin tämä airfryer on ratkaisu sinulle! Paistotoiminnon lisäksi tässä mallissa on viisi…

Xiaomi Mi 4
paras airfryer, jossa on ääniavustaja

Xiaomi Mi

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Testasimme 8 parasta airfryeria airfryer-testistämme. Olemme keränneet tähän artikkeliin kaiken hyödyllisen tiedon airfryereistä.

Lämpötila-asetukset ovat erityisen tärkeitä, sillä oikeilla lämpötiloilla voi valmistaa monenlaisia ruokia. Ruokia, jotka ovat tietenkin paljon terveellisempi vaihtoehto, jossa on huomattavasti vähemmän rasvaa!

Osto-oppaassamme perehdymme kaikkiin jännittäviin yksityiskohtiin ja selvitämme, mikä tekee airfryerista loistavan ja tehokkaan ruoanlaittomenetelmän. Sinun on seurattava kapasiteettia varmistaaksesi, että ruokaa riittää. Voit hankkia malleja, joissa on paljon esiasetettuja ohjelmia ja jopa mahdollisuus liittää ne sovellukseen. Käymme läpi myös kaikki hienot ominaisuudet, jotta et jää paitsi yhdestäkään.

Vertailutaulukkoon olemme koonneet 8 tuotetta super selkeään taulukkoon, johon voit myös hypätä suoraan tästä. Lue lisää ja katso mikä airfruer on testivoittaja!

Ninja AF400EU

testin paras airfryer

Fordele
 • pros-icon.svg 6 asetusta
 • pros-icon.svg Hyvä kapasiteetti 4 kg
 • pros-icon.svg Säädettävä termostaatti
 • pros-icon.svg Lämpötilan ilmaisin
 • pros-icon.svg Turvallisuus ylikuumenemista vastaan

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Ninja AF400EU

Etsitkö hyvää airfryeria, jossa on esiasetetut ohjelmat helppoja ja terveellisiä aterioita varten? Haluatko myös tarpeeksi suuren kapasiteetin, jotta voit valmistaa ruokaa koko perheelle? Silloin tämä airfryer on ratkaisu sinulle!

Useita vaihtoehtoja

Paistotoiminnon lisäksi tässä mallissa on viisi lisätoimintoa, kuten paisto, kuivaus, synkronointi, uudelleenlämmitys ja max crisp. Voit siis paistaa lihaa, kalaa ja vihanneksia sekä leipoa herkullista leipää ja kakkuja. Kuivausasetuksella voit kuivata muun muassa hedelmiä, sieniä ja yrttejä. Airfryer korvaa jopa mikroaaltouunin joiltakin osin, sillä voit myös lämmittää ruokaa uudelleen tai sulattaa pakastettuja ruokia hetkessä!

Hyvä kapasiteetti

Laitteessa on kaksi erilaista kypsennyslaatikkoa, joten voit valmistaa suuren annoksen tai kaksi eri annosta samanaikaisesti. Laatikot ovat samankokoisia. Kokonaiskapasiteetti on 4 kiloa, mikä tarkoittaa, että kussakin laatikossa voi olla 2 kiloa. Litroina tämä vastaa 9,5 litraa.

Käytännön

Airfryeria voi säätää helposti käyttäjäystävällisellä etusivun ohjauspaneelilla. Täällä voit valita eri asetukset ja pitää niitä silmällä. Lämpötila-asetukset vaihtelevat 40 °C:sta 240 °C:een, joten sinulla on runsaasti vaihtoehtoja erilaisten ruokien valmistukseen. Asetat oikean lämpötilan itse säädettävän termostaatin avulla. Jos sinulla on kaksi ruokalajia, jotka on kypsennettävä samalla tavalla, voit asettaa airfryerin tätä varten. Voit kuitenkin myös käyttää niin sanottua synkronointitoimintoa, kun haluat valmistaa kaksi eri ruokalajia, joiden on oltava valmiita samaan aikaan. Voit siis valmistaa 2 kanaa samanaikaisesti, yhden kummassakin laatikossa, tai kanan yhdessä ja ranskalaiset toisessa! Se on erittäin nokkela! Kahdessa laatikossa on myös erittäin kätevä tarttumaton pinnoite, joten ne on helppo ja nopea puhdistaa. Ja rakastat sitä, että ne ovat jopa astianpesukoneen kestäviä!

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 9,5 litraa
 • Teho: 2470 wattia
 • Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa
 • Paino: 8,9 kilogrammaa

TriStar Fritös Mini Crispy

paras halpa airfryer

Fordele
 • pros-icon.svg 6 asetusta
 • pros-icon.svg Kompakti koko
 • pros-icon.svg Tilavuus 2 litraa
 • pros-icon.svg BPA-vapaa
 • pros-icon.svg Kahva pysyy viileänä

Detaljeret gennemgang

Miksi valita TriStar Fritös Mini Crispy -leivos

Jos etsit pientä ja kompaktia airfryeria ranskalaisia perunoita varten ja terveellisempää vaihtoehtoa perinteiselle friteerauskoneelle, tämä airfryer on kompaktin ja ohuen muotoilunsa ansiosta selkeä valinta. Se on täydellinen ruoanvalmistukseen ilman öljyä, ja siinä on valittavana useita automaattisia ohjelmia.

Monikäyttöinen ja käyttäjäystävällinen air fryer

Monipuolinen air fryer, jossa on jopa 6 asetusta, voit kypsentää ranskalaisia sekä lihaa, kalaa ja vihanneksia nopeasti ja tehokkaasti. Koska siinä käytetään vähemmän öljyä, saat sekä herkullista että vähärasvaista ruokaa. Tällä mallilla voit paistaa, paistaa, friteerata, paahtaa ja grillata. Sen huipputekninen ilmansyöttö varmistaa lämmön tasaisen jakautumisen. Säädettävän termostaatin avulla voit valita 80 ja jopa 200 asteen välillä, mikä lisää joustavuutta.

Käytännöllinen air fryer

Eri ohjelmat on helppo asettaa. Käännä vain airfryerin yläosassa olevaa nuppia. Sen irrotettava laatikko on tilava, ja siihen mahtuu jopa 2 litraa tai 0,5 kg ruokaa. Laatikossa on kätevä tarttumaton pinnoite, ja se on astianpesukoneen kestävä, joten puhdistaminen on helppoa ja nopeaa. Automaattisen sammutustoiminnon ansiosta sinun ei tarvitse valvoa sitä ruoanlaiton aikana. Voit myös asettaa ajastimen enintään 30 minuutiksi.

