Paras kahvimylly 2023 – Tutustu testin 10 parhaaseen kahvimyllyyn

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Wilfa WSCG-2
TESTVINDER

Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG 2 on jo pitkään ollut yksi suosituin sähkökäyttöinen kahvimylly kahvin harrastajien keskuudessa, ja tämä paras kahvimylly voittaa testin, koska hintaansa nähden se on yksi markkinoiden parhaista kahvimyllyistä. Kartiokahvimylly Tämä johtuu pääasiassa siitä, että…

Bodum Bistro kahvimylly 9
paras valinta edullisesti.

Bodum Bistro kahvimylly

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Tässä testissä tarkastelemme 10 markkinoiden parasta kahvimyllyä uutta mallia etsiville.

Tuoreeltaan jauhetut pavut ovat olennainen askel kohti täydellistä kupillista kahvia, riippumatta siitä, mitä kahvin valmistusmenetelmää käytät.

Parhaimmissa malleissa on kartiomylly, joka jauhaa pavut tasaisesti. On myös tärkeää, että paras kahvimylly on sellainen että karkeutta voi säätää laajalla alueella, jotta voit mukauttaa papujen jauhatuksen suosikkikahvinkeittimeen. Jos valmistat espressoa, on paras kahvimylly sellainen että pystyy säätämään kahvin määrää tarkasti. Lue testi läpi ja löydä itsellesi paras kahvimylly.

Olemme etsineet perusteellisia asiantuntijatestejä sekä käyttäjien ja asiantuntijoiden arvioita markkinoilla olevista kahvimyllyistä. Olemme arvioineet valitut kahvimyllyt muun muassa seuraavien parametrien perusteella: säädettävyys, kapasiteetti, helppokäyttöisyys ja jauhetun kahvin laatu, jotta paras kahvimylly on helppo valita.

Ostajan oppaassa käsittelemme perusteellisesti edellä mainittuja parametreja ja kerromme mikä on paras kahvimylly eri tarpeisiin ja mitkä ovat erityyppisten kahvimyllyiden edut ja haitat.

Wilfa WSCG-2

testin paras kahvimylly

Fordele
 • pros-icon.svg Kahvimyllyä voidaan säätää erittäin tarkasti 32 asetuksella.
 • pros-icon.svg Hyvä kapasiteetti 250 grammaa, joka sopii useimpiin kahvipusseihin.
 • pros-icon.svg Sisältää säiliön jauhettua kahvia varten
 • pros-icon.svg Jauhaa hyvin kaikilla asetuksilla, mutta erityisesti hienojakoisemmilla asteilla.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Wilfa WSCG-2?

Wilfa WSCG 2 on jo pitkään ollut yksi suosituin sähkökäyttöinen kahvimylly kahvin harrastajien keskuudessa, ja tämä paras kahvimylly voittaa testin, koska hintaansa nähden se on yksi markkinoiden parhaista kahvimyllyistä.

Kartiokahvimylly

Tämä johtuu pääasiassa siitä, että Wilfa WSCG 2 koneessa on suhteellisen alhaisesta hinnastaan huolimatta kartiomylly, joka aiemmin liitettiin kalliimpiin malleihin. Kartiomaiset terät mahdollistavat sen, että Wilfa jauhaa kahvin uskomattoman tasaisesti, mikä on välttämätöntä maukkaan kahvikupin saamiseksi. Kun kahvi tulee ulos, huomaat, että Wilfa WSCG 2:n kanssa tulos on varsin ennustettava. Testeissä Wilfa WSCG 2 kahvimyllyllä saavutetaan hyvä laatu kaikilla jauhatusasteilla, mutta hienoimmilla asetuksilla laatu on paras.

Tyylikäs muotoilu ruostumattomasta teräksestä

Wilfa WSCG 2 on kompakti kahvimylly, jossa on tyylikäs ruostumattomasta teräksestä valmistettu muotoilu, joka näyttää hyvältä millä tahansa keittiön pöydällä. Mutta jos haluat säilyttää sen pois, toisin kuin monissa markkinoilla olevissa kahvimyllyissä, sen koko tekee siitä helppoa. Testin paras kahvimylly on vain 16,5 cm leveä ja 12 cm syvä, joten se vie hyvin vähän tilaa työtasolla tai kaapissa.

Wilfa WSCG 2 kahvimyllyssä on UV-suodattimella varustettu säiliö, jossa voi säilyttää jopa 250 grammaa jauhettua kahvia ilmatiiviissä astiassa. Papuja voidaan säilyttää koneen yläosassa itse myllyn päällä, jossa on myös 250 gramman kapasiteetti. Tämä vastaa useimpien kahvipussien kokoa, joten vaikka se on pienempi kuin esimerkiksi Sage The Smart Grinder Pro -mallissa, johon mahtuu 450 grammaa, se on silti hyvä kapasiteetti.

Korkea käyttäjäystävällisyys

Testeissä se on osoittautunut vaikeasti puhdistettavaksi, mikä on pieni haitta. Säännöllinen puhdistus on välttämätöntä myllyn ylläpitämiseksi, joten sen pitäisi olla mahdollisimman helppoa. Toisin kuin Sage the grinder Pro -myllyssä, puhdistusharja ei sisälly ostokseen.

Meidän arviomme

Analyysimme mukaan Wilfa WSCG 2 on paras kahvimylly hintaansa nähden. Kahvimylly itsessään on laadultaan paras ja se tuottaa laadultaan samanlaista jauhettua kahvia, mutta hintaan, johon kaikilla on varaa. Samalla Wilfa WSCG 2 kahvimylly on testeissä erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo säätää, joten sitä voivat käyttää sekä aloittelijat että kokeneet käyttäjät. Testeissä Wilfa WSCG 2 osoittautuu vaikeaksi puhdistaa. Meidän kirjassamme tämä jää poikkeuksellisen hyvän kahvinlaadun ja helppokäyttöisyyden varjoon.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 250 grammaa
 • Ajastin: Kyllä
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Melitta Molino

paras kahvimylly halvemmassa kategoriassa

Fordele
 • pros-icon.svg Suuri 200 g keräysastia jauhetulle kahville
 • pros-icon.svg Kahvimylly edulliseen hintaan
 • pros-icon.svg Helppo puhdistaa, koska se voidaan purkaa.
 • pros-icon.svg Hyvä karkealle jauhetulle kahville

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Melitta Molino

Melitta Molino kahvimylly on laadukas kahvimylly, joka tuottaa joka kerta laadukasta jauhettua kahvia. Lisäksi helppokäyttöisyys on huippuluokkaa.

