Paras Chromebook – Löydä paras Chromebook 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F
TESTVINDER

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

Tämä Lenovon Chromebook on todella hyvä monissa parametreissa, ja se on paljon toimivampi kuin perinteinen kannettava tietokone. Lenovo IdeaPad Duet on hybridi Chromebook, jonka 10,1 tuuman näyttö voidaan irrottaa ja käyttää tablettina. Lenovo IdeaPad Duetissa…

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F 1
testin paras tuote

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008 4
Paras hybridimalli

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lue Chromebook-testimme, jossa testaamme 5 parasta Chromebookia.

Jos olet vaihtamassa vanhaa kannettavaa tietokonetta, Chromebook voi olla sinulle oikea vaihtoehto. Lue testimme niin tiedät mikä on paras Chromebook juuri sinulle.

Chromebookin avulla saat Googlen parhaat puolet, ja Chromebookin käyttöjärjestelmä on nimensä mukaisesti Google Chrome OS. Se on siis helppokäyttöinen ja toimii kuin laajennettu selain. Chromebook sopii erinomaisesti kouluun tai työhön, ja se on helppo ottaa mukaan matkalle.

Olemme tutkineet markkinoita parhaiden Chromebookien löytämiseksi, ja olemme löytäneet jokaiselle jotakin. Jotta voisit valita sinulle parhaiten sopivan Chromebookin, olemme luoneet osto-oppaan, joka vastaa kaikkiin kysymyksiisi. Vertailutaulukosta löydät myös eri mallien tekniset tiedot. Lue osto-oppaasta mikä on sinun tarpeisiin paras Chromebook.

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

testin paras tuote

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg 10,1″ irrotettava kosketusnäyttö
 • pros-icon.svg Kevyt malli
 • pros-icon.svg Pitkä akun käyttöikä

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun kannattaa valita Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F -tietokone?

Tämä Lenovon Chromebook on todella hyvä monissa parametreissa, ja se on paljon toimivampi kuin perinteinen kannettava tietokone. Lenovo IdeaPad Duet on hybridi Chromebook, jonka 10,1 tuuman näyttö voidaan irrottaa ja käyttää tablettina.

Lenovo IdeaPad Duetissa on tehokas kahdeksanytiminen prosessori, joten voit helposti käyttää useita sovelluksia tai vastaavia samanaikaisesti. Siinä on 128 Gt:n flash-tallennustila, joka takaa valtavan nopeat latausajat.

Siinä on erinomainen näyttö, jossa on terävä FHD-resoluutio, ja se soveltuu hyvin muun muassa kuvankäsittelyyn. Siinä on myös hyvä 8 megapikselin web kamera ja kaksoismikrofoni, joten voit pitää loistavia verkkokokouksia Lenovo IdeaPad -tietokoneellasi..

Tätä Lenovo IdeaPadia on helppo kuljettaa mukana, sillä se painaa alle puoli kiloa. Pitkän, jopa kymmenen tunnin akunkeston ansiosta se tarjoaa todella hyvän käyttökokemuksen ja siinä on myös erinomainen muotoilu.

Kun olet tottunut tavallisia kannettavia tietokoneita pienempään näppäimistöön, pidät tästä Lenovo IdeaPadista todella paljon.

Fordele
 • pros-icon.svg Pitkä akun käyttöikä
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu
 • pros-icon.svg Hyvä hinta

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Acer Chromebook 314 CB314-2H?

Tässä Chromebook-arvostelussa olemme tutkineet Acer Chromebookia, joka tarjoaa todella hienon tietokoneen uskomattoman hyvään hintaan. Se on hieman isompi kuin jotkut muut markkinoilla olevat Chromebookit, ja siinä on 14 tuuman näyttö, mikä voi olla etu, koska saat mukavamman näppäimistön.

Acer Chromebook 314:n akun kesto on erinomainen, jopa 12 tuntia, mikä takaa, että voit tehdä työsi ilman, että sinun tarvitsee huolehtia siitä, että Chromebookin lataus loppuu kesken. Siinä on SSD-kiintolevy ja 32 Gt sisäänrakennettua tallennustilaa sekä 4 Gt RAM-muistia.

Pienemmästä tallennustilasta huolimatta tähän Chromebookiin mahtuu paljon tiedostoja. Tämä johtuu siitä, että käyttöjärjestelmän avulla voit yksinkertaisesti ladata kaikki tiedostosi ja valokuvasi pilvipalveluun. Siinä on monia portteja erilaisia liitäntävaihtoehtoja varten, mikä on tämän Acerin mallin selkeä etu.

Tässä Chromebookissa ei ole irrotettavaa näppäimistöä, joten sitä ei voi käyttää hybridinä, mikä on syytä huomioida. Siinä ei myöskään ole kosketusnäyttöä. Jos haluat käyttää tietokonetta tavalliseen arkikäyttöön ja työkäyttöön, tämä on todella hyvä valinta erittäin kohtuulliseen hintaan.

