Paras lehti imuri 2023 → Katso merkkinoiden 8 parasta lehti imuria

Af Elisabeth Backmanson BAdge
Elisabeth Backmanson

Elisabeth on tehnyt työtä viestinnän alalla pitkään ja on toiminut monilla eri aloilla erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Hän on tehnyt töitä IT- ja konsultointi-yrityksissä sekä ruoan parissa, ja toiminut...

Ryobi RBV36B 36V 36V solo akkukäyttöinen lehtipuhallin/-imuri 5
PARAS LEHTIPUHALLIN / IMURI, JOSSA ON HARJATON MOOTTORI

Ryobi RBV36B 36V 36V solo akkukäyttöinen lehtipuhallin/-imuri

Prissammenligning i samarbejde med  Prisjakt Logo

Lehti-imuri on ihanteellinen investointi niille, jotka ovat kyllästyneet toistuvaan kumarteluun poistaakseen puutarhajätteet nurmikolta, terassilta, pihatieltä jne. Lehti-imuri auttaa sinua keräämään lehtiä ja pienempiä oksia pystyasennossa, jotta ne saadaan nopeasti hävitettyä ilman suurempia ponnistuksia.

Mutta mikä lehti-imuri on testin paras? Sitä lähdimme selvittämään tässä lehti-imuritestissä jossa tarkastelemme mitkä ovat parhaat lehtipuhaltimet ja lehti-imurit. Alla olevasta listasta löydät markkinoiden parhaat lehti-imurit, joten voit helposti ja nopeasti saada yleiskuvan siitä, mitkä  lehtipuhaltimet ja lehti-imurit sopivat parhaiten tarpeisiisi lehtien poistamiseen puutarhassa.

Fordele
 • pros-icon.svg Hiljainen malli, jonka äänitehotaso on 75 % alhaisempi kuin muiden mallien.
 • pros-icon.svg Käyttäjäystävällinen rakenne ja muotoilu ergonomisella kahvalla
 • pros-icon.svg Mukana toimitettavassa keräyspussissa on pikalukitus ja kosteutta kestävät maasuojat

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme sanovat

Jos etsit monikäyttöistä lehti-imuria, kannattaa investoida tähän Boschin lehti-imuriin joka on myös puhallin. Tämä erityinen malli voi helposti sekä puhaltaa että imeä puutarhajätteet, kuten oksat ja lehdet, maasta, joten sinun ei tarvitse kumartua ja poimia niitä. Lehti-imuri on ergonominen pitää kädessä ja suunniteltu hiljaiseksi.

Miksi sinun kannattaa valita Bosch 1600W Universal Garden Tidy 3-in-1 1800W lehti-imuri

Jos etsit erinomaista lehti-imuria hyvään hintaan, sinun kannattaa investoida tähän Boschin malliin. Tämä lehti-imuri on edullinen malli, joka toimii itse asiassa monitoimityökaluna, sillä sitä voidaan käyttää kolmeen toimintoon: puhaltamiseen, imemiseen ja silppuamiseen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden käyttää tätä lehti-imuria useisiin eri tarkoituksiin puutarhanhoitopyrkimyksissäsi. Mallissa on myös kosteutta hylkivät maasuojat.

Tähän malliin sijoittamisen etuna on myös se, että saat käyttäjäystävällisen, kevyen ja joustavan lehti-imurin. Mallissa on ergonominen muotoilu, ja yhdistettynä suureen käyttäjäystävällisyyteen se takaa sinulle koneen täyden hallinnan. Ja tämä siitä huolimatta, että tässä lehti-imurissa on 1800 watin moottoriteho ja muuttuva ilmavirran nopeus 165-285 km/h.

Emme kuitenkaan ole lopettaneet tämän Boschin lehti-imurin etujen listaamista, sillä malli on myös hyvin hiljainen. Lyhyesti sanottuna tämä tarkoittaa, että mallin äänitehotaso on jopa 75 prosenttia pienempi kuin muiden koneiden. Niinpä sekä sinä että naapurit eivät häiriinny melusta konetta käyttäessäsi. Mukana ostoksessa on kevyt verkko-osa, keräyspussi, pehmustetut olkahihnat ja imuriputki.

