Kahvikone vertailu – Testasimme 13 parasta kahvikonetta 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tämä kahvikone vertailu tarkastelee läheisesti 13 eri kahvikone-mallia jotta voisimme löytää markkinoiden parhaan kahvikoneen.

Tutkimme markkinoita asiantuntija- ja käyttäjä-arvostelujen perusteella löytääksemme markkinoiden paras kahvikone. Arvioimme kahvikoneita sellaisten parametrien perusteella kuin bar (eli kahvikoneen paine, kapasiteetti sekä pavuille että vedelle, myllyn asetukset ja maitovaahdon laatu. Jokaisen kahvikoneen lopullisena tavoitteena on tietenkin täydellinen kahvi!

Lue myös ostajan opas, jossa tarkastellaan perusteellisesti näiden parametrien merkitystä.

Yleisesti ottaen spektrin toisesta päästä löytyvät yksinkertaisimmat ja käyttäjä- ystävällisimmät mallit, jotka puolestaan eivät tarjoa monia vaihtoehtoja kahvikoneen muokkaamiseksi omaan makuun. Toisessa ääripäässä ovat kahvikoneet, joita voi säätää pienintä yksityiskohtaa myöten, jolloin voit valmistaa kahvia juuri haluamallasi tavalla. Näissä kahvikoneissa on kuitenkin yleensä jyrkempi oppimiskäyrä ja enemmän huoltoa.

Tässä testissä olemme yrittäneet löytää kahvikoneen, joka tarjoaa parhaan tasapainon optimaalisen helppokäyttöisyyden ja hyvänmakuisen espressokahvin välillä. Jokaisen vaatimukset ja tarpeet kahvikoneelle ovat erilaisia, joten jokaiselle voi löytyä oma paras kahvikone.

Fordele
 • pros-icon.svg Korkea 19 baarin paine
 • pros-icon.svg DeLonghi La Specialista-Sensor Grinding -tekniikka tarkkaa kahvin annostelua varten.
 • pros-icon.svg 2,5 litran suurikapasiteettinen säiliö vedelle
 • pros-icon.svg Papusäiliö, johon mahtuu 300 g papuja

Detaljeret gennemgang

Testin paras kahvikone DeLonghi La Specialista valmistaa loistavan kupillisen kahvia joka kerta. Tämä johtuu osittain älykkäästä De’Longhi Senso-jauhatusjärjestelmästä, joka koostuu ainutlaatuisista antureista, jotka varmistavat, että jauhettua kahvia annostellaan aina tasaisesti ja täydellisesti.

Tamppaus

Testeissä monet arvostelijat ja käyttäjät arvostavat sitä, että tässä DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355 koneessa on oma tamppausasema. Espressoa valmistettaessa kahvi on tampattava paikalleen mukana toimitettavaan suodattimeen, joka sitten ruuvataan kahvikoneeseen – ja paine, jolla kahvi tampataan, vaikuttaa paljon kahvin uuttamiseen ja makuun.

Se on vain yksi pieni yksityiskohta pitkässä luettelossa, joka on saatava kasaan täydellisen kahvikupin valmistamiseksi, mutta tamppausaseman ansiosta tämä DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355 kahvikone tekee siitä paljon helpompaa. Sitten on vielä 19 baarin paine, joka on kahvikone-vertailu testimme korkein.

Maidonvaahdotin

DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355 kahvikoneen automaattinen maidonvaahdotin on laadukas ja täysin automaattinen, joten sinun ei tarvitse harjoitella barista-taitojasi saadaksesi täydellisen latten heti ensimmäisenä päivänä. Työnnä vain sauva maitoon ja anna De’Longhi La Specialista kahvikoneen höyrystää se täydelliseen koostumukseen ja lämpötilaan. Ominaisuus, joka auttaa sinua saamaan herkullisen, ammattimaisen ja tasaisen lopputuloksen. Tutkimuksemme on osoittanut, että De’Longhi La Specialista Prestigio EC9355 laitteen tuottaman maitovaahdon laadussa on suuria vaihteluita automaattisen höyrystintoiminnon avulla. Tällä De’Longhi La Specialista Prestigio EC9355 kahvikoneella vaikea saada silkkisen sileää maitotekstuuria, johon olet ehkä tottunut suosikkikahvilassasi.

Mukautetut asetukset

Kahvikoneissa on yleensä monia asetuksia, myös tässä De’Longhi La Specialista Prestigio espressokoneessa. Valmistuksen monet eri vaiheet voidaan ja täytyy tasapainottaa, jotta saavutetaan täydellinen tulos – ja tulos, joka vastaa henkilökohtaista makuasi. Tässä testit osoittavat, että tämän DeLonghi La Specialista Prestigio EC9355 mallin 6 asetusta eivät riitä hyvin hienoksi jauhetun espresson laatuun. Analyysiemme mukaan hienoimmalla asetuksella saadaan toisinaan liian vähän uutettua espressokahvia, koska siitä ei tule tarpeeksi hienojakoista.

DeLonghin La Specialista -kahvinkeittimessä on hienoa se, että voit tallentaa lukuisia mukautettuja asetuksia älykkään De’Longhi MyMenu-järjestelmän avulla, jotta sinä, kumppanisi, kodin teini-ikäinen tai vierailulla olevat aikuiset lapset voivat aina valmistaa suosikkikahvinsa yhdellä napin painalluksella.

Meidän arviomme

DeLonghin La Specialista on hyvä yleiskäyttöinen malli, ja kahvikone sopii useimpien tarpeisiin. De’Longhi La Specialista on ihanteellinen niille, jotka haluavat valmistaa herkullisia espressopohjaisia kahveja kodin mukavuudessa ilman monimutkaisuutta.

Jos olet todellinen kahvin ystävä, kehittyneempi malli, jossa on parempi maitohöyrystin ja kahvimylly, on sinulle parempi valinta, sillä tutkimuksemme osoitti, että De’Longhin La Specialista -kahvinkeittimellä on vaikea saada johdonmukaisia ja hyviä tuloksia näissä parametreissa.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (vesisäiliö): 2,5 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Ariete Vintage

paras halpa kahvikone

Fordele
 • pros-icon.svg Toimii sekä kahvikoneena kokonaisille pavuille että kapseleille.
 • pros-icon.svg Espressokone retromuotoilulla
 • pros-icon.svg Halpa korkeapaineinen kahvikone

Detaljeret gennemgang

Tämä on edullinen espressokeitin, jossa on automaattinen maidonvaahdotin, jolla voi sekä vaahdottaa maitoa että valmistaa korkealaatuisen kahvin.

Hieno muotoilu

Tämä on hintaansa nähden loistava espressokone, joka erottuu ennen kaikkea epätyypillisellä mutta uskomattoman kauniilla vintage-muotoilullaan, joka kauniiden pastelliväriensä ja kiiltävän metallipintansa ansiosta näyttää upealta missä tahansa keittiössä. Siinä on myös ruostumattomasta teräksestä valmistettu tippalevy ja älykäs järjestelmä, jossa on painike, joka syttyy, kun kahvikone on valmis valmistamaan espressokahvia tai vaahdottamaan maitoa. Plussaa on myös kahvikoneen koko, sillä toisin kuin muut kahvikone-vertailu testimme koneet, se ei vie paljon tilaa keittiön tiskipöydältä.

Kuten suurimmassa osassa kahvikone-vertailu testin espressokeittimiä, myös tässä on 15 baarin paine ja riittävä teho valmistaa kupillinen espressoa, jonka vahvuus ja voimakkuus vastaavat helposti kahviloissa saatavaa laatua. Tutkimuksemme mukaan täydellisen crema-espresson aikaansaaminen on vaikeaa, ja on tärkeää kokeilla oman myllyn kanssa ja löytää ihanteellinen hienojakoisuus.