Useita mukautusvaihtoehtoja

Melitta Molinossa on 17 säädettävää jauhatusastetta. Tämä tarkoittaa, että kahvimylly pystyy vastaamaan useimpiin tarpeisiin riippumatta siitä, mitä valmistusmenetelmää käytät. Vaikka niitä ei ole yhtä monta kuin testivoittajallamme Wilfa WSCG-2:lla, testiemme mukaan tulokset ovat lähes yhtä hyviä. Toisin kuin Sage the Grinder Pro kahvimylly, tämä kahvimylly on tutkimuksemme mukaan parempi karkeammissa jauhatuksissa kuin hienommissa, joten se on ihanteellinen kahvimylly esimerkiksi pressopannuille tai pour-over-kahville.

Yhtenäinen väri ja säädettävä määrä

Koneen litteän, pyöreän myllyn – joka tunnetaan myös nimellä burr-mylly – ansiosta se tuottaa tasaisia tuloksia riippumatta siitä, minkälaisen kahvin valitset. Testimme ovat kuitenkin osoittaneet, että tasalaatuisuus ei ole yhtä hyvä kuin esimerkiksi testivoittajallamme.

Melitta Molinolla voit myös säätää kahvin määrää laajalla alueella, ja voit jauhaa kahvia kahdesta 14 kuppiin. Siksi tämä kahvimylly on loistava valinta riippumatta siitä, tarvitsetko sitä valmistamaan yhden kupillisen espressoa aamulla vai useita pannullisia kahvia illanistujaisiin. Wilfa- ja Krups-mallien tapaan se on helposti säädettävissä edessä ja sivulla olevien nuppien avulla.

Helppo puhdistaa

Melitta Molino -kahvimylly on osoittautunut testeissä erittäin helpoksi puhdistaa. Tämä on usein asia, jonka kanssa testissämme olleilla kalliimmilla ja kehittyneemmillä malleilla on ongelmia.

Se voidaan purkaa ja kahvimyllyn terämekanismi voidaan myös irrottaa perusteellista puhdistusta varten.

Meidän arviomme

Jos sinulla on tiukka budjetti, mutta haaveilet silti tuoreista kahvipavuista, tämä malli on ratkaisu.

Täältä saat kartiomyllyn, joka voi kilpailla parhaiden mallien kanssa paljon halvemmalla. Jos olet vannoutunut espresson juoja ja haluat kehittyneet asetukset, sinun on valittava toinen malli, mutta jos pidät mäntä- ja kaatoastioista, tämä on hyvä valinta hintaansa nähden.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Levymylly
 • Kapasiteetti: 200 grammaa 
 • Ajastin: Ei
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Sage Smart Grinder Pro

paras kahvimylly erityisesti espressojauhatukselle

Fordele
 • pros-icon.svg Älykäs annostelujärjestelmä, joka antaa automaattisesti oikean määrän kahvia
 • pros-icon.svg Vankka ruostumattomasta teräksestä valmistettu rakenne 
 • pros-icon.svg Suuri säiliö 450 grammaa papuja varten
 • pros-icon.svg Hyvä espressolle
 • pros-icon.svg Voidaan jauhaa suoraan portafilteriin

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Sage The Smart Grinder Pro

Tämä Sage kahvimylly on yksi markkinoiden parhaista. Se antaa laadukkaan tuloksen kaikissa valmistusmenetelmissä ja sopii erityisesti espressolle. Tutkimuksemme osoitti, että kahvimylly toimii hyvin kaikilla asetuksilla paitsi karkeimmalla, jossa jauhatuslaatu ei ole yhtä hyvä kuin hienommilla asetuksilla.

Sagen tuotteet ovat nykyään tunnustettu markkinoiden laadukkaimmiksi, eikä tämä kahvimylly ole poikkeus sen älykkään annostelujärjestelmän ja yksinkertaisen näytön ansiosta.

IQ-annostelujärjestelmä ja 60 asetusta

Yksi asia, joka erottaa tämän kahvimyllyn muista malleista, on sisäänrakennettu IQ-annostelujärjestelmä. Järjestelmä annostelee kahvin automaattisesti näytöllä valitsemiesi asetusten perusteella. Annostelu perustuu käyttäjän valitsemaan aikaan sekä “kuppeihin” tai “shotteihin”. Annostus muuttuu automaattisesti kahvityypin valinnan myötä.

Analyysimme mukaan se vaikuttaa helppokäyttöisyyteen, jos haluat valmistaa kahvia kaatamalla ja tarvitset siksi tietyn painon kahville. Tämä voidaan kuitenkin ratkaista punnitsemalla jauhettu kahvi jälkikäteen.

Testeissä kahvimylly on suoriutunut todella hyvin jauhetun kahvin hienojakoisuuden suhteen. Koska käytössä on 60 asetusta, mikä on testimme toiseksi eniten, on paljon mahdollisuuksia löytää täydellinen asetus. Ainoastaan karkeimmilla asetuksilla boolikannulle myllyllä on ongelmia, eikä se tuota yhtä hyvää rakennetta kuin hienommilla asetuksilla.

Jos juot kuitenkin pääasiassa espressoa, tämä ei ole ongelma.

Suosikkiasetuksesi voidaan tallentaa LCD-näytön kautta, joten sinun ei tarvitse asettaa niitä joka kerta.

Suuri kapasiteetti

450 gramman kapasiteetti on testimme suurin ja lähes kaksi kertaa suurempi kuin testivoittajallamme Wilfa WSCG-2:lla, johon mahtuu 250 grammaa.

Papusäiliö on irrotettava, ja se voidaan sulkea pohjasta niin, että se voidaan irrottaa papujen ollessa siinä ilman, että ne tulevat ulos. Tämä mahdollistaa esimerkiksi papujen vaihtamisen lennossa tai itse jauhatusmekanismin puhdistamisen.

Meidän arviomme

Jos haluat todella hyvän kahvimyllyn espressokahvia varten, tämä on selkeä valinta. Hinta on korkeampi, mutta jauhetun kahvin laatu on sama. Se soveltuu parhaiten espressokahvia juoville, sillä kahvimylly ei ole yhtä hyvä karkeammilla asetuksilla. Lisäksi kahvimylly on erittäin käyttäjäystävällinen ja kahvimylly on helppo säätää suuren LCD-näytön avulla.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 450 grammaa
 • Ajastin: Kyllä
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Krups GVX242

käyttäjäystävällisin kahvimylly

Fordele
 • pros-icon.svg 17 erilaista asteasetusta
 • pros-icon.svg Kahvimylly sopii sekä suodatin- että leimakahville
 • pros-icon.svg Kuppiasetus 2-12 kuppia
 • pros-icon.svg Turvatoiminto – kahvimylly ei käynnisty ellei kansi ole päällä.
 • pros-icon.svg Helpompi puhdistaa kuin monet muut testissä olleet kahvimyllyt.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Krups GVX242?

