Opdateret elokuu 2023

Paras hiustenleikkuukone – katso 8 testin parasta hiustenleikkuukonetta 2023

Tässä testissä analysoimme ja arvioimme markkinoiden parhaat hiustenleikkuukoneet. Vain parhaat hiustenleikkuukoneet ovat mukana testissä, jota päivitämme säännöllisesti kehityksen mukaan.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Wahl Elite Pro 79602

Wahlin Elite Pro on klassinen sähköinen hiustenleikkuukone, joka on ihanteellinen monipuolinen hiustenleikkuri hiusten leikkaamiseen kotona.Sen terävien terien yhdistelmä, kiinteät välikammat, jotka eivät anna periksi paineelle, sekä tehokas moottori tekevät siitä sopivan kaikille hiustyypeille: Se tarjoaa…

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Arvioimme tuotteet eri mallien perusteellisella tutkimuksella, jolloin vertaamme hiustenleikkuukoneiden keskeisiä parametreja. Tutkimuksissamme tarkastelemme sekä kotimaisia ​​että ulkomaisia ​​asiantuntija-arvioita, testejä ja käyttäjä-arvioita.

Vertailemme hiustenleikkuukoneita ja annamme kattavan analyysimme perusteella niille yksilöllisen ja kokonais-pisteytyksen seuraavien kriteerien perusteella: käytön helppous, kuten trimmerin suunnittelu ja asetukset, terien terävyys ja tarkkuus sekä melutaso. Tarkastelemme myös, kuinka helppoa ne on puhdistaa ja huoltaa, sekä onko terät vaihdettavissa ja miten.

Osto-oppaassa keskitymme yllä oleviin parametreihin, sinun olisi hlpompaa löytää juuri omiin tarpeisiin soveltuva ja omaan budjettiin sopivin hiustenleikkuukone.

Wahl Elite Pro 79602

testin paras hiustenleikkuukone

Fordele
 • pros-icon.svg Itseteroittuva leikkuureuna hiiliteräksestä
 • pros-icon.svg Terävät terät leikkaavat hiukset vahingoittamatta latvoja
 • pros-icon.svg Tehokas moottori ei muutu hitaammaksi tai vähemmän tehokkaaksi hiustyypistä ja hiusten kerääntymisestä huolimatta
 • pros-icon.svg Tasainen ja hyvätehoinen paksujen hiusten leikkaaminen
 • pros-icon.svg Tukevat ja kestävät etäisyyskammat kovasta muovista ja ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät
Ulemper
 • cons-icon.svg Painava (606 g)
 • cons-icon.svg Ei voida käyttää langattomasti
 • cons-icon.svg Sormenjäljet ​​näkyvät nopeasti kiiltävässä ulkopinnassa
 • cons-icon.svg Moottori on tehokas ja siksi tärisee enemmän kuin muut hiustenleikkuukoneet
 • cons-icon.svg Korkeampi melutaso kuin muissa malleissa
 • cons-icon.svg Mukana ei ole oikeaa/vasenta tarkkuuspäitä

Detaljeret gennemgang

Wahlin Elite Pro on klassinen sähköinen hiustenleikkuukone, joka on ihanteellinen monipuolinen hiustenleikkuri hiusten leikkaamiseen kotona.Sen terävien terien yhdistelmä, kiinteät välikammat, jotka eivät anna periksi paineelle, sekä tehokas moottori tekevät siitä sopivan kaikille hiustyypeille:

Se tarjoaa myös tasaisen ja hyvän leikkauksen paksuille hiuksille. Lisäksi tässä hiustenleikkuukonessa on itseteroittuvat terät, joten se vaatii vähän huoltoa!

Hyvä muotoilu ja tehokas suorituskyky

Hiustenleikkuukone on yksi kahdesta testissämme olevista sähköisistä hiusleikkureista. Sen johdon pituus on 2,4 metriä ja siinä on on-painike ja portaaton sivusäätö.

Portaaton säätö 1 – 3 millimetriä koostuu sivussa olevasta pienestä tangosta. Siinä on samat pituus-asetukset kuin Wahlin Chrome Prossa. Ne eroavat toisistaan ​​​​etäisyysharjanteiltaan. Wahlin Elite Pro -hiusleikkurin välikammat ovat vankat ja lujatekoiset, ja ne on valmistettu kovan muovin ja ruostumattoman teräksen yhdistelmästä.

Vertailun vuoksi Wahlin Chrome Pro -mallin kammat on valmistettu ohuemmasta muovista ja siten enemmän taipuvainen taipua paineelle. Elite Pron kiinnityskappale on valmistettu teräksestä, kun taas Chrome Pro -malli on valmistettu muovista. Ruostumaton teräs tekee välikammasta tukevamman ja estää sen katkeamisen, kun laitat kamman päälle.

Mukana on erilaisia ​​kammat eri pituuksille. Saat yhteensä 10 etäisyyskampa pituuksille: 1,5; 3; 4,5; 6; 10; 13; 16; 19; 22 ja 25 mm. Toisin kuin muut 2 Wahlin hiusleikkuria tässä testissä, mukana ei ole oikeaa/vasenta tarkkuuspäätä. Testit ovat osoittaneet, että hiusten kasvuun eri suuntiin on tehokkaampaa, jos ajaa sitä saman kohdan yli eri kulmista muutaman kerran, jotta kaikki karvat saadaan kiinni ja saadaan tasainen leikkaus.

Se on varustettu tehokkaalla moottorilla. Se on tehokas, mutta tutkimusten mukaan sen todettiin myös tärisevän enemmän ja sen melutasoa korkeampi kuin esimerkiksi Chrome Pro -hiustenleikkuukone.

Voit osittain alentaa melun ja tärinän tasoa säätämällä hiusleikkurin sivulla olevaa ruuvia. Tämä menettely on kuvattu mukana toimitetussa oppaassa.

Puhdistus ja huolto

Hiusleikkurissa on itseteroittuvat hiiliteräksiset terät, mikä helpottaa trimmerin huoltamista. Jotta terät pysyvät terävinä, terät tulee öljytä silloin tällöin. Tiputa yksi tai kaksi tippaa öljyä terälle ja käynnistä trimmeri tai siirrä sivussa olevaa pientä kahvaa niin, että terät liikkuvat ylös ja alas. Tämä jakaa öljyn tasaisesti lehtien päälle. Voit myös laittaa pisaran kahden lehden väliin.

Kuten Philips HC9450 malli ja Wahlin Color Pro Cordless, tätä hiusleikkuria ei voi huuhdella vesihanan alla. Sen sijaan sinun tulee käyttää mukana toimitettua puhdistusharjaa hiusleikkurin puhdistamiseen.

Tutkimuksemme mukaan ei voida välttää sitä, että karvoja kertyy hiusleikkuriin ajan myötä. Kun näin tapahtuu, terien perusteellinen puhdistaminen on vaikeaa, koska sinun on irrotettava kaksi ruuvia, jotta voit irrottaa terät.