Virrankulutus ja turvallisuus

Vaikka airfryer on tehokas ja toimii huikealla 1 000 watin teholla, virrankulutus on ilahduttavan alhainen. Tulet pitämään siitä, että sen virrankulutus on vain 1 kW. Siinä on myös turvatoiminto, joka suojaa sitä ylikuumenemiselta. Kahva pysyy aina viileänä, joten et ole vaarassa polttaa itseäsi siihen. Käytetty muovi on täysin BPA-vapaata, ja lopuksi, mutta ei vähäisimpänä, air fryer on varustettu liukumattomilla jaloilla. Sinun ei siis tarvitse huolehtia sen kaatumisesta. Tämä on erityisen viisasta, jos talossa on pieniä lapsia.

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 2 litraa
 • Teho: 1 000 wattia
 • Ohjelmien määrä: 6 ohjelmaa
 • Paino: 2,85 kilogrammaa

Philips Airfryer XXL HD9867

premiumluokan paras airfryer

Fordele
 • pros-icon.svg 5 ohjelmaa
 • pros-icon.svg Digitaalinen näyttö
 • pros-icon.svg Smart Sensing -tekniikka
 • pros-icon.svg Puhdistusohjelma
 • pros-icon.svg Hold-warm-toiminto

Detaljeret gennemgang

Miksi kannattaa valita Philips Airfryer XXL HD9867

Älykäs ruoanvalmistus, jossa on 90 % vähemmän rasvaa eikä paistamisen hajua, vaikka airfryer olisi kuinka täynnä. Kaiken tämän saat tästä älykkäästä ja huipputeknisestä Philips Airfryer XXL -airfryerista!

Useita vaihtoehtoja

Tässä airfryerisssa, jossa on viisi esiasetettua ohjelmaa, voit tehdä kaikkea tuoreista ja pakastetuista ranskalaisista perunoista kalan paistamiseen, mehukkaiden ja rapeiden kananreisien valmistamiseen ja kokonaisen kanan paahtamiseen. Suuren 1,4 kg:n tilavuuden ansiosta voit valmistaa ruokaa useammalle henkilölle. Mukana tulee kätevä reseptivihko ja mahdollisuus kirjautua vastaavaan sovellukseen!

Älykäs ruoanlaitto ja teknologia

Patentoidun Rapid Air -tekniikan ansiosta airfryer kypsentää ruoan kuumalla ilmavirtauksella, joka tuottaa 90 % vähemmän rasvaa. Pohjan tähtimäinen muotoilu yhdessä nopeasti kiertävän ilman kanssa takaa tasaisen lämmön. Tämä tarkoittaa, että ruoka on sisältä mureaa, mutta saa rapean pinnan. Philipsin XXL-air fryer erottelee ja kerää myös ylimääräisen rasvan. Älykkään sensoritekniikan avulla voit valita ruokatyypin, ja airfryer säätää ajan ja lämpötilan automaattisesti. Näin saat joka kerta täydellisen lopputuloksen ilman, että sinun tarvitsee huolehtia lämpötila-asetuksista ja kypsennysajasta. Saat myös pääsyn NutriU-sovellukseen, jossa voit valita lukuisista herkullisista ja inspiroivista resepteistä arkeen ja juhlaan.

Käytännöllisyys

Voit myös tallentaa reseptejä älykkääseen airfryeriin, joten sinun tarvitsee vain etsiä ne seuraavalla kerralla. airfryer on tallentanut täydellisen lämpötilan ja kypsennysajan valitsemallesi reseptille. Kätevän lämpimänäpitotoiminnon ansiosta voit helposti pitää ruoan lämpimänä jopa 30 minuuttia ruoanvalmistuksen jälkeen. Se on kätevä, koska voit laittaa ruoan töihin jo hyvissä ajoin ennen kuin olet valmis syömään. Olet erityisen tyytyväinen siihen, että osissa on tarttumaton pinnoite ja ne ovat astianpesukoneen kestäviä. Tämä nopeuttaa ja helpottaa puhdistusta huomattavasti.

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 7,3 litraa
 • Teho: 2,225 wattia
 • Ohjelmien lukumäärä: 5 ohjelmaa
 • Paino: 7,99 kilogrammaa

Xiaomi Mi

paras airfryer, jossa on ääniavustaja

Xiaomi Mi

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Nopea lämmitys
 • pros-icon.svg Mukana ritilät
 • pros-icon.svg Sovellusyhteys
 • pros-icon.svg Toimii ääniavustajan kanssa
 • pros-icon.svg Yli 100 reseptiä

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Xiaomi Mi

Jos etsit kompaktia ja tyylikästä airfryeria, joka voidaan jopa yhdistää sovellukseen ja jota voidaan ohjata ääniavustajan avulla, tämä Xiaomi Mi -airfryer on täydellinen sinulle. Se sopii 3,5 litran tilavuudellaan parhaiten pienempään 1-2 hengen talouteen, ja se tarjoaa runsaasti vaihtoehtoja. Voit asettaa sen itse airfryerin etuosassa olevan älykkään valitsimen avulla tai yhdistää sen vastaavaan sovellukseen, jota voit sitten ohjata älypuhelimellasi. Lisäksi voit vain tehdä tilauksen, sillä se toimii myös ääniavustajan kanssa!

Tuuletin voidaan asettaa 2 nopeudelle. Koska air fryer voi käsitellä niinkin alhaisia kuin 40 ja niinkin korkeita kuin 200 asteen lämpötiloja, voit paistaa, leipoa, sulattaa pakastettuja ruokia tai lämmittää niitä sekä kuivata hedelmiä ja vihanneksia. airfryer lämpiää nopeasti 1 500 watin tehonsa ansiosta, mikä helpottaa jokapäiväistä ruoanlaittoa huomattavasti. Voit jopa ajastaa sen jopa 24 tunniksi, jotta voit palata kotiin herkullisen, lämpimän aterian äärelle. Irrotettavat osat on päällystetty tarttumattomalla pinnoitteella, joten ne ovat astianpesukoneen kestäviä. Mukana on myös kahdenlaisia ritilöitä.

