Paras jiirisaha- Jiirisaha testi 2023

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Makita LS0815FLN

Tämä on hyvään hintaan saatava saha, joka pystyy tekemään tarkkoja leikkauksia ja leikkaamaan levyjä myös silloin, kun ne ovat hyvin suuria. Tämän valmistajan työkalut ovat yleensä tunnetusti suhteellisen kalliita ja enimmäkseen ammattilaisten käyttämiä, mutta tämä…

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Autamme sinua valitsemaan sinulle sopivimman jiirisahan.

Jiirisaha on korvaamaton työkalu niille, jotka viettävät paljon aikaa kodin askarteluprojekteissa. Toisin kuin vanhanaikaisella rautasahalla, elektronisella jiirisahalla saat joka kerta täysin siistin leikkauksen.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on käyttäjäystävällinen kone, joka on erittäin monipuolinen ja joka tuottaa suurta tarkkuutta kaikista kulmista sekä pienille että suuremmille työkappaleille, ja ammattitaitoiset käsityöläiset käyttävät niitä laajalti.

Jos sinun on lyhennettävä rimoja, leikattava lankkuja tai suuria puukappaleita, tehtävä vinoleikkauksia tai muita vaativia leikkaustehtäviä, tämä on tehokas sahatyyppi tähän työhön.

Olemme keränneet viisi markkinoiden parhainta jiirisahaa, ja autamme sinua tässä jiirisahatestissä löytämään sinulle parhaiten sopivan mallin. Osto-oppaastamme saat vastaukset yleisimpiin kysymyksiin jiirisahoista. Vertaile eri tuotteiden ominaisuuksia vertailutaulukossamme.

Makita LS0815FLN

testin voittaja

Fordele
 • pros-icon.svg Voi leikata leveitä työkappaleita
 • pros-icon.svg Erittäin tarkka
 • pros-icon.svg Helppo asentaa

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Makita LS0815FLN jiirisaha?

Tämä on hyvään hintaan saatava saha, joka pystyy tekemään tarkkoja leikkauksia ja leikkaamaan levyjä myös silloin, kun ne ovat hyvin suuria.

Tämän valmistajan työkalut ovat yleensä tunnetusti suhteellisen kalliita ja enimmäkseen ammattilaisten käyttämiä, mutta tämä on täydellinen erilaisiin kodin tai kesämökin askartelutehtäviin – se selviää helposti useimmista asioista, ellei sinun tarvitse leikata hyvin suuria puukappaleita.

Tämä Makitan malli on yleisesti ottaen monipuolinen työkalu, joka saa myös hyviä arvosteluja. Se sopii hyvin esimerkiksi ensikertalaisille ostajille, harrastelijoille, puusepille, lattia-asentajille ja terassin rakentajille.

Metabo KGS 254 M

paras halpa jiirisaha

Fordele
 • pros-icon.svg 1800 watin moottori
 • pros-icon.svg Voidaan kantaa yhdellä kädellä
 • pros-icon.svg Lasertoiminto
 • pros-icon.svg LED-valo

Detaljeret gennemgang

Miksi Metabo KGS 254 M kannattaa valita?

Tämä Metabon työkalu on loistava valinta, jos aloitat DIY-tehtävät kotona. Siinä on tehokas moottori, jolla voidaan hoitaa useimmat yleiset puuntyöstöt.

Sen tarkkuus on hyvä, mistä ihmiset usein valittavat halvempien sahojen kohdalla; tarkkuuden osalta ne voivat jäädä vajaiksi, ja työn viimeistelyyn saatetaan tarvita kalliimpia, ammattikäyttöön tarkoitettuja tuotteita. Mutta näin ei ole tässä tapauksessa.

Tämän jiirisahan LED-valon ansiosta työskentely on helppoa myös hämärässä, joten sinun ei tarvitse kumartua ja siristellä silmiäsi saadaksesi täydellisen leikkauksen.

Sen mukana tulee pölypussi, mikä on erinomainen, jos et käytä konetta suhteellisen paljon – mutta jos sitä käytetään sisätiloissa, saatat joutua hankkimaan pölynpoistolaitteen rinnalle, sillä muuten siihen kertyy nopeasti sahanpurua, pölyä ja terveydelle haitallisia hiukkasia. Tämä on vähemmän tarpeen, jos käytät sahaa ulkona.