Meidän arviomme

Tämä tehokkaalla moottorilla varustettu iustenleikkuukone ei tee ammattimaista leikkausta, mutta on hyvä monipuolinen malli hiusten leikkaamiseen kotona. Se ei sovellu täysin lyhyiden kampausten leikkaamiseen, mutta sopii kaikille hiustyypeille ohuista paksuihin, joista se tulee helposti läpi jättämättä tuttuja. Ja se antaa sinulle hyvän laadun ja hinnan suhteen. Se on keskihintaluokkaa, mutta on silti halvempi kuin premium-mallimme ja lähes 40 euroa halvempi kuin testin kallein malli Panasonic ER-DGP72. Se on myös ihanteellinen, jos haluat trimmerin, joka ei riipu akkukestosta. Ja sitten mukana on myös sakset, tavallinen kampa ja suojakansi.

Remington Quick Cut HC4250

paras halpa hiustenleikkuukone

Fordele
 • pros-icon.svg Pieni, kompakti ja ergonominen muotoilu, jota on helppo ohjata
 • pros-icon.svg Tehokas hiustenleikkaukseen, joka vaatii saman pituuden koko pään yli
 • pros-icon.svg Pyöristetyt terät tarkoittavat, että saat suuremman leikkauspinnan ja voit leikata paljon hiuksia kerralla.
 • pros-icon.svg Itseteroittuvat ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät
 • pros-icon.svg Hiljainen muihin malleihin verrattuna
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää myös muilla vartalon osilla, kuten käsivarsien alla ja rinnassa
 • pros-icon.svg Varustettu salamalatauksella
Ulemper
 • cons-icon.svg Repii ja vetää hiuksia sisään, kun niitä ajetaan liian nopeasti pään yli
 • cons-icon.svg Ei sovellu haalistumiseen
 • cons-icon.svg Terien ja välikampojen pyöristetty muoto ei ole ihanteellinen karvojen leikkaamiseen korvien ympärillä.
 • cons-icon.svg Kammat ovat hauraita ja voivat rikkoutua, jos niitä käsitellään liian kovasti
 • cons-icon.svg Puhdistus hanan alla ei ole tehokasta (puhdistusharjaa on parempi käyttää alusta alkaen)
 • cons-icon.svg Ei voida käyttää suihkussa

Detaljeret gennemgang

Älä anna halvan hinnan pettää. Tällä Remington Quick Cut mallilla saat todella kätevän hiusleikkurin, joka on epätavallisen muotoilunsa ansiosta helppokäyttöinen. Sen koko on suunniteltu mahtumaan kämmenelle, mikä antaa sinulle enemmän hallintaa. Remington Quick Cut ei sovellu kaikille hiustyyleille, mutta on hyvä hiustenleikkuri nopeaan korjaukseen. Ja Remington Quick Cut on myös ihanteellinen trimmeri samanpituiseen hiustenleikkaukseen.

Suunnittelu ja suorituskyky

Remington Quick Cut HC4250 on ergonominen muotoilu, jossa voit pitää sitä sivuilta tai tarttua koko kädelläsi. Remington Quick Cut on kevyempi kuin voittaja- ja premium-mallimme ja painaa 558 grammaa, missä Babyliss-hiustenleikkuukone painaa 700 grammaa. Voit säätää Remington Quick Cut hiusleikkuria 9 mukana toimitetulla välikampaalla, joita voidaan käyttää pituuksille: 1,5; 2; 2,5; 3; 4,5; 6; 9; 12 ja 15 millimetriä.

Ilman välikampaa Remington Quick Cut HC4250 voi lleikata 0,5 millimetriä. Tässä Remington Quick Cut sijoittuu parhaiden testi- ja premium-malliemme väliin, jotka voivat pienentyä 1,5 ja 0 millimetriin. Et siis saa Remington leikkurilla samaa pituus-aluetta kuin esimerkiksi Babyliss, joka voi leikata 0 millimetriin ja jopa 25 mm saakka.

Remington Quick Cut HC4250 eroaa myös muista testin erilaisista hiusleikkureista pyöristetyllä muotoilulla. Tämä tarkoittaa, että Remington-leikkurin terät seuraavat pään pyöreyttä. Terät peittävät suuremman leikkauspinnan, joten saat enemmän karvoja leikkaaessasi. Terät leikkaavat optimaalisesti ja tarjoavat tutkimustemme mukaan tarkan trimmauksen jättämättä kimppuja tai reikiä hiuksiin. Toisaalta havaitsimme, että terät napsahtavat, jos käytät Remington Quick Cut hiusleikkuria nopeasti hiusten yli. Tämä ratkaistaan ​​viemällä se pään yli hitain liikkein.

Testit osoittivat myös, että Remington Quick Cut leikkurin pyöristetty muoto ei ole ihanteellinen karvojen leikkaamiseen korvien ympärillä, missä litteä muoto on tehokkaampi. Näytti myös siltä, ​​että Remington Quick Cut HC4250 leikkurilla voidaan leikata myös parran, vaikka Remington ei ollutkaan niin tarkkaa kuin pään hiuksia leikattaessa.

Puhdistus ja huolto

Remington Quick Cut hiusleikkurissa on itseteroittuvat ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. Toisin kuin Wahl Elite Pro ja Babyliss, tämä Remington Quick Cut hiustenleikkuukone on vedenpitävä, ja voit puhdistaa hiusleikkurin huuhtelemalla terän veden alla. Trimmerin etuosassa on pieni sininen, pisaran muotoinen kyltti. Tämä Remington Quick Cut trimmeri voidaan huuhdella vedellä sen ollessa päällä, jotta terät liikkuvat.

Alla on reikiä, joista vesi ja leikatut karvat pääsevät valumaan läpi ja ulos. Tämä menetelmä todettiin testeissä tehottomaksi, koska hiukset eivät pääse juoksemaan reikien läpi. Testeissä oli parempi käyttää mukana tulevaa puhdistusharjaa.

Vaihtoehtoisesti todettiin, että Remington Quick Cut malli on helpoin puhdistaa, kun terä on irrotettu. Toisin kuin Wahl Elite Pro ja Babyliss, se on helpompaa, kun työnnät terää ylöspäin irrottaaksesi sen, etkä tarvitse ruuvimeisseliä. Koska Remington Quick Cut leikkurissa on ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät, on tärkeää antaa niiden kuivua kokonaan ennen niiden asettamista paikoilleen. Tämä estää niitä ruostumasta. Mukana tulee myös terän hoitoon tarkoitettu öljy.

Akun kesto

Remington Quick Cut HC4250 sisältää ladattavan litiumioniakun. Valitettavasti emme olleet vaikuttuneita käyttöajasta ja käyttöajan ja latausajan suhteesta. Täydellä latauksella saat 40 minuuttia työaikaa, mikä on 10 minuuttia vähemmän kuin Panasonic ER-DGP72 -mallissa.

Remington Quick Cut vaatii 240 minuuttia latautuakseen täyteen. Testit osoittivat, että 45 minuutin latauksella riittää aikaa yhteen hiustenleikkaukseen. Voit myös käyttää hiusleikkuria, kun se on asetettu latautumaan mukana toimitetulla laturilla. LED-valo vilkkuu latauksen aikana ja syttyy, kun trimmeri on ladattu täyteen. Siinä ei ole akku-soitinta, joka kertoisi kuinka paljon akkua on jäljellä, mikä on miinus.