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 1,3 litraa
 • Teho: 1 500 wattia
 • Ohjelmien määrä: useita ohjelmia sovelluksen kautta
 • Paino: 3,9 kilogrammaa

Philips Essential HD9252

paras airfryer interaktiivisella sovelluksella varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg 7 ohjelmaa
 • pros-icon.svg Rapid Air -tekniikka
 • pros-icon.svg Sovellusyhteys
 • pros-icon.svg Keep-warm-toiminto
 • pros-icon.svg Digitaalinen näyttö

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Philips Essential HD9252

Jos olet tyyppiä, jolla ei ole koskaan mitään ideoita illalliselle, sinun kannattaa ehdottomasti hankkia tämä Philipsin airfryer. Rapid Air -tekniikan ansiosta voit kypsentää ruokaa 90 % vähemmän rasvaa kuin perinteisissä friteeraamoissa, ja lisäksi voit muodostaa yhteyden NutriU-sovellukseen. Sovelluksen avulla saat käyttöösi jopa 500 reseptiä. Mutta siinä on muutakin. Sovelluksen reseptit ovat ravitsemusasiantuntijoiden valitsemia, joten saat herkullisia, nopeita ja terveellisiä reseptejä. Lisäksi reseptit on räätälöity henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Mitä enemmän käytät sovellusta, sitä enemmän se mukautuu sinulle ja mieltymyksillesi. Tämän jälkeen saat suosituksia resepteistä.

Airfryerissa on peräti 7 esiasetettua ohjelmaa. Voit tehdä ranskalaisia perunoita, paistaa lihaa ja kalaa, mutta myös paistaa ja grillata vihanneksia. Voit käyttää sitä myös ruoan sulattamiseen tai lämmittämiseen. Lopetitko ateriasi hieman liian aikaisin? Ei hätää. Siinä on kätevä lämpimänäpitotoiminto, joka voi pitää ruoan ihanteellisessa lämpötilassa jopa 30 minuuttia. Se on myös helppo puhdistaa. Airfryer QuickClean -korissa on liukumaton pinnoite, joka on helppo puhdistaa ja joka varmistaa, ettei ruoka tartu kiinni. Irrotettavat osat ovat astianpesukoneen kestäviä.

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 4,1 litraa
 • Teho: 1 400 wattia
 • Ohjelmien määrä: 7 ohjelmaa
 • Paino: 4,55 kilogrammaa

Ninja AG301

paras 2-in-1 airfryer ja pöytägrilli

Fordele
 • pros-icon.svg Grillitoiminto
 • pros-icon.svg Korkea lämpö 265 asteeseen asti
 • pros-icon.svg Astianpesukoneessa pestävät osat
 • pros-icon.svg Ajastin

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Ninja AG301

Jos haaveilet pöytägrillistä JA airfryerista, olemme löytäneet sinulle täydellisen mallin! Ninja AG301 -airfryer on itse asiassa 2-in-1-airfryer ja pöytägrilli. Se käyttää sykloni-ilmatekniikkaa ja voi saavuttaa jopa 265 asteen lämpötilan – täydellinen herkulliselle pihville! Voit kuitenkin asettaa sen myös alhaisempaan lämpötilaan ja käyttää sitä erilaisten elintarvikkeiden kuivattamiseen ja omien välipalojen valmistamiseen. Voit myös leipoa kakkuja tai paistaa vihanneksia. Erityisen ilmavirtaustekniikan ansiosta sinun ei tarvitse edes kääntää ruokaa. Olet erityisen tyytyväinen siihen, että siinä on erityinen savunpoistotekniikka.

Kattilan tilavuus on huikeat 5,7 litraa ja mukana tulevan korin tilavuus 3,8 litraa. Saat myös suuren paistolevyn, ja airfryer sopii täydellisesti kotitaloudelle tai 4 hengen illalliselle. Kaikki irtonaiset osat ovat astianpesukoneen kestäviä, joten sinun ei tarvitse pestä kaikkea käsin. Tämän airfryerin avulla voit nauttia sisägrillin mausta ympäri vuoden! airfryer on silti terveellisempi vaihtoehto, sillä säästät öljyä – jopa rapeita ranskalaisia tehdessäsi!

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 5,7 litraa
 • Teho: 1 750 wattia
 • Ohjelmien määrä: 5 ohjelmaa
 • Paino: 8,1 kilogrammaa

Cosori CP158-AF

energiankulutukseltaan paras airfryer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Ajastin
 • pros-icon.svg Automaattinen sammutus
 • pros-icon.svg Ravistelun muistutustoiminto
 • pros-icon.svg Pidä lämpimänä -toiminto
 • pros-icon.svg 11 esiasetettua ohjelmaa

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Cosori CP158-AF?

Tämä airfryer on sopivan kokoinen 2-5 hengelle, mutta toisin kuin perinteinen airfryer, se on energiatehokkaampi. Suuresta kapasiteetistaan huolimatta airfryer ei vie paljon tilaa, sillä sen neliönmuotoiset kaaret ja tukeva materiaali tekevät siitä erittäin tilaa säästävän. Ja 11 esiasetetun ohjelman avulla on todella paljon valinnanvaraa! Se sopii kaikkeen lihasta, kanasta ja kalasta ranskalaisiin, katkaravuihin, leipiin ja kakkuihin. Voit käyttää sitä esilämmityksen kanssa tai ilman, mutta suosittelemme esilämmitystoimintoa, koska silloin maku on parempi. Kumman tahansa valitsetkin, se on silti 1,5 kertaa nopeampi kuin perinteinen uuni. Samalla se on myös terveellisempi vaihtoehto, ja tarvitset usein vain 1 lusikallisen öljyä.

Valmistauduitko hieman etuajassa? Ei lainkaan! Koska voit vain asettaa lämpimänäpitotoiminnon. Muuten, sen voi asettaa minuutista tuntiin, joten sinulla on runsaasti aikaa juosta. Säästät aikaa paitsi ruoanlaittoon myös siivoamiseen. Tarttumattoman pinnoitteen ansiosta osat on helppo puhdistaa. Voit myös vain pyöräyttää ne astianpesukoneessa. Sen helpommaksi se ei tule!

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 5,5 litraa
 • Teho: 1 700 wattia
 • Ohjelmien määrä: 11 ohjelmaa
 • Paino: 6,8 kiloa

Clatronic FR 3747 H

paras monitoiminen airfryer

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri tilavuus 11 litraa
 • pros-icon.svg 9 ohjelmaa
 • pros-icon.svg monikäyttöinen käyttö
 • pros-icon.svg Ikkunalla
 • pros-icon.svg LED-näyttö

Detaljeret gennemgang

Miksi Clatronic FR 3747 H kannattaa valita?

