Opdateret marraskuu 2023

Paras ilmanpuhdistin – Katso testin 7 parasta ilmanpuhdistinta 2023

Ilmanpuhdistintestissämme tarkastelemme markkinoiden 7 parasta ilmanpuhdistinta. Olemme tutkineet sekä kansainvälisiä että tanskalaisia käyttäjäarvosteluja sekä ulkoisia testejä ja asiantuntijalausuntoja, minkä jälkeen arvioimme ja tarkastelemme ilmanpuhdistimia huolellisesti valittujen parametrien perusteella. Sen jälkeen pysymme ajan tasalla uusista tekniikoista ja seuraamme viimeisintä kehitystä ja päivitämme jatkuvasti testejämme.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Winix Zero Pro
TESTVINDER

Winix Zero Pro

Winix Zero Pro -mallilla saat helppokäyttöisen ilmanpuhdistimen, joka puhdistaa ilman tehokkaasti pölystä, savusta ja siitepölyhiukkasista. Testin paras ilmanpuhdistin sisältää 6 puhallinnopeutta ja siinä on erityisen hiljainen ohjelma yökäyttöä varten. Muotoilu ja ominaisuudet – käyttäjäystävällinen mutta…

levoit core 400S 2
paras ilmanpuhdistin halvemmassa kategoriassa

Levoit Core 400S

Philips AC2889 6
paras ilmanpuhdistin pahoille hajuille

Philips AC2889

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Testissämme olevat eri ilmanpuhdistimet on valittu huolellisesti tiettyjen käytettävyysparametrien perusteella, kuten sen perusteella, kuinka helppokäyttöisiä, puhdistettavia ja siirrettäviä ne ovat. Tarkastelemme myös niiden painoa, suodattimien vaihtamisen helppoutta ja eri mallien meluisuutta. Keskitymme myös siihen, kuinka tehokkaasti ne poistavat pölyn ja siitepölyn kaltaisia hiukkasia sekä kaasuja ja savua. Tämä mitataan CADR-arvioinnin perusteella.

Osto-oppaassamme käsittelemme näitä kriteerejä yksityiskohtaisesti, jotta sinulla on hyvät valmiudet löytää itsellesi sopiva paras ilmanpuhdistin.

Winix Zero Pro

testin paras ilmanpuhdistin

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöinen
  4
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  5
 • CADR
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan CADR-testaus osoitti, että se poistaa tehokkaasti pölyn, savun ja siitepölyn.
 • pros-icon.svg Testin ainoa ilmanpuhdistin, jossa on 3 suodatinta: esisuodatin, aktiivihiilisuodatin ja HEPA-suodatin.
 • pros-icon.svg Pestävä esisuodatin
 • pros-icon.svg Analyysimme mukaan tämä ilmanpuhdistin on hiljainen kaikilla tuulettimen nopeuksilla turboa lukuun ottamatta.
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan käyttäjäystävällinen ja intuitiivinen ohjauspaneeli…
 • pros-icon.svg Varustettu ajastimella
Ulemper
 • cons-icon.svg Valmistajan huonekokotiedot harhaanjohtavat, sopii pieniin huoneisiin (max. 30 m²).
 • cons-icon.svg Suurempi energiankulutus kuin muilla testin malleilla (87,2W).

Detaljeret gennemgang

Winix Zero Pro -mallilla saat helppokäyttöisen ilmanpuhdistimen, joka puhdistaa ilman tehokkaasti pölystä, savusta ja siitepölyhiukkasista. Testin paras ilmanpuhdistin sisältää 6 puhallinnopeutta ja siinä on erityisen hiljainen ohjelma yökäyttöä varten.

Muotoilu ja ominaisuudet – käyttäjäystävällinen mutta raskas

Syvällisen tutkimuksemme mukaan ohjauspaneeli on intuitiivinen. Painikkeet on merkitty selkeästi, joten niitä on helppo käyttää. Ilmanpuhdistimessa on valo, joka muuttuu punaisesta siniseksi sitä mukaa, kun ilma puhdistuu. Ilmanpuhdistin on selvästi näkyvissä, vaikka seisoisit etäällä ilmanpuhdistimesta. Winix Zero Pro painaa 9,3 kiloa, mikä on raskaampi kuin esimerkiksi Philips 3000i AC3033, joka painaa 6,84 kiloa. Tämä on haitta, jos haluat käyttää sitä eri huoneissa ja joudut siirtämään sitä ympäriinsä. Tämä on kuitenkin ainoa ilmanpuhdistin, jossa on lapsilukko.

Winix Zero Pro -ilmanpuhdistimessa on viisivaiheinen ilmansuodatus, kun muut testin ilmanpuhdistimet toimivat kolmivaiheisesti. Esisuodatin poistaa suuremmat hius- ja pölyhiukkaset. HEPA-suodatin poistaa pienimmät hiukkaset, kuten siitepölyn, ja hiilisuodatin poistaa pahat hajut ja kaasut. Ja sitten suodattimessa on antibakteerinen pinnoite.

Voit valita kuudesta tilasta: matala, keskitaso, korkea, turbo, automaattinen tila ja yötila. Yötilassa ilmanpuhdistimen valo sammuu, mikä on eduksi, jos haluat sijoittaa ilmanpuhdistimen samaan huoneeseen, jossa nukut. Samassa tilassa myös ääni lasketaan matalammalle äänitasolle. Kun ilmanpuhdistin on automaattisessa tilassa, puhallusnopeus säätyy huoneen ilmanlaadun mukaan ja sammuu, kun ilmanpuhdistin on puhdistanut ilman, mikä on etu. Tutkimuksemme mukaan tässä ilmanpuhdistimessa on kuitenkin korkea melutaso verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin. Valitettavasti äänitasoa koskevia tarkkoja lukuja ei ollut mahdollista löytää.

Tehokkuus

Valmistajan mukaan tässä ilmanpuhdistimessa käytetään “plasmawave”-tekniikkaa, joka on suunniteltu neutraloimaan viruksia ja kaasuja ilman otsonipäästöjä. Tässä ilmanpuhdistin eroaa muista testin malleista, joissa ei ole vastaavaa tekniikkaa. Asiantuntija-arvostelujen mukaan, joissa suoritettiin erityisiä testejä, ei ollut mahdollista löytää vakuuttavia tuloksia, jotka tukisivat plasmawave-teknologian väitettä ja hiilisuodattimen tehokkuutta.

Toisaalta tutkimuksemme mukaan ilmanpuhdistin suoriutui hyvin CADR-testeistä ja poisti tehokkaasti pölyn, siitepölyn ja savun huoneesta. Ilmanpuhdistin kuluttaa 87,2 wattia, kun esimerkiksi Philips 3000i AC3033 kuluttaa 52,6 wattia. Vertailun vuoksi testin energiatehokkain ilmanpuhdistin, Philips AC2889, kuluttaa 44,9 wattia.

Huoneen koko

Valmistaja markkinoi tätä ilmanpuhdistinta siten, että ilmanpuhdistin soveltuu enintään 120 neliömetrin kokoiseen huoneeseen. Perusteellisessa tutkimuksessamme havaitsimme, että ilmanpuhdistin toimii optimaalisesti ja tarkoituksenmukaisesti 25 neliömetrin ja enintään 30 neliömetrin huoneissa. Vertailun vuoksi Blueairin Health Protect 7740i soveltuu kaksinkertaiseen eli 60 neliömetriin ja testin halvin ilmanpuhdistin 104 neliömetriin.

