Paras korvakuumemittari

Korvakuumemittari-testistämme löydät markkinoiden 7 parasta mallia tällä hetkellä. Voit olla varma, että löydät aina uusimmat ja parhaat kuumemittarit, sillä päivitämme testiä jatkuvasti.
Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

5
Paras monitoimilaite

Beurer FT65

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Kuume ja sairas lapsi ei koskaan ole mukava yhtälö mutta hyvä ja helppokäyttöinen kuumemittari voi mitata nopeasti ja vaivattomasti lapsen ja vauvan kuumeen korvasta

Löytääksemme vauvan ja lapsen kuumeen mittaamiseen parhaan mittarin olemme tutkineet markkinoiden parhaat korvalämpömittarit. Olemme keskittyneet kuumeen mittaamiseen vauvan ja lapsen korvasta, koska se on kehon paras paikka mitata lämpötila. Kainalosta mitattu lämpö jää kakkoseksi, ja monet kokevat että takapuolesta mitattu lämpö on hankalampi. Olemme tutkineet korvalämpömittareita, joila voit mitata parhaiten lämpötilaa, olemme tutkineet markkinoita ja lukeneet monenlaisia testejä ja arvosteluja sekä käyttäjiltä että asiantuntijoilta kotimaassa ja ulkomailla. Sen lisäksi, että vertailemme lämpömittareiden hyviä ja huonoja puolia, annamme niille myös yksilölliset ja kokonaispisteet seuraavien parametrien perusteella: tarkkuus, muisti, hygienia ja helppokäyttöisyys.

Perehdymme näihin parametreihin tarkemmin ostajan oppaassa, jossa arvioimme niitä ja paljastamme niiden merkityksen korvakuumemittarin valinnassa.

Braun ThermoScan 7 IRT6520

testin paras kuumemittari

4.8
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  5
 • Tarkkuus
  5
 • Muisti ja muisti
  5
 • Hygienia
  5
 • Helppokäyttöisyys
  4

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Lämmitysvaikutus kärkeen
 • pros-icon.svg Tarkkuus on testattu kliinisesti yli 30 tutkimuksessa.
 • pros-icon.svg ExacTemp-teknologia vahvistaa, milloin olet ottanut oikean lämpötilan.
 • pros-icon.svg Ikä-toiminto tarkempaa lämpötilan mittausta varten
 • pros-icon.svg 21 kertakäyttökorkkia mukana
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei ole yötilaa, jossa on valo

Detaljeret gennemgang

Braun ThermoScan IRT 6520 -kuumemittari käyttää infrapunalämpötilan mittausta, ja sitä voi käyttää koko perhe, ja se sopii hyvin lapsille. Siinä on lämmitetty kärki, joka tekee käytöstä miellyttävämpää.

Miksi sinun kannattaa valita Braunin ThermoScan IRT 6520 -kuumemittari?

Mittaa omasi tai lastesi lämpö tällä Braunin älykkäällä korvakuumemittarilla, joka mittaa lämpötilan yksinkertaisesti, tehokkaasti ja tarkasti.

TermoScan-lämpömittarin erottaa muista testissä olleista malleista se, että sen kärjessä on patentoitu lämmitysteho. Tämä tarkoittaa, että lämpömittarin kärki on esilämmitetty, joten lämpötilan mittaaminen korvasta ei ole epämiellyttävä ja viileä kokemus lapsille.

Tämä Braun-kuumemittari toimii mittaamalla tärykalvon ja ympäröivän kudoksen infrapunalämpösäteilyä. Korvakalvo verenkiertää aivojen lämpötilan säätökeskuksen kanssa, joten lämpötilan muutokset näkyvät täällä nopeammin ja tarkemmin kuin muualla.

Lämpömittarin tarkkuus on testattu kliinisesti yli 30 tutkimuksessa. ExacTemp-teknologia vahvistaa, että olet ottanut tarkan lämpötilan, joten sinun ei tarvitse ottaa sitä uudelleen ja uudelleen.  Korvalämpömittarissa on myös muistitoiminto, joka muistaa Tommee Tippee -korvakuumemittarin tavoin 9 viimeisintä lukemaa, sekä värikoodattu näyttö, joka näyttää heti, jos lapsellasi on kuumetta.