Tuotteen tiedot

 • Lehtipuhaltimen paino: 3,4 kg
 • Paino puutarhaimuri: 4,7 kg
 • Äänitehotaso: 99 dB(A)
 • Ilmavirran nopeus: Vaihteleva ilmavirran nopeus välillä 165-285 km/h.
 • Moottorin teho: 1800 wattia
 • Keräyspussin tilavuus: 45 litraa

Bosch lehti-imuri 2400W U ALS 2400

NIILLE, JOTKA HALUAVAT JOHDOTTOMAN LEHTI-IMURIN

Fordele
 • pros-icon.svg Tehokas johdoton lehti-imuri, jossa on suuri imuteho ja ilmanopeus
 • pros-icon.svg Ergonominen ja kumitettu kahva takaa tasapainoisen painon jakautumisen
 • pros-icon.svg Mukana tuleva 45 litran kokoomusastia optimaalisia työskentelyolosuhteita varten

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tämä Boschin akkukäyttöinen lehti-imuri imee ja puhaltaa tehokkaasti, mikä tekee siitä monikäyttöisen koneen, jota voi käyttää moniin puutarhatöihin. Sillä voidaan esimerkiksi tarvittaessa poistaa puutarhasta tahmeat ja kosteat lehdet. Voit jopa olla varma optimaalisesta käsittelystä, sillä koneessa on kumipäällysteinen ote.

Miksi sinun kannattaa valita Boschin lehti-imuri 2400W U ALS 2400

Tahmeiden ja kosteiden lehtien käsittely voi olla hankalaa, kun on kyse lehtien ja muiden puutarhajätteiden poistamisesta. Jos sinulla on usein ongelmia kaikkien lehtien keräämisessä, sinun kannattaa harkita investoimista tähän Boschin malliin. Kone on erittäin tehokas malli, jossa on suuri imuteho ja jopa 300 kilometrin tuntinopeus, mikä tarkoittaa, että se poistaa jopa tahmeat ja kosteat lehdet helposti.

Tätä Boschin mallia voidaan käyttää roskien keräämiseen sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina. Jos käytät sitä lehti-imurina, hyödyt myös optimaalisesta keräyspussista, jonka tilavuus on 45 litraa. Pussi on valmistettu kosteutta hylkivästä materiaalista, joten se on ihanteellinen puutarhajätteille, ja se on helppo kiinnittää koneeseen ja tyhjentää kaatamatta kaikkea jätettä.

Imurista on aina hyvä ote, sillä se on varustettu ergonomisella ja kumilla päällystetyllä kahvalla. Tämä takaa muun muassa tasapainoisen painojakauman ja siten myös koneen hyvän käsiteltävyyden riippumatta siitä, kuka sitä käyttää. Koneessa on myös silpputoiminto 10:1 kompostointia varten.

Tuotetiedot

 • Lehtipuhaltimen paino: 3,2 kg
 • Paino: 4,4 kg
 • Keräyspussin tilavuus: 45 litraa
 • Muuttuva ilmavirran nopeus: 280 – 300 km/h
 • Moottorin teho: 2500 wattia

Einhellin akkukäyttöinen lehti-imuri 18V GE-CL 36 Li-Solo

PARAS EDULLINEN JOHDOTON LEHTI-IMURI, JOKA ON EDULLINEN

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Edullinen hinta verrattuna useisiin muihin malleihin.
 • pros-icon.svg Kehitetty ergonomisella muotoilulla korkean käyttömukavuuden takaamiseksi.
 • pros-icon.svg Mylly silppuaa kerätyt lehdet pieniksi paloiksi, jotta pussissa oleva tila saadaan hyödynnettyä paremmin ja kerätyt lehdet mahtuvat paremmin pussiin.

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Vaikka budjettisi ei olisikaan kaikkein suurin, voit silti hankkia hyvän lehti-imurin. Tästä on osoituksena tämä Einhellin johdoton lehti-imuri, sillä se on tehokas malli, joka on varustettu muun muassa elektronisella nopeudensäädöllä ja ergonomisella muotoilulla, mutta edulliseen hintaan.