Krups GVX242 on hyvä kahvimylly, jossa helppokäyttöisyys on ensiarvoisen tärkeää. Mallia on helppo säätää ja se jauhaa tasaisesti eri maalivärejä.

Helppokäyttöisyys parhaimmillaan

Testeissä Krupsin mallia kehutaan sen helppokäyttöisyydestä. Kahvimylly on sekä helppokäyttöinen että helppo puhdistaa. Kuten Melitta Molino kahvimylly, tämäkin on täysin analoginen. Sen 17 jauhatusasteen asetuksia säädetään sivussa olevan nupin avulla. Määrää säädetään etupuolella, myös säätöpyörällä. Kahvimylly jauhaa sitten automaattisesti, kunnes oikea määrä on saavutettu.

Moottoriosa on helposti irrotettavissa sekä papujen että kahvisäiliön kanssa, mikä helpottaa puhdistusta verrattuna vähemmän irrotettaviin malleihin, kuten Wilfa WSCG-2:een.

Mallissa on myös sisäänrakennettu turvatoiminto, joka estää myllyn käynnistymisen, elleivät sekä kansi että kahvipannu ole oikeassa asennossa. Bodum Bistro -mallissa tätä ei ole.

Kartiomylly ja tasainen jauhatus

Kuten kalliimmissa ja kehittyneimmissä malleissa, tässä on kartiomylly. Tutkimuksemme mukaan kahvimylly täyttää väitteensä korkealaatuisuudesta ja jauhaa pavut tasaisesti niiden koosta riippumatta. Testeissä se on paras karkealla ja keskikokoisella asetuksella, mutta tuottaa hyvän tuloksen myös hienoimmilla asetuksilla. Näin ollen kahvimylly soveltuu parhaiten pressopannulle ja suodatinkahviin.

122 gramman papusäiliö on pieni verrattuna muihin testissämme olleisiin malleihin, ja se, että siihen ei mahdu täyttä kahvipussia, on pieni haitta, sillä säiliö on ilmatiivis ja siten parempi säilytyspaikka kuin pussi. Tästä huolimatta sillä voi jauhaa jopa 12 kupillista kerrallaan, joten voit jauhaa tarpeeksi kahvia täyttä pannua varten.

Meidän arviomme

Tämä Krupsin malli on saanut hyvät arvosanat sekä tanskalaiselta kuluttajaneuvostolta Think että routsalaiselta Råd&Röniltä. Tässä saat todella hyvän ja käyttäjäystävällisen kahvimyllyn hyvään hintaan. Se antaa hyvän ja tasaisen tuloksen, ja se sopii parhaiten niille, jotka rakastavat leima- ja suodatinkahvia.

Eureka Mignon Specialita

paras kahvimylly espressojauhatukselle

Fordele
 • pros-icon.svg Jauhatusasteen portaaton säätö 
 • pros-icon.svg Digitaalinen näyttö helpottaa myllyn säätämistä.
 • pros-icon.svg Tyylikäs muotoilu
 • pros-icon.svg Erittäin hiljainen kahvimylly testeissä
 • pros-icon.svg Hyvä kahvimylly espressokahville

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Eureka Mignon Specialita -kahvimylly?

Tämä Eurekan malli on yksi markkinoiden parhaista kahvimyllyistä vaikuttavien teknisten ominaisuuksien, korkean laadun ja vielä varsin edullisen hinnan ansiosta.

Digitaalinen näyttö

Ensinnäkin se on erittäin käyttäjäystävällinen kahvimylly digitaalisen näytön ansiosta, jossa voit helposti säätää kahvin määrää ja jauhatuksen hienojakoisuutta, aivan kuten Sage-mallissa. Tämä antaa paremman yleiskuvan kuin analoginen asetus ja on elementti, joka lisää premium-tunnelmaa tähän jo valmiiksi ylelliseen myllyyn.

Hiljainen kahvimylly

Kahvimylly on myös varustettu niin sanotulla Silent Technology -tekniikalla, joka nimensä mukaisesti takaa hiljaisen jauhatuksen. Itse asiassa kahvimylly toimii lähes äänettömästi. Jos olet kokeillut kahvin jauhamista aiemmin, tiedät, että näin ei välttämättä ole eri saatavilla olevien kahvimyllyjen kohdalla – ne voivat olla hyvin äänekkäitä. Tästä myös testivoittajamme saa kritiikkiä.

Silent Technology vähentää tärinää ja siten melua jopa 20 dB verrattuna muihin markkinoilla oleviin kahvimyllyisiin.

Väritysasteen portaaton säätäminen

Ehkä kaikkein vaikuttavinta on, että portaattoman jauhatussäädön ansiosta saat juuri haluamasi tasalaatuisuuden – käytitpä sitä sitten espressokoneessa, kahvipannussa tai luotettavassa suodatinkoneessa.

Järjestelmä on myös älykäs, koska se on digitaalisesti säädetty, ja kahvimyllyä puhdistettaessa on mahdollista säilyttää millimetrin tarkkuus. Testeissä kahvimylly osoittautui hieman hankalaksi säätää ylemmän asteikon avulla, joka on hyvin pieni.

Erikoistunut ja nopea järjestelmä

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä Specialita on varustettu Eurekan ACE-järjestelmällä, joka on järjestelmä, joka torjuu staattista sähköä ja estää myös paakkuuntumisen, kun kahvi jauhetaan hienoksi esimerkiksi espressoa varten.

Lisäksi kahvimylly jauhaa kahvia jopa 2,5 grammaa sekunnissa ja 1,8 grammaa sekunnissa, jos kyseessä on espresso. Tämä johtuu sen 310 watista, joka on testimme suurin teho.  Kyseessä on siis nopea kahvimylly, joka varmistaa, ettei kahvikupin keittämiseen mene kiireisenä aamuna montaa sekuntia. Samalla nopeus tarkoittaa, että kahvipavut eivät kuumene jauhamisen aikana, mikä myös parantaa makua.

Meidän arviomme

Jos etsit ensiluokkaista kahvimyllyä espressokahvillesi ja hinta ei ole ongelma, tämä on selkeä valinta. Testit osoittavat, että saat juuri oikean millimetrin tarkkuuden täydellistä espressokahvia varten – jotain, mitä useimmat muut testissämme olleet myllyt eivät pysty tarjoamaan.