Sisältää kovan kotelon ja 21 linssisuojusta sekä paristot Braun ThermoScan -korvakuumemittarin kanssa.

Luokituksemme

Braun Thermoscan 7 IRT6520 on erittäin käyttäjäystävällinen ja tarkka kuumemittari. Muiden mallien tapaan se mittaa lämpötilan nopeasti ja lämmitetty kärki tekee siitä miellyttävämmän kokemuksen sekä lapsille että aikuisille. Tämä kuumemittari sopii erinomaisesti sekä aloittelijoille että niille, joilla on jo ollut korvakuumemittari, sillä se on niin helppokäyttöinen. Hinta on hieman korkeampi kuin joillakin muilla testissämme olleilla malleilla, mutta saat paljon vastinetta rahoillesi.

Tyyppi: Korva Muisti: 9 mittausta Kuumehälytys: Kyllä Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä: 21 Automaattinen poiskytkentä: Kyllä Yötila: Ei

Braun IRT3030

Paras halpa

4.0
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  4
 • Tarkkuus
  4
 • Muisti ja muisti
  4
 • Hygienia
  5
 • Helppokäyttöisyys
  3
Fordele
 • pros-icon.svg Mittaa lämpötilan 1 sekunnissa
 • pros-icon.svg Varoitussignaali yli 37,5 asteen lämpötiloissa
 • pros-icon.svg Muista viimeinen mittaus
 • pros-icon.svg 21 kertakäyttökorkkia mukana
Ulemper
 • cons-icon.svg en muista enempää mittauksia kuin edellisen kerran

Detaljeret gennemgang

Tämä Braunin IRT3030-korvalämpömittari mittaa korvan lämpötilan vain 1 sekunnissa. Lämpömittaria voidaan käyttää sekä aikuisille että lapsille ja vauvoille, ja se kertoo äänimerkillä, onko sinulla kuumetta vai ei.

Miksi sinun kannattaa valita Braun IRT3030 -kuumemittari?

Mittaa, onko sinulla tai lapsellasi kuumetta tällä älykkäällä korvalämpömittarilla. Kuumemittari kertoo vain 1 sekunnissa, kuinka korkea lämpö on. Tämä lyhyt mittausaika tekee siitä ihanteellisen käytettäväksi niin lapsille kuin vauvoille. Se sopii siis erityisen hyvin lasten, erityisesti hyvin pienten lasten lämmön mittaamiseen. Arvostelijat ovat kehuneet korvalämpömittaria nopeaksi ja helppokäyttöiseksi.

Älykäs äänikuumeen opas

Braun-kuumemittari on varustettu älykkäällä ääniohjauksella, jonka avulla on entistä helpompi selvittää, onko sinulla kuumetta vai ei. Kuumemittari mittaa lämmön, ja äniopas kertoo sen 1, 2 tai 3 äänimerkillä. 1 äänimerkki tarkoittaa, että lämpö on normaali, 2 biippausta tarkoittaa, että lämpö on koholla, ja 4 äänimerkkiä tarkoittaa, että henkilöllä on korkea kuume.

ThermoScanissa on turvalukko paristoluukussa, jotta pienet lapset eivät pääse kosketuksiin paristojen kanssa. Lisäksi siinä on valo, joka ilmoittaa, kun on aika vaihtaa paristot.

Lämpömittarin mukana toimitetaan paristot ja 21 kertakäyttöistä hygieniakorkkia.

Huomaa, että on hyvä tietää sinun ja lastesi normaalilämpötilat, sillä on hyvin yksilöllistä, kuinka korkea normaalilämpötila on. Mittaa siis lämpö, kun olette kaikki terveitä, ja kirjoita se ylös, jotta voit helposti arvioida, onko mitattu lämpötila liian korkea vai normaali.

Luokituksemme

Helppo Braun IRT303030 on hyvä ja vakaa korvalämpömittari, jossa on yleisimmät toiminnot. Se mittaa lämmön erittäin nopeasti verrattuna esimerkiksi miten nopea perinteinen kuumemittari on, ja se tallentaa viimeisimmän mittauksen, joten voit nähdä, onko lämpö noussut tai laskenut viimeisimmän mittauksen jälkeen. Se on hinnoiteltu asteikon edullisempaan päähän, joten kaikilla on siihen varaa.