Voidaan käyttää myös kapseleiden kanssa

Ariete-mallin suosikkiominaisuutemme on, että sitä voidaan käyttää sekä kapseleiden että jauhetun kahvin kanssa. Tämä tekee siitä kaksi-in-one-ratkaisun niille, jotka saattavat olla epävarmoja siitä, ostavatko he hyvän espressokeittimen vai jonkin viime vuosina monissa kodeissa suosituksi tulleen kapselikeittimen – tässä saat molemmat käärittynä kauniiseen, aitoon muotoiluun.

Hyväksyttävä maidonvaahdotin

Kahvikoneessa on kohtuullisen hyvä maidonvaahdotin, joka tuottaa kermaista maitovaahtoa, mutta se tarvitsee hieman lisää tehoa, jotta se vastaisi kalliimpien mallien tehoa. Jos valmistat café lattea, latte macchiatoa, cappuccinoa tai jotain muuta, tämä on hyvä huomioida.

Meidän arviomme

Tämä kahvikone sopii niille, jotka haluavat edullisen mallin, joka tuottaa hienon tuloksen ilman suuria ponnisteluja. Analyysiemme mukaan kahvikone toimii hintaansa nähden erittäin hyvin, ja se on kahvikone-vertailu testin ainoa kahvikone, jota voi käyttää sekä kapselikahvin että jauhetun kahvin kanssa.

Siksi uskomme, että kahvikone sopii niille, jotka arvostavat suodatinkahvin lisäksi muita vaihtoehtoja, mutta joille kahvilalaatuinen kahvi ei ole pakkomielle.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen/kapseli
 • Integroitu mylly: Ei
 • Kapasiteetti (vesisäiliö):0.9
  Kapasiteetti (kupit): 2

Sage The Oracle Touch

paras kahvikone vaativalle kahvinystävälle

Fordele
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen näyttö
 • pros-icon.svg Integroitu mylly (keraaminen mylly)
 • pros-icon.svg Manuaalinen maidonvaahdotin
 • pros-icon.svg Kahvikone valmistaa ammattilaatuista kahvia
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää automaattinen / manuaalinen asetuksia
 • pros-icon.svg Voi keittää kaksi kupillista kahvia kerrallaan

Detaljeret gennemgang

Tämä kahvikone, jossa on kahvimylly ja maidonvaahdotin, on paras espressokone niille, jotka haluavat päästä lähelle ammattimaista kahvikonetta, joka valmistaa todella hyvän kupin kahvia, ja joita ei haittaa käyttää aikaa hieman monimutkaisempaan koneeseen tutustumiseen.

Lisää säätömahdollisuuksia

Yksi tämän espressokeittimen suosikki-ominaisuuksistamme on mahdollisuus käyttää sen automaattisia tai manuaalisia toimintoja mielialan ja ajankohdan mukaan.

Espressokoneessa on esiasetukset erityyppisille kahveille, joista saat americanon tai latten yhdellä napin painalluksella.

Jos haluat enemmän kahvia, voit valmistaa kahvin vahvuuden täysin manuaalisesti ja höyryttää maitoa itse. Tämä tarjoaa suurta joustavuutta.

Kyse ei ole siitä, etteikö Sage The Oracle Touch olisi helppokäyttöinen. Siinä on mukava, selkeä näyttö, joka opastaa sinut jokaisen vaiheen läpi matkalla täydelliseen kahvikuppiin. Mutta jos olet tottunut esimerkiksi täysautomaattiseen kahvikoneeseen, huomaat, että säädettäviä asioita on enemmän. Kaikkea lämpötilasta kahvipapujen jauhatukseen ja espressoshottien kokoon. Koneessa on yhteensä 45 asetusta.

Laadukas kahvimylly

Tulos on sama – espressokone valmistaa todella hyvän kupillisen maukasta espressokahvia. Tämä ei ole vähiten sisäänrakennetun myllyn – säädettävän kartiomyllyn – ansiosta, joka voi jauhaa pavut paikan päällä, kun on aika keittää kahvi. Tuloksena on täysin erilaista espressoa – sellaista, jota saattaisit saada hyvässä kahvilassa. Tutkimuksemme on osoittanut, että mylly voi jauhaa epätasaisesti kahvia, joten on tärkeää pitää silmällä manuaalisia asetuksia, jotta saat joka kerta yhtä hyvää kahvia.

Hyvä maidonvaahdotin

Koneessa on automaattinen maidonvaahdotin, jota voi käyttää myös manuaalisesti vapaalla kädellä, jos haluat tehdä latte-taidetta latte macchiatoa, café lattea tai jotain muuta varten. Ja toisin kuin monissa kotikoneissa, tässä koneessa on todella kiinteä paine, jonka ansiosta se pystyy tuottamaan erittäin hienoa niin sanottua mikrovaahtoa, eli hyvin ilmavia, pieniä kuplia maitoon, joita myös ammattimaisella kahvikoneella saadaan aikaan. Testien mukaan maidonvaahdotin on helppokäyttöinen, ja sillä saa aikaan hyvän koostumuksen maitoa sekä latteille että cappuccinolle. Koneella voi keittää kaksi kuppia kahvia kerrallaan.

Meidän arviomme

Kaiken kaikkiaan Sage The Oracle Touch on paras espressokone niille, jotka haluavat kahvilalaatuista ja helppokäyttöistä kahvikonetta – ja se on yksi tämän jo ennestään erittäin tunnetun valmistajan parhaista kahvikoneista.

Analyysiemme mukaan tämä kahvikone tarjoaa hyvän kupillisen kahvia sekä niille, jotka haluavat täysin automaattisia vaihtoehtoja, että niille, jotka haluavat käyttää sitä manuaalisesti henkilökohtaisten mieltymysten mukaan. Kahvikone-vertailu testit osoittavat, että monet asetukset vaativat hieman totuttelua, joten pidämme tätä kahvikonetta niille, jotka jo tietävät jotain kahvista ja kahvinvalmistuksesta. Tämä paras kahvikone ammattimaiselle käyttäjälle ei ole paras kahvikone aloittelijoille.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Tilavuus (vesisäiliö): 2,5 L
 • Kapasiteetti (kuppia): 2

Sage The Barista Express

paras kahvikone kotikäyttöön

Fordele
 • pros-icon.svg Säädä jauhatusastetta keraamisessa myllyssä 18 asetusta
 • pros-icon.svg Vakaa lämpömittari takaa loistavan espressokupin joka kerta
 • pros-icon.svg Kaunis ja vankka ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu
 • pros-icon.svg Sagen paras kahvikone kotikäyttöön

Detaljeret gennemgang

Sage Barista Express on kotibaristan paras kahvikone kotikäyttöön.

Hyvän espressokupin valmistaminen on melkoinen tiede, vaikka käytössä olisi paras kahvikone. Kaikkien pienten yksityiskohtien – papujen lämpötilasta vedenlaatuun ja hienojakoisuuteen – on oltava juuri oikeanlaisia, ja pienet säädöt tekevät eron maukkaan espresson ja vain hyvän tai suorastaan huonon espresson välillä.

Erityisesti vesilämpötila voi olla haaste kotona, koska monet lämpömittarit ovat epätarkkoja, samoin kuin monien kahvikoneiden kyky lämmittää vesi tasaiseen lämpötilaan. Sage The Barista Express kiertää tämän digitaalisen lämpömittarin ja erityisen järjestelmän avulla, joka lämmittää ja jäähdyttää vettä jatkuvasti vakaan lämpötilan ylläpitämiseksi.

Yksi kahvikoneen haittapuoli on, että siinä on vain yksi kattila. Kokemuksemme mukaan sen lämpeneminen ja riittävän höyryn tuottaminen maidon höyrystämiseen kestää kauan, joten ota tämä huomioon.

Ja mitä se merkitsee sinulle? Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että saat taatusti loistavan kupin kahvia joka kerta, kun kytket kahvikoneen päälle. Itse asiassa Sage The Barista Express on ehkä lähimpänä ammattilaiskokemusta oleva puoliautomaattinen kotikahvikone. Siksi se on ihanteellinen kahvikone kotibaristalle, jolla valmistuu erinomainen kahvi.