Jos pidät pääasiassa muista kahvityypeistä, suosittelemme Sage the Grinder pro -myllyä, joka on myös premium kahvimylly, mutta edullisempaan hintaan.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 300 grammaa
 • Ajastin: Kyllä
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Baratza Encore

paras monitaituri

Fordele
 • pros-icon.svg Valitse 40 jauhatuksen välillä 
 • pros-icon.svg Antistaattinen säiliö jauhettua kahvia varten
 • pros-icon.svg Helppo säätää yläosassa olevan pyörivän levyn avulla.

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Baratza Encore

Baratza on yhdysvaltalainen tuotemerkki, joka on erikoistunut korkealaatuisiin kahvimyllyihin. Encore-malli on heidän mallistonsa pikkuveli, ja se on kahvinörttien keskuudessa melkoinen klassikko, jossa se on erittäin suosittu laadukkaan, tasaisen jauhamisen ja useiden jauhatusasetusten ansiosta, jotka tekevät siitä sopivan monille kahvityypeille.

Arvostelijat suosittelevat tätä mallia kerta toisensa jälkeen ihmisille, jotka haluavat ostaa ensimmäisen kahvimyllynsä – eikä sitä todennäköisesti koskaan vaihdeta.

Tämä johtuu siitä, että kartiokahvimylly antaa erittäin tasaisen tuloksen, ja koneen säätö on 40 portainen. Se sopii kaikkeen mokkapannusta AeroPressiin, mäntä- ja suodatinkahviin sekä kaikkeen siltä väliltä. Testit osoittavat, että kahvimylly jauhaa pavut yleensä erittäin tasalaatuiseksi asetuksesta riippumatta.

Jos rakastat espressokahvia, Eureka Mignon Specialita tai Baratza Sette 270 on paljon parempi.

Se voi toimia espresson valmistukseen, mutta se ei ole kaikkein ilmeisin valinta, koska se ei pysty jauhamaan kahvia niin hienoksi kuin pitäisi.

Huonona puolena on se, että myllyä ei voi asettaa ajastimella tai annostelulla, joten se on kytkettävä pois päältä, kun määrä on mielestäsi oikea. Tämä vaikeuttaa oikean kahvimäärän saamista joka kerta.

Meidän arviomme

Baratza Encore -myllystä saat todella hyvän kahvimyllyn hintaan nähden. Vaikka hinta on edelleen korkealla tasolla, uskomme, että saat rahalle riittävää laatua. Kahvi jauhetaan tasaisesti ja voit puuhastella 40 asetuksella. Jos haluat vain tuoretta jauhettua kahvipapua, mutta et halua vaivautua hienosäätöjen kanssa, kannattaa valita testivoittajamme Wilfa WSCG-2. Tämä malli on tarkoitettu niille, jotka rakastavat kaikkia kahvityyppejä espressoa lukuun ottamatta ja jotka haluavat myös täyden hallinnan jauhatusasteeseen.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 225 grammaa
 • Ajastin: Ei
 • Jauhatussäätö: Kyllä

DeLonghi KG79

paras kahvimylly suodatinkahville

Fordele
 • pros-icon.svg Helppo mylly puhdistaa ja helppo säilyttää kompaktin kokonsa ansiosta.
 • pros-icon.svg Liukumattomat jalat pitävät sen paikallaan

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita DeLonghi KG79?

DeLonghi KG79 on ihanteellinen kahvimylly niille, jotka tarvitsevat yksinkertaisen, käyttäjäystävällisen ja edullisen myllyn suodatinkahviin tai leimapannuun.

DeLonghin mylly tuottaa karkean kahvijauheen, joka sopii näihin valmistusmenetelmiin. Ja se on helppokäyttöinen sähköinen kahvimylly: siinä on mukava, suhteellisen kompakti muotoilu, ja se on helppo pakata pois keittiön tiskipöydältä, kun sitä ei käytetä. Se on helppo puhdistaa, koska se voidaan purkaa, ja siinä on liukumattomat kumijalat, jotka minimoivat tärinän ja varmistavat, että kahvia ei roisku paljon työtasolle.

Halvasta hinnastaan huolimatta siinä on mylly, jonka pitäisi jauhaa kahvipavut tasaisemmin. Valitettavasti testit osoittavat, että myllyssä on ongelmia hienoasetuksilla, joissa jauhatus ei ole lainkaan tasaista. Lisäksi tutkimuksemme osoittaa myös, että se on äänekkäämpi kuin muut markkinoilla olevat kahvimyllyt.

Meidän arviomme

Jos etsit hyvää, kompaktia mutta halpaa kahvimyllyä kahvipannuille tai suodattimille, Delonghi KG79 on erinomainen valinta. Sen pienen koon ansiosta sitä on helppo säilyttää, eikä se vie paljon tilaa keittiön tiskiltä. Toisaalta siihen ei mahdu monta kahvipapua, sillä sen kapasiteetti on vain 120 g.

Kuten useat muutkin testissämme olleet kahvimyllyt, se ei ole ihanteellinen espresson valmistukseen, mutta se on ihanteellinen niille, jotka juovat pääasiassa muunlaista kahvia.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Levymylly
 • Kapasiteetti: 120 grammaa
 • Ajastin: Ei
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Baratza Sette 270

paras kahvimylly espressoon

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sähköinen kahvimylly jauhaa kahvin hienoksi espressoa varten
 • pros-icon.svg 270 räätälöintivaihtoehtoa
 • pros-icon.svg Ajastintoiminto – helppo annostella

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Baratza Sette 270?

Baratza Sette 270:n avulla voit jauhaa suosikkipapusi hienoksi espressokeitintäsi varten ja löytää täydellisen annostuksen sisäänrakennetun ajastintoiminnon avulla.

Baratza Sette -sarjan kahvimyllyssä on korkealaatuiset kartiomaiset terät, ja sähköinen kahvimylly jauhaa kahvi hienoksi, tasaiseksi ja jauheeeksi, jota oikea espresso vaatii. Tutkimuksemme osoittaa, että mylly jauhaa erittäin tasaisesti ja laadukkaasti. Laajan asetusvalikoiman vuoksi oikean asetuksen löytäminen voi viedä aikaa. Toisin kuin Eureka Mignon -mallissa, tässä ei ole portaatonta asetusta, mikä tekee siitä epätarkemman, mutta sitä on helpompi siirtää ja muistaa aiemmat asetukset.

Baratza Sette 270:ssä, kuten Eurekan mallissa, on ajastin, jonka voit säätää juuri haluamaksesi, joten saat saman espresson joka kerta jauhettaessa. Valitettavasti se on tutkimuksemme mukaan meluisampi jauhettaessa.