Luokituksemme

Tämän Winix Zero Pro -ilmanpuhdistimen avulla saat paljon vastinetta rahoillesi. Itse asiassa se on toiseksi halvin ilmanpuhdistin ilmanpuhdistintestissämme, ja se on todella tehokas ilmanpuhdistin ilman puhdistamisessa ja haitallisten hiukkasten poistamisessa. Se on paras kodin ilmanpuhdistin, jos haluat puhdistaa ilmaa pienemmissä, enintään 30 neliömetrin huoneissa.

Teho: 87,2 W Ilmavirta: 470 m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 30 m² Poistoilman nopeus: 6 nopeutta Suodattimien määrä: 3 suodatinta Esisuodatin: Kyllä Hiilisuodatin: Kyllä, hiilisuodatin HEPA-suodatin: Kyllä Mittaukset: 60 x 39,5 x 22,5 cm Paino (kg): 9,3 kg

Levoit Core 400S

paras ilmanpuhdistin halvemmassa kategoriassa

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöinen
  2
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  5
 • CADR
  5
levoit core 400S

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Alhainen kulutus (35 wattia turbo-tilassa)
 • pros-icon.svg Muisti voi muistaa asetukset, vaikka se olisi kytketty pois päältä.
 • pros-icon.svg Sivukahvat
 • pros-icon.svg Helppo asettaa suodatin muihin malleihin verrattuna
 • pros-icon.svg Kevyt (4,88 kg), testin kevyin tuote.
Ulemper
 • cons-icon.svg Saat paljon myynninedistämissähköposteja rekisteröitymisen jälkeen sovellukseen.
 • cons-icon.svg Asiantuntijoiden mukaan ilmanlaadun anturi ei aina ollut tarkka
 • cons-icon.svg Pohjan irrottaminen on hankalaa
 • cons-icon.svg Suodattimen vaihdon ilmaisin voi olla sekava
 • cons-icon.svg Meluisampi kuin muut markkinoilla olevat ilmanpuhdistimet
 • cons-icon.svg Ohjauspaneelin painikkeet pienet

Detaljeret gennemgang

Jos etsit edullista ilmanpuhdistinta, Levoit Core 400S on hyvä valinta. Sylinterimäinen ilmanpuhdistin osoittautui erityisen hyväksi puhdistamaan ilmaa nopeasti ja tehokkaasti. Se on myös testin energiatehokkain ilmanpuhdistin.

Suunnittelu ja ominaisuudet

Tämä ilmanpuhdistin soveltuu enintään 37 neliömetrin kokoiseen huoneeseen. Useimpien muiden testissä olleiden mallien tavoin siinä on LED-näyttö. Toisin kuin muissa ilmanpuhdistimissa, näytön painikkeet ovat pienet, mikä voi olla haitaksi. Toisaalta tässä ilmanpuhdistimessa on sivukahvat. Muista malleista poiketen tässä ilmanpuhdistimessa on muisti, joten se muistaa asetukset, kun kytket sen pois päältä ja uudelleen päälle, mikä on plussaa.

Kuten muutkin testin ilmanpuhdistimet, se toimii mukana tulevan sovelluksen kanssa. Sovelluksessa voit ohjelmoida ilmanpuhdistimen toimimaan tiettyinä aikoina. Sovelluksessa saat myös yleiskatsauksen ilmanlaadusta viikon ajalta kuvaajan muodossa. Kokemuksemme tästä ilmanpuhdistimesta on, että kun olet luonut tilin sovellukseen ja rekisteröitynyt, saat monia mainossähköposteja, mikä on miinus.

Äänitaso on korkeampi kuin muissa markkinoilla olevissa malleissa. Tuotteen analyysin avulla havaitsimme, että yötilassa sen äänitasoksi mitattiin 42,1 desibeliä, mikä on tämän ilmanpuhdistimen alhaisin, ja 59,9 desibeliä turbolla. Vertailun vuoksi Philips 3000i AC3033:n äänitaso on alimmillaan 34 desibeliä.

Suodattimen vaihto

Ilmanpuhdistimessa oleva merkkivalo kertoo, milloin suodatin on aika vaihtaa. Tutkimuksessamme havaitsimme, että merkkivalo voi olla hämmentävä, sillä käyttöohjeen mukaan merkkivalon syttyminen ei välttämättä tarkoita, että suodatin on vaihdettava.

Eri arvosteluissa oli erimielisyyttä siitä, kuinka usein suodatin tulisi vaihtaa. Jotkut suosittelevat sen vaihtamista kerran vuodessa, toiset taas kahdesti vuodessa. Varmuuden vuoksi suosittelemme tarkistamaan sovelluksen mittaukset, jotka ilmoittavat prosentteina suodattimen tehokkuuden. Kokemuksemme mukaan ilmanpuhdistimesta voi olla hankalaa irrottaa jalusta, joka on tarpeen suodattimen vaihtamiseksi.

Tehokkuus – alhainen energiankulutus

CADR-testeissä se osoittautui hyväksi savun, siitepölyn kaltaisten allergeenien ja epäpuhtauksien poistamisessa ilmasta, mikä takaa terveellisen sisäilmaston. Kokemuksemme mukaan ilmanpuhdistimella on hyvä kyky poistaa savu nopeasti ja tehokkaasti. Laajan tutkimuksemme avulla havaitsimme, että sen kyvystä päästä eroon savukkeiden hajuista vallitsee erimielisyyttä. Joissakin asiantuntija-arvioissa huomautettiin myös, että ilmanlaadun mittaamiseen käytetyt anturit eivät aina ole tarkkoja.

Se eroaa muista siinä, että sen kulutus on pienempi. Turboasennossa se kuluttaa 35 wattia, kun taas pienimmällä asetuksella se kuluttaa 5 wattia. 8 wattia. Tämä tarkoittaa, että kokonaisuutena sillä on testin eri ilmanpuhdistimista alhaisin kulutus ilmaa puhdistaessaan.

Luokituksemme

Tämä on halvin ilmanpuhdistin ilmanpuhdistintestissämme. Siinä on samanlainen kolmivaiheinen suodatinjärjestelmä kuin testivoittajassa, mutta sen saa noin 200 kruunua halvemmalla, ja se puhdistaa ilman tehokkaasti. Se on myös energiatehokkaampi ja sen kulutus on pienempi kuin muiden testin laitteiden. Jos haluat päästä eroon savukkeiden hajuista, suosittelemme sen sijaan Philips AC2889 -puhdistinta. Tämä on kuitenkin täydellinen, jos haluat pitää kulutuksen alhaisena.