Miksi sinun kannattaa valita Einhell 18V GE-CL 36 Li-Solo -akkutoiminen lehti-imuri.

Jos etsit akkukäyttöistä lehti-imuria, jossa on hyvä rakennelaatu, mutta joka on silti edullinen tiukalla budjetilla, sinun on hankittava tämä Einhell-merkin lehti-imuri. Tämä malli on hinnaltaan hieman edullisempi kuin muut lehti-imurit, joten voit säästää hieman rahaa hankinnassa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tämä laite toimitetaan ilman akkua ja laturia, joten sinulla on oltava nämä tarvikkeet kotona.

Voimakas harjaton moottori

Tämän imurin valitsemisessa on kuitenkin useita etuja muihin verrattuna, vaikka akku ja laturi eivät sisälly toimitukseen. Koneessa on tehokas harjaton moottori, puhallusnopeus 210 kilometriä tunnissa ja elektroninen nopeudensäätö. Tämä tarkoittaa, että pääset eroon kaikista roskista, koska Einhell lehti-imuri poistaa sekö isommat että pienemmät lehdet. Tätä mallia voidaan käyttää myös sekä lehti-imurina että lehtipuhaltimena.

Käytänöllinen muotoilu

Kone on kehitetty ergonomisella muotoilulla, joka takaa korkean käyttömukavuuden ja koneen optimaalisen käsittelyn jokaiselle käyttäjälle. Lisäksi saat 45 litran keräyspussin, jossa tehokas silppuri hajottaa lehdet pieniksi paloiksi niitä imettäessä, jolloin lehdet mahtuvat paremmin ja  pussin tila käytetään tehokkaammin.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 45 cm
 • Pituus: 30,5 cm
 • Leveys: 24,4 cm
 • Paino: 3,38 kg
 • Ilmavirran nopeus: 210 km/h
 • Ilmamäärä, max: 195 m3/h
 • Keräyspussi: 45 litraa
Fordele
 • pros-icon.svg Yksinkertainen ja pieni lehti-imuri, jota voidaan käyttää sekä lehti-imurina että lehtipuhaltimena.
 • pros-icon.svg 600 watin teho ja jopa 16 000 kierrosta minuutissa (säädettävä nopeus)
 • pros-icon.svg Pölypussi ja kumiputki sisältyvät ostoksen mukana

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tällä Makita-merkkisellä lehti-imurilla saat yksinkertaisemman, pienemmän ja kätevämmän lehti-imurin kuin suuren ja painavan mallin. Malli painaa vain 2 kg, mikä tekee siitä helppokäyttöisen ja mahdollistaa yhden käden käytön. Saat silti tehokkaan koneen, sillä malli imee helposti lehdet muuttuvalla nopeudella.

Miksi sinun kannattaa valita Makita UB1103 600W lehtipuhallin/-imuri?

Aina ei ole niin, että isompi on parempi. Tästä syystä ei kannata investoida valtavaan lehtipuhallinmalliin, jos et aio käyttää sitä, koska se on liian suuri ja tilaa vievä. Sen sijaan suosittelemme sijoittamaan tähän Makitan mini-lehti-imuriin, joka on 2 kg:n painonsa ja kompaktin rakenteensa ansiosta helppo käsitellä. Voit itse asiassa käyttää tätä imuria helposti vain yhdellä kädellä, mikä todella korostaa sitä, että tämä malli on helpommin hallittavissa kuin muut lehti-imurit.

Pienemmästä koostaan huolimatta huomaat kuitenkin, että tämä lehti-imuri toimii silti optimaalisesti ja pääsee eroon kaikista puutarhan lehdistä roskien lisäksi. Tämä johtuu siitä, että koneen teho on 600 wattia ja siinä on säädettävä nopeus, jonka voit aina mukauttaa tarpeisiisi. Konetta voidaan käyttää sekä puutarhajätteen ja roskien keräämiseen ja puhaltamiseen että suurempien puutarhakoneiden puhdistamiseen.