Testit ovat osoittaneet, että malli jauhaa kahvin paljon nopeammin kuin muut markkinoilla olevat kahvimyllyt. Se jauhaa jopa 5,5 grammaa sekunnissa verrattuna Encore-malliin, joka jauhaa jopa 1,1 grammaa sekunnissa.

Meidän arviomme

Tämä on epäilemättä erinomainen mylly espresson jauhamiseen. Siinä on 270 asetusta, joten korkeatasoisille kahvinörtteille on runsaasti tilaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että tämä ei ole mylly aloittelijoille – myllyyn tutustuminen ja asetusten testaaminen vie aikaa.

Meitä harmittaa hieman Eureka Mignon -mallin portaattoman säädön puuttuminen. Toisaalta Eurekan myllyn hinta on korkeampi, ja tämä on melutason ja nopeuden lisäksi tärkein ero näiden kahden välillä.

Tämä on tarkoitettu niille, jotka haluavat edullisen espressomyllyn ja voivat elää pienten virheiden kanssa, jotka eivät vaikuta kahvin laatuun.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 160 grammaa
 • Ajastin: Kyllä
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Bodum Bistro kahvimylly

paras valinta edullisesti.

Bodum Bistro kahvimylly

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Sähköinen kahvimylly, jossa on terä ruostumatonta terästä
 • pros-icon.svg Jauhaa kahvin nopeasti

Detaljeret gennemgang

Miksi valita Bodum Bistro -kahvimylly?

Tämä Bodum Bistro -kahvimylly on täydellinen ostos toimistoon, matkailuautoon tai minne tahansa, missä kahvi kaipaa päivitystä – tuoreet jauhetut pavut voivat nopeasti nostaa kahvinkokemusta monella tasolla.

Ja täällä se voidaan tehdä vähällä rahalla, eikä siitä tarvitse tehdä niin monimutkaista kuin suuremmasta ja hienostuneemmasta myllystä voi nopeasti tulla. Tämä voi mennä suoraan laukkuun ja kytkeä pistorasiaan yhteisessä keittiössä, ja yhtäkkiä aamukahvisi on uskomattoman paljon parempaa.

Se on myös hyvä kahvimylly asuntoautossa tai vastaavassa – yleensä se on hyvä päivitys jauhetusta kahvista, joka ei vaadi paljon rahaa tai tilaa.

Kyseessä ei ole kartiomylly, joten et voi odottaa samanlaista jauhatuksen tasaisuutta etkä voi säätää jauhatustasoa. Sen sijaan se jauhaa pavut terillä, mikä tarkoittaa, että on vain yksi painike, jota pidät alhaalla, kunnes kahvi on tarpeeksi hienoa makusi mukaan. Se ei ole espressoa varten suunniteltu kahvimylly.

Tuotteen tekniset tiedot:

 • Myllytyyppi: terä
 • Kapasiteetti: –
 • Ajastin: Ei
 • Hionta-asteen säätö: Ei

Wilfa CGWS-130B

paras sähköinen kahvimylly aloittelijoille

Fordele
 • pros-icon.svg UV-suojattu kansi pitää pavut tuoreina
 • pros-icon.svg Ajastintoiminto
 • pros-icon.svg 250 gramman kahvipakkaus
 • pros-icon.svg Turvatoiminto – ei voi jauhaa ilman kahvilaatikkoa.
 • pros-icon.svg Keraamiset terät – vain yksi testissä

Detaljeret gennemgang

Miksi sinun pitäisi valita Wilfa CGWS-130B?

Tällä Wilfa-myllyllä, joka on saatavana alle 100 euron hintaan, saat laadukkaan keraamisen terämyllyn, jota kahviasiantuntijat ympäri maailmaa suosittelevat mahdottoman hyvänä lähtötason myllynä hintaan nähden.

Wilfa kahvimyllyn alhainen hinta saattaa johtua muovin laadusta – mutta älä anna sen estää sinua. Wilfa on ihanteellinen malli aloittelijalle, joka haluaa korvata suodatinkahvinkeittimen edistyneemmillä valmistusmenetelmillä ja tuoreiksi jauhetuilla pavuilla. Kyselymme mukaan mylly on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo säätää. 16 säätömahdollisuutta on testivoittaja Wilfa WSCG-2:een verrattuna alhaisella tasolla, mutta aloittelijalle se riittää.

Testeissä tämä Wilfa-malli jauhoi hyvin tasaisesti kaikilla asetuksilla ja tarjoaa siten parhaat edellytykset hyvälle kahvikupille. Tämä johtuu siitä, että Wilfa on testin ainoa malli, jossa on keraamiset terät, jotka säilyttävät parhaiten kahvipapujen laadun ja aromin jauhamisen aikana.

Meidän arviomme

Jos olet vasta aloittanut papujen jauhamisen itse, tämä Wilfa CGWS-130B malli on mielestämme ihanteellinen sinulle. Se on helppokäyttöinen ja siinä on tarpeeksi asetuksia, jotta voit harjoitella ilman, että eksyt loputtomiin mahdollisuuksiin. Wilfa CGWS-130B myllyn laatu on yksi parhaista saatavilla olevista, ja hinta on alhaisella tasolla, joten saat paljon vastinetta rahoillesi.

Tuotetiedot: 

 • Myllytyyppi: Kartiomylly
 • Kapasiteetti: 250 grammaa
 • Ajastin: Kyllä
 • Jauhatussäätö: Kyllä

Guide

Miten valita paras kahvimylly

Piditpä sitten espressosta, pika-kahvista tai jostain muusta, hyvä sähköinen kahvimylly ja vastajauhettu kahvi tekevät tuloksesta aina paremman. Käsikäyttöinen kahvimylly on aikaisemmin ollut suosittu, mutta sähköisen tullessa vauhdilla markkinoille on käsikäyttöinen kahvimylly jäänyt ehdottomasti kakkoseksi. Jos aiot investoida yhteen asiaan, jolla voit valmistaa parempaa kahvia, sen pitäisi ehdottomasti olla hyvä kahvimylly.

Kahvimyllyjen välillä on suuria eroja erityisesti itse jauhatusmekanismin, asetus-vaihtoehtojen ja jauhetun kahvin koostumuksen suhteen. Seuraavassa osto-oppaassa käsittelemme edellä mainittujen parametrien merkitystä sekä lisäominaisuuksia, jotka sinun tulisi myös ottaa huomioon ennen valintaa.