Meidän arviomme

Tämä Remington Quick Cut hiustenleikkuukone on ihanteellinen, jos haluat käyttää sitä hiusten leikkaamiseen kotona tai tien päällä. Remington Quick Cut on pieni ja kompakti, joten se on helppo kuljettaa laukussa mutta se toimii hyvin myös kotona. Testeissä se osoittautui tehokkaimmaksi leikattaessa samalla pituudella kauttaaltaan.

Babyliss-mallin tapaan se ei siksi sovellu kerrokselliseen kampaukseen eikä pitkille hiuksille. Mutta jos haluat antaa hiuksillesi nopean kyydin edulliseen hintaan, tämän Remington-hiusleikkurin terävät terät auttavat.

Babyliss Super-X Metal Series E991E

paras hiustenleikkuukone premium-kategoriassa

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Laadukkaat terät japanilaisesta teräksestä, jotka sopivat vahvoille ja paksuille hiuksille
 • pros-icon.svg Ei takerru tai riko hiuksia
 • pros-icon.svg Pitkä käyttöaika (3 tuntia)
 • pros-icon.svg Hyvä tasaisen haalistumisen leikkaamiseen
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää myös hieman pidempiin hiuksiin
 • pros-icon.svg Mahdollisuus salamalataukseen
Ulemper
 • cons-icon.svg Raskas (700 g), raskain testissä
 • cons-icon.svg Toimii Micro-USB-kaapelilla, missä nykyään USB-C-kaapeli olisi parempi.

Detaljeret gennemgang

Jos haluat langattoman hiusleikkurin hiusten leikkaamiseen ja sinulla on myös erittäin paksut ja/tai pitkät hiukset, tulet olemaan tyytyväinen tähän Babyliss Super-X Metal Series E991E hiusleikkuriin. Babyliss Super-X Metal Series E991 antaa sinulle kauniin lopputuloksen ja toisin kuin muut leikkuukoneet, sitä voidaan käyttää haalistuneeseen hiustenleikkaukseen. Babyliss Super-X Metal Series E991E malli on langaton, ja testit osoittivat, että hiustenleikkuukone ei hidastunut akun tason laskiessa.

Suunnittelu ja suorituskyky – lähellä ammattimaista leikkauskykyä

Kuten testin voittajassa, tässäkin Babyliss Super-X Metal Series E991E mallissa on sivun alareunassa päälle ja pois päältä -painike, joka on työnnettävä ylös kytkeytyäkseen eikä sisään, kuten esimerkiksi Panasonicissa. Siitä voi olla etua, jos otat hiusleikkurin mukaasi laukussasi. Kun painike on painettava sisään, on vaara, että se käynnistyy, kun jokin painaa sitä. Mukana Babyliss Super-X Metal Series E991E kanssa tulee myös terän suojakuori ja kotelo.

Voit asettaa Babyliss Super-X Metal Series E991E trimmeriin 10 eri kampaa eri pituuksille. Voit valita seuraavista asetuksista: 1.5; 3; 4,8; 6; 10; 13; 16; 19; 22 ja 25 mm. Pituudet on ilmoitettu yksittäisissä välikappaleissa. Teriä voidaan säätää edelleen pienellä sivulla olevalla kahvalla, jolloin saat yhteensä 15 pituus-asetusta (0, 0,2, 0,3, 0,5, 0,6).

Leveällä 46 millimetrin terällä Babyliss Super-X Metal Series E991E voi leikata suuremman alueen kerralla verrattuna esimerkiksi Philips-malleihin, joiden terät ovat41 millimetriäleveä.

Toisin kuin testissämme, tällä Babyliss-hiusleikkurilla onkartiomainen- etäisyysharjanteet oikeaan ja vasempaan korvaan. Niissä on vino muotoilu, joka helpottaa korvien kiertämistä, mikä voi olla vaikeaa suoralla kampalla. Toisaalta tämän Babyliss Super-X Metal Series E991E hiusleikkurin etäisyyskampa on kokonaan muovia, missä testin voittaja on muovin ja metallin yhdistelmä.

Babyliss Super-X Metal Series E991E hiustenleikkuukone on varustettu japanilaisilla ruostumattomasta teräksestä valmistetuilla terillä. Terien terävyyden ansiosta sinun ei tarvitse mennä saman paikan yli useita kertoja saadaksesi kaikki karvat. Hiusten leikkaaminen sujuu siksi nopeammin myös kotona, ja tehokkaiden terien ansiosta saat lähes ammattimaisen hiusleikkurin käytettäväksi kotona.

Hiusleikkurin tukeva metallirakenne tekee siitä vankan, mutta myös raskaan. Se painaa 700 grammaa ja on yhdessä Philips Series 9000 HC9450:n kanssa raskain hiustenleikkuukone testimme eri hiusleikkureista.

Tutkimuksessamme havaitsimme, että paino on tärkeä käyttäjäystävällisen kokemuksen kannalta, sillä sitä pidetään kädessä pidempään ja myös eri kulmissa.Raskas sellainen paino voi siis ylittää ranteen.

Puhdistus ja huolto

Babyliss-hiustenleikkuukone on puhdistettava ja huollettava samalla tavalla kuin testivoittaja Wahl Elite Pro. Siksi on tarpeen irrottaa kaksi ruuvia terien ja sisäpuolen puhdistamiseksi. Mukana tulee puhdistusharja, jonka toisella puolella on lyhyet, kovat karvat ja toisella puolella pitkät, pehmeät karvat, ja testin voittajalla on pieni puhdistusharja, jossa on vain pieniä karvoja.

Pitkä akunkesto

Tämä hiustenleikkuukone sisältää ladattavan litiumioniakunkoko jopa 180 minuuttia. Käyttöaika on yhtä pitkä kuin latausaika. Hiusleikkurin sivulla on akun merkkivalo, jossa on 5 LED-valoa, jotka osoittavat kuinka paljon akkua on jäljellä. Se on toisin kuin monet muut tämän testin langattomat leikkuukoneet, jotka on varustettu 20 minuutin pikalatauksella. Pikalatauksella saavutetaan 20 minuutin käyttöaika.

Mukana tulee alusta latausta varten sekä USB-kaapeli ja tavallinen laturi. Jalusta on kytketty pistorasiaan USB-kaapelilla. USB-kaapelilla lataaminen mahdollistaa myös hiusleikkurin lataamisen tien päällä ilman, että alustaa tarvitsee ottaa mukaan.

Meidän arviomme

Hiustenleikkuukone on terävä ja tarkka ja sopii niille, jotka haluavat leikata hiuksia vain kotona, mutta haluavat myös hyvän ja lähes ammattimaisen hiusleikkurin. Se kestää helposti sekä paksuja että pitkiä hiuksia sekä haalistunutta hiustyyliä, johon kaikki leikkuukoneet eivät ole hyviä. Se on hintaluokan kalliimmassa päässä, mutta on silti noin 100 kruunua halvempi kuin testin kallein malli, Panasonic ER-DGP72.