Tämä on testin paras kahvikone kotikäyttöön. Tutkimuksemme osoitti, että myllyn asetuksiin tutustuminen vaatii totuttelua, varsinkin jos olet aloittelija.

Meidän arviomme

Sage Barista Express valmistaa kaksi kuppia kahvia kerrallaan, ja siinä on sisäänrakennettu maidonvaahdotin, joka tuottaa vakuuttavaa mikrovaahtoa kaikkiin erilaisiin kahvijuomiin. Kahvikone-vertailu testien mukaan maidonvaahdotin on erityisen hyvä, mutta sen valmistuminen kestää kauan.

Mielestämme tämä ei ole aloittelijoille tarkoitettu espresso-kone, sillä kaikkien toimintojen ja asetusten tunteminen vie paljon aikaa, ja siksi hyvän tuloksen saavuttaminen on vaikeampaa.

Jos olet kahvin asiantuntija ja haluat loistavaa espressokahvia kotona, tämä on paras kahvikone kotikäyttöön sinulle.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (vesisäiliö): 2 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Siemens TP503R09

paras täysautomaattinen kahvikone kotikäyttöön

Fordele
 • pros-icon.svg Täysautomaattinen kahvikone – valmista kahvi yhdellä napin painalluksella.
 • pros-icon.svg Vähäinen huolto – automaattinen huuhtelu ja kalkinpoisto
 • pros-icon.svg Automaattinen maitojärjestelmä

Detaljeret gennemgang

Tämä Siemensin täysin automaattinen kahvikone on erittäin helppokäyttöinen ja vaatii sinulta vain vähän työtä.

Täysautomaattikoneessa, toisin kuin puoliautomaattikoneessa, ei ole suodatinkahvaa (jota kutsutaan myös bajonetiksi), joka sinun on täytettävä, tiivistettävä ja ruuvattava itse koneeseen ja ulos siitä. Tämä vähentää paljon työtä kahvin valmistuksessa, ja puhdistettavia osia on paljon vähemmän.

Sen sijaan se toimii enemmänkin kuin klassinen automaatti, jossa asetat kupin sen alle, ja yhdellä kosketuksella saat lempikahvisi tarjoiltua.

Tämän Siemensin mallin coffeeSelect-näytön avulla voit valita laajasta valikoimasta tuttuja maitojuomia, kuten cappuccinoa ja lattea, ja valmistaa nopeasti maukkaan kupillisen kahvia. Kahvikone voi valmistaa kaksi kuppia kerrallaan. Tutkimuksemme mukaan malli on erittäin helppokäyttöinen, sen puhdistaminen on helppoa ja se valmistaa hyvän kupin kahvia hyvällä maitotekstuurilla, mikä ei ole itsestäänselvyys täysautomaatti-malleissa.

AutoMilk Clean -järjestelmä tarjoaa täysin automaattisen puhdistuksen ilman, että sinun tarvitsee tehdä paljoakaan. On kuitenkin syytä huomata, että sinun on asetettava täysi vesisäiliö etukäteen ja että tutkimuksemme mukaan, vaikka kone on vaivaton puhdistaa, kahvikone käyttää puhdistukseen paljon vettä.

Meidän arviomme

Jos etsit täysautomaattista espressokeitintä, joka tekee työn puolestasi, tämä on oikea malli sinulle. Vaikka se ei pärjää puoliautomaattikoneille asetusvaihtoehtojen suhteen, analyysimme on osoittanut, että se valmistaa erittäin hyvää kahvia keskitason koneeksi.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Täysin automaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (vesisäiliö): 1.7
  Kapasiteetti (kupit): 2

Sage The Barista Pro

Paras kahvikone integroidulla kahvimyllyllä varustettuna

Fordele
 • pros-icon.svg Paras espressokeitin, jossa on mylly Sageilta
 • pros-icon.svg Kahvikone jauhaa pavut keraamisessa myllyssä yhdellä kosketuksella.
 • pros-icon.svg Tilaa monille kupeille kahvikoneen päällä
 • pros-icon.svg 30 eri asetusta

Detaljeret gennemgang

Tämä malli on hyvin samankaltainen kuin aiemmin arvioitu Sage The Oracle -espressokeitin, joka on tämän espressokeitintestin paras kahvikone premium-kategoriassa.

Barista Pro on perinteisempi, puoliautomaattinen kahvikone – hyvässä ja pahassa.

Siinä ei ole samanlaista värikästä kosketusnäyttöä kuin tunnetussa Sage The Oracle -koneessa, eikä siinä ole valikkoa, jossa on suuri ja houkutteleva valikoima erilaisia kahvikuppeja, kuten cappuccinoa ja lattea. Koneessa on kyllä näyttö, mutta asetukset ovat klassisempia ja sisältävät esimerkiksi kahvin jauhatusasteen ja keittoajan. Barista Pron maitohöyrystin on liikkuvampi, ja höyrystäminen käsin on kaiken kaikkiaan helpompaa kuin oikealla baristalla.

Meidän arviomme

Tämä on paras kahvikone enemmän itseohjautuvalle kotibaristalle, joka uhraa mielellään helppokäyttöisyyden suuremmalle vapaudelle hienosäätää. Ero ei kuitenkaan ole valtava, joten jos haluat hieman kalliimman Oracle Touch -laitteen helppokäyttöisyyden, et kokemuksemme mukaan jää paljosta paitsi, jos ostat sen. Tässä keittimessä voi valmistaa kaksi kuppia kerrallaan, ja siinä on Integroitu mylly. Kahden muun Sage-mallin tavoin tämäkään ei sovellu aloittelijoille.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 2 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Krups Virtuoso XP442C11

paras kahvikone

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tekee herkullisen kupillisen kahvia viemättä paljon tilaa keittiössä.
 • pros-icon.svg Voi keittää kupin kahvia nopeasti
 • pros-icon.svg Manuaalinen maidonvaahdotin

Detaljeret gennemgang

Tämä Krupsin kahvikone maidonvaahdottimella on erityisen hyvä niille, joilla ei ole paljon tilaa keittiössä. Se ei vie paljon enempää tilaa kuin vedenkeitin, mutta se valmistaa kahvin 15 baarin paineella ja tuottaa herkullisen espressokupin, joka päihittää sekä kapselikoneet että pienemmät täysautomaatit.

Muihin markkinoilla oleviin kahvikoneisiin verrattuna 1 litran säiliö vedelle on pieni, mutta koska sillä valmistetaan vain yksi kuppi kerrallaan, se sopii tähän koneeseen.

Tämä pienikokoinen kahvinkeitin valmistaa erinomaisen kahvin ja on myös monikäyttöinen kahvinkeitin, jonka sivussa on fiksusti suunniteltu maidonvaahdotin, jota tuskin huomaa ensi silmäyksellä. Se on pakattu siististi, mutta se taittuu ulos ja sitä voidaan käyttää maidon vaahdottamiseen, joten voit muokata kahvisi juuri sellaiseksi kuin haluat. Kokemuksemme mukaan maidonvaahdotin on hieman hankala liikuteltava, ja kannua voi olla vaikea saada mahtumaan sen alle.

Kahvikone ei tee kahta kuppia kerrallaan, mutta yhden kupin keittämiseen tämä on täydellinen ratkaisu tyylikkäällä, tilaa säästävällä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla muotoilulla.