Tämä airfryer on 7-in-1-malli. Kyllä, luit oikein! Tämän airfryerin avulla saat 7 eri käyttötapaa. Voit paistaa, grillata, paahtaa, leipoa, kuivata ja käyttää sitä paistinpannuna. Itse asiassa se näyttää pieneltä uunilta, mutta se toimii kuin airfryer! Voit siis edelleen valmistaa ruokaa jopa 80 % vähemmällä rasvalla. Sen etuosassa on jopa kätevä pieni ikkuna, josta voit seurata ruokaa sen kypsymisen aikana. Tässä airfryerissa on monipuolinen älykäs anturikosketusohjaus, joka tekee siitä helppokäyttöisen.

Tästä airfryerista vapautuu myös vähemmän höyryjä ja hajuja, joten sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että koko keittiö haisee sipseiltä. Voit valita jopa 9 automaattista ja esiasetettua ohjelmaa. Sisältää pyörivän airfryer-korin, vartaan rapeaa grillattua kanaa varten, 2 ritilää sekä kätevän paisto- ja rasvankeräysalustan. Ja sen suuren 11 litran tilavuuden ansiosta voit helposti valmistaa ruokaa useammalle henkilölle kerralla. Siinä on myös ajastin, joka ilmoittaa, kun ruoka on valmis. Itse uuni ja kahva pysyvät viileinä, joten et ole vaarassa polttaa itseäsi siihen. Siinä on myös turvatoiminto, joka suojaa sitä ylikuumenemiselta.

Tekniset tiedot:

 • Tilavuus: 11 litraa
 • Teho: 1 500 wattia
 • Ohjelmien määrä: 9 ohjelmaa
 • Paino: 6,8 kiloa

Guide

Miten valita paras airfryer

Jos ajattelet ranskalaisia perunoita, kun sanomme airfryer, et ole väärässä. Ranskalaiset perunat eivät kuitenkaan ole varsinaisesti tunnettuja superterveellisenä ruokana. Mutta kun valmistat ruokaa airfryerisssa, voit itse asiassa käyttää niihin paljon vähemmän öljyä.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, jotka rakastavat friteerattuja ranskalaisista, mutta olet hieman kyllästynyt käyttämään paljon rasvaa kotitekoisiin ranskalaisiin, rakastat airfryeria. Kypsennettäessä ruokaa airfryerisssa voit vähentää rasvan määrää jopa 75 % perinteisiin paistomenetelmiin verrattuna. Ja kuka ei haluaisi?

Kuten airfryertestimme malleista näet, monia tuotteita voi kuitenkin käyttää moniin muihinkin tarkoituksiin kuin keskivertoairfryer ja silti käyttää vähemmän rasvaa kuin perinteinen ruoanlaitto.

Testissämme olemme keränneet yhteen markkinoiden parhaat airfryerit tällä hetkellä. Saat selville kaikki niiden ominaisuudet ja toiminnot, jotta tiedät, mitä kukin malli voi tehdä ja vastaako se vaatimuksiasi ja tarpeitasi.

Osto-oppaassamme käsittelemme näitä ominaisuuksia perusteellisesti ja annamme sinulle kaikki tarvitsemasi tiedot airfryereista.

5 hyvää syytä ostaa air fryer

Jos et ole vielä varma, onko airfryer oikea hankinta sinulle, tässä on viisi nopeaa ja vakuuttavaa syytä, miksi sinun pitäisi hankkia sellainen.

 1. Ruoan kypsentäminen airfryerisssa voi olla jopa 75 % nopeampaa kuin perinteisessä uunissa.
 2. Paistamiseen käytetään jopa 75 % vähemmän öljyä.
 3. Se on virrankulutukseltaan edullisempi kuin perinteisen uunin käyttö (tietenkin mallista riippuen).
 4. Saat maukasta ruokaa ja mahdollisuuden valmistaa erilaisia ruokia.
 5. Yhdessä keittiökoneessa on monia älykkäitä ominaisuuksia.

Nopeampi ruoanvalmistus

Airfryerit eli ilmafriteerauskeittimet kuumenee paljon nopeammin kuin kiertoilmauuni. Joitakin malleja ei tarvitse edes esilämmittää, mikä on tietenkin halvempi vaihtoehto. Säästät siis aikaa, koska sinun ei ensinnäkään tarvitse seistä odottamassa, että se lämpenee. Ja jos se täytyy lämmittää, se on nopeampi kuin uuni. Toiseksi ruoan valmistaminen itsessään on myös nopeampaa. Annetaanpa esimerkki. Jos kana painaa alle kilon eli noin 800 grammaa, sen kypsentäminen tavanomaisessa uunissa kestää yleensä tunnista jopa 80 minuuttiin. airfryerisssa se kestää kuitenkin vain noin puoli tuntia eli 40 minuuttia.

Käytä vähemmän öljyä

Airfryerin rumpu käyttää kuumaa ilmaa tasaisen lämmön tuottamiseen. Voit siis tulla toimeen paljon vähemmällä rasvalla ja valmistaa vähärasvaista ruokaa. Itse asiassa joskus tarvitset vain yhden teelusikallisen öljyä, kun taas toisinaan sinun ei tarvitse lisätä lainkaan ylimääräisiä rasvoja.

Säästää virrankulutusta

Koska ilmafriteerauskeitin ei toimi yhtä kauan kuin uuni, se kuluttaa luonnollisesti vähemmän virtaa, ja voit säästää paljon rahaa. On kuitenkin tärkeää huomata, että sinun on aina tarkasteltava kunkin mallin virrankulutusta varmistaaksesi, että kyseessä on edullisempi vaihtoehto. Itse asiassa, kuten muidenkin sähkölaitteiden kohdalla, virrankulutus vaihtelee eri laitteiden välillä.

Kypsennä erilaisia ruokia

Monissa tuotteissa on erilaisia asetuksia. Voit esimerkiksi hankkia tuotteita, joissa voit sekä paistaa, grillata, leipoa ja paljon muuta. Tarkastelemme näitä ominaisuuksia tarkemmin jäljempänä. Mutta hyvä asia on se, että saat etu tavallisen friteerauskoneen, voit tehdä myös muita ruokia, kun mutta tavallinen friteerauskone on rajoitetumpi.