Philips QC5130

paras hiustenleikkuukone pituus-asetuksella ilman välikampoja

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Käytä vain yhtä etäisyyskampaa, jotta sinun ei tarvitse vaihtaa monta kertaa leikkauksen aikana
 • pros-icon.svg Sopii ihmisille, mutta herkälle päänahalle
 • pros-icon.svg Sopii paksummille hiuksille
 • pros-icon.svg Ei repeä tai vedä hiuksia
 • pros-icon.svg Itseteroittuvat terät takaavat tasaisen ja tarkan leikkauksen
 • pros-icon.svg Kevyt (160 g), testin kevyin
 • pros-icon.svg Hiljainen, kuuluu lievää huminaa, mutta ei kovaa huminaa
Ulemper
 • cons-icon.svg Pitkä lataus (10 tuntia)
 • cons-icon.svg Hauraasta muovista valmistettu välikampa, joka katkeaa helposti, jos painat liian kovaa
 • cons-icon.svg Ei anna hyvää tulosta haalistuessaan

Detaljeret gennemgang

Tällä Philips QC5130:lla saat paitsi edullisen langattoman hiusleikkurin itseteroittuvilla teriillä, myös mahdollisuuden leikata eripituisia hiuksia ilman useita välikammoja. Se on hyvätehoinen ja liukuu helposti päänahan yli, joten se sopii myös ihmisille, joilla on herkkä päänahka. Ja sitten se on testin kevyin hiustenleikkuukone ja siksi täydellinen, jos haluat välttää käsien ja ranteen vahingoittumisen!

Suunnittelu ja suorituskyky

Philips QC5130:ssa, kuten Wahl Elite Prossa, on itseteroittuvat terät. Eri pituus-asetukset säädetään 2 millimetrin välein. Se toimii yksietäisyyskammalla, joka, kuten muutkin mallit, on sijoitettu terän päälle. Kun välikampa on asennettu hiusleikkuriin, voit asettaa eri pituudet painamalla etuosassa olevaa painiketta.

Tämä työntää etäisyyskampa ylöspäin ja voit valita pituuden välillä 0 – 20 millimetriä. Se on varustettu lukitusmekanismilla, jotta välikampa ei liuku takaisin alas, kun olet asettanut sen.

Terästerät ovat testeissä osoittaneet tehneen tästä tehokkaan karvanleikkurin paksujen hiusten kasvattamiseen tarttumatta tai vetämättä hiuksia. Toisaalta se ei sopinut yhdellehaalistua hiustyyli. Se on 160 grammallaan testin kevyin malli ja tekee testien mukaan vähemmän melua kuin muut markkinoiden leikkuukoneet.

Puhdistus ja huolto

Kuten muissakin malleissa, terät ovat itseteroittuvia. Se eroaa muista malleista sillä, että sitä ei tarvitse käsitellä öljyllä, mikä tekee siitä helpon huoltaa. Se ei ole vedenpitävä eikä sitä voi huuhdella puhtaaksi vedellä, mutta mukana tulee puhdistusharja. Toisin kuin esimerkiksi Wahl Elite Prossa, et tarvitse ruuvitalttaa päästäksesi kammioon. Terä voidaan työntää ylös ja avata niin, että voitkyetä harjaa se vapaaksihiukset.

Akun kesto

Valitettavasti latausaika, joka on 600 minuuttia – eli 10 tuntia, ei ollut meihin vaikuttunut. Se on 540 minuuttia enemmän kuin Panasonic ER-DGP72, joka latautuu tunnissa. Täysi lataus antaa sinulle saman 40 minuutin langattoman käyttöajan kuin Remington Quick Cut -malli. Hiustenleikkuukone sisältää NiMH-akun. Tämäntyyppinen akku ei tarjoa yhtä pitkää akun käyttöikää kuin litiumioniakku, jolla esimerkiksi Remington-hiustenleikkuukone on varustettu. Akku on juotettu hiusleikkuriin, joten sitä ei voi vaihtaa.

Meidän arviomme

Tämä Philips-hiustenleikkuukone on halvin hiustenleikkuukone testimme parhaiden hiustenleikkurien joukossa. Se on yksinkertainen muotoilu, antaa sinulle joustavuutta ja on helppo huoltaa. Akku voisi olla parempi, mutta jos et haittaa trimmerien vaihtoa, kun akku ei enää toimi optimaalisesti, tämä on hyvä trimmeri. Sen ehdoton etu on, että se käyttää yhtä etäisyyskampaa, joten sinun ei tarvitse vaihtaa etäisyyskampaa leikkauksen aikana. Sen muotoilu ja tehokkuus tekevät siitä sopivan myös ihmisille, joilla on herkkä päänahka. Ihanteellinen, jos haluat leikata hiuksiasi usein.

Wahl Chrome Pro

paras 2-in-1 parran- ja hiustenleikkuukone

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää parralle ja hiuksille
 • pros-icon.svg Mukana tulevat tarkkuuskammat oikealle ja vasemmalle korvalle
 • pros-icon.svg Itseteroittuvat terät hiiliteräksestä
Ulemper
 • cons-icon.svg Taipumus juuttua erittäin paksuihin hiuksiin
 • cons-icon.svg Hermot lyhyille hiuksille
 • cons-icon.svg Välikammat ovat hauraita ja helposti taivutettavissa
 • cons-icon.svg Värisee enemmän kuin muut mallit
 • cons-icon.svg Korkea äänitaso muihin malleihin verrattuna

Detaljeret gennemgang

Tämä Wahl Chrome Pro on monipuolinen hiustenleikkuukone ja eroaa muista testin malleista sillä, että se ei ainoastaan voi leikata hiuksia, vaan sitä voidaan käyttää myös parraan. Toisin kuin testin voittaja, mukana toimitetaan tarkkuuskammat sekä oikealle että vasemmalle korvalle. Ja tämä malli vaatii vähän huoltoa.

Suunnittelu ja suorituskyky

Tutkimuksemme perusteella kävi ilmi, että tämä malli on muotoiltu paremmin käteen kuin Wahl Elite Pro. Chrome Prossa on pieni korkeus keski-, etu- ja peukalosormen sijoittamista varten. Toisin kuin testin voittaja, tässä hiusleikkurissa on tarkat kammat oikealle ja vasemmalle korvalle, aivan kuten Babylississa ja Wahl Color Cordlessissa. Ne tarjoavat tarkan leikkauksen korvien ympärille.

Havaitsimme tutkimuksessamme, että trimmeriä on tarpeen ajaa saman kohdan yli useita kertoja, jotta vältytään epätasaisesta trimmauksesta. Sen todettiin myös olevan vähemmän hyvätehoinen lyhyissä hiuksissa ja joissakin tapauksissa vetämisessä. Testeissä sen todettiin olevan vähemmän hyvätehoinen paksummissa hiuksissa kuin testin voittaja Elite Pro. Paksumpiin hiuksiin sillä oli tapana tarttua.