Meidän arviomme

Tämä espressokeitin on tarkoitettu pienempään talouteen, jossa on enintään kaksi kahvia juovaa henkilöä, sillä se valmistaa vain yhden kupin kerrallaan. Tämä ei ole kahvikone, joka tuottaa kahvilalaatuista ja täyden creman espressoa kahvin ystäville, mutta testien mukaan hintaansa nähden se valmistaa erinomaisen kahvin niille, jotka haluavat tavallista suodatinkahvia enemmän vaihtoehtoja.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Ei
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

De'Longhi Magnifica Evo

täysautomaattinen paras kahvikone kahvimyllyn kanssa

Fordele
 • pros-icon.svg Täysautomaattinen kahvikone, jossa on sisäänrakennettu mylly
 • pros-icon.svg Kosketusnäyttö on erityisen käyttäjäystävällinen
 • pros-icon.svg Vähämeluinen mylly

Detaljeret gennemgang

Saat kaikki täysautomaattisen mallin edut sekä mahdollisuuden jauhaa tuoreita papuja herkullista kahvia varten.

De’Longhi Magnifica Evo  on paras kahvikone niille, jotka haluavat molempien maailmojen parhaat puolet – laadukkaat pavut, jotka ovat täynnä makua ja jotka jauhetaan juuri silloin, kun tarvitset niitä, jotta ne pysyvät tuoreina, ja joiden huolto- ja puhdistustarve on minimaalinen.

De’Longhi Magnifica Evo on täysautomaattinen kahvikone, joka valmistaa herkullisen kahvin sekunneissa ja tekee maitovaahdon napin painalluksella. Sisäänrakennetun kahvimyllyn ansiosta voit kokeilla erilaisia papuja ja saada aikaan juuri sinun makuusi sopivan espresson.  Analyysimme osoitti, että myllyyn tottuminen ja sen oikeaoppinen käyttöönotto vie jonkin aikaa.

Tämä täysautomaattinen De’Longhi Magnifica Evo kahvikone valmistaa kaksi kuppia espressoa kerralla, ja kosketusnäytön avulla voit määrittää kahvikoneen asetukset, jos haluat valmistaa espressokahvi macchiatoa tai muita kahvijuomia. Voit myös valmistaa tavallisen kahvin jos haluat sitä. Kokemuksemme mukaan De’Longhi Magnifica Evo kahvikoneen kosketusnäyttö on intuitiivinen ja helppokäyttöinen.

De’Longhi Magnifica Evo  on erittäin yksinkertainen, laadukas täysautomaattinen kahvikone. Siinä on myös irrotettava maitosäiliö, joten voit säilyttää maitoa jääkaapissa käyttökertojen välillä.

Meidän arviomme

Jos etsit helppokäyttöistä, täysin automaattista espressokeitintä, joka tarjoaa loistavan kahvikokemuksen, tämä De’Longhi Magnifica Evo  on sinulle sopiva. Tutkimuksemme on osoittanut, että kahvimyllyn ansiosta kahvi jauhetaan joka kerta tuoreeksi ja siten juomasi saa eniten makua. Irrotettava maitosäiliö on erityisen älykäs, ja samalla kosketusnäyttö on erittäin käyttäjäystävällinen. Tämä täysautomaattinen De’Longhi kahvikone sopii sekä aloittelijalle että kokeneemmalle kahvinjuojalle.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Täysautomaattinen kahvikone
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1,8 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Philips Series 2200 EP2221

paras kahvikone vahvalle kahville

Fordele
 • pros-icon.svg Suunniteltu valmistamaan double-shot
 • pros-icon.svg säiliö vedelle on helppo irrottaa ja helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Mylly on testeissä hiljainen
 • pros-icon.svg Mahdollisuus tallentaa henkilökohtaiset asetukset

Detaljeret gennemgang

Tämä on täysautomaattinen kahvikone niille, jotka pitävät vahvasta kahvista.

Vahva kahvi ja automaattiset kahvikoneet eivät aina kulje käsi kädessä. Tämä johtuu siitä, että automaattinen espressokeitin ei yleensä vain keittele yhtä korkealla paineella kuin puoliautomaatti, ja siksi kahvi on usein heikompaa.

Näin ei ole Philips Series 2200:n kohdalla. Tässä kahvinkeittimessä saat kaksi erillistä espressoa painamalla kahta painiketta, aivan kuten “oikeassa” espressokeittimessä. Tämä tarkoittaa, että tämä täysautomaattinen kahvikone myös helposti valmistaa vahvan tuplaespresson, jota voit juoda sellaisenaan tai käyttää esimerkiksi cappuccinossa.

Tämän mallin suosikkiominaisuus on mahdollisuus tallentaa henkilökohtaisia mieltymyksiä. Jos esimerkiksi kaksi teistä juo eri kahvia tai vahvuuksia, asetukset voidaan tallentaa, joten voitte valmistaa kahvia yhdellä napautuksella.

Muihin testissämme olleisiin täysautomaattisiin malleihin verrattuna kahvisäiliö on hieman suurempi, ja siihen mahtuu 275 grammaa tavanomaisen 250 gramman sijasta.

Lisäksi se on suhteellisen vankka kahvikone, jolla voit valmistaa monta kupillista kahvia pitkään. Se on kompakti, helppo puhdistaa koska siinä on automaattinen huuhtelu ja siinä on integroitu mylly, joka ei tutkimuksemme mukaan ole läheskään yhtä meluisa kuin monet muut markkinoilla olevat mallit.

Meidän arviomme

Meidän arviomme on, että tämä erittäin hyvä täysin automaattinen kahvikone on paras kahvikone luokassaan hintaansa nähden. Testeissä se osoittautui erittäin käyttäjäystävälliseksi, ja sisäänrakennettu kahvimylly on helppo säätää oikean kahvin maun saamiseksi. Se on tarkoitettu niille, jotka arvostavat helppokäyttöisyyttä, hyvää kahvin makua ja automaatiota todellisen barista-kokemuksen sijaan.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Täysautomaattinen kahvikone
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1.8
  Kapasiteetti (kupit): 2

Smeg BCC01RDMEU

paras kahvikone muotoilultaan

Fordele
 • pros-icon.svg Hieno muotoilu
 • pros-icon.svg Automaattinen sammutustoiminto
 • pros-icon.svg Itsepuhdistuminen käynnistyksen yhteydessä

Detaljeret gennemgang

Tämä Smegin pieni kahvikone sopii täydellisesti niille, jotka arvostavat modernia ja tyylikästä muotoilua keittiössä. Smeg BCC01RDMEU kahvikone sopii kotikäyttöön ja keittiöön kuin keittiöön, ja se valmistaa myös loistavaa kahvia!

Siinä on käyttäjäystävällinen muotoilu, ja sen yläosassa on neljä painiketta, joiden avulla voit valita americanon, ristretton, espresson tai tavallisen suodatinkahvin. Se voi valmistaa kaksi kuppia kahvia kerrallaan, ja siinä on älykäs automaattinen sammutustoiminto, joka sammuttaa kahvikoneen automaattisesti, kun sitä ei ole käytetty 20 minuuttiin. Kun kytket sen uudelleen päälle, se huuhtelee itsensä napin painalluksella, joten se on taas valmis keittämään. Ja kun on aika tyhjentää se kahvinporoista, se ilmoittaa sinulle siitä. KAhvikone on siis erinomaisen helppo puhdistaa.

Kaiken kaikkiaan kahvikone on uskomattoman helppokäyttöinen ja helppohoitoinen. Analyysimme ovat osoittaneet, että erityisesti käyttäjäystävällisyys on huippuluokkaa. Myllyn asetusten ja tyypin selvittäminen voi vaatia jonkin verran kokeilua ja erehdystä, mutta tämä on viime kädessä makuasia.

Muotoilu on Smegiltä tuttua – puhdasta, 50-luvun inspiroimaa ja saatavilla useissa eri väriyhdistelmissä, joten voit valita omaan makuusi ja kotiisi parhaiten sopivan mallin. Se on valmistettu ruostumattomasta teräksestä.