Mukana toimitetaan myös pölypussi ja kumiletku, joten sinulla on kaikki koneeseen tarvitsemasi käden ulottuvilla.

Tuotteen tiedot

 • Korkeus: 17,8 cm
 • Pituus: 47,9 cm
 • Leveys: 18,5 cm
 • Paino: 2 kg
 • Maksimi ilmavirta: 4,1 m3 minuutissa
 • Maksimiteho: 600 wattia
 • Akku: 230 volttia

Ryobi RBV36B 36V 36V solo akkukäyttöinen lehtipuhallin/-imuri

PARAS LEHTIPUHALLIN / IMURI, JOSSA ON HARJATON MOOTTORI

Ryobi RBV36B 36V 36V solo akkukäyttöinen lehtipuhallin/-imuri

Prissammenligning i samarbejde med   Prisjakt Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Harjaton moottori parantaa tehokkuutta ja kestävyyttä.
 • pros-icon.svg Mahdollisuus käyttää konetta samanaikaisesti sekä puhaltimena että lehtien ja roskien imurina.
 • pros-icon.svg Puhallin on suunniteltu pehmeällä kahvalla, joka lisää käyttömukavuutta

Detaljeret gennemgang

Mitä tuoteasiantuntijamme ajattelevat

Tällä Ryobi-merkkisellä lehti-imurilla ja -puhaltimella saat monikäyttöisen laitteen, jota voi käyttää lehti-imurina, lehtipuhaltimena tai molempina samanaikaisesti. Vaikka kone on monikäyttöinen, et menetä tehokkuutta, sillä koneen imu- ja puhalluskapasiteetti on suuri, mikä johtuu osittain sen rakenteesta, jossa on harjaton moottori.

Miksi sinun kannattaa valita Ryobi RBV36B 36V 36V soolo akkukäyttöinen lehtipuhallin/imuri?

Olet tullut oikeaan malliin, jos etsit monikäyttöistä lehti-imuria, joka on tehokas käytössä ja jolla on pitkä käyttöikä. Tämä Ryobi-tuotemerkin lehti-imuri on niin sanottu 3-in-1-malli, sillä voit valita, käytätkö laitetta lehti-imurina, lehtipuhaltimena vai molempina samanaikaisesti. Tämä johtuu siitä, että koneen kaksi putkea voidaan asentaa samanaikaisesti.

Kone on myös tehokas malli, joka sopii erityisen hyvin käytettäväksi kovilla pinnoilla, kuten pihatiellä, terasseilla, poluilla jne. Tehokkuus johtuu osittain koneen harjaton moottorista, joka takaa hyvän suorituskyvyn ja pitkän käyttöiän. Tästä syystä koneessa on myös suuri imu- ja puhalluskapasiteetti. Saat koneen, jonka tehokas ilmavirta on 12,9 m2 minuutissa ja ilman nopeus 238 kilometriä tunnissa. Koneessa on säädettävä nopeus, joten voit aina mukauttaa nopeuden kulloisenkin tehtävän mukaan.

Et rasita itseäsi liikaa työskennellessäsi tämän koneen kanssa, sillä siinä on käytännölliset kantovaljaat ja pehmeä kahva mukavuuden lisäämiseksi. Lisäksi siinä on reunapyörät, jotka helpottavat työskentelyä kaikilla pinnoilla.

Tuotteen tiedot

 • Paino: 4,4 kg
 • Akun jännite: 36 volttia
 • Mukana toimitettu akku: Ei
 • Äänitehotaso: 102,4 (LwA) dB(A)
 • Ilmavirran nopeus: 238 km/h
 • Keräimen tilavuus: 45 litraa