Tyyppi: Korva Muisti: 1 mittaus Kuumehälytys: Kyllä Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä: 21 Automaattinen poiskytkentä: Kyllä Yötila: Ei

Braun IRT 7+ 6525

paras palkkio

4.6
star star star star star
TestScore TestScore
Info
Vis vurderinger Arrow icon up
 • Käyttäjien arvostelut
  3
 • Tarkkuus
  5
 • Muisti ja muisti
  5
 • Hygienia
  5
 • Helppokäyttöisyys
  5
Fordele
 • pros-icon.svg Yötila, jossa on valo ja vähemmän ääntä
 • pros-icon.svg Lämmitetty mittauskärki
 • pros-icon.svg Värikoodattu näyttö kuumeen nopeaan lukemiseen
 • pros-icon.svg Ikä-toiminto tarkempaa lämön mittausta varten
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen testeissä
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei voida käyttää otsalla

Detaljeret gennemgang

ThermoScan IRT 6525 on Braunin uusin ja älykkäin kuumemittari. Se sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin Thermoscan 7 IRT 6520 ja älykkään yötoiminnon.

Miksi sinun kannattaa valita Braun ThermoScan 7+ IRT 6525 -korvalämpömittari?

Jos etsit helppokäyttöistä korvalämpömittaria, joka on täynnä mukavia ominaisuuksia, tämä helppokäyttöinen Braunin malli on paras kuumemittari, jonka voit hankkia.

Kuumeen määritelmä muuttuu iän mukaan, joten voit syöttää sen henkilön iän, jonka lämpö mitataan, saadaksesi tarkemman lukeman. Värikoodattu näyttö palaa punaisena kuumeen ja keltaisena kohonneen lämön merkiksi, joten näet nopeasti, onko sinulla tai lapsellasi kuumetta. Korvalämpömittari-testissä vain kahdessa Braunin mallissa IRT 6520 ja 6525 on nämä ominaisuudet.

Yötoiminto helpottaa kehon lämön mittaamista yöllä, sillä voit kytkeä päälle lempeän yövalon ja sammuttaa hälytysäänet, jotta se ei häiritse esimerkiksi nukkuvaa lasta.

Tutkimuksemme mukaan tämä kuumemittari on erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo ottaa käyttöön, toisin kuin esimerkiksi Tommee Tippee, joka vaatii harjoittelua lämön mittaamiseksi oikein.

Luokituksemme

Braun Thermoscan 7+ IRT6525 on moderni ja helppokäyttöinen kuumemittari, jossa on useita hienoja ominaisuuksia.

Testeissä kuumemittari osoittautui erittäin käyttäjäystävälliseksi ja helppokäyttöiseksi iästä riippumatta. Siksi suosittelemme sitä aloittelijoille, kokeneemmille ja erityisesti niille, jotka arvostavat mukavia ominaisuuksia. Hinnaltaan se on testin kallein, mutta silti hinta on sellainen, että useimmilla on siihen varaa.

Tyyppi: Korva Muisti: 9 mittausta Kuumehälytys: Kyllä Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä: 21 Automaattinen poiskytkentä: Kyllä Yötila: Kyllä

Tommee Tippee

Paras kuumemittari vauvalle

Fordele
 • pros-icon.svg Mittaa pienellä kärjellä, joka tekee siitä käyttökelpoisen pikkulapsille.
 • pros-icon.svg Muista viimeiset 9 mittausta
 • pros-icon.svg Kytkeytyy pois päältä 1 minuutin käyttämättömyyden jälkeen akun säästämiseksi.
Ulemper
 • cons-icon.svg ei voi mykistää
 • cons-icon.svg Vaatii harjoitusta käyttää oikein

Detaljeret gennemgang

Tommee Tippeen älykäs digitaalinen kuumemittari on suunniteltu vauvan tai pienten lasten lämpötilan mittaamiseen, sillä siinä on pieni kärki, joka asetetaan pienen vauvan tai lapsen korvaan. Digitaalinen kuumemittari näyttää lukeman 1 sekunnissa ja mittaa viimeiset 9 lukemaa. Vertailun vuoksi Braun IRT3030 digitaalinen kuumemittari muistaa vain viimeisimmän mittauksen.