Meidän arviomme

Tämä kahvikone on tarkoitettu niille, jotka rakastavat mustaa kahvia ja tyylikästä muotoilua. Sen enempää papu- kuin vesisäiliössä ei ole suurta kapasiteettia, joten kahvikone sopii erinomaisesti yksineläjälle, joka arvostaa hienoa muotoilua ja hyvää espressoa. Hinnaltaan se on korkealla tasolla koneeksi, joka rajoittuu mustaan kahviin. Huomaa, että se ei ole tarkoitettu latten tai cappuccinon juojille, sillä siinä ei ole maitotoimintoa.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Täysin automaattinen
 • Integroitu mylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1,4 L
  Kapasiteetti (kupit): 1

Gaggia Classic Pro

paras kahvikone arvostelujen perusteella

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Valmistaa kahvin kuin ammattilaisten kahvikoneet
 • pros-icon.svg Klassinen italialainen kahvikone, jota on arvosteltu jo yli 20 vuoden ajan.
 • pros-icon.svg Kestävä ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne
 • pros-icon.svg Halpa hinta, huippulaatu

Detaljeret gennemgang

Tämä italialainen kahvikone, joka on ollut markkinoilla vuodesta 1991 lähtien, on saavuttanut lähes kulttimaineen harrastajien ja kriitikoiden keskuudessa. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että se on maailmanluokan kahvikone, joka kilpailee paljon kalliimpien, ammattimaisempien mallien kanssa, joita voit löytää kahviloista.

Tämä johtuu osittain suodattimesta, joka on laadultaan ja kooltaan samanlainen kuin kaupallisissa koneissa. Tämä tarkoittaa, että saat juuri oikean määrän espressoa annokseen, mikä ei aina ole mahdollista kotikoneissa. Se tarkoittaa tietysti myös, että voit tarvittaessa vaihtaa suodattimen helposti. Tämä pätee lähes kaikkiin Gaggia kahvikoneen osiin – ne on valmistettu kaupallisten mittojen mukaan, joten ne voidaan vaihtaa ja päivittää halutessasi.

Kokemuksemme koneesta on, että se valmistaa hyvän kahvin, mutta sitä on myös vaikea asettaa oikein. Sinun täytyy haluta leikkiä kahvikoneen kanssa, jotta onnistut saamaan hyvän kahvin tämän mallin kanssa.

Se myös lämmittää vettä optimaalisesti ja pitää sen oikeassa lämpötilassa, mikä on kahvikoneen tärkein tehtävä, jota monet mallit eivät kuitenkaan täytä. Lisäksi se on valmistettu vankasti ruostumattomasta teräksestä, joten voit käyttää sitä pitkään useiden kahvikuppien keittämiseen.

Meidän arviomme

Tämä kahvikone on tarkoitettu niille, jotka haluavat kahvilatason kahvin mukavasti kotona. Se on sinulle, joka rakastat nörttimäisyyttä ja kokeiluja kahvin kanssa saadaksesi sen haluamallasi tavalla. Arvioimme, että saat paljon vastinetta rahoillesi, jos olet kahvin ystävä etkä arvosta täysautomaatteja.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Integroitu mylly: Ei
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1,2 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Melitta Caffeo Solo

energiatehokkain paras kahvikone

Fordele
 • pros-icon.svg Minimalistinen muotoilu
 • pros-icon.svg Erityinen infuusiotoiminto erinomaisen espresson ja maksimaalisen maun aikaansaamiseksi
 • pros-icon.svg Keittää monta kupillista nopeasti DoubleCup-toiminnolla.
 • pros-icon.svg Virransäästötoiminto
 • pros-icon.svg Pieni kahvipurkki 125 g:lle

Detaljeret gennemgang

Kahvikone on tyylikäs ja minimalistinen, ja Melitta on karsinut pois kaikki toiminnot, jotka eivät ole ehdottoman välttämättömiä. Tuloksena on yksinkertainen, intuitiivinen, täysin automaattinen kahvikone, joka tekee sen, mitä sen pitääkin: valmistaa hyvää espressoa.

Siinä on ainutlaatuinen haudutusprosessi, jossa pavut “haudutetaan” vedessä ennen kahvin valmistusta. Tämä takaa maksimaalisen aromin ja kahvin maun kupissasi.

Kahvisäiliön 125 g:n tilavuus on testimme pienin, mikä on haittapuoli. Useimmat pussit sisältävät 250g tai 500g.

Tutkimuksemme osoittaa myös, että vesisäiliön tilavuus 1,2 litraa on alhainen verrattuna muihin testissämme olleisiin malleihin. Mutta jos et juo paljon kahvikupillisia päivän mittaan, sen pitäisi riittää yhdeksi päiväksi.

Siinä on myös niin sanottu 0-wattikytkin, jonka avulla voit kytkeä kahvinkeittimen kokonaan pois päältä, kun et käytä sitä. Näin säästät sähkökuluja. Kun se on aktivoitu, se tallentaa henkilökohtaiset asetuksesi. Voit myös asettaa kahvinkeittimen sammumaan automaattisesti, kun sitä ei käytetä.

Itse kahvin nokka, eli hana, josta kahvi tulee ulos – on säädettävissä korkeussuunnassa, joten voit käyttää erikokoisia kuppeja, eikä sinun tarvitse ponnistella, jotta ne sopivat paikalleen.

Kaiken kaikkiaan tämä on yksinkertainen keitin, joka valmistaa hyvää espressoa nopeasti ja helposti.

Siinä ei ole maidonvaahdotinta, joten se on ostettava erikseen, jos haluat valmistaa höyrytettyä tai kuumaa maitoa erilaisia kahvijuomia varten. Siinä ei myöskään ole sisäänrakennettua kupinlämmitintä yläosassa.

Meidän arviomme

Meidän arviomme on, että saat hyvän, vankan, täysin automaattisen kahvikoneen hintaan, joka on erittäin ystävällinen. Se ei ole tarkoitettu niille, jotka rakastavat maitoa kahvissaan, sillä se valmistaa vain mustan kahvin. Se tekee sen kuitenkin erittäin hyvin. Se on helppo ja käyttäjäystävällinen ja hyvä niille, jotka haluavat maukkaampaa kahvijuomaa kuin mitä suodatinkone voi tarjota.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Täysin automaattinen
 • Sisäänrakennettu kahvimylly: Kyllä
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1,2 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Cecotec Power Espresso

paras kahvikone joka on helppo huoltaa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa
 • pros-icon.svg Hyvä hinta
 • pros-icon.svg Vähän huoltoa
 • pros-icon.svg Mahdollisuus teeveden valmistukseen

Detaljeret gennemgang

Vaikka kyseessä on puoliautomaattinen malli, jossa on ammattilaistyylinen bajonetti ja 20 baarin paine, joka on testimme korkein, tämä pieni kahvikone on nopea ja helppo käynnistää ja helppo puhdistaa. Se vaatii vain vähän huoltoa, ja se voidaan kalkinpoistaa helposti ja nopeasti.

Siinä on maidonvaahdotin, ja sillä voi valmistaa kaikenlaisia kahvijuomia, ja siinä on myös kaksi portafiltteriä jauhettua kahvia varten, ja kahvikoneella on mahdollista valmistaa kaksi kuppia espressoa kerralla. Analyysimme osoittaa, että helppokäyttöisyys on tässä koneessa huippuluokkaa. Maitohöyrystimen avulla on helppo saada herkullista maitovaahtoa. Kahvikoneen korkean paineen vuoksi vaatii kuitenkin hieman harjoittelua, jotta maito ei pala, sillä se kuumenee nopeasti.

Siinä on irrotettava, helposti puhdistettava tippalautanen ja yläpuolella pinta kuppien lämmittämistä varten.

Se on suunniteltu ruostumattomasta teräksestä, ja sen vesisäiliön tilavuus on 1,5 litraa, mikä riittää usealle kahvikupilliselle. Se voi lämmittää vettä myös teetä varten.