Teho: 38 W Ilmavirta: 442m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 37 m² Poistoilman nopeus: 4 nopeutta Suodattimien määrä: 3 suodatinta Esisuodatin: Kyllä Hiilisuodatin: Kyllä HEPA-suodatin: Kyllä Mittaukset: 52 x 27,5 x 27,5 cm Paino (kg): 4,88 kg

Philips 3000i AC3033

premium-mallien paras ilmanpuhdistin

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöinen
  3
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  5
 • CADR
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Suurempiin huoneisiin kuin muut testin ilmanpuhdistimet (max. 104 m²), testin suurin huone.
 • pros-icon.svg Imee pölyn, savun ja allergeeniset hiukkaset 360 asteen pinnalla.
 • pros-icon.svg Suorita tutkimuksemme hyvin CADR-testauksessa
 • pros-icon.svg Erittäin alhainen melutaso yötilassa, tutkimuksemme on hyvin alhainen verrattuna muihin markkinoilla oleviin malleihin (34 dB).
 • pros-icon.svg Ohjauspaneeli antaa äänimerkin käytön aikana, joten se sopii näkövammaisillekin.
 • pros-icon.svg Laajan tutkimuksen mukaan sovellus on käyttäjäystävällinen.
Ulemper
 • cons-icon.svg Analyysimme mukaan se on erittäin meluisa suurimmalla nopeudella.
 • cons-icon.svg Voi imeä 360 astetta vain, jos se sijoitetaan huoneen keskelle.

Detaljeret gennemgang

Philips 3000i AC3033 on älykäs ilmanpuhdistin, joka on testivoittajan tavoin varustettu sensoreilla. Mutta toisin kuin testivoittajaa, voit ohjata ilmanpuhdistinta älypuhelimella. Se eroaa testin toisesta Philipsin mallista siinä, että se sopii isompaan huoneeseen.

Suunnittelu ja ominaisuudet – ohjaus mukana tulevan sovelluksen kautta

Ohjauspaneelin painikkeet piippaavat, kun niitä painetaan, joten ne soveltuvat myös näkövammaisille. Kokemuksemme mukaan ohjauspaneeli ei ole yhtä intuitiivinen kuin esimerkiksi testivoittaja. Ulkopuolisten testien mukaan valikoissa navigoimiseen on käytettävä käyttöohjetta. Huomasimme myös, että käynnistys/pysäytyspainiketta on pidettävä alhaalla vähintään 3 sekuntia, jotta se voidaan kytkeä päälle/pois päältä.

Tässä Philipsin ilmanpuhdistimessa on anturit, jotka tarkistavat ilmanlaadun ja säätelevät automaattisesti tehoa ja säätävät sitä tarpeen mukaan, aivan kuten muissakin testissä olleissa malleissa. Se eroaa siitä siinä, että se säätää ohjauspaneelin valon voimakkuutta, kun sammutat huoneen valot, esimerkiksi kun menet nukkumaan. Voit myös sammuttaa sen manuaalisesti.

Ohjauspaneelista voit seurata ilmanlaatua. Se ilmoitetaan numeroina, ja paneelin ympärillä oleva väri vaihtuu. Näytössä näkyy myös suodattimen tehokkuus ja milloin on aika vaihtaa suodatin. Voit tarkastella tietoja mukana tulevassa sovelluksessa, ja sinulla on myös mahdollisuus käyttää ääniohjausta. Tutkimuksessamme havaitsimme

huomaa, että sovelluksen fontti on pieni, mikä voi vaikeuttaa sisällön lukemista joillekin ihmisille.

Kokemuksemme mukaan tuotteen melutaso on alhainen, 34 desibeliä, kun se on yötilassa verrattuna muihin markkinoilla oleviin ilmanpuhdistimiin. Samoissa arvosteluissa korostetaan kuitenkin, että se on erittäin meluisa turbotilassa.

Suodattimen tehokkuus ja puhdistus

Philips 3000i AC3033 on varustettu HEPA-suodattimella, kun taas Philips AC2889:ssä on kolme: 1 esisuodatin, 1 hiilisuodatin ja 1 nanoprotect-suodatin S3. Siinä on 3 nopeutta, kun Philips 3000i AC3033:ssa on 1. Tutkimuksessamme havaitsimme, että Philips 3000i AC3033 käyttää sähköstaattisia suodattimia, jotka houkuttelevat pölyä ja ilmassa olevia hiukkasia. Tämä tarkoittaa, että sen ei tarvitse työskennellä yhtä kovaa, mikä vähentää sekä ääntä että energiankulutusta.

Tuotetta koskevassa analyysissämme havaitsimme, että CADR-testissä se päihitti testivoittajan poistamalla haitallisia hiukkasia, kuten pölyä, siitepölyä ja savua, ja puhdistamalla ilmaa kaasuista. Se imee 520 kuutiometriä ilmaa tunnissa. Ilmanpuhdistintutkimuksemme mukaan se ei sovellu keittiöön, mutta on hyvä muihin huoneisiin.

Tämä ilmanpuhdistin kuluttaa 52,6 wattia, kun taas testivoittajamme kuluttaa 87,2 wattia. Philips AC2889 kuluttaa 44,9 wattia, mikä on 7,7 wattia vähemmän.

Ilmanpuhdistin ilmoittaa, kun on aika puhdistaa se ja vaihtaa suodatin. Kokemuksemme mukaan suodattimen irrottaminen vaatii hieman voimaa. Sinun on pidettävä kiinni ilmanpuhdistimesta toisella kädellä, kun vaihdat suodattimen toisella, mikä on haitta. Käytännön testeissä suodatin osoittautui kuitenkin helpoksi laittaa paikalleen, ja se painaa 6,84 kiloa, mikä on 660 grammaa vähemmän kuin Philips AC2889.

Huoneen koko

Toisin kuin toinen Philipsin ilmanpuhdistin, tämä on pyöreä ja imee 360 astetta. Laajassa tutkimuksessamme havaitsimme, että tämä on mahdollista vain, jos se sijoitetaan huoneen keskelle. Sen sijoittaminen seinää vasten vähentää pinta-alaa. Tämä ilmanpuhdistin soveltuu enintään 104 neliömetrin kokoiseen huoneeseen. Philips AC2889 soveltuu 79 neliömetrin kokoiseen huoneeseen, mikä on 25 neliömetriä vähemmän.

Luokituksemme

Tämä on ilmanpuhdistintestimme toiseksi kallein ilmanpuhdistin. Mutta et saa vain modernia ilmanpuhdistinta, jossa on älykästä teknologiaa. Kompaktista koostaan huolimatta se on testin ilmanpuhdistin, joka sopii suurimpaankin huoneeseen. Se imee joka puolelta ja torjuu tehokkaasti kaikki hiukkaset ja allergeenit. Se maksaa 2 000 Tanskan kruunua enemmän kuin testivoittaja, mutta on hintansa arvoinen, jos haluat ilmanpuhdistimen, joka ei vie liikaa tilaa mutta on silti tehokas.

Teho: 52,6 W Ilmavirta: 520 m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 104 m² Poistoilman nopeus: 3 nopeutta Suodattimien määrä: 1 suodatin Esisuodatin: Ei Hiilisuodatin: Ei HEPA-suodatin: Kyllä Mittaukset: 64,5 x 28,5 x 28,5 cm Paino (kg): 6,84 kg

Blueair Health Protect 7740i

paras ilmanpuhdistin allergikoille.