Guide

6 hyvää syytä investoida lehti-imuriin

 1. Lehtipuhaltimet ja lehti-imurit auttavat pitämään puutarhasi puhtaana ja siistinä keräämällä tai puhaltamalla lehdet, oksat ja muut roskat pois
 2. Poistaa tarpeen ryömiä nelinkontin lehtien, oksien ja muiden puutarhajätteiden keräämiseksi.
 3. Useat lehtipuhaltimet ja lehti-imurit ovat monikäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää sekä lehti-imurina että lehtipuhaltimena
 4. Niitä voidaan usein käyttää suurempien puutarhakoneiden puhdistamiseen.
 5. Sinulla on mahdollisuus ostaa kevyt malli, jos haluat koneen, jota on helpompi käsitellä.
 6. Lehti-imurin voi ostaa sekä akku- (akkukäyttöisenä) että bensiinikäyttöisenä versiona.
 7. Voit ostaa juuri ne lehtipuhaltimet ja lehti-imurit, jotka sopivat tarpeisiisi. Voit ostaa lehti-imurin eri kokoisina ja eri tehoisina.

Näin löydät parhaan lehti-imurin puutarhaan

Voi olla hieman vaikeaa arvioida, mikä lehtipuhaltimet ja lehti-imurit sopivat omiin tarpeisiisi, jos et ole koskaan aiemmin käyttänyt lehti-imuria – tai et ainakaan ole koskaan miettinyt tarkkaan, mitä mallia käytät työhön. On kuitenkin olemassa muutamia ohjeita ja näkökohtia, jotka kannattaa ottaa huomioon valintaa tehdessä, ja voit lukea niistä lisää tästä osiosta.

Ensinnäkin sinun kannattaa miettiä haluamasi koneen kokoa. Haluatko mini lehti-imurin vai suuren ja painavan mallin, jonka ohjaamiseen tarvitaan valjaat? Muista, että koko ei aina tarkoita, että malli on enemmän tai vähemmän tehokas, mutta se voi olla hyvä indikaattori. Koneen koko voi määräytyä myös sen mukaan, kuinka suurella alueella aiot käyttää sitä ja kuinka paljon lehtiä uskot kerättävän puutarhan kierrosta kohden.

Tämä johtaa myös siihen, että sinun on myös harkittava, kuinka suuren kapasiteetin tarvitset. Jos sinulla on suuri puutarha, 50-55 litran säiliöllä varustettu malli voi olla hyvä sijoitus, mutta voit myös tarkastella malleja, joissa on sisäänrakennettu jauhin, joka pienentää kerätyn materiaalin määrää, jolloin säiliötä ei tarvitse tyhjentää yhtä usein.

Tietenkin kannattaa ottaa huomioon myös koneen tehokkuus. Loppujen lopuksi ei ole mitään järkeä investoida malliin, joka pystyy hädin tuskin imemään lehtiä maasta, kun se on lehti-imurin koko tarkoitus. On kuitenkin täysin sinun päätettävissä, käytätkö mieluummin akku- vai bensiinikäyttöistä lehti-imuria, sillä niiden tehokkuus on usein sama, kunhan valitset hyvät mallit. Jos olet neuvoton uuden lehti-imurin valinnassa, suosittelemme soittamaan tai kirjoittamaan jonkin verkkokaupan asiakaspalveluun, josta saat optimaalista opastusta oikean mallin valinnassa.

Akkukäyttöisen ja bensiinikäyttöisen lehti-imurin välinen ero

Voit valita akkukäyttöisen, myös johdottomaksi kutsutun, tai bensiinikäyttöisen lehti-imurin välillä. Molemmat vaihtoehdot voivat toimia optimaalisesti ja sujuvasti, kunhan investoit kunnolliseen malliin (jos et ole varma, mitkä lehti-imurit ovat rakenteeltaan todella hyviä, katso inspiraatiota yllä olevasta luettelosta). Monien vuosien ajan on vallinnut yleinen käsitys, että bensiinikäyttöiset lehti-imurit toimivat paremmin ja olivat tehokkaampia kuin akkukäyttöinen lehtipuhallin.

Tämä ei kuitenkaan pidä läheskään paikkaansa, sillä alan tekniikka on kehittynyt niin paljon viime vuosien aikana. Nyt voit saada akkukäyttöisen lehti-imurin, jossa on sama toiminnallisuus ja tehokkuus kuin bensiinimallissa, joten akkukäyttöinen lehti-imuri on hyvin toimiva laite eikä sitä ole syytä kaihtaa.