Meidän arviomme

Täältä saat ammattimaisen kahvikoneen erittäin kilpailukykyiseen hintaan. Tämä kahvikone on tarkoitettu niille, jotka eivät halua tinkiä laadusta, mutta korostavat samalla helppokäyttöisyyttä. Tutkimustemme mukaan tämä kahvikone on helpompi säätää kuin esim. Sage-mallit samalla kun kahvin laatu on edelleen hyvä.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Tyyppi: Puoliautomaattinen
 • Sisäänrakennettu kahvimylly: Ei
 • Kapasiteetti (säiliö vedelle): 1,5 L
  Kapasiteetti (kupit): 2

Guide

Miten valita paras kahvikone

Kiinnostus hyvää kahvia kohtaan on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, ja sen myötä myös kiinnostus kahvikoneen hankkimiseen kotikäyttöön.

Kahvikoneiden välillä on suuria eroja sekä automaatioasteen että kahvikoneiden myllyjen laadun suhteen sekä maidonvaahdottimen, paineen ja helppokäyttöisyyden suhteen. Tässä ostajan oppaassa käymme läpi erityyppiset kahvikoneet, eri toiminnot – älykkäät, välttämättömät ja vähemmän tärkeät. Tarkennamme myös kahvikoneiden eri ominaisuuksiin – ja siihen, mitä sinun on syytä huomioida ennen ostamista. Lue lisää kahvikoneiden monimutkaisesta maailmasta ja opi täydellisen kahvin valmistus.

Millaisen kahvikoneen haluat?

Ensimmäinen ja tärkein asia, joka on otettava huomioon espressokeitintä ostettaessa, on sen tyyppi. Niitä on periaatteessa kolmea eri tyyppiä, joista kullakin on omat hyvät ja huonot puolensa, ja on pitkälti kiinni henkilökohtaisista mieltymyksistäsi, intohimostasi kahvia kohtaan – ja ehkä vastenmielisyydestäsi kahvikoneen huoltoa ja puhdistusta kohtaan – mikä on sinulle paras valinta.

Periaatteessa puoliautomaattinen ja manuaalinen versio ovat lähimpänä aitoa espressokokemusta. Täysautomaattisten espressojen kohdalla tingit usein espresson säädettävyydestä, mausta ja kokonaislaadusta vastineeksi ensiluokkaisesta helppokäyttöisyydestä, jossa painat vain yhtä painiketta ja annat kahvikoneen tehdä loput. Tyypillisesti myös automaattisten kahvikoneiden puhdistaminen on paljon helpompaa.

Täysautomaattinen kahvikone

Täysautomaattinen kahvikone on ollut suosittu espressokeitin jo vuosia. Ja hyvästä syystä – se on yksinkertaisesti helpoin tapa hyvän kahvin ja espresson valmistamiseen.

Hyödyt

Täysautomaattisessa espressooneessa sinun ei tarvitse huolehtia kahvin annostelusta suodattimeen, kahvin tamppaamisesta ja ruuvaamisesta. Sinun ei useinkaan tarvitse säätää kahvin jauhatusta, kahvin keittoajan pituutta ja niin edelleen. Yleensä sinun ei tarvitse säätää juuri mitään kahvin valmistukseen liittyen. Selviät usein yhden napin painalluksella ja kun olet valmis, ei useinkaan ole irrallisia osia puhdistettavaksi.

Sen sijaan asetat vain kupin kahvin annostelijan alle, painat nappia ja odotat, että espressokahvi tulee ulos. Kun olet saanut kahvin kuppiin ja olet valmis ja saattaa olla aika puhdistaa kahvikone, sekin hoituu yleensä muutamalla napautuksella. Paras kahvikone on helppo puhdistaa ja siinä on usein automaattinen huuhtelu. Tämä tekee täysautomaattisesta kahvikoneesta erittäin käyttäjäystävällisen ja helppokäyttöisen.

Haitat

Tämä on positiivinen puoli – negatiivinen puoli on se, että vähäisemmät säätömahdollisuudet merkitsevät myös sitä, että on vaikeampi saada juuri sinun makuusi sopivaa kahvia. Ei ole myöskään mikään salaisuus, että suurimmassa osassa tapauksia automaattinen kahvikone tuottaa kahvia, jonka laatu on huomattavasti huonompi kuin puoliautomaattisen laitteen laatu. Tämä johtuu siitä, että espressokahvi on suurelta osin tulosta täydellisestä tasapainosta lämpötilan, kahvin määrän ja muiden pienten, hienompien yksityiskohtien välillä, jotka tekevät eron hyvän ja huonon kahvin välillä.

Lyhyesti sanottuna useimmissa täysautomaattisissa kahvikoneissa joudut tinkimään laadusta helppokäyttöisyyden hyväksi – mikä on monille täysin OK.

Puoliautomaattinen kahvikone

Puoliautomaatti on sellainen, jollaisia näkee myös kahviloissa. Se jauhaa kahvin erikseen, minkä jälkeen annostelet kahvin aitoon baristatyyliin portafilteriin, eli kahvamaiseen suodattimeen, joka ruuvataan koneeseen – ja lopuksi annat veden juosta sen läpi espresson valmistamiseksi.

Uudet markkinat

Monien vuosien ajan puoliautomaatteja oli lähinnä kahviloissa. Myös kotikäyttöön oli olemassa malleja, mutta joko ne eivät olleet kovin hyviä tai ne olivat suhteellisen kalliita ja varattu todellisille kahvinörtteille. Se johtui myös siitä, että ne vaativat tyypillisesti ylimääräistä huoltoa ja puhdistusta, ja niiden lämpeneminen kesti jonkin aikaa.

Sen jälkeen markkinat ovat kehittyneet huomattavasti. Yhä useammat ihmiset ovat alkaneet pitää cappuccinoista ja caffe latteista ja haluavat valmistaa niitä kotona, ja valmistajat ovat vastanneet tähän kehittelemällä puoliautomaattisia espressokeittimiä, jotka ovat pitkälti verrattavissa kahviloiden keittimiin, mutta pienempiä, helpommin huollettavia ja käyttäjäystävällisempiä.

Tämä viimeinen kohta on erityisen tärkeä, koska puoliautomaattinen kahvikone vaatii käyttäjältä enemmän. Toisin kuin automaattisessa kahvikoneessa, jossa painat vain nappia, sinun on jauhettava pavut jotta saat jauhettua kahvia, sinun on tampattava kahvi, säädettävä veden nopeutta ja monia muita asioita, jotka saattavat kuulostaa triviaaleilta, mutta jotka lopulta ratkaisevat hyvän tai huonon kupin. Hyvä espressokahvi on pienten, hienojen yksityiskohtien tulosta – ja paljon voi mennä pieleen. Toisaalta on myös mahdollista valmistaa todella hyvää kahvia, kun oppii tuntemaan kahvikoneensa, ja puoliautomaattiset kahvikoneet ovat paljon lähempänä aitoa espressokahvia kuin automaattiset.

Hyvä uutinen on se, että monissa uudemmissa malleissa tämä lisääntynyt monimutkaisuus on otettu huomioon, ja ne opastavat sinua prosessin läpi älykkäiden kosketusnäyttöjen, käyttäjäystävällisen muotoilun ja monien muiden ominaisuuksien avulla. Hyvä esimerkki tästä ovat Sagen Barista-malliston mallit, jotka tutkimuksemme mukaan valmistavat yhtä hyvää espressokahvia kuin ammattilaiskoneet, mutta vaativat vähemmän teknistä osaamista.

Haitat?

Koska puoliautomaattisista koneista on tullut käyttäjäystävällisempiä, niistä ei ole paljon haittoja, jos niitä verrataan täysin automaattisiin kahvikoneisiin. Monimutkaisuus on tasolla, jota useimmat ihmiset pystyvät käsittelemään, ja ne tuottavat usein paljon parempia tuloksia.

Jos et viitsi käyttää muutamaa tuntia espresson valmistuksen perusteisiin perehtymiseen, hyvä puoliautomaattinen malli on erittäin suositeltava.

Manuaalinen kahvikone

Käsikäyttöinen kahvikone on hieman erikoisempi – ne eivät ole yhtä yleisiä kuin kaksi muuta mallia. Se ei kuitenkaan tarkoita, että ne olisivat huonoja kahvikoneita. Itse asiassa ne tuottavat joitakin parhaista espressoista, joita voit valmistaa kotona ilman kaupallista kahvikonetta.