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöinen
  3
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  5
 • CADR
  5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan tämä vähentää astmaa sairastavien oireita.
 • pros-icon.svg Sovellus tarjoaa jopa 22 puhallusnopeutta.
 • pros-icon.svg App tarjoaa hyvän yleiskuvan tutkimuksemme mukaan
 • pros-icon.svg Varustettu pyörillä
 • pros-icon.svg Analyysimme mukaan helppoa ja nopeaa päästä alkuun
Ulemper
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan meluisa, jopa alhaisilla nopeuksilla.
 • cons-icon.svg Ohjauspaneelin painikkeet voivat olla ärsyttäviä.
 • cons-icon.svg Näyttö ei sovellu värisokeille
 • cons-icon.svg Suuri ja painava (12,62 kg), testin painavin.

Detaljeret gennemgang

Jos etsit ilmanpuhdistinta, joka pystyy puhdistamaan ilman useita kertoja tunnissa ja ylläpitämään jatkuvasti hyvää ilmanlaatua, tämä Blueairin Health Protect 7740i ilmanpuhdistin on paras valinta sinulle. Se soveltuu jopa 60 neliömetrin huoneisiin ja antaa sovelluksessa enemmän puhallusnopeuksia kuin näytössä.

Suunnittelu ja ominaisuudet

Kuten testin kahdessa ensimmäisessä tuotteessa, myös tässä ilmanpuhdistimessa on mahdollista nähdä ilman pienhiukkasten ja kaasujen määrä näytöltä. Näytössä käytetään punaisia, oransseja, keltaisia, vihreitä ja sinisiä värejä, mikä ei ole värisokeille optimaalista. Kokemuksemme mukaan ilmanpuhdistimesta saadun kokemuksen mukaan näytön painikkeet voivat olla ärsyttäviä ja vasteettomia, kun laite on sammutettu. Voit korjata tämän avaamalla sovelluksen ja kytkemällä sen päälle sovelluksessa.

Voit asettaa sen automaattiseen tilaan, jolloin se kytkeytyy päälle vain, kun se havaitsee ilmanlaadun laskun. Voit myös jättää sen toimimaan jatkuvasti. Siinä on 4 tuulettimen nopeutta. Muiden testissä olleiden mallien tavoin siinä on yötila, joka alentaa äänitasoa ja himmentää valoa. Tuotetta tutkiessamme havaitsimme, että äänitaso yötilassa oli korkea verrattuna muihin testissä olleisiin malleihin.

Sovelluksessa voit valita 22 puhallusnopeuden välillä. Sovellus antaa yksityiskohtaisemman yleiskuvan ilmanlaadusta kuin itse ilmanpuhdistimen näyttö. Saat myös lämpötila- ja kosteuslukemat. Valitettavasti sovelluksen muoto ei tehnyt meihin vaikutusta. Kaikkia mittauksia ja tietoja ei ole mahdollista saada samalle sivulle, ja eri parametreja joutuu klikkaamaan läpi, mikä on miinus.

Blueair Health Protect 7740i on kooltaan 69,5 x 30 x 30,5 cm ja painaa 12,62 kilogrammaa. Tämä tekee siitä testin painavimman ilmanpuhdistimen, mikä on haitta, jos haluat siirtää sitä ympäri kotiasi.

Tehokkuus ja suodattimen vaihto

Suositeltu huonekoko on 60 neliömetriä.Tämä ilmanpuhdistin sopii samaan 60 neliömetrin huonekokoon kuin Electroluxin ilmanpuhdistin. Valmistaja mainostaa käyttävänsä plasmalataustekniikkaa, jonka on tarkoitus vangita viruksia ja bakteereja, jotka se tuhoaa jopa valmiustilassa. Tutkimuksemme mukaan tämän tehokkuutta ei ollut mahdollista mitata.

Se puhdistaa ilmaa tehokkaasti 5 kertaa tunnissa ja ottaa talteen 3 erikokoisia ilmassa olevia hiukkasia sekä tVOC-yhdisteitä. CADR-testissä se puhdisti ilman kaikista hiukkasista ja hallitsi myös savusta ja allergeeneista peräisin olevat ultrapienet hiukkaset. Tässä testissä se sai ulkoisissa testeissä parhaat pisteet, aivan kuten Philips 3000i AC3033.

Merkkivalo ilmaisee, kun suodatin on aika vaihtaa. Kuten Philips 3000i AC3033:ssa, tämä oli testeissä vaikeaa, koska suodatin on tiukasti kiinni. Suodattimen saaminen kunnolla paikalleen oli vaikeampaa kuin Philips 3000i AC3033:ssa. Kattavan analyysimme mukaan suodattimen hyötysuhde oli 66 prosenttia kolmen kuukauden säännöllisen käytön jälkeen.

Luokituksemme

Blueair Health Protect 7740i on testimme kallein ilmanpuhdistin. Se ei pysty käsittelemään yhtä suurta huonetta kuin testin halvempi ilmanpuhdistin, mutta se on älykäs ja tehokas ilmanpuhdistin (koti)toimistoon tai koteihin, joissa on erittäin huono sisäilmasto, sillä se imee 735 kuutiometriä tunnissa. Kokemuksemme mukaan ilmanpuhdistin paransi merkittävästi astmaa sairastavien oireita ja helpotti hengittämistä poskiontelo-ongelmista kärsiville.

Teho: Ei ilmoitettu Ilmavirta: 735m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 60 m² Poistoilman nopeus: 4 nopeutta/22 i appen Suodattimien määrä: 1 suodatin Esisuodatin: Kyllä Hiilisuodatin: Ei HEPA-suodatin: Kyllä Mittaukset: 69,5 x 30 x 30,5 cm Paino (kg): 12,62 kg

Blueair Blue Pure 221

paras ilmanpuhdistin perustoiminnoilla

4.4
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöinen
  3
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  5
 • CADR
  5

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Puhallusnopeuden 3 painiketta ovat suuret ja selkeät.
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan se on erittäin helppo koota, käynnistää ja käyttää.
 • pros-icon.svg Sisältää aktiivihiilisuodattimen, joka on suunniteltu poistamaan kaasuja.
 • pros-icon.svg Kokemuksemme mukaan tämä poistaa ruoanvalmistuksen hajut.
 • pros-icon.svg Tutkimustemme mukaan astmaoireet paranevat.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus ostaa esisuodattimia eri väreissä sisustukseen sopiviksi.
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei sovellustoimintoa
 • cons-icon.svg Ei ajastintoimintoa
 • cons-icon.svg Kovaääninen kuin liesituuletin
 • cons-icon.svg Ei ole kahvoja, ja sitä on vaikea liikutella.
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan puhdistaa parhaiten nopeudella 3

Detaljeret gennemgang

Jos etsit yksinkertaista ilmanpuhdistinta ilman liikaa hienouksia, Blueair Blue Pure 221 on ihanteellinen. Blueairin Blue Pure 221 on varustettu kolmella nopeusasetuksella, ja se puhdistaa ilmaa yhtä tehokkaasti kuin muutkin ilmanpuhdistimet, vaikka siinä ei olekaan yhtä paljon ominaisuuksia.