Suuri ero bensiinikäyttöisen lehti-imurin ja akkukäyttöisen lehti-imurin välillä on se, miten konetta tulisi käsitellä ennen työn aloittamista. Jos omistat bensiinikäyttöisen lehti-imurin, sinun on varmistettava, että se on täytetty oikealla polttoaineella. Polttoainetta on kuitenkin helppo lisätä työn edetessä, joten voit työskennellä puutarhassa pitkään ilman pitkiä taukoja.

Akkukäyttöinen lehti-imuri taas vaatii että sinun on mahdollisesti pidettävä taukoja, sillä koneen akun käyttöaika on rajallinen, ennen kuin sen akun lataaminen on tarpeen. Jos sinulla on akkukäyttöinen malli voit tietysti aina pitää käsilläsi muutaman ylimääräisen akun, jos aiot työskennellä useita tunteja. Akkukäyttöisen mallin suuri etu on se, että se on ympäristöystävällisempi, eikä sinun tarvitse miettiä polttoaineseosta tai tankkausta missään vaiheessa. Sen sijaan sinun tarvitsee vain varmistaa, että akut ovat aina ladattuina, kun tarvitset lehti-imuria.

Miten löytää parhaat lehti-imuri-tarjoukset

Riippuen siitä, mihin lehti-imuriin päätät investoida, se voi olla hieman tuhlausta. Sinun tulisi varautua siihen, että uuden lehti-imurisi hankintaan voi laittaa vähintään 1 000 kruunua – ellet osta edullista mallia. Tästä syystä voi olla hyvä idea pitää silmällä erilaisia lehti-imuritarjouksia, jotta voit ostaa uuden koneesi parhaaseen mahdolliseen hintaan. Loppujen lopuksi voit säästää paljon rahaa, jos malli on myynnissä eikä normaalihintainen.

Mutta miten löydät parhaan lehti-imuritarjouksen? No, onneksi se on hyvin yksinkertaista: pidä silmällä eri verkkokauppiaiden sivustoja. Sinun tarvitsee vain olla kärsivällinen ja pitää sivustoja silmällä lyhyen aikaa. Useimmilla verkkokauppiailla on lehti-imureita koskevia tarjouksia säännöllisin väliajoin, joten voit helposti säästää hieman uudessa ostoksessasi, jos odotat, kunnes se on myynnissä.

Muista kuitenkin, että tarjoukset ovat usein saatavilla vain lyhyen aikaa tai rajoitetulle määrälle kutakin tuotetta, joten on hyvä miettiä etukäteen, mihin koneeseen haluat investoida.

Vinkkejä lehti-imurin käyttöön

Lehti-imuri on hyödyllinen laite, joka helpottaa puutarhanhoitoa huomattavasti. Sinun on kuitenkin pidettävä mielessäsi, että kyseessä on tehokas kone. Tästä syystä sinun on syytä noudattaa joitakin varotoimenpiteitä lehti-imuria käyttäessäsi. Alla on lueteltu joitakin tärkeimpiä asioita, jotka on syytä huomioida (tai välttää) lehti-imuria käytettäessä.

Varmista, että kaikki osat on koottu oikein ennen pölynimurin käyttöä – tämä koskee sekä ostettaessa että jos olet purkanut mallia

Valitse tarpeisiisi sopiva malli, jotta et käytä liian raskasta/suurta tai liian pientä/epätehokasta konetta.

Voit esimerkiksi miettiä, kuinka suuri alue sinun on puhdistettava säännöllisesti, pitäisikö koneen pystyä sekä imuroimaan lehtiä että puhaltamaan lehtiä (ja mahdollisesti samanaikaisesti), kuinka painava kone voi olla, jotta pystyt vielä käsittelemään sitä jne.

Lehtipuhaltimia tulee käyttää niin, että kone on aina hallinnassasi – vaikka olisitkin ostanut kevyen tai minimallin.