DeWalt DWS780

paras tulos

Fordele
 • pros-icon.svg Hyvä turvallisuus
 • pros-icon.svg Erittäin tarkat leikkaukset

Detaljeret gennemgang

Miksi valita DeWalt DWS780?

3800 kierrosta minuutissa tekee tästä jiirisahasta yhden markkinoiden tehokkaimmista. Siinä on suuri liukuva reuna, jonka avulla voit lisätä leikkausleveyttä, ja se antaa sille lähinnä lisätähden moniin muihin jiirisahoihin verrattuna. Samalla siinä on elektroninen nopeudensäätö, jonka avulla voit säätää leikkuunopeutta, kun leikkaat muita materiaaleja kuin puuta – kuten muovia tai terästä.

Saha leikkaa myös erittäin vahvoja materiaaleja ongelmitta tehokkaan 1675 watin moottorinsa ansiosta.

Suurin leikkaussyvyys on 110 millimetriä ja suurin leveys 303 millimetriä, mikä tarkoittaa, että voit leikata hyvin suuria puukappaleita. Sen kapasiteetti vastaa isomman pöytäsahan kapasiteettia, mikä on hyvin epätyypillistä jiirisahalle.

Myös turvallisuus on tässä mallissa huippuluokkaa. Pölynpoisto-ominaisuus varmistaa erittäin tehokkaasti, että suuretkin pölymäärät ohjautuvat pois leikkuualueelta, jolloin sinun on helpompi pitää silmällä terää, joka on suojattu muovisuojalla onnettomuuksien ja vaaratilanteiden välttämiseksi.

Bosch GCM 8 SJL Professional

paras kannettava laite

Fordele
 • pros-icon.svg Korkea laatu
 • pros-icon.svg Voi leikata raskaita työkappaleita

Detaljeret gennemgang

Miksi Bosch GCM 8 SJL Professional kannattaa valita

Tällä jiirisahalla voit tehdä vakavia leikkauksia vaivattomasti 1600 watin moottorin ansiosta – se pystyy käsittelemään jopa suuria puukappaleita. Mukana tulevalla 216 millimetrin terällä voit tehdä 7 senttimetrin syvyisiä ja vajaan 31 senttimetrin levyisiä leikkauksia.  Tämä tarkoittaa, että myös suuria lankkuja voidaan käsitellä helposti. Saha sopii erinomaisesti kotona tehtäviin projekteihin, ja voit ottaa sen helposti mukaan mökille tai minne tahansa muualle, missä jiirisahaa tarvitaan.

Tämä malli voi toimia ammattilaisen tasolla – sekä tehonsa että turvallisuutensa osalta, joka on myös vaativampi, kun koneita käyttävät käsityöläiset. Täällä ne toimivat usein hyvin pitkiä aikoja kerrallaan.

Sitä voidaan kuljettaa suhteellisen helposti, sillä se painaa “vain” 17 kg. Tämä voi olla paljon joillekin kotiprojekteihin käytettäville sahoille, mutta se on suhteellisen vähän ammattikäyttöön tarkoitetulle mallille. 

Boschin tuotteiden suuri etu on myös se, että varaosia on helposti saatavilla monilta jälleenmyyjiltä, ja tuotemerkin suosion ansiosta ammattilaisilta on helppo saada neuvoja ja opastusta, jos sahan kanssa ilmenee ongelmia.

DeWalt DW743N

Paras yhdistelmäsaha

Fordele
 • pros-icon.svg Käytännöllinen saha: muuntuu helposti pöytäsahaksi.
 • pros-icon.svg Erittäin käyttäjäystävällinen
 • pros-icon.svg 2000 w

Detaljeret gennemgang

Miksi valita DeWalt DW743N?

Tämän jiirisahan todella suuri etu on se, että se voidaan muuttaa pöytäsahaksi ilman ongelmia tai ylimääräisiä työkaluja.

Ammattilaiset ympäri maailmaa käyttävät sitä laajasti juuri tästä syystä – tässä tarvitaan vain yksi kone kahden sijaan.

Se ei ole ainoa saha, jossa on tämä ominaisuus, mutta monien arvostelijoiden mukaan se on ainoa, joka todella onnistuu tekemään sen helposti ja käyttäjäystävällisesti. Käännä sitä vain kerran ja olet valmis.