Suunnittelu ja ominaisuudet

Tämä Pure 221 ilmanpuhdistin toimii 3 puhallusnopeudella. Toisin kuin useimmissa muissa testissä olleissa malleissa, siinä ei ole ajastinta, sovellustoimintoa, yötilaa tai automaattitoimintoa. Tämä tarkoittaa, että sinun on asetettava puhallusnopeus itse tarpeen mukaan. Vaikka Blueairin Health Protect 7740i on tarkoitettu enintään 60 neliömetrin kokoiseen huoneeseen, se soveltuu pienempiin, enintään 50 neliömetrin huoneisiin.

Mukana toimitetaan kaksi eriväristä esisuodatinta. Voit ostaa näitä suodattimia myös muissa väreissä, jotta ne sopivat sisustuksesi väriin. Esisuodattimen käyttö on vapaaehtoista. Jos haluat, se on valettava alaosan päälle, mikä voi olla hankalaa.

Se painaa 7,31 kiloa vähemmän kuin testin voittaja, joka painaa 9,3 kiloa, ja Blueair Health Protect 7740i, joka painaa 12,62 kiloa ja on testin painavin.

Tehokkuus

Blueairin Blue Pure 221 puhdistaa 590 kuutiometriä tunnissa, mikä tarkoittaa, että se puhdistaa ilmaa 12 minuutin välein enintään 50 neliömetrin huoneessa. CADR-testissä se osoittautui yhtä tehokkaaksi pölyn, siitepölyn ja allergeenien poistossa kuin muut testissä olleet ilmanpuhdistimet. Kokemuksemme mukaan ilmanpuhdistin puhdistaa parhaiten nopeudella 3.

Toisaalta sen äänitaso on erittäin korkea. Käyttäjien arvioiden mukaan nopeus numero 2 on äänitasoltaan sama kuin liesituuletin. Tämä on haitta, jos haluat käyttää ilmanpuhdistinta yöllä.

Muista malleista poiketen Blueairin Blue Pure 221 laitteen suodatin vaihdetaan ylhäältäpäin. Tutkimuksemme mukaan yläosaa oli vaikea irrottaa suodattimeen pääsemiseksi. Toisaalta tämän ilmanpuhdistimen ansiosta esisuodattimen voi pestä pesukoneessa, mitä kaikki testissämme olleet ilmanpuhdistimet eivät tarjoa.

Luokituksemme

Markkinoiden parhaista ilmanpuhdistimista tämä Blueairin Blue Pure 221on paras perusmalli. Siinä ei ole sovellustoimintoa, yötilaa tai automaattitoimintoa. Tämän vuoksi se soveltuu satunnaiseen käyttöön tarpeen mukaan. Se on silti tehokas ilmanpuhdistin, joka puhdistaa ilman pölystä ja muista häiritsevistä hiukkasista. Blue Pure 221 ei sisällä HEPA-suodatinta, joten se ei ole paras ilmanpuhdistin allergikoille, mutta se on erinomainen parantamaan yleisesti ilmankosteutta ja pääsemään eroon kuivasta ilmasta ja pölypunkista. Hinnaltaan se on keskihintainen ja maksaa noin 1 000 Tanskan kruunua enemmän kuin testivoittaja.

Teho: 52,5 W Ilmavirta: 590m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 50 m² Poistoilman nopeus: 3 nopeutta Suodattimien määrä: 1-2 suodatinta Esisuodatin: Kyllä (valinnainen) Hiilisuodatin: Kyllä, hiilisuodatin HEPA-suodatin: Ei Mittaukset: 52,1 x 32,7 x 33,6 cm Paino (kg): 7,31 kg

Philips AC2889

paras ilmanpuhdistin pahoille hajuille

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Helppokäyttöinen
  4
 • Hiukkaset
  4
 • Kaasut
  3
 • CADR
  4
Philips AC2889

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Aktiivihiilisuodatin torjuu kaasuja ja hajuja
 • pros-icon.svg Varustettu esiasetetuilla ohjelmilla (allergeenit, bakteerit, virukset).
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan alhainen äänitaso pienimmällä tuulettimen nopeudella on alhaisin.
Ulemper
 • cons-icon.svg Vaikea poistaa ja vaihtaa suodatinta
 • cons-icon.svg Mukana tuleva käyttöohje ei ole kovin yksityiskohtainen
 • cons-icon.svg Häiritsevät sovelluksen sisäiset mainokset
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan sovellus ei ole kattava, esim. ei ole mahdollisuutta ohjelmointiin.
 • cons-icon.svg Tutkimuksemme mukaan sinun on nollattava kirkkaus sen sammuttamisen jälkeen.
 • cons-icon.svg Ei puhdista ilmaa yhtä tehokkaasti kuin muut testin ilmanpuhdistimet.

Detaljeret gennemgang

Jos haluat puhdistaa ilman pahoista hajuista, bakteereista ja viruksista, tämä aktiivihiilisuodattimella varustettu ilmanpuhdistin on sinulle sopiva. Sen äänitaso on matala alimmillaan, ja se soveltuu hyvin pieniin, 29 neliömetrin huoneisiin.

Suunnittelu ja ominaisuudet

Tämä ilmanpuhdistin on hyvin samankaltainen kuin testivoittaja. Molemmissa ilmanpuhdistimissa on ajastin, anturit, automaattitoiminto ja yötila. Vertailun vuoksi Philips 3000i AC3033:ssa ei ole ajastinta eikä automaattitoimintoa. Tämän Philips AC2889 -puhdistimen ajastin voidaan asettaa toimimaan tunnin välein enintään 12 tunnin ajan kerrallaan. Siinä on 5 puhallusnopeutta, kun taas Philips 3000i AC3033 toimii kolmella eri nopeudella. Vertailun vuoksi testivoittajalla on 6 puhallinnopeutta.

Tutkimuksemme mukaan sen äänitaso on alhainen, kun se on asetettu pienimmälle tuulettimen nopeudelle. Toisaalta äänitaso on korkea, kun se kytketään kovemmalle. Kokemuksemme mukaan on parempi käyttää korkeampia nopeuksia silloin, kun et ole huoneessa.

Tehokkuus ja vaikuttavuus

Valmistaja väittää, että tämä ilmanpuhdistin soveltuu 79 neliömetrin huoneisiin. Tuotetta koskevassa analyysissämme havaitsimme, että se on tehokkain, jos sitä käytetään enintään 29 neliömetrin huoneessa. Muiden mallien tapaan tämäkin ilmanpuhdistin sisältää HEPA-suodattimen, joka pystyy keräämään ilmassa olevia hiukkasia jopa 0,3 mikroniin asti.

CADR-testeissä tämä ilmanpuhdistin ei suoriutunut yhtä hyvin kuin testin viisi ensimmäistä mallia. Se eroaa kuitenkin muista malleista siinä, että siinä on aktiivihiilisuodatin. Aktiivihiilisuodatin on suunniteltu vähentämään kaasuja ja puhdistamaan ilmaa pahoista hajuista, ja siinä on ominaisuuksia, jotka on suunniteltu poistamaan allergeeneja ja tietyntyyppisiä bakteereja ja viruksia. Tutkimuksessamme havaitsimme, että voit asettaa kaikki nämä ominaisuudet sovelluksessa ja että se on käyttäjäystävällinen. Sovellus on ilmainen, mutta se sisältää mainoksia, jotka ponnahtavat esiin käytön aikana, mikä on miinus.