Monia älykkäitä ominaisuuksia

Lisäksi monissa airfryereissa on monia todella älykkäitä ja käteviä ominaisuuksia, kuten ajastimet, säädettävä termostaatti ja jopa mahdollisuus käyttää sitä sovelluksen avulla. Saat siis monikäyttöisen airfryerin, jota voi käyttää vähän kaikkeen, mikä tekee ruoanlaitosta helpompaa ja kätevämpää.

Mitä airfryer voi tehdä?

Airfryer eli ilmafriteerauskeitin ei ole “vain” friteerauskone eikä sama kuin pieni kiertoilmauuni. Mutta miten se toimii ja mikä tekee siitä rasvasäästäjän? ilmafriteerauskeitin käyttää sisällä olevaa kuumaa ilmaa. Se kierrättää kuumaa ilmaa hyvin nopeasti ja lämmittää itse ruoan kosteutta ja vettä. Itse asiassa ruoka kuumenee niin kuumaksi, että siitä vapautuu hiukkasia. Näiden avulla saat rapean ruoan ja pinnan ja voit paistaa ruokaa pienemmällä rasvapitoisuudella.

Vaikka joihinkin resepteihin on edelleen lisättävä öljyä, öljyn määrä on huomattavasti pienempi. Usein voit jopa tyytyä lusikalliseen öljyä ja saada silti erittäin maukasta ruokaa, jonka pinta on rapea tasaisen lämmönjakautumisen ja nopeasti kiertävän kuuman ilman ansiosta.

Se on eräänlainen friteerauskone ilman öljyä. Ja koska ruoka ei kylpe öljyssä, vältyt myös epämiellyttävältä hajulta keittiössä. Siksi ilmafriteerauskeitin on myös hyvä vaihtoehto sekä perinteiselle uunille että perinteiselle friteerauskoneelle.

Eri ohjelmat

Jos kokkaat yleensä paljon ja haluat kokeilla ja valmistaa paljon erilaisia ruokia, monitoimimalli on varmasti oikea valinta sinulle. Olemme koonneet kätevän katsauksen airfryerin eri asetuksista.

Friteeraa

Tämä on ominaisuus, joka jäljittelee perinteistä friteerauskattilaa, mutta vähemmällä rasvalla. Näin saat herkullista, rapeaa ruokaa.

Paista

Joissakin kiertoilmakypsennin-malleissa voit kypsentää kasviksia ja lihaa aivan kuten uunissa. Se on siis aika fiksua, koska airfryerisssa se vie yleensä vähemmän aikaa.

Grillaa

Saat grilliruoan maun airfryerilla. Se riittää. Joissakin malleissa on erityinen grillitoiminto.

Leivo

Voit myös valmistaa herkullisia kakkuja ja muffinsseja airfryerisssa.

Sulata pakastetut elintarvikkeet

Voit asettaa sen sulattamaan pakastettuja ruokia.

Ruoan lämmittäminen uudelleen

Kiertoilmakypsennin voi myös lämmittää ruokaa puolestasi. Tämäkin on nopeampaa kuin tavallisessa uunissa.

Rotisserie

Joissakin malleissa on näppärä rotisserie-sarja, jolla voit paistaa kokonaisen kanan vartaassa.

Kuivatus

Joissakin malleissa voit kuivata sieniä, hedelmiä, vihanneksia ja kuivattuja yrttejä.

Ruoat, joita voit valmistaa airfryerisssa

Kuten mainittiin, airfryerisssa voi valmistaa monenlaisia ruokia. Mutta mitkä ainekset sopivat erityisesti airfryeriin.

Tiedät varmaan, että airfryerisssa voi valmistaa ranskalaisia perunoita. Tämä koskee sekä pakastettua että tuoretta versiota.

Voit kypsentää myös muita pakastettuja elintarvikkeita, kuten perunoita ja kalaa. Voit kuitenkin valmistaa myös tuoretta kalaa, lihaa ja vihanneksia.

Joitakin malleja voidaan käyttää myös ruoan kuivattamiseen, joten voit esimerkiksi kuivata siinä omia yrttejäsi. Se on siis aika nokkelaa. Tai miten olisi pähkinöiden paahtaminen jälkiruoaksi? Olemme koonneet alla olevan kätevän katsauksen airfryerisssa käytettävissä olevista vaihtoehdoista.

Kapasiteetti – Kuinka monelle aiot valmistaa ruokaa?

Se, kuinka suuri airfryerin tulisi olla, riippuu täysin tarpeistasi. Jos kotitaloutesi on suuri, on myös parasta valita suurempi malli. Jos teitä on vain kaksi tai jos käytät sitä vain itsellesi, voit helposti tyytyä pienempään malliin.

Jos käytät sitä sekä suurempiin että pienempiin määriin, hieman suurempi malli on myös edullinen. Näin sinulla on aina mahdollisuus tehdä enemmän tai vähemmän.

Esimerkiksi testin parhaana pidetyssä Ninja AF400EU:ssa on hyvä 9,5 litran tilavuus, joten siinä voi valmistaa suuria ruokamääriä. Tässä mallissa on itse asiassa kaksi laatikkoa, mikä antaa sinulle enemmän vaihtoehtoja. Jos siis valmistat usein pieniä annoksia, voit pärjätä yhdellä laatikolla, kun valmistat suuria määriä maukasta ruokaa. Esimerkiksi premium-airfryerimme tilavuus on 7,3 litraa, joten voit varmasti valmistaa suuria määriä ruokaa koko perheelle.

Teho – Korkea lämpötila

Eri koneiden teho mitataan watteina. Watteja kutsutaan myös koneen tehoksi. Se osoittaa, kuinka paljon energiaa tietty kone tai sähkölaite kuluttaa sekunnissa. Ei siis ole yhdentekevää tarkastella tehoa, kun ostat airfryeria. Mitä suurempi teho, sitä tehokkaampi airfryer on. Jos kypsennät yleensä suuria määriä ruokaa, suuri teho on eduksi, sillä saat varmasti herkullista, rapeaa ruokaa ja tasaista kypsennystä. Tietenkin silti alhaisemmalla rasvapitoisuudella.

Sekä testivoittajamme Ninja AF400EU että premium-airfryer Philips Airfryer XXL HD9867 -airfryer ovat teholtaan 2-470 ja 2225 wattia. Ne ovat siis sekä tehokkaita että pystyvät käsittelemään suurempia ja pienempiä määriä helposti.