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas prosessori, jolla on hyvä suorituskyky
 • pros-icon.svg Nopea SSD-kiintolevy ja 16 Gt RAM-muistia
 • pros-icon.svg Hybridi kosketusnäytöllä

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Acer Chromebook Spin 713 CP713-3W?

Acer Chromebook Spin 713 on kilpailukykyinen muiden kannettavien tietokoneiden kanssa, joissa on tehokkaat ja nopeat prosessorit. Siinä on Intel Core i5 -ydinprosessori, ja sen suorituskyky on erittäin hyvä pienestä koostaan huolimatta. Tämä on todella hyvä Chromebook, jos etsit Chromebookia, jossa on nopea suorituskyky.

Acer Chromebook Spin 713:ssa on 256 gigatavun SSD-kiintolevy ja huikeat 16 gigatavua RAM-muistia, mikä on melko paljon enemmän kuin muissa Chromebookeissa. Voit käyttää useita sovelluksia samanaikaisesti ilman ongelmia, ja voit suoratoistaa elokuvia ja videoita Full HD -tarkkuudella ilman ongelmia.

Acer Chromebook Spin 713:ssa on kosketusnäyttö, jonka voi jopa kääntää tabletiksi. Tämä antaa sinulle monia käyttömahdollisuuksia. Sen akun käyttöikä on jopa kymmenen tuntia, mikä on myös todella hyvä. Siinä on mukava näppäimistö, mikä tekee siitä erinomaisen sopivan tekstin tuottamiseen Google docsissa.

Pienenä lisäominaisuutena Acer Chromebook Spin 713:ssa on sormenjälkilukija, jolla pääset käyttämään uutta Chromebookiasi. Siinä on myös loistavat liitäntävaihtoehdot muun muassa HDMI:n sekä USB-A- ja USB-C-liitäntöjen muodossa. Kaiken kaikkiaan Acer Chromebook Spin 713 on erinomainen tietokone, mutta sille löytyy halvempia vaihtoehtoja, ja tämän on sanottava olevan premium-luokassa.

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Paras hybridimalli

ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Intel Core i5:llä
 • pros-icon.svg Hybridi kosketusnäytöllä
 • pros-icon.svg Full HD

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita ASUS Chromebook Flip C434TA-E10008?

Tämä ASUS Chromebook Flip on erittäin kätevä, sillä se voidaan helposti muuntaa tabletiksi 360 asteen saranoilla. Se tarjoaa siis monenlaisia käyttömahdollisuuksia, sekä työkoneena että elokuvien ja sarjojen suoratoistoon. Siksi se erottuu muista kannettavista tietokoneista. ASUS Chromebook Flipissä on 14-tuumainen näyttö sekä ohut ja tyylikäs muotoilu, josta useimmat pitävät.

Suhteellisen suuresta näytöstä huolimatta se painaa enintään puolitoista kiloa, mikä on sopiva paino tämän kokoiselle näytölle. ASUS Chromebook Flipin näyttö on teräväpiirtoinen, joten se tarjoaa hyvän kokemuksen värien ja selkeyden suhteen.

ASUS Chromebook koneessa on 8 gigatavua RAM-muistia, ja tallennus tapahtuu Flash-muistissa, ja käytettävissä on 128 gigatavua. Tämä on hyvä, mutta jos käytät raskaampia ohjelmia tai monia sovelluksia kerrallaan, nopeus saattaa laskea hieman.

Hintaan nähden saat todella hyvän tietokoneen, joka toimii paremmin kuin monet tavalliset kannettavat tietokoneet, ja se on ihanteellinen jokapäiväiseen käyttöön. Sen akun kesto on jopa kymmenen tuntia ja siinä on kolme USB-tuloa. ASUS Chromebook Flip on hyvä valinta, ja se on saanut hyvät arvosanat myös ulkopuolisilta asiantuntijoilta.

Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H

paras Snapdragonilla varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä kosketusalusta
 • pros-icon.svg Hiljainen
 • pros-icon.svg Alhainen virrankulutus

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Acer Chromebook Spin 513 CP513-1H?

Jos sinun on vaihdettava kannettava tietokoneesi, tämä Acer Chromebook voi olla hyvä vaihtoehto. Siinä on mukava 13,3 tuuman näytön koko ja se painaa 1,3 kg, joten se sopii erinomaisesti mukaan matkalle.

Tässä mallissa ei ole tuttua Intelin sirua, vaan se perustuu Qualcommin uuteen Snapdragon c7:ään. Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että sen akunkesto on uskomattoman hyvä, ja jopa ammattilaiset, jotka käyttävät sitä jatkuvasti useita tunteja, ovat vaikuttuneita siitä.