Kahvimyllytyypit

Kahvimyllyjä on periaatteessa kahta eri tyyppiä, joilla kummallakin on oma tapansa jauhaa kahvi. Tässä käymme läpi eri kahvimyllyt ja eri kahvimyllyjen edut ja haitat.

Tässä testissä käsittelemme ainoastaan sähköisiä kahvimyllyjä, ja käsikäyttöinen kahvimylly jää testin ulkopuolelle. Suosittu käsikäyttöinen kahvimylly on esimerkiksi Hario Skerton -valmistajan Hario Skerton Plus.

Terät

Jos haluat halvan kahvimyllyn, valitse malli, jossa on tavalliset terät. Esimerkkinä tästä on suhteellisen tunnettu pieni Bodum-kahvimylly, joka löytyy monista keittiöistä ja toimistoista ja jota voi käyttää yhdellä kädellä.

Tämä sähköinen kahvimylly toimii pyörittämällä kahta terää nopeasti – melkein kuin potkuri – ja jauhamalla kahvipavut yhä pienemmiksi paloiksi leikkaamalla ne kahtia. Se, kuinka hienoksi tai karkeaksi kahvipavut jauhetaan, riippuu siitä, kuinka kauan terät jauhaa niitä. Sinulla ei siis ole samanlaista vaikutusvaltaa siihen, kuinka hienoksi jauhetut kahvipavut ovat, kuin kartiomyllyssä. Tasainen lopputulos ei myöskään ole yhtä taattu, sillä tällainen sähköinen kahvimylly jauhaa kahvin satunnaisemmin.

Tämä tarkoittaa, että jauhettujen kahvipapujen lopputulos – itse kahvi – ei myöskään ole tasainen. Yleisesti ottaen hyvän kahvin – ja tasalaatuisen kahvin – tärkeä edellytys on, että kahvimyllu jauhaa pavut tasalaatuisesti, sillä näin varmistetaan tasalaatuinen uutto.

Lopuksi, perinteisillä terillä varustettu sähköinen kahvimylly ja sen tuottama lämpö voi myös vaikuttaa kielteisesti jauhetun kahvin makuun.

Positiivisin asia, joka tällaisesta sähköisestä kahvimyllystä on sanottava, on se, että se on erittäin halpa verrattuna kilpailijoihinsa. Lisäksi tällainen kahvimylly on usein hyvin kompakteja ja helppoja puhdistaa.  Vaihtelevan laadun vuoksi emme ole ottaneet yhtäkään teräkahvimyllyä mukaan testiimme.

Kartiokahvimyllyet

Kartiomalliset kahvimyllyt, jotka toimivat siten, että kahvi jauhetaan staattista pintaa vasten keskellä olevan pyörivän, mutterin kaltaisen kappaleen avulla. Hienous riippuu siitä, miten tämä mutteri on sijoitettu, ja näissä malleissa sitä voidaan yleensä säätää hyvin tarkasti.

Tämä tarkoittaa, että jauhetut pavut ovat juuri oikean hienojakoisia käyttämääsi kahvin valmistusmenetelmää  varten. Esimerkiksi espressoon käytettävät pavut on jauhettava erittäin hienoksi, kun taas suodatinkahvi vaatii paljon suurempaa karkeutta. Lisäksi on olemassa monia eri tyyppejä – moka-pannu, pressopannu, AeroPress jne. – jotka kaikki tuottavat parhaan tuloksen, jos hienous on asetettu oikein. Parhaat kahvimyllyt ovat kartiomaisia, ja niiden avulla voit säätää myllyn sen mukaan, kuinka karkeaa tai hienoa jauhettu kahvi on.

Toinen kartioterillä varustetun sähköisen kahvimyllyn etu on se, että sähköinen kahvimylly voi yleensä toimia hitaammin kahvia jauhettaessa, joten se on vähemmän meluisa eikä se luovuta lämpöä, joka vaikuttaa jauhettuihin papuihin.

Kartiomyllyillä saadaan näin ollen tasainen jauhatus, papujen karkeutta voidaan säätää ja – jos kahvimyllyä voidaan säätää riittävän laajalle alueelle – niitä voidaan käyttää espresson (erittäin hieno) ja suodatinkahvin (erittäin karkea) jauhamiseen sekä kaikkeen siltä väliltä.

Jos haluat laadukkaan sähköisen kahvimyllyn, jonka avulla saat loistavan kupillisen kahvia riippumatta siitä, mitä kahvinvalmistusmenetelmää käytät, tämä on erinomainen valinta.

Kartiomaisilla terillä varustetun sähköisen kahvimyllyn haittapuolena on se, että tällainen mylly on yleensä huomattavasti kalliimpi. Koosta, toiminnosta jne. riippuen kalleimmat kahvimyllyt voivat maksaa useita tuhansia puntia. Toisaalta kyseessä on kuitenkin ammattikäyttöön tarkoitettu sähköinen kahvimylly, joka helpottaa täydellisen kahvikupin valmistamista. Kaikki testissämme olevat kahvimyllyt ovat kartiomaisia, paitsi Melitta Molino ja Delonhi K79, jotka ovat litteitä. Kahvimaailmassa mielipiteet jakautuvat siitä, minkä tyyppinen jauhatus on tasaisinta. On siis hyvä lukea lisää kustakin mallista ja sen suorituskyvystä.

Asetusvaihtoehdot – Minkälaista kahvia juot?

Kuten mainittiin, on tärkeää, että kahvi voidaan jauhaa eri hienojakoiseksi riippuen käyttämästäsi kahvinvalmistus-menetelmästä. Esimerkiksi espressoa varten papujen jauhaminen vaatii aivan eri hienojakoisuutta kuin leimapannun jauhaminen.

Siksi on erittäin tärkeää tarkistaa, onko kahvimyllyssäsi useita asetusmahdollisuuksia – ja jos on, mitä niistä. Testissämme vaihtoehdot vaihtelivat 3:sta 270:een, ja Bodum Bistro -myllyssä oli vähiten vaihtoehtoja ja Baratza Sette 270 -myllyssä eniten.

Mitä hienojakoisempi kahvi on, sitä suurempi pinta-ala on kahvin uuttamiselle, ja sitä voimakkaampaa ja intensiivisempää kahvista tulee. Sen lisäksi, että kahvin voimakkuutta voi kätevästi säätää, on olemassa erilaisia kahvityyppejä, jotka vaativat erilaista hienojakoisuutta.

Espresso

Yleensä vain parhaat kahvimyllyt jauhavat kahvipavut riittävän hienoksi espressoa varten. Espresso vaatii ehdottomasti hienoimman jauhatuksen, sillä se on intensiivinen, paksusti juokseva kahvi.