Mukana tulee etäisyyskammat pituuksille 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 ja 25 mm. Etäisyys on merkitty selvästi. Toisaalta, verrattuna Elite Pron kampoihin, välikammat ovat ohuita ja hauraita. Ne ovat vastakohta Elite Pro -mallille, joka on valmistettu pehmeästä muovista, joka kestää paineen. Myös kiinnitysosa on muovia eikä metallia, kuten Elite Prossa.

Tuotetta koskevissa tutkimuksissamme havaitsimme, että ne voivat rikkoutua, jos laitat ne väärin tai painat niitä liian lujasti. Toisaalta sen melutaso on alhaisempi ja värisee vähemmän kuin Elite Pro. Saatavilla on myös Chrome Pro Deluxe -malli, joka eroaa tästä hiusleikkurista, sillä siinä on enemmän lisävarusteita, nenäleikkuri ja se, että mukana tulee pienempi akkutrimmeri.

Kun ostat tämän mallin, mukana tulee teräsuoja, sakset, muotoilukampa, parranajokampa, öljy terälle, puhdistusharja ja säilytyspussi.

Puhdistus ja huolto

Koska tämä on sähkötrimmeri, sitä ei voi huuhdella veden alla. Mukana tulee kuitenkin puhdistusharja, jolla voi harjata hiustenleikkuukone hiuksista pois. Jos haluat puhdistaa karvaleikkurin kammion, kuten kahdessa muussa Wahl-mallissa, sinun on irrotettava kaksi ruuvia terän irrottamiseksi.

Meidän arviomme

Tämä on ainoa testissämme oleva hiustenleikkuukone, joka on suunniteltu erityisesti hiusten ja parran leikkuuseen. Emme olleet periaatteessa vaikuttuneita sen yleisestä suorituskyvystä. Se ei sopinut paksuille tai lyhyille hiuksille, ja saman kohdan yli pitää myös juosta useita kertoja tasaisen tuloksen saamiseksi. Siksi sitä ei ole tarkoitettu sinulle, jolla on herkkä päänahka.

Se on toisaalta fiksu valinta, jos haluat 2-in-1-hiusleikkurin, jota voidaan käyttää myös parran leikkaamiseen. Ja hinnaltaan se on keskihintaluokkaa.

Panasonic ER-DGP72

paras ammattimainen hiustenleikkuukone

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas ja hyvätehoinen moottori (mutta tuottaa myös voimakasta tärinää)
 • pros-icon.svg Tehokas hiusten leikkaaminen ilman, että joudut kulkemaan saman paikan yli useita kertoja
 • pros-icon.svg Hellävarainen päänahalle tiiviisti leikatuilla hiuksilla
 • pros-icon.svg Terät on helppo vaihtaa tarvittaessa
Ulemper
 • cons-icon.svg Värisee käytön aikana
 • cons-icon.svg Terä kuumenee käytön aikana
 • cons-icon.svg Ei sovellu yli 15 mm pituisille

Detaljeret gennemgang

Tämä tehokkaalla moottorilla varustettu Panasonicin hiustenleikkuukone on kestävä hiustenleikkuri, jossa on titaanipinnoitetut timanttiteräkset. Se on hyvätehoinen ja nopea, ja tämän mallin avulla sinun ei tarvitse ylittää samaa paikkaa useita kertoja.

Takaosan kumipinnoite tarjoaa myös hyvän pidon ja hallinnan. Siinä on langaton sovellus, jossa akun kesto on valitettavasti hieman vähissä, mutta onneksi sitä voi käyttää sekä johdolla että ilman.

Suunnittelu ja suorituskyky

Tässä mallissa on erittäin hyvätehoinen moottori, joka toimii 10 000 tärinällä minuutissa. Se on tehokas, mutta testeissä todettiin voimakasta tärinää käytön aikana. Toisaalta moottori tarkoittaa myös sitä, että pääset tehokkaasti kaikenlaisten hiusten läpi.

Sen pituudet vaihtelevat 0,8 – 15 millimetriä. Lyhyet pituudet 0,8–2 millimetriä asetetaan hiusleikkurin etuosassa olevaan kiertonuppiin 0,3 millimetrin välein. Säätöasetuksen ansiosta kampaa ei tarvitse vaihtaa käytön aikana, mikä on etu. Pidempiä pituuksia varten on käytettävä välikammoja. Mukana tulee etäisyyskampa 3 ja 4 millimetrille, etäisyyskampa 6 ja 9 millimetrille ja kolmas 12 ja 15 millimetrille.

Maksimipituus on 15 millimetriä, mikä on sama enimmäispituus kuin Remingtonissa ja 27 millimetriä lyhyempi kuin pisin Philips Series 9000 HC9450 -hiusleikkurilla testattu asetus. Testeissä kammat oli helppo ja nopea pukea.

Tutkimuksissamme havaitsimme, että se on hellävarainen päänahalle tiiviisti leikatuilla hiuksilla. Se ei tartu hiuksiin eikä vahingoita ihoa. Se osoittautui tehokkaaksi myös pidemmillä hiuksilla. Se liukuu sen läpi helposti tarttumatta ja saa kaikki hiukset mukanaan. Toisaalta terä kuumenee käytön aikana, mikä on haitta. Tutkimuksissa se todettiin myös meluiseksi.

Toisaalta kävi myös ilmi, että sitä voidaan käyttää parraan, vaikka sitä ei markkinoidakaan siihen.

Puhdistus ja huolto

Titaanipinnoitettu terä on itseteroittuva, joten sinun ei tarvitse vaihtaa teriä usein. Se on helppo ottaa pois, jotta voit vaihtaa sen tarvittaessa. Kun irrotat terän, asetukseksi tulee asettaa 2 millimetriä. Leikkuureunan säilyttämiseksi se tulee voidella mukana toimitetulla öljyllä samalla tavalla kuin muutkin testimallit.

Toisin kuin esimerkiksi Philips Series 9000 HC9450, tämä hiustenleikkuukone ei ole vesitiivis eikä sitä voi huuhdella puhtaaksi juoksevan veden alla. Käytä puhdistukseen mukana tulevaa puhdistusharjaa harjaamiseenhiukset pois kanssa.

Akun kesto

Tämä hiustenleikkuukone sisältää ladattavan akun ja sitä voidaan käyttää langattomasti. Saat yhteensä 50 minuutin käyttöajan täyteen ladatulla akulla, mikä on lyhyt verrattuna Babyliss Super-X Metal Series E991E- ja Philips Series 9000 HC9450 -malleihin, joiden käyttöaika on vastaavasti 180 ja 120 minuuttia.

Toisaalta akun lataaminen kestää vain 60 minuuttia. Voit käyttää hiusleikkuria myös latauksen aikana, mikä on etu. Mukana tulee tavallinen laturi, jota voidaan käyttää yhdessä pidikkeen kanssa.

Huomasimme tuote-analyysissämme, että akun ilmaisin voi olla hämmentävä. Kun ylävalo vilkkuu vihreänä, sinulla on noin 5 minuuttia jäljellä ennen kuin se on ladattava.