Tässä Acer Chromebookissa on hieman muita Chromebookeja pienempi RAM-muisti, mikä on syytä ottaa huomioon. Tämä ei kuitenkaan ole ongelma tavalliselle käyttäjälle, joka tarvitsee uuden Chromebookin työhön tai opiskeluun.

360 astetta joustavan näytön ansiosta löydät aina hyvän työskentelyasennon. Tällä Acerin Chromebookilla saat salamannopeat ja langattomat yhteydet, sillä se toimii sekä 2,4 GHz:n verkossa että jopa 5 GHz:n verkossa. Lisäksi se on Bluetooth-kytkettävissä, joten voit liittää siihen ulkoisia laitteita.

Tätä Spin-mallia voi myös kehua sen valtavan hyvästä kosketuslevystä, joka on päällystetty Gorilla Glass -lasilla, mikä tekee siitä sileän, vakaan ja käyttäjäystävällisen. Siinä on myös mukava ja mukava näppäimistö.

Guide

Miten valita paras Chromebook

Chromebookin tai PC:n valitseminen riippuu luultavasti yksilöstä. Mutta mikä Chromebook tarkalleen ottaen on?

Chromebook-tietokone toimii Chrome OS -käyttöjärjestelmällä, joten siinä ei ole Windows-järjestelmää, kuten ehkä tiedät. Chromebook taas toimii laajennettuna selaimena, jossa käytät Chromea kaikkiin työtehtäviisi, ja voit sitten ottaa käyttöön erilaisia sovelluksia Google Playn kautta tarpeen mukaan. Jos et ole aiemmin käyttänyt Chromebookia, opettelua saattaa siis olla jonkin verran, mutta kun olet tutustunut siihen, se on todennäköisesti paljon käyttäjäystävällisempi kuin tavalliset Windows-kannettavat tietokoneet.

On monia näkökohtia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen kuin valitset Chromebookin. Siksi olemme testanneet parhaat Chromebookit ja luoneet myös oppaan, jonka avulla voit valita tarpeisiisi sopivan mallin.

Mihin sitä käytetään?

Ensinnäkin sinun on mietittävä, mihin uutta kannettavaa tietokonetta käytetään. Chrome OS:n avulla monet asiat ovat mahdollisia, mutta suuria ja raskaita sovelluksia voi olla vaikea käyttää optimaalisesti, koska kone on tavallisia tietokoneita pienempi.

Kun ostat Chromebookin, etsit yleensä myös käyttäjäystävällistä ja helppokäyttöistä tietokonetta, jota voi käyttää työssä tai opiskelussa ja jota on helppo ottaa mukaan matkalle. Lähes kaikki Chrome OS -käyttöjärjestelmällä varustetut tuotteet ovat toimivia ja pienempiä kuin perinteiset kannettavat tietokoneet, joten ne sopivat erinomaisesti mukaan. Siitä huolimatta voi olla hyödyllistä tarkistaa tietokoneen paino ja näytön koko.

Prosessorin teho

Prosessorin teho vaikuttaa käyttökokemukseen, ja se on yksi tietokoneen tärkeimmistä ominaisuuksista. Kuinka nopeasti sovellukset toimivat ja kuinka monta sovellusta voit käyttää samanaikaisesti ilman ongelmia? Näihin kysymyksiin voit vastata tarkastelemalla prosessorin teknisiä tietoja.

Yleensä tavallisissa kannettavissa tietokoneissa on suurempi prosessorinopeus kuin Chromebookissa. RAM-muistia ja tallennustilaa on usein enemmän. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Chromebook olisi hidas. Kuten mainittiin, Chromebook on selainpohjainen, joten se ei toimi tavallisten ohjelmistojen kanssa, jotka voivat olla raskaita käyttää. Siksi prosessointitehon ei tarvitse olla yhtä vahva kuin tavallisessa kannettavassa tietokoneessa.

Pääsääntöisesti halvemmissa Chromebookeissa on esimerkiksi Intel Celeron, kun taas kalliimmissa malleissa on usein Intel i5 tai i7. Prosessorin vahvuus ilmoitetaan GHz:n tarkkuudella, ja yleensä voidaan sanoa, että mitä suurempi tämä arvo on, sitä nopeampi prosessori on. Se voi siis olla hyvä ohje, jota kannattaa noudattaa uutta Chromebookia valitessa.

Joka tapauksessa Chromebook on huomattavasti nopeampi kuin tavallinen kannettava tietokone. Se käynnistyy nopeasti eikä hidastu ajan mittaan, koska siltä puuttuu tallennustilaa. Kaikki voidaan tallentaa pilveen, mikä on todella fiksua ja parantaa sekä nopeutta että tehokkuutta.