Mutta miksi niitä ei käytetä niin paljon?

Luultavasti siksi, että ne toimivat käsityönä ja vaativat siksi paljon enemmän työtä kuin useimmat ihmiset ovat valmiita käyttämään kahvikupin valmistamiseen. Espresso valmistetaan paineen avulla – vesi pakotetaan puristetun, jauhetun kahvin läpi korkeassa paineessa, ja tämä luo voimakkaan maun ja paksun creman, joka laskeutuu kahvin päälle.

Käsikäyttöisessä kahvikoneessa on kahva, jota sinun on itse ohjattava kahvin läpi, mikä vaatii hieman harjoittelua. On esimerkiksi tärkeää, että painat kahvia tasaisesti koko ajan, että painat juuri oikean ajan – mutta et liian kauan – ja niin edelleen.

Toisin sanoen kyseessä on tekninen prosessi, joka vaatii koulutusta ja luultavasti myös intohimoa kahvinvalmistukseen. Ja aikaa.

Toisaalta käsikäyttöisellä kahvikoneella saat laadukasta kahvia, se on kestävä eikä siinä ole paljon rikkoutuvia sähköosia, ja sen puhdistus- ja huoltotarve on pienempi.

Ominaisuudet – Minkälaista kahvia keität eniten?

Kahvikoneissa on monia erilaisia ominaisuuksia. Jotkut ovat varmasti hyödyllisempiä kuin toiset, mutta lopulta kaikki riippuu käyttäjän mieltymyksistä ja tarpeista. Kuka käyttää kahvikonetta, minkälaista kahvia hän tarvitsee eniten? Pitääkö kahvikoneella valmistaa monta kuppia vai vain muutama?

Seuraavassa tarkastelemme joitakin yleisimpiä eritelmiä ja arvioimme, missä tapauksissa ne ovat hyödyllisiä.

Kahvimylly

Hyvän espresson valmistuksen ensimmäinen edellytys on vastamurskatut kahvipavut – sitä ei voi kiertää. Pavut on jauhettava siinä vaiheessa, kun niitä aiotaan käyttää, ei ennen sitä. Tämä johtuu siitä, että kahvin aromi ja maku tulevat suurelta osin papujen öljyistä, ja kun ne jauhetaan, ne alkavat kuivua ja menettävät nämä kaksi ominaisuutta.

Siksi kahvimylly on yksi kahvikoneen tärkeimmistä lisävarusteista, ja se on ehdoton hankinta, olipa kahvikoneesi sitten manuaalinen, puoli- tai täysautomaattinen.

Pidä silmällä laatua

Monissa kahvikoneissa on nykyään sisäänrakennettu laite, joka voi tietenkin olla varsin hyödyllinen. Mutta se tarkoittaa myös sitä, että se on parametri, jonka perusteella kannattaa arvioida kahvikoneen yleisvaikutelmaa.

Keraaminen mylly on paras

Mutta miten arvioida, mikä on hyvä ja mikä huono kahvimylly?

Onneksi se on suhteellisen yksinkertaista. Hyvä kahvimylly on kartiomainen keraaminen mylly. Burr-mylly, kuten sitä joskus kutsutaan englanniksi. Se on paras, koska keraaminen materiaali antaa tasaisen jauhatuksen, joka on välttämätöntä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Jos kahvikoneessasi on keraaminen mylly, voit olla melko varma, että se on erinomainen. Kaikissa kolmessa tämän testin Sage-mallissa on sisäänrakennettu kartiomainen kahvimylly, mutta vain Oracle Touch -mallissa on oikea Burr-mylly.

Jos kahvikoneessa ei ole sisäänrakennettua myllyä, se ei välttämättä ole huono asia. Ammattilaismalleissa ei esimerkiksi ole. Se tarkoittaa kuitenkin sitä, että sinun on ostettava mylly erikseen, eivätkä ne välttämättä ole halpoja, jos haluat niiden olevan kunnollista laatua.

Miksi: Integroitu mylly on hyvä asia, jos se on keraaminen eli niin sanottu burr-mylly.

Maidonvaahdotin

Maidonvaahdotin ei ole aivan yhtä tärkeä kuin kahvimylly. Jos kahvikoneen hankinnan ensisijainen tarkoitus on kuitenkin valmistaa kahvijuomia, kuten cappuccinoa tai café lattea, et pääse pitkälle ilman maidonvaahdotinta. Näitä voi ostaa myös erikseen, mutta tyypillisempää on, että ne liitetään kahvikoneeseen sen ostohetkellä.

Laatu vaihtelee suuresti

Näiden vaahdottimien laatu vaihtelee suuresti – joistakin saadaan kahvilalaatuista vaahdotettua maitoa, kun taas toiset tuottavat liikaa kuplia ja antavat tuloksen, joka muistuttaa enemmän lusikoitavaa vaahtoa kuin useimmille kahvijuomille ominaisen kermais maitoa.

Siksi se on tietysti parametri, joka sinun on tarkistettava huolellisesti ennen kuin ostat kahvikoneen. Jos siinä on huono maidonvaahdotin, se ei koskaan tuota tyydyttävää tulosta. Testissämme Sage The Oracle Touch tuottaa parhaita mikrovaahtoja.

Pidä silmällä painetta

Tärkein kysymys on se, pystyykö maidonvaahdotin tuottamaan höyryä riittävän korkealla paineella, jotta saadaan aikaan se, mitä baristakielessä kutsutaan mikrovaahdoksi. Paras tapa selvittää tämä on tutustua yksittäisiin malleihin. Toinen, vähemmän tärkeä mutta ei merkityksetön yksityiskohta on kysymys siitä, miten ja kuinka paljon höyryvarsi voi liikkua.

Ammattimaisissa malleissa niin sanottua höyryvartta voi vetää joka suuntaan, mutta se on kuitenkin niin tukeva, ettei se liiku, kun se työnnetään maitokannuun. Varren kulma on tärkeä ja vaikuttaa siihen, miten maito vaahdotetaan. On syytä huomata, että analyysissämme Krups Virtuoso XP442C11 kahvikonetta ja sen höyryvartta oli vaikeampi liikuttaa verrattuna muihin testin malleihin.

Liikuteltava höyry-varsi tai automaattinen maidonhöyrytys

Toisissa malleissa ei ole liikkuvaa höyryvartta, vaan ainoastaan tila, johon voit asettaa maitokannun maidon höyrytystä varten ja antaa kahvikoneen tehdä työn puolestasi. Aikaisemmin näiden kahvikoneiden laatu ei ollut kovin hyvä, mutta älä anna itsesi hämätä: nykyään monet kahvikoneet pystyvät tuottamaan automaattisesti höyrytetyn maidon, joka on oikein hyvää.

Kuten huomaat, niinkin yksinkertainen asia kuin kahvikoneiden maidonvaahdotin on itse asiassa melkoinen tiede itsessään, ja kannattaa tutustua siihen malliin, jonka ostamista harkitset.

Kiehuva vesi

Toinen ominaisuus, joka voi olla hyödyllinen monille, on kyky valmistaa kiehuvaa vettä kahvinkeittimeen. Esimerkiksi teetä varten.

Mieti, tarvitsetko sitä: Jos keitintä käytetään usein useille henkilöille samanaikaisesti, on todennäköistä, että yksi tai useampi seurueen jäsen ei juo kahvia, ja voi olla hyödyllistä tarjota kuppi teetä ilman vedenkeitintä. Tässä Cecotecin kahvikone on hyvä valinta.

Kaksoiskattila

Kun espressokeittimessä on kaksoiskattila, se tarkoittaa, että siinä on kaksi kattilaa veden keittämistä varten. Tämä on fiksua, koska sen avulla voit valmistaa espresson samalla, kun esimerkiksi maito höyrystyy. Testissä olevassa Sage the Oracle Touch -mallissa on kaksoiskattila.