Kun kytket sen pistorasiaan, ala-LED palaa punaisena. Kun lataus on valmis, punainen valo vilkkuu kerran sekunnissa ja 10 minuutin kuluttua joka toinen sekunti. Punaisen ja vihreän värien käyttö voi olla hämmentävää, sillä kaikissa muissa tuotteissa vihreä tarkoittaa täyteen ladattua, kun taas punainen tyypillisesti osoittaa, että on aika ladata.

Meidän arviomme

Tällä mallilla saat ammattimaisen hiusleikkurin erityisen vahvalla moottorilla, joka on niin hyvätehoinen, että sinun ei tarvitse ajaa samaa paikkaa useita kertoja. Siksi se sopii niille, jotka haluavat tiukan leikkauksen, mutta joilla on herkkä päänahka.

Toisaalta terä kuumenee pitkäaikaisessa käytössä, mikä on haitta ja pettymys tämän hintaluokan hiusleikkurille. Se on kallein malli testissämme, mutta hintansa arvoinen, jos haluat saavuttaa tasaisen tuloksen nopeasti.

Philips Series 9000 HC9450

paras ammattimainen hiustenleikkuukone useilla pituuksilla

Fordele
 • pros-icon.svg Varustettu useilla pituusasetuksilla (jopa 400, useimmat testissä)
 • pros-icon.svg Asetus kosketustoiminnolla
 • pros-icon.svg Sopii pitkille hiuksille (jopa 42 mm)
 • pros-icon.svg Kun kiinnität etäisyyskamman, trimmeri tunnistaa automaattisesti sen pituuden, jolle se on tarkoitettu
 • pros-icon.svg Terän voi huuhdella veden alla
 • pros-icon.svg Älykkäät anturit mukautuvat hiusten paksuuteen
 • pros-icon.svg Tarjoaa tasaisen leikkauksen jättämättä kimppuja
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellu aloittelijoille, koska kosketustoiminto on herkkä ja sitä voi olla vaikea hallita aloittelijalle
 • cons-icon.svg Terä on irrotettava, jotta se voidaan huuhdella veden alla
 • cons-icon.svg Minimipituus on 0,5 mm, mikä on sääli mallille, jota markkinoidaan monilla pituuksilla.

Detaljeret gennemgang

Tällä Philips-mallilla saat vedenpitävän hiusleikkurin, jossa on kaksipuolinen terä ja itseteroittuvat titaaniterät. Se ei sovi aloittelijoille, mutta kokeneille ja sinulle, jotka haluavat hiusleikkurin, jossa on paljon asetusvaihtoehtoja, tämä on ihanteellinen. Ja sitten se on hyvätehoinen ja leikkaa tasaisesti.

Suunnittelu ja suorituskyky

Philips Series 9000 HC945 -hiustenleikkuukone voidaan säätää pituudeksi 0,5 – 42 millimetriä. Vakiona on pituus ilman välikappaletta 0,5 mm. Siksi se ei voi olla niin lyhyt kuin esimerkiksi Babyliss-hiustenleikkuukone.

Pidempää pituutta varten on kiinnitettävä etäisyyskammat, jonka jälkeen voit säätää pituutta. Tämä tehdään digitaalisella näytöllä, jossa on kosketustoiminto. Tutkimuksemme mukaan tämä kosketustoiminto oli herkkä ja vaatii aluksi totuttelua.

Näytti myös siltä, ​​että välikkeet on valmistettu pehmeästä muovista ja että ne antavat periksi, jos painat niitä liian lujasti. Tämä voi johtaa siihen, että asetettu pituus ei täyty. Säädä pituutta liikuttamalla sormeasi ylös ja/tai alas etuosan pituuden säätöä, jolloin välikampa nousee ja laskee.

Asetettu pituus näkyy näytössä. Mukana on 3 erilaista kampaa eri pituuksille, jotka on jaettu seuraavasti: 1 – 7 mm, 7 – 24 mm ja 24 – 42 mm. Pituus on asetettu 0,1 millimetrin välein, joten voit valita yhteensä 400 eri pituudesta. Hiustenleikkuukone on varustettu lukitustoiminnolla, jotta asetus ei muutu käytön aikana.

Perusteellisen tutkimuksemme mukaan tämä Philipsin hiustenleikkuukone ei ole yhtä hyvätehoinen kuin esimerkiksi Wahlin leikkuukoneet, mutta se liukuu vaivattomasti hiusten läpi tarttumatta niihin. Ei ollut ongelmia paksumpien hiusten kanssa. Hiustenleikkuukone on varustettu älykkäillä antureilla, jotka lisäävät nopeutta automaattisesti paksummille hiuksille, jotta pääset niistä helpommin läpi. Siinä on myös muistitoiminto, joka voi tallentaa jopa 3 eri asetusta.

Puhdistus ja huolto

Tämä hiustenleikkuukone on varustettu itseteroittuvilla titaaniterillä, jotka eivät vaadi huoltoa. Toisin kuin esimerkiksi Wahlin trimmereissä, terissä on helposti irrotettavat terät, joten voit harjata ne irti hiuksista mukana tulevalla puhdistusharjalla. Puhdistusharjan harjakset ovat pehmeitä, mikä voi olla haitta, kun haluat poistaa karvoja. Voit ratkaista tämän käyttämällä puhdasta hammasharjaa. Vaihtoehtoisesti voit huuhdella tämän hiusleikkurin veden alla.

Akun kesto

Tämä malli, kuten muutkin testimallit, on varustettu akun ilmaisimella, joka ilmoittaa, milloin on aika ladata. Se sisältää litiumioniakun, joka kestää useita latausja ja purkauksia.

Käytä lataamiseen tuotteen mukana tulevaa vakiolaturia. Täydellä latauksella tulee 120 minuutin käyttöaika. Latausaika on 60 minuuttia. Kuten Babyliss- ja Remington-hiusleikkureissa, siinä ei ole pikalataustoimintoa, mutta sitä voidaan käyttää sekä johdolla että ilman.

Meidän arviomme

Tämä Philips-hiustenleikkuukone on oikea hiustenleikkuukone sinulle, jolla on paksut hiukset ja haluat monia asetuksia. Se ei sovellu aloittelijoille herkän kosketusnäytön ja pehmeiden etäisyyskampojen vuoksi.

Aloittelijoille suosittelemme sen sijaan WahlinColor Pro Cordless -hiusleikkuria, kun taas tämä hiustenleikkuukone sopii kokeneemmalle käyttäjälle. Mutta jos olet ja tarvitset laajan valikoiman pituus asetuksia, tämä hiustenleikkuukone on ehdottomasti hyvä valinta. Minimi pituus on 0,5 millimetriä, mikä on sääli mallille, jossa on muuten niin paljon valinnanvaraa.