Ominaisuudet

Parhaissa ilmapakastimissa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät ruoanlaitosta yksinkertaisesti hauskempaa. Itse asiassa ne helpottavat ja helpottavat ruoanvalmistusta. Olemme listanneet eri ominaisuudet tässä, jotta voit tutustua niihin.

Lämpötila-asetus

Lämpötilan säätäminen on lähes välttämätöntä. airfryerin lämpötilan ja lämmön säätäminen antaa sinulle myös paremmat mahdollisuudet hallita lopputulosta. Eri elintarvikkeet tarvitsevat eri lämpötila-asetuksia. Mitä enemmän lämpötila-asetuksia airfryerisssa on, sitä monipuolisempi se on.

Esiasetetut ohjelmat

Monissa airfryertestimme malleissa on ohjelmia, joista voit valita. Sinun ei siis tarvitse tietää tarkalleen, miten airfryer asetetaan, kun haluat tehdä rapeita ranskalaisia tai paistaa kanaa. Itse asiassa airfryer on usein jo varustettu näillä asetuksilla. Testin kärkeen sijoittuneessa Ninja AF400EU -airfryerisssa on kuusi esiasetettua ohjelmaa, kun taas Philips Essential HD9252 -airfryerisssa on seitsemän asetusta, mutta siinä on mahdollisuus käyttää sovellusta. Puhumme sovellusten liitettävyydestä lisää hieman alempana.

Keep-warm-toiminto

Tämä ominaisuus on fantastisen fiksu, jos sinulla on kiire. Tämän toiminnon avulla voit itse asiassa valmistaa ruokaa hieman etukäteen ja valmistaa sitten ehkä jotain muuta ennen kuin olet valmis syömään.

Voit esimerkiksi laittaa ruokaa ja lähteä sitten lenkille, hakea lapset päiväkodista tai käydä ostoksilla. Kytke sinä aikana vain lämpimänä pitäminen päälle. Kun pääset kotiin, ruoka on vielä lämmintä ja valmista syötäväksi.

Se antaa sinulle paljon enemmän vapautta suunnitella päiväsi ja tehdä ruokaa silloin, kun sinulle sopii.

Esimerkiksi premium-airfryerisssamme Philips Essential HD9252 on tämä lämpimänäpitotoiminto. Kun ruoka on kypsää ja valmista, voit asettaa ajastimen. Tässä mallissa voit asettaa sen pitämään ruoan lämpimänä enintään 30 minuuttia, kun taas esimerkiksi Cosori CP158-AF -mallissa voit asettaa sen jopa tunniksi.

Ajastintoiminto

Kun valmistat ruokaa, sinulla ei välttämättä ole aikaa tai halua seistä koko prosessin ajan airfryerin vieressä. Loppujen lopuksi, kun ainesosat on lisätty, voit tehdä jotain muuta. Ehkä käpertyä kirjan pariin tai käydä suihkussa. Tässä kohtaa ajastintoiminto on todella fiksu. Voit asettaa airfryerin toimimaan tietyn ajan ilman, että sinun tarvitsee pitää sitä silmällä.

Joidenkin ajastimien avulla voit myös ohjelmoida airfryerin aloittamaan kypsennyksen vain asettamaasi aikaan. Tämä ajastintoiminto sopii siis parhaiten ruokiin, joissa kaikki ainesosat on lisättävä samanaikaisesti, sillä muuten joudut lisäämään tiettyjä ruoka-aineita matkan varrella. Muussa tapauksessa ajastintoiminnon toiminta vaarantuu.

Digitaalinen näyttö

Useissa airfryertestimme malleissa on mukava digitaalinen näyttö, jossa on kosketusohjaus. Tällainen digitaalinen airfryer on erityisen käyttäjäystävällinen. Yleensä tämäntyyppinen airfryer antaa myös enemmän käyttömahdollisuuksia. Digitaalinen näyttö helpottaa myös kypsennysprosessin seuraamista ja airfryerin nopeaa käyttöönottoa.

Tarttumaton pinnoite

Vaikka käyttäisit vain vähän öljyä, airfryer ja sen lisävarusteet on silti puhdistettava. Jos haluat varmistaa helpon puhdistamisen, valitse malli, jossa on kestävä tarttumaton pinnoite.

Voit myös etsiä mallia, jossa on keraaminen pinnoite. Keraaminen pinnoite varmistaa, etteivät ruokajäämät tartu pintaan. Se auttaa myös pitämään lämpötilan tasaisena kypsennyksen aikana.

Astianpesukoneessa pestävät osat

Monet osat on helppo puhdistaa juuri siksi, että niissä on liukupinnoite. Se ei kuitenkaan välttämättä tarkoita, että ne ovat voi pestä astianpesukoneessa. Jos helppo puhdistettavuus on sinulle ensisijaisen tärkeää, varmista, että valitset airfryerin, jonka kaikki irrotettavat osat ovat astianpesukoneen kestäviä. Näin sinun ei tarvitse käyttää aikaa osien jynssäämiseen käsin.

Automaattinen sammutustoiminto

Automaattinen sammutustoiminto on todella kätevä, jos et halua tai ehdi seisoa kuivausrummun vieressä sen ollessa käytössä. Tämän toiminnon ansiosta voit laittaa ruokalajin odottamaan, jolloin ruoka kypsyy itsestään ja sinulle jää aikaa tehdä jotain muuta. Lue esimerkiksi luku kirjasta, laita tiskiallas päälle tai lähde pienelle kävelylle. Kun ruokalaji on valmis, pakastin kytkeytyy automaattisesti pois päältä.

Turvallisuusominaisuudet

Sekä ajastimen että automaattisen sammutustoiminnon ansiosta airfryer kypsentää ruokaa jossain määrin läsnäolostasi riippumatta. Jotkut ihmiset eivät ole siitä niin innostuneita. Ja me voimme ymmärtää sen. Monissa tuotteissa on kuitenkin nykyään turvaominaisuuksia, jotka suojaavat sekä sinua että airfryeria.

Turvallisuus ylikuumenemista vastaan

Erityisen tärkeä turvaominaisuus on ylikuumenemissuoja. Jos sähkölaite ylikuumenee, se voi yksinkertaisesti hajota. Sekin on tietysti vaarallista. Siksi on todella hyvä idea valita malli, jossa on sisäänrakennettu ylikuumenemisen turvatoiminto. Näin olet turvassa ja voit käyttää sekä ajastinta että automaattista sammutustoimintoa hyvällä omallatunnolla.