Philips 3000i AC3033:een verrattuna kulutus on pienempi. Tämä ilmanpuhdistin kuluttaa 44,9 wattia, kun taas Philips 3000i AC3033 kuluttaa 52,6 wattia.

Luokituksemme

Valitse tämä ilmanpuhdistin, jos tärkeintä on puhdistaa ilma huonoista hajuista ja kaasuista. Aktiivihiilisuodatin tekee juuri näin. Se on hintaluokan kalliimmasta päästä, mutta maksaa muutaman satasen vähemmän kuin Philips 3000i AC3033, vaikka saat enemmän ominaisuuksia.

Teho: 44,9 W Ilmavirta: 211m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 29 m² Poistoilman nopeus: 5 nopeutta Suodattimien määrä: 3 suodatinta Esisuodatin: Kyllä Hiilisuodatin: Kyllä, hiilisuodatin HEPA-suodatin: Ei Mittaukset: 56 x 36 x 25 cm Paino (kg): 7,5 kg

Electrolux Well A7 WA71-304DG

paras ilmanpuhdistin seinäasenneuksella

3.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Helppokäyttöinen
  3
 • Hiukkaset
  5
 • Kaasut
  3
 • CADR
  4
Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan ripustaa seinälle tai asettaa lattialle.
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan erittäin hiljainen ilmanpuhdistin joka on ihanteellinen makuuhuoneessa käytettäväksi.
 • pros-icon.svg Tutkimuksemme mukaan helppo purkaa ja koota ja päästä alkuun.
 • pros-icon.svg Käyttäjien arvioiden mukaan sovellus on erittäin informatiivinen ja antaa hyvän yleiskuvan eri parametreista.
Ulemper
 • cons-icon.svg Analyysimme mukaan kaasuille vähemmän hyötyä
 • cons-icon.svg Hitaampi kuin muut mallit, jopa suurimmalla nopeudella.
 • cons-icon.svg Ei voi käyttää ääniohjausta kuten muita testissä olleita malleja.

Detaljeret gennemgang

Electrolux Well A7 -ilmanpuhdistin sopii samaan 60 neliömetrin huonekokoon kuin Blueair Health Protect 7740i -ilmanpuhdistin. Siinä on kuitenkin tyylikäs muotoilu, joka voidaan vaihtoehtoisesti sijoittaa lattialle tai ripustaa seinälle.

Suunnittelu ja ominaisuudet

Elektrolux-ilmanpuhdistimeen on saatavana sekä seinäkiinnikkeet että pienet jalat, joten voit sijoittaa sen myös lattialle. Levoit Core 400S:n tavoin siinä on kahva ja se painaa 6,2 kiloa, mikä on eduksi, jos haluat käyttää sitä kodin eri huoneissa.

Sovelluksessa näet eri parametrit, ja analyysimme mukaan se tarjoaa hyvän yleiskuvan ja on intuitiivinen käyttää. Se antaa myös hyvän yleiskuvan huoneen lämpötilasta ja kosteudesta. On kuitenkin parasta käyttää sovellusta, sillä ilmanpuhdistimen painikkeita on vaikea käyttää. Kokemuksemme mukaan tämän parhaan ilmanpuhdistimen painikkeet eivät aina toimi kunnolla. Ilmanpuhdistimessa ei ole selkeää ja intuitiivista ohjauspaneelia, kuten useimmissa muissa testin malleissa.

Joissakin testeissä yhteys ilmanpuhdistimen ja sovelluksen välillä oli epävakaa, kun taas toisissa testeissä se toimi tarkoitetulla tavalla. Toisin kuin muita malleja, tätä ei voi käyttää ääniohjauksella.

Tehokkuus

Siinä on sekä HEPA-suodatin että aktiivihiilisuodatin. Käyttäjien ja asiantuntijoiden arvioiden mukaan se puhdisti ilmaa tehokkaasti, mutta se ei saanut CADR-testeissä yhtä hyviä pisteitä kuin testin neljä ensimmäistä mallia. Tutkimuksessamme havaitsimme, että se on hyvä poistamaan pahoja hajuja. Korostettiin kuitenkin, että se on hitaampi kuin muut markkinoilla olevat mallit. Tämä pätee myös silloin, kun se on asetettu suurimmalle nopeudelle. Analyysimme mukaan tämä ilmanpuhdistin on keskinkertainen kaasujen poistossa.

Huomasimme myös, että se on erittäin meluisa suurimmalla nopeudella. Siksi on suositeltavaa ohjelmoida se toimimaan korkeammilla nopeuksilla, kun et ole huoneessa. Toisaalta matala nopeus on erittäin hiljainen ja sopii makuuhuoneeseen, vaikka sille ei olekaan varattu yötilaa.

Luokituksemme

Tämä hyvä ilmanpuhdistin tekee sen, mitä sen pitääkin tehdä, ja puhdistaa ilman tehokkaasti. Jos haluat ilmanpuhdistimen, joka puhdistaa ilman nopeammin tai on suunniteltu erityisesti kaasulle, suosittelemme yhtä testimme kolmesta ensimmäisestä parhaasta ilmanpuhdistimesta. Toisaalta tämä ilmanpuhdistin on itsestään selvä valinta, jos haluat myös kauniin ilmanpuhdistimen, jonka voi ripustaa myös seinälle.

Teho: Ei ilmoitettu Ilmavirta: 351m3/h Suositeltava enimmäishuonekoko: 60 m² Poistoilman nopeus: 5 nopeutta Suodattimien määrä: 2 suodatinta Esisuodatin: Ei Hiilisuodatin: Kyllä HEPA-suodatin: Kyllä Mittaukset: 57,9 x48 x 21,3 cm Paino (kg): 6,2 kg