Wahl Color Pro Cordless

paras hiustenleikkuukone aloittelijoille

Fordele
 • pros-icon.svg Värikoordinoidut välikammat
 • pros-icon.svg Pituudet ja värikoordinaatio näkyvät hiusleikkurissa
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen ja helppokäyttöinen
 • pros-icon.svg Kevyt (226 g)
Ulemper
 • cons-icon.svg Pitkä latausaika (12 tuntia), pisin testissä
 • cons-icon.svg Akun merkkivalo palaa punaisena, joten et voi tietää, milloin hiustenleikkuukone on ladattu täyteen
 • cons-icon.svg Välikkeiden reunat eivät ole pyöristettyjä ja hieman teräviä, mikä voi olla epämukavaa.
 • cons-icon.svg Ei sovellu haalistumiseen
 • cons-icon.svg Ei tarpeeksi vahva erittäin paksujen hiusten kasvuun

Detaljeret gennemgang

Hiusten leikkaaminen ei ole aina helppoa, minkä vuoksi tämä Color Pro Cordless on ihanteellinen sinulle, joka on vasta aloittamassa. Jos sekä Elite Pro että Chrome Pro ovat sähköisiä hiusleikkureita, Wahlin Color on johdoton. Se sisältää pyörivän moottorin, joka ei ole yhtä hyvätehoinen kuin kahden muun hiusleikkurin moottori, mutta se on silti hyvä satunnaiseen hiusten trimmaamiseen.

Suunnittelu ja suorituskyky

Mukana on erilaisia ​​kammat pituuksille 3, 6, 9, 12, 16, 19, 22 ja 25 mm. Välikkeet ovat värikoordinoituja, mikä helpotti erilaisissa testeissä eri kokojen löytämistä.

Trimmerin etupuolelle on merkitty pituudet ja niiden edustama väri. Pituudet on myös merkitty eri etäisyysharjoihin. Tällä hiusleikkurilla on päinvastoin kuin meilläparhaat testitarkkuuskampoissa korvien ympärillä trimmaukseen.

Tuotteesta saatu kokemus on, että tämän hiusleikkurin pyörivä moottori on vähemmän tehokas kuin esimerkiksi Wahlin Elite Pro, ja leikkaaminen kestää kauemmin, koska joudut kulkemaan saman kohdan yli muutaman kerran. Kävi myös ilmi, että terä kuumenee aivan kuten Panasonicin hiusleikkurissa.

Puhdistus ja huolto

Hiusleikkurissa on itseteroittuvat ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. Puhdistus on Panasonic ER-DGP72:een verrattuna vaikeampaa, koska sinun on käytettävä ruuvimeisseliä. Terä voidaan huuhdella veden alla, mutta se on ensin irrotettava hiusleikkurista. Mukana tulee puhdistusharja, jolla voi irrottaa hiukset.

Akun kesto – pisin latausaika testissä

Valitettavasti emme ole innoissamme käyttöajan ja latausajan välisestä suhteesta. Käyttöaika on melko lyhyt. Latausaika on 12 tuntia, mikä on testimme pisin. Käyttöaika on 1 tunti, mutta sitä voi toisaalta käyttää latauksen aikana. Hiustenleikkuukone ladataan mukana tulevalla laturilla. Tämä malli on johdoton, mutta tämä malli on mahdollista saada myös johdollisena sähköisenä hiusleikkurina.

Meidän arviomme

Tämä hiustenleikkuukone on uusi hiusleikkurisi, jos olet aloittelija etkä ole varma hiustenleikkurin käytöstä. Siinä on vähemmän hyvätehoinen moottori ja se on siksi hitaampi kuin muut mallit, mutta toisaalta sitä on helppo ohjata ja käyttää. Se eroaa muista erityisen käyttäjäystävällisellä muotoilulla ja värisovitetuilla välikammat.

Latausaika on testeissä huonoin, samoin käyttöaika, mutta hiusleikkuria on mahdollista käyttää latauksen aikana.

Guide Kuinka valita paras hiustenleikkuukone

Nykyään ei välttämättä tarvitse mennä kampaajalle leikkauttamaan. Hiusleikkurin avulla voit tehdä sen helposti kotona, ja paljon on tapahtunut manuaalisten hiusleikkurien jälkeen.

Saatavilla on sekä sähkö- että akku-käyttöiset hiustenleikkuukoneet, joista osaa akkukäyttöisistä voi käyttää myös johdolla. Tekniikka kehittyy jatkuvasti, ja löytyy malleja, jotka sopivat herkälle hiuspohjalle, sekä hiuksille että parralle, aloittelijoille tai täydellisen ja ammattimaisen hiustenleikkauksen tekemiseen.

Erilaiset hiustenleikkuukoneet eroavat toisistaan ​​suunnittelultaan, asetukseltaan, helppokäyttöisyydeltään, melutasoltaan ja terien tyypeiltä. Ero on myös siinä, miten ne puhdistetaan ja huolletaan ja miten terät vaihdetaan.

Täällä perehdymme näihin parametreihin ja tarkastelemme tarkemmin ominaisuuksia, jotka löydät myös parhaista hiusleikkureista testissämme.

Helppokäyttöisyys ja muotoilu

Helppokäyttöisyys ja muotoilu ovat tärkeitä sen kannalta, kuinka mukavaa koet hiusleikkurin kanssa työskennellä. Tämä tarkoittaa sekä hiusleikkurin rakennetta, kuinka helppoa se on säätää ja kuinka paljon se painaa.

Eri mallien pituudet on asetettu eri tavalla. Joihinkin laitat välikekamman tietyn pituuden saavuttamiseksi. Toiset, kuten Wahlin Elite Pro, käyttävät etäisyyskampojen ja kahvan yhdistelmää, jossa Panasonic-mallissa on kiertonuppi.

Yleisesti kokemuksemme tämän tyyppisistä tuotteista on, että pituudet on helpompi asettaa painamalla tai kääntämällä nappia, koska sinun ei tarvitse haukkua eri etäisyyskampoja.

Varmaa on kuitenkin se, että ergonomisesti muotoiltu malli on parempi. Esimerkiksi Wahlin Chrome Prossa on kahva, joka sopii tapaan, jolla pidät hiusleikkuria. Remington Quick Cut on hyvin erilainen muotoilu, joka on osoittautunut mukavaksi ja helppokäyttöiseksi testeissä.

Painolla voi myös olla ratkaiseva vaikutus siihen, kuinka mukavaa hiustenleikkuukone toimii. Tässä on myös eroa siinä, mistä käyttäjät pitävät. Joidenkin mielestä hiustenleikkuukone on helpompi käsitellä hieman suuremmalla painolla, kun taas toiset pitävät kevyestä. Tutkimuksissamme havaitsimme, että raskas paino voi ylittää ranteen ja käsivarren pitkäaikaisen käytön aikana. Tässä 100 grammalla voi olla suuri ero.

Voit myös harkita, kuinka kauan käytät hiusleikkuria kerrallaan. Jos sevie sinut pidemmälle aika leikata hiukset, vaaleampi malli on sopivampi.