Jos kahvikonetta käyttää yksi tai ehkä kaksi ihmistä, tämä on mukava ominaisuus. Jos kahvikonetta käyttää monta ihmistä samanaikaisesti se voi säästää paljon aikaa, kun ei tarvitse odottaa jokaisen vaiheen välillä.

Kahvinkeittimellä varustettu keitin kannattaa valita myös, jos käytät sitä pääasiassa esimerkiksi latten tai cappuccinon valmistukseen, sillä muuten joudut odottamaan kahvin keittämistä ennen kuin voit höyrystää maitoa.

Muista, että sinun kannattaa ostaa kaksoismalli vain, jos tarvitset sitä. Esimerkiksi tilanteessa, jossa kahvikoneen käyttäjiä on vain yksi ja juot pääasiassa espressokahvia tai americanoa, sinulla ei todennäköisesti ole suurta tarvetta kaksoiskoneelle – sen lämmittäminen aamulla kestää kuitenkin kauemmin, mikä tarkoittaa turhaa odotusaikaa.

Kuinka monta kupillista kahvia sinun pitäisi keittää?

Kannattaa myös miettiä, kuinka monta kupillista kahvia valmistat päivittäin ja viikoittain ja onko sinulle tärkeää, että kahvikoneella voi valmistaa kaksi kupillista kerralla.

Mitä suuremmalla vesisäiliöllä kahvikone on varustettu, sitä enemmän kuppeja se voi valmistaa ennen kuin vesi on vaihdettava. Vaikka veden vaihtaminen ei yleensä ole erityisen työläs prosessi, se edellyttää usein kahvikoneen siirtämistä poispäin seinästä, vesisäiliön irrottamista ja täyttämistä vesijohtovedellä ennen sen laittamista takaisin kahvikoneeseen, eikä tämä kuulu monien aamurutiineihin.

Testissämme vesisäiliön tilavuus vaihteli 0,9-2,5 litran välillä.

Monissa kahvikoneissa on nykyään mahdollisuus valmistaa kaksi kupillista kerrallaan – tämä on varsin hyödyllistä, jos kahvikoneen käyttäjiä on useampi henkilö. Se on myös hyvä, jos haluat valmistaa kahvin, jossa on ylimääräinen espressolaukaus.

Kuinka monta baaria kahvikoneessa pitäisi olla?

Kahvikone-markkinoita tutkiessasi huomaat nopeasti, että eri kahvikoneet on merkitty valmistamaan kahvia tietyllä määrällä “baareja”. Mutta mitä tämä tarkoittaa – ja kuinka monta baaria uudessa koneessa pitäisi olla?

Miten kahvikone toimii?

Kuten ehkä tiedät, espresson valmistus eroaa muista valmistus-menetelmistä siinä, että se tapahtuu korkealla paineella ja suhteellisen suurella nopeudella. Se toimii siten, että hyvin hienoksi jauhettua kahvia kerätään kovaan “kiekkoon”, jonka läpi vesi sitten “työnnetään”. Toisin kuin esimerkiksi suodatinkahvissa, joka kestää useita minuutteja, espresso kestää yleensä vain 20-30 sekuntia.

Miten tämä on mahdollista? Yksi syy on koneessa syntyvä korkea paine, kun se pakottaa veden kahvin läpi.

Mikä on baari?

Ja tässä kohtaa baari astuu kuvaan. Bar on yksinkertaisesti mittayksikkö, joka ilmaisee paineen, jolla keitin valmistaa kahvia – tarkemmin sanottuna sen paineen, jolla se pumppaa vettä kahvin läpi.

Kuinka monta palkkia on ihanteellinen?

9 baaria riittää espresson valmistukseen. Voit valmistaa espresson 7 tai 8 baarin paineella toimivilla kahvikoneilla, mutta tulos ei ole yhtä hyvä. Testatuissa kahvikoneissa paine vaihtelee 15-20 baarin välillä.

Kahvin keittäminen yli 9 baarin paineella ei paranna kahvin laatua – päinvastoin, on mahdollista valmistaa kahvia liian korkealla paineella, jolloin ei saada hyvää kahvia.

Saatat ihmetellä, miksi monia kahvikoneita markkinoidaan 15 baarin tai sitä suuremmalla paineella – eikö se ole liikaa? Kyllä on. Mutta nämä kahvikoneet on yleensä varustettu niin sanotulla ylipaineventtiilillä, jolla varmistetaan, että paine ei koskaan ylitä 9 baaria. On kuitenkin olemassa halpoja malleja, jotka keittävät kahvia liian korkealla paineella, ja niitä kannattaa välttää niin paljon kuin mahdollista. Tässäkin tapauksessa on korostettava Sagen malleja, joissa on ylipaineventtiili ja jotka siten varmistavat, että espressosi valmistetaan optimaalisessa 9 baarin paineessa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras kahvikone?

Kahvikone-vertailu testin paras kahvikone on De'Longhi La Specialista Prestigio EC9355, joka on erinomainen keitin, joka on tasapainossa helppokäyttöisyyden ja hyvän maun välillä joka kerta.

Pitäisikö minun valita täysin vai puoliautomaattinen kahvikone?

Täysautomaattinen kahvikone on käyttäjäystävällisempi ja yksinkertaisempi, mutta sen tulos on kauempana aidosta espressokokemuksesta. Mitä enemmän kahvi-nörtti olet, sitä tyytyväisempi olet puoliautomaattiseen malliin.

Mitä kahvikoneen ostamisessa kannattaa ottaa huomioon?

Sinun on varmistettava, että saat haluamasi tyypin, kahvityypit, joita sillä voi valmistaa, maidon vaahdottimen ja myllyn. Mieti mitä tarvitset ja haluat kahvikoneelta, niin on helppo löytää paras kahvikone joka valmistaa kahvia juuri sinulle oikealla tavalla juuri sinulle.

Voiko kaakaota valmistaa kahvikoneella?

Suurimmassa osassa espressokeittimiä ei ole mahdollista valmistaa kuumaa kaakaota, mutta joissakin maitohöyrystimissä voi myös lämmittää kaakaota maitokannussa.

Voiko kahvikoneella valmistaa tavallista kahvia?

Kahvikoneella ei voi valmistaa tavallista suodatinkahvia, mutta voit usein valmistaa americanon, joka on espresso, johon on lisätty kuumaa vettä ja joka on hyvin samanlainen kuin tavallinen kahvi.

Voiko sitruunahappoa käyttää kahvikoneessa?

Ei, sinun pitäisi välttää tätä. Tutustu aina kahvikoneiden käyttöohjeisiin ennen kalkinpoistoa.

Mikä maito sopii parhaiten kahvikoneeseen?

Se riippuu täysin sinusta ja mieltymyksistäsi, mutta suosittelemme vähintään kevytmaitoa maitoa ja mieluiten täysmaitoa tai barista-maitoa, koska sillä on helpompi saavuttaa kermainen koostumus kahvikonetta ja sen maidonhöyrystintä käyttäen.

Mitä kahvia käyttää kahvikoneeseen?

Tämäkin on täysin oman makusi mukaista. Yritä käyttää mahdollisimman tuoreita papuja, sillä ne antavat parhaan maun.

Mitä vettä kahvikoneeseen?

Yleisesti ottaen voit käyttää vesijohtovettä, mutta ihanteellista on käyttää pehmennettyä vettä, jonka kalsiumpitoisuus on pienempi. Tämä antaa paremman kahvin maun ja suojaa myös keitintä.

Onko caffe latte tai cappuccino enimmäkseen maitoa?

Cappucino eroaa lattesta koostumukseltaan. Vaahto on paksumpaa ja kahvi koostuu 1/3 osasta espressokahvia, ⅓ osasta maitoa ja ⅓ osasta vaahtoa. Latte koostuu ⅓ osasta espressokahvia ja ⅔ osasta teksturoitua maitoa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×