Miksi sinun pitäisi valita Tommee Tippeen digitaalinen kuumemittari?

Vastasyntyneiden vauvojen lämpötilan ja kuumeen mittaaminen voi olla erittäin vaikeaa, koska he liikuttavat päätään koko ajan. Perinteinen kuumemittari on siksi hankala. Tommee Tippee -kuumemittarissa on pieni kärki, joka tekee siitä ihanteellisen pikkulapsesi lämpötilan mittaamiseen. Voit ottaa kuumeen yksinkertaisesti asettamalla pieni kärki korvaan, painamalla painiketta ja lukemalla lämpötila näytöltä. Korvalämpömittari jossa on pieni kärki ei toimi vain vauvoille, vaan myös muulle perheelle

Lämpömittarin näyttö on LCD-näyttö, joka on selkeä ja helppolukuinen. Mukana on 8 vaihdettavaa hygieenistä suojakorkkia. Vertailun vuoksi Braun IRT3030:n mukana tulee 21 kertakäyttökorkkia.

Kuumemittari muistaa viimeiset 9 mittausta, joten voit helposti palata taaksepäin ja katsoa, mikä lämpötila oli aiemmin, ja nähdä lämpötilan kehityksen. Kuumemittari säästää paristoa, sillä se sammuu automaattisesti, kun sitä ei ole käytetty 1 minuuttiin.

Luokituksemme

Tommee Tippee tarjoaa kuumemittarin, joka sopii erityisesti hyvin pienille lapsille. Lämpö mitataan nopeasti, mutta vaatii hieman harjoittelua, jotta lämpömittarin oikea käyttö opitaan. Siksi emme suosittele sitä ensikertalaiselle lämpömittariksi, vaan niille, jolla on jo aiemmin ollut korvakuumemittari jolla voit tarkistaa lämmön. Hinnaltaan se on muihin testissä olleisiin verrattuna keskiluokan yläpäässä.

Tyyppi: Otsa ja korva Muisti: 9 mittausta Kuumehälytys: Kyllä Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä: 8 Automaattinen poiskytkentä: Kyllä Yötila: Ei

Beurer FT65

Paras monitoimilaite

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Voidaan käyttää sekä otsalla että korvassa. 
 • pros-icon.svg Voi tarkistaa myös esineiden ja nesteiden pintalämpötilaa.
 • pros-icon.svg Ilmaisee, kun kuume on yli 38 astetta ja näin ollen kyseessä on kuume.
 • pros-icon.svg Muistaa 10 viimeisintä mittausta – testin korkein arvo
Ulemper
 • cons-icon.svg Ei ole yötilaa
 • cons-icon.svg Lämpötilaa on vaikea mitata otsasta

Detaljeret gennemgang

Tätä Beurerin FT65-lämpömittaria voi käyttää koko perhe, ja sillä voi mitata ihmisten, nesteiden ja esineiden lämpötilan. Kuumemittari on kliinisesti testattu ja hyväksytty.

Miksi sinun kannattaa valita Beurer FT65-monitoiminen kuumemittari?

Kuumemittari mittaa korvan ja otsan lämpötilan sekunneissa. Siinä on kaksi merkkivaloa, jotka kertovat värillisellä LED-valolla, onko lämpötila normaali vai kohonnut. Kun kuumemittari palaa vihreänä, se osoittaa, että lämpötila on normaali. Kun se palaa punaisena, se tarkoittaa, että kuume on yli 38 astetta, mikä viittaa kuumeeseen.

Tutkimuksemme mukaan tämä Beurer digitaalinen kuumemittari ei ole mittauksissaan yhtä tarkka kuin Braun thermoscan 7 -mallit. Lisäksi testit osoittivat, että kehon lämpötilan ja kuumeen mittaaminen otsasta on hankalaa, koska sitä on siirrettävä ohimolta ohimolle. Tämä voi olla vaikeaa nukkuvalle lapselle.

FT65-kuumemittari on testimme ainoa monikäyttöinen kuumemittari, sillä sitä voidaan käyttää myös lämpömittarina esineiden ja nesteiden lämpötilan mittaamiseen. Se sopii erinomaisesti vauvan kylpyveden tai kaurahiutaleiden lämpötilan mittaamiseen.