Akun kesto

Uusissa Chromebookeissa on usein todella hyvä akunkesto. Tämä johtuu siitä, että Chromebookissa ei ole resursseja vaativia laitteita, kuten näytönohjaimia, tavallisia kiintolevyjä ja muita sisäisiä komponentteja, jotka muutoin kuluttavat akkua. Siksi Chromebook on ihanteellinen ihmisille, jotka työskentelevät liikkeellä ja joilla ei aina ole pääsyä virtalähteeseen.

Useimmissa malleissa akun kesto on enintään kymmenen tuntia, mutta saat myös malleja, jotka kestävät paljon kauemmin, esimerkiksi jopa 15 tuntia, kuten Acer Chromebook 314.

Joka tapauksessa voi olla hyvä ajatus miettiä akun suorituskykyä koskevia tarpeitasi. Valmistaja ilmoittaa tämän yleensä selvästi, kun ostat Chromebookin. Lisäksi sinun on syytä olla tietoinen siitä, että ilmoitettu akun kesto on enimmäisaika. Se voi siis vaihdella, jos esimerkiksi käytät raskaampia sovelluksia tai useita asioita samanaikaisesti.

Voit tarkkailla akun suorituskykyä, kun olet käyttänyt Chromebookia useita vuosia. Jos akku jostain syystä alkaa heikentää suorituskykyään, voit ostaa uuden akun ja vaihtaa sen sen sijaan, että investoisit kokonaan uuteen tietokoneeseen.

Hybridi tai ei

Chromebook on saatavana sekä tavallisena kannettavana tietokoneena että 2-in-1 -tietokoneena, jolloin se voi toimia myös tablettina.

Yksi hybridimallin valinnan eduista on se, että sinulla on enemmän tapoja käyttää sitä. Voit käyttää tietokonetta normaalisti näppäimistön ja hiiren avulla, mutta voit myös käyttää kosketusnäyttöä esimerkiksi luoviin projekteihin. Monia 2-in-1-tietokoneita voi kääntää 360 astetta, jolloin näyttö voi olla pöydällä makuuasennossa, jolloin sitä voi käyttää piirustuspöytänä tai vastaavana. Se voi olla myös hyvä idea, jos haluat käyttää tietokonetta viihdettä varten television täydentämiseksi.

Lisäksi hybridikannettava on yleensä pienempi ja ohuempi kuin tavallinen Chromebook, mikä voi olla etu, jos haluat ottaa sen mukaasi matkalle. Se riippuu siis jälleen kerran tarpeistasi ja työtehtävistäsi.

Näppäimistö ja näyttö

Riippumatta siitä, valitsetko hybridilaitteen vai et, on kuitenkin tärkeää ottaa huomioon näytön ja näppäimistön koko, sillä nämäkin asiat voivat vaihdella paljon. Jos käytät tietokonetta ensisijaisesti kirjoittamiseen, on hyvä ajatus hankkia näppäimistö, jolla on mukava kirjoittaa. Joissakin hybridimalleissa näppäimistö voi tuntua pieneltä ja “halvalta”, joten tämä kannattaa testata etukäteen. On myös erilaista, onko näppäimistö kiinteästi kiinni tietokoneessa tai irrotettavissa, jos kyseessä on hybridimalli.

Näytön kokoa on myös harkittava ensisijaisen tarpeen mukaan. Pitäisikö sen olla pieni ja kevyt, vai pitäisikö siinä olla tilaa tarkastella useita sivuja ja tehtäviä samanaikaisesti? Yleensä Chromebookin näyttö on hieman pienempi kuin tavallisen kannettavan tietokoneen, mutta voit helposti löytää malleja, joiden näyttö on esimerkiksi 14 tuuman kokoinen.

FAQ

Mikä Chromebook on paras testissä?

Testin paras Chromebook on Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ZA6F. Tämä IdeaPad on erittäin toimiva ja joustava, mikä on yksi syy siihen, miksi se saa parhaat pisteet. Pienen irrotettavan näytön ansiosta saat Chromebook-hybridin, mikä tarkoittaa, että sitä voi käyttää sekä muuna tavallisena tietokoneena että kosketusnäytöllä varustettuna tablettina.

Mitä eroa on kannettavan tietokoneen ja Chromebookin välillä?

Suurin ero kannettavan tietokoneen ja Chromebookin välillä on itse käyttöjärjestelmä. Tavallinen kannettava tietokone käyttää käyttöjärjestelmää, kuten Windowsia. Chromebookissa sen sijaan ei ole tällaista järjestelmää, vaan siinä on Googlen Chrome OS, joka käyttää Chrome-selainta ensisijaisena käyttöliittymänä.

Mikä on Chrome OS?

Se on Chromebookien käyttöjärjestelmä.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×