Tämä tarkoittaa sitä, että yleensä maksat hieman ylimääräistä kahvimyllystä, joka voi jauhaa niin hienoksi, ja jos sinun ei tarvitse jauhaa kahvia espressoa varten, ei tietenkään ole mitään syytä ostaa tällainen kahvimylly. Sage Grinder Pro, Baratza Sette ja Eureka Mignon Specialita, jotka kaikki soveltuvat espressoon, ovat myös testimme kalleimpia malleja.

Mokka

Toiseksi eniten hienostuneisuutta vaativan kahvin valmistukseen sopii mokkapannu – Italiasta peräisin oleva kiiltävä teräskannu, jota jotkut kutsuvat erehdyksessä espressopannuksi ja joka tuottaa myös suhteellisen voimakasta kahvia.

Monet muutkin kahvimyllyt voivat kuitenkin pysyä mukana, sillä tämäntyyppinen kahvi ei vaadi yhtä hienoa jauhatusta kuin espresso.

AeroPress/pressopannu/suodatinkahvi/pour-over

Tämän jälkeen tulevat klassisemmat suodatinkahvin valmistusmenetelmät – kuten mäntäpannu, tavallinen suodatinpannu tai nörttimäisemmät valmistusmenetelmät, kuten AeroPress tai pour over -kahvi. Kahvin hienojakoisuus vaihtelee suuresti, ja se riippuu paljon mieltymyksistäsi, valmistusmenetelmistäsi ja papujen jauhatuksesta.

Tämä ei tarkoita sitä, että hienoudella ei olisi merkitystä. Päinvastoin, se on kahvityypin ja keittoaikojen ohella yksi tärkeimmistä parametreista, joita voit säätää, jos kahvisi ei maistu juuri siltä kuin haluat.

Tasainen jauhatus

Tasaisella jauhatuksella saat parempaa kahvia. Jauhat sitten papuja espressoa tai suodatinkahvia varten, paras sähköinen kahvimylly on sellainen, joka tuottaa tasaisia tuloksia.

Koko syy siihen, miksi jauhamme pavut sen sijaan, että vain kaadamme vettä niiden läpi kokonaisina, on se, että haluamme lisätä pinta-alaa, johon vesi joutuu kosketuksiin – ja siten kahvin uuttumista. Mitä hienojakoisemmaksi kahvi jauhetaan, sitä enemmän sitä saadaan uutettua ja sitä voimakkaampaa kahvia saadaan. Ja päinvastoin.

Hyvä kuppi kahvia on suurelta osin tulosta oikean jauhatusasteen ja oikean uuton täydellisestä tasapainosta.

Miksi kahvi pitäisi jauhaa tasaisesti?

Kun kahvi jauhetaan muulla kuin kartiomyllyllä, on mahdotonta taata kahvin, eli kahvijauheen ja siten uuton tasainen koostumus. Kun sitten keität kahvia, vesi virtaa nopeasti joidenkin kahvijauhatusten läpi ja hitaasti toisten läpi. Osa kahvista saattaa uuttua liikaa ja osa liian vähän.

Suuri ongelma on, että kahvin makuun ei voi luottaa. 30 grammaa samoja kahvipapuja ja sama valmistusmenetelmä voivat antaa täysin erilaisen lopputuloksen.

Siksi on suuri etu käyttää kartiomyllyä, joka on suunniteltu antamaan tasainen tulos.

Muuta kahvimyllyistä

Nyt olemme käsitelleet tärkeimmät seikat uutta kahvimyllyä ostaessasi. Nämä ovat ne perusasiat, jotka sinun tulisi ehdottomasti tietää ennen kuin astut nyt hyvin laajoille kahvimyllymarkkinoille.

On kuitenkin muutakin: kahvimyllyjen markkinat kehittyvät nopeasti, ja uudemmissa malleissa on useita älykkäitä ominaisuuksia, jotka voivat helpottaa elämääsi monin tavoin ja joihin sinun kannattaa siksi kiinnittää huomiota. Lisäksi on olemassa muita eritelmiä, joilla ei välttämättä ole suurta vaikutusta lopputulokseen kahvia keitettäessä, mutta jotka – henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen – voivat olla sinulle hyödyllisiä.

Seuraavassa tarkastelemme joitakin tärkeimpiä niistä.

Melutaso – hiljainen sähkökäyttöinen kahvimylly

Kahvimylly ei aina tunneta hiljaisimpana keittiökoneena. Ihmiset, joiden kotona on sähköinen kahvimylly, saattavat tuntea luonnolliset tauot keskustelussa, joita voi syntyä, kun sähköinen kahvimylly on käynnissä ja yhtäkkiä kahvimylly hukuttaa kaiken muun keittiössä tapahtuvan. Tai olet ehkä kokenut, että istut kahvilassa ja baristan kahvimylly keskeyttää sinut ajoittain, kun hän jauhaa kahvia.

Kahvimylly voi olla äänekäs laite, eikä siitä ole apua, että käytämme sitä useimmiten aamuisin, jolloin kahvimylly voi helposti häiritä naapureita tai muita vielä nukkuvia ihmisiä.

Onneksi ongelmaan on olemassa ratkaisu: monissa uudemmissa malleissa on tekniikka, joka tekee niistä uskomattoman hiljaisia. Voit saada malleja, jotka ovat jopa 20 dB hiljaisempia kuin keskivertokoneet – mikä on hyvin havaittavissa. Alhaisempi melutaso saavutetaan osittain vähentämällä joitakin tärinöitä, joita tavallisesti esiintyy, kun kahvimylly on käynnissä.

Hyvä esimerkki hiljaisesta mallista on Eureka Mignon Specialista, joka on myös mukana tässä testissä. Kahvimylly on varustettu niin sanotulla Silent Technology -tekniikalla, joka vaimentaa sitä huomattavasti.

Kahvimylly ajastimella

Nykyään monissa kahvimyllyissä – erityisesti ammattikäyttöön tarkoitetuissa – on ajastintoiminto. Tämä on fiksua, koska voit asettaa tarkalleen, kuinka kauan kahvimylly jauhaa.

Tämä on fiksua, koska saat joka kerta tasaisen tuloksen – ainakin jos sinulla on tapana keittää samantyyppistä kahvia suurimman osan ajasta. Tämä pätee esimerkiksi henkilöihin, jotka jauhavat kahvimyllyllä kerrallaan juuri sen määrän kahvia, joka tarvitaan yhtä espressoa varten.