Kuumemittari säästää paristoa, sillä se sammuu automaattisesti, kun se on ollut käyttämättömänä. Se ilmoittaa myös, jos on aika vaihtaa paristo.

Luokituksemme

Jos etsinnässä on digitaalinen kuumemittari, joka on myös edullinen ja jossa on mukavia ominaisuuksia, kuten värikoodattu näyttö, tämä Beurerin helppokäyttöinen digitaalinen kuumemittari on erinomainen valinta.

Testeissä se osoittautui vähemmän luotettavaksi kuin Braun thermoscan 7 -mallit, joten emme suosittele sitä kodin ainoaksi lämpömittariksi. Ei edes aloittelijalle. Mutta yleiskäyttöisenä lämpömittarina, jolla kuumeen mittaaminen on helppoa, se on hyvä.

Tyyppi: Korva Muisti: 10 mittausta Kuumehälytys: Kyllä Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä: - Automaattinen poiskytkentä: Kyllä Yötila: Ei

Guide

 
Braun-ThermoScan-7-IRT6520.png

Braun ThermoScan 7 IRT6520

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b632035c48-Braun-termometer-IRT3030-ThermoScan.png

Braun IRT3030

Braun-IRT-7-6525.png

Braun IRT 7+ 6525

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b632977747-Tommee-Tippee-Digital-Oeretermometer.png

Tommee Tippee

httpfm30i.testwp-contentuploads202108615b63352fe91-Beurer-FT65-Multifunktionel-termometer-6-i-1.png

Beurer FT65

TestScore TestScore
Info
4.8
star star star star star
4.0
star star star star star
4.6
star star star star star
- -
Tyyppi Korva Korva Korva Otsa ja korva Korva
Muisti 9 mittausta 1 mittaus 9 mittausta 9 mittausta 10 mittausta
Kuumehälytys Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Mukana tulevien suoKylläkorkkien määrä 21 21 21 8 -
Automaattinen poiskytkentä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä
Yötila Ei Ei Kyllä Ei Ei
Käyttäjien arvostelut 5 4 3 - -
Tarkkuus 5 4 5 - -
Muisti ja muisti 5 4 5 - -
Hygienia 5 5 5 - -
Helppokäyttöisyys 4 3 5 - -
Tjek billigste pris Set til 65,55 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Proshop På lager
Set til 24,99 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Tekniikkaosat På lager
Set til 59,95 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon Set til 18,90 Pricerunner Button Icon Pricerunner Button Icon
Jollyroom På lager

Miten valita sopivin korvakuumemittari

Helppokäyttöinen korvalämpömittari on tullut viime vuosina yhä suositummaksi. Se mittaa kuumeen nopeasti ja helposti sekä aikuisilla että lapsilla, ja se on helpompi käyttää kuin esimerkiksi peräsuolen kuumemittari.

Kasvava suosio ja kysyntä asettavat valmistajille entistä suurempia vaatimuksia tarkemmasta kuumeen mittauksesta ja suuremmasta helppokäyttöisyydestä. Lisäksi nice-to-have-ominaisuudet ovat tyypillisesti niitä, jotka erottavat parhaat mallit toisistaan. Alla olevassa osto-oppaassa keskitymme tärkeimpiin ostokriteereihin sekä nice-to-have-ominaisuuksiin ja niiden merkitykseen korvakuumemittarin valinnassa.

3 hyvää syytä valita korvakuumemittari

 • Mittaa nopeasti – useimmat mallit antavat kuumeen muutamassa sekunnissa.
 • Hygieeninen menetelmä, koska kärkeen voidaan kiinnittää suojakorkit.
 • Mukava menetelmä – Lapsen, vauvan sekä aikuisen kehon lämpötila on mukavampi mitata korvasta

Tarkkuus

Lämpötilan mittaustarkkuus on tärkein parametri, joka sinun tulisi huomioida ennen ostamista. Digitaalinen korvakuumemittari on epätarkempi kuin peräsuolen kuumemittari, mutta sen pitäisi silti antaa jatkuvasti tarkkoja lukemia. Lämpötila korvassa on yleensä 0,2-0,5 astetta alhaisempi kuin peräsuolesta mitattu kuume. Tämä on otettava huomioon korvan lämpötilaa mitattaessa.