Älä koskaan “leiki” lehti-imurilla. Se on tehokas kone, ja se on kytkettävä pois päältä, jos muita ihmisiä tulee lähellesi. Älä esimerkiksi koskaan suuntaa lehtipuhaltimia huvin vuoksi ihmisiä tai eläimiä kohti, ja pidä lehtipuhaltimet kaukana herkistä esineistä, kuten ikkunoista tai pikkutavaroista.

Mitä eroa on lehti-imurilla ja lehtipuhaltimella?

Monet ihmiset mieltävät nykyään lehti-imurin ja lehtipuhaltimen samaksi asiaksi, mutta näitä kahta konetta voi olla vaikea erottaa toisistaan. Tämä johtuu osittain siitä, että niillä on sama käyttötarkoitus: lehtien, oksien tai muiden puutarhajätteiden poistaminen, ja osittain siitä, että monet markkinoilla olevat mallit ovat monikäyttöisiä ja niitä voidaan käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina.

Näiden kahden koneen välillä on kuitenkin yksi keskeinen ero, ja se on se, miten ne poistavat puutarhajätteet ja lehdet. Lehtipuhallin puhaltaa lehdet, oksat jne. yhteen suuntaan ja yleensä kasaan, jotta lehdet ja roskat on helppo kerätä pois. Lehti-imuri on kuitenkin varustettu keräyspussilla, joten se voi todella imeä lehdet ja roskat. Sinun ei siis tarvitse itse kerätä lehtiä jälkikäteen lehti-imurilla, kuten lehtipuhaltimella, vaan sinun tarvitsee vain muistaa tyhjentää säiliö. Lehti-imuri on näin ollen optimaalinen laite niille, jotka haluavat välttää maassa ryömimisen lehtien perässä.

Kuten edellä mainittiin, voi olla vaikea tunnistaa koneiden välistä eroa, sillä useimmat markkinoilla olevat mallit ovat monikäyttöisiä. Voi myös olla hyvä idea investoida monitoimikoneeseen, jota voi käyttää sekä lehtipuhaltimena että lehti-imurina, koska silloin sinulla on mahdollisuus poistaa lehdet ja vaihtaa näiden kahden toiminnon välillä tarpeen mukaan – sen sijaan, että sinulla olisi useita koneita, joiden välillä voit vaihtaa.

Valitsitpa sitten monitoimimallin tai yksinkertaisemman lehti-imurin, suosittelemme investoimaan malliin, jossa on sisäänrakennetut nopeussäädöt. Näin pystyt paremmin valitsemaan imu- tai puhallusasteen sen mukaan, kuinka paljon se on tarpeen kulloisenkin tehtävän ja lehtien määrän kannalta. Kun nopeutta voi säätää, voit myös hyödyntää konetta paremmin useampiin eri tehtäviin kuin vain lehtien keräämiseen tai puhaltamiseen puutarhassa.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä lehti-imuri on testin paras?

Tässä ison lehti-imurin testissä olemme todenneet, että Bosch 1600W Universal Garden Tidy 3-in-1 lehti-imuri on testin paras. Sitä seuraa kuitenkin tiiviisti joukko muita erinomaisia malleja, joista voit lukea lisää testistä.

Mitä eroa on johdottomalla ja bensiinikäyttöisellä lehti-imurilla?

Johdoton (eli akkukäyttöinen) lehti-imuri käyttää akkuja, jotka on ladattava säännöllisin väliajoin, kun taas bensiinikäyttöinen lehti-imuri käyttää bensiiniä, jota on tankattava tarpeen mukaan. Molemmat tyypit ovat kuitenkin usein yhtä tehokkaita käytössä.

Ovatko lehti-imuri ja lehtipuhallin sama asia?

Ei, ne ovat itse asiassa kaksi eri konetta. Niillä on kuitenkin sama tehtävä: lehtien, pienten oksien jne. poistaminen. Imuri imee lehdet ja roskat keräyspussiin, kun taas lehtipuhallin puhaltaa lehdet ja roskat kasaan tai sivuun.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×