Guide Miten valita paras ilmanpuhdistin

 
Winix-Zero-Pro.webp

Winix Zero Pro

levoit-core-400S-scaled.webp

Levoit Core 400S

removal.ai_e049afb0-9895-4f0c-8287-e28585b9df9a-philips-3000i-ac3033.png

Philips 3000i AC3033

Blueair-Health-Protect-7740i.webp

Blueair Health Protect 7740i

Blueair-Blue-Pure-221.webp

Blueair Blue Pure 221

Philips-AC2889.webp

Philips AC2889

Electrolux-Well-A7-WA71-304DG.png

Electrolux Well A7 WA71-304DG

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.4
star star star star star
4.6
star star star star star
4.6
star star star star star
4.4
star star star star star
4.0
star star star star star
3.8
star star star star star
Teho 87,2 W 38 W 52,6 W Ei ilmoitettu 52,5 W 44,9 W Ei ilmoitettu
Ilmavirta 470 m3/h 442m3/h 520 m3/h 735m3/h 590m3/h 211m3/h 351m3/h
Suositeltava enimmäishuonekoko 30 m² 37 m² 104 m² 60 m² 50 m² 29 m² 60 m²
Poistoilman nopeus 6 nopeutta 4 nopeutta 3 nopeutta 4 nopeutta/22 i appen 3 nopeutta 5 nopeutta 5 nopeutta
Suodattimien määrä 3 suodatinta 3 suodatinta 1 suodatin 1 suodatin 1-2 suodatinta 3 suodatinta 2 suodatinta
Esisuodatin Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä (valinnainen) Kyllä Ei
Hiilisuodatin Kyllä, hiilisuodatin Kyllä Ei Ei Kyllä, hiilisuodatin Kyllä, hiilisuodatin Kyllä
HEPA-suodatin Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Ei Kyllä
Mittaukset 60 x 39,5 x 22,5 cm 52 x 27,5 x 27,5 cm 64,5 x 28,5 x 28,5 cm 69,5 x 30 x 30,5 cm 52,1 x 32,7 x 33,6 cm 56 x 36 x 25 cm 57,9 x48 x 21,3 cm
Paino (kg) 9,3 kg 4,88 kg 6,84 kg 12,62 kg 7,31 kg 7,5 kg 6,2 kg
Käyttäjien arvostelut 5 5 5 5 4 5 4
Helppokäyttöinen 4 2 3 3 3 4 3
Hiukkaset 5 5 5 5 5 4 5
Kaasut 5 5 5 5 5 3 3
CADR 5 5 5 5 5 4 4
Tjek billigste pris Set til 399 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 599 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Gigantti På lager
Set til 753 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
CDON På lager
Set til 379 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Power På lager
Set til 249 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Clas Ohlson På lager

Koska olemme yhä tietoisempia haitallisista kaasuista, ilmanpuhdistimista on tullut erittäin suosittuja viime vuosina. Valitsimme testissämme parhaat, ja ostajan oppaassa keskitymme helppokäyttöisyyteen aina ohjauspaneelin suunnittelusta ja käytöstä ilmanpuhdistimen painoon ja äänitasoon eri nopeuksilla. Tarkastelemme myös tarkemmin suodatintyyppejä ja ei-toivottujen hiukkasten ja kaasujen puhdistussuodattimia. Sen mittaamiseksi, kuinka tehokkaasti ilmanpuhdistimet voivat poistaa ilmassa olevia pölyhiukkasia, allergeeneja, kuten siitepölyä, käytetään niin sanottua CADR-testiä. Tarkastelemme myös tätä lähemmin. Oppaan avulla voit päättää minkälainen ilmanpuhdistin on paras juuri sinun tarpeisiin parantamaan sisäilman laatua.

Helppokäyttöisyys

Helppokäyttöisyys käsittää monia asioita. Kaiken kaikkiaan keskitymme siihen, kuinka mukava ja helppo ilmanpuhdistin on käyttää. Sen pitäisi olla helppo käynnistää, eikä se saisi pitää liikaa ääntä käytön aikana.

Ohjauspaneeli ja sovellus

Kaikki testissä olleet mallit oli helppo koota ja asentaa. Useimmissa malleissa ohjauspaneeli sijaitsee yläosassa. Joissakin ilmanpuhdistimissa se on sen sijaan sivussa. Tämä on tärkeää riippuen siitä, mihin sen sijoitat. Jos se on korkealla hyllyllä, kannattaa valita ilmanpuhdistin, jossa painikkeet ovat sivulla, sillä yläosassa oleviin painikkeisiin voi olla vaikea päästä käsiksi. Tuotearvosteluissamme olemme keskittyneet painikkeiden sijaintiin, kokoon ja reaktiivisuuteen. Niiden tulisi olla hyvällä etäisyydellä toisistaan ja riittävän suuria, jotta niitä on helppo painaa.

Testissämme olleille malleille on yhteistä se, että ohjauspaneelissa käytetään LED-valoja ja -merkkivaloja. Valo, joka osoittaa, kuinka puhdasta ilma on, voi olla hyödyllinen. Värisokeiden on hyvä tietää, että valo on yleensä tietyn värinen. Tämän vuoksi joidenkin ihmisten voi olla vaikea erottaa eri värejä toisistaan ja lukea niitä oikein.

Kaikissa malleissa, testivoittajaa lukuun ottamatta, käytetään sovellusyhteyttä. Sovelluksessa voit yleensä ohjata ilmanpuhdistinta ja saada paremman yleiskuvan sen mittauksista. Eroja on siinä, kuinka yksityiskohtainen ja selkeä sovellus on. Käyttäjäystävällisemmät antavat hyvän yleiskatsauksen ilman, että sinun tarvitsee naputella paljon. Tällainen voisi olla esimerkiksi Philips AC2889.

Toisaalta huomasimme tutkimuksessamme, että sovelluksessa on usein mainoksia. Tämä voi häiritä.

Paino

Ilmanpuhdistimen painolla on myös merkittävä rooli käytön helppouden kannalta. Arvostat kevyempää ilmanpuhdistinta, jos joudut siirtämään sitä ympäriinsä. Testissämme paino vaihtelee 4,88 kilosta raskaimmillaan 12,62 kiloon. Keskipaino on tässä testissä 7,8 kiloa.

Äänitaso

Ilmanpuhdistin pitää ääntä, kun se puhdistaa ilmaa haitallisista aineista. Melutasoissa on jälleen eroja. Valitettavasti ei ollut mahdollista löytää tarkkoja lukuja melutasosta. Yhteinen nimittäjä on se, että melutaso muuttuu tuulettimen nopeuden mukaan. Kaikissa malleissa melutaso on alhaisemmalla nopeudella alhaisempi kuin korkeammalla nopeudella. Toisaalta joidenkin mallien äänitaso oli meluisa myös alhaisella nopeudella. Philips 3000i AC3033:n melutaso on alhaisin yötilassa 34 desibeliä. Tämä vastaa jääkaapin ääntä. Vertailun vuoksi Levoit Core 400S:n melutaso yötilassa on 42,1 desibeliä. Jos siis haluat käyttää ilmanpuhdistinta makuuhuoneessa yöllä, kannattaa kiinnittää huomiota äänitasoon ja valita ilmanpuhdistin jossa on alhainen melutaso.

Suodatintyypit

Arvosteluissamme törmäät erityyppisiin suodattimiin:

 • Esisuodatin
 • HEPA-suodatin
 • Hiilisuodatin
 • Nanoprotect-suodatin

Esisuodatin

Esisuodatin on ensimmäinen suodatin, jonka kanssa pöly ja allergeenit joutuvat kosketuksiin. Esisuodattimella varustettu ilmanpuhdistin voi suodattaa suuremmat hiukkaset pois.

Joissakin ilmanpuhdistimissa tämä suodatin voidaan pestä pesukoneessa, mikä on etu. Toiset on imuroitava puhtaaksi. Tällöin on suositeltavaa käyttää harjatarviketta.

HEPA-suodatin (korkean hyötysuhteen HEPA-suodatin)

Jos ilmanpuhdistimessa on HEPA-suodatin, se on laitteen pääsuodatin. HEPA-suodatin huolehtii pienemmistä hiukkasista 0,3 mikroniin asti. HEPA-suodatin vangitsee jopa 99,99 prosenttia hiukkasista.

Testissämme Winix Zero Pro, Philips 3000i AC3033, Philips AC2889 ja Electrolux Well A7 -ilmanpuhdistin WA71-304DG sisältävät HEPA-suodattimen.

Hiilisuodatin

Hiilisuodatin sitoo hajuja, jotta ne eivät pääse takaisin huoneeseen. Jos siis haluat käyttää ilmanpuhdistinta epämiellyttävien hajujen poistamiseen, kannattaa valita ilmanpuhdistin, jossa on hiilisuodatin.