On suositeltavaa mitata kuume useita kertoja peräkkäin, jolloin lämpömittarin pitäisi näyttää saman tarkan lämpötilan hyvin pienellä poikkeamalla.

Usein kyse on myös oikean tekniikan käyttämisestä tarkan lukeman saamiseksi. Korvakäytävä on kohdistettava niin, että infrapunasäde pääsee tärykalvoon, josta lämpö mitataan. Jos korvakäytävää ei ole kohdistettu oikein, kuumemittari mittaa kuumeen kylmemmästä korvakäytävästä.

Normaali ruumiinlämpö on 36,5-37 astetta, ja yli 38 asteen lämpötilaa pidetään kuumeena. Kehon lämpö vaihtelee päivän mittaan, joten on suositeltavaa mitata kuume korvakuumemittarilla myös terveenä ollessasi, jotta voit mitata normaalilämpösi vertailun vuoksi. Tarkimman mittaustuloksen saat, kun mittaus tehdään peräsuoleen asetetulla kuumemittarilla.

Testissämme Braun Thermoscan -mallit mittaavat kuumeen tarkimmin, kun taas Tommee Tippee on testeissä epätarkempi.

Nopeus on valttia

Useimmat korvaan laitettavat kuumemittarit mittaavat hyvin nopeasti, muutamassa sekunnissa, minkä jälkeen lämpötila voidaan lukea.

Testissämme mittausajat kaikki olivat 1 sekunnin mittaisia, mikä tekee niistä erittäin tehokkaita lapsille, joilla on usein vaikeuksia pysyä paikallaan pitkiä aikoja.

Helppokäyttöisyys

Koska korvalämpömittareita käytetään usein lasten lämpötilan mittaamiseen, helppokäyttöisyys on myös erittäin tärkeä valintaperuste.

Olemme arvioineet käytettävyyttä sen perusteella, kuinka helppoa lämpötilan mittaaminen on, mutta myös kuinka helppoa sen lukeminen on.

Tutkimuksemme mukaan kaikki Braunin mallit ovat erittäin helppokäyttöisiä ja intuitiivisia käyttää. Erityisesti Braunin Thermoscan 7 ja 7+. Ne antavat nopeat ja tarkat lukemat, jotka on helppo lukea sekä värikoodien että digitaalinäytön avulla.

Testeissä Tommee Tippee osoittautui vaikeammaksi käyttää mutta helpommin luettavaksi.

Muisti

Hyvässä korvalämpömittarissa on muistitoiminto, joka muistaa ainakin edellisen mittauksen. Näin on esimerkiksi parhaassa halvassa Braunin korvakuumemittarissa.

Jotkin korvasta mittaavat kuumemittarit voivat tallentaa useita lukemia, mikä on hyvä tapa seurata esimerkiksi pienen lapsen tai vauvan kuume-käyrän kehitystä. Braunin 7 -mallit ja Tommee Tippee voivat tallentaa muistiin 9 viimeistä kuume-lukemaa, mikä on suuri apu, kun olet sairaana useita päiviä. Vertailun vuoksi mainittakoon, että Beurer FT65 muistaa 10 mittausta.

Hygienia

Korvassa voi olla monia bakteereja, jotka voivat levitä ihmisestä toiseen. Siksi hygienia on myös tärkeä kriteeri.

Joissakin malleissa on kertakäyttökorkit, jotka vaihdetaan jokaisen käyttökerran yhteydessä. Tämä edellyttää, että ostat säännöllisesti uusia, mikä on lisäinvestointi. Jälleen kerran Braunin mallit ovat kärjessä, sillä niissä on alusta alkaen 21 kertakäyttökorkkia, kun taas Tommee Tippeen malleissa on 8.

Kaikki testissä olleet mallit voidaan helposti pyyhkiä kostealla liinalla ulkopuolista puhdistusta varten.

Kivat lisäominaisuudet

Kun tärkeimmät toiminnot on katettu, on vielä hienoja lisäominaisuuksia, jotka tekevät lämpömittarista käyttäjäystävällisemmän ja helpottavat jokapäiväistä elämää.