Melutaso

Korkea melutaso voi vaikuttaa merkittävästi käyttökokemukseen. Jos esimerkiksi sinun on leikattava hiuksiasi yöllä muuttuvien työaikojen vuoksi, se on enitensopiva mallilla, jonka melutaso on alhainen. Arvosteluissamme olemme tehneet parhaamme löytääksemme nämä tiedot. Valitettavasti tietystä desibelitasosta ei ole paljon tietoa. Jos malli korostettiin meluiseksi tai alhaiseksi, olemme tehneet tämän selväksi arvostelussa. Jos äänitaso on sinulle tärkeä, voit aina ottaa yhteyttä valmistajaan saadaksesi lisätietoja.

Terä

Hiusleikkureissa on usein ruostumattomasta teräksestä valmistetut terät. On myös mahdollista saada titaaniteriä, kuten Philips Series 9000 HC9450. On myös hiusleikkureita, joissa on japanilaisesta teräksestä valmistetut terät, jotka sisältävät enemmän hiiltä kuin tavallinen teräs ja ovat siksi erityisen laadukkaita, teräviä ja tarkkoja, joten saat terävät viivat ja terävät reunat.

Tavallisessa teräksessä ei ole mitään vikaa. Erona on kestävyys. Ruostumattomalla teräksellä on hyvä ruosteenkestävyys, mutta se on pehmeämpää kuin sekä titaanipinnoitettu että japanilainen teräs.

Tämä tarkoittaa, että teräs tylsyy nopeammin kuin kaksi muuta terästyyppiä. Jos valitset mallin, jonka terät on helppo vaihtaa, tämän ei tarvitse olla ongelma. Panasonicin hiustrimmerin terät voidaan helposti vaihtaa, missä se on vaikeampaa Wahlin malleilla.

Terien puhdistus, huolto ja vaihto

Käytön jälkeen hiustenleikkuukone tulee puhdistaa niin, että leikatut ja irronneet karvat harjataan pois. Kaikki mallitkyetä harjattu irti hiuksista. Jotkut hiustenleikkuukoneet ovat myös vedenpitäviä ja ne voidaan huuhdella veden alla. Tämä koskee esimerkiksi Philips HC9450 -mallia. On eroa siinä, kuinka helppo ne on puhdistaa sisältä. Leikkautuneet karvat pääsevät yleensä terän alle ja itse trimmeriin.

Jotta ne voidaan poistaa, terä on irrotettava. Muissa malleissa, esimerkiksi testissä olevissa Wahlin hiusleikkureissa, sinun on ensin irrotettava kaksi ruuvia. Tämä vaikeuttaa trimmerin puhdistamista, mutta voi lisätä riskiä, ​​että et pysty kokoamaan sitä kunnolla.

Joissakin tapauksissa tämä voi häiritä tehoa, ja on tärkeää, että terät asetetaan tarkasti, jotta ne eivät leikkaa tai naarmuta sinua.

Sama periaate pätee myös terien vaihdossa. Lisäksi monet hiustenleikkuukoneet lupaavat, että heidänitse hankaava teriä ei tarvitse vaihtaa. Itseteroittuvat terät kestävät pidempään kuin ei-itseteroittuvat terät.

Voit pidentää niiden käyttöikää puhdistamalla trimmerisi jokaisen käyttökerran jälkeen ja voitelemalla terän öljyllä, joka sisältyy usein trimmerin mukana ostettaessa. Mutta kaiken tyyppiset terät tylsistyvät ja teriä on vaikea pitää terävinä.

Useimpiin malleihin on mahdollista ostaa uusia teriä, mutta kuten kuvattiin, ero on siinä, kuinka helppo ne on irrottaa ja pukea kuvatulla tavalla.

FAQ

Mikä hiustenleikkuukone on testeissä paras?

Paras tässä testissä ollut hiustenleikkuukone on Wahl Elite Pro. Se on hyvä monipuolinen sähköinen hiustenleikkuukone, jossa on itseteroittuvat terävät terät ja laadukkaat välikammat sekä vahva moottori.

Mitä eroa on hiustenleikkuukoneella ja hiusleikkureilla?

Hiustenleikkuukone ja hiustenleikkuukone ovat sama asia, ja molempia voidaan käyttää hiusten leikkuuseen.

Mitä eroa on partaleikkureilla ja hiusleikkureilla?

Partaleikkuri on erityisesti tarkoitettu parran leikkaamiseen, kun taas hiustenleikkuukone on tarkoitettu hiuksiin.On ero etäisyyskampojen ja eri tarvikkeiden välillä. Voit saada sellaisenkova trimmeri, voi leikata sekä hiukset että parran.

Mikä hiustenleikkuukone minun pitäisi valita?

Uuden hiustenleikkuukoneen on täytettävä asettamasi vaatimukset. Jos sinulla on esimerkiksi paksummat hiukset, sinun tulee valita malli, joka kestää niitä.

Kuinka leikata hiukset?

Aloita kaulasta ja liikuta sivuja, sitten yläosaa ja lopuksi korvia ja reunoja.

Voiko leikata omat hiukset?

Kyllä, omatkin hiukset voi leikata itse, mutta jopa parhailla hiustenleikkuukoneilla saattaa vaatia harjoittelua täydellisen tuloksen saamiseksi.

Lähdeluettelo: Hiusleikkurit

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 on brittiläinen verkkolehti, joka keskittyy uusimpaan teknologiaan ja uusimpiin teknisiin laitteisiin. Lehti on ollut verkkoversiona vuodesta 1998 ja sillä on 10 miljoonaa kävijää. He ovat arvostelleet Remingtonin Shortcut leikkuukoneen tässä ja Philips series 9000 hiustenleikkuukoneen tässä

 • Flag Techadvisor.com Chevron down

  Techadvisor on englantilainen verkkolehti, jonka takana on 28 vuotta. He arvostelevat teknisiä tuotteita ja löydät arvosteluja ja testejä kaikesta tietokoneista, tableteista ja älypuhelimista parranajokoneisiin. He ovat arvostelleet Babyliss Super-X Metal Series E991E:n tässä

 • Flag Shavingadvisor.com Chevron down

  Shavingadvisor on parranajoon keskittyvä sivusto. Täältä löydät oppaita, testejä, vinkkejä ja temppuja kaikkeen parranajoon ja varusteisiin liittyen. He ovat arvostelleet Remington hc4250:n tässä

 • Flag Swankyman.com Chevron down

  Swankyman on hiusten ja parran leikkaamiseen keskittyvä sivusto, josta löydät arvosteluja ja testejä eri laitteista. Se on osa Amazonin kumppaniohjelmaa, mutta kaikki arvostelut ovat osoitus toimittajan omasta kokemuksesta tuotteesta. He ovat arvostelleet langattoman Wahl Chrome pro -hiusleikkurin tässä

 • Flag Hairclippersclub.com Chevron down

  Hairclippersclub on yhdysvaltalainen hiusten leikkaamiseen keskittynyt sivusto. Sivustoa pyörittää kaksi intohimoista miestä, jotka pitävät hoito- ja varusteista. He testaavat tuotteita itse ja kysyvät asiantuntijoilta tietoja, joita heillä ei ole. He ovat testanneet seuraavat trimmerit:

  Wahl Chrome pro tässä

  Remington shortcut hc4250 pro tässä 

  Philips norelco qc5130 tässä

×