Se toimii siten, että täytät kahvimyllyn suosikkipavuillasi ja asetat ajastimen tarkalleen siihen aikaan, joka kuluu kahvin jauhamiseen esimerkiksi espressokupillista varten. Aina kun käynnistät myllyn, saat saman määrän kahvia joka kerta, kun käynnistät myllyn. Näin varmistat tasaisen lopputuloksen. Useimmissa testissämme olleissa malleissa on ajastintoiminto – vain neljässä mallissa ei ole. Saat yleiskuvan malleista vertailutaulukostamme.

Nopeus

Useimmiten, kun ostamme uusia laitteita, pidämme nopeutta hyvänä asiana. Mitä nopeammin saamme työn tehtyä, sitä parempi.

Mutta kahvimyllyjen kohdalla asia on hieman monivivahteisempi, ja sinun kannattaa miettiä kahdesti ennen kuin päätät, että nopein malli on välttämättä paras sinulle.

Vaikka jotkin valmistajat mainostavat, että niiden myllyt tuottavat hienoksi jauhettua kahvia tietyllä nopeudella, on syytä huomata, että joissakin tapauksissa hitaampi jauhatus on itse asiassa parempi.

Jos jauhat kahvipavut tarpeeksi nopeasti, ne voivat kuumentua, jolloin kahvista voi tulla kitkerä jälkimaku. Tämän välttämiseksi useimmat kartiomaiset kahvimyllyt on säädetty toimimaan pienemmällä kierrosnopeudella minuutissa. Eureka- ja Baratza Sette -kahvimyllyt jauhoivat testissämme eniten kahvia sekunnissa ja samalla yhden parhaista laaduista.

Papusäiliöt

Useimmissa kahvimyllyissä on säiliö papuja varten. On tärkeää valita malli, jonka kapasiteetti on ensinnäkin tarpeisiisi sopiva. Kuinka monta papua ostat kerrallaan ja riittääkö niille tilaa? Testissämme kapasiteetti vaihtelee 120 grammasta 450 grammaan, joten mallien välillä on suuria eroja. Sage Grinder Pro -malliin mahtuu 450 g, ja sen kapasiteetti on suurin.

On myös hyvä valita sähköinen kahvimylly, jossa on ilmatiivis säiliö, sillä muuten pavut voivat kuivua ja menettää makunsa ja arominsa. Etsi pienten tavaroiden osastosta läpinäkyvä tai värillinen kansi. Jälkimmäinen on paras, koska se estää auringonvalon pääsyn papuihin, mikä voi myös vaikuttaa kielteisesti niiden laatuun ja makuun. Esimerkiksi Wilfa CGWS-130B -mallissa säiliössä on UV-suoja.

Keraaminen kahvimylly vai ruostumaton teräs?

Kun puhutaan niin sanotuista “jyrsimistä”, joihin kuuluvat myös kartiomyllyt, ne on yleensä valmistettu keraamisesta tai ruostumattomasta teräksestä. Ei ole niin, että huomaisit suurta eroa teräksen ja keraamisen välillä. Mutta kannattaa silti kiinnittää huomiota siihen, missä nämä kaksi eroavat toisistaan.

Teräskahvimyllyet ovat yleensä alusta alkaen paljon terävämpiä kuin keraamiset kahvimyllyet. Ne kuitenkin tylsistyvät ajan myötä, kun taas keraamiset kahvimyllyet säilyttävät terävyytensä lähes ikuisesti. Toisaalta teräskahvimyllyn mekaniikka voidaan vaihtaa suhteellisen edullisesti. Keraamiset terät ovat kuitenkin huokoisempia ja herkempiä kahvipapujen seassa oleville kiville ja siksi keraamiset terät rikkoutuvat helpommin.

Teräsmyllyt tuottavat myös todennäköisemmin lämpöä jauhettaessa, mikä ei päde keraamisiin myllyihin. Kuten tiedät, kuumuus voi vaikuttaa papujen makuun ja aromiin. Wilfa CGWS-130B on esimerkki mallista, jossa on keraamiset terät.

Yleisesti ottaen keraaminen mylly on paras espressoon.

Litteä tai kartiomainen jyrsin

Kartiomylly on niin sanottu “burr”-mylly, joka, kuten mainittiin, toimii jauhamalla pavut kiinteää pintaa vasten eikä leikkaamalla niitä.

On myös kahvimyllyjä, jotka toimivat samalla tavalla, mutta eivät ole kartiomaisia.

Minkälainen mylly kannattaa valita?

Lyhyt vastaus on, että kartiomaiset ovat parhaita. Muodon ansiosta kahvimyllyjen kierrosluku on alhaisempi, mikä tarkoittaa pienempää kitkaa ja vähemmän lämpöä jauhettaessa, mikä voi vaikuttaa kahvin makuun ja aromiin – tämä pätee sekä espressoon että muihin kahvivalmisteisiin.

YLEISET KYSYMYKSET

Mikä kahvimylly on testin paras?

Testin paras kahvimylly on Wilfa WSCG-2, jossa on laadukas kartiomylly ja joka jauhaa kahvin tasaisesti parhaan uuton saavuttamiseksi. Siksi se voittaa kahvimyllytestimme.

Miksi kahvimylly?

Kokonaiset pavut säilyttävät maun ja aromin paljon paremmin kuin jauhettu kahvi. Lisäksi kaupasta ostettava jauhettu kahvi on usein jopa vuoden vanhaa, joten suuri osa sen mausta on jo kadonnut, kun ostat sitä. Tuoreet jauhetut pavut tuovat paljon enemmän makua valmiiseen kahviin.

Minkä myllyn valitsisin?

Kun valitset kahvimyllyä, valitse haluamasi valmistustapa. Ei ole tarpeen investoida espressomyllyyn, jos juot pääasiassa suodatinkahvia.

Voiko kahvin jauhaa tehosekoittimessa?

Teoriassa voit tehdä näin, mutta tulos ei ole yhtenäinen.

Miten puhdistan kahvimyllyni?

Se riippuu kahvimyllyn tyypistä ja siitä, kuinka paljon sitä voidaan purkaa. Käytä pölynimuria, johon pääset käsiksi, ja pyyhi kaikki irrotettavat osat liinalla. Joihinkin malleihin voit ostaa puhdistustabletteja, jotka voidaan jauhaa koneessa. Muista jauhaa kierros kahvipapuja ennen käyttöä.

Kuinka paljon kahvia pitäisi jauhaa?

Se riippuu valitsemastasi valmistusmenetelmästä ja siitä, kuinka hienoa kahvi on.

Kuinka hienoksi kahvi pitäisi jauhaa espressoa varten?

Ehdottoman hieno - espresso on valmistusmenetelmä, joka vaatii hienoimman jauhatuksen.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×