Ikä-tarkkuus toiminto

Braunin Thermoscan 7 -malleissa on Age Precision -toiminto, jonka avulla voit syöttää pienen lapsen tai vauvan iän ennen mittausta, jolloin lämpötilan lukema on tarkempi.

Kuumeen määritelmä muuttuu iän myötä, ja siksi se on ominaisuus, josta pidämme erityisen paljon.

Väri-ilmaisin

Väri-ilmaisin-toiminto auttaa ilmaisemaan kuumeen nopeammin. Kuumeen ilmetessä näyttö muuttuu punaiseksi, keltaiseksi kohonneessa lämpötilassa ja vihreäksi normaalilämpötilassa. Samalla voidaan lukea lämpötila. Värinäyttötoiminto on lisä varsinaiseen lämpötilalukemaan eikä se ole itsenäinen.

Tämä on erityisen hyödyllistä lämpötilojen rajamailla, joissa saatat olla hieman epävarma siitä, onko lämpötila korkea kuume vai ei. Silloin värikoodi antaa vastauksen. Toimintoa ei kuitenkaan voi käyttää yksinään. Braun IRT 7+ -mittarissa on esimerkiksi väri-ilmaisin.

Kuumeen varoitusäänet

Kuumeen varoitusäänillä on samanlainen tehtävä kuin väri-ilmaisimella. Joissakin malleissa äänimerkki kuuluu vain kuumeen noustessa, toisissa äänimerkkejä kuuluu sitä enemmän, mitä korkeampi lämpötila on. Näin on esimerkiksi Braun IRT 3030 -mallissa.

Kaikissa muissa testissä olleissa malleissa on kuumehälytys, joten ei ole epäilystäkään siitä, milloin lämpötila on korkea.

Yötila

Yötoiminto, jossa on valo ja hiljainen ääni, on älykäs erityisesti sairaiden lasten kanssa, jotta voit välttää lapsen tai vauvan herättämistä yöllä lämpötilaa mitattaessa.

Braun 7+ IRT6525 on testimme ainoa malli, jossa on tämä ominaisuus.

Korvalämpömittarin tarkkuus

Perinteinen kuumemittari on hankala, mutta tarkka. Infrapunalämpömittari mittaa korvassa ja ympäröivissä kudoksissa syntyvää lämpöä ja antaa erittäin tarkat mittaustulokset, jotka useimmat laitteet pystyvät helposti lukemaan. Korvakuumemittareissa käytetään infrapunamittausta, joka mittaa pinnoissa ja onteloissa syntyvää lämpöä. Tämän tarkan menetelmän tärkein etu on, että mittaaminen on uskomattoman nopeaa, sillä kehon lämpötilan mittaaminen kestää vain muutaman sekunnin.

On erittäin tärkeää valita korvakuumemittari, jossa on tarkin mittaustarkkuus. Ei ole olemassa kuumemittaria, jonka mittaus on 100 prosentin tarkkuudella, mutta tarkkuuden tulisi kuitenkin poiketa enintään 0,2-0,3 astetta. On vaikea sanoa, onko sinulla kuumetta vai ei, jos kuumemittari poikkeaa enemmän.

Tämä on erityisen tärkeää, jos sinun on myös mitattava kuumemittarilla lapsen tai vauvan lämpötila, jotta voit olla varma, onko lapsella kuumetta vai ei.

Tee useita mittauksia kerrallaan varmistaaksesi, että olet mitannut lämpötilan oikein. Useiden mittausten pitäisi näyttää suunnilleen samaa lukemaa, ja poikkeama saa olla enintään 0,1-0,3 astetta.

Toinen infrapunamittausta hyödyntävä kuumemittari on otsalämpömittari. Kuten nimestä voi päätellä, ne mittaavat otsan lämpötilaa, mitä jotkut pitävät etuna. Otsalämpömittareiden laatu voi kuitenkin vaihdella, ja lukemat ovat yleensä epätarkempia kuin korvasta mitatut.

Digitaalinen kuumemittari on toinen enemmän perinteinen kuumemittari, joilla voidaan mitata kehon lämpötilaa. Näitä kuumemittareita käytetään peräsuolen, suun ja kainalosta mitattavan lämpötilan lukemiseen. Mittaus toimii peräsuolesta, suusta ja kainalosta samalla tavalla kuin jos käytössä olisi perinteinen kuumemittari.