Cool-touch

Monet ihmiset ovat huolissaan myös siitä, että airfryer kuumenee käytön aikana. Tämä voi olla erityinen huolenaihe lapsiperheille. Ei todellakaan ole mukavaa huolehtia siitä, että lapset koskettavat konetta, jos se kuumenee.

Siksi seinä malli, jossa on niin sanottu cool-touch-kaappi. Tämä tarkoittaa, että itse airfryer voi kuumentua sisältä, mutta pysyy viileänä ulkoa. Tai ei ainakaan niin kuumaa, että voisit polttaa itsesi siitä.

Se ei tietenkään ole vain fiksu ominaisuus, jos sinulla on lapsia. Me kaikki saamme keittiökoneen käteemme, kun olemme täydessä ruoanlaittotilassa! Sitä paitsi joudut koskettamaan osia kuivausrummusta, kun otat ruokaa ulos. Ja se on paljon helpompaa, jos ei tarvitse pelätä polttavansa itseään siinä. Se on myös paljon helpompaa!

Suunnittelu

Okei, muotoilu ei ehkä ole kaikkein tärkein asia, saatat ajatella. Mutta ajattele uudelleen. Emme nimittäin tarkoita vain airfryerin ulkonäköä vaan myös muotoilua. Itse asiassa sen suunnittelun ja ulkoasun useat osat voivat olla varsin tärkeitä riippuen siitä, miten käytät sitä.

Johdon pituus

Jos haluat hyödyntää tilaa mahdollisimman hyvin ja haluat sijoittaa airfryerin juuri sinne, minne haluat, sinun on myös tarkasteltava johdon pituutta. Mitä pidempi johto, sitä enemmän vapautta sinulla on.

Jos virtajohto on hyvin lyhyt, voit tietenkin pidentää sitä jatkojohdolla, mutta harva haluaa pitää sellaista keittiössä. Jos olet siis valinnut keittiössä paikan, joka ei ole aivan pistorasian vieressä, valitse malli, jossa on pitkä johto. Silloin olet turvassa.

Design

Tietenkin myös ulkonäkö on tärkeä. Kun käytämme isompia keittiökoneita, jätämme ne yleensä myös ulos. Varsinkin jos käytämme niitä usein, on ärsyttävää, että se on otettava esiin joka kerta. Jos laitat sen luojalle, käytät sitä todennäköisesti myös vähemmän, koska sinun on otettava se pois.

Valitse siis malli, jonka ulkoasusta pidät ja joka sopii keittiöön ja sisustukseen. Olet yksinkertaisesti onnellisempi, kun sinulla on se mukanasi.

Voit myös hankkia malleja, joissa on läpinäkyvä kansi tai kansi, jotta voit pitää ruoanlaittoa koko ajan silmällä.

Jos haluat hyödyntää tilaa mahdollisimman hyvin, myös johdon pituus ja muotoilu on tärkeää ottaa huomioon. Valitse keittiösi tilaan sopiva muoto.

Varmista, että airfryer ei ole liian suuri ja vie liikaa tilaa keittiössäsi. Loppujen lopuksi et halua, että tiskilläsi ei ole ylimääräistä tilaa valmistaa erilaisia ruokia.

Paino

Jos et halua pitää airfryeria ulkona, kannattaa hankkia malli, joka ei ole liian raskas. Jos se on haettava kellarista, kodinhoitohuoneesta tai kaapista, se voi olla hankalaa, jos se painaa liikaa.

Puhdistus – Miten airfryer puhdistetaan?

Jos haluat saada airfryeristasi kaiken irti ja varmistaa, että se kestää pitkään, airfryerin huoltaminen on ehdoton edellytys!

Olemme tehneet siitä erittäin helppoa tässä helppokäyttöisessä oppaassa, jossa kerrotaan, miten airfryer puhdistetaan tehokkaimmalla tavalla – olipa sinulla mikä malli tahansa.

Tarkista ensinnäkin aina airfryerisi käyttöohjeesta, että se on astianpesukoneenkestävä. Kaikki osat eivät ole astianpesukoneen kestäviä. Jos olet selvittänyt tämän, voit nyt siirtyä oman airfryerisi vaiheittaisiin ohjeisiin.

Suosittelemme muuten puhdistamaan rummun jokaisen käyttökerran jälkeen seuraavasti.

Airfryer voidaan puhdistaa kolmella eri tavalla.

 1. Puhdistus käsin
 2. Puhdistus astianpesukoneessa
 3. Itse airfryerin puhdistaminen

Lopuksi on lämmityselementtien puhdistus. Tässä on pieni opas, jonka avulla sinusta tulee asiantuntija, joka osaa puhdistaa ja huoltaa ilmakeittimesi parhaalla mahdollisella tavalla!

Puhdistus käsin

Käsin peseminen on itse asiassa hellävaraisin tapa puhdistaa airfryer ja sen eri osat. Vaikka osat kestävät astianpesukoneeseen laittamisen, ei ole mikään salaisuus, että ajan myötä osat kuluvat paljon enemmän.

Jos siis haluat pitää airfryerista erityistä huolta, sen peseminen käsin on ehdottomasti eduksi.

Irrota laite ensin pistorasiasta. airfryeria ei saa kytkeä virtalähteeseen, kun haluat puhdistaa sen.

Odota myös, että se ei ole kuuma. Et saa polttaa itseäsi siinä, koska joudut koskettamaan eri osia.

Avaa laatikko tai laatikot ja ota eri osat ulos. Nosta esimerkiksi kori ja/tai säiliö ylös, jos sellainen on laatikon sisällä.

Pese kaikki osat lämpimällä saippuavedellä.

Jos ne ovat erittäin likaisia tai rasvaisia tai jos pinnalle on tarttunut erityisen sitkeitä ruoanjäämiä, voit antaa niiden liota 15 minuuttia. Käytä kuumaa saippuavettä tässäkin tapauksessa. Vaihda vesi kuitenkin ennen osien pesua, sillä vesi on todennäköisesti liian likaista käytettäväksi.

Käytä varsinaiseen pesuun pehmeää hankaustyynyä. Varmista, että valitset sienen, joka ei naarmuta osien pintaa. Olisi sääli pilata tarttumaton pinnoite. Kun se on naarmuuntunut ja vaurioitunut, se ei toimi optimaalisesti ja ruoka tarttuu pintaan ajan myötä yhä enemmän. Se myös vaikeuttaa puhdistamista.