Niille, jotka tietävät tarvitsevansa sekä pöytäsahaa että sahaa – ehkä olet ammattimainen käsityöläinen, joka on tämän sahan kohderyhmä – tämä on turvallinen valinta. On vaikea löytää huonoja arvosteluja DeWalt DW743N:stä, joka on ollut markkinoilla jo yli kymmenen vuotta.

Guide

Miten valita sopivin jiirisaha

Uuteen leikkuu- ja jiirisahaan investoitaessa on otettava huomioon useita asioita. Nämä sahat soveltuvat usein ammattikäyttöön, ja siksi ne maksavat paljon rahaa verrattuna perinteiseen rautasahaan, koska niissä on paljon lisäominaisuuksia. Niissä on usein integroitu laser, niissä on suuri leikkauskapasiteetti ja ne leikkaavat poikkeuksellisen tarkasti.

Toisin sanoen se on tehokas laite tee-se-itse-tehtäviin ja sähkötyökalu, joka kannattaa tutkia huolellisesti ennen ostamista.

Edellä mainitussa moottorisahatestissä tarkastelimme joitakin markkinoiden suosituimpia malleja, ja tässä osto-oppaassa pyrimme nyt tekemään sinut tietoisemmaksi eri tekijöistä, jotka sinun tulisi ottaa huomioon ennen ostamista.

Pöytä- vai jiirisaha?

Pöytäsaha on klassinen sähkösaha, joka leikkaa vain yhteen suuntaan. Se sopii erinomaisesti tarkkojen ammattilaistasoisten leikkausten tekemiseen sekä pieniin että suuriin puuosiin – ja se on erityisen hyödyllinen leveämmille kappaleille. Yleisesti ottaen saha ja pöytäsaha eivät korvaa toisiaan. Jos sinulla on kuitenkin jo pöytäsaha, ammattikäyttöön tarkoitettu jiirisaha voi olla hyvä lisä arsenaaliisi.

Kannattaa myös huomata, että vaativampia projekteja varten voi ostaa käännettävän jiirisahan, joka leikkaa vastakkaiseen suuntaan ja toimii siten pöytäsahana. Jos sinulla ei tällä hetkellä ole kumpaakaan, tämä olisi ilmeinen valinta.

Jatkolla varustettu jiirisaha

On selvästi suositeltavaa käyttää jatkopäällä varustettua jiirisahaa, koska se tarjoaa paremman tarkkuuden, turvallisuuden ja yleisesti ottaen paremmat työskentelyolosuhteet. Nykyään useimmissa malleissa on jatkopala – joissakin jopa kaksinkertainen jatkopala.

Koko

Jiirisahasi koolla on paljon merkitystä, joten sinun kannattaa harkita tarkkaan, missä ja miten aiot käyttää sitä, ennen kuin teet investoinnin.

Tämä johtuu siitä, että suurempi jiirisaha tekee yleensä paremmin sen, mitä sen on tarkoitus tehdä, eli sahaa. Se pysyy paremmin pystyssä ja tarjoaa paremman vakauden, mikä on erittäin tärkeää, kun kyseessä on tarkkuustyöskentely, jota sahaus on.

Mutta pitäisikö sinun valita vain suurin mahdollinen? Ei välttämättä. Loppujen lopuksi pienemmän ja kompaktisti muotoillun mallin suurena etuna on se, että sitä on helppo kuljettaa mukana, mikä voi olla ratkaisevan tärkeää, jos sinulla on projekteja monissa eri paikoissa – esimerkiksi jos olet ammattimainen käsityöläinen.

Katkaisu ja tarkkuus

Useimmat ihmiset, jotka ostavat jiirisahan, tekevät sen ensisijaisesti siksi, että sillä voidaan tehdä erittäin tarkkoja leikkauksia. Suuri tarkkuus on sahan tärkein etu, minkä vuoksi sinun on myös kiinnitettävä tarkkaa huomiota siihen, täyttääkö se vaatimuksesi ja standardisi, kun ostat uuden jiirisahan.

Nykyään monissa malleissa on sisäänrakennettu laser, joka mahdollistaa tarkemmat leikkaukset, koska käytössäsi on kaistale, joka merkitsee, mihin kohtaan sinun on leikattava. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan ole kaikissa malleissa. Jos tarvitset lisäapua, olisi hyvä etsiä tätä.