Tämäntyyppisen lämpötilanmittauksen tärkein etu on se, että niitä voidaan käyttää peräsuolesta, mikä on tarkin tapa tehdä mittaus kehon lämpötilasta. Kaikki eivät kuitenkaan pidä ajatuksesta mitata lämpötilaa peräsuolesta, joten on luotu vaihtoehtoja, joiden tarkkuus eroaa hieman toisistaan.

Kuinka mitata kuume korvasta

Korvalämpöä mitattaessa on syytä pitää mielessä joitakin perussääntöjä, jotta lukema olisi mahdollisimman tarkka.

Ensinnäkin on tärkeää, että lapsi on ollut rauhallinen vähintään 10 minuuttia ennen mittausta. Tämä tarkoittaa, että hän ei ole saanut juosta, leikkiä villisti, hyppiä trampoliinilla jne. Varmista, että lapsi on täysin liikkumatta lämpötilamittauksen aikana. Huomaa, että mittaamiseen voi vaikuttaa useat tekijät. Esimerkiksi jos lapsi on juuri maannut toisen korvan päällä tai jos hänellä on ollut toinen tai molemmat korvat peitettynä esimerkiksi hatulla. Jos lapsi on altistunut hyvin kuumille tai kylmille lämpötiloille. Hän ei saa olla juuri tullut kuumasta kesäauringosta tai talvipakkasesta. Jos lapsi on uinut tai kylpenyt juuri ennen mittausta, tämä voi myös vaikuttaa mittaamiseen ja johtaa epätarkempaan mittaamiseen. Jos jokin näistä tekijöistä pätee, on parasta odottaa noin 30 minuuttia ennen lapsen tai vauvan lämpötilan mittaamista, jotta mittaustulos olisi luotettava.

Jos lapsesi ottaa lääkkeitä korvaan, kuten korvatippoja, mittaus on tehtävä toisesta korvasta. Infrapuna-korvalämpömittareita ei pidä käyttää korvakäytävän tulehduksen yhteydessä, sillä se voi aiheuttaa epämukavuutta tai kipua. Nämä säännöt pätevät myös omaa lämpötilaa mitattaessa.

Usein kysytyt kysymysket

Mikä korvakuumemittari on testin paras?

Testin paras korvakuumemittari on Braun Thermoscan 7 IRT6520. Se on hyvä yleiskäyttöinen infrapunakorvakuumemittari, joka tarjoaa nopean mittauksen ja tarkat lukemat helppolukuisella näytöllä. Siksi se on korvalämpömittari-testin huippu-kuumemittari.

Kuinka paljon minun pitäisi käyttää korvakuumemittariin?

Se vaihtelee malleittain. Mittaa aina normaali lämpötilasi terveenä ollessasi, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon korvakuumemittarisi poikkeaa.

Mikä on normaali korvan lämpötila?

Mitattu lämpötila korvassa vaihtelee päivän mittaan esimerkiksi aktiivisuuden mukaan. Korvan normaali lämpö alkaa 36,6 asteessa. Se on matalin aamulla ja korkein illalla.

Kuinka turvallinen korvakuumemittari on?

Korvasta mittaavat kuumemittarit eivät ole yhtä turvallisia kuin peräsuolen kuumemittarit. Eri korvakuumemittarit voivat poiketa toisistaan, koska lämpö on korvassa alempana kuin peräsuolessa. Siksi on hyvä ottaa normaalilämpösi korvakuumemittarilla terveenä ollessasi, jotta saat käsityksen siitä, kuinka paljon se eroaa. Noudata aina ohjeita.

Kumpi on parempi, otsa- vai korvakuumemittari?

Otsa- tai korvalämpömittareilla ei voida ottaa lämpötilaa kaikkein luotettavimmin. Päällisin puolin korvakuumemittari on näistä kahdesta parempi. Perinteinen kuumemittari on tarkka mutta hidas.

Miten korvakuumemittaria käytetään?

Korvalämpömittarin käyttäminen edellyttää, että kytket lämpömittarin päälle, työnnät pienen kärjen korvaan ja odotat lukemaa.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×