Joissakin ilmanpuhdistimissa on aktiivihiilisuodatin. Tämä on suunniteltu poistamaan haitallisia kaasuja ilmasta. Yleensä ilmanpuhdistin imee paremmin hiukkasia kuin poistaa kaasuja. Ja on aina suositeltavaa tuulettaa ulos.

Suodattimien puhdistus

Sekä suodatin että esisuodatin on puhdistettava tai vaihdettava säännöllisesti.

Esisuodatin imuroidaan noin kahden viikon välein, koska siihen kertyy likaa ja roskia. Joissakin malleissa se voidaan irrottaa ja pestä pesukoneessa.

Ajan myötä pääsuodattimet on vaihdettava. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että suodatin vaihdetaan noin 1-2 kertaa vuodessa, jos käytät konetta säännöllisesti. Hiilisuodatin on vaihdettava kolmen kuukauden välein, jos konetta käytetään säännöllisesti. Testissämme sekä Winix Zero Pro että Philips 3000i AC3033 sisältävät hiilisuodattimen, kun taas Blueairin Blue Pure 221, Philips AC2889 ja Electrolux Well A7 Air Purifier WA71-304DG sisältävät aktiivihiilisuodattimen.

Jokaisella valmistajalla on oma tapansa puhdistaa ja vaihtaa suodattimet. Lue siksi aina käyttöohjeet tarkkojen ohjeiden saamiseksi.

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää CADR:stä

CADR on lyhenne sanoista Clean Air Delivery Rate. Se mittaa, kuinka paljon ja kuinka nopeasti ilmanpuhdistin imee pölyä, siitepölyä ja savua. Tämä on kansainvälinen standardi pölyn, siitepölyn ja savun mittaamiseen.

CADR-numeroita on kolme, joista kukin edustaa savua, siitepölyä tai pölyä. Ne on järjestetty pienimmästä suurimpaan hiukkaskokoon ja haitallisimmasta haitattomimpaan. Mitä suurempi CADR-luku on, sitä enemmän ilmaa suodatetaan minuutissa.

 • Savu = 0,09-1,0 µm.
 • Pöly = 0,5-3 µm
 • Siitepöly = 5-11 µm

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on testin paras ilmanpuhdistin?

Testin paras ilmanpuhdistin on Winix Zero Pro. Se on paras yleismalli tehokkaaseen ja nopeaan ilmanpuhdistukseen terveellistä sisäilmastoa varten. Testin paras ilmanpuhdistin sisältää 3 suodatinta, 6 puhallinnopeutta ja suodattaa jopa 470 kuutiometriä ilmaa tunnissa.

Onko ilmanpuhdistin sen arvoinen?

Jos kotisi ilmanvaihto on huono, jos sinulla on allergioita tai jos kodissasi on haitallisia kaasuja, kyllä. Hyvä ilmanpuhdistin voi auttaa, kun ilma on täynnä ärsyttäviä aineita, kuten allergeeneja, pieniä ja suuria pöly- ja savuhiukkasia.

Voiko ilmanpuhdistin poistaa ilmasta pölyn?

Kyllä, se voi poistaa ilmasta pölyä ilmasta terveellisen sisäilmaston luomiseksi.

Voiko ilmanpuhdistin poistaa hajuja?

Kyllä, monet ilmanpuhdistimet ovat hyviä poistamaan pahoja hajuja sekä poistamaan hiukkasia. Tutustu erityisesti malleihin, joissa on hiilisuodatin.

Kuinka paljon virtaa ilmanpuhdistin käyttää?

Se riippuu siitä, minkä ilmanpuhdistimen valitset. Jos haluat pienen energiankulutuksen, kannattaa valita Levoit Core 400S -ilmanpuhdistin.

Voivatko ilmanpuhdistimet poistaa hometta?

Ne eivät voi suoraan poistaa ilmasta hometta, mutta ilmanpuhdistimet voivat parantaa huonoa ilmanlaatua, millä on epäsuora myönteinen vaikutus homeeseen.

Onko ilmanpuhdistin hyvä idea?

Se on hyvä ajatus, jos kotisi huono sisäilmasto häiritsee tai vahingoittaa terveyttäsi. Hyvä ilmanpuhdistin on hyvä idea myös tupakoiviin koteihin.

Miksi tarvitset ilmanpuhdistimen?

Kun nykyinen ilmanlaatu ei ole hyvä ja haluat parantaa ilmanlaatua. Tämä voi johtua kodin huonosta ilmanvaihdosta, ja ilmanpuhdistin voi poistaa ärsyttävät aineet ja kaikki epäpuhtaudet puhdistaessaan ilmaa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

 • Flag Forbrugerrådet Tænk Chevron down

  Forbrugerrådet Tænk on Tanskan suurin kuluttajajärjestö, joka mm. suorittaa puolueettomia testejä kodinkoneille ja tuotteille.

  Forbrugerrådet Tænk on testannut tuotteet Electrolux Well A7 tässä jaPhilips AC2889 tässä

 • Flag Råd & Rön Chevron down

  Råd & Rön on ruotsalainen vastaus Forbrugerrådet Tænkille, ja sillä on myös suuri määrä puolueettomia testejä kodin laitteita ja tuotteita varten.

  Råd & Rönillä on testannut tuotteet Electrolux Well A7 ja Philips 2000i -sarja AC2889. Katso testi tässä

 • Flag What.co.uk Chevron down

  Who.co.uk on englanninkielinen kuluttajasivusto Consumer Council Tænkin mukaisesti. He testaavat tuotteita jatkuvasti omissa laboratorioissaan ja vertailevat tuotteita valmistajien välillä. What.co.uk on testannut mallit:

  Philips Series 3000i AC3033/30 tässä

  Philips AC2889 tässä

  Blueair Blue Pure 221 tässä

  Levoit Core 400S tässä

  Blueair Health Protect 7740i tässä 

  Winix Zero Pro tässä

 • Flag Tomsguide.com Chevron down

  Tomsguide.com on amerikkalainen sivusto, jossa on sähkötuotteiden arvosteluja ja testejä. Heidän asiantuntijansa testaavat itse tuotteet ja niiden tarkoituksen antaakseen rehellisimmän ja objektiivisimman arvion tuotteista.

  He ovat tehneet arvion tuotteesta Levoit Core 400S tässä

 • Flag T3.com Chevron down

  T3 on brittiläinen verkkolehti, joka keskittyy uusimpaan teknologiaan ja uusimpiin teknisiin laitteisiin. Lehti on ollut verkkoversiona vuodesta 1998 ja sillä on 10 miljoonaa kävijää.

  Voit lukea heidän arvostelunsa laitteesta Philips 3000i AC3033 tässä

 • Flag Independent.co.uk Chevron down

  Independent.co.uk on maailmanlaajuinen uutis- ja lifestyle-lehti, joka tarjoaa uutisia kaikilta aloilta, kuten kodista ja puutarhasta, asumisesta ja kauneudesta. tekniikkaa ja vempaimia. Lue heidän arvostelunsa Philips 3000i AC3033 ilmanpuhdistimesta tässä

×