Sahanterä

Katkaisu- ja jiirisahoihin on olemassa monia erilaisia teriä. Niitä on saatavana eri halkaisijoilla, jotka tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja ja rajoituksia. Jos tarvitset pidemmän leikkauksen, kannattaa ehdottomasti valita suurempi halkaisija, koska se antaa sinulle mahdollisuuden.

Samalla on tärkeää tarkastella jiirisirkkeli työkalun hampaiden määrää – mitä enemmän hampaita, sitä hienompi leikkaus on.

Muista myös, että on mahdollista ostaa erilaisia teriä erityyppisille materiaaleille. Pohjimmiltaan jiirisaha on suunniteltu puun leikkaamiseen, mutta oikeilla terillä voit leikata myös muovin tai metallin kaltaisia materiaaleja.

Kulmat

Kuten mainittiin, tärkein syy siihen, että ihmiset ostavat jiirisahan tavallisen pöytäsahan sijaan, on se, että sillä voi leikata eri kulmassa. Yleisesti ottaen tavalliset jiirisahat pystyvät leikkaamaan noin 45 asteen kulmassa, kun taas kalliimmat mallit pystyvät yleensä käsittelemään vielä laajempia kulmia.

Pölynpoistolla varustettu saha?

Pitäisikö valita malli, jossa on pölynpoistolaite? Se riippuu siitä, käytätkö konetta sisätiloissa vai ulkona.

Vaikka ulkokäyttöön tarkoitetussa jiirisahassa ei yleensä ole pölynpoistolaitetta, on melko tärkeää, että sisäkäyttöön tarkoitetussa sahassa on. Pölynpoistolaite kerää kaikki sahanpurut ja pölyn sahasta ja kerää ne mukana toimitettuun pölypussiin.

Tämä on välttämätöntä, koska pöly, sahanpuru ja muut sahauksessa syntyvät hiukkaset ovat vaarallisia hengitettäväksi eivätkä ole hyväksi terveydelle. Jos sahanpurua on kaikkialla, työpaikka on myös vaarallinen, koska siinä voi liukastua ja loukkaantua.

Jos siis aiot käyttää sahaa sisätiloissa, investoi malliin, jossa on pölynpoistolaite.

Valaistus

Valaistus on yksi niistä hyödyllisistä ominaisuuksista, joista todella hyödyt – ja joka todennäköisesti auttaa sinua leikkaamaan tarkemmin ja saamaan hyvän visuaalisen näkyvyyden työskennellessäsi. Hyvän valaistuksen avulla voit työskennellä huonoissa valaistusolosuhteissa ja yleisesti ottaen saada paremman työympäristön ja yleiskuvan. Siksi on erittäin suositeltavaa kiinnittää huomiota siihen, onko ostettavassa mallissa hyvä valaistus, sillä muuten saatat joutua kumartumaan koneen yli sahauksen aikana. Tämä ei ole mukavin työasento, ja joissakin tapauksissa se voi myös aiheuttaa turvallisuusriskin.

Jiirisahan voima

Tämä parametri kertoo, kuinka tehokas saha on ja kuinka suuren työn se pystyy hoitamaan. Yleisesti ottaen koneet, jotka eivät ole johdollisia vaan toimivat akuilla, ovat teholtaan heikompia. Niitä ei siksi suositella, jos on leikattava erittäin suuria, erittäin kiinteitä materiaaleja.

Pöydän kanssa tai ilman pöytää

Hupun jiirisahat ovat usein itsenäisiä ja suunniteltu istumaan jo olemassa olevaan pöytään. Ne voivat istua käytännössä mille tahansa työtasolle, kunhan sinulla on tasainen, kiinteä pinta. Niitä voidaan käyttää myös maassa.

Niitä voi kuitenkin ostaa myös yhteensopivan pöydän kanssa, jos sinulla ei vielä ole ilmeistä pöytää, johon se voidaan asettaa. Tästä voi olla hyötyä esimerkiksi silloin, kun tiedät, että käytät sahaa samassa paikassa suurimman osan ajasta. Jos olet jo ostanut jiirisahan, löydät monista liikkeistä malliin sopivan pöydän.

FAQ

Mikä jiirisaha on testin paras?

Testin voittava jiirisaha on Makita LS0815FLN, koska sillä voi leikata leveät lankut erittäin tarkasti ja se on helppo asentaa.

Mitä eroa on jiirisahalla ja pöytäsahalla?

Jiirisaha voi leikata useissa eri kulmissa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×