Kun osat ovat puhtaat, huuhtele kaikki saippuavesi pois juoksevan hanan alla.

Ota pala keittiöpyyhettä ja pyyhi kaikki osat huolellisesti. Näin lika poistuu ja hienot teepyyhkeet eivät mene pilalle.

Laita sitten kaikki palat takaisin airfryeriin.

Puhdistus astianpesukoneessa

Jos osat ovat astianpesukoneen kestäviä eikä sinulla ole aikaa tai halua pestä niitä käsin, tämä on hyvä ratkaisu.

Irrota aina airfryer pistorasiasta, kun aiot puhdistaa sitä.

Varmista, että airfryer ei ole liian kuuma, jotta et ole vaarassa polttaa itseäsi osiin. Ne on nostettava airfryerista, ja jos se on vielä kuuma, voit polttaa itsesi. Vaikka sinulla olisi kumihanskat. Kumikäsineet voivat myös sulaa, jos ne joutuvat kosketuksiin liian suuren lämmön kanssa.

Avaa laatikko tai laatikot ja nosta ulos eri osat, jos niitä on sisällä.

Laita sitten kaikki osat astianpesukoneeseen ja käynnistä se.

Jos osat ovat erittäin likaisia, voit liottaa niitä 15 minuuttia ennen astianpesukoneeseen laittamista. Jos likaa on liikaa astianpesukoneelle, on vaarana, että se tarttuu vielä enemmän.

Airfryerin sisäpuolen puhdistaminen

Joissakin airfryereissa on erityinen puhdistusohjelma. Esimerkiksi testimme premium-airfryerissa, Philips Airfryer XXL HD9867:ssä, on oma puhdistusohjelma. Se ei ole vain aikaa säästävää, vaan myös paljon helpompaa.

On tärkeää noudattaa käyttöohjeen ohjeita, jotka antavat sinulle askel askeleelta opastuksen siitä, miten toimia. Prosessi voi vaihdella koneesta toiseen. Lue siis käyttöohjeet huolellisesti ja noudata ohjeita.

Pieni oppaamme on suuntaa-antava, eikä se korvaa missään tapauksessa vastaavaa käyttöohjetta.

Laita saippuavettä laatikkoon, koriin tai astiaan.

Aseta airfryer korkeaan lämpötilaan ja käynnistä se.

Anna sen käydä noin 15 minuuttia. Tämä irrottaa ruoka- ja rasvajäämiä. Sen jälkeen voit ottaa laatikon ulos ja huuhdella sen irronneista ruokajäämistä. Tämä menetelmä ei korvaa kunnon puhdistusta, mutta se poistaa pahimman lian.

Lämmityselementtien puhdistaminen

Yleensä lämmityselementit tulisi puhdistaa noin kerran kuukaudessa. Jos kuitenkin käytät airfryeria paljon, saatat haluta puhdistaa sen useammin. Viime kädessä sinä päätät, milloin se on tarpeen. Käytä siis tervettä järkeäsi.

Lämmityselementtien sijainti vaihtelee hieman airfryerista toiseen. Ne sijaitsevat kuitenkin yleensä monien mallien yläosassa. Jotkin mallit on myös käännettävä ylösalaisin, jotta lämmityselementteihin pääsee käsiksi.

Kun olet löytänyt ne, toimi seuraavasti:

Kuten aina, irrota lämmitin pistorasiasta.

Tarkista myös aina, että osa on viileä eikä liian kuuma kosketettavaksi. Niitä ei kannata puhdistaa heti käytön jälkeen, koska ne ovat yksinkertaisesti liian kuumia ja voit polttaa itsesi niihin.

Valmista saippuavettä ja ota pesuharja. Älä koskaan käytä lankaharjaa tai muita metalliesineitä, sillä ne voivat vahingoittaa lämmityselementtien pintaa.

Puhdista elementit sekä niiden ympärillä ja välissä oleva alue huolellisesti. Voit käyttää puhdasta hammasharjaa, jotta pääset vaikeasti saavutettaviin ja kapeisiin paikkoihin ja tiloihin.

Etsi puhdas liina ja liota se lämpimään veteen. Pyyhi sillä elementit puhtaiksi saippuajäämistä.

Pyyhi lopuksi elementit keittiöpyyhkeellä. On parempi käyttää talouspaperia, koska siihen jää yleensä hieman rasvan jäänteitä, joita ei ole mukava saada teepyyhkeeseen.

Kun olet puhdistanut airfryerin, kytke se päälle ja anna sen käydä muutaman minuutin ajan. Sen pitäisi tietysti olla tyhjä. Joitakin jäämiä on saattanut irrota, joten pyyhi ne pois liinalla tai paperipyyhkeellä.

Airfryerin ylläpito

Airfryerin puhdistaminen on tietenkin osa huoltoa.

Voit kuitenkin tehdä asioita, joilla voit pitää siitä erityistä huolta.

Voit esimerkiksi täyttää itse korin vedellä ja pienellä määrällä sitruunaa tai kotitalousetikkaa ja antaa sen lämmetä muutaman minuutin ajan. Tämä poistaa pahimman lian.

Vältä desinfiointiaineen käyttöä. Muista, että airfryer sisältää ruokaa. Nämä eivät saa joutua kosketuksiin desinfiointiaineen kanssa. Käytä saippuavettä tai veden ja sitruunan tai veden ja talousetikan seosta.

Kun puhdistat airfryeria, käytä pehmeää liinaa tai pesuharjaa. Vältä aina lankaharjaa, hankaustyynyä tai metalliesineitä, sillä ne voivat naarmuttaa pintaa. Tämä koskee myös ruoan valmistuksessa käytettäviä välineitä.

FAQ

Mikä on testin paras airfryer?

Testin paras airfryer on Ninja AF400EU. Siinä on hyvä 9,5 litran tilavuus, säädettävä termostaatti, lämpötilan ilmaisin ja käytännöllinen ylikuumenemisen varolaite. Siinä on 6 asetusta, joten voit paistaa, grillata, paistaa ja kuivata. Testivoittaja on todella monipuolinen laite!

Mikä on airfryer?

Airfryeria kutsutaan myös ilmafriteerauslaitteeksi Se käyttää kuumaa ilmaa ruoan kypsentämiseen öljyn sijasta. Itse asiassa öljyä ei tarvitse lisätä kovin paljon, mikä tekee siitä terveellisemmän vaihtoehdon perinteisille friteerauskoneille, joissa ruoka upotetaan